מא אתם יותר? חרדים או חילונים?אנא עבדא דקב"ה

אני מעתיק לכאן מאמר של אורי אורבך ותגובה של חיים ולדר, אני אשמח שכולם יקראו ויגיבו על השאלה של חיים ולדר - מה אתה יותר? חרדי או חילוני, למה ואיך זה מתבטא. בבקשה לא להתייחס לציבור הדתי לאומי כרגע אלא לשאלה עצמה... (אני יודע שיש תגובה לחיים ולדר אבל קריטי לי דווקא השאלה הזאת). (בנוסף אשמח שכל אחד יכתוב על דברי אורי אורבך איפה הוא הכיר יותר מושגים, בחרדי או בחילוני)

אורי אורבך:

הוא צעיר בן 24, חרדי מלידה , גר בירושלים.

העולם האסוציאציות שלו לא משחקים שום תפקיד הביטלס', שלום חנוך, עמוס עוז, "מבית אלפא עד נהלל", חיים יבין, פרס נובל, כ"ט בנובמבר, הבימה, הפקולטה לחקלאות, חנה סנש, קידה שעירה, חייקה גרוסמן, ריטה ורמי. הוא שמע מילה פה מילה שם, אבל הוא לא ממש מבחין בין ידיעות למעריב. עיתון הארץ או מקור ראשון מעולם לא ראה, בטח לא קנה. הוא לא זוכר שמות של חמישה רמטכ"לים, לא תקבלו תשובה אם תשאלו אותו מי אלה התרנגולים, ומה זה משפט קונסטיטוציוני. הוא יודע מילים בודדות באנגלית, וכלום במתמטיקה, רק חיבור חיסור כפל וחילוק. פיזיקה וכימיה מחוץ לתחום, ספרות עברית מעולם לא קרא, וכנראה גם לא יקרא, ספרות יפה, שירה עברית, ספר חדש בהוצאת עם עובד. המחקר החדש באוניברסיטה על מגדר וזהות לא יובא לידיעתו, גם לא התצוגה החדשה בגלרית עמליה ארבל. הדיון על חופש הדיבור, ועל מדיניות הרווחה במשנה הסוציאל-דמוקרטית לעולם לא יחצה את המסננת שלו. אולי הוא שמע משהו מהמושגים הללו באקראי, אבל אף אחד מהמינוחים, השמות, הטעמים, הספרים והנושאים הללו לא מדבר אליו. אף אחת מהמילים: אום-כולתום, חשבון דיפרנציאלי, יחידה 669 ואדמונדו דה-אמיצ'יס לא מוכרת לו. בלוטות האקטואליה והנוסטלגיה של גיורא שפיגל, טלעד, אהרון אפלפלד, יובנטוס, חנוך לוין, דגניה

הוא חרדי ואין לו מושג!

הוא צעיר בן 24, חילוני מלידה, גר בירושלים.

בעולם האסוציאציות שלו לא משחקים שום תפקיד חסידי קרלין, הסטייפלר, החזון איש והרב כהנמן. "תהא השעה הזאת שעת רחמים", קידוש השם, זצוק"ל, איצקוביץ, חוג חת"ם סופר, ישיבת המתמידים, השיעור השבועי ו"שירו למלך". הוא שמע משהו פה ושם, אבל הוא לא מבדיל בין המודיע ליתד נאמן. שבעון חרדי מעולם לא נפל לידיו והוא לא מכיר שמות של שלושה גדולי תורה. לא תקבלו תשובה אם תשאלו אותו מה זה "תוספות", ומי זה הרבי מסאטמר. הוא יודע מילים בודדות בארמית: רחמנא ליצלן ואדרבה, אבל לא מבין כתב רש"י. חומש הוא קורא בשגיאות נוראיות, הוא לא ידוע על קיומם של הריטב"א והמהרש"א, תוספות יום טוב, וקידוש לבנה. הוא ניזון ממקורות רבים, אבל מעולם לא שמע ויכוח על דין גרמא, ועל שלוחו של אדם כמותו. לא פתח את הספר שמירת שבת כהלכתה, אין בעברית שלו "מַחְשוֹבֶה" ו"מה הפשט?", הגבהה וגלילה. זעקת היתומים וביטול תורה. הוא לא מבדיל בין ראשונים ואחרונים. אף אחד מהמושגים כלי שלישי, המשגיח, האדמו"ר הזקן, כּוֹ'לֶל ערב והופרשו תרומות ומעשרות לא חדר למקורות המידע שלו. "שיר המעלות ממעמקים קראתיך ה'" לא עושה לו את זה, לא מתרגש מ"אבינו מלכנו חננו ועננו", ואינו מגיב לזימון בעשרה, צאן קדושים, שמירת הלשון, ורבנו בחיי.

הוא חילוני ואין לו מושג!

חיים ולדר:

במאמרו המרתק של אורי אורבך חלה לדעתי השמטה. הוא התייחס למושגים של צעיר חרדי ושל חילוני ושכח משום מה את מושגי הצעיר הדתי לאומי. מכיוון שאורי אורבך הוא ידידי, מצאתי לנכון להשלים את החסר.

הוא צעיר בן 24, מזרוחניק, וגר בירושלים.

בעולם האסוציאציות שלו משמשים בערבוביה: הביטלס' עם חסידי ברסלב, עמוס עוז והרמח"ל, הבימה ומרכז הרב, חנה סנש וחנה ושבעת בניה, ידיעות והצופה. הוא זוכר שמות של חמישה ראשונים ושל חמישה רמטכ"לים, אבל דווקא אצל החמישה האחרונים נוצצות לו העיניים. הוא קורא ספרות עברית, שומע שירים באנגלית, ולומד גמרא בארמית, ההשוואה בין השלוש לא ממש עובדת לטובת הארמית. הוא יושב ב"טיש" של הרב מרדכי אלון, אך גם במופע האחרון של ריטה ורמי, בשניהם תראה אותו עם עיניים עצומות שר בדבקות. הוא ישתתף בהפגנות סוערות נגד פינוי היישוב "נוה יהופיץ" המונה שלושה קראוונים, אבל לא תראה אותו בהפגנה נגד חילול שבת. הוא בהחלט מכבד רבנים, אך המ"פ שלו הוא בשבילו אלוהים. הוא די מעריך כאלה שמגיעים להישגים ב"מפעל הש"ס", אבל מעללי הגיבוש האחרון של דובדבן יגרמו לו למבטי הערצה ולדפיקות לב של ציפייה.

גם אם הוא מרשה לעצמו לדבר איתך כל התפילה, אם תדבר איתו ב"תפילה לשלום המדינה" הוא לא ידבר איתך יותר. הוא סובלני כלפי החילונים ויגלה הבנה לעובדה שהם משתמטים מקיום תורה ומצוות, אבל לא יכול לסבול את החרדים שמשתמטים משירות צבאי. אם תספר לו שאתה לומד כלכלה באוניברסיטה הוא יעריך אותך הרבה יותר מאשר אם תספר לו שאתה לומד גמרא בכולל. הוא ישתולל בטירוף למראה גול של נימני, אבל בשמחת תורה לא יהיה לו נאה לקפוץ ב"מוישה אמת".

הוא לא יחשוב שמוכרחים לגדל זקן ופאות, אבל על השפם שלו הוא בחיים לא יוותר

הוא מזרוחניק, ואין לו מושג מה הוא יותר, דתי או חילוני.

אני אוהבת את הקטעים האלה. חשובים.קרובה
הרבה יותר חרדיה מחילוניה. ברור. אבל בשניהם הרבה הכרתי והרבה לא...
בעיקר אין לי מושג ההבדל בין המודיע ליתד ובין מעריב לידיעות😅
כותבים חרדית וזה מאמר מהמםם!!!! כ'כ הרבה יש בו שזה מפחידבחור אחד

כותבים גם ככה וגם ככה..קרובה
....הָיוֹ הָיָה

חיים ולדר כתב דברים נאים, לצערינו רבים הם כאלה וראוי להעמיד להם מראה,

רק מה, ישנם רבים וטובים שאינם כך, ממש ממש לא כך, וב"ה הם הולכים ומתרבים.

לצערי הרב, קשה לי להאמין שחיים ולדר כתב את זה מתוך כוונה טובה של להעמיד מראה מול אלו שמבולבלים קצת, ובאמת הרמטכ"ל נוצץ להם יותר מתוס', הציניות שלו הניכרת בכל שורה - מעמידה יותר שהכוונה שלו היא "להסביר" כמה רדוד וגרוע הוא הציבור הדת"לי, כמה חסר סולם ערכים אמיתי הוא, ובעיקר - כמה שכולו כזה.

ודו"ק ודו"ק.

תקשיב רק מילה אחת תודה!!!כהנא צדק!!!

איזה מאמר נדיררררר

מאיפה קלעת אותו?

קראתי אותו איזה 5 פעמים ברצף

כל מילה בסלע!!

אם יש לך עוד מאמרים בסגנון הזה אשמח שתשלח

אם את רוצה יש את ה״המשך״.. (תגובה לחיים ולדר)שם רגיל
המשך= נראה לי בדרך כלל מביאים את זה ביחד.

״חיים ולדר היקר,
שלום, קראתי את מכתבו של אורי אורבך ותגובתך לדבריו. אמנם מסכים אני איתך שישנו ציבור ד"ל (דתי לאומי), החי מתוך בינוניות בכל התחומים, כפי שכתבת. אך דע לך שישנו ציבור נוסף, שחי במקום אחר וגישתו שונה לגמרי.
ברצוני לספר לך על שנים מחברי הממוצעים, בוגרי הישיבה בה אני לומד:
א. הוא צעיר בן 24. יש לו ילדה קטנה. לאחר 5 שנים שלמד תורה בהתמדה מתוך בחירה חופשית אישית בישיבת ההסדר, ותרם לשמירת עמו בשירות צבאי בחטיבת גבעתי במסלול ההסדר של ישיבתו, עמד בהכרעה אישית גורלית: האם לקבוע כל ימיו לתורה, לבניין הרוחני של עמו, או שתפקידו לתרום לעם ישראל בתחומים אחרים. לאחר התייעצות עם רבותיו הגיע למסקנה שעניינו בחיים, יהיה בתרומה בתחום התעניינותו. הוא החל ללמוד רפואה, על מנת לתרום לעם ישראל, ולפרנס את משפחתו בכבוד, ע"י מיצוי כוחותיו, ורצון שלא רצה לחיות מתוך דחקות ונדיבות.
הוא קובע עיתים לתורה, מדי ערב, בלימוד דף היומי בשקידה עצומה, למרות שזה על חשבון זמן איכות בביתו, וזמן התכוננות למבחנים בלימודיו ברפואה. הוא הקים שיעור תורה שבועי קבוע לחבריו הדתיים שלומדים עימו באוניברסיטה. הוא רואה בזה ערך עליון, להיות מחובר כל ימיו לתורה. בחופשת הסמסטר האחרונה, הוא יצא לשבוע התנדבות עם משפחתו למען ילדי קו לחיים. הוא כלל לא מבולבל, הוא יודע שהתורה היא המרכז, ומתוך התורה הוא לומד את לימודיו, מתוך שליחות ומסירות.
הוא לא פוחד מחבריו החילונים שיקלקלו אותו, משום שהוא בנה את בניין האמונה שלו, מתוך התמודדות רצינית, בתקופתו בישיבה, וחבריו העקריים דתיים. הוא מכיר את הויות העולם הזה, ומבין את יחס התורה אליהם. יש לו: מחשב נייד, רכב, מצלמה דיגיטלית ופלאפון (אך לא טלביזיה), וברור לו, שכלים אלו מרחיבים את נפשו, ולא סותרים את עבודת ה' שלו, אלא ההפך.
יש לו התלבטויות רבות נוכח המורכבויות שבהם נתקל בלימודיו, לאחר שהוא מתייעץ עם רבו, הוא יודע כיצד לנהוג בשאלות הרבות שבהם הוא מתמודד. הוא מיושב בדעתו, ומרגיש שלמות בכל תחומי חייו.

ב. חבר נוסף, שרצוני לספר לך עליו:
הוא צעיר בן 24, אשכנזי ונשוי לבחורה ספרדיה (העיקר אצלו זה היראת שמים, ומידות טובות, ולא הגזע שלה).
אשתו צנועה עם כיסוי ראש מלא, אב לילד, וגר בגבעה בשומרון. בבוקר הוא קם מוקדם טובל מתפלל ותיקין לומד תורה בהתמדה (ללא קבלת שקל מהמדינה או מתורמים שונים), בצהרים הוא עובד בבניית הארץ, ובלילה הוא שומר על הגבעה שלו. יש לו תעודת בגרות, אבל הוא יודע בהחלט שהתורה היא עיקר חייו. הוא לא מתלבש ע"פ המודה, ואשתו לא עם פאה ונעליים נוצצות. לבושו יותר דומה למלבושו של אבותינו הקדושים. הוא שומע את מוזיקה יהודית אמיתית (כהגדרתו). הוא לומד הרבה תנ"ך, ומשתדל לחיות בצורה בריאה בגוף ובנפש, כדברי הרמב"ם.
הוא מכיר בכך, שהוא לא צריך להיות גדול הדור, ולכן הוא לא מרשה לעצמו להתפרנס מכספים של לימוד תורה, אבל בשעה שהוא לומד, אין זה ממניעות חיצוניות, אלא מתוך רצון לעשות רצון ה'. הוא עובד קשה, ובעל כוח פיזי רב, ומרגיש שהוא ממצה את הכוחות שלו בכל התחומים, הוא חי בקישור ובקרבה אמיתית לקב"ה.
כל תשעה באב, יש לו מנהג קבוע לעלות להר הבית, למקומות שהתירו לו רבותיו, ולבכות על חורבן המקדש. כאב השכינה בוער בנפשו, ולא רק באמירת קינות נוסח פולין או נוסח ליטא.
המדהים הוא, ששני חברי הם אוהבים מאוד אחד את השני, למרות השוני הרב שבניהם. אמנם שניהם לא הגיעו להפגנה נגד פינוי ספק עצמות יהודים מלפני 2000 שנה בכביש 6, אבל שניהם התייצבו נגד פינוי אלפי יהודים חיים ובתי קברות ודאיים, ממקום משכנם בגוש קטיף.

לסיום, בישיבה שבה אני לומד תלו בלוח המודעות את המאמר שכתבת, האם אצלכם גם יתלו גם את מכתבי?
האם מבית המדרש שלכם ייצאו גם אנשים בריאים בנפשם, שירגישו שהם מממשים את כשרונותיהם, וחיים באושר?
אתם, מעולים בלהוציא "אחד מאלף" גדול הדור בתורה, השאלה היא היכן כל האלף, שחיים מתוך דחקות, לחץ, עצבות ומחוייבות חברתית מתמדת, משום שהם לא זכו להיות ה"גדולים"?
דרך אגב, אם תבדוק באמת, תגלה שגם אצלנו ישנם כמה גדולי תורה, שמשום מה לא זוכים להערכה אצלכם.
חיים היקר, אני ממליץ לך להכיר את החברים שלי, אינני בטוח שמהישיבות שלכם ייצאו כאלו אנשים. אולי עם מעט פתיחות תזכו לראות שיש עוד סוגים של עובדי ה', אולי מעט יותר טבעיים, ולאו דוקא פחות יראי שמים.

שנזכה לבירור רצון ה' באמת,

בברכה רבה,
הלל מרצבך,
ישיבת תורת החיים
נווה דקלים (בינתיים יד בנימין)״

(ול@אנא עבדא דקב"ה , הכרתי יותר מושגים בקטע השני..)
אי אי אי, כל מילה ומילה...הָיוֹ הָיָה

מישהו פה שאל באחד השרשורים למה ובמה הציבור שלנו הוא הכי טוב, נכון?

אז שיקרא את זה, ויעשה "חזרות", כדי שזה יכנס טוב טוב לראש שלו, ולא ישכח את זה.

הנקודה היאשם רגיל
ששאר הציבורים כנראה לא יגדירו את זה כ״הכי טוב״.
בעיה שלהם....הָיוֹ הָיָה

אני מכיר את ההמשך היטב...אנא עבדא דקב"ה

בכוונה לא הבאתי אותו כרגע (תכננתי להביא אותו מאוחר יותר ולעורר דיון ברמה)...

כן רשמת את זה, פשוט רשמתי ל״כהנא צדק״שם רגיל
סליחה אם זה הרס לך, כבר מאוחר לערוך..
אבל אני לא בטוח שהיו ממשיכים לרשום יותר מידי תגובות לזה.
וואו יפה מאוד!hartkebhdxcrd
ממש מילים כדורבנות.
אהבתי ממשצבע לחיים

@שם רגיל כל הכבודגבעוני

ואואווו ככ נכוןןןטאטע אוהב אותי!

חיים ולדר אתה ענק!!!!!!!!!המלך 1

וואי, האמת לפני שכתבת את זה חשבתי שהוא פיצי.דמעה שקופה

?????? {צ}המלך 1

נא לא לרדת רמההמלך 1

"הכל המצר לישראל נעשה ראש", הא?הָיוֹ הָיָה

לאהמלך 1

הוא הציב מרה לחלק מהציבור הדת"ל וטוב שכך 

בדיוק על זה-הָיוֹ הָיָה

דיברתי בתגובתי:

.... - נוער וגיל ההתבגרות

יש דרכים לתת ביקורת מועילה ומוסר אמת, זו אינה אחת מהן.

וממליץ לעבור גם על זה:אם את רוצה יש את ה״המשך״.. (תגובה לחיים ולדר) - נוער וגיל ההתבגרות

למה לא ? אני בטוח שכל דת"ל שהתכוונו אליו הבין את זה טוב מאודהמלך 1

או שאתה תמים מידי, או ציני מידי..הָיוֹ הָיָה

סורי.

ציני וודאי לא ותמים אני מקווה שלאהמלך 1

נ.ב ראית בפרטי?המלך 1

למה יש חרדי וחילוני, ואין פשוט "דתי"?ניק כמעט בלי ראש

אני לא "יותר חילוני" ולא "יותר חרדי". אני ציוני דתי. סליחה, אני בעצם דתי ציוני (חבל שצריך לציין את ה"ציוני"...)

חיים ולדר חושב שהחרדים דתיים לגמרי, החילונים לגמרי לא, והדתיים באמצע... אבל זה לא חייב להיות ככה. (כתוב על זה בספר "היי הרב" של הרב יוני לביא). לצערנו, הדברים של חיים ולדר נכונים על חלק גדול מהציונות הדתית...

אגב, הכרתי כמעט את כל המושגים משני החלקים, אבל הכרתי יותר מושגים מהחרדי.

הבעיה כאן היא השאלהחושבת בקופסא

מראש אתה שולל את הרעיון של דתי לאומי, מבחינת כולנו לייטים מבולבלים שמדברים בתפילה עד תפילה לשלום המדינה ואכפת יותר מרמטכ"לים מאשר מתלמידי חכמים.

המזרוחניק עם השפם (כמו בשיר של אנדרדוס, תשמעו אחרי שלושת השבועות) שהוא חילוני למחצה, הסטראוטיפ הזה הולך ונעלם.

מצד אחד, תופעת התד"ל תורני מתחזקת

(מה שמנסים לתייג בתור חרד"ל אני ממש לא מסכימה עם זה כי אל תשתמש במונח הזה - נוער וגיל ההתבגרות)

גדל דור שמנסה באמת לשלב בין הקודש לחול בלי להתפשר, ללכת בדרך התורה, ועל פיה לחיות בעולם הזה ולהביא למיצוי את כל כוחות החיים.

זה יכול להיות מתנחל עם גוזמבות שחי בקרוון באמצע שום מקום, או אברך שלומד תורה ואישתו היא רואת חשבון, או עובד בחברת הייטק על אפליקציה שבודקת סימנים חיוניים לחולים ומדבר עם מכון צומת על איך להתאים אותה לשימוש בשבת.

או עוד המון מקצועות ותתי סגנונות אחרים, מקיימים תורה עד הסוף, ותורמים לעולם הזה עד הסוף.

ומצד שני במיינסטרים החילוני כבר מיזמן חנה סנש והרמטכ"לים לא באופנה, היו להם ערכים של ציונות ואחווה, אבל בימנו גם אם יש הערכה מסוימת לגביהם, זה ממש לא מה שמדליק לדור הצעיר את העיניים.

זה הפך לדברים הרבה הרבה יותר רדודים כמו משחקי מחשב ותוכניות ריאליטי, כוכב א' שהתחתן עם זותי ב' אחרי שבגד בזותי ג' ויצא עם אחות של כוכב ד'.

אז גם הלייטים מושפעים בעיקר מהם, והרמח"ל מעניין אותם בדיוק כמו הרמטכ"ל.

הצבא הפך לאיזו תקופה מגניבה, אבל זה ממש לא מעצב את כל הזהות של האדם.

אז הביקורת הזאת צריכה להתעדכן, אין כאלה מזרוחניקים שחשוב להם השפם יותר מהפאות,

ראיתם משהו מתחת לגיל 50 עם שפם?

רוצים לבקר? 

תבקרו ביקורת על מה שקורה בימינו, לא על דור ההורים או אפילו הסבים שכבר לא רלוונטי.

(אגב, בערך חצי מכל המושגים בשתי הקטגורית לא הכרתי, או מקסימום שמעתי את השם, אבל אני לא יודעת יותר מזה.

אני יודעת שהביסלט זו להקה מלפני 50 שנה, אני יודעת שתרומות ומעשרות זה משהוא שצריך לבדוק שהן הופרשו בפירות וירקות, ושוב, הביקורת הזאת ממש אבל ממש לא מעודכנת, תראה לי חילוני ששמע שיר של הביטלס)

כתבת נפלא! יישר כח!!הָיוֹ הָיָה

הוו התחברתי. מדוייק.להיות בשמחה!!!
תכלס צודקת, יפהמעונן

כתבת מהמם אני חושבת גם ככה וכתבת אתזה ממש יפה...-אני:)

כוו ממש כתוב נפלאאטאטע אוהב אותי!

וואי איזה מאמר יפייפה אני אשמור אותו והתגובה השניה וואו ו-מעונן

הכרתי מושגים "שווה בשווה" בשני המאמרים..

אני לא יודעת מה אני יותר-...

נח לי לחשוב שאני פשוט באמצע..

בע'ה מקווה להגיע רחוק יותר בעבודת ה' כי יש לאן להתקדם.

הכאיבה לי התגובה של חיים ולדרכיפת ברזל-סרוגה
ולא כי היא נכונה, אלא להפך כי היא מראה עד כמה לא מבינים/מכלילים

הוא צעיר בן 24, מזרוחניק, וגר בירושלים.

מהמילה מזרוחניק (כינוי גנאי של חרדים לדת"לים), ישר הבנתי שהמאמר הגיע כדי לנגוח ולבעוט ולא בשביל לתקן

בעולם האסוציאציות שלו משמשים בערבוביה: הביטלס' עם חסידי ברסלב, עמוס עוז והרמח"ל, הבימה ומרכז הרב, חנה סנש וחנה ושבעת בניה, ידיעות והצופה.

אמנם יש לנו את כולם בעולם האסוציאציות אך לא בערבוביה, ואנחנו יודעים שכל אחד מהם כבודו במקומו מונח.

הוא זוכר שמות של חמישה ראשונים ושל חמישה רמטכ"לים, אבל דווקא אצל החמישה האחרונים נוצצות לו העיניים.(לא מסכים)

הוא קורא ספרות עברית, שומע שירים באנגלית, ולומד גמרא בארמית, ההשוואה בין השלוש לא ממש עובדת לטובת הארמית.

בבמקרה, שפת הקודש שבה אנחנו מדברים, היא עברית ולגבי אנגלית, אצלנו לומדים קודם אנגלית ואז ארמית, ולכן זה יותר קל..

הוא יושב ב"טיש" של הרב מרדכי אלון, אך גם במופע האחרון של ריטה ורמי, בשניהם תראה אותו עם עיניים עצומות שר בדבקות.

הבאת את הרב מוטי אלון בתור מה? גם לברלנד יש חסידים...
לגבי ריטה ורמי- דווקא יש הרבה שבכלל לא שומעים שירת נשים...

הוא ישתתף בהפגנות סוערות נגד פינוי היישוב "נוה יהופיץ" המונה שלושה קראוונים, אבל לא תראה אותו בהפגנה נגד חילול שבת.

כי אם יפנו את הישוב הזה, יבואו ערבים להקים שם כפר, שממנו יצאו מחבלים שיהרגו יהודים, בניגוד כמובן לחילוני שמחלל שבת (שהוא תינוק שנשבה) שלא יחשוב בכלל אם לדרוס אותך

הוא בהחלט מכבד רבנים, אך המ"פ שלו הוא בשבילו אלוהים.

המ"פ הוא לא א-לוהים, אבל צריך יראה ממנו, אחרת הצבא יתפרק...

הוא די מעריך כאלה שמגיעים להישגים ב"מפעל הש"ס", אבל מעללי הגיבוש האחרון של דובדבן יגרמו לו למבטי הערצה ולדפיקות לב של ציפייה.(גם לא מסכים)

גם אם הוא מרשה לעצמו לדבר איתך כל התפילה, אם תדבר איתו ב"תפילה לשלום המדינה" הוא לא ידבר איתך יותר.

דבר ראשון לא מסכים, במיוחד לגבי ה׳לא ידבר איתך בכלל׳
דבר שני, התפילה לשלום המדינה היא לא חלק מהתפילה? במיוחד שפעם היו מתפללים לשלום הסולטן/הקיסר/המנהיג הגוי, אז קל וחומר שצריך להתפלל לשלום מדינת היהודים.

הוא סובלני כלפי החילונים ויגלה הבנה לעובדה שהם משתמטים מקיום תורה ומצוות, אבל לא יכול לסבול את החרדים שמשתמטים משירות צבאי.

החילונים (ברובם) הם תינוקות שנישבו, ואם לא נתייחס אליהם יפה הם לא ירצו להתקרב בכלל ליהדות.
לגבי החרדים, זה לא שאני ׳לא יכול לסבול את החרדים שמשתמטים...׳ אלא ׳אני לא יכול לסבול את זה שחרדים משתמטים...׳.
ולמה אני לא יכול? כי הם יכולים ללמוד את זה טוב מאוד, ולהבין שלהתגייס זו מצוות עשה, ולהשתמט זו מצוות לא תעשה.

אם תספר לו שאתה לומד כלכלה באוניברסיטה הוא יעריך אותך הרבה יותר מאשר אם תספר לו שאתה לומד גמרא בכולל.

זה מאוד תלוי מי אתה, כי בכ"ז אם אתה אבא לילדים ולומד גמרא בכולל ולא מפרנס אותם, אז כדאי מאוד שתתחיל ללמוד כלכלה בשביל לפרנס אותם.

הוא ישתולל בטירוף למראה גול של נימני, אבל בשמחת תורה לא יהיה לו נאה לקפוץ ב"מוישה אמת".

אני ראיתי המון המון אנשים קופצים בשמחת תורה, עברתי בהרבה בתי כנסת (של דתיים לאומיים) וכמעט לא היו אנשים שלא קפצו וגם אם היו, אני מאמין שזה כי הם התעייפו..
לעומת זאת, משחקי כדורגל ראיתי אולי 3 בכל חיי

באמת אין מצווה לגדל פאות וזקן, והשפם הוא כדי להראות טוב יותר כי זה קידוש ה׳

אל תשכח אני קודם דתי ורק אח"כ לאומי!
יפה מאוד, המלצה קטנה:הָיוֹ הָיָה

תדגיש את המילים שלו, כדי שיהיה נח לקרוא מה הוא כתב ומה תגובה שלך.

אני מהפלאפון, אז בלתי אפשריכיפת ברזל-סרוגה
ממש יפהחושבת בקופסא

הקטע עם השפם לדעתי אמור להראות לכולם עד כמה הביקורת הזאת מיושנת ולא מעודכנת.

(כבר כמה פעמים אמרתי שצריכים להוסיף אפשרות של לייק לתגובה.

זה יחסוך תגובות "כל הכבוד" משרשורים גדולים, ויותר אנשים יקראו אותם ורוב התגובות יהיו תגובות של תוכן.)

הוא דיי צודק...עבד ה'.

בעולם האסוציאציות שלו משמשים בערבוביה: הביטלס' עם חסידי ברסלב, עמוס עוז והרמח"ל, הבימה ומרכז הרב, חנה סנש וחנה ושבעת בניה, ידיעות והצופה.

אמנם יש לנו את כולם בעולם האסוציאציות אך לא בערבוביה, ואנחנו יודעים שכל אחד מהם כבודו במקומו מונח.

כן השאלה היא מה קודם למה? מה מעניין אותך יותר מה הולך בהבימה או במרכז? מי יותר גיבורה חנה סנש או חנה וש"ב..

הוא זוכר שמות של חמישה ראשונים ושל חמישה רמטכ"לים, אבל דווקא אצל החמישה האחרונים נוצצות לו העיניים.(לא מסכים)

מה יש לא להסכים? מציאות..

הוא קורא ספרות עברית, שומע שירים באנגלית, ולומד גמרא בארמית, ההשוואה בין השלוש לא ממש עובדת לטובת הארמית.

בבמקרה, שפת הקודש שבה אנחנו מדברים, היא עברית ולגבי אנגלית, אצלנו לומדים קודם אנגלית ואז ארמית, ולכן זה יותר קל..

יש לשון הקודש ויש עברית - תחלק, למה לומדים קודם אנגלית?? 

הוא יושב ב"טיש" של הרב מרדכי אלון, אך גם במופע האחרון של ריטה ורמי, בשניהם תראה אותו עם עיניים עצומות שר בדבקות.

הבאת את הרב מוטי אלון בתור מה? גם לברלנד יש חסידים...
לגבי ריטה ורמי- דווקא יש הרבה שבכלל לא שומעים שירת נשים...

בתור רב של הצה"ד, מי זה ההרבה הזה בדיוק?? 

הוא ישתתף בהפגנות סוערות נגד פינוי היישוב "נוה יהופיץ" המונה שלושה קראוונים, אבל לא תראה אותו בהפגנה נגד חילול שבת.

כי אם יפנו את הישוב הזה, יבואו ערבים להקים שם כפר, שממנו יצאו מחבלים שיהרגו יהודים, בניגוד כמובן לחילוני שמחלל שבת (שהוא תינוק שנשבה) שלא יחשוב בכלל אם לדרוס אותך

(לא מתייחס לגבי אימרתו) מה הגדרה של תינוק שנשבה אתה יודע?

הוא בהחלט מכבד רבנים, אך המ"פ שלו הוא בשבילו אלוהים.

המ"פ הוא לא א-לוהים, אבל צריך יראה ממנו, אחרת הצבא יתפרק...

יופי אז בשבילך הוא א-ל-והים, כי מה עם יראת ה'? המ"פ יותר, העיקר ללכת לפנות גבעות כי זה רצון המ"פ שהוא רצון ה'... שירות בצבא מצוות עשה... 

הוא די מעריך כאלה שמגיעים להישגים ב"מפעל הש"ס", אבל מעללי הגיבוש האחרון של דובדבן יגרמו לו למבטי הערצה ולדפיקות לב של ציפייה.(גם לא מסכים)

מציאות, אין עניין של מסכים ושלא מסכים...

גם אם הוא מרשה לעצמו לדבר איתך כל התפילה, אם תדבר איתו ב"תפילה לשלום המדינה" הוא לא ידבר איתך יותר.

דבר ראשון לא מסכים, במיוחד לגבי ה׳לא ידבר איתך בכלל׳
דבר שני, התפילה לשלום המדינה היא לא חלק מהתפילה? במיוחד שפעם היו מתפללים לשלום הסולטן/הקיסר/המנהיג הגוי, אז קל וחומר שצריך להתפלל לשלום מדינת היהודים.

הוא לא דיבר אם זה נכון להגיד או לא, הוא התכוון שכאשר מתפללים אין בעיה אך כאשר מתפללים למען המדינה אסור לדבר....

הוא סובלני כלפי החילונים ויגלה הבנה לעובדה שהם משתמטים מקיום תורה ומצוות, אבל לא יכול לסבול את החרדים שמשתמטים משירות צבאי.

החילונים (ברובם) הם תינוקות שנישבו, ואם לא נתייחס אליהם יפה הם לא ירצו להתקרב בכלל ליהדות.
לגבי החרדים, זה לא שאני ׳לא יכול לסבול את החרדים שמשתמטים...׳ אלא ׳אני לא יכול לסבול את זה שחרדים משתמטים...׳.
ולמה אני לא יכול? כי הם יכולים ללמוד את זה טוב מאוד, ולהבין שלהתגייס זו מצוות עשה, ולהשתמט זו מצוות לא תעשה.

שוב מה ההגדרה של תינוקות שנשבו?? מי אמר? רוב האנשים מעריכים כאלה שהם אמיתים איתם ולא מסובבים אותם תעשה כך וכך, אלא כך וכך צריך לעשות! מצוות עשה זה התורה, להתגייס מאיפה הבאת את זה בכלל??

אם תספר לו שאתה לומד כלכלה באוניברסיטה הוא יעריך אותך הרבה יותר מאשר אם תספר לו שאתה לומד גמרא בכולל.

זה מאוד תלוי מי אתה, כי בכ"ז אם אתה אבא לילדים ולומד גמרא בכולל ולא מפרנס אותם, אז כדאי מאוד שתתחיל ללמוד כלכלה בשביל לפרנס אותם.

מה הקשר? זה לא סותר שצריך להעריך יותר את מי שבכולל, וכן צריך רוב היום בכולל (לפחות), וכמה שעות לעשות הכנסה לא צריך בשביל זה ללמוד כלכלה באוניברסיטה... (דברים אחרים, משפטים הוראה יש על מה לדבר)

הוא ישתולל בטירוף למראה גול של נימני, אבל בשמחת תורה לא יהיה לו נאה לקפוץ ב"מוישה אמת".

אני ראיתי המון המון אנשים קופצים בשמחת תורה, עברתי בהרבה בתי כנסת (של דתיים לאומיים) וכמעט לא היו אנשים שלא קפצו וגם אם היו, אני מאמין שזה כי הם התעייפו..
לעומת זאת, משחקי כדורגל ראיתי אולי 3 בכל חיי

הוא דיבר בכללות ולאו דווקא עלייך... מה זה הרבה?

באמת אין מצווה לגדל פאות וזקן, והשפם הוא כדי להראות טוב יותר כי זה קידוש ה׳

צריך, ממתי להראות טוב זה קידוש ה'??

אל תשכח אני קודם דתי ורק אח"כ לאומי!

ולכן קוראים לכם הציונות הדתית, ולא הדתית הציונות.

ב"ה אני לא מזרוחניק (כלשון חיים ולדר) ואני לא חרדי (אני בעצם כן - כי אני חרד לדבר ה'), אני עבד ה', ואם כבר אתה סטיגמתי אז אולי אתה יכול לקרוא לי יותר ציבור הגבעות...

תגובה:הָיוֹ הָיָה

לא אעשה ציטוט על ציטוט על ציטוט, אכתוב בא"ב כשכל אות היא לקטע בציטוט, לפי הסדר.

וכהקדמה - הרעיון שבא רבי כיפת ברזל לבטא הוא, לא שאין כאלו, אלא שההכללה גסה, צינית ומרושעת, והוא נותן את הנק' מבט של מי שאינו כזה. זה הבעיה של ולדר ודומיו, ההכללה של כל ה"מיזרוחניקים" כאספסוף שמערבב בין קודש לחול ואינו יודע בין ימינו לשמאלו כי אין לא גדווילים ודע'ס תיירע והשקופע טהוירע.

א. מה קודם למה? אתה מוזמן לבדוק במרכז, בבית אל, בהר המור, באלון מורה, בשבח"ר, בהר ברכה, ב.. וב.. וב... גם אם קשה לחרדים לעכל את זה, יש עולם תורה שלם ציוני דתי ש-כן, למרבה הפלא, מעריץ את חנה ושבעת בניה הרבה יותר מחנה סנש (שראויה כמובן להערצה בפני עצמה) ושבהחלט עוסק במה שעוסקים במרכז ובקושי יודע מזה הבימה, בטח שלא מחשיב את זה יותר או אפילו קרוב.

ב. ראה מש"כ כהקדמה, ברור שיש כאלו שזו המציאות, אבל חד משמעית יש מה "לא להסכים" למי שמחליט שככה זה ותו לא. ב"ה רבים, רבים, רבים, רבים, ושוב רבים - אינם כך.

ג. עברית ולשה"ק זה היינו הך, אנגלית לומדים קודם כמו שבחיידר חרדי לומדים חשבון לפני גמרא, אינמה לעשות, גמרא היא לגיל יותר מבוגר, הנסיון הנואל להראות כביכול זה נובע מהחשבת האנגלית על פני הגמרא היה מצחיק אם לא שהוא עצוב.

ד. לא הבנת מה הוא בא לומר, מיסטר אלון הוא עבריין מין מורשע, ייצוג של הצה"ד על ידי דמותו כמוה כייצוג של החרדים על ידי ברלנד.

ה. את ההגדרה של תינוק שנשבה קבע החזון איש, שמא כבודך רוצה לחלוק עליו בזה? שיהיה לך לבריאות, אבל לא אנחנו נהיה הבעייתיים במקרה כזה.

ו. דמגוגיה זולה ומטופשת, מי שירא מהמ"פ שלו כי כך הדרך לנהל צבא זה יראה כמו מא-ל? נפלת על הראש? אני ירא מהבוס שלי, כי רק ככה יכולה להתנהל חברה, אז בשבילי הבוס הוא אלהים? 

ז. כנ"ל ב'.

ח. התייחסת לחציו השני של המשפט... שעצם המציאות הזו איננה נכונה (כנ"ל ב' וז') ואחרי שקולטים את זה, מבינים שעכשיו הטענה היא על אדון ולדר, שאת התפילה לשלום המדינה מחק מסידורו. ולא עלינו, שמקפידים בכל התפילה מתחילתה עד סופה, ולא מדברים לא בקרבנות ולא בתפילה לשלום המדינה

ט. לגבי תינוק שנשבה - עי' ה.   לגבי המצוות עשה - הנה אמנה לך שנים ברגע 1. עזרת ישראל מיד צר. 2. כיבוש, זה שאתה סובר משום מה שמותר לך למחוק חלק מן התורה, לא עושה את המשפט שלך "מצוות עשה זה התורה, להתגייס מאיפה הבאת את זה בכלל??" ליותר חכם או בוגר או משהו כזה.

י. למקרה שלא הבנת את הכוונה - אסביר את כוונת רבי כיפת ברזל ברחל ביתך הקטנה: מי שלומד בכולל במצב שלא מאפשר את זה, ושהוא ומשפחתו אינם מתאימים לזה, אכן אינו ראוי להערכה, העוול המטופש שגורם לכל כך הרבה משפחות לסבול רק כי יש מוסכמה חברתית של לשבת בכוילל הוא נורא. וברור שלא היתה הכוונה דווקא לכלכלה, אבל צריך ללמוד איך להתפרנס, אין ברירה ידידי.

יא. הנה הגענו לשורש הבעיה:  "בכללות" החליטו "לכלול" את כולם בחדא מחתא, ולזלזל בכולם בבת אחת (כזו הודאת בעל דין ישירה לא ראיתי בחיי, אתה פשוט מודה שיש כאן הכללה. לא התביישת לכתוב את זה?)

יב.  ממתי להראות טוב זה קידו"ה? אתה באמת שואל? שמא לא למדת את הגמרא על מי שמעשיו נאים ודרכיו מתוקנים וח"ו להיפך ומה הבריות אומרות? אם  דתיים יהיו מוזנחים ולא מטופחים, זה יהיה סופר חילול ה', סורי שאני אומר לך את זה בפרצוף למרות שאנשי הגבעות אינם חזקים בנושא.

יג. מצחיק בקושי.

ובהתאם להערתך בסוף - אם אתה כל כך עבד ה', כדאי שתחל להרהר אם הוא שמח מההסתכלות שלך...

אענהעבד ה'.

א. מה קודם למה? אתה מוזמן לבדוק במרכז, בבית אל, בהר המור, באלון מורה, בשבח"ר, בהר ברכה, ב.. וב.. וב... גם אם קשה לחקדים לעכל את זה, יש עולם תורה שלם ציוני דתי ש-כן, למרבה הפלא, מעריץ את חנה ושבעת בניה הרבה יותר מחנה סנש (שראויה כמובן לההערצה מצד עצמה) ושבהחלט עוסק במה שעוסקים במרכז ובקושי יודע מזה הבימה, בטח שלא מחשיב את זה יותר או אפילו קרוב.

זה לא קשה לעכל, כי זה לא נכון, אם כל זה שהם יושבים ולומדים מה בא עם הלימוד? הלומד על מנת ללמוד והלומד על מנת לעשות, שני דברים אחרים לגמרי...

ב. ראה מש"כ כהקדמה, ברור שיש כאלו שזו המציאות, אבל חד משמעית יש מה "לא להסכים" למי שמחליט שככה זה ותו לא. ב"ה רבים רבים רבים רבים ושוב רבים - אינם כך.

מה זה רבים? בכמה הצה"ד מוערך (כמותית) שאתה יכול לקבוע?

ג. עברית ולשה"ק זה היינו הך, אנגלית לומדים קודם כמו שבחיידר חרדי לומדים חשבון לפני גמרא, אינמה לעשות, גמרא היא לגיל יותר מבוגר, הנסיון הנואל להראות כביכול זה נובע מהחשבת האנגלית על פני הגמרא היה מצחיק אם לא שהוא עצוב.

זה לא אותו דבר, מחדש השפה העברית נראה לי שהוא שינה טיפה (ממש טיפה קמצוץ אפילו הייתי אומר), מה מלמדים ועוד ופחות? משהו הכרחי ביום יום? תהיה רציני... וחשבון צריך בשביל הגמרא, אנגלית פחות (לפחות בעייני)

ד. לא הבנת מה הוא בא לומר, מיסטר אלון הוא עבריין מין מורשע, ייצוג של הצה"ד על ידי דמותו כמוהה כייצוג של החרדים על ידי ברלנד.

אוקיי, אז אני חושב שכוונתו הייתה רב לאו דווקא לרב ספציפי (שאתה קורא לו מיסטר עבריין - לא יודע מה הסיפור), תביא כל רב אחר אז...

ה. את ההגדרה של תינוק שנשבה קבע החזון איש, שמא כבודך רוצה לחלוק עליו בזה? שיהיה לך לבריאות, אבל לא אנחנו נהיה הבעייתיים במקרה כזה.

אתה נמסך רקעל דעה אחת? מה ההגדרה שלו אתה יודע? 

ו. דמגוגיה זולה ומטופשת, מי שירא מהמ"פ שלו כי כך הדרך לנהל צבא זה יראה כמו מא-ל? נפלת על הראש? אני ירא מהבוס שלי, כי רק ככה יכולה להתנהל חברה, אז בשבילי הבוס הוא אלהים? 

כן, כי אם אתה יראה ממנו זה אומר שיש לך בעיה בהסתמכות על ה'... אתה הולך ע"פ מה שאחרים עושים? אם כולם יראים מהבוס גם אני? כי ככה זה חברה??

ז. כנ"ל ב'.

כנ"ל ב'

ח. התייחסת לחציו השני של המשפט... שעצם המציאות הזו איננה נכונה (כנ"ל ב' וז') ואחרי שקולטים את זה, מבינים שעכשיו הטענה היא על אדון ולדר, שאת התפילה לשלום המדינה מחק מסידורו. ולא עלינו, שמקפידים בכל התפילה מתחילתה עד סופה, ולא מדברים לא בקרבנות ולא בתפילה לשלום המדינה

מי בדיוק? בכל התפילה אפשר לשבת, אפשר לדבר, תפילה לשלום המדינה - חייבים לעמוד אסור לדבר.

מה הבעיה לא להתפלל לשלום המדינה? איפה השאלה שבאה על אדון ולדר??

ט. לגבי תינוק שנשבה - עי' ה.   לגבי המצוות עשה - הנה אמנה לך שנים ברגע 1. עזרת ישראל מיד צר. 2. כיבוש, זה שאתה סובר משון מה שמותר לך למחוק חלק מן התורה, לא עושה את המשפט שלך "מצוות עשה זה התורה, להתגייס מאיפה הבאת את זה בכלל??" ליותר חכם או בוגר או משהו כזה.

אני לא אשנה את זה, אתה מדבר על צבא, לא על איזה תנועת נוער מעורבת לילדים בני 18 עד שיוצאים לפנסיה...

שהם מגינים על ערבים יותר מאשר על יהודים...

י. למקרה שלא הבנת את הכוונה - אזביר את כוונת רבי כיפת ברזל ברחל ביתך הקטנה: מי שלומד בכולל במצב שלא מאפשר את זה, ושהוא ומשפחתו אינם מתאימים לזה, אכן אינו ראוי להערכה, העוול המטופש שגורם לכל כך הרבה משפחות לסבול רק כי יש מוסכמה חברתית של לשבת בכוילל הוא נורא. וברור שלא היתה הכוונה דווקא לכלכלה, אבל צריך ללמוד איך להתפרנס, אין ברירה ידידי.

אז אתה אומר שה' מעדיף שתעבוד בלא יודע מה העיקר שיהיה לך כסף ברווח, כדי שתיסע על פרארי ותגור בווילה חמש קומות, כל המקיים תורה מעוני... וכל המבטלה מעושר...

יא. הנה הגענו לשורש הבעיה:  "בכללות" החליטו "לכלול" את כולם בחדא מחתא, ולזלזל בכולם בבת אחת (כזו הודאת בעל דין ישירה לא ראיתי בחיי, אתה פשוט מודה שיש כאן הכללה. לא התביישת לכתוב את זה?)

הוא לא הכליל הוא דיבר בכללות, להכליל זה כולם לדבר בכללות זה רובם...

יב.  ממתי להראות טוב זה קידו"ה? אתה באמת שואל? שמא לא למדת את הגמרא על מי שמעשיו נאים ודרכיו מתוקנים וח"ו להיפך ומה הבריות אומרות? אם  דצתיים יהיו מוזנחים ולא מטופחים, זה יהיה סופר חילול ה', סורי שאני אומר לך את זה בפרצוף למרות שאנשי הגבעות אינם חזקים בנושא.

כן, לכן צריך ללכת ע"פ האג'נדה של העולם, נשים זה לא יפה חצאית שיתחילו ללכת עם מכנסיים צריך להתלבש יפה, שגברים ילכו בלי כיפה, למה בגלל הכיפה מסתכלים עליהם כפאנטים... שלא ישימו ציצית כי מה זה החוטים הישנים האלה.. ממתי שפם זה קידו"ה? 

יג. מצחיק בקושי.

נכון זה לא מצחיק זה אפילו עצוב...

אני לא אתייחס אפילו...

כמה כסיל אפשר להיות?הָיוֹ הָיָה

א. בוש והכלם על השמצת לומדי התורה ומקיימיה, שבוודאי עבדי ה' הינם הרבה יותר ממך, ובנידוי ראוי לך לשבת על דיבורך הנלוז עליהם, המגיע מגאווה מטונפת וסרוחה.

ב. דברי חכמה ממש....  אני מבין שלך כן יש הערכות עדכניות? או שאתה פשוט סתם נהנה להשמיץ? משום מה השני נראה לי יותר...

ג. יש לך בעיה עם הכרת השפה והתפתחותה, לא אני אשם בכך, זה שנוספו אי אלו מילים לא משנה אותה, כל הדורות התווספו. וכמה חבל שאתה כל כך גאוותן - עד שאם החלטת שאנגלית זה לא חובה לחיים החלטת עם זה שכל מי שחולק מזלזל בגמרא. בוש והכלם. כנראה אתה תנסה ללמד את בנך גמרא בכיתה א', תקווה שהוא לא ייצא משוגע...

ד. כל רב אחר ש-מה? יש חסרון ברב שמעביר טישים? או שבכלל כבר אינך זוכר איך השתלשלו הדברים ואתה פשוט יורה ארטילריה בלי הבחנה, ולא שם לב שאתה מגחיך את עצמך....

ה. אני נסמך על החזו"א, כן, ויודע מה ההגדרה שלו, על מי אתה נסמך כשאתה חוטא כלפי בני עמך? על עצמך שחולק על החזון איש? (ולחשוב שזה הטענה שלך נגד דתיים לאומיים, "איך הם סומכים על החזון איש"...)

ו. הבל הבלים הכל הבל, העולם נברא עם היררכיה, אתה מסתמך על ה' אז אתה יושב להנאתך באמצע כביש מהיר? באמת נראה לך שמי שמתנהל לפי היררכיה יש לו בעיה בהיסמכות על ה'? וואי כמה שהיטרללתם שם.

ח. שוב השמצה מרושעת, אני מניח שבמרכז מתפללים יותר כראוי ממך, וגם יותר מולדר. ואת הבעיה בלא לומר את התפילה לשום המדינה כבר אמר לך כיפת ברזל, כל כך מהר אתה שוכח דברים?

ט. אתה מטורלל לחלוטין, סורי. גאוותן וכפוי טובה.

י. שוב דמגוגיה וכסילות, איך הגעת לפרארי? וואי כמה שבולט שיש שלך שנאה לציבור הזה אז אתה פשוט הנה ללכלך בלי שתשים לב כמה צחוק אתה עושה מעצמך.

יא. חילוק מפולפל ומטופש. תכל'ס הוא מאשים ומכליל ציבור שלם, שיש בו המוני בני תורה, יראי שמים, ותלמידי חכמים, ואתה בדבריך המגוחכים כאן מחרה מחזיק אחריו בגאווה עד שחקים וטיפשות עד תהום.

יב. ועוד פעם דמגוגיה מטומטמת, תלמד קצת בחובת הלבבות על איך צריך להתלבש, עם כל הכבוד לחלקכם ולהיותכם מאוהבים בסירחון והזנחה, לא זו דעת התורה, וזה אכן רק חילול ה'.

בקיצור, כל מה שאני רואה כאן, זה נער שהסתבך עם עצמו ועם המגזר שלו, ומצא מפלט בגבעות, וכדי להרגיש טוב עם המצפון שלו הוא שופך אש וגפרית על הציבור ממנו בא, בגאווה איומה ויוהרא מסריחה, בהמוני שקרים וסילופים, ובבזיון לעמלי תורה ותלמידי חכמים.

אוי לדור שכה עלתה בימיו. לא פלא שאתה לא מעוניין להתייחס לשורה האחרונה, אתה פשוט יודע את צדקתה. 

תודה על ההשלמותכיפת ברזל-סרוגה
אה, ד"אכיפת ברזל-סרוגה
לגיוס נוסף גם סעיף של לא תעמוד על דם רעך
אכן.הָיוֹ הָיָה

ויש גם עוד, קשה לשלוף הכל מרוב שהם רבים....

תודה על התואר...עבד ה'.

א. בוש והכלם על השמצת לומדי התורה ומקיימיה, שבוודאי עבדי ה' הינם הרבה יותר ממך, ובנידוי ראוי לך לשבת על דיבורך הנלוז עליהם, המגיע מגאווה מטונפת וסרוחה.

אני רק שאלתי, לא קבעתי...

ב. דברי חכמה ממש....  אני מבין שלך כן יש הערכות עדכניות? או שאתה פשוט סתם נהנה להשמיץ? משום מה השני נראה לי יותר...

אתה כתבת רבים אני שאלתי כמה? (או שאתה לא עומד מאחריי מילותיך?)

ג. יש לך בעיה עם הכרת השפה והתפתחותה, לא אני אשם בכך, זה שנוספו אי אלו מילים לא משנה אותה, כל הדורות התווספו. וכמה חבל שאתה כל כך גאוותן - עד שאם החלטת שאנגלית זה לא חובה לחיים החלטת עם זה שכל מי שחולק מזלזל בגמרא. בוש והכלם. כנראה אתה תנסה ללמד את בנך גמרא בכיתה א', תקווה שהוא לא ייצא משוגע...

"נוספו מילים" כל חידוש השפה לא מושתת על לשון הקודש... נכון זה לא חובה לחיי תורה.. אני לא אלמד את בני בעזרת ה' גמרא בכיתה א' יש דברים יותר בסיסים (לא יודע אולי אתם מדלגים עליהם??)

ד. כל רב אחר ש-מה? יש חסרון ברב שמעביר טישים? או שבכלל כבר אינך זוכר איך השתלשלו הדברים ואתה פשוט יורה ארטילריה בלי הבחנה, ולא שם לב שאתה מגחיך את עצמך....

רב אחר מהצה"ד...

ה. אני נסמך על החזו"א, כן, ויודע מה ההגדרה שלו, על מי אתה נסמך כשאתה חוטא כלפי בני עמך? על עצמך שחולק על החזון איש? (ולחשוב שזה הטענה שלך נגד דתיים לאומיים, "איך הם סומכים על החזון איש"...)

על תלמידו המובהק של החזו"א הרב וואזנר, הרב קאפח, הרב יואל בן נון סובר כך,  הרב הרצוג ועוד.. (לא זה לא הטענה שלי)

ו. הבל הבלים הכל הבל, העולם נברא עם היררכיה, אתה מסתמך על ה' אז אתה יושב להנאתך באמצע כביש מהיר? באמת נראה לך שמי שמתנהל לפי היררכיה יש לו בעיה בהיסמכות על ה'? וואי כמה שהיטרללתם שם.

יש השתדלות, ולפחד מהבוס שלך זה לא השתדלות זה אי סמיכה על ה'...

ח. שוב השמצה מרושעת, אני מניח שבמרכז מתפללים יותר כראוי ממך, וגם יותר מולדר. ואת הבעיה בלא לומר את התפילה לשום המדינה כבר אמר לך כיפת ברזל, כל כך מהר אתה שוכח דברים?

איך הסקת את זה בדיוק?? אין שום חיוב...

ט. אתה מטורלל לחלוטין, סורי. גאוותן וכפוי טובה.

נעזוב את ההשמצות, אפשר הסבר אולי למה??

י. שוב דמגוגיה וכסילות, איך הגעת לפרארי? וואי כמה שבולט שיש שלך שנאה לציבור הזה אז אתה פשוט הנה ללכלך בלי שתשים לב כמה צחוק אתה עושה מעצמך.

שוב, אפשר הסבר בבקשה? (פרארי זה לאו דווקא אלא הרעיון בכללותו...(איך אתה רוצה שאתאר את זה? תן לי רעיון..) שכל המקיימה מעוני.. וכל המקיימה מעשר..)

יא. חילוק מפולפל ומטופש. תכל'ס הוא מאשים ומכליל ציבור שלם, שיש בו המוני בני תורה, יראי שמים, ותלמידי חכמים, ואתה בדבריך המגוחכים כאן מחרה מחזיק אחריו בגאווה עד שחקים וטיפשות עד תהום.

איך מטופש בדיוק? תודה על התארים!!

יב. ועוד פעם דמגוגיה מטומטמת, תלמד קצת בחובת הלבבות על איך צריך להתלבש, עם כל הכבוד לחלקכם ולהיותכם מאוהבים בסירחון והזנחה, לא זו דעת התורה, וזה אכן רק חילול ה'.

דמגוגיה? זה ההסקה מדבריך, אני צריכים ללכת עפ"י הרוב כדי שלא יגידו שאנו מסריחים ופאנטים...

חן חן, קיבלת ביושר.הָיוֹ הָיָה

א. ממש שאלת, בתום לב הא? זה לגמרי ניכר כמה באמת "באת לברר".....  כל הנאום שלך הוא הסקת מסקנות אחת גדולה ואתה אומר לי "שאלתי" מה אנחנו נראים לך? ילדים בני שלוש?

ב. אתה השמצת את כולם, ועניתי שרבים הם... ואני עומד לחלוטין מאחורי מילותי, אתה ברצינות רוצה דו"ח עם מספרים? אז תיתן אתה על ההשמצות שלך....

ג. אמרתי כבר, אינך מבין כלום בבלשנות. ולגבי הגמרא - זה בדיוק היה הדיון! באיזה גיל מתחילים! אז אתה עכשיו מודה שבלבלת את השכל....

ד. לעזאזל, רב אחר מהצה"ד מה??? בחייאת - תעבור על המשא ומתן, שים לב מה היה הדיון ואיך הוא השתרשר, ותגלה כמה אתה מגחיך את עצמך....   

ה. איזה נחמדה הרשימה שלך, אוסף שמות ללא קשר, לך תלמד קצת את הסוגיה לפני שאתה נותן מוסר למי שהולך עם החזו"א (ואגב, הרב וואזנר אינו תלמיד של החזו"א, ממש ממש לא, אל תבלבל ת'שכל ותסמוך על זה שאנשים לא מבינים כלום, כי תגלה להוותך שאנשים כאן כן יודעים משהו מהחיים שלהם..)

ו. זו אך ורק גישת נובהרדוק, שכמובן אני מכבד אותה מאוד, אבל אינה הבלעדית, מן הראוי לך שתלמד קצת לפני שאתה משמיץ אנשים ללא בסיס

ח. לא מבין מה באת לומר.

ט.הסבר למה? כי כל ילד בן שלוש מבין שצה"ל מקיים מצוות כיבוש ומצוות עזרת ישראל מיד צר, גם אם לא בצורה מושלמת, הגיחוך בזה שאתה לא מתבייש לקרוא לזה תנועת נוער, ולא מבין עד כמה זה גורם לאנשים לראות שאתה הזוי ומנותק מהקרקע.... הוא נורא...

י. וואו, ממש לא הבנת חמודי? אני אסביר יפה: יש מצבים שאדם מוכרח לדאוג לפרנסה מכובדת, בלי קשר למותרות, באמת אתה לא מבין מה הפסול להגיב למי שדיבר על זה באמריות מפגרות ולועגות כאלה? אתצה יודע כמה יהודים יקרין ויר"ש אני מכיר שיצאו לפרנס מכרח הנסיבות, והם עדיין חיים בדוחק, בלי מותרות, והם יושבים ללמוד עוד אחרי ולםני ובאמצע העבודה, ובשבת, מתוך קושי ועייפםות ולמרות טרדות החיים? אבל בגלל חטאם שיצאו לקיים חיובם בכתובה אתה לועג להם בבוז מגוחך, כאילו הלכו לחפש מותרות! זה פשוט מגעיל!! אין לי מילה אחרת! הגאווה שלך, היוהרא כלפי אנשים שטובים ממך עשרות מונים, ההרשאה שלך לעצמך ללעוג להם ככה.... פשוט לבכות.

יא. איך מטופש? מטופש שאתם מזלזלים בציבוןר שלם, שכולל בתוכו כל כך הרבה שכל ההמצות שלכם לא קשורות אליהם ממטר, וכפי שהסברתי היטב, זה מטופש! כל כך קשה להבין את זה? בן כמה אתה? 5? 

יב. לא, ההסקה מדברי היא ללכת מכובד, נאה, מסודר ומטופח. זה ההסקה. לא "ע"פ רוב.... ואם תלך מסריח פשוט תהיה מסריח, לא כי זה "נגד הרוב", וזה בדיוק מה שגורם לאנשים לומר "...מה מקולקים דרכיו... אוי לרבו שלימדו תורה", ועל חילול שמו אין מקיפין רח"ל!! שולח אותך שוב ללמוד בחוה"ל איך צריך לאזן בלבוש, וללכת כמנהג האנשים הרגילים המכבדים עצמם.

טיפה, טיפונת, טיפה'לה, של ענווה, של כבוד לת"ח, ולציבור שלם ויקר, לא תזיק לך, בכלל בכלל לא... 

אענהעבד ה'.

א. ממש שאלת, בתום לב הא? זה לגמרי ניכר כמה באמת "באת לברר".....  כל הנאום שלך הוא הסקת מסקנות אחת גדולה ואתה אומר לי "שאלתי" מה אנחנו נראים לך? ילדים בני שלוש?

כן, שאלתי!

ב. אתה השמצת את כולם, ועניתי שרבים הם... ואני עומד לחלוטין מאחורי מילותי, אתה ברצינות רוצה דו"ח עם מספרים? אז תיתן אתה על ההשמצות שלך....

אני לא נתתי חילוקים...

ג. אמרתי כבר, אינך מבין כלום בבלשנות. ולגבי הגמרא - זה בדיוק היה הדיון! באיזה גיל מתחילים! אז אתה עכשיו מודה שבלבלת את השכל....

נכון שכחתי... ממש לא זה היה הדיון...

ד. לעזאזל, רב אחר מהצה"ד מה??? בחייאת - תעבור על המשא ומתן, שים לב מה היה הדיון ואיך הוא השתרשר, ותגלה כמה אתה מגחיך את עצמך....   

אמרתי לך את דעתי, שהוא לא כתב אותו דווקא על מעלליו שרשמת אתה... אלא ההשוואה...

ה. איזה נחמדה הרשימה שלך, אוסף שמות ללא קשר, לך תלמד קצת את הסוגיה לפני שאתה נותן מוסר למי שהולך עם החזו"א (ואגב, הרב וואזנר אינו תלמיד של החזו"א, ממש ממש לא, אל תבלבל ת'שכל ותסמוך על זה שאנשים לא מבינים כלום, כי תגלה להוותך שאנשים כאן כן יודעים משהו מהחיים שלהם..)

אה נכון סתם רשימה של ת"ח שכתבו שטויות (מי פה מזלזל בת"ח) איך שכחתי סליחה... (הרב ווזנר הירבה לצטט את החזו"א, וראה בו כאחד ממקורות הפסיקה המובהקים שלו..)

ו. זו אך ורק גישת נובהרדוק, שכמובן אני מכבד אותה מאוד, אבל אינה הבלעדית, מן הראוי לך שתלמד קצת לפני שאתה משמיץ אנשים ללא בסיס

השמצתי? כתבתי את דעתי...

ח. לא מבין מה באת לומר.

עזוב..

ט.הסבר למה? כי כל ילד בן שלוש מבין שצה"ל מקיים מצוות כיבוש ומצוות עזרת ישראל מיד צר, גם אם לא בצורה מושלמת, הגיחוך בזה שאתה לא מתבייש לקרוא לזה תנועת נוער, ולא מבין עד כמה זה גורם לאנשים לראות שאתה הזוי ומנותק מהקרקע.... הוא נורא...

כנראה שהצבא הזה שהוא מצוות עשה, וזה גאווה לשרת בו, ומקיים מצוות כיבוש ע"י זה שהוא מפנה אותנו... כמה שכחתי.. נראה לי שמי שפגש פה יותר פעמייםחיילים זה הייתי אני, אז מנותק אני לא!!!

י. וואו, ממש לא הבנת חמודי? אני אסביר יפה: יש מצבים שאדם מוכרח לדאוג לפרנסה מכובדת, בלי קשר למותרות, באמת אתה לא מבין מה הפסול להגיב למי שדיבר על זה באמריות מפגרות ולועגות כאלה? אתצה יודע כמה יהודים יקרין ויר"ש אני מכיר שיצאו לפרנס מכרח הנסיבות, והם עדיין חיים בדוחק, בלי מותרות, והם יושבים ללמוד עוד אחרי ולםני ובאמצע העבודה, ובשבת, מתוך קושי ועייפםות ולמרות טרדות החיים? אבל בגלל חטאם שיצאו לקיים חיובם בכתובה אתה לועג להם בבוז מגוחך, כאילו הלכו לחפש מותרות! זה פשוט מגעיל!! אין לי מילה אחרת! הגאווה שלך, היוהרא כלפי אנשים שטובים ממך עשרות מונים, ההרשאה שלך לעצמך ללעוג להם ככה.... פשוט לבכות.

אמרתי בהתחלה, ללמוד ולעבוד! כתבתי שלא צריך ללכת ללמוד תואר בכלכלה עדיף ללמוד תורה...

יא. איך מטופש? מטופש שאתם מזלזלים בציבוןר שלם, שכולל בתוכו כל כך הרבה שכל ההמצות שלכם לא קשורות אליהם ממטר, וכפי שהסברתי היטב, זה מטופש! כל כך קשה להבין את זה? בן כמה אתה? 5? 

כבר הסברתי את החילוק, זה שלדעתך הוא טיפשי לא אומר שאתה צודק.. איך ידעת??

יב. לא, ההסקה מדברי היא ללכת מכובד, נאה, מסודר ומטופח. זה ההסקה. לא "ע"פ רוב.... ואם תלך מסריח פשוט תהיה מסריח, לא כי זה "נגד הרוב", וזה בדיוק מה שגורם לאנשים לומר "...מה מקולקים דרכיו... אוי לרבו שלימדו תורה", ועל חילול שמו אין מקיפין רח"ל!! שולח אותך שוב ללמוד בחוה"ל איך צריך לאזן בלבוש, וללכת כמנהג האנשים הרגילים המכבדים עצמם.

יופי אז איפה בא החיוב של השפם?? איפה בא החיוב של היופי???

אתחיל לדבר לקיר, יש יותר סיכוי שיבין.הָיוֹ הָיָה

מציע לך לקרוא שוב את הדיון, תבין כמה מגוחך אתה יוצא.

כל תשובותיך, אחת לאחת, מתפתלות ומתחמקות, אין דבר, יראה הקורא וישפוט.

אין כמו לסיים דיון בהתחמקות מהצד השני..עבד ה'.

שכל טענותיו הם תראה כמה אתה טיפש גאוותן מגוחך כסיל לא מבין וכו'...

אתה באמת מעוניין שאגיב? אין בעיה - אעשה זאת:הָיוֹ הָיָה

א. שקר. קבעת עובדות קרא את עצמך.

ב.מה זה "לא נתתי חילוקים"???!! זה הבעיה!! החלטת להמשיץ ציבור שלם, להאשים את כולו בחסרונות של חלקו, ואחריך המבול!...

ג. למקרה באמת נהיית סנילי - זה כן היה הדיון, הוד מעלתך הטיח אשמות בכך שלומדים אצלינו גמרא אחרי אנגלית, וכביכול זה מוכיח שאנגלית חשובה לנו יותר.

ד. ההשוואה שמה? שרע אם בחור יושב ושומע ד"ת מרב? מ"כל רב בציונות הדתית"?? הטינופת שאתה מטיל בצורה גסה בכזה מכלול של תלמידי חכמים, ש"כל רב מהצה"ד" (-ציטוט מדבריך!!!!) הוא בעייתי.... פשוט גועל... (ואל תשכח בסעיף א' להיתמם "רק שאלתי"... לא די שאתה גאוותן, אתה גם שקרן...)

ה.לא אמרתי שהם אמרו שטויות, ואכן אתה הוא זה שמזלזל בת"ח, אני רק אמרתי שזו רשימה נאה, בהתחשב בכך שאתה רוצה לחלוק על חזון איש, ולהעמיד כבלתי לגיטימי את מי שסומך עליו!!  אז כן, לגמרי לגמרי אתה המבזה ת"ח, וכמו בסע' הקודמים, ממש לא אני, ולגבי הרב וואזנר - הוא לא תלמיד של החזו"א, נקודה. הוא מזכיר אותו ונסמך עליו בדיוק כמו שר' למה זלמן עושה את זה, פשוט כי להם היה כבוד לחזו"א, מה שאין לך... זה לא קשור ללהיות תלמיד, כי הוא לא היה.

ו. איזה תמימות שובת לב.... "כתבת את דעתך"... ממש, מכח דעתך זילזלת בציבור שלם של ת"ח, עמלי תורה וירא"ש,  רק כי, אויה, הם לא כמו "דעתך".... הודאת בעל דין נהדרת...

ט. בדיוק על זה אמרתי שהיטרללת, גם לי יש ביקורת על צה"ל ועל הפינויים, אבל אני זוכר עוד כמה דברים קטנטנים שהוא עשה במקרה.... ואתה, בכסילותך, מדבר גבוהה גבוהה.... בלי צה"ל מזמן היית שחוט.  

י. אל תגיד לי "אמרתי בהתחלה"!! אתה לעגת, זלזלת, התנשאת, על כל מי שמפרנס את ביתו, כביכול הוא עושה את זה בשביל "הפרארי"!!!

יא.לא הסברת מאומה, תכל'ס דיברת, אתה וולדר, על ציבור שלם, ולא סייגתם, נכון או לא??? אז אל תבלבל במח בחילוקים בלשניים דקים....

יב.  להראות מכובד. נקודה.

אבל לדיון הזה אינסוף, כי הוכחת שאינך מבין מאומה, על אף שביארתי הדק היטב כל דבר, ולא עניתי בחצאי שורות לקוניות כמוך.. אל תבלבל ת'שכל ש"כל דברי" היו כמה אתה טיפש, כי אמנם כתבתי אף את זה, אבל זה היה תיבול לכל דברי ההסברה שטרחתי לכתוב, כפי שעיני הקורא תחזינ ה מישרים, אל תוציא את עצמך שוב ושוב ושוב שקרן, אבל תכל'ס היות והוברר שאין כאן דיון רציני, כי תמיד תעייל פילא בקופא דמחטא כדי להמשיך ולזלזל בכל ציבור הצינות הדתי, ישיבותיו ורבניו, ואל דברי טעם מעניינים אותך, אלא אך ורק טינופת וגאווה, לכן במקום לדון כאן במאה הודעות, החלטתי לעצור, אבל אתה פירשת את זה כהתחמקות - אז הנה עניתי לך, ובבקשה ממך, חסוך מאיתנו את הטינופת הבאה שלך, הקוראים כבר יידעו לשפוט לבד.

אענהעבד ה'.

א. שקר. קבעת עובדות קרא את עצמך.

איפה בדיוק??

ב.מה זה "לא נתתי חילוקים"???!! זה הבעיה!! החלטת להמשיץ ציבור שלם, להאשים את כולו בחסרונות של חלקו, ואחריך המבול!...

מה הקשר, כשאמרתי שלא עשיתי חילוקים הכוונה במספרים... (רבים מעטים וכו')

ג. למקרה באמת נהיית סנילי - זה כן היה הדיון, הוד מעלתך הטיח אשמות בכך שלומדים אצלינו גמרא אחרי אנגלית, וכביכול זה מוכיח שאנגלית חשובה לנו יותר.

ממש לא!, אני שאלתי למה לומדים קודם? 

ד. ההשוואה שמה? שרע אם בחור יושב ושומע ד"ת מרב? מ"כל רב בציונות הדתית"?? הטינופת שאתה מטיל בצורה גסה בכזה מכלול של תלמידי חכמים, ש"כל רב מהצה"ד" (-ציטוט מדבריך!!!!) הוא בעייתי.... פשוט גועל... (ואל תשכח בסעיף א' להיתמם "רק שאלתי"... לא די שאתה גאוותן, אתה גם שקרן...)

מה הקשר שוב פעם?? אני דיברתי על ההשואה ולא על הרב...

ה.לא אמרתי שהם אמרו שטויות, ואכן אתה הוא זה שמזלזל בת"ח, אני רק אמרתי שזו רשימה נאה, בהתחשב בכך שאתה רוצה לחלוק על חזון איש, ולהעמיד כבלתי לגיטימי את מי שסומך עליו!!  אז כן, לגמרי לגמרי אתה המבזה ת"ח, וכמו בסע' הקודמים, ממש לא אני, ולגבי הרב וואזנר - הוא לא תלמיד של החזו"א, נקודה. הוא מזכיר אותו ונסמך עליו בדיוק כמו שר' למה זלמן עושה את זה, פשוט כי להם היה כבוד לחזו"א, מה שאין לך... זה לא קשור ללהיות תלמיד, כי הוא לא היה.

לא כבלתי לגיטמי אלא שיש עוד צדדים (שהם מוסכמים), כאשר אדם נסמך פעמים רבות על מישהו משמע שהוא לומד ממנו, בכל עניין תינוק שנשבה הרב וואזנר בכלל לא הזכיר את החזו"א למה??

ו. איזה תמימות שובת לב.... "כתבת את דעתך"... ממש, מכח דעתך זילזלת בציבור שלם של ת"ח, עמלי תורה וירא"ש,  רק כי, אויה, הם לא כמו "דעתך".... הודאת בעל דין נהדרת...

תמימות תמימות... אסור לאדם לכתוב דעה? טוב לדעת!!

ט. בדיוק על זה אמרתי שהיטרללת, גם לי יש ביקורת על צה"ל ועל הפינויים, אבל אני זוכר עוד כמה דברים קטנטנים שהוא עשה במקרה.... ואתה, בכסילותך, מדבר גבוהה גבוהה.... בלי צה"ל מזמן היית שחוט.  

אה נכון שכחתי צה"ל הוא הכל!!!

י. אל תגיד לי "אמרתי בהתחלה"!! אתה לעגת, זלזלת, התנשאת, על כל מי שמפרנס את ביתו, כביכול הוא עושה את זה בשביל "הפרארי"!!!

אני אמרתי  שצריך ללמוד ולעבוד לא ללכת לעבוד וללמוד בשביל פרארי...

יא.לא הסברת מאומה, תכל'ס דיברת, אתה וולדר, על ציבור שלם, ולא סייגתם, נכון או לא??? אז אל תבלבל במח בחילוקים בלשניים דקים....

הסברתי תקרא..

יב.  להראות מכובד. נקודה.

מכובד זה לא בהכרח יפה...

בגלל שלא עקבתי על חלק מהדבריםכיפת ברזל-סרוגה
אענה על השאר..

ג. שאלת למה לומדים קודם אנגלית ואז גמרא, זה בגלל שגמרא היא לא רק שפה חדשה, אלא גם פלפולים מסובכים, קושיות ועוד כל מיני דברים שיהיו קשים לילד בכיתה ג.

ד. אז תדע שלא, אצלנו לא משווים שום זמר ובטח שלא זמרת לשום רב.

ט. צה"ל הוא לא הכל, אבל הוא בטח לא כלום. הוא אמנם מפנה נערים מגבעות ומשפחות מישובים, אבל גם מגן על עמ"י מפני המחבלים בכל המלחמות ומוסר את נפשו להגנה על עמ"י

יב. מכובד זה מינימום לא מכוער, בזמנו חשבו ששפם זה יפה ולכן גידלו שפם. ות׳כלס- יש בעיה להראות יפה?
אענהעבד ה'.

ג. שאלתי הייתה לא בגלל ההפנמה של הילד, שאלתי הופנתה בעיקר לכיוון של החיים של תורה, של מה מחנכים קודם, סולם ההערכים...

ד. הוא לא השווה רב לזמרת הוא השווה שאתם יושבים גם בטיש וגם במופעי שירה ואף שירת נשים...

ט. כן אבל עד להפוך אותו ללא יודע מה שהוא הכל והוא רצון ה' והוא מצוות עשה נשמע לי טיף טיפה יותר מידי, נכון שיש את צה"ל והעקרון שלו הוא צבא ומשהו נורמלי אבל מה המציאות? אי אפשר להגיד זה מצוות עשה וזה זה אבל להתעלם מהמציאות, שגורמות (לרוב) שזה יהיה מצווה הבאה בעבירה...

יב. לא  אמרתי שיש בעיה אבל הוא כתב נאה מכובד מסודר ומטופח משמע יפה, ואתה כתבת שמגדלים שפם כדי להראות יפה ושיהיה קידוש ה'.. מה זה פעם חשבו שזה יפה ולכן גידלו? הלכו ע"פ רוב? על מה שיפה?

תשובהכיפת ברזל-סרוגה
ג. לגבי זה אל תדאג, תורה לפני אנגלית.

ד. לכן כתבתי שזו הכללה, כי דבר ראשון יש הרבה שלא שומעים שירת נשים ודבר שני, יש הרבה שמעדיפים טיש על הופעה.

ט. כן, זו מצווה ויש מספיק רבנים שיסכימו איתי

יב. אם אדם דתי הולך בצורה מרושלת זה חילול ה׳, וכן יפה זה ע"פ מה שחושב הרוב.
אענה - סתם שתדע שכייף לדון עם מישהו ברמה...עבד ה'.

ג. כן השאלה מה התלמידים יודעים יותר טוב? (לא מדבר על גילאים מבוגרים - אלא על מה שהם כאשר הם קטנים)

ד. מה זה הרבה? העדפת טיש זה דבר יפה מה המציאות? איפה יש יותר דת"ל בהופעות זמרים (לא בהכרח זמרות) או בטישים?

ט. עד מצוות עשה? ולא להסתכל למציאות לא לראות מה הולך בצבא??

יב. יש מרושל יש מכובד ויש יפה, אז אמרתי כבר אם הולכים ע"פ מה שחושב הרוב נשים מכנסיים כי חצאתי זה מכוער, גברים ללא כיפה כי כיפה זה מכוער, ללא ציצית כי מה זה החוטים האלה? ועוד ועוד...

תגובהבן מכיר

ג. כן השאלה מה התלמידים יודעים יותר טוב? (לא מדבר על גילאים מבוגרים - אלא על מה שהם כאשר הם קטנים)

תשובה: ראה תגובתי לעיל

ד. מה זה הרבה? העדפת טיש זה דבר יפה מה המציאות? איפה יש יותר דת"ל בהופעות זמרים (לא בהכרח זמרות) או בטישים?

תשובה: מה זה קשור איפה יש יותר? הופעות מותאמות ליותר אנשים (כמה היו בטיש של גור (החסידות הכי גדולה) וכמה היו בהופעה של מוטי שטיינמץ)

ט. עד מצוות עשה? ולא להסתכל למציאות לא לראות מה הולך בצבא??

תשובה: ראה תגובתי לעיל

יב. יש מרושל יש מכובד ויש יפה, אז אמרתי כבר אם הולכים ע"פ מה שחושב הרוב נשים מכנסיים כי חצאתי זה מכוער, גברים ללא כיפה כי כיפה זה מכוער, ללא ציצית כי מה זה החוטים האלה? ועוד ועוד...

תשובה: זה נקרא דמגוגיה... ברור שהולכים בצורה מטופחת אבל בגדרי ההלכה

אענהעבד ה'.

אני דיברתי על הערכים...

אז זה אומר שצריך ללכת לשם?

אני מחלק בין חו"ל לארץ...לגבי הפעילות..

יופי אז לא מתייפיפים הולכים מכובד...

תגובהבן מכיר

אני דיברתי על הערכים...

תשובה: כמעט כל הנערים יודעים יותר ארמית מאנגלית. כשבמערכת שעות יש שעה גאוגרפיה, 4 אנגלית ו-8 גמרא (בחטיבה, בישיבה זה גמרא לבד תופס חצי יום, והחצי שבו יותר ערניים) אז ברור לתלמיד מה סדר החשיבות.

אז זה אומר שצריך ללכת לשם?

תשובה: ושוב? מה זה ההופעה של מוטי שטיינמץ (או של ישי רובו ביני לנדאו ועוד זמרים מוכרים יותר ופחות אלא שרציתי להביא דוגמא מהציבור החרדי מסיבה מובנת..).

ובצורה יותר עניינית - הופעה יש פעם בהרבה זמן והיא יקרה לכן כשעושים על מנת שתהיה כלכלית עושים להרבה אנשים ואין דבר רע בכך, בשיעור (או טיש, מה שתרצה) זה הפוך: הוא חינם, קורה בתדירות גבוהה, ככל שיש אנשים השיעור יותר מסורבל ויותר קשה להעביר אותו (מה עוד שבטיש ושיעורי שבת זה בכלל לא רלוונטי כי אין מערכת הגברה)

אני מחלק בין חו"ל לארץ...לגבי הפעילות..

תשובה: חילוק כזה אינו ענייני שכן אי אפשר להתגייס לחלק מהצבא, אתה מתגייס ושולחים אותך לאן ששולחים, מה גם שהתשובה עומדת בעינה הן בארץ וק"ו בחו"ל

יופי אז לא מתייפיפים הולכים מכובד...

תשובה: לגמרי לא ענייני - על טעם ועל ריח.. כמה זמן אתה חושב שמושקע בסידור הפאות, ואילו מרככים קונים על מנת שהם יישארו ככה? זה לא גנדרני (גם לי יש פאות, אני יודע איך זה עובד)

התשובה הזו יצאה קצת מבולבלת כיוון שאנחנו בשני תת-שרשורים וכתבתי תשובה בלי לשלוח אותה בטעות, מעכשיו אענה רק בתת שרשור הזה

ובהקשר של רמקול ושידור חיבן מכיר

רמקול אינו נחשב כדיבור ולכן לא יוצאים ידי חובה בשמיעה דרך רמקול (אם נמצאים קרוב כך ששומעים גם את הקול המקורי של החזן יש מקילים). אף על פי כן הופעה חיה של אישה היא אכן בעייתית. 

שוב הכל דמגוגיה....הָיוֹ הָיָה

ג. ברור שהקטנים לא יודעים גמרא, כבר יום שלם מנסים להסביר לך את זה, היה נראה שהבנת, ושוב אתה חוזר אחורנית? מה שמראה שלא באמת השיח חשוב לך, אלא הטלת הרפש, נדפקת מכיוון אחד אז אתה חוזר לשני, בתקווה שנשכח שגם בו נדפקת, אז לא, מותק, לא שכחנו...

ד. גלעד ענה מעולה בתשובתו מיד כאן.

ט. אתה מרוב "להסתכל למציאות" מבטל מצוות עשה, תהנה, אנחנו במקרה סומכים על כמה "פושעים" מסוג מרן הגר"א שפירא, שהורו שההליכה לצבא היא מצווה, וכשמורים לפנות - לסרב פקודה. אבל אתה - חכם בעיניך, תקווה לכסיל ממך.

יב. מישהו אמר כיפה? ציצית? חצאית? דיברו על שפם, שאין בו שום איסור הלכתי, אל תסיט את הנושא כשהדמגוגיה שלך כ"כ שקופה!!! באמת חשבת על מה שאתה כותב? כי משום מה אני ראיתי בימי חלדי אי אלו "מזרוחניקים" עם כיפה, ועם ציצית, ו"מזרוחניקיות" עם חצאית.. מוזר הא?

אענהעבד ה'.

נכון וזה מובן שהם לא ידעו, למה שוב אתה מעוות את השאלה??

ועניתי לו שאני מסכים איתו לגבי חו"ל ומבצעים, אבל בארץ האפליה וההתנהלות...

אני נסמך גם על כמה "פושעים" הרב שלום כהן, הרב דוד יוסף, הרב מוצפי...

מה הקשר... אני דיברתי על ההבדל בין יפה למכובד... 

...הָיוֹ הָיָה

א', למה התכוונת באמרך "מה הקטנים יודעים יותר טוב" אם זה ברור לך שלא שייך שיידעו גמרא מה עיוותתי?

ב' שוב, מה "חו"ל ומבצעים" מלחמות היו בארץ, שמירה מפיגועים זה בארץ, איפה אתה חי? ובכל מקרה - נניח שבחו"ל - למאי נפק"מ? אז המצווה להתגייס היא בגלל חו"ל.. התכל'ס - יש מצווה להתגייס, ושלום על ישראל.

ג' אין לי שום בעיה שתסמוך עליהם, אני מעולם לא האשמתי את מי שהולך אחריהם - הבעיה היא אצלך שאתה מטיל בוז ורפש בכל מי שהולך אחרי החולקים עליהם... לא קלטת את זה? מחלוקת זה לגיטימי, רבנים שונים זה לגיטימי, הבעיה מתחילה בכך שאת המזלזל במי שחולק עליך, מזלזל ברבנים אחרים, מזלזל בלומדי תורה שאינם במחנה שלך, זו הבעיה!!

ד' דמגוגיה במיטבה, אין הבדל. ואתה יודע את זה טוב, רק שנח לך לומר שמי שהלך עם שפם זה כדי "לקבל את עקרונות החילוניים" כמו שכתבת ביוהרתך.... ואם רק "דיברת על ההבדל בין יפה למכובד" מאיפה הצנחת את הקשקשת על כיפה וציצית, למען ה'?! אל תנסה אפילו לענות, ברור מאליו שפשוט נהנית לזלזל, לשקר, לטנף, וזהו. 

תשובהכיפת ברזל-סרוגה
ג. יותר תורה מאשר אנגלית

ד.ראה תשובת גלעד יוסף כהן

ט. עד מצוות עשה (ברבים). להסתכל במציאות, לראות שיש פגמים, אבל להבין שהרוב המוחלט הוא טוב.

יב. לא, אנחנו מתלבשים מכובד, כי המינימום זה לא מרושל ועושים טיפה מעבר.
לא, ללבוש המכובד אסור לסתור את ההלכה, והוא גם לא סותר- עובדה שלמשל מלכת אנגליה לובשת שמלה שמגיעה עד הקרסוליים...
תגובהבן מכיר

ג. שאלתי הייתה לא בגלל ההפנמה של הילד, שאלתי הופנתה בעיקר לכיוון של החיים של תורה, של מה מחנכים קודם, סולם ההערכים...

לא הבנתי את התשובה, מלמדים קודם אנגלית כי מבחינת יכולת הקליטה של ילדים זה מגיע קודם לגמרא (ארמית). ודרך אגב מי שעושה 3 יח' אנגלית כנראה יודע ארמית יותר טוב, לא משנה מה היא רמתו בהבנת הגמרא.

ד. הוא לא השווה רב לזמרת הוא השווה שאתם יושבים גם בטיש וגם במופעי שירה ואף שירת נשים...

מה הבעיה להיות במופע שירה? אם הרב שלך פוסק שמותר לשמוע שירת נשים (באמצעות רמקול) אז (אמנם נראה שבעל נפש ראוי שיחמיר על עצמו לפחות הופעה חיה כי דין בזה הוא יותר קשה, אבל בכל זאת מה הבעיה שתלך להופעה של אישה?

ט. כן אבל עד להפוך אותו ללא יודע מה שהוא הכל והוא רצון ה' והוא מצוות עשה נשמע לי טיף טיפה יותר מידי, נכון שיש את צה"ל והעקרון שלו הוא צבא ומשהו נורמלי אבל מה המציאות? אי אפשר להגיד זה מצוות עשה וזה זה אבל להתעלם מהמציאות, שגורמות (לרוב) שזה יהיה מצווה הבאה בעבירה...

לרוב??? וצר לי שאני מתקטנן על הכמות, אבל פה זה משמעותי, כי אם רובו של הצבא הוא טוב אז ודאי שיש להתגייס אליו. כמות הפעולות של הצבא בדברים טובים גדולה עשרות מונים מכמות הפעולות שלו לטובת ערבים. הפעולות בהם הצבא מתייחס לערבים בצורה מפלה הן שערורייתיות וצריך להעלים אותן, אבל הן בטלות בשישים לשאר המבצעים.

יב. לא  אמרתי שיש בעיה אבל הוא כתב נאה מכובד מסודר ומטופח משמע יפה, ואתה כתבת שמגדלים שפם כדי להראות יפה ושיהיה קידוש ה'.. מה זה פעם חשבו שזה יפה ולכן גידלו? הלכו ע"פ רוב? על מה שיפה?

כן. איש תורה צריך להראות "ללא רבב על בגדו" ובצורה יותר מעשית: מטופח. אין זה כבוד התורה שמשמשיה נראים מרושלים, אלא הם צריכים להיות אנשים שכאשר מסתכלים עליהם כל אחד אומר: אני רוצה להיות כמוהו".

אענה - תודה (לה') על עוד אחד שדן ברמה...עבד ה'.

ג.  לא הבנתי את התשובה, מלמדים קודם אנגלית כי מבחינת יכולת הקליטה של ילדים זה מגיע קודם לגמרא (ארמית). ודרך אגב מי שעושה 3 יח' אנגלית כנראה יודע ארמית יותר טוב, לא משנה מה היא רמתו בהבנת הגמרא.

דיברתי על סולם הערכים, זאת אומרת מה מחדירים שיותר חשוב??

ד. מה הבעיה להיות במופע שירה? אם הרב שלך פוסק שמותר לשמוע שירת נשים (באמצעות רמקול) אז (אמנם נראה שבעל נפש ראוי שיחמיר על עצמו לפחות הופעה חיה כי דין בזה הוא יותר קשה, אבל בכל זאת מה הבעיה שתלך להופעה של אישה?

אם זה באמצעות רמקול אז האיסור של שמיעת שירים מאז שחרב המקדש לא תקף? אז איך אפשר להתפלל לתוך רמקול ולענות? כי לזה אין שום היתר!!

ט. לרוב??? וצר לי שאני מתקטנן על הכמות, אבל פה זה משמעותי, כי אם רובו של הצבא הוא טוב אז ודאי שיש להתגייס אליו. כמות הפעולות של הצבא בדברים טובים גדולה עשרות מונים מכמות הפעולות שלו לטובת ערבים. הפעולות בהם הצבא מתייחס לערבים בצורה מפלה הן שערורייתיות וצריך להעלים אותן, אבל הן בטלות בשישים לשאר המבצעים.

לא נשמה, רובו הוא גרוע! איזה מבצעים?(אין לי בעיה אם זה שהם הולכים לסוריה ומטפלים שם..) אני שואל פה במדינה! מה קורה מי מפנים יותר? על מי מגינים יותר?

יב. כן. איש תורה צריך להראות "ללא רבב על בגדו" ובצורה יותר מעשית: מטופח. אין זה כבוד התורה שמשמשיה נראים מרושלים, אלא הם צריכים להיות אנשים שכאשר מסתכלים עליהם כל אחד אומר: אני רוצה להיות כמוהו".

מכובד, לא צריך להתייפיף! שיגיד שהוא רוצה להיות כמותו לא בגלל נראותו אלא בגלל אמיתותו דעותיו עקרונותיו...

מותק, לכתוב שוב ושוב "מישהו שדן ברמה" לא יעזור לך.הָיוֹ הָיָה

כל מי שקרא את השיח בינינו - ראה שאמנם הטחתי בך עלבונות, אבל זה לא היה במקום הסבר, ועניתי היטב היטב לכל דבר, ואתה בתשובותיך השבת בחצאי משפטים קטועים ובלתי מובנים, אז נכון, כתבתי שאתה שקרן וגאוותן, ואני לא חוזר בי מזה, אבל שים לב שציבור הקוראים יודע גם לקרוא את התוכן, וההתחמקויות שלך גלויות לפניהם כשמש בצהריים...

בעיקרון כולם כותבים פה את אותם הדברים שוב ושוב בניסוחים שונים, אבל אתה חוזר ומתבצר בשלך, ולא שוכח לכתוב "רק שואל", ממש, הטלת רפש בכל הציבור הזה, וכשמסבירים לך שאתה טועה, זה בכלל לא מטריד אותך, כנראה אצלך רק ארץ ישראל היא מצווה, ולא כבוד ת"ח, לא כבוד התורה, לא אמירת אמת, לא לשה"ר, לא הוצאת ש"ר, אין לך את כל אלו בלכסיקון, רק לטנף ולטנף ולטנף.

אתן רק דוגמה אחת - כבר ארבעה אנשים כתבו לך שוודאי שהתורה היא עליונה בסולם הערכים אבל לומדים אנגלית לפני בגלל היכולת של המח לקלוט, ואתה שוב ושוב אומר "אבל מה לפני, מה יותר חשוב" ומתעלם ממה שמסבירים לך, ואל תספר אח"כ ש"רק שאלת", עאלק, רק שאלת, ממש... בשיא התמימות, הא? בער.

כן כי אני לא שאלתי על השכלה אלא על הערכיים...עבד ה'.

אין לי בעיה שילמדו אנגלית, רק מה ההערכים?

איפה התחמקתי?? איפה הסברתי לי שאני טועה? איפה זלזלתי בת"ח? איפה שיקרתי? לשון הרע? הוצאת שם רע? איפה??

מי בדיוק אמר איזה 5???עבד ה'.

הכל כאן לפניך, אתה יכול פשוט לקרוא.הָיוֹ הָיָה

אבל זה לא יעזור, כי המטרה שלך היא לא להבין, היא לא לדון, היא לא כלום חוץ מלהשמיץ ולטנף, להראות כמה רק אתה וחבריך הכי טובים ויראי שמים ועבדי ה', וכל השאר הם זבל.... אז אין סיכוי שתבין, אין סיכוי שתקבל, אין סיכוי לכלום, רק ללכלכך, לשקר ולהתגאות.

ממש לאעבד ה'.

המטרה שלי היא לנסות להבין אתכם.. אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה... ואיך ידעת שרק אני וחברים שלי יראי שמים? 

....הָיוֹ הָיָה

כל הנוסח שלך, לאורך כל הדרך, מראה שלא באת להבין כלום, אלא להשמיץ, סיפורים ספר לסבתא שלי.

איך הגעתי? כי אתה מזלזל בכל מי שלא כמותך. קרא את עצמך. 

למעשה - שמת לב שלא ענית באמת על שום דבר ממה שגלעד כתב?הָיוֹ הָיָה

ג - ענו לך כבר כמה פעמים, התורה יותר חשובה, ותפסיק להשמיץ שלא, אתה תלית את הבוז בלימוד האנגלית קודם - וענו לך עליו.

ד - חדש לך שיש רבנים שמורים אחרת? (בעצם זה הבעיה שלך לאורך כל השיח הזה, אתה לא "חולק" על אחרים, שזה כמובן מותר, אלא "מאשים" אחרים, כביכול רק דעתך היא הלגיטימית)

ט - אני מבין שלא שמעת על מלחמת השחרור, סיני, ששת הימים, יום כיפור, לבנון, וכו', רק פינויי יישובים יש לך בזיכרון?

יב - אופסי! שוב האשמה גורפת ומכלילה! (רק אל תשכח אח"כ לומר "שאלתי") כל מי שהלך מכובד כדי שבני תורה לא יהיו פחות נאים מאחרים - זה בגלל "אמיתות דעותיו ועקרונותיו" של החילוני.... שוב חשפת את פרצופך בשיא הקלון. אתה האשמת, אתה החלטת, ככה בא לך לחשוב, והמבול אחריך...  

אענהעבד ה'.

ג - אוקיי קיבלתי.. אני שאלתי אתה זה שלא רצית לענות!!!

ד - אני לא מאשים אני חולק, איזה רב מתיר הופעה חיה??

ט - אמרתי שמלחמות חוץ לארץ אין לי בעיה אבל מה שקורה בתוך הארץ... 

אני לא אמרתי את זה אל תשנה ממילותי בבקשה..  אני אמרתי מכובד זה לא מתייפיף, ועדיף שיעריך אותו על מידותיו עקרוניתו ולא על בגידו...

...הָיוֹ הָיָה

א' ענו לך הרבה לפני, פשוט תפתח ותקרא,

ב' עירבבת את חורבן הבית, זה דבר שרבים מתירים, ומוכיח שאתה לא מעוניין כלל לכבד מי שחולק עליך, בעיניך כל מי ששומע שירים אחרי החורבן אתה מאשים אותו ברשע ואי הקפדה על מצוות - אז תהנה.

ט' מה? ששת הימים איפה הייתה? בחו"ל? יום כיפור? בחו"ל? מה עובר עליך?

אני לא משנה כלום, אתה טוען בתוקף שכל מי שמגדל שפם זה כי הוא רוצה לקבל את עקרונות החילוני, ומסרב לקבל את המושג שבני תורה צריכים להראות נאים לא פחות מהשאר, ואתה קורא לזה בבוז "להתייפייף".... אל תתחמק ממהש אמרת.

אענהעבד ה'.

מי ענה לי לפנייך?? למה לא רצית לענות??

מה הקשר כל ההיתר הוא מפני שהדור חלוש\כי זה דרך רדיו... הופעה חיה זה בעייתי מה לעשות? לא התירו הכל, כמו גם שירי עגבים והללות שלא התירו...

מה הקשר אמרתי שאני מחלק בין מה שנעשה בארץ לבין חו"ל...

לא נכון, כיפת ברזל כתב שגידלו שפם כדי להראות יפים כדי לקדש שם שמים...

..הָיוֹ הָיָה

לפני בציר"ה, לא בפתח, וזה כולל גם אותי, רציתי ורציתי, ואף עשיתי את זה, אזמין אותך שוב לקרוא את מהלך הדברים

איך הגענו לעגבים והוללות? אני אחזור שוב: אתה לא מוכן לקבל אנשים שפוסקים לפי מישהו אחר, בעיה שלך, לא שלהם. אין לך שום רשות לזלזל בהם בגלל זה.

איך המשפט של ה"מחלק" עונה על טיעוני? אתה שוב תוקע משפט לקוני, חסר משמעות.

לגבי השפם - נכון מאוד. זה מה שהוא כתב, בצדק, ואתה פתאום עברת לכיפות וציציות ולקבל את הדעות של החילונים.

אענהעבד ה'.

לא עשית את זה..

כי דיברנו על ההיתר, לא מזלזל איך אתה מסיק מסקנות כזה מהר? אני חושב שאתה צריך ללכת לאיזה אונברסיטה מכון מחקר מדעי תצליח שם יותר נראה לי...

ממש לא, כי יש את היחידות מה שהם עושות בארץ ויש יחידות שלא פועלות בארץ, שם אפשר לדון על דברים אחרים...

כי הוא דיבר על יופי, ולא כתוב שצריך להראות יפה כתוב מכובד, וחילוני לרוב יתלבש יפה....

לגבי דבן מכיר

המאמר פורסם לפני הסיפור שלו

והוא היה אז מוכר בציבור הדתי לאומיבן מכיר

תודה על העזרה נשמה!! אז נשמה כללית אשמח שתגיד ליעבד ה'.

מי פירש נכון את המאמר?

איך זה קשור ל"לפרש נכון את המאמר"?הָיוֹ הָיָה

יש כאן מאמר, שכל עניינו השמצה מרושעת על ציבור שלם, מבלי לעמוד במבחן המציאות. ולך מחמת תסבוכות כאלו ואחרים בחיים נחמד לסמוך עליו ולהמשיך אותו, תוך רמיסת כל ערכי התורה, לבריאות שיהיה לך.

זה לעניין הרב...עבד ה'.

שכתבת שאני מגחיך את עצמי...

ברור שאתה מגחיך את עצמך!!הָיוֹ הָיָה

כי הדיון היה על לשמוע ד"ת מרב, ואתה כתבת ביוהרתך המסריחה "כל רב אחר בצה"ד".

זה שהובא כאן מאמר עתיק כאילו הוא רלוונטי לא קשור כלל.

מה בדיוק אתה "פירשת יותר נכון"?? אני מניח שגם אתה לא ידעת שמדובר במשהו כל כך עתיק, ו"פירשת" - כמו שהודית - שפשוט כל הרבנים המזרוחניקים אותו דבר , כולם פושעים.... מי יודע, אולי בעיניך גם ר' אברום והרב אליהו היו עברייני מין, אולי גם מרן הרב זצ"ל... מי יודע... רק אתה וחבר מרעיך, נוטפי היוהרא והזלזול, רק אתם "עבדי ה'"....

טינופת.

מה הקשר??עבד ה'.

אני התכוונתי להשוואה ולאו דווקא לרב.... מי אמר שכולם פושעים מה הקשר????

מתי המאמר פורסם?חושבת בקופסא

לפני 20 שנה? יותר?

כבר כתבתי על חוסר הרלוונטיות שלו,

אני רוצה להבין אם סתם לקחו מאמר ישן,

או שהכותב היה מנותק מהמציאות כשהוא כתב אותו?

אגב, משהו שגרם לפני הרבה שנים לאבד מהכבוד שלי לחיים ולדר היה איזה סיפור בילדים מספרים על עצמם.

על ילד שאבא שלו קנה מחשב לצורך עבודה, והילד התגנב ושיחק בו במשחק יריות,

ואז בלילה היו לו סיוטים כ"כ קשים על הרעים של המשחק שבאים להרוג אותו עד שההורים לקחו אותו מיד ליועץ החינוכי הדגול חיים ולדר, והוא אמר להוציא את המחשב מהבית.

וזכור לי איור של נחש שיוצא מתוך המחשב וחונק את הילד מלווה לסיפור.

לילד הזה היו כנראה בעיות נפשיות חמורות מעבר ל"נזק רוחני מהמחשב".

משחק חינמי שבא מותקן לא יכול להיות גרפי ואלים, דברים כאלה עולים כסף.

(אני מניחה שזה משהו בסגנון של משחק הדינוזאור של ניתוק אינטרנט)

אז לילד יש בעיות בלי קשר למחשב הנורא.

ואולי הבעיה היא ההורים שממגוננים יותר מדי?

הדבר הראשון שהם עשו כשלילד שלהם יש סיוטים חמורים זה לגרור אותו ליועץ חינוכי,

נשמע שהם לא יכולים לזוז צעד בלי היועץ הדגול הזה וכנראה שאין להם שום ביטחון עצמי בהורות שלהם והם כפופים לחלוטין למה שאיזה חיים הוגה במשרד הממוזג שלו לגבי הנזק המזעזע של מחשבים.

(ראינו עד כמה הוא מחובר לעולם החיצוני ומבין בכלל מה הולך בו)

וכנראה שהאבא איבד את העבודה שלו, אז שחיים ירשום את זה לזכותו.

קראתי את הסיפור בערך בכיתה ו' לפני זה ממש אהבתי את ילדים מספרים על עצמם, ואחר כך גם ניסיתי כמה אנשים מספרים על עצמם ושם התעמולה וההטיה האישית של הכותב מאפילה על הסיפורים ומפשיטה אותם מכל ערך באופן הרבה יותר בולט)

ידוע שיש עיוות בספריו...עבד ה'.

אכן באזור שנת 2000בן מכיר

המאמרים (כשהקריאו אותם יחד) נחשבו בזמנו לאקטואלים ורציניים ביותר

התכוונתי שהמאמר פורסם באזור שנת 2000בן מכיר

ובשנים שאחר כך (ובמקומות מסויימים עד היום) היה נחשב לאקטואלי ביותר

לא זכרתי שלהוציא את המחשב זו היתה המלצה של חייםאני והאני
ולדר... בכל מקרה מתארים שם משחק יריית..
אבל אין ספק שהוא ילד רגיש במיוחד...
אני גדלתי על חיים ולדר וקראתי כל ספר מליון פעם... אומנם יש סיפורים מזעזעים אבל מקסימום מדלגים
זה לא סיפור מזעזעחושבת בקופסא

זה סיפור מעצבן ומטיף בצורה מוגזמת נגד "המחשבים הנוראיים".

משחק יריות שבא בחינם לא יכול להיות אלים וגרפי, משחקים כאלה עולים כסף.

הבעיה של הילד הזה היא לא המחשב אלא העדינות הנפשית המוגזמת.

אני חושבת שהסיפור הזה נמצא באחד משלושת או ארבעת הספרים הראשונים.

באנשים מספרים על עצמם הדבר הזה הרבה יותר גרוע,

אני זוכרת איזה סיפור מנקודת מבט של מורה בסמינר,

שאומרת שהרבה פעמים בנות באות לסמינר רק בגלל קורות חיים טובים בשידוך ולא כי המקום מתאים להן,

וזה ממש נורא ומדרדר את המוסד.

והיא גם אמרה איזה משהוא שחצאית ארוכה מידי זה "רחובי" ולא צנוע.

זה אמור להיות ספר קריאה או סיכום הכללים של איזה סמינר?

אין כאן שום סיפור, סתם הטפה אחת ארוכה.

אני ממש שונאת ספרים חרדים מטיפנים שמרגישים צורך לעצור את העלילה בשביל לדחוף איזה קטע ברמה של גן ילדים על חשיבות התפילה או משהו, כנראה כדי לעבור בביקורת של הוועדה שנותנת "כשרויות" לספרים.

לגבי זהמתנחלת אמיתית

עוד דגמה:

היה שלב שהוא איחד סיפורים מאותו מחבר וקרא לספר "צ'אלמער" (סליחה אם לא כתבתי נכון)

אם תקראו - תבינו.

כל הספר זה רק נגד ציונות וכל הזמן הוא מדגיש כמה הוא לא ציוני.

עד כדי כך שיש קטע (לא יודעת אם אמיתי או לא) שהוא מספר משהו על זה שיש בחורים שכרתו ברית עם מדינה עוינת (לא זוכרת איזה) כדי שחס וחלילה הציונים הכופרים לא יעבירו את השגרירות לירושלים.

מזעזע. אין מילים.

לכרות ברית עם שונאי ישראל?

בושה בשבילו שזה בכלל הופיע בספר.

יש סאטמרים או נטורי קרתאחושבת בקופסא

או כת אחרת בסגנון, שקיבלו אישור של הרשות הפלסטית להקים ישיבה בחברון בלב השטח הערבי.

כדי לקבל את האישור הזה הם הצהירו שהם שונאים המדינה הציונית והם ממש אוהבים את פלסטין שמתנגדת אליה.

זה כבר לא עניין של דיון או חוסר הסכמה,

אין לאנשים כאלה בעיה להתחבר למחבלים רוצחים שרוצחים ולהם את העם.

כי הם לא מרגישים חלק מהעם הזה בכלל.

כנראה שגם חרדי רגיל לא "יהודי כשר" מבחינתם.

חייב להדגיששלמה....

אלו רק קיצוני ה"נטורי קרתא"! סאטמער רחוקים משם

כנסו > כנסו> ממש אהבתי את תגובתך @כיפת ברזל-סרוגהכהנא צדק!!!

מתגובתך לחיים ולדר אתה רק מוכיח כמה הציבור הדת"לי חי את 2 העולמות לסירוגין!!!!!

נראלי בגלל היהירות שלך החלטת להגיב לחיים ולדר כל כך מהר אבל לא קלטת את תוכן תגובתך ... בעצם הוכחת לחיים ולדר כמה אתה לא יודע "האם אתה חילוני או דתי"!!! פשוט נתת אות שכל מה שחיים ולדר כתב הוא נכון רק הוספת פה ושם כמה תירוצים חמודים

תקרא שוב את תגובתך ואולי תבין שמוצהר אמרת לחיים ולדר שאתה לא יודע , לא יודע כמה אתה דתי או כמה אתה חילוני, ואולי כדי לאבטח את עצמך השתמשת במושג "אל תשכח אני קודם דתי ורק אח"כ לאומי!" די משעשע לראות את היהירות שבתגובתך המעמידה על האמת ויותר מזה אולי כנראה לא הבנת את משמעות הכתבה.

לא דיברנו פה על לאומיות דיברנו על דתיות שזה שמירת תו"מצ וחילוניות שזה פריקת עול תומ"צ. 

מצטטת ממכתבך לחיים ולדר: "הוא יושב ב"טיש" של הרב מרדכי אלון, אך גם במופע האחרון של ריטה ורמי, בשניהם תראה אותו עם עיניים עצומות שר בדבקות. ......." תגיד לי אתה שמעיד על הציבור הדת"לי שהוא קודם דתי , מה דתי בלשמוע את ריטה ורמי???????? שנינו יודעים שאלו לא זמרים דתיים ולא נתווכח על זה אני מעריכה אותם מאד אבל בנאדם שמחזיק מעצמו "קודם כל דתי " יחפש אמנים הרבה יותר אמוניים! ועכשיו תגיד שלא כולם שומעים שירת נשים "לגבי ריטה ורמי- דווקא יש הרבה שבכלל לא שומעים שירת נשים..." אז אני רק רוצה להגיד לך שקודם כל צחקתי ואח"כ נהניתי לראות איך יצאת מגדרך ואמרת "שדווקא הרבה לא שומעים ש"נ..... 

דייי לתירוצים! כי באמת בא ונודה על האמת שאת האסור הפכתם למותר את המקולקל הפכתם למתוקן ... 

עבודת ה' אמיתית לא הולכת עם הביטל'ס , ולא רמי וריטה , לא עם לימודי כלכלה, ולא עם שירות בצבא.... ואם כבר מדברים על שירות צבאי מעניין לדעת אם שירתת? ומה היחס שקיבלת ? ואם לא - אני לא מציעה לקרוא לזה השתמטות יש ניסיון של דת"לית בצבא אתה לא רוצה לשמוע איזה יחס הם מקבלים...

בסכ"ה לפי מכתבך לחיים ולדר הוכחת לו שהוא לא טעה !!! ובהחלט המ"פ שלכם בשביל אלוהים.. ואם אתה דואג על הצבא שיתפרק אז הוא כבר מפורק!

חמודי, שפכת הרבה דיו ולא אמרת כלום!הָיוֹ הָיָה

כל התגובה הארוכה שלך, כתבת בה רק שכיפת ברזל טועה וטועה ויהיר ולא מבין, ולא הבאת אפילו דוגמה אחת! הדוגמה היחידה שלך היא מריטה ורמי, ועל זה הוא כתב במפורש שרבים לא שומעים את זה, אז אתה התפתלת באומרך "קודם יצאת מגדרך ורק אז.." רק אז מה? הוא פשוט כותב שזה שקר, זה הכל, ואתה נואם נאום שלם על זה שהם גרועים ואסורים, ואז אומר שהוא "יצא מגידרו", כל כך קשה לך לקלוט שזה בדיוק מה שהוא ארמ? שרבים מקפידים על האיסור? מי שלא מקפיד - לך תצעק עליו - אבל מהיכי תיתי להאשים בזה את כולם? ואתה אומר שכיפת ברזל הוא היהיר כאן? כל הפוסל....

לא ראיתי שום יהירות רצל כיפת ברזל, רק תגובה כנה וכואבת, בניסוח עדין ונאה, רק מהכותרת אפשר לקבל השראה, הוא אל תקף הוא אמר "כואב לי", והאריך להסביר כנאה וכיאה. ומה אתה עשית מנגד? כלום, רק כתבת שזה לא עבודת ה' ולא יראת שמים ולא ולא ולא, ולא טענת שום טענה לגוף הדברים שכיפת ברזל כתב.

רק לקבוע "התרתם את האסור" ו"הפכתם את המקולקל למתוקן" ועוד כמה אקסיומות בלי שום הסבר, ובגלל זה אתה אומר שכיפת ברזל הוכיח כמה ולדר צדק? אתה רציני? כל אות שלך מוכיחה כמה כיפת ברזל צדק, ואילו ולדר ואתה וכל שאר המופרעים שנהנים להשמיץ ציבור שלם כדי להרגיש טוב עם עצמם - טועים.

תחשוב קצת לפני שאתה שולח דברים שאתה עושה בהם צחוק מעצמך.

ברוך ה' שהציבור שלנו מלא בלומדי תורה, יראי שמים, הרבה יותר ממך ומחבריך, שלא חיים שום לסירוגין, אלא חיי קודש נעלים ומרוממים. אשרינו שאנחנו בחלקם ולא בחלקך, בחלקו של ר' אברום והרב דב ליאור ולא בחלקו של חיים ולדר ועדת מרעיו.

תקרא שוב אולי אתה לא יודע מה הפירוש של המילה לסירוגין...כהנא צדק!!!

כמו שכתבתי קודםחושבת בקופסאאחרונה

הבעיה של המונח דתי לאומי\ ציונות דתית\ עוד מונחים בסגנון,

זה שהוא כולל בתוכו המון המון תתי מגזרים שסותרים אחד את השני וזה באמת מגוחך לקבץ אותם ביחד.

גם המנוח "חרדי" הוא מאוד מאוד מפשט, יש ספרדים ואשכנזים,

לספרדים יש מודרניים ושמרנים (אני בטוחה שהמילים האלה לא נכונות לתיאור, אשמח אם תגידו מה ההגדרות הנכונות)

ולאשכנזים יש חסידים וליטאים

לליטאים יש איזו חלוקה בניהם, היא לא ממש דרסטית, אבל היא קיימת, אני לא ממש מבינה בזה.

לחסידים יש המון חסידויות כמה מהמפורסמות הן- חב"ד, גור, סאטמר, ברסלב, נטורי קרתא ועוד המון אחרים.

ככה שלהגיד ,כל החרדים כך וכך" זה מטופש, הסגנונות האלה כ"כ שונים אחד מהשני אפילו כמעט סותרים.

אבל לליברמן ושאר שונאי היהדות קל לדמיין את כל החרדים בתור נטורי קרתא שרוצים רק לשרוף דגלים ולזרוק אבנים על ילדים בשבת (ובכלל אפילו רוב של נטורי קרתא לא כאלה)

אז אותה הנחה מתקבלת כלפי הציונות הדתית?

וזה עוד הרבה יותר גרוע במקרה הזה, כי כל מה שמגדיר דתי לאומי זה "לא חילוני ולא חרדי" שזה מגוון עצום.

לכל החרדים יש כמה מאפיינים חיצוניים וגם השקפתיים משותפים, אפילו אם הם מאוד מאוד בסיסיים,

לדתיים לאומיים אין שום מאפיינים השקפתיים משותפים בין הקצוות, בכלל.

אז כל ביקורת צריכה להיות מאוד ספציפית ולא כוללנית,

כי יש כמות נכבדת של דתיים לאומים שלא נכללים בהכללה הזאת בשום צורה.

וואי חזק! גם של אורי אורבך וגם של חיים ולדראני והאני
אני לא מבינה למה אתה יוצרהאקונה מאטטה:)
את הסקלה הזו.
יש חרדי, יש חילוני ויש דתי! וכל אחד זה מקום אחר!
יש עוד כמה תגובות:ניק כמעט בלי ראש

הוא צעיר בן 30.
חרדי עובד, או אולי "חרדי מודרני".
בעולם האסוציאציות שלו משמשים בעירבוביה הרב עובדיה יוסף והרב שך.
מוזיקת עולם ומוזיקה חסידית.
הוא קורא יתד נאמן, משפחה, ולעיתים גם ישראל היום.
הוא יודע שמות של חמישים מפרשים ראשונים ואחרונים וגם של חמישה רמטכ"לים. אבל המפרשים מככבים אצלו בסלון.
הוא קורא ספרות עברית, לומד גמרא בארמית ומצטער שלא יכול לקרוא באנגלית כי כך אולי היו נפתחות עבורו עוד כמה הזדמנויות.

הוא הולך לטיש בפרימישלאן אבל עשוי ללכת גם לטיש של משה להב וקובי אריאלי.
הוא לא ישתתף בהפגנות נגד הגיוס, אבל הוא היה חלק מקהל הרבבות בהלוויית הרב אלישיב זצ"ל.
הוא בקיא בהלכות שבת, אך מקפיד גם על הלכות דרך ארץ.
הוא מכבד רבנים.
הוא מכבד אותם גם כשהם אומרים דברים שלא נוח לו לשמוע.

הוא עשה שטייגען בישיבה בספר "איילת השחר" ולאחר מכן הוא התגייס ל"שח"ר".

הוא קורא גלובס, מתעניין בעסקים ובכלכלה, ומשתדל שלא להיות נטל על הציבור בכלכלת ביתו.

יש לו אייפון (ודומיו). הוא לומד הלכה יומית במכשיר שאיננו כשר, והוא מזנק לכל קריאת חסד בקבוצת הווצאפ של "עזר מציון" או "ידידים".

הוא עובד. מלגה של 700 ש"ח בכולל לא תספיק למחייתו. לא תמיד הוא גומר את החודש, אך תמיד בכספי המעשר שלו הוא מחזיק תלמידי חכמים.

הוא מבין שלימוד התורה הוא ערך עליון, אך בטוח שאדם שעמל לפרנסתו ולומד, אינו פחות ערך.

הוא קם בבוקר למנין של 7. עובד קשה כל היום, אך לא יוותר על שיעור דף היומי בערב, גם אם עיניו נעצמות.

הוא חי לעצמו, בשקט. לא תשמע ממנו מילה רעה על רבנים, אך מלחכי הפינכה ועסקני החצר ישמיצו אותו השכם והערב.

המחלוקות של בני ברק והפלג הירושלמי לא מעניינות אותו כי הוא עסוק בפרנסתו ובחינוך ילדיו.

יש לו זיכרון קצר. מחזרים אחריו בכל ערב בחירות, ומיד לאחריהן חוזרים להשמיץ אותו, עד הבחירות הבאות.

הוא מרשה לעצמו לעיתים לצפות במשחק כדורסל, אך יוותר על כך בשמחה בשביל סיום מסכת.

הוא לא מגדל זקן ופיאות. אך ימסור את נפשו למען חינוך ילדיו בדרך התורה ויראת שמים.

הוא מהווה גשר בין חרדים לחילוניים. משתדל להקפיד על "ואהבת לרעך כמוך" ושומע כמה פעמים ביום את המשפט "אילו כל החרדים היו כמוך"...

הוא "חרדי עובד".
חרדי בהשקפת עולמו, סובלני להשקפתם של אחרים.
והוא חרדי לא פחות מאותם אלו אשר נטלו לעצמם את הזכות להחליט מיהו חרדי.

הוא צעיר בן 24 דתי מלידה גר (בעברו) בירושלים</p> <p>כל חייו גדל בין סיפורי התנ"ך וחז"ל ללימוד משניות וגמרא. בעולם האסוציאציות שלו משמשים אבל לא בעירבובייה (!!) חסידי קרלין והחלוצים, חסידי ברסלב ולוחמי האצ"ל הוא קורא ספרות עברית (הרב סבתו) שומע שירים בעברית, מדבר עברית (ולא יודע אידיש - מאידיאל - כי אנחנו עם הגלות סיימנו) ולומד גמרא בארמית... הוא יישתתף בהפגנות לחיזוק ההתיישבות ואולי לא תראה אותו בהפגנות נגד פתיחת חנניון קרתא בשבת כי הוא מאמין "שהצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק...." המלחמות שלו הן לחיזוק ולא לשלילה (גם אם השלילה בעצם חיובית). הוא כבר בשיעור ו' והוא מתכנן להמשיך ללמוד בישיבה עוד שנים רבות.. אשתו אברכית צדיקה והם גרים בישוב חמוד של משפחות צדיקות המקפידות על קלה כבחמורה בבנימין. הוא לא מדבר בתפילה מעולם! והוא רוקד בשמחת תורה בכל ההתלהבות האפשרית... הוא ילך לצבא כדי לשמור על המדינה - הוא משלם מיסים ולא מעלים (כי זה גזל - ועוד מציבור שלם) מבחינתו הצבא והמדינה הם אתחלתא דגאולא אך ה' והתורה הם מעל הכל! הוא ילך להפצות בערים חילוניות ויאהב אותם מכל הלב וכשייפגש באוטובוס בבחור חרדי הוא יאמר איזה חידוש ויעביר את זמן הנסיעה בלימוד משותף מתוך אחווה וקדושה.</p> <p>הוא מעריך מאד לומדי תורה אך לא מזלזל במי שלומד כלכלה באונברסיטה כי הוא מבין שלכל אחד הכוחות נפש שלו להישאר בישיבה..</p> <p>אין לו מושג מי הם רמי וריטה והסרט היחיד שהוא מכיר זה אושפיזין..</p> <p>הוא לא מנותק מהעולם ויש לו אינטרנט בבית (עם רימון כמובן) כי הוא מאמין שכל דבר בעולם הוא טוב ומביא לגאולה השאלה איך משתמשים בו - וגם באינטרנט הוא משתמש להשמעת שיעורי תורה לאשתו - שהיא עקרת בית כי היא מאמינה שתפקידה הוא לחנך את ילדיה (ולא את ילדי השכנות בתור מורה) וכל כבודה בת מלך פנימה! את הבגדים שלה היא לא קונה בכספים של תרומות והקצבה של הכולל במחירים מפולפלים אלא ב60 שקלים חצאית ארוכה(המכסה את כל רגליה בלי גרבי ניילון שקופות וחצאית קצרה) בחנות זולה.

דברי טעם. דברים נוקבים.הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך א' באב תש"פ 01:07

אכן כן.... לתשומת ליבו של חיים ולדר...

ולתשומת ליבו של כל מי שפתאום מגלה של"מזרוחניקים" ברוך ה' אין את הסטיגמות הארורות נגד אנשים כאלו....  

אבל מה לעשות, בעיני החרדי הצדקן, אלו והמזרוחניקים שווים, "זה נבילה וזה טריפה"..

ברוך ה', שחרדים רבים אינם כאלו שמזלזלים ככה במי שעונה על התיאור הנ"ל, ברוך ה' שרבים מהם יודעים גם לכבד את הציבור שלנו, ברוך ה'. 

שלא יובן מדברי שח"ו כולם כאלו... אבל לצערינו יש מי שכן... ועיין ערך ולדר....

ועל החצי השני - מה יש לומר, שפתיים יישק! הסתכלות נאותה וראויה, אמיתית וכנה, ולא התסכלות גאוותנית ומשמיצהף שקרית וחלולה.

זה ממש טיפשי כל הקטע הזה של המגזרים...ניק כמעט בלי ראש

אי אפשר לשים את בנט והרב טאו באותו מגזר...

הם לא באותו מגזר.קרובה
אבל משייכים את שניהם למגזר הציוני דתיניק כמעט בלי ראש

וזה נכון, שניהם דתיים וציוניים, אבל אי אפשר לשייך את שניהם לאותו מגזר..

זאת הבעיה של המגזר הזהחושבת בקופסא

הוא מורכב מכל כך הרבה תתי מגזרים שאי אפשר בכלל לכלול אותם באותה קטגוריה, אבל עדיין כוללים.

זה נוח למתנגדים משני הצדדים.

לחרדים (או לנערי גבעות כפויי טובה ומרדנים) שיש להם בעיות עם "מזרוחניקים" קל מאוד לדמיין שכולם בעצם חצי חילונים שמקדשים את המדינה מעל כל מצווה.

(שזה יותר שייך לדור הקודם, כי בימינו במיינסטרים החילוני המדינה בכלל לא מקודשת, אז למי שלא אכפת ממצוות והוא מושפע בעיקר מהחילונים, היא גם כן לא כ"כ משנה לו)

ולליברמנים קל מאוד לדמיין מלחמת דוסים כוללת כי הציבור הדתי לאומי נמצא בכל מקום ותורם לעולם הזה בהמון תחומים.

שנאת היהדות שלהם לא עומדת בזה,

והם מדמיינים מתקפת הדתה משולבת שתחזיר את הילדים התמימים שלהם בתשובה כי כולנו דוסים חשוכים.

יותרמה זה כיסא?
חילוני ודאי. כלומר מה שמניע אותי ללכת בדרך התורה הוא מניע שלי שנובע מרצונותי האישיים.
מה שאני מחפש בתורה לא נובע מהתורה אלא הוא לפני התורה, במובן הזה אני יותר חילוני כלו' אני מחפש בתורה מה שהחילוני רוצה מהחיים שלו. כי נראה לי שמה שהחרדים מחפשים בתורה לא מעניין אותי.
לא נעים, אבל תכלס הוא צודק לגבי הרבה מאד מהדתי לאומימבקש אמונה

בגלל זה הסתובבתי איתם שנים בתור חילוני ומעולם לא עלה לי בדל של רעיון לחזור בתשובה

להפך, זה רק חיזק אותי בדרכי.

תגובה והרחבה על הקשר המאמריםבן מכיר

המאמר הראשון פורסם על ידי אורי אורבך בעלון בו הוא היה כתב, המאמר השני של חיים ולדר היה תגובה שהוא שלח לאורבך ואורבך החליט לפרסם גם אותו על מנת להעמיד למבחן את בני הציבור הדתי לאומי.

הרעיון של המאמר הראשון הוא להראות איך ניתן לשבח את הציבור הדתי לאומי בלי להזכיר אותו במילה, באמצעות הזכרת החסרונות של המגזרים השונים ובדרך זו לרמוז שהציבור הדתי לאומי שלם בשניהם.

המאמר השני בא לטעון שהציבור הדתי לאומי אמנם ניסה לקחת משני הכיוונים אבל נכשל בזה שיצא לו שהצד החילוני (הלאומי) הפך לדומיננטי מהצד הדתי.

מבלי להתווכח מה יש יותר בציבור הדתי לאומי, אני טוען שלפי ולדר (או לפחות איך שמשתקף במאמרו) עיקר הטענה כלפי הציונות הדתית היא טכנית ולא מהותית, כלומר - האידיאלים של הציבור הדתי לאומי צודקים אך הוא לא הצליח לממש אותם (שהרי הטענה היא שהערכים הלאומיים גוברים על הדתיים ולא שהניסיון לחבר בניהם הוא בעייתי). מכאן אנו למדים שאם יקום דתי לאומי שאצלו הקודש כן עולה על החול אז הוא יהיה יהודי יותר טוב מאשר חרדי אחר ובעצם הוא האדם האידיאלי. מכאן יוצא שאפילו לחיים ולדר אני ורוב חברי מייצגים אדם אידיאלי יותר, שכן אנחנו בעלי "ידע" מכאן ומכאן אבל ברור לנו שהצורה היא מעל הכול

אגב יש גם תגובה שלן הרבנית ד"ר חנה קטןשחר אורן

מוזמנים להביא אותה (אין לי מושג איפה היא).

היא רבנית?חושבת בקופסא

אני הבנתי שהיא רופאת נשים שכתבה כמה ספרים ויש לה טור באתנחתא, ממתי היא רבנית?

יכול להיות שאני טועה, ככה היה זכור לי.שחר אורן

מצאתי את המאמר הזהחושבת בקופסא

הוא לא על הנושא הזה, אבל גם תגובה לחיים ולדר

זה המאמר שעליו נכתב צוחקים על כולם בעיניים

וזו התגובה של ד"ר קטן אנשים שלא מספרים על עצמם

זה הכי קרוב שמצאתי.

צודקת, אבל הנושא דומה.שחר אורן

מה התגובה שכתבו לחיים ולדר?רוצהלהיותבשמחה

...צבע לחיים

אני מכיר הרבה חרדים. והוצאת אותם ממש בורים, דווקה אלה שאני מכיר יודעים טוב מאוד הרבה דברים מהעלום ובקיאים בחדשות וכו... (והם לא נושרים הם אברכים, לומדים בישיבות קטנות וגדולות)

לא הבנתי למה הדת"ל תמיד מתרצים את עצמם?כהנא צדק!!!

כנראה שיש משהו...

כי בעלי היוהרא תמיד מתקיפים אותם...הָיוֹ הָיָה

זה ה"משהו" שיש...

לא תירצתי פה את הדת''ל בכללצבע לחיים
אני יותר דתי לאומי לא חרדי לא חילוני דתי לאומי.פלוני ושות
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך