האם תבלינים בכמות גדולה יכולים להזיק בריאותית?רונירוני

שלום,

אני יודע שמלח וסוכר הם דברים שצריך להמעיט בשימוש בהם.

האם יש עוד תבלינים כאלו או שבכל השאר אין את העניין שהרבה יכול להזיק.

למשל - אם אני מכין חמין או תבשיל אחר, האם אני צריך לחשוב על לא לשים יותר מדי פפריקה או אבקת שום או אבקת קארי או תבלין אחר או שאין שום בעיה משום סוג (כמובן שלא צריך להגזים סתם...)

תודה!

לעניות דעתי אני חושב שתבלינים ששמים באוכלבסדר גמור

כול עוד הטעם טעים או סביר, כנראה שלא הגזמת בכמות. במיוחד אם מדובר בסיר של אוכל, אתה תצטרך לשים המון כדי שזה יהיה משמעותי וגם לאכול המון ברצף

אובר תבלינים*אשתו של בעלי*
זה סתם מטשטש את הטעם המקורי של המאכל.
תיבול צריך לתת הקפצה ולשדרג את טעמו של המאכל.
יותר מדי פפריקה/כרכום/כמון יגרום לאוכל פשוט לא להיות טעים.
לא חושבת שיש פה עניין של להזיק בריאותית
זה כבר עניין של טעםבוריס
אוכל מזרחי(רחוק) הוא לרוב מפוצץ בתבלין והאיזון בניהם הוא כל הטעם.
אוכל דרום אמריקאי יתן המון מקום לטעמים טבעיים של בשר לדוגמא.
ויש עוד המון על המנעד.

ולפותחת, תבלין הם לרוב צמחים ולכן ברוב המקרים ניתן להוסיף מהם כמה שאת רוצה וטעים לך.
קיימים מספר מועט של תבלין שהם רעילים במינון גבוהה אבל זה תבלין שהם יחסית נדירים ולא נמצאים במטבח המצוי.

נקודה אחרונה מבחינה בריאותית עדיף להשתמש בתבלין כמה שיותר במצבו הטבעי והלא מעובד במקות אבקות שום ובצל תשתמשי בדבר האמיתי.
תגדיר "תבלין"פשוט אני..

רוב התבלינים הם ירקות (כמו כורכום, שום, פלפל שחור) וככאלה אין שום סיבה שתהיה בעיה בריאותית בלאכול כמות גדולה שלהם.

^^ מצויין. (מלח הוא מינרל ולא צמח תבלין).קרן-הפוך
מלח הוא לא מיצוי מכל הדמעות שיש בעולם?פשוט אני..
לפעמים בבדיחות הדעת אני אומרת שאנו מוסיפים לאוכל - אקונומיקהקרן-הפוך
מלח מורכב משני יסודות כימיים: נתרן + כלור. (NaCl בכימיה)

אקונומיקה זה אותו מלח, פלוס חמצן... (NaOCl בכימיה).
אקונומיקה נשמע יאמי. וגם מריח מעולה.אורה שחורה
רעילות היא פונקציה של כמות שבכל דבר. גם בירקות ואפילו במים.ספק

קינמון בכמויות גדולות מוריד סוכר בדםמיואשת******
זה עלול להיות מסוכן למי שהסוכר שלו תקין, כי סוכר נמוך יכול להוביל להתעלפות. אבל מדובר בכמות של 3 פלוס כפיות ביום. לא מגיעים לזה ברגיל.
רוב התבלינים בריאים מאדקראנץ שוקולד
בהנחה שהם לא מעורבבים, כמובן שכל דבר במינון הנכון וגם ככה אי אפשר להפריז כי הם דומיננטיים מאד ומשתלטים למשל כורכום מאד בריא אבל גם חזק ממש..
מעבר לזה רצוי להעיף גם אבקות מרק מהתפריט.. אגוז מוסקט לשים ממנו קצת ממש, יש בו חומרים שעלולים להזיק בכמות גבוהה..
אגב אבקות מרקפשוט אני..
ד''ר אולגה רז, מנהלת תחום התזונה באיכילוב, אומרת שיותר בריא להמליח אוכל בעזרת מונוסודיום גלוטומט מאשר בעזרת מלח.
דווקא הבנתי שמונוסודיום גלוטמט בעייתי....conet
שמועות חסרות בסיספשוט אני..
בשילוב עם בנזן, זה מעלה את הסיכוי להיפראקטיביות אצל ילדיםספק

זה בערך הנזק היחיד שיש אינדיקציות שמונוסודיום גלוטומט גורם לו. 

אז רק צריך להימנע מלתת לילד בנזן יחד עם אבקת המרק והכל בסדר... 

יש אנשים שרגישים אליו, יש שלאבת 30
ילדים עם בעיות קשב וריכוז יותר רגישים.
יש ''תסמונת המסעדה הסינית'', שאנשים שסובלים מכאבים ראש בגלל המונוסודיום.
אבל באופן כללי, זה חומר שנמצא בשימוש במטבחי המזרח הרחוק כבר מאות או יותר שנים, למרות ששם הוא במינונים קטנים יחסית לעומת התעשייה המערבית.
נראה לי שיש מרכיבים בעייתיים יותר מאשר המונוסודיום. חומרים משמרים, צבעי מאכל וכד'.
יש אנשים ש*טוענים* שהם רגישים אליו. אין לכך ראיות מחקריות.ספק

למעשה, מחקרים סותרים את הטענה הזאת. 

("תסמונת המסעדה הסינית" לא השפיעה על אותם אנשים כשצרכו מאכלים אחרים עם מונוסודיום גלוטומט - כלומר, גם אם התסמונת הזאת היא לא הנפצה, מקורה ברכיב אחר כלשהו). 

בכל נקרה יש אחת של אסם בלי והיא גם יותר טעימה.44444
יש אבקות מרק שהם בלי מונסודיום גלוטומט וגם החומר נעכב חימצון44444
זה מיצוי רוזמרין....
היא מאד מלוחה אבל גם שמים אותה במקום מלח (זה מוריד מאד את המינון של המלח).

ככה שלא הייתי מתאבדת על זה בכלל....

יש עוד הרבה דברים אחרים גרועים יותר לפני....
(אני מדברת על הא. מרק בלי מונסודיום גלוטומט)....

זה מסוג הדברים עם יחסי ציבור גרועים, גם בריאותית אבל כל ממרח חומוס מוכן הרבה יותר גרוע (גם חומר משמר וגם מונסודיום גלוטומט).
ברמה של תיבול תבשילאמא גם

לא נראה לי שיש נזק

הרי חוש הטעם יעצור איפהשהו

ותבלינים בגדול זה דוקא די בריא

מונוסדיום גלוטומט מזיק מאוד. כדאי לבדוק בתערובות תבלינים אתארלט

המרכיבים ולא לקנות אם מכילים מונוסדיום ו או מלח

רכיבים טיבעיים בלבד .. יקר יותר אבל מזיק פחותor1900
זה אותו מחיר לפי מה שראיתי בסופרבתאל1
דבר אחד בטוח שרכיב טיבעי מזיק פחותor1900
אין דבר טבעי כמו תה מהרדוף הנחליםפשוט אני..
אין שום חוק לפיו טבעי=בריא...
אף על פי שאני מסכים איתךמישהו כל שהוא
תה הרדוף מוכיח שלא כל מה שטבעי בריא
אבל לא אומר כלום בנושא האם כל מה שלא טבעי לא בריא.
פה אפשר להגיד שלצרוך את אותו המזון בצורה פחות תעשייתית יהיה בריא יותר.

ובהקשר הכללי חושב לדבר על מינון של חומרים. גם אם חומר לא בריא אבל המינון שלא נמוך אין מזה נזק
למשל בבננה יש חומרים רדיואקטיביים
מנת קרינה של בננה – ויקיפדיה

ובחציל יש ניקוטין 😳פשוט אני..
ובשקדים יש ציאנידבוריס
וכדי להרעיל צריך לאכול בערך 4 קילובסדר גמור

נכון אבל בשביל הפואנטהבוריס
ויקיפדיה:בסדר גמור

מאפיינים כימיים

כירק ממשפחת הסולניים, חציל שאנו אוכלים (שאינו בשל), מכיל סולנין בכמויות גדולות יותר מאשר חציל בשל (שצבהו צהוב. לרוב אנו לא אוכלים את החציל במצב זה). עלי וגבעולי החציל רעילים ואינם ניתנים לאכילה. החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לטבק, ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה[1].

חציל – ויקיפדיה

בגלל זה מי שאוהב חצילים-ממש אוהב אותם ..בתאל1
מסכימהאמא גם
לא כל מה שטבעי בריא
אבל מה שלא טבעי יותר סביר שלא בריא ולא מתאים לגוף שלנו
לא כל העננים הם ענני גשםאמא גם
אבל כל הענני גשם הם עננים

מי עשה פסיכומטרי לאחרונה
למה נראה לך?ספק

הרדוף הנחלים הוא צמח רעיל מאדמארי
היו מקרים של אנשים שהכינו ממנו תה ומתו.
מאד מסוכן.
מחילהor1900
ברור שיש רעל בטבע! לא בורח מזה...

דיברתי על אוכל טיבעי שבוודאי בריא מתחליפים סינטטיים של אותו המוצר!
על מה ההנחה שלך מתבססת?ספק

מחקרים רביםor1900
אוקי. תרצה לצרף לכאן אחד או שניים מתוכם?ספק

לא מחקר אבל כתבה ממצה וכמובן שיש מחקרים לכאן ולכאןor1900
חומרים משמרים, חומרים מייצבים...
תוספי מזון: חומרי טעם, חומרי ריח, חומרים משמרים, חומרים מייצבים...
על החומרים מוספים למזון
מאת ד"ר יעל טוקצ'ינסקי

איזו עוגה טעימה! עשית לבד?
לא, קניתי.
למה שלא תאפי לבד?
איך? אין לי לא MSG, לא E517 ולא E1452!
האוכל שאנו אוכלים היום שונה מהותית מהאוכל שאכלו אבותינו, ז"ל. ולא מדובר רק במזונות שאבותינו לא הכירו ושנהיו מובנים מאליהם עבורנו, כמו תפוח אדמה, למשל, עגבנייה או פלפל שחור. כרגע אני גם לא מדברת על שיטות עיבוד של אוכל שלא היו מוכרות קודם ושהורסות את המזון והופכות אותו מחיוני להרסני כמו, למשל, מיקרוגל. כרגע אני מדברת על תוספי טעם, ריח וחומרים מעצבים ומשמרים למיניהם שמוסיפים לאוכל. הוספת חומרי טעם, ריח וחומרים אחרים למזון הפכה לחלק בלתי נפרד מתעשיית המזון. חלק מהחומרים הללו טבעיים ומוכרים לגוף, אבל תהליך ייצורם מסובך וקשה ומייקר את המוצר. לכן רוב התוספים מלאכותיים, זרים לגוף ומזיקים לו במידה זו או אחרת ואף יכולים להיות מסוכנים לאדם. היום איש כבר לא יגיד שמדובר בהסטריה של חסידי תזונה נכונה: מחקרים רבים מוכיחים את הטענה. כשילד עונה או מתנהג יפה בגן, והגננת מעודדת אותו בממתק מקובל - יחד עם הממתק ילד מקבל צבעי מאכל שמעודדים צמיחה של תאי סרטן, התפתחות בעיות קשב וריכוז, אלרגיות למיניהן, מחלישים את המערכת החיסונית ופוגעים באיכות השינה.

חומרים משמרים הנמצאים במזון לא רק מאריכים את חיי המדף של המוצרים אלא גם הורגים את החיידקים החיוניים שנמצאים בגופנו, פוגעים בכך בפלורה הנורמאלית של הגוף ובכך גורמים לכל הבעיות שנובעות מהפרת האיזון המיקרוביולוגי בגוף.

חלק מהתוספים (למשל, E234) המיועדים להארכת חיי המדף גורמים לעמידות לתכשירים אנטיביוטיים. זאת אומרת שאם ח"ו תחלו ותצטרכו לקחת אנטיביוטיקה - היא לא תעזור לכם!

חלק מהתוספים פוגעים בספיגת המזינים מהמזון. למשל, E200 מונע ספיגה של ויטמין 12B.

הנזק שחומרים המוספים למזונינו גורמים לאדם נרחב ומגוון מאד. לפניכם מספר קטן של דוגמאות:

חומרE102, הידוע גם בשם Tartazine, הנמצא בשימוש נרחב בתעשיית המשקאות הקלים והממתקים, עלול לגרום לאסתמה, גרד באיברים מסוימים, אלרגיות למיניהן, חולשה, גלי חום, ראייה מטושטשת, התנהגות לא נורמטיבית, איבוד כמויות גדולות של אבץ דרך השתן והיפראקטיביות.

חומר הצבע E110 הנקרא גם sunset yellow, הנמצא בממתקים, קרטיבים וביסקוויטים, פוגע בכליות ובבלוטת האדרנל, ולפי מחקרים על בעלי חיים - גם מעודד תהליכים סרטניים.

E123, המכונה amaranth, נמצא פוגע בפוריות וחשוד בהתפתחות מומים מולדים.

E127, המכונה erythrosine ונמצא בעיקר בממתקים, הינו חומר שפוגע בקולטנים שונים במוח, מוריד את רמות הנוראדרנלין והדופאמין וגורם להיפראקטיביות.

E211 המכונה Sodium benzoate נמצא בשימורי בשר ודגים, במשקאות קלים -מוגזים ולא מוגזים, מיונז וקטשופ. חומר זה מחמיר את מצבם של עד 40% של אנשים הסובלים מאלרגיות. הוא גם מסוכן לאנשים הרגישים לאספירין. בנוסף לכך, בשנת 1999 פרופ' פיפר (Peter Piper) מאוניברסיטת שפפילד בבריטניה מצא, שחומר זה פוגע במיטוכונדריה (חלק של התא) וגורם לחוסר תיפקודה. יש לציין שכבר היום אנחנו יודעים על רשימה שלמה של מחלות קשות הקשורות לחוסר תיפקוד זה, ביניהן: מחלת הפרקינסון, מחלות נוירודגנרטיביות שונות ושחמת הכבד. בנוסף, נמצא גם קשר בין תיפקוד המיטוכונדריות להזדקנות הגוף.

סולפיטים,E220-E227, הנמצאים בעיקר בפירות יבשים, מיצי פירות תעשייתיים, סירופים, קינוחים המבוססים על פירות, משקאות אלכהול ועוגיות, עלול לגרום לאלרגיות שונות ולאסתמה.

E233, 2-(Thiazol-4-yl)benzimidazole, בחומר זה משתמשים כדי למנוע התפתחות של פטריות על גבי פירות וירקות. הוא יכול לגרום לעייפות, סחרחורת, בחילות, שלשולים, הקאות, כאב בטן, כאב ראש, קדחת, הוא גם יכול לגרום לצבע צהוב בעור ובלובן העייניים ולשתן כהה.

בבשר נמצאים ניטרטים וניטריטים (E249-E252). ניסויים על ניטרטים נעשו גם על בעלי חיים וגם על בני אדם. הם נמצאו כגורמים לכאבי ראש ובנוסף גם גורמים ל שינויים בחומר הגנטי. במילים אחרות - למומים מולדים שונים.

Monosodium glutamate (MSG)כנראה הכי מוכר לציבור הרחב בין כל סוגי החומרים שמוסיפים למזון. המודעות לחומר זה גבוהה מאשר לחומרים אחרים, כך שעל השלט במסעדות מסויימות ועל תוויות של מזונות מסויימים מציינים "ללא תוספת מונוסודיום גלוטמאט". ובכל זאת, חומר זה עדיין נמצא בשימוש נרחב בתור משפר טעם בכל מיני אבקות מרק, אוכל מהיר, נקניקים תעשייתיים, שימורים, חטיפים ורטבים מוכנים. השימוש ב-MSG הוא כל-כך נרחב, שמכנים אותו "הטעם החמישי". MSG בקלות מגיע מזרם הדם למוח ומשפיע עליו ישירות. הוא עלול לגרום להתקפי אפילפסיה, גלי חום, כאבים בחזה, התקפי מיגרנה, משפיע על התאבון ומפר את האיזון של חילוף החומרים של השומן. יש המקשרים צריכה קבועה של MSG עם מחלת הפרקינסון, מחלת האלצהיימר, סרטן, אפילפסיה ומחלות קיבה. אצל עכברים גרם ה-MSG לעיוורון כתוצאה מפגיעה ברשתית. יתכן שהוא פוגע בצורה זו או אחרת גם בראיית האדם.

נמצא שאנשים שמזונם עשיר ב-MSG סובלים מחולשת שרירים, כאבי ראש תמידיים, דופק מהיר, השמנה והתנשמות. החומר גם מחמיר גלי חום אצל נשים בגיל המעבר וכן תסמינים שונים של תסמונת קדם-ווסתית אצל נשים הסובלות מהתסמונת.

ה-MSG רעיל במיוחד לעוברים ולתינוקות. מדובר בחומר ממכר, שמטרתו העיקרית כתוסף במזון היא לגרום התמכרות לסוג זה של מזון. למרות רעילותו לילדים הרבה פעמים מוסיפים אותו למזון תינוקות. תינוקות וילדים שאכלו מזון כזה מתחילים לסרב לאכול אוכל ביתי ולדרוש אוכל מוכן (מכיל MSG!). הורים רבים נשברים ומתוך רצון שהילד "יאכל לפחות משהו" נותנים לו מזונות עשירים ב-MSG ותוספים רעילים אחרים שגורמים להם בעיות ראייה, בעיות קשב וריכוז, בעיות התנהגות ומחלות שונות (שלא לדבר על עצם ההתמכרות לדברים מזיקים). ילדים אלה לא מקבלים את המזינים הדרושים להם, כי הם פשוט לא נמצאים במזון מסוג זה, הם גם מקבלים "קלוריות ריקות" בשפע ובכך כבר מגיל הרך מפירים להם את חילוף החומרים של הגוף. ואל תגידו: "טוב, נו, כמה כבר הוא אוכל מזה?". מספיק שהוא אוכל - לדברים הללו יש נזק מצטבר.

E230 ,Diphenyl, המשמש בחקלאות, על מנת למנוע התפתחות של פטריות על גבי הפירות, נמצא כגורם לדימומים פנימיים אצל בעלי חיים. לא נבדק על בני אדם, והשפעתו על האדם לא ידועה.

כמובן, הרשימה היא חלקית ביותר, אנחנו מדברים על מאת תוספים שונים, כאשר תעשיית התוספים הללו משגשגת וממשיכה ליצור סוגים שונים נוספים כל יום.

אם תסתכלו על התוויות, תראו שבדרך כלל במוצרים יש לא תוסף אחד אלא רשימה שלימה של תוספים. כאן לא מדובר רק על הנזק המצטבר של חומרים שונים, אלא גם על האינטראקציה בין התוספים. תוספים שונים מתקשרים אחד עם השני ולפעמים גם עם החומרים הטבעיים שבמוצר תוך כדי יצירת חומרים שונים חדשים שהשפעתם על הגוף לא ידועה. דוגמא פשוטה לדבר: תוסף צבע נפוץ במוצרי בשר (נקניקים ונקניקיות למשל) E250 (NaNO2). חומר זה מתקשר לאמינים הנמצאים במוצרי חקלאות מודרנית (לא אורגנית) תוך כדי יצירת חומר חדש - ניטרוזאמין. חומר זה ידוע כחומר מסרטן חזק, הידוע כאחד הגורמים לסרטן הקיבה. ניטריטים מתקשרים גם להמוגלובין של הדם תוך כדי יצירת מט-המוגלובין שלא מסוגל לקשור את החמצן ולהעביר אותו בדם. לכן אצל אדם שצורך הרבה ניטריטים תכף רואים מחסור חמצן בתאי הגוף הוא גם יתלונן על התנשמות ודופק מהיר.

עוד דוגמא קטנה - SodiumBenzoate (211E), הנמצא במשקאות מוגזים מתחבר לויטמין C והופך לבנזול - חומר רעיל הפוגע במערכת החיסון ובתהליכי יצירת הדם.

בעיה נוספת עם כל התוספים האלו היא היכולת שלהם להיאגר בגוף, ליצור נזק מצטבר ולהעמיס על הכבד.

אז מה המסקנה?

לאכול אוכל ביתי. לוותר על אוכל מהיר ומזונות מעובדים למיניהם
להשתמש כמה שפחות בשימורים, מומלץ שימוש בשימורים לא יותר מפעם בחודש
לשים לב לתוויות המוצרים, ולהשתדל לא לקנות מוצרים עם יותר מ-3 תוספים (שימו לב: עם עליית המודעות בציבור לפעמים מציינים אותם לא במספר E, אלא בשמם המלא. למשל, במקום 250E תוכלו לראות מילים יפות כמו "נתרום ניטראט" או "סודיום ניטראט" - זה אותו חומר עצמו!)
לא לצרוך משקאות קלים, מוגזים או לא, נקניקים ונקניקיות, ממתקים וכדו', לפחות לא לצרוך סוג זה של מזונות יותר מפעם בחודש
להיזהר ממזון עם משך חיי-מדף ארוכים בצורה בלתי טבעית או עם צבע חזק כאילו שהוא התחפש לכבוד פורים
לא לאכול אבקות מרק, רטבים מוכנים, מזונות מסיסים (מנות חמות, מרקים מהירים וכדו')
להשתדל במידת האפשר לאכול מזון "אורגני"

עם חלוף הזמן יש יותר ויותר אנשים שסובלים מעייפות כרונית, מחלות עונתיות, בעיות בכל מערכות הגוף, מחלות כרוניות, כאבים, בעיות פוריות, השמנה... אחת הסיבות העיקריות לכך היא תזונה לא נכונה. יש דברים שאין בידינו לשנות. אנחנו לא יכולים לבחור, למשל, לא לנשום, כי האוויר מזוהם. לא תמיד אנחנו יכולים לבחור מקום וסביבת מגורים. אבל יש גם דברים בהם עדיין יש לנו את חופש הבחירה. אוכל ביתי - או ג'אנק פוד, אוכל בריא - או אוכל מזיק? - את זה בידיכם לבחור
יעל טקוצ'ינסקי היא בעלת phd לחרטטולוגיה מתקדמת.ספק

סביר להניח שכל מה שהיא כתבה הוא קשקוש מוחלט - ואת זה אני מסיק ממעט השטויות שהיא כתבה שטרחתי לקרוא. 

למשל, הקשקוש הזה: 
"הוא עלול לגרום להתקפי אפילפסיה, גלי חום, כאבים בחזה, התקפי מיגרנה, משפיע על התאבון ומפר את האיזון של חילוף החומרים של השומן. יש המקשרים צריכה קבועה של MSG עם מחלת הפרקינסון, מחלת האלצהיימר, סרטן, אפילפסיה ומחלות קיבה"

שאין שום ראיה מחקרית לגיבוב הזה. 

אני גם שמעתי שזה מעורר מיגרנותבתאל1
מכאלה שזה עשה להם...
ולי מלפפונים עושים מגרנות. כנראה שירקות זה לא בריאספק

כנראה...בתאל1
לא משנה מי הייתי מביא היית כותב ככה? .חחחor1900
אם היית מביא איש מדע ולא חרטטנית מקצועית, היחס היה שונה.ספק

אין לי באמת כוח להתווכח איתךבת 30
אבל חלק ניכר ממה שהיא כתבה הוא ממש לא חירטוט, ויש מחקרים על השפעות בריאותיות של חומרים משמרים וחבריהם.
זה ממש לא חדש.
כשכותבים כ"כ הרבה - משהו חייב להיות נכון סטטיסטית.ספק

ההפחדות לגבי חומרים משמרים הם סוג של החרטוט הרגיל:

יש מחקר שמראה שצריכה יומית מטורפת שאף בן אנוש לא צורך בשנה וחצי בסה"כ, יכול לגרום לאיזשהו נזק בריאותי - ומיד כל השרלטנים יוצאים במחולות ומספרים כמה חומרים משמרים הם לא בריאים. 

יש 2 טכניקות רגילות של שרלטנים:

1. להפיץ השערה לא מבוססת שהועלתה מתישהו בהיסטוריה - ולרוב כזו שכבר הופרכה במחקרים - כאילו היא נכונה ואין עליה עוררין. (ע"ע "תסמונת המסעדה הסינית" שטרחת להעלות כאן). 

2. מה שתיארתי למעלה - לקחת מקרה קצה שאף פעם לא מתרחש במציאות ולצאת בהפחדות תוך התעלמות מכך שמדובר במקרה קצה ולהציג אותו כנורמה. 

לחברות המזון יש לובי חזק זה הכלor1900
כן, והביג פארמה שולטים בעולם באמצעות אנשי לטאה.ספק

סתם לידע כללי חומר משמר יכול להיות גם לימון ושמן....44444
תלוי איזה.בת 30
לימון זה לרוב לא חומר משמר. אולי חומצת לימון.
אגב, חשוב לציין שכשאני כותב חרטטולוגיה זה לא סתםספק

בארץ ה"תואר" שלה מאיזו אוניברסיטת שקרים כלשהי לא נחשב לכלום. 

אין בארץ לימודים ד"ר לנטורופתיה ולמעשה, אין באמת מקצוע כזה - כל מי שרוצה יכול לתלות שלט על דלת ביתו ולכתוב שהוא נטורופת. 

אתה גם יכול לתת לעצמך תואר דוקטור לנטורופתיה - וזה חסר כל משמעות. 

כלומר, היא לא ד"ר לשום דבר. 

מה פירוש אין מקצוע כזהבת 30
יש. במכון וינגייט יש ועוד מקומות.
שגם את יכולה לפתוח מסלול ללימודי נטורופתיה ולחלק תעודותספק

מכון וינגייט ראה דרך לעשות כסף אז הוא הלך על זה. 

אני מסמיך אותך להיות נטורופתית. 

יודעת מה? 

אני מסמיך אותך להיות דוקטור לנטורופתיה. 

עכשיו את יכולה לתלות שלט מחוץ לבית שלך שאת ד"ר לנטורופתיה ממכון "ספק - לימודי חרטטת בע"מ". 

ברכותיי. 

טוב, אתה באמת חרטטן-עלבת 30
אם זה מה שאתה אומר.
אם אי פעם תפתח ספר נטורופתיה רציני, תראה שכל משפט שם מגובה במחקרים מדעיים.
אני מבינה שאתה מאוד מאוד בעד רפואה קונבנציונלית, אבל גם האדם הקונבנציונאלי ביותר יהיה חייב להודות מתישהו של רפואה הזאת אין מענה להכל.
ומה לעשות, יש דברים אחרים שנותנים מענה מצוין.
אז אתה יכול להמשיך לטעון שהכל זה חירטוט, אבל זה לא ישנה את המציאות , שמוכיחה שיש עוד דרכים לרפא אנשים חוץ מלחכת לרופא בקופ''ח.
את זו שכתבה הרגע "ספר נטורופתיה רציני"...ספק

לא אני זה שמחרטט. 

אז את טוענת שיעל, הד"ר הנהדרת לנטורופתיה פשוט לא יודעת שום דבר ולכן היא מקשקשת שטויות שהופרכו שוב ושוב במחקרים? 

כי היא לא קראה את הספרים שמגובים במחקרים המדהימים שאת טוענת שקיימים? 

העובדה שלרפואה אין מענה לכל - למדע אין מענה לכל - לא אומרת שכל שרלטן יכול פשוט למלא את הפערים באמונות התפלות של סבתא שלו. 

נטורופתיה היא חירטוט. 

לפעמים הם יכולים בטעות להגיד גם משהו נכון פה ושם - כי סטטיסטית, גם תרנגול עיוור מוצא גרגר מדי פעם אם הוא מנקר מספיק. 

יש אנשים שמוכנים לשלם לשרלטנים עבור תקווה שהם יוכלו לעזור להם. 

זה דבר איום ונורא - וממש לא משהו להתגאות בו. 

לא נותר לי אלא לרחם עליךבת 30
באמת.
הקבעון המחשבתי שלך הוא די יוצא דופן.
אתה בעצמך כתבת פעם שאין כמעט צמח שלא חקרו אותו, אז מה רע בשימוש בו?
למה אתה טוען ששימוש בצמחי מרפא שנחקרו (שזה חלק מהנטורופתיה) הוא חירטוט?
תשמרי את הרחמים שלך לאנשים שאותם חברייך מרמיםספק

האמונות שלך בחדי קרן ופיות הוא די מגוחך. 

נטורופתיה זה לא צמחי מרפא - אלא תזונה. 

יש הרבליסטים - שהם סוג אחר של נוכלים, אבל בעולם הזה כולם מחרטטים לגבי הכל, אז אני מניח שזה לא באמת משנה. 

מעניין מה היה קורה אם בענפים אחרים זה היה המצב... כמה אנשים היו מתחשמלים למוות כי את עבודת החיווט עשה אינסטלטור... אבל אני מניח שבענף הנוכלות, זה די חסר משמעות... 

שימוש בצמחי מרפא שנחקרו ויעילותם הוכחה הוא משהו מאוד לא נדיר. (ע"ע אספירין). 

נטורופתים מקשקשים שטויות שהופרכו במחקרים מדעיים. (אגדת "תסמונת המסעדה הסינית" למשל). 

מעבר לזה, הרבליסטים ונטורופתים שמתשמשים בצמחי מרפא הם הכי מסוכנים - הם לא יכולים לדייק במינונים של צמחים עם חומרים פעילים ויש יותר סיכוי שהם יהרגו מישהו מאשר יעזרו  לו. 

הוא מסביר את הענין יותר טוב ממני:ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"א באלול תש"פ 12:59

אגב, התחלתי לכתוב ספר נטורופתיה...ספק

פרק ראשון: תפוחים. 

תפוחים גורמים לכאבי ראש ורגליים נפוחות. 

קיימת עדויות* כי אכילת תפוחים גורמת לכאבי ראש ולרגליים נפוחות. 

כמו כן, נמצא כי מעל 90% מאנשים שחלו בסרטן, אכלו תפוח מתישהו בחייהם. 

*דודה של סבתא שלי העידה על כך בפני בעצמה שאחרי שהיא הולכת 10 ק"מ בלי לשתות באותו יום ואוכלת תפוח - היא סובלת מרגליים נפוחות וכאב ראש. 

הנה, את יכולה ללמוד גם תיפוף אפריקאי במכללת ברושיםספק

של אוניברסיטת תל אביב. 

כשיש מי שמשלם - יש גם מי ש"ילמד". 

https://broshim.tau.org.il/Course.aspx?aid=17&pid=4

אבל עזבי, למה לטרוח? 

אני מסמיך אותך להיות גם ד"ר לתיפוף אפריקאי. 

בחינם. 

באמת? גם ארסן וציאניד הם טבעיים, כמו גם עלי אקליפטוס.ספק

למעשה, רוב החומרים הטבעיים שתמצא בגינה ישלחו אותך למיון אם תכניס אותם לפה. 

אין שום סיבה להאמין שטבעי הוא בריא יותר. 

אבל יש סיבה להאמיןבת 30
שאוכל שמיוצר באופן תעשייתי
פחות בריא מאוכל שמיוצר באופן ביתי
ועל זה הדיון.
רגע, זה הפך מ"טבעי" מול "לא טבעי" ל"ביתי" מול "תעשייתי"?ספק

כי יש בתים שבהם מבשלים מאוד לא בריא... אבל זה כבר דיון אחר לחלוטין. 

בבישול ביתיבת 30
לא משתמשים בצבעי מאכל, חומרי טעם וריח, וחומרים משמרים.
זה כבר משמעותי.
זו בדיוק הבעיה נניח א.מרק לכן גם בבישול ביתי צריך לבחור נכוןor1900
ברורבת 30
אני קונה כמעט רק טיבעי ושלם עם ההשקעה הזו לגמרי!or1900
מה זה טבעי? לא מבושל? לא מטוגן? איך אתה מגדיר טבעי?ספק

יש מעט מאוד יסודות סינטטיים בעולם ולמיטב זכרוני, כולם רדיואקטיביים והם מאוד יקרים. 

הם לא קיימים באף אבקת מרק.

אבל לא על זה הדיון.ספק

ואם את מתעקשת, אז פרגית תעשייתית על האש כנראה יותר בריאה משניצל ביתי. 

נראה לי...אדם כל שהוא

שהסיכויים של מי שנקלע לסביבה עם צמחיה לא מוכרת, וינסה לחפש אוכל בדרך של ניסוי ותעייה, לשרוד, גבוהים משל מי שיקלע למעבדה עם כימיקלים לא מוכרים, וינסה לשרוד באותה דרך.

כך שנראה לי שקיימת קורלציה מסויימת בין טבעי לבריא.

נראה לך...ספק

אין שום קרלציה כזאת.

אצמצם קצת יותר..אדם כל שהוא

כשמדברים על אוכל טבעי, מתכוונים בעיקר על חומרים שנמצא בחי ובצומח, או שמופקים ממנו בעיבוד פשוט. [כמו חימום] 

אתה חושב שאחוז התרכובות הכימיות הבריאות שנמצאות באופן טבעי חי ובצומח, זהה לאחוז מבין הסינתזות שמופקות במעבדה?

יש מאכלים לא "טבעיים" שהם בריאים יותר ממאכלים "טבעיים"ספק

ומה זה חימום?

אפשר לפרק הרבה מאוד חומרים באמצעות חימום ויש סוגים שונים של חימום:

טיגון, אפיה, בישול, אידוי ועוד.

אתה חושב שאוכל מטוגן בריא יותר מחזה עוף על הפלנצ'ה בתיבול מונוסודיום גלוטומט (שאגב, גם הוא סוג של "טבעי").

כל השטות הזאת של "טבעי" זה רק מקדם מכירות שעובד על אנשים שנתפסים לדברים האלה.

אין הגדרה ל"טבעי" ולא משנה איזו הגדרה מנסים להחיל - אין שום דבר בריא יותר ב"טבעי" לפי אותה הגדרה שרירותית.

אני מניח שאתה מכיר את המילה קורלציה שהשתמשתי בה..אדם כל שהוא

כך שאני חושב שאני פטור מלענות לעיקר דבריך.

לגבי חימום, בגדול, נראה שהנטייה של ה"טבעיים", להעדיף דברים שהשינוי שעברו לא כ"כ רדיקלי.

אני מניח שאני מכיר את המושג טוב ממךספק

ומרוב מוחלט של אנשים בעולם.

יש לך מחקר שמראה על קורלציה כזאת? 

אתה יכול לא לספק בדל של ראיה לדבריך. זו לגמרי זכותך.

מה זה בדיוק שינוי "רדיקלי"? מה רדיקלי יותר באפיה מאשר בטיגון?

אין לי מחקר על השאלה הזו..אדם כל שהוא

אבל, כאשר ההתרשמות מתצפית לא מסודרות על העולם [כולל מידע מדעי בשאלות נקודתיות] מובילה לתוצאות כ"כ מובהקות, גם לה יש משמעות.

ההתרשמות שלך היא אחרת?

בדילמה בין לחפש אוכל במבחנות עם חומרים לא מוכרים במעבדה שמנסה להפיק סינתזות כימיות, לבין חיפוש בצמחיה לא מוכרת, הבחירה שלך הייתה שונה משלי?

שינוי שגורם להתפחמות המאכל הוא דוגמא לשינוי רדיקלי.

לא מכיר עדיפות לטיגון על אפייה, להפך.

נראה לי, שבד"כ חובבי הטבע יעדיפו בישול קצר יותר, שמטבע  הדברים כרוך בפחות שינויים כימיים וכדו', אבל לא בקיא בגישות שלהם.

בקיצור, זו פשוט אמונה חסרת כל ביסוס.ספק

בדיוק כפי שטענתי. 

אתה לא מכיר עדיפות לטיגון על אפיה? 

וואו, אתה לא מעודכן במחקרים... 

ולמה דווקא התפחמות גורמת לך לחשוב שמדובר בשינוי רדיקלי?

לא ענית על השאלה שלי-אדם כל שהוא

בדילמה בין לחפש אוכל במבחנות עם חומרים לא מוכרים במעבדה שמנסה להפיק סינתזות כימיות, לבין חיפוש בצמחיה לא מוכרת, הבחירה שלך הייתה שונה משלי?

ואוסיף שאלה נוספת, קצת שונה, כמה חומרים טבעיים שיש מחקרים שתומכים בצריכה קבועה שלהם לאדם בריא אתה מכיר, ועל כמה חומרים סינתטיים [שאינם חיקוי באמצעות סינתזה כימית של חומר שקיים בטבע וניתן לצרוך אותו מהטבע] , אתה מכיר שיש מחקרים כאלה?

הבחירה שלי היתה מבוססת על ראיות. אין עדיפות ל"טבעי"ספק

או "לא טבעי". 

אני בודק רכיבים וערכים תזונתיים. 

אני עובד עם הראש - לא עם הלב. 

האנשים שאוכלים בריא, לרוב לא מטגנים....בתאל1
וזה קשור למה שכתבתי... איך בדיוק?ספק

לא קראת מה כתבת בשורה האחרונה?בתאל1
אנחנו מדברים על "טבעי" מול "לא טבעי".ספק

האם טיגון הוא פחות "טבעי" מאפיה או בישול? 

אז מה התגובה שלך קשורה לדיון? 

כתבת מה יותר רדיקלי מטיגוןבתאל1
ייאשת אותי. אתה לא רואה לאיזה הודעה זה משורשר??
אני רואה, פשוט התגובה שלך לא קשורה לדיון.ספק

מי שיקלע ליער גשם מלא פטריות ויתחיל לאכול מהן44444
סטטיסטית יקבל הרעה רצינית.
רוב הפטריות רעילות....
לא אמרתי שכל מה שטבעי בריא, או לא רעיל..אדם כל שהוא

טענתי טענה סטטיסטית, שאחוז הצמחים האכילים [או לפחות לא רעילים], גבוה מאחוז הכימיקלים שהם כאלה.

ריכוז של הרבה צמחים רעילים במקום אחד [אם נכליל פטריות בקטגורית הצמחים לצורך העניין] רעילים במקום אחד, לא מפריך את הטענה הזו.

יש לך ראיות לטענה הסטטיסטית שטענת?ספק

קודם כל, כל חומר בעולם הוא רעיל - זה רק ענין של מינון. 

קראתי שאחוז הצמחים האכילים לאדם הם כ-20% עד 25% ב-qoura אבל אני מחפש ביסוס יותר רציני לטענה. 

לפי זה, אם תאכל צמח אקראי, יש לך סיכוי של 4 ל-5 להגיע למיון. 

מים, הם גם כימיקל. 

אני אחפש נתון בנוגע לרעילות כימיקלים, אבל אני מעריך שרוב הכימיקלים אינם רעילים. (גם תמיד אפשר לייצר סוגים נוספים של כימיקלים). 

בקיצור, הטענה שלך, על פניה, נשמעת מופרכת. 

1. זו התרשמות חזקה...אדם כל שהוא

מהחומרים שאני מכיר, לא מחקר.

[אני מניח שגם אתה כשאתה כותב בר אילן אכן נחשב יותר בתעשיה. - סטודנטים או במשטרה יתייחסו לזה מאוד ברצינות. זו לא "האכלת יתר" - נשואים טריים אין לך מחקר שתומך בטענה, אלא שזו התרשמות מההיכרות שלך].

2. ההערה שכל חומר רעיל, נכונה, אבל לא כ"כ רלוונטית.

3. לגבי צמחים, מאוד משמעותי מה ההגדרה של צמח אכיל, שעליה מבוסס הנתון שהזכרת. צמח שגוף האדם לא מפיק ממנו ערכים תזונתיים, וגורם לכאבי בטן שעוברים אח"כ מעצמם, הוגדר כאכיל?  

4. השתמשתי במונח 'כימיקל' בטעות, התכוונתי לחומר שנוצר בסינתזה כימית בידי האדם.

5. עדיין נראה לי, שגם אם הנתון שהזכרת נכון, עדיין הטבעיים עולים על הסינתטים הן באחוז האכילים, והן באחוז הלא רעילים.

6. אני לא מכיר חומר סינתטי אחד [שאינו קיים בצורה טבעית] שיש מחקרים שתומכים בכך שרצוי שאדם בריא יצרוך אותו בקביעות, אבל אני מכיר הרבה חומרים טבעיים כאלה.

אני מניח, שגם אם קיים חומר כזה וסתם לא שמעתי על המחקרים, עדיין המאזן הכולל נוטה בבירור לטובת הטבעיים.

ההתרשמות שלי לפחות מבוססת.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ג באלול תש"פ 10:53

אני מכיר את התעשיה. אני עובד בה, ראיינתי מועמדים, אני מכיר את הדרישות וכו'.

אתה, לעומת זאת, לא תדע לנקוב באחוז אחד ממספר הצמחים או הכימיקלים בעולם.

אצלי זו התרשמות, אצלך זו אמונה לא מבוססת.

(לגבי האכלה בכח של ילדים עד הקאה - זו עובדה שזו עבירה פלילית).

אכיל זה אומר "ראוי למאכל". שלא גורם להרעלה.

למה סינתזה כימית בידי האדם פחות בריאה מפוטוסינתזה?
שוב, זו סתם אמונה.

אם יש לך את אחוז הכימיקלים האכילים - אתה מוזמן לכתוב אותו.

ולבסוף, אתה שוב מניח הנחה חסרת בסיס.

מה גם, שיש מעט מאוד חומרים סינטטים שלא קיימים בצורה טבעית (ולא משנה איך תגדיר "טבעי").

אם תשמור על עקביות בהגדרה שלך, אז גם אי אפשר לאכול תפו"א או בטטה "טבעיים". 

אני מכיר מדגם מסויים..אדם כל שהוא

וגם אתה מכיר פחות מאחוז אחד מהתעשיה הזו, ובכל זאת מסיק מסקנות.

[והקפיצה בין העובדה שמשהו הוא עבירה פלילית, למסקנה שהמשטרה תתייחס אליו ברצינות, נראה כמו אמונה לא מבוססת, לא תמיד מתייחסים ברצינות לכל עבירה פלילית, ולפעמים אפילו טוב שכך].

אין משהו מהותי לא בריא בסינתזה כימית.

הנקודה היא, שמערכות גוף האדם מותאמות לתזונה כזו שהייתה לפני הכימיה המודרנית, ולכן הסיכוי של חומר שאיננו חלק מאותה תזונה ואיננו דומה לה, להתאים לגוף האדם, נמוך יותר.

לא רק לחומרים סינתטיים יש סיכוי נמוך יותר להתאים לגוף האדם, גם הסיכוי למצוא אוכל מזין על המאדים, נמוך יותר מאשר בסביבה טבעית בכדור הארץ, אף שהמאדים טבעי לחלוטין, וההיגיון דומה.

מדגם הרבה יותר מצומצם ממה שאני מכיר בשוק הייטק הישראליספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ג באלול תש"פ 11:38

אני מכיר יותר מאחוז אחד משוק ההייטק הישראלי ומהמגייסים. (יש יותר סוגי צמחים בעולם מאשר עובדי הייטק בישראל). 

זה שוק קטן עם הרבה מאוד אינטרקציה.  

להתרשמות שלי יש משקל מסוים. 

שלך מבוססת אך ורק על אמונה. 

מעבר לזה, שהטענה שלך מבוססת על מדגם מוטה - סביר להניח שנחשפת בעיקר לצמחים אכילים כיוון שאין הרבה סיבות לכך שתיחשף לצמחים רעילים. 

אין שום קפיצה בידיעה שהתעללות בילדים תוביל לפתיחת חקירה רצינית. 

אתה יכול לקרוא על כך בעיתונים בשבועות האחרונים. 

"מערכות גוף האדם מותאמות לתזונה כזו שהייתה לפני הכימיה המודרנית"? 

וואלה? בגלל זה תוחלת החיים הוכפלה בחצי המאה האחרונה? 

שוב, זו אמונה שהמספרים מפריכים. (או לפחות לא מאמתים). 

הסיכוי למצוא אוכל מזין על המאדים לא קשור לייצור של חומרים סינתטיים. (למרות שלמיטב זכרוני, יש שם מינרלים). 

התנאים על המאדים לא מאפשרים לחיים או צימחיה להתקיים. אלו תנאים מאוד טבעיים. 

אנשים שמהנדסים חומרים, עושים זאת בצורה מודעת ומכוונת. 

אין שום הגיון בטענה שלך. 

אף פעם לא הבנתי מה זה רכיב לא טבעי.....44444
כל החומרים בעולם מגיעים מהטבע.....
יש רכיבים שהם מגיעים כמו שהם, בערךבת 30
מהטבע. נניח- תבלינים, ירקות ופירות.
יש רכיבים שלא מופיעים בטבע כמו שהם, אלא מיוצרים, מורכבים או מסונתזים במעבדה.
זה נקרא ''לא טבעי''.
דוגמא...אדם כל שהוא

דבש טבעי מגיע מהטבע.

סוכר לבן זה חומר שקיים בצמחים, ומזוקק מהם..

חלק מתחליפי הסוכר, נוצרו בסינתזה כימית, והמולקולה לא קיימת בטבע. [האטומים כמובן לקוחים מהטבע].

אז לבשל סוכר עם מים זה לא "טבעי"?ספק

אי אפשר לקרוא לזה "דבש" אבל האם זה משהו "לא טבעי"?

איזו סינתזה כימיקלית עוברת את רף הטבעיות? 

האם סינתזה של חומר אורגני היא טבעית או לא? (כן, ניתן לסתנז בצורה מדויקת חומרים אורגניים - מה דינם?). 

קודם כל, לא באתי בהודעה הזו לטעון משהו לגבי המשמעות..אדם כל שהוא

של כך שמשהו טבעי.

באתי להסביר מינוח מקובל, שנעשה בו שימוש למטרות שונות, לאו דווקא בריאות מזון.

מטבע הדברים יש מקרי ביניים, וייתכן שההגדרה שלהם תהיה תלוית הקשר.

אני חושב כשכמשתמשים בהגדרה 'רכיבים טבעיים', לעומת 'רכיבים מלאכותיים', שתי הקבוצות הראשונות שהזכרתי נכללות בטבעיים, ורק האחרונה במלאכותיים.

אני לא בקיא בכימיה, אבל עד כמה שאני מבין,

א. כאשר בשר מתבשל, חל שינוי כימי במולקולות שלו.

ב. בכל זאת, הרכיבים התזונתיים שהגוף מקבל משם, כמו חומצות אמינו וויטמינים, הם משהו שקיים בבשר לפני הבישול. [והם לא נמצאים שם במקרה, אלא בגלל הדימיון הפיזיולוגי בין בעל החיים לאדם]. כלומר, משהו חשוב מאוד במבנה הכימי נשמר.

אנחנו מדברים על מה זה "טבעי". זה בסה"כ מקדם מכירות.ספק

אין לזה מינוח מקובל ועקבי. 

אכן, אין מולקולות של מרק עוף, למשל, בטבע. 

הרכיבים התזונתיים שמקבלים משם בהחלט משתנים - יש רכיבים שמתפרקים בחום, יש אחרים שמסיסים במים וכו'. 

אני גם לא מכיר את ההגדרה של "משהו חשוב במבנה הכימי". 

'טבעי' זה לא רק קידום מכירות..אדם כל שהוא

אלא מונח מקובל בשפת הדיבור בהקשרים שונים, הרבה פעמים בהשוואה לסינתטי.

אפשר למצוא למשל באינטרנט, השוואה בין ריהוט גן טבעי לסינתטי, ולאו דווקא עם העדפה לטבעי.

בדרך כלל, ההגדרה שלמושגים בשפת הדיבור פחות חדה מהגדרות מדעיות, ויותר תלוית הקשר.

זה אך ורק קידום מכירות - אין לזה אפילו הגדרה.ספק

זה מונח מקובל בקרב אנשים שאין להם באמת מושג למה הם עושים מה שהם עושים ומנסים להצדיק את עצמם עם סיפורים על פיות וחדי קרן. 

מה פחות טבעי באלומיניום מאשר עץ? 

רק הנושא של קידום מכירות. 

גיליתי עכשיו, שדווקא בהקשר של אוכל יש הגדרה רשמית..אדם כל שהוא

ל'טבעי', ול'רכיבים טבעיים' של מכון התקנים הישראלי. בתקן ישראלי 1145 סימון מזון ארוז מראש

לא הצלחתי למצוא את ההגדרה עצמה, נראה לי שהיא לא זמינה בחינם באינטרנט.

אפשר לראות את הכיוון של ההגדרה כאן - https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/FoodLabeling/Pages/labeling.aspx

טוב, לפי מכון התקנים הישראלי יש גם הגדרה לקטשופ...ספקאחרונה

היינץ, אגב, מייצרים מטבל עגבניות ולא קטשופ... 

הגוף הקיקיוני הזה לא באמת שווה משהו. 

דוקא נראה לי שסוכר הוא כן חומר טבעיבת 30
אמנם עובר תהליך הפקה, אבל ככה זה.
כמו שטחינה זה מוצר טבעי למרות שהיא לא מופיעה בצורה זו בטבע, וכמו שמנים אלו ואחרים.
זה שסוכר טבעי לא הופך אותו לבריא.

מה שלא טבעי זה חומרי טעם וריח ורכיבים בסגנון הזה. (יש כאלה שכן אני מניחה. הרוב לא)
אז מאיפה הם מגיעים?44444
לחם אם כך הוא לא טבעי בעליל.....
גם מרק לא....

דווקא ביצה יותר בריאה שהיא פחות "טבעית" מבושלת ולא טריה.....
אני לא יודעת להגיד על כולםבת 30
אבל ברור שחומרי טעם וריח לא גדלים על העץ ולא מופקים, לא מזנבות שועלים ולא משורשי צמחים.
תרכובות סינתטיות כלשהן.
חומרי טעם וריח – ויקיפדיה
פלוטוניום הוא יסוד מלאכותי ואני חושב שגם איינשטייניוםספק

ויש עוד כמה. 

אין לך מושג כמה פעמים ניסיתי לקבל תשובה בדיוק לשאלה הזאת מ"אנשי הטבע"... הם בד"כ מתבלבלים כשאתה שואל אותם אם טיגון\אפיה\בישול הופך משהו ל"לא טבעי"... ואם תשאל אותם לגבי שיטות מיצוי שונות (למשל, אלכוהול) אתה בכלל תיכנס לפארודיה של פאסודו-מדע... 

"רכיבים שמגיעים כמו שהם, בערך, מהטבע" - זו בהחלט הגדרה מדעית וברורה, אתה לא חושב? נראה לי שהיו מקבלים את ההגדרה הזאת למאמר ב-nature. 

ההגדרה הזאת גם כוללת את האיזוטופ הרדיואקטיבי של אורניום...

וגם היסודות האלה, מורכבים מפרוטונים..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ג באלול תש"פ 00:46

ניוטרונים ואלקטרונים טבעיים.

כך ש'טבעי' זה עניין יחסי.

מה שאני הבנתי, זה שכאשר אין במאכל מונוסודיום גלוטומטפרח חדש
אז מוסיפים המון המון מלח ושאר תבלינים כדי שהמאכל יהיה טוב וירגיש מלא טעם
ואז כבר לא בטוח מה עדיף...
כן.. יותר מדי זה מר ולא טעיםבתאל1
נגיד יותר מדי כרכום זה ממש לא טעים
כנל יותר מדי פפריקה בשמן... זאת שמגיעה בקופסא עם שמן...
להגנת הבישול הביתיrivki
ראיתי שבשירשור הזה נוצר עירבוב בין כל מיני מושגים, אז הרגשתי צורך לכתוב את זה.
נכון, 'טבעי' לא שווה ל'בריא' וגם בישול ביתי יכול להיות מאוד 'לא בריא', אבל התפספסה כאן נקודה חשובה.

במציאות של היום, אם ניקח אותו מוצר מבושל בבית לעומת המוצר המוכן מהסופר- 99% סיכוי שהמוצר הביתי יהיה בריא יותר. (רק אל תתחילו ויכוח על אחוזים). או שאפשר להפוך אותו לבריא יותר, בניגוד למוצר מתועש שאין לנו שליטה עליו.

לדוגמא, שניצל ביתי יכיל יותר בשר, פחות פירורי לחם ופחות מלח משניצל מוכן. בשר טרי שקניתי וטחנתי בבית יהיה איכותי יותר מבשר טחון ארוז וקפוא.

אדם סביר לא ימתיק משקה עם 5 כפיות סוכר, אבל עלול לשתות משקאות מוכנים שזאת הכמות שיש בהם, ואפילו יותר. (ברוב הממתקים התעשייתיים הכמות העצומה של סוכר פחות מורגשת בגלל התוספת של מלח לימון - 'רווח' כפול, גם מתוק וגם חומצי).

רוב השיטות לשימור מזון לטווח ארוך דורשות להוסיף כמות לא בריאה של סוכר, שמן, מלח וכו.
היום לכאורה אין לנו צורך בזה, הודות למקרר ומקפיא.
אבל חיי מדף ארוכים חוסכים כסף לתעשיית המזון,
לכן המוצרים מלאים בחומרים ש'לא מזיקים'- אבל באיזו כמות?

בעיה נוספת זה מרקם המזון, שמעתי על זה לא מזמן הרצאה של דיאטנית.
היום יש יותר ויותר ילדים בררנים שנמנעים מלאכול קבוצות מזון שלמות, בד'כ דווקא ירקות ופירות. מסתבר שזה נובע לא רק מזמינות ושפע, אלא מהרגל למזון מתועש. המרקם שלו חלק ואחיד לעומת אוכל ביתי (תנסו להשוות יוגורט, חומוס או אפילו עוגה ביתית לקנויים). מי שמתרגל למרקם מלאכותי כזה, עלול להיגעל מאוכל לא מעובד, שהוא מחוספס ולא אחיד.
(ד.א. יש שקושרים רגישות תחושתית אצל ילדים לחשיפה למשטחי פלסטיק וחוסר חשיפה לחול, דשא, עץ וכו אבל זה לא הנושא עכשיו).

נוסיף לזה בעיות הגיינה ואיכות מוצרים במפעלי מזון. יש בדיחה ידועה שמי שעובד במפעל בשר, לא אוכל בשר וכנ'ל לגבי ביצים, חלב וכו.
אני לא אשתמש בבשר מקולקל, חלב שהחמיץ או ירקות רקובים. מה שלא בטוח לגבי תעשיית מזון. ממילא במוצר המוגמר כמעט אי אפשר להרגיש בטעם המקורי מרוב 'משפרי טעם'.

בנוסף, כל מתכון שמכינים בבית אפשר להפוך לבריא יותר. להפחית מלח, סוכר ושמן. להשתמש בקמח מלא.
להנביט קטניות. יש גם אלופים שמכינים עוגות מגזר ורסק תפוחים.
אני לא פנאטית של בריאות, אוכלת גם בורקס ופיצה מדי פעם. אבל ברור לי לגמרי שלהכין אוכל בבית מרכיבי בסיס הרבה יותר מזין ובריא מלקנות מוצרים חצי מוכנים/מוכנים בסופר.
תיבול מוגזם עשוי לגרום לצרבת..אדם כל שהוא

אבל זה דבר שהאדם יכול לראות בעצמו האם התיבול גורם לו לצרבת או לא.

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויקאחרונה

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

אולי יעניין אותך