לא יודעת מה לעשות.הלפ מי
אנחנו בקשר מתקדם..
לאחרונה הוא 'התוודה' איך הוא מרגיש, האמת שגם בלי הוידוי הזה ידעתי, פשוט מרגישים.. אני בכלל לא במקום הזה.
מבחינתי ההרגשה בקשר משתפרת בצורה מאוד איטית והדרגתית. נחמד לי אתו, זורם וכל זה אבל אני רחוקה שנות אור מהתלהבות/התאהבות ואני גם לא מחפשת את זה מי יודע מה.. רק רוצה להרגיש באיזשהי צורה שאני עושה נכון, שאני לא אתחרט שהתקדמתי בקשר שמלכתחילה לא היה בו רגש מי יודע מה..
הוא התוודה ורצה שגם אני.. אבל לא היה לי על מה להתוודות! לא על רגשות התלהבות ולא על התאהבות, הוא לא מעסיק אותי כל כך במהלך היום..
אבל נעים לי אתו, המחשבה להתחתן אתו לא דוחה אותי אבל רחוקה מלהלהיב..
מה הייתי צריכה לומר לו?
אני נשאלת על ידו על הרגשות שלי בכל מיני וריאציות, אני אומרת שנחמד ונעים לי.. אבל הוא רוצה לשמוע שיש יותר.. שאשקר לו?..
לשקר לא וגם אין טעםחיים של
את רואה את הקשר הזה מתקדם לחתונה? או שסתם נחמד לך שיש לך מישהו?
אני כן רואה שהקשר יכול להתקדם לחתונה..הלפ מי
יש התאמה שיכלית טובה, יש זרימה, יש נינוחות, יש נעימות,פחות רגש והתלהבות..
והרגש?חיים של
הוא באותה עוצמה כמו בדייט ראשון? או שיש התפתחות?

כי בקשר זוגי כן צריך איזשהו רגש..
יש שיפור אבל לא שיפור גדול.הלפ מי
תראיחיים של
את לא יכולה לאהוב אותו רק כי הוא אוהב אותך..
יש מצב שהרגש יגיע בהמשך.
ויש מצב שזה יתהפך. שאת פתאום תהיי באורות והוא כבר יהיה אחרי ההתלהבות הראשונית.
לא חייבים להיות פיטים ברגש.
ומה עושים?הלפ מי
איך יודעים מה יהיה בעתיד?
זאת השאלה הקשה.
דבר ראשון..חיים של
לא מתארסים אם אין רגש.
ואם אחרי תקופה ממושכת של ניסיונות, אין רגש,
אז להגיד יפה שלום ובי ולחכות לאלד האמיתי שיגיע
תראי....רויטל.

אם הוא בחור כנה טוב ורחמן,אז תתקדמי בצעדי ענק,

אני לדוגמה כמעט לא היה לי בכלל רגש לבעלי לפני החתונה,

וברוך השם הכל ניבנה אחרי החתונה בס''ד, לכן אם הוא בחור

טוב לאט לאט תיבני את הרגש.

אני חושבת שאני יכולה להתאים לדגם הזההלפ מי
אבל מצד שני יש גם סיפורים אחרים.. אז זה מפחיד ליטול את הסיכון הזה.
יש לכם הרבה ללמודultracrepidam

הוא צריך ללמוד לחכות בסבלנות

את צריכה ללמד אותו מה יעשה טוב לקשר ויקדם אותך

את צריכה ללמוד מה יקדם אותך

לאו דוקא בסדר הזה.

ואין סיבה לשקר. תגידי לו "אני עדיין לא שם, אבל אם נעבוד על זה אני יכולה להגיע לשם"

הוא לא מיהר..הלפ מי
הגיוני לומר מה שאמר . הוא לא אמר 'אני אוהב', אמר דברים מסביב..
ההתנהלות בקשר של שנינו טובה פשוט הלב שלי לא מרגיש כ"כ.. כאילו אם יש מה לומר ו'ללמד' רני אומרת ו'מלמדת'..
אני חושבת שחוץ מהתאהבויות נעורים, התאהבתי רק פעם אחת.. וזה נפל גם על אחד שהסתיר ממני המון ולא היה שווה את זה כל כך נפגעתי והתאכזבתי עד שאפילו שנאתי תקופה.. מאז אני נהנית בלא מעט דייטים וכיף אתי ולי כיף איתם, עם חלקם, אבל אני לא מתאהבת לא מתלהבת..
לא אמרתי שהוא מיהר. אמרתי שהוא יצטרך לחכותultracrepidam

וזה די ברור...

ואם זה דורש ממנו מאמץ, הוא יצטרך להתאמץ

לא נעים ממנו כי הוא לגמרי בא 'דף חלק' כזההלפ מי
מה שנדמה לי לא קל למצוא בגיל שלו.
מבין לגמריultracrepidam

אבל אני מקווה שאפשר לסמוך עלייך שתהיה לך הסבלנות להסביר לו ולתת לו ללמוד איך לחכות לרגש שלך להתפתח. רק תרוויחי

או לו הסבלנות לחכות לי.. אם יש למה לחכות.הלפ מי
תודה על ההבנה.
לאו דווקא אבל.ניק חדש.
אולי המקרה הזה מפחיד אותך מלהתאהב?

בכל מקרה, באופן עקרוני הייתי מוסיף:
1. צריך רגש והערכה שבונים מוטיבציה לבנות מה שחסר, הערכה למי שהוא. שמתגלה לך מפעם לפעם, מדייט לדייט, ובוודאי תוך כדי חוויות משותפות. זו תמיד שאלה כנה שאנחנו צריכים לשאול מדי פעם בקשר, האם זה קיים?

2. תמצאי מילים או שתיקה, אבל זה תמיד ככה פשוט, אם יש פערים צריך למצוא דרך לשים אותם על השולחן בכנות, זה מה שזה וזהו... לא מיופה, מוגש בצורה עדינה וכנה. אחרי שהיינו מוכנים לשים לב אליהם, להניח אותם קצת בצד, כדי שלא ימנעו מכל שאר הדברים להיות.
אז לוקח יותר זמן אולי למצוא ולבנות את התדר המשותף, אבל התרומה היא כמובן שלמדנו לשוחח.
תודה!הלפ מי
יכול להיותמקלידה משהו
שמאז הפעם שנפגעת, הלב שלך שומר על עצמו ולא רוצה להתאהב, כדי לא להיפגע.
יכול להיות שמשהו אצלך מעכב את ההופעה של הרגש, ושווה מאד לטפל בזה אצל איש מקצוע.
אויש אנונימי בלנ"ו
זה ממש לא נעים..

בכל מקרה, אל תשקרי לו.

אני הייתי במצב כזה בדיוק לפני הרבה זמן.
למרות שעבר המון זמן, אני ממש זוכרת שישבנו אחרי שבוע שלא הצלחנו להפגש, ולקראת סוף הפגישה הוא אמר לי שהוא אוהב אותי.
והייתי כל כך בהלם, הלם.
כמה דקות ארוכות פשוט לא הצלחתי להגיב חוץ מלהיות בהלם.
היה לנו טוב, וחסרנו אחד לשני.
אבל אני פשוט לא הייתי שם מספיק.
לא יכולתי להגיד לו שאני גם, זה פשוט היה לא נכון.

וכל הזמן עד סוף הקשר, שתפס תאוצה שלא הייתי מוכנה אליה בכלל, זה פשוט לא הפסיק לעבור לי בראש - הוא אמר לך שהוא אוהב אותך

עכשיו, אני מנסה לדמיין מה הוא הרגיש בצד השני, ואני בטוחה שהוא היה מסכן לא פחות..
לתת למישהי את כל הלב שלך, ולא לקבל אותו חזרה.

כמה פעמים הוא ניסה לגרום לי לומר גם, שאני אוהבת אותו.
וזה לא עזר, פשוט לא הייתי שם.
(אולי כי היה נשמע לי הזוי להגיד למישהו שאני אוהבת אותו לפני החתונה, לא יודעת ⁦💁‍♀️⁩)

אז במחשבה לאחור, אני חושבת שהייתי ממליצה לך לפתוח איתו את זה.
להגיד לו שטוב לך מאוד איתו בקשר, ואת בכיוון טוב אבל פשוט צריכה יותר זמן.
ותסבירי לו מה הרגשת כשהוא אמר לך את זה -
נגיד מאוד שימח אותי לשמוע שאתה נמצא שם, ומצד שני זה מאוד הבהיל אותי כי זה מרגיש לי כאילו יש ציפייה שאני ארגיש אותו דבר או משהו עוצמתי כזה..

ואז תנסי לעשות איתו תיאום ציפיות,
שאת חושבת שאת עוד לא שם, אבל רוצה להגיע לשם.
ואת צריכה יותר זמן בשביל זה וכו'.

אל תשקרי, ואל תשאירי אותו בהרגשה הזאת שהוא לבד בזה. (כי זה לא נכון, זה פשוט אחרת אם הבנתי אותך נכון).

וכשאני מסתכלת לאחור, עם הזמן שעבר מהקשר ההוא, אני מבינה שהיינו צעירים וטיפשים (), ושמה שבעיקר היה חסר בקשר הזה זה התיאום ציפיות.
העבודה שלנו אחד מול השני, מה אתה חושב ואיך אתה רוצה שיתנהלו הדברים..
זה מה שגרם לקשר הזה גם להסתיים בצורה כל כך לא יפה, בלי הסברים ובפתאומיות רבה (לא מצידי!)

בהצלחה רבה!
כל כך מדויק!f2l
תודה רבה על השיתוף והעצות הטובות.הלפ מי
אני מאוד פתוחה אתו. יותר פתוחה ממנו אפילו.
אני פתוחה גם רגשית- אם היה מה לומר בנושא הייתי אומרת אבל אין..
את זה את צריכה לומר לו.ענבל
בס"ד

אין לך כרגע רגש משמעותי מספיק כדי לדבר עליו והוא צריך לדעת את זה. משם זאת צריכה להיות בחירה שלו כמה הוא רוצה לחכות לרגש שיבוא מצידך וכמה הוא לא. אין ספק שזה השלב שבו ראוי שתבוא שיחת "יחסינו לאן".

אני חושבת שמגיע לו לשמוע את ה"אין" הזה, הוא צריך לדעת את המקום המדויק בו את עומדת ובשביל זה את צריכה לדייק אותו לעצמך. אם את רואה אתכם מתחתנים ובונים בית יחד אז תגידי לו את זה, אם את חושבת שאין לזה יותר לאן להתקדם אז תחתכי ומהר. בכל מקרה, תבררי עם עצמך את זה כדי שהוא לא יישאר תלוי, זה יכול לגרום כל כך הרבה כאב.

ב"הצלחה רבה
את צודקת וזה מה שאעשה. תודה רבה לך ולכולם!!הלפ מי
בהצלחה!חדשכאן
נעמי מרגלית דיברה על זה בשיעור של בפרויקט 252..
(לאפשר. בעיקר לעצמך..)
אז להרשם?הלפ מי
תודה!
תגידי את האמת... מה טוב בלשקר?חמדת 66

לשנות הסתכלותadvfb

לא כדאי להסתכל על זה מבחינת "מה עדיף לי", ו"מה עדיף לו"... אלא "מה עדיף לקשר בנינו".

חוסר כנות נשמעת לך משהו שיעשה טוב לקשר בניכם?

לפעמים להפתח זה לא נעים. יש בזה מימד של בושה. בושה שלי, בושה שלו.

אם הוא אדם שמעריך כנות הוא ידע להכיל את זה שאת אומרת לו. וגם יעריך את זה.

מה שהכי חשוב לתת לו - כבוד. תשדרי מולו כבוד. שאכפת לך ממנו. שאת לא רוצה למרוח אותו.

שלא סתם את עדיין בקשר איתו.

וחוץ מזה - את יודעת למה את מרגישה ככה? זה סתם כאילו? 

אם קשר מתקדם אז בדר"כ מחליפים עניינים אישיים וכולי וכולי.. והגיוני שהרגש נפתח.

את חושבת על סיבה ל'למה זה לא קרה לך?'?

כן, אני יודעת. אני מתחברת אליו ברמה האנושית,הלפ מי
אני מתחברת להמון אנשים.. סבבה לי עם המון אנשים
אין אתו את המשהו המיוחד הזה שצריך להיות עם בן זוג, אין את הגעגוע הזה, המחשבות עליו.
בפגישות אני לגמרי אתו.
חשבתי על זה שאולי זה בגלל שאני רגילה לטפל בכל מיני אירועים עם אנשים גם במסגרת העבודה ובכלל- מטפלת עם נוכחות של 100%כשהמשימה הושלמה אני ממשיכה הלאה. יוצא שככה אני מתייחסת גם לפגישות בלי כוונה.. רגילה להיות זאת שמגישה עזרה.. כנראה שקשה לי במקום שיכול להיות גם פגיע למרות שאני דווקא מתנהלת כראוי- משתפת, מדברת, נוכחת וכו ולמרות זאת משהו אצלי מאוד שמור ובלתי תלוי באחרים.
מה צריך כדי שיהיה געגועadvfb

את מצפה שיהיה משהו 'מיוחד' בקשר עם בן הזוג.

מה מיוחד בעיניך? 

מה יש אצל אחרים ש'מיוחד' ואצלו אין?

מה גורם לך להרגיש שזכית לבן זוג טוב ואצלו אין?

געגוע, מחשבות אחד על השנייה, ציפייה להתראות וכו'הלפ מי
בסדר, הבנתי... אבל מה גורם לדברים הללו שאת מציינת להגיע??advfb

יש אחד שהוא רואה משהי שגומלת חסדים וזה מלהיב אותו.

יש אחד שיותר יופי חיצוני...

איזו תכונה/מאפיין יכול לגרום לך להתלהב מבנאדם?

כדי לבחון את הקשר את צריכה לראות מה את חושבת עליו. ומה את מצפה מבין זוג - ומה הפער.

זאת שאלה ממש טובה. תודה עליה.הלפ מי
יש לו את המאפיין המרכזי החשוב לי בגלל זה אני רוצה לרצות.
(חסר דבר מה.. יש מצב שזה בגלל זה..)
מעלה אפשרויותנוגע, לא נוגע
1. את מעריכה אותו כאדם אבל אין את הדבר הזה שיוצר את מה שאמורים להרגיש כלפי בן זוג (הדבר הזה יכול להיות הרבה דברים).
2. אולי את פוחדת לאהוב (בתת מודע). לעשות את המעבר לשניים באמת ולא לשניים רק כשותפים שמעריכים. קשה לך עם זה שאת צריכה להפוך את העולם הפנימי שלך להיות העולם הפנימי של עוד מישהו אבל את מבינה שזה חלק מהותי מקשר.
אולי החשש הוא כי נפגעת פעם ואולי זה עניין של אופי או של גיל. מה שיעזור זה מישהו טוב לב שאת מרגישה שאת באמת יכולה לסמוך עליו (אם זה חשש של פגיעה) או מישהו שאת מרגישה שבאמת מבין אותך (אם זה עניין של אופי או גיל) ואז יהיה קל לך לחלוק איתו את העולם שלך.
האם הבחור שלך עונה על הקריטריונים הנ"ל?
יש לי תפיסה שהתעצבה בעקבות מה שחוויתי עם הבחורהלפ מי
מהעבר שעדיף בלי ניצוצות מסנוורים, כי הם באמת מסנוורים.. ובאמת זה לא קורה. כבר לא יודעת מה גורם למה. לא היו לי קשרים שהתאימו לי בול שנפלו, יכול להיות שאם הייתי פוגשת מישהו מתאים לי בול זה כן היה יכול לקרות למרות התפיסה.
בנוגע לגיל- בהחלט יכול להיות והגיוני בסה"כ, הבחור יותר גדול ממני בשנתיים והוא כמו בחור שרק התחיל לצאת.
אני מעריכה אותו, אני קצת מרגישה שהוא במקום שאני חושבת שלא רצוי להיות בו..
אני מרגישה שזה גם מקשה עלי להכיר אותו באמת, מצד אחד הוא כנה אבל גם מחושב (זה בא לידי ביטוי בכל מיני התבטאויות שלו, נזהר לא לטעות וכו ביקשתי שישחרר את המקום הזה אבל..) אז באיזשהו מקום זה משאיר אותי במקום עדיין בוחן כשהוא כבר התקדם מזמן.. אני מרגישה שאני לא מכירה אותו לגמרי.
לפי מה שמקובל אצלו היינו צריכים כבר להיות במקום עוד יותר מתקדם, הוא חושב שלא צריך להכיר יותר אני מרגישה שאני כן צריכה אז יוצא שאני תוקעת.
הוא בחור טוב ויכול להיות שיש מה שצריך אבל לא יכולה לאשר.
מה הכוונה אופי?
קודם כל, אל תסתכלי על זה כאילו את תוקעתנוגע, לא נוגע
או שאת לא בקצב המקובל. את לא מחוייבת לקצב מסויים או למשהו מסויים. את צריכה ללכת בקצב שלך וזהו. וזה רצון ה'.

ותראי. מהדברים שאת כותבת נראה לי שהכל אצלך בסדר גמור. אתם פשוט במקום שונה ממנו. את בוגרת יותר ומנוסה יותר למרות שהוא המבוגר מביניכם. וממילא את בוחנת את הקשר יותר לעומק

את צריכה להרגיש שהוא מבין את המקום שלך ושם בשבילך. ולא רק להעריך אותו כאדם.
אולי כדאי לדבר איתו על זה וככה לבדוק את הדברים. יתכן שהוא יבין ויעבוד על עצמו ויתכן שלא ואת תביני שזה לא זה. בכל מקרה, בנחת. אין לך מה להרגיש לא נעים. זו הבחירה הכי חשובה בחיים.
תודה רבה. מעריכה את התגובה.הלפ מי
בבקשה. בהצלחהנוגע, לא נוגע
מה פתאוםהפי
עדיף לשתף איך את מרגישה ..
לא מה שהוא רוצה לשמוע
ברור, ברורהלפ מי
לא תכננתי באמת לשקר
אבל אני לא רוצה שהוא יפגע כשישמע את האמת המבאסת.
זה קרה ליהפי
שהוא אמר שהוא אוהב אותי ואמרתי לו ישר תודה
רבה ...(בלי אבל) זה מאוד נעים לשמוע .. ואני חייבת לשתף אותך שאני לא שם, יש לי רצון כזה אבל כרגע אני לא מרגישה כך,מה עושים?

התייעצתי איתו לגבי זה ..
ותאמיני לי כל אדם ראוי לכנות במיוחד אדם שאיתך בקשר.
אין עניין להגיד לו גם אני.. כי לא נעים .
למרות שאני מאוד מבינה שזה באמת מביך אבל עוד יותר לא נעים זה להשלות אותו שגם את כשאת לא ♥
כל הכבוד לך שהצלחת להתאושש בקלותהלפ מי
ולענות.. אני חושבת שהייתי כנראה נכנסת לסוג של שוק ומרגישה חוסר אונים..
צודקת.
אוליהפי
זה בגלל שגם לפני דיברנו שהוא יותר בטוח ואני לא..
אה, עכשיו מובן עוד יותר.הלפ מי
אני למרות שהרגשתי עוד ממקודם איך הוא מרגיש כל פעם נכנסת לשוק ומבוכה ולא יודעת מה לומר.. למזלי הוא אומר מה שהוא אומר ולא מצפה לשמוע מה לי יש לומר באותו מעמד,הוא שואל בהזדמנות אחרת בנפרד . ב"ה
אני מבינההפי
זה מאוד לגיטימי שאת מרגישה לא בנוח , אני מאוד יכולה להזדהות עם זה יש תחושה רעה כזאת, מה למה אני לא מרגישה כמו שהוא מרגיש? או איזה רעה אני שאני לא אוהבת אותו כמו שהוא אותי ..
אבל העניין הוא שפשוט צריך לקבל את זה , כן את לא מרגישה מה שהוא מרגיש, ויכול להיות שזה ישתנה ויכול להיות שלא ,כמובן, בו זמנית עם כנות ושיקוף של מה את באמת מרגישה ..
את יודעת להצביע אז איך בעצםשמחה רינה
הקשר הגיע לשלב "מתקדם" (מעניין כמה זה יוצא בעצם חח)???
כאילו אני גם תוהה על זה כל היכרות,
מה מניע תרגששש למה זה מרגיש מרוח יותר מדי על שלב טכני בדכ???
עד מתי להמשיך סתם כי טכנית נחמד וסבבה סהכ.
אבל כמו שאת מתארת זה מסתיים שם...):
תחזרי את אלי עם תשובות..הלפ מי
חח הלוואי שנקבל את התשובותשמחה רינה
אל תשקרי.ד.

תסבירי לו בדיוק מה שכתבת כאן.

וסביר שמה שהוא "רוצה לשמוע", זה לא כמו שאת חושבת - שהוא רוצה את ה"מידע"... אלא רוצה את ההרגשה שתהיה לו מזה שתאמרי את זה. ואין ענין לעשות את זה. 

צריך להעמיד דברים על מקומם - ולבנות על אמת.

מזדההשושהA
היי! עמדתי באותה דילמה רק בצד השני.
הייתי מאוד שם, היה לי מאוד טוב ומבחינתי זה חתונה.
הוא לעומתי, לא בדיוק. זאת אומרת - כן היה טוב וכייף לנו ביחד, והיה שיח מכבד ופתוח, אבל כנראה שהרגש לא היה מספיק.
והוא נפרד ממני בסוף (היינו 5 חודשים ביחד).
באותו רגע זה שברון לב עצום, אבל בדיעבד, עשה את זה לחלוטין בשבילי.
נכון שעל הנייר דברים הם מאוד טובים ונכונים, אבל לצערינו לא תמיד במבחן המציאות זה עובד.
אני מאמינה שהוא יודע מה את מרגישה אבל משלה את עצמו שיהיה טוב.
כמה זמן אתם ביחד? לפי זה תדעי אם לתת צאנס עוד קצת או להיפרד
וואו לא פשוט אבל תודה לה'שמחה רינה
השאלה אם את הרגשת שמשהו אצלו לא מספיק מפותח רגשית אלייך??
זאץ אומרת..מה גרם לך בכל זאת להכנס לקשר כזה המשך 5 חודשים?!?!?!

תודה על השיתוף! מרגישה שיש פה הרבה הזדהות בדברים שעולים
אכן הרגשתישושהA
הרגשתי והתכחשתי. קשר ראשון לשנינו, את לא יודעת למה לצפות. ידעתי שהוא לא מאה אחוז איתי אבל קיוויתי שדברים ישתפרו. וזה בא באמת בגלים- היו רגעים שהרגשתי שממש טוב והןא בקטע שלי, ורגעים שפחות. כשאנחנו יחד אז כייף וטוב, אבל כשלא- הוא לא התעניין בי הרבה, לא התקשר, לא ממש חיזר. לא הייתי מרגישה בנוח לרוב לשתף אותו בכל מיני דברים וזה פשוט לא בריא. ואז הוא הודה שהוא לא בטוח בי, יומיים אחרי נפרד ממני. רציתי והאמנתי בטוב שבו וזה לא הלך. וזה בסדר גמור, אבל אם אין רגש אחרי פרק זמן, לחתוך. זה סתם פוגע יותר בצד שני. אם תרצי ארחיב עוד
וואיי את מקסימה!שמחה רינהאחרונה
תיארת סיטואציה כל כך מוכרת.
הסממנים של חוסר התעניינות אכפתיות וחיזור,
זה בדיוק ביטוי לחוסר רגש

הסברת וסיכמת את הדברים כל כך טוב.
תודי לה' שזה נגמר, כי זה לא שלך. זו האמונה שלנו.
ולא רק זה, אלא זכית לההארה הזו כעת שממנה בטוח תלמדי להבא.
לדעתי לא צריך לחכות יותר שחסר הרגש יחתוך, אלא ברגע שעולים הסימנים לשים לב אליהם.
אחרת זה יוצר יותר עוגמת נפש.
תודה על השיתוף! ובהצלחה !
יכולות להיות כל כך הרבה אפשרויותspaclion

למה זה קורה שבשכל הכל מושלם, אבל ברגש נאדה אין כלום.

אני חושב שאם זה לא עניין של יד המקרה ולא עניין של חסימה כלשהי אצלך או אצלו, אז כדאי לנסות להרגיש בכוח.

זה אומר שלפעמים כדי להרגיש צריך להתאמץ ולהשקיע כמאמר הידוע "אחרי הפעולות נמשכים הלבבות".

ולהיות נוכחת בפגישות זה לא תמיד מספיק.

צריך להשקיע המון כדי לפתח רגש. מה זה אומר ?

- שיתוף טכני מהיומיום אבל גם רגשי. ככה סתם במהלך היומיום, בהודעת וואצאפ או שיחה אקראית, אפילו שכרגע אין אף רצון לעשות את זה - בכל זאת לשתף "בכוח". ולאט לאט זה יהפוך להרגל ולאחר מכן לרצון עמוק של שיתוף של כל דבר שנתקלים בו במהלך היום. 

- חשיבה מעמיקה על בן הזוג במהלך היום. להתלבט כן ממש להתלבט מתי לשלוח את הבוקר טוב ככה שיהיה הכי רלוונטי ומתי לשלוח לו תמונת מצב ולהשקיע בצילום התמונה מתוך רצון שזה יצא כמה שיותר טוב. להעלות איזה נושא שיחה מכתבה שראית ומשותף לשיחות קודמות שלכם וכו'. המטרה היא להכניס את בן הזוג למחשבה במהלך כל היום ושוב בהתחלה זה נעשה בכוח ולא מתוך רצון ולאחר מכן זה יתהפך.

- להעניק\להשקיע - בהתאם לקשר אבל בהחלט יש לזה מקום גם אם לא מרגישים שזה בא מבפנים. ולהשקיע באהבה. החלטת להכין עוגיות ? אז לשבת ולהתלבט שעה מה יהיה היחס האהוב עליו של פצפוצי שוקולד לבצק. החלטת לקנות משהו? להתלבט שעה מה לקנות ואיזה צבא הוא הכי יאהב. שוב על אותו עיקרון שכרגע זה נעשה בכוח אבל זה ישתנה לטובה.

זו סתם הצעה שלי שלא בטוח שנכונה כלל, אבל עלי היא עובדת. ומצאתי את עצמי יותר מפעם אחת מפתח רגשות אחרי שהתאמצתי והשקעתי ודחפתי את עצמי לקשר, גם כשלא היה לי רצון  רגשי לעשות את זה אלא זה נעשה מתוך הכרח או הבנה שבלי זה בחיים לא נתקדם. (כמובן כשבשכל הכל טוב ואתה רק מתפלל שיבוא הרגש).

אבל בלי ספק שמעל הכל, הכי חשובות אלו התפילות. להתפלל לקב"ה מעומק הלב ועם כל הכוונה שאת רוצה שהקשר הזה יצליח ושאת רוצה לפתח רגשות וכו'. (ללכת לכותל במיוחד אולי וכו')

ולבדוק אחרי שבועיים - שלוש (ושלא כל הזמן טרודים בהם למה אני לא מרגשה כלום אלא להרפות שנייה מהלחץ הזה) האם משהו זז, האם יש ניצנים של רגשות - אם כן מה טוב. אם לא - אולי באמת צריך לשקול גם אופציות אחרות.

אבל הכלל המנחה הוא "שאחרי הפעולות נמשכים הלבבות" וגם התפילה היא פעולה כמובן.

כתבת דברים יפים ובכל זאתשמחה רינה
צריך לשים לה שזה לא נמשך יותר מדי זמן ה"נסיון להפעלת הרגש".
אחרי תקופה כבר אמור להיות משהו שיקדם תרצון להמשיך להכיר.
תשובה:שמור עלי
כשמתחתנים כל ההתאהבות יורדת, יש מחויבות, יש קשיים, הכל כבר דועך.
ולכן אם את כבר עכשיו לא מרגישה אהבה ומשיכה כלפיו, סביר להניח שאחרי החתונה זה יפחת.
בהצלחה נשמה🤗
תודה לכולם.הלפ מי
אגיד לו היום את האמת
ה' יעזור שאגיד כל מה שצריך ולא מעבר למה שצריך ושיבין אותי כמו שצריך ונכון.
תעדכנישמור עלי
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זה מתחבר טוב עם "חוסן - זה סדר נשים"intuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך