הייתם שוקלים להביא ילדים שלא באמצעות חתונה?
מקווה שהשאלה לא רגישה מידי...מזמור לאל ידי
הייתם שוקלים להביא ילדים שלא באמצעות חתונה?
לא. לטובתם.חסדי הים
כלומר?מזמור לאל ידי
עדיף שילד יגדל עם אמא ואבא נשואים.חסדי הים
תשאל ילד עם הורה אחד, האם היה מעדיף לא להיוולדפשוט אני..
ההסתכלות אחרת לגמרי כשזה קורה.חסדי הים
היי אני ילדה עם הורה אחדחופשיה לנפשי
אפשר לשאול למה?מזמור לאל ידי
כי זה לא מצב אידיאליחופשיה לנפשי
מי שלא היה שם, לא יביןrivki
לבנים או לבנות ? בנים יכולים להביא עד ועד בכלל בנות זה כברבחור אחד
סיפור אחר לכן אני חושש שכל בת שתעשה דבר כזה אסור לשפוט אותה
האמת שלא חשבתי עלזה כששאלתי את השאלה,מזמור לאל ידי
השאלה מופנית לשני המינים כאחד.
שאלתי אותה גם בקבוצה של דתיים בפייסבוק
וחשבתי שכאן בגלל האנונימיות כביכול
א/נשים ירגישו יותר בנוח.
אני לאחופשיה לנפשי
וגם אם כן הייתי שוקלת לא הייתי עושה את זה
ולא בגלל דת או משהו ז"א כן בגלל משהו, אבל לאו דווקא דת
מעניין...מזמור לאל ידי
רע מאדultracrepidam
בעיני הפתרון הנכון במקרה כזה הוא חתונה של פשרה. "רווק ורווקה" שמתחתנים וחיים יחד באותו בית.
שזה אומר?מזמור לאל ידי
מה פירוש "שזה אומר"?ultracrepidam
שאלת אם הפתרון לרווקים/רווקות הוא ללדת ילדים בלי להתחתן
כתבתי שזה פתרון רע מאד.
אם מחפשים פתרון פחות רע, אפשר שיתחתנו ויחיו באותו בית עם ויתור על האיכות של הזוגיות
בשום מקום לא שאלתי אם זה הפיתרון.מזמור לאל ידי
עיותת לחלוטין את מה שכתבתי.
אין שום הגיון ב"פיתרון" שלך
כי אם בכל מקרה הם מתחתנים
אז הם יכולים להתחתן באמת.
השאלה שלי היא מה עושים במצב שזה לא רלוונטי.
מפתיע שדווקא בפייסבוק שאנשים
כותבים מהפרופיל האמיתי שלהם
אנשים לא התביישו להודות שהם היו עושים את זה.
או שכולם פה יותר דוסים/צולערים ממה שחשבתי
או שאנשים אפילו מאנונימי מפחדים לכתוב
את דעתם האמיתית...
זה לא קשור לאמיתי או לאחופשיה לנפשי
שיתחתנו וילדו ילד ויגורו בבתים נפרדיםפרח-אש
שהילד לא יגדל בבית שרבים בו חס וחלילה במקרה הרע ובמקרה הטוב אני לא חושבת שבריא שילד יראה את החוסר זוגיות של ההורים ...
אםultracrepidam
אם את לא רוצה שילד יגדל בבית שרבים בו....
אני חושב שעסקי הנדל"ן יצנחו משמעותית. לדעתי רבים ב99% מהבתים
וההנחה שנישואי פשרה מחייבים זוגיות נוראית היא לא נכונה, אבל היא הסיבה להרבה תופעות מיותרות של רווקות
לא חושבת שבדווקאפרח-אש
תהיה זוגיות רעה
אבל אני רואה סיכוי גבוהה לחוסר זוגיות וזה לא המודל שבו אני הייתי רוצה לגדל ילד...
לגבי מריבות יש בעניי הרבבה הבדל אם יש מריבות ואהבה ומריבות מתוך אהבה לעומת מריבות בלי הקשר הקרוב והחיבור והאהבה
וזוג של שני אנשים שחיים בבתים נפרדים זה מודל לזוגיות?חופשיה לנפשי
לא אבל לדעתי עדיף בלי מודל לזוגיות במקרים מסוימיםפרח-אש
ויכול להיות גם בבתים צמודים עם מעבר בפנים או משהו כזה לא ממש חשבתי על זה בקטע מעשי ברוך ה' אני לא בכיוון
יש עוד דרכים לגדל ילד אם זה העיקר, אם העניין זה סקס זה אחרתשמואל_(הי)
נראה הייתי מאמצתאמממ
זאת אפשר לומר על כל ילד.מזמור לאל ידי
לעשות כל מה שניתן בכדי למנוע ממנו לסבול.
כןפלונטר 9
סוףסוף קצת כנות...מזמור לאל ידי
מה קצת כנות?חיים של
^^^חופשיה לנפשי
לא ולא.חתולה ג'ינג'ית
ובלי קשר לדת.
זה להביא ילד מתוך מניע אגואיסטי ולגרום לו עוול.
למה עוול?מזמור לאל ידי
כי להביא ילד בצורה לא טבעית זה עוולחתולה ג'ינג'ית
גם ככה נח לאדם שלא נברא שמנברא. אז עוד אתה בורא אותו באופן שהוא יגדל במציאות לא נורמלית (בלי לדון את מי שעושה את זה. אבל ילד לאם חד הורית גדל במציאות לא נורמלית) ויחפש את זהותו והשתייכותו כל חייו.
כל הבאת ילד לעולם היא אגואיסטיתאריך וייס
גם עם זה אני מסכימה.חתולה ג'ינג'ית
זה נכוןחופשיה לנפשי
ג'ואי
ממש לאultracrepidam
לא מסכימהשוביה!
תראה הורים שבצב כלכלי דחוק עם בית קטן ו10 ילדים שבוחרים להביא עוד אחד. איפה האגואיזם כאן?
אני מתלבט עד הדוגמא שהבאת סותרת את עצמךאריך וייס
המצב שאת מתארת לרב יהיה מונע מאידיאלים.חתולה ג'ינג'ית
ההתייחסות לאידיאלים נחלקת לשני סוגים: (אזהרת פילוסופיה):
1. לאדם יש מצפון המכתיב לו ערכים ואידיאליים , זו תכונה אנושית - ומותר האדם מן הבהמה.
2. אנשים נתפסים באידיאליים על מנת למלא בעצמם צרכים בסיסיים אגואיסטיים של הנפש (למשל, לתת לעצמם אישור שהם אנשים "טובים" וממילא זה נותן להם זכות קיום וכדו'- ובמונחים מקצועיים- סופר אגו מפותח, כניעה להתניות)
אבל למה לךהסתבך?
יש אנשים טובים שעושים דברים טובים למען הכלל והחברה.
1+2 = סיפוק עצמיאריך וייס
טוב. זה די ברור. בלי אנטי אבל...חתולה ג'ינג'ית
ואם טוב להם להיות ילדים מתלהבים ודוסים למה זה מפריע לך?
אממ כי לדעתי זה מוביל לנפח נפשאריך וייס
התכוונת למפח נפש?חתולה ג'ינג'ית
של מי?
חסרים מתלהבים ודוסים שטוב להם?
טוב להם? אולי. לא יודעאריך וייס
טוב ניצלשנ"ו את השרשור לגמריחתולה ג'ינג'ית
זה שיש דרך שונה לא אומר שלמי שהולך בה טוב יותר.
ומי שטוב לו בד"כ לא מתנגח באחרים, ולא מנסה להוכיח להם כמה רע להם.
אז כל דבר הוא אגואיסטיultracrepidam
כל הדברים שאתה עושה הם אגואיסטים גם.
(תוכל לפרט מה לא?)
אז מה אכפת לך, אם יש אנשים שהאגו שלהם הוא לפתח את העולם וללדת ילדים כדי לתת להם מה שהם מבינים כ"טוב".
גילוי נאות: בעיני התפיסה שלידת ילדים היא אגואיזם טהור וצריך לדבר נגדה, היא תפיסה רעה מאד. מאד. זאת דעתי ותפיסת העולם שלי.
יופי לך על דעתך, אני חושב הפוךאריך וייס
אני מבין שאתה חושב הפוך. הפרדתי בין דעתי לבין הטיעון שליultracrepidam
אז אם כל מה שהאדם עושה הוא אגואיסטי, מה זה משנה מה הוא עושה? כל דבר שייעשה, כולל להקשיב לרעיונות שלך (או לשלי), זה מעשה אגואיסטי (ובמשתמע - דבר רע).
וזה הטיעון שלי.
סליחה על ההתערבות.חתולה ג'ינג'ית
אבל אולי נוציא את הקונוטציה השלילית מהמונח אגואיסטי?
אפשר להבין שהאדם הוא יצור אנוכי ו"מתוכנת" להגשמה עצמית ולמילוי צרכיו האישיים. יש אנשים שההגשמה העצמית שלהם היא מחוץ לעצמם (אלטרואיזם) וודאי שלרב אלו אנשים חיוביים יותר מאנשים שההגשמה העצמית שלהם היא נטו סביב עצמם.
לגמרי מסכים....ultracrepidam
אבל אני חושב שהמטרה של תת-השרשור הזה (שעוסק בהנחה די יסודית בבסיס השאלה שעליה מוסב השרשור כולו) היא לדון בקונוטציה השלילית
ברור לי שיש תכנות פנימי והנעה פנימית למעשים. בעיני יהיה מוזר לכנות את זה אגואיזם, כי המניע הוא פנימי אבל לא היעד, ולכל הפחות אין מקום לקונוטציה שלילית, ששייכת למקרים שבהם גם היעד הוא עצמי, ומוצדקת במקרים שבהם זה בא על חשבון מישהו אחר
אבל בעומק גם היעד הוא פנימי. סיפוק עצמי זה יעד פנימי.חתולה ג'ינג'ית
מצפון נקי זה יעד פנימי.
נכון אלו יעדים גבוהים יותר.
אבל עדיין מכוונים פנימה.
אז מה יהיה לא אגואיסטי?ultracrepidam
גם לתת צדקה גורם למצפון נקי וסיפוק עצמי. גם לא לרצוח ולא לשדוד. אז אם השיקול של "אל תהיה אגואיסט" הוא מה שמנחה את האדם, אין שום הבדל אם הוא רוצח ושודד או לא....
הכל אגואיסטיחופשיה לנפשי
אם הכל אגואיסטי, אין לזה משמעותultracrepidam
אם יש טוב ורע, אני יכול לעשות טוב ולא לעשות רע.
אם הכל רע, אז אין משמעות לכלום.
הבחירה לעשות טוב ולא לעשות רע היא כאשר אפשר להבחין ביניהם
אגואיזם זה מצב נתון והוא לא בהכרח רעחופשיה לנפשי
יש אגואיסטי שמזיק לסביבה ויש אגואיסטי שתורם להחתולה ג'ינג'ית
ואני חושבת שזו ההבחנה בין אגואיזם חיובי לשלילי
ויש את השילוב הכי טובאריך וייס
שזה קורה ממילא.חתולה ג'ינג'ית
לדאוג לעצמך- זה גם לצרכים הפסיכולוגיים הראשוניים שלך. וביניהם להרגיש בן אדם טוב. כך שכשאתה דואג לסביבה אתה ממלא אצל עצמך את הצורך הזה.
יאלה המשך דיון נעים.
פרשתי.
כולם אגואיסטים וזה לא בהחרך רעאמממ
אגואזים זה לא רע, וכבר אמרתי פעם על אותואריך וייס
אז בוא נוציא מהמשוואה את שאלת האגואיזםultracrepidam
כי היא לא תשנה את דעתנו על לידת ילדים.
אם אתה רוצה לטעון שלא יעשו משהו, אתה צריך להסביר למה זה אגואיזם רע, לא שזה אגואיזם
^^ מסכימהReminder
הכל נובע מאהבה עצמית, מאינטרסים אישיים
אנחנו צריכים את זה כדי לשרוד
בעיניי הם עושים את זה כי חשוב להם לקיים את רצון ה'שוביה!
ולמה חשוב להם לקיים רצון ד'?חתולה ג'ינג'ית
טוב זו חפירה אינסופית ולא בא לי לערער לאנשים יסודות בסיסיים. אז מוותרת על ההמשך.
חד משמעית בגלל שאנחנו מחויבים לרצון ה' ולא שום סיבה אחרתשוביה!
זכותך לחלוק..
מהו רצון ה'? ילדים עד אין קץ?אריך וייס
ממש אגואיסטי לדעתיפרח-אש
עשרה ילדים בבית קטן זה צפוף מאוד (יכול להיות שאני מוטה בגלל שיש לי חברה בכורה במשפחה שהם 10 ילדים בבית קטן וממש רע לה מזה ) זה מהיכרותי עם כמה בתים כאלה לא עושה טוב לילדים .
זה אגואיסטי כי להורים יש את הסיבה שלהם ללדת עוד ילד (כן גם אם זה מתוך אידיאולוגיה מה הילדים עשו שהם צריכים להגשים אידיאולוגיה של ההורים שלהם ?)
אם היית כותבת שיש להם מצב כלכלי טוב בית גדול ועשרה ילדים אני בהחלט חושבת שדעתי היתה פחות אנטי אבל גם אז עשרה ילדים מתי יש לך זמן להיות איתם באמת להקשיב וכדו... (ובאופן אישי אני חושבת שזה הדבר הכי חשוב לילד)
אני מכירה גם משפחות מיוחדות שזה ברוך ה' נהדר גם עם 14 15 ילדים ולא בבתים גדולים במיוחד אבל אני חושבת שבאופן כללי זה לא טוב לילד
סליחה,אמא של בנותי
אבל את בהחלט מוטהאמא של בנותי
גם אני בכורה לעשרה ילדים, גדלתי בבית קטן, ואני בהחלט חושבת שכל אח ואחות שיש לי הם ברכה ומתנה גדולה. והייתי שמחה אם הורי היו מביאים עוד ילדים.
יש לי חברה שהיא בכורה ל-13, גם כן בדירה קטנה, והיא חושבת אותו דבר.
ומי שחושב שהורים כאלה מביאים עוד ילד ממניעים אגואיסטים - לדעתי לפחות, לא יודע על מה הוא מדבר!
נראה לכם כל כך קל לגדל 7-8-9-10 ילדים? נראה לכם שלהורים עם מספר כזה של ילדים, אין מושג כמה עבודה נוספת תדרוש עוד ילד, שהם מביאים אותו ממניעים אגואיסטים?
באמת נראה לכם?
נטו אידיאליזם.
ואגב, גם אצל ההורים שלי, וגם אצל ההורים שלאמא של בנותי
החברה שלי, ממש ממש לא היה מצב כלכלי כל כך משופר...
ואנחנו לא היחידות.
אני מכירה משפחות רבות כאלו, והרב המוחלט של הילדים - שמח עם כל אח נוסף!
יכול להגיד על עצמי שהסיבה שאני לא רוצה הרבה ילדיםמזמור לאל ידי
על ההורים והילדים האחרים.
לא רוצי שילדי יחיו בחוסר.
מקבלת את מה שאת אומרתפרח-אש
ואני מכירה משפחות כאלה וגם אנחנו לא מעט ילדים וטוב ברוך ה'
אבל בכל זאת אני בדעה שכתבתי
אבל ברור לי מאוד שזה תלוי במשפחה ובהורים
ואני מתפללת שכל הורה שאין לו מספיק פניות ומקום פיזי לילדים שתהיה מודעות לזה ולא יביא עוד ילדים
ומי שיש לו את היכולת התכנית והרגשית אז אשריהם ממש על הרצון
מגיבה לך ולא לאחרים פה - למה? אפשר להסתכל בחתימה שלי...אמא של בנותי
כן, בהחלט תלוי במשפחה ובהורים. ובטוחה שיש הורים שלא עשו את זה ממניעים הכי טובים.
אבל לרוב - נראה לי הנחה מאוד פרועה שאנשים יעשו דבר כזה ממניעים אגואיסטים. אם כן - הם פשוט מזוכיסטים...
ובתור אחת שהיתה בחדר של 5 - ולא חדר גדול - ובתור אחת שבהחלט לא גדלה ברווחה כלכלית, אבל עם הורים מסורים במיוחד - כן. במאת האחוזים.
אלף פעמים מעדיפה כל אחד ואחת מאחי ואחיותי על פני כל מה שלא קיבלתי כתוצאה מהמצב הכלכלי.
ומכיוון שאני אוהבת כל כך את 2 הבנות המקסימות והנפלאות שכבר יש לי - כן. אני אתן להן את המתנה הגדולה ביותר שאני יכולה לתת להן: אחים ואחיות.
וכן, אשמח מאוד אם הורי יביאו ילדים נוספים, גם אם זה יאמר שאני אוכל לבוא פחות לשבת/שיהיה להם עוד פחות זמן לדבר איתי בטלפון או כל דבר אחר. ואם שאלתם - אחי ואחיותי שבבית ישמחו גם הם.
ומקבלת שיש כאלה שקשה להם לחיות בחוסר בגלל ילדים נוספים, אבל זו העדפה אישית. לא בהכרח שלרב הילדים עדיפה הרווחה הכלכלית...
ואגב, אבי גדל ברווחה כלכלית של ממש (וילה עם בריכה פרטית ומשרתת שגרה אצלם) אבל עם אח אחד בלבד - וגם הוא חושב שאלף פעמים עדיף איך שהוא מגדל אותנו.
