והפעם: שאלה רצינית לדיון,תולתול
בס"ד

האם נשים משכילות, בעלות תואר שני ומעלה מרתיעות??
האם כשבנים שומעים את המילה "דוקטורט" אצל הפגושה, הם מעדיפים לוותר?!

ואם כן: זה נובע משובניזם טהור, הלא כן?

|מתולתלת מעוצבנת|
לדעתי..*פרח*
למה מרתיעות כל בן אוהב דברים אחרים יש כאלה שזה ממש מרשים אותם ויש כאלה שמעדיפים את האישה במטבח! זה תלוי מי הבנ"א..

זה יכול להרתיעאנונימי (פותח)
אבל לא בגלל שובניזים, צריך שאדם יחיה עם מישהו שהוא יכול לתקשר איתו, לזרום איתו בשיחה. לפעמים, בחור ששומע על דבר כזה, קשה לו והוא חושב שהוא לא יוכל להסתדר. ( למרות שאני חושב שזה לא בהכרח נכון ).
בגלל שיש לה דוקטורטתולתול
הם לא יוכלו לזרום בשיחה?!
נשמע לי מופרך לחלוטין.
מה הקשר? ואם ל ו יש דוקטורט, ולה אין- הם לא יזרמו גם? משום מה נראלי שהתשובה שלילית. ואם אני אלך לכיוון אחר-לו יש הסמכה לדיינות, הם לא יוכלו לזרום? נו באמת... 

אבל יש אמת בטענה שלו.~א.ל
לא משובניזםTalrats
נראה לי שבנים בלי תואר בכלל יכולים להרתע מזה כיוון שהם ירגישו טיפשים ליד מישהי עם תואר שני אבל בכל זאת זה באמת תלוי מי הבן אדם ומה חשוב לו בבת זוגו
אני חושב שזה קצת מרתיע אותיאריקל
לא יודע להגדיר למה, סגור על זה. גם על השאלה עצמה, אם זה מרתיע.
אין לך מה להתעצבן!רחל 238
סימן שבחור שבוחר בדרך כזו , לא מתאים לך!
אני  חושבת שלפעמים הכיוון יכול להיות גם הפוך - שבחור ירתע מכך שלבחורה אין מקצוע ביד, או שבחורה תירתע מכך שלבחור אין תואר, הכל מאוד אינדבדואלי...
שאלה טובהאלעד
לדעתי, גם אם בתת מודע השווניזם משפיע, הסיבה המשמעותית והעקרונית יותר היא החשש (המוצדק, לרוב) שסדר העדיפויות של אשה כזאת יציב את הקריירה בראש, ואת הבית הבעל והמשפחה רק בסוף.
בדיוק.D.E
זה יכול להראות על הסדר עדיפויות שלה...ואף בעל(עם הוא מרקע תורני)לא ירצה אישה שהקריירה היא מעל המשפחה וחינוך הילדים שזה בלי ספק המקום שהאישה משפיעה בו הכי הרבה!
ירתיע.א_א
ולא , לא בגלל שוביניזם.
זה מאד פשוט, הגבר רוצה להיות ראש המשפחה, זה התפקיד הטבעי שלו, והוא לא מעוניין שאשתו תהיה עם אופי של אחת שהיא תיקח את "ראשות" המשפחה, שזה ממש לא יעשה טוב למשפחה כזאתי, שהכל בה יהיה הפוך.

כמובן אשה עם תואר שני לא בהכרח תהיה כזאתי, אבל זה בפירוש החשש
סיכום שלי, ודעתי האישיתברוךש
כפי שאמרו לפניי, ישנם כמה דברים עקרוניים שנמצאים בסיכון סטיגמטתי:

1. ראשות המשפחה- מי עומד בראש? מי מוביל? מי משפיע?
2. קרירה מול טיפוח המשפחה - סדר עדיפויות + והביטוי הפרקטי (תכלס, איפה האישה?)
3. ראש אידיאולוגי - משכיל, ובעיקר חילוני יותר (יניקה מהאקדמיה ולא מעולמה של תורה)
4. רגשי נחיתות מצד הגבר
5. שובנזים טהור ונוצץ
6. שכלית וקרה - ולא רגשית, חמה ואוהבת

אלו הדברים שעולים לי לראש מבלי להקדיש מחשבה לעניין.

כל הדברים שמניתי הם לדעתי דברים שדמותם כסטיגמה לבחורה בעלת התארים, ועלולים להפחיד ולהרתיע בחורים שאינם מרקע דומה.

--זהירות פרובוקציה-- בנוסף, מנסיוני האישי, אני חושב שהדבר מאוד מורגש בעיקר בקרב עולם הישיבות שרואים את האקדמיה בכלל בזלזול ובפחד. איך שהם קורעים לגזרים את התנ"ך והיהדות  ("מחקרים" במלרע), ומאידך מברברים שטויות בעניינים שלא להם (...פרס נובל לכימיה...שחרור מחבלים...). 

לדעתי האישית, איני מאמין גדול בסטיגמות. איני אדם סקפטי מטבעי (בעצם..) אבל אני כן מכיר המון אנשים, ואני לא מאמין לאחת מהסטיגמות האלו למעלה. דעתי שכל אדם עומד בזכות עצמו, כדאי לפגוש ולראות, ולא חסר אנשים שהגדירו סוג של בני אדם שאיתם לא היו מתחתנים לעולם, שעכשיו הם נשואים ב"ה.

למסקנה: איני מאמין גדול בסטיגמות, ואפילו אם הם קיימות, לדעתי האישית, פעמים רבות המקום שהם תופסים הינו מינורי ביחס לאדם עצמו. כדאי לבדוק כל מצב לאשורו.  

אני כנראה חיהתולתול
בחברה שונה מאד ממך.

סביבי ישנן משפחות שהאשה בעלת דוקטורט,  והיא גם מפרנסת וגם אשת חיל בבית.
זה לא סותר.
זה יותר קשה לאשה, ברור, אבל זה אפשרי אם היא רוצה.
דיברתי יותר על סטיגמות שאני מכיר שקיימותברוךש
לא דיברתי על המצב כפי שאני רואה וחושב שהוא באמת.
גם הברוך הקטן, זכה לראות קצת בחייו הקצרים, ודעה יש לו.
לא נראה לי שצריך "להירתע"אנונימי (פותח)
לדעתי, חוץ מהעניין שהועלה פה בנוגע לסדרי העדיפויות של קריירה על פני משפחה,
שאם לבחור ממש מפריע שאשתו לא תהיה בבית 24/7 אז זה באמת יכול להוות גורם מכריע.

אבל אם זה לא מהסיבה הנ"ל, אז זה כנראה באמת שובניזם או איך שלא תרצו לקרוא לזה...

אישית אני חושב שתואר שני/דוקטורט או כל סוג של לימודים ממש לא מהווה גורם שלילי או מרתיע, להיפך.
אני מכיר מספיק משפחות שהאישה גם עובדת/לומדת וגם מחזיקה בית לתפארת.

שבוע טוב.
דעתי..pm
היום תואר שני נכנס לרוב כהמשך ישיר לתואר ראשון...
והעניין הזה לא אמור להלחיץ או להרתיע אף אחד!
יש היום המון מקצועות שדורשים תואר שני וזה לאו דווקא מקצועות הייטק
או מקצועות שדורשים אישה קרייריסטית.
לדעתי הרצון לעשות תואר שני לא נובע ממקום של להיות אישה קרייריסטית,
אלא יותר להעלאה בשכר, התמחות ספציפית בתוך מקצוע מסויים וישנם עוד סיבות רבות למה לעשות תואר שני.
אני מכירה אישית הרבה בנות עם תואר שני שמנהלות בית מעולה והם לא קרייריסטיות, הם לא תופסות את מקום הבעל כראש המשפחה והם לא קרות ושכליות.
פשוט היא מחזיקה בתואר שני!!!
אני עכשיו לומדת לתואר ראשון ובעז"ה אני מקווה להמשיך ישר לתואר שני.
רוב האנשים בימינו עושים בשלב מסויים בחייהם תואר שני, אז אם יש את האפשרות לעשות את זה ישר כהמשך לתואר ראשון למה לא???

אני באמת לא מצליחה להבין מה מרתיע בתואר שני...

ומהתגובות פה זה ממש נשמע שובניזם...

אז זהושרבוב
שגם אני מכירה נשים ממש חכמות שישקיעו במשפחה יותר, ושימו אותה בראש סדר העדיפויות...

וד"א ישנם מקצועות שהם רק תואר שני, וישנן בנות שלומדות תואר ראשון רק כדי להגיע להתמחות שהם רוצותץ בתואר שני....
אז באמת שאין לכן מה להלחץ...

וחוצמזה שלא כל מי שיש לה תורא שני היא חכמה...
פשוט יש לה ראש ללמוד
אני לומדת ייעוץ וזה דורש תואר שני~א.ל
כלומר זה לא משהו שתלוי בבחירה שלי. זה עדיין מרתיע?

זה באמת תלוי בהרבה פרמטרים.. ובכ"א אני לא בטוחה שזה צריך להכריע את הכף

כמו בכל דבר, לא צריך להסתכל על דברים במשמעות הפשוטה שלהם: הוא לא עשה צבא- אז כנראה הוא x, היא עם תואר שני- אז היא y. צריך לברר מאיפה זה נבע ואיך זה משפיע הלאה ובהתאם לזה להחליט.

בהצלחה...

אכן לדוגמא הנ"ל אני לא עשיתי צבא ואין לי שום דבראמור לחכמה
נגד!!!
אנחנו לא נגד זה שאישה תעבוד!!!!!D.E
פשוט לא רוצים שהאישה תשקיע ותשקע בקריירה האישית שלה ותשכח את התפקיד האמיתי והיותר חשוב בחיים שלה...כי אם אמא לילדים תעבוד עד 6-7 בערב כל יום אז יהיה פה בעיה והילדים יצאו לא מה שרציתם...בפשטות וזה בדוק!!!כל משפחה שהאמא לא השקיעה בילדים=יש שם דתל"ש דתי לייט וכו'....
ואני אתן דוגמה-D.E
אישה שהולכת להיות היי טקיסיטית או עו"ד או רו"ח וכו'-מקצועות שבדר"כ עובדים בהם עד שעות מאוחרות-זה דבר שירתיע אותי..אבל ברור שאם זה תואר שני בתחום שלא דורש בדר"כ אז אין שום בעיה ואין פה שום קטע של שוביניזם-זה שכל פשוט...
קח לדוגמא את המגזר החרדיאנונימי (פותח)
ששם יש יותר ויותר נשים נשואות שעובדות 80% משרה בהייטק ועדיין מצליחות לנהל את הבית.

עבודה לא בהכרח מפריעה...
שימו לב...~א.ל
סבבה אז אמרתי תלוי בכמה זמן אתה גם משקיעD.E
אם זה בדר"כ עד 6-7 אז גם הילדים שלך יצאו בהתאמה לכמה שהשקעת בהם..
זה תלוי בהרבה יותר מאשר השעות עבודהאנונימי (פותח)
יש הורים שיהיו בבית 99% מהזמן והילדים שלהם יהיו פראי אדם ותת רמה.
ויש הורים שיהיו בעבודה עד הצהריים/ערב והילדים שלהם יהיו מלאכים.

יש כ"כ הרבה גורמים שקשורים לזה מאשר השעות שאתה מבלה עם הילדים.
לא שזה לא חשוב, אבל זה רק חלק קטן מעוד המון נושאים.
כמו כבר כתבתי פעםאליסף ט
זה לא משוביניזם,אלא מחשש שהיא תתעניין יותר בקריירה שלה מאשר בגידול משפחה גדולה.
אפילו לא גדולה-משפחה!D.E
זה לא בריא שהגבר מרגיש נחות לעומת האישה.אודליוש
אם גם הוא משכיל, יש מצב שזה ילך
מרגיש קטן...אמור לחכמה
נחלק את זה לשניים או שלושה חלקים(הכל לענ"ד כמובן..):

- שובניסטיות??-לאו דווקא!, לדעתי זה יכול (אם זה בא) לבוא מצד פער השכלתי /שכלי(לאו דווקא אקדמי) ואז נוצרת בעיה של שיעמום בדיוק כמו שאם אני אצטרך להעביר את זמני עם פרופסור לאנרגיה אטומית(ת'אמת די מעניין) שבמקרה הנ"ל ובעוד כגון..אני עלול פשוט להשתעמם/לרחף/אני פשוט אהיה בסקלה אחרת....
(ד"א מחשבות על שובניזם -פמניזם לא דווקא פותרות בעיות-לדעתי)

- עכשיו השאלה היא מה רמת המשכל שלו לעומת שלה ,אם הם סה"כ מבינים אחד את השניה.אז למה שהתואר או שניהם יפריעו?? העיקר שהם מתאימים ויש קשר טוב ...

- וכמו שאמרו יש גם את הצד של פיתוח הקריירה מול הדאגה לבית ולילדים -סדר עדיפויות...שמן הסתם יהיה יותר קשה לאישה כזאת לדאוג לבית כמו מורה או עקרת בית ....

- את הרמה התורנית נשאיר לבירורים הרגילים של כל המדוייטים...אם כי יכול להיות שסוג קריירה כמו עסקים או כל עבודה עם גברים נגיד-יכולה לפגוע ברמה התורנית-רוחנית של המדוברת...
אבל זה לא הגדרה כללית לכל בעל/ת תואר לכן זה נשאר לבירור האישי...

-כל זאת ועוד...(קצרה דעתי מהכיל )

בהצלחה ויום נעים!!!
            מ.
עוד דבר קטן...מ.דוסא
כמו שאמר/ה PM  תלוי גם איזה תואר היא עושה כמה מאמצים זה דורש(קריירה/לא) "ואידך זיל גמור"
בשמו של "אמור לחכמה..."מ.דוסא
יש אישור...אמור לחכמה
לא יודע לגבי כולםגון דו
אצלי זה פלוס.
זה מראה על בן אדם אינטילגנטי
עם שאיפות וזה מרשים ומעורר הערכה.
כל עוד זה כמובן לא נעשה מתוך רצון
להוכיח משהו למישהו או להשתחצן
זה לא אמור להרתיעהסהר האיתן
להפך, זה אמור להיות בונוס.
גם נשים וגם גברים יכולים בימינו ללמוד הכל,
מי שרואה בזה בעיה, אז יש לו בעיה בסתכלות ובהערכה שלו כלפי נשים,
הרי בימינו לא תמיד הגבר הוא זה שמפרנס בבית,
וצריך 2 משכורות כדי לחיות נורמלי לפחות.
אז זה דווקא טוב, בתנאי שהאישה לא שוכחת שיש לה ילדים,
והגבר לא שוכח שהוא צריך לעזור בבית כי אישתו בעלת תואר שני והיא עובדת
והיא לא יכולה לעשות הכל..
ומי שזה מרתיע אותו אני מציעה לו ליום אחד לעשות כל מה שאישה נשואה ועובדת עושה, ואז הוא יבין למה נשים רוצות להוציא תארים, לעבוד ולממש את עצמם, ואם זה עדיין מרתיע אותו, אז הוא באמת חזיר שוביניסט.
את טועה לגמריאליסף ט
ואם את צודקת הרי שכמעט כל הגברים ה"תורניים" הם חזירים שוביניסטים.

זה לא עניין שמישהו חושב שנשים לא מסוגלות ללמוד הכל ולהצליח,זה פשוט חשש (מוצדק לדעתי) של שכחת סדר העדיפויות הנכון.
רגע מישהו אמר שאישה צריכה לעשות הכל??הסהר האיתן
גם ילדים, גם ניהול בית וגם לעבוד?
רגע, אתם רק עובדים ועוזרים בבית כל אחד לפי יכולותו.
אתה לא באמת יכול להשוות בן גבר שיוצא לעבודה לבין אישה,
לאישה תמיד יגידו שהיא מזניחה את הילדים שלה אם היא חוזרת מאוחר,
לגבר לא יגידו שום דבר, הרי לגבר אין סדר עדיפויות מיוחד,
אין לו לנקות את הבית, לטפל בילדים, וגם במשפחות מסויימות שהאישה עובדת גם לעבוד והוא גם בחיים לא יבין כמה זה קשה עד שהוא יתנסה בזה בעצמו.

