והפעם: שאלה רצינית לדיון,תולתול
בס"ד

האם נשים משכילות, בעלות תואר שני ומעלה מרתיעות??
האם כשבנים שומעים את המילה "דוקטורט" אצל הפגושה, הם מעדיפים לוותר?!

ואם כן: זה נובע משובניזם טהור, הלא כן?

|מתולתלת מעוצבנת|
לדעתי..*פרח*
למה מרתיעות כל בן אוהב דברים אחרים יש כאלה שזה ממש מרשים אותם ויש כאלה שמעדיפים את האישה במטבח! זה תלוי מי הבנ"א..

זה יכול להרתיעאנונימי (פותח)
אבל לא בגלל שובניזים, צריך שאדם יחיה עם מישהו שהוא יכול לתקשר איתו, לזרום איתו בשיחה. לפעמים, בחור ששומע על דבר כזה, קשה לו והוא חושב שהוא לא יוכל להסתדר. ( למרות שאני חושב שזה לא בהכרח נכון ).
בגלל שיש לה דוקטורטתולתול
הם לא יוכלו לזרום בשיחה?!
נשמע לי מופרך לחלוטין.
מה הקשר? ואם ל ו יש דוקטורט, ולה אין- הם לא יזרמו גם? משום מה נראלי שהתשובה שלילית. ואם אני אלך לכיוון אחר-לו יש הסמכה לדיינות, הם לא יוכלו לזרום? נו באמת... 

אבל יש אמת בטענה שלו.~א.ל
לא משובניזםTalrats
נראה לי שבנים בלי תואר בכלל יכולים להרתע מזה כיוון שהם ירגישו טיפשים ליד מישהי עם תואר שני אבל בכל זאת זה באמת תלוי מי הבן אדם ומה חשוב לו בבת זוגו
אני חושב שזה קצת מרתיע אותיאריקל
לא יודע להגדיר למה, סגור על זה. גם על השאלה עצמה, אם זה מרתיע.
אין לך מה להתעצבן!רחל 238
סימן שבחור שבוחר בדרך כזו , לא מתאים לך!
אני  חושבת שלפעמים הכיוון יכול להיות גם הפוך - שבחור ירתע מכך שלבחורה אין מקצוע ביד, או שבחורה תירתע מכך שלבחור אין תואר, הכל מאוד אינדבדואלי...
שאלה טובהאלעד
לדעתי, גם אם בתת מודע השווניזם משפיע, הסיבה המשמעותית והעקרונית יותר היא החשש (המוצדק, לרוב) שסדר העדיפויות של אשה כזאת יציב את הקריירה בראש, ואת הבית הבעל והמשפחה רק בסוף.
בדיוק.D.E
זה יכול להראות על הסדר עדיפויות שלה...ואף בעל(עם הוא מרקע תורני)לא ירצה אישה שהקריירה היא מעל המשפחה וחינוך הילדים שזה בלי ספק המקום שהאישה משפיעה בו הכי הרבה!
ירתיע.א_א
ולא , לא בגלל שוביניזם.
זה מאד פשוט, הגבר רוצה להיות ראש המשפחה, זה התפקיד הטבעי שלו, והוא לא מעוניין שאשתו תהיה עם אופי של אחת שהיא תיקח את "ראשות" המשפחה, שזה ממש לא יעשה טוב למשפחה כזאתי, שהכל בה יהיה הפוך.

כמובן אשה עם תואר שני לא בהכרח תהיה כזאתי, אבל זה בפירוש החשש
סיכום שלי, ודעתי האישיתברוךש
כפי שאמרו לפניי, ישנם כמה דברים עקרוניים שנמצאים בסיכון סטיגמטתי:

1. ראשות המשפחה- מי עומד בראש? מי מוביל? מי משפיע?
2. קרירה מול טיפוח המשפחה - סדר עדיפויות + והביטוי הפרקטי (תכלס, איפה האישה?)
3. ראש אידיאולוגי - משכיל, ובעיקר חילוני יותר (יניקה מהאקדמיה ולא מעולמה של תורה)
4. רגשי נחיתות מצד הגבר
5. שובנזים טהור ונוצץ
6. שכלית וקרה - ולא רגשית, חמה ואוהבת

אלו הדברים שעולים לי לראש מבלי להקדיש מחשבה לעניין.

כל הדברים שמניתי הם לדעתי דברים שדמותם כסטיגמה לבחורה בעלת התארים, ועלולים להפחיד ולהרתיע בחורים שאינם מרקע דומה.

--זהירות פרובוקציה-- בנוסף, מנסיוני האישי, אני חושב שהדבר מאוד מורגש בעיקר בקרב עולם הישיבות שרואים את האקדמיה בכלל בזלזול ובפחד. איך שהם קורעים לגזרים את התנ"ך והיהדות  ("מחקרים" במלרע), ומאידך מברברים שטויות בעניינים שלא להם (...פרס נובל לכימיה...שחרור מחבלים...). 

לדעתי האישית, איני מאמין גדול בסטיגמות. איני אדם סקפטי מטבעי (בעצם..) אבל אני כן מכיר המון אנשים, ואני לא מאמין לאחת מהסטיגמות האלו למעלה. דעתי שכל אדם עומד בזכות עצמו, כדאי לפגוש ולראות, ולא חסר אנשים שהגדירו סוג של בני אדם שאיתם לא היו מתחתנים לעולם, שעכשיו הם נשואים ב"ה.

למסקנה: איני מאמין גדול בסטיגמות, ואפילו אם הם קיימות, לדעתי האישית, פעמים רבות המקום שהם תופסים הינו מינורי ביחס לאדם עצמו. כדאי לבדוק כל מצב לאשורו.  

אני כנראה חיהתולתול
בחברה שונה מאד ממך.

סביבי ישנן משפחות שהאשה בעלת דוקטורט,  והיא גם מפרנסת וגם אשת חיל בבית.
זה לא סותר.
זה יותר קשה לאשה, ברור, אבל זה אפשרי אם היא רוצה.
דיברתי יותר על סטיגמות שאני מכיר שקיימותברוךש
לא דיברתי על המצב כפי שאני רואה וחושב שהוא באמת.
גם הברוך הקטן, זכה לראות קצת בחייו הקצרים, ודעה יש לו.
לא נראה לי שצריך "להירתע"אנונימי (פותח)
לדעתי, חוץ מהעניין שהועלה פה בנוגע לסדרי העדיפויות של קריירה על פני משפחה,
שאם לבחור ממש מפריע שאשתו לא תהיה בבית 24/7 אז זה באמת יכול להוות גורם מכריע.

אבל אם זה לא מהסיבה הנ"ל, אז זה כנראה באמת שובניזם או איך שלא תרצו לקרוא לזה...

אישית אני חושב שתואר שני/דוקטורט או כל סוג של לימודים ממש לא מהווה גורם שלילי או מרתיע, להיפך.
אני מכיר מספיק משפחות שהאישה גם עובדת/לומדת וגם מחזיקה בית לתפארת.

שבוע טוב.
דעתי..pm
היום תואר שני נכנס לרוב כהמשך ישיר לתואר ראשון...
והעניין הזה לא אמור להלחיץ או להרתיע אף אחד!
יש היום המון מקצועות שדורשים תואר שני וזה לאו דווקא מקצועות הייטק
או מקצועות שדורשים אישה קרייריסטית.
לדעתי הרצון לעשות תואר שני לא נובע ממקום של להיות אישה קרייריסטית,
אלא יותר להעלאה בשכר, התמחות ספציפית בתוך מקצוע מסויים וישנם עוד סיבות רבות למה לעשות תואר שני.
אני מכירה אישית הרבה בנות עם תואר שני שמנהלות בית מעולה והם לא קרייריסטיות, הם לא תופסות את מקום הבעל כראש המשפחה והם לא קרות ושכליות.
פשוט היא מחזיקה בתואר שני!!!
אני עכשיו לומדת לתואר ראשון ובעז"ה אני מקווה להמשיך ישר לתואר שני.
רוב האנשים בימינו עושים בשלב מסויים בחייהם תואר שני, אז אם יש את האפשרות לעשות את זה ישר כהמשך לתואר ראשון למה לא???

אני באמת לא מצליחה להבין מה מרתיע בתואר שני...

ומהתגובות פה זה ממש נשמע שובניזם...

אז זהושרבוב
שגם אני מכירה נשים ממש חכמות שישקיעו במשפחה יותר, ושימו אותה בראש סדר העדיפויות...

וד"א ישנם מקצועות שהם רק תואר שני, וישנן בנות שלומדות תואר ראשון רק כדי להגיע להתמחות שהם רוצותץ בתואר שני....
אז באמת שאין לכן מה להלחץ...

וחוצמזה שלא כל מי שיש לה תורא שני היא חכמה...
פשוט יש לה ראש ללמוד
אני לומדת ייעוץ וזה דורש תואר שני~א.ל
כלומר זה לא משהו שתלוי בבחירה שלי. זה עדיין מרתיע?

זה באמת תלוי בהרבה פרמטרים.. ובכ"א אני לא בטוחה שזה צריך להכריע את הכף

כמו בכל דבר, לא צריך להסתכל על דברים במשמעות הפשוטה שלהם: הוא לא עשה צבא- אז כנראה הוא x, היא עם תואר שני- אז היא y. צריך לברר מאיפה זה נבע ואיך זה משפיע הלאה ובהתאם לזה להחליט.

בהצלחה...

אכן לדוגמא הנ"ל אני לא עשיתי צבא ואין לי שום דבראמור לחכמה
נגד!!!
אנחנו לא נגד זה שאישה תעבוד!!!!!D.E
פשוט לא רוצים שהאישה תשקיע ותשקע בקריירה האישית שלה ותשכח את התפקיד האמיתי והיותר חשוב בחיים שלה...כי אם אמא לילדים תעבוד עד 6-7 בערב כל יום אז יהיה פה בעיה והילדים יצאו לא מה שרציתם...בפשטות וזה בדוק!!!כל משפחה שהאמא לא השקיעה בילדים=יש שם דתל"ש דתי לייט וכו'....
ואני אתן דוגמה-D.E
אישה שהולכת להיות היי טקיסיטית או עו"ד או רו"ח וכו'-מקצועות שבדר"כ עובדים בהם עד שעות מאוחרות-זה דבר שירתיע אותי..אבל ברור שאם זה תואר שני בתחום שלא דורש בדר"כ אז אין שום בעיה ואין פה שום קטע של שוביניזם-זה שכל פשוט...
קח לדוגמא את המגזר החרדיאנונימי (פותח)
ששם יש יותר ויותר נשים נשואות שעובדות 80% משרה בהייטק ועדיין מצליחות לנהל את הבית.

עבודה לא בהכרח מפריעה...
שימו לב...~א.ל
סבבה אז אמרתי תלוי בכמה זמן אתה גם משקיעD.E
אם זה בדר"כ עד 6-7 אז גם הילדים שלך יצאו בהתאמה לכמה שהשקעת בהם..
זה תלוי בהרבה יותר מאשר השעות עבודהאנונימי (פותח)
יש הורים שיהיו בבית 99% מהזמן והילדים שלהם יהיו פראי אדם ותת רמה.
ויש הורים שיהיו בעבודה עד הצהריים/ערב והילדים שלהם יהיו מלאכים.

יש כ"כ הרבה גורמים שקשורים לזה מאשר השעות שאתה מבלה עם הילדים.
לא שזה לא חשוב, אבל זה רק חלק קטן מעוד המון נושאים.
כמו כבר כתבתי פעםאליסף ט
זה לא משוביניזם,אלא מחשש שהיא תתעניין יותר בקריירה שלה מאשר בגידול משפחה גדולה.
אפילו לא גדולה-משפחה!D.E
זה לא בריא שהגבר מרגיש נחות לעומת האישה.אודליוש
אם גם הוא משכיל, יש מצב שזה ילך
מרגיש קטן...אמור לחכמה
נחלק את זה לשניים או שלושה חלקים(הכל לענ"ד כמובן..):

- שובניסטיות??-לאו דווקא!, לדעתי זה יכול (אם זה בא) לבוא מצד פער השכלתי /שכלי(לאו דווקא אקדמי) ואז נוצרת בעיה של שיעמום בדיוק כמו שאם אני אצטרך להעביר את זמני עם פרופסור לאנרגיה אטומית(ת'אמת די מעניין) שבמקרה הנ"ל ובעוד כגון..אני עלול פשוט להשתעמם/לרחף/אני פשוט אהיה בסקלה אחרת....
(ד"א מחשבות על שובניזם -פמניזם לא דווקא פותרות בעיות-לדעתי)

- עכשיו השאלה היא מה רמת המשכל שלו לעומת שלה ,אם הם סה"כ מבינים אחד את השניה.אז למה שהתואר או שניהם יפריעו?? העיקר שהם מתאימים ויש קשר טוב ...

- וכמו שאמרו יש גם את הצד של פיתוח הקריירה מול הדאגה לבית ולילדים -סדר עדיפויות...שמן הסתם יהיה יותר קשה לאישה כזאת לדאוג לבית כמו מורה או עקרת בית ....

- את הרמה התורנית נשאיר לבירורים הרגילים של כל המדוייטים...אם כי יכול להיות שסוג קריירה כמו עסקים או כל עבודה עם גברים נגיד-יכולה לפגוע ברמה התורנית-רוחנית של המדוברת...
אבל זה לא הגדרה כללית לכל בעל/ת תואר לכן זה נשאר לבירור האישי...

-כל זאת ועוד...(קצרה דעתי מהכיל )

בהצלחה ויום נעים!!!
            מ.
עוד דבר קטן...מ.דוסא
כמו שאמר/ה PM  תלוי גם איזה תואר היא עושה כמה מאמצים זה דורש(קריירה/לא) "ואידך זיל גמור"
בשמו של "אמור לחכמה..."מ.דוסא
יש אישור...אמור לחכמה
לא יודע לגבי כולםגון דו
אצלי זה פלוס.
זה מראה על בן אדם אינטילגנטי
עם שאיפות וזה מרשים ומעורר הערכה.
כל עוד זה כמובן לא נעשה מתוך רצון
להוכיח משהו למישהו או להשתחצן
זה לא אמור להרתיעהסהר האיתן
להפך, זה אמור להיות בונוס.
גם נשים וגם גברים יכולים בימינו ללמוד הכל,
מי שרואה בזה בעיה, אז יש לו בעיה בסתכלות ובהערכה שלו כלפי נשים,
הרי בימינו לא תמיד הגבר הוא זה שמפרנס בבית,
וצריך 2 משכורות כדי לחיות נורמלי לפחות.
אז זה דווקא טוב, בתנאי שהאישה לא שוכחת שיש לה ילדים,
והגבר לא שוכח שהוא צריך לעזור בבית כי אישתו בעלת תואר שני והיא עובדת
והיא לא יכולה לעשות הכל..
ומי שזה מרתיע אותו אני מציעה לו ליום אחד לעשות כל מה שאישה נשואה ועובדת עושה, ואז הוא יבין למה נשים רוצות להוציא תארים, לעבוד ולממש את עצמם, ואם זה עדיין מרתיע אותו, אז הוא באמת חזיר שוביניסט.
את טועה לגמריאליסף ט
ואם את צודקת הרי שכמעט כל הגברים ה"תורניים" הם חזירים שוביניסטים.

זה לא עניין שמישהו חושב שנשים לא מסוגלות ללמוד הכל ולהצליח,זה פשוט חשש (מוצדק לדעתי) של שכחת סדר העדיפויות הנכון.
רגע מישהו אמר שאישה צריכה לעשות הכל??הסהר האיתן
גם ילדים, גם ניהול בית וגם לעבוד?
רגע, אתם רק עובדים ועוזרים בבית כל אחד לפי יכולותו.
אתה לא באמת יכול להשוות בן גבר שיוצא לעבודה לבין אישה,
לאישה תמיד יגידו שהיא מזניחה את הילדים שלה אם היא חוזרת מאוחר,
לגבר לא יגידו שום דבר, הרי לגבר אין סדר עדיפויות מיוחד,
אין לו לנקות את הבית, לטפל בילדים, וגם במשפחות מסויימות שהאישה עובדת גם לעבוד והוא גם בחיים לא יבין כמה זה קשה עד שהוא יתנסה בזה בעצמו.

ולא גברים תורניים באמת, אמורים לאהוב את הנשים שלהם
עם תואר שני או בלי אם לא אוהבים כאלה בנות אז הם לא באמת תורניים והתורה שלהם לא שווה כלום, כי הם לא נותנים מקום גם לאישה להתבטא,
(ואני לא רוצה לחשוב איך זה מתבטא בחיי הנישואים שלהם..)
והיא פשוט צריכה בשבילם להיות תקועה במסגרת צרת האופקים,של ניהול בית ילדים ועבודה רגילה בלי שאיפות להוציא מעצמה משהו
 חוץ מלשרוד עוד יום בעבודה.
כל הקשקושים האלה על פער ברמת החוכמה בין שינהם זה שטויות,
וזה מן הסתם גם מכה קשה וכואבת לבחור עם אגו גדול.
אישה בעלת תואר שני לומדת בשביל עצמה, ובשביל להביא יותר כסף הבייתה,
תאמין לי שהיא לא שוכחת את הילדים שלה והיא תאהב אותם ותדאג להם בדיוק כמו כל אמא אחרת.

לאאליסף ט
לא אמרתי שאשה צריכה לעשות הכל,אבל כן-יש סדר שבו הקב"ה ברא את העולם, ובסדר הזה בד"כ האשה יותר אחראית על תוך הבית,והגבר על החוץ. זה לא אומר שהיא פחות מוכשרת או פחות חכמה כמו שאת מתעקשת לראות בכל דבר שכותבים פה,וזה גם לא אומר שהיא לא יכולה להביא את היכולות שלה לידי ביטוי. אבל אם יש לך תוכניות לעבוד עד 7-8 בערב כל יום,אל תתפלאי שזה ירתיע בחורים. וזה לא קשור לאהבה שלהם לנשים שלהם או לא,זה קשור לתוכניות ולאיך הם רואים את הבית.
מי אמר שמי שעושה תואר שני רוצה לעבוד עד 7?הסהר האיתן
וזה בכלל לא קשור אליי, אני בכלל מתכוונת ללמוד משהו שקשור לתחום האומנות ככה שאני לא יחזור הבייתה בשעות מטורפות..
מי שעושה תואר שני פשוט רוצה להרוויח טוב ולהשכיל, כמו כל גבר.
למה צריך לפרש את זה בצורה שהיא מתחמקת מהמחויבויות שלה?
אתה מבין הכל הפוך אתה יודע..
אני לא מסכימה איתך.תולתול
נכון, יש סדר, אבל עובדה היא שכיום יש המון נשים שעובדות מחוץ לבית וגם מצליחות להיות "עיקר הבית".
פשוט החלוקה בין הבעל לאשה נעשית כך שהבעל נמצא גם הוא הרבה מאד בבית. 
הדוגמא שהכי קרובה אלי היא הבית שלי. אמא שלי יצאה (ועדיין יוצאת) שלוש פעמים בשבוע לעבוד מארבע בצהריים עד עשר, בגלל אילוצים כאלו ואחרים. (ובשאר הימים בבוקר).
ואבא שלי פשוט חזר באותם ימים בארבע מהעבודה.

ככה גדלנו, והבית ב"ה נהדר, הילדים מקסימים (וצנועים), אבא נמצא הרבה יותר בבית, ואמא מאושרת שמצליחה לנהל בית וגם לעבוד, בשותפות מלאה עם אבא. (וברור מאד מאד שגם אצל אבא וגם אצל אמא שהבית במקום הראשון בסדר העדיפות).

והערה קטנה:
אבל נראלי שמאחורי כל הטיעונים שהעלו כאן מסתתר שובניזם טהור וחוסר הערכה להשכלה אצל נשים.
לא הכל....אמור לחכמה
שובניזם...

רק חלק...סתאם

זה שיש לכל אחד תפקיד זה לא שובניזם-למשל זה שאישה לא יכולה להעיד בבית דין זה כדי לשמור על כבודה שלא תתבזה ...(בקיצור נמרץ)קדחתי, האא??

ולעניינינו, אין ספק שאפשר לנהל בית בצורות שונות ,אפשר גם שהילד יחמם כל יום פיצה במיקרוגל ויראה טלוויזיה,
אני לא בא לשלול את הגישה שהאישה תעבוד בהייטק וכד' ,אבל לדעתי היא פחות תהיה בבית, ואם כן היא תעבוד בשביל זה קשה יותר וכו' ואז יכולות להיות לזה השלכות- איך הבית יראה ,הילדים יראו...,

ויותר חשוב- שאם היא עושה תואר או אפילו שלוש שזה לא יהיה כדי להיות כמו גבר(אני יודע שלקחתי את זה קשה...) אלא שבאמת זה נראה לה טוב -כדי לפרנס או כי זה מקצוע שהיא אוהבת וכו'...

תכל'ס אני אישית אעדיף שאשתי תעבוד במשהו קליל שלא תכביד על עצמה  עם עבודה ארוכה ושתשקיע בכיף בבית בילדים (אם כי לא יפריע לי גם שתעבוד במשו קצת יותר כבד מ'הוראה', רק לא יותר מידי..)
עצבנת אותי באמת עכשיו.תולתול
אני אענה אחת אחת:

"לעניינינו, אין ספק שאפשר לנהל בית בצורות שונות ,אפשר גם שהילד יחמם כל יום פיצה במיקרוגל ויראה טלוויזיה,
אני לא בא לשלול את הגישה שהאישה תעבוד בהייטק וכד' ,אבל לדעתי היא פחות תהיה בבית, ואם כן היא תעבוד בשביל זה קשה יותר וכו' ואז יכולות להיות לזה השלכות- איך הבית יראה ,הילדים יראו...,"

אפשר לנהל בית בצורות שונות. אני מבטיחה לך שלא חיממנו אוכל במיקרוגל, ולא ראינו טלויזיה כל הצהריים.
אני חושבת שאין הרבה בתים (גם כשהאמא נמצאת בבית 24 שעות ביממה) שהילדים סיימו ללמוד ש"ס גמרא עם אבא שלהם בגיל 15-16, והבית מנוהל ומתוקתק. אז הילדים ב"ה נראים טוב, וגם הבית.

"ויותר חשוב- שאם היא עושה תואר או אפילו שלוש שזה לא יהיה כדי להיות כמו גבר(אני יודע שלקחתי את זה קשה...) אלא שבאמת זה נראה לה טוב -כדי לפרנס או כי זה מקצוע שהיא אוהבת וכו'..."

אני בטוחה שרוב הנשים לא עושות את זה מטעמים פמיניסטים, אלא מרצון להביא פרנסה הביתה.

תכל'ס אני אישית אעדיף שאשתי תעבוד במשהו קליל שלא תכביד על עצמה  עם עבודה ארוכה ושתשקיע בכיף בבית בילדים (אם כי לא יפריע לי גם שתעבוד במשו קצת יותר כבד מ'הוראה', רק לא יותר מידי..

יש מעוניינות? לפרטים לפנות לשדכנית הקרובה...;)

אכןאמור לחכמה
-יכול להיות שזה מצליח, אני לא יודע איך אצלכם בבית(במה אמא שלך עובדת ואיך ההורים הסתדרוכו'-ב"ה!)
 רק לא תמיד הניסוי מצליח(וגם לא תמיד זה ניסוי -כל מקרה-תואר לגופו,וגם כל אישה שרוצה לעבוד כך או אחרת תצטרך לבדוק אם היא מסוגלת להחזיק ככה את הבית יחד עם בעלה...)[הבאתי דוגמה קיצונית בשביל הפסימיות הקיצונית...שגם קיימת לפחות במגזר מסויים אם אני לא טועה...]

-לא אמרתי שנשים עושות את זה מטעמים פמיניסטים, אלא התמקדתי חזק במה שאמרת "כמו כל גבר" ..
אדרבה יש הרבה טובות שעושות תואר זה לאו דווקא סותר,אבל צריך לדאוג בראש ובראשונה אם זה לא מפריע...ואם שואלים ,אז כנראה שבמקרים מסויימים זה כן מפריע...(כנראה..לפחות לסוג או לחלק מסויים של אנשים,וזה מובן בהחלט.)

-למה לא?

*מה שאמרו למעלהאמור לחכמה
פשוט לא נכון..D.E
אין פה טיפה של שוביניסטיות!מאיפה הבאתם את זה?!האישה מטבעה ומאיך שה' ברא אותנו בדר"כ היא יותר רגשנית ואכפתית והיא זאת שנותנת את האהבה הגדולה שהילדים צריכים(ברור שגם האבא אבל העיקר זה מהאמא)ולכן אמרנו שיש לנו חשש שזה לא יהיה עיקר החיים שלה אלא העבודה שלה ואז היא מפספסת את התחום העיקרי שהיא יכולה לתרום בו.איפה יש פה שוביניסטיות?!
מסכים איתך-אין כאן שובניסטיות...אמור לחכמה
למה את חושבת שזה צרות אופקים לגדל ילדים???אמור לחכמה
כסף וקריירה זה לא כל החיים.....

ועוד דבר שהפריע לי...אמור לחכמה
מה זה "כמו כל גבר" -למה אישה צריכה לעשות כל מה שגבר עושה???

תבדקי שאין כאן פמיניזם או משו כזה...) אישה צריכה להעריך את עצמה כאישה ולדעת שתפקידה הוא אפילו יותר חשוב משלו-היא עיקר הבית מעצבת אותו את בעלה וילדיה בין לטוב ובין ל"ע לרעה....(כל זה כתבתי רק כי לא הבנתי למה את חותרת עם המשפט "כמו כל גבר..") תתקני אותי אם אני טועה...
את מעוצבנת? אני גם מעוצבנת פה על התשובותהסהר האיתן
ועוד התנסחתי ממש בעדינות יחסית.
אני מסכימה איתך שמסתתרת פה נימה שוביניסטית.

הלו???? חבר'ה...ברוךש
לדעתי התמקדתם בפן הפחות חשוב של הדיון, והיא תכלס האם ההרתעה מוצדקת. (השאלה השניה של מתולתלת)

השאלה הראשונה של מתולתלת בתחילת השרשור, היתה האם קיימת הרתעה, בצדק או שלא בצדק- והתשובה לדעתי היא כן! ישנם מספיק בחורים שנרתעים, לא כולם, ולא בהכרח בצדק, אבל כן! ישנם בחורים רבים שנרתעים, בעיקר מקרב בני הישיבות (ולא ישיבת הגוש).

ולכן מה זה משנה, למה?
את אומרת שובניזם, הם אומרים רמה דתית או סדר עדיפויות, ויהי מה, ההרתעה קיימת.

זה בסדר, עברנו לשלב המעמיק-מה גורם להרתעה...אמור לחכמה
או במילים אחרות-"מהי מהותה של ההרתעה"

סתם, צודק אחי ורעי אלופי ומיודעי...

יש כאלה ויש כאלה אני נשאר בדעתי שיש הצדקה למי שנרתע ,(בין השאר לדעתי זה לא חייב להיות בגלל שהוא שוב'איכס  או משו כזה..-לגיטימי לחלוטין! ולא תמיד בשליטה כנראה שאם זה ממש מפריע לו אולי זה לא זיווגו...אולי...)

אכן ברוך, העם איתך...(לפחות חלק..)
את יכולה להתעצבןאליסף ט
זה לא יעזור לך,בקשתן תשובה אם זה מרתיע או לא-קיבלתן. אם בא לך לחשוב שכולנו חזירים שוביניסטים אז תחשבי מה שבא לך.
אם היא לא גרושה או אלמנהאבא שמואל
אז,
כנראה שהיא:
1. לא בוגרת מספיק כדי להבין את הייעוד האימיתי שלה ולהשקיע בו את כל משאביה.
2. יותר מדי טובה מכדי להתאים לאיזה משהו עלי אדמות.
3. ...  (השלימו בעצמכם - כל מה שיעשה לכן טוב על הלב).

אויששירק
נו, באמת.תולתול
1. שטויות. הייעוד האמיתי לא חייב להיות שתישאר בבית ותטפל בילדים. מה עם כאלו שמפרנסות בני תורה? אה? אני בטוחה שלא תתנגד שאשתך תקרע את עצמה בעבודה ובבית, ואתה תוכל לשבת וללמוד תורה.
2. לא הבנתי מה הקשר.
3. לפי רוב התגובות פה, הבנים שענו, הם מעדיפים שנשותיהם לא יהיו משכילות יותר מהם.
סבבה-לא אמרנו שלא תעבוד!D.E
תצאי מזה...אמרנו שהשאלה היא כמה היא עובדת!!!!!!לא אמרנו שאישה לא יכולה לעבוד ולגדל ילדים-פשוט השאלה היא מה הדבר היותר חשוב פה וכמה זמן היא משקיעה בילדים שלה..ולי אישית-אין בעיה שלאשתי יהיה תואר שני...העיקר שתזכור מה יותר חשוב-העבודה או הילדים והמשפחה...
מה, וגברים לא?תולתול
גם גברים צריכים לזכור מה יותר חשוב,  בית או עבודה!
ונראלי שאף בת לא תירתע מכך שלבעלה יהיה תואר שני. זה המון סטיגמות, שהאשה צריכה להיות הרבה יותר בבית מהבעל.
או שהם מרגישים "מאויימים" כשהאשה יותר משכילה מהם בתחום מסוים...

מתולתלת אני מסכים איתך חלקית (אהם ברוך מרצה)ברוךש
נו באמת, ברור שגם להגבר מחוייב לסדר עדיפויות, ומשפחה לדעתי זה יותר חשוב מעבודה.
מאידך יש לזכור, שהנטל הכלכלי נופל בעיקר על הגבר, והוא זה שמפרנס את כל המשפחה כולל את האישה. ולמרות ההצהרות החגיגיות בענייני שווייון, ברוב המשפחות הדת"ל, הגבר עדיין מרוויח את המשכורת העיקרית (אפילו מבחירה). ואני אומר את זה כתיאור מציאות, ולא כהבעת דיעה.

מעבר לכך, הגיוני מאוד שבחורה תרתע מכך שלבחור יהיה תואר שני. זה מראה על קירוב יתר לאקדמיה ואולי ריחוק מעולמה של תורה (את צריכה להבין את הראש של ביינישים), וכן גם הוא עלול להימשך אחרי הקרירה שלו ולשכוח מהמשפחה.

ותקשיבי, האשה לא חייבת להישאר בבית ולחנך ולגדל את הילדים ואולי לעבוד בעבודה פחות דורשת וחלקית. האישה יכולה גם לצאת ולהיות עו"ד מוצלחת או אשת עסקים ממולחת או אפילו שופטת, ופעמים רבות עדיף אותה על פני גברים רבים.

אלא... אממה? אז מה????
בני ישיבות כהגדרה והכללה מגעילה, ואיתם חלק ניכר מהעולם הדתי, אינם רוצים שהנשים יהיו מנכליו"ת של חברות ענק, הם רוצים את האישה בבית מחנכת ומגדלת את הילדים לתורה ולמעשים טובים. זה מה שחשוב לבחורים רבים. הם רוצים שהאישה תהיה עיקר הבית, כמובן שיחד עם הגבר, הרי נישואין זה שותפות. אבל כן, האמת המגעילה בשבילך, שבחורים רבים רוצים את האישה קרובה יותר למשפחה. ואפילו אם היא עובדת, אז משהו פחות דורש, לא קרירה, אלא עבודה פשוטה שתעזור לסגור את החודש.

כמובן שזה לא כולם. ואין כאן מה לדון אפילו אם זה בצדק או לא. אבל להתעלם מהמציאות???

מעניין אותי מה קורה בעולם החרדי, הרי מצד אחד, היא המפרנסת העיקרית (וכמובן גם דואגת לכל צרכי הבית, מחשבונות ועד לכלים וילד חולה) חחח בדיוק ראיתי במגזין חרדי, שרב כותב שם, האם יעלה על דעתכם שהגבר שצריך ללמוד תורה ייקח את הילד החולה לרופא???
בכל מקרה, האם אישה חרדית, בעלת תארים זה דבר מפחיד?
אני משער שהבעיה נפטרת בכך שחרדיות מתחתנות לפני שיהיה להם זמן לעשות תואר.

יש כאן שתי שאלות נפרדותגון דו
(שאגב חורגות מהדיון הספציפי הזה)
1. מה המציאות.
2. מה היחס שלך אליה.

האם אתה סבור שכך היא המציאות? אוקיי זכותך(אני לא יודע אם אני מסכים אתך לחלוטין
אבל עם עקרי הדברים אני מסכים)
זה לא אומר שאתה חייב להסכים אליה ולרצות אותה.
אל תכנע למציאות תשנה אותה
איך תשנה אותה?
גם על ידי זה שאתה תבחר אחרת(כי גם אתה חלק מה"מציאות" בטח במקרה הספציפי הזה-
הרי אתה בוחר עם מי להתחתן)
על ידי זה שתפיץ את דעותיך בקרב אנשים אחרים(על ידי כתיבת בלוג למשל...אהמ אהמ)

וגם אם תגיד שאין לך שום יכולת לשנות את המציאות,
בכול זאת חשובה ההבנה האם המציאות הנוכחית היא טובה או חלילה להפך.
חשוב להיות חופשי לפחות במחשבות
האם אתה נכנע למצב מחוסר ברירה או מעוניין בו מרצון.
למשל- מוסכם על כולנו שהמציאות שבה אין בית מקדש היא מציאות לא טובה.
מוסכם על רוב הרבנים(למעט הרב ישראל אריאל כמדומני)
שאין לנו כוונה לבנות מקדש מחר בבוקר(גם אם טעיתי בניואנסים תתעלמו)
אין זה סותר את זה שחשוב שנהיה מודעים לכך שזה מצב לא טוב.
לכן כשאדם עולה למעלה הוא נשאל האם "ציפה לישועה"(שבת לא)

גם אם כרגע(אם נשים את דעת הרב אריאל בצד
 לכל המגיבים השוללים מלכתחילה -טלי10
מי מפה היה מתנגד לצאת עם משהי כדוגמת ד"ר חנה קטן, או ד"ר ניצה כהנא למשל?
אניגון דו
משתי סיבות:
1. אני לא יודע מי אלו(ואני נוהג לברר לפני)
2. אם הן כבר אחרי דוקטורט הן קצת מבוגרות מדי בשבילי לא?
אם כבר הזכרת אותהיהוזבד
תראי מה היא בעצמה כותבת.

לשמור על זמן האיכות עם הילדים/ ד"ר חנה קטן- רופאת נשים, אם ברוכת ילדים

אנחנו בדור של בלבול יוצרות, דור שבו נשים רבות מחפשות מימוש עצמי מבית
ומחוץ, אך המציאות של עבודה במשרה מלאה אינה אידיאלית בעיניי כלל, וגובה
מחיר יקר מאוד שאת אותותיו מפנימים רק ברבות השנים.
בבית שבו ניתנת חשיבות ראויה ללימוד התורה של הבעל, השאיפה צריכה להיות
שהאישה תעסוק בעבודה שמאפשרת לה משרה חלקית בשילוב עם גידול הילדים, כי אין
תחליף לאימא. למה שהמטפלת תהיה זו שתיהנה מהחוויות הטריות שהילד מביא מהגן,
מהציורים שהוא משלשל לידיה בהתלהבות, מהשיח בין הילדים סביב לשולחן ארוחת
הצהריים? כשהאם מגיעה הביתה בשעות הערב ההתלהבות כבר דעכה, והחוויות כמעט
נשכחו.
בעלי היה אומר לי בימי ההתמחות הקשים שבהם לא היה יום ולא היה לילה, "חבל
לי עלייך יותר מאשר על הילדים. את מפסידה את כל הנחת מהילדים המתוקים שלנו
–  זהו זמן איכות שלא יחזור". רק היום אני מבינה כמה הוא צדק.
אך אם נאלצים בדיעבד לעבוד במשרה תובענית ורבת שעות, כמו בשנות ההתמחות
הארוכות של לימודי הרפואה, הצעתי היא שלא להתפשר על מטפלת טובה, חמה, אוהבת
ילדים, גם אם היא יקרה כפליים – זה חשוב יותר מחיסכון להרחבת הדירה וכדומה.
כך הילדים לא יהיו 'ילדי מפתח', וכאלה שיכולים להסתדר עם מיקרוגל ופלאפון,
אבל חסרים להם הנחת והחוסן הרגשי והנפשי שכה חשובים כדי לזרום בזרם החיים.
כך הם יחזרו כל יום לבית חם עם "תחליף אם" סביר, וכך בסיעתא דשמיא תישמר
שמחת החיים שלהם ובריאות נפשם, שעלולות בקלות להיפגע מהחיסרון של אימא
בבית, כשכבר כתינוקות הם מגלים את העולם בידי אישה זרה שאינה אימא.
הרבה תפילות התפללתי שתהיה לי סיעתא דשמיא שלא תיפגענה נפשות ילדיי בגלל
העבודה העמוסה – גם אם חשובה – שלי.
ואנקדוטה לסיום: כשבאחת החתונות של ילדינו "התנפלה" בתי הכלה על אחת
האורחות המבוגרות בחיבוקים ודמעות ונשיקות, הסברתי ל"צופים" שכל נשיקה
ונשיקה אישה זו הרוויחה בכבוד – זו היתה המטפלת הוותיקה שלנו.
ואם אתה באמת חושב ככהshapira
אז:
1. אתה לא בוגר מספיק להבין שהעולם בימינו השתנה, ונשים יכולות להשקיע בקריירה, ללמוד תארים מתקדמים, לשפר את העולם עצמו, ועדיין להיות אימהות טובות.
הייעוד של האשה הוא לא רק לשבת בבית, להביא ילדים ולגדל אותם.
כן, לנשים יש יכולות, כן היכולות הללו יכולות להיות מנוצלות בהרבה תחומים, ולא רק בתחומי החינוך, עבודה סוציאלית, חינוך מיוחד והסיעוד.
נשים יכולות להיות חוקרות מצויינות, פיזיקאיות, כימאיות, מתמטיקאיות, פסיכולוגיות, רופאות וכן הלאה.

תשתחרר מהפרדיגמה האווילית שלך, תבין ששינוי יכול להיות דבר מבורך.

אין כזה דבר יותר מדי טוב\ה - לכל סיר יש מכסה.

ודבר אחרון בשבילך - אתה מתנשא, ומנסה לעטוף את זה באצטלה נחמדה.
מכל מה שכתבת - השורה האחרונה שלך העלתה לי את הסעיף - היא פשוט לוקחת את כל הדיון שהתפתח פה, ומורידה אותו לרמת האשפתות מבחינתך.
לא לרמה שלך?
אל תתווכח.

2.
העיקר "לפנות מקום"אנונימי (פותח)
למתלתלת היקרה,
כששומעים על בנות עם תואר שני ומעלה, בתת מודע חושבים על "יהירות אנטלקטואלית", וזה דבר מפחיד.ודווקא ממקום זה חשוב שהבת תפנה מקום בתוכה
לבחור.
בהצלחה רבה.
בהזדמנות זו רציתי לידע שבשבת נח תתקיים בביתנו, בבית יתיר, שבת פנויים ופנויות לחברה תורניים בני 30-40.
לפרטים,
נורית שכטר
מנחה זוגית ומשפחתית
052-4767316

אתם כ"כ כ"כ לא צודקים!!אילה שלוחה
בס"ד

אצל הרבה מהמגיבים פה יש הנחת יסוד שאישה שיש לה תואר שני רואה את עצמה כאשת קריירה.

וזו  ט - ע - ו - ת ! ! !

אמא שלי למשל לא כזו.
אמא שלי עשתה תואר שני. למה? כי היא התחתנה בגיל 30.
היא לא רואה את זה כאידאל, אבל בדיעבד, זה היה הדבר הכי טוב שהיא יכלה לעשות...

אני עכשיו סטודנטית שנה ג'. רווקה לבינתיים...
כששאלו אותי מה אני עושה בשנה הבאה, אמרתי שאני ממש לא יודעת.
אם בע"ה אני אתחתן, אני מאמינה שאני אצאלעבוד [אם כי האידאל שלי הוא ממש להישאר בבית ולגדל ילדים... קווה שזה יהיה אפשרי...]
ואם לא - אז תואר שני זו בהחלט אפשרות. זה "אידאל למקרה לא אידאלי"....

ואני לא מחפשת גאון. ממש ממש לא.
[לא יודעת מה יקרה אם יהיה טיפש מוחלט... נחיה ונראה..]
וחוץ מזה, גאונות לא נמדדת במספר התארים שיש לך.

ולבנים שבינכם - בבקשה תנו לנו צ'אנס ואל תפסלו על זה.

בתפילה לכך שה' יתן לכולנו תבונה לבחור את מי שראוי לנו ושיהיה לנו רק טוב ביחד....
אילה
דעתי שהפעם, אין עניין ללמוד ממילתא למילתאברוךש

דיברנו על הסטיגמה שנפוצה בחלק מכובד מהציבור, ולא בכולו. זה הכול.
אין עניין של טעות או לא טעות, יש בחורים שנרתעים מזה, נקודה. בתגובה הראשונה שלי בשרשור, הבאתי שש סיבות למה הגיוני שהם יירתעו. הסיבות לא בהכרח נכונות. 

מסכים איתך מאה אחוז.

אף אחד לא יפסול בגלל מספר התאריםD.E
אלא נטו לפי השקפת עולם.
אולי נתמקד במידותביקור
היה כאן שרשור על חיצוניות, וכמה זה חשוב. האם "תואר שני" זה משהו מהותי? או חיצוני? הגבול דק, ואין לי תשובה. אבל בכל מקרה, בואו נשים יותר לב למידות, תכונות, לאופי, להשקפת העולם, לדברים שיהיו שם תמיד, אולי עכשיו היא לומדת-אבל אולי מחר כשיהיה לה בית היא תרצה להיות עם הילדים.
אותי יותר מפחיד שמי שהגיעה לפרקה ולא זכתה עוד להתחתן, תשב באפס מעש  בבית. זה גם לא יעזור לה למצוא מישהו...
היא יכולה לעבוד או להמשיך ללמוד, או לעשות כל דבר אחר, אולי היא תמשיך עם זה עם זה טוב לה ולבית שהיא רוצה להקיםף, ואולי היא תשנה לפי מה שהחיים ידרשו ממנה, אבל מה שקבוע אלו
המידות הטבועות בה,
 זה מה שישאר שם.
רק אבהירביקור
אבל גם לאלו שבתוך הלימודים, להזהר ולהיות פנויים (בזמן ובנפש) להכרויות תוך כדי הלימודים,לא לדחות את החיפוש בגלל לימודי תואר 
וכל הנ"ל מופנה לבנים ולבנות.

שנשמע בשורות טובות!
נכון מאוד...מתימן יבוא
לצערי הרב, ישנם גברים שבשבילם אשה חכמה\בעלת שאיפותshapira
היא דבר מרתיע, שלילי.
דבר שהם מפחדים ממנו.
דבר שנראה להם "הפוך".

כל זה נובע ממקום פסיכולוגי מאד מסויים, שבו הגבר אמור להיות זה שמפרנס (ה"תפקיד ההיסטורי" שלו), זה שמגן על הבית, וזה שבכללי, מראה את הנוכחות, בעוד שהאשה מביאה אוכל.

אותו דבר לגבי גברים שמפחדים לצאת עם נשים שמבוגרות מהם (ואני מדבר על שנתיים ומעלה, לא על שלושה חודשים, למרות שגם מזה יש כאלו שמפחדים) או גבוהות מהם.

לא, בנים ששומעים את המילה הזו לאו דווקא מעדיפים לוותר, פשוט צריך למצוא את הבנים הנכונים. בנים שיודעים להכיל את העולם של היום, את המורכובת של האשה שמולם.
את ההבנה שלנשים יש יכולות גבוהות גם בתחומים שהיו נחשבים גבריים.

שהוראה, חינוך מיוחד, סעיוד ועבודה סוציאלית הם לא כל התחומים שמותר לנשים ללמוד,ושגם אם יש קריירה בהיי-טק, אפשר להיות אמא טובה, והילדים לא חייבים להיות ילדי מפתח.

וכמו שכבר כתבתי - זה לא נובע משוביניזם טהור, זה נובע מפשטות מחשבה, ומחוסר יכולת להכיל שינוי.

שפירא, שחושב שככל שיותר נשים ילמדו את מה שמתאים להן, כל אחת לעצמה - ולא את מה שהחברה חושבת שמתאים להן, ולא ילכו שולל אחרי לחץ חברתי-פסיכולוגי, העולם יתקדם הלאה.

אתה קצת מצייר דברים בזלזול ואפילו בחוסר דיוק לדעתי~א.ל
הכוונה שלי היא בעיקר למשפטים הראשונים שלך.

זה שהגבר מפרנס זה לא מגיע ממקום פסיכולוגי, זה מגיע ממקום הלכתי. זו החובה ההלכתית שלו.
זה נורא קשה לשמוע איך אתה מזלזל בכזו קלות בסדר שהקב"ה ברא ומציג את זה כמין נחיתות להיות משוייך לצד כזה או אחר.

נכון שהאישה גם מפרנסת כיום לרוב ולכן הסיטואציה נעשית מורכבית. אבל עדיין. 

לא בדיוק התעמקתי במה שכתבת, אבל הסתכלות על מערכת זוגית כמערכת שבה לכל אחד כוחות משלו, כך שזה מפרה את זה- זו הסתכלות בריאה ונכונה ששומרת על יציבות וחיי משפחה טובים. נשמע ממך שניסית להציג את הגבר והאישה כשווים. והם לא.. אין לי מושג מה מנחה אותך בחייך, אבל התורה, ההלכה אומרת משהו אחר.

וזה העיקר.

את כותבת שלא התעמקת, ולפי מה שכתבת, זה גם די ברור.shapira
מה שכתבתחי הוא, שהרעיון ש*רק* הגבר מפרנס, הוא הפסיכולוגי פה.

ודאי שבמערכת זוגית מפרים אחד את השני, המ שאני בא להגיד פה זה שהמקומות הקלאסיים של הגבר והאשה - הם לאו דווקא המקומות שרגילים אליהם מאז ומתמיד.
ככה זה כשהעולם משתנה.
כן כן, לנשים מותר לעבוד, ומותר להן להיות חכמות, להיות אקדמאיות, ואפילו פרופסריות. צריך לדעת איך לאזן את זה עם הבית - כמו שגם הגבר צריך לדאוג לבית.

אבל עדיין מה? צריך להכיל מורכבות, את כרגע לא מראה סימנים של יכולת כזו.

(ואגב, ההודעה שלך נוטפת זילזול, בעיקר שלושת השורות האחרונות - את לא קוראת את מה שכתבתי, אבל מוצאת לנכון להתקיף אותי, מוציאה את דברי מהקשרם, ועוד בסוף טוענת שהתורה לא מובילה אותי בחיים שלי. מעניין. תמיד אני תוהה אם לאנשים שישר קופצים להגיד על כל מי שלא חושב בדיוק כמוהם, שהתורה לא מובילה אותו, ואף דברים גרועים מכך, האם הם הולכים ב100% לפי ההלכה. האם התורה מובילה כל דבר שהם עושים ביום יום. מעניין נכון? מתי הפעם האחרונה שריכלת? הפעם האחרונה שקצת חיפפת בתפילה? בברכת המזון? במצוות אחרות? האם זה אומר שהתורה לא מובילה אותך? לא.  האם חשבת על זה שיש רבנים שמלמדים אחרת ממה שכתבת כאן? - אני לא פותח כרגע את הדיון האם הם צודקים או לא, אני רק תוהה - האם גם הם לא הולכים לפי דעת תורה? תחשבי לפני שאת משחררת ככה מילים ממקלדת)
שלום.~א.ל
קודם כל אני חושבת שאין טעם לכעוס או להתגונן.

דבר שני, לא כתבתי חלילה שההלכה או שהתורה לא מנחים אותך בחיים, אלא שהשתמע מההודעה שלך (לפי ראות עיניי) שההלכה שולית. לכן הרגשתי צורך לציין שהיא עיקר, והיא הכי חשובה.

לא אמרתי שנשים לא צריכות לעבוד או לא להיות חכמות. איפה ראית את זה??

ושוב- כמו שכתבתי לברוך. כשאמרתי שהתורה מורה אחרת ממה שציינת לא נכנסתי בכלל לדיון של איזה תפקיד כל אחד מהצדדים צריך להחזיק. אלא ציינתי שהקב"ה ברא כאן בריאה ובה לכל אחד תפקיד משלו. הגבר והאישה לא שווים.

למרות שאני כן חושבת שאפשר לגבש קווים כללים לגבי תפקידו של כל אחד מבני הזוג בבית. אבל זה לדיון אחר.

ועוד דבר.....~א.ל
אני לא חושבת שאני צריכה להתעמק בכל הודעה שכתובה כאן. מספיק לקרוא אותה ולהבין את רוח הדברים. אם אתה חולק על האופן שבו הבנתי אותם אתה מוזמן להציג את מה שאתה חושב
אבל צורה כזו של דיבור זה ממש לא לעניין
אם את מגיבה להודעה, ולא התעמקת בה ישנן 2 אופציות:shapira
1) את לא מכבדת את כותב ההודעה או את מה שכתוב בתוכה, ולכן לא טרחת להתעמק, אלא רק להגיב.

2) את לא מעוניינת לדעת מה כתוב, אלא רק לכתוב את דבריך.

להגיב בלי להתעמק, מזלזל גם בך וגם בכותב. ישנו גם סיכוי גדול שתעשי מעצמך צחוק, כי לפעמים, פסיק יכול לשנות משמעות של משפט.
מה הקשר? אני קוראת. רק לא מתפלפלת עם הכתוב~א.ל

יש הבדל בין התעמקות לפילפול.shapira
לא היה צריך להתפלפ יותר מדי כדי להבין נכון את מה שכתבתי, רק לקרוא כמו שצריך.
חחח טוב. בסדר. מצטערת שאני לא חכמה מספיק~א.ל
כדי להבין
לא מדובר פה על חכמה, מדובר עלך כבוד מינימליshapira
לאדם שאיתו מתדיינים.
זו לא היתה התגוננות, זו היתה ביקורת על אופן הכתיבהshapira
שלך.

ודאי שזה לפי ראות עינייך, וזהו בדיוק מה שכתבתי, שאצלך, כל מה שלא מסתדר לפי ראות עינייך, הוא אינו לפי ההלכה או התורה, וזה מה שהוביל לכ"כ הרבה מחלוקות בע"י לאורך השנים (אפשר לציין כאן את המחלוקת נגד רבי יונתן אייבשיץ, ואת ההתנגדות לחסידות - נשיהם התחילו כמחלוקת כמו שאת עושה כאן).

"נכון שהאישה גם מפרנסת כיום לרוב ולכן הסיטואציה נעשית מורכבית. אבל עדיין.  "
זה ציטוט שלך.
בו את אומרת שלמרות שהאשה מפרנסת, את לא רואה בזה דבר טוב.

ואם קוראים את ההודעה הזו שלך כמו שצריך, כן כן, זו שאני מגיב עליה, את שוב אומרת שהתורה ואני לא באותו קו.
וסותרת את עצמך, בשתי השורות הראשונות של ההודעה שלך.
עם כל הכבוד, נכנסת בדיוק, אבל בדיוק, לדיו של איזה תפקיד כלך אחד צריך להחזיק.
זוהי המהות של השרשור הזה כולו.ן
לא. זה ציטוט שאומר שלמרות שהאישה מפרנסת~א.ל
וכביכול אפשר להגיד: הנה, גבר ואישה שווים: שניהם מפרנסים.  אז צריך להבין שהם לא שווים.

ולגבי כל שאר מה שכתבת- אני חושבת שכבר הבהרתי את מה שאני חושבת. אני לא מתכוונת להכנס לדיון הזה.

אם ח"ו הייתי בןשירק
הייתי דווקא מפחדת להתחתן לאו דווקא עם אישה עם תארים, אלא עם אישה במקצועות מסוימים עם "אופי", אולי המשותף להם זה מקצועות שיש בהם שררה. אני ישחרר פה לאוויר כמה סטיגמות שיש לי בראש: מנהלת בית ספר. רוב המנהלות בית ספר שאני מכירה זוועתיות פחד. כל מי שעומד ליידן מרגיש שחטא עווה ופשע. יש להן דעות חותכות, ביקורת נוקבת, ורק דרך אחת נכונה. מישהו פה אמר יהירות אינטלקטואלית. זה זה.
בתחומים אחרים שהם לא מהסוג הנ"ל, הייתי שמחה אם אשתי תצליח ותשגשג כמה שאפשר, ואם כן מה שמפחיד הוא לא ההצלחה אלא האופי של הבן אדם. ואם ההצלחה משפיעה על האופי לרעה, פה הבעיה.
תגובה לשפירא, ליטל, ושירקברוךש
שפירא - אתה צודק שיישנה דיעה כבדת משקל שהופיעה פה כבר כמה פעמים, ומופיעה במציאות הרבה יותר,  שהבעל הוא יותר המפרנס והאישה יותר דואגת לבית ולילדים. כמובן שזה לא שחור לבן. אבל ישנם בחורות רבות שרוצות לגדל ולחנך את הילדים, וישנם בחורים רבים שהיו רוצים שהאישה תהיה בבית עם הילדים, ואם היא חייבת לעבוד, אז משהו פשוט שלא דורש הרבה, בכדי שהעיקר יישאר הילדים.
ולכן אתה קצת דוגמאטי כאשר אתה מתרכז ביכולות של הבחורה "בתחומים גבריים" כי הרעיון הינו בתכלית של האישה. בחור רוצה את אשתו עם הילדים, בלי קשר לכך שהיא היתה יכולה להיות מהנדסת או מנכלי"ת.

בנוסף, בין כל הסיבות שכבר מנו בעניין, ישנם גם בחורים שמפחדים להיות נחותים אינטלקטואלית לנשותיהם. ישנם בחורים שמגיעים מעולם הישיבה ולא רוצים בחורה מעולם האקדמיה,וכן אתה צודק בכך, שמן הסתם אי שם בין מאות מליוני הגברים בעולם, יש גם בחורים שחושבים שנשים לא מתאימות למקצועות מסויימים. יש מליון ואחד סיבות שמרתיעות מבחורה אקדמאית. לצורך הדיון, זה לא משנה אם הם בצדק או לא.

בקיצור, אני מקבל שיש בחורים חכמים פחות שחושבים כפי שתיארת, אבל אני לא חושב שזה מהמניעים היותר גדולים שמתריעים את הבחור הדתי מבחורה עם כמה תארים.

ליטל - החובה ההלכתית אינה כפי שאת מציירת. אומנם מצינו בענייני קידושין וגירושין בעיקר, את היחס שאת מדברת עליו, אולם זהו יחס תיאורטי יותר. במציאות הדברים יותר פשוטים, הרעיון הוא להתסדר איך שנוח להם. ואין מהכיוון הזה בעיה שהבעל ילמד תורה בכולל, והאישה תהיה המפרנסת.

דווקא חלק גדול מההבדל השרירותי בין גבר לאישה יכול להתקשר בקלות לחטא אדם וחוה, ואילו התקדמות ותיקון העולם, מאזנת ומחזירה את המציאות למצב הבריא ונורמאלי. ואני זוכר שהיה פה גם דיון בעניין.

אני מסכים איתך, שכל אדם נכנס לקשר עם הכוחות והמטען שלו ותורם את מקומו, ואין כאן עניין להשוואה כלל. איך הרב אבינר אוהב להגיד, צריך אבא וצריך אימא, ולפעמים הבחור קצת יותר אימא או הבחורה יותר אבא, ולמרות שזה נשמע מצחיק, כל אחד תורם לפי אישיותו. ויחד בונים בית נאמן בישראל.

שירק- לדעתי את מסתכלת מכיוון קצת שגוי. סוהר מפחיד את האסירים שלו, אבל יכול להיות האבא הכי אוהב שיש בעולם. מורה שצריך להשתלט על ארבעים תלמידים שצורחים וצועקים, אינו בהכרח מתנהג באותה צורה כשהוא מדבר אל אשתו. גם המפקד הקשוח פשוט מציג, ותשאלי חיילים בסוף הטירונות. ישנם מצבים שבהם בני אדם שמים מסכות ומתנהגים בצורה שונה.
אני לא אומר שזה דבר טוב, אבל אני כן חושב שזה קיים בצורה הזויה במציאות.
אני זוכר שנורא פחדנו מהמנהל ביסודי , רק שמענו שהוא מגיע, וכלם ברחו כל עוד רוח בהם. היום הוא חבר טוב של המשפחה, וממש ממש לא מפחיד, וכשיוצא לדב, אז בכיף, מדברים, צוחקים ונהנים.

ברור! אני מסכימה עם זה שזה לא נוקשה~א.ל
וברור שהעיקר זה להסתדר איך שנח להם.

אבל כן חשוב להבהיר שגבר ואישה לא שווים.
יש לכל אחד כוחות אחרים שהקב"ה ברא
גם ציינתי שנכון שהיום המציאות מורכבת מזו~א.ל
כי עובדה שגם האישה יוצאת לעבוד.

אבל המשכתי וכתבתי שבכ"ז חשוב להבין ששוים הם לא
צר לי, אבל כזה גיבוב של שטויות לא נבנה על משהוshapira
שכתבתי, כבר הרבה מאד זמן.

או שלא הבנת את מה שכתבתי, או שניסית כרגע להוציא את זה הפוך לחלוטין.

לאשה מותר לעבוד, ולא רק מותר - אפילו רצוי.
כן, מותר לה לצאת מחוץ לבית, ולחלק את הקטע של "גידול הילדים" ביחד עם הבעל.
מותר לה להיות עובדת הייטק ולחזור מאוחר, מותר לה להיות יותר חכמה, מותר לה הליות יותר עשירה, יותר גבוהה , יותר מבוגרת, יותר טובה בכל אספקט של החיים - השאלה היא האם הבחור יודע להכיל את זה.

האם הוא צר מוחין, שרואה מולו רחם עם פה וידיים שמלטפות את הילדים, או שהוא רואה מולו אדם, מישהי עם שכל, שיש לה עוד בחיים חוץ מלשבת כל היום עם הילדים, שיש לה רצונות, שיש לה שאיפות - ושהן לא מסתכמות בלהיות מורה\אחות\חינוך מיו\דעובדת סוציאלית.
שיש נשים עם ראש מתמטי, שמתבזבזות על שטויות בגלל אנשים שחושבים כמוך, ויכולות לתרום לעולם ולעצמן כ"כ הרבה, וחבל.
שפירא, תגובתי אליך.ברוךש
יש לחלק את מה שכתבת לשני חלקים בסיסיים.

1. החילוק הראשון, הינו ההתעסקות ביכולות ובתפקוד בפועל של נשים בכלל.
2. האם רצוי וכדאי שיעסקו בכך.

לגבי אחד, אני מסכים איתך, נשים "ככלל" יכולות את רוב הדברים שגברים יכולים, וישנם דברים רבים שנשים יכולות לעשות בצורה הרבה יותר טובה.

לגבי שתיים: טענתי פשוטה ביותר, ישנם בחורים רבים (לא כולם) שמודעים ליכולות המגניבות של נשים, אבל מעדיפים שהאישה תגדל ותחנך את הילדים, ושעיקר מאוויה וזמנה יהיו במשפחה. ואם היא חייבת לעבוד בגלל אילוצים, אז היא תקדיש את הזמן בעבודה שולית.
הדבר הזה נובע מכך שהם חושבים שהדבר הכי חשוב בסדר עדיפויות שלהם, הינו המשפחה והילדים. ודעתם שזה ייפגע במידה והאישה תלך לפתח קרירה, וכו... 

האם נכונה הדיעה שבחורים (בהתעלמות הפעם מדעת האישה) רוצים את נשותיהם בבית עם הילדים?
כאן יש דיעות שונות. ואין שום קשר כלל ליכולות של האישה, אלא לתכליתה.

הדגש שלי אינו ביכולות שלה, ואפילו לא בהפסד שנוצר "מהבזבוז" של האישה בהתעסקותה בילדים ומשפחה. הדגש שלי הינו מה דעת הגברים בעולם. ואני הדגשתי שישנם בחורים רבים שרוצים את האישה בבית, מקסימום עבודה שולית. הדבר נאמר ביחס לתחילת השרשור, שמתעסק בדעת הגברים, האם הם נרתעים מבחורה משכילה מבחינת תארים. והתשובה שלי היא, כן! ישנם בחורים רבים שנרתעים מזה, בין שאר הסיבות, משום שהם רוצים את הבחורה בבית, נקודה.

כמובן שיש עוד סיבות רבות, שהזכרנו כבר.
וכמובן שיש בחורים רבים שדווקא בחורה משכילה עם תארים מקבלת נקודות זכות.

קודם כל אני רוצה שתוציאי לך מהראש שזה שובניזם!!!!מלמעלה אלוקים
כי זה רחוק מלהיות...
לפעמים אני מניח שכן תהיה לבחור כזה הרגשה של מחשבה שנייה כי זה נשמע קצת כאילו הבחורה אולי קצת סגורה על עצמה כזה כבר בחיים ועכשיו חסר לה רק בעל... ואז זה כיוון לא כ"כ טוב כי כששני בני אדם סגורים על החיים שלהם צריכים להתפשר זה מאוד קשה ואם זה רק מכיוון אחד אז לרוב לשני זה לא מתאים שהוא יהיה הוותרן בבית...

מקווה שהובנתי... (אין כוח להרחיב)
לילה טוב! ובהצלחה!
כולם צודקיםאנונימי (פותח)
הדיון פה ממש מרתק ועמוק. הרבה דברים פה הם נכונים ואמיתיים.
יחד עם זאת צריך אולי לזכור שהחיים לא נקבעים ומתקבעים בחתונה.
יש בעז"ה עוד הרבה שנים שמתפתחים ביחד.
הרבה מאוד בנות שאני מכירה , היה ברור להן שיהיו קרייריסטיות, וכשנולד הילד הראשון, פתאום לא מבינות איך אפשר להשאיר אותו אצל מטפלות, וכך יוצא שנשארות בבית למשך תקופה ארוכה, ומצד שני יש לי גיסה שהיה לה ברור שתהיה בבית עם הילדים, אך החיים זימנו לה עבודות (הייטק) שהיא נאלצה לצאת מהבית ב6:00 בבוקר, כדי להצליח לחזור הביתה "רק" ב19:00.
ועוד נקודה קטנה: הקב"ה מספק לנו כ"כ הרבה אתגרים, עד שלפעמים את (במקרה שלי, אני) נאלצת לצאת לעבוד גם אחה"צ, כי פרנסה של שני מורים אינה מספיקה למשפחה מתגדלת.
אקיצר, יש תקופות שלפעמים נאלצים לחיות הפוך מהאידיאולגיה של גידול הילדים. גם אם תיכננו אחרת.
נעמי, תגובה נהדרתברוךשאחרונה
מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))אחרונה
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאראחרונה
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגעאחרונה
נאה דורשת נאה מקיימת..
מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

חחחחחחכְּקֶדֶםאחרונה
..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

אולי יעניין אותך