ביטחון שנעלםמיה12
היי , קודם אני חדשה אז נעים מאוד❤️
רציתי קצת לפרוק, ולשמוע האם יש למישהו חכם ורגיש להגיד לי.

עוד חודשיים אני חוגגת 27.
מגיל 21, אני יוצאת לדייטים..
מגיל 21 לא נשארה לי אף חברה רווקה.
כולן נשואות,נראות מאושרות, עם ילדים, ורק אני בלי.
אני באמת מנסה מלא דרכים כדי להכיר בן זוג וכמעט הכל לא מצליח.
אני יכולה למנות על כף היד את הגברים שלא פוסלים אותי לפני.

אני חושבת שהנק פה זה לא שלא מצאתי בן זוג אלא זה שלא מעוניינים.

באמת באמת לא מבינה מה הולך פה כי אני חושבת שאני בסך הכל רגילה, כמו כל החברות שלי. לא שונה מאף אחת בכלום..
וזה לא שאני אומרת טוב ההתנהלות שלך לא טובה, אין לי דייטים לכתחילה למרות שאני לא יושבת רגל על רגל ומחכה שהוא ידפוק לי על הדלת.
מכל זה, אני יכולה להגיד שהביטחון העצמי שלי, התרסק.
אני נשברת..
כל פעם שזה קורה, אני מתחילה עוד ועוד להמעיט בערך עצמי, ואומרת טוב,
אולי אני לא מספיק יפה, אולי אני לא מה שגבר מחפש, אולי לא מספיק מעניינת אולי ואולי ואולי.
בתוך תוכי אני יודעת שאני מדהימה וראויה אבל המציאות כאלו מראה לי אחרת בכל פעם מחדש.
יש לציין שהביטחון העצמי לא היה מרוסק לפני כן, אלא כתוצאה מכך.

למישהו יש משהו להגיד חוץ מללכת לטיפול וכאלה?
מה עם תחומים אחרים בחיים?advfb

איפה את נמצאת ביחס אליהם?

את יכולה לשאוב מהם בטחון בערך שלך?

האמת שכןמיה12
אני חושבת שבתחומים אחרים אני מוצלחת.

זה הדבר היחיד שלא.
וזה כ"כ מעיק עד שזה מאפיל על תחומים האחריםadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בתשרי תשפ"א 23:42

עצם המודעות לכך היא חשובה.

גם התקדמות בתחום הזה ספציפית יכול להחזיר לך את הבטחון.

בכללי, תחשבי על הפרשנות שאת נותנת לכך שעדיין את רווקה, אם אין שוני גדול בינך לבין אחרות אולי הגיוני לתלות את זה בדברים אחרים שלא קשורים לערך העצמי שלך. ככה זה נשמע הגיוני, לא?

נשמע ממש כואב 😔חדשכאן
קשה וכואב להרגיש שאולי כבר לא שווים משהו.. 😔

למה באמת לא ללכת לאשת מקצוע? לא טיפול. ייעוץ. אולי יוכלו לכוון אותך אם באמת יש משהו שניתן לשנות. משהו שיעזור לך להרים את הביטחון ולהבין שאת בכלל לא הבעיה.

בהצלחה!!
שה' ישלח לך כוחות! 🙏🏻
^^ מסכימה איתוברוקולי

@אורות הכתובה

בא לי שתגיב 

יפה תגובה טובההפי
תשמעי...ד.

אני מכיר עוד כמוך, ויותר מבוגרות ממך, שלא מצאו ולא מתבטלות מלהמציא לעצמן אפשרויות למצוא.

זה באמת קשה, אסור להתייאש. בעז"ה יגיע.

אבל מה שאסור יותר מכל, הוא להתחיל לחשוב על עצמך דברים רעים. לקלקל את הביטחון העצמי. ממש חס ושלום!

זה לא חייב לומר עלייך כלום.

אל תחשבי על "מספיק יפה", "מספיק מעניינת".. את אמרת בעצמך שאת יודעת שיש בך הרבה טוב. ב"ה.

לפעמים זה דווקא ההיפך... אמר לי פעם הרב מנחם בורשטיין, לגבי מישהי שלא מצאה שנים רבות, יותר ממך (בסוף ב"ה הקימה בית מצוין) והוא הכיר אותה, שיש ביטוי כזה ביידיש, "בחורה טובה מידי".... 

מכל מקום, אל תיחלשי. אל תתני אפילו שמץ מקום לדברים כאלה. אם יש משהו רציונאלי שאת מסיקה שראוי להיות בו עוד יותר טובה - אז כמו כל אדם שמשכלל את עצמו. אבל לא לחפש מתחת לאדמה, לא להשתגע...  אנחנו לא יודעים סוד ה', לא יודעים כל דבר למה הוא קורה. הכי גרוע, זה להוסיף נזק על בעיה.. לא מספיק שעוד לא מצאת - את צריכה גם להחליש את עצמך?..

אני אומר, בדיוק ההיפך: תגידי לעצמך, מזל שיש לי עוד כשרונות ותחומי ענין וכו' - ותתקדמי בכל דבר טוב. בשמחה ובנחת. תוסיפי טוב במידות, בכישורים, בשמחת חיים, בענוה ונכונות גם לקבל...

בעז"ה תמצאי. נקוה שבקרוב. יתכן שאז תביני למפרע למי היית צריכה לחכות כל הזמן הזה....

הצלחה רבה.

את נפגשת לבליינד דייט או שרואים תמונה ברורה לפני ?מוקי_2020

אני מכיר כמה וכמה בחורות טובות מאודבינייש פתוח

שהתארסו בגיל 28  וגם אחרי 30. אין לך מה לדאוג כרגע. ואל תשווי את עצמך לאחרות. כל אחד שונה לכן הקב"ה שולח לכל אחד את חבילת הנסיונות שלו שמתאימה לו וממנה יצמח. בהצלחה

דעתן מתחיל

נגעת. את מוכנה שאנסה לעזור?

כי אם תוכלי להשיג הצעות רבות יותר יש סיכוי טוב שהישועה תתחיל לֵראות, לא? אולי אוכל להועיל בזה.

מגיל 21 עד 27 היא בדייטים...מוקי_2020

אז לפני שהיא תמשיך בעוד מירוץ דייטים שיתיש אותה לגמרי,
יש *בהחלט* מצב שהיא צריכה לעשות חושבים מחדש ולבדוק האם היא יכולה *לשפר* משהו שהיא *מפספסת*

אשריך שאתה רוצה לעזורדעתן מתחיל
עבר עריכה על ידי דעתן מתחיל בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"א 00:57

אולי לא הבנתי נכון ועל כן שאלתי אותה. ואם היא זקוקה למנוחה, לייעוץ או לרעיונות שונים אני מאמין שהיא תבחר בהם מתוך שלל התגובות המועילות כאן.

נראה לי שטיפול מועיל כאשר הגורם הבעייתי הוא הנפש. אך כאשר המציאות היא הגורם, שינוי שלה הוא הנכון. נניח שטיפול יחזיר לה את הביטחון, איך הדבר יעזור לנישואין כאשר אין הצעות? אבל לו יונחו לפתחה כעת עשר הצעות, להבנתי לא רק שהחיפוש יהיה מבטיח הרבה יותר, אלא שהביטחון יחזור אט אט, כי הנה אכן רוצים אותה.

הגבת אז עניתי. אבל אני לא חושב שנכון לדון כאן מה נכון עבורה. זו החלטה שלה בלבד.

בע"ה שתהיה הצלחה רבה.

הכל טוב. אנחנו רק מחליפים דעות לא קובעים עובדות 🤗מוקי_2020

מה שנקרא סיעור מוחות.
אם היה נשמע חס וחלילה כמו ביקורת כאילו אמרת משהו לא נכון, אז מתנצל שיצא ככה. לא זו היתה הכוונה.

בדיוק.(מה שדעתן אמר)--ותודה לכולם דרך אגב.מיה12
עבר עריכה על ידי מיה12 בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"א 11:48

ואוו😥ביניש לנצח
לא יודע איך לפתור את הבעייה, אבל חייב לומר שאת הערכה העצמית שלך תבני בעיקר על עצמך, ואלי גם על חברות קרבות שבאמת מכירות אותך, ולא על איזה בחור ששמע עלייך דקה וחצי..

חוץ מזה המון הצלחה!
מבאס קצתהאטורי האנזו

אבל אני בטוח שזה לא קשור למראה, 

כולנו יפים באיזשהו אופן. וחן זה דבר נרחב

שמגיע ונוגע בקשת רחבה של אנשים אז

אני מהמר שזה לא העניין.  

יש איזה עניין ב'נראות', באיך שאנחנו מציגים את עצמינו

וכאן אולי יש מקום לשיפור. <סתם זורק רעיון, לא באמת יודע>

בין אם אלו בחירת תמונות לא מחמיאות,

זויות צילום, תאורה, צילום תקריב או גוף.. 

כל אלו יכולים לשנות במראה ראשוני.

ובין אם זו הנראות וההתנהלות שלך בדייט עצמו..

אולי לוחצת? אולי מלחיצה? אולי חושפת דברים שהשתיקה

יפה להם? 

לדעתי זה רק עניין טכני.

אל תתייאשי, כולנו שם.

יש לי רעיון שבטוח יעלה לך את הביטחון העצמיתפוח יונתן
תפתחי כרטיס באתר הכרויות, שימי שם תמונות מחמיאות שלך ותראי איך את מופצצת בפניות מבחורים. נשמע ממה שאת מספרת שמעט מדי בנים יודעים על קיומך לכן זה נראה כאילו שאין הרבה בנים שמתעניינים בך. אין לזה כמובן שום קשר למידת האטרקטיביות שלך אלא לחוסר חשיפה.
^^ סיכת לוחםהאטורי האנזו

כואב ממש! במיוחד שאת מתאמצת.. חיבוק גדול!ה' רועי לא אחסר

באמת מבאס שאין הצעות. 

חשוב שתתני מקום לכאב עם חברות/ משפחה כתיבה.

זה כבר יקל עלייך ותקבלי הרבה חיזוקים.

וכמה נקודות חשובות.

1)זה שאין או יש הצעות או זה שמישהו רווק זה לא אומר עליו כלום.

אני בטוחה שיש בנות רווקות סביבך שאת מאוד מעריכה ועדיין הן רווקות.

וזה שמישהי רווקה לא אומר שהיא צריכה להשתפר או לעבוד על עצמה יותר מנשואה.

כולנו באנו לעולם בשביל לעבוד.

2) אם את רואה שאין הצעות אז כדאי לבדוק אם זה נתקע כי: 

אולי לא ממוקד לך מה את מחפשת?

אולי לסובבים אותך לא מספיק ברור?

אולי אלו שמכירים אותך/ שדכניות וכו' לא מכירים אנשים שמתאימים לך?

3) לגבי הביטחון זה ממש כואב ומובן! 

וממש כדאי לך לעבוד על זה. זה קריטי.

כשמישהי עם ביטחון היא הרבה פעמים מושכת הצעות טובות יותר. . 

וגם בדייטים רוצים להיות איתה. זה ממגנט.

ובלי קשר מגיע לך לחיות כאן עם אהבה וביטחון עצמי.

במיוחד בתוך האתגר הזה.

ובכללי בעולם עשייה מביאה תוצאות. אבל גם מיינדסט (אמונה) מביאה תוצאות.

וכדאי לך לעשות הכל (וזה קשה..) כדי לחזק ולהתמלא באמונה שאת ראויה וכל הטוב עוד לפנייך.

ובעז"ה יגיע האחד שיתאים לך וגם יהיה לו השכל להכיר אותך באמת! 

בהצלחה יקרה! מתפללת איתך לשנה מליאת ישועות מתוקות!

בלי להכיר אותךמישהו איתי
מספיק לקרוא את מה שכתבת כדי להבין שיש לך המון דברים טובים.
רואים את זה בניסוח, בסגנון מחשבה, במודעות העצמית..

ברור לי שעיקר העבודה היא לחיות את זה ולא לדקלם חיצונית משפטי חיזוק, ואני מאחל לך רק טוב!
הי. מאד מזדההultracrepidam

קודם כל, נשמע שההתמודדות שלך בריאה.

דבר שני - כן, אני חושב שאפילו שיחה אחת של אימון/ייעוץ טוב יכולה לקדם. אפילו רק כדי לשמוע שהכל בסדר. אני הרבה פעמים דיברתי עם אנשי מקצוע רק כדי לשמוע "אין לי מושג מה הבעיה שלך. אתה בסדר גמור"

ואין סיבה שזה יוריד לך בטחון עצמי. ממש לא. אם לא זיהית את הבעיה לפני, זה אומר שהיא לא קיימת. לא הגיוני בעיני שמישהי צריכה שבחור יפסול אותה כדי שהיא תשים לב שהיא לא נראית טוב. בחורה מודעת לאיך שהיא נראית, ואם היתה בעיה היא היתה שמה לב הרבה לפני הבחור (כן, בנים מפרגנים לבנות על המראה שלהן הרבה יותר ממה שהן ממפרגנות לעצמן)

יש לי חבר שאמרתי לו שהוא יתחתן בקלות. הוא ממש נעלב.

רק להשוואה - אותי המון פעמים פוסלים *בשלב ההצעה*, לפני פגישה. אז זה לא משהו שאני עושה. ונאמר זאת כך, על הנייר אני בוודאות הרבה יותר מרשים מהרבה חברים נשואים שלי. אז למה? ככה. זה עצוב ומעצבן ולא נעים, אבל זה לא בגללך

בהצלחה!

וואו איזה קשה זה... פצלש
אני ממש שמחה שאת מכירה בערך עצמך, זה סופר חשוב.
מבחינת השתדלות שאת כן אולי יכולה לעשות זה אולי לבקש מאנשים קרובים אלייך לתת לך פידבקים, אולי יש איזשהו משהו קטן וזניח ככל שיהיה שאת מפספסת שגורם לזה,
ומאלה ששוללים לבקש לקבל תשובה למה לא בכנות, נסי לא להפגע ולקחת את זה כהזדמנות לבחון דברים מבחוץ.
בהצלחה ממש!!
את יכולה להיות נסיכה מ"האגדות"הפי
ועדיין להיות רווקה , זה בסדר , שום דבר לא ידוע כאן בחיים.
זה ברור שזה לא בגלל שעשית משהו לא בסדר , ומידה ואת מרגישה שכן, אז תמיד אפשר לעבוד עליו , אבל אל תורידי את עצמך לרגע!!
זה כל כך כואב , גם יש לך את הקושי הזה , וגם את מורידה את עצמך , במקום לחבק את הכאב , וגם את נפגעת מהסביבה שאמרה לא .

זה פשוט לא מגיע לך נשמה יקרה .
בואי נחשוב מה את יכולה לעשות כדי להחזיר לעצמך את הביטחון ?
ועדין להבין שהיי אני עשיתי מה שיכולתי ומפה זה משמיים.. ובנוסף לא בגללי...

לא תמיד יש בעיה ,יש מקרים שפשוט יש לך הרגשה של קושי , וזה מממש ממש לא אומר שזה בגלל שעשית משהו לא נכון , אלא זה משמיים , נקודה.

מי שבא ואומר לך טיפים לא קשורים , אז זה לא שייך..

הכל בסדר תהיי שם בשביל עצמך אני בטוחה שאת מהממת ♥ בפנימי שמקרין על החיצוני.
לחזק לחזק לחזקננחנחמ

ולהודיע לכל העולם כולו בשורה נפלאה שאין שום ייאוש בעולם כלל וכל מה שאנחנו מרגישים ייאוש זה דמיון והזיות גמורות. למה? כי ה' מסבב את כל הסיפור הזה בצורה הכי הכי מדויקת כדי שתוכלי לתקן בדיוק בדיוק את מה שבאת לתקן בעולם. אז מה עושים בנתיים כשהישועה והתיקון עדיין נסתרים מההסתכלות הקטנונית שלנו? כמה דברים-

לא מוותרים על החיוך בשום פנים ואופן! מתחזקים באמונה בהשגחה פרטית כל רגע ורגע ומוצאים את מליוני הנקודות הטובות במצב הזה דווקא (כגון אני נושם יש לי נעליים, וכו'. ועוד משהו יותר עמוק- דווקא עכשיו יותר טוב ודווקא המצב הזה כי רק בזכות כל המעברים האלה אני מי שאני! זאת שמחה יותר עמוקה) ובעזרת ה' כל בחור שיראה כזה חיוך וכזאת שמחה וכזה חן אמיתי יידלק מיד.

מנצלים את הזמן ומתפללים על העתיד! שלא יהיו קשיים בזוגיות, שיהיו ילדים מתוקים וצדיקים, שלא ניכשל בחינוך וכו וכו'

מבקשים מאבאלה שבשמיים בלי סוף על הזיווג האמיתי והנכון...

. וְדַע, שֶׁכָּל מַה שֶּׁהַנֶּחְשָׁק גָּדוֹל בְּיוֹתֵר מַזְמִינִים לוֹ מְנִיעוֹת גְּדוֹלוֹת בְּיוֹתֵר, כְּדֵי שֶׁיִּתְגַּבֵּר הַחֵשֶׁק בְּיוֹתֵר. כִּי הַחֵשֶׁק הוּא כְּפִי הַמְּנִיעָה (ליקוטי עצות, מניעות)

בהצלחה רבה! מקווה שעזרתי

ממה את מפחדת?אלעזר ריגר
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"א 07:32

למיה 12

אני חדש כאן בפורום אבל אני כבר נשוי ב״ה 
רציתי לשאול אותך למה את מפחדת מטיפול? מה זה אומר טיפול חשבת על זה פעם?

לדבר עם חברה/משפיעה/מישהי שיכולה לעזור לך נקרא טיפול..
לפעמים הרבה פעמים בחיים לא הולך כן גם בעולם השידוכים זה חלק מהחיים

זה נכון שאנחנו מנסים לעשות כל מיני דברים על מנת לשפר אבל לפעמים מה שצריך זה לעצור לשבת ולחשוב 

הרב יצחק גינזבורג בספר אהבה (ספר חובה כהכנה לחיי הנישואין) מדבר בשלושה פרקים ראשונים על ההכנה לחתונה ולפגישות בפרט..
הוא משווה את זה בקבלה לשלושת הספירות העליונות כתר,חכמה,בינה..
לא נלאה כאן את החברים..
אבל בקצרה הוא מדבר שם על זה שיש בשלב הזה של הכנה לחתונה שלושה שלבים של הזיקה,כמיהה,משיכה.

מה הכוונה?
באיזה שהוא שלב חיים מתעורר אצלנו הניצוץ הזה של הרצון להתחתן אנחנו עוד לא מבינים מה זה אבל הוא מתעורר

לאחר מכן כבר מגיע השלב שאנחנו מבינים מה זה ומה קורה ואנחנו רוצים כבר להגיע לזה..
בשלב השלישי שלב המשיכה אנחנו כבר ממש בתוך זה.. 

אם טיפה נפרט יותר אז בשלב של הזיקה אנחנו מתעוררים עם רצון להתחתן אנחנו מתחילים לחשוב על זה ולהבין מה אנחנו ומי אנחנו

בשלב של הכמיהה אנחנו מתחילים לחשוב מה טוב לנו ומה אני יעשה טוב לבחור/ה שאני נפגש איתם

ובשלב השלישי אני כבר נפגש ואנחנו מנסים לחשוב יחד איך אנחנו נעשה טוב לקב״ה 

זה מאוד בקצרה..
אבל באופן כללי הרב יצחק תמיד חוזר ומדבר על זה בהקשר לתורת הבעל שם טוב..
שתמיד המהלך הזה עושה הלוך חזור (כן גם בחיי נישואין חוזרים על זה הרבה.)
לפעמים אנחנו בזיקה לפעמים בכמיהה ולפעמים במשיכה.
כל הזמן בלופים..

אז מה הכוונה לפעמים צריך לשבת ולהתבונן איפה אנחנו מונחים כעת ומה ה׳ רוצה שאני יעשה עכשיו..
ותמיד תמיד לא להתייאש ולהמשיך להתפלל

דבר ראשון להכניס לראש מעכשיומיסטר דום

את ראויה ! ראויה להקים את הבית שאת חולמת עליו - ראויה להיות מאושרת ראויה למישהו שיהיה לך טוב !!

אחרי שעברנו את הראויה - לא כל הנוצץ זהב כתבת שחברות שלך נראות מאושרות , לכל אחד יש את התמודדיות שלו

לא תמיד מה שנראה ירוק זה ירוק . אני יודע שזה עבודת מידות מטורפת אבל את צריכה להתסכל על החיובי ועל החצי המלא וזה אומר לקום בבוקר ולא לתת לרווקות להגדיר אותך ואת מי שאת אלא להגיד מודה אני והקב''ה תודה פשוט תודה קמתי אני בריאה יש לי משפחה חברות (אמנם נשואות אבל עדיין) ב''ה הכל שיגרתי כמה זה לא מובן מאילו .

אחר כך להודות לה' על מי שפסל אותך כי הוא לא מתאים לך ולהתפלל לה' שישלח לך משורש נשמתך בניין עדי עד מאושר!

ולזכור תמיד תמיד לחייך אין משהו יותר חשוב משמחה ואין משהו שמרחיק מההפך וזה דברים שרואים ושמים לב אליהם תהיה שמחה תחשבי טוב יהיה טוב תזמני אליך רק טוב הכל מתחיל בראש !!

מקווה שלא חפרתי או הגזמתי 

ובהצלחה לבניין עדי עד מאושר ושמח אמן !!!

ואוו תודה לכולם על התגובות! כל אחד מדהים.. ממש תודה!!!מיה12אחרונה

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

ואז מתי מגישים עיקרית?ענבל

בס"ד

הסלטים בהתחלה והעיקרית בסוף הריקודים כמו בד"כ?

אני הייתי מתבאסת מחתונה כזאת, בעיקר כי לא תמיד נשארים עד המנה העיקרית (בטח אם מגיעים מרחוק).

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטוב

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

תגובה יפה וחכמה.נקדימון
איזבלadvfbאחרונה
בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך