מאמר של הרב אייל ורד. בעיני הוא ממש יפה וחשובוהוא ישמיענו

מעולה וצנוע

הרב אייל ורד

אז מה יהיה עלי? כולם כבר התייאשו ממני. יצא לי שם של אחת, גאוותנית, כזו שרוצה לעצמה רק את הטוב ביותר: הנה, אומרים עלי, את מיטב הבחורים מישיבות ירושלים המובחרות הציעו לה , והיא סירבה פעם אחר פעם.
מה שנכון נכון. באמת סירבתי. בעדינות, אבל בהחלטיות. ואבא שלי, הצדיק, לא מבין למה. כסף לא חסר לו, את מיטב לומדי התורה הוא מחזיק באופן אישי, אבל הכסף שלו לא סינוור אותו. הוא רוצה תורה. רק תורה. מגיל צעיר, כשהייתי קטנה, הבית היה מלא בלומדים צעירים. על כל חידוש אבא היה מעניק להם מטבע, ומעודד אותם - לכו , תלמדו , תהיו גדולי הדור הבא.
וכולם ידעו, שכשהבת היחידה שלו, כלומר אני, תגיע לפרקה, אבא לא יחסוך שום מאמץ כדי לזכות אותה, כלומר אותי, בטוב ביותר.
מה לעשות שאני רואה מה שהוא לא רואה.
אני נפגשת איתם, עם מיטב הבחורים שמציעים לי, וכבר אחרי הפגישה הראשונה, אני חשה מחנק, וריח לא טוב, ריח של גאווה. תורה עטופה בגאווה. או אולי גאווה עטופה בתורה. הבחור שנפגשתי איתו היום, מדבר סרה בבחור שנפגשתי איתו לפני כן 'איתו נפגשת? נו שיהיה, הרב שלי אמר שמה שהם לומדים שם זה ממש כפירה, ובכל מקרה זוהי תורה מאוד רדודה'. כך אמר הבחור הכי מובחר בישיבה הכי מובחרת. ואני רציתי לקבור את עצמי מרוב בושה. לא זו התורה שפגשתי בבית אבא, לא זו התורה שאתה ארצה להקים את ביתי.

ויותר משאני דואגת על עצמי, ועל מה יהיה איתי, אני מתחילה להבין שהצרה היא הרבה יותר עמוקה. כי אם ככה נראים לומדי התורה, אז באמת המצב חמור. יש כל הזמן לחשושים על חורבן אפשרי, על שלהבות סמויות של שנאת חינם שמלחשות בסתר, אבל אבא תמיד מרגיע אותנו בבית 'תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם. התורה, היא תשכין שלום בינינו'. ואני, אני מתביישת להגיד לאבא שמהתורה שאני פוגשת נודף ריח לא טוב, של שנאת חינם, של קנאה ותחרות, איך אני אומר לו זאת? זה ישבור את לבו.

ואז היה המקרה ההוא. יום אחד, כשכבר לא היה לי כוח, והייתי קצת עצובה, ירדתי לשדה הפתוח, לשפוך לב לפני ה', כמו שלמדתי ממי שעל שמה אני נקראת, ואז ראיתי אותו. איזו עדינות, ואיזו תמימות, ואיזו צניעות. לכל שה הוא מתייחס כאילו זה בן יחיד, ובאיזה כבוד הוא נוהג בחבריו הרועים, והכול עם שמחה וצהלה, ומין רוגע כזה שמזמן לא רואים.

אלא מה - עם הארץ. עם הארץ גמור. אפילו לקרוא לא יודע. וגם, איך לומר זאת בעדינות, הוא לא מוכן לסבול לידו לומדי תורה. פעם נקלע לאזור שלו אחד הגאוותנים האלו שעכשיו אני נפגשת אתם. היה לא נעים. הרועה העדין הפך באחת לנמר עז ומסוכן, כשרק ראה את הגאוותן ההוא, מתנשא על אחד מחבריו הרועים הפשוטים.

עם הארץ. אם יש משהו עליו גדלתי בבית, זה כל מה שהפוך מהמושג הזה.
אני - ועם הארץ. אני ואחד שלא יודע לקרוא. אין מצב.

אבל המחשבה הזו לא מרפה ממני. אני מופתעת ממנה כל פעם מחדש. אבל שוב ושוב עולה דמותו מול עיני, והצניעות והענווה מביטות בי ואומרות - את זה חיפשת נכון? זה מה שאת מבקשת?

נכון ולא נכון - אני עונה לעצמי. את זה אני רוצה - אבל לא ככה, לא בלי תורה, לא עם עם הארץ!

וכך עוברים להם עוד כמה שבועות. ועוד כמה מובחרים שאתם אני נפגשת כדי ללמוד עוד על גאווה וקנאה, ועוד קצת רכילות על כמה בתי מדרש שעוד לא הכרתי, ושוב המחשבה הבלתי אפשרית הזו מתגנבת לי ללב. אבל זה בלתי אפשרי, איך אני אתחתן איתו? ואיך אעשה זאת לאבא, כבר עדיף להישאר רווקה.
ההתבהרות הגיעה פתאום. זה נעשה ברור ופשוט, ותחושה של הסכמה פנימית ושלווה תפסה את מקום ההתלבטות.
פתאום הבנתי שיש פה הזדמנות. לא רק בשבילי. נשואה או רווקה. יש פה הזדמנות בשביל התורה שאני כל כך אוהבת.
זיק של נחישות עובר בי - אם רק אצליח לחבר את המידות שלו, את הצניעות והענווה - לתורה של בית אבא, החיבור הזה יכול ליצור משהו שעוד לא היה. אם הוא ילמד, ואולי גם יהיו לו תלמידים, והוא יקים בית מדרש, בית מדרש של אהבת חינם. בית מדרש של 'ואהבת לרעך כמוך'. את כל חיי אני מוכנה לתת כדי שיקום כזה בית מדרש, כמוהו, כמו המידות שלו. אני אהיה הגשר, עלי הוא יעבור. זה לא רק בשבילי, זה התורה, והחורבן, והשנאה הזו שאוכלת בכל פה ומי יעצור אותה.

את מבינה את המחיר? את מצליחה לדמיין את עצמך בחופה עם הרועה הזה? הרי אפילו את הברכות יצטרכו להקריא לו לאט לאט, מכל עבר ינעצו בך מבטים ואת תהיי לצחוק ולעג וקלס בכל חוצות ירושלים. וגם אם ייעשו הדברים כדברייך, יהיה עלייך לוותר עליו, לשנים רבות. לשלוח אותו ללמוד... ואילו נישואין הם אלו?

מבינה ויודעת ומסכימה! אני עונה לעצמי. ובשביל זה אני אפילו מוכנה לצער את אבא שלי צער עצום. כי אני יודעת שבסוף הוא ישמח בי, ויבין את הבחירה שלי הלא פשוטה, את מסירות הנפש.

- מעולה וצנוע, אני יודעת שיש תורה ששייכת לך, ובשבילה אני מוכנה לעשות הרבה, כמעט הכל, כמעט כל מה שאשה יכולה לתת, ולוותר על כל עולמי, על כסף וזהב, וכבוד ומעמד, וגם על אבא שלי האהוב, וגם עליך כבעל רגיל, כדי שאתה תלמד תורה, כדי שאתה תלמד אחרים תורה.
ובפנים, בעומק הנשמה, אני שומעת קול שאומר לכל הספקות שלי, שאוחזים בי כל הזמן ולא מרפים, מעלים שוב ושב את הבלתי אפשריות של הזיווג הזה, ועוד מעט הם יאחזו בי חזק כל כך, ולא יודעת אם יהיה לי אומץ, אבל אז אני שומעת קול בהיר שעונה להם מבפנים 'הניחו לה, ששלי ושלכם - שלה'.

פרשת בחוקותי התשע"ד | מעולה וצנוע - הרב אייל ורד

יפהפהארץ השוקולד
ואכן, לכאורה זה הסיפור של רחל ורבי עקיבא רק בצורה פרוזאית
והוא ישמיענו

אני חושב שהצורה הפרוזאית מעלה פה דברים שלא תמיד אנחנו חושבים עליהם בהיבט של הסיפור הזה

אמת וזה חלק מהיופיארץ השוקולד
אבל לכאורה אין חלק שהוא המציא.
הוא פשוט שילב את הבנת תוספות והנצי"ב בסיפור
אה מעניין ממש. תודה!והוא ישמיענו

וואו, לא הכרתי, מדהים!והוא ישמיענו

תוספות, כתובות ס"ב, ב'-

דהוה צניע ומעלי. והא דאמר באלו עוברין (פסחים מט: ) אמר ר"ע כשהייתי עם הארץ הייתי אומר מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור משמע דלא הוה מעלי איכא למימר דהתם לאו משום שהיה שונא תלמידי חכמים אלא משום שהי' סבור שמתגאין על עמי הארץ מפני תורתן והיו תלמידי חכמים שונאים אותם וגם משום שלא היו מניחין אותם ליגע בהם כדאמרינן (חגיגה דף י"ח: ) בגדי עם הארץ מדרס לפרושים אבל מכל מקום שומר מצות היה. רבינו תם

ואיפה הנצי"ב?

תודה

שמח שמצאתארץ השוקולד
נראה לי בהקדמתו להעמק דבר בספר דברים.

ת'אמת שזה מעלה לי את היחס של הלומדי תורה בכלליadvfb

גם בלי קשר לדייטים.

זה דורש הרבה תיקון מכל אחד ואחד מאיתנו.

זה נכנס לכל הקטע בפגישות - שבסופו של דבר החיבור בין אדם לאדם הוא בתכונות ובמידות.. לא בכמות דפי הגמרא.

זוית יפה. תודהצהרים
..אני זמנית כאן
אין מילים. תודה רבה על זה.
וואו. סיפור נוגע ממש.תיק
מאמר יפה, בתור פרוזהפלונפון מירוסלב

אבל חכמינו אמרו "מזווגין אשה לפי מעשיו".

לדון לכף זכות זאת לא פריבילגיה, למרות שזה קשה מאוד, מאוד.

למה? כי שולחים לנו את האנשים שהם המראה שלנו, פשוט מאוד (כדברי הבעש"ט וגם קודם לכן)...

אז אם כל הזמן נתקלים בגאווה, כנראה שהגיע הזמן לבדק בית.

לדון לכף זכות לא שיך לענ"דוהוא ישמיענו

אפשר לדון אותם לכף זכות למה הם הגיעו לגאוה, ושאי אפשר לשפוט וכו'. את כל מה שמסביב לתוצאה.

אבל להתעלם ממציאות- זה אי אפשר..

לכאורה כמו שר' עקיבא סבר (כפי שמובא בתוס' ש@ארץ השוקולד האיר את עיני לגביו)

לגבי המראה מהבעש''ט-

לענ"ד דרושה זהירות בשימוש בזה

כי למשל אדם שרואה רצח הוא ממש לא רוצח.. (בד"כ).

אלא שבסופו של דבר הראיה היא דבר שקשור בנפש האדם. כפי שכתב המהר"ל בספריו בענין עין טובה/ רעה

כלומר במידה מסויימת אדם שחי באטמוספרה אחרת- היה פחות שם לב לזה.

אולי ר' לוי יצחק מברדיטשב, ר' נחמן מברסלב, הרב קוק וכדומה היו כאלה.

אבל יש צד שאנחנו גם בני אדם, וככאלה יש לנו גם התמודדויות.. וכל אחד צריך לדעת את מקומו

אבל רבי עקיבא חשב כך בזמן שהיה עם הארץברגוע
הוא חשב שהם פורשים מעמי הארץ בגלל גאוה, אח"כ כשהפך לרב הוא הבין שזה לא מגאוה.

הרעיון באמת יפה, אבל גם לי צרם שנשמע כאילו כל הביינישים/ת"ח גאוותנים.
אם עיינת בתוספות שהובא לעילארץ השוקולד
וכן הביא המהרי"ץ חיות במסכת אבות על המשנה "כל שרוח הבריות נוחה ממנו" רבי עקיבא לא חזר בו ולא טעה בהבנתו כעם הארץ
איך אתה רואה בתוס' שהוא לא חזר בו?ברגוע
הם כותבים שהוא חזר בו?ארץ השוקולד
הם מנסים ליישב איך אדם צנוע מסוגל היה לחשוב כך ועונים שכך היה נראה לו שהם מתגאים על עמי הארץ.
תראה-והוא ישמיענו

רבינו תם כותב:

"לאו משום שהיה שונא תלמידי חכמים אלא משום שהי' סבור שמתגאין על עמי הארץ מפני תורתן"- לכאורה עד פה חלק אחד מה ר' עקיבא היה סבור.

ואז ממשיך:

"והיו תלמידי חכמים שונאים אותם וגם משום שלא היו מניחין אותם ליגע בהם כדאמרינן (חגיגה דף י"ח: ) בגדי עם הארץ מדרס לפרושים"

לכאורה זה כבר תיאור מציאות

אני דווקא קראתי את ההפרדה לפני ה"וגם"ארץ השוקולד
מה?ברגוע
ההלכה שבגדי עם הארץ מדרס לפרושים זה בגלל שהם היו גאוותנים??

אני לא מצליח להבין אתכם
איך אפשר לומר שרוב או כל התלמידי חכמים בזמן רבי עקיבא היו גאוותנים?? התנאים הקדושים??
אולי החילוק עצמו שעשיתי לא נכון. אבל, זה עדיין ייתכן-והוא ישמיענו

לא חייבים להגיד שהיתה להם מידת גאוה בקיצוניות..

אבל כבר מצאנו סיפורים בגמרא.

כמו ר' אלעזר ברשב"י שדרש בגלל המקרה שלו 'לעולם יהא אדם רך כקנה ואל יהא קשה כארז'.

ועיין מהר"ל בנתיב הענוה שזו גאוה שנובעת מהתורה עצמה, ולכן זה לא לגמרי גאוה ובאמת אי אפשר לומר על ר' אלעזר שהיה גאוותן ח"ו

גם יש אולי מקום לחלק בין מדת גאוה לבין הנהגות של גאוה.. זה שונה. ועיין בנפה"ח במאמרים (אני חושב ט"ז)

הכל יחסיברגוע
נכון שלכל אחד יש מה לתקן, אבל מהמאמר היה נשמע כאילו הת"ח/ביינישים הם הרבה יותר גאוותנים (בפועל, לא רק עלולים) ממי שלא למד תורה, וזה מה שצרם לי.
אבל ככה זה.תיק
מי שיודע יותר ממי שלא יודע - יודע שהוא יודע יותר וכנראה גם עושה יותר.
כדי לא להתגאות הוא צריך יותר ענווה ממי שאין לו במה להתגאות.
אני מסכיםברגוע
השאלה היא אם בפועל בסוף מי שיודע יותר גם יותר גאוותן או שהוא רק עלול להגיע למקום כזה
אני חושבת שזה כמעט מוכרח אם אין ענווה..תיק
ברור, אנחנו לא חולקים..ברגוע
אני לא חולק שהם צריכים יותר לעבוד כדי לא להתגאות, אני חולק על מה שנשמע מהמאמר שהם לא עובדים על מידת הענווה שלהם.
אה, איך הבנת שהם לא עובדים על מידת בענווה?תיק
זה לא מה שהבנתי..
אני חושבת שכותב המאמר מתאר מציאות מסויימת כדי להדגיש מה שהוא רצה להדגיש.
ברור שתהיה יותר מודעות לעבוד על מידת הענווה דווקא למי שלומד ופחות למי שלא.
אל תשכח שהוא מתאר מציאות מנק' מבטה של אישה-לפעמים כשבת רואה אנשים דנים על סוגייה עם ריתחא דאורייתא או אפילו תיאור מציאות במילים חריפות היא יכולה גם להיבהל מזה כי זה נראה רחוק מענווה וזה לא ככה תמיד, לפחות זה מה שאומרים..
הקיצר, הוא לא מתאר מציאות אמיתית לגמרי, הוא תיאר מציאות מדומה כדי לחדד מסר.
ציטוטברגוע
"ויותר משאני דואגת על עצמי, ועל מה יהיה איתי, אני מתחילה להבין שהצרה היא הרבה יותר עמוקה. כי אם ככה נראים לומדי התורה, אז באמת המצב חמור. יש כל הזמן לחשושים על חורבן אפשרי, על שלהבות סמויות של שנאת חינם שמלחשות בסתר, אבל אבא תמיד מרגיע אותנו בבית 'תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם. התורה, היא תשכין שלום בינינו'. ואני, אני מתביישת להגיד לאבא שמהתורה שאני פוגשת נודף ריח לא טוב, של שנאת חינם, של קנאה ותחרות, איך אני אומר לו זאת? זה ישבור את לבו."

אפשר להעביר נקודה בלי להוציא לעז על ציבור שלם
הוא דיבר על שלהי בית שניארץ השוקולד
ועובדה, הבית נחרב אז כנראה שהקב"ה חשב שהמצב בעייתי
צודק, אולי הוא רק תיאר מציאות שהייתה נכונה לשעתה?תיק
לא חושבת שהוא התכוון שיצטייר שביינישים הם גאוותנים..
כי אם אותם נוריד, את מי נרומם..?
ובכל מקרה הסיפור לא מיטיב עם ר' עקיבא כי הסוף ידוע.. חוץ מהסוף האחרון.

אני קראתי את הסיפור כניסיון להתוות על מה לשים דגש בבחירת בן/בת זוג-
פחות פוזה ומה יגידו ויותר תוכן ואמת.
יכול להיותברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך י' באלול תש"פ 18:20
הוא היה צריך להדגיש את זה לדעתי, כי אפשר גם להבין אחרת..

חוץ מזה שגם אם מדברים על שלהי בית שני זה נשמע לי יותר מידי הכללה.

@ארץ השוקולד
ברור שהמצב היה בעייתי, אבל מי אמר שהבעיה הייתה דווקא אצל הת"ח? ודווקא זה שהם היו גאוותנים?
אם אפשר להבין אחרתארץ השוקולד
כנראה שיש לנו מה להשתפר.

ככה אמרו הנצי"ב והמהרי"ץ חיות לדוגמא. (ולגבי גאווה, ככה הנערה תופסת את זה, וקל מאוד לתפוס את ההנהגות שהובאו כגאווה בצדק או שלא)
גאווה מצויה בהרבה יותר אצל עמי הארצותפלונפון מירוסלב

פשוט יותר קשה לעכל אותה על בן תורה שאמור להיות עדין

עיין בדברים של מהרי"ץ חיות שאליהם הפניתיארץ השוקולד
ככה הוא כתב, מה אעשה?

וכן בתוספתא על האיש המכוער ורבי אלעזר ברבי שמעון, "והיה דעתו גסה עליו מפני שלמד תורה הרבה"

לימוד תורה יכול להביא לידי גאווה ולכן צריך להיזהר
לא מצאתי במהריץברגוע
אם יש לך ציטוט אשמח לראות.

ברור שלימוד תורה עלול להביא לגאוה, הפריע לי שנשמע מהמאמר כאילו רוב או כל הת"ח גאוותנים.
בלי נדר אחפש את זה ואעלהארץ השוקולד
עם הקורונה לוקח זמן למצוא מקורות🙈

הנקודה הזו אכן מפריעה, אבל לא נראה לי שלכך הרב אייל ורד כיוון
יש כאן קצת חוסר הבנה אחד של השני..ברגוע
בקיצור אנחנו לא באמת חולקים
מהר"ץ או מהרי"ץ?פלונפון מירוסלב

כמדומה לי מהרי"צ, אבל שוב אני צריך למצוא את המקור ולוודאארץ השוקולד
הצרימה הזו ברורהארץ השוקולד
ולי ברור מהסיפור שהוא כיוון לסיפורו של רבי עקיבא ורחל אז בתקופה זו הבעיה הייתה גדולה יותר.
אני חושב שר' עקיבא לא טעה,והוא ישמיענו

אלא הסיבה שהוא נרתע מהתורה בהתחלה זה בגלל מידת הגאוה.

והוא מראה לנו שאפשר גם אחרת.. תורה שמגיעה ביחד עם ענוה

וכמובא בתוס'

והעיקר הלימוד לתקופתנו, אף אחד לא אמר שמדובר על תקופתנו.. אבל אפשר ללמוד מזה הרבה 

מדת הענוה באמת בולטת אצל ר' עקיבא

התורה עלולה להביא לגאוה. אבל אף אחד לא אמר שת"ח גאוותנים..והוא ישמיענו

תלמידי חכמים צריכים יותר להיזהר בזה מההמון,

כיון שהם יותר קרובים לזה

עם זה אני מסכיםברגוע
רק הערתי שבמאמר זה היה נשמע אחרת לדעתי
כי הוא לא בא לתאר מציאות, הוא בא להדגיש נקודהוהוא ישמיענו

הרי נקודות אחרות מודגשות, וזה בסדר,

אז לשם האיזון אולי צריך להדגיש גם את הנקודה הזאת..

הוא אכן ערך את זה בצורה כזו שרק לקראת הסוף מבינים שמדובר ברחל ור' עקיבא

זהירות אג'נדה מעוותת!יום חג

אשתמש במשל המתואר של הרב המכובד ואומר כך: לכולם טוב ונעים היום לחבוט בתלמידי חכמים ולדבר על שנאה פירוד ופילוג ביניהם. ובכן, מחלוקות בעולם התורה תמיד היו ורובן פי שבעים ושבעה ממה שמתרחש בימינו (חסידים ומתנגדים - ההתנגדות לרמב"ם ושריפת ספריו ועוד....). ואם אזדקק לדמויות הנמשלות אציין שהן האב והן הבת שוגים. אף אחת מהדמויות לא פגשה את כל תלמידי החכמים ודאי לא הבת במספר דייטים....  אני מציע שלפני שנועצים סכיני ביקורת הגיע הזמן להסתכל באופן רוחבי ומלא יותר על המצב האמיתי. האם באמת כל תלמידי החכמים כאלה? נו... באמת.... ודאי שישנם אבל יש רבים שאינם כאלה כלל וכלל ולא צריך לקפוץ למסקנות.

יש להרבות סובלנות ואהבה ויש להרבות לרבות תורה בישראל ואין צורך לדאוג עד כך. המאמרים בנוסח   " מה יהיה על לומדי התורה" ? "התורה לאן"?  "חורבן האחדות בעולם הישיבות" וכן כיד הדמיון - זה נהדר לכנסים מצולמים וסמפוזיונים - לא למציאות. זהו חלק מהמציאות לא המציאות עצמה ולכן מדובר בעיוות.  סליחה שזעמתי. תודה

אתה צודק ואני מסכים איתך בכל מילה. לא כתבתי ההיפךוהוא ישמיענו

זאת מצוות עשה, בצדק תשפוט עמיתךפלונפון מירוסלב

הדוגמאות בגמרא הרבה יותר רחוקות מהמקרה פה.

לא הבנתי מהקשר לרוצח וכו'? דיברו פעם על גאווה. אין יותר בנפש מזה.

וגם רצח יש כדוגמתו כמה וכמה עבירות.

ואע"פ יתכן שאדם שרואה רצח הרג אדם אחר כפשוטו

כי מה שכתבת בשם דברי הבעש''ט-והוא ישמיענו

"כי שולחים לנו את האנשים שהם המראה שלנו, פשוט מאוד",

זה בחינת. זה ממש לא מראה כפשוטו.

לא ראיתי אחרים שמסבירים אחרת,

כי זה פשוט נוגד את ההיגיון.. שמה שאני רואה זה בדיוק מי שאני

ולגבי הכותרת שלך- תפרט. לאיזה כיוון אתה מתכוון ולוקח את זה, לא הבנתי

לא הבנתיפלונפון מירוסלב

אתה בא לטעון שהעובדה שכתבתי "פשוט מאוד" היא שזה פשט הפסוקים? מבולבל

הנקודה שלי היא שעל האחר אנחנו לא אמורים לראות את העבירות שלו, וחייבים מהתורה לדון אותו לכף זכות.

על עצמנו, זה כבר עניין בפני עצמו. בין אם הולכים בשיטת הבעש"ט, או לא.

אבל לראות באחר גאוותן ושחצן במקום להסתכל על עצמנו? זה בוודאי גם ביטול מצוות עשה וגם לא עבודת השם מעולה כל-כך.

לא הסקתי מהמילים 'פשוט מאוד'..והוא ישמיענו
התייחסתי רק לתוכן הבא של מה שכתבת:

"למה? כי שולחים לנו את האנשים שהם המראה שלנו, פשוט מאוד (כדברי הבעש"ט וגם קודם לכן)...

אז אם כל הזמן נתקלים בגאווה, כנראה שהגיע הזמן לבדק בית"

ודייקתי, שמה שאתה מביא כאן בשם הבעש''ט (וגם קודם לכן)-
זה לא אומר שאם אנחנו נתקלים בגאווה למשל כפי שציינת- שאנחנו גאוותנים,
אלא הכוונה היא שכנראה יש משהו מעין, מעט מזעיר, מהגאוה, שגורם לנו לראות את זה באחרים. וכך הבעש''ט אומר לגבי כל דבר ודבר שאנחנו רואים אצל אחרים.

ברור ומובן שאני לא חולק בכלל על זה שאדם נדרש לראות באחרים את הטוב, ואת הבדק בית להפנות כלפי עצמו. אתה צודק בזה לחלוטין
גאווה היא גאווהפלונפון מירוסלב

מישהו רואה גאווה בחוץ, כנראה שיש בו שמץ של גאווה.

הדוגמא מהבעש"ט זה שסיפרו לו על יהודי שחילל שבת, והוא אמר שזה בגללו שהוא השתמש בתלמיד חכם שנקרא שבת, וה"פגם" הזה התעבה וירד ממדרגתו עד שהוא הגיע ליהודי ושם הוא קיבל "ממשות".

אנחנו לא הבעש"ט, אז כנראה שמה שאנחנו רואים קצת יותר קרוב לממשות.

לגבי הסיפא -

אנחנו מסכימים..והוא ישמיענו
אהבתי מאוד! מקפיץ!פשוטים.
מרגיש מאוד שזה מתחבר לדורינו שגם בימינו יש איזו תחושת התנשאות והרגשת עליונות והכול אצלינו בקהלים מסוימים..... שלי מאוד צורמים.... מעדיף להיות רועה צאן פשוט מבני"ש מתנשא כותב את זה כאחד שזוכה לשבת בבית המדרש אבל מאוד צורם לו התנשאות והמחשבה שהכול אצלי....
....פשוטים.
לא צריך לאכול את הראש....
אין טעם להתווכח אם הרגשה של אדם... בסיפור לצורך הענין היא מרגישה התנשאות וגאוה / ככה אני מרגיש אין טעם להתווכח על מה אני מרגיש ושאפשר באותה מידה להגדיר את זה שאתה שולל את ההרגשה שלי כגאוה והתנשאות בקיצור עזוב אחי
אחלה אחפשוטים.
שמח שלא פתחנו דיון בניש"י שלא היה מביא לכלום ...
אז אל תשמח....פשוטים.
חבל דווקא יש ענין להיות בשמחה... אתה יכול אפילו להרגיש שאני מתנשא עליך אם זה יעשה לך טוב....
סתאאם אחי מצטער אחי אם פגעתי פשוט נקעה נפשי בדיונים טיפשיים (בעיני... זכותך להרגיש אחרת)
בכול מקרה סליחה אם פגעתי...
מרגיש שאנשים (בעיקר בנישים צעירים)מפתחים דיוןפשוטים.
על דברים "ברומו של עולם" בלי שום ענין אמיתי ודיון אמיתי ומועיל.. אלא כווכחנות ופלפול נטו שלא מביאים כלום חוץ מלהוכיח לכולם כמה אני יודע ומוכיח את יכולותי הרטוריות המרשימות....
...
לפעמים יש מציאות ופשוט מתארים אותם. אסור כבר להגיד כלום?תיק
ולפעמים מצווה גדולה לדבר על דברים מקולקליםתיק
כדי לתקן אותם לאט לאט.
עובדה שזה עובד.
לא מסכימה איתך.תיק
כשרואים מציאות מקולקלת שמקדשים אותה משל הייתה תורה מסיני מצווה לחבר יהודים למציאות אמיתית ואין חולק שזה צריך להיות בדרך ארץ וכו ויש בזה חבילות של מצוות.
ברור שזה לא סותר את זה שהדגש המרכזי צריך להיות תיקון עצמי.
לא למדתי מה הוא אמר,תיק
כרגע לא רואה שום בעיה במה שכתבתי., עושה רושם שיש רצון לסתום פיות.
אם אתה רוצה להביא את המקור ולהסביר בצורה אובייקטיבית אשמח לקרוא ולהחכים. תודה
מצטערת, לא מסתפקת ברבע משפט.תיק
אין לי מושג מה הבעיה שלך אבל שיהיה לך בהצלחה.
סיימתי איתך.תיק
אתה יכול להמשיך לרדת כמה נמוך שרק בא לך. איחלתי כבר בהצלחה.
האמת שכשהעתקתי לפה את המאמר,והוא ישמיענו
לא חשבתי שזה יגיע למקום כזה..
חשבתי שאנשים ישמחו לקרוא ולהגיד את דעתם ומה הם לומדים או לא לומדים מהמאמר. מתוך כבוד אחד לשני

"וענוים יירשו ארץ והתענגו על רוב שלום"
אני באמת מתנצל בכל אופן.והוא ישמיענו

אחי מקווה שלמדת הלכות לשון הרע..פשוטים.
כי אני למדתי... |מתנשא| ואיך שום קשר נשמה שב תלמד קצת....
אחי לא ממש מענין אותי אם אתה רוצה שאכתובפשוטים.
את דעותי או לא במיוחד שהם מביכות אותך....
אתה יורד לרמות מאוד נמוכות.... המון הצלוחה מכאן והלאה לא אגיב כי אני מבין שאתה חייב לומר את המילה האחרונה והנמוכה.... המון הצלחה
לא אהבתי.מבקש אמונה

הסיפור הזה בעצם מעביר מסר שיש הרבה כל כך תלמידי חכמים שהם גאוותנים

עד שבסוף בא איזה עם הארץ להציל את האנושות ועקף אותם.   

אנשים חולים על המסרים האלה שמשתיקים את המצפון.

אז אני מבין שזה התסריט של מעשה ר' עקיבא,

אז קודם כל, רחל בכלל לא חשבה ככה על תלמידי חכמים. הוא הדביק את המחשבה של ר' עקיבא (כשהוא היה רועה) לרחל..

אבל אם נסתכל מנקודת מבט של ר' עקיבא עצמו, כתוב שהוא חשד בתלמידי חכמים שהם מתגאים,

אבל מסתבר שהוא טעה ואח"כ הוא בעצמו חידש את המאמר "את ה' אלוקיך תירא" לרבות תלמידי חכמים.

כיום כבר יש הרבה ר' עקיבא בעולם ב"ה..והוא ישמיענו

אבל לפעמים טוב לעצור וללמוד מהעבר

לא הבנתי מה עניין שיש כיום הרבה?מבקש אמונה

והוא לא לימד אותי כלום...

רק הכניס לי הרגשה שרוב לומדי התורה סתם משחקים אותה צדיקים.  בשביל מה זה טוב?

אני לא אוהב שמדברים על אנשים ולא על המידות.  זה רק משתיק את המצפון 

שזה מדובר על התקופה של אז.. כיום יש הרבה ענוותנים ב"הוהוא ישמיענו

אני חושב שלדבר על מידות זה טוב.

אבל אולי כל אחד צריך את זה במינון שונה..

אני מרגיש שהדיבור על זה עושה לי ואותי טוב

נראה לי שהרב אייל רצה לחבר אותנו פשוט לסיפור של ר' עקיבא ולמסרים האלה.

הרי חז"ל סיפרו לנו כדי שנלמד מזה.

חז"ל לא סיפרו שהם היו גאוותנים אלא שר' עקיבא חשב ככה.מבקש אמונה

ולספר שבסוף העם הארץ הוא זה שהיה עם מידות טובות יותר מכולם? 

כנראה שזה בכלל לא נכון גם לאז...

בסוף כדי ללמוד תורה ומוסר הוא הלך לתלמידי החכמים שהיו אז.

אז מה הקטע של הסיפור?

אם מישהי רוצה לקחת אדם פשוט עם מידות טובות - אחלה, בשביל זה לא צריך ללכלך על תלמידי חכמים.

מעניין אותי מה אתה הבנת מהסיפור לפי פרשנותו שחיזק אותך? 

חיזק אותי מידת הענוה של ר' עקיבאוהוא ישמיענו

גם אם הוא אכן סבר כך וטעה כמו שאתם מפרשים- וזה נשמע לי הגיוני-

זה עדיין לא סותר שרחל בת כלבא שבוע התאהבה בו דווקא בגלל הצניעות הזאת ומעלת הענוה.

למשל. יש מעלות שאנשים שעברו דרך יותר מסוגלים אליהם,

ר' עקיבא שהגיע מהמקום של עם הארץ בוודאי יודע ללמד עליהם זכות יותר מאשר מי שלא חווה את המקום הזה.

"אמר ר' עקיבא אשריכם ישראל, לפני מי אתם מטהרין ומי מטהר אתכם, אביכם שבשמים"

יישר כוח. אז לא צריך את כל התיאור על האחרים..מבקש אמונה

כדי להגביה מישהו לא צריך לחפור לשני בור... כל אחד כבודו במקומו מונח.

אגב, אני לא בטוח שצריך לעבוד דברים מיוחדים כדי ללמד זכות

משה רבינו ידע ללמד זכות על ישראל אפילו על עבודה זרה, והוא לא עבר במקומות האלה.

אבל נניח שזה נותן משהו מיוחד... סבבה שיתמקד ברבי עקיבא.

לא זה לא לגמרי נכון מה שאתה אומר.. (לעניות דעתי)והוא ישמיענו
כדי להראות ולהדגיש משהו- למשל את הטוב, צריך להראות את הרע שכנגדו. וככל שההפרש ביניהם יותר גדול ככה הטוב מתגדל בעולם..
מה לעשות אני לא בראתי את העולם, ה' ברא אותו והוא ברא אותו ככה כמו שכתוב במדרש תמורה המפורסם..

כמובן צריך להתמקד בטוב, אבל בעולם הזה אין ביטוי לטוב בלי הרע. העולם הבא כולו הטוב והמטיב זו כבר דרגה גבוהה הרבה יותר..

ודבר שני. אני לא כתבתי המאמר-
אני התלהבתי ממנו. זכותך שלא,
אם תסתכל תראה שיש פה עוד כמה שהתלהבו ממנו. לדעתי זה העברת המסר בצורה מאוד יצירתית וחמודה- ובשביל מי שמעוניין שמתי את זה כאן
כתבת יפהultracrepidam

וואו, תודה על השיתוף.איכה
כל כך נכון...אוויל מחריש
אבל לתקן מידה אחת צריך יותר השקעה מלגמור את הש״ס, אז בשביל להשיג מידות כאלה קל וחומר שצריך אדם שיאמין בטוב שבנו..
שנזכה למידות טובות ולהאמין בטוב שבנו ובאחר...
אמן! והמברך את חברי הפורום יתברך בכל מילי דמיטבוהוא ישמיענו

בבקשה לא לרדת לדיונים אישיים!יעל מהדרום
וואוו!נפש חיה.
חזק מאד! תודה על זה!חתולה ג'ינג'ית

נו.... אמנם, ככתיבתו של ר' אייל, כתיבה משובחת ונוגעת..ד.

אבל, בהנחה שזה לא נכתב "באויר", יש בזה סיכון גדול. וגם לא לגמרי אמת.

קודם כל, רוב לומדי התורה האמיתיים והיקרים אצלנו, אינם כמו שהוא שם בפיה... כמובן.

ולא כל אחת היא רחל אשת רבי עקיבא, שיש לה את המבט החודר של "מעולה וצנוע". הרי לא סתם אמרו חכמים "לעולם ישיא אדם את ביתו לתלמיד חכם". ההנחה הפשוטה היא, שלימוד התורה הוא דבר בסיסי, וגם מביא איתו מידות טובות כשהוא נלמד בגישה נכונה.  חריגים תמיד יכולים להיות לכל כיוון.

וגם רחל - האם היא הסתפקה ברועה שיש לו מידות טובות, ואמרה לו: תעבוד את ה' לפי איך שאתה מתחבר... תתבודד, תרעה צאן, העיקר שתהיה חמוד ומתוק?....  לא. היא שלחה אותו ל24 שנים ללמוד תורה.. זה לא "הוקוס-פוקוס" ש"תחבר את המידות שלו עם לימוד התורה מהבית של אבא"... זה היה תנאי. והוא קיבל אותו.

נו, היום תבוא מישהי שמתרשמת מהמאמר - ונניח הבינה שיש כאן מסר שלם ולא רק שהיו מידות טובות ונדלג על השאר.. - ותאמר לבחור, שמע.. יש לך מדות מעולות - בתנאי שתלך ללמוד תורה.. סביר שתקבל תשובה (ממנו ומחברותיה שיידהמו מה"חוצפה"..): תרדי ממני/ו, לא מתחתנים עם מישהו על דעת לשנות אותו"... כקלישאה הידועה..

אשר על כן, נעשה כאן בנשק הספרותי המעולה של ר' אייל הי"ו, למשהו גם קצת מסוכן לדעתי..

בנות תיקחנה את הצד של ה"ביקורת" על בחורי ישיבות שלעיתים אינן מגיעות לקרסוליהם, תיקחנה את הצד של הבחור המתוק שמתבודד (בטח הוא ברסלבי או משהו...) - ועל מה שמצריך מאמץ ושינוי, תדלגנה....

אז מה כן כדאי לקחת מזה?

שבאמת המידות הטובות זה הבסיס (פעם שמעתי ממישהי שהתלבטה בין בחור ישיבה לאקדמאי.. היא עצמה למדה דומני במכללה, היתה גם תורנית וגם אקדמאית. בחור ישיבה, חששה שלא יהיה "רחב" מספיק לפי תפיסתה. אקדמאי, חששה שלא יהיה מספיק תורני... הלכה לשאול את הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל - שאמנם כידוע היה עונה לכל אחד לפי ענינו, אבל בכל זאת אפשר ללמוד מזה משהו. אמר לה: אל תחפשי בחור ישיבה ואל תחפשי אקדמאי. תחפשי בעל מידות טובות..)

דבר שני, שלימוד תורה זה דבר חשוב מאד. ממש יכול לבנות את צורת הבית. כמה רחל היתה מוכנה למסור בשביל שיהיה לה בעל כזה. אז אע"פ שזו מסירות נפש שאינה מצויה, אבל "משהו", אפשר לקחת מזה.

דבר שלישי, שבאמת יש לפעמים אנשים תורניים, שבאופן פורמלי לא למדו הרבה במוסדות תורניים מסיבות שונות. זה אכן דבר קצת מפליא - אבל קיים.

בעצמי נתקלתי לאחרונה בבחור שבקשר איתי מפעם לפעם - בחור ממש תורני, עם יראת שמיים, מידות טובות. ויש לו "בעיה"...  מצד אחד, הוא רוצה מישהי שהיא בכיוון "של הרב אליהו".. מישהי שגם בגיל מבוגר לא תרצה לעודד ילדים ללמוד במקום מעורב וכו'..  מצד שני - הוא למד רק חצי שנה ב"הסדר" לפני שהתגייס.. עשה שירות מלא. לומד לתואר שני. צדיק לגמרי. פלא...

אבל שדכנים "תורניים" אומרים לו את האמת, בחורות מחפשות מישהו שעשה הסדר מלא....   האמת, אפשר להבין אותן. הן הרי לא מכירות מראש. אבל אותי זה מאד הצחיק - אם לא שהיה מצער...  אני מכיר כאלה שעשו "הסדר מלא".. כמובן, יש מהם ממש תורניים. אבל יש גם שלא. הוא למעלה מהממוצע שם כנראה. הרבה למעלה.  

[הצעתי לו שיקבע עיתים לתורה, וה' יזמן לו בחורה תורנית אמיתית, עם מידות טובות...]

תגובה חשובה ומאוזנת. תודה!!אני זמנית כאן
אני בכלל לא הבנתי את המאמר בכיוון של ה'מתבודד'והוא ישמיענו
או רועה צאן.
כולם פה מבינים שמדובר בפרפראזה לרבי עקיבא.. אז הרב אייל חייב להשתמש בדוגמה של רועה הצאן כדי שזה יישמע קשור לסיפור המקורי.
וזו בדיוק הכוונה שהיא תחבר את המידות שלו עם התורה,

לעניות דעתי הבאמת עניה (ואני לא רואה את עצמי כבר פלוגתא שלך- אני כותב כדי ללמוד ותאיר את עיני)- אולי זה בדיוק הענין במה שכתבת:
"לא מתחתנים עם מישהו על דעת לשנות אותו"... כקלישאה הידועה"

אם כן, על סמך מה רחל התחתנה עם ר' עקיבא?
- אלא שאולי זה בדיוק הענין.. היא זיהתה אצלו את המידות כמו ענוה, כמו אמת וכו' שהיה ברור לה שהיא תצליח לחבר אותו לתורה, אם תעשה את זה בדרך הנכונה.. יש מידות שהם התנאי, השער, לתורה.

בוודאי לא מתחתנים עם מישהו שמבטיח שישתנה *אחרי* החתונה, אבל כשמתחתנים עם בנאדם מתחתנים קודם כל עם אישיות, ורק אח''כ עם תוצאות-
כי התוצאות משתנות, האישיות קבועה. ומי שהכי קובע בסוף אילו תוצאות יהיו- זו האישיות..
וזה לא *אחרי*, זה *עכשיו*!! עכשיו המידות שלו הן כאלה

מישהו שהוא מתבודד, מישהו שהוא רועה צאן-
זה עדיין לא מעיד מי הוא כאדם..
אבל אם הברירה היא בין:
אדם א' שהוא תלמיד חכם גדול אבל עם מידות עקומות לגמרי,
למול אדם ב' שיש לו מידות מעולות כמו ענוה ויראת שמים- וכל החיסרון זה שהוא לא זכה עדיין לשבת בישיבה,
אולי פה בדיוק ההזדמנות של נשות חיל כמו רחל, לבוא ולהפוך את בעלה לתלמיד חכם?
כמובן, היא צריכה להיות בשביל זה רק אשת חיל, שמוכנה להשקיע בבעלה ולא -רק- שהוא ישקיע בה..

ושוב לעניות דעתי, יכול להיות שיש פה ענין שורשי יותר אולי.. שכציבור אנחנו מתמקדים בתוצאות במקום בכל המכלול של האדם (שכולל בודאי גם את התוצאות אבל לא מתעלם מהסיבות או מהתהליכים ומהפנימיות וכו')
מה שכתבת בסוף, כמובן נכון. וגם אני ציינת את זה..ד.

אפילו הבאתי דוגמה מבחור יקר שהתייעץ איתי.

אבל אני חושב שלא כ"כ הבנת מה התכוונתי בכתיבה שלי. גם אני כתבתי קצת בצורה "ספרותית".. לכן היה נראה לך שנתפסתי ל"רועה"....

אני התייחסתי לְמה עלול לעורר המאמר של ר' איל הי"ו.

והסברתי, שמלבד שעלול לעורר מחשבה לא נכונה על התנהלות בחורים תורניים (לא "חריגים"), הוא עלול לגרום למצב של מחשבה כאילו באמת לא ממש משמעותי אם האיש הוא לומד תורה או לא... הנה, רחל ראתה רועה כזה וכו'.. כפי שמאריך לתאר.

אז בנות עלולות להיתפס, ולומר כפי שכתבתי בצורה ציורית....  לכן הזכרתי, שאצל רחל התכלית היתה לימוד התורה. המידות הראו על האדם, והתכלית היתה שזה יצא לפעל ע"י לימוד תורה. והיא היתה מוכנה להשקיע בזה הרבה מאד. היא גם התנתה את החתונה עם בעל המידות המופלא הזה, בכך שילמד תורה.

ובהיות שכמובן היום בדרך כלל אין "מכלול" כזה של מה שהיה שם - אז חשוב מאד לקחת את הלקחים לגבי עיקריות המידות הטובות, כמו שכתבתי וכמו שגם אני הזכרתי, אבל לא להפליג לכיוונים שהסיפור המקורי ממש ההיפך מהם.

כמובן, לא כתבתי חלילה נגד זה שאתה הבאת... חס ושלום. וגם לא "נגד" ר' איל היקר מאד. ויתכן שגם הוא רצה כמותך רק להדגיש עד כמה מידות טובות זה הבסיס, ושמזה גם יכול לצמוח הת"ח הכי גדול. אני רק התרעתי איזו תקלה עלולה לצאת מכתיבה כזו, דווקא בגלל שהיא מאד משובחת. כדי ,לאזן"..

יישר כח! תודה על הדברים החשובים שכתבתוהוא ישמיענו
מאוד מודה לך שאיזנת את הדברים שהבאתי מהרב אייל..
תודה על התגובה, מבטאת כמעט בדיוק את מחשבותיי.ענבל
בס"ד

רק לגבי כמה דברים קטנים-
א. זה נכון שצריך לחפש בעל מידות טובות כפי שאמר הרב אויערבך, אבל ברור לי שצריך גם לחפש מישהו שברמתו השכלית והאינטלקטואלית מתחבר לרמת בן/בת הזוג. לכן אני דווקא כן מבינה בנות שפוסלות בחורים שלא רוצים ללכת לאקדמיה (לא מבינה כאלה שלא רוצות בייניש בהנחה שהוא מתכנן לעזוב את הישיבה, אבל מילא).

ב. זה מביא אותי לנקודה השנייה-
לגבי הסיפור בסוף, זה נכון שבנות פחות מעורות בעולם הגברי מטבע הדברים, אבל יש עוד סיבה למה לחפש בישיבות- פשוט כי שם יש הכי הרבה סיכוי למצוא. אז בנות מחפשות בחור שהיה בישיבה כי סביר מאד שהוא רכש כלים תורניים (וסביר גם שאם הוא עדיין דתי הוא יחסית סבבה) ובנות מחפשות אקדמאי כי סביר שיש לו שכל (כמובן תלוי תחום וכו' אבל זה באמת ירידה לפרטים קטנים מדי) וסקרנות אינטלקטואלית כלשהי. לכן על שני אלה אני יכולה מאד להבין. זה לא אומר שחייבים לפסול על סמך זה, אבל זה כן הגיוני כקריטריוני חיפוש לחלק מהאנשים.

עם השאר בהחלט מסכימה וזה באמת מה שהציק לי בסיפור.
לגבי א'- מי אמר שבלי זה לא יכולה להיותוהוא ישמיענו
זוגיות מדהימה?
זה בדיוק מה שהרבנים שאומרים שצריך לחפש 'רק מידות' מנסים להדגיש...
המידות מעצבות וקובעות את איכות הנישואין
אובייסלי יש כאלה שזה סבבה להםענבל
בס"ד

הרי הרוב מתחתנים בסוף בין אם הם אקדמאים או לא. אמרתי שגם חיבור שכלי צריך להיות, לא רק רגשי. אגב, חיבור שכלי יכול לקרות גם עם לא אקדמאים, כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו. אני יודעת שלי למשל היה מאד קשה להתחבר עם מישהו שהוא לא סקרן, אינטלקטואל, חוקר. מטבע הדברים אחד הביטויים של זה היא האקדמיה. לאור העובדה שאנחנו לא בוחני כליות ולב, יש לנו רק מראה עיניים, אנחנו קובעים קריטריונים לפי זה.

אגב, אין באמור לעיל משום אמירה שצריך לסרב לכל הצעה שאינה אקדמית. אם מישהו היה מציע לי ואומר לי שזה ממש בול בשבילי וזה מישהו שמכיר אותי טוב, סביר מאד שלא הייתי מנפנפת אותו מכל המדרגות. לכתחילה זה כן משהו שהגדרתי מראש.
לשם ההמחשה- הגדרתי גם שאתחתן עם בחור לא קווניק, בסוף אלוקים רצה אחרת והתחתנתי עם בחור ממעלה אליהו. ברור שבסוף צריך גם גמישות, אבל מלכתחילה אני כן רואה חשיבות גם בהגדרת הרצונות. ההגדרה שלי ללא קווניק עזרה לי לדייק למה אני כן יכולה לקבל את ההצעה הזאת שהצליחה בסוף. ידעתי מה גבולות הגזרה שלי ועד איפה אפשר למתוח אותם.

לא יודעת אם הובנתי, מקווה שכן
אני מתכוון שלכל אדםוהוא ישמיענו
יכולים להיות דגמים שונים לגמרי ועם כולם הוא יוכל להסתדר,
הוא רק צריך ללמוד כיצד, ורצון להשקיע.

אני מכיר ממש מקרוב, דגמי זוגיות שבני הזוג שונים בתכלית, גם מבחינה אינטלקטואלית.
אבל בגלל המידות שלהם- ורק בגלל זה- הם למדו ולומדים להסתדר

מה שקובע אם אני אוכל להסתדר עם אדם ששונה ממני- בסוף, זה המידות. לא היכולת האינטלקטואלית היא זו שקובעת.
וגם באקדמיה- אפשר לחשוב שכולם שם איינשטיין.. יש מלא אנשים כל כך שונים זה מזה, גם ברמת המשכל, גם בסוג המשכל וכו' וכו'.. (אני בטוח שאני לא מחדש כלום)
אני לא חושבת שבנותכיסופי לילה
מחפשות אקדמאי בגלל שחשוב להן השכל...
ואם חושבים על זה לעומק אז זה אפילו לא הגיוני, כי בשביל ללמוד תורה ברצינות צריך המון חכמה ושכל וכישורים יותר מאשר מה שנדרש בשביל ללמוד באקדמיה.
התורה רחבה מיני ים...

לדעתי, הסיבה שבנות מחפשות אקדמאי היא מכיוון שהן רוצות פרנסה מכובדת, שהגבר יפרנס את הבית ברווח, כי בימינו יותר קשה להתקבל לעבודה ללא תואר.

אני מציינת את זה כי קצת צרם לי לאוזן האמירה שמי שלומד תורה כביכול פחות בעל סקרנות אינטלקטואלית. אני משערת שלא התכוונת לזה.. אבל שלא תצא ח"ו תקלה כאילו זה כך
בכלל לא השוויתי בין אקדמאי לבחור ישיבה.ענבל
בס"ד

ההשוואה של האקדמאי היא למי שאינו אקדמאי או בחור ישיבה. כן הזכרתי בחור ישיבה שלא מעוניין ללכת לאקדמיה ואז זה באמת תלוי מה הוא כן רוצה לעשות (להישאר בישיבה, לעבוד בעבודת כפיים וכו). בנישה הזאת יש עוד שיקולים שנכנסים ולא נכנסת לזה. מתמקדת יותר באקדמאי אל מול הלא אקדמאי בלי קשר לישיבה.
אני כן התחתנתי עם בחור ישיבה שגם היה אברך שנה. ברור שאני לא מזלזלת בלימוד תורה.
יופי מצויין כמו ששיערתיכיסופי לילה
פשוט היה חשוב לי רק להדגיש שלא ישתמע משהו אחר ח"ו...
שבת שלום
מעולה ענבל
בס"ד

אגב, לגבי העניין הכלכלי-
דווקא עובדי בניין וכדומה הרבה פעמים יהיו עם עבודות יציבות יותר ומשכורת סבירה יותר לפחות בשנות המקבילות בתואר. אישית זה לא היה העניין הכלכלי אצלי.
לגבי א - אכן..ד.אחרונה

יש להניח שבאופן טבעי, מתוך השיח בין שני בני אדם, רואים אם יש שיח טוב ומחבר. מי שהצד האינטלקטואלי גם בשיח חשוב לו, ירגיש אם זה כך או לא (לא כולם מחפשים את החיבור דווקא בכך, אבל זה סביר ומצוי).

כאן היה מדובר על מישהי ששאלה מראש מה לעשות עם המחשבות ה"מנוגדות" שלה. העמיד אותה ר' שלמה זלמן זצ"ל, שגם היה חכם-חיים גדול, על העיקר..

לגבי בחור "שלא רוצה ללכת לאקדמיה", זו דווקא לא ראָיה. אדם שלמד בישיבה כהוגן, בעיון ועמל, יש לו רמה שכלית גבוהה בד"כ ממי שעומד בדרישות האקדמיות בלבד.. (גם שם כמובן יכולים להיות חכמים. אבל זה ממש לא כלל..). גם מבחינת רוחב ההתמצאות בתחומים נוספים - למי שזה חשוב לה, יש לא מעט כאלה, גם ללא לימוד אקדמאי פורמלי. 

שוב, כמובן לא פוסל מי שיש לו גם את זה - אבל זה לאו דווקא מעיד.

[ואם את מכירה בנות ש"לא רוצות בייניש".. נו, לטובתו אני חושב שמזל שהן אומרות מראש..]

ב. לגבי הסיפור שהבאתי בסוף. ראשית, את צודקת. בנות מחפשות בישיבות, כי יש הכי הרבה סיכוי למצוא,, וזה גם סוג של יותר "ביטוח" יחסית, לגבי הרמה הדתית. ובכלל, ב"ה שיש לא מעט בנות שלמדו על ערך התורה, ורוצות בעל תורני ובית כזה. זה ממש יפה מאד. לגבי "אקדמאי כי יש לו שכל וסקרנות אינטלקטואלית כלשהי,, כבר הגבתי לעיל, שמבחינת "שכל", וגם סקרנות אינטלקטואלית כלשהי, בחורי ישיבות שהכרתי - בהכללה יש להם לא פחות, וזה ממש בלשון המעטה. כמובן, תמיד יש כאלה לכאן ולכאן בכל המקומות.

ואכן, אני כמובן לא מאשים את הבנות הללו, שבשמָן אמר השדכן לבחור שסיפרתי עליו, שהן מחפשות מישהו שלמד בהסדר - ולכן הוא שלמד שם רק חצי שנה לא תרצינה... אדרבה, היתה לי נחת לשמוע שזה קריטריון אצל בנות כאלה..

אבל הדוגמה שהבאתי, היא דוגמה אולי לא כ"כ מצויה, למישהו שברור שברמתו התורנית ושאיפותיו הוא למעלה מהממוצע אצל בוגרי הסדר. ופשוט כאב לי עליו... בעז"ה ימצא גם הוא. מה' אשה לאיש..

היי, אני בת 22 יוצאת עם בחור בגילימחפשת עצה...

בקשר יחסית רציני..

בתחילת הקשר (תקופה של חודש+) הרגשתי חיבור חזק, משיכה, עניין.. אבל לאחרונה מרגישה ש'ירד' לי ממנו ולא מצליחה להבין איך זה קרה ומתי.

הוא מצידו מתכונן כבר להציע..

מצד אחד אני מבינה שיש כאן קשר עם הרבה פוטנציאל,

אבל מצד שני מרגישה שלא נכון להמשיך ככה, אבל גם לא רוצה לשקף לו את המצב שלי כי אני בעצמי לא יודעת מה הסיבה שאני נרתעת פתאום

אני אשמח לעצות, או אם למישהו קרה דבר דומה..

תודה מראש..

ממליץ להתייעץ בהקדם עם מאמנת לחתונה.היום הוא היום
יש לך פה משהו חשוב ביד אבל מצד שני יש פה בירור משמעותי וחשוב לא לצער אותו וגם לא להחליט סתם ללכת על זה. בהצלחה
תודהמחפשת עצה...
אם מכירין המלצות למאמנות כאלו אשמח
כמה זמן שאתם בזוגיות?נייקיי
בקשר קצת יותר מחודשייםמחפשת עצה...
חודשיים זה לא הרבה, אבל גם לא קצת. איפה שהוא באמצענייקיי

מצב מאוד מתסכל ומבלבל, אבל חשוב שתדעי שזה קורה להרבה מאוד אנשים.  אתם אחרי השלב הראשוני. התחושה הזו ש"ירד לך" יכולה להיות פשוט ירידה במתח הרגשי אחרי שיא ההתאהבות.

ציינת שאת מרגישה באויר שהוא כבר מתכונן להציע נישואין.

בקשר של חודשיים בסהכ, זה קצב מהיר מאוד. כשצד אחד "רץ" קדימה והצד השני עוד בתהליך בחינה, נוצר פער שיוצר לחץ פנימי.

את צריכה לשאול את עצמך - האם ה"רתיעה" היא ממנו, או מהמחויבות הכבדה שפתאום מונחת על הכתפיים שלך?

אולי הגוף מגיב בנסיגה כדי להגן עלייך מהמהירות בה הדברים מתגלגלים.

בחודש הראשון אנחנו מאוהבים ב"דמות" שבנינו לעצמנו. כשהערפל מתפזר, מתחילים לראות את האדם האמיתי.

האם יש משהו ספציפי (התנהגות, ריח, צורת דיבור, משהו באופי, בדמות, אולי במחשבות על העתיד המשותף, על האחריות והתמודדות עם החיים האמיתיים, פרנסה, בית) שמפריע לך?

מה אפשר לעשות עכשיו?

1) קחי מרחק של יומיים-שלושה: אל תיפגשו. תראי אם את מתגעגעת או מרגישה הקלה. הריחוק עוזר להבין מה חסר.

2) בדיקת ערכים: תשאלי את עצמך – מעבר ל"משיכה", האם הוא אדם שאת מעריכה? האם טוב לכם ביחד ביומיום?

3) אל תמהרי להחליט: את בת 22, אין שום סיבה לקבל החלטות גורליות (כמו חתונה) אחרי חודשיים כשאת בספק. מותר לך לקחת את הזמן.

לא כ"כ מסכימהשלומית.

זה מאוד תלוי אישיות ותרבות, אבל יש מקומות שחודשיים זה לגמרי הסטנדרט לפגישות. כמובן אם מרגישים שצריך עוד זמן אז סבבה, אבל בעיניי לא נכון להציג את זה כתקופה קצרצרה.

לפותחת- הייתי ממליצה לשתף אותו שאת לא ממש בקצב שלו. כמובן לא צריך לומר ש"ירד לך" ממנו, אבל כן שיבין שאתם לא באותו קצב.

וכן לעשות פגישה, אפילו ח"פ (יש מקרים שזה לגמרי מספיק) שתעזור לך לזקק את התחושות שלך.

תכתבי אזור בארץ, מאמינה שיהיו כאן המלצות 

בהצלחה!

מצטרפת להמלצות - לנסות לבררלגיטימי?אחרונה

האם הרתיעה היא ספציפית ממנו, מהקשר הזה,

או משהו כללי יותר.

זה בהחלט משהו שיכול לקרות.

ואגב

אני לא בטוחה שנכון לא לשקף לו את זה. אם זה מה שאת מרגישה, את כנראה מבטאת את זה בצורה לא מודעת. לדעתי, קשר אמור להיות מקום של פתיחות, של כנות - שבו מרגישים בנוח להגיד - אני מרגישה שיש הרבה פוטנציאל בקשר שלנו, אבל פתאום אני מוצאת את עצמי בחששות, שאני לא יודעת בדיוק מה הם ואיך להתמודד איתם, ושזה שלב שאת צריכה לעבור לפני שאת מוכנה לעשות את הצעד הבא.

הוא לא חייב לתת לך פתרון, אבל עצם השיתוף יוצר איזשהו אינטימיות.

לגבי המלצות - את צריכה למצוא מישהי שמתאימה לך. 

עישון בזוגיותחגית 222

שלום 

אני בחורה דתיה תורנית בת 22, נפגשתי עם בחור מקסים דתי בן 24  והתפתחה בינינו אהבה וחברות מדהימה . כולל מחשבות כעל חתונה . 

אחרי כחודש הבנתי שהבחור מעשן גראס אחת לשבוע .

מה דעתכם ? כדאי להמשיך את הקשר הזה ? 

אני לא בונה על כך שהוא מסוגל להפסיק עם העישון .

תודה לעונים .

תלוי אם זה בפיקוח רפואי או לאintuscrepidam

בהנחה שזה לא בפיקוח רפואי, לא כדאי להמשיך לענ"ד. גראס פוגע בהתפתחות המוח והתפקוד הקוגניטיבי אצל צעירים, פוגע בבריאות הנפש, במערכת החיוניות של הגוף, בפוריות וזה התמכרות.

כמובן שיש חשיבות לכמות שהוא מעשן, אבל במידה וזה לא בפיקוח הייתי יוצא מנקודת הנחה שהוא רק ידרדר.

ולאור כך שאמרת שאת תורנית, איבוד הדעת ע"י אלכוהול וסמים זה שיא השפלות האפשרית לפי חלק מהאחרונים

שאלה מורכבתפתית שלג

אם הוא לא מנסה להיגמל במסגרת מקצועית, אין סיבה שזה ימשיך לקרות אחת לשבוע בלבד, ואין ערובה שזה ישאר רק בגראס.. ואני לא חושב שאת רוצה לחיות בזוגיות עם בעל כזה.

השאלה היחידה היא על זה? כי אפשר להבין מהניסוח שלך שהוא גם פחות תורני ממך. שאולי זו גם סוגיה מבחינתך.

לא כתבת מה דעתך האישית בענייןהאופטימי

אם מבחינתך זה סבבה, אז זה סבבה.

אם מבחינתך זה משהו רע או שעלול להביא לדברים רעים, אז זה רע.

עם כמה שזה מבאס, זו שאלה שאת צריכה לענות לעצמך ובפורום את לא תקבלי תשובות שיותאמו אלייך באופן אישי.

השאלה שהייתי שואל, זה איך עישון גראס יכול להשפיע על זוגיות/משפחה/חינוך?

אבל לא נראה לי שבפורום הזה תוכלי לקבל את התשובה, אולי בפורומים אחרים..

לאחר שתקבלי תשובה על השפעות נפוצות, תוכלי להחליט אם זה באופן אישי מתאים לך או לא.

ברור שלפסולבא בימים

ולא רק גראס , כל עישון הוא סיבה לפסול .
אם המטומטמים שמעשנים היו יודעים שבזה הם מאבדים כל סיכוי לבת זוג ראויה , אולי הם היו מחשבים מסלול מחדש .

מסכים עם הטענה, אבל יותר אנשים מתים מהשמנת יתרintuscrepidam
האם היית אומר את זה גם על זה?
לדעתי לפסולבתאל1

ולא להתחתן על סמך זה שהוא ישתנה ויפסיק מתישהו כי זה יכול גם לא לקרות ואז סתם ציפית והתאכזבת והתחלת את החיים בצורה כזאת מבאסת. גם ככה יש הרבה שוני בין גברים לנשים ויש הרבה על מה לעבוד בשנה הראשונה לנישואים כך שלא צריך להוסיף בעיות אם יודעים אותן מראש.

סמים זאת צרה צרורה ועדיף לא להכניס ראש למיטה חולה.

..שפלות רוח

יש לי חברים שמעשנים והם סבבה לגמרי, אני לא אומר שזה בסדר רק אומר שהם נורמלים ואין להם איזושהי מחלת נפש..

יחד עם זאת, זה שנוא שנאה גדולה אצל השם יתברך-זה אני לא אומר בשמי זה בשם הרב שלום ארוש.

ודבר אחרון, אין אדם שיודע להגיד כן או לא על שידוך, אם תשימי לב, רבנים צדיקים אמיתיים עם יראת שמים אמיתית, אף פעם לא יגידו להוריד שידוך או ללכת על שידוך, הם תמיד ימליצו ואף פעם לא יכריעו כן או לא- מזווג זיווגים הוא רק השם וזהו. אין עוד. תתפללי אליו שיאיר לך מה לעשות.

זה צריך להיות החלטה שלך.לגיטימי?אחרונה

אם את שואלת כאן שאלה רפואית, מה ההשפעות של העישון עליו ועל סביבתו - זה לא המקום הנכון.

אם את שואלת איך זה משפיע על הזוגיות - זה כבר תלוי בך.

כמו שכל דבר אצלו יכול להשפיע -

איך הוא נראה, מה הוא עשה\עושה בחייו, מה התוכניות שלו לעתיד וכו' וכו' -

יכול להיות שאלה דברים טובים ומקסימים בעינייך, אבל בעיני זה ממש לא מה שאני מחפשת.

[ורק רוצה להעיר לעניין האהבה: האם זה האדם הראשון שכלפיו את מרגישה כך? איך זה משפיע על קבלת ההחלטות שלך?]

איזה סוג שדכנית עדיףאביעד מילוא

אחת שהיא מחפשת לך בחורה שתואמת 1 ל1 למה שאתה מחפש  או אחת שגם אם זה לא תואם לכל מה שכתבתם אבל בגדול יש את אותה רוח  ולפחות כמה מכנים משותפים היא תציע את זה?

האחרונהadvfb
^מסכימה. אם אתה יוצא לדייטיםלגיטימי?אחרונה

אתה כנראה בוגר מספיק כדי להבין שאנשים לא תמיד נכנסים לתבניות, ותוכל להפעיל את שיקול הדעת שלך כדי להחליט האם החריגה מההגדרות שלך זה משהו שאתה מוכן לנסות או לא, לפי הנתונים הספציפיים. אם השדכן נדבק אך ורק להגדרות היבשות, מה אנחנו מרוויחים מזה שיש בן אדם שעומד מאחורי זה?

עצה שידוכיםתודהלכם

שבוע טוב לכולם.

אני בוחר להתייעץ כאן, בתקווה למצוא תשובה ועזרה.

אני בחור בן 23 (צעיר יחסית אני יודע) ובאמת דיי מתקשה בעולם השידוכים, לא חסר לי משהו, אני נראה טוב יחסית, וגם בשאר הקריטריונים אני בסך הכל עונה על הדרישות.

הבעיה היא למצוא מישהי שמתאימה.

אני בעל תשובה כבר שלוש וחצי שנים, בא ממשפחה דתית, ההשקפה שלי קרובה להשקפה חרדית אבל אני לא ממש מוגדר, אני לומד ימים ולילות, היתה עכשיו תקופה שגם עבדתי במשך ארבע שעות כל יום, אני נותן שיעורי תורה פעם בשבוע לחברה בגילי, וגם כותב חידושי תורה ובדרך להוציא ספר בעזרת ה', עם באמת חידושים מתוקים.

משפחה נפלאה, ובאמת בסך הכל לא חסר כלום, הבעיה היא ההסתכלות של בחורות ואני מבין אותם.

אני מצד אחד לא נמצא בישיבה( זה באמת לא מתאים למי שאני) יש לי רב, ומה שקשור לתורה באמת שאני לא נופל מהמון בחורי ישיבה, אבל ברגע שאני ניגש לשידוכים אך אחת לא רוצה להסתכל עלי, גם בעל תשובה, וגם בלי עבר של ישיבה, לא נראה מזמין...

אני רוצה להקים בית של תורה,בית של קירוב לבבות, ומצד שני הרבה מהבחורות שכן נמצאות בעולם השידוכים לא בראש שלי בכלל.

אני לא רוצה לשנות את מי שאני בשביל למצוא זיווג, זה לא אני, וגם בסופו של דבר הקב"ה מזווג זיווגים אנחנו פשוט צריכים לעשות את השתדלות.

אבל אני באמת שואל מה לעשות? איך לנסות? ניסיתי דרך שדכנים, או שאין הצעות או שהם לא בראש שלי, אני שלוש שנים בעולם השידוכים היו מעט פגישות, ומתוכם היו אולי שתים שזה באמת היה בכיוון של מה שאני מחפש, אבל בסוף לא התאים, או להן, או לי... נסיתי שבע ברכות לא ממש מצליח שם, שליש גן עדן ממה שראיתי לא מתאים גם כן. ואני נשאר באוויר ובאמת שואל מה לעשות? איפה לנסות?

אני לא מחפש שלמות, מחפש בעלת תשובה או מישהי מבית חרדי, שרוצה להקים בית מתוך רצון אמיתי לעשות נחת רוח להקב"ה, מישהי שרואה קודם כל את הקב"ה.

חשבתי לפנות לרבנית ממדרשה עם הפרטים שלי, אבל לא נראה לי מתאים, ובדרך כלל במדרשות יש שדכנית שהקשר עם איזה ישיבה במקביל...

אני לא מחפש הגדרות בדיוק כמו שאני לא הכי מוגדר, פשוט מחפש מישהי עובדת ה' באמת, שמכוונת לבית בסגנון חרדי. מאוד אשמח לעצות בנושא, ותודה רבה לעוזרים.

אתה מודע לעובדהפצל"פ

שאתה שואל שאלה בפורום דתי לאומי?

אמנם יש פה טיפה ניקיות בעיקר נראלי מהמגזר החרדי

אבל הייתי ממליץ לך לנסות להגיע למקומות שיש בהם יותר חרדים, לא שאני מספיק מכיר...

לא מודע... לא מכיר את הערוץ הזה יותר מדיתודהלכם
לירות לכל הכיווניםadvfb

שדכנים מיזמים חברים

לא להתייאש

להתפלל

כן צודק, זה מה שאני מנסה עד עכשיו חחחתודהלכם
היה חשוב לי להגידadvfb

שאל תוותר מיזמים בגלל שהם לא נראים

גם מיזמים שיש סיכוי קטן - מצטרף למכלול הסיכויים

אנסה תודהתודהלכם
סע לחו"ל תמצא מלא.בנות רבות עלי
הנה משהו:דרייב

עוד קבוצות של סגנון תורנידרייב

אתה יכול לפרסם שם גם את עצמך.

https://chat.whatsapp.com/BZv5k2y7qYr3RZMmSKjAmd

טובים השניים- שידוכים למגזר דתי💜

אל תתייאש. אתה נשמע בחור טוב ואיכותית שהרבה בנות ירצו. רק צריך לחפש במקומות הנכונים. אתה לא צריך לרקע שלך להוריד לך. ההפך. זאת המעלה שלך שעל אף שלא למדת בישיבה אתה משקיע עצמך בלימוד והתמדה. תציג את עצמך באור הטוב והחיובי שלך, שהצד השני יוכל להתרשם מזה.

תן לחבר טוב/רב/שדכן שמבין אותך לומר את האמת ולפרגן עליך. אדם לא נמדד רק בנתונים הטכניים. בהצלחה!

תודה רבה אח, מחמם את הלב לראות אנשים שאכפתתודהלכם
להם ואוהבים לעזור
בשמחה😃דרייב
ישSeven

שידוכים כהלכה

ושגרירים בלב

בשניהם יש בסיגנון הזה

ואם תשלח כרטיס אני יכולה להעביר לחברה שהיא שדכנית במגזר הדתי חזק 

שלחתי בפרטי תודה 🙏תודהלכם
..שפלות רוח
אני לא יודע אם זה תמיד היה ככה או שרק ממש בתקופה האחרונה יש התעוררות לזה, של אני לא שם ולא שם אבל מחפש אמת, מכיר המון כאלו, וזאת אחת הסיבות שאני לא בעד שדכנים כי להם יש תבנית הם רוצים הגדרה-מה אתה? ואין לי הגדרה(ואגב לא רק לי ולך, מכיר הרבה בלי הגדרה וגם לא מחפשים כזו) יש לי פשוט רצון למשהו אמיתי שיעשה נחת רוח להשם, וזה נראה לי משהו שמתעורר בזמן האחרון אצל הרבה חברה, ואולי זה גם חלק מתהליך הגאולה אין לדעת.
בהצלחה!לגיטימי?אחרונה

יצאתי עם אנשים שדומים לתיאור שלך - 

אבל איתך כנראה לא הייתי יוצאת, בגלל העניין החרדי.

לא הרתיע אותי לצאת עם מישהו שלא למד בישיבה מסודרת (או בעל תשובה). אבל אני גם לא חרדית, ונראה לי ששם זה באמת יותר קשה.

לשאלה שלך איפה אפשר לנסות -

התשובה שלי זה לנסות בכל מקום.

יש רשימת שדכנים ומיזמים בשרשור הנעוץ בראש הפורום. (כולל נגיד מיזם דת"ל שמיועד למי שמחפש\ת אברך).

למה לא להתקשר לרבניות ממדרשות?

אין מה להתבייש. 

אולי כדאי לחשוב על מי שאתה מחפש, איפה היא תחפש? האם אתה נמצא שם?

מה שאני צריך VS מה שאני רוצהארץ חדשה

שלום חברים

אשמח להתייעצות

האם אדם צריך לחפש בחורה לפי מה שהוא רוצה, או מה שהוא צריך?

למשל, אם אני בהייטק, האם נכון לי לחפש דווקא מורה או אישה שתעבוד במקצוע פחות תובעני?

מציאת חן, חיבור רגשי ונפשי, השקפה ואמונה דומיםנייקיי

הם החשובים.

תחומי העיסוק, מקצוע, הם באמת משהו שלא צריכים להוות משקל בשיקולים במציאת החיבור בין בני הזוג

מכירה המון זוגות סביבי ששניהם בתחומים תובעניים.  

אם זה ששניהם בהייטק, או שילוב שהוא הייטק והיא עו"ד וטוחנת שעות, או הפוך. או הייטק ורו"ח בחברה ציבורית וכל רבעון לחץ עצום בדוחות הכספיים.  

כולם מסתדרים בטוב.  

אם עובדים במשרות טובות ובזכות המשרות יש אמצעים וכסף, יש אפשרות להעסיק מטפלת פרטית ולהצליח גם לעשות קריירה  

גם תלוי באופי של בני הזוג.  כאשר תפעול הבית, ילדים, אוכל, כביסות, רופאים, טיפת חלב, קניות, להישאר עם ילד חולה (וכאן יש יתרון להימצאות מטפלת פרטית) מתחלק היטב בין בני הזוג, אין בעיה ששניהם גם מפתחים קריירה מקצועית טובה. 

דווקא למורות יש הרבה פחות גמישות לקחת חופשות ולהישאר בבית עם ילד חולה. 

אני לא בטוח שהנחת היסוד נכונהנוגע, לא נוגע

שהייטקיסטים רוצים בהכרח הייטקיסטיות ומתאימים להן ומורים למורות..

זה לא מדוייק לגזור אופי מבחירת מקצוע. אני לדוג' מכיר הייטקיסטים שהם כמעט כמו מחשב מול מחשב והייטקיסטים שהם ממש חברותיים.

צריך לרצות את מה שצריךintuscrepidam
בקושי יודע מה אני רוצה אז אתה שואל מה אני צריך??😅דרייב
אולילגיטימי?אחרונה

השרשור הזה יוכל לעזור:

https://www.inn.co.il/forum/t1362853#14778819

"מספר של חברה" - המנהג הכי טיפשי שהמצאנואנונימית·

מספר של חברה אומר לי יותר עליך - שכנראה יצאת עם מלא בחורות ואתה כבר מיואש ותשאל שאלות ותשפוט אותי יתר על המידה ע"פ ניסיון קודם.

אולי אולי במקרים נורא ספציפיים זה יעזור , אבל החברה לא תגיד לך משהו שבאמת ישנה או יעזור לך להחליט בדרך כלל.

ובדרך כלל - את/ה משאיר רושם רע על החברה(לא יודעת איך זה אצל גברים, אבל השאלות שלך בדרך כלל יגיעו אלי חחח) .

בתור מי שהייתה החברה שהתקשרו אליה לברר , וגם זו שביררו עליה - אף פעם לא שאלו אותי או עלי שאלה באמת קריטית, שאלו אם אני אוהבת טיולים או לצייר, או איך הקשר שלי עם המשפחה (ב"ה מצויין, אבל מה נראלך שחברה שלי תגיד? גרוע? ) ,שאלו אותי אם חברה שלי פמיניסטית (תגדיר פמיניסטית…, שאלו את זה גם עלי פעם וחברה שלי , כפרה עליה, אמרה שאני כן עושה תואר ריאלי חחחח) , שאלו אם אני מפונקת, אם אני פלפלית, מה נראה לך שחברה תענה לשאלות האלה? אמיתי .

אני עוד איכשהו מבינה אם אתם שואלים על אופי , אם היא שקטה או צעקנית, אבל בדרך כלל אפשר פשוט לשאול את מי שהעביר לך. (גם אני בדרך כלל מעדיפה חברותיות ופתיחות, אבל בכל זאת) למרות שזה גם קצת חבל,  ברור שאם חסר פרטים בכרטיס זה מבאס, אבל לא משנה כמה פרטים, בסופו של דבר לא תדעו כלום עד שתיפגשו, אם הפגישה רחוקה לכם - אז מילא, אבל עוד לא שמעתי על שיחת בירורים שהועילה למשהו.

תם טקס העצבים, אני בטוחה שיש דעות שונות, אבל בעיני אתם לא מרוויחים כלום,

בדיוק החודש דיברו איתי בחור ובחורה לבירוריםSeven

השידוך של הבחור נפל כי הוא הבין שהוא והבחורה ממש לא מחפשים אותו דבר

של הבחורה בדיוק ההפך היא הבינה שזה בדיוק מה שהיא חיפשה ושווה לה להשקיע...

תחשבי שהבחור לא היה מברר ויוצא לפגישה מיותרת ...חבל על הזמן

מיזם חדשלגיטימי?

נתקלתי השבוע בפרסום למיזם שידוכים חדש.

לא מכירה באופן אישי, לא יודעת מי היוזם והמארגן.

ממה שאני קוראת בין השורות באתר שלהם (שנראה שהם עוד עובדים עליו, נניח נראה שהוא מתאים יותר לקריאה במחשב מאשר בטלפון) - זה נראה שהם מנסים לקחת את הרעיון של שגרירים ולקחת אותו למקום בוגר ומקצועי יותר. זה לא חבר מייצג חבר, אלא שדכני קהילות\ישיבות\אולפנות\מדרשות.

מוזמנים להתרשם בעצמכם:

מפה לחופה - מיזם שידוכים למגזר הדתי לאומי

[לפי הפרסום שראיתי, 500 הנרשמים הראשונים יכולים להירשם בחינם, ולכן משתמע שאח"כ יהיה תשלום.]

זה מה שכתבו על עצמם באתר:
מפה לחופה - מחברים עולמות, ברגישות ובמקצועיות

"מפה לחופה" הוא מיזם חברתי-ערכי שנועד ללוות צעירים וצעירות מהציבור הדתי-לאומי במסע האישי והעדין אל הקמת בית נאמן בישראל. אנחנו לא עוד שירות שידוכים קלאסי, אלא מערכת מקצועית שמובילה תהליך היכרות מדויק, אישי – שאתה או את שולטים בו.

המיזם נולד מתוך ההבנה שרווקים ורווקות רבים מחפשים זוגיות, אך מעוניינים להימנע ממסגרות לוחצות או פורמליות מדי. המטרה שלנו היא לאפשר לכל אחד ואחת למצוא את החצי השני בקצב שלו, בלי לחץ ובלי מחויבות, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה וכבוד לעולם הרגשי שלכם.

איך זה עובד? השיטה הייחודית שלנו

במקום להסתמך על תחושות בטן או "הצעות על הדרך", פיתחנו מודל עבודה המשלב כלים מקצועיים עם ליווי אנושי חם:

מקצועיות ועומק: אנו משתמשים בשאלוני עומק ובניתוח נתוני אישיות שפותחו על ידי אנשי מקצוע מובילים כדי להבין אתכם באמת. כל התאמה נבחנת לפי שכבות רבות של נתונים: התאמה ערכית, סגנון תקשורת, צרכים רגשיים ושלבי מוכנות. בלי השאלון זה כמו ללכת בלי מפה - איתו, הדרך ברורה הרבה יותר.

ליווי אישי וצמוד: אתם לא לבד בתהליך. לכל משתתף מוצמד שדכן או שדכנית שעברו אצלנו קורס במשך מספר חודשים שמלווים אותו מהרגע הראשון ומייעצים לאורך הדרך.

בלי לחץ: "מפה לחופה" לא עובד עם דד-ליינים. אתם מנהלים את הקצב, יכולים לקחת הפסקה מתי שצריך, ובוחרים מתי ואיך להתקדם.

האני מאמין שלנו

אנו מאמינים ששידוך טוב לא מתחיל במזל - אלא בהבנה עמוקה. השאלון והתהליך שלנו הם הלב המקצועי שמאפשר לנו לראות מעבר לנתונים היבשים ולחבר בין אנשים על בסיס ערכים, אישיות וחיבור רגשי אמיתי.

עם הלב הנכון, הכלים המקצועיים והכוונה המדויקת - אפשר להגיע הביתה.

המיזם הוקם לעילוי נשמת הלל דחבש ז"ל, בן אהוב ואח יקר, שחייו הקצרים היו מלאים באור, עומק, אמת וצניעות. הלל נשא בליבו חלום גדול - להקים בית של אהבה וקדושה מתוך חיבור של אמת ולב פתוח. "מפה לחופה" ממשיך את דרכו ומורשתו, מתוך תחושת שליחות להעניק ליווי אמפתי שמכבד את הקצב והעומק של כל אדם.

די כברבחור עצוב

אני בטוח שהם מתכוונים לטוב, אבל עוד מיזם או פחות מיזם כבר לא משנים יותר מדי.

וזה בלי לדבר אם הם יהפכו בעתיד למסחטת כספים כמו חלק מהעסקים האלו. 

האם האלטנרנטיבה עדיפה בעיניך?לגיטימי?
לדעתי - א. אי הקמה ותחזוק מיזמיםלגיטימי?

ב. אם ננקה את המרחב מאינטרסים כלכליים, על מה אנחנו נשענים?

כאמור - לא רואה תועלת בעוד מיזםבחור עצוב

עוד מאותו הדבר לא נותן כלום.

לגבי אינטרסים כלכליים - צריכים להיות משניים. אחרת את הופכת להיות מוצר. במקרים קיצוניים - יהיה עדיף לשדכן שתשארי רווקה ותשלמי כמה שיותר זמן. 

לא מסכימהלגיטימי?

כסף הוא מניע. ותחרות בעיני יכולה להיטיב - וכן, אנחנו סוג של מוצר. בין שתרצה ובין אם לא.

אני מאמינה שהם הקימו מיזם כי הם מאמינים שיש להם משהו שונה, שהם לא עוד מאותו הדבר.

את לא חייבת להסכיםבחור עצוב

אוי ואבוי למי שמתייחס לבן אדם כמוצר. מה שבטוח - לא טובתך היא שעומדת לעיניו.

אביא לך דוגמא - שדכן שדורש שתירשם אצלו בתשלום כדי שיעביר את ההצעה שלך משודכת שלו.

הבן אדם פוגע באופן אקטיבי המשודכת שלו. היא משלמת לו כסף כדי שיביא לה הצעות והוא מונע ממנה כי הוא מנסה לסחוט את הצד השני.

וזה בלי לדבר על תופעה חדשה של שדכנים שלוקחים כרטיסים שמסתובבים, שמים את המספר שלהם ודורשים כסף ממי שפונה. 

בהחלט שילמתי לשדכנים כאלה.לגיטימי?

ובסה"כ,

יש הרבה מיזמים\אתרים\אפליקציות וכו' בשוק.

חלקם עולות כסף.

ואני בוחרת למי מהם אני רוצה לשלם, וממי מהם אני נמנעת.

יש גם משהו נעים במחשבה שאני משלמת על שירות, מאשר מתחננת לחסדיו של מישהו.

את מתייחסת לחצי מהדברים שליבחור עצוב

אין בעיה לשלם לשדכן על הצלחה, יש בעיה לשלם לשדכן שמנסה לסחוט את הצד השני ובדרך לא מעביר לך הצעות!

הבן אדם פוגע בך אקטיבית ואת עוד משלמת לו! 

הפסימיות שלך היא לא רציונליתadvfb

מה הבעיה בעוד מיזם?

אם הרעיון שלו ייחודי וטוב - מדהים.

אפילו אם הוא בנאלי - גם מיזמים בנאלים משדכים זוגות בסוף.

אני לגמרי יכול להבין את היאוש. אבל הוא לא כלי עבודה.

הפוךבחור עצוב

זה שיא הרציונליות. לנסות שוב ושוב אותו הדבר ולצפות לתוצאה שונה זו ההגדרה של אי שפיות. איינשטיין שם שם.

אז תתייחס בצורה ענייניתadvfb

א. המיזם מציע עניין ייחודי, אתה לא חושב כך?

ב. מיזמים בנאלים ומשמעממים -מקימים בתים בישראל - זה לא נכון?אם זה נכון, מעולה שהקימו אותם ולמה שלא יקימו עוד

אני לא עובד אצלךבחור עצוב
את דעתי כבר כתבתי. הבנות אותן בנות והבנים אותם בנים. עוד מיזם מאותו הדבר לא ישנה יותר מדי. גם אם הכותרות מפוצצות. 
חבל שאתה מכניס אגו לשיחהadvfb
למה אתה הורס את הדרמה צדיקבנות רבות עלי
מתוך סקרנות- את מרגישה שזה עניין של דיוק?מרגול

במחילה, לא הייתי מספיק בעולם הדייטים בשביל לגבש דעה ולהבין בעצמי.

לפעמים אני תוהה כמה הפער הוא בדיוק של תכונות האופי/רצונות של האדם. וכמה זה אולי מחשבות שהאדם בא איתן מראש, במקום בכללי שהוא נמצא בו כרגע, על מה שם דגש בדייט, ואז גם להצליב את כל זה עם הבן/בת זוג בדייט! אוהו זה מסובך…

הרי זה לא שהרווקים שמעוניינים בזוגיות זה אחוז קטן מהאוכלוסיה. וגם, אני לא חושבת שיש פה איזה תכונה שיטתית שאפשר לשים עליה את האצבע ולהסביר את רוב הסיבות לרווקות.

ואני רק תוהה, בכמה מהמקרים חסר הלדייק בהתאמה מראש, ובכמה מהמקרים זה יותר עניין של "מזל" ואולי אם היית פוגשת עכשיו את ההוא שיצאת איתו לפני שנה, אולי זה היה הולך מדהים ויאללה חתונה.

(הבעיה היא כמובן שזה לא מתמטי, אלא בעיקר עניין של הלב, ובשביל שיהיה סיכוי לדייט צריך להתמסר אליו באיזושהי רמה, מצד שני אם זה לא הולך, משהו בהתמסרות יכול להיות שוחק וכואב. וכמובן כמובן שכל אחד אינדיווידואלי

רק תוהה אם *זה* המיזם שחסר. כאילו, אם הוא יתן מענה, או אולי יכול חלילה לגרום למפח נפש מיותר)

^ברור לי שכל אחד ואחת שונים. ברור. שואלת ברמה הכללית. 

תראי,לגיטימי?

אם הייתי יודעת מה העניין, הכל היה נראה אחרת, לא?

אין נראה לי תשובה אחת נכונה לשאלה שלך.

אני חושבת שמיזם 252 פנה לכיוון הזה - לא שידוכים, אלא ליווי והדרכה בתהליך. הם טוענים שמאות זוגות התחתנו בזכותם - לא הכירו בזכותם, אלא התחתנו בגלל הליווי.

באופן אישי, רוב האנשים שיצאתי איתם (ויצאתי עם לא מעט) - הקשר נגמר מהר (פחות משלוש פגישות). ואני די מדויקת, ומבררת, ולא יוצאת עם כל אחד. 

מצד שני, יש אנשים שיצאתי איתם, ונגיד הפריע לי משהו מסוים. אם כעבור שנה-שנתיים-שלוש הייתי יודעת שזה השתנה - יכול מאוד להיות שניסיון נוסף יוביל לתוצאה שונה. (בעיקר עניינים של בגרות ובשלות). גם אני כמובן עברתי מסע עד לנקודה הזאת, ובהחלט ייתכן שמשהו שפעם לא התאים בכלל היום יהיה יותר מוצלח.

בהסתכלות אחורה, מהחוויה האישית שלי, אין מישהו שאני נפרדתי ממנו (הפוך יש) והיום אני מתבאסת על זה.

השאלה שלי היא ברמת הכללמרגול

כלומר, האם יכול להיות שברמת הכלל, מה שחסר זה פחות העניין של הדיוק ויותר העניין של לצאת יותר.

(אם יצאת יותר יש יותר סיכוי שתמצאי איש שמתאים לך וטוב לך איתו, מצד שני, חבל לצאת עם גברים שזה בכלל לא רלוונטי).

מבינה?

ממש לא התכוונתי שתדעי להגיד מה הבעיה, כי כמו שכתבתי, אני לא חושבת שזה בהכרח עניין של תכונה בבן אדם. (לכולנו יש תכונות שהן פחות, אבל היופי זה שזה אצל כולנו, אז זו אולי התמודדות אבל לא בהכרח חסם)

לענ"ד דיוק יותר מידי רק פוגע ביכולת להתחתןintuscrepidam
לא מבינה אותךלגיטימי?אחרונה

את שואלת אם אני מעדיפה לצאת עם כמות או עם איכות?

לדעתי רוב האנשים פה לא נהנים במיוחד לצאת שוב ושוב לדייטים.

אם אסתכל על העולם בצורה כזו, יש אלפי אנשים בטווח הרלוונטי שלי מכל מיני בחינות, ואם אנסה לצאת עם נניח מאה כדי למצוא את ההתאמה הטובה ביותר - דווקא אז הסיכויים נמוכים מאוד בעיני, וזה זמן מבוזבז (צריך זמן כדי לצאת עם כ"כ הרבה). ובכלל, זה יגרום לזה שתמיד בראש יכולה להיות המחשבה - אולי אם הייתי בודקת עוד הייתי מוצאת מישהו יותר מתאים. מבחינתי, יש אדם אחד שקיים בעולם שרלוונטי לי כרגע - זה שאני יוצאת איתו, ואני צריכה להחליט אם כן או לא. כל שאר האנשים בעולם לא מעניינים אותי. לא אכפת לי אם יש מישהו עם סיכויים יותר גבוהים - האם הקשר הזה מתפתח טוב או לא?

ברור שנרצה להיפגש עם מישהו שרלוונטי לצרכים ולרצונות שלנו, לא?

אין פלא שאת חותכת על דברים כאלהintuscrepidam
יש מחקר שמראה שנשים חושבות שהבן הזוג שלהם בוגר רק באזור גיל 43. יש התנהגויות של גברים שנשים מתרגמות לחוסר בגרות וזו טעות די חמורה…

באופן אישי אני חושב שרוב החברים הרווקים שלי ואני יחסית בוגרים מאוד ביחס לחברים הנשואים. ההבדל המשמעותי הוא שלהם יש אחריות ובגרות מהסוג החשוב שלא ניתנה לנו עדיין האפשרות להתפתח אילו.

ובאופן כללי על המיזם: הרושם שלי הוא שבכל המיזמים האלה מדובר באותם אנשים ובגלל זה הם מיותרים. אפשר להסתכל על המיזמים בתור הקרחון שמעל פני המים, בעוד רוב האנשים הרלוונטיים לא נמצאים באף מיזם. ולכן כל המיזמים האלה נכשלים, כי זה אותו דבר מאותו דבר…

לא בטוחה שהבנת אותי כמו שצריךלגיטימי?

לא התכוונתי לכך שרוב הקשרים שלי נגמרו בגלל חוסר בגרות.

לא אמרתי שום דבר על מידת הבגרות של רווקים לעומת נשואים. לא אמרתי שצריך להגיע לרמת בגרות של 10\10 כדי להתחתן.

אמרתי שהיו לי קשרים - שנמשכו יותר מכמה פגישות בודדות - ומה שהפריע לי בהם זה תכונה שבעיני יכולה לעבור שינוי - בגרות - ולכן אם כעבור זמן הייתי פוגשת את אותו אדם, יש מצב שהקשר היה נגמר בצורה אחרת.

(אם ניקח לדוגמה משהו אחר: אם היה מפריע לי שהוא מאוד גבוה, גם כעבור זמן פער הגובה עדיין קיים).

נשמע מעניין. תודה.advfb

אגב, יצא לי להכיר ממש בקטנה את הלל דחבש ז"ל, יהי זכרו ברוך

כדור בדולח, העץ העייף וספסל הקסמים....מוקי_2020

כדור בדולח. נניח שהוא אמיתי כמו בסרטים.

מציג לכם 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

אם לא תתפשרו בצורה רצינית, כואבת - אתם במסלול של 10 שנים חיפושים *ורק אז* אתם מוצאים בני זוג בלי להתפשר יותר מדי.

אפשרות 2 :

אם כן תתפשרו, בצורה רצינית, כואבת - אז כן, ההתחלה תהיה טיפה חמוצה אבל לאט..לאט..זה ישתפר כל שנה,

מערכת היחסים תתחזק משנה לשנה ותוך 10 שנים של זוגיות,

תגידו *לאותה נקודה* של אושר וסיפוק מבני הזוג, כמו אנשים שבגדול לא התפשרו.

מה אתם בוחרים ?

1 או 2.

כמובן רצוי לנמק אבל לא חייב.

שבת שלום.

ברור לי ש2ספסלים

אם אני יודעת שבסוף אני אגיע לאותה נקודה של אושר וסיפוק, אני מוכנה לעבוד קשה במשך העשור הזה. בכל מקרה זוגיות זו עבודה קשה. עדיף לי עשור של עבודה קשה ביחד איתו, מאשר עשור של המתנה לבד.

חוץ מזה שככל שהזמן עובר אנשים משתנים ואיתם גם הציפיות הולכות ומשתנות אז כנראה שעוד עשור מה שאקבל ללא פשרות, לא יהיה מה שאני רוצה עכשיו.. 

2 חד משמעיתאביעד מילוא

כל עוד ההתפשרות לא פוגעת במטרת בניית הבית

איזה מזל שלא צריך לבחור ואלוקים יסדר לי אותו מושלםבחורה יפה
הוא מסדר לנו את השותפים הנכונים לנואביעד מילוא

ועדיין כדי לגלות את זה כמה זהמדויק ושלם (אי מושלם) צריך הרבה עבודה 

בעזרת השם בקרובבחורה יפה
לכל מי שאומר לי את זהאביעד מילוא

אני אומר לו שיציע הצעה וזה יבוא בקרוב

בולבחור עצובאחרונה

אולי יעניין אותך