ביות מלא/ חלקי ליולדות שהיו בעבר שמות את התינוק בתינוקיה...הריון ולידה
הייתי בביות מלאאין לי הסבר
לא הייתי מוותרת!
שום סיכוי!
ולפני כן הייתהריון ולידה
בלידה שאינה ביות מלא?
לא. ילדתי רק פעם אחת
אין לי הסבר
אבל בלידות הבאות אין ספק שאני אהיה שוב פעם בביות מלא...
הריון ולידה
זהו. כי רציתי לשמוע על הבדל בין מי ששמה בעבר בתינוקיה ועכשיו בביות מלא- אם ממליצות או לא..
כרגע בקורונה נראה ליאוהבת את הקב'ה
אני הייתי בביות מלא לא מרצוני והיה טוב ממש!!
תודה
הריון ולידה
כבר לא...מטילדה
אני אמנם בחרתי ביות מלא ונהנתי עד הגגיוםטוב
אבל גיסתי ילדה לפני שלושה שבועות את הילד השלישי והקודמים היו בתינוקיה רגיל והיא התבאסה שתהיה חייבת ביות מלא, בברית דיברתי איתה והיא אמרה לי שלא חלמה שזה כזה דבר טןב וכייף ובילדות הבאות תלך שוב לביות מלא
תודה. טוב לשמוע
הריון ולידה
בביות מלא-הריון ולידה
אתן מקלחות את התינוק ומחליפות לו?
ואם אתן רוצות להיכנס בעצמכן להתקלח? מי שומר על התינוק?
מחליפות- כןאין לי הסבר
מקלחת ביחד עם האחות
מכניסים את התינוק איתנו למקלחת. יש מקום לעריסה...
לא בכל מקום יש מקום לעריסה במקלחתהרפו ודעו..
מלחיץ אותי להכניס אותו איתי למקלחת...הריון ולידה
ואם יבכה באמצע- מה אעשה? ארים? אפשר להחליק איתו יחד חס וחלילה.
צריכה מישהו שישמור עליו בחוץ...
לא יודעת, אצלי זה היהאין לי הסבר
הזמן שהיא הייתה הכי רגועה!
כנראה האדים הרגיעו אותה...
לגבי מקום,
הייתי בשערי צדק והמקלחת הייתה ענקית!
הרגשתי כמו בבית מלון!
אני חיתלתי וקילחתייוםטוב
אני לא מקלחת בכלל בימים הראשונים.רק בבית בנחתליבי ער
להחליף זה תענוג מבחינתי לפיצקים. מתענגת מהגוף הקטן והמתוק הזה יוו בא לי לאכול אותם
עשית לי חשק🙂
וברגיל אני שמה בתינוקיה כשמתקלחת .פה היה טפשרי מה שרוצים.
וכשלשרותים זריזים מבקשת מהשכנה לחדר שתהיה בפוקוס עליו.
אבל עכשיו בקורונה- באמת ללכת איתו יחד. או באמת לבקש ממי שלי-ך אם מסתדר לה רגע לשמור
מחליפות- כןיעל מהדרום
מקלחות- קילחתי פעם אחת בליווי האחות.
כשאני התקלחתי- כשהצוות יכול הן שומרות על התינוק.
כשלא, אפשר כשהבעל או מישהו אחר מגיע לבקר, שהוא ישמור על התינוק בזמן שאת מתקלחת.
בלידה הראשונה הייתי בביות גמיש, בפועל התינוק היה איתי רוב הזמן. בלילות בתינוקיה והביאו לי אותו להנקות לחדר, ואני רק החזרתי אותו (ברזילי).
בלידה השניה הייתי בביות מלא, והיה טוב סך הכל (סורוקה).
מניחה שגם בלי ההכרח הפעם הייתי הולכת על ביות מלא (לקראת לידה שלישית בעז"ה).
כשאני התקלחתי -פיג'מה
מחליפה ברורושוב אתכם
אני תמיד הייתי עם מלווה באשפוז (אמא שלי או בעלי) אז כשרציתי להתקלח הם שמרו.
ילדתי בתל השומר.
את התינוק קילחתי רק בבית.מוריה
התקלחתי רק כשהיה איתי מישהו שיכל לשמור עליו. ובשירותים היה בידה.
התשובה לאחד - כן. אבל אני חושבת שהאחיות מוכנות לעזור.מתואמת
לגבי השאלה השנייה - פשוט נכנסים איתו. בד"כ האמבטיות שם גדולות. ואם רוצים - אפשר לבקש מהשותפה לחדר שתשמור עליו...
אני הייתי בביות חלקי וגם זה היה לי מאד קשהמיואשת******
ולא הייתי חוזרת על זה, לא סובלת ביות מכל סוג. סורי מכולן שמרגישות שפשוט אין כמו זה וכו וכו.
כמובן זה שאני אחרי קיסריים זה בעיקר הקטע הזוועתי. נראה לי כבר כתבתי פה די הרבה על זה.
בכל מקרה אני הייתי שמחה להחליט לבד מתי מתאים לי שהתינוקת איתי ומתי אני פשוט חייבת לישון \לנוח וכו ולא שזה יוכתב לי שבחמש בבוקר אני חייבת לקחת אותה ושלום שלום.
אני יודעת שזה מאד לא פופולרי הדעה הזו ושאומרים שזה הכי טוב לתינוק, אבל אני אישית חושבת שאחרי לידה יהיה הכי טוב לתינוק שלאמא שלו יהיה הכי טוב והיא תתאושש הכי טוב, ואם אצלי זה אומר שהיא תהיה יותר שעות בתינוקיה, אז זה מה שיהיה הכי טוב בשבילה וזהו.
פרקתי 
אחרי קיסרי זה באמת נשמע לי ממש קשהיעל מהדרום
את הגדול ילדתי בקיסרי חירום, אבל ב"ה היתה לי התאוששות טובה.
ויחד עם זאת, הוא נולד אחה"צ, הביאו לי אותו אחרי כמה שעות לנסות להניק (ולראות אותו בפעם הראשונה
), ולא קמתי מהמיטה עד למחרת בבוקר. אז לא יודעת איך הייתי אמורה לטפל בו לבד, אם הוא היה לידי מיד אחרי הלידה.בהמשך השארתי אותי איתי מרצוני רוב היום, כי התאים לי.
תודה שאת כותבת את זה אני בדיוק במחשבות על הנושאמקווה מאוד
מצטרפת חלקיתנועה נועה
לי ביות חלקי היה בסדר גמור, אבל אין מצב שהייתי שורדת ביות מלא. ואני מאוהבת בתינוקות שלי, ועדיין... אין לי אמא שגרה ליד ואף אחד שיעזור. בלידה הראשונה בעלי עוד הגיע חלק מהזמן, אבל בשניה הוא היה עם הגדולה וכשהם באו 'לבקר' הוא היה צריך להיות איתה, היא היתה ממש דורשת בתקופה הזאת מסיבות ברורות. והיו לי לידות סבירות, השניה לא קלה אבל לא זוועת עולם, ועדיין תמיד היתה הנקודה שהייתי צריכה את המנוחה, לאסוף כוחות, או למשל להתארגן לשבת ולהרגיש כמו בן אדם. כלומר רוב הזמן הם היו איתי אבל לפעמים שלחתי לתינוקיה כדי לנשום. גם רוב הלילות הם היו איתי אבל כל אחד מהם עבר לילה אחד בתינוקיה ועם מטרנה רחמנא לצלן (ילדים שלא קיבלו מטרנה אפילו פעם אחת נוספת בחייהם וינקו כמעט עד גיל שנתיים) כדי שאני אשן לילה אחד כמו שצריך ולא אקרוס להם. במיוחד שנשארתי עם שניהם מעבר לאשפוז הרגיל בגלל צהבת, עם הקטן שבוע שלם, לבד. אולי יש נשים עם כוחות על ששורדות ככה ביות מלא, לי לא היה סיכוי.
אני איתךאמא6
אין לי ספק שהכי טבעי שהתינוק יהיה ליד אמא שלו, אבל אם זאת ממש לא טבעי שמצפים מיולדת טריה לטפל לבד בתינוק קטן. ברור לי שפעם כשילדו בבית והתינוק נשאר ליד אמא שלו, היולדת לא נקפה אצבע לטפל בו ולא קמה מהמיטה כ"כ מהר אחרי לידה.
אז יבואו אלה ויגידו שהן מרגישות מצוין והכל, שמחה בשבילם. אבל באמת יולדת שניה אחרי לידה צריכה לנוח. נקודה. ( גם להטרטר לתינוקיה זה לא בדיוק מנוחה...האידיאל היה שהתינוק יהיה ליד האמא אבל כל הטיפול יעשה ע"י אחות או מלווה אחר)
נכון. ממש ככה.מיואשת******
מאוד מבינה את הקושי אחרי קיסרי , חוויתי פעם אחת.אורי8
אם היתי לבד , זה היה בלתי אפשרי.
אחרי היממה הראשונה, הסתדרתי עם התינוק לבד, היה קל יותר שהוא איתי ולא צריך ללכת לתינוקיה.
נראה לי שגם זה שהייתי ממש מנוסה הקל, זו היתה לידה תשיעית, מניחה שבלידה ראשונה אי אפשר להישאר לבד עם תינוק יממה אחרי ניתוח.
גם בניתוח רביעי לא יכולתי. כל אחת אחרתמיואשת******
ניתוח רביעי, 24 שעות ראשונות יש תינוקיה לנשים אחרי ניתוח. ובכל זאת אחר כך ממש היהלי קשה עד בלתי אפשרי להיות איתה לבד. פשוט לא. כשכל יבבה שלה מצריכה קימה שלי מהמיטה לבדוק למה היא בוכה, וכל קימה שלי מהמיטה כואבת מאד ולוקחת עשר דקות, אז זה עינוי. פשוטו כמשמעו.
להתקלח לוקח לי המון המון זמן, וכאבים, ובישיבה כי אני לא מסוגלת בכלל להתקלח בעמידה בימים הראשונים, אז מה זאת אומרת אני אכניס אותה איתי למקלחת? ואם היא תבכה - מה בדיוק אני אעשה? גם בבית אשה נורמלית לא מתקלחת עם התינוק שלה לידה. ולהכניס תינוק בן יומו לשירותים איתי זה מגעייייייייייייל. וזה עוד שירותים משותף לחיידקים של עוד מישהי. לקחו את העסק הזה מאד מאד רחוק וקיצוני. שוב, לדעתי.
בעיני עצוב מאד שלקחו לאימהות את האפשרות הזו. כל עוד ביות חלקי או מלא היה בחירה זה היה מבורך. היום כשזה לא בחירה אלא מכרחים אותך (חוץ מאיזה שתי בתי חולים בארת נראה לי) בעיני זה עוול.
באמת אחד השיקולים שלי לא ללדת קרוב לבית בלידה הראשונהיעל מהדרום
היה שאין בסורוקה תינוקיה, יש רק ביות מלא/ חלקי, ולא ידעתי איך אני ארגיש אחרי הלידה.
לא שהיום שאני יכולה לדעת ב100%, אבל יש לי יותר ניסיון מאז כמובן.
וגם לי נשמע מוזר להכניס תינוק לשירותים

(ומוזר מה שאמרת שהיום יש בעיקר ביות מלא בבתי החולים. את בטוחה?
אני לא מדברת על תקופת הקורונה).
לא, התכוונתי לביות מלא וחלקי. שאין אופציה בלי ביות בכלל
מיואשת******
אופציה לקחת את התינוק ב6 ולא בחמש בבוקר, לשים אותו שעתיים במשך היום כי בא לי לישון נגיד, או מקלחת ארוכה בלי להיות בלחץ שצריך לאסוף אותה משם כי אין כח אדם ומי יודע מה קורה וכו.
יש היום שתי סוגי ביות וזהו... לי אישית זה קשה. הכי כיף היה לי במלונית. והיא היתה איתי המון! אבל יכולתי לשים אותה מתי שלי טוב ונוח. ולא מתי שהכללים קובעים.
אהה...לא יודעת מה קורה בכל בתי החוליםיעל מהדרום
בברזילי לפני 5.5 שנים היה הכל, והיה אפשר בעיקרון לעבור ממצב למצב בגמישות.
אז אני הייתי בביות חלקי אחרי קיסרי, וזה היה לי טוב
מתואמת
לא החלפתי טיטולים ביום-יומיים הראשונים, ולא קילחתי כל הזמן הזה (גם ככה איפה שהייתי לא היו תנאים לזה
), אבל כן ישנתי עם התינוקת, והרמתי אותה אליי כשהיה צריך. (זה היה כמו אוורסט... אבל שוב - אם בית החולים הזה היה מותאם לביות זה היה יותר קל, לדעתי).
אישית - המרחק מהתינוק רע לי. במיוחד אחרי קיסרי, כשלא חוויתי את הלידה שלו ממש, בצורה מחברת רגשית, ולא הינקתי מיד. וגם ללכת לתינוקייה מבחינתי זה סיוט... (ממש זוכרת את עצמי מדדה בקושי-בקושי לשם
במיוחד שבשני הקיסריים שלי התינוקות היו ממש רחוקים מהחדר שלי...) אז לכן מעדיפה שהתינוק יהיה לידי...
עונהאם כל חי
אצלי היו 2 בתינוקיה כרגיל את השלישית שמתי בביות מלא
קודם כל חיכיתי לאחרי הלידה בשביל לבקש את זה. רק אחרי שראיתי שהלידה עברה יחסית בסדו ואני לא מסוחררת מאוד/ רדומה/ חלשה ברמה בלתי אפשרית.
מבחינתי עיקר ההבדל הוא בלילה
אני שונאת לקום בלילה להניק בתינוקיה, ולא רוצה שיביאו מטרנה
כשהייתי בביות זה היה הרבה יותר פשוט וקל עבורי מבחינת הנקה
אני מנוסה בטיפול בתינוקות , חיתלתי בלי בעיה (מקלחת דווקא אחות באה לעשות לה. מקסימום לא הייתי מקלחת ממש לא דחוף ביומיים הראשונים)
לשרותים ולמקלחות נכנסה איתי בעריסה- היה מספיק מקום ולא זכור לי כחוויה ״חונקת״
שמתי אותה פעם אחת בתינוקיה כשרציתי לקנות לה בגד לשחרור בחנות בכניסה לבית חולים
לי אישית זכור כחוויה ממש חיובית ואעשה זאת בעז״ה שוב.
מדגישה- צריך להסתכל על הכוחות שיש ולא על האידיאל!!!
בלידות הראשונות שלי היו בתינוקיהאורי8
2 הקטנים היו איתי כל הזמן, בלי תינוקיה. וזה עולם אחר.
אני ישנה טוב יותר כשהם לידי. כשהיו בתינוקיה טיילתי כל הלילה, הלכתי להניק, בכו , חזרתי לתינוקיה וכו...
כשהיו איתי זרמתי עם הזמנים שלהם וישנתי הרבה יותר טוב. נחתי הרבה יותר טוב, בלי טיולים אינסופיים לתינוקיה.
איפה ילדנו באיזה איזור בארץ?השם בשימוש כבר
אני הפוךאביול
ובלידה הראשונה היה לי ממש קשה שהוא היה איתי
ולגבי בית החוליםאביול
אני אהבתי את הביות מלא.מוריה
הילד היחידי שלא קיבל תמ"ל מעולם. כי לא ירד במשקל יותר מידי. כי היה לידי. ויינק כל פעם שרצה. ולא לפי שעות.
וגם את הבדיקות עשו לידי.
תוך כדי הנקה. פחות סבל.
ועוד דבר- תחושת הלבד פחותה. כי עסוקים כל הזמן. ונמצאים עם התינוק. גם כשהאיש לא נמצא.
ילדתי בסורוקה.
היה שם נחמד. ממליצה.
עונהאורוש3
הראשון- הייתי כולי המומה ומטושטשת. ביום היו איתי משפחה שעזרו והם החזירו לתינוקיה ללילה. בלילה האחרון הייתי לבד. החזרתי ובכיתי את חיי מרוב הלם מה זה. לא שהיה שם משהו נורא. פשוט הרגשתי זוועה להשאיר וללכת.
השניה- לא שאלו. ניתוח בלילה. הביאו לי אותה מהתינוקיה אחרי שהתחננתי אחרי שעות של הפרדה. בלילה שאחרי בקשתי שיעירו להנקה אבל לא הייתי מסוגלת פשוט. אז אמרתי לאחות שבאה שלא. בלילה שאחריו ביליתי חצי לילה מנסה להניק בחדר הנקה (הקפוא) בתינוקיה. אח''כ עברתי למלונית.
שלישי- ניתוח אלקטיבי. תכננתי מראש שיהיה ביות מלא ואפס הפרדה. הרגיש לי יותר חיובי מאשר להתקע לילה בתינוקיה. והתחשק לי הפעם בלי מטרנה. לילה ראשון שלמתי לדולה לליווי (החזר חלקי מהסל הריון). עוד שני לילות אחות וגיסה. ואז שחרור (חג).
המסקנה שלי-
זה הרבה יותר טוב לתינוק ולאמא. אבל. בתנאי שזה אפשרי ויש תמיכה וליווי. כי ברור לי שלבד אחרי ניתוח או לידה קשה זה פשוט בלתי אפשרי. ובהחלט מעריכה את אמא שלי שבאה ביום ואת החמודות שבאו בלילה. לא בכל משפחה יש אפשרות להתגייסות כזו. ואם אין ברירה אז אין ברירה.
וילדתי בהדסה עין כרם. ולא ראיתי שום זוועות כשהייתי בתינוקיה. רגוע ובסדר.
וואו איזה התגייסות משפחתית. מדהים. (לא מכירה כזה דבר)מיואשת******
נכון. בהחלט מעריכה.אורוש3
למי שהיתה בביות מלא והיה לה מלווה, אז-הריון ולידה
1. לא לכולם יש אפשרות למלווה צמוד 24 שעות. במיוחד אם זאת לידה חוזרת וצריכים את הבעל/ אמא לעזרה עם הילדים האחרים.
2. לא בכל בית חולים יש אפשרות שהמלווה ישהה לידך יום ולילה. יש מקומות עם זמני ביקור מוגדרים מראש. גם אם זה הבעל. (במעיני הישועה אני יודעת שזה ככה).
צודקת לגמרי.מיואשת******
לא היו לי מלווים 24/7 אבלאין לי הסבר
לחשוב על ללכת לקחת את התינוק כל פעם בשביל להניק זה נשמע לי ממש קשה!
העדפתי שהיא תהיה איתי, והיה לנו מזה כיף ביחד!
אז מה שאני עושההריון ולידה
בדיוקמיואשת******
ככה אני עשיתי בעבר בשני נתוחיםרעותוש10
לפני עשור בשערי צדק היה שעתיים בבוקר שעתיים בצהריים ושעתיים בלילה זמני טיפול
אני הרגשתי שיש זמנים קדושים שהיא חייבת להיות איתימיואשת******
בלידה האחרונה היה לי אפס הפרדהאורי8אחרונה
עם הגדולים כשרציתי ביות מלא היו בכל זאת שעות קדושות שהיה צריך להחזיר לתינוקיה, לבדיקות . מאז התקדמו .
כך אני עושה תמידאחתפלוס
הילד לידי ומחזירה לתינוקיה כשאני אוכלת.שירותים.ומקלחת.שאר הזמן הוא איתי
אני הייתי לבד בלילה, והיה בסדר גמור ב"היעל מהדרום
כלומר הגברת בכתה הרבה, אבל נראה לי שהיה לי יותר נוח איתה בחדר, מאשר בתינוקיה.
(רחמי על 2 האחרות שהיו איתי בחדר. השלישית שהיתה גם היתה עם תינוקת בכיינית, וגם לה קראו כמו לבת שלי
).אני הלכתי למלוניתושוב אתכם
עקב הקורונה הייתי בביות אחרי קיסרי...רעותוש10
בסוף- גיליתי שעכשיו זאת תקופה של דמוקרטיה... הוא היה איתי ומתי שרציתי יכולתי לשים בתינוקיה
היה מקסים ממש.. נהנתי מאוד מהשהות המשותפת, מהשקט של הקורונה וכו'
פעם ביום באו מהתינוקיה לשאול אם אני רוצה לקלח אותו, נתתי להם ובזמן הזה אני התקלחתי (זה הזמן היחיד שלא היה איתי)
הלילה הראשון לא היה קל הוא בכה בלי סוף ולא נרגע,
נותחתי ב5 בערב ולא ישנתי כמעט עד 5 בבוקר
כמעט נשברתי אבל כל השאר היה מקסים
יתרון גדול ממש לאחרי קיסרי ! לפעמים יש עיכוב בהגעת החלב אחרי ניתוח ולא היה לי בכלל בכלל כי הנקתי בלי סוף
אצלי היה ביות גמישפולניה12
במיוחד אחרי קיסרי חירום-לידה ראשונה,
יכלתי לקחת ולהחזיר אותו מתי שרציתי, בלי להתחייב.
כשהתקלחתי לפעמים היה בתינוקיה, לפעמים בעלי שמר עליו,
כששמתי בלילה בתינוקיה ידעתי שאם יהיה לי כח לקום להניק, אני אבוא, ואם לא יקבל מטרנה...
בקיצור מעולה
את הבכורה שמתי בתינוקיה, אחריה רק בביות מלא.סופי123
וואי אני מזה לא רוצה לפגוע באף אחת. אבל תינוק אחרי לידה אם רק אפשר צריך להיות עם אמא שלו. לצאת מהרחם השקט והבטוח היישר לעולם הכאוטי...
חמישה ילדים היו בתינוקייה (או בפגייה...)מתואמת
ובשישי ב"ה נפתחה מחלקת ביות בשע"צ (שם אני יולדת בד"כ) - ונהניתי לגמרי מהשינוי. המינוס היחיד מבחינתי היה שלא יכולתי להשאיר את התינוק ולהסתובב קצת מחוץ למחלקה (בסוף עשיתי את זה כשבעלי הגיע). חוץ מזה היה מושלם (כמה שאפשר להיות מושלם בבית-חולים...), הרגשתי את האימהות שלי כמו שצריך, וגם האחיות בביות היו הרבה יותר מכילות ו"טבעיות" מאשר במחלקות הרגילות.
לגמרי הייתי חוזרת על זה שנית.
(בלידה אח"כ הייתי צריכה ללדת בביקור חולים, שיש שם בעיקרון שהיית לילה - אבל בלי הכלה כמעט בכלל מעט צוות האחיות, והיה לי קשה... מקווה שבפעם הבאה אוכל ללכת בשע"צ
)
אני עשיתי תמידמהי אמת
ובלידה האחרונה עדיתי אפס הצמדה, היא הייתה לידי מהשניה שיצאה לעולם ועד השניה שיצאנו משם..חח..והיה מוששש..
אבל לא כל אחת תסכים איתי..אינדיוידואלי בהחלט!!
לי ביות מלא היה מצוייןחילזון 123
היו לי 2 לידות עם פגיה, אז הילד בכלל לא היה איתי (מבאס...)
לידות עם ילד שהיה צריך פוטו, ובגלל זה היה בתינוקיה (זוועת עולם...)
ולידות עם ביות מלא, שהיה פשוט מצויין (באחרונה היה לו צהבת אז היה לי פוטו בחדר, בגלל הביות. זה היה באמת מושלם...)
לא אגיד לך שזה היה קל. הייתי עייפה, התינוקות בכו בלילה, ינקו הרבה, אבל זה היה עדיף לי פי 1000 מהדאגה של מה קורה איתם מאחורי הדלת של התינוקיה. והטיולים הלוך חזור כדי להניק.
בלידות האחרונות, ילדתי בלניאדו.
בלידה ראשונה ושניהבת 30
כל השאר כן.
אני בשתיים הראשונות סבלתי מזה שהן לא היו לידי כל הזמן. זה גרם לי למתח ולחוסר רוגע.
אם את רוצה ביות מלא אמיתי-
אני יכולה להמליץ על שערי צדק. הייתי פעם אחת והם היו ממש נהדרים. החדרים, היחס של הצוות.
מעייני הישועה- זה לא המקום לביות מלא.
אין לי עוד המלצות, נכון לעכשיו...
אני גרה באיזור המרכז. לא מתאים לי לבוא לי-םהריון ולידה
לא גרה בבני ברק אבל גרה בעיר סמוכה.
לידות קודמות הייתי במעיני הישועה.
למה מעיני הישועה זה לא מקום לביות מלא? אשמח לשמוע..
כי אין שם הבנה אמיתית של מה זה ביות מלאבת 30
החדר של ביות מלא- הוא ליד החדרים הרגילים. זה אומר שבחמש בבוקר מעירים גם אותך...
אין ציוד בחדר. החדר קטן, רגיל, ואין בו מקום להחליף לתינוק. אמנם מביאים בתינוקיה מה שצריך- אבל זה אומר שצריך ללכת לשם...
יש זמנים שבהם התינוק חייב להיות בתינוקיה לבדיקת רופא. (זה *לא* ביות מלא!!! בשערי צדק כולם באים אלייך..)
בביות מלא את אמורה להיות מסוגלת להיכנס לשרותים או למקלחת יחד עם העריסה. ושם אי אפשר
את יכולה לנסות לבדוק את לניאדו. יותר קרוב מירושלים...חילזון 123
מצטרםת לבת 30מטילדה
ללא תנאים בחדר שמתאימים
וכל בדיקה של התינוק את צריכה ללכת איתו לתינוקיה, שלא כמו במחלקת ביות מלא שבאים אלייך...
זה אפשרי, אבל פחות ממליצה שם.
ממליצה את לניאדו
אני בהלם ממה שכתבת..הריוניסטית
התעקשתי ואמרתי להן שאני רוצה ביות מלא,
אבל כמה כוחות יש לאישה שעה אחרי לידה..
בסוף שמתי בתינוקיה, למרות שזה ממש לא היה הרצון שלי.
וגם היחס של הצוות על הפנים, ולא אפרט יותר מדי.
לא אחת ולא פעמיים נפגעתי מהצוות שם.
הרגשתי כאילו אף אחד לא יורק לכיוון שלי בכלל. בלידה כמעט לא התייחסו אלי, קל וחומר באשפוז.
אבל אולי הדברים השתנו, מתי ילדת שם?
בשערי צדק?בת 30
בלידה עצמה היה בסדר, לא ציפיתי ליותר מידי...ידעתי שאני אצטרך לעמוד על שלי לפעמים.
אבל מראש הודעתי שאני לביות מלא.
מבחינת היחס- אני הרגשתי שממש מכבדים. דופקים על הדלת לפני שנכנסים לחדר, שואלים מתי מתאים שיבואו לבדיקת דם וכד'.
אני לא רציתי שיתענינו בי יותר מידי...רק שיניחו לי לנפשי, וזה בערך מה שהיה.
כל הציוד בחדר
רופאה באה לחדר
אחיות- לחדר.
רק לבדיקה שלפני השחרור הייתי צריכה ללכת לתינוקיה, ונשארתי שם..כך שהרופא בדק אותה בעדינות יחסית, כי עמדתי ממש לידו.
ביות מלאאהבתחינם
שערי צדק
לידה ראשונה תינוקיה, לידה שניה ביות מלאהריוניסטית
ועין כרם. לפי הסדר.
גם בלידה הראשונה רציתי ביות מלא,
אבל שערי צדק והאחיות בגישה המאד "טבעית" שלהם שכנעו אותי שלא..
הצליחו בסוף. הצטערתי נורא.
הגעתי פעם אחת לתינוקות,
לא הייתה אף אחות באופק.
התינוקת שלי שכבה עירומה (כנראה לאחר בדיקת רופא)
וצרחה את נשמתה עד שחטפתי אותה מהר משם.