ולא גברים תורניים באמת, אמורים לאהוב את הנשים שלהם
עם תואר שני או בלי אם לא אוהבים כאלה בנות אז הם לא באמת תורניים והתורה שלהם לא שווה כלום, כי הם לא נותנים מקום גם לאישה להתבטא,
(ואני לא רוצה לחשוב איך זה מתבטא בחיי הנישואים שלהם..)
והיא פשוט צריכה בשבילם להיות תקועה במסגרת צרת האופקים,של ניהול בית ילדים ועבודה רגילה בלי שאיפות להוציא מעצמה משהו
 חוץ מלשרוד עוד יום בעבודה.
כל הקשקושים האלה על פער ברמת החוכמה בין שינהם זה שטויות,
וזה מן הסתם גם מכה קשה וכואבת לבחור עם אגו גדול.
אישה בעלת תואר שני לומדת בשביל עצמה, ובשביל להביא יותר כסף הבייתה,
תאמין לי שהיא לא שוכחת את הילדים שלה והיא תאהב אותם ותדאג להם בדיוק כמו כל אמא אחרת.

לאאליסף ט
לא אמרתי שאשה צריכה לעשות הכל,אבל כן-יש סדר שבו הקב"ה ברא את העולם, ובסדר הזה בד"כ האשה יותר אחראית על תוך הבית,והגבר על החוץ. זה לא אומר שהיא פחות מוכשרת או פחות חכמה כמו שאת מתעקשת לראות בכל דבר שכותבים פה,וזה גם לא אומר שהיא לא יכולה להביא את היכולות שלה לידי ביטוי. אבל אם יש לך תוכניות לעבוד עד 7-8 בערב כל יום,אל תתפלאי שזה ירתיע בחורים. וזה לא קשור לאהבה שלהם לנשים שלהם או לא,זה קשור לתוכניות ולאיך הם רואים את הבית.
מי אמר שמי שעושה תואר שני רוצה לעבוד עד 7?הסהר האיתן
וזה בכלל לא קשור אליי, אני בכלל מתכוונת ללמוד משהו שקשור לתחום האומנות ככה שאני לא יחזור הבייתה בשעות מטורפות..
מי שעושה תואר שני פשוט רוצה להרוויח טוב ולהשכיל, כמו כל גבר.
למה צריך לפרש את זה בצורה שהיא מתחמקת מהמחויבויות שלה?
אתה מבין הכל הפוך אתה יודע..
אני לא מסכימה איתך.תולתול
נכון, יש סדר, אבל עובדה היא שכיום יש המון נשים שעובדות מחוץ לבית וגם מצליחות להיות "עיקר הבית".
פשוט החלוקה בין הבעל לאשה נעשית כך שהבעל נמצא גם הוא הרבה מאד בבית. 
הדוגמא שהכי קרובה אלי היא הבית שלי. אמא שלי יצאה (ועדיין יוצאת) שלוש פעמים בשבוע לעבוד מארבע בצהריים עד עשר, בגלל אילוצים כאלו ואחרים. (ובשאר הימים בבוקר).
ואבא שלי פשוט חזר באותם ימים בארבע מהעבודה.

ככה גדלנו, והבית ב"ה נהדר, הילדים מקסימים (וצנועים), אבא נמצא הרבה יותר בבית, ואמא מאושרת שמצליחה לנהל בית וגם לעבוד, בשותפות מלאה עם אבא. (וברור מאד מאד שגם אצל אבא וגם אצל אמא שהבית במקום הראשון בסדר העדיפות).

והערה קטנה:
אבל נראלי שמאחורי כל הטיעונים שהעלו כאן מסתתר שובניזם טהור וחוסר הערכה להשכלה אצל נשים.
לא הכל....אמור לחכמה
שובניזם...

רק חלק...סתאם

זה שיש לכל אחד תפקיד זה לא שובניזם-למשל זה שאישה לא יכולה להעיד בבית דין זה כדי לשמור על כבודה שלא תתבזה ...(בקיצור נמרץ)קדחתי, האא??

ולעניינינו, אין ספק שאפשר לנהל בית בצורות שונות ,אפשר גם שהילד יחמם כל יום פיצה במיקרוגל ויראה טלוויזיה,
אני לא בא לשלול את הגישה שהאישה תעבוד בהייטק וכד' ,אבל לדעתי היא פחות תהיה בבית, ואם כן היא תעבוד בשביל זה קשה יותר וכו' ואז יכולות להיות לזה השלכות- איך הבית יראה ,הילדים יראו...,

ויותר חשוב- שאם היא עושה תואר או אפילו שלוש שזה לא יהיה כדי להיות כמו גבר(אני יודע שלקחתי את זה קשה...) אלא שבאמת זה נראה לה טוב -כדי לפרנס או כי זה מקצוע שהיא אוהבת וכו'...

תכל'ס אני אישית אעדיף שאשתי תעבוד במשהו קליל שלא תכביד על עצמה  עם עבודה ארוכה ושתשקיע בכיף בבית בילדים (אם כי לא יפריע לי גם שתעבוד במשו קצת יותר כבד מ'הוראה', רק לא יותר מידי..)
עצבנת אותי באמת עכשיו.תולתול
אני אענה אחת אחת:

"לעניינינו, אין ספק שאפשר לנהל בית בצורות שונות ,אפשר גם שהילד יחמם כל יום פיצה במיקרוגל ויראה טלוויזיה,
אני לא בא לשלול את הגישה שהאישה תעבוד בהייטק וכד' ,אבל לדעתי היא פחות תהיה בבית, ואם כן היא תעבוד בשביל זה קשה יותר וכו' ואז יכולות להיות לזה השלכות- איך הבית יראה ,הילדים יראו...,"

אפשר לנהל בית בצורות שונות. אני מבטיחה לך שלא חיממנו אוכל במיקרוגל, ולא ראינו טלויזיה כל הצהריים.
אני חושבת שאין הרבה בתים (גם כשהאמא נמצאת בבית 24 שעות ביממה) שהילדים סיימו ללמוד ש"ס גמרא עם אבא שלהם בגיל 15-16, והבית מנוהל ומתוקתק. אז הילדים ב"ה נראים טוב, וגם הבית.

"ויותר חשוב- שאם היא עושה תואר או אפילו שלוש שזה לא יהיה כדי להיות כמו גבר(אני יודע שלקחתי את זה קשה...) אלא שבאמת זה נראה לה טוב -כדי לפרנס או כי זה מקצוע שהיא אוהבת וכו'..."

אני בטוחה שרוב הנשים לא עושות את זה מטעמים פמיניסטים, אלא מרצון להביא פרנסה הביתה.

תכל'ס אני אישית אעדיף שאשתי תעבוד במשהו קליל שלא תכביד על עצמה  עם עבודה ארוכה ושתשקיע בכיף בבית בילדים (אם כי לא יפריע לי גם שתעבוד במשו קצת יותר כבד מ'הוראה', רק לא יותר מידי..

יש מעוניינות? לפרטים לפנות לשדכנית הקרובה...;)

אכןאמור לחכמה
-יכול להיות שזה מצליח, אני לא יודע איך אצלכם בבית(במה אמא שלך עובדת ואיך ההורים הסתדרוכו'-ב"ה!)
 רק לא תמיד הניסוי מצליח(וגם לא תמיד זה ניסוי -כל מקרה-תואר לגופו,וגם כל אישה שרוצה לעבוד כך או אחרת תצטרך לבדוק אם היא מסוגלת להחזיק ככה את הבית יחד עם בעלה...)[הבאתי דוגמה קיצונית בשביל הפסימיות הקיצונית...שגם קיימת לפחות במגזר מסויים אם אני לא טועה...]

-לא אמרתי שנשים עושות את זה מטעמים פמיניסטים, אלא התמקדתי חזק במה שאמרת "כמו כל גבר" ..
אדרבה יש הרבה טובות שעושות תואר זה לאו דווקא סותר,אבל צריך לדאוג בראש ובראשונה אם זה לא מפריע...ואם שואלים ,אז כנראה שבמקרים מסויימים זה כן מפריע...(כנראה..לפחות לסוג או לחלק מסויים של אנשים,וזה מובן בהחלט.)

-למה לא?

*מה שאמרו למעלהאמור לחכמה
פשוט לא נכון..D.E
אין פה טיפה של שוביניסטיות!מאיפה הבאתם את זה?!האישה מטבעה ומאיך שה' ברא אותנו בדר"כ היא יותר רגשנית ואכפתית והיא זאת שנותנת את האהבה הגדולה שהילדים צריכים(ברור שגם האבא אבל העיקר זה מהאמא)ולכן אמרנו שיש לנו חשש שזה לא יהיה עיקר החיים שלה אלא העבודה שלה ואז היא מפספסת את התחום העיקרי שהיא יכולה לתרום בו.איפה יש פה שוביניסטיות?!
מסכים איתך-אין כאן שובניסטיות...אמור לחכמה
למה את חושבת שזה צרות אופקים לגדל ילדים???אמור לחכמה
כסף וקריירה זה לא כל החיים.....

ועוד דבר שהפריע לי...אמור לחכמה
מה זה "כמו כל גבר" -למה אישה צריכה לעשות כל מה שגבר עושה???

תבדקי שאין כאן פמיניזם או משו כזה...) אישה צריכה להעריך את עצמה כאישה ולדעת שתפקידה הוא אפילו יותר חשוב משלו-היא עיקר הבית מעצבת אותו את בעלה וילדיה בין לטוב ובין ל"ע לרעה....(כל זה כתבתי רק כי לא הבנתי למה את חותרת עם המשפט "כמו כל גבר..") תתקני אותי אם אני טועה...
את מעוצבנת? אני גם מעוצבנת פה על התשובותהסהר האיתן
ועוד התנסחתי ממש בעדינות יחסית.
אני מסכימה איתך שמסתתרת פה נימה שוביניסטית.

הלו???? חבר'ה...ברוךש
לדעתי התמקדתם בפן הפחות חשוב של הדיון, והיא תכלס האם ההרתעה מוצדקת. (השאלה השניה של מתולתלת)

השאלה הראשונה של מתולתלת בתחילת השרשור, היתה האם קיימת הרתעה, בצדק או שלא בצדק- והתשובה לדעתי היא כן! ישנם מספיק בחורים שנרתעים, לא כולם, ולא בהכרח בצדק, אבל כן! ישנם בחורים רבים שנרתעים, בעיקר מקרב בני הישיבות (ולא ישיבת הגוש).

ולכן מה זה משנה, למה?
את אומרת שובניזם, הם אומרים רמה דתית או סדר עדיפויות, ויהי מה, ההרתעה קיימת.

זה בסדר, עברנו לשלב המעמיק-מה גורם להרתעה...אמור לחכמה
או במילים אחרות-"מהי מהותה של ההרתעה"

סתם, צודק אחי ורעי אלופי ומיודעי...

יש כאלה ויש כאלה אני נשאר בדעתי שיש הצדקה למי שנרתע ,(בין השאר לדעתי זה לא חייב להיות בגלל שהוא שוב'איכס  או משו כזה..-לגיטימי לחלוטין! ולא תמיד בשליטה כנראה שאם זה ממש מפריע לו אולי זה לא זיווגו...אולי...)

אכן ברוך, העם איתך...(לפחות חלק..)
את יכולה להתעצבןאליסף ט
זה לא יעזור לך,בקשתן תשובה אם זה מרתיע או לא-קיבלתן. אם בא לך לחשוב שכולנו חזירים שוביניסטים אז תחשבי מה שבא לך.
אם היא לא גרושה או אלמנהאבא שמואל
אז,
כנראה שהיא:
1. לא בוגרת מספיק כדי להבין את הייעוד האימיתי שלה ולהשקיע בו את כל משאביה.
2. יותר מדי טובה מכדי להתאים לאיזה משהו עלי אדמות.
3. ...  (השלימו בעצמכם - כל מה שיעשה לכן טוב על הלב).

אויששירק
נו, באמת.תולתול
1. שטויות. הייעוד האמיתי לא חייב להיות שתישאר בבית ותטפל בילדים. מה עם כאלו שמפרנסות בני תורה? אה? אני בטוחה שלא תתנגד שאשתך תקרע את עצמה בעבודה ובבית, ואתה תוכל לשבת וללמוד תורה.
2. לא הבנתי מה הקשר.
3. לפי רוב התגובות פה, הבנים שענו, הם מעדיפים שנשותיהם לא יהיו משכילות יותר מהם.
סבבה-לא אמרנו שלא תעבוד!D.E
תצאי מזה...אמרנו שהשאלה היא כמה היא עובדת!!!!!!לא אמרנו שאישה לא יכולה לעבוד ולגדל ילדים-פשוט השאלה היא מה הדבר היותר חשוב פה וכמה זמן היא משקיעה בילדים שלה..ולי אישית-אין בעיה שלאשתי יהיה תואר שני...העיקר שתזכור מה יותר חשוב-העבודה או הילדים והמשפחה...
מה, וגברים לא?תולתול
גם גברים צריכים לזכור מה יותר חשוב,  בית או עבודה!
ונראלי שאף בת לא תירתע מכך שלבעלה יהיה תואר שני. זה המון סטיגמות, שהאשה צריכה להיות הרבה יותר בבית מהבעל.
או שהם מרגישים "מאויימים" כשהאשה יותר משכילה מהם בתחום מסוים...

מתולתלת אני מסכים איתך חלקית (אהם ברוך מרצה)ברוךש
נו באמת, ברור שגם להגבר מחוייב לסדר עדיפויות, ומשפחה לדעתי זה יותר חשוב מעבודה.
מאידך יש לזכור, שהנטל הכלכלי נופל בעיקר על הגבר, והוא זה שמפרנס את כל המשפחה כולל את האישה. ולמרות ההצהרות החגיגיות בענייני שווייון, ברוב המשפחות הדת"ל, הגבר עדיין מרוויח את המשכורת העיקרית (אפילו מבחירה). ואני אומר את זה כתיאור מציאות, ולא כהבעת דיעה.

מעבר לכך, הגיוני מאוד שבחורה תרתע מכך שלבחור יהיה תואר שני. זה מראה על קירוב יתר לאקדמיה ואולי ריחוק מעולמה של תורה (את צריכה להבין את הראש של ביינישים), וכן גם הוא עלול להימשך אחרי הקרירה שלו ולשכוח מהמשפחה.

ותקשיבי, האשה לא חייבת להישאר בבית ולחנך ולגדל את הילדים ואולי לעבוד בעבודה פחות דורשת וחלקית. האישה יכולה גם לצאת ולהיות עו"ד מוצלחת או אשת עסקים ממולחת או אפילו שופטת, ופעמים רבות עדיף אותה על פני גברים רבים.

אלא... אממה? אז מה????
בני ישיבות כהגדרה והכללה מגעילה, ואיתם חלק ניכר מהעולם הדתי, אינם רוצים שהנשים יהיו מנכליו"ת של חברות ענק, הם רוצים את האישה בבית מחנכת ומגדלת את הילדים לתורה ולמעשים טובים. זה מה שחשוב לבחורים רבים. הם רוצים שהאישה תהיה עיקר הבית, כמובן שיחד עם הגבר, הרי נישואין זה שותפות. אבל כן, האמת המגעילה בשבילך, שבחורים רבים רוצים את האישה קרובה יותר למשפחה. ואפילו אם היא עובדת, אז משהו פחות דורש, לא קרירה, אלא עבודה פשוטה שתעזור לסגור את החודש.

כמובן שזה לא כולם. ואין כאן מה לדון אפילו אם זה בצדק או לא. אבל להתעלם מהמציאות???

מעניין אותי מה קורה בעולם החרדי, הרי מצד אחד, היא המפרנסת העיקרית (וכמובן גם דואגת לכל צרכי הבית, מחשבונות ועד לכלים וילד חולה) חחח בדיוק ראיתי במגזין חרדי, שרב כותב שם, האם יעלה על דעתכם שהגבר שצריך ללמוד תורה ייקח את הילד החולה לרופא???
בכל מקרה, האם אישה חרדית, בעלת תארים זה דבר מפחיד?
אני משער שהבעיה נפטרת בכך שחרדיות מתחתנות לפני שיהיה להם זמן לעשות תואר.

יש כאן שתי שאלות נפרדותגון דו
(שאגב חורגות מהדיון הספציפי הזה)
1. מה המציאות.
2. מה היחס שלך אליה.

האם אתה סבור שכך היא המציאות? אוקיי זכותך(אני לא יודע אם אני מסכים אתך לחלוטין
אבל עם עקרי הדברים אני מסכים)
זה לא אומר שאתה חייב להסכים אליה ולרצות אותה.
אל תכנע למציאות תשנה אותה
איך תשנה אותה?
גם על ידי זה שאתה תבחר אחרת(כי גם אתה חלק מה"מציאות" בטח במקרה הספציפי הזה-
הרי אתה בוחר עם מי להתחתן)
על ידי זה שתפיץ את דעותיך בקרב אנשים אחרים(על ידי כתיבת בלוג למשל...אהמ אהמ)

וגם אם תגיד שאין לך שום יכולת לשנות את המציאות,
בכול זאת חשובה ההבנה האם המציאות הנוכחית היא טובה או חלילה להפך.
חשוב להיות חופשי לפחות במחשבות
האם אתה נכנע למצב מחוסר ברירה או מעוניין בו מרצון.
למשל- מוסכם על כולנו שהמציאות שבה אין בית מקדש היא מציאות לא טובה.
מוסכם על רוב הרבנים(למעט הרב ישראל אריאל כמדומני)
שאין לנו כוונה לבנות מקדש מחר בבוקר(גם אם טעיתי בניואנסים תתעלמו)
אין זה סותר את זה שחשוב שנהיה מודעים לכך שזה מצב לא טוב.
לכן כשאדם עולה למעלה הוא נשאל האם "ציפה לישועה"(שבת לא)

גם אם כרגע(אם נשים את דעת הרב אריאל בצד
 לכל המגיבים השוללים מלכתחילה -טלי10
מי מפה היה מתנגד לצאת עם משהי כדוגמת ד"ר חנה קטן, או ד"ר ניצה כהנא למשל?
אניגון דו
משתי סיבות:
1. אני לא יודע מי אלו(ואני נוהג לברר לפני)
2. אם הן כבר אחרי דוקטורט הן קצת מבוגרות מדי בשבילי לא?
אם כבר הזכרת אותהיהוזבד
תראי מה היא בעצמה כותבת.

לשמור על זמן האיכות עם הילדים/ ד"ר חנה קטן- רופאת נשים, אם ברוכת ילדים

אנחנו בדור של בלבול יוצרות, דור שבו נשים רבות מחפשות מימוש עצמי מבית
ומחוץ, אך המציאות של עבודה במשרה מלאה אינה אידיאלית בעיניי כלל, וגובה
מחיר יקר מאוד שאת אותותיו מפנימים רק ברבות השנים.
בבית שבו ניתנת חשיבות ראויה ללימוד התורה של הבעל, השאיפה צריכה להיות
שהאישה תעסוק בעבודה שמאפשרת לה משרה חלקית בשילוב עם גידול הילדים, כי אין
תחליף לאימא. למה שהמטפלת תהיה זו שתיהנה מהחוויות הטריות שהילד מביא מהגן,
מהציורים שהוא משלשל לידיה בהתלהבות, מהשיח בין הילדים סביב לשולחן ארוחת
הצהריים? כשהאם מגיעה הביתה בשעות הערב ההתלהבות כבר דעכה, והחוויות כמעט
נשכחו.
בעלי היה אומר לי בימי ההתמחות הקשים שבהם לא היה יום ולא היה לילה, "חבל
לי עלייך יותר מאשר על הילדים. את מפסידה את כל הנחת מהילדים המתוקים שלנו
–  זהו זמן איכות שלא יחזור". רק היום אני מבינה כמה הוא צדק.
אך אם נאלצים בדיעבד לעבוד במשרה תובענית ורבת שעות, כמו בשנות ההתמחות
הארוכות של לימודי הרפואה, הצעתי היא שלא להתפשר על מטפלת טובה, חמה, אוהבת
ילדים, גם אם היא יקרה כפליים – זה חשוב יותר מחיסכון להרחבת הדירה וכדומה.
כך הילדים לא יהיו 'ילדי מפתח', וכאלה שיכולים להסתדר עם מיקרוגל ופלאפון,
אבל חסרים להם הנחת והחוסן הרגשי והנפשי שכה חשובים כדי לזרום בזרם החיים.
כך הם יחזרו כל יום לבית חם עם "תחליף אם" סביר, וכך בסיעתא דשמיא תישמר
שמחת החיים שלהם ובריאות נפשם, שעלולות בקלות להיפגע מהחיסרון של אימא
בבית, כשכבר כתינוקות הם מגלים את העולם בידי אישה זרה שאינה אימא.
הרבה תפילות התפללתי שתהיה לי סיעתא דשמיא שלא תיפגענה נפשות ילדיי בגלל
העבודה העמוסה – גם אם חשובה – שלי.
ואנקדוטה לסיום: כשבאחת החתונות של ילדינו "התנפלה" בתי הכלה על אחת
האורחות המבוגרות בחיבוקים ודמעות ונשיקות, הסברתי ל"צופים" שכל נשיקה
ונשיקה אישה זו הרוויחה בכבוד – זו היתה המטפלת הוותיקה שלנו.
ואם אתה באמת חושב ככהshapira
אז:
1. אתה לא בוגר מספיק להבין שהעולם בימינו השתנה, ונשים יכולות להשקיע בקריירה, ללמוד תארים מתקדמים, לשפר את העולם עצמו, ועדיין להיות אימהות טובות.
הייעוד של האשה הוא לא רק לשבת בבית, להביא ילדים ולגדל אותם.
כן, לנשים יש יכולות, כן היכולות הללו יכולות להיות מנוצלות בהרבה תחומים, ולא רק בתחומי החינוך, עבודה סוציאלית, חינוך מיוחד והסיעוד.
נשים יכולות להיות חוקרות מצויינות, פיזיקאיות, כימאיות, מתמטיקאיות, פסיכולוגיות, רופאות וכן הלאה.

תשתחרר מהפרדיגמה האווילית שלך, תבין ששינוי יכול להיות דבר מבורך.

אין כזה דבר יותר מדי טוב\ה - לכל סיר יש מכסה.

ודבר אחרון בשבילך - אתה מתנשא, ומנסה לעטוף את זה באצטלה נחמדה.
מכל מה שכתבת - השורה האחרונה שלך העלתה לי את הסעיף - היא פשוט לוקחת את כל הדיון שהתפתח פה, ומורידה אותו לרמת האשפתות מבחינתך.
לא לרמה שלך?
אל תתווכח.

2.
העיקר "לפנות מקום"אנונימי (פותח)
למתלתלת היקרה,
כששומעים על בנות עם תואר שני ומעלה, בתת מודע חושבים על "יהירות אנטלקטואלית", וזה דבר מפחיד.ודווקא ממקום זה חשוב שהבת תפנה מקום בתוכה
לבחור.
בהצלחה רבה.
בהזדמנות זו רציתי לידע שבשבת נח תתקיים בביתנו, בבית יתיר, שבת פנויים ופנויות לחברה תורניים בני 30-40.
לפרטים,
נורית שכטר
מנחה זוגית ומשפחתית
052-4767316

אתם כ"כ כ"כ לא צודקים!!אילה שלוחה
בס"ד

אצל הרבה מהמגיבים פה יש הנחת יסוד שאישה שיש לה תואר שני רואה את עצמה כאשת קריירה.

וזו  ט - ע - ו - ת ! ! !

אמא שלי למשל לא כזו.
אמא שלי עשתה תואר שני. למה? כי היא התחתנה בגיל 30.
היא לא רואה את זה כאידאל, אבל בדיעבד, זה היה הדבר הכי טוב שהיא יכלה לעשות...

אני עכשיו סטודנטית שנה ג'. רווקה לבינתיים...
כששאלו אותי מה אני עושה בשנה הבאה, אמרתי שאני ממש לא יודעת.
אם בע"ה אני אתחתן, אני מאמינה שאני אצאלעבוד [אם כי האידאל שלי הוא ממש להישאר בבית ולגדל ילדים... קווה שזה יהיה אפשרי...]
ואם לא - אז תואר שני זו בהחלט אפשרות. זה "אידאל למקרה לא אידאלי"....

ואני לא מחפשת גאון. ממש ממש לא.
[לא יודעת מה יקרה אם יהיה טיפש מוחלט... נחיה ונראה..]
וחוץ מזה, גאונות לא נמדדת במספר התארים שיש לך.

ולבנים שבינכם - בבקשה תנו לנו צ'אנס ואל תפסלו על זה.

בתפילה לכך שה' יתן לכולנו תבונה לבחור את מי שראוי לנו ושיהיה לנו רק טוב ביחד....
אילה
דעתי שהפעם, אין עניין ללמוד ממילתא למילתאברוךש

דיברנו על הסטיגמה שנפוצה בחלק מכובד מהציבור, ולא בכולו. זה הכול.
אין עניין של טעות או לא טעות, יש בחורים שנרתעים מזה, נקודה. בתגובה הראשונה שלי בשרשור, הבאתי שש סיבות למה הגיוני שהם יירתעו. הסיבות לא בהכרח נכונות. 

מסכים איתך מאה אחוז.

אף אחד לא יפסול בגלל מספר התאריםD.E
אלא נטו לפי השקפת עולם.
אולי נתמקד במידותביקור
היה כאן שרשור על חיצוניות, וכמה זה חשוב. האם "תואר שני" זה משהו מהותי? או חיצוני? הגבול דק, ואין לי תשובה. אבל בכל מקרה, בואו נשים יותר לב למידות, תכונות, לאופי, להשקפת העולם, לדברים שיהיו שם תמיד, אולי עכשיו היא לומדת-אבל אולי מחר כשיהיה לה בית היא תרצה להיות עם הילדים.
אותי יותר מפחיד שמי שהגיעה לפרקה ולא זכתה עוד להתחתן, תשב באפס מעש  בבית. זה גם לא יעזור לה למצוא מישהו...
היא יכולה לעבוד או להמשיך ללמוד, או לעשות כל דבר אחר, אולי היא תמשיך עם זה עם זה טוב לה ולבית שהיא רוצה להקיםף, ואולי היא תשנה לפי מה שהחיים ידרשו ממנה, אבל מה שקבוע אלו
המידות הטבועות בה,
 זה מה שישאר שם.
רק אבהירביקור
אבל גם לאלו שבתוך הלימודים, להזהר ולהיות פנויים (בזמן ובנפש) להכרויות תוך כדי הלימודים,לא לדחות את החיפוש בגלל לימודי תואר 
וכל הנ"ל מופנה לבנים ולבנות.

שנשמע בשורות טובות!
נכון מאוד...מתימן יבוא
לצערי הרב, ישנם גברים שבשבילם אשה חכמה\בעלת שאיפותshapira
היא דבר מרתיע, שלילי.
דבר שהם מפחדים ממנו.
דבר שנראה להם "הפוך".

כל זה נובע ממקום פסיכולוגי מאד מסויים, שבו הגבר אמור להיות זה שמפרנס (ה"תפקיד ההיסטורי" שלו), זה שמגן על הבית, וזה שבכללי, מראה את הנוכחות, בעוד שהאשה מביאה אוכל.

אותו דבר לגבי גברים שמפחדים לצאת עם נשים שמבוגרות מהם (ואני מדבר על שנתיים ומעלה, לא על שלושה חודשים, למרות שגם מזה יש כאלו שמפחדים) או גבוהות מהם.

לא, בנים ששומעים את המילה הזו לאו דווקא מעדיפים לוותר, פשוט צריך למצוא את הבנים הנכונים. בנים שיודעים להכיל את העולם של היום, את המורכובת של האשה שמולם.
את ההבנה שלנשים יש יכולות גבוהות גם בתחומים שהיו נחשבים גבריים.

שהוראה, חינוך מיוחד, סעיוד ועבודה סוציאלית הם לא כל התחומים שמותר לנשים ללמוד,ושגם אם יש קריירה בהיי-טק, אפשר להיות אמא טובה, והילדים לא חייבים להיות ילדי מפתח.

וכמו שכבר כתבתי - זה לא נובע משוביניזם טהור, זה נובע מפשטות מחשבה, ומחוסר יכולת להכיל שינוי.

שפירא, שחושב שככל שיותר נשים ילמדו את מה שמתאים להן, כל אחת לעצמה - ולא את מה שהחברה חושבת שמתאים להן, ולא ילכו שולל אחרי לחץ חברתי-פסיכולוגי, העולם יתקדם הלאה.

אתה קצת מצייר דברים בזלזול ואפילו בחוסר דיוק לדעתי~א.ל
הכוונה שלי היא בעיקר למשפטים הראשונים שלך.

זה שהגבר מפרנס זה לא מגיע ממקום פסיכולוגי, זה מגיע ממקום הלכתי. זו החובה ההלכתית שלו.
זה נורא קשה לשמוע איך אתה מזלזל בכזו קלות בסדר שהקב"ה ברא ומציג את זה כמין נחיתות להיות משוייך לצד כזה או אחר.

נכון שהאישה גם מפרנסת כיום לרוב ולכן הסיטואציה נעשית מורכבית. אבל עדיין. 

לא בדיוק התעמקתי במה שכתבת, אבל הסתכלות על מערכת זוגית כמערכת שבה לכל אחד כוחות משלו, כך שזה מפרה את זה- זו הסתכלות בריאה ונכונה ששומרת על יציבות וחיי משפחה טובים. נשמע ממך שניסית להציג את הגבר והאישה כשווים. והם לא.. אין לי מושג מה מנחה אותך בחייך, אבל התורה, ההלכה אומרת משהו אחר.

וזה העיקר.

את כותבת שלא התעמקת, ולפי מה שכתבת, זה גם די ברור.shapira
מה שכתבתחי הוא, שהרעיון ש*רק* הגבר מפרנס, הוא הפסיכולוגי פה.

ודאי שבמערכת זוגית מפרים אחד את השני, המ שאני בא להגיד פה זה שהמקומות הקלאסיים של הגבר והאשה - הם לאו דווקא המקומות שרגילים אליהם מאז ומתמיד.
ככה זה כשהעולם משתנה.
כן כן, לנשים מותר לעבוד, ומותר להן להיות חכמות, להיות אקדמאיות, ואפילו פרופסריות. צריך לדעת איך לאזן את זה עם הבית - כמו שגם הגבר צריך לדאוג לבית.

אבל עדיין מה? צריך להכיל מורכבות, את כרגע לא מראה סימנים של יכולת כזו.

(ואגב, ההודעה שלך נוטפת זילזול, בעיקר שלושת השורות האחרונות - את לא קוראת את מה שכתבתי, אבל מוצאת לנכון להתקיף אותי, מוציאה את דברי מהקשרם, ועוד בסוף טוענת שהתורה לא מובילה אותי בחיים שלי. מעניין. תמיד אני תוהה אם לאנשים שישר קופצים להגיד על כל מי שלא חושב בדיוק כמוהם, שהתורה לא מובילה אותו, ואף דברים גרועים מכך, האם הם הולכים ב100% לפי ההלכה. האם התורה מובילה כל דבר שהם עושים ביום יום. מעניין נכון? מתי הפעם האחרונה שריכלת? הפעם האחרונה שקצת חיפפת בתפילה? בברכת המזון? במצוות אחרות? האם זה אומר שהתורה לא מובילה אותך? לא.  האם חשבת על זה שיש רבנים שמלמדים אחרת ממה שכתבת כאן? - אני לא פותח כרגע את הדיון האם הם צודקים או לא, אני רק תוהה - האם גם הם לא הולכים לפי דעת תורה? תחשבי לפני שאת משחררת ככה מילים ממקלדת)
שלום.~א.ל
קודם כל אני חושבת שאין טעם לכעוס או להתגונן.

דבר שני, לא כתבתי חלילה שההלכה או שהתורה לא מנחים אותך בחיים, אלא שהשתמע מההודעה שלך (לפי ראות עיניי) שההלכה שולית. לכן הרגשתי צורך לציין שהיא עיקר, והיא הכי חשובה.

לא אמרתי שנשים לא צריכות לעבוד או לא להיות חכמות. איפה ראית את זה??

ושוב- כמו שכתבתי לברוך. כשאמרתי שהתורה מורה אחרת ממה שציינת לא נכנסתי בכלל לדיון של איזה תפקיד כל אחד מהצדדים צריך להחזיק. אלא ציינתי שהקב"ה ברא כאן בריאה ובה לכל אחד תפקיד משלו. הגבר והאישה לא שווים.

למרות שאני כן חושבת שאפשר לגבש קווים כללים לגבי תפקידו של כל אחד מבני הזוג בבית. אבל זה לדיון אחר.

ועוד דבר.....~א.ל
אני לא חושבת שאני צריכה להתעמק בכל הודעה שכתובה כאן. מספיק לקרוא אותה ולהבין את רוח הדברים. אם אתה חולק על האופן שבו הבנתי אותם אתה מוזמן להציג את מה שאתה חושב
אבל צורה כזו של דיבור זה ממש לא לעניין
אם את מגיבה להודעה, ולא התעמקת בה ישנן 2 אופציות:shapira
1) את לא מכבדת את כותב ההודעה או את מה שכתוב בתוכה, ולכן לא טרחת להתעמק, אלא רק להגיב.

2) את לא מעוניינת לדעת מה כתוב, אלא רק לכתוב את דבריך.

להגיב בלי להתעמק, מזלזל גם בך וגם בכותב. ישנו גם סיכוי גדול שתעשי מעצמך צחוק, כי לפעמים, פסיק יכול לשנות משמעות של משפט.
מה הקשר? אני קוראת. רק לא מתפלפלת עם הכתוב~א.ל

יש הבדל בין התעמקות לפילפול.shapira
לא היה צריך להתפלפ יותר מדי כדי להבין נכון את מה שכתבתי, רק לקרוא כמו שצריך.
חחח טוב. בסדר. מצטערת שאני לא חכמה מספיק~א.ל
כדי להבין
לא מדובר פה על חכמה, מדובר עלך כבוד מינימליshapira
לאדם שאיתו מתדיינים.
זו לא היתה התגוננות, זו היתה ביקורת על אופן הכתיבהshapira
שלך.

ודאי שזה לפי ראות עינייך, וזהו בדיוק מה שכתבתי, שאצלך, כל מה שלא מסתדר לפי ראות עינייך, הוא אינו לפי ההלכה או התורה, וזה מה שהוביל לכ"כ הרבה מחלוקות בע"י לאורך השנים (אפשר לציין כאן את המחלוקת נגד רבי יונתן אייבשיץ, ואת ההתנגדות לחסידות - נשיהם התחילו כמחלוקת כמו שאת עושה כאן).

"נכון שהאישה גם מפרנסת כיום לרוב ולכן הסיטואציה נעשית מורכבית. אבל עדיין.  "
זה ציטוט שלך.
בו את אומרת שלמרות שהאשה מפרנסת, את לא רואה בזה דבר טוב.

ואם קוראים את ההודעה הזו שלך כמו שצריך, כן כן, זו שאני מגיב עליה, את שוב אומרת שהתורה ואני לא באותו קו.
וסותרת את עצמך, בשתי השורות הראשונות של ההודעה שלך.
עם כל הכבוד, נכנסת בדיוק, אבל בדיוק, לדיו של איזה תפקיד כלך אחד צריך להחזיק.
זוהי המהות של השרשור הזה כולו.ן
לא. זה ציטוט שאומר שלמרות שהאישה מפרנסת~א.ל
וכביכול אפשר להגיד: הנה, גבר ואישה שווים: שניהם מפרנסים.  אז צריך להבין שהם לא שווים.

ולגבי כל שאר מה שכתבת- אני חושבת שכבר הבהרתי את מה שאני חושבת. אני לא מתכוונת להכנס לדיון הזה.

אם ח"ו הייתי בןשירק
הייתי דווקא מפחדת להתחתן לאו דווקא עם אישה עם תארים, אלא עם אישה במקצועות מסוימים עם "אופי", אולי המשותף להם זה מקצועות שיש בהם שררה. אני ישחרר פה לאוויר כמה סטיגמות שיש לי בראש: מנהלת בית ספר. רוב המנהלות בית ספר שאני מכירה זוועתיות פחד. כל מי שעומד ליידן מרגיש שחטא עווה ופשע. יש להן דעות חותכות, ביקורת נוקבת, ורק דרך אחת נכונה. מישהו פה אמר יהירות אינטלקטואלית. זה זה.
בתחומים אחרים שהם לא מהסוג הנ"ל, הייתי שמחה אם אשתי תצליח ותשגשג כמה שאפשר, ואם כן מה שמפחיד הוא לא ההצלחה אלא האופי של הבן אדם. ואם ההצלחה משפיעה על האופי לרעה, פה הבעיה.
תגובה לשפירא, ליטל, ושירקברוךש
שפירא - אתה צודק שיישנה דיעה כבדת משקל שהופיעה פה כבר כמה פעמים, ומופיעה במציאות הרבה יותר,  שהבעל הוא יותר המפרנס והאישה יותר דואגת לבית ולילדים. כמובן שזה לא שחור לבן. אבל ישנם בחורות רבות שרוצות לגדל ולחנך את הילדים, וישנם בחורים רבים שהיו רוצים שהאישה תהיה בבית עם הילדים, ואם היא חייבת לעבוד, אז משהו פשוט שלא דורש הרבה, בכדי שהעיקר יישאר הילדים.
ולכן אתה קצת דוגמאטי כאשר אתה מתרכז ביכולות של הבחורה "בתחומים גבריים" כי הרעיון הינו בתכלית של האישה. בחור רוצה את אשתו עם הילדים, בלי קשר לכך שהיא היתה יכולה להיות מהנדסת או מנכלי"ת.

בנוסף, בין כל הסיבות שכבר מנו בעניין, ישנם גם בחורים שמפחדים להיות נחותים אינטלקטואלית לנשותיהם. ישנם בחורים שמגיעים מעולם הישיבה ולא רוצים בחורה מעולם האקדמיה,וכן אתה צודק בכך, שמן הסתם אי שם בין מאות מליוני הגברים בעולם, יש גם בחורים שחושבים שנשים לא מתאימות למקצועות מסויימים. יש מליון ואחד סיבות שמרתיעות מבחורה אקדמאית. לצורך הדיון, זה לא משנה אם הם בצדק או לא.

בקיצור, אני מקבל שיש בחורים חכמים פחות שחושבים כפי שתיארת, אבל אני לא חושב שזה מהמניעים היותר גדולים שמתריעים את הבחור הדתי מבחורה עם כמה תארים.

ליטל - החובה ההלכתית אינה כפי שאת מציירת. אומנם מצינו בענייני קידושין וגירושין בעיקר, את היחס שאת מדברת עליו, אולם זהו יחס תיאורטי יותר. במציאות הדברים יותר פשוטים, הרעיון הוא להתסדר איך שנוח להם. ואין מהכיוון הזה בעיה שהבעל ילמד תורה בכולל, והאישה תהיה המפרנסת.

דווקא חלק גדול מההבדל השרירותי בין גבר לאישה יכול להתקשר בקלות לחטא אדם וחוה, ואילו התקדמות ותיקון העולם, מאזנת ומחזירה את המציאות למצב הבריא ונורמאלי. ואני זוכר שהיה פה גם דיון בעניין.

אני מסכים איתך, שכל אדם נכנס לקשר עם הכוחות והמטען שלו ותורם את מקומו, ואין כאן עניין להשוואה כלל. איך הרב אבינר אוהב להגיד, צריך אבא וצריך אימא, ולפעמים הבחור קצת יותר אימא או הבחורה יותר אבא, ולמרות שזה נשמע מצחיק, כל אחד תורם לפי אישיותו. ויחד בונים בית נאמן בישראל.

שירק- לדעתי את מסתכלת מכיוון קצת שגוי. סוהר מפחיד את האסירים שלו, אבל יכול להיות האבא הכי אוהב שיש בעולם. מורה שצריך להשתלט על ארבעים תלמידים שצורחים וצועקים, אינו בהכרח מתנהג באותה צורה כשהוא מדבר אל אשתו. גם המפקד הקשוח פשוט מציג, ותשאלי חיילים בסוף הטירונות. ישנם מצבים שבהם בני אדם שמים מסכות ומתנהגים בצורה שונה.
אני לא אומר שזה דבר טוב, אבל אני כן חושב שזה קיים בצורה הזויה במציאות.
אני זוכר שנורא פחדנו מהמנהל ביסודי , רק שמענו שהוא מגיע, וכלם ברחו כל עוד רוח בהם. היום הוא חבר טוב של המשפחה, וממש ממש לא מפחיד, וכשיוצא לדב, אז בכיף, מדברים, צוחקים ונהנים.

ברור! אני מסכימה עם זה שזה לא נוקשה~א.ל
וברור שהעיקר זה להסתדר איך שנח להם.

אבל כן חשוב להבהיר שגבר ואישה לא שווים.
יש לכל אחד כוחות אחרים שהקב"ה ברא
גם ציינתי שנכון שהיום המציאות מורכבת מזו~א.ל
כי עובדה שגם האישה יוצאת לעבוד.

אבל המשכתי וכתבתי שבכ"ז חשוב להבין ששוים הם לא
צר לי, אבל כזה גיבוב של שטויות לא נבנה על משהוshapira
שכתבתי, כבר הרבה מאד זמן.

או שלא הבנת את מה שכתבתי, או שניסית כרגע להוציא את זה הפוך לחלוטין.

לאשה מותר לעבוד, ולא רק מותר - אפילו רצוי.
כן, מותר לה לצאת מחוץ לבית, ולחלק את הקטע של "גידול הילדים" ביחד עם הבעל.
מותר לה להיות עובדת הייטק ולחזור מאוחר, מותר לה להיות יותר חכמה, מותר לה הליות יותר עשירה, יותר גבוהה , יותר מבוגרת, יותר טובה בכל אספקט של החיים - השאלה היא האם הבחור יודע להכיל את זה.

האם הוא צר מוחין, שרואה מולו רחם עם פה וידיים שמלטפות את הילדים, או שהוא רואה מולו אדם, מישהי עם שכל, שיש לה עוד בחיים חוץ מלשבת כל היום עם הילדים, שיש לה רצונות, שיש לה שאיפות - ושהן לא מסתכמות בלהיות מורה\אחות\חינוך מיו\דעובדת סוציאלית.
שיש נשים עם ראש מתמטי, שמתבזבזות על שטויות בגלל אנשים שחושבים כמוך, ויכולות לתרום לעולם ולעצמן כ"כ הרבה, וחבל.
שפירא, תגובתי אליך.ברוךש
יש לחלק את מה שכתבת לשני חלקים בסיסיים.

1. החילוק הראשון, הינו ההתעסקות ביכולות ובתפקוד בפועל של נשים בכלל.
2. האם רצוי וכדאי שיעסקו בכך.

לגבי אחד, אני מסכים איתך, נשים "ככלל" יכולות את רוב הדברים שגברים יכולים, וישנם דברים רבים שנשים יכולות לעשות בצורה הרבה יותר טובה.

לגבי שתיים: טענתי פשוטה ביותר, ישנם בחורים רבים (לא כולם) שמודעים ליכולות המגניבות של נשים, אבל מעדיפים שהאישה תגדל ותחנך את הילדים, ושעיקר מאוויה וזמנה יהיו במשפחה. ואם היא חייבת לעבוד בגלל אילוצים, אז היא תקדיש את הזמן בעבודה שולית.
הדבר הזה נובע מכך שהם חושבים שהדבר הכי חשוב בסדר עדיפויות שלהם, הינו המשפחה והילדים. ודעתם שזה ייפגע במידה והאישה תלך לפתח קרירה, וכו... 

האם נכונה הדיעה שבחורים (בהתעלמות הפעם מדעת האישה) רוצים את נשותיהם בבית עם הילדים?
כאן יש דיעות שונות. ואין שום קשר כלל ליכולות של האישה, אלא לתכליתה.

הדגש שלי אינו ביכולות שלה, ואפילו לא בהפסד שנוצר "מהבזבוז" של האישה בהתעסקותה בילדים ומשפחה. הדגש שלי הינו מה דעת הגברים בעולם. ואני הדגשתי שישנם בחורים רבים שרוצים את האישה בבית, מקסימום עבודה שולית. הדבר נאמר ביחס לתחילת השרשור, שמתעסק בדעת הגברים, האם הם נרתעים מבחורה משכילה מבחינת תארים. והתשובה שלי היא, כן! ישנם בחורים רבים שנרתעים מזה, בין שאר הסיבות, משום שהם רוצים את הבחורה בבית, נקודה.

כמובן שיש עוד סיבות רבות, שהזכרנו כבר.
וכמובן שיש בחורים רבים שדווקא בחורה משכילה עם תארים מקבלת נקודות זכות.

קודם כל אני רוצה שתוציאי לך מהראש שזה שובניזם!!!!מלמעלה אלוקים
כי זה רחוק מלהיות...
לפעמים אני מניח שכן תהיה לבחור כזה הרגשה של מחשבה שנייה כי זה נשמע קצת כאילו הבחורה אולי קצת סגורה על עצמה כזה כבר בחיים ועכשיו חסר לה רק בעל... ואז זה כיוון לא כ"כ טוב כי כששני בני אדם סגורים על החיים שלהם צריכים להתפשר זה מאוד קשה ואם זה רק מכיוון אחד אז לרוב לשני זה לא מתאים שהוא יהיה הוותרן בבית...

מקווה שהובנתי... (אין כוח להרחיב)
לילה טוב! ובהצלחה!
כולם צודקיםאנונימי (פותח)
הדיון פה ממש מרתק ועמוק. הרבה דברים פה הם נכונים ואמיתיים.
יחד עם זאת צריך אולי לזכור שהחיים לא נקבעים ומתקבעים בחתונה.
יש בעז"ה עוד הרבה שנים שמתפתחים ביחד.
הרבה מאוד בנות שאני מכירה , היה ברור להן שיהיו קרייריסטיות, וכשנולד הילד הראשון, פתאום לא מבינות איך אפשר להשאיר אותו אצל מטפלות, וכך יוצא שנשארות בבית למשך תקופה ארוכה, ומצד שני יש לי גיסה שהיה לה ברור שתהיה בבית עם הילדים, אך החיים זימנו לה עבודות (הייטק) שהיא נאלצה לצאת מהבית ב6:00 בבוקר, כדי להצליח לחזור הביתה "רק" ב19:00.
ועוד נקודה קטנה: הקב"ה מספק לנו כ"כ הרבה אתגרים, עד שלפעמים את (במקרה שלי, אני) נאלצת לצאת לעבוד גם אחה"צ, כי פרנסה של שני מורים אינה מספיקה למשפחה מתגדלת.
אקיצר, יש תקופות שלפעמים נאלצים לחיות הפוך מהאידיאולגיה של גידול הילדים. גם אם תיכננו אחרת.
נעמי, תגובה נהדרתברוךשאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

חברים -מי שמדי פעם צופה בסדרות \ סרטיםשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך