שחר..הפעם על מזל גובר.רק הפעם.
'הבוקסה משמיעה מתוך ליבה מנגינות כאלו יפות של שבת,משהו מזרחי כזה,מתאים לאופי הרכב והכבישים שאנחנו נוסעים בהם.
מליוני תחנות דלק חולפות על פניינו,זה מרגיש כאילו המתדלקים הם אנשים כאלו שלא מתקדמים לעולם,תמיד תקועים באותו מקום עם האקדח דלק הזה ולא ממשיכים הלאה לחפש את חלומם.
מדהים לחשוב על עצמי בתור מתדלקת.
אנחנו חולפים על פני עוד כמה צמתים וכמה חיות שנמצאות מעבר לפסים הצהובים שטמועים על הדרך,עוד פס לבן פס לבן פס לבן בכביש.
כמה כמה כביש,לא נגמר הכביש הזה.
פנייה הבאה,יציאה אל השדות.
רועי יוצא ביציאה ימינה וזועק על ההגה בהתלהבות-"אךך הלוואי ונזכור לצאת לפעמים קצת החוצה,לעצמנו,לשאוף אוויר מהצד הזה של העולם,לא להמשיך לדהור בכביש הזה שנקרא חיים!!"
אני צוחקת מאחורה,מורידה את הקפוצ'ון ואוספת את השיער גבוה.
משהו כזה משוחרר מאוד באוויר.
רועי מתופף על ההגה,זורק פה ושם צפירות שמשלימות את ההרמוניה האווירית להרמוניית שבת.
וואי שבת.
נראלי כמה חודשים טובים אני מאוד מקפידה לחלל אותה.
יום שישי היום,אמנם שלוש בצהריים אבל עם רועי זה מרגיש נצח טוב שלא נגמר.
הוא מתחיל לחפש בעיניים את היער הקרוב,מקום שיהיה שקט לשניינו שנוכל לפתוח לנו אוהל ולעשות מדורה עם ניגונים חסידישע רוק..'

זהו.נגמרתי ממש.
אין לי כוח לכתוב את החוויות של השבת המוזרה הזאת.
אין לי בית.אין לי חלומות.
הכל נלקח מימני או שבעצם,אני לקחתי את זה מעצמי.
מוצאי שבת של קיץ עכשיו ואין לי עוד לאן לברוח.
נמאס לי לברוח אבל לא באלי הבייתה בכלל.
ברכי כושלות וליבי כבר מידי פצוע,פצוע אנוש אם מותר לי רגע לאבחן את עצמי.
איכה ישבה בדד וגם אני עכשיו יושבת לבד,אני כל החיים האלו לבד כמו שאיזה רב צדיק של הכותל אמר לנו פעם בסיור סליחות עם כיתה י' 2.
"כולנו בודדים",כך אמר.
"כולנו בגלות",גם את זה הוא אמר ואני עשיתי-"אהאה,אהאה," לעצמי והתחלתי לקלף את הלק השקוף בציפורן.
מצחיק הלק השקוף הזה,זאת תחילתה של הירידה.
מזל שאין סמים שקופים שאיתם נתחיל את דרך השאלה לפני שנחזור לאותן התשובות של לפני.
אין לי עכשיו כלום בחיים חוץ מהשרוואל המקושקש שקניתי בטעות וכוס מים שהצלחתי להוציא מהחומוסיה פה בעיר.
יבש לי בלב,קפוא כמו שלא היה מעולם.
אני רוצה בלונים,יש לי עכשיו יום הולדת.
פעם אהבתי את העניין הזה שביום הולדת,מזלו של האדם גובר.
זה נתן לי תקווה להאמין שהנה,עוד רגע יום ההולדת מגיע ואיתו מגיע זר הפרחים הורוד כסוף,מונח על כרית קטיפה בוהקת ושובר כזה מרובע של כסף בחנות של בשמים,מוגש לי בתוך מעטפה ורודה עם ברכה שבסופה חתומות מילים קטנות עמוסות ברגש רב-
"מימני באהבה,
מאמע".
אהבתי את המזל גובר הזה עד שהרגע ראיתי איך המזל המוגבר שלי לא הביא לי היום שום מכתב מאמא ושום נעליים חדשות שישלימו לי את עשריית הנעליים שכבר נמצאות לי בחדר.
המזל הזה העיף אותי למדרכה השמאלית של הרחוב,לבד,כדי שאוכל לחגוג לעצמי את יום ההולדת.
יש זמן ל'חשבון נפש',זה גם חלק מהאימרות האילו של עניין המזל גובר.
העניין הוא שאני כל חיי בערך עושה לעצמי חשבון נפש וחשבון לב ומסבכת את עצמי בתוך עצמי ומחברת משוואות מוזרות שהתוצאה שלהן היא שנאה תהומית כלפי עצמי ו,עוד חשבון נפש אחד ואבדתי לנצח.
אני רוצה יום הולדת היום.
יום הולדת אמיתי.
מבט חטוף בפלאפון מראה לי שחמישה אנשים חשבו עלי ושלחו לי הודעה בצורת
"ברכה לחוקית שלנו שנהיית 18 לסמים!!!"
לא באלי לענות לאף אחד,משהו פתאום מתחיל לטפס לי מהבטן ללב ומישם לגרון,מתפשט על כל הגוף,כמו אור חמים כזה וטוב,אור של המזל.
אני קמה בקלילות שכבר מזמן שכחה אותי מאחורה ופתאום היא חוזרת אלי לרגע,מראה נוכחות.
טוב שיש נוכחות.
נהייה לי רוגע באוויר,אני מדליקה לעצמי באוזניות שיר של יום הולדת ששמים לילדים בגן בזמן שמחלקים להם עוגת שוקולד נוטפת ומלאת סוכריות צבעוניות ומתחילה ללכת לפי הקצב של השיר,בהתחלה על ווליום חלש ולאט לאט מגבירה עוד-
"אין
אין
אין
חגיגהה
בלי
בלי
בלי עוגההה
אזזזז
איפהאיפהאיפהאיפהאיפהאיפה
איפהאיפהאיפהאיפה
איפה
העו
גה?!"
אני מתחילה לצעוד יותר מהר ובשנייה הופכת הצעידה לריצה מהירה ואני הופכת לילדה מוארת וקלילה עם לב פתוח,מוכנה לקבל את מייכלי האורות שנזרקים אלי מהשמיים.
אני חוצה את כל יפו בחיוך קסום ומאושר,ידיים פרושות לאוויר ודהירה של אחת שמצאה את זר הפרחים שלה ורצה לכוכבים לקטוף את המשאלות ולמשוך בחוטים שלהם כדי שידלקו ויאירו היום את המזל.
רגוע לי בלב,אנשים לא מבינים בכלל מה זה רוגע.
ואני ממשיכה לרוץ,חולפת על פני כל הפרצופים השבורים של ירושלים של מטה.
השיר מתגבר עוד ועוד ואני שומעת את עצמי מעבר לאוזניות שרה:
"איפהאיפהאיפהאיפהאיפהאיפה
איפהאיפהאיהפאיה
איפה
העוגהה
אה!!!"
החיוך שלי יכול לחבק עכשיו את כל היקום היפה הזה,זה שמואר במזל הטוב שלי שגובר כרגע.
אני מנסה לרדת טיפה מהאור ולהתאפס חזרה אל עצמי בכניסה לדלת המאפייה הטובה שיש בעיר.
הנה העוגה,הנה.
אני קונה לעצמי עוגה קטנה אישית,משהו מתוק ליום ההולדת.
.
"שחר,האור שלי,"
ככה אני קוראת בשתיים בלילה כשאני בפתח דלת בייתי,מחפשת פח קטן לזרוק בו את שארית העוגה שקניתי לעצמי ליום הולדת.
"מברכת אותך שתמשיכי לזהור ולפרוח ולהאיר את היקום.
תמיד תזכרי,עלות השחר זה רגע לפני האור הגדול שנשפך אל העולם יחד עם הציפורים הקסומות שמשבחות את הבוקר.
אל תפסיקי לעולם לשיר,
אל תפסיקי לעולם לברך על עצמך.
שחר,
את נשמה אלוהית.

מימני באהבה,
מאמע."
..טעטע איתי(:
עבר עריכה על ידי טעטע איתי(: בתאריך י"ד באב תש"פ 00:33

אעאעאעאע זה פשוט דבש זה.
המון פשטות ועומק. וואו.
חוייכתי ככ מכל רגע שקראתי.

כתיבה נעימה ממש.
אךךך שחר כזאת מתוקה, שתדעי לך.
לב גדול.

...רחל יהודייה בדם
כתיבה נוגעת ומרתקת⁦❤️⁩
...ציפור שיר.
טוב לקרוא אותך.
עושה משהו בלב. טוב כזה.
עדיין אבל קשוח.
תודה על זה❤
וואו זה מדהים, באמת באמת מדהיםשרה את חייה
אוך זה כל כך כל כך טהוראהבה.
וגאוני ואהוב. ממש אור גדול. כמה שחר מיוחדת! כמה אור יש לה! כמה כוחות יש לה! הלוואי והיא היתה יודעת.

ואיך את כותבת. בום.
תודה נשמות טהורות.רק הפעם.
שימחתן את ליבי.

מענייןאושפיזין מהירח
מעניין מה עומד מאחורי
..להיות בשמחה!!!
אני צריכה לזכור שלקרוא אותך זה דמעות.
זה.. זה טהור ככ.
והמילים שלך ככ נעימות וטובות..
תודה לך.
אני אוהבת.
..רק הפעם.

תודה נשומי.
גמאני❤
זה חלק מספור?רק להיות.

אם כן אני אשמח לקרוא. ממש התחברתי. לא יודעת למה הזכיר לי ברעיון את שירה גאולה.

כתיבה מהממת. לא פשוט להיות פשוט.

..רק הפעם.
אני כותבת סתם כל מיני פרקים..
שמרתי אותם בכרטיס האישי שלי..
ותודה!
|שני מליון וחצי לבבות|גלים.
רק בשביל זה שווה להיות כאן
הי וואו,חוייכתי.רק הפעם.
זה מחמאה עצומה שאת קוראת אותי!

..רוצים משיח!
להכנס לכאן, ולראות שיש המשך לשחר, זה לחייך ואז לצלול לעולם כ"כ טהור נוגע...
והברכה של האמא...

תודה...
..רק הפעם.
אבאלה ילדה,
כמה שעשית לי חם בלב עכשיו.

תודה פשוט.
יא אללההתברזל!

איך שהתגעגעתי לשחר!

אלופה שאת

תודה!!רק הפעם.אחרונה
...אני הנני כאינני

@געגוע~ הרבה זמן שלא כתבת לנו..

משתוקקים

שברי חרס ואור יקרותחוזר

רפאל, ששמו נחצב בלב התפילה "רפאנו השם ונרפא", חש שחייו הפכו לבית מלאכה נטוש, שבו האור היחיד הוא נורה דולקת בחצי כוח, תלויה על בלימה. הוא היה איש תורה ומעשה, שהאמין כי בניין הנישואין הוא מקדש מעט – והוא גילה, באיחור כואב, כי המקדש שלו נבנה על חולות נודדים.

בחירתו ברחל (כך נקרא לה), הייתה פעם ככוס יין משובח בקידוש של שבת: נוצצת, מבטיחה, ובריח משכר של אושר נצחי. כעת, לאחר עשור, נדמה היה שהיין החמיץ, והכוס עצמה הפכה לכלי חרס סדוק, שכל ניסיון למזוג לתוכו רגש נוסף גורם לנזילה איטית וכואבת אל תוך האדמה הצחיחה.

כשהיה מחפש את דרכו בין קפלי הגמרא, היה מוצא את "עץ החיים" – עץ יציב, מעוגן באדמת יראת שמיים. אך כששב הביתה, הרגיש כאילו נכנס למבוך קנים יבשים שכל מגע בהם מפיק רק קולות חריקה צורמים ודקירות קטנות. רחל הייתה עבורו כשמיים מעוננים בעונת גשמים שבוששו לבוא: הבטחה לרוויה, אך בפועל – רק אפור אינסופי החוסם את אור השמש.

הוא ניסה, שוב ושוב, "לשקם את הקירות". כל שיחה איתה הייתה עבורו כניסיון לחבר חלקי פאזל של שני עולמות שונים: הוא הגיש לה את הפינה שלו, המשוישת והחמה, והיא הניחה מולה קטע מתכת קר, חד ובלתי תואם. לא הייתה התנגשות גדולה, אלא חוסר מגע מוחלט, כמו שני נהרות הזורמים במקביל – קרובים מאוד, אך המים שלהם לעולם לא יתערבבו.

הציפייה שלו לבית מלא שלווה ותורה הייתה כאנייה עוגנת בנמל בטוח. הנישואין, לעומת זאת, הפכו לספינה המטלטלת בין גלי תשרי סוערים, גם כשבחוץ שרר שקט מוחלט. היא הייתה עבורו מפת דרכים הפוכה: כל צעד שלקח על פיה הוביל אותו הלאה מן המטרה, אל תוך שממה רגשית גדולה.

כשהיה יושב בבית המדרש, הלימוד היה לו "נר לרגליי" – בהיר, קרוב, ומאיר את הצעד הבא. בבית, ההרגשה הייתה כניסיון ללכת לאורו של כוכב רחוק מאוד, שאינו נותן אור ממשי אלא רק תזכורת כואבת למרחק הבלתי ניתן לגישור. המטפורה החדה ביותר שריחפה מעל ראשו הייתה זו: הוא חי חיים של צדיק במרתף, מוקף בקדושה פנימית, בעוד חלון המרתף שלו נפתח היישר אל רחוב סואן וריקני, שהוא אינו חלק ממנו, אך הוא כבול אליו.

בכל בוקר, כשענד את התפילין, הרגיש רפאל שהוא "קושר את עצמו לשמיים" באהבה ויראה. ובכל ערב, כשהתיישב ליד שולחן הבית, הרגיש שהוא "משחרר חבל" שאמור לחבר אותו לאדמה, רק כדי לגלות שאין שם קרקע יציבה לאחוז בה. זו הייתה הדילמה המרה שלו: הרצון להמשיך לבנות על יסודות רעועים, מתוך אמונה בכוחה של הקדושה, מול ההכרה שאהבה אינה רק "חיבור נשמתי" אלא גם "התאמה ארצית", ושלושתה אבדה מזמן.

כאשר הלך רפאל בדרכו הביתה, משתרך בין הבתים הירושלמיים, ליבו היה כמנורה שבורה בחדר חשוך: היא עדיין זוכרת את יעודה להפיץ אור, אך הלהבה הפנימית שלה רועדת על קנה, מסרבת להתרומם.

הוא נזכר ברחלי, זו שהייתה לו כאילן פורח לפני שנים, ימים בהם כל מילה שלה הייתה ניגון טהור באוזניו. היא הייתה עבורו "זהב טהור" המופיע בתיאורי המקדש, מבטיח שלמות ויופי שאין שני לו. אך החיים, כפי שגילה, הם לא תמיד מזהב.

הבחירה ברחל הנוכחית הייתה כהנחת אבן פינה של בניין – צעד חד-משמעי שאי אפשר לשנות. אך רחלי הראשונה, זו שאבדה, נותרה עבורו כתוכנית אדריכלית מושלמת שנגנזה, עליה הוא שב ומעיין בדמיונו, יודע שהיא לעולם לא תצא אל הפועל.

היא הייתה עבורו כבריכת מים צלולים במדבר צמא, מקור חיים שאותו החמיץ ברגע של עיוורון. כעת, כל מגע מחשבתי בו הוא בגדר "הצצה לגן נעול": יפה להפליא, אך אסורה לחלוטין. הוא למד לחיות עם הזיכרון הזה כעם "מכתב קודש" חתום: תוכן יקר וקדוש, אך שאי אפשר לפתוח ולקרוא שוב.

רפאל הרגיש כי הנישואין שלו הנוכחיים הם כ"שדה קוצים", שכל צעד בו דורש זהירות וכאב. רחלי האבודה הייתה "כוכב הצפון" שלו – מגדלור יציב שהראה לו תמיד את הדרך הביתה. כעת, אותו כוכב שקע מעבר לאופק, והותיר אותו לבדו להתמודד עם "שמיים שחורים" שבהם אין נקודת ייחוס אמיתית.

הוא הכיר בכך שאהבתו הישנה היא "חוב ששולם בדמעות": אין דרך להחזיר את הזמן לאחור, וכל ניסיון לחזור אל אותו רגש הוא כ"הפעלת שעון ישן" שאין בו עוד מחוגים. הוא יכול לשמוע את קול הטיקטוק של הזמן שאבד, אך השעה הנוכחית – והמציאות הנוכחית – כובלת אותו בהווה.

היה זה מאבק מתמיד בין "האמת הגדולה" של מחויבותו הדתית והמשפחתית, לבין "האמת הקטנה" של ליבו, שעדיין שמר על גחלת קטנה עבור אותו חלום ישן.

חברה הראתה לי. מה חושבים?שלום לך ארץ

משפחה יקרה!
ראיתי אותו רץ 
בדמי חייו, אחרי כלנית או כלב שובב
מנסה לחזר למרות המשבר
מצא אהובה בתוך הכאב
ראיתיו שטוף בזיכרונותיו על חבריו שאין הם עוד כאן

ולך אימא רציתי לומר
שאיתך אני אבלה
קרעתי את הדש
וישבתי על שרפרף
הלב שבור
שתיים מדם
ועוד אלפים, אלפים מהאומה הגדולה
ישבתי, ובכיתי, ונקרעתי לגזרים
את הלב שלי אפחד כבר לא ישלים
כעסתי, את העולם שברתי.
איתך אבא כבר לא דיברתי
דיברתי כמו אומללה
מה נראלך? אתה משוגע? אתה בכלל לא מבין מה לקחת!
רציתי לשבור אותך בחזרה
את הלב שלך. שלי. בעוצמה.
לנקום על מה שנלקח ולא אקבל לעולם
אבל נמשכתי אליך בחזרה
אל הלב של אבא
למרות שלקבל ממך כבר לא יכולתי יותר

אז רציתי לספר שהלב נשאר שבור. מרוסק לחתיכות.
גם אם את זה קשה לראות
אבל מה לעשות שכבר אמרת
"אין דבר שלם יותר מלב שבור"
אז אבא שתדע שלמרות הכל אני סולחת'ך 
גם אם מה שעשית לא צודק
כי מה לעשות אתה חכם פי אלף.

נב. אז אותך מדינה, עליך עדין חולמת.
בך אקים משפחה לתפארת.
אך תמיד אשאיר בך חותם
שעליך נקבר אהובי ולא חזר

היא כתבה, שומרת על זכויות יוצריםשלום לך ארץאחרונה
מדבראני הנני כאינני

מחפש מוצא, אולי איזו דרך

פתחתי פתח, האם יש בזה ערך?

שוב נפלתי, מי יקימני?

וכל כך התחננתי, פניך אנה ממני

מאמין בהסתר, בכל התפאורה

ואין עם מי לדבר, לזרוק בו מרה

ואם אשבר, כבר לא נותרה בי צורה

וכיצד אתחבר, אמצא כנגד עזרה

נזרקתי בבור, אין פנים אין אחור

רק עקרב ונחש, מעורפל מהשחור

שדים וקליפות, פרשת אחרי מות

מול עדשת מצלמות, תופפות עלמות.

והנפש במנוסה, מאלקים התביישה

המרחק שוב כיסה, ערוותה הלבושה

והוא קורא לה שובי, זהו שמה (מ)מכבר

שכחה זהותה, בשטטה במדבר.

"ולמוות לא נתנני"תמהון לבב
עבר עריכה על ידי תמהון לבב בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ו 18:16

ראיתי כופר אחד, מת באיוולתו,

קרבן על מזבח מולדתו.

שורות שורות באו לסופדו ולבכותו.

"זה העלם! הצעיר בשנים – בכיר בניו של ריבון העולמים!

והוא כתכשיט בהיכלו! קדוש יאמר לו!"

ואני מהרהר...

הרי בחייו היה כה שחור,

ובמותו – הרב אומר: "אין כמוהו צחור!"

"אם פשע וסרח – כעת הריהו מלאך!"

"מותו – כפרתנו, מותו – כפרתו, ונפלאית נחלתו"

ואני??

אלוהים, יודע תעלומות

– האין אני כופר, פושע וסורח??

ומה לי בעולם כזה להיות גורלי כאורח

בשבט עברתך מזדעק וצורח?

אם גם למעלה יש ניסים ואנשים הופכים לקדושים

בגופה מחוללת

– לכזאת נפשי מייחלת.

ואם על כל פשעים יכסו חיים המשתתקים

– הנה כל סעיפיי משתוקקים.

אלוהים אתה ידעת,

גופי ונפשי – כבר שבורים...

אך רוחי ונשמתי עדיין רק אליך הם עורגים,

קח אותי אליך! כאותם ההרוגים.

אם זו המשמעות, להיות רק שלך,

טהור, נקי, דבוק בשלימות

– אני כבר לא יכול לחכות למות...

...רחל יהודייה בדםאחרונה
יש בזה משהו שמעביר רטט
...רחל יהודייה בדם

והפחד.

הפחד מהריק הזה.

הדבר הריק הזה שרוצה שאהיה כמוהו.

שאבלע בתוכו.

שאבלע את עצמי.

הפחד שיחזור.

הפחד שהוא שם.

אורב. עדיין מחפש אותי.

איזה נאמנות.

אנשים כל כך רוצים נאמנות כזו אה?!.

ואני רק רוצה שייתן לי. ייתן לי להישאר אני.

ייתן לי מקום. ישאיר אותי אני.

והפחד הזה נמצא שם.

ואני מרימה את הראש.

וממשיכה.

לתפוס מקום. שאני אני.

יפה. נסתר. גבוה.טויוטה

תודה.

יפייפה וכל-כך נכוןידידיה ג
...רחל יהודייה בדםאחרונה
תודה..
מנהל? אפשר להעביר שירשור שלי לפה?תמהון לבב

(שתיקה רועמת) - ריק ומוסתר

זה? במקום שיהיה בפורום השני

בלתי אפשרי 😐אני הנני כאינני
כנס להודעה שםארץ השוקולדאחרונה

תלחץ על עריכה, תלחץ על בחר הכל, העתק ואז תפתח שרשור כאן.

(אל תעשה גזור כדי שלא יימחק לך בטעות)

אחר כך אתה יכול שוב לערוך שם ולמחוק את התוכן

תנועהמוריה.

הידית עולה אט אט ובסיבוב יורדת מטה. ועוד סיבוב: למעלה במאמץ ודחיפה חזקה למטה.

היא מתנשפת, אבל לא פוסקת. זוהי מלאכתה ואין לה אלא לעשותה בלי להתלונן. כל יום היא כאן, ניצבת על המשמר. דוחפת, מסובבת, מסיעה את הידית שוב ושוב על צירה בסיבוב.

כל תנועה שלה, כל דחיפה ולו הקטנה ביותר מקדמת עוד ועוד את המנוע, כל סיבוב וחצי סיבוב, מניע את העצם. בסוף כל יום היא מאשרת, אכן נראית התקדמות. היא סוקרת בעיניים מצומצמות את המרחק בין המקום בו היתה בתחילת היום לבין המקום בו היא כעת לאחר עבודה של יום תמים. אז היא מתמלאת סיפוק ונחת. אז היא יכולה לפרוש לנוח, להרוויח בביתה עם היקרים לה ולדעת כי עשתה את מלאכתה להיום.

ישנם ימים שהכל חלק והסיבוב פשוט הוא, כאילו מעצמה מסתובבת הידית. לעומתם יש ימים שהידית שחוקה וקשה לה לאחוז בה, שהיד האוחזת עייפה, או שהגלגל כבד עד מאד. לעיתים קרובות קורה שידיים נוספות בוחשות איתה בקלחת, ומסובבות ידיות הפוכות. אבל כל אלו, כמו אינם נוגעים לה, היא מגיעה בכל יום בשעת בוקר מוקדמת, מתייצבת בעמדתה ומסובבת, והידית נעה, והסיבוב מניע.

היא לא מנסה להיאבק, היא לא מוכיחה לאיש דבר, היא נוכחת ומסובבת ומניעה. אף כוח בעולם לא יוכל לה, אף כוח בעולם לא ימנע ממנה למלא את תפקידה במסירות. אף כוח בעולם לא יעצור אותה מלסובב ולהניע.

ויש התקדמות, וישנה תנועה.

תמיד ישנה תנועה.

° ° °

אלוקי, נשמה נתת בי, והיא אינה פוסקת מלסובב ולקדם אותי.

אתה בראתה, אתה יצרתה, ונפחתה בי והיא מניעה אותי אליך.

כל זמן שהנשמה בקרבי מודה אני לפניך עליה.

מענייןיוני.ו.אחרונה

אולי יעניין אותך