זה קרה פעם אחת, אבל זה הותיר אצלי רושם עמוק.
עברו כמעט שלוש שנים, אז אוליי זה לא אותו דבר כבר.
עין כרם אפילו לא שאלו אם אני רוצה ביות מלא או לא4,
ביקשתי לידה טבעית וזה כנראה היה ברור להם.
אפס הפרדה בקטע מושלם
ביות מושלם
חוויה מדהימה!
לא אוותר יותר על ביות מלא!
למהה אין מסגרות בימים האלה??לב לבן
מישהו מצליח להבין אץ הראש של משרד החינוך?
אני מחורפנת לחלוטין
זקוקה לימי נחת ןלא חירפון
זה חוקיאורי8
וזה לטובת המורה לא נגדה, כי לפהי שאישרו ששעת התפילה תחשב שהיה, היא היתה סו של התנדבות, כי זו לא שעה שלמה באולפנות ואי אפדר שזו תהיה שעה פרונטלית. . ולכן אצלנו התפילה היא חצי שעת שהיה. ואם מורה מתפללת 4 פעמים בשבוע עם הכיתה ירדו לה כבר שעתים שהיה. זה לטובתה כי אז מחויבת בפחות שעות שהיה בבית הספר.
איך אתן עם סוכות?אובדת חצות
מחשבות, רגשות, תכננונים?
עמוס...שיפור
בעלי לחוץ לסיים את כל המטלות בעבודה לפני החג. ובינתיים לא בנה סוכה. אז מתלבטים אם להתארח כל החג. וברוך ה' חמי וחמותי שמחים לארח אותנו כל החג, אבל זה אומר לארוז לכולם לשבוע. ומתלבטת אם באמת יהיה לנו נוח ואם זה לא יחרפן את הילדים.
מניסיון אישי,אין כמו להיות בביתמולהבולה
זה לא כמו פסח,זה רק לבנות סוכה
אני מעדיפה את זה על פני לארוז לשבוע ולהיות תלויה לשבוע באחרים
אם יש איפה לבנות סוכההשקט הזה
לא תמיד יש את האופציה
ברורררמולהבולה
אבל היא לא כתבה שאין לה אופציה
מנסיוני וכוד ללא ילדים דאזשירה_11
לא חוזרת על זה בחיים
ממליצה בחום רב לבנות סוכה.
כמה רחוקים הם מכם?
יש לכם בנים גדולים?
הוא יכול רק לישון אצליהם?
ברוך ה' הסוכה בבנייה!שיפור
אלופים!כורסא ירוקה.
גם אם תסכו, אין כמו לדעת שהבית מחכה לכם מוכן
ממליצה בחום לבנות סוכהתוהה לעצמי
מקסימום שיעשה את זה בחול המועד..
בגדול אוהבת את סוכות.יעל מהדרום
לק"י
אבל יצא לי עמוס, ורציתי להספיק עוד דברים...
לרוב זה חגoo
שחביב עלי
השנה הוא מגיע בתקופה מורכבת בשבילי
אז בעיקר לעבור אותו בשלום
יש לי בלו"ז תורנויות בעבודה
וביקור משפחתי אם יתחשק לי
ובטח אני אצא לטייל בספונטניות בקטנה
קשה לי קצת עם הירידה לסוכה, מודההמקורית
אם היא הייתה במרפסת זה היה נראה אחרת כנראה
מכל מקום בדרכ עובר בסדר למרות..
השנה אני חייבת לעבוד בחול המועד שלא כהרגלי אבל זה בסדר מבחינתי כי זה מהבית
וגם - השנה ערב החג לא נאכל בסוכה שלנו אלא נלך לחמתי ואצלה זה בגינה וזה אחרת
לא מתכוונת לטייל את עצמי לדעת כי אני עובדת כאמור ואני דווקא בסדר עם זה. בעלי יהיה עם הילדים רוב הזמן
לי גם חסרה סוכה שצמודה לביתיעל מהדרום
לק"י
ככה החג הרבה יותר מורגש לי. ולא רק כשיורדים לאכול בסוכה.
(רוב חיי היינו בחג בבית של סבא וסבתא שלי, ששם הסוכה בחצר שלהם. אז הסוכה הרבה יותר זמינה).
כן נחמד לי לפגוש שכנים כשגם יוצאים לסוכות. אבל רוב השכנים שהיו חברים טובים עזבו, אז זה כבר פחות נחמד לי (יש הרבה שכנים נחמדים, וחלק חברים הרמה מסויימת, אבל זה לא זה...).
עמוס מאד!!!!!!!!!!ניק חדש2
אין אוויר כבר
עמוס אבל כיףרקאני
יש לנו השנה סוכה גדולה ויפה
חג ראשון אנחנו לא בבית אבל כל חול המועד כן ושמחת תורה גם בעז"ה
סוכות זה חג שמח
מתואמת
והכי שמח לי שהבת הגדולה שלי בבית, והיא זו שתבשל בעיקר😅
סתם, אני הכי שמחה שבסוף אנחנו יכולים לבנות את הסוכה במקום הקבוע שלנו (חששנו שיהיו לנו בעיות, כי יש שכן חדש בבניין), אז תהיה לנו סוכה גדולה כמו תמיד ולא רק קטנה במרפסת. (למרות שאני עדיין חולמת על דירה עם גינה גדולה ומקום קבוע לסוכה...
)
יש כמה דברים מלחיצים במהלך חול המועד השנה (בעצם דבר אחד גדול), ואני מתפללת שהכול יעבור בשלום...
(אבל אני חייבת לסיים כמה דברים בעבודה לפני סוכות, כי בחול המועד אני לא עובדת, ובמקום זה אני כאן🙄)
בע"ה שיעבור בשלום.ממתקית
אמן❤️מתואמת
שונאת את החג ואת התכנונים אליו. מצפה שיעבור מהר...נפש חיה.
חיבוק ♥️שמשית123
🧡💛נפש חיה.
השנה בעלי בנה את רוב הסוכה עוד לפני יוכואילו פינו
אז נשאר פינישים שזה לפעמים הכי מעצבן...
אבל מתכננת לבשל הכי פשוט כדי שאהיה פנויה לתלות קישוטים וכו...
אחד החגים האהובים עלינעמי28
במיוחד שיש הרבה חול המועד
אבל גם עומס
ה-חגעוד מעט פסח
אוהבת אותו בטירוף.
יצרנו לעצמנו מסורות משפחתיות (שלא אכתוב פה כי אאוטינג מדי), שמביאות לזה שכמעט כל ערב יש לנו תוכנית כיפית אצלנו בסוכה.
יוצאים לפעמים לטיול אחד קרוב לבית, אבל רוב מוחלט של היום פשוט שורצים בסוכה ונהנים עד הסכך.
בראש השנה, איך שסיימתי הדלקת נרות וברכות ''שנה טובה'' לכולם, אחת הבנות אומרת- 'אם עכשיו ר''ה- אז עוד שבועיים סוכות, נכון?' וכולם התחילו לקפץ מאושר...
סיקרנת..שיפור
הייי תגלי לנוווושירה_11
מאד אוהבת את החגרינת 24
וממש שמחה בו.
השנה לצערי אצטרך לעבוד בחוה"מ אז קצת צובט לי…
בנוסף, לפני החג תמיד יש לי נאחס כזה של למה כולם כבר בנו סוכה ורק אנחנו מחכים לרגע האחרון (עוד לא התחלנו לבנות עדיין) אבל בסוף בונים אותה צ'יק צ'אק והכל מסתדר…
עד ה7.10 אהבתי מאוד מאוד!חזקה בעורף
יש לנו חצר גדולה, הסוכה צמודה לבית אז זה מאוד נוח❤️
בעלי אוהב ממש את כל העניין של בניית סוכה, משקיע ומחזק כל פעם את הדפנות והכל.
שנה אחרי ה7.10, הוא הוריד את הדפנות וזה עשה לי ממש ממש רע. החזיר אותי לתקופה החשוכה הזו😔
שהסוכה נשארה שבועות כמו קוץ בעין על זה שהוא לא נמצא. ועד שאזרתי אומץ לבקש עזרה מאחרים שיבואו לפרק, היה להם מורכב לפרק (כאמור, הוא ממש משקיע בבנייה ובחיזוקים שלה😅) והכל היה מורכב כ"כ.
וגם שנתיים אח"כ פתאום הרגשתי שאני כ"כ לא רוצה את החג הזה (ברמה שידענו שיש לו צו באיזור החגים וממש קיוויתי שיפול על סוכות רק כדי לא לבנות שוב סוכה😬)
השנה ב"ה מרגישה במקום אחר. החלטנו לארח ולמלא את חול המועד בדברים טובים, ומרגישה שניגשת לחג ממקום הרבה יותר טוב❤️ ואפילו ממש נהנית מהסוכה היפה שמלאה בקישוטי ילדים ססגוניים 🤭😅
תרימי לעצמךשירה_11
זה לא מובן מאליו ככה להתעלות מעל עצמינו
מזדהה ממשאמאשוני
חוץ מהחלק שהשנה אנחנו במקום אחר 😂
כי אני לא במקום אחר, אני באותה באסה.
לא מתכוונת להתקרב לסוכה (לא עושים את החג עצמו בבית)
מקווה שיעבור לי עד מוצ"ש..
כרגע בחוסר עשייה מוחלט. הבית הפוך, למי אכפת..
מקווה כשנתארח שהמצב רוח ישתפר.
וממש כיף לשמוע אותך ככה!!
את באמת חזקה 💪 בעורף.
❣️רקאניאחרונה
מחכה, החג האהוב עלי.שיח סוד
לא מידי תכנונים, משפחה רוגע זרימה..
מרגישה קצת שהימים האלורוני_רון
הם תחרות ביני לבין סוכות מי יגיע ראשון לט"ו בתשרי
מרדףףףף חסר נשימה
וגם יש לנו אירוע בחג
אבל ב"ה הכל בטוב ובשמחה
בנוותתתת מה עושים שאין לחול המועד עליוניות לבנותפומלה
לא מוצאת בשום חנות מקוונת חוץ משיין
וגם פיזית הלכתי והעליוניות הלבנות מבדים שתוך רגע צריכים גיהוץ ואני ממש לא בקטע! בדים לא משהו..
בהתחדשות בעלי יש..לפניו ברננה!
עשיתי משהו נוראי עכשיו 😭אנונימית בהו"ל
יש לי ילד עם צרכים מיוחדים
ובימי חופש צריך מאוד להשגיח עליו כי עושה דברים מסוכנים לו ולסביבה
והילדים מודעים לצורך בעזרה ולסכנות
אל תכתבו לי לקחת מתנדבות כי מי שלא מכירה את הנושא, גם נושא המתנדבות
הוא לא קל בכלל וזה ממש לא כפי בקשתנו.
יש לי ילדה די גדולה עם מוצץ עדיין... כמובן שזה רגשי ואנחנו בתהליך טיפולי איתה
קמתי בלחץ נורא מהחג כי לא הספקתי כלום כמעט אתמול
והיא יושבת בכיף ומשחקת או קוראת לה ספרים
ואני תוך כדי צריכה לשמור על הילד וגם לעשות דברים
ואז צעקתי עליה שתבוא לעזור והיא הייתה בכיף עם המוצץ ופשוט תלשתי לה אותו מהפה בעצבים.
נכנסתי לחדר מההלם מעצמי עכשיו 😭
מתואמת
קשיים כאלה הגיוני שמכניסים ללחץ לא מבוקר כזה...
נסי לנוח עוד קצת בחדר, ואז לצאת אליה, להתנצל בפניה ולהחזיר לה את המוצץ, ולהסביר לה בעדינות שנלחצת כי יש לך הרבה מה לעשות ואת צריכה עזרה עם הילד...
הכי חשוב לא להישאר במקום של ההלקאה העצמית❤️ (קל להגיד, קשה לבצע...) בכל אופן, הכי טוב לילדים אמא יציבה שלא מתבוססת בתוך עצמה, ולכן זה חשוב...
חיבוק גדולבאתי מפעם
זה קורה לכולנו 💔
תחושת אשמה ושנאה עצמית מלוות אותנו הרבה אחרי שהילדה עבר לה ... כשאת נרגעת תגידי לה שאת מצטערת ולא התכוונת, זה יקל גם עלייך וגם עליה.
התנצלתי 😪אנונימית בהו"ל
אשרייך! זה מדהים ולא מובן להצליח להתנצל מול ילד!מתואמת
שתהיי בריאהאמאשוני
עם כזאת הקדמה הייתי בטוחה שעשית משהו רשלני שגרם לסכנה חמורה
(כמו לשכוח להרים הנדברקס והאוטו הידרדר)
קודם כל בשביל עצמך כדאי להפחית את הציפיות להכנות לחג למינימום האפשרי.
לא יקרה כלום אם לא תספיקו לשטוף את הבית, ממילא אוכלים בסוכה, ואם יהיה למחר לאכול חלה עם שניצל (וגם זה אפשר קנוי)
נשמע שיש פה פער גדול בין הציפיות ליכולות שגורם ללחץ שרק שורף זמן ומגדיל נזקים.
כנסי למקלחת מרעננת
תתכנני מחדש את היום לפי מה שריאלי,
תשאירי זמן לקצת נחת עם הילדים
תשלבי לכם מסכים ושמע פודקאסטים,
תוציאי להם חטיף אחר"צ
והכל יהיה בסדר.
יבואו עוד ימי שישי וערבי חג מוצלחים יותר. זה בסדר גמור אם לפעמים יוצא מפוקשש ברמות.
לפעמים חולים, לפעמים לחוצים, קורה במשפחות הכי טובות!
הכל בראש, תשנני לעצמך שהכל בסדר ויהיה בסדר!
התשובות שלךאהבתחינםאחרונה
כלכך הגיוניות ברמת הדיוק.
רשמתי גם לעצמי
לשחחחחחחרררררר
אוף! כועסת ומבואסת!אנונימית בהו"ל
היה אמור להיות לי היום תור לרופא שלקח לי המון זמן לקבוע אותו - עד שבררתי על רופא מומלץ שמקבל ביום ששנינו יכולים לבוא אליו ולא בעבודה. תכננו לבקש הפניות לבירור פוריות. מנסים כבר כמעט שנה, ורוצים הריון כבר שלוש שנים (בשנתיים הראשונות לא התאפשר בגלל שילוב של כמה גורמים, שתבינו את התסכול).
בקיצור, היום יצאנו לאוטובוס, והא לא מגיע, לא מגיע. התקשרנו לאגד והתברר שפשוט פספסנו אותו. כנראה הוא הקדים באיזה שלוש דקות. לא הצלחנו למצוא דרך אחרת לנסוע (הרופא נמצא בעיר ליד). ופשוט קבענו תור אחר בעוד חודש ושבוע. התייעצתי עם החברה שהמליצה לי על הרופא אם אפשר להגיע באיחור אז היא אמרה שצריך להתקשר למרפאה כי יכול להיות שזה סוף היום שלו ואולי הוא ילך. לא עשינו את זה כי בעלי לא רצה לבוא לרופא בפעם הראשונה כשהוא נשאר אחרי השעות שלו, כי זה אולי יגרום לו לתת שרות פחות טוב.
ואל תגידו לי שזה מה שה' רצה! לא סובלת את התירוצים האלה! זה לא קרה בגלל ה', זה קרה נטו בגלל ששנינו ריחפנו עם השעון! לא מסכימה ולא מסתדרת עם הגישות האלה.
בעלי ממש חמוד וניסה לעודד אותי בכל מיני דרכים, וגם ראינו סרט בערב עם פופקורן והיה נחמד. אבל עדיין אני עצובה ובוכה, ואני בכלל צריכה לארוז בגדים לחג...
אויש,רק רגע קט
באמת מתסכל❤️
וואו מתסכל כל כךכורסא ירוקה.
הגיוני שתבכי, תני לזה..
אוי מבאס ממשעוזרת
אולי תרשמי פה באיזה אזור את גרה ונמליץ לך על רופא אחר ?
לא נראה לי שזה יעזור,אנונימית בהו"ל
כי התורים לרוב הרופאים כאן הם בטווח של חודש.
מבאס ממשנופנופ
וואו איזה כואב ומתסכל. חיבוק גדול יקרה
אמהלה
ממליצה לנצל את החודש הזה להתארגן עם בדיקות חשובות שבלעדיהם לא מתחילים טיפולים.
תתחילי בבדיקת שד אצל כירורגית או רופאת משפחה שהתמחתה בזה. יש פה שרשור נעוץ שיכול לעזור. (בלי בדיקת שד ב"תוקף" לא עושים טיפול...)
אפשר לבקש מרופא משפחה הפניה לפרופיל הורמונאלי ובדיקות דם מקיפות.
זה יכול לקצר תהליכים אחר כך
ממליצה מאד!
שוב חיבוק ענק
והלוואי ולא תצטרכו את התור לרופא בחודש הבא
ותתבשרו בבשורות טובות ומתוקות, בזש"ק בבריאות, בשמחה ובאהבה.
תודה. זה באמת רעיון טוב.אנונימית בהו"ל
האמת היא שכבר הייתי פעם אצל כירורגית שד, והיתה חוויה ממש לא טובה, אז אני קצת מדחיקה את זה שאצטרך שוב...
מה זה אומר "רופא משפחה שהתמחה בזה"? יש כזה דבר?
מצטרפת לאמאלהפרח חדשאחרונה
בשביל להתחיל תהליך של פוריות צריך בדיקת רופא כירורג שד בתוקף
תנסי לנצל את החודש הזה לדברים האלו
פרופיל הורמונלי עושים ביום 3-5 לוסת, אצלי הרופאת משפחה נותנת כאלו הפניות. אני כותבת לה באפליקציה וזה מספיק.
חוץ מזה ממש הרגשתי אותך בתסכול וההחמצה
אני לגמרי יכולה להבין אותך, עברתי דברים דומים בעבר וכמעט שום דבר לא עזר לי לא להתבאס על זה...
בשולי הדבריםפשוט אני..
אני לא מסכים עם בעלך.
רופא הוא לא נציג שירות של חברת סלולר, הוא לא אמור להיות קצר סבלנות בסוף המשמרת שלו.
להתקשר למרפאה זה אף פעם לא מזיק, מקסימום היו אומרים לכם שזה לא אפשרי. אם היו אומרים לכם שזה כן אפשרי, אז מן הסתם הייתם מקבלים ממנו את השירות הכי טוב שיש לו.
ובכל מקרה פעמים רבות איחור של לקוח לא מעכב את הרופא אלא רק משנה את הסדר, כלומר מי שהיה אמור להיות אחריכם נכנס במקומכם, ואז אתם הייתם נכנסים במקומו. ממילא פעמים רבות התור כולו מתעכב ואף אחד לא נכנס בשעה שהוא הוזמן אליה.
ואם יש רופא קצר רוח בסוף המשמרת שלו, לא הייתי רוצה שהוא יטפל בי גם באמצע המשמרת שלו...
אתה יודע, גם אני לא מסכימה איתואנונימית בהו"ל
אבל זה קרה. ולכן התגובה שלך מיותרת ופוגעת, כי היא דורכת עוד יותר על הקושי, תוקעת סכין בפצע ומסובבת אותו.
זה היה התור האחרון ביום, ולכן הנטיה של בעלי היתה לוותר כי זה פחות סיכויים שהוא יישאר עוד. גם אני חושבת שזאת היתה טעות, אבל התגובה שלך פוגעת ומיותרת.
כמה זמן ריסוס מחזיק בבית?shiran30005
עשינו הדברה לפני כמעט 4 חודשים, היום נכנס מקק הביתה ה' יודע מאיפה כל הבית מרושת
הילדים שהיו בסלון ראו אותו נבהלו ונכנסו לחדר לאיזה שעתיים עד שחזרנו מהעבודה. מאז לא מוצאים, ריססתי קצת בפתחים וכל מיני מקומות והיא לא יצא
4 חודשים אחרי הדברה מקצועית החומר עדיין נשאר? הסיכוי שהוא ימות לבד גדול? אני מתה מפחד , כנל הילדים
הפחד שהוא נכנס לחדרים האחרים שהילדים היו בחדר...
אם ההדברה באמת היתה מקצועיתעדינה אבל בשטח
הוא אמור למות לבד בפינה שהוא נכנס אליה, או שמצאו אותו על הגב מתי שהוא..
לנו ההדברה החזיקה הרבה יותר מכמה חודשים, יותר לכיוון של שנים
מה זה מקצועית?.shiran30005
הבאתי מדביר לבית
אצלי זה כמה חודשים לא כמה שנים
מצד שני, ניקיתי מאז חלונות פעמיים (בהנחה שנכנס מהחלון) וכמובן שטפתי את הבית
אני יכולה להיות רגועה? במקום להתכונן לחג שבת אני כל הזמן משוטטת עם העניים שלי בכל מקום
אם אין ספ לדלת הכניסה ויש רווח אפילוהמקורית
קטו הוא עכול להיכנס
אבל עם הדברה הוא אמור למות
ופעם הבאה אגב תבקשי שידבער גם קצת מחוץ לבית זה גם אמור לעזור
לדעתי את יכולה להיות סופר רגועהעדינה אבל בשטחאחרונה
יימח שמו, ימות במהרה
אמור להחזיק לפחות שנהרקאני
אני עושה כל שנה בתחילת הקיץעכבר בלוטוס
בערך אחרי עשרה חודשים הם מתחילים לחזור לאט לאט
אז אני יכולה להיות רגועהshiran30005
שהוא ימות בתווך הזמן הקרוב? וואי זה סיוט
ולמה אני כזאת פחדנית?
כן כן יכולה להיות רגועהיראת גאולה
קצת מגעיל למצוא מקק מת, אבל אין סיכוי שהוא לא מת מההדברה.
עדיף מת מאשר להיבהל מיצורshiran30005
כזה חי מטייל פתאום בבית
כן הוא ימות בעז"העכבר בלוטוס
מגעיל מגעיל אבל ללמד אותם לתפוס כפכף ולטפל בונופנופ
אחרת את תצרכי להיות זאת שתעשה את זה
מזכיר לי שפעם נכנס גוק לחדר שינה שלנו
לילה לבן כולל הזזת כל הרהיטים בחדר
עד שלא היתה גופת ג'וק לא הלכנו לישון
כשהילדים מתעניינים בדברים שלא קשורים אליהםytrewq
כל אחד שמתקשר אליי הילדים מסתקרנים מי זה, מה הוא רוצה למה הוא מתקשר...
מבינה את הסקרנות, אבל זה ממש לא עניינם... וגם אם אענה להם בקצרה הם ימשיכו בשאלות ושם ממש אין לי כח לענות.
מה אתן אומרות לילדים? זה כמובן לא רק בטלפון, אפילו שאני מדברת עם בעלי וצוחקת ממשהו, הם רוצים גם לדעת.
אבל זה לא יצחיק אתכם ואין לי כח להסביר... 🤦🏾♀️
אומרת להם שזה לא עניינם...שלומית.
בצורה נעימה, לא בכעס או משהו.
פשוט "דיברתי עם מישהו וזה לא קשור אליך".
זהו
אני מודיעה לפני שאני עונה לשיחההשם גדולל
שאני עכשיו עונה לשיחה ואני אשמח לאפשר לי לדבר בלי הפרעה ואם יש שאלות אז אפשר כשאסיים ואז עונה/לא עונה ובכללי מסבירה הרבה פעמים את הכללים של נימוס במהלך שיחה באופן ישיר או עם בטלפון ואם יש מקרה דחוף אז עושים סימן..
מבחינתיoo
סקרנות של ילד זו הזדמנות של למידה ודוגמא אישית
אני מסבירה על כל דבר בשפה שמותאמת לגיל
אחכ מתפלאים שמתבגרים לא משתפים
ושהם חסרי סבלנות
היתה להם דוגמא אישית לזה
אני מתמללת להם את מה שהם מרגישיםאמאשוני
ומציבה גבולות.
זה הולך בערך ככה:
עם מי דיברת?
את רוצה לדעת עם מי דיברתי?
כן
זה מסקרן אותך?
כן
אממ זה באמת מסקרן, כשקורה משהו סביבי ואני לא יודעת מהו, זה כמו ביצת הפתעה, זה כמו משלוח שהגיע בחבילה.
מעניין למה זה גורם לנו סקרנות. יש לך עוד דוגמאות לדברים שמסקרנים? לפעמים את מסתקרנת גם בגן? האם יש לך דברים אישיים שמסקרנים אחרים?
(ככל שהם יותר גדולים ככה יש להם דברים יותר אישיים)
למה אנחנו לא מספרים לאחרים הכל הכל? כי יש לנו דברים אישיים. ואנחנו מכבדים את המרחב של האחר ולומדים להתאפק.
זה קשה אבל
נכון זה קשה להתאפק כי אני מאוד מאוד סקרנית, אהל אני מבינה שזה משהו אישי ולא חייבים לספר דברים אישיים.
את יודעת למבוגרים גם יש הרבה תחומים שילדים ככך שהם גדלים הם יבינו יותר.
למשל מה?
למשל נגזרת של פונקציה. את רוצה שאת אסביר לך מהי נזרת של פונקציה ואיך מחשבים אותה?
אה.. לא? אה.. כי זה דברים של מבוגרים וכשהיא מבוגרת אז תלמדי אותם.
הייתה לי עכשיו שיחה שהיא אישית/ של מבוגרים ולכן אין טעם שאספר לך מי התקשר.
אני מבינה מאוד את הסקרנות, ובכל זאת לא מספרת.
אבל אשמח לחלוק איתך מחשבה אחרת.
את רוצה לשמוע מה קרה לי הבוקר?
זה רק דוגמה, לפעמים אחרי שני משפטים ממצים, לפעמים לא מרפים, לא להיבהל מהחטטנות או מההתעקשות, הם ילדים והם עדיין לומדים א העולם. זה בדיוק תפקידנו ללמד אותם. הכל טוב.
אם יש ילד שחודר למרחב האישי באופן מוגזם אפשר לעבוד על זה (וגם כדאי להבין אם זה יושב על כיוון חרדתי או חוסר ביטחון)
אבל אם זה משהו טבעי של ילדים אז לנסות לקחת את זה ברוח טובה ולהבין שזה בדיוק התפקיד שלנו ללמד אותם את רזי החיים.. כלומר לא לקחת את זה אישית, הם שאלו אותי וזה מעצבן אותי כי אני לא חייבת להם תשובות,
אלא לנטרל את העובדה שזה הופנה כלפי, וחהסתכל על זה מלמעלה,
הם חופרים לאדם בנושא שלא עניינם/ הם לא יבינו, זה גורם לאותו אדם חוסר נוחות
אני אמא שלהם, ולכן מתפקידי ללמד אותם אץ ההתנהלות הבריאה.
ואז לנצל את הסיטואציה/ לרשום לי בצד להזדמנות אחרת, על מנת ללמד אותם כישורי חיים בהקשר הזה.
אני לרוב אומרת להם בפשטות שזה אישי שלימתואמתאחרונה
והורים לא משתפים ילדים בדברים האישיים שלהם.
אבל אולי אפשר להפוך את זה למשהו מצחיק:
לענות להם על השאלה, אבל במלל צפוף ובמילים גבוהות, וב"אירוך" רב - עד שהם יתחרטו ששאלו🤭
אשמח להמלצותרקאני
לפיזיותרפיה רצפת האגן
עדיף ממאוחדת
אזור בנימין- ירושלים
מקפיצה לךאמהלה
יש לי המלצה למישהי פרטית מעולהרק רגע קט
שמקבלת בירושלים.
גם לי אם עוזרסטודנטית אלופה
נחמה לרנרשלומית.
הדר רלף
יש לי המלצה בפרטי.פצלשהריון
קצת יותר רחוק אבל ממש שווה את זה