יעוץ שינה - מישהי ניסתה?הריון ולידה2
אני מותשת. נמאס לי. לוקח המון זמן להרדים אותה כל ערב ואין לי טיפת זמן לעצמי.
כל יום משעות אחרה״צ אני כבר מתחילה לחשוש איך יראה הערב.
אני כבר לא סבלנית אליה בשעות של ההרדמה (כן, שעות!). כל יום אני אומרת לעצמי שאני אשאר רגועה ואוהבת ומכילה ופשוט לא מסוגלת. מוצאת את עצמי כועסת על עצמי ועליה ומעבירה אותה לבעלי שיתמודד (רק שאצלו היא לא נרדמת אז בכל מקרה אני צריכה להתערב כדי ממש להרדים אותה). וזה גורם לי להרגיש נורא. אני מרגישה אמא ממש ממש גרועה.

מישהי ניסתה יעוץ שינה?
עזר/לא עזר?
כמה בכי היה מעורב בתהליך?
כמה זמן לקח?
כמה עלה?

עצם זה שאני בכלל שוקלת את זה גורם לי להרגיש אמא גרועה. זו ממש הודאה בכשלון, וכנראה שזו הסיבה שלא עשיתי את זה עד עכשיו. הרי לאורך ההיסטוריה כולם התמודדו לבד עם התינוקות שלהם. גם עכשיו הרוב המוחץ של ההורים הרי לא לוקחים יועצת שינה.
ורק אני אמא כשלון שלא מסוגלת להרדים את הבת שלה כל לילה מחדש וצריכה יועצת שינה.

מתביישת שאני כזו אמא גרועה ושולחת מאנונימי.
אם יש המלצות על מישהי ספציפית ואי אפשר לפרסם על גבי הפורום אוכל לשלוח מסר פרטי מהניק שלי.
אה, והיא בת שנה וחודשיים!הריון ולידה2
לא תינוקת קטנה.
ועדיין כל לילה סיוט.
היא לא אשמה, אני אשמה. רק אני. אני אשמה שלא הצלחתי לגרום לה לישון כמו שצריך בגילה המופלג.

בא לי לבכות. מרגישה כמו הכשלון הכי גדול בעולם בערך.
עוקבת. סיוט!אביול

אבל מוסיפה-אביול

אני גם חשבתי שאני לבד בסיפור הזה.

אבל גיליתי שלהרבה הורים קשה להרדים תינוקות...

ואת ממש ממש לא אמא גרועה. פשוט צריכה קצת עזרה. לא קרה כלום.

חיבוק

את בכלל לא אמא גרועה! כל כך לאמק"ר
את אמא שמנסה למצוא את הדרך לעשות טוב לך ולה
מתייגת לך את
@ושוב אתכם שתמיד ממליצה
וואו יש לי הרבה מה להגיבושוב אתכם
קודם כל אני חושבת שזה שאת פונה לעזרה זה ממש לא כישלון אלא דבר גדול.
לא נולדנו הורים ואנחנו צריכים כל הזמן ללמוד בזה עוד ועוד. אולי זוגות אחרים נולדו עם נטייה טבעית לזה יותר מאיתנו, אבל גם הם לא נולדו הורים מושלמים. זה דורש כל הזמן להעמיק עוד.

אני מרגישה שאנחנו משקיע המון כסף וזמן בללמוד כל מיני דברים חיצוניים כמו מקצוע, אבל לא מוכנים להשקיע אפילו רבע מזה בללמוד איך לגדל יותר טוב את הילדים שלנו, ומה יותר גדול מזה.
אני חושבת שלהגיד 'אני לא יודע' ולהיות מסוגל לפנות למישהו שמוסמך בזה יותר ויש לו יותר ניסיון, זה ממש לא בושה, להפך, זו גדולה.

אנחנו עשינו ייעוץ שינה ומשתדלים להיות כל הזמן בראש הזה של ללמוד על ההורות ולהתייעץ, כמה שיותר.
מוזמנת לפרטי לגבי פרטים לגבי הייעוץ שינה עצמו.
רק בשורה התחתונה- כן! זה עזר, המון!
מתייגתריבוזום
@ג'נדס אם אני זוכרת נכון כתבת בעבר על ייעוץ שינה שעברתם?
נכון. בע"ה אגיב בהמשךג'נדס
רוצה אולי לפרט פה קצת ואולי יהיו עיצות פרקטיות?יעל מהדרום
לק"י

ושעות השכבה לא תמיד קלות.
בעיקר שמדובר בשעות הערב, שגם ההורים כבר עייפים....
מפרטתהריון ולידה2
עבר עריכה על ידי הריון ולידה2 בתאריך ו' באב תש"פ 15:14
- נרדמת רק בהנקה או בנדנוד
- לא ישנה במיטה שלה. בכלל. אי אפשר להעביר אותה למיטה שלה, מתעוררת מיד (למה זה בעייתי - בהמשך). אז אני שמה אותה במיטה שלנו וכל ערב אחד מאיתנו מושבת כי צריך להשגיח עליה שלא תיפול כמובן. אין זמן אישי ובטח שאין זמן זוגי
- זה נכון גם לתנומות במהלך היום. כשהיא עם מטפלת נרדמת בידיים, בשבתות כרגיל אני מרדימה בהנקה/ידיים ואז איתה במיטה
- מצד שני גם לא נרדמת סתם בחיבוק במיטה (הלוואי). חייבים להניק/לנדנד (ולנדנד גם יכול להיות הרבה זמן, והיא כבדה)
- רק אני יכולה להרדים אותה (אפילו אם זה בנדנוד ולא בהנקה). אבא לא מצליח להרדים
- הרבה פעמים גם כשאני מעבירה אותה למיטה שלנו מתעוררת מסיבה עלומה. התוצאה - מכיוון שישנה כמה דקות עירנית ומאושרת, וערה עד 10 או 11 בלילה (אבל מתעוררת תמיד בסביבות 7:30 בבוקר, לא משנה מתי נרדמה)
- כאמור ישנה איתנו במיטה. הרבה פעמים בסביבות 2 בלילה מתחילה לזוז וחוזרת לישון אחרי שאני מחבקת אותה ומלטפת אותה. לפעמים זה יכול לקחת שעה. אחרי זה כבר לי קשה להירדם בעצמי ואני יכולה להיות ערה שעתיים שלוש בלילה בכיף

אני מתביישת לכתוב את כל זה. מזל שכתבתי באנונימי. אני לא מאמינה שהיא בת יותר משנה ועדיין אין לי טיפת חיים.
תודו שאני אמא גרועה, על כמה אמהות שמעתן שגם כשהילד שלהן נרדם הן עוד צריכות להיות לידו בלי זמן לעצמן בכלל??? מילא בגיל שבוע/חודש/חצי שנה. אבל זה לא אמור להיות ככה בגיל שנה וחודשיים.
באמת לא פשוט....יעל מהדרום
לק"י

אני לא דוגמא טובה ללמד ילדים להרדם לבד.
אז תרגישי בנוח...

יש כמה עיצות שאני יכולה לתת, תראי אם רלוונטי לך:
1. את מניקה בשכיבה?
אולי להניח מזרון על הרצפה ולהניק עליו, ואז היא תרדם שם. לא צריך להעביר למיטה ולא לשמור שלא תיפול.

2. כנ"ל אם יש מיטה רגילה.
אצלינו בגיל שנה וחצי בערך הגדולים כבר ישנו במיטה רגילה, כי היה לי נח להניק אותם בשכיבה, בלי להעביר אותם בחיל ורעדה למיטת תינוק שמא יתעוררו (הם ישנו זמן קצרצר במיטת תינוק. ולפניה בעריסה בחדר שלנו או איתנו במיטה).

3. אם היא במיטה שלכם, אני הייתי ממגננת מסביב בכריות וכאלה.
למרות שלפעמים הן נופלות, ואז זה מסוכן. אבל אם אפשר צמוד לקיר ואז לבוא לראות כל כמה דקות שהיא לא זזה לכיוון הקצה.

4. יש שיטות הדרגתיות להרגיל ילד להירדם לבד- אני ראיתי את זה בספר "לישון בלי לבכות", וגם בהרצאות של לריסה גינת (תגגלי)
בגדול זה לנתק אותה ממך כשהיא כבר רדומה, אבל עוד לא ישנה ממש ולהניח במיטה.
אם היא מתעוררת- להניק קצת ושוב להחזיר למיטה כשהיא רדומה.
וככה כל כמה ימים להחזיר אותה למיטה בשלב קצת יותר מוקדם.

אותו הדבר לגבי הנדנוד.

בהצלחה!!!
ושתדעי שיש לך עוד אחיות ל"צרה הזאת"💟
אין לך מה להתבייש בכלל בכללאמא גם

יש מיליון ילדים כמוה ומיליון אמהות כמוך. באמת

גם אני כזאת ולא מתביישת

אצלי יותר גדול ועדיין ישן איתנו,ועדיין מרדימה אותו 

מה עם עגלה?

אבל לא הבנתי למה מישהו מכם צריך להיות איתה כדי שלא תיפול. היא כבר גדולה,היא מבינה,היא לא תקפוץ ראש לרצפה. ובטח היא כבר יודעת לרדת. אז מצמידים מיטה לקיר,מאבטחים עם כריות מסביב כדי שלא תתגלגל בטעות מתוך שינה, ואם היא תקום היא תרדם לבד

ואם את חושבת על יעוץ שינהאמא גם

אז תעשי חיפש בפייסבוק על שינה מחבקת של אלכסנדרה. בגישה הקשרותית. 

תקראי קצת מה היא כותבת

הי, פנית אליה לייעוץ אישי?אורוש3
רוצה לפרט קצת?
עניתי בפרטיאמא גם
שרכשתי הרצאות שלה בתשלום
ומאוד אהבתי את הגישה,את העדינות
ויש לה גם ליווי אישי
ממש מסוכן לעשות את זה...מוטיבציה
היא בהחלט יכולה ליפול מתוך שינה וגם מתוך סקרנות (כשהיא ערה).
עכשיו ראיתי את הפירוטאורוש3
תרגעי עם הגרועה טוב?
אני גם כנ''ל. אותו דבר עם ה''חוסר חיים''. אז מה? את אמא טובה שדואגת שהילדה שלה תרגיש בטוחה ואהובה ומחובקת כמו שהנפש שלה צריכה. בסדר זה חונק. מסכימה איתך. מי אמר שלגדל ילדים זה קל. לא אומרת לך לא לשנות. כן מבקשת ממך להפסיק להלקות את עצמך על לא כלום.
ולא לא לא לאבטח בכריות וללכת כמו שכתבו. אצלי אם אני לא שם. ישר קם מנסה ללכת או לזחול מסטול. סופר הגיוני שיפול. ממש לא בטיחותי בגיל הזה.
את אמא מדהימה! אניהבוקר יעלה
לקחתי יועצת שינה, ואני לא חושבת שאני פחות טובה. בעניין השינה היה יותר קשה. אולי זה תסמונת ילד ראשון, אולי זה תלוי יחד פשוט. יש יותר נוחים..
אבל באמת, קחי ומהר.. אלו לא חיים! מגיע לך זמן לעצמך, לזוגיות שלכם..
ממליצה בחום על אפרת וקסלר
יש פה שרשור אירוח עם אפרת וקסלר, אם הפותחת רוצה להתרשםיעל מהדרום
הי יקרהאורוש3
רוצה לפרט קצת? היה בכי? מה סוג המענה? מה סוג היעוץ? חפשתי פה בעבר המלצות עליה מניסיון ולא מצאתי. תודה רבה
כתבתי בפרטיהבוקר יעלה
ממש הרבה. המון. יותר מדייחגהבגה
וזה רק הולך וגדל.
לא יודעת מי את כי את מ אנונימי.
פירטתי את דעתי על הרגלי שינה בשרשור אחר פה מלפני כמה זמן.
זה נשמע סיוט, ואני בטוחה שזה באמת סיוט.
זה לא אמור להיות ככה, בכלל בכלל בכלל!
אבל עם כל זה,
זה בכלל לא בגללך
בכלל בכלל.
את רצית לעשות הכי הכי טוב לבת שלך.
והקרבת בשבילה ועדיין מקריבה הכל!
את אמא מדהימה!
וזה בסדר שאנחנו צריכים כיוון לייעל את הכוחות שאנחנו משקיעים.
יש הרבה שיטות וגישות, מאחלת לך שתמצאי את מה שהכי מתאים לך בנפש שלך בתור אמא.
את מדהימה!
קודם כל תוציאי מהראש את המחשבה שאת אמא גרועהאביול

אין לי עצות, אבל גם אני מתמודדת עם דברים דומים וזה לא אומר שאני אמא גרועה.

להפך, את נותנת את כל החיים שלך למען הילדה שלך, זה דבר עצום!

לא קראתי את התגובות אז סליחה מראשוואוו

א. אם תצליחו לבטל את עניין ההורה המושבת כבר עשיתם צעד גדול...

תהפכו את העולם כדי למצוא דרך (ע"י דומם ולא ע"י בן אנוש) שתגן עליה מנפילה מהמיטה.

להצמיד את המיטה לקיר או לשים מיטת תינוק או עריסה או כל דבר שיגן עליה. בטח אפשר למצוא פתרון. לא הגיוני להיות מושבתים ככה.

אנחנו הורדנו דופן למיטת תינוק והצמדנו אותה למיטה שלי, אין לתינוק לאן לברוח...יש לו את המיטה שלו ולנו את שלנו..

ב. ייעוץ שינה זה רעיון טוב, אולי אפשר לוותר עליו אחרי מחשבות שיכולות לעזור.

האם היא לא עייפה בשעות הללו או התלות בהנקה גורמת להתעורר?

אני מניקה בשכיבה ומרדימה בשכיבה, עד גיל שנתיים לפחות.

