לא זכיתי ללמוד באולפנה או תיכון בנות של החמ"ד, למדתי בתיכון ממלכתי מעורב.
8 שנים אחורה אם אני מחשבת נכון, היה את ה"נשף" , גרתי במקום שנחשב כמקום פריפריאלי
ורוב האוכלוסיה לא היתה מבוססת, חוץ מכמה בנות/בנים של כל מיני שהצליחו בתחום העסקי
של מכולות משגשגות, קבלנות בניין, בסטה ריווחית בשוק. אפילו חלק (פחות מחצי) המורות עד שהכריחו אותן
לא הלכו לעשות השלמה מתעודת הוראה בלבד לB.E.D במכללה כי לא עניין אותן לא ללמוד ולא ללמד.
משכבה של 4 כיתות עיוני , 1 כיתת מצטיינים, 1 מב"ר ו1 משהו בנוסח תשתדלו לבוא לבית ספר
כדי לא להסתובב ברחוב ואם תרצו לגשת לבגרות נקטוף לכם את הירח.השקיעו בהם מאוד שהלוואי על הכיתות האחרות.
ה"נשף" היה סך הכל חצר כזו באיזור תעשייה תחת כיפת השמיים בלי מקום סגור להיכנס אם צריך ושירותים טינופת.
לקחתי שמלה מאחותי שקנתה ל"נשף" שלה (עד אז היא לא לבשה שמלה והפעם הבאה שלבשה שמלה היה בחתונה שלה 10 שנים אחרי וגם אותה היא שנוררה מאיזו חברה שלה שקנתה ולא שכרה) כי בשביל מה בדיוק להוציא עוד כסף על שמלה סתם.
בחצר הקטנה הזו היה יותר מידי אלכוהול ומעט מידי אוכל, כמעט כלום, ובטח שלא מלצרים כמו באולם, היתה עמדה עם אוכל כמו ביום הולדת בבית ספר יסודי, ביסלי במבה דוריטוס וכאלה, מיץ פריגת, הדבר הכי מלהיב שהיה שם זה היה אדממה- פולי סויה טריים (לא שותה אף פעם, בקידוש תמיד יש תירוש, אבל אני יודעת שזה רע לשתות על בטן ריקה) חברה של חברה שלי איפרה אותי ולא רצתה כסף, נערה שאוהבת איפור ורצתה להכין תיק עבודות והיא גם עשתה לי פן על הדרך שהחזיק שעה ורבע אבל מה אכפת לי. וחברות שלי לא עשו יותר ממני . אז נכון שהייתי בכיתת החננות של המצטיינים אבל גם בכיתות אחרות לא ירדו מהפסים בהקשר ל"נשף".
כן, קניתי נעלי עקב, רק לא ידעתי שאי אפשר ללכת איתן על הדשא אז פשוט הלכתי יחפה עם הנעליים בשקית. זו לא התנהגות מייצגת, מי שבאה עם עקבים לא הלכה איתם ביד, אבל לא היה לי אכפת. הייתי היחידה בשכבה שנעלה קבוע טבע נאות (שני פסים חום, מכוער, אבל הצבעוניות והמיוחדות עלו יותר מידי, לא שורפת 400 שקל על זוג כפכפים, זה היה לי משהו כמו 20 שעות בייביסיטר) הרגשתי הכי יפה כשנוח לי ושיקפצו. וגם את הנעלי עקב קניתי בסקופ במבצע של 30 ש"ח לזוג.
בקיצור לעניינינו, לא היו ריקודים או די ג'יי מקצועי, אחד התלמידים היה אחרי על המוזיקה , היו לקראת הסוף מעגלי "אחים אחים שמחה שמחה שמחה" ( למי שלא מכיר זה שמים ידיים כל אחד על הכתף של השני וצועקים אחים אחים שמחה שמחה שמחה) לא מורכב ולא צריך מוזיקת רקע. ובטח שלא היה צלם וידאו.
ואז שידרו בטלוויזיה כתבה על נשף בסביון וכולנו היינו בשוק מהלימוזינה והתסרוקות והביזבוז הזה.
ללכת למספרה עבור הנשף זה היה נחשב להגזמה. זה ספציפית השתנה בשנים האחרונות גם אצלנו. אבל לא הרבה השתנה, גם היום אף אחד לא בא בלימוזינה, ירידה ממסוק זו הזיה, האולם זה לא אולם פאר אלא סוג של דשא כמו שהיה לנו, אין "סעודת מצווה", יש יותר מידי אלכוהול וזה רע וגרוע וזה היה גם כשהייתי ולא החמיר. עדיין יש נישנושים של גן ילדים עם בסלה ובימבי ואדממה זה הדבר הכי מרגש שיש שם, הוסיפו שידרוג מטורף של בוטנים קלויים ומכונת אייס קפה כמו בקופיקס, תמיד יש אבא/דוד\אח/בן דוד שיש לו איזו פיצוציה/קיוסק/משהו בסיגנון קופיקס ומשאיל את המכונה לערב.
באים להיפרד מהחברים לפני הגיוס לצה"ל/ש"ל ולשמוח (היינו כמה בעלות ובעלי תשובה בשכבה, חלק הלכו לש"ל חלק התחרדו והלכו למדרשייה עם לינה, חלק הלכו למכינה ציונית דתית לפני גיוס וחלק לישיבה חרדית) ו הדבר היחיד שגרוע זה ששותים יותר מידי, בעיקר הבנים,
למרות שהרבה מהבנים לא נוגעים או ששמים 2 סי סי וודקה על כוס מיץ תפוזים מלאה סתם כדי לתבל את המיץ.
כל תלמיד שילם 100 ש"ח בערך על הערב הזה וזה לא בתים של 8 ילדים אבל 5 כן . רובנו עבדנו אחר"צ ו100 זה לא היה כל כך הרבה.