מה זה שמחה אמיתית?מחי
מה זה לדעתכן שמחה אמיתית?

לדעתי שמחה אמיתית זו שמחה פנימית שלא תלויה בגורם חיצוני. זה משהו אפשרי בכלל? שייך להגיע לזה?

בליל החג הייתי עייפה מאוד, ישנתי רק שעה והתינוק התעורר ולא רצה לחזור לישון, בכה ובכה. אחרי שעה שהסתובבתי איתו עם עיניים חצי עצומות וכמעט נופלת מהרגליים הערתי את בעלי שיסתובב איתו. ישנתי 40 דקות ושוב שמעתי אותו בוכה. מסתבר שבעלי טייל איתו חצי שעה, הוא נרדם אז הוא הניח אותו בעריסה. אחרי 10 דקות הוא התעורר והעיר אותי ושוב האכלתי, החזקתי לגרפס, ריקודים, סיבובים, והילד בוכה ומסרב לישון.
כאן כבר נשברתי ובלב צעקתי על ה' - מה אתה רוצה ממני, מה?? אתה רואה שאני גמורה, אני לא יכולה יותר, אני חייבת את השינה הזו.
חשבתי לעצמי, אם אני אשמח עכשיו זו בדיוק תהיה שמחה אמיתית. או אפילו לא שמחה שלא תלויה בשום סיבה, אלא פשוט לשמוח ולהודות לה' על האוצר שיש לי ביד, להגיד תודה ה' שאני ערה בלילה בגלל תינוק בריא, תודה שזו רק עייפות ולא בעיות בריאותיות וכו', לשמוח שאני אמא.
אבל גם את זה לא הצלחתי לעשות, בכלל לא. אמרתי תודה לה' על התינוק הצרחן הזה ועל האחים שלו, אני מעריכה מאוד את האוצרות ששלחת לי, אבל גם כועסת. עייפה, מותשת, גמורה וכועסת, כי אתה יכול להושיע אותי ולעזור לי שהתינוק הזה ישן, ובמקום זה אתה מדיר שינה מעינינו, וכל שעה של חוסר שינה בלילה = יותר עצבים וחוסר סבלנות ביום, ואני לא יכולה להרשות את זה לעצמי.

אז מעניין אותי מה אתן חושבות... אפשר להגיע לשמחה אמיתית? איך מצליחים לשמוח גם ברגעים עייפים/ מלחיצים/ מתישים / מפחידים/ כואבים/ עצובים/ מייאשים/ השלימו את החסר?
וואו ריגשת אותי.מקווה לטוב מאוד

זאת באמת שאלה ענקית... תני לי לחשוב על תשובה.

אני נמצאת באותו המקום. 

עוד הפלה עוד הפלה ועוד אחת... ה' אתה יכול בקלות להביא לי תינוק, אז מה אתה רוצה ממני שאתה לא מביא לי. 

בדיוק כתבתי על זה לעצמי קצת חיזוקים... 

בכל מקרה, אשמח לתשובה גם מאחרות...

ולא רק זה, הרי אם ה' לא מביא לי , גם את הזמן הזה אני אמורה למלא במשהו, לא כך?

זאת אומרת יש סיבה למה אני לא מקבלת/ או למה קשה לי, נכון?

וואו זו את המדהימהמחי
אני מתלוננת על תשישות מהילדים, ואת אומרת לי שאת באותו מקום, עם ההפלות... שה' ימלא את משאלות ליבך בקרוב!!.

לגבי הסיום, גם אני חשבתי כך. יש סיבה למה ה' לא נותן לי לישון, למרות שהוא יודע שאני כל כך צריכה את זה, והוא צריך לתת לי את הכוחות לגדל את הילדים שלי בשמחה, ברוגע, בשפיות. אז אני אמורה לעשות עם זה משהו, לא? אם לא לראות את הטוב בזה, לפחות לא לכפור בזה ולכעוס עליו. אבל הדבר היחיד שהצלחתי להרגיש היה כעס ויאוש
תקשיבי משהו נוסף שחשבתימקווה לטוב מאוד

ואני ממש שמחה שהעלאת את זה. (@@מחי משום מה כתבתי את התגובה לעצמי) @מחי

בתכל'ס אחרי שכתבתי, חשבתי שזה לא בול אותו הדבר ואולי זה היה גם לא 'פייר' שהכנסתי את זה. 

כי את באת ודיברת על זה שבמצב של החיים הטובים והשמחים קורה לנו דברים שממש לא קלים. 

כאילו, חיכינו לילדים, תכל'ס לא נעים אבל לא תמיד יש כוח אליהם...

רצינו עבודה, אבל כשיש אותה, הכי אין כוח ללכת לשם בעולם...

וכו' וכו'. 

במידה מסוימת זה שאלה קצת אחרת, העניין הוא שלא תמיד יש לנו את הכוח/החשק/היכולת לחיות את החיים הטובים. 

ואני חושבת שמהמקום הזה את שואלת...

וקצת נדחפתי לך עם שאלות שעולות לי. וגם בהם הייתי רוצה לטפל. 

אני חושבת שגם את וגם אני מבינות שהכל מה' שהכל בצורה הנכונה מאיתו. ברוך ה' זאת אומרת בהחלט יש לנו את בסיס האמונה, אבל רוצות לעבוד אותו בצורה הנכונה. לא מתוך כעס אלא באמת ממקום טוב,

אבל לפעמים הנפש קשה לה. 

והדוגמא שהבאת היא קלאסית, העייפות עייפות עייפות בלי פנאי לעצמי, חולשה של אחרי לידה. 

אז לזה בטח נכון, התשובה שכולם פה אומרות שהשמחה לא נמדדת ברגע מסוים, היא תשובה לגמרי אמיתית. 

חוץ מזה הייתי מחלקת את זה ל2.

שלב א': הכעס כביכול על ה' שיכול לשנות את הדברים, הייתי מנסה להתאמן על זה, לא כשאני עייפה ובלי כוחות. להאמין שכל מה שהוא עושה מגיע עם חשבון מדוקדק וזה לא במקרה, ולכן זה שהוא יכול לעשות אחרת דווקא יכול לחזק שאם הוא לא עושה את זה. זה מכוון זה לא במקרה.

כשאת שואלת אותו, למה הילד חייב לבכות, ואת מיד אומרת באיזה שהוא מקום, התינוקי בוכה כי זה הדבר הנכון והמדויק בשבילי עכשיו, ומשהו (הקב"ה) עכשיו בכוונה עשה את זה לכבודי. 

(בסוגריים אם ממש בא לך כבד ותחזירי לי תשובה שמעניין אותך, קראתי על זה בחג בחובות הלבבות ויכולה להרחיב עוד קצת)

כל מה שאני כותבת לך, זה בשביל לחזק את עצמי ואל תביני משום שורה שלי שאני מצליחה בזה תמיד. 

שלב ב': שמחה תוך כדי, ובכן בכזה מצב זה בהחלט לא להתחיל לרקוד ולשמוח. אלא להתפלל לה' שיעזור לך להשכיב את המתוק (מתוקה?) ולהרדם בנחת בעצמך. (לפעמים כל מה שה' רוצה זה את התפילה כך שזה באמת יכול לעזור, לפי מה שכתוב שאדם אין לעבוד את האדמה(בראשית))

וכמובן להרדים ולנסות לישון בעצמך...

השמחה לא תפרוץ כנראה (אולי באיזה רגע נעלה במיוחד) באמצע הלילה. 

שלב ג': כתבתי פה ל2 ומשום שזה כל כך עוזר לי אני אכתוב גם לך. פתאום התחלתי ממש לשמוח מהמילים "אתה בחרתנו מכל העמים אהבת אותנו ורצית בנו" כמובן לשמוח מהדברים שה' נתן לנו, אבל גם שמחה מאוד פשוטה על זה שאנחנו יהודים, שה' בחר אותנו מתוך מליונים של גויים ואוהב אותנו...

תודה שנתת לי לבטא את עצמי, עזרת לי מאוד

וגם תודה אם קראת עד הסוף ולא נפלת מרוב כובד

איזה מהממת את, כתבת כל כך יפה ומרגש!בארץ אהבתי
ואני מאוד מתחברת לנקודה שכתבת על זה שה' תכנן את הקושי הזה במיוחד לכבודי.
יש לי עוד מה לכתוב ממחשבותי בעניין, אבל אולי אמצא זמן מחר להרחיב.
ואם מתאים לך להרחיב על מה שכתבת (מחובות הלבבות) אני אשמח לקרוא...
תודה אשתדל בהמשך היוםמקווה לטוב מאוד

תודה רבה!!מחי
קראתי כל מילה
אשמח מאוד להרחבה מחובת הלבבות!
שאלה מצוייינת, אני צריכה לחשוב על זהמק"ר
האמת שדנתי על העניין עם חברה לפני החג
הדיכאון של כל המצב עכשיו, קורונה, סגר, חגים באווירה אחרת לגמרי, ועדיין המצווה של ושמחת בחגך חיה וקיימת...
איך? איך שמחים גם במצבים שהם לא אופטימליים לשמוח?
מחכה למחשבות המחכימות שלך מחי
ותודה על שאר העידודים, עוד לא הספקתי לענות לך
אני לא חושבת שצריך לשמוח באותם רגעיםאמאשוני
זה על אנושי. ומי שיגיד לי שהוא מצליח לשמוח אז לדעתי הוא לא מחובר מכל הבחינות וזה יכול להתפרץ אח"כ למקום לא טוב. גם ביהדות יש מקום לאבל ולקושי.
אבל אני חושבת שהמטרה היא לא להתמכר לקושי אחר לעשות מאמץ להיחלץ ממנו ולשמוח אח"כ במה שכן טוב.
כלומר לא צריך להיות טוב כדי לשמוח, צריך למצוא את הטוב, למצוא במה להיאחז, כדי לשמוח.
תודה!מחי
תדייקי לי,
אז אם הבנתי אותך נכון, את אומרת שברגע של הקושי אי אפשר לשמוח, אבל צריך לזכור שזה קושי זמני, ולשמוח כשהוא עובר? או שגם ברגע של הקושי עצמו אפשר למצוא משהו טוב לשמוח ממנו?
הראשוןאמאשוני
אני חושבת שביהדות יש מקום להביע קושי ועצב ולא לנסות להפוך את הרגע הזה לשמח.
יש הרבה פסוקי תהילים שמתאימים למצבים כאלו.
אפשר אולי לנתב את הקושי לתפילה, אבל לא לשמחה.
אחרי שהרגע עובר, לצורך העניין ישנת טוב, למצוא את הנקודות הטובות ולהגיד תודה ה' שיש לי תינוק עם כל החבילה שבאה איתה.
דווקא אימשוני אני לא מסכימה איתךmango
@מחי מהממת תודה על השרשור
@אמאשוני יקרה לא הסכמתי עם מה שכתבת
כלומר מסכימה שיש מקום לקושי וכאב.. אבל לא במקרה הזה של מחי, בטיפול בילדים יש שאיפה להיות בשמחה, כן
ואותי ממש מחזק לדעת שזה חסד עם בריותיו של הקב'ה!! קמה בלילה. מנדנדת, מחליפה, מאכילה.. וואו, זוכה להיות השליחה של ה יתברך להאכיל ולטפל.. מעביר את החסד שלו דרכי

מסכימה עם הקושי, התסכול והעייפות (''למה אתה עושה לי את זהההה'' ככ מכירה את זה .. אוי העייפות הנוראית של החודשים הראשונים) אבל אוהבת את הכיוון שלמצוא שם את השמחה, את ההודיה

וכן.. באמת גדלים מזה בסוף, איכשהו
וכנראה שהאימהות שלנו נבנית גם מהרגעים האלו..
תודה יקרות! אשמח לעוד תשובות מחי
לא חייב לענות על השאלה הענקית איך מגיעים לשמחה אמיתית. שתפו מהנסיון שלכן מה עזר לכן לעשות את השינוי הזה בראש, לחשוב בצורה חיובית ברגע שזה היה ממש קשה
נראה ליבת 30
כשאנחנו שקועות בתוך מצב מסוים של תסכול או קושי, אז באמת קשה לנו להיכנס לשמחה.
אולי הדרך היא איכשהו להסתכל על המצב מלמעלה, או לגרום לעצמינו לא להיות שקועות בו, ואז אפשר גם לתת.לקצת שמחה להיכנס
את מהממתהעוגב
והכנות עם הקב"ה חשובה. וזה יפהפה שדיברת איתו ואמרת לו גם מה כואב לך.
ואם נותנים לכאב לעבור דרכנו, ככה בכנות, בלי להתעלם או להכחיש, אז אני מאמינה שהשיחה, כשהיא נוכחת, היא אמיתית. כמו שהיא
נכוןמחי
אין לי בעיה להגיד לה' מה כואב לי.
הפריע לי שהרגש הכי נוכח היה כעס, שמקורו בעייפות כמובן. מעניין אותי אם יש כאן מישהי שמצליחה להיות עייפה או עם קושי סוחט אחר ויש משהו שמצליח להחזיק אותה חיובית גם ברגעים האלה
גם אני ככה🙁נביעה
בעייפות קיצונית אני זוועתית

כועסת על עולם

מה שעוזר לי זה-

רק ספר טוב, סרט טוב- זה פשוט מעביר לי את כל המצב רוח הרע.

אני שוכחת, נוסקת במחשבה ומקומות אחרים ..
וחוזרת רגועה יותר
כשאני מרגישהoo
את הכעס מגיע
וזה לא חייב להיות מקושי סוחט
לפעמים זה סתם משהו קטן שהדליק אותו
אני עושה פעולה מרגיעה
הולכת לרגע לחדר/ מכינה לי קפה/ שוטפת פנים/ אוכלת משהו מתוק/ כמה נשימות עמוקות
ומזכירה לעצמי שאחרי שהכעס יעבור, הכל יראה אחרת, ושחבל לבזבז אנרגיות עליו
מקסימה אתאביול
אני משתדלת להזכיר לעצמי דברים טובים... כל אות ערב אנחנו אומרים משהו טוב שניה לנו היום... וככה זה מרגיל אותנו להסתכל על הטוב
אני חושבת שבעיקרון את צודקת - ראי ערך הסיפורים על ר' זושאמתואמת
אבל כשנבוא לשמים לא ישאלו אותך למה לא היית ר' זושא, אלא למה לא היית מחי... (בתקווה שכן תהיי, כמובן. כלומר - השם האמיתי שלך )
אני מתכוונת לומר בזה שזו דרגה עליונה - להיות תמיד-תמיד שמחים, וכנראה שזה בא בעבודה קשה מאוד.
אבל אנו הקטנים (וסליחה שאני מכלילה אותך, למרות שאת גדולה ועצומה ממני) - תפקידנו לפחות לנסות לשמוח בדברים קצת "רוחניים" יותר מסתם סטייק טוס, או שוקולד טוב, במקרה שלנו, הנשים
לשמוח כשאנו מצליחות ליצור משהו, לשמוח כשאנו מצליחות לתפעל את הבית והילדים בצורה טובה, לשמוח כשאנו מצליחות לשמח מישהו אחר, לשמוח כשאנו מצליחות להתפלל באמת או ללמוד משהו תורני... (כתבתי את הדברים בהדרגתיות - מהרוחניות הנמוכה ביותר לגבוהה ביותר).
ואולי כך, אחרי שנאמן את שריר השמחה בדרך הזו - נצליח להגיע לשמחה תמידית...

[כמובן, כל מה שכתבתי הוא לעניות דעתי הקטנה...]
מנסה לענות...אין לי הסבר
אני חושבת ששמחה זה לאו דווקא חיוך או צחוק.
אני מאמינה ששמחה אמיתית זו שמחה של הלב,
שאת מרגישה שהלב מונח במקום שטוב לו,
שאת מרגישה שהנפש רגועה.

ולכן אין שום צורך לחייך ב2 בלילה עם תינוק צורח ושקים מתחת לעיניים. כי זו לא שמחה פנימית אלא חיצונית.
השמחה האמיתית מתחילה הרבהה קודם לכן.
היא מתחילה במה את חושבת על החיים שלך, האם טוב לך איתם בכללותם.

זה כמו נגיד שיוצא לי להתעצבן קצת על בעלי.
בנקודת זמן הזו אפשר לחשוב שלא טוב לי ושמח לי איתו.
עובדה שאני התעצבנתי.
אבל הטוב והשמחה הן לא הסתכלות נקודתית, הן הסתכלות על כל מתווה החיים.

אז אני חושבת שבנקודת זמן הזו בלילה,
שאת מרוטה מעייפות,
סחוטה מלילות ללא שינה,
לא הרבה זמן לאחר לידה,
לא חייב שתשמחי, כי זה רק חלק מהפאזל.
מותר לך להגיד "עכשיו קשה לי", אבל עצם זה שאת מוכירה תודה לה' גם ברגע הקשה, מראה שאת שמחה. שמחה אמיתית ומיושבת על הלב. שמחה אמיתית!!
התחברתי!! שמחה היא מצב תמידי, בלי קשר לרגשות האחרים שלנו...מתואמת
סיכמת במשפט מה שאני כתבתי בשלוש פיסקאות🤣אין לי הסבר
מההמתת😁
בסך הכול נתתי כותרת לפירוט הנהדר שלך מתואמת
גם @אודיה. כתבה את זה
התחברתי לכל מילהפשיטא
מקסימה השם בשימוש כבר!! תשובה מדהימהmango
תקשיבי, כל הזמן מתבלבלים... מה יהיה הסוף??מקווה לטוב מאוד

אויששש סליחההההmango
@אין לי הסבר לתופעת הבלבול!! סליחה מותק 💓 ובאמת באמת זו מחמאה..
אך ורק! 😉🙂השם בשימוש כבר
דיייי בואו ננעל כבר ת'שרשור הזהmango
חחח הוא ארוווווווך 🤦🤦🤦🤦
55 זה ארוך?? נראה לי התבלבלת והתכוונת לשרשור שלך...השם בשימוש כבר
חח אופסס.... טוב. די. הלכתי לישוןmango
עושה לעצמי פדיחות קבל עם ועדה
🤣🤣🤣🤣אין לי הסבר
מותק שאת!!
היי היי לא לנעול את השרשור שלי בלי רשות מחי
אין ספק שזו מחמאה ענקית♥️♥️♥️אין לי הסבר
אהבתיאורוש3
רשמת כל כך מהלב ורוגשת אותיאם_שמחה_הללויה
מהרצון שלך להיות שמחה אמיתית.
תקראי את הסיפור על החכם והתם של רבי נחמן,מכירה?

אני חושבת להיות בשמחה תמידית זה עבודהאם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך י"ח בתשרי תשפ"א 00:20
זה לא המצב הטבעי , אולי אצל הילדים כן. אבל ככל שמתבגרים ומתווספת הדעת המצב הטבעי למשוך את עצמנו למרה שחורה.
איך עובדים על זה?
מחפשים נקודות טובות בעצמנו, במצב, ובעיקר בעיקר מפסיקים לרדוף את עצמנו. שמעתי משפט שהחלטתי לחרוט לעצמי בזכרון ״ כל עוד האישה לא שמחה בעצמה הדבר העיקרי שהיא צריכה לעבוד עליו זה לחפש בעצמה נקודות טובות וזה התשובה שלה בשלב הזה.
גם אם זה ייקח חודשים , זה העבודה שלי כרגע.

וזה כמו שריר, מיום ליום חזק יותר..
היי פספסתי אותך!מחי
ניסיתי לתייג אותך ולא הצלחתי אז המשכתי הלאה ושכחתי לחזור אליך.
מה הסיפור על החכם והתם?
וזה כל כך נכון, קודם כל אנחנו צריכות להיות שמחות עם עצמנו כדי להצליח לשמוח גם עם קשיים ואתגרים.
תקראי,ממש מחנך איך להגיע לשמחה אמיתיתאם_שמחה_הללויה
ממליצה עם פירוש של הרב ארוש, אבל גם בלי פירוש לקרוא את זה זה מחזק!
אני חושבת ששמחה אמיתית היאאודיה.
לא נקודה רגעית.
היא מציאות מתמשכת.

אדם שבאופן כללי שלם עם החיים שלו, אוהב, נאהב, עמל, מצליח ואולי עוד פרמטרים.

לפי דעתי ההודיה לה', השמחה, לא נמדדים ברגעי משבר, אלא השוטף.

מסייגת שאם יש הרבה רגעי משבר או שהמשבר גדול במיוחד, זה יכול לפגום בשמחה המתמשכת...
כל כך מזדהה איתךאמא11
גם לי בליל החג היה ניסיון עם ההרדמה של הילדים ומחשבות על איך מגיעים לשמחה.. אחרי הסעודה ניסיתי להרדים את בן השנתיים ובת החודשיים. עליתי הביתה מהסוכה ורציתי שהם כבר ישנו כדי שיהיה לנו זמן זוגי. קיויתי שיירדמו מהר כי הם היו ממש עייפים ולחזור למנה אחרונה ולברכת המזון. אחרי הרבה זמן שהם לא נרדמים ואפילו אני בעצמי נרדמתי קצת והתעוררתי הבנתי שזה המצב עכשיו. אני מאוד רוצה שיקרה משהו אבל ה' רוצה אחרת אז עכשיו זה הדבר הכי טוב. ירדתי חזרה לסוכה עם שניהם בהשלמה כזאת שעכשיו הכי נכון שהם ירדמו בשמחה ברגוע בלי לחץ והזמן הזוגי שלנו עוד יגיע. בסוף הבן שנתיים נרדם בסוכה אחרי הרבה זמן וגם בעלי עם כל הילדים ואני עליתי הביתה לישון לבד... אני לא מצליחה להבין למה זה הדבר הכי טוב אבל ההרגשה של ההשלמה שאני עושה מה שאני יכולה ומה שלא בידיים שלי הוא מאת ה' עשתה לי ממש טוב. הרגשתי שה' מנסה אותי בעניין השמחה. כמה אני מצליחה לשמוח כשדברים לא הולכים לפי התכנון שלי. זאת השאיפה שלי להגיע להבנה שמה שלא בידיים שלי הוא מאת ה' ולא יכול להיות יותר טוב מזה. ה' מנהל את העולם והוא עושה את זה הכי טוב. נראה לי שזאת השמחה האמיתית.
וואו.... ממש. נקודה חשובה, תודה שכתבת!!mango
שאלה ממש טובהדבורית
רק חייבת לומר משהו לגבי הדוגמא שהבאת...
אני על עצמי הבנתי שבלילות כאלו אני לא מכבידה על עצמי בשום שאיפה נשגבת להיות שמחה או להודות לה' או לא לכעוס.
את כל העבודה הרעיונית אני משאירה לבוקר
בלילה אני מפלצת ואני גם לא לוקחת את עצמי קשה
כל המחשבות שעוברות לי בראש בלילה הן לא אינדיקציה לכלום
הן לא משקפות מי אני
הן לא משקפות מה אני מאמינה בו
הן לא משקפות שום כלום חוץ מאשר עייפות מרסקת

אני פשוט אומרת לעצמי:
"מחשבות של לילה"
מורשה לעצמי לחשוב הכל ולהרגיש הכל בלי להתייחס לשום דבר ברצינות
אחד הדיונים.👍🏻👍🏻 מתחברת.נביעה
זה כמו שעה וחצי של צירי לחץ שהיו לי
בלי אפידורל
שעה וחצי של מליון תנוחות וצירים כואבים למות והיא לא יוצאת.
ואני חושבת לעצמי-*מה אכפת לך שהיא תצא ברגעעעעע?????
למה עוד כפה(ציר מזויע)
ועוד כפה
ועוד
כמו רכבת שדוהרת עליך קרון אחרי קרון
אוי זה היה נורא

לידה שניה שלי.
אחכ היה לי קשה להתפלל
כולל דיכאון אחרי לידה כי היא בכתה ובכתה ובעלי היה במילואים.

אז שאלתי את הרב אמרתי לו שלדעתי לא עמדתי בניסיון.
והוא אמר לי- ועכשיו, את מאמינה? ושמחה?
כן
מזה קשור
כי, הוא אמר, כי זה אומר שעמדת בנסיון. כי עכשיו(!!) את שמחה ומלאת אמונה.
ולא נשארת שם. בכעס.

לא יודעת..

והאישה הזאת שאבא שלה נפטר
והאבא המאמץ שלה נרצח
ואז בעלה מת בתאונת דרכים.

כאילו- מה???

אין לי תשובות.
איתך בשאלות.

הרב אמר לי אז- תפתחי תלמדי תתחזקי באמונה כשטוב.
שתהיה צידה לדרך כשקשה יותר.

ה' יעזרנו ויצילינו

ועוזרנו ומצילנו❤
שרשור יפהצפורה
עוזר לי מאוד לדעת שכל הרגעים הקשים האלו חולפים.
נניח לילה ללא שינה לא חוזר על עצמו לנצח.. יעבור יום יומיים וזה יעבור.

הקושי של רובנו ביומיום יכול להיות מתמשך לתקופה אבל לא לנצח (לרב. לא מדברת חס ושלום על משהו בריאותי שרק מתדרדר וזה מצריך כוחות נפש אחרים..)

ולנסות לתפוס את הרגע ולחייך לילד המתוק שעל הידיים למרות שכבר רוצים שהוא ירדם... למרות הקושי לתפוס רגע אחד ולתת לו משמעות חיובית עבורי. בתוך החוסר סובלנות, עייפות.. זה לא שהם נעלמו.

לי יש קושי שמלכלכים שופכים.. ממש קשה לי לקחת את עצמי לנקות בלי לכעוס (גם כשזה ממש בלי כוונה). וראיתי שזה שריר שאפשר לחזק. לא מיד לאבד עשתונות כשזה קורה. לנסות להתבונן על המצב בחמלה. אך אחד לא עשה לי"דווקא". וזה חלק מהתפקיד בבית לנקות, לסדר, לארגן. לא כל התפקידים בבית הם מרגשים ומלאי משמעות. (מילד גדול כמובן אני אצפה שינקה אבל אצלי עדיין קטנים).

גם אם הרבה פעמים לא מצליחים להגיב כמו שהיינו רוצים. אחרי זמן רואים תוצאות. הכעס קצת יותר קטן. היכולת להתגבר על החוסר סובלנות יותר טובה.
תודה על השאלה הזו! לומדים ממנה כל כך הרבה...בארץ אהבתי
בדיוק באחד הימים האחרונים חשבתי לעצמי איך יש פה בפורום כל כך הרבה נשים מעולמות שונים ורקעים שונים, ואיך כשעולה שאלה שקשורה לעבודת ה', כל אחת נותנת זווית אחרת מחכמת החיים שלה, וזה כל כך מעשיר ומוסיף.
ועכשיו השאלה הזו כל כך מתאימה, בדיוק על המצווה של החג (והמצווה היחידה המיוחדת של החג שנשים מצוות בה בדיוק כמו הגברים...), וזה גם קושי שכל אחת מאיתנו פוגשת בדרך שלה, ויש כל כך הרבה מה לחשוב ולהעמיק בזה.
אז תודה שהעלית את השאלה וזיכית את כולנו לחשוב וגם להחכים מחכמת החיים של כולן פה.
בעז"ה מקווה למצוא מחר זמן לענות מהגיגי על הנושא...
וואו איזו שאלה נפלאה ואיזו תשובות מהממות!Tm123
גרמת לי ממש לחשוב, במיוחד כי בדיוק סיימתי לשוחח עם בעלי היקר שעובר תהליך מורכב, והשיחה הזכירה לי כמה כרגע הוא כמעט ולא מצליח לשמוח.
אני חושבת ששמחה זה לא רגש, זה יותר מצב שנמצאים בו. להיות שלם עם המקום שלך בחיים, להרגיש שאת במקום נכון ומצליחה לממש את עצמך. זאת הידיעה ש-ה' שם אותנו סמקום שהכי נכון ומדויק לנו ושכם הקשיים באים לטובתנו, הם זמניים ויעברו, ולדעת להודות על הטוב גם על הדברים שנראים מובנים מאליהם.
עוד משהו שעוזר לי, הילדה שלי גדולה ועדיין קמה מלא לינוק בלילה, כשהיא קמה אני כל פעם מודה ל-ה' שהיא בריאה ושיש לי חלב בשבילה (ההנקה מההתחלה ממש לא פשוטה לי),
ולכן כל הנקה אני אומרת גם מזמור לתודה על כל הטוב, וגם שיר המעלות שה' יעזור לי להתמודד עם הקשיים העכשווים.
מה שכתבת בסוף - וואו! איזו אשה מיוחדת את. 💝קמה ש.
יואו את אלופת העולם!!! (אם כבר את מצטטת את חנן..)וואוו
איזה גיבורת על!!
מי, אני? מי זה חנן? 🙈מחי
בטח וזה חנן בן ארי , הוא זמר ויש לו שיר שנקראנפש חיה.
אלוף העולם
ויש לו גם שיר שהמשפט בפזמון זה--אין לי הסבר
"מה אתה רוצה ממני, מה?"
לא מכירהנפש חיה.
חנן בן אריוואוו
תודה לכל מי שענתה!! אכתוב יותר כשאוכלמחי
מצחיקה שכמוני, פותחת שרשור כבד ואין לי זמן להתעמק בו בכלל
קראתי את כולכן, לא מצליחה לענות לכל אחת עכשיו אבל החכמתי מאוד! מקווה לפרט יותר בהמשך
התחברתי להודעה שלך ממש לעומקנגמרו לי השמות

גם לעייפות - שהיא כבר 11 שנים מהווה לי אחד ממוקדי האתגר והקושי העיקריים בחיים בכלל ובהורות בפרט

וגם לעניין השמחה - שגם אני מנסה ורוצה כ"כ לברר אותה עד לעומק.

אז קודם כל תודה לך שהעלית את זה למודעות של כולנו

וקצת מהגיגיי/חפירותיי בנושא

לגבי העייפות - אני באמת חושבת שכל אדם שמצליח להתעלות מעל העייפות ולהיות אפילו רק "נורמלי", לא שמח אלא רק ניטרלי - זו כבר דרגה עצומה שאני אישית לא מצליחה להגיע אליה ברוב מוחץ של הפעמים בהם אני עייפה...

עייפות זה צורך בסיסי של הגוף. הכי בסיסי שיש.

כמו לאכול, לשתות - לישון. כך הקב"ה ברא אותנו. כך אנו מתקיימים.

אם יגזלו מאדם שינה - הוא עלול למות. וזו באמת אחת משיטות העינוי שהיו בעבר. משהו נורא נורא נורא.

אנשים הגיעו בעבקבות עייפות קיצונית למעשים איומים שלא נדע.

זה כאילו את בצום 3 ימים רצופים וכמעט מיובשת. כך זה שאת לא ישנה לילה אחרי לילה,

יום אחורי יום,

וצריכה להיות שם בשביל אחרים - אחראית, אמא, רעיה, אישה,

להרגיע, להאכיל, לנדנד, להיות מכילה - וכל זה ועוד כשאת גמורה גמורה גמורה.

ושוב - זה לא משהו רגעי שאפשר אח"כ להשלים שינה בכיף - זו מציאות סיזיפית שקורית ומתמשכת עוד יום ועוד יום ועוד יום.

אני ממש זוכרת את הלילות הלבנים האלה.

וואי וואי וואי הבטן מתכווצת רק מלהיזכר בהם!

קודם עם הבת הראשונה

אח"כ עם האמצעי שלא ישן יותר מחצי שעה רצוף עד גיל 11 חודשים (אמיתי לגמרי) - ובעלי ואני היינו ממש עושים תורות של לנדנד אותו ואני זוכרת שבישוב שגרנו אז ממש אמרו לנו שאנחנו נראים כמו זומבים.

וכך באמת הרגשנו - זומבים.

העייפות הזו הביאה אותי לבכי, לדצעקות, לעצבנות, אפילו צעקתי על התינוק המסכן שישן כבר! הייתי פשוט מפלצת, מכשפה - יו ניים איט, הכל הולך, ובלי טיפת ציניות או הגזמה - באמת באמת הייתי מפלצת!

הרגשתי האמא הכי רעה בעולם

האדם הכי רע בעולם

איך אני מסוגלת להגיע לכעס הזה, לעצבנות הזו, להתנהגות הזו ריבונו של עולם איך?1 

וזה היה לימוד ארוךךךך ארוך ומתיש מתיש

עד שהבנתי שזה לא אני - זו העייפות

וזה מה שהיא עושה לבנאדם!

ואני... ובכן - בנאדגם! בסך הכל בן אדם!

ואז מתייחסים אליה ומסתכלים לה בעיניים לפי מה שהיא באמת - עייפות.

ולא אמא רעה! ולא אישה רעה!

ולא מפלצת ולא כל אלה!

אז איך נהיים אפילו טיפה פחות עייפים?

מי  יכול לעזור?

מה יכול לעזור?

ואם אין מה שיעזור - לפחות לפחות לקבל את עצמי, להתפלל בדמעות שביחד עם ה"ה' אין לי כוחחחח"

שיהיה גם "ה' תן לי כוחחחח"!

הדבר שהכי עזר זה האמונה, התקווה, המשפ]חה, התמיכה, העזרה, הקבלה העצמית,

וכמובן - הזמן שעבר והתינוק שגדל והשינה שלאט לאט הלכה וגדלה עד שנהייתי בנאדם ולא זומבי שוב...

ולגבי השמחה - אני גם חושבת שהשמחה יכולה להגיע רק אחרי הקושי ולא תוך כדי.

אם הצלחתי בקושי עצמו להישאר שפויה - מבחינתי זה כבר וואו אחד גדול! בינתיים אפילו לא מדמיינת יותר מזה...

אחרי שעובר הקושי, כן אפשר לשמוח במה שכן יש, להודות, ההודיה עצמה היא כלי מאוד מאוד מאוד מדהים וחשוב שמאוד מעורר את השמחה לענ"ד.

כשאני עייפה/כועסת/מוצתשת/מפחדת/לחוצה/כאובה - מאוד מאוד קשה לי להיות שמחה.

אבל כשזה קצתנרגע, ועוד יותר שזה נרגע לגמרי - אני מנסה להתרכז במה שטוב, להתמלא בו, מבפנים.

וזה נכון כמו שאמרו כל החכמות מעליי שזו מציאות שלמה של שמחה - של הרגשה שאתבמקום הנכון, בכיוון הנכון, שהחיים שלך בכללותם הם החיים שאת אוהבת ובחרת בהם 

ואם יש קושי/קשיים נקודתיים - מתמודדים איתם, אבל עם ידיעה שאני במקום הנכון שלי. שאני בבית שלי. ושיהיה בסדר בעזרת ה'. 

מה שעוד עוזר לשמוח לדעתי זה חד וחלק האמונה בקב"ה.

התפילה.

ההתבוננות הפנימית בעולם ובמשמעות שלו,

אפילו לנשום עמוק לתוכך באוויר הצח ולהתרכז בחיות (בשורוק) של העולם ולהבין שאת מוקפת באהבת הבורא,

כמובן גם הצלחות שהיו לך בעבר ושיש לך עכשיו,

סביבה תומכת, משפחה אועהבת, אנשים שיכולים להיות שם בשבילך תמיד,

בטוח יש עוד אבל זה כרגע מה בעולה לי

שנזכה כולנו להיות בשמחה שלמה אמן!

ואוווו איזו תגובה יפהלפניו ברננה!
תודה רבה על השיתוף, למדתי הרבה!! ⁦❤️⁩⁦❤️⁩
אז לקח לי פחות זמן ממה שחשבתי מחי
וואו, זה כל כך נכון. רק להצליח לא להיות שליליים באמצע העייפות ולהישאר ניטרליים זה כבר עצום. הגזמתי לגמרי עם הציפיות לשמחה במצב כזה

ואני רק - וואו! איזה קושי עצום עברתם. לא יאומן.
דרך אגב, קראתי פעם בספר אחד סיטואציה של אם טריה ומרוטה מעייפות שצועקת על התינוק שישן כבר, והוא משתתק לרגע ואז מתחיל לצרוח עוד יותר מבהלה. בלילות העייפים האלה זה צף לי הרבה פעמים בזיכרון... מצד אחד זה מעודד, כי הדמות הזו בספר מתוארת כדמות כל כך טובה ונעימה, ונראה לי שהסופרת רוצה להראות שזה יכול לקרות לכל אחד, ושזה לא מראה שום דבר רע עליך, רק שאת מאוד מאוד עייפה. מצד שני זה עוזר לי לא לעשות את זה, כי אני זוכרת שבספר זה רק גרם לתינוק לצרוח עוד יותר חזק
תודה גם ממני 💗קמה ש.
אז שוב תודה לכל אחת שטרחה לחלוק מהגיגיה מחי
@מתואמת התחברתי מאוד! צודקת ממש. לא מבקשים ממני להיות משה רבנו ולא ר' זושא, אני רק צריכה להיות מחי בלי לנסות להעפיל לדרגות שלא שייכות אלי ואז לצנוח ולהתאכזב. לעשות את המקסימום שמחי מסוגלת אליו. חזק.
וגם החלק השני של דברייך, מסכימה מאוד.

@אין לי הסבר וגם @אודיה. תודה! ממש נכון. אז מסכמת לעצמי - שמחה היא לא מצב נקודתי, צריך לראות את הסך הכולל, וזה בסדר אם יש רגעים קשים יותר.

@אמא11 הזדהיתי מאוד עם התיאור. מסכימה שהרבה פעמים עבודת השמחה מתבטאת בהשלמה הזו, בהבנה שדברים לא הולכים לפי איך שרצינו וזה רצון ה' כרגע

@דבורית תודה על זה! נכון נכון נכון. מתואמת כבר העמידה אותי על מקומי שאני לא צריכה לנסות להיות ר' זושא, ואת מחזקת את הנקודה הזו בלילות כאלה זה לא אני, ואפסיק לייסר את עצמי על המחשבות ורגשות של לילה. אגיד לעצמי שבבוקר זה יעבור וזהו.

@נביעה וואו. שעה וחצי של צירי לחץ... אין מילים. לא יודעת מה היה בתגובה שלך שכל כך נגע בי, אבל עזרת לי עם התגובה הזו. ממש תודה על השיתוף

@צפורה תודה על הזווית הזו! כל כך נכון. בלילות הקשים האלה אפילו רגע אחד שהצלחתי לחייך לקטן, ללטף ברוך (ולא באגרסיביות...), לחמול, זה כבר המון.

@בארץ אהבתי בדיוק מה שחשבתי. את התשובות של הסביבה הקרובה אלי אני מכירה או יכולה לנסות לנחש. דווקא כאן אני יכולה לשמוע תשובות מכל כך הרבה נשים מכל הרקעים וזה מה שאני אוהבת כל כך בפורום! בכל נושא, ובמיוחד בדיונים שקשורים לעבודת ה'. יש כל כך הרבה מה ללמוד מכל אחת כאן!

@Tm123 מאה אחוז. אני שומעת את זה הרבה, וצריכה לשנן את זה לעצמי ולהפנים, שזה קושי זמני, זה יעבור, זה לא ישאר ככה לנצח.

@נגמרו לי השמות אני צריכה עוד כמה ימים כדי לקרוא את התגובה שלך לעומק תודה רבה על הזמן שהקדשת לכתוב לי!

ועכשיו... נשאר ליישם
את פשוט מקסימה! תודה לך על השרשור הנהדר הזהמתואמת
שעזר לכולנו למצוא נקודות חשובות בדרך לשמחה המלאה והאמיתית...
וואו איזה סיכוםםאין לי הסבר
שמחה לשמוע שקראת אותי😁
מדהימה!!

אחלה שרשור. היה כיף להחכים!!!!
איזה מקסימה שאת מגיבה ככה לכל אחת...בארץ אהבתי
אני התחלתי הערב לכתוב את הגיגי בנושא, אבל עוד לא סיימתי. מקווה שעד שאגמור לכתוב יהיה עוד אפשר להגיב...😏
סתם, מקווה לסיים מחר בעז"ה.
לילה טוב בינתיים...🙂
איזו התייחסות מפורטת ממש ראוי להערכה!!!דבורית
אני מחכה לקרוא בעיון כמה תגובות שטרם הספקתי
תודה שהעלת נושא ככ חשוב
תרם לכולנו ♥️
אמונה בחירה ועבודת המידות.המקורית
בכל דבר קטן להגיד שזה רצון השם עכשיו ולהאמין באמת באמת ובצורה מוחשית, כמו שיודעים שהשמש זורחת בבוקר ושוקעת בערב, שהכל הוא מאיתו יתברך. והכי חשוב - שרצונו הוא טובתי. ואם זה מה שעובר עליי עכשיו אז זה לטובתי. ואם אבחר לראות כך את הדברים ולהאמין שאני צועדת במסלול המיוחד שהוא השליחות שהיא רק שלי בעולם - אזכה לשמחה כי אין שאלה למה. זה ככה כי זו טובתי.
וכמובן שכרוכה בזה עבודת המידות. למשל כשעומדים בסיטואציה של מישהי שמעליבה אותי יש פה 2 מישורים של ניסיון. האחד, למה זה מגיע לי? והשנייה - איך מתמודדים עם אותה אחת?
לעניות דעתי התשובה לשאלה הראשונה היא אמונה. הייתי צריכה לעבור בזיון כך וכך וזה לטובתי אפילו שאינני מבינה למה
ולשאלה השנייה, עבודת המידות. לדון אותה לכף זכות ולנסות למחול. להתגבר על הכעס.
והכל כמובן עטוף במעטפת הבחירה.

שאלה מעולה. אהבתי אותה מאוד. התחזקתי
לקחתי איתי צידה ממה שכתבת, תודה רבה!מקווה לטוב מאוד

מחזק מאודמחי
תודה!
ושתדעו כולכן שמדי פעם אני קוראת את התגובות כאן שוב ושוב וזה ממש עוזר להחזיק את הראש מעל המים ולהישאר במצב רוח חיובי.
אתמול קרו לי כמה וכמה דברים מעצבנים והצלחתי להתייחס אליהם כמעט בשלוות נפש עם מינימום עצבים האפשרי אמרתי לעצמי שזה לא מה שירגיז אותי עכשיו, זה לא שווה התייחסות
אלופה, מהממת!!!מקווה לטוב מאוד

אני אוהבת את העמקות שלך

קנית אותי

סוף סוף סיימתי לכתוב...בארץ אהבתי
חשבתי הרבה על השאלה שלך במשך היום. עלו לי כל מיני כיווני חשיבה. קראתי גם את כל התשובות החכמות שנכתבו בינתיים שגם הוסיפו כיווני חשיבה מעניינים. מנסה לארגן פה את הדברים שחשבתי… (מן הסתם אני חוזרת גם על דברים שאחרות אמרו, וגם כותבת פה דברים שאולי ברורים מאליהם, אבל בשביל הסדר שלי אני מנסה לכלול הכל…)

בשלב ראשון, אני חושבת שצריך להבין מה מצופה מאיתנו בשאיפה, באידאל שלא מתחשב בחסרונות ובמגבלות שלנו. ואחר כך צריך להבין מה בכל זאת נכון לצפות מעצמנו, ואיך אפשר להגיע לזה.

קודם כל, אני חושבת שצריך לשים לב שיש רמות שונות וביטויים שונים של שמחה, ובהתאם לכך גם כינויים שונים לשמחה - בעברית יש הרבה מאוד כינויים שונים לשמחה (פוגשים אותם בשבע ברכות- ששון, שמחה, גילה, רינה, דיצה, חדווה) וכל אחד מבטא ביטוי אחר של שמחה.
היום אנחנו לא מספיק בקיאים ולא יודעים להבחין בין כל הדקויות של הביטויים השונים (רובנו לפחות…), אבל מה שאני בעצם אומרת הוא שכשאנחנו מצווים על שמחה, זה בהחלט לא אמור להתבטא תמיד באותו אופן. יש שמחה שמרגישים כשמקבלים בשורה טובה, יש שמחה שמרגישים בתקופה טובה בחיים, יש שמחה שמרגישים כששמחים עם מישהו אחר, יש שמחה של ריקוד, ויש שמחה פשוטה של הרגשות שלמות, מלאות והכרת הטוב על מה שיש (ויש גם שמחה של ליצנות, שהיא לא רצויה).
הרבה מאוד מהדברים שציינתי קודם כסוגים שונים של שמחה, אלו דברים שבעצם תלויים בדברים שחיצוניים לנו - כשאני מקבלת בשורה טובה אני שמחה באופן טבעי, כשאני בתקופה טובה בחיים- באופן טבעי קל לי לשמוח, כשיש חתונה או אירוע אחר- אני שמחה מהאירוע ומהשמחה של אחרים, או אפילו סתם במפגש כיף עם אחרים אני שמחה מהביחד, כשיש מוסיקה טובה ואנשים שכיף לרקוד איתם- אני יכולה להיכנס למצב רוח של שמחה ולשמוח בריקוד, אבל כל אלו תלויים במה שקורה מסביב. זה לא עבודה שאני עובדת על עצמי ובזכות זה מגיעה לשמחה.
אבל אנחנו גם צריכים לעבוד על זה, לא רק לשמוח כשיש משהו חיצוני שמשמח אותנו. כבר בתורה זה כתוב, לא כציווי מפורש בפסוקים, אלא שהתיאור על כך שהעונשים שבאים על עמ"י הם "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב", ומתוך כך לומדים שיש מצווה לשמוח במצוות - שמעבר לחיוב לקיים מצוות אנחנו מצווים גם לשמוח בהן. אני חושבת שהכוונה היא גם מעבר לקיום מצוות ממשיות, כל דבר שאנחנו עושים אנחנו שואפים לעשות לפי רצון ה', וחלק מרצון ה' הוא שגם נעשה את הדברים מתוך שמחה וטוב לבב.
בנוסף, יש גם את מצוות השמחה בחגים (ובמיוחד בסוכות, בו התורה חוזרת על הציווי לשמוח 3 פעמים). היה אולי אפשר לחשוב שהשמחה בחג היא מהסוג של השמחה שבאה באופן טבעי בגלל משהו חיצוני (שהחג עצמו משמח), אבל בפועל מי כמונו יודעות כמה קשה לפעמים לשמוח דווקא בחגים, וכמה צריך לעבוד על זה…
עוד נקודה שמחדדת יותר למה אנחנו צריכים לעבוד על שמחה דווקא בזמן קושי, זה הקישור של שמחה לאמונה. בדיוק קראתי דברים שכתב הרב ארוש על זה (בעלון 'קרוב אליך' של סוכות) - שבעצם אדם שקשה לו עם צרות שבאו עליו, הוא בעצם 'כופר' באמונה שה' הוא טוב. אנחנו שואפים לקבל את הצרות בשמחה מתוך אמונה שלמה שה' מביא אותם עלינו כי זה מה שטוב עבורינו.

אז אם אני עכשיו חוזרת ומנסה לנסח מה השאיפה שלי בהקשר של השמחה, מה האידיאל אליו אני שואפת, אם לא היו לי מגבלות אנושיים, אני חושבת שאפשר להגדיר את זה כך-
אני שומרת כל הזמן על הרגשת שמחה ושלמות פנימית, שמתבטאת במצב רוח טוב ורגוע ואווירה נעימה, מרבה בחיוכים שמשמחים אותי ואת הסביבה. כשאני מקיימת מצווה או עושה דבר שמבטא את רצון ה' אני שמחה בעשייה שלי (שמחה פנימית של שלמות, מלאות, סיפוק, הכרת הטוב, שיכולה להתבטא גם החוצה בחיוך, אבל לא תלויה בביטוי החיצוני). בחגים אני עושה מאמץ מיוחד להשרות אווירה טובה בבית, לעשות דברים שמשמחים אחרים, וגם לשמח את עצמי כדי שיהיה לי ממה לתת.

התיאור הזה היה יכול להיות די קל לביצוע אם לא היו שום קשיים, הכל היה הולך חלק, כולם סביבי גם היו כאלו שמחים וטובים ומשתפים פעולה עם כל דבר שאני רוצה וכו'... אבל כמובן שהמצב הרבה יותר מסובך, לכל אחת יש את הקשיים שלה, הציפיות של מתממשות, הדברים שלא הולכים, הילדים שלא מקשיבים, התינוק שלא נרדם וכו'. ושם פוגש אותנו קושי אמיתי. ואז עולה השאלה איך אני מצפה מעצמי להתנהג דווקא בזמנים כאלו של קושי, או בעצם - איך ה' רוצה שאני מתנהג בזמנים כאלו.

אני חושבת שצריך קודם כל להבין, כמו שכתבה כל כך יפה @מקווה לטוב מאוד, שה' הוא זה שתכנן לי את הקושי. ה' היה יכול לארגן לי מציאות הרבה יותר נוחה. הוא היה יכול לפתור את כל הקשיים שלי ברגע, אבל הוא זה שיצר לי את הקושי דווקא עכשיו. ולמה הוא הביא לי את הקושי הזה? כי דווקא פה הוא רוצה שאני אעבוד אותו.

אני מעתיקה פה קטע שלמדתי פעם והעתקתי לעצמי כי הוא היה כל כך יפה, שמסביר בדיוק את הנקודה הזו, שה' רוצה דווקא את העבודה שלנו מתוך הקושי-
"בהעלותך את הנרות', אמר רבי חנינא, אמר הקב"ה, עיניים שיש בך יש בתוכן לבן שחור ואין אתה רואה מתוך הלבן אלא מתוך השחור, ומה אם עיניך שיש בתוכן שחור ולבן אין אתה רואה אלא מתוך השחור הקב"ה שכולו אורה הוא צריך לאורה שלכם?'
מכאן למדו צדיקים (כעין זה ב'שפתי צדיק' בפרשתן) 'ארחות חיים' כי היה לא כל העתים שווים, פעמים שמרגיש האדם אור בהיר בשחקים - באותו לבן שבעיניים, כי אור ה' זרח עליו, ועל מי מנוחות ינהלהו הבורא הן ברוחניות והן בגשמיות, לאידך, פעמים שהוא מרגיש כי עולמו חשך בעדו באותו שחור שבעיניים, ומכל צד באין עליו צר ומצוק לייסרו, מצד ייצרו הרודף אחריו או מצד מצוקה גשמית, ויש הטוענים ואומרים שעיקר עבודת וחשיבות האדם הוא בזמנים שאור ה' מאיר עליו, ולא כשאורה וחושך משמשים בערבוביא, וק"ו בעת שהפך כולו לחושך. לזה בא רבי חנינא ואמר 'אין אתה רואה אלא מתוך השחור'- דייקא מתוך השחור תראה את ה' יתברך. ולא תאמר שחפץ הקב"ה יותר בזמני אורה, כי 'הקב"ה שכולו אורה אינו נצרך לאורה שלכם'. אמנם לעבודתינו בזמני החושך הינו כביכול נצרך ונצרך, כי עבודה כזו, מתוך חושך ענן וערפל אין לו להקב"ה מהמלאכים דרי מעלה, כי אם מאיתנו דרי מטה."
(באר הפרשה, בהעלותך תשע"ט)

אז אני כן חושבת שבאידאל דווקא הזמן של הקושי הוא זמן של עבודה. אבל אני חושבת שצריך לדייק על מה נכון לעבוד בזמן של קושי.
במצב היותר אידאלי, שאליו אני שואפת הכי גבוה, אני רוצה שגם כשפוגש אותי קושי, אני לא ארגיש אותו כקושי, אני ארגיש ואאמין שזה טוב עבורי ומדוייק בשבילי, ואני אשמח בתפקיד ובעשייה שאליהם הקושי מוביל אותי. כמו רבי זושא שלא הבין למה שלחו אליו אנשים כדי שילמדו ממנו איך לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה, כי הרי הכל כל כך טוב אצלו, וה' משפיע עליו טוב כל הזמן (למרות שהתנאים החיצוניים של החיים שלו היו כאלו שהרבה אחרים היו מגדירים כצרות, הוא באמת לא הרגיש את זה כך).
להגיע לזה באופן מלא זה לגמרי לא הדרגה שלנו, אבל אני כן חושבת שאפשר להתקדם לכיוון הזה, אם אחרי שאנחנו חווים קושי, ננסה לחזור ולהודות לה' על מה שהיה, ואולי ננסה גם לראות אם אפשר למצוא למה בכל זאת היה בזה טוב עבורינו (כמובן שלא תמיד נוכל לדעת, אבל לפעמים כן מצליחים לזהות כוחות שהקושי הצמיח בנו, או אפילו דברים באמת טובים שהקושי הביא, שרק אחרי שעברנו את זה ראינו למה זה היה צריך להיות דווקא כך, ואפשר גם פשוט להודות לה' בלי להבין, מתוך אמונה שלמה שזה מה שהיה הכי טוב עבורנו גם אנחנו לא יודעים למה).

אבל בזמן שאנחנו בתוך קושי, וכן חווים אותו כקושי, זה לא נכון ויכול רק להקשות יותר אם ננסה להיות במדרגה הזו.
אני חושבת שהשלב הראשון הוא קודם כל לקבל את זה שקשה לנו. להבין שזה אנושי והגיוני שלא תמיד נרגיש או נגיב כמו שהיינו רוצים.
אבל השלב הבא הוא להבין שאנחנו גם רוצים כן לשנות. איפה שאפשר, ובקצב שמתאים לנו, ולא מתוך הלקאה עצמית על מה שלא הולך, אבל מתוך שאיפה כן להתקדם. ומתוך הבנה, שדווקא הזמנים של הקושי זה איפה שה' הכי רוצה את העבודה שלנו.
ומה כן אפשר לעשות בזמן הקושי? קודם כל, להבין שזה ניסיון מהקב"ה (לפעמים זה השלב הכי קשה, כי הנטיה שלנו היא להאשים את המציאות, את האחרים שגרמו לה וכו', וקשה לזכור ולהרגיש שגם זה מהקב"ה).
וזו גם נקודה חשובה, להבין שהקושי עצמו הוא לא נפילה, אלא חלק מהניסיון. כי לפעמים הציפיה (שלי לפחות) היא שהכל ילך טוב וחלק ובכיף, ואז כשמשהו לא הולך כמו שרציתי, אני כבר מרגישה כאילו נכשלתי. וזה לא נכון. צריך להבין שלא הכל בידיים שלי, וכשמשהו הולך לא טוב, אז זה ניסיון, ולא כישלון. ואני חושבת שגם מצב רוח עצבני (או הורמלי), שכביכול זה לא משהו חיצוני, זה גם סוג של ניסיון. כי זה לא משהו שאני בוחרת בו, וזה לא לגמרי תלוי בי, אז זה גם צריך להבין לזהות שזה שאני במצב רוח כזה זה לא כישלון אלא ניסיון.
ומה נחשב כעמידה בניסיון? אני חושבת שברגע שאנחנו פועלים קצת שונה ממה שהיינו פועלים באוטומט שלנו, זו כבר הצלחה. אם עצרתי לרגע והתפללתי לה' שיעזור לי, זה כבר דבר גדול. אם ניסיתי להודות לה' על מה שקורה פה, למרות שממש קשה לי, זו גדלות. אם ניסיתי לרגע לראות את הסיטואציה מנקודת המבט של האדם שמולו קשה לי, ולהגיב באמפתיה לקושי שלו, זו הצלחה אמיתית, גם אם הוא עדיין לא הגיב כמו שרציתי.
נכון שבכל הדברים האלו אין הרגשת שמחה בתוך הקושי, אבל זה נכון לדרגה שלי. זה מה שאני מסוגלת במקום בו אני נמצאת.

עבודה נוספת זה לחזור להרגשה שמחה ואווירה טובה אחרי מה שהיה. אצלי הרבה פעמים אחרי שהילדים רבים או שקורה משהו אחר מעצבן, גם אחרי שמה שהיה נגמר, קשה לי לחזור לאווירה של שמחה וכיף. ופה זו עוד עבודה. וגם פה צריך לקבל את זה שקשה לי, אבל במקביל לנסות לעבוד ולשנות.
אפשר בזמן רגוע לנסות לחקור את עצמי - להיזכר אם היו פעמים שכן הצלחתי לשנות אווירה ולזהות מה עזר לי, אפשר לחשוב על אחרים שאני רואה שמצליחים לשנות ולראות מה עוזר להם, וכמובן אפשר וכדאי גם להתפלל על זה.
אצלי הרבה פעמים גיליתי שמה שעוזר לי זה להתחיל בשמחה קצת מעושה - חיוך מאולץ, להפעיל שיר אהוב ולשיר איתו, אם הקטן עושה משהו חמוד אז לאפשר לעצמי לצחוק מזה וכו'.

ומה שבאמת חשוב לי לזכור כל הזמן, זה לא להתייאש מזה שאני נופלת, אלא להבין שזה חלק מהעבודה שלי- לגדול מתוך הנפילות. להבין שאחרי שקרה מה שקרה, אני מסתכלת על מה שהיה (כולל איך שאני הגבתי) כחלק מהניסיון בו אני עומדת עכשיו, ועכשיו זו הבחירה שלי אם להמשיך במקום אחיו הגעתי או לגדול מזה.
אני מעתיקה פה עוד קטע שמבטא את הנקודה הזו שמאוד אהבתי:
כתב הרה"ק הישמח ישראל זי"ע (פורים ח) בשם הרה"ק הרבי בונים זי"ע דלכן אמרינן 'הרוצה בתשובה' ולא 'המתרצה בתשובה', כי אין כוונתינו לומר שהקב"ה מתרצה לאדם כששב בתשובה, אלא שמעיקרא רצונו בתשובה, ואף החטא עצמו היה ברצון הבורא בכדי שיוכל לשוב בתשובה עליו (ולכן זדונות נעשים כזכויות).
(באר הפרשה קורח תש"פ)

עד כאן לבנתיים, וסליחה על האורך…
ושוב תודה שעוררת את השאלה הזו, כיף לחשוב ולכתוב על דברים כאלו, ולסדר גם לעצמי את המחשבות בנושא. והתגובות של כולן גם העשירו והוסיפו המון.
טרם קראתי אבל אני כל כך מעריכה את המאמץ והיכולת להשקיעפרקדה
בתשובה מפורטת ומלאת תוכן. כל הכבוד!
ובהזדמנות זו לפותחת, @מחי שרשורים מהסוג הזה שווים את הזמן שמתבזבז פה בפורום. תודה לך!
וואו וואו איזו תגובה מיוחדת!!מחי
ממש סידרת לי את הדברים בראש עם כל השלבים, אלופה.

ואיך את צודקת עם המריבות של הילדים ודברים אחרים שהורסים את המצב רוח, שגם אחרי שהם עוברים הרבה פעמים אנחנו נשארים להתבוסס בבאסה. גם אני משתדלת לחייך באילוץ או להדליק שיר, זה באמת עוזר. אבל הענין הוא שזה צריך להיות במודעות, אם אעצור ואשים לב שאני סתם תקועה בבוץ שכבר עבר, אצליח בעזרת ה' להיחלץ מזה. הבעיה שלפעמים אנחנו אפילו לא שמים לב וממשיכים להתמרמר לנו ולחשוב שאנחנו נהנים מזה. אז תודה על זה! עוד נקודה לנעוץ במח ובלב
קראתי כל מילה, ואקרא שוב. הרשמת אותי! אני באמצע תגובה מפורטתמקווה לטוב מאוד

רק רוצה להגיד תודה לה' שהביא אותי לקבוצה המדהימה הזאת (וזה קרה בעקבות ההפלות)

וגם רוצה להמליץ מאוד מאוד על החוברת באר הפרשה שכל כולה אמונה ובטחון!

וואלה . יפה.נפש חיה.
מה את מתנצלת על האורך??לפניו ברננה!
אפשר עוד מזה?
ואו, עשית לי סדר, אהבתי מאוד את מה שכתבת.
הקטעים שהעתקת ממש יפים, תודה גדולה על ההשקעה!!
תודה על התשובה הזאת. היא תרמה לי המון-המון.קמה ש.
בס״ד

בעיקר הפסקה על הראייה מתוך השחור שבעיניים. ומה שכתבת ״מה נחשב הצלחה?״

תבורכי ✨
תודה רבה על זה!!אורוש3אחרונה
מחי יקרהקמה ש.

בס''ד

תודה על השאלה החשובה הזאת.

תראי מה חוללת כאן, איך זכית להיות שליחה כ''כ מדויקת לשרשור כזה מעשיר. 

וכולן, תודה על תשובותיכן המדהימות והמחכימות!!

אני רק פסוק:

''להגיד בבוקר חסדיך - ואמונתך בלילות''. 

ביום, כשבהיר ונעים ומואר, כשהטוב הוא גלוי --- להרבות בהודיה, בהכרת הטוב, בשימת לב על הטוב. להתרגל לשים לב לכל חסד וחסד, ולהודות עליהם, בלב ובפה. הודיה מגדילה שמחה.

בלילה, כשחשוך, כשקר, כשמאיים, כשמפחיד, כשזה זמן של הסתרה וקושי --- אמונה. להאמין שגם לזה יש תכלית. להאמין שישועת ה' כהרף עין. להאמין בכוח של התפילות. להאמין בכוחות שהקב''ה הטביע בנו. האמונה שומרת עלינו עד שיגיע הזמן של השמחה לחזור.

[לא סותר את הדברים הנפלאים של בארץ אהבתי ואת הכלים המצוינים שהיא נתנה כדי לעבוד על השגת שמחה גם כשחשוך.

הוספתי את זווית הראייה הזאת מכיוון שבאופן אישי, אני מאד מאמינה בגדילה דרך הבנה וקבלה עצמית].

תודה רבה קמה! זה היה כל כך מדוייק בשבילימחי
כל כך יפה ועמוק, ועם זה כל כך פשוט ומואר.

הרבה פעמים אני תוהה בימים אלה מה העבודת ה' שלי כרגע. ברור שכל האכלה, כל החלפת טיטול, כל רגע של יחס לילדים הוא עבודת ה' שאין נעלה ממנה. וגם כביסות וכלים. אבל חסרה לי התפילה, הלל, הושענות, מוסף, תהילים ועוד דברים שהקפדתי עליהם כשהיה לי זמן ופניות בנפש. קצת לימוד על מהות החג, טיפה! אבל כלום מזה לא קורה, וכבר למדתי סוף סוף בלידה שלישית לא להאשים את עצמי על זה, שזה לא אפשרי בכלל ולא מצופה ממני כרגע.

אבל מעבודת המידות אני לא פטורה, מהודיה, מאמונה. וזה כל כך פשוט (לא אמרתי קל, אבל החלוקה מאוד פשוטה) - ביום להודות ולשים לב לכל החסדים, ובלילה להאמין. גם אם אין לי כח להודות, אפשר עדיין להאמין. (וכמובן יש את העומק שביום ולילה שמקבילים לרגעים או תקופות מוארים וחשוכים, אבל אישית לקחתי את זה גם למשמעות הכי פשוטה של יום ולילה)
לרבי נחמן יש את כל התרופות .בלון צהוב
לכל המחלות
עצות איך להיות בשמחה
זה השורש
והיסוד
עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אזתקומה

אני חושבת שזה הגיוני

פשוט בשביל לדעת שזה הגיוני, צריך לישון טוב ואז האסימון נופל.

ולרוב זה לא קורה, אז זה נשמע שזה לא הגיוני...

אבל מניסיון שלי, יצא לי נגיד פעם לישון יומיים ברצף טוב (וזה ממש ממש נדיר) ופשוט קמתי אחרת. עם המון אנרגיות ולא עייפה בכלל.

וזה היה מדהים שאפילו לא חשבתי שזה קשור

אבל זה כן

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"ל

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

אני ניסיתי סדרה של דיקור והאמת שלא עזר בכללאמא לאוצר❤
לא לזה ולא למטרה שעשיתי אותו.. ואצל מידי שממש נחשבת טובה זה היה
נורמלי לגמריoo

וגם התגובות צפויות לגמרי

אני לא חושבת שהרגשה של עייפות תמידית זה נורמליפרח חדש

כלומר

אם את עסוקה הרבה עם הילדים ולא נחה לרגע וקמה מלא בלילה ועובדת משרה מלאה ועוד ועוד אז זה מסביר

אבל הילדים כבר לא פיציים

יש לילות שאת ישנה טוב

אז לא אמורים להרגיש ככה באופן תמידי, ככה לפחות מנסיון שלי.

כי אם ככה, לגרום לעצמך להיות פחות עייפה בלי למצוא סיבה זה לא בעיה ואת לא צריכה את העצות שלנו

נשמע שכן יש פה משהו חריג שהוא מעבר לשינה וזמן לעצמך.

את מתארת עייפות קיצוניתמתואמת

לא עייפות רגילה של אמא לקטנים...

(ואני לא חושבת שנכון לתלות באימהות קשיים שמפריעים בתפקוד בחיים... לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של חולשה מטורפת בידיים, והתקשרתי למוקד אחיות כדי לשאול מה זה. האחות שם שמעה שיש לי שבעה ילדים ומיד אמרה, "נו, מה את רוצה, ברור שתהיה לך חולשה". ואיך כעסתי! כי זו לא הייתה חולשה רגילה... אז מה הקשר לזה שיש לי שבעה ילדים? ב"ה רופאת המשפחה התייחסה לזה ברצינות ושלחה אותי לבירורים. בפועל לא היה לי כלום ב"ה ואני לא יודעת ממה זה נבע, אבל עדיין - זה לא משהו שאפשר לפטור באימהות...)

הדוגמהoo

שלך דווקא מוכיחה ההפך ממה שאמרת

היתה לך חולשה שלא היתה לה סיבה אחרת

אלא כנראה מדברים רגילים כמו עומס יתר

זו לא האמהות

זה הדברים שהיא מביאה איתה

כמו חוסר שינה עומס ועוד דברים שכתבתי למטה (שגם יכולים להיות בלי אמהות)

זו הייתה חולשה חריגהמתואמת

שלא הייתה לי מעולם לפני כן, וגם אחרי כן (עם יותר ילדים) לא הייתה לי כמוה בעוצמה כזו.

אני לא יודעת מה הסיבה לה, אבל ברור שהיא לא הייתה קשורה נטו לעומס החיים.

ואיש רפואה שיפטור אישה שמתלוננת על משהו חריג בכך שהיא אמא, עלול לפספס דברים קריטיים.

זה נכוןooאחרונה

לגבי איש רפואה

איך את יודעת שהסיבה לא היתה קשורה לעומס?

אולי היה עומס על הידיים והחולשה גרמה לך לתת להן יותר מנוחה

נורמלי בהחלטoo

עייפות יכולה לנבוע מהרבה דברים

פיזיים ונפשיים כמו:

1. חוסר בשעות שינה (8 שעות אחרי קיזוז קימות)

2. תזונה לא מאוזנת/ מספיק מזינה

3. חוסר בפעילות גופנית

4. חוסר במנוחה פיזית

5. עומס משימות

6. לחץ בעבודה/ בבית

7. חוסר בהפסקות ממשימות בעבודה/ בבית

8. חוסר בזמן עצמי

9. הימצאות תמידית במקומות רועשים 

כשהפחחתי סוכרים וגלוטןytrewq

הרגשתי הרבה יותר רעננה ועירנית! 

לא היה לי צורך בשנצ, הייתי מתעוררת בבוקר ומצליחה לקום מהמיטה בזריזות וכו'... 

אני לא סגורה אם התינוק מתייבש 😐מולהבולה

בן חודשיים יומיים עם חום באזור 38.2

אתמול היינו אצל הרופא אמר לעקוב אחר טיטולים ואם ממשיך היום להגיע לבדיקת שתן

אוכל הרבה פחות,טיטולים הרבה פחות רטובים מהרגיל,אף סתום ושמה מי מלח  זה לא עוזר כל כך... גם לא חלב אם....

מה המדד אמור להיות לגבי הטיטולים?

אם רטוב מעט זה מספיק? אבל זה ממש ממש לא כרגיל והוא גם אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל....

כל התיאורים נשמעים מספיק כדי לבדוק עכשיונפש חיה.
שלא יחמיר חלילה...
אני הולכת לרופא עוד שלוש שעותמולהבולה
תוהה אם ללכת ולהתיישב לרופא בחוץ....
טוב מאדנפש חיה.

רפואה שלימה!

הייתה פה פעם מישהי שסיפרה

על הגעה למצב של התייבשות התינוק שלה

בסוף בדקו אם הוא טיפול בבית חולים, והיה צריך

ואחרי תקופה הוא היה בסדר והם השתחררו הבייתה.

מקווה בשבילך שהילד בריא ואולי רק מעלה חום ממשהו שלא מזיק. 

הקטע הוא שלא הכי סומכת על הרופאמולהבולה
הוא די מעופף 
יש רופא אחר?כורסא ירוקה
או מוקד שאפשר להגיע אליו?
אז תדגישי את הדברים הבעייתייםכורסא ירוקה
לאנשים מעופפפים צריך לשים דגש על החלקים שאת לא רוצה שיתעלמו מהם. מקסימום ישלח אותל להמשך טיפול במיון ושם תקבלי בדיקה מחודשת של המצב
אז תתעקשי איתו. את האמא ומבינה טוב מה קורה באמתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 9:48

תרגישו טוב!

אז הייתי פונה למיון אם כךshiran30005אחרונה
הוא קטן מאוד
משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

אני רק אגיד לגביי המרכיבים הבסיסיים של אוטיזםפאף

כדי לאשר אבחנת אוטיזם בודקים שני מרכיבים-קשיי תקשורת בתחומי עניין חזרתיים , אצל מחוננים אני חושבת שאין תחומי עניין חזרתיים...

והיום מבינים גן שהמרכיב החושי (הקושי בוויסות חושי, חיפוש תחושה, רתיעה מתחושה ) הוא מרכיב מהותי מהתקשורת ואפילו שחלק מקשיי התקשורת נובעים מהמרכיב התחושתי והמוצפות מגירויים, (זה במחקרים, לא הכל מאוד מבוסס עדיין) מרכיב שאצל ילד מחונן לא חייב לבוא יחד עם המחוננות (אני מחוננת ואין לי שום קושי תחושתי, הבן שלי על הרצף והאמת שאני לא רואה דמיון, והוא בתפקוד גבוה עם יכולות קוגניטיביות גבוהות לדברי הפסיכולוג) . כן מאפיין את האוטיסטים איים של יכולות (גם לא תמיד) שיכולים להזכיר מחוננות, ואני מניחה שיש מחוננים על הרצף לא מאובחנים/מחוננים עם קשיים רגשיים ותחושתיים שאינם על הרצף, בסוף מאוד קשה לייצר אבחנה מבדלת בגיל הצעיר, במיוחד אצל ילדים בתפקוד גבוה, אבל אני חושבת (ומהיכרות אישית) שמחוננים כן ידביקו את הפער החברתי כשיגדלו, כי הם ובני גילם יתאזנו , אוטיסטים לא ידביקו את הפער, גן אם הם בתפקוד גבוה וזה לא בולט...

תודה על הדיוק!יעל מהדרום
באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלום

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

די פשוטoo

אוטיזם זו לקות

מחוננת זו יכולת

אפשר לקשור לקות ליכולת ויכולת ללקות

זה לא אומר שזה בהכרח נכון

יש מחוננים שאין להם שום לקות או בעיה מיוחדת

רק נטו יכולות גבוהות 

אוטיזם זו לא לא לקות למיטב הבנתיאפונה

זו שונות נוירולוגית

לפחות על פי ההגדרה

תודה על כל התגובות!מתואמת

עדיין נותרתי בתהיות, האמת...🙈 כי באמת בנות פה מתארות קשיים למחוננים שיוצאים מגדר המחוננות הבסיסית.

אבל אולי באמת ההבדל הוא שאוטיסטים לא יודעים לתקשר כמו שצריך עם הסביבה ומחוננים - עם כל הקושי - כן יודעים...

(אני פשוט מסתמכת על מה שאני מכירה... בעלי מחונן כנראה, אבל אין כמוהו יודע לתקשר עם אנשים, והבן שלי גם מחונן, אבל מתקשה בתקשורת, ובאמת אובחן לאחרונה עם אוטיזם... אבל זה לקח זמן, כי הוא בתפקוד גבוה)

יש בזה מן הסטראוטיפיותנעומית

מחוננים מראים התנהגויות של אוטיסטים

אוטיסטים הם מחוננים.

וזה לא נכון. לרוב.

יש קשיים חברתיים ויש יכולות קוגניטיביות לפעמים דברים מופיעים ביחד. ולפעמים יכולת מסוימת משפיעה על משהו אחר.

ילד עם רמה קוגניטיבית מאוד גבוהה יכול להיות שיתקשה להשתעמם בלימודים, להסביר את עצמו כל הזמן, ויעדיף שיחות מבוגרים. (לאנשים יראה קושי תקשורתי).

ילד עם אוטיזם יראה עניין מוגבר בתחום מסוים, (לדוג' מתמטיקה, שחמט) , וימעט להשקיע משאבים בתחומים אחרים או ביצירת קשרים, אז יראה מחונן באותו תחום.

אני באמת לא בטוחה שרוב המחוננים הם עם הקשייםיעל מהדרום

לק"י

שמתוארים פה.

אבל לא עשיתי מחקר בנושא.

את מכירה אקולייזר?עוד מעט פסח

המכשיר הזה של די-ג'יים שמכוון עוצמות ותדרי קול?

שמעתי פעם משל ממש יפה, מפסיכולוגית שמתמחת באבחון אוטיזם, שאבחון הוא כמו אקולייזר-

יש כמה וכמה מאפיינים, שאצל כל אחד מאפיין אחר חזק יותר, ואחר יותר חלש. ויש הרבה אנשים 'נוירוטיפיקליים' (= לא אוטיסטים), שיש להם מאפיינים מסוימים של אוטיזם.

אבל כדי להגדיר מישהו רשמית כ''אוטיסט''- צריך שסך המאפיינים, והעוצמה שלהם, כבר יביאו לצרימה.

אז יש נוירוטיפיקליים עם תחומי עניין ספציפיים. או עם תנועות סטריאוטיפיות (זה נגיד קשור להפרעות קשב).

יש נוירוטיפיקליים עם רגישות לרעש או עם קשיים במעברים. בוודאי שיש עם קושי בהבנה חברתית.

אף דבר כזה בפני עצמו לא יגדיר אדם כאוטיסט.

רק כשיש מספיק מאפיינים יחד (אבל לאו דווקא הכל), והם יביאו להפרעה משמעותית בתפקוד- רק אז תהיה אבחנה.

ועכשיו אוסיף משלי, שאכן גם למחוננים, כמו לאוטיסטים, יש צורת חשיבה שונה משל שאר האוכלוסייה.

ויש מתאם בין אוטיזם למחוננות (כלומר, בקרב מחוננים תמצאי יותר אחוזים של אוטיסטים מבשאר האוכלוסייה). לכן הגיוני בעיניי גם שאצל אוטיסטים יהיו יותר מאפיינים של הרצף, למרות שזה לא מגיע לסף אבחנה רשמית.

(אני גם יודעת שבקרב מחוננים יש יותר בעלי הפרעות קשב, ויותר קשיים רגשיים. בסוף להיות חריג, גם אם זו חריגות שנתפסת כ'מתנה', יוצר כל מיני סוגי הפרעות נלוות).

וממש בקיצור-

יש קשר. יש דמיון. ויש לא מעט שהם גם וגם.

אבל זה לא באמת אותו דבר.

תודה!! הסברת את זה יפה ומניח את הדעת...מתואמת
תודה לך.עוד מעט פסח

אבל זה לא הסבר שלי, אלא של המאבחנת האלופה הזו.

וגם לי זה ממש עשה סדר.

לגבי אוטיזם, יש פה שיחה מעניינת ממש שנתקלתי בהנפש חיה.אחרונה
נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
יכולתקומה

להיות שעדיף תור פיזי, אם יש לך אפשרות.

את מתארת משהו שאולי יכול להיות קשור לחרדה, ואולי לא.

ואני מניחה שבשביל לבדוק, הרופא יצטרך שתגיעי פיזית.

הטלפון בדרך כלל מתאים למרשם קטן, התייעצות קצרה, לא לטיפול ממש

חיבוקתהילה 3>

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

מה הכוונה עזרה רגשית?אנונימית בהו"ל
מוכנה לנסות הכל, הבעיה שנכנסתי לסוג של לחץ ופחד שזה לא יחזןר על עצמו בשנית, עזרה רגשית סוג של cbt וכאלה? לא יעזור באופן מיידי ובנתיים מרגישה שאני נשאבת לזה
לפעמים הפחד מהחרדה גדול מהחרדה עצמה.מוריה

אם זה חרדה, אז לתת לעצמך את הזמן.

לחזור כמו מנטרה במח שתיכף זה יעבור.

נשימות עמוקות.

ובכל מקרה, כדאי ללכת לרופא לשלול דברים נוספים.

נכון זה מה שאני חוןה כעתאנונימית בהו"ל
וזה מתסכל אותי מאוד 😔
תנסי נשימותמוריהאחרונה

3 שניות שאיפה. 3 שניות שמירה בבטן ו3 שניות נשיפה.

לחשוב על דברים מרגיעים.

שירים

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

וואי כתבת ככ יפה ואמיתיאראחרונה

אני לא הייתי מצליחה להתנסח ככה שממש בא לי להראות לבעלי

זה ככ קשה לסחוב ככה לבד

מבינה אותך מאוד

ואיזה מהממים אתם שהוא הרגיש אותך ויצא

מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"ל
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור
אי אפשר לייצר קשר מרחמים אם את לא רוצה את זהכורסא ירוקהאחרונה

אם יש אנשים שמתאים להם לדבר איתו או שמרגישים שזה פחות מעיק עליהם - הם ידברו איתו. עלייך זה מעיק אז פשוט תפסיקי.

אי אפשר לבנות קשר, ועוד כזה שלא מתאים לך ואת לא מעוניינת בו, אם הוא מעיק עלייך רק בגלל הרחמים.

תרחמי קודם על עצמך

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

אולי יעניין אותך