פחות לחץ, להשגיח אבל לא ההיסטריה, לטעמי הילדה מרגישה את זה וזה כבר סיבה טובה להמשיך.
כשרואים שהיא מתקרבת ללול, להצטרף אליה, להגיד לה את רוצה לראות את התינוקת? בואי תראי איזה רגל קטנה הנה תלטפי.
באופן כללי, לשדר שזה כיף שיש תינוקת שהיא עוד קצת תגדל ואפשר יהיה לשחק ביחד.
אני מסכמת לילדים מה תינוק עושה בהצגונת התינוק רק בוכה כל היום, וווואה, אוכל, ווואה קקי, ווואה לישון, וואה אוכל, ווואה קקי.... הם משתעשעים מזה ונראה לי שגם מבינים מזה למה אני עסוקה הרבה בתינוק. "מזל שאת כבר גדולה ומדברת מה שאת רוצה..."
לשתף את הגדולה בטיפול, איזה גדולה איך את עוזרת לאמא בואי תזרקי את הטיטולי של התינוקת לפח. איזה אלופה! איזה גדולה!
להכין משחקים/סיפור כיף במיוחד לזמן ההנקות,לייצר זמן פנוי לצומי לגדולה, לאפשר מגע ביניהם עם מנטרה "לאט לאט".
קיצר יש סיכוי שאני לא מחדשת כלום, אבל מקווה שאני לא טועה כשאני אומרת שהגדולים מרגישים שאנחנו סומכים עליהם שלא יזיקו. זה הרי כיף בשבילם שנוסף אח אין סיבה לקנאה או משהו.
זה בגדול בהרגשה הפנימית בפועל פשוט להשגיח.
ואם כבר הרביצה לא הייתי מענישה יותר מדי, מרחיקה ואומרת "אוי את גדולה וחזקה והיא קטנה וחלשה צריך לאט לאט", מקסימום כשחוזר על עצמו תופסת לגדולה את היד וסופרת נגיד עד חמש או עשר ומשחררת את היד עם אמירה של "יד עכשיו אל תשכחי לאט לאט לתינוקת"-כאילו זה היד לא בסדר וברור שהילדה טובה.
ויש כוסות כאלה שלא נשפך מהם. נגיד בסופר פארם יש כוס ששואבים ממנה מכל צד בהיקף שרק רוצים כמו כוס, אבל לא נשפך, אצלי הילדים אוהבים אותה יותר מכוס רגילה. למה להסתבך ולהוסיף עבודה ולחץ ולחכות שיעבור.