מה שכן, אם יש הורים שזה יגרום להם מעמסה רגשית, שלא יוכלו לאהוב את כל ילדיהם באמת ולהראות להם את האהבה הזאת, שלא יוכלו לגדל אותם בצורה בריאה עקב מחסור כלכלי או מספר ילדים גדול - כן. מסכימה שעדיף שיביאו פחות ילדים. אבל בקרב המשפחות הגדולות שהכרתי - הורים כאלו הם בהחלט המיעוט.
כתבת יפה!! מזדהה מאוד.שוביה!
תודה!אמא של בנותי
אממ כן, בוא נקח ילד ונשים אותו בלי כסףאריך וייס
כלכך דואגים לילדינו, עד שמעדיפים להביא עוד ועוד אחים למשפחה. גם על חשבון רווחה כלכלית לאחים שכבר יש.
עדיף לקחת ילד ולגדל אותו בבדידות עם מלא כסף שלא יתן לו כלום?שוביה!
למה זה או זה או זה?חופשיה לנפשי
צריך להיות במידהאמממ
ובכלל מצטערת לדעתי עשר ומעלה ילדים זה יותר מידי,
אין לי המון ניסיון בזה אבל זה נראלי סיוט להורים, לילדים, ולשכנים.
כאילו ילדים יכולים להרגיש שאין מספיק צומי ויחס בבית, שלא נדבר על זה שבדרך כלל זה יותר מידי ילדים בחדר ואין טיפה של מקום בבית
תשתדלו לא להרוג אותי, זאת נקודת המבט שלי.
אולי יש הרבה משפחות גדולות שחיות באושר ועושר אבל לי זה נראה ממש סיוט!
בכנות הייתי שוקלת ולא מבצעת לדעתיפרח-אש
אולי מאמצת או כמו שהעלו פה מתחתנת רק בשביל זה
אבל שלא נגיע בעזרת ה'
למה השאלה הזאת טובה, לא הבנתי?Reminder
יש לך דרך לשים את זה כתגובה כללית לחצי מהשאלות שנשאלות פה?ultracrepidam
יש חלק שאלות שכן לעניןReminderאחרונה
זה לא יועיל לדעת מה אחרים יעשו במקרה כזה, כל אחד והמצב האישי שלו..
כלכלנים, צאו לנו מהצלחתפשוט אני..
שמעתי היום בבוקר פרק חדש של הפודקאסט "חיות כיס" (פודקאסט שבדרך כלל מאוד מעניין אותי, גם אם הרבה פעמים אני לא מסכים איתו).
בפרק היום דיברו על הקשיים של יצרני מזון קטנים לחדור לשוק, והביאו "מומחית" שתסביר למה עדיף לנו לרכוש תוצרת של יצרנים קטנים ולא של החברות הגדולות.
אמאל'ה ואבאל'ה, בשני משפטים היא הצליחה להכניס כ"כ הרבה טעויות בסיסיות... ואני לא מדבר על דעות כלכליות או העדפות קולינריות, אלא נטו מדע. ולא מדע מסובך, כן? דברים שגם ילד בבית הספר היסודי יודע.
קודם כל, היא אמרה שמשרד הבריאות מקשה מאוד על יצרנים קטנים, עם יותר מדי רגולציה, ואז היא ניפקה את הפנינה הבאה:
יש לנו חוש טעם וחוש ריח וכך נדע לבד לזהות אם האוכל מקולקל, ומקסימום אם נראה נקודה לבנה מגעילה (עובש) אז נוציא אותה ונאכל את השאר. אציין שהיא נתנה כדוגמה ריבות בייצור ביתי, אבל הכוונה שלה היא להרחיב את הכלל הזה לכל סוגי המזון.
ובכן, הרי החדשות ועיקרן תחילה:
העובש הזה שרואים בתוך המזון? הוא רק קצה הקרחון! אם העין כבר מסוגלת לראות בעצמה הצטברות של תאים מיקרוסקופיים, סימן שבוודאות יש עוד מיליוני תאים כאלה בתוך הריבה שעוד לא צמחו מספיק בשביל שהעין תוכל לזהות אותם.
בנוסף, יש עובשים שמייצרים רעלנים מסוכנים מאוד, שנמצא קשר ישיר בין צריכה שלהם לבין סרטן הכבד, ובמקרה הקל - סתם קלקול קיבה עם הקאות ושלשולים.
באיזו קלות היא פשוט אומרת "יאללה, מקסימום נוציא עם כפית". איזה חוסר הבנה. ואיזו בושה שהמגיש לא תיקן אותה בשביל להזהיר את הציבור.
וזה עוד לפני שנכנסנו ל"יש לנו חוש טעם ויש לנו חוש ריח". כן, גברת? בואי תגידי לי מה הטעם ומה הריח של בוטולינום למשל, רעלן שמיוצר על ידי חיידקים באוכל שלא עוקר כראוי, והוא (כמו גם החיידק שמפיק אותו) לחלוטין חסר טעם וריח. את יכולה ליהנות מריבה טעימה ולסיים בבית חולים עם מחלה קשה. גם לסלמונלה, אי קולי וליסטריה אין טעם ואין ריח.
הטענה הבאה שלה הייתה שצריך לרכוש ריבות מיצרים קטנים מקומיים, כי הם מכינים את הריבות מפירות טריים בדיוק בעונה שבה הפירות האלה גדלים, ולטענתה זה הופך את הריבה ליותר בריאה:
"הגוף יודע מה הוא צריך בכל רגע. זה לא סתם שפירות הדר מבשילים בחורף בתקופה שאנחנו צריכים ויטמין C, זה לא סתם שבקיץ בא לנו פרי עסיסי כמו משמש או אבטיח שאלה פירות עם ריכוז של מים"
המשפט הזה הוא כמו לכתוב נוח ב-7 שגיאות. משפט כל כך קצר, רומנטי והגיוני, ששגוי מכל בחינה שבודקים אותו.
א. נניח, רק נניח, שהגוף צריך יותר ויטמין C בחורף (זה לא נכון!). בנוסף, רק נניח שבאמת יש הרבה ויטמין C בפירות הדר שגדלים בחורף (גם זה לא נכון! בפלפל אדום למשל יש הרבה יותר, בערך פי 3).
גברתי היקרה, את יודעת כמה ויטמין C יש בריבות?
גורנישט מיט גורנישט! פשוט כלום! (טוב אולי במעבדה טובה יצליחו למצוא עקבות מזעריים, אבל זה לא משהו שהגוף באמת יכול להשתמש בו).
הבישול הארוך מאוד של הפרי שהוא תנאי הכרחי להכנת ריבה, פשוט ממוסס את כל ויטמין ה-C שאי פעם היה בתוך הפרי הזה.
ב. עדיף לצרוך ריבה של משמש בקיץ כי הגוף צריך נוזלים שיש במשמש? כפרה עלייך, תהליך הכנת הריבה מייבש את הפרי וכמעט ולא נשארים בו נוזלים אחרי תהליך ההכנה.
ג. פירות הדר מבשילים בחורף בגלל תנאים אקלימיים שמתאימים להם, לא כדי לספק את צורכי הבריאות של בני האדם. הפירות לא יודעים שבני האדם צריכים ויטמין מסוים בעונה מסוימת, זה לא אכפת להם, ולא גורם להם להתרבות. יותר מזה: פירות ההדר הגיעו לישראל מאזורים שבהם יש מזג אוויר טרופי, עם עונות שנה שונות לחלוטין ממה שאנחנו מכירים כאן.
זה שבמקרה בחלקת אלוקים הקטנה שלנו, הפירות האלה צומחים בחורף - ממש לא אומר שזה כך בשאר אזורי העולם. אז כל הגנטיקה של פירות ההדר בעולם, התאימה את עצמה בשביל 10 מיליון האזרחים שחיים בישראל?
ד. עכשיו קצת יותר באריכות על מה שכתבתי בדרך אגב בסעיף א': ויטמין C בחורף לא מונע מחלות. כן כן, ויטמין C בחורף לא מונע מחלות. תקראו את זה שוב אם אתם צריכים.
ויטמין C חשוב לנו לאורך כל השנה, והוא חשוב גם למערכת החיסונית. אדם ממוצע שאוכל מזון ממוצע מחזיק בגוף שלו כמויות גדולות מאוד של ויטמין C, ותוספת של הוויטמין הזה בחורף או בכל עונה אחרת לא תמנע ממנו לחטוף וירוסים.
חברות שמכרו תוספי ויטמין C והבטיחו שזה ישפר את הבריאות - נתבעו שוב ושוב, והם תמיד הפסידו. לכן בכל התוספים האלה כבר אין שום הבטחה לכלום, ככה אי אפשר לתבוע אותם...
מי כן צריך לדאוג לצריכה שוטפת של ויטמין C? ימאים שנמצאים חודשים ארוכים על הספינה, ללא אוכל טרי בכלל.
אז כל עוד אתם לא חיילים בנייבי שמוצבים עכשיו ליד איראן, תפסיקו לחשוב שיש עניין באכילה של ויטמין C.
אז לא, העולם לא רומנטי כמו שאנחנו רוצים שהוא יהיה, תפוזים לא גדלים בחורף בשביל להגן עלינו משפעת, וריבות מכילות ויטמין C מהפרי בדיוק כמו שאני מכיל קריפטונייט.
ואם כבר בדיקת עובדותפשוט אני..
לפני מספר שבועות ראיתי סרטון שבו פרופ' לגינקולוגיה מנסה לטעון שדיקור מי שפיר אינו מסוכן כלל.
הוא אמר:
לפי המחקרים, רק X אחוזים מהנשים שעוברות דיקור מי שפיר יעברו הפלה. וזה ממילא גם אחוז ההפלות הרגיל ללא דיקור, כך שאין בדיקור כל סכנה.
ובכן, אני לרגע לא מזלזל בידע הרפואי שלו וביכולת שלו לבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, אבל מחקרים אפעס הוא לא יודע לקרוא.
המחקרים שדיברו על אחוז ההפלות שיש לאחר דיקור מי שפיר (ואני מדגיש שזה אחוז מאוד נמוך, בערך אחד לאלף), חישבו זאת לאחר שהם חישבו את אחוז ההפלות שיש ללא כל דיקור.
זה כמו שאני אגיד:
הסיכוי של אדם בן 80 למות אחרי תאונת דרכים במהירות 30 קמ"ש הוא 10%, אבל זה ממילא הסיכוי של אדם בן 80 למות השנה, כך שהתאונה לא מסוכנת כלל".
לא, כפרה עליך, התאונה מוסיפה 10% על הסיכוי הקיים ממילא למות בגיל 80, היא לא מחליפה את הסיכון הזה בסיכון אחר אלא מתווספת אליו.
ושוב אני מדגיש:
אני לא חולק עליו שדיקור מי שפיר זה הליך בטוח מאוד. אבל עדיין יש הבדל בין סיכון של אחד לאלף לבין 0 סיכון, ובעיקר הציקה לי הפרשנות השגויה למחקרים.
העולם הנאור זרק את ההתקדמות המחשבתית מדעיתנקדימון
ושכחתי כמובן להוסיף שביבי אשם...
👍גב'
יש לחיות כיס קבוצה בפייסבוק. אפשר להגיב להםעשב לימון
ודבר נוסף- לא שמעתי את הפרק אבל הרבה פעמים בתקופה הזו טיעונים הולכים למקום רגשי ולא מבוסס מדעית.
למה להניח שחיות כיס מראיינים מישהו שמבין?ארץ השוקולד
היי ג'מיני תתמצת לי:פתית שלג
הכותב מפריך שתי טענות מרכזיות שהועלו בפודקאסט:
בנושא בטיחות מזון: הוא מתנגד לקביעה שניתן להסתמך על חוש הטעם והריח כדי לזהות מזון מקולקל, או להסיר עובש באופן בטוח. הוא מסביר שחיידקים ורעלנים מסוכנים (כמו בוטולינום או ליסטריה) הם חסרי טעם וריח, ושהעובש הנראה לעין הוא רק חלק קטן מזיהום עמוק ובלתי נראה בתוך המזון.
בנושא תזונה ועונות השנה: הוא דוחה את הרעיון שהגוף זקוק לויטמינים ספציפיים בהתאם לעונה של הפירות, ומציין שתהליך הכנת הריבה הורס את הרכיבים התזונתיים בפרי. בנוסף, הוא מבהיר כי הופעת פירות בעונות מסוימות היא תוצאה של תנאי אקלים וגנטיקה של הצמח, ולא כוונה מכוונת לספק צרכים תזונתיים אנושיים, ומדגיש שצריכת ויטמין C מוגברת בחורף אינה מונעת מחלות עבור אדם ממוצע.
במשפט אחד?
הכותב יוצא נגד הטענות המדעיות המוטעות והמסוכנות, לטענתו, שהושמעו בפודקאסט בנוגע לבטיחות אכילת מזון מקולקל ולתפיסות תזונתיות שגויות לגבי צריכת פירות עונתיים.
בשלוש מילים?
ביקורת על פסאודו-מדע.
במילה אחת?
הפרכה.
אחחחח דור ה-Z....פשוט אני..
פרפרזה לניק מסוים😏פתית שלג
ממתי פודקאסט זה מקור מידע אמיןנעמי28אחרונה
תובנה מגזרית מעניינתחוזר תמיד לאשתי
לחשוב לפני שבולעים אותי חי על קרביי נעליי ומכנסי.
מתוך כבוד והערכה לכל יהודי, ומתוך תחביב עז לחקור מגזרים, תוך כדי נהיגת שטח פרועה צפה במוחי התובנה הבאה.
כולנו יודעים שיש ציבור ויש יחיד.
אני חושב שבתור ציבור - החרדים פחות הצליחו [ממש לא, ליתר דיוק, החברה החרדית יש בה הרבה אלמנטים של דחיית השונה, ניכור, שנאה] אבל זה לא פוגע ביחיד, יש הרבה אנשים זהב טהור שמוגדרים כחרדים.
בציבור הדת"ל - בתור ציבור ההצלחה מסחררת. בתור יחיד גם, אבל לא זוהר כמו חרדי שחור שפתאום אתה מגלה את הלב הזהב שלו.
מה אומרים?
לא הבנתי מה המדדפשוט אני..
שלפיו חרדי יחיד הוא יותר זהב טהור מ-דתי יחיד.
לסכן את חייך בשביל לשמור על עם ישראל?
להחזיק את הדלת פתוחה כשמישהו נכנס אחריך לבית מרקחת?
לחצות עם זקנה את הכביש?
אמרתי שזה יותר בולטחוזר תמיד לאשתי
אור מתוך החושך כזה.
מאמין שהרבה מאיתנו חוו את ההפתעה לגלותחוזר תמיד לאשתי
שגם לחרדי יש לב.
אני הופתעתי מאוד לגלות את זה
אז השאלה במקומה עומדתפשוט אני..
למה אצל החרדים זה יותר בולט בעיניך?
כי אתה לא מצפה מהם מה שאתה מצפה מאוכלוסיות אחרות, כמו שכתבת בתגובה הבאה שלך ("אני הופתעתי מאוד לגלות את זה")
אם כן, יש לזה שם - soft bigotry of low expectations - Wiktionary, the free dictionary
או בעברית - גזענות של ציפיות נמוכות.
"גזענות של ציפיות נמוכות" (Soft Bigotry of Low Expectations) היא תופעה שבה הנמכת רף הדרישות מאוכלוסיות מוחלשות, מתוך רחמים או כוונה טובה לכאורה, מובילה בפועל להנצחת הפערים.
מדוע זו גזענות?
הגישה מונעת מתפיסה סמויה של עליונות – היא מניחה מראש שקבוצה מסוימת אינה מסוגלת לעמוד בסטנדרטים אנושיים אוניברסליים.
פשוט מזעזע. שתי התגובות. מה, יש לנו לב?נחלת
לפחות לאחדים מאיתנו?
כמה יפה ונאור רוחב הלב המתגלה כאן,הפרגון, היכולת לזרוק
פירורי מחמאה ל"ציבור החרדי".....
רבותי, הציבור החרדי הוא הציבור השומר על תורת ישראל, על עצמו,
על נקיות והשקפה נכונה....הוא לא חשוך, הוא מואר!
מעניין מדוע למקרא התגובות האלו, עולה בי אסוצאציה על ימי הביניים
והתפיסה הגויית על היהודים.....
הערות כגון אלה, גורמות ל י לשנות מבט על הציבור הדת"ל -
כזו שנאה. כזאת בורות. איך יבוא המשיח כך, איך?
מתארת לעצמי אילו תגובות אקבל עכשיו.
נמאס לי כבר להגיב. אתם ממש ראש בקיר. ממש!
מתפלאת עליך במיוחד פשוט אני; אתה מדען, נכון?
חוקר, נכון? מתיימר להיות אובייקטיבי, נכון?
בבקשה. הדוגמא הכי טובה למי שמעמיד את המדע
בראש מעייניו.
קצת ענווה רבותי, קצת ענווה....
לא מתכוונת לענות כבר על שום תגובה
כזו. אתם לא מוכנים לרדת מעץ הדיעה
הקדומה, העמידה העקשנית על...
אני כבר לא יודעת מה לאמר.
איך כתב כאן מישהו? שכל אחד יתקן
את עצמו, בראש ובראשונה, ואת הפגמים
שהוא רואה בסביבתו....מבינה שהציבור
שלכם טהור לגמרי....
נו, אולי בזכותכם תבוא הגאולה סוף סוף....
נראה שלא הבנת אותי בכללפשוט אני..אחרונה
לא כתבתי כאן שום דבר רע על החרדים,
רק שאלתי את הפותח למה הוא חושב שכפרטים הם "זהב טהור" שבולט יותר מהדתיים.
זה הכל.
איזה עוד סינון מומלץ לטלפון יש חוץ מרימון?ילדה של אבא
יש נטספארק שזה אותו הדבראריק מהדרום
יש עסקן
יש K9 שזה ממש גרוע אבל חינמי
לי יש נטספארקהסטורי
אם המטרה היא פשוט אפליקציות בסיסיות בלי דפדפןפתית שלג
אז יש את כושר פליי.
50 ש"ח התקנה חד פעמית. לפעמים לוקחים עוד קצת על ההתקנה עצמה.
מה הכוונה בלי דפדפן?נחלת
בלי גישה לגוגלפתית שלג
אלא רק וואטסאפ, בנקים, קופת חולים, ביט, מוביט ובסגנון.
ויש חנות אפליקציות?ילדה של אבא
חנות אפליקציות בסיסיתפתית שלג
זאת אומרת יוטיוב ורשתות חברתיות לא יהיה שם
יוטיוב אני כן רוצה, אבל כשר..ילדה של אבא
תחפשי יוטיוב כשר או גלאטיוב בגוגלנקדימון
לא טובאריה ישאג
נטפרי. אבל הם חוסמים חוסמיםנחלת
כלומר, כן אפשר לראות דברים, אבל אם יש תמונת אשה הם מוחקים.
הבנתי שיש יותר דברים שהם מאפשרים ממה ששיערתי.
החסימה של רימון, לא יודעת איך עכשיו, היתה לא מספיק טובה.
דברים לא צפויים עלו.
נסי אולי חסימה ברמה גבוהה, או כזו שיש לי: אימפליקציה
אישית. אני יכולה לחסום ולפתוח כרצוני. הבעיה היא
שלפעמים נחסמים אתרים או דברים שאין שום סיבה
לחסום אותם. לפעמים זה מגוחך (איך לכבוש מלפפונים...)
אז מתקשרים אליהם והם מסדרים את זה, אבל, לפי
הנסיון שלי, זה לא תמיד עוזר.
אני חושבת על נטפרי, אבל יש לי עדיין
רתיעה מלעשות זאת. נראה בעז"ה
בהמשך.
יש אתר נוסף שאיני זוכרת את שמו.
הם כמו נטפרי, כנראה, ומרשים
רק מוסיקה משלנו (או רק חרדית).
הבעיה בנטפרי זה שהם חוסמים תכנים גם ע"פ השקפהפתית שלג
לדוגמה- אתר ישיבה, פורום אוצר החכמה, ערוץ מאיר לילדים ועוד
היתרון אצלם הוא שהם עושים סינון פרטני-אנושי בתוך האתר עצמו על ידי גויים.
אה ואין להם סינון לסמארטפון עד כמה שאני יודע, אלא רק למחשבים.
חוץ מזה המחיר שלהם ממש סמלי, ונועד להנגיש עד כמה שאפשר את הסינון לכל בית.
נטפרי חוסמים אוצר החוכמה?!נקדימון
אכןפתית שלג
הגאון רבי שלמה זלמן אולמן זצוק"ל מבית דינו של הגר"ש וואזנר זצוק"ל, הורה לחסום את פורום אוצר החכמה. להוראה זאת הצטרפו הרבנים הגאונים רבי יהודה סילמן ורבי שריאל רוזנברג שליט"א מבית דינו של הגר"נ קרליץ זצוק"ל
נטפרי מבצעת את הוראות הרבנים, ואינה מתעניינת או קשורה לסיבת החסימה.
ממש לשם כך הוקם פורום לתורה
שהוא הרבה יותר מפוקח מצד ההשקפות והתכנים
בתכלס את פורום אוצר החכמה אני לא מכירפתית שלג
אבל זה חלק מהתקנון של פורום לתורה ואולי מכלל הן אתה שומע מה היה חסר באוצר החכמה:
- הפורום לא מהווה במה לדיון בעניני אמונה. כמו כן אין להעלות או לדון בתאוריות שונות ומשונות של אנשי הפילוסופיה, דברים אשר נוגדים לדעתם המקובלת של רבותינו והשקפתם.
- אין להעלות לדיון נושאים כמו "ביקורת המקרא", "עליה להר הבית", ונושאים נוספים מעין אלו שהשקפתם הברורה של גדולי ישראל בענינים אלו ידועה ומפורסמת.
- אין לדון בפורום בעניני השקפה. וההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א.
- אסור לדרוש ולהזכיר לגנאי או לכתוב בצורה מזלזלת על אנשים, כשאין היתר ברור לדבר עליהם בצורה כזו על פי גדרי ההלכה. כמו"כ אסור לכתוב בדרך גנאי על קהילות וקבוצות.
- אין לדון בוויכוחים בין מגזרים שונים ואין להעלות נושאים השנויים במחלוקת אקטואלית.
- אין להעלות בפורום נושאים ודיונים שאינם ראויים לקריאת בחורים.
- אין להעלות נושאים מתוך מטרה להתריס או לזלזל בציבורים ובאישים שונים.
תקנון מופרע וכיתתי להחרידנקדימון
"ההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א."
דוקא אני לא רואה בזה פסולפתית שלג
הם רוצים ליצור מרחב שירגישו בו בנוח כבבית המדרש שהם גדלו בו, עם כמה יתרונות של גלישה אונליין
הוא באמת מיועד בעיקר לאותו מגזר
כן, הביקורת שלי היא בהחלט על בית המדרש שבו גדלונקדימון
מבחינתם מועצות גדולי התורה קובעת את גבולות הגזרהפתית שלג
אגב יש שיאמרו את הביקורת שלך לגבי הסעיף הראשון בתקנון.
הפורום אמור לשרת את יושבי בתי המדרשות הנ"ל. מי שלא מתאים לו- יש פורומים אחרים🤷♂️
כמובן. הדיון כאן הוא הערת אגב בלבדנקדימון
ולגבי הסעיף הראשון שם הוא דווקא הגיוני מבחינה זו שרוצים להתמקד בנושאים מסויימים ולא אחרים, בהלכה ולא באמונה, בגמרא ולא בתנך.
אבל הסעיף הכיתתי בא ואומר אין בעיה לדון גמרא אבל בשום פנים ואופן בלי רש"י, רק בדעות של תוספות. גם אם הם נדחו. אתם לא תדעו אם רש"י צודק או ר"י צודק, מבחינתכם קיים רק ר"י. אין להתייחס לרש"י בפסיקה.
ככה אני קורא את זה, וזה מטריד מאוד בעיניי.
אה, את הפורוםנקדימון
מאגר הספרים פתוחפתית שלג
למרות שאני יודע שגם על כל מיני ספרים שם יש השגות.
אגב ספריא גם חסום בנטפרי, אבל יותר בצדק. יש שם תוכן קונסרבטיבי
כן. ספריא זה עולם אחר בהחלטנקדימון
יש להם גם לסמרטפוניםאריה ישאגאחרונה
DNS פרטי של adguardנקדימון
במחשב אני לא יכול לעשות את זה כי הספק הוא רימון אז זה מתנגש איתם, אבל בטלפון יש לי רק אפליקציה של רימון ולכן הdns לא מתנגש והןא עושה עבודה מדהימה (!!!).
לא קופצות בכלל פרסומות לא בדפדפן ולא באפליקציות, ואפילו לא ביוטיוב. ממש פלא. באמת.
לחפש בהגדרות dns פרטי,
להכניס בשם המארח את הכתובת הבאה:
dns.adguard-dns.com
אם במקרה את עובדת אם איזו אפליקציה שנתקעת בגלל זה (לא קרה לי אבל ייתכן טכנית) אז בזמן השימוש באותה אחת אפשר לבטל את הdns ואחר כך לחזור אליו.
במקרה של שאלות נוספות, מצב ai של גוגל יתן הסברים נוספים.
הוא חוסם גם תוכן לא צנוע שהוא לא פרסומות?ילדה של אבא
לאנקדימון
יש שרת ספיציפיפצל"פ
שחוסם מה שנקרא תוכן למבוגרים בנוסף לפרסומות
זה לא יחסום לגמרי כל מה שלא צנוע אבל זה הרבה
family.adguard-dns.com
איזה יופינקדימון
תלוי מה המטרה של הסינון...אברהם יאיר שטרן
לא יודע אם פה זה המקוםאריה ישאג
פעם ראשונה שאני שומעת על זהאשר ברא
כזהאריה ישאג

מסבירים שצריך תגובות מושקעות..אשר ברא
מה זה מושקעות? להתחיל לכתוב מגילות?אריה ישאג
נראה לי שזאת הכוונה שלהן..אשר ברא
צריך להבין את הראשחוזר תמיד לאשתי
תכתוב הודעות של יותר מעשר מילים. אף אחד לא בודק את התוכן.
באופן כללי יש מסרים. זה עדיף. שיחה אישית מיותר.
קח טיפ מנצח: פתח שרשור "אסור להתגייס לצבא השמד"די שרוט
חחחחאריה ישאג
מה הלחץ על שיחות אישיות?נפשי תערוג
אם אתה משתמש חדש. אתה גם ככה לא מכיר אף משתמש כאן. עם מי כבר יש לך לדבר?
ואם אתה ותיק. תשתמש במשתמש הישן שלך.
שאלה רטוריתחוזר תמיד לאשתי
דווקא אשמח לתשובהנפשי תערוג
שאלה טובה....זה קצת מחשיד הלחץ הזה על הש.א.יעל מהדרום
שאלה טובה... שאלה טובה...חוזר תמיד לאשתי
אולי הגיע הזמן לעשות משהו
לא הבנתי מה אתה רוצהיעל מהדרום
וואו וואו בא לא ניסחףאריה ישאג
פתית שלגאחרונה
אתה צודק
אבל פשוט הנסיון מורה שלפעמים המציאות אחרת
אין שום לחץאריה ישאג
יש כאן מישהו שהתמכר למשהו, נגמל, וחזר לזה?זיויק
או שהתחושה של השיחרור מההתמכרות חזקה יותר?
אני חושבת שקרה ליעשב לימון
מכורה קלות לכמה דברים בעולם המערבי. אחד מהם- סדרה מסויימת
אז אפשר לומר שזה בא בתקופות. לפעמים חוזרת שוב ושוב ולפעמים בהפסקה-גמילה
התחושה של השחרור חזקה, אבל יש זמנים שנופלים לתוך חלל בלב ואז אני חוזרת לדפוס הישן מתוך הרגל
יפה. כל מילהחוזר תמיד לאשתי
תודה על השיתוףזיויק
כןעשב לימוןאחרונה
אני מקווה שבעתיד, כשאני ארגיש מלאה באמת, מבפנים, ולא צריכה את התחליף הזול שהוא ההתמכרות הזו, אז כן אהיה מוכנה להיפרד מזה לתמיד, ולא רק לתקופה.
הולכים לחגוג את ערב ראש חודש אבאריק מהדרום
mustLavenderאחרונה
מה אתם מרגישים שיותר מציק לכם?פתית שלג
ההגבלות של בין המיצרים, תשעת הימים, שבוע שחל בו,
או העובדה שבית ה' חרב ושועלים מהלכים בו?
שאלה מעט מצועצעת אבל אני מרגיש שזה פוגש הרבה מאיתנו
בסוף העובדה שלאבא שלנו אין בית הכי מכאיבה.Lavenderאחרונה
זזו מציאות מצערת, כי דור שבית המקדש לא נבנה בו, כאילו נחרב בימיו.
והתזכורת המעציבה הזו מתחדדת עם הקושי של ההגבלות, כל פעם שרוצים משהו ואסור- נזכרים בסיבה...
האם אתם נותנים טיפים למלצרים ולשליחים?אריק מהדרום
משתדל אם אני רואה שהוא התאמץ אקסטרה בשבילימבקש אמונה
אבל בדרך כלל לא...
למרות שבנערות כשהייתי מלצר כעסתי שלא הביאו לי. (כמו כל החבר'ה הצעירים שהיו איתי)
אבל תכלס, הכעס נוצר דווקא בגלל הנוהל לתת ואז מרגישים שחייבים.