נתתי צ'אנס רציני להנקה, אבל אין לי מוטיבציה ורצון להתאבד על העניין של הנקה מלאה. אם כבר, אני יותר בכיוון של להפסיק עם ההנקה לגמרי.
רק כדי להסביר, אני מרגישה שיותר חשוב שאהיה שמחה, מתפקדת, אמא טובה ובת זוג טובה מאשר דווקא להניק. ולכן ברגע שאני מרגישה שההנקה גורמת לפגיעה כלשהי באחד מההיבטים האלה, אני מרגישה שזה פשוט לא שווה את זה.
כרגע אני פשוט מניקה כשנוח לי ומתאים לי, בלי לשים לב לשעות מסוימות או משהו כזה ובשאר הזמן נותנת תמ"ל.
יוצא שבימים האחרונים זה ירד לפעם או גג פעמיים ביום, כי כל פעם שקצת לא מתאים לי (לילה/עיסוק במשימות אחרות/מפגש עם אנשים) אני נותנת תמ"ל.
בכל זאת חבל לי לוותר לגמרי על המעט שיש כי בזמנים שנוחים לי אני כן נהנית מזה... ולכן, כמה שאלות:
1. אני יודעת שהגוף מאד מגיב לשעות שבהן מניקים ועדיף שעות קבועות. אז האם, לצורך העניין, אם אוריד את זה לרק פעם ביום, בערב, בשעה קבועה, זה יצליח להחזיק לאורך זמן? אני יודעת שבעקרון אומרים שקודם צריך לבסס הנקה מלאה במשך חודש וחצי לפחות ורק אח"כ להתחיל לתזמן שעות מסוימות או להפחית, אבל אני כבר מזמן פרשתי מהמסלול... אז האם גם במצב כזה, אחרי פחות מחודש וחצי ובהנקנ חלקית ביותר ועד כה לא מסודרת מידי, יש עניין להקפיד על שעה מסוימת ולנסות לשמר דווקא אותה?
2. בקרוב צריך לחשוב על אמצעי מניעה. בכנות, הגלולות של הנקה נשמעות לי מזעזעות מבחינת תופעות לוואי. חוסר חשק, דימומים או ירידה במצב רוח הם ממש לא מחירים ששווה לי לשלם בשביל להתמיד בהנקה. הבנתי שנובה רינג הוא אמצעי מניעה מומלץ בכללי וראיתי קישור לתשובה של מכון פועה לפיה אם משתמשים בנובה רינג אבל לוקחים תוסף להגברת החלב, יש סיכוי שהוא לא ייגמר.. למישהי כאן יש ניסיון עם זה? אםצכן, איזה תוסף מומלץ? תובנות אחרות שיש לכן על עניין אמצעי המניעה בהנקה?