גם גברים בוכים בלילהפשוט אני..
זאת הפעם השלישית שאני חושף כאן בפורום דברים אישיים. האמת היא שבכל פעם שחשבתי לכתוב זאת עד היום, נמלכתי בדעתי די מהר.
אתמול פרסמתי זאת ואחרי כמה דקות מחקתי הכל, מתוך הפחד להיתפס כחלש.

תגובות מסוימות שראיתי בציבור הדתי לאירועים האחרונים, כולל כאן בפורום, גרמו לי להבין שאולי הגיע הזמן לספר...

כרגיל, אני מבקש שתהיו עדינים אתי. אני כותב כאן דברים מאוד מאוד רגישים, ויהיה לי קשה להתמודד עם ביקורת ארסית.

...

כשהייתי בכתה ז', התחלתי להרגיש דברים מוזרים בכל הקשור למיניות שלי, אבל לא ממש ידעתי מה זה אומר ולכן גם לא מאוד סבלתי מכך.

ככל שחלף הזמן הבנתי מה בעצם קורה לי, ובכתה ט' סיפרתי על כך לחבר טוב. מכאן לשם דברים התגלגלו, נשלחתי לטיפול המרה אכזרי שהוביל לפציעות פיזיות ונפשיות, והבנתי שאני לבד בעולם. כל אדם שאספר לו - ינסה לפגוע בי כמו שעשו לי האנשים הקודמים.

...

בכתה י', לאחר חודשים רבים של ייסורים מהמחשבות שתוקפות אותי, החלטתי לחפש אדם שאני יכול לשפוך בפניו את הלב בלי להרגיש אשם, אדם שיוכל פשוט להגיד לי שיש עוד תקווה ואני לא הולך להיצלות באש הגיהינום (ככה הרגשתי בזמנו).
פרסמתי מודעה בפורום אינטרנטי, וכתבתי בה על המצב בו אני נמצא, והוספתי שאני מעוניין להיפגש אם אדם דתי שיכול להגיע לאזור הישיבה שלי, ובתנאי שהוא יהיה נחמד ואוכל להרגיש בנוח לשפוך בפניו את הלב.
כעבור כמה ימים קיבלתי שיחת טלפון, מאדם שהציג את עצמו בשם יאיר (שם בדוי שהמצאתי עכשיו). הוא אמר לי שהוא סטודנט עתודאי, והוא ישמח להיפגש אתי כדי שנוכל לדבר ולהתיידד. מכיוון שכל כך שיוועתי לקשר לא שופט, הסכמתי מיד להיפגש עמו, בלי לברר הרבה ובלי להודיע לאף אחד.
הצעתי ליאיר שניפגש באחת הכיתות הריקות בישיבה שלי, אך הוא אמר שאם יתפסו אותנו זה יראה רע ולכן הציע שניפגש מחוץ לקמפוס, באזור חניית הרכבים, בתוך הרכב הפרטי שלו. מכיוון שזה רק כמה מטרים לאחר הגדר של הקמפוס הבטוח, הסכמתי כמעט בלי להסס.

..

לאחר שנכנסתי לרכב שלו, חשכו עייני. הבחור העתודאי התגלה לי כאדם מבוגר כבן 40 (לפי הרושם הראשוני), מקריח, ובטח שלא סטודנט שרק סיים כתה י"ב.
אמרתי לו שאני רוצה לצאת מהרכב, אבל הוא אמר שהוא באמת עתודאי ו"פשוט שכח לציין שהוא כבר סיים", והראה לי שיש לו כיפה ככה שאין לי מה לדאוג.
לקח לי הרבה זמן לסלוח לי על שהתרציתי.

יאיר התניע את האוטו והתחיל לנסוע, ואני אמרתי לו שיעצור כי אני מפחד להתרחק. הוא אמר שזה רק בשבילי, כי אם מישהו יראה אותנו ביחד אז יתחילו לחשוד ואולי יסלקו אותי מהישיבה. זה כבר לא משנה אם הסכמתי לכך או לא, כי למעשה הרכב כבר היה בנסיעה...

לאחר כמה דקות הגענו למגרש חול ענק, והוא עצר את הרכב. הוא שאל אותי אם אני רוצה לעבור לספסל האחורי, ורק אז נפל לי האסימון והבנתי מה הוא באמת רוצה... אמרתי לו שאני לא רוצה שום דבר ופשוט ביקשתי שיחזיר אותי לישיבה, אך הוא שחרר לי את חגורת הבטיחות והתחיל ללטף לי את הרגל בכוח.
כשאמרתי לו שאני לא מעוניין שיגע בי, הוא רק הידק את ה"ליטופים".

..

באותו הרגע קפאתי. הבנתי שאין לי מה לעשות עכשיו, ואני נתון לחסדיו ולידיו המשוטטות של יאיר. רצו לי בראש כל כך הרבה סרטים, הרגשתי מנותק, הרגשתי שאני בכלל לא נמצא ביחד אתו באותו הרכב. אין לי לאן ללכת, אם אני אצעק איש לא ישמע, והוא עלול ממש להתרגז ולהכאיב לי. קיוויתי רק שלא אגמור את הערב הזה בתוך שקית שחורה.

לאחר כמה דקות (או שניות? מי יודע...), יאיר התחיל לעשות לי דברים איומים. אני זוכר את הקרחת שלו מבצבצת מתחת לבטן שלי, את הבחילה הנוראית, את הרצון להקיא, את הידיים שלו שמנסות להוריד ממני בכוח את המכנסיים - אך החגורה מפריעה...

קראתי הרבה סיפורים על נשים שהלכו להתקלח אחרי שאנסו אותן, וכך (שלא במתכוון) העלימו ראיות. לא הבנתי את אותן הנשים. לא יכולתי להיכנס למקלחת או לשירותים, הרגשתי שאם אני אראה עכשיו את הגוף שלי ערום אני מיד אתחיל להקיא מהזוהמה שעטפה אותי.

..

כשחזרתי לישיבה באותו היום, רק שכבתי במיטה ובכיתי. אפילו לא שטפתי את עצמי מהרוק שלו, שעדיין היה מרוח על איברי גופי.
יום לאחר מכן סיפרתי על כך לר"מ שלי. לא הרחבתי בפרטים, רק אמרתי שיאיר נגע בי בלי שרציתי. הרב אמר שזאת אשמתי המלאה, שאני כנראה שידרתי רצון לעשות את זה, ואם בחור גדול כמוני לא רוצה שיגעו בו - אז לא נוגעים בו. הרגשתי שזאת הפעם השנייה ב-24 שעות שתוקפים אותי מינית.

יאיר עצמו המשיך להתקשר אלי בהתחלה מדי יום, ולאט לאט התדירות ירדה. את המספר שלו שמרתי בטלפון תחת הכותרת "יאיר - לא לענות".

..

חמש שנים לאחר מכן, התחלתי לעבוד בחברת סלולר מסוימת. מיד כשהייתה לי גישה למחשבי החברה, הכנסתי את המספר של "יאיר - לא לענות" בתקווה שהוא לקוח החברה, ואוכל לדלות פרטים אודותיו.

אחרי שהכנסתי את פרטי הטלפון שלו למחשבי החברה, גיליתי שמדובר בטלפון עסקי, ולכן הקו לא רשום על שמו. את החשבון משלמת אולפנה מסוימת שנמצאת ביש"ע - כלומר הבחור הזה מלמד באולפנה.

לפני זמן מה קיבלתי הצעת חברות בפייסבוק. על החתום היה יאיר, וכך גיליתי שהוא נשוי ויש לו (לפחות) שני ילדים.

בהתחלה לא הבנתי איך הייתה לו עזות המצח ליצור אתי קשר. איך לא פחד שאשתו תגלה, איך לא חשב שעדיף לו לשים את הסיפור הזה מאחוריו.

אזרתי אומץ, ושאלתי אותו למה הוא הציע לי חברות. בלי להתבלבל, הוא אמר לי שאני "חייב לו פינוק". איימתי עליו שאני אספר לאשתו, והוא מיד נסוג.

..

בסוף סיפרתי לאשתו בהודעת וואצאפ, כולל צילום מסך מהודעות הפייסבוק שהוא שלח לי.

היא כתבה לי שהיא כבר יודעת שהוא עשה דברים כאלה בעבר, ו''אם אתה מחפש אמפתיה - אני לא הכתובת''. המדהים זה שסיפרתי לה שאני לא מתלונן רק על העבר הרחוק, אלא על כך שממש עכשיו הוא שולח לי בפייסבוק הצעות לשחזר את מעשיו (''אתה חייב לי פינוק''), וגם זה לא הזיז לה יותר מדי.
מה אגיד, בחורה מסכנה. או רעה.

..

אני כותב ומוחק את הפסקה הזאת שוב ושוב. תכננתי לכתוב מה הלקח שצריך ללמוד מהסיפור הזה, אבל בכל פעם שאני כותב משהו הוא נראה לי קטן מדי, לא מספיק ממצה.

אז אני משאיר את זה לכם, תחשבו כאילו יש כאן פסקה העשויה מקסם, שבה כל אחד יכול להחליט מה הוא רואה שכתוב בה.

כדי שהקסם יפעל - תדמיינו את הילדים שלכם, את האחים שלכם, את השכנים והחברים שלכם. תחשבו מה יכול למנוע מהם להגיע למקום הרע הזה. איך אפשר למנוע מהם לבכות בלילה.
צילום מסך של השיחה עם 'יאיר'פשוט אני..

אוייייי אוף זה כזה נורא !!! עצוב!! מזעזע!מישהו כל שהוא
ליבי איתך ! אתה אדם חזק ומופלא!
כל הכבוד שאתה משתף את הדברים האלו. יש המון מה ללמוד ולשנות בעיקר בהדרכה והקשר לילדים לתלמידים וכו'
אבל כפי שכתבת כל מילה רק מקטינה אז עדיף לשתוק
יש כ''כ הרבה אנשים שמרשיםחסד123
לעצמם לקחת אם לא אומרים להם ''לא'' מפורשות ונחרצות קורה כ''כ הרבה לאנשים עדיני נפש שקשה להם להיות אסרטיביים.
ויש את הסוג שגם אז מרגישים שיש אפשרות ל''התחכם'' לצערי מכירה מקרוב.

אני חושבת שללמד ולחנך את הילד להיות אסרטיבי ובטוח בהחלטות שלו.
ללמוד הגדרה בריאה ונכונה על שייכות הגוף שלו לעצמו בלבד .
ללמד לשמוע לקול הקטן בבטן שאומר להתרחק ולהיזהר.

והכי הכי חשוב - תפילות על הילד שלך
כי רק הוא שם למעלה שומר עליהם כשהעיניים שלנו עצומות.
הייתי הכי מפורש שאפשר, לא הייתה שום אפשרות להניח שאני רוצהפשוט אני..
אתה צודק..לא דיברתי עליךחסד123
דיברתי על מקרה שקרה לי אישית שקצת הזכיר לי את זה .
מחילה אם היה נשמע אחרת
ה' ישמור איזה גועלאושפיזין מהירח
שולח לך חיזוק אחי
שולח המון כוחות איש יקרor1900
הלוואי שה' ישלח לך הרבה כוחות וטובות כנגד כל המסלול שעברתנפש חיה.
אתה נשמע עם אישיות חזקה מאד.

רק טוב.
כל כך חשוב ששיתפתאליפ
הלב בוכה איתך אחי
מקווה שזה לא מלווה אותך ביום יום
אולי תפרסם בעילום שם באיזה טור בערוץ 7 או בפורומים של נוער
חשוב שידעו להיזהר
^^^לגמריrivki
כמה שמסבירים לבני הנוער לא לחפש 'חברים ' כאלה ברשת, זה לא תמיד עוזר. אז כנראה צריך לדבר על זה שוב ושוב.
הנער-ה בספה בבית אבל בהיותם מחזיקים סמארטפון - הם בחוץor1900
וזו הסכנה הגדולה
יש לדבר איתם יותר ויותר על הסכנות ברשת
ולתת להם את ההבנה וההרגשה שההורים פה לכל מה שצריך
אחרי שכל המבוגרים אכזבו אותי, חיפשתי את העזרה ברשת..פשוט אני..
ואו, תודה על השיתוףמופאסה
זה כואב כ''כ, אי אפשר לתאר
פגשתי הרבה נערים לצערי שהוטרדו, נאנסו... זה סוג של רצח

לפני כמה חודשים בן שלי סיפר שהיה במקווה בשעה יחסית מאוחרת וראה שם אדם מבוגר מטריד ילד בן 14 שקפא בידיים שלו. בן שלי דחף את המבוגר הפיל אותו על הרצפה, נעל אותו במקווה עד הגעת המשטרה. (בן שלי גם בן 14)

אני יותר מממליץ, לך ולכל ההורים בעולם לשלוח את הילדים ללמוד אומנויות לחימה (אפילו הכי פשוט שיש כדוגמת קרב מגע), זה מלמד את הילדים להתגבר על הקיפאון הנ''ל ולהגיב בצורה החלטית ומהירה.
גם הילדים שלך אריות ...rivki
האמת אני חושבת שזה עמדה נפשית יותר מאשר כושר גופני
אומנות לחימה עובדת גם על חוסן נפשיor1900
אומנות לחימה עובדת גם על חוסן נפשי
זה לא מאד קשור לכושרמופאסה
כמו שאמרת זה נותן את הבטחון ונחישות

רעיון מצוין, לא הייתי חושבת על זהלורייל

אני לא חושב שזה היה עוזרפשוט אני..
אני בתוך מכונית של אדם זר, בלילה, במקום שאני לא מכיר.
רק רציתי לחזור הביתה חי. שיעשה מה שיעשה, אבל שלא יפקיר אותי לדמם ואז ימצאו אותי בבוקר בין השיחים.
זה מה שעבר לי בראש.

להרביץ לו? ואולי יש לו סכין? ואולי אם אני אברח מהרכב הוא ירדוף אחרי וידאג שלא יהיה מי שיזהה אותו?

לא תודה.
אני לא יודע מה היה אםמופאסה
אבל אני חושב שאם היית מתאמן בכלל לא היית שואל את השאלות האלה.

ההדרכה בקרב מגע, פוגעים ובורחים. אני אישית אוהב עבודה יותר יסודית, בכל אופן פוגעים במקומות משתקים. אחרי שנתת לו מכה קצרה והחלטית למשל באף הוא כבר יהיה עסוק בעצמו ובכאב שלו ולא יהיה מסוגל לרדוף אחריך.

עשיתי מאות חוגים בזה, אין אחד שמתאמן לא מרגיש שינוי בחוסן נפשי ובבטחון עצמי. זה מעין הרגשה שיש לך נשק ביד שהוא הרבה יותר חזק ממה שיש ליריב. זה בכלל לא קשור לכושר או לכוח הפיזי.

אל תחשוב מה היה אילו. הוא אנס אותך וזה לא היה מרצוןעוברת דרכים
אין עניין לייסר את עצמך ביסורי נפש. הוא רשע ואתה היית זך וטהור. עברת מידיים של טיפש אכזר לידיים של אכזר רשע שניצל את התמימות שלך. עשית את הכי טוב שהצלחת.
בהחלטמופאסה
אני כתבתי בעיקר בשביל ההורים שמרגישים מעין חוסר אונים מול הזוועות האלה.
איך אומרים הדתיים? זה השתדלות! מינימאלית, כדי לעקוף את הקפאון הזה שהוא לגמרי דבר טבעי שהיה קורה לכל אחד.
איזה רעיונות יש לך לילדות ?חסד123
בנים הולכים ללימודי אומניות לחימה שזה מצוין
אבל אצל בנות אין חוגים מהסוג הזה ..
יש.עוברת דרכים
אחת בשם יגל ליבי ריצ'י עושה. אני חושבת שהיא עושה בכל הארץ
יש את אל הלבבונים מגדל
אני הייתי בכמה וכמה קורסי הגנה עצמית,קרובה

שהיו לי חשובים מאוד.

תודה 🌷פשוט אני..
יש לך המלצות לחוגי אומנויות לחימהחושבת4321
בירושלים? לילד בן 10
בבקשה, נא לא לנצלש🌷. תודה וסליחהפשוט אני..
מובן, מתנצלתחושבת4321
אין על מה 🌷פשוט אני..
וואו. ליבי איתך.Lola_123
אני שמחה בשבילך מכל הלב ששיקמת את עצמך ואתה נשוי מתוך אהבה .
זה כלכך לא מובן מאליו וזה רק מראה איזה חוזק נפשי קיים בך.
אחי היקרשבוע
קראתי בעבר דברים שכתבת. מעריץ אותך על כוחות הנפש שלך.

אני קורא פה מידי פעם ומחכים, ובדרך כלל לא מרגיש צורך להגיב. אבל הפעם ראיתי שאף אחד לא כתב.

לדעתי אתה חייב לדווח עליו. לא יודע למי, אבל אין סיכוי שהאדם הזה ימשיך ללמד באולפנה. אני לא רוצה לחשוב כמה קורבנות נפלו לידיו האיומות וכמה עלולים ועלולות ליפול כל עוד מפקידים בידו בנות ובנים תמימים. לרחם על אכזרים זה להתאכזר לרחמנים.
לדווח, ומהר ככל האפשר. פורום תקנה אולי.

אשריך אחי היקר
הוא כבר לא עובד באף מוסד חינוכיפשוט אני..
דיווחי לפורום תקנה לפני כשנתיים, והם גילו שהוא כבר לא עובד בתחום.
קשה מאד לשמוע ותודה על השיתוףהעני ממעש
שיהיה לך בשורות טובות

קשה לשמוע מניין התגובה של הרמ שלך
*** אם מדובר בשנות התשעים אז ניתן להכיל. כך היה המודעות, ובנוסף- היה דמות מוכרת שאכן מי שהלך לטייל אתו היה כשוגג קרוב למזיד
בשנות התשעים עוד ראיתי פרפר נחמד ובלי סודות...פשוט אני..
כמה שקשה לי להגיב לנושא הזה כי יש לי בורות עצומה בתחוםנב"י
אני כן רוצה להגיב על הדרך האצילית שלך להתמודד עם כל הנסיונות שעברת בגילאים כאלו רכים. אפשר ללמוד המון מאדם שמצליח להתגבר ולגדול לאדם מוסרי ועוד אחד שעוזר לאחרים מהנסיון שצבר. חשוב לי לחזק מאוד את הדרך שאתה הולך בה. ברור שזו לא הדרך הקלה והכי נוח היה להאשים את העבר ואת האירועים ששזורים בו בפריקת עול או בריחה מאחריות, אבל מאוד מחזק לראות אדם שבוחר אחרת ואין ספק שיש לך סייעתא דשמייא להצליח ולהתגבר.
ודבר אחרון, עם האצילות שבה אתה מציג את הדברים כאילו מנקודת מבט אישית אבל עם זאת לא שיפוטית ולא מתרעמת, כאילו אין אצבע מאשימה אלא רק הסתכלות קדימה ורצון להטיב עם האנשים שנחשפים לסיפור ויכולים ללמוד ממה שעברת. זה מראה כמה הריפוי שלך ברמה טובה ואתה מצליח להתעלות מעל הסיטואציה ולהוציא ממנה עוד טוב.

אני גם מצטרפת לקריאה להגביר את האור שאתה מפיץ ואולי יחד עם עוד אנשים שהצלחת לעזור להם להקים בית של תורה להיות קבוצה של עזרה לנערים במצוקה או עמותה כלשהי לעזרה בנושא. פשוט נראה שיש לך ממש שליחות של הצלת נפשות ממש.
כל הכבוד ממש!
אמאלהלורייל

ממש מזעזע שיש כאלה מפלצות בעולם

למה הוא לא בכלא??? ואיך אשתו יכולה לענות לך כאלה תשובות?? יש להם ילדים היא לא מפחדת על הילדים שלהם?

צר לי מה שעברת. מאוד מאוד

כמו שכתבתי, היא רעה או מסכנהפשוט אני..
אולי הוא ''מחזיק אותה קצר'' בבית, מתעלל בה וכו'... אני לא יודע.
כמו שאת לא שופטת את הכותבrivki
אל תשפטי את האישה, את לא יודעת מה הולך אצלה בחיים
מזעזע וכואבבין הטיפות

ב'ה ניראה שצמחת מיזה

ככה מובע מההודעות המיוחדות שלך....

תסלח לי על הבקשה... אבל אפשר קישור לפוסטים הקודמים שלך?

