אהלן
רציתי לשאול האם אני היחיד שחושב כך?
ואפרט כעת: אני חושב שאין טעם מלכתחילה שאדם יכנס לעולם השידוכים כל עוד הוא לא במצב מבוסס כרגע, דהיינו עם מקצוע ביד.
אני לדוגמא, בחור בן 22 תורני נחמד נראה טוב בלי עין הרע, וכן רוצה כבר להכיר מישהי אבל מצד שני המציאות מכה לי בפנים.
אני תמיד נזכר שקשר כזה נועד בישביל להקים בית, וכרגע אני לא מוכן כי עדיין אין לי מקצוע ביד..
איך אפשר להקים בית בעוד שהבעל נמצא במצב לא טוב מבחינה כלכלית?
ויש לי על מי להסתמך (הרמב"ם בהלכות דעות)
מסביר שאדם קודם כל צריך להשיג מקצוע ורק אחר כך לישא אישה.
וזה לשונו :"דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך ישא אשה, שנאמר: מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו, מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו, מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה. אבל הטפשין מתחילין לישא אשה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית, ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה. וכן הוא אומר בקללות: אשה תארש בית תבנה כרם תטע כלומר יהיו מעשיך הפוכין כדי שלא תצליח את דרכיך ובברכה הוא אומר: ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו."
חבר שלי חולק עליי נחרצות בדעה הזאת (הוא התחתן בתחילת התואר שלו)
והוא לא היחיד, מסתמא שרוב ככל האנשים נכנסים לעולם השידוכים בעודם ממש צעירים (בדגש על הגברים כי אני חושב שההיבט הזה נוגע יותר אליהם) רציתי לשאול על מה אתם סומכים?
להקים בית בישראל זה אמנם האידיאל, אבל אני חושב שצריך לעשות את זה באופן הטוב ביותר ולא בחיפזון.. שמא זה עלול לגרום לסיבוכים במהלך החיים כמו שהרמב"ם מסביר..
אשמח אם תשנו את דעתי 

היתם יכולים להיות עם מקצוע ובית בגיל 22...