כמה תוספות:
1. הייתי לוקחת אותה לשיחה קצרה בלי יותר מדי מלל בזמן נייטרלי ורגוע בקרוב (שבת זה זמן טוב), עדיף ביחד עם אבא ולהגיד בשיא הנחת:
אבא ואני שמנו לב שבזמן האחרון הרבה פעמים את לא עושה מה שאנחנו אומרים. ואין כזה דבר. בבית שלנו הכלל הוא שמקשיבים לאבא ואמא בפעם הראשונה. אנחנו לא מסכימים לצעוק חזק ןאז את עושה. מעכשיו, את תראי שאנחנו נתחיל להקפיד על זה, ואת ילדה טובה וגדולה. בטח תצליחי. אם לא, אז תצטרכי להפסיד משהו וזה יזכיר לך את הכלל.
זהו. בקצרה.
ולהוסיף: יכול להיות שיהיה קצת קשה בהתחלה כי התרגלת לא להקשיב, אבל בטוח שאח"כ יהיה לך כבר קל, ויהיה יותר כיף ונעים בבית שלנו.
המטרה של זה היא:
א. תחושה של שינוי
ב. כבוד לילדה שאת מודיעה לה מראש
ג. בהירות וסדר
ד. העלאת מוטיבציה
2. כשמדובר בהוראות קצרות ופשוטות: כמו "תסגרי את הדלת או תורידי את המים": פשוט להגיד את זה כמה פעמים באותו טון (מנטרה) ולהזכיר: אני אמרתי לך לסגור. את עושה מה שאמא אומרת.
ואם היא לא, אז בעצם הכל נעצר. וכשהיא באה עוד פעם או מבקשת משהו, אז אומרים לה: קודם את עושה מה שאמא אמרה.
ואם היא מצליחה לעשות מיד, אז לחזק על זה ולא על תוכן המעשה. "כל הכבוד שהקשבת בפעם הראשונה"
אם זה הוראה טיפה יותר ארוכה כמו ללכת ללבוש פיג'מה, אפשר לעורר מוטיבציה כמו בשיטת הפוך על הפוך: נראלך שתצליחי ללבוש לבד? וכאלה. או לתחום בזמן (ספירה עד 20 לאט) בואי נראה אם את מצליחה עד 20...
בכל מקרה בשורה התחתונה,לחזור על המנטרה הזאת: עושים מה שאמא אומרת.
בהתחלה הרבה,ואז היא תבין שאת מאוד ברורה בעניין הזה.
ולחזק אותה כשהיא מצליחה!
הרבה מהחיזוק יכול להיות עקיף, ולוודא שהיא שומעת: "אבא, אתה לא מאמין איך × הצליחה להקשיב היום ולעשות מה שאמרתי" וכו...
מה ש
@מיואשת****** כתבה שזה צריך להיות ברור לך, שבטוח היא תעשה זה ממש חכם ונכון.
ילדים יודעים איפה אנחנו סגורים בדרישה, ואיפה יש סדק ואפשר "לצפצף" קצת או להתעלם.
והכי חשוב: הוראות קצרות וברורות, הטרמה מראש( עכשיו נלך לחנות, ואת לא תגעי בשום דבר, רק תסתכלי בעיניים) וחיזוק כשהיא מצליחה.
וגם באמת כדאי לבדוק את הנושא התחושתי, יש אצל כל מרפאה בעיסוק בקופ"ח שאלון סנסורי. מומלץ.
בהצלחה!!
ספרי לנו איך הולך...
🤗