א. לא יכולה לענות בשם כל הבנות.
באופן אישי- בחיים לא שאלתי כזאת שאלה..
קודם כל, כי לשאול שאלות 'כן' ו'לא' על תכונות אופי זה לא הכי אפקטיבי.. ניכר מה התשובה שאני מחפשת, ולפעמים החבר שבצד השני ינסה לענות מה שירצה אותי (מתוך הרבה רצון טוב. אין ביקורת).
האפקטיביות יורדת עוד יותר כשמדברים על כאלה כותרות מפוצצות. זתומרת.. מה הכוונה אידיאליסט? באיזה תחום? ואיך זה אמור לבוא לידי ביטוי בפרקטיקה?
אם יש תכונה כלשהי שחשובה לי, אני כנראה אנסה לפרוט אותה לעצמי לפרטים ואז אנסה לשאול עליהם בשאלות פתוחות (אין לי דוגמה טובה כרגע, מחילה..)
הסבר לגבי החיפוש אחרי בחור אידיאליסט אין לי.. יושבות לי בראש כלמיני מחשבות, אבל הן עדיין לא מסודרות מספיק. הרעיון הכללי הוא שיכול להיות שזה קשור לכלמיני דמיונות וציורים שיש לנו בראש (הן לגבי איך שבחורים נתפסים בעיני בחורות ולהפך, הן לגבי איך שאידיאליזם או כלמיני תכונות אחרות נתפסות בעינינו)
ב. אני חושבת שיכולות להיות סיבות לא נכונות.
זה יכול להיות לחץ כלשהו (חברה, הורים, הצעה ספציפית שלוחצים לגביה וכו'..), זאת יכולה להיות זרימה עדרית. , זאת יכולה להיות גם מחשבה של 'הגעתי לגיל/לשלב' למרות שאין באמת רצון/מוכנות.
בקיצור, כלמיני מצבים שבהם אין קשב פנימה והבנה של הסיטואציה ושל המטרה אליה שואפים.
יש עניין להבין שאנשים מגיעים במטרה להקים בית. אולי לא מחר, אבל אין ספק שזאת ההתכווננות הכללית. ואם אחד הצדדים לא שם- זה לגמרי יכול להשפיע (שלא לומר להזיק).
יחד עם זה, מכירה באופן אישי הרבה מקרים שבהם 'מתוך שלא לשמה בא לשמה'-
בחור שלא רצה להתחיל להיפגש, וההורים שלו לחצו עליו לנסות לפחות, וב"ה תו"כ הפגישות הוא התפכח והיום הם נשואים++
חברה ש'סתם' זרמה על איזו הצעה כי זה הגיל לצאת והתחתנה איתו.
ועוד כלמיני.
זה לא מונפץ, וזה גם לא בהכרח רע- לקב"ה יש את הדרכים שלו, ולפעמים גם אם נכנסים למשהו מסיבות לא הכי מדויקות יכול להיות מצב שבו מדייקים תו"כ תנועה, והרצון 'הנכון' יותר יגיע.
אבל לפעמים זה גם מבאס להיות בצד השני, ולראיה-
נפגשתי פעם עם מישהו (הייתי הראשונה שלו) שעלה מדבריו שהוא התחיל להרגיש בזמן האחרון שהוא מיצה את החיים הפנימייתיים בישיבה, ושהוא הרגיש צורך בשינוי כלשהו, התלבט בין גיוס לחתונה, והחליט על חתונה.
מודה שעם כל ההבנה של מה שכתבתי למעלה על זה שמתוך שלא לשמה, זה ביאס אותי מאוד.. זה היה נשמע כאילו לא היה לו מה לעשות אז הוא החליט להתחתן. ו-וואלה, אני לא שם.
נפגשנו עוד קצת, אבל הרגשתי שזה הרחיק אותי, וגם דיי גרם לי להיסגר..
אגב, אין ספק שלפעמים בא לי שיהיה כבר מישהו כזה שיחסל עבורי ג'וקים. ורצוי שהוא יהיה צדיק וטוב לב.. (;
קיצור, שנזכה בעז"ה לסיבות הנכונות.. (:
שבת שלום.