כשהתינוק עייף ולא ישן אחה"צ כבר- הוא נרדם בכיף, אחרי מקלחת, בערב.מתעורר אחרי כמה זמן, מניקה שוב, נרדם שוב לכמה שעות או עד הבוקר.

אז מציעה לך לתת את הדעת על מידת העייפות שלה, סדר היום שלה, זמני השינה שלה במהלך היום, אמבטיה בחלק מטקס שינה ואמצעי להרגעת והרפיית הגוף לקראת השינה.

בהצלחה!!

רק להגיד לךברכת ה
שאת ממש אבל ממש לא גרועה, ולא מתקרבת לזה!!!!
עוד כמה נתונים-
*ייעוץ שינה זה לא נדיר, אחרת זה לא היה קיים
*היום יש הרבה יותר תחומים מודרכים מאשר בעבר. זה כנראה נובע מהרבה סיבות, לדעתי הרבה עניין של מודעות ורצון לשפר. עייני ערך הכנה ללידה, ייעוץ הנקה, ועוד ועוד.
*סיוע מקצועי זו ברכה ולא בושה!
*ברמה הפרקטית יש גישות שונות, את צריכה למצוא משהו שאת מתחברת אליו.
****שווה שווה שווה לעבור תהליך מקצועי ולהחזיר לעצמך את איכות ושמחת החיים!!!!!
אל תתביישי ואל תתלבטי!
בהצלחה רבה יקרה 🤗
אין לי נסיון בייעוץ, יש לי נסיון בהאשמה עצמית...בת 30
והנסיון שלי אומר- הדבר האחרון שאת צריכה לעשות זה להאשים את עצמך.
אין שום קשר, ולו קלוש, בין המצב שנוצר לבין היותך אמא גרועה.
א. מי אמר שהיית צריכה לעשות משהו אחר? זה שהמצב עכשיו הוא כזה, אומר שצריך למצוא לו פתרון, לא להתחיל להתייסר מהעבר
ב. אין כזה דבר בעולם אמא שלא עושה טעויות. אין, אין, אין. יודעת מה? ב''ה שהטעות שלך היא לא להצליח להרדים את הילדה...יש טעויות חמורות בהרבה.
ג. גם אם טעית, זה לא הופך אותך לאמא גרועה. זה הופך אותך לאמא לא מושלמת. אז שלום, ברוכה הבאה למועדון האמהות הלא-מושלמות!! הכניסה בחינם, פה לומדים כל הזמן מטעויות. ואמא שעושה טעות היא לא כשלון. היא רק אמא שעושה טעות, ולומדת ממנה.
ד. מבחינה הסטורית- לא נראה לי שיש דרך לבדוק אם מה שכתבת נכון. אף פעם לא שמעתי על מחקר כזה. אני מניחה שתמיד היו תינוקות שהתקשו להרדם וכאלה שלא. אז את המחשבה הזאת פשוט תוציאי מהמשוואה...
איזה יופי של תגובה! תודה על התזכורת התמיד נכונה.. + נסיוננוקמה ש.

בס''ד

ולך, @הריון ולידה2 היקרה 💙

כשהגדול שלנו היה פחות או יותר בגילאים האלה (היה בן שנה למעשה), עשינו ייעוץ שינה ששינה את חיינו לטובה. עד היום אנחנו מברכים על ההשקעה שעשינו אז, זה לימד אותנו כל-כך הרבה ועשה את חיינו לכל-כך יותר שפויים!

הוא גם היה נרדם רק בנדנודים, שעם הזמן הפכו ליותר ויותר ארוכים (זה כמו תרופה שהגוף מתרגל אליה, ושהופכת ללא יעילה יותר. אז צריך להגביר את הכמות, עוד ועוד ועוד.........).

גם אצלנו זה יכל לקחת המווווווווון זמן (40 דקות, שעה ויותר...). הגב כאב. נושאי השיחות ביני לבין בעלי נגמרו. דיברנו רק על ההשכבות האינסופיות האלה. נותרה רק עצבנות תמידית, שכמוך, התעצמה סביב שעות ההשכבה. 

ממש ממש ממש מבינה את התסכול שלך. זה סיוט לכל דבר! קחי חיבוק גדול. את ממש, אבל ממש, אבל ממש!! לא לבד בדבר הזה! כמו שכתבו מעלי. כל-כך הרבה הורים מתמודדים עם הדבר הזה.

*

בזמנו, עשיתי מחקר לגבי סוגי הייעוץ שונים (זה היה לפני 7 שנים) ובסופו של דבר הגעתי לשיטה שממש מצאה חן בעיניי. קוראים לשיטה הזאת ''שיטת לילה טוב'' (מי שפיתחה את השיטה הכשירה מדריכות שכולן מוסמכות בשיטה). היופי בשיטה הזאת היא שלא משאירים את הילד בוכה לבד לרגע. זה לא אומר שהילד לא יבכה. בימים הראשונים סביר שיהיה קצת בכי (או קצת יותר. זה גם יכול לקרות. אבל לא מחייב). אבל את כל הזמן אתו. לידו (בלי פלאפון). ממש אתו. ניגשת אליו כל פעם שהוא בוכה.

כל התהליך הוא של שבועיים-שלושה. למעשה רק הימים הראשונים מאד מאתגרים ודורשים המון מההורים. (המטפלת יכולה להמשיך להרדים איך שנוח לה, אין לזה השפעה על מה שקורה בבית). לאחר מכן התהליך ממשיך אבל אין עוד עבודה רבה וההשכבות כבר נינוחות, נעימות וקצרות.

יש לנעמה ברודי-שמש (מדריכה בשיטת לילה טוב) סרטונים מאד טובים ביוטיוב. בזמנו חרשתי אותם והם לימדו אותי הרבה. אבל בפועל רק ההדרכה האישית הצליחה ממש לעזור לנו. כי יכולנו לשאול שאלות, כי זה היה מותאם לבן שלנו ספציפית, כי היא אמרה לנו מתי לעבור לשלב הבא וכו'.

אני לא זוכרת כמה זה עלה בדיוק, אבל אני כן זוכרת שזה היה מאד יקר (אולי 1200 ש''ח?). היום אפשר לרכוש פורמולה של קורס אונליין + ליווי או רק קורס אונליין וזה יותר זול אני חושבת. (אני לא יודעת אם זה אפקטיבי באותה המידה. לנו באופן אישי הליווי האישי היה משמעותי).

*

לגבי רגשות האשמה... לקחת את זה ממש קשה. זה נוגע לך ממש עמוק בלב כל הסיפור הזה... שומעים את זה ממש. חיבוק גדול יקרה! על ההתמודדות עם הקטני, ועל התחושות שאת מרגישה. לא פשוט בכלל, בכלל...

תנסי לצאת מעצמך שנייה,

לכמה רגעים...

תנסי להתייחס לעצמך כאילו היית מתייחסת לחברה יקרה ומוערכת.

לא היית מנסה להסתכל אליה בעין טובה ובלב חומל?

לא היית אומרת לה שהכל בסדר, ואנחנו לא נולדות אימהות וזה דבר שאנחנו צריכות לרכוש?

לא היית משקפת לה את כל העייפות האדירה שלה? את כל שעות השינה החסרות שלה? את המחסור בזמן לעצמה ובזמן לזוגיות שלה?

לא היית מסבירה לה שכשאנחנו ככה שורדות,יממה אחר יממה, הראש לא פנוי לחשוב באופן צלול, ושהוא מתקשה לשבור את מעגל הקסמים הזה ולהמציא פתרון חדש?

לא היית מעודדת אותה שאין כזה דבר טעות, יש רק למידה וצבירת נסיון?

לא היית אומרת לה שלא קרה כלום!, ובסך הכל היא רק מרדימה את התינוק באופן שלא מתאים לה יותר?

לא היית מפרגנת לה בטירוף על כל השעות שהיא עמדה וניסתה להרדים את הילד ברכות ובסבלנות? על כל השעות שהיא ישבה לידו כדי שהוא לא יפול? על כל האהבה, המסירות והדאגה האלה?

לא היית מזכירה לה את כל מה שהיא ותינוקה כן הרוויחו מהשינה המשותפת ומההרדמות על-ידי נדנודים והנקות, כל עוד זה עבד? הקרבה, הרוגע, המתיקות, ההתכרבלות, הביחד...

לא היית אומרת לה שתמיד אפשר לשנות וזה ממש ממש לא כזה ביג דיל?

לא היית אומרת לה שאימהות נמדדת במיליוני דברים (אם זה בכלל דבר נמדד), ושאיך מרדימים תינוק, זה רק אחד ממיליוני הדברים האלה? אימהות זה להלביש, לכבס, להאכיל, להחזיק לגרעפס, לנחם, להניק, להחליף, לעבור לידה, לסחוב את הקטני 9 חודשים, לחפש מסגרת מתאימה, להביא למסגרת ולהחזיר, לקנות את כל הדברים להם הוא זקוק ברמה החומרית, לקחת לרופא, לדאוג לו, להתפלל עליו, לדבר איתו, לשיר לו, להוריד כינים, לשחק איתו, לעודד אותו בקריאות מפרגנות, להעניק לו כישורים חברתיים - וכל זה, זה רק כשהוא תינוק!!! אחר-כך הוא גדל ויש עוד ים של דברים חדשים שאנחנו עושות לילדים שלנו. ים של דברים! בחלק מהם אנחנו נצליח. בחלק מהם אנחנו נתמודד. בחלק מהם אנחנו נהיה מוכשרות. בחלק מהם נהיה פחות. ככה זה... וככה גם צריך להיות.

לא היית מרגיעה אותה ואומרת לה את כל זה?

מתוקה שלנו,

קחי את כל המילים הטובות שנכתבו לך כאן

תקראי אותם עוד פעם אם צריך

ותני לעצמך

טפיחה גדולה על השכם!

על כל הדרך שכבר עשית

ועל ההחלטה להתייעץ לגבי דרכים חדשות.

תני לעצמך טפיחה גדולה על השכם

וחיבוק אוהב.

מגיע לך כל-כך, אימא יקרה וטובה שאת ❤!

איזה תגובה מהממת!ברכת ה
כל הכבוד על ההשקעה 🌹
וואו,ברכת ה׳,תודה 🙏🏻קמה ש.
אני ניסיתירקלתשוהנ

וואי זה היה מזמן

וואי זה היה סיוט לפני כל כך מבינה אותך

הלחץ שהולך ומתגבר לפני הערב, התחושה שגנבו לי את הזמן לעצמי

ועוד בגיל שנה וחודשיים כמה זה קשה להיות כבולה לכל כך הרבה זמן!!!

אבל די עם ההאשמה העצמי, די מספיק קשה לך לפחות תהיי בצד שלך...

לא כולם צריכים ייעוץ שינה זה נכון

לא כל ההורים מגיעים להורות באותו מצב

לא כל הילדים אותו דבר זה בטח

ולכל אחד יש את הדברים שהוא צריך ללמוד, לפחות למאותגרות הרדמה יש במי להיעזר חושף שיניים יש דברים שיותר מסובך להיעזר במישהו מבחוץ...

קחי מספר של מישהי מומלצת

תשאלי אותה את השאלות

אני ממליצה מאד.

אנחנו ניסינו ועזר מאודחולת שוקולד
אבל וזה אבל גדול, זה היה עם קצת בכי, בלילה הראשון בכה רבע שעה (ואני בכיתי איתו)
היום אני לא מאמינה שאני-האמא המשוגעת, המגוננת, שמשאירה אותם בבית ואיתי במיטה ונותנת להם לגור על הידיים שלי עד גיל 20, שפעם כשעלתה לי מחשבה לשלוח למעון רעדתי בכל הגוף- כן אני, נתתי לו לבכות רבע שעה כדי ללמוד לישון
אבל היא אמרה שהבכי לא בעייתי בפני עצמו ואם מתיחסים תוך כדי אז זה בסדר ואני הייתי אמא צעירה ומתוסכלת והקשבתי לה

אבל לא תמיד צריך את כל התהליך הזה, לפעמים מספיק להרדים בעגלה ואחכ להעביר (עגבניות) להרדים על הידיים (כנ"ל)
בת כמה היא? ישנה צהרים? אולי היא לא עייפה עדיין?

ואת ממש לא כישלון! את חושבת שלאורך ההיסטוריה לא היה קשה להרדים? היה אבל לא היה יעוץ שינה וגם השיטות היו אחרות (להרביץ להם כדי שישנו😵)
יכולה להמליץ לך בפרטי על יועצתאם ל2

מה הקשר אמא גרועה???אורוש3
פשוט שטויות. אני איתך בסירה. ועוד אמהות רבות. את יכולה לעשות יעוץ שינה או לקרא לישון בלי לבכות או כל תובנה על שינה שנוגעת בך. את יכולה לנסות לשנות. את יכולה להמשיך ככה ולהשלים עם זה. הכל בסדר והגיוני. רק אל תרגישי אמא גרועה. זה ממש הגיוני בגיל שנה וחודשיים. ממש אבל.
שלי בן שנה ושלוש. עד כה נרדם רק עלי עם הנקה. וגם לקח זמן וגם לא נותן לי להניח אותו. רק במיטה שלי צמוד או עלי. מבטיחה לך שאנחנו לא היחידות. היום הוצאנו את המיטה שלו מהחדר שלנו וננסה לשנות לאט לאט את המציאות. אבל לא הרגשתי גרועה לרגע. הרגשתי לפעמים חסרת אונים או מתוסכלת או מעוצבנת מהחוסר ערב שלי. אבל למה גרועה? קבלי חיבוק.
מזדהה, לי זה עם שניים....ים...
אם היא ישנה פעמיים ביום תנסי להעביר לשינה כחת האמצע היום. זה מה שהמליצו לי פה וזה עזר מאוד בשבת האחרונה.
רק שלא כזה קל להתמיד עם זה
תחליטי שאת פשוט לא נשברת.פעם שנייה2
זה באמת לא פשוט אבל אני לא מכירה אופציה אחרת.
ואת שני הילדים לימדתי ככה.. האחרונה הייתה בת 3 חודשים...
יש פה בכי למי שקשה לה מוזמנת להמשיך..
את פשוט שמה אותה במיטה אחרי הטקס הקבוע מקלחת - סיפור - הנקה
והולכת.
והיא תבכה.. ואת תכנסי לא תרימי.. תנשקי ותלכי.
וככה היא בסוף תרדם.
ביום הראשון זה יקח קצת זמן
בשני פחות
בשלישי פחות
ואחרי שלושה ארבעה ימים יהיה לך שקט שקט.
לימדת אותה להרדם לבד.
וזאת מתנה בשבילה מתנה! את חושבת שטוב לה להיות תלויה בך? לא.
הרדמות עצמאית זה מדהים.

יכולה להוסיף שינוי קטןברכת ה
בעניין הבכי,
אני בעבר נהגתי כמו שכתבת בדיוק.
בילדות האחרונות קצת שיניתי גישה.
נשארתי לשבת ליד הלול שלהן. לא יוצאת ונכנסת. לא מוציאה מהמיטה. אבל יושבת ליד, מידי פעם מדברת, מלטפת, מסבירה, משכיבה כשנעמדים וכו, אבל נשארת ליד עד שנרדמים. יש בכי. אבל מרגישה טוב יותר להיות איתה עם הבכי. הבכי זו השפה שלה להביע מחאה על השינוי, וזה בסדר, אבל לי חשוב להיות שם איתה ובשבילה בתוך השינוי.
מבחינת התוצאות לא הרגשתי שוני. לקח את אותם כמה ימים של פחות ופחות בכי עד שלמדו להרדם עצמאית בנחת ובלי בכי כלל.
וגם אם צריך לשבת ליד כמה דקות עד שנרדמים, זה בסדר גמור בעיני. כל עוד התהליך מתוחם בזמן סביר ובסך הכל עצמאי, זה מתאים לי וגם משיג את התוצאה הרצויה מבחינת שעת השינה ואיכות השינה משך הלילה.

**רק אציין שאני עושה את זה בגיל גדול יותר מ 3 חודשים, משתנה לכל ילד בהתאם להתנהלות ולצרכים... יצא לי בין 7-8 חודשים עד שנה ורבע כזה בערך..
ממש ממליצה על השיטה הזויראת גאולה
עשיתי בדיוק כך עם הקטנה, כשהייתה בת שנה וקצת.

רק מוסיפה, אמרתי לעצמי מראש שאני עכשיו מקדישה שבועיים ל"קורס" הירדמות עצמאית. שזה אומר שאני מגיעה שלווה ולא לחוצה, במטרה לשבת לידה עכשיו שעתיים עד שתירדם (וזה לא לקח שבועיים, וגם לא שעתיים - אחרי כמה ימים זה הפך לחצי שעה).

קצת שרתי, הרבה ליטפתי, קצת נדנדתי, אמרתי משפטים קבועים ומונוטוניים של "עכשיו לילה, כולם ישנים, גם ** הולכת עכשיו לישון". ומדי פעם נרדמתי עד שהבכי הבא העיר אותי...
ואם אצלנו זה השיטה כבר הרבה הרבה זמן?אמא חדשהה

נגיד חודשיים..

פשוט נשכבים במיטה ליד, מדברים מדי פעם, אם זה צרחות ממש מלטפת או מרימה.

מתי מתקדמים הלאה? בא לי שהיא תלמד להירדם לבד אבל אני לא מצליחה להשאיר אותה בוכה לבד בחדר

עד איזה גיל נורמלי לחכות איתה עד שתירדם?

בת שנה

כמה זמן לוקח לה להירדם?יראת גאולה
אמא שלי טוענת שלא כדאי להרים, כי אז הם מסיקים ש"שווה" לבכות.
אני כן הרמתי (מעל המיטה, לא למקום אחר), אבל כל פעם כזו גררה נסיגה קלה.

לחכות שיירדמו - גם עם הבכור שלי אני מחכה, בן 7...
תלוי כמה עייפה..אמא חדשהה
איזור ה20 דקות חצי שעה
לפעמים יותר
אבל בינתיים אנחנו נחים..
ממש הרגעתן, תודה
כי באינסטינקט שלי זה באמת נראלי נורמלי
זוכרת את עצמי בגיל יותר מבוגר בודקת שאמא שלי נשארת בסביבה
אם זה לא מפריע לכם - זה נשמע סביר לגמרייראת גאולה
כמדומני בשרשור אירוח של אפרת וקסלר קראתי שהיא טוענת שכאשר ילד נכנס למיטה עייף במידה הנכונה - לוקח לו מקסימום 20 דק' להירדם.
זה מאוד הרגיע אותי, כי אני יודעת שאני מקדישה עכשיו מקסימום 20 דקות.

כיום כן לוקח אצלי יותר זמן, כי הם מפריעים אחד לשני. אבל אם נמאס לי, אני הולכת לחדר שלי, והם קוראים לי כשהם מוכנים לשכב בשקט 😏
אני נשארת גם בגיל 5אמא גם
וממש חושבת שזב נורמלי
ילדים הם תלויים,הם לא עצמאיים
סביר הגיוני ונורמלי שיזדקקו להורה
גיל שנה שנתיים זה פצפון, הצורך בהורה ליד מאוד נורמלי ומבוסס על אינסטינקט השרדותי
אני לא נשארתי כי זה מתסכל אותםפעם שנייה2
אצלי אישית לא ראיתי התקדמות שנשארתי איתם בחדר הם פשוט תהו (אני מניחה) למה אני לא מרימה או מרדימה הרי אני שם..
אז יצאתי....וזה פשוט פלא..
וזה באמת בדרך לתקשר ולהביע מחאה הבכי הזה אבל מאוד האמנתי שזה לטובתם.
והיום שהם לא תלוי בי או בסביבה אני בטוחה בזה.
כל כך מזדהה עם התחושה של אמא גרועהאמא לקטנטנות
ובגלל זה לקח הרבה זמן עד שפניתי ליעוץ שינה.. זמני הרדמה היו סיוט חיי, אבל באמת. השבוע סופסוף עשיתי את זה! פניתי ליועצת שינה ויכולה להגיד שזה רק חיזק אותי כאמא שבוחרת להיות טובה יותר בשביל הילדים שלה וגם נתן לי המון כלים. אני כבר רואה השפעה, גם בהרדמות וגם עליי ועל הכוחות שלי. אני יכולה להמליץ על היועצת המהממת שאני נעזרתי בה, היא עושה גם מפגשים אונליין אז זמינה לכל הארץ, והיא ממש מדברת אלייך, ומתאימה את עצמה לצרכים שלך. זה כן די יקר אבל אם יש אפשרות זה שווה את זה לגמרי.
אנחנו לקחנו ייעוץ ולא עזר.הריוניתת123

שילמנו מעל 1000 ש"ח. ייעוץ ממש אינטנסיבי ויום יומי.

לא עזר כי תכלס לא ממש מחדשים לך משהו פשוט עוזרים לך להתמודד(יותר בקטע הנפשי) עם הבכי של הילד (והלכנו על הייעוץ שהיה נשמע הכי הכי מכיל שיש) בסוף את צריכה לדעת שאם את לא מוכנה לשמוע את התינוק בוכה אז זה לא ילך. 

ואני לא הייתי מוכנה לשמוע אותו בוכה ולכן זה לא הלך. (ואין דבר כזה ייעוץ בלי בכי גם אם יגידו לך שכן)

תודה רבה לכל מי שהגיבההריון ולידה2
עבר עריכה על ידי הריון ולידה2 בתאריך ז' באב תש"פ 06:47
התגובות כאן ממש העלו לי דמעות בעיניים. אני ממש מעריכה את כל מי שטרחה והגיבה ועודדה וניחמה.
אתמול היא הלכה לישון בשעה סבירה ובלי מלחמות, אז היום אני קצת יותר טוב. גם קראתי קצת על גישות שמעודדות שינה משותפת ומתארות כמה זה חשוב לתינוק, אז אני קצת פחות קשה עם עצמי לגבי זה. גם קצת מרתיע אותי (וגם את בעלי) בכי שיהיה מעורב כנראה ביעוץ שינה (יש לי את הספר לישון בלי לבכות, האמת שלא מצאתי בו בשורה גדולה לצערי).

האמת היא, שאין לי ולא היה לי מעולם אידיאל שהיא תירדם עצמאית. זה לא משהו שראיתי אותו כמטרה (אני יודעת שיש הורים שזה חשוב להם והם עובדים על זה מגיל אפס). עד גיל 11 חודשים בערך היא נרדמה תמיד בהנקה וזה היה ממש בסדר מבחינתי. זו הייתה דרך קלה למדי וכיפית גם בשבילי להרדים אותה.
בשלב מסויים היא כבר לא נרדמה בהנקה ונרדמה רק בנדנוד. זה כבר התחיל להיות לי קשה. היא כבדה, אני לא גדולה במיוחד או חזקה במיוחד וזה כבר היה לי קשה. זה עדיין קשה לי. וכשבעלי מנדנד אותה אמנם כיף לה והיא נרגעת, אבל כדי להירדם ממש היא צריכה שאני אנדנד אותה לא מעט זמן וזה כבר קשה לי.
אני יכולה לחיות עם זה שאני צריכה להרדים אותה והיא לא פשוט נרדמת בעצמה במיטה שלה, אבל יש שני דברים שמאוד קשה לי איתם:
1. זה שהיא לא באמת נרדמת בהנקה יותר (זה קורה לעיתים רחוקות עכשיו) וכל לילה זה סרט להרדים אותה. אני בכיף ארדים בהנקה או בשיר או בסיפור או בחיבוק במיטה, אבל זה לא יכול לקחת שעתיים כל יום...
2. אני צריכה להיות מסוגלת להתפנות לענייניי כשהיא סוף סוף נרדמת, ולא להיות מושבתת איתה במיטה. כשהיא מתעוררת ומתחילה לבכות ולזחול במיטה היא בהחלט יכולה ליפול על הראש וזה סיכון שאני לא יכולה לקחת.
אין לנו אפשרות להצמיד את המיטה לקיר בגלל מבנה החדר. חשבתי אולי לקנות כזה מעקה למיטת הורים, אבל אני לא יודעת אם זה מספיק בטיחותי.
אני לא מניקה בשכיבה, מעולם לא הצלחתי והיא גם לא הייתה בקטע. מי שמניקה בשכיבה - מה אתן עושות אח״כ? משאירות במיטה? מעבירות למיטת תינוק?
גם לתת לה להירדם במיטה שלנו ולהעביר אח״כ למיטת תינוק הולך מבחינתי, אני פשוט לא רואה איך לעשות את זה בלי שתתעורר (והשינה שלה, כמובן, מאוד קלה).
אפילו אין לי שאיפה שתישאר כל הלילה במיטה שלה, אם היא מתעוררת בלילה כשאני כבר ישנה אין לי בעיה להביא אותה למיטה שלנו עד הבוקר.
אני באמת מרגישה שהדרישות שלי צנועות אבל אני צריכה שהיא לפחות תתחיל את הלילה במיטה שלה ותיתן לי שעתיים של שקט. זה נראה לי לא סביר שכל ערב אחד מאיתנו מושבת. הרי אם היו לי עוד ילדים בבית אין סיכוי שהייתי נותנת למצב הזה להמשיך ככה...
אז אין לי עוד ילדים, ואני מוכנה לספוג בינתיים, אבל אני צריכה שהיא לפחות תתחיל את הלילה במקום שהיא לא צריכה בו השגחה.
אני מאוד מסכימה איתךבת 30
בתפיסה, בצורך ובדרישות..
ולמרות שאני באופן עקרוני לא בעד לתת לילד לבכות, אני חושבת שאולי כדאי לך לנסות את זה...
לא באופן קיצוני. לא לתת לה לבכות שעה לבד.
אבל כן להגדיר לה חד משמעית שהיא עכשיו נרדמת במיטה. זה לא יהיה קל, וזה יכול לקחת כמה ימים, אבל זה אפשרי.
ואני חושבת, לפחות מהנסיון שלי, שאם היא תירדם בעצמה, גם מתוך קצת בכי, היא תישן הרבה יותר טוב. כך זה היה אצל הילדים שלי.
ממממ רק אומרתאורוש3
יש לי עוד ילדים בבית. ומאוד דומה אצלי. אומנם בריקוד בידיים הרדמתי רק את הבכור עד גיל שנתיים (בשלב מסויים ישבתי איתו כבר. הם כבדים. תנסי לשבת). אבל השלישי החמוד גם כמו מה שתארת עם המיטה שלי וההשבתה. ולא. לא הצלחנו אתמול להעביר אותו חדר. כלומר את המיטה העברנו יופי. יהיה בסדר. בסוף הם יגדלו.
אצלינו מגיל שנה וחצי הם ישנים במיטה רגילה- הנקתי בשכיבהיעל מהדרום
לק"י

והם המשיכו לישון שם. פתחתי את המיטה למטה, כך שגם אם התגלגלו זה לא נורא.

אבל אם את לא מצליחה בשכיבה והיא גם לא נרדמת בהנקה, זה לא יהיה לך יעיל.
אבל רגע, אם את מנדנדת בידיים- את בכל מקרה אמורה להניח אותה איפושהו, לא?
אז למה במיטה שלכם ולא במיטה שלה או על מזרון על הרצפה?

לעניין הבכי- אם את שם איתה, מדברת ומלטפת, פחות נורא בעיני שהיא תבכה.
זה לא שאת זונחת אותה שתתמודד לבד והולכת.

בהצלחה!
גם לי אין ולא היה אידיאל של הירדמות עצמאיתיראת גאולה
עד שזה התחיל להפריע... עם הילדה הרביעית... אז הבנתי שאני צריכה "לחשב מסלול מחדש", כי המצב כרגע שונה.
כרגע המצב לא מתאים ולא נוח - לא לכם ולא לה. זה שקשה לה להירדם ככה, מראה שיש לה צורך להירדם בצורה שונה.

באופן אישי, כתבתי כאן למעלה מה עשיתי. נכון שהיא בכתה, כי זו הדרך שלה להביע מחאה או קושי, אבל לא השארתי אותה לבד, ניחמתי אותה והרגעתי אותה עד שלמדה להירדם בעריסה שלה.
זה לא עניין של מטרה כמו מתנה בשבילהפעם שנייה2אחרונה
אני יוצאת מנקודת הנחה שתינוק מעדיף לא להיות תלוי בי לצורך כזה בסיסי.
להבדיל מהנקה או כל צורך אחר.
אני לא סתם הסתכלתי על זה כמתנה בשבילה. אני באמת מאמינה בזה.
ואני רק אחדד שהם לא נרדמים בבכי לאחר שלמדו להרדם לבד.
וזה לא מגיע מייאוש אני אהבתי להניק אוהבת לערסל... אוהבת מגע
אבל אני חושבת שזה יותר טוב עבורם להיות עצמאים בפעולה כזו פיזיולוגית.
תקשיביג'נדס
אני קוראת אותך ואני קוראת את עצמי. זה פשוט אחד לאחד ואפרט....

אנחנו הורים לתאומות, היום בנות 4.
אחת לקחה מוצץ נרדמה בשניה וישנה ללא הפסקות.
השניה היתה סרבנית מוצצים ובקבוקים, אוהבת אקשן, לא מוכנה להפסיד כלום. היתה סוחבת את העייפות, רק כשקרסה לגמרי לגמרי, אחרי חצי שעה 40 דק' כל יום רצופות בידיים/הנקה/מנשא/נדנוד/שוב הנקה/עגלה... היתה מרשה לעצמה להירדם....
ואז....
אחרי חצי שעה היה חוזר חלילה...
היינו מותשים. עייפים. מאוכזבים. מעצמנו. איך אנחנו לא מוצאים שיטה. את ה-שיטה. להרדים. תינוקת. אהובה שלנו. שצריכה לישון.
התחרפנו.
איך מרדימים. למה אנחנו לא מצליחים. הכוחות המשיכו לאזול. ממה שכבר לא נשאר.

כל יום, לקחנו מהמעון ב4. וכבר ב5 התחילה לנקר בי התחושה המוכרת והלא נעימה. שהנה, עוד ערב מתיש ומייאש לפניי. כל יום אמרתי לעצמי שאולי היום השיטה הזאת והזאת תעבוד. אולי לא להתייאש ולנסות הרבה זמן במנשא... אבל הגב כואב... אבל ל15 דק רצופות אצליח....

ואז הבכי והצרחות כשניסינו לשים במיטה ולנדנד...והייאוש שמכרסם של למה היא לא נרדמת!!!!!!

ערב לעצמנו? אין דבר כזה. גם חיי האישות שלנו נפגעו ממש. ללכת לאנשהו? אין מצב כי היא סרבנית בקבוקים.

מתי נפל לי האסימון? מניחה שזה שילוב של כל היאוש שהיה כל הזמן, ואירוע אחד שגרם לי להבין.
חברה שלי התחתנה. בשעה טובה. החתונה היתה רחוקה
רק הנסיעה הלוך ושוב (ללא זמן שהות באירוע) היה שחוש שעות כמעט. והבנתי. שאני לא יכולה לנסוע. שאני מפסידה חתונה של חברה בגלל המציאות שהתרגלתי אליה כמציאות קבועה...
אחרי הערב הזה שהייתי כ"כ מבואסת וניסחתי לחברה שלי הודעה שאני לא יכולה להגיע הבנתי.
הבנתי שככה, זה לא יכול להימשך.
ידעתי שבעלי עדין לא שותף לתובנה הזאת. לשאר התחושות כן. אבל הוא הרגיש שיש עוד אולי שיטות/נסיונות שלא מיצינו עד תום. לא יכולתי לכפות עליו. במיוחד שמדובר בהוצאה כלכלית לא קטנה...
אז התחלתי לפמפם עוד ועוד בנושא. התקשרתי לאפרת וקסלר המהממת (שעשתה פה פעם אירוח בפורום, את יכולה לגגל אותה) שהיא גם מכרה שלי... הביאה לנו הצעת מחיר. היה עוד זמן שעבר עד שבעלי שוכנע סופית.

....
........

עד כאן, מזדהה?
חחחח עצרת באמצע המתחאורוש3
אמשיך את הסיפורג'נדס
(בעיקרון כתבתי על זה מלא פעמים כבר בטח יש מי שמכירה..)

בעלי בסוף לא השתכנע במאה אחוז אבל בואו נגיד ב70 אחוז.

אז התחלנו תהליך, אפרת ביקשה שנעשה יומן של 48 שעות ממש מה מו מי- מתי, כמה למה...
אוכלת, מתי, כמה מתי סיימה
ישנה, כמה זמן הרדמה, איך נרדמה מה כל התהליך שהיה. מתי התעוררה, ישנה טוב או לא מתי התעוררה בהמשך...

אחרי שקיבלה את היומן הזה ניסינו לשוחח בטלפון... לא אשכח שבעלי לא היה בבית והבאתי בייביסיטר!!!! כדי לדבר איתה בטלפון!!! וגם זה לא עזר כי היא לא הפסיקה לצרוח... לבייביסיטר... זה רק חיזק לי את הרצון להצליח ביעוץ הזה...

בקיצור
אפרת אמרה שהחליטה שזה קצת גדול עליה בגלל המרחק (חשבה שתוכל לעשות בטלפון את השיחה אבל זה לא צלח) אז נתנה לי שם של קולגה שלה... מהממת ברמותתתת מקצועית אין דברים כאלה. עדי מורן קיבא. קיבלה את היומן, עזרה לנו להגיע לאיזון קלורי שיהיה ביום (ינקה בלי סוף בלילה ובמעון צמה) ואז התחלנו את היעוץ

הוא מבוסס על שיטה שאנחנו פה לעזור לילד אבל לא עושים במקומו. הוא לומד להירדם כשאנחנו שם תומכים בו ומאפשרים לו את התנאים המתאימים לשינה
טקס שינה, חלונות שינה... ואנחנו שם. לידה.היא במיטה ונותנים לה חיזוק חיובי כשהיא עושה פעולות תומכות שינה ומתעלמים (לקצת זמן, כ20 שניות, כשיושבים לידה) כשהוא פעולות נוגדות שינה כמו צרחות וכו'...

מורן יודעת לנתח כל בעיה ונותנת את הכלים להורים להבין את הילד...

בלילה הראשון (!!!!!!!!!!!!!!!!!) כבר היה שיפור. לקח 40 דק אומנם אבל ישנה 2 וחצי רצוף אח"כ... אחרי כמה ימים בעלי שאל אותי מה התוכניות שלי להערב ולקח לי כמה שניות להבין למה שואל אותי.. אני יכולה לתכנן תוכניות לערב!!!!!!!

היא פשוט היתה צריכה ללמוד את זה. זה התאים לאופי שלה, לדעת איך עושים את זה לבד. שהמיטה לא האויב...

היום בעלי משווק יעוץ שינה חח הוא ממש שמח על זה שלקחנו
ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005אחרונה

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתיאחרונה

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

כמה שאלות על בונגסטהתותית11

ברוך ה' אני בהריון שני

בהריון הקודם סבלתי מאד מבחילות, בלי הקאות

הפעם הבחילות כבר הופיעו (שבוע 6) ויודעת שהרבה סביבי לוקחות בונגסטה

אז כמה שאלות

האם רופא משפחה יכןל לתת מרשם?

האם יש סיבה לא לקחת?

יש תופעות לוואי?

האם יש 'עוצמה' שממנה נותנים, או שנותנים לכל מי שמבקשת? 

רופא משפחה יכול לעשות מרשם.אנונימית בהו"ל

לפעמים זה עושה ת.ל של סחרחורות ועייפות  אצלי למשל זה עושה קצת סחרחורות אבל לא בטוחה שזה מפריע לתפקוד.

מה ש קראתי ובדקתי אין סיבה לא לקחת, להפך, בעיני זה תרופה שמצילה חיים ומעודדת ילודה🤣

הרופא ייתן לך בקלות, את לא צריכה להוכיח כמה את סובלת..

לי למשל באחד ההריונות לא הקאתי אבל הבחילות גמרו עלי.. עד שלקחתי כדור ביום וחיי השתנו..

בהריונות אחר כך לקחתי 2 כדורים ובאחרון אפילו המשכתי להקיא, ועדיין,  אין מה להשוות לבלי כדור.

(להיפראזיס, זה בד"כ קצת פחות עוזר..)

בשעה טובה!

תודה לך !תותית11
והיא באמת מאוד יקרה כמו שאומרים? 
כן, לי בלאומית זהב עולה 150 לקופסה (50 יח)סטודנטית אלופהאחרונה

מספיק ל-25 יום

לפני כמה חודשים היה עולה 104..

שאלה מוזרהשאלת היריון

אז היו לי כמה היריונות מכמה סוגים

חוץ רחמי הפלה והיריון תקין בה

לכל אחד מהם תסמינים שונים לגמרי,

עכשיו היריון חדש נוסף והתסמינים ממש כמו של ההריון שנפל.

דוגמא- אז וגם עכשיו אני יכולה לבכות מכל דבר, להתעצבן על כל דבר, ובכללי אני מרגישה על הקצה. ואני אוכלת מלא מלא גזר 😂

(ולפני אני לא אוכלת בכלל)

בהריון הרגיל לא היה לי אף אחד מאלה (היו דברים אחרים) ובחוץ רחמי לא היה לי כלום חוץ מתשישות ועייפות

מה אומרות? זה לא קשור נכון?

לא קשור, בשעה טובה ובידיים מלאות!אני אמא
כל הריון שונה, חהיה בסדר בעז"ה!!יעל...
לא קשור בכללכורסא ירוקהאחרונה
נראה לי שכדאי למתן את הגזר, זכור לי שויטמין a לא מומלץ יותר מדי בתחילת הריון כי זה משפיע איכשהו על המערכת העצבית של העובר
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
זה באמת מקל!מתואמת
לנו יש כבר 11 שנים, ואני לא מבינה איך הסתדרנו לפני...
מזה מטבחון פסח?שירה_11
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

משמח לקרואשירה_11
הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

וואו את מלכהתוהה לעצמי

להסתכל על איבחון כזה הגאולה זו ממש ראיה מיוחדת ויפה של המציאות

(וכן, אני מכירה מקרוב לצערי מה המשמעויות של אוטיזם לא מאובחן בזמן, ועדיין להסתכל על איבחון כזה כגאולה זה וואו בעיני)

גם אני מכירה מקרוב השלכות של אוטיזם שלא מאובחןמתואמת

בזמן (הבן הגדול שלי)

לכן אני יודעת להוקיר את האבחון המוקדם של הבת שלי...

וואוו גלויה
את מהממת!
תודה❤️ בסך הכול רואה את המציאות בעיניים...מתואמתאחרונה
זה לא שקל לי ביום-יום, כן? אבל היה הרבה יותר קשה בלי האבחנה ועם הרצון שהיא תתנהל כמצופה...
לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעון
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
איזה יופי! דורש ככ הרבה השקעה. כל הכבוד לךכורסא ירוקה
שאפו! יישר כח ממש אלופה🏆 עלי והצליחי♥️המקורית
אחרי המתנה של זמןעם ישראל חי🇮🇱

השם הטוב נתן לנו 2 אוצרות בבת אחת

מתנה עצומה ומעצימה

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו

אין עוד מלבדו🌸

ילד שהיו לו אתגרים בכמה תחומים השתפר מאודשיפור
ברוך ה' לקחנו אותו לטיפול ועשינו הדרכת הורים וממש רואים ומרגישים את הפירות בכל ההתנהלות איתו בבית וגם בתפקוד במסגרת.
שמחה פשוטה של חיים, אחרי דיכאון קל שנה שעברהאני אמא

לידה של ילד מתוק ופלאי, מתנה ממש, גדילה והתבגרות של שני האחים הגדולים שלו, כל אחד בכיוון שלו, גם מתוקים ופלאיים.

התבגרות וצמיחה שלנו כהורים וכמשפחה.

הריוןאנונימית בהו"ל
וואו כמה זמן חיכינו לו

כבר הספדתי את כל פסח, ונהיה אסורים וזה..

ופתאום הוא הגיע

איזה יופי!גלויה

בקרוב אצלי...

אני ב"ה שמחה שלא הייתי לחוצה בחרדות (יש לי OCD כידוע)

וכמו שכתבתי בשרשור לפני כמה ימים

אפילו הצלחתי להכין עם הילדים עוגה ליומולדת בקייטנה ביום שני!!!

והספרון סוף-סוף יצא לאור השנה

וזו ממש גאולה.

תודה על השרשור הזה!

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
מועדים לשמחה! ראינו את הטרול שהשתלט על הפורוםטארקו
אנחנו מוחקות הכל זה אולי יקח כמה דקות בנתיים תתעלמו אין צורך בעוד דיווחים❤️
תודה לכן אהובות על הניהול המסור❤️השקט הזה
מה פספסתי? 🤭באתי מפעם
לא משו מעניין..טארקואחרונה

היה נראה כמו איזה משו תכנותי..

פשוט מלא מלא מלא מלא שרשורים של טסטים

איזה 3 עמודים ראשונים של הפורום...

אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אמן! תודה רבה!הריון ולידה

אולי יעניין אותך