בנים וכולם. הסיפור הכי מורכב ששמעתם.. תתכוננו נפשית. קשה....אנונימי בלנ"ו
1. אבא ואמא לא ישנים באותו חדר כבר הרבה שנים.
2. אבא פוגע מילולית באמא בתדירות בינונית
3. כל החיים ראיתי וספגתי מריבות ואש בבית
4. עובדת רווחה אמרה לי שכבר כמה שנים הם מנסים להבין מה קורה ותמיד היה להם הרגשה שמשהו לא טוב קורה בבית שלנו- למי ששואל איך אני עוד פה אחרי המילים שלה- נס... רציתי להיחנק.

אני לא חושבת שמישהו ירצה להתחתן עם מישי כמוני.....

כבר ראיתי ושמעתי סיפורים מורכבים מאלהruthi
ואנשים נשואים באושר לעיתים גם בעושר.
אתה זה מי שאתה, מה שאתה בוחר להיות.
אני חושבת שאם יש הדרכה טובה טובה,,,,רויטל.

לפני החתונה אצל מדריכת כלות מומחית בעזרת השם הכל יהיה טוב,

כמובן גם שהבחור ילך למדריך ירא שמיים,עם כל הכאב שבדבר ויש המון

כאב,לחשוב רק איך להיות טובה ובעזרת השם הכל יתהפך לטובה,המון

אנשים אין להם לצערנו שלום בית,אבל הילדים כן עשו מאמץ אדיר והצליחו

בגדול,שיהיה לך שנה טובה ומתוקה ותצליחי בכל התחומים אמן.

או שדווקא יבוא מישהו עם לב טוב, מבט מעמיק וגדלות נפשנוגע, לא נוגע
שיבין שדווקא בגלל הקשיים שעברת את תהיי אישה ממש טובה.
כאב לי לקרואוהוא ישמיענו
למה את חושבת שמישהו לא ירצה להתחתן איתך בגלל זה? מה התחושות שעולות לך? את חוששת שישפטו יותר מדי על המשפחה, או שזה מעבר לזה?

(אני שואל בכובע של הקשבה, ח''ו לא שפיטה)
תודה לך..אנונימי בלנ"ו
למה את חושבת שמישהו לא ירצה להתחתן איתך בגלל זה?
מרגיש לי שאני באה ממשפחה מוכתמת. מלוכלכת. מי ירצה דבר כזה? אנשים מתרחקים מדברים לא שגרתיים או מוזרים. וזה בדיוק איפה שאנחנו. משפחה סבוכה.

מה התחושות שעולות לך?
עצבות ענקית. רצון למות. כואב ממש ממש. בדידות. חוסר אונים..

את חוששת שישפטו יותר מדי על המשפחה, או שזה מעבר לזה?
מה הכוונה מעבר? אני מפחדת שגם לי יהיה בעל כזה חס וחלילה. שהדפוס יחזור. שאני יעשה את אותן טעויות... אין לי כוח להילחם.

והוא ישמיענו
כן.. וואו נשמע קשה מאוד.

כתבת שאת מפחדת שיהיה לך בעל כזה גם. את יכולה לפרט? למה שיהיה לך בעל כזה?, הרי את צריכה (ככה אני שומע מדברייך) בעל ממשפחה יציבה יותר, הבנתי נכון?
אנונימי בלנ"ו
כתבת שאת מפחדת שיהיה לך בעל כזה גם. את יכולה לפרט? למה שיהיה לך בעל כזה?, הרי את צריכה (ככה אני שומע מדברייך) בעל ממשפחה יציבה יותר, הבנתי נכון?

כי אני מפחדת ליפול לאותו בור שאמא שלי נפלה. ואני מפחדת שאני לא אדע לזהות את זה. ובעיקר כי בעקבות כל מה שקורה לנו יש לזה השלכות עלי- אני מפחדת מבנים ומלסמוך עליהם. אין לי אמון וכל דבר יכול להקפיץ אותי. זה מה שיכול להרוס לי גם תזוגיות בעקבות מה שעברתי. אם לא אעשה משהו. באידיאל אני צריכה מישהו חזק נפשית. אבל זה ישר מתחבר לי לבעל אלים. ואני בסרטים הדבר העיקרי שקורה שרואים הורים רבים זה חוסר אמון. ערעור במציאות.
והוא ישמיענו
וואי.. אני ממש מתפלל שתמצאי בעל באמת רגיש נורא וחזק נפשית, שיהיה לכם אמון אחד בשני
הסיטואציה והתחושות שלך נשמעות לא פשוטות בכלל,
אבל אני בטוח שיש גברים כאלה.. את תמצאי בע''ה!
אמן אמן. פשוט תודה רבה. קצת הוריד לי כואב מהלב בזכות השאלות.אנונימי בלנ"ו
אני רק יכול להגיד,והוא ישמיענו
שאני מבין את הכאב (כמובן, לא כמוך) ומזדהה.
זו חויה לא פשוטה, והלואי שתרגישי יותר בנוח בדייטים.. שאנשים יסתכלו עלייך בעין טובה ורגישה, ושתמצאי את המיועד לך בקלות ובשמחה
תודה רבה. אמן.. וגם אתה. מגיע לך.אנונימי בלנ"ו
תודה! אמןוהוא ישמיענו
יכול להרגיע אותך שרוב הבנים שאני מכיר (ביינישים)נוגע, לא נוגע
הם סבבה.
ופשוט תתרגלי להקשיב למה שאת מרגישה שנכון לך. יש לך חושים מחודדים בגלל מה שעברת ואת יכולה יותר לשים לב למי בעייתי. רק תיזהרי לא להתעלם ממה שהחושים אומרים לך בגלל סיבות כאלה ואחרות.
זה נכון (לגבי הכותרת)ברוקולי

אבל לא תמיד אנשים הם אותו דבר בחוץ ובבית 

מאד מבינה..Reminder
אולי תנסי לבנות לעצמך מודל טוב?

למשל אם יש משפחה כל שהיא של שכנים/ חברים/ מכרים כלשהם- שהם לדעתך חיים בטוב והיית שואפת להיות כמוהם, את יכולה לנסות לבוא אליהם יותר, לשים לב איך הם מתנהגים בכל מני סיטואציות,

וככה בנוסף ל - מה לא, יהיה לך את ה מה כן..

המון בהצלחה🙏❤
חיבוק גדולהיהלום שכתר
הכל בסדר. ה' תמיד עוזר לך ונמצא איתך בכל בעיה וקושי. יש הרבה אנשים שהיו להם בעיות כאלה ואחרות והם מצאו את בן זוגם. את זה מה שיש לך בלב החשיבה שלך וההתנהגות והאמונה שלך ולא בעיות של אנשים. תשמחי הכל בסדר זה יגיע בעזרת ה' רק אל תתייאשי
>>ברוקולי

מה שבעיקר חשוב זה איך את צמחת מזה

איפה זה עומד אצלך בנפש

איך את מתמודדת עם הסיטואציה

ואיזה מודל תרצי לקחת לבית שלך 

מפאת פרטיות אני לא מתייגת- אם תרצי אוכל לקשר אותך לניקית נשואה שחוותה התמודדות דומה 

אולי היא תוכל לתת לך כוחות.

בהצלחה רבה בהתמודדות בדרך !

או שתזכיהפי
באדם מיוחד ורגיש שיוכל לחבק את זה.
כל המגיבים פה. אתם מעודדים אותי. תודה רבהאנונימי בלנ"ו
אני רצה לכתוב עוד משהווהוא ישמיענו
לעניות דעתי, בנושא של משפחה מורכבת, (לפי דברייך.. אני מקווה שזה מספיק רגיש שאני כותב את הביטוי, וכותב בכלל)-
צריך לשים לב שאפשר לקחת את זה לשני מקומות שונים לחלוטין.

מה שכל הזמן אני קורא פה ובמקומות אחרים שמדברים עליו בהקשר של דייטים- זה היבט אחד: מודלים משפחתיים. הרבה פעמים מדברים על זה שמי שגדל במשפחה עם מורכבויות- אם זה מה שתיארת, או יתמות מילדות וכן הלאה- לא קיבל דפוסים מסויימים וזה עלול להשפיע עליו בהמשך, אם לא ילך לטיפול.
זה צד אחד, שיכול להפחיד את המדוייט/ מדוייטת. היא הרי רוצה זוגיות תקינה ומאושרת וכו' וכו'.
(כהערת אגב רק אציין שאני מעדיף לבדוק כל מקרה לגופו של ענין, מאשר להכליל בקטגוריה- 'יתמות', 'הורים גרושים' וכו').

אבל יש גם היבט אחר, נוסף: יש מצבים, אני מניח שרבים, שדוקא מתוך המקום של המורכבות- הם מייצרים להם בדמיון ובמחשבות, זוגיות אחרת לגמרי.
כלומר הניגוד הגדול יוצר להם מציאות ממש מיוחדת. שלא קיימת בד''כ במקומות רגילים.
למשל המחשבות על 'הדברים שבחיים לא יהיו בבית שלי', או 'אני אעשה את זה אחרת לגמרי'-
לדעתי זה עשוי להיות מצמיח מאוד.
וההיבט הזה אני חושב שאם אנשים יתבוננו בזה- הוא יכול לגרום להמון אנשים מיוחדים לרצות בזה..

תשאלי את עצמך, האם המורכבות הזאת, והיא נשמעת קשה באמת, בנתה לך מודל חילופי לגמרי? האם את רואה את הזוגיות שלך הרבה יותר טובה מזה?
כי אם כן- זה יכול להיות יתרון גדול
^^^כבר לא ישיבישער

מסכים מאוד עם דבריך.

שמעתי רעיון כזה פעם מחבר שהיו לו חששות (ללא בסיס, סתם סעקבות החשפות למצבים כאלו) של

'מה יקרה אם הזוגיות שלי לא תצליח' וכדו', ואמרו לו שדווקא אצלו הפחד הזה יגרום לו להשקיע את כל כוחו בזוגיות ולכן מסתבר שדווקא לו יהיה יותר טוב..

ולדעתי זה נכון מאוד, אדם שגדל במציאות מורכבת מבין כמה זה קשה ולא טוב ויעשה הכל כדי לא להגיע לאותו מצב.

בול כמו אצלי! חוץ ממספר 4 שאצלנו הם מעולם לא היו.מבקש אמונה

אם לא סעיף 4 הייתי חושב שאת אחותי שכותבת פה, בחיי

בן כמה אתה? ובטח זה השפיע עליך ללא ספק.אנונימי בלנ"ו
כוחות.
ואם יש לך משהו לומר מוזמן
בן 33. ונכון, זה כמובן השפיע.מבקש אמונה

אבל כמה דקות אני אכתוב על זה. אני עם חבר בפלא'

אז ככה.. אני אנסה לנסח כמו שצריך.מבקש אמונה

כל המריבות בבית וההערות השפיעו על הביטחון העצמי, 

ותמיד יש לי חשש גדול ליפול על מישהי כעסנית ולא מכילה או שלא מדברת בנחת שתחזיר לי את כל מה שסבלתי עד עכשיו.

ויש חוסרים נפשיים שמה לעשות - הייתי אמור לקבל מבית בריא ולא קיבלתי. 

מצד שני בגלל שאני מכיר את המקום הזה וכמה אנשים זקוקים לאהבה לפעמים

אני תמיד משתדל מאד להקשיב לאנשים, להבין אותם, להחמיא להם על הצלחות. 

עם כל החששות והשריטות,

אני מאמין וכולי תקווה שעם האחת המתאימה נוכל לרפא אחד לשני את הלב. 

את יכולה להיות מדהימה בלי קשר לאיפה שגדלתתפוחית 1
אבל ממש ממליצה לך ללכת ליועצת נישואין או פסיכולוגית טובה שתעזור לך לחפש מישהו שהוא לא עם דפוסי תקשורת בעייתיים/ אלימים

מברכת אותך שתזכי להקים בעז"ה בית נאמן בישראל מלא באהבה אחווה שלום ורעות
תודה רבה לךאנונימי בלנ"ו
לא יודע אם זה מנחם או דווקא מאכזבפשוט אני..

אבל זה ממש לא הסיפור הכי מורכב שקיים

גם אנשים שהגיעו מבתים הרבה פחות "נורמליים", אבל הם עצמם אנשים טובים, זכו להקים בית נאמן.

אני!קוד אבל פתוח
וברצינות רגע, כשעוברים דברים קשים בחיים, יש לנו שתי אפשרויות. הראשונה היא ליפול יחד עם הקושי. והשניה לקום ולצמוח ממנו. אם מישהי קמה וצמחה ממשבר קשה, זה הופך אותה לחזקה, ובמחינתי זה ייתרון עצום. למרות שזה מגיע עם מחירים ואתגרים.
אני לא חושב שזה צריך להרתיעultracrepidam

אני מאמין שאנחנו לא מסוגלים לשער תוצאות פסיכולוגיות של אירועים. אישיות זה דבר כל כך מורכב, שלעולם לא נדע מה השפעה של מה. ולכן מהבחינה הזאת לא מפריע לי בכלל.

מה שכן -

אם בפועל את יודעת על עצמך שיש לך בעיה עם זוגיות, או משהו דומה - זה מרתיע, גם אם להורים שלך יש זוגיות טובה

אם הקשר עם המשפחה, או אי-הקשר - במידה ותבחרי בזה - יהיה כזה שישפיע על החיים שלכם יחד - זה משהו שצריך לקחת בחשבון

כואב לקרוא.חתולה ג'ינג'ית

אבל כפי שכבר בטח כתבו לך, יש אנשים שדווקא מתוך המציאות הזו בנו את אישיותם ומתוך כך את ביתם בצורה נפלאה ומעוררת השתאות.

מכירה כמה וכמה בתים כאלה, ומדהים לראות את רמת המודעות של בני הזוג, הנכונות לעבודה ועוד.

ורגע... מה איתך?advfb

מי את?

אילו מידות יש לך?

אילו שאיפות יש לך?

אחרי שתעני על זה -

את חושבת שמישהו ירצה להתחתן עם משהי עם מידות ותכונות כמו שלך?

לא לא לא...בת 30
נכון מה שעברתי ועדיין עוברת הוא ממש נורא, ואין ספק שזה גם השפיע עלייך .
אבל זה לגמרי בידיים שלך, זאת לא גזירת גורל.
לא חסרים אנשים שגדלו בבתים מאוווד מורכבים, וגם כאלה שעברו גירושין מכוערים של ההורים וששום דבר נכון לא נבנה אצלם מבחינת תפיסה זוגית, ובכל זאת הם הצליחו לבנות בית שמח ונורמלי.
בעיקר כי הם היו מודעים לבעיה ולעצמם, עשו סוג של טיפול ועושים מאמץ גדול כדי לבנות בית בצורה נכונה.

את צריכה לזכור שכל אחד מגיע לחתונה עם תיק. יש כאלה שהתיק שלהם קליל יחסית, יש כאלה שהתיק שלהם כבד יחסית. מה התיק שלך? לכאורה נראה תיק כבד, זה נכון, אבל זה גם מאוד תלוי באישיות ובאופי שלך!
וגם אם זה תיק כבד, אל תדאגי, יש בחורים חזקים שיכולים לשאת גם תיק כבד. את לא צריכה יותר מידי כאלה, רק אחד. אחד שיראה אותך ולא רק את המשפחה והקשיים, אחד שיבין ויתמוך בך בתהליך של בנית בית בצורה נכונה, ובעיקר- שיאהב אותך בגלל מי שאת ולא בגלל המעטפת של מה שעברת בחיים.
שתדעי לך,Reminder
שכולם, אבל פשוט כולם- מורכבים.

גם המשפחות שנראות הכי טובות חלקות ומושלמות מבחוץ, מתמודדות עם לא מעט קשיים..
הכל תלוי במה חושפים (מהדברים שיש לנו שליטה עליהם כמובן).

אמת.חמדת66

מממ...והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"ח באלול תש"פ 09:03
מזכיר לי סיפור על מישהו שאני מכיר, שישב ליד חבר מהישיבה שלו פעם אחת, והוא שיתף אותו בקשיים שלו ובמורכבויות משפחתיות באמת לא פשוטות. לקראת סוף השחנ''ש החבר שלו אומר לו 'ואני עוד חשבתי שאצלי יש מורכבויות..'. לפעמים יש לאנשים הזדמנות לקבל קצת פרופורציות על החיים...

מוסר השכל- לכולם יש מורכבויות,
אבל נראלי שזו לא השאלה (/ התשובה) הנכונה
טוב, כתבתי משהו וצנזרתיReminder
עבר עריכה על ידי Reminder בתאריך כ"ט באלול תש"פ 03:44
לדעתי כתבתי מהמם אבל לא נורא.
..והוא ישמיענו
נכון, ציניות זה דבר מהמם.

ולגופם של דברים, לפני הצינזור.
לבוא לאדם שמרגיש משהו ולהגיד לו- 'אה תשמע, זה שום דבר, כולם מורכבים באותה מידה, ומה שאתה מרגיש זה לא נכון. תתעודד בזה שהמורכבות שלך היא בדיוק אבל מה זה בדיוק כמו כל אדם אחר'-
זו בודאי לא הדרך לעזור לאדם להתמודד עם הכאב.
להקשיב לו, להכיל אותו ו*מתוך המקום הזה* לחשוב אם יש פתרון (ולא תמיד יש ולא תמיד צריך, לפעמים הפתרון הטוב ביותר הוא להקשיב ולהוות אוזן קשבת)- לדעתי זה הרבה יותר מועיל לאדם. במקום לבטל את הרגשות שלו ע''י אמירה נורא נורא מלומדת שכולם שווים, ואין ושום ערך להרגשה הסובייקטיבית. זה רק מוסיף תסכול והרגשה שאף אחד בעולם לא מצליח להבין אותי, ואני תקועה
אבלקוד אבל פתוח

היא לא באה לפרוק את הכאב על המשפחה שלה, אלה את הכאב על איך שיראו אותה.

להגיד לה שלכולם יש מורכבות, זה בדיוק הסיבה שהיא לא צריכה לחשוש מאיך יראו אותה, וממילא אין על מה להצטער על כך.

אני אמרתי שזה מה שצריך לעשות?..והוא ישמיענו
לא, אני אומר שזה מה שצריך לעשותקוד אבל פתוח

מסכים עם רימיינדר

לדעתי יש בחינה מסויימת בחיים,והוא ישמיענו
שמבטאת בערך את הרעיון של-
'אמר ר' יצחק לא חרבה ירושלים אלא על שהושוו בה קטן וגדול'.

אני מתכוון מבחינה רגשית,
גם אם לפעמים הרעיון הזה שכולם שווים נכון (אני לא חושב ככה אבל נניח)- לא תמיד זה נכון להגיד אותו
לא אמרתי שכולם שווים🤦‍♀️Reminder
אמרתי שכולם עוברים קשיים, לכולם יש נקודות אי בטחון..
אחד חושב שלא ירצו אותו בגלל המשפחה שלו, השני חושב שהמראה שלו ירתיע בחורות, והשלישית בטוחה שבגלל שהיא ביישנית וקשה לה להפתח עלולים לדחות אותה.
הרביעי בטוח שהוא מושלם בלי שום פגמים, ולכן דוחה את כולן בטענה שהן לא מספיק טובות בעבורו, וזה גם עלול לעכב.

אמרתי שלכולם יש קשיים, לא שלכולם יש את אותן הקשיים.

כנל בקשר לתגובה של-
@advfb
ואיך ההבנה הזאת אמורה לעזור לה?והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ג' בתשרי תשפ"א 15:40
הרי בחוויה שלה-
הקושי שלה הוא כנראה שונה ומורכב מקשיים אחרים. אז טוב, תגידי לה שגם אחרים חווים קשיים מי יותר ומי פחות- זו כבר אמירה רציונלית, אבל היא לא מתחברת למקום הרגשי שלה- החויה שאף אחד אחר לא יכול (וגם לא יוכל ) לחוות (אבל ממש לא התכוונתי אגב למקום הדי-ציני שלקחת את זה לפני שמחקת...)

או בעצם- מה האמירה שלך אומרת? מה עומד מאחוריה?
אבל המקום הרגשי הזה לא טובReminder
הוא גורר אותה לחשוב שאף אחד לא ירצה להתחתן איתה
ניסיתי לתת לה פרופורציות עי אמירות רציונליות, הגיוני סהכ לא?

אני מבין.והוא ישמיענו
יש לי כמה מחשבות פשוט לגבי זה:

קודם כל- ייתכן שאת צודקת. בכל מקרה כאשר זה לא מגיע מהמקום שלה- כלומר מהבנה של המקים שלה וניסיון להראות לה את הפרופורציות הנכונות מתוך המקום הזה (במילים אחרות: תרגום)- אז היא לא תשתכנע. הרי היא לא באמת חושבת שהיא הבחורה היחידה בעולם עם קשיים, מן הסתם, ולמרות זאת היא העלתה את זה- כנראה הקושי שלה הוא קושי אחר מאשר נקרא לזה נגיד 'חשיבה לא לוגית/ פרופורציונלית'. אם הבעיה היתה השכל- אפשר בקלות לפתור את זה ע''י הוכחות לוגיות, רק שזו לא הבעיה כאן..

אבל, המחשבה השניה שלי. חלק ממה שמפריע לה לעניות דעתי זה לא רק הרגש. גם את זה אפשר לפתור- היא תעשה משהו שהיא אוהבת או שירגיע אותה, ואז היא תהיה במצב רוח אחר שיאפשר לה לשמוע את מה שאת אומרת.
אני חושב שפה יש גם צד של שכל- ואת אמרת שאת מסכימה עם ההנחה-
קושי זה לא *רק* דבר סובייקטיבי. כלומר, יכול להיות שאני לא יכול להעביר את ההרגשה שלי לאדם אחר,
אבל אם היה מדד שהיה יכול לעשות חישוב מורכב שכולל גם את עוצמת הקושי מצד עצמו וגם את העוצמה שהאופי שלי מקנה לקושי (מה שנקרא קושי סובייקטיבי)-
היו קשיים יותר גדולים וקשיים הרבה הרבה יותר קטנים.
כאשר אני נניח, כאדם החווה, רואה שזו לא רק חויה סובייקטיבית שלי- אלא אפילו במדד של הקושי מצד עצמו- במדד האובייקטיבי הוא נראה קושי הרבה יותר קשה, למשל- קושי שהרבה פעמים מוצג כקושי שהוא בעייתי בדייטים-
פה בדיוק עובר הגבול מקושי דמיוני או מחוסר פרופורציות לקושי אמיתי.

עוד הערה קטנה: יש בעיה בלהגדיר קושי כקושי לא פרופורציונלי. הבעיה היא בדיוק מה שאמרתי מקודם, קושי מורכב גם ממימד סובייקטיבי, שאין לך דרך לדעת אותו או למדוד אותו, כיון שאנחנו לא חווים אותו. ומכיון שכך, האמירה שהקושי חסר פרופורציה- מתייחסת רק למימד האובייקטיבי, ומתעלמת כליל מהמימד הסובייקטיבי. והבעיה היא ששני המימדים גם יחד מגדירים את מושג הקושי.

סליחה שאני מתעכב וחופר על זה. לדעתי זה חשוב
מאיפה ההנחה שאני לא מבינה את המקום שלה?Reminder

אני חושבת שלפחות לפי מה שהיא פירטה פה, הכרתי אישית אנשים עם סיפורים הרבה יותר קשיםחיוך.

זאת התגובה האחרונה שלי בדיון,  לא חושבת שיש טעם להמשיך לדון בזה, מה גם שזה לא מכבד את הכותבת או אחרות במצב שלה שקוראות.

הבהרתי את דעתי בנושא כבר כמה פעמים.

יכול להיות שאת מבינה,והוא ישמיענו
אבל לא שידרת את זה בתגובה הנ''ל. ולכן בסה''כ שאלתי מה ניסית לעשות ואיך זה אמור לפתור, ולכן גם הבנתי את זה כהקטנה של הקושי מה שגרם לי להגיב את התגובה הראשונה שלדעתי היתה לגמרי לגיטימית ולא צינית בכלל
הכאב על המשפחה הוא המשך ישיר על איך שיראו אותהadvfb

אלו שני דברים שאי אפשר לנתק בניהם.

כל אחד בונה בכוחותיו שלו את התדמית שלו ומחליט איך לספר את סיפור חייו.

היחס שלה למשפחה שלה ולמציאות שהיא חיה בה משפיע בהכרח על היחס שלה לסביבה.

חלק מהסיפור הזה - מה מקומה של המשפחה שלי בתוך עולמי? וכל אחד צריך למצוא תשובה לשאלה הזאת שתהא טובה עבורו.

תהליך של השלמה עצמית עם המצב הוא בהכרח מביא גם בטחון עצמי שפותח הזדמנויות.

סתכל על התגובה של @ענבל -

מממ - לקראת נישואין וזוגיות

לפעמים שמנסים להגיד לאדם שלא יקח ברצינות את החסרון שהוא רואה זה יכול פעמים באמת להעצים את הבנאדם וזה יכול לפעמים להוסיף כאב על כאב.

היא לא אמרה שלא תקח ברצינותקוד אבל פתוח

היא אמרה שהיא לא היחידה. כלומר לא ישפטו אותה על זה

העניין יותר פנימי נראה ליadvfb

עצם החשש משפיטה כשלעצמו הוא העניין.

כשאדם מספר לעצמו את הסיפור שיקדם אותו - כבר ממילא פחות אכפת לו מה ישפטו אותו.

אני לא רוצה להוסיף כי זה נושא רגיש.

זה נכון ולא נכוןברוקולי

וגם סובייקטיבי למה מתקבל
אבל המסר שרצית להגיד נכון
המציאות כ"כ מורכבת עד שיש בה מקום גם לאמירות פשוטותadvfb

משפחה שמסתייעת מהרווחה היא שונה ממשפחה שלא זקוקה לכך.

בלי ספק שהכוונה שלך טובה, אב לא נראה לי שזה מה שכדאי לה לשמוע עכשיו.

יש עניין לחוש את המציאות כמו שהיא ולא לנסות טשטש אותה ע"י השוואות.

היא חווה עכשיו סוג של אובדן ביחס למשפחה שהיא היית רוצה לגדול לתוכה למשפחה שהיא נמצאת בה כעת.

התחושה הזאת, שהיא ממש לא נעימה היא שלב חשוב להתקדמות אישית.

ולאחר מכן - לאחר הפנמה של השלמה (סוג של( עם האובדן) - צרייך לא לעשות השוואות לחברה!

כי מה שמתאים לאדם שלא גדל במשפחה כזאת לא מתאים לאדם שגדל במשפחה כזאת.

לא כדאי להתנחם מעצם העבודה שלכולם יש קשיים.

מה שבאמת יכול לנחם - זאת התמודדות טובה עם הקושי הקיים מול הבנאדם ברגע זה.

אם נחשוב על מישהי שנמצאת במצב קשה והצליחה לעלות ממנו - זה וואו! זה הכי ראוי להערכה. ולא סתם בשביל הכפיים. זה באמת בונה קומה בבנאדם שתשפר את האיכות חיים שלו.

ממש ככה! תגובה קולעת👌והוא ישמיענו
ברור שמדובר במשפחה שונה,Reminder
אבל כל משפחה היא שונה.

ולכל אחד יש מה לתקן.

זה קצת מציק לי השימוש במילה- "משפחה כזאת".

וזה די ממשיך את הקו הלא טוב של הכותבת.
המיתוג של- משפחה כזאת, זה מה שגורם לה להגיע למסקנה- שאף אחד לא ירצה להתחתן איתה, הרי מדובר במשפחה עם תויות "כזאת" שטופלה ברווחה.
יש המון קשיים, אבל כלום לא משתווה לקושי של משפחה שטופלה עי הרווחה רחמנא ליצלן🙄.

אני מבינה את הכוונה הטובה שבתגובה שלך, אבל לדעתי זה רק מעודד את הכותבת להשאר במצב ההוא של הרחמיים העצמיים.
100 תגובות שמעודדות אותה לזה לא מדי יעזרו לה לשינוי תודעתי.. אז מה עשינו בזה?

נכון, זה מקרה קשה, אין ספק. מקרה מורכב.
אבל יש ככ הרבה מקרים מורכבים אחרים, לא פחות קשים..
יש מקומות עם אלימות פיזית בנוסף, יש כאלו שנראים עם משפחות מושלמות אך עברו תקיפה מינית וזה מרגיש להם כמו כתם,
לכל אחד יש את הדבר שמבחינתו יגרום לאחרים פחות לרצות אותו.
וצריך לדעת איך לקום מזה, איך לתקן את זה,
אך לא להתמקד רק בזה- לראות גם את הדברים הטובים שיש.
זהו.
...advfb

כדאי בהחלט להפסיק להתמש בדמוי השלילי בתור מיתוג.

בהחלט כדאי להקפיד על זה וחשוב שהעלת את זה.

השימוש בהצמדת טייטלים לאנשים הוא בחלט לא כ"כ חיובי.

לוקח את זה מדבריך.

אבל ההשוואה לאחרים בכל זאת נשמעת לי מוזר. 

לא אפרט מפאת כבוד משפחתיענבל

בס"ד

אבל עברתי סיפור יחסית דומה. 

מעבר לסיפור הזה אני גם עם הפרעת חרדה ועוד שלל דברים שהיו עלולים לגרום לאנשים לפסול אותי. 

היום אני נשואה כבר שנתיים וחצי, בעלי שמע על כל הדברים האלה כבר בדייט הראשון והחליט שזה לא מפחיד אותו. 

אני חושבת שמה שחשוב באמת זה ההתמודדות שלך עם המצב, איך את הצלחת להתרומם למרות ואולי אפילו בגלל הקושי, ואיך את תופסת את המציאות שלך. יש גברים שלא פוחדים מהתמודדות עם מורכבויות, צריך פשוט למצוא אותם. 

אל תשכחי גם שלכל אחד יש תיק, כשאנחנו באים לבחור בן זוג אנחנו באים לבחור עם איזה תיק אנחנו מוכנים להתמודד. יש בהחלט כאלה שלא ירצו את התיק שלך, אבל יש גם כאלה שאת לא תרצי את התיק שלהם וחשוב לדעת את זה. הסיבה העיקרית בעיניי שאת צריכה לשפר את ההסתכלות שלך על עצמך בגללה, היא שלא תסכימי לכל אחד כי את לא מאמינה שמישהו טוב ירצה. את חייבת להאמין שגם את יכולה למצוא, שאת בהחלט ראויה לבעל מדהים ונפלא, שעם כל מה שיש לך את עדיין יכולה להביא איתך לנישואין המון ושמי שיתחתן איתך יזכה גם בדברים טובים. 

מקווה ממש שתמצאי את האחד שלך ושהוא יהיה הכי הכי נכון לך.

ב"הצלחה רבה!

אני בפרטי אם תרצי פירוט ספציפי

חייב להגידמבקש אמונה

אהבתי שסיפרת על עצמך הכל בדייט ראשון...

הלואי ולי היה את האומץ הזה לחשוף הכל

אבל גם לא תמיד זה יהיה חכםחמדת66

זה מאוד מאוד משתנה. (כמובן שצריך לומר בהתחלה, אבל עדיין יש הבדל בין ראשון לשלישי וכו')

אמת אמת.. אבל לפחות שיהיה לי את האומץ לספר מתישהומבקש אמונה

ואז אני אוכל להחליט מתי נכון לספר.   

הבעיה שכרגע אין לי בכלל את האומץ הזה, אלא הכל נובע מחשש לאבד ורצון חזק להיות נאהב.

אתה מבין אחי..

אמן, חיבוק וירטואלי.חמדת66

תודה חברמבקש אמונה

אתה יכול בבקשה לפרט למה זה לא חכם?והוא ישמיענו
תודה! 🙏
מאחרחמדת66

ובד"כ להטיח את כל השק בפנים כבר בפגישה הראשונה, עלול להיות כבד מידי. הוא\היא בכלל לא מכירים אותך, אבל הם כן, כעת, מכירים כל מיני דברים שליליים בלי שום מושג באיזו פרספקטיבה לראות אותם. וכך, יתכן שגם מישהו\מישהי מתאימים יפרדו בגלל שהם נבהלו ("למה מגיע לי כל הטוב הזה"). לעומת זאת, אם מחכים מעט לשלב שמכירים מעט יותר (שזה מאוד מאוד משתנה), ו"פורשים" את מה שרוצים לומר בצורה יותר נעימה לאוזן, המדויט\ת יודע בדיוק את אותו מידע, אלא שהוא שהוגש בצורה יותר נעימה ולא "נפל" עליו. הוא\היא גם יכירו אותך יותר וידעו לשים דברים בפרספקטיבה מתאימה.

יובהר, בשום פנים ואופן לא להסתיר. אבל יש דרכים לומר דברים שלא כל אחד מסוגל לשאת בצורה ישירה. 

אוקיי, תודהוהוא ישמיענו
אנסה לחלק את זה קצת אחרתadvfb

במקרה שיש דברים שאדם פחות בטוח בעצמו ופחות שלם איתם - לא כדאי לחשוף על ההתחלה.

דברים שאדם שלם איתם ובטוח לגביהם - כל עוד זה לא משהו חריג ממש - מבורך לא להתבייש ולפתוח על ההתחלה.

מממענבל

בס"ד

תראה, אני פשוט הייתי בנקודה שכבר אמרתי שחלאס, לא רוצה להתבחבש במחשבות האם מישהו ירצה אותי או לא, פשוט אומרת הכל על הדייט הראשון וככה חוסכת לי אנרגיה וזמן. במקרה הפעם הראשונה שעשיתי את זה גם יצאה לי טוב

אני כן רוצה להדגיש שסיפרתי הכל אבל לא מהצד הרגשי [לפחות לא מבחינתי, הוא הרגיש כאילו שפכתי את ליבי ורק אחרי החתונה גילה כמה זה לא נכון]. סיפרתי שהיו ויש לי קשיים חברתיים, את הפרטים הטכניים על ההורים שלי, את זה שבזמנו לקחתי כדורים נגד חרדה, דברים כאלה. לא סיפרתי איך אני מרגישה עם זה, מה הוביל לכל זה וכו', התמקדתי בעיקר בפרטים שעל פני השטח. 

כן ראוי לציין גם שהוא היה חבר שלי בפייסבוק אז הוא קצת ראה דברים שכתבתי והחליט שזה שווה לו את זה. זה לא אומר שהוא לא נבהל לפעמים [למשל כשבדייט שלישי אמרתי לו שאני רוצה למנוע היריון בהתחלה. לא הרגע הכי מדהים שלי] אבל הוא כן הבין והחליט שמעניין לו, שכיף לו, שהוא מרגיש בנוח איתי ושזה לא מספיק חשוב בשביל לחתוך את הקשר. 

אגב, אני כן הייתי עושה את זה גם אם זה לא היה מצליח איתו. פשוט כי אני בן אדם די ישיר וכנה וכי נמאס לי מאנשים שחותכים על דברים כאלה אז מעדיפה לא לצאת עם כאלה מלכתחילה. על הכדורים הפסיכיאטריים רציתי בכלל שיגידו לו בשלב ההצעה אבל שכחתי לומר לשדכן. בסוף באמצע הדייט הראשון אמרתי לו שאני הולכת לעשות משהו אבל שלא ייבהל. הוצאתי את הכדורים מהתיק, הסברתי לו מה הם, לקחתי אחד וזהו. 

קיצור, מקווה שהובנתי.

הובנת לגמרי. תודה על התגובה!מבקש אמונה

מדהים! יש הרבה מה ללמוד מזה.advfb

היי, באמת סיפור קשה..את סוחבת על הגב משקל נוראי, מהרבה בחינואורות הכתובה
אם לא מספיק מה שסבלת וחווית בילדות, עכשיו זה גם פוגש אותך בצעד שלפני הבית שלך. וזה באמת קשה, החששות שלך מוצדקים מאד, זה באמת באמת לא פשוט.
לא מתכוון להאריך פה, אבל אודה לך מאד אם תכתבי לי בפרטי
עד אז, שה' ישמח אותך ויאיר את דרכך, כפל כפליים מכל הסבל שהיה ועודנו
נישואים הם סוג של מאזן בין יתרונות לחסרונותshaulreznik
נתעלם לרגע מסיפורי מופתים למיניהם ("מוישל'ה העני נישא באושר ועושר לבתו של פרנס העיירה"). לרוב, החתן והכלה המיועדים עורכים בראש סוג של מאזן:

"הוא מבוגר ממני בעשרים שנה, אבל הוא עשיר כמו קורח"
"ההורים שלה פרימיטיביים, אבל היא מיס תבל"
"הוא שמן, אבל יש לו לב זהב"
"חיצונית היא לא משהו, אבל היא מדענית אטום במקצועה"
וכן הלאה.

מי שסוחב על גבו חיסרון בולט כלשהו, אישי או משפחתי, צריך לחשוב על פיצוי או ליצור פיצוי שכזה: השכלה, קריירה, מראה חיצוני. סליחה על הציניות, אבל ככה החיים מתנהלים.
לא צריך לחשוב על פיצוימחייכת =)

זה לא עסקים פה.

היא עברה ועוברת את מה שהיא עוברת, בע"ה היא נבנית מזה ולומדת מהטעויות של ההורים שלה כדי לא לחזור עליהם.

לכאורה זה נראה חיסרון, אבל להפך- זה יתרון! דווקא מתוך הקושי, היא עם הרבה יותר מודעות של מה נכון ומה לא נכון לעשות בקשר זוגי ובחינוך ילדים, אפילו יותר ממי שגדל בבית "נורמלי" ..

היא שווה בזכות מי שהיא, היא לא צריכה לתת פיצוי על שומדבר ולא להתנצל על כך. הקב"ה שם אותה דווקא במשפחה הזאת לא סתם, זה חלק בחייה שה' מכוון ובע"ה רק לטובתה.

אידאלים לחוד, המציאות לחודshaulreznik
תנסי לשכנע שדכן מצוי שאיזשהו בן לאימא נרקומנית ולאבא אסיר משוחרר (אני מקצין בכוונה) הוא חתן מעולה, כי הקב"ה שלח לו נסיונות קשים, והבחור עמד בהם בהצלחה.

שוב, החיים הם פחות סיפורי חסידים ויותר חישובי הבעד והנגד: "המשפחה שלו חילונים, אבל הוא עילוי של ממש", "היא מבוגרת ממני, אבל אבא שלה רב ידוע" וכן הלאה.
וואומהלב שלי
יש הבדל גדול גדול בין שדכן לבין זוגיות.
שדכן באמת מסתכל על הנתונים היבשים.
חכמה, יפה וכו,
ואז באמת כשמציע, צריך לאזן בין ההצעות.
חכם לחכמה. משפחה איקס למשפחה איקס וכו'

אבל

בין בני זוג זה שונה לגמרי. אתה לא חיי עם רשימת יתרונות וחסרונות.
זה מכלול.
והרבה פעמים חיסרון לאחר זה יתרון לשני (שלא כמו שדכן שזה דיי שחור ולבן)

בנוסף בזוגיות נכנס פרמטר של אהבה.
כשהיא אמיתית, היא מכסה על הכל.

אתה יכול לראות בחורה שבעינייך לא יפה או לא חכמה.
ובעייני בעלה היא מושלמת.

גם החתן/הכלה הפוטנציאליים עושים בירורים בשלב כזה או אחרshaulreznik

הפורום הזה מלא בשאלות "האם לספר לה שאני...", "באיזה שלב מספרים לו שאני..." וגם "נפגשנו, איך מבררים פרטים אודותיו". אז כן, האהבה מכסה על הכול, והקב"ה מזווג זיווגים, אבל צריכים להיערך גם למציאות יותר שכיחה, שבה המדויט אפילו בתת-מודע מתחיל לעשות חשבון: "מצד אחד, יש לה הורים פרובלמטיים. מצד שני...", ולדאוג לצד השני הזה.

נכוןמהלב שלי
בדייטים זה לגיטימי והכרחי בעיניי לעשות רשימה וסדר, של מה מתאים ומה לא.
האם בגלל הסיפור המשפחתי שלה, היא צריכה להתאמץ ולצאת מגדרה ולפצות??!
ממש לא
היא תתאמץ להתחזק מהסיפור הזה בשביל עצמה.
ומי שלא מתאים לו או לא יכול להכיל את זה -
לא מגיע לו אותה.
חבל שאנחנו פחות חיים את האידיאלים בצורה כוללת ומקיפה,והוא ישמיענו
ואז יש הפרדה בין המציאות לאידיאלים
כי החיים מורכביםshaulreznik

ניקח מצבים שכיחים יותר: מצד אחד, "במקום שבו בעלי תשובה עומדים וגו'", מצד שני, כלה דתייה טיפוסית רוצה שבסדר המשפחתי המורחב האורחים מהצד של החתן לא יבואו עם כיפות של בית מלון ולבוש לא הולם.

מצד אחד, מי שמתגייר, מקבל נשמה חדשה, מצד שני, לא כל אחד/אחת ימותו על חמות גויה

וכן הלאה, וכן הלאה.

אהה הבנתי אותך.והוא ישמיענו
לפני ר''ה אני לא רוצה להישמע כמקטרג (לא כלפיך ח''ו או מישהו).
אני פשוט לא מבין איך השיטה הזאת של הפיצויים צודקת (מלשון צדק), כתבתי משהו וחזרתי בי מלכתוב
מה שדובר בשירשור זה לא פרט שמספרים לשדכןקוד אבל פתוח

קשר זוגי הוא לא שוק של סחר ומכר.advfb

בלי לקשר לזה שזה ציני - זה גם לא נכון.

נכון - לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. כל אחד.

אבל זה לא מונע את העובדה, שבסופו של דבר - חיבור אמיתי לבנאדם קורה שהוא נוגע לך בלב.

לא שהוא מרשים אותך עד כמה הוא תותח.

אחרי שתיים שלוש פגישות הרושם החיצוני שאתה מתאר מתסמס. 

עדיין לא ראיתי פה שירשורים כאלהקוד אבל פתוח

של אנשים שמוותרים על משהו בשביל יתרון חיצוני.

עוד לא פגשתי מישהי שתצא עם מישהו עם פער גילאים של 20 שנה רק בגלל הכסף שלו, אם היא לא חיפשה מבוגר מלכחילה.

עוד לא פגשתי מישהו שמפריע לו הורים פרמיטיבים ויצא עם מישהי רק כזאת רק כי היא יפה.

עוד לא פגשתי מישהו שיצא עם מישהי לא יפה בעניו רק כי היא חכמה.

אתה בהחלט יכול לפגוש אנשים שמתלבטים ולפעמים גם הסכימו לוותר על יתרון חיצוני בשביל משהו משמעותי

הוא מבוגר ממני ב20 שנה אבל הוא היחיד שאני מרגישה שמבין אותי

ההורים שלה פרמיטיבים, אבל אני אוהב אותה וכיף לנו יחד

יש לנו חיבור מדהים, אבל חיצונית משהו מפריע לי

כל הדברים שבאמת חשובים, כמו חיבור, שיח טוב, תקשורת וכו' המון אנשים מוכנים לוותר על הרבה דברים בשביל להשיג אותם ואני מכיר כמה דוגמאות:

- בחור שלא שומע הצעות בנות עם ילדים, אבל ברגע שישב לשיחה אם אמא לשנים בגלל החיבור שלהם הוא החליט לנסות.

- מישהי שלא הייתה מוכנה לצאת עם מעשן, ואחרי שפגשה אותו והוא סיפר לה על כך בדייט השני, הם בסוף התחתנו.

ויש עוד המון דוגמאות לא רק עבורי...

בעז"ה תתחתני ותקימי בית לתפארתמהלב שלי
עבר עריכה על ידי מהלב שלי בתאריך כ"ח באלול תש"פ 21:32
וכל המכשולים שעברת רק יגרמו לך לבנות בית טוב ושמח יותר.
ממליצה לך ללכת לטיפול אישי לפני החתונה.
שיעזור לך לבחור מתוך שיקול דעת נכון ושלא הפחד יהיה המניע שלך.
מניסיון.
יש לי פחד גדול להידמות להורים שלי.
ב"ה התחתנתי עם בעל מקסים.
הפחדים עדיין שם, כל מה שנראה דומה, אפילו אם הוא טוב לי, מרתיע אותי.
הרבה פעמים זה פחד להידמות לדמות או סיטואציה מהעבר.
אני בטיפול עכשיו.
הייתי יכולה למנוע הרבה עוגמת נפש אם הייתי הולכת לפני החתונה.
את מביאה איתך שק של חוויות מהבית.
למדת על בשרך מה אסור לעשות ואיך לא נכון לחיות.
את יכולה לנתב את זה לטוב ולבית נהדר.
חשוב לפרק את הכל, הפחדים, הטראומות ולחבר מחדש.
קודם עם עצמך. תגיעי שלימה.
ואז בעז"ה עם בעלך.

נחשפת זוגיות לא תקינהמני123456
לצערי זה לא משהו נדיר..יש עוד אלפים כמוך..ותדעי לך שעם כל הקושי שהדבר זה נותן לך יתרון משמעותי על פני בנות אחרות. את תבואי יותר מוכנה לקשר זוגי, המודעות שלך לזוגיות טובה יותר. בקיצור זה רק לטובתך..(הקב"ה נותן ניסיון לאדם רק אם הוא מסוגל לצלוח אותו). אבל עם גודל המעלה גודל האחריות, זה ידרוש ממך עבודה קשה, קודם כל מול עצמך וגם מול ההורים. לתקן את ההורים אי אפשר, אבל את יכולה לצאת מהניסיון הזה גדולה! תלכי ליועץ נישואין טוב, תקראי ותשמעי ספרים ושיעורים על זוגיות (ספר מומלץ המדריך לנישואין של הרב זמיר כהן)
ותדברי עם ההורים שלך על זה בזהירות רבה.
ויכול להיות שגם הוריך יגיעו ביום מן הימים לקשר טוב ובריא.
זה בבחירתך אם למנף את המצב למקום טוב יותר!
דוגרימתנה שווהאחרונה
בוא נדבר דוגרי ונאמר שכל אחד מחפש שהצד השני יהיה כמה שיותר נחשק.לכן הקטע של ההורים זה לא מוסיף..
אך סופסוף המריבות של ההורים זה משהו שלא תלוי בך
אני חושב שאם תרגילי את עצמך לחשוב שאת תותחית ותפעלי כך, זה העיקר
ואני בטוח שתמצאי את זיוווגך.
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יפה טוב לדעתהפי
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפיאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי היםאחרונה
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
לא פחות פוסלות אבל להן חופרים כל הזמן ששעון מתקתקתל אורות
שמראהלא עיקר ויתפשרו. אבל לבנים " מוותרים" ואומרים שלהם מראה חשוב, ואין מה לעשות, ויש מבחן 5 שניות ראשונות, וצריך לקבל את זה.. ( ויש מקומות שממש אומרים לבנים ש"מגיע להם" בחורה מהממת ויפה כשהם.. בלשון סבתא מרוקאית "בסדר בסדר" וזהו). אז לא, גם לבנות יש מה לומר, וגם בנים צריכים להקפיד על מראה, ללכת לאימון זוגיות כשצריך.. גם הם צריכים ללמוד להסתכל מעבר לחיצוניות.
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

אולי יעניין אותך