הודעה סופר חשובה! מיזם 252 בשיתוף ערוץ 7!! בואו~~~~~פלונטר 1
מקפיצהפלונטר 1
איזה גבר הוא! מרגש אותי לראות אנשים כאלה חמודים ואכפתייםמיונז
כל הכבוד לו שהוא ספרחלל הפנוי
זה יהודי בוגר הפורום
כי בשמחה תצאו.
לא חושב שהוא שרלטן בשקל,
אלא הוא בא לשתף מניסיונו ולסייע.
זה באמת מוזר לקבל החלטה על עתיד שמעולם לא היית בו,
וטוב לקבל עצות מבעלי הניסיון (אין חכם כבעל וכו').
איך זה אמור לעבוד?הָיוֹ הָיָה
השאלה החשובה היא - מה הוא יכול לתת שלא קייםultracrepidam
לא רוצה להחליש. כמובן, תמיד אפשר להעזר גם בו, ויש כאלה שייעזרו רק בו וזה יהיה להם טוב. וזה נפלא ומצוין.
השאלה היא מה באמת הוא נותן שאי אפשר להשיג בלי זה.
לא מבין למה לפרסם את המיזם בלי לתת פרטים...כיפת השמיים
בשתי מילים: טכניקת שיווקצהרים
לגמריי שיווק...אותי אישית זה מעצבן..כיפת השמיים
בעיני שיווק זה לא בהכרח דבר לא טובצהרים
לגיטימי להציע פיתרון, אבל אין פה חידושמישהי 1
מסכן הבנאדם..והוא ישמיענו
אולי הוא באמת אדם טוב, שרוצה לעזור
ולו יצוייר שהוא עושה כסף על חשבון מצוקה של רווקים. זה עדיין לא יפה ללעוג לו שהוא טיפש בזה שהוא יצא כל שבוע עם מישהי אחרת.. א'. זה לא נכון לשפוט ככה אנשים. ב'. מה זה נותן? ג'. זה כבר לא ענייני
(במחילה מכבודכם)
את בסדר...אני אישית לא הבנתי ממך את הדברים האלה..כיפת השמיים
מחילה, אני לא באתי לתקוף אותךוהוא ישמיענו
ובוודאי שזה ענייני. איך להתייחס לאנשים כאלה. על זה, ורק על זה הזדעקתי. לפי התחושה שלי לקחת את הדברים שלי למקום אחר לגמרי מאיך שהם נכתבו
לגבי ב'- מי שזה כן עוזר לו יקבל את העזרה. לא כולם חכמים מאוד כמו אנשים פה בפורום.
לגבי ג'-
כתבת שזה מגעיל אותך.
למה שיהיה מגעיל?
את בעצמך הרי כתבת משפטים כמו:
"זה מיזם כל כך חדשני שאנחנו לא נספר לכם בדיוק מהו. ניצור לכם מתח נוסף קטן שיש עוד משהו שלא עשיתם וזה המיזם הזה"
אולי זה לא קשור למצוקה של רווקים.. טוב, אבל לא הבנתי כמו שצריך
מחילה שהניסוח היה נשמע לי קצת לזלזל בו עוד לפני שהוא התחיל בכלל לפתוח את הפה שלו. יש טעויות לפעמים.
ואולי החידוש הוא לא בדרך שונה או טכניקה מיוחדתחדשכאן
ואולי זה מתחיל כבר כאן (או בהרשמה..).
נו..? מישהו ניסה לבדוק מה זה?מבקש אמונה
ניסיתי. הוא שלח בינתיים משהו.והוא ישמיענו
אבל אני לא רוצה לשלוח פה,
כי לא בא לי שאנשים יתחילו לחפש בכח מה לא טוב או מה מיותר במה שהוא כתב.
ואם מישהו נותן לי משהו שלא ידעתי או שלא היה לי- אני אומר לו תודה. וואלה החכמתי, אני יותר שלם עכשיו. אני לא זורק אבן לבור ששתיתי ממנה
אני גם לא אוהב בכלל את הקטע שאנשים מתלבשים על הקושי של הרווקים ומבטיחים הבטחות נוראות ועצומות, כמו חתונה תוך חצי שנה.
אבל אני לא קורא מחשבות, אני לא יודע כלום. כרגע זה בחינם. וואלה מבחינתי- אולי יש לו משהו חדש להציע. וגם אם יקח כסף זו זכותו המלאה. אני התייאשתי מההבטחות האלה אז אני לא אמשיך במצב כזה. בכל מקרה, יכול להיות שהוא אדם באמת טוב.
לא צריך לרדת עליו
(אומר בכללי.. אני פשוט הגבתי לך בגלל ששאלת)
צודק לגמרי!!מבקש אמונה
סורי אבל לא הבנתי מה הוא מחדשמישהי 1
שבא נאמר ככה,השוק מוצף בזה
לדעתי, כל עוד אפשר לרחרח בחינם - כדאי לעשת את זה.מבקש אמונה
לכו תדעו, אולי הוא עלה על משהו שאחרים לא.
צודקשנזכה לשמוח
שלום חברים, אני בעל הפרויקט...צורגי
אשמח לענות על כל שאלה.
בגדול - כרגע התוכנית עדיין לא סגורה עד הסוף, היא תיסגר בימים הקרובים.
לכן כרגע אנחנו אוספים מתעניינים שירצו לקבל עדכונים.
אבל אין ספק שזה הדבר הכי גדול שנעשה בציבור אי פעם למען המאמץ להקמת בתים בישראל. עוד תראו..
ממליץ להיכנס ולהירשם לעדכונים.
נ.ב. התוכנית עצמה תהיה בעלות מאוד נמוכה, בגלל שהיא מסובסדת מכמה גורמים , ובנוסף תיפתח אפשרות לא לשלם בכלל למי שזה קשה לו. אנחנו לא נעכב אף אחד להתחתן בגלל כסף.
בהצלחה לכולם!
תוכל להרחיב לגבי הקונספט?ultracrepidam
מה אתה יכול לתת לנו, שעשרות אנשי מקצוע שפעילים בתחום לא נתנו?
לא אומר כדי לזלזל, באמת מנסה להבין. מה אתה מציע?
בטח אם אתה מדבר על תוכנית בתשלום
אל תדאג,והוא ישמיענו
לא יעשו מחטף לכסף שלך.. הכל בסדר
לאקוד אבל פתוח
גם בהכנסת מייל יש מימד של תקווה, ואני בהחלט מבין רווקים שלא רוצים שוב להתאכזב.
לשים כסף לכל מיני מיזמים זה לא בעיה כלכלית, זה העניין שברגע משקיעים (ערב, לשמוע הצעה, לחכות לכן של הגברת או להקשיב לשיעור של שעה וחצי) יוצר תקווה שאחכ מתגלת כאכזבה. וכגודל הצפייה כך גודל האכזבה.
הייכיפת השמיים
אתה צריך להבין שחלק מהאנשים פרסומות שנותנות הרבה הבטחות לפתרון של בעיית הרווקות בלי לתת שום פרט זה נשמע כמו הבטחות שווא.
האם תוכל בבקשה לתת לנו כיוון כללי של הרעיון ולהבין מה החידוש שלו ?
כמובן, בעוד שבוע יהיה פרסום נרחב על מה כוללת התוכניתצורגי
אף אחד לא הולך לקנות חתול בשק. לא לדאוג.
הנקודה היא לא הכסףultracrepidam
הנקודה היא שאתה מבטיח המון הבטחות, תחכו תחכו, ובסוף תגיד לנו "הסוד הוא פשוט לרצות להתחתן" או משהו בסגנון הזה.
זה כמו לקבל הצעה, ומבטיחים לך שהיא מדהימה ובדיוק מה שחיפשת, והיא מחפשת מישהו בדיוק כמוך, ואתה מחכה לשמוע מה הולך עם זה, ואז אומרים לך שהיא בכלל התחתנה כבר.
אז בוא נוריד את הקטע של השיווק והכל. אנחנו רוצים להתחתן. אם יש לך משהו להציע, שים על השולחן, ובוא נסגור עניינים.
שומע ומקבלצורגי
המטרה כאן היא שתתחתנו. אני רוצה לעזור, וגייסתי חצי מדינה בשביל זה.
אולי ההבטחה כאן היא מוגזמת, אבל זאת השאיפה - לסיים עם בעיית הרווקות.
אנשים פה מעלים תחושה שאין כאן משהו חדשחדשכאן
האם יש לך מה להוסיף להם בעניין?
האם תוכל לגרום להם להאמין שיש כאן משהו ששווה להפנות אליו את המבט?
אנסה. מקווה שאצליחצורגי
אני מאמין שיש כאן בשורה ענקית. אתם עוד תיראו.
להוסיף כאן ע"ג הפורום..חדשכאן
בואו נחכה שבוע.. טוב?והוא ישמיענו
לטעמי כבר עלה כאן משהו וחבל..חדשכאן
בסדר אבל יש לו סיבה כנראהוהוא ישמיענו
בואו נחכה שבוע ואז נחליט אם זה לטעמנו או לא נראה לנו..
אגב, אשמח לשמוע מכם -צורגי
מה הייתם רוצים לקבל בפרויקט כזה?
מה חסר לכם כרגע כדי להגיע לקראת חתונה? חשוב לנו להיות קשובים לצרכים שעולים מהשטח.
אנשים לא יודעים על מה המיזםצהרים
חזק ואמץ ידידי היקר
חידוש
אל תיקח ללב את הקולות המתוסכלים והחשדנים... ככה זה
ולגולשים - מהיכרות אישית, צוריאל הוא בחור יקר עם לב זהב והרבה כשרון... לא אהבתי את האווירה החשדנית\תוקפנית בשרשור הזה. חכו, תנו צ'אנס. לא תרצו - לא חייבים
ישר כוח על המיזםקל"ת
כדי להגיע לקראת חתונה חסר לי את בחיר ליבי. עוד אין לי אותו כי לא מצאתי מישהוא שמצא חן בעיני, ומי שכן מצא חן בעיני אז הוא זה שפסל אותי..
זה לא היה בציניות, זה היה ברצינות..
לגבי עצמי, לא מרגישה שאני לא פועלת נכון ויש איזה תובנות שצריכים להאיר לי..
לא יודעת..אולי רצונו של הבורא לטובה ועוד לא הגיע זמני להתחתן פשוט.
אולי יש רווקים אחרים שצריכים באמת יותר הארות בדרך.
בהצלחה
בעיית הרווקותכי בשמחה תצאו.
נראה לי כדאי למעט את השימוש בו למינימום.
בלי שום קשר,
בהצלחה אחי!
יישר כח עצום ורב!
צורגי? 🧐בהשתדלותי
היה לה. אבל ביקשתי ממנה להוריד בפגישה השלישית...צורגי
יפה שזרמה עם זהבהשתדלותי
שלום וברכה. תודה שאתה רוצה לעזור.מזקני העדה
וביתר פירוט:
קשה לי עם מיזמים שיש להם כותרת מבטיחה, וכדי לקבל עליהם אפילו בדל פרט חייבים להירשם עם כתובת אימייל.
בדרך כלל זו שיטת פעולה של מפרסמים שמנסים להכניס דריסת רגל לאימייל שלי ולשלוח לי המון פרסומות וכו'.
כשאני רואה סגנון כזה אני ישר נסגר ונעשה חשדן. חושש שיש פה איזו רמאות. לא נרשם.
כדי שאני, ואנשים כמוני, יירשמו למיזם, כדאי לתת קצת (עדיף הרבה)פרטים עליו לפני שמבקשים להירשם.
אז ככהברוקולי
א. צוריאל ניק פעיל וותיק כאן בפורומים
הכוונה שלו כנה וטובה
ולא רק "שיווקית" ולגזור עליכם קופון כמו שזה מרגיש לחלקכם
ב. שוחחתי איתו הבוקר ,
הוא בא לתת מענה אמיתי
אני מבינה את הקולות המתוסכלים שאומרים "מה הוא כבר יחדש"
וקולות שלא אוהבים את הקונספט הפרסומי , צודקים. אבל זה חלק מהדרך
ג. תנו לו צ'אנס-
אולי לחלקכם זה יתאים ולאחרים לא
אבל אני בטוחה שהוא יעזור ללא מעט רווקים ורווקות.
יפה כתבתצהרים
אולי די?ultracrepidam
רוצים להתחתן, לא יודעים איך - זוגיות ומשפחה
זה לא מכבד. זה סטטיסטיקה שלי, שלך, כולנו.
זה להכניס את כולנו לתוך משאלים.
אז אתה מה"לא מצליחים להחליט בגלל מראה חיצוני"?
או מה"מפחדים מחתונה בגלל הצעות לא רלוונטיות"?
כי בדיוק קראתי מחקר שכל מה אתה צריך לעשות זה להתגבר על הפחד. הנה, חצי שעה הרצאה של מיטב העוסקים בתחום, ואתה מסודר.
אנחנו בני אדם, עם עולם רגשי אמיתי. אנחנו לא סטטיסטים. המחקרים האלה נוגעים בנקודות רגישות. רגישות באמת. כאב עמוק. לילות בלי שינה. והכתבה הזאת כל כך לא רגישה. בערך כמו סקר על העדפות גלידה.
אז די עם השיווק הזה.
------
ואחרי הכל - חשוב לי לומר:
אני מאמין שהכוונה טובה. באמת מאמין.
אבל הרבה אנשים עם כוונה טובה, במיוחד בתחום הזה, גורמים הרבה כאב בלי להביא תועלת
ואם אתה חושב שאתה יכול לעזור - אז בוא נראה אותך. בלי סיפורים, פשוט בוא, תגיד מה יש לך להציע. תפסיק להתל באנשים.
תבין משהו:צורגי
כדי שנצליח לגרום לכמה שיותר אנשים להגיע לבניית בית, יש צורך להעלות קודם כל את המודעות למצוקה האמיתית הזאת. את זה עושים בכל מיני סוגים של כתבות.
רק ברגע שנשים את הבעיה על השולחן, ויתחילו לדבר עליה, ולאנשים יהיה אכפת מהרווקים והרווקות - אז גם נצליח לחתור לפתרון.
וזה (חלק) ממה שאנחנו מנסים לעשות.
וסליחה אם התהליך לפעמים לא כל כך נעים.
הייתי שם, אני יודע.
תקשיבultracrepidam
זה שהיית שם לא אומר שאתה מרגיש את הכאב.
סלח לי על החוצפה, אבל אתה יושב על הכורסה עם אשתך והילדים, אחרי שיצאת עם מישהי כל שבוע והתחתנת בגיל 28 - אתה כמה אנשים פה היו מתים להתחלף איתך? ואתה מדבר פה עם אנשים ששומעים "לא" *לפני פגישה* פעמיים שלש בשבוע - או שבועות וחודשים בלי הצעה. אנשים שכואבים, שמיואשים, שלא יודעים אם אי פעם הם יצליחו. אנשים שהבדידות הזאת היא העולם שלהם.
אז אתה יכול להפשיט את האנשים האלה ולהציג אותם לראווה כדי לעורר מודעות.
ואתה יכול לכבד אותם, ולא לספר לציבור את הסודות שלהם.
תאמין לי, מספיק אנשים מודעים לזה שיש רווקים. הם רואים אותם, שומעים שמדברים על זה.
אתה רוצה - תעשה סקר על מודעות החברה לרווקות המאוחרת.
סקר של "מתי בפעם האחרונה רווק אמר לך תודה", סקר של "מתי בפעם האחרונה נתת לרווקה תחושה של בית".
ועד אז - תוריד את הכתבה מהאתר. נראה אותך. זאת תהיה מחווה של רצון טוב
מחווה שניה - תדבר עם המנהלים של הפורום, ותתחיל לחפש הצעות לכל אחד מהחברים פה. תראה שאתה גם עושה ולא רק מדבר
חבל שזו הדרך שאתה מסתכל על הדברים.צורגי
ידידי היקר,
לא הפשטתי אף אחד. כל מי שענה לסקר עשה את זה מרצונו החופשי, וידע שגם התוצאות יתפרסמו.
בנוסף לכך, וסלח לי שאני אומר את זה בבוטות:
אני ב"ה, הסתדרתי. נכון. יכולתי לשכוח מכל הדבר הזה ולהמשיך הלאה.
אבל אני מאמין שלא עברתי את הגיהנום הזה לחינם.
למרות שב"ה אני מסודר, אני בעלים של חברה, מעסיק 8 עובדים,
אני רואה שליחות עצומה להיכנס ל'מיטה החולה' הזאת ולנסות לעזור למי שבאמת ירצה לעשות שינוי תודעתי,
ולבנות בית.
אני מודע לכך שיש המון רווקים ורווקות שמשוועים לדבר הזה.
כבר 5 שנים שאני בונה את התוכנית הזאת,
ואז אתה מגיע ואומר לי "אתה יושב על הכורסה?"
כמו בכל דבר, תמיד יש את האנשים שיתנגדו למה שאתה עושה.
מאוד נח לך לבקר כל מה שלא נראה לך. למרות שזה לטובתך.
אבל אני אמשיך ואפעל למען הקמת כמה שיותר בתים בעם ישראל, למרות אנשים כמוך שתוקעים מקלות בגלגלים.
מצטער שאתה רואה את זה ככהultracrepidam
אדגיש שוב - ברור לי שהכוונות שלך טובות. 100%. אין לי צל של ספק.
לא יודע מי ענה לסקר. אבל הוא לא נוגע רק לרגשות של מי שענה. הוא נוגע בפצעים פתוחים של יותר מדי אנשים, גם אלה שלא ענו.
ברור לי שהכוונות טובות, אבל הכאב אמיתי.
אתה מספר לי שזה לטובתי. אני מאמין שאתה רוצה שזה יהיה לטובתי, אני לא מאמין לך. כי את הכאב והבושה גרמת עכשיו, ואת הפתרון אתה מבטיח במילים שאני לא יודע איך תכסה.
אני לא מבקר כל מה שלא נראה לי. אני לא תוקע לך מקלות בגלגלים. בסך הכל זעקתי מכאב כשהכאבת לי.
רוצים להאמין שהכוונה טובהאבא תעזור
אני מסתייג מזהultracrepidam
מצידי שיעשו עלי כמה כסף שרוצים.
אני מבטיח תמיד כסף למי שיצליח למצוא לי את אשתי. הוצאתי מספיק כסף על התחום הזה. כסף לא מעניין אותי בהקשר הזה.
אין לי טיפה של קנאה וצרות עין. אם אני מתחתן וכל אחד מאנשי המיזם מרוויח מזה מיליונים - זה רק ישמח אותי
כמה שזה יותר לשם שמים יש יותר סיעתא דשמיאאבא תעזור
זה ממש לא משהו שאתה יכול להגיד עליוברוקולי
לא הבנתיאבא תעזור
צוריאל מתפרנס בכבודברוקולי
ולא בא לגזור קופון על אף רווק/ה
יש לו רצון כנה ואמיתי שאנשים יבנו את ביתם
יכול מאוד להיות שזה נטו לשם שמיםאבא תעזור
עדיין לא שיווקנו שום דבר..צורגי
זה רק פרומו להעלאת המודעות.
בעז"ה השבוע נחשוף את הכל.
מבטיח לכם - יהיה שווה!
בהצלחהultracrepidam
הצלחתך הצלחתנו במובן הפשוט של הדברים.
אני מעריכה את התגובה הזו מאוד^ברוקולי
@ultracrepidam ומייחלת שתעבור כבר לפורום השכן 🌷
כבר היה דיון אם כדאי לעבור לפורום השכןultracrepidam
בטוח שיותר מעניין כאן
אבל לקבל את הכותרת של הפורום שם בהחלט שווה
הפרומו הזה הוא חלק משיווקכי בשמחה תצאו.
לי מאוד כואבות התגובות כאן, ואין לי ספק בטוהר כוונותיך.
רק כדאי באמת להתאים אסטרטגיית שיווק לקהל יעד, ושים לב שדווקא המבוגרים כאן (מצטער על המידע הפנימי על האנשים פה...) התעצבנו יותר.
העלאת המודעות היא שאלה:
הרווקים אליהם אתה פונה מודעים,
ואלה שלא מודעים - נשואים או בפרק האשה נקנית (לפני האיש מקדש).
אז אם זה מוציא כ"כ הרבה אנרגיות שליליות,
בשביל מה?
בע"ה תעשה ותצליח ותראה פירות יפים בעמלכם!
😁ברוקולי
@כי בשמחה תצאו. כתבת בדיוק מה שרציתי להגיד, תודה לך!
אני מבינה שהשיווק המסתורי מעלה אמוציות , אני בהחלט מבינה שחלקנו רוויים מהבטחות "סרק"
אבל ב"ה יש כאן בפורום מגוון גדול של בנים ובנות ובלי קשר לפורום שלנו המיזם שלו לא פונה רק לחברים כאן אלא לכלל הרווקים
וחלק ממש בתחילת הדרך ואולי להם הקונספט יעזור?
ו @צורגי אני בטוחה שהמיזם שלך יעשה טוב בעולם,
אולי ל 100 רווקים, אולי ל 400 ואולי ל 5000
אנחנו יודעים ומעריכים את ההשקעה שאתה עושה לשם שמיים ולא לשם גזירת קופון
ולבנתיים חברים,
חכו ותראו מה יש לו להגיד
ואם זה לא יתאים עבורכם-
זה מצוין!
יש כאלה שהמיזם הזה כנראה יקדם אותם לבניית בית
ואפילו אם יעשה טוב רק ל1 בעיני זהשווהתפוחית 1
בהצלחה רבהאבא תעזור
אשריך ממש!!!פלונטר 1
יש הבדל בין ביקורת לבין לשים מקלות בגלגלים.קוד אבל פתוח
אף אחד לא שם פה שום מקלות בגלגלים.
הדרך להתמודד עם ביקורת זה לא להאשים את הצד השני, וגם אם אין לך תשובה כי אתה לא יכול לפרסם את פרטי המיזם שלך זה אומנם לא מאפשר לך להגיב לו לעניין, וזה בסדר. אבל זה לא הופך אותו למי שהורס או פוגע לך במיזם.
שים לב שנטענו פה טענות ברורות שלא היו לך תשובות לגביהן.
איזה טענות?צורגי
טענות פשוטותיוסי3
מצד שני אני מבין שאתה מנסה לפרסם לפי הפלטפורמות המקובלות בפרסומים כאלה. אבל כדאי, מומלץ, וסביר, להבהיר משהו לגבי הרעיון שאתה נותן ולא רק הבטחה כללית. אני חושב שזה גם ימריץ אנשים לרצות את זה.
הודעה של צורגיאבא תעזור
ובכןיוסי3
ב. מי אמר שמדובר על אותו מיזם?
ג. אם מדובר על אותו מיזם - אז יש בו את אותם דברים שטענו פה - מתייחסים כאילו הרווק פשוט לא השתדל מספיק עכשיו שישמע כמה הרצאות בלה בלה בלה שהוא יכול לשמוע גם בלי המיזם הזה, ויתנו לו אופציה ליצור קשר עם כל משודך פוטנציאלי מהמשתתפים, שגם זה לא מיוחד למיזם הזה, וגם לא ברור איך זה עוזר כשיש המוני אנשים
שום דבר לא בטוחאבא תעזור
אבל להיפך אתה רק מוכיח שצורגי לא רוצה לענות או שהביקורת נכוניוסי3
יוסי יקר,צורגי
חלק מתהליך הקמפיין זה השלב שבו מעוררים עניין וגורמים לסקרנות - ורק אז לחשוף את הכל.
למי שממש לא מסוגל לחכות עוד יומיים - אין לי בעיה לחשוף את הדברים בפרטי.
לא מחייב אף אחד להיכנס בלי להבין בדיוק מה הפרויקט, מה המודל, מה מקבלים וכו'.
הכל אמור להיות הכי ברור שאפשר, בעז"ה.
כשרוצים לפרסם לקהל יעדכי בשמחה תצאו.
זה בהחלט לא מסייע, סוו קולד - מקלות בגלגלים.
אא"כ נאמר שאין פרסום רע, ואז זה אפילו עוזר

זו ביקורת של קהל. הרצה.חדשכאן
אתה לא פונה לקהל יעד ואז לא מוכן לקבל את התגובה שלו.
כשזה עסק לטובתך, תוכל לקרוא לזה מקלות בגלגלים.
מה שכתבת בודאי נכון,והוא ישמיענו
אתה לא בא לבן אדם שעדיין לא הציג את התוכנית שלו, אלא פשוט בא לפרסם אותה-
וישר מבקר אותו. על סמך, ורק על סמך מקרים אחרים שלכאורה דומים.
קודם כל מקשיבים, שומעים, מנסים להבין. רק אחר כך אפשר לבקר ולהגיד מה אנחנו חושבים שלא בסדר.
מחילה. אני לא שופט פה אף אחד. חס ושלום. אני לא מתקרב לדרגה כזאת, אני לא נמצא בקושי העצום של הרווקות מספיק זמן- אני לא חווה את הכאב העצום של הכותבים פה. אני אתכם, ואני מנסה כמה שיותר להבין ללבכם.
אבל אם אתה מדבר ברמה האידיאלית, ורק ברמה האידיאלית אני כותב כרגע- לעניות דעתי צריך להיות איזון בין הקשבה לביקורת. וקודם כל אמורה להיות הקשבה. רק אחר כך יכולה להיות דעה אישית על הדבר עצמו.
מה לעשות, ככה זה בני אדם
אני לא יכול לדעת משהו לפני שהוא בכלל נאמר. גם אם ראיתי הרבה אחרים שאומרים אמירה שההתחלה שלה היתה נראית זהה מאוד למה שהתחלתי לראות מול עיני
מחילה..kaparalay
אבל
לענ"ד זה לא המקרה.
גילוי נאות-
כשראיתי את הפרסום בהתחלה ממש התרגשתי. אני מתארת לעצמי שכל אחד מכיר מקרה של חבר/ה שהתחתנו ושכחו מהקושי שהיה להם בדרך לשם, ואולי, על הדרך, שכחו גם את החברים שלהם שעדיין בתוך הקושי הזה.
וההחלטה לא להיכנס לסטטיסטיקה הזאת היא לא מובנת מאליה. ההחלטה של הפוך את זה למיזם בסדר גודל כמו זה שמתואר כאן היא עוד פחות מובנת מאליה.
זה אדיר, באמת, ואני מלאת הערכה עוד לפני שזה התחיל.
אני בטוחה במליון אחוז שהכל נעשה בנקיות, בטוב לב, באהבה, ברצון אמיתי לעזור- ושזה אכן יקרה (!!).
אני בטוחה שיש כאן עמל רציני והמון מחשבה מאחורי כל פרט ופרט (שאני עדיין לא יודעת מהו, אבל ניחא..)
יכול להיות שאני אפילו אשמח לקחת חלק במיזם.
ועדיין, אני רואה לנכון להציג גם את הצד השני.. -
זוכר שבשבוע שעבר התחלת שרשור שהכותרת שלו הייתה 'שידוכים לאיכותיים בלבד, משכילים ונאים', ומה שזה גורם לנו לחשוב על השדכן..?
לדעתי, פה הנקודה.
הפרוייקט ייחשף באופן רשמי רק ביום רביעי, אבל בתכל'ס הוא כבר נחשף ברגע שהתחיל הפרסום שלו- בשבוע שעבר.
הבחירה של 'איך לפרסם' היא מאוד משמעותית, ויכולה ללמד המון.
למה לגיטימי לפסול מראש שדכן שמשווק את עצמו עם כותרת כמו זו שהצגת, אבל לא לגיטימי שלאנשים יכאב על צורת השיווק של הפרוייקט הזה?
זתומרת, מה מצדיק צורת שיווק מסוימת?
מה מצדיק התנסחויות מסוימות שעלו כאן ובפרסומים?
למה כשאנשים מביעים סקפטית (כן, בהתבסס על העבר. זה ממש הגיוני, כי כרגע זה כל מה שיש לנו) הם ישר מוגדרים כ'תוקעי מקלות בגלגלים'..?
במילים אחרות- אני לא בטוחה שאנשים כאן באמת שופטים על סמך מקרים אחרים או דומים, אלא על סמך מה שעומד להם כרגע מול העיניים.
אני לא מבינה הרבה בשיווק ובפרסום. אבל אני דיי בטוחה שאחד הכללים בעולם הזה הוא שאם הגדרת לעצמך קהל יעד- אסור לך להעליב אותו, להאשים אותו או לזלזל בו. וכנראה שזה מה שהכי בולט לאנשים כרגע מול העיניים..
שוב סליחה ומחילה אם כתבתי בתקיפות (אני מודה שהצטרפה כאן גם תרעומת מקריאה של השרשור כולו- לכאן ולכאן) .. אני בד"כ משתדלת שלא לעשות את זה, אבל אני חושבת שזה היה צריך להיאמר.
עקרונית אני מסכים איתךוהוא ישמיענו
תראי שאנשים פה התייחסו לא רק לגופו של ענין, ולא רק כלפי השיווק.
אנשים פה, ושוב, אותם אני לא שופט- אני מדבר ברמה האידיאלית כתגובה למה שכתב חדשכאן- התייחסו כאילו למיזם עצמו, עשו לו פה דה לגיטימציה מוחלטת. גם לצוריאל עצמו. כאילו שכל מה שמעניין אותו זה להתעלל ברווקים.
מחילה. הפריע לי.
לגבי השרשור שפתחתי. אני לא אומר שהכותרת או צורת השיווק היא לא פוגענית. אבל סליחה. אנשים הגזימו. במחילה. קודם כל תוקפים את המיזם שלו, רק כי הוא משתמש בצורה שיווקית שמשדרת איזו מוחלטות. אני בהחלט מבין שזה מעורר ציפיות, ועלול לעורר אכזבות. אין ספק שמהבחינה הזאת- עדיף היה לכתוב אחרת. אח''כ מביאים כתבה עם סקר, של אנשים שענו עליו כנראה ביודעין מה מטרתו. והופכים את הסקר הזה, כמובן, איך לא- לזלזול ברווקים. לא ראיתי שם שום ענין של זלזול. אני בהחלט מבין שהשימוש במילים מסויימות שם מעורר השוואות למיזמים אחרים שפוגעים, מאוד פוגעים. שוב, אני לא שופט אף אחד. אני חייב אבל להסביר כדי שלא יישאר באויר, את מה שאני אומר..
האמת, כמו שאני ראיתי איך השרשור התפתח, אז ככה:
בהתחלה- ניק בעילום שם, מביא קישור למיזם של צוריאל, עם כותרת מפוצצת. אוקיי. עדיין לא אומר שהכעס צריך להיות כלפי צוריאל, אם כבר כלפי הניק שפרסם ככה. בקישור היו דברים שהכאיבו פה לניקים. ובצדק. כשכואב אז כואב- וזה מאוד מובן. אני צעיר, אבל באמת כואב לי שאנשים נפגעים. באמת. אני לא אדם שכלי 'קר' בד''כ.. משתדל.
אוקיי. ואז התחיל גל של ביקורת, לא שופט אותה- אין לי שום זכות, וזה כלל גם ציניות שגם אותה אני לא אשפוט. אני ממש לא בנעליים שלהם.
אבל ההתפתחות המעניינת היתה כשצוריאל נכנס להגיב. איך שברוקולי תייגה אותו ישר הנחתי שעכשיו התגובות קצת ישתנו. התגובות באמת נהיו מרוככות יותר, של אותם ניקים. אבל הביקורות התחדשו אח''כ עם הקישור של הסקר.
אני מבין את הכעס. אני מבין את הכאב.
אני לא חושב שמלכתחילה זו התנהלות הכי נכונה כלפי אדם שיכול להיות שהוא בא לעשות טוב ובאמת לעזור. וכפי מה שהוא אומר, ואני מאמין לו, כי אני מאמין לאנשים בד''כ- שהוא השקיע בזה הרבה מאוד מחשבה וזה פרוייקט גדול מאוד.
אני רוצה להוסיף עוד נקודה.
אנחנו אנשים רגישים. אני מדבר גם על עצמי.
ורגישות זו תכונה שהרבה פעמים גם מופנית כלפי אחרים וגם כלפי עצמנו. זו תכונה נפלאה. תכונה שמחברת אותנו אל הזולת.
אבל צריך להיזהר איתה. כי אם אנחנו רגישים יותר מדי- אנחנו דוקא עלולים לפגוע באחר שרוצה בטובתנו.
אם כל דבר שאדם אומר לי אני אתרגש ממנו ואיעלב- אני בעצם עלול לתקוע לו מקלות בגלגלים.. להשתיק אותו. הוא לא ידבר, כי הוא לא רוצה לפגוע בי. בגללי- תהיה לו פחות נוכחות בעולם. כלומר, רגישות יתר עלולה לדרוך על המקום של הזולת. על התפקיד שלו.
סליחה אם פגעתי במישהו.
עשיתי כמיטב יכולתי לענות לך,
ומתוך רגישות אמיתית לכאב פה של אנשים.
אני יודע שלפעמים הניסוחים שלי לא משהו. אולי כמו שצוריאל לא התנסח הכי בסדר. כי אנחנו בסה''כ בני אדם. חסרים. לא הכי שלימים.
ומה שרציתי להגיד זה שלפעמים הדבר הנכון הוא לנהוג לפנים משורת הדין. לא להעמיד על מדת הדין ולדון כל אדם על אמירות שיכולות לקבל מספר פרשנויות. אנחנו לא בית משפט, לא צריכים לדקדק על כל קוצו של יו''ד ועל כל מילה לא הכי בסדר. לצערי וגם לשמחתי- אני עצמי לא מלאך. יש לי קצת יותר מרחב פעולה ממנו.
להבדיל מהניסוח שהבאתי בפניכם בשבוע שעבר, שזה ניסוח מכריח מאוד. ומאוד נשמע ממנו שאין כ''כ הרבה מה להבין ממנו אחרת. ''איכותיים בלבד, משכילים ונאים''. מי שלא- out. פשוט לא שייך שאתעסק איתו בשידוכים.
אני חושב לעניות דעתי שזה לא שייך לניסוח פה של צוריאל. אפשר להבין אותו גם אחרת. בטח להתייחס אליו אחרת, אולי עם קצת יותר כבוד.
ופה מדובר באדם. אדם שאפילו הגיע לכתוב לנו פה ולענות. לא באמירה לכשעצמה. אני אישית רואה הבדל
ושוב פעם אגיד, שיובהר חד משמעית- אני מדבר רק ברמה האידאלית. ברמה הטכנית- אני לא שופט אף אחד. כואב לי מאוד לקרוא את הרגשות פה בפורום, שלדעתי מראים על רמה מוסרית מאוד גבוהה. ורוצה לשלוח חיזוק (וחיבוק וירטואלי). ממני הקטן. מרגש לראות את הרגישות שלכם.
מאחל לכם ולכולנ''ו הרבה סייעתא דשמיא
ורק אגיד. שאני מעריך את התגובה שלך. לדעתי תגובה מאוד מכבדת, אין שום צורך להתנצל.. אני באמת מודה לך על התגובה
תגובות לגיטימיות לגמריאבא תעזור
מקבל את דעתך,והוא ישמיענו
עם זאת, זכותי לחשוב אחרת 
תוכלו להיות יותר ספציפיים?צורגי
מה בדיוק הפריע לכם בפרסום?
הרי בקושי היה פרסום, רק הזכרנו שהולך להיות פרויקט גדול שיעזור בנושא הכואב הזה.
אני חושב שרגישות יתר ו'לחפש' כל הזמן את השלילי - היא לא תכונה בריאה.
במיוחד לא כשמחפשים בן זוג, אגב..
בואו נפתח עין טובה על המציאות.
יש כאן מאמץ אמיתי להציע עזרה ממקום שלא נוסה עדיין דיו. תנו צ'אנס.
מי שזה יעזור לו - אשרינו.
מי שלא - לפחות שלא יקלקל לאחרים.
גם אני בנאדם, בסופו של דבר.
תגובות שרומסות אותי או את הרעיון שלי יכולות בסופו של דבר לגרום לכל הדבר הזה להתחזלש,
וזהו.
ומי יודע לכמה רווקים ורווקות זה היה יכול לעזור.
תנו לי את הכוח לתת לכם את כל מה שאתם רוצים כדי להגיע לחופה!
מכיר את ה'רוצה להרוויח כסף מהבית?'קוד אבל פתוח
כאשר תנסה לשכנע אדם גם אם הוא חכם, אבל אחד שמעולם לא שמע על עסקת פרמידה, יכול להיות מאוד שתצליח לשכנע אותו ואפילו בקלות.
תחשוב שאותו בחור חכם כמעט נופל ברשת פרמידה פעם אחת, מגיע לפגישה של שעה וחצי, למרבה הפלא הוא מגלה את הפרצה בסיפור ומבין שלא יצא לו רווח מהעניין.
אבל בגלל שהוא לא מכיר את המושג תרמית פרמידה, הוא לא יודע לקרוא לזה בשם ולא מצליח לזהות שזה קורה לו פעם נוספת. רק אחרי 3 פעמים שהוא שורף זמן וכסף הוא מבין מה הסיפור ומפסיק ליפול לזה.
רווקים היום, רואים כל יום פרסום על קאוצ'ר/ מיזם שידוכים, שכל מה שהם רוצים זה את הכסף של הרווק. כמובן שזה תמיד מתחיל בשיטת המשפך, בהתחלה תן רק את המייל שלך, אחכ תקבל מידע בסיסי שלא עוזר באמת אבל יגיד לך שזה יכול לעזור לך. ואז רק תשים פרטי אשראי ותקבל את כל הסיוע שאתה צריך. ואז אתה מגלה שזה טיפים שלמדת בשיעור א' בשיטוט בלנו תוך כדי שגילת מה זה קוקס.
עכשיו שיטת השיווק שלך זהה לכל שיטות הפרמידה והקאוצ'רים הגרועים.
א. יש לי פתרון בשבילך, תן לי תמורתו מייל שיאפשר לי לשלוח לך מליון פרסומות.
ב. אני אפרט במייל עוד קצת על הבעיה שלך, ואספר לך על כמה הפתרון שיש לי יכול לעזור לך. ורק שים 800 שקל והבעיה שלך תיפתר והרי אין בכלל מה לחשוב על האפשרות שהפתרון שלי לא יכול לעזור לך.
ג. אתה מגלה שמדובר בשטות מוחלטת.
זה נכון לתרמיות פרמידה, מאמנים שעשו קורס של יום וחצי, מדריכי 'אומנות הפיתוי' ועוד. אז כשאנחנו רואים את זה, אנחנו בהתחלה מתעלמים, אם מישהו פותח על זה שירשור, אנחנו כמובן נגיד את דעתנו. אבל אם אתה בא ואומר שאתה היוזם של הרעיון ומצפה ממנו להאמין בו, עדיין לא שום מידע על מה זה, איך זה יעבוד וכו'.
אנחנו פסימיים בדיוק באותה צורה שאנחנו פסימיים כלפי כל מיזם חדש שלא מפרט מידע, לרוב יש משהו משותף לכולם, ניצול מצוקה של אנשים בלי לתת פיתרון.
אסביר בדיוק מה מפריע ליultracrepidam
אנשים נמצאים במצב לא נעים.
כן, כמובן, אתה יושב עם אשתך ושלושת הילדים שלך ומקליד "גם אני הייתי במצב שלכם". אז קודם כל לא, וחוץ מזה, אתה כבר מזמן לא מרגיש אותו. וגם אם תגיד לי שאתה כן, לא אאמין לך.
ואז אתה מתחיל לפרסם שיש לך פתרון. אתה מנפנף בקבוק מים ליד אנשים צמאים, ואומר שיש לך פתרון. לך תנסה לעשות את זה מול אנשים צמאים באמת, והם יקללו אותך. כי אם יש לך פתרון, תן אותו עכשיו, תספר, תן תקווה. אל תשמור דברים בסוד.
ואז, לא רק שאתה ממשיך לנפנף את המים, אתה גם מתראיין לתקשורת "רבותי, אתם רואים את האנשים האלה? לחלקם אין מים כי הם לא החלטיים" - ואתה מצביע על כולם - "לחלקם כי הם בררנים" - ושוב מצביע על כולם... ועוד ועוד. אתה לוקח את האנשים, מתראיין עליהם בתקשורת, ומציג את הכאב שלהם לעיני כל. אמרתי שהפשטת את הרווקים והצגת אותם כחלק מהפרסום שלך, ואני עדיין חושב שההתבטאות היתה נכונה. הרבה רווקים מעדיפים לא להיות שיחת היום. הם לא רוצים שידברו עליהם בתקשורת. זה לא נעים שמדברים עליך.
אלה התחושות שגרמו לי להתנגד לדרך שאתה עושה דברים.
אני לגמרי מאמין שהכוונות שלך טובות, אני מקבל את מה שאמרת ש"לא תשלם בלי לדעת מה אתה מקבל" (מקווה שאני לא תמים מדי), אני מאמין שבאת מתוך רצון לעזור ולא כדי לעשות עלינו כסף או כל דבר דומה.
אבל בדיוק כמו אותו אחד שצעק עלי "איך אתה חושב שתתחתן אם לא תשמע את העצות שלי", אתה גורם לנו להגיד לך "לא מדובשך ולא מעוקצך"
תודה על כל התגובות - עונה:צורגי
קודם כל, שמח שהשיח נהיה ענייני יותר, ופחות מתלהם. שכוייח.
אסביר את הדברים מהצד שלי:
- אין לי נוסחת קסם. אני לא הולך להבטיח לכם שום דבר. לא מתחייב ל'חתונה עוד השנה', או משהו בסגנון. ברור לי שמה שאני הולך להציע לכם לא יעבוד ב100%, והלוואי ו-20% ממי שייכנס לזה יתחתן מהר.
- מה שכן - יצרתי כאן דבר שהוא שונה מכל מה שנעשה עד היום. גם באיכות וגם בכמות. מבחינתי יש כאן בשורה, ואני מאוהב בבשורה שהצלחתי להביא לעם ישראל. סליחה, קשה לי להיות ענו לגבי הדבר הזה. אני מתלהב, ואני רוצה שכל מי שיראה את זה יגיד גם הוא 'וואו'. יכול להיות שבסוף תגלו שזה לא מלהיב כמו שזה נשמע, בעיני זה מלהיב, וברור לי שדבר כזה היה עוזר לי בזמנו, כשהייתי רווק. האם זה יעזור לכולם? הלוואי. אבל אני ריאלי. ברור שלא.
- לא התכוונתי לרגע אחד לנפנף לצמאים עם בקבוק מים. אם זה מה שהתקבל - זה מצער אותי מאוד. התכוונתי לבשר שיש כאן מהלך גדול, חדש, שהרבה גופים עשו יד אחת כדי שהוא יקרה, ואני שמח לחשוף אותו כשהכל יהיה מוכן. למה להסתכל על זה בצורה אכזרית?
- לא כתבתי על אף אחד שהוא בררן או לא החלטי. אני בסך הכל משקף נתונים שאנשים כתבו לנו. לא פסלתי אף אחד, לא אמרתי מה טוב ומה רע. אדרבה - בפרויקט שלי גם בקושי אציג את תפיסת עולמי. אני לא מומחה, לא למדתי אימון או ייעוץ זוגי. אני סך הכל אדם קטן שרוצה לעזור למי שרוצה את העזרה הזאת. ואני מביא אנשים שהם המומחים כדי שיעזרו. אני בסך הכל הגשר, המתווך.
- מי שנחשף לפרויקט יודע עד כמה אני לא הולך לעשות קופה פה מאף אחד. בדיוק ההפך, הפרויקט יהיה במחיר שובר שוק כזה, שכבר עכשיו כל היועצים והמאמנים למיניהם מעוצבנים עלינו. יתירה מזאת: מי שאין לו את הסכום הקטנטן הזה לשלם, יכול להיכנס בחינם - בצורה אנונימית, בלי אפילו לבקש מאיתנו במייל. תהיה הרשמה בתשלום ולצידה הרשמה בחינם למי שלא יכול לשלם. אני באמת לא יודע כמה עוד רחוק אתם רוצים שאלך כדי שתבינו את הרצון שלי לסייע.
מקווה שהבהרתי את הדברים.
אם הדברים הם אכן כך,והוא ישמיענו
אני מעריך אותך.
גם אם לי אישית לא יצא מזה כלום.
באמת תודה ענקית!
מגיע לך
נ.ב. אולי להבא כדאי לגבי הפרסום- להציג אותו פחות 'מפוצץ'. הגיוני שפרסום כזה גם ימשוך יותר אנשים מנוסים (שבעז''ה ה' יביא אותם בקרוב לחופה!), או לחילופין אינטליגנטים, שמבינים דבר מתוך דבר. זה הרבה פחות יעורר תרעומת על המיזם שלך, שאני נוטה להאמין שהוא באמת ממקום טוב לגמרי.
וואו נשמע ממש מיוחד!תפוחית 1
פורום הוא מקום לדיונים, אני לא חושבת שיש סיבה שתרד מהעניין בגלל דעות שפחות מתלהבות. תמיד יהיה לכאן ולכאן..
ראיתי בפרסום בערוץ שמחר יש ערב חשיפה, תוכל לשלוח הקלטה של זה או דף עם פרטים?
ידידי, תרשה לי לחלוק עליךצורגי
בגלל שאתה נמצא במציאות הזאת, אז נראה לך שכולם מאוד מודעים למצוקה של הרווקים והרווקות.
אבל האמת רחוקה מזה.
כולם כל כך טרודים כל אחד באתגריו שלו,
שהרבה מאוד שוכחים שיש כאלו שלא נישאו ולא הצליחו להקים משפחה עדיין.
ורבים מעדיפים להעלים עין מזה.
למה? כי זה נושא שהוא מאוד קשה.
קשה לשדך, קשה למצוא חיבורים, קשה ליזום. ועד שיוצאת חתונה... יוצאת הנשמה לפני כן.
אנשים מעדיפים לרכוב על הצלחות, לא על דברים מאתגרים.
אני החלטתי לרתום את הכישורים שלי לטובת אלו שהמציאות אתגרה אותם.
תקראו לזה מצוקה, תקראו לזה בעיה, לא משנה מה.
העיקר שהמציאות שלנו חסרה, וצריך לתקן אותה.
יש דברים שהזמן לא מתקן, צריך לפעול אחרת.
מי שירצה להצטרף אלי - מוזמן.
מי שרוצה להמשיך בדרך שלו - בכבוד.
באמת שרק באתי לסייע. אם זה לא יצליח, אמשיך הלאה...
אוח נו עוד פרסומת של זההפי
נורא כיף לקרוא שהמשפחה דואגת לך ..
כאילו חפרתם
מבינה שהרצון טוב
אבל מזה הפרסומות האלה?? כאילו פרסומת של הגזמה
ששמות לנגד עינייך שהמטרה היא חתונה
אין לי בעיה של חתונה אם באלי אני מתחתנת מחר
פשוט צריך בחור מתאים זה הכל..
לפעמים מרגיש שאתם שוכחים את זה
חברי הפורום,עקבתי אחרי כל השרשורמישהי 1
כן, עדיין מעצבן אותי שיש תעשיה שלימה בנושא
אבל
אני חושבת שמיהרנו לשפוט!!
לפחות אני
נשמע שיש פה משהו אחר עם רצון אמיתי לסייע
בואו ניתן את ההזדמנות לשמוע מה יש לו להציע
עד כאן סתם מחשבות שלי
לסיכומו של שרשורברוקולי
אני חושבת שצריך להפריד בין המקום הרגשי והכאוב שלנו כרווקים
עלו כאן בשרשור הרבה אמוציות מובנות , כואבות ומוצדקות
ובלי קשר למיזם - לא כולם חייבים להתחבר לשיטות שיווק כאלה ואחרות
@צורגי האמוציות לא מופנות אליך אישית, הן מביעות את התסכול והכאב הגדול
ובעיקר מופנות למיזם וכאיש בשורות צריך להכיל את השטח, להקשיב לקולות העולים (בסה"כ יש כאן מדגם מייצג של רווקים שהפרויקט מופנה אליהם)
ועכשיו-
אני יכולה לספר לכם שצוריאל הראה לי את הפרויקט [ כאדם פרטי, אין לי קשר למיזם ]
א. הניראות שלו משגעת ! שאפו על העיצוב !
ב. כמו שהוא כתב אין שם נוסחת קסם, אין שם הבטחות לפתרונות תוך X זמן, אין בכלל הבטחות
המטרה היא לא להציע כישופי קסם, איומים או הבטחות
אלא להציע רעיונות - כן כן גם רעיונות שכולנו בטוחים שאנחנו אלופים בהם כי יצאנו כבר ל 300 דייטים (מאוד מגוונים בהמון שיטות ככה שכל אחד יכול התחבר) , לתת מענה לשאלות, לתת עוגנים בדרך ולדרך שבו כל אחד יצעד לבד
ג. לתת תקווה
ד. והכי חשוב- זה חלק משיווק וחוקי המשחק
זה לא חובה, אין תנאי להירשם, מגעיל אתכם? דפדפו הלאה
חושבים שזה לא יעזור לכם? מצוין ! אולי לחבר/ה הביישנים זה יעזור
אולי לחבר/ה אחר פתאום יפול אסימון על טעות שהם עושים
ה. ומילה אחרונה על הכסף-
חסד מתחיל בבית, מותר לאנשים לרצות לעזור ולהביא בשורה לעולם.
אבל בסוף גם אנחנו כל אחד כאן הולך לעבודה ורוצה להביא פרנסה
ואני לא מבינה למה מפריע לאנשים שאנשים יקבלו כסף על העניין? מה מאמני חתונה לא גובים תשלום על צער הרווקים? מה רופאים לא גובים תשלום על צער החולים?
אני באמת חושבת שצוריאל רוצה בטובת הרווקים/ות מאשר בטובת הכסף, כי בנינו- יש דרכים אחרות לעשות כסף גדול יותר
לסיכום ממש-
ו. אחלה פרויקט. תשלום מאוד נמוך [ ומי שלא יכול לשלם יוכל להכנס בכל מקרה]
אותי הרשים מאוד הגיוון והמחשבה על הפרטים
מי שמתאים לו - מצוין
ומי שלא מתאים לו- מצוין גם
סיכמת מעולהוהוא ישמיענואחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
חח למה לא?Lavenderאחרונה
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
נראה ליהרמוניה
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
פשוט תציעadvfb
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים