נשף סיום, שמלות, לימוזניות ושאר ענינים- הגיגים ומחשבות.מזמור לאל ידי
הכתבה בכאן חדשות על תלמידים שמתלוננים על נשף הסיום שבכל הנראה הולך להתבטל- החזירה אותי אחורה, אל שנות סיום הלימוד שלי.
במשך 4 שנים עבדנו בשוטפי רצפות בישיבה, בית המדרש והחדרים (בנוסף לעבודות אחרות) ומהם קיבלנו כסף שנצבר עבורינו בקופת הישיבה.
בסיום 4 שנים הוא עמד על סכום נאה של כ40,000 שקלים.
מעט לפני סיום הלימודים קיבלנו אישור ללכת
לעבוד עוד מספר ימים וכך היקף הקופה עלה במעט.

כחודש לאחר סיום הלימודים יצאנו שמחים וטובי לב
ל4 ימים כייפים ומגבשים.
לפני הטיול כל אחד התבקש להביא 150 ש"ח.
ביקשתי את הכסף מהורי- אך לא הייתה להם אפשרות להביא לי את הסכום הנ"ל.
וכך בלית ברירה יצאתי לטיול ללא הכסף ובתקווה ש"יהיה בסדר".
כשהגענו לראפטינג בנהר הירדן אמרתי שאני אשאר לשמור על התיק ומילמלתי משהו על כך "שאני לא רוצה להתערב"
ושהגענו לפיינטבול כבר השתכללתי ותירצתי שאני "מפחד שזה כואב"...

8 שנים עברו מאז
אבל יש עדיין שתי שאלות שלא נתנות לי מנוח:
1. 43 תלמידים, לא כולל אנשי צוות שהצטרפו בחלקים מסוימים של המסע- איך אף אחד לא חשד? איך אף אחד לא שאל? זכור לטובה מו"ר שליט"א שדווקא כן שאל, אבל אני התייבשתי וגימגתי לו את התשובה הנ"ל.

2. 40,000 ש"ח ל4 ימים. (תעשו את החישוב לבד.)
מה היה *כל כך* דחוף שהיו צריכים גם את ה150 ש"ח הללו מכל תלמיד- ושלא היה אפשר לוותר עליו?

להגיגכם ומחשבתם אודה,
ספציפית את הפוסט הנ"ל מבקש לעת עתה
שלא לשתף.
אוי.עצוב ממש ....ה' אלוקינו

וואי באמת מוזר...נועה גבריאל
צריכים יותר לפקוח עניים ולהיות ערניים לדברים כאלה. לצערי, שמעתי גם היום על מקרים כאלו, אמנם זה פחות נפוץ ב"ה אבל זה גם כי דואגים יותר מדי להסתיר את זה,ומפדחים להראות.
כמה הייתם?מי האיש? הח"ח!

אתה מבין שאפילו אם הייתם רק חמישים במספר, כבר מדובר על 7500 ש"ח, דהיינו כעשרים אחוז מעלות הטיול ההוא?
לעצם העניין, אתה כמובן לא אשם בדבר וגם חלילה לא ההורים אם אכן הבעיה הכלכלית היתה כה חריפה ש - 150 ש"ח לא היה באפשרותם לתת. אך עליך לדעת שהמגזר הדתי לאומי אינו מבין ואינו מפנים כלל את הבעיות הכלכליות החריפות באוכלוסיית ישראל, הנהגתו אטומה להן לחלוטין והעוני פשוט אינו בראש מעייניהן, כולל ברמת ההנהלה של מערכות החינוך.

היינו 44 כולל אותי (נראלי שכתבתי זאת.)מזמור לאל ידי
מה שמפליא אותי זה שדווקא במקום בו למדתי
רוב התלמידים מגיעים מבית במצב סציו-אוקונומי נמוך.

אולי בגלל התדמית שלי כ"עירוניסט"(עשיר?)
איש לב שם על ליבו להתייחס לכך.

לא חושב שדווקא במגזר הדתי איך הבנה וערך לכסף.
אפילו הפוך- כפי שנרמז מהכותרת שלי.
נשף סיום של מתבגרים חילונים- יכול להגיע לאלפי שקלים.
כולל תפירת שמלה במיוחד, לימוזינה, ירידה ממסוק
ועוד שטויות כיד הדמיון הטוב(?)
התייחסתי לשאלת העוני.מי האיש? הח"ח!

ובוודאי לא ניקח דוגמאות מהחילונים (אם כי ניקור עיניים קיים בכל מגזר).
היתה להבנתי צריכה להיות ציפייה גדולה ויוקדת בחברה הדתית להבנת העוני, ואין המצב כך.

נו באמת...mimi70

לא זכיתי ללמוד באולפנה או תיכון בנות של החמ"ד, למדתי בתיכון ממלכתי מעורב.

8 שנים אחורה אם אני מחשבת נכון, היה את ה"נשף" , גרתי במקום שנחשב כמקום פריפריאלי

ורוב האוכלוסיה לא היתה מבוססת, חוץ מכמה בנות/בנים של כל מיני שהצליחו בתחום העסקי

של מכולות משגשגות, קבלנות בניין, בסטה ריווחית בשוק. אפילו חלק (פחות מחצי) המורות עד שהכריחו אותן

לא הלכו לעשות השלמה מתעודת הוראה בלבד לB.E.D במכללה כי לא עניין אותן לא ללמוד ולא ללמד.

משכבה של 4 כיתות עיוני , 1 כיתת מצטיינים, 1 מב"ר ו1 משהו בנוסח תשתדלו לבוא לבית ספר

כדי לא להסתובב ברחוב ואם תרצו לגשת לבגרות נקטוף לכם את הירח.השקיעו בהם מאוד שהלוואי על הכיתות האחרות.

ה"נשף" היה סך הכל חצר כזו באיזור תעשייה תחת כיפת השמיים בלי מקום סגור להיכנס אם צריך ושירותים טינופת.

לקחתי שמלה מאחותי שקנתה ל"נשף" שלה (עד אז היא לא לבשה שמלה והפעם הבאה שלבשה שמלה היה בחתונה שלה 10 שנים אחרי וגם אותה היא שנוררה מאיזו חברה שלה שקנתה ולא שכרה) כי בשביל מה בדיוק להוציא עוד כסף על שמלה סתם.

בחצר הקטנה הזו היה יותר מידי אלכוהול ומעט מידי אוכל, כמעט כלום, ובטח שלא מלצרים כמו באולם, היתה עמדה עם אוכל כמו ביום הולדת בבית ספר יסודי, ביסלי במבה דוריטוס וכאלה, מיץ פריגת, הדבר הכי מלהיב שהיה שם זה היה אדממה- פולי סויה טריים (לא שותה אף פעם, בקידוש תמיד יש תירוש, אבל אני יודעת שזה רע לשתות על בטן ריקה) חברה של חברה שלי איפרה אותי ולא רצתה כסף, נערה שאוהבת איפור ורצתה להכין תיק עבודות והיא גם עשתה לי פן על הדרך שהחזיק שעה ורבע אבל מה אכפת לי. וחברות שלי לא עשו יותר ממני . אז נכון שהייתי בכיתת החננות של המצטיינים אבל גם בכיתות אחרות לא ירדו מהפסים בהקשר ל"נשף".

כן, קניתי נעלי עקב, רק לא ידעתי שאי אפשר ללכת איתן על הדשא אז פשוט הלכתי יחפה עם הנעליים בשקית. זו לא התנהגות מייצגת, מי שבאה עם עקבים לא הלכה איתם ביד, אבל לא היה לי אכפת. הייתי היחידה בשכבה שנעלה קבוע טבע נאות (שני פסים חום, מכוער, אבל הצבעוניות והמיוחדות עלו יותר מידי, לא שורפת 400 שקל על זוג כפכפים, זה היה לי משהו כמו 20 שעות בייביסיטר) הרגשתי הכי יפה כשנוח לי ושיקפצו. וגם את הנעלי עקב קניתי בסקופ במבצע של 30 ש"ח לזוג.

בקיצור לעניינינו, לא היו ריקודים או די ג'יי מקצועי, אחד התלמידים היה אחרי על המוזיקה , היו לקראת הסוף מעגלי "אחים אחים שמחה שמחה שמחה" ( למי שלא מכיר זה שמים ידיים כל אחד על הכתף של השני וצועקים אחים אחים שמחה שמחה שמחה) לא מורכב ולא צריך מוזיקת רקע. ובטח שלא היה צלם וידאו.

ואז שידרו בטלוויזיה כתבה על נשף בסביון וכולנו היינו בשוק מהלימוזינה והתסרוקות והביזבוז הזה.

ללכת למספרה עבור הנשף זה היה נחשב להגזמה. זה ספציפית השתנה בשנים האחרונות גם אצלנו. אבל לא הרבה השתנה, גם היום אף אחד לא בא בלימוזינה, ירידה ממסוק זו הזיה, האולם זה לא אולם פאר אלא סוג של דשא כמו שהיה לנו, אין "סעודת מצווה", יש יותר מידי אלכוהול וזה רע וגרוע וזה היה גם כשהייתי ולא החמיר. עדיין יש נישנושים של גן ילדים עם בסלה ובימבי ואדממה זה הדבר הכי מרגש שיש שם, הוסיפו שידרוג מטורף של בוטנים קלויים ומכונת אייס קפה כמו בקופיקס, תמיד יש אבא/דוד\אח/בן דוד שיש לו איזו פיצוציה/קיוסק/משהו בסיגנון קופיקס ומשאיל את המכונה לערב.

באים להיפרד מהחברים לפני הגיוס לצה"ל/ש"ל ולשמוח (היינו כמה בעלות ובעלי תשובה בשכבה, חלק הלכו לש"ל חלק התחרדו והלכו למדרשייה עם לינה, חלק הלכו למכינה ציונית דתית לפני גיוס וחלק לישיבה חרדית) ו הדבר היחיד שגרוע זה ששותים יותר מידי, בעיקר הבנים,

למרות שהרבה מהבנים לא נוגעים או ששמים 2 סי סי וודקה על כוס מיץ תפוזים מלאה סתם כדי לתבל את המיץ.

כל תלמיד שילם 100 ש"ח בערך על הערב הזה וזה לא בתים של 8 ילדים אבל 5 כן . רובנו עבדנו אחר"צ ו100 זה לא היה כל כך הרבה.

לא לגמרי הבנתי מה את רוצה לומר...מזמור לאל ידיאחרונה
אבל יפה לשמוע שאצלכם הנשף היה משהו פשוט.
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך