איך שהתנהגה אלי בשנים הראשונות... אני נזכרת ועולות לי דמעות בעיניים. באמת. גועל נפש מרוכז. ממש רוע, רוע. אין לי מילה אחרת. בן אדם בוגר שמתנהג כך למישהו שלא עשה לו כלום, שום דבר רע, הוא כנראה בן אדם רע. החטא היחיד שלי היה-שנכנסתי למשפחה. שיש מישהי שמתחרה בה(אנחנו בנות אותו גיל בנוסף לכך, אז בכלל.)כמה דמעות שפכתי בגללה... כמה רבתי עם בעלי בגינה.. ( היא אחותו) איזה פיצוץ מגעיל היה.. כמה חמותי בכתה.. אני לא אפרט פה דוגמאות, אבל אני יכולה לומר לך בפה מלא-היא הייתה אשמה בהכל. הכל. וזה לא אני אמרתי-אלא אחיות שלה. ואני מדגישה-אחיות שלה, שאיתן ברוך ה' הייתי מאז ומתמיד בקשר מעולה. כמו אחיות. והתנהגתי גם כלפיה וגם כלפיהן באותו יחס טוב, כי אני באמת בן אדם נחמד וחברותי. מכירות את האנשים שחושבים שיש להם משרתים? ושהעולם נברא עבורם? אני ואין בלתי? - זה היה הסגנון שלה. כשבעלי הביא אותי למשפחה שלו, בתור כלה ואח"כ בתור אשה, הייתי שיא הנחמדה והחמודה, שיא המייחלת לקשרי חברות עם המשפחה החדשה, הכלה הראשונה שנכנסת למשפחה וכל כך רוצה להיות מקובלת... להרגיש אהובה.. להיות חלק,
חלמתי על גיסות שהן חברות. היה לי ברור שהגיסות והחמות שלי יהיו כמו אחיות. ובתור אחת שמסתדרת עם המון סוגים של אנשים-לא חששתי כמעט. והכל התפוצץ לי בפנים...בבום כואב מאוד. התנפצות אחרי התנפצות אחרי התנפצות. אם אני אכתוב לך דוגמאות-את תזדעזעי. באמת. והיא השפיעה גם על היחס של חמי וחמותי אלי, ואפילו אל בעלי-בן שלהם! ועל בננו-הנכד שלהם!עד כדי כך הייתה השפעתה וכוחה. בכל התחומים, כולל עזרה כספית לנו/מתנות לבננו, אפילו על כך היה צריך לקבל אישור מהוד מעלתה. כן כן.
ברוך ה', אחרי בערך 4 שנים של סבל, תפילות ודמעות, חל שינוי עצום. ממש 180 מעלות. אני בטוחה שבורא עולם פשוט ריחם עלי, החליט שדי, מספיק סבלתי, כי אין לי הסבר הגיוני. ואיך קרה המפנה? הקב"ה נתן לי שכל וכוח פשוט לעשות"סוויטש'"-שינוי אמיתי. החלטתי שאני"מזיזה"- מה הכוונה? - פשוט לא "לקחתי" אותה קשה. לא לקחתי אותה בכלל למען האמת. הייתה מעצבנת אותי-הייתי נושמת עמוק, נושכת שפתיים, בולעת רוק, ו-מהנהנת לה בשלווה. מחייכת אליה בחביבות. מפתחת איתה נושאי שיחה בענייניות ונחמדות. גם אם היא נסתה להרגיז או להקניט אותי או לפגוע בי, פשוט "הזזתי" את זה ממני. הרחקתי, כאילו לקחתי את כדור הפגיעה שהיא נסתה לקלוע לי ללב, והדפתי אותו בכל כוחי הלאה. והמשכתי קדימה.
זה לא אומר שלא נפגעתי, זה לא אומר שאח"כ לא פרקתי באוזני חברה או בעלי, אלא פשוט באותו רגע טעון, כמו "נפחתי" בלון דמיוני של רגיעון. אמרתי לעצמי בלב "x את טובה במהותך, את מתנהגת ככה מהפחד לא להיות למעלה. ככה התרגלת, את פוחדת שיקחו לך את המקום, אבל באמת את טובה בפנימיותך" ועוד כהנה וכהנה, בסגנון.
אם בעבר הייתי מגיבה לכל דבר מצידה בפרצופים, בהסתגרות בחדר, באי הוצאת מילה מהפה בשעת הסעודות, בפרצוף חתום,בחוסר פרגון, בכעס מופגן-התחלתי לעשות את ההיפך. לחייך כשהרגיזה, לפרגן כשנסתה לגרום לי לקנא, להחמיא והמון, לפנק, להרעיף חום-גם עליה וגם על ילדיה, שעד השינוי לא ממש התייחסתי אליהם.
להגיד לך שזה היה קל?- ממש ממש לא. נדרשו ממני כוחות נפש אדירים.
להגיד לך שזה השתלם ונשא פרי? - ממש ממש כן.
פעם, פעמיים, שלוש-הבחורה חשדה בהתחלה, לא האמינה, ניסתה לבדוק את טוהר כוונתי, ומשקלטה שאני באמת ובתמים נחמדה וחביבה אליה-לאט לאט השתנתה. למדה לכבד. התרככה. התעדנה, וכנראה התחרטה והשתנתה, כי היום-(11 שנים נשואה ב"ה) אני לא מאמינה שאני כותבת את זה ובהחלט מעריכה-אנחנו כמעט חברות טובות. והיחסים ביננו מצויינים.
ואם במצבינו חל שינוי-הוא יכול לחול אצל כל אחד. מבטיחה לכן.
יש תקווה לכל מי שהכל אצלה נראה שחור... כותבת אחת שהייתה שקועה עמוק בתוך זפת. והיום-אור זורח. הכוכבים בשמלת השבת של חנהלה...שרק ימשיך כך.(אני די בטוחה שימשיך, כי גם אם יהיה איזה תקל, אני יודעת איך להתנהג, ולא פוחדת. ) ואם נתתי תקווה/רעיון לשינוי פה למישהי שסובלת מיחסים עכורים-והיה זה שכרי.
מאחלת לכולנו שלום ושלווה, אהבה ואחווה במשפחה המורחבת ובכלל... 🙂❤️❤️❤️❤️❤️❤️