קרוטנואידים הם הפיגמנטים הכי מצויים בטבע. הם צבעוניים מאוד והם מסיסי-שומן. הם יוצרים את הצבעים האדירים שאנו רואים בפירות ובירקות.
הם יחודיים בכך שהם בטוחים ביותר לנטילה בתוספי תזונה, והם נהפכים לויטמין A רק לפי הצורך של הגוף.
בנוסף, הם מספקים פעילות אנטי חמצונית אדירה. לכן לא רק שאין הצטברות רעילה של ויטמין A אלא גם מתקבלת הגנה אנטי חמצונית.
יש יותר מ-600 קרוטנאודים שונים, שיכולים להימצא במזון שלנו.
בטא קרוטן הוא הקרוטנואיד הנחקר באופן הכי נרחב.
באופן כללי, קרוטנואידים מספקים פעילות אנטי חמצונית הרבה יותר גדולה מויטמין A. לתוספי תזונה שמציעים תערובת קרוטנאודים יש אפקט הגנה טוב יותר נגד רדיקלים חופשיים מאשר אלו שמשתמשים בבטא קרוטן לבד.
חשוב שתוסף התזונה שלוקחים יכיל 15,000-25,000 יחב"ל.
נטילה של תוספי תזונה עם קרוטנואידים כוללים את היתרונות הבאים:
1. בטא קרוטן משפר את המערכת החיסונית.
2. כל הקרוטנואידים מתפקדים כנוגדי חמצון עוצמתיים שיכולים להתמזג עם הממברנה של התא כמו ויטמין E.
3. בכמה מחקרים אפידמיולוגים בטא קרוטן הוכח כמסייע בהורדה של הסיכון בכמה סוגי סרטן (ריאות, עור, רחם, פה ומערכת העיכול).
4. מינון גבוה של בטא קרוטן הוכח כמסיע בירידה משמעותית של הסיכון להתקפי לב.
5. מינון גבוה של בטא קרוטן מוריד את הסיכון לפתח ניוון מקולרי תלוי גיל וקטרקט.
6. לוטאין וזקזנסתין הם קרוטנואידים שמצטברים ברשתית של העין והפיגמנטים שלהם מגינים על הרשתית והקולה מסטרס חמצוני (סטרס חמצוני מגביר את הסיכון לניוון מקולרי) .
7. תערובת קרוטנואידים מגבירה את העמידות של ה-LDL (הכולסטרול הרע) נגד חמצון.