אני בשוק מהאישה הזו. חיבוק מרחוק של שומרי נגיעה וקורונהציפ'קה
קשההההנעימת הליכות
אני ממש מקווה שאתה מקבל עזרה מקצועית !!! כי ממש מגיע לך !!
והתשובה של אותו רב ככ פוגעת !!! ופוגענית !!! וסליחה שאני אומרת אבל ממש אסור היה לו לענות לך ככה !!! זה פגיעה על פגיעה !!! זה פשוט שיא הטראומתי !!!!
וזה גם ככ ברור שהוא לא צודק !!! כי עובדה שבשעת מעשה לא רצית ופשוט נאנסת !!
עברת אלימות ! אלימות מינית !
רפואה שלמה מכל הלב.
אלללה יסטור..יהודה224
הבנאדם האחרון שניסה לחשוב על לגעת בי כמעט אושפז...
וכשהיה רואה אותי היה מחליף מדרכה...
שירבו כמותך -וחייב חוסן נפשי לזהor1900
לצערי סוטים מחפשים קורבנות חלשים בנפש ובגוף
איזה אדם רע הוא היאיר הזה!אני123
כאנשים מאשימים את הקורבן
הם הופכים את הקערה
ומפנים את האשמה לכתובת הלא נכונה.
למה זה ככה?
צריך לחקור פסיכולוגית.
אבל הרבה יותר דחוף שהאנשים האלה שפוגעים יקבלו טיפול הולם!

כדי שיפסיקו לפגוע ככה באנשים!!

מזעזע
לפעמים אני תוהה אם אתה אדם אמיתיגוונא

כי יש לך יכולות כ"כ נדירות וכוחות נפש עצומים שקשה לתפוס. השראה.

עצוב וכואב מאוד לקרוא. 

בהצלחה אח יקר.

ניסיתי לטעון שאני לא בן אדם אמיתי, במס הכנסה לא זרמו אתי...פשוט אני..

תודה רבה  לך

איפה יושב פקיד השומה?גוונא

נמסמך לו כל מה שצריך

ואוהפי
איזה אמיץ אתה כמה שטנים יש בסיפור שלך
איזה עצוב
קשה לי נורא לקרוא את זה בלב שלי אני מתארת ילד דתי מבובל בגלל החברה ..
שרק רוצה הוכחה לכך שהכל בסדר אצלו .. והוא קובע עם בחור שרק רוצה לשתף אותו מה הוא עובר
ובסוף מקבל חלאת אדם
ושהוא משתף את זה מאשימים אותו
זה לא מגיע לאף אחד
הרמ צריך להתבייש!

כל הכבוד לך שהמשכת הלאה שהתחתנת אתה גדול מהחיים אתה יכול להיות אור שלם לכלכך הרבה אנשים
תורה רבה לך 🌷🌷פשוט אני..
וואו.אנונימי (2)

כמה שאני שונאת את ההאלה שמשתיקים הכל.
להגיד למישהו זה באשמתך? אנשים דפוקים.
קשה להכיל את העובדה שיש יצורים שפלים ודוחים כמו היאיר הזהארלט

והעובדה שהתקשר שוב ברשעותו מראה שלא נענש כראוי כנראה מעולם. אבל יש דין ויש דיין

אתה רק מוכיח שכל ההומואים למיניהם זה פשוט אנשים שהתעללו בהםהמבין.
ואפשר לתקן את זה בעזרת טיפול בטראומה שהם עברו.
לא בכל ההומוהים התעללובדויה123
אבך אני מאמינה שכל בן אדם יכול להימשך לשני המינים ובהחלט יש טיפולים שיכולים לעזור להומוהים להימשך גם לנשים..
ממש אי אפשר להכליל...Lola_123
יש הומואים שהיתה להם ילדות שמנת
לא התעללות ולא כלום.
אני אישית מכירה פרופסור מנהל מחלקה בבית חולים
הומו
בלי שום עבר בעייתי.
כנראה קראת את הסיפור מהסוף להתחלה, ולכן הזמנים התבלבלו לךפשוט אני..
נראלי שהגבת לי בטעותLola_123
הוא לא הגיב לךקרובה
חלילה, הגבתי ל"המבין" (באמת צריך לכתוב מרכאות לפני הניק הזה)פשוט אני..

שוב אין מילים.נגמרו לי השמותאחרונה

כמה רוע. לדוחה ההוא.

כמה עוצמות. לך.

כמה רע יש בעולם. לא נתפס.

וכמה טוב ואור יש בעולם. וכמה בכוחך להוסיף מכך. ובכוח כולנו ב"ה. 

הרבה הרבה כוחות ותמיכה

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך