בכל מקרה, אחרי שצללנו לשיחה על שלל נושאים, דיברנו על האופן שבו אנחנו בונים את לוח הזמנים שלנו, והוא אמר לי - ״אנחנו מדברים חצי שעה, ואני כבר יכול לדעת איך נראת רשימת הדברים שאת צריכה לעשות. היא אינסופית. להתחיל את בניית הלו״ז שלך מרשימת הדברים שאת צריכה לעשות זה יהיה כמו לנסות לשתות את האוקיינוס בקשית, זה לא אפשרי וכנראה גם לא רעיון טוב״.
אבל, את חושבת לעצמך אם את קצת כמוני, מה בעצם האלטרנטיבה? והאם להתחיל את תכנון השבוע שלי בכל מקום שהוא לא רשימת הצריכה-לעשות, זו לא פריבילגיה ששמורה לאנשים שממילא מבלים עכשיו על איזה חוף עם כוס של מרגריטה קפואה? ובכן, לא.
מקיואן מציע להתחיל את התכנון השבועי בדברים שישמרו את השפיות והשמחה - שלך! הדבר הראשון שהוא משבץ בלו״ז שלו זה פעילות גופנית (הוא עושה אותה יחד עם אשתו, אז זה גם זמן זוגי). הוא מציע להמשיך את התכנון השבועי עם פעילויות שיתחזקו את מערכות היחסים המשמעותית שלך (הוא מוסיף פגישות משפחתיות, זמן עם הילדים) ורק אז (!) הוא מוסיף את משבצות הזמן של הקריירה (ויש לו קריירה. אמיתית. שלא כוללת מרגריטות, לפחות ברוב ימי השבוע).
״אני יודע מה קורה לאנשים שבונים את הלו״ז שלהם בצורה הפוכה. הם מגיעים אל המשפחה שלהם כשכבר אין להם הרבה להציע - הם מותשים, הם עצבניים, הם חסרי סבלנות. לפעמים הם בכלל לא רואים את זה, או מרגישים גרוע, כי לעצמם הם מציעים אפילו פחות״. אם נחכה שכל רשימת הצריכה-לעשות שלנו תסתיים, אנחנו פשוט נמשיך לחכות.
זה אמצע השבוע, אבל עצרי רגע כדי לבדוק - בימים שנשארו עד הסופ״ש, יש בלו״ז שלך זמן שמוקדש לשימור הכוח והשמחה ולצמיחה שלך?