קודם כל רוב התגובות כאן דנות בשאלה כן אברך או לא אברך, וזה ממש לא מה שהפותח שאל. מה גם שהן מצופות בגועל, חוסר היכרות מוחלט עם העולם הזה, בורות וזלזול. איכס.
הפותח שאל מאוד ספציפית לגבי איזו עבודה של האישה מסתנכרנת הכי טוב עם חיי אברכות.
אף אחד לא ביקש את דעתכם הממורמרת על אברכים, מידת מעורבותם בעזרה בבית, והרווחה הנפשית של ילדיהם והאישה.
ולמרות שלא זה הנושא, אני חייבת להגיב:
1. המושג אברך מגיע מאסכולה מאוד מאוד ברורה של שימת לימוד התורה במרכז החיים כמטרה בפני עצמה וכיצירת חיים רוחניים גבוהים. ודאי שזה לא אומר שמי שמקיים מצוות כפי יכולתו ועובד הוא בעייתי, אבל יש דרגות בעם ישראל. כן.
ומי שמקדיש את חייו לתורה, (באמת כמובן, ולא במטרה להתבטל ולחמם ספסל), הוא עובד את השם בדרגה גבוהה יותר, וממילא הבית שלו ספוג יותר ביראת שמיים.
לרוב הוא יחיה (בבחירה מוחלטת) חיים פשוטים וצנועים יותר.
ומי שהתחתנה איתו ידעה את זה ובחרה בזה בשמחה ובשיקול דעת.
היא. לא. שיפחה.
היא מאמינה בזה ומעוניינת בזה.
בדיוק כמו שלא תגידו על מישהי טבעונית שהיא אומללה, כי זו האמונה שלה בחיים. גם האברכית לא.
ואם היא כן, אז שתעשה חושבים למה, ואולי באמת החיים האלו לא מתאימים לה.
ודאי שיש בסגנון החיים הזה קשיים שונים, אבל היי, גם מי שעובד בהייטק וחוזר כל יום הביתה ב20:00, גם לו ולמשפחתו יש קשיים. אז מה?
עכשיו לגבי עצלנים, שרלטנים, שייחים סעודיים ובעלים נצלנים ומגעילים:
יש כאלו בכל מגזר, בכל עם ובכל מקום.
שום קשר לאברכות.
ורוב האברכים שאני מכירה (והרבה. זה העולם שלי) עוזרים בבית המון המון יותר מכל אחד אחר.
יש להם הכרת הטוב והערכה לנשים שהרבה בזכותן הם יכולים ללמוד, וזה רק גורם להם לחשוב יותר איפה אפשר לעשות עוד.
חיי אברכות בהחלט לא מתאימים לכל אחד.
מי שבחרו בהם, אשרי חלקם.
מי שלא, מצויין. אבל אין סיבה להביע את דעתך בעניין שאתה לא באמת מבין בו.
היהדות צריכה גם לוחמים, גם שוחטים, גם רופאים, גם ספרים, גם בתנאים, גם הייטקיסטים וגם. כן תתפלאו, אברכים. שכל עולמם הוא תורה ורק תורה.
לא כולם. אחוזים קטנים שזוכים.
למה בעולם החרדי זה הפך להיות שיטת חינוך קולקטיבית? זה כבר נושא ארוך שיש לו תשובות טובות מאוד. בעיקר בשל ההרס הגדול של עולם התורה אחרי השואה.
אין לי כח להרחיב.
חלאס עם זלזול והתנשאות.
גילוי נאות: אני חרדית, בעלי אברך כבר 6 שנים, הנושא הזה סוכם בינינו באופן הדדי לחלוטין לפני שבחרנו להתחתן, אני מורה, החיים שלנו נהדרים!! לא יזיק לנו עוד קצת כסף🤣
ואפילו הייתי השנה בחופשה בקפריסין עם חברה, ובעלי האברך הפרזיט שמר על הבנות שלנו ושלח אותי בהרבה אהבה להתאוורר .
זהו. עכשיו הולכת לישון בשקט.