מרגישה אמא גרועה. מאוד.. קצת ארוך. כנסוווהריון ולידה2

בכללי מרגישה שלא מביאה מספיק לנסיכים שלי. לא מרבה ללכת לגינות איתם. אולי פעם בשבוע...וזה אוכל אותי.

אולי אני מכורה קצת למחשב..

היום הגננת של הגדולה (בת 5) שאלה אותי אם שמתי לב האם היא תופסת כדור כשזורקים אליה או לא, בבית כשאנחנו משחקים היא תופסת יפה מאוד. אבל הרבה זמן לא שיחקתי איתם בכדור .

ובנוסף היא לא יודעת לקפוץ בחבל. ממש בקטנה ניסינו להתאמן (אולי 5-6) פעמים ולא יותר. שיחקו בגן והיא לא רצתה להשתתף.

שאלתי את הגננת אם היא חברותית אמרה לי שהיא מותק של ילדה נעים לה ונוח לה בגן,כל כך מחונכת, ומקשיבה לגננת. היא לא מהסוחפות אבל יש לה חברות.

אני עצובה מאוד מאוד.

איזה אמא אני.

איזה??

באלי לבכות.

אני צריכה לתת להם יותר זמן. להשקיע בהם יותר.

תמיד כולם אומרים לי שהם ככ מתוקים ומיוחדים. ורואים שהם מקבלים המון אהבה. מחונכים. מסודרים טיפ טופ. נקיים ומריחים תמיד טוב. והגדולה עם ביטחון בשמיים

וזה נכון.

אבל בהרגשה שלי שאני צריכה לתת להם זמן עם אמא.

השבוע הלכנו לגינה פעמיים והם כל כך נהנו.

אבל אין לי כוח ללכת כל יום. כבר אמרתי איזה אמא אני נכון? רעה.

מרגישה שרק אני איתם, בעלי כמעט לא איתם. נסיכים שלי. לא שזה מעיק חלילה אבל אני צריכה להרגיש שבעלי יחד איתי, שאני לא לבד. מרגישה מוזרה שאומרת את זה. כי בד"כ אמא עם הילדים.

עובדת ,ומרגישה שאין לי ככ זמן לעצמי.  ובעלי מטריף לי את המוח. כל היום רוצה לדבר ואין לי עצבים לדבר כי הרבה פעמים זה ויכוחים. אז יאללה, מעדיפה להיות במחשב ולא לדבר. והוא מציק. נו, את באה לדבר. נו, את באה לדבר. אז כשכבר יושבת זה בלי טיפת הנאה.

ואז זה בא על חשבון הילדים. כי יודעת שהוא ישגע אותי לדבר בערב. אז יושבת על המחשב כשהילדים בבית וצריכים אותי.

לא כל יום כן...אבל הרבה פעמים.

עוד משהו אם אני לא מזכירה לו וחופרת לו שצריך ללמוד עם הילד אותיות הוא לא יושב איתו. אני יושבת איתו. ושוב מרגישה לבד.

אוףףףףףףףףףףףףףף

מה יהיה איתי.

רוצה הכי בעולם לתת להם. ושלא יהיו בעיות חלילה. שהם יהיו מאושרים. ביטחון עצמי בשמיים, ים של חברות וחברים. ומלאים!

איך יוצאים מההתמכרות (אולי) של המחשב- שזה הזמן שלי עם עצמי.

ואיך ממלאים את הילדים? איך נותנים להם בלי להרגיש שאני לבד בזה. איך יוצאים לגינה בלי להשתעמם ולהרגיש שזה "שריפת זמן" כביכול

ה' יעזור לי. מתביישת במה שאני כותבת

סליחה שיצא ממש מבולבל.אני קצת נסערת.

יש לכן עיצות? אולי לעזור לי לעשות מעט סדר בראש?

לא קראתי הכליעל מהדרום
לק"י

אבל תקשיבי, ללכת לגינה פעם בשבוע זה נפלא.
אני גם את זה לא עושה....
ולא חשבתי ללמד את בן הכמעט שש לקפוץ בחבל. וגם בכדור אנחנו לא משחקים הרבה.

אני יודעת שיש לי מה להשתפר, ושצריכה להתנתק מהפלאפון יותר.
אבל הילדים גם ככה חצי יום מופעלים בגן. זה בסדר בבית לתת להם לעשות מה שבא להם ולהיות איתם.

את מרגישה שבמקום להיות איתם את במחשב?
כמה זמן את במחשב בשעות הצהריים עד הערב?
עונה לךהריון ולידה2

הגננת נתנה לי הרגשה כל כך רעה . במילים אחרות שמעתי אותה אומרת זה בגלל שאת לא משקיעה.

ברור שזה לא מה שהיא התכוונה. אך מכיון שאוכלת את הלב על זה . זה מה ששמעתי.

בנים זה משהו אחר מבנות. ואשב איתה מהיום עד שתדע טוב טוב.

אבל השאלה היא אם באמת זה בעיה? כי הגננת אומרת שבגיל הזה כולן יודעות לקפוץ או לתפוס כדור

כן, אני מרגישה שבמקום להיות איתם אני על המחשב וזה אוכל אותייי

אולי אני מכורה. יכולה להיות מ-4 עד 6 ללכת להשכיב אותם בנחת ובכייף ואחכ שוב חוזרת למחשב

לקפוץ בחבל?! זה עכשיו המדד לאמהות טובה דיה??סופי123
תקשיבי. את נשמעת אמא מצויינת. אי אפשר תמיד להיות הכל ולהקיף הכל. הילדה שלך בגן בבוקר, חושך ב5, זה מאד לגיטימי לצאת לגן פעם בשבוע. לי יש תקופות שלא יוצאת בכלל עם הילדים. ותקופות שלא מזמינה להם חברים. ולפעמים יש נקניקיות טבעול לצהריים, יום אחר כך פסטה עם קטשופ. ועדיין מסתכלת על עצמי בהערכה. כי החיים עמוסים, והנפש עמוסה, ואי אפשר הכל וכל הכבוד על מה שכן. הם שבעים, נקיים, טובי לב, אהובים. למי אכפת אם תופסים כדור או יתפסו עוד שנה. למי אכפת אם לעולם לא יקפצו בחבל. מזכיר לי שהגננת של הבת שלי שנה שעברה הלחיצה אותי שהיא לא אוהבת לגזור, ובעלי ואני שאלנו אותה למה היא לא אוהבת לגזור והיא ענתה כי זה משעמם. וצחקנו, וואלה זה משעמם. שלא תגזור (לא מעודדת התעלמות מקשיבים במוטוריקה, רק מציינת שלא כל פעילות חשובה להתפתחות ואפשר לגדול להיות אדם מאושר ומועיל ותקין בלי לגזור או לקפוץ בחבל)
אני מתכוונתהריון ולידה2

שהיא לא יודעת לקפוץ בגללי כביכול.

כי לא ישבתי איתה יום יום ועזרתי לה ללמוד לקפוץ.

אלא ישבתי על המחשב ...

אמא שחי צעולם לא לימדה אותיתוהה לי
לעשות שום דבר מוטורי, למדתי מאחים שלי, חברות.. לרכב על אופניים למדתי רק בכיתה ג.
את חושבת שאולי יש לה סרבול מוטורי וקושי בקואורדינציה? אם לא, אז היא פשוט תלמד בקצב שלה.. בגלל הקורונה והחוסר בחברה ייתכן והקצב יהיה איטי יותר וזה סבבה.
נשמע שאת על המחשב כי את צריכה ספייס, זה נהדר. אבל אולי במקום להיות מ4 ל6 תפצלי את זה למ3 עד 4 ומ5:30 עד 6 נגיד?
הרבה מאיתנו מבלים יותר מידי מול המסכיםיעל מהדרום
לק"י

צריך באמת לטפל בזה.
אבל לא הייתי נלחצת עכשיו מזה שאת לא יושבת איתה ולכן אין לה כך וכך וכך.
נכון. המסכים האלו זה מכה שלא כתובה בתורההריון ולידה2

העיניין הוא שהיא ילדה מאוד מאוד חכמה. אני קונה לה הרבה חוברות, אותיות, מספרים והיא יודעת מעולה.

נראה לי יותר טוב מכל החברות שלה.

אמרו לי לעצור עם זה שלא תשתעמם בכיתה א'.

לא יודעת למה זה נתקע שם

אז באמת למצוא דרך להגביל את עצמך (גם אני צריכה)יעל מהדרום
מי קופץ היום בחבל?רחלה2020
לא רואה בכלל ילדות משחקות בחבל ואני גרה ביישוב שמשחקים בו קלאס ו3 מקלות.
הכל טוב, אז היא תדע בהמשך. יש דברים שלא קשורים אלינו להורים, והילדים ירכשו את הידע לבד.
גם לגבי חברותיות, לא כולם מהסוחפים וזה בסדר גמור. קבלי את הבת שלך ככה. ממש לא קשור להשקעה שלך
אני חושבת שהיא התכוונההריון ולידה2

על עניין מוטוריקה גסה.

לאו דווקא החבל עצמו.

מוטוריקה עדינה יש לה , היא חורזת חרוזים ומכינה שרשראות וצמידים (אני קונה לה ערכות)

אבל בכללי. התחושה הזו שאני לא נותנת מספיק

מרגישה שצריכה לתת יותר

אני מרגישה שמנחים את הגננותרחלה2020
לפעול לפי תבניות, ואם יש ילד שלא הולך לפי התבנית יש לו בעיה מסויימת.
כשהגננת אמרה לי שהילדה לא יודעת כמה דבק צריך לשים על דף שרוצים להדביק הבנתי שמשהו פה לא בסדר, אז אחרי כמה נסיונות היא תלמד לבד. ומקסימום שהדבק ישפריץ החוצה.
גננת שמספרת לאמא שהילדה לא קופצת בחבל היא גננת נהדרתמיואשת******

סליחה, אבל רב הילדות בגיל כתה א יודעות לקפוץ וגם קופצות בהפסקות

וילדה שלא יודעת תהיה קצת בחוץ, חברתית

וכל הכבוד לגננת שמסבה את תשומת הלב, וזה לא דבר שלומדים לבד, זה די קשה. ומי שיש לה קצת קושי במוטוריקה גסה תתקשה מאד מאד מאד לקפוץ בחבל ואמא שלה תצטרך להשקיע הרבה ללמד אותה (אני אפילו שלחתי למורה פרטית להתעמלות! כן!) כי זה ממש חשוב מבחינה חברתית. זה כמו בן שלא יודע לנסוע באופניים או לבעוט בכדור.

בעיני כל הכבוד לגננת שאכפת לה מהילדה ודואגת לה

אם זאת מוטיבציה של הילדה זה משהו אחר...סופי123
לי יש בן שלא אוהב כדורגל. מצא עיסוקים אחרים בהפסקות והוא סבבה, יש לו חברים וביטחון והכל בסדר. מוטוריקה תקינה, מעדיף דברים אחרים.
יש הבדל בין לא אוהב ללא יכולמיואשת******

אם אתה יכול משהו ואתה לא אוהב זה דבר אחד, זה בחירה

אם כל החברים שלך משחקים במשהו, ואתה לא יודע איך לעשות את זה, זה לא בחירה, זה נידוי מחברה בשל חוסר יכולת לבצע משהו.

קופצים בחבל היום?יעל מהדרום
כן, בגנים ובכתות הנמוכות בעיקרמיואשת******

כשיש מרחב והמורות מקפידות על יציאה החוצה בהפסקות

כלומר פעם, כשהיה חיים, בית ספר, הפסקות, כזה..

בעצם כבר עברו כמה שנים מאז שהיתה לי ילדה בגילמיואשת******

אולי היום פחות?מבולבל

האמת אצלנו לא... גומי יש דווקאסופי123
קופצים קופצים...מקווה לטוב מאוד

איזה קטע...פה בחוץ אני רואה אופניים, גומייעל מהדרום
לק"י

הלוואי שנחזור כבר לשפיות של הפסקות נורמליות, שאפשר באמת לנשום בהן.
ובגן נשמע לי פחות העניין...נשאל את הבן שלייעל מהדרום
לק"י

יש גם בנות בגן
נכון באמת יש יותר גומי עכשיו. אולי זה "עונות"?מיואשת******

בהחלט. אין לי תלונה על הגננת.הריון ולידה2

ההפך. שמחה מאוד שעוררה אותי.

ונתחיל לעבוד על זה.

וכמו שכבר ציינתי. הנקודה העיקרית שהפריעה לי שזה אשמתי...

שצריכה להיות יותר שם. עם הילדים.

אוקי.מיואשת******

נשמע שאת אמא ממש טובה ונותנת

אתחיל בזה שחבל בדכ צריך ללמד בגן חובה-כיתה א, כך שזה שהיא עוד לא יודעת זה נורמלי ועם זאת זה בדיוק הזמן ללמד.

הכי קל לתפוס כמה בנות של שכנות שכבר יודעות, נגיד בכתה ב או ג, ולבקש מהן ללמד אותה תמורת פרס לכולן כשהיא יודעת, נגיד מחקים ריחניים או שטויות כאלו. עובד מצוין.

גינה פעמיים בשבוע זה סבבה. לא לכולם יש כח כל יום.

אבל מחשב, כן, נשמע שאת מכורה. סליחה שאני לא מייפה את זה בכל מיני. נשמע גם שבעלך רוצה אותך נוכחת יותר בזוגיות שלכם ואת בורחת גם ממנו וגם מהילדים למחשב.

נראה לי שאת צריכה לשבת לברר עם עצמך איפה לא טוב לך. נשמע קצת שמשהו בזוגיות לא טוב לך ובמקום לשבת ולדבר על זה את בורחת - שזה שיא הנורמלי וקורה לכולנו כן? לא מאשימה אותך בכלל חס ושלום, אבל אם את רוצה לתקן אז זה המקום לפתוח ולהבין למה. מה לא טוב לך. לאזור אומץ לדבר עם הבעל, נשמע שהוא אוהב ורוצה אותך ואולי אם תגידי מה קשה ומפריע הוא יהיה שם לעבוד איתך על זה.

תנסי להקציב לעצמך זמן מחשב ולאט לאט להוריד. זה לא בום וגמרנו. 

את יכולה לומר לבעלך אני אשמח לדבר איתך, עכשיו אנ ירוצה חצי שעה על המחשב בשקט וא זנשב לדבר. ודברים כאלו. 

ואם את מרגישה שהוא לא מספיק עם הילדים והכל עלייך אז קדימה לפתוח את זה בכנות.

לפעמים רבים,כן, אבל איך אומר הספר- לפעמים מגיעים למקומות נפלאים.

צריך להתחיל עם משהו.

בהצלחה!

איזה תגובה מקסימההריון ולידה2

קודם כל תודה על המחמאה

דבר שני ממש עשית לי סדר בראש. ז"א כתבת בתמצות את מחשבותיי.

אני מכורה. וזה הרבה בריחה לשקט.

דווקא אני ובעלי משוחחים על זה כל הזמן.

יש לנו מנהג קבוע של כל יום דייט זוגי. לפעמים זה נחמד, ולפעמים ממש מצטערת שקמתי מהמחשב. כי התווכחנו או חוסר הבנה

קצת משעמם אותי השיחות איתו..

לא מוצאת את הכוח להתנתק.

זה המקום השקט היחיד שלי. המעניין.

ובערב אוכלת את עצמי על זה שלא הייתי איתם או איתו. וחוזר חלילה (לא כל יום, אבל הרבה מאוד פעמים)

ניסיתי המון דרכים לצאת מזה . אבל זה בעיה להתנתק ממקום שנוח לי וכייף ושקט בו.

בדיעבד כמובן. כי אין כמו משפחה.

אני לא חושבת שאת צריכה לצאת מזה לגמרי,מיואשת******

גם אני אוהבת מחשב

אבל זה צריך להיות בשעות שזה לא על חשבון משהו

דייט זוגי מובנה כל יום זה, סליחה על הכפירה שלי, קצת חופר

כלומר אנחנו מדברים כל יום אבל לא באופן מובנה ככה ש"חייבים" להתיישב ולדבר רציני כזה.

אבל אישית למשל אני במחשב בלילה, אחרי שהייתי עם כולם. לבד עם עצמי. זה חשוב לי.

תנסי לחשוב על זמן מוגדר, על זמנים פחות מפריעים, על מינונים. לא חייבים להפסיק לגמרי אני לא רואה סיבה, כן חייבים להגיע למצב שזה *רב הזמן* לא על חשבון זוגיות וילדים בטוחה שאת יכולה!

יש בזה משהו שזה קצת חופרהריון ולידה2

והדרך שבעלי רוצה את זה, זה עוד יותר חופר.

ואח"כ האשמות שבגלל התמכרותי לא ישבנו יחד. כשיושבים ומשוחחים לעומק ממש כייף לי

אבל כייף לי יותר במחשב....כיייףףףף לי.מטורלל

ואת זה אני חייבת למתן. דחוף.

למנן. פשוט תמנני. את יכולה! בהצלחהמיואשת******

תודה לך!!!הריון ולידה2

את עובדת? עניין המחשב התחזק לאחרונה?יעל מהדרום
אני עובדת במחשבהריון ולידה2

כן התחזק לאחרונה. אני חושבת בשנה בחצי שנה האחרונה.

אולי בגלל כל המצב במדינה?יעל מהדרום
אולי.הריון ולידה2

האמת נזכרת עכשיו שלפני חצי שנה כן היינו קבוע יורדים יחד לקניון.

מטיילים .קונים ונהנים.

כנראה שהמצב המטורף הזה שינה את הכל.

אז אולי אני לא אמא ככ גרועה.

תודה שהזכרת לי חושף שיניים

אולי תעשו קניות ברשת ביחד ? מיואשת******

תכירי לבעלך את נקסט ושאר ירקות, ככה גם יהיה מחשב וגם בעל מרוצה, וגם זמן זוגי, אההההה, תראי איך אני? סידרתי לך הכל במחיד אחד!

חחח, מהממת שאת. תודה!!! הריון ולידה2

אוהבת לקרוא את התגובות שלך תמיד.

מיואשת

אבל זה בעיה בעצם, בעלי אוהב שאני מדברת איתוהריון ולידה2

ולא עם המסך בוכה/צוחק

ממש בעל משונה מיואשת******

🤣🤣🤣🤣תוהה לי
ממש משונה...
איפה מצאת כזה?
בעלי מצידו היה מבלה בטלפון עם גיחות קצרות לשאוף אוויר, בהגזמה קלה כמובן
קטני ומתוקאחרונה
לצערי לפעמים זה גם קורה אצלינו..
מנסים להשתפר בעז"ה!
יש תוכנות כאלה שחוסמות לך את האינטרנט בשעות מסוימותמיקי מאוס
תחסמי את זה לגמרי לשעתיים שאת מגדירה שאת רק עם הילדים ושעה או שעתיים עם בעלך בערב.
תתחילי מזה..
לאט לאט את יכולה להרחיב לעצמך את החסימות לפי הלוז שמתאים לכם כמשפחה.
אולי יותר קל יהיה לך לחסום לשעה ואז לפתוח לרבע שעה ולחסום שוב. תצטרכי לגלות מה הכי מתאים...

לגבי הזוגיות- יש לכם בעיה מסוימת, הוא לא "חופר" לך. הוא מנסה לשתף אותך שיש לו חוסר ביחס איתך. לא מחייב שהפתרון הוא תמיד להתיישב ולשוחח על מה שהוא בוחר ברגע שהוא בוחר אבל בהחלט אתם חייבים לדבר על זה לשתף בצרכים שלכם ולגבש דרך שבה שניכם מסופקים ומרוצים ויש ביניכם תקשורת בונה ומקרבת

אה, וכמובן- את אמא נהדרת עם או בלי גני שעשועים וחבל, זה כ"כ לא מדד...
אם את מרגישה שאין לך מספיק זמן עם הילדים- זה בהחלט כן מקום שטוב וכיף לשפר.
ועדיין זה לא הופך אותך לאמא רעה!!
בהצלחה!
מסכימה עםתוהה לי
@מיואשת****** שדייט זוגי כל יום זה חופר. יותר מזה, הייתי מרגישה מוגבלת, מחוייבת, מעוצבנת. אם לו יש צורך בדייט זוגי כל יום ולך יש צורך בדייט זוגי נגיד פעם בשבוע, תגידי לו את זה.. ותגיעו לפשרה מסויימת. לא הייתי ממהרת לומר שבגלל המחשב אין דייט זוגי, אולי ההפך, בגלל עודף הציפיות שלך מעצמך ושלו ממך את בורחת למחשב ויוצרת לך ספייס נקי בלי דרישות, מכבה כך את קולות הביקורת העצמית והביקןרת שלו כלפייך, ומנקה את הראש..
מסכימה ומוסיפהאמאשוני
יכול להיות שעצם זה שאת רואה באידיאל ההורות לצאת החוצה וזה לא מתאים לך,
אז זה מבריח אותך למחשב?
תנסי להיות קשובה לעצמך ולראות איזה פעילויות יעשו *לך* כיף כשאת עושה אותם עם הילדים ואז אולי פחות תרגישי צורך להתנתק.

למשל: אפייה, יצירה, ידע כללי, סיפורים, משחקים כולל משחקי דמיון, תנועה (ריקוד) וכד'.
תנסי למצוא את הילדה שבך ולתכנן פעילות תואמת לאחר"צ.
התכנון פה הוא חשוב כי זה מה שיעזור לך להתחיל בפעילות ולא להימרח.

לגבי בעלך אולי אם תצברי חוויות יהיה לך יותר כיף לשתף אותו ולנהל שיחה?
אולי תגדירי זמן מסויים שאתם יושבים לדבר ותנסי להתרכז בו, ואז זה לא יאיים עלייך שכל הערב אז צריכה להקשיב לו?
אולי שיחה תוך כדי הליכה משותפת תעזור לך?

אולי אם תצאו החוצה כל המשפחה יהיה לך יותר כיף ויותר קל? אפשר להקדים את ארוחת הערב והמקלחות ואז ב6 או אפילו 7 להיות חצי שעה בחוץ.
אני חושבת שזה באמת חשוב לילדים להיות בחוץ בימים שאין מסגרות וגם לך לנשום אוויר וגם לבעלך שיתחבר יותר לילדים ויעסיק אותם בחוץ
ואז גם אפשר לנהל שיחה רגועה ולא חופרת מדי (בכל זאת יש ילדים להשגיח עליהם)

לא כל יום. לא בבת אחת. לאט לאט. העיקר המגמה.

בהצלחה!
תתחילי כל יום אפילו קצת, אפילו חצי שעה זה מעולה,רויטל.

העיקר להתחיל, ועוד יותר חשוב זה העקביות,

ביום שממש קשה לך, שיצאו עם איזה בייבי סיטר,

בקשר למחשב תקבלי על עצמך שעה בערב

אין מחשב, אני רק עם הנסכים שאת אוהבת,

בהצלחה רבה רבה לך.

תודה לך! אנסה הריון ולידה2

בנות. תודה לכן!!!!הריון ולידה2

עזרתן לי ממש ממש ממש ממש ממש!!!

איזה כייף שיש את הפורום הזה!

חיוך

זה מזכיר לי קצת דברים שקורים ליפעם אחרת
אני גם בקושי מוציאה את הילדים.. הגדול שלי קצת בעייתי במשמעת והרבה פעמים זה ממש מסוכן מה שהוא עושה אז אני לא יכולה להתמקד רק בו כי יש לי עוד 2 קטניפ אז נמנעת מלצאת.. כיאלו יוצאת אבל לא הרבה פעם בשבוע וממש לא מרגישה רע עם זה.. ב"ה יש להם גן והם נמצאים עם חברים בגילם ויש מתקנים בגן והכל טוב.. בקורונה הייתי מוציאה כל פעם 2 ילדים ואז אחד לבד ככה שיהיה איזון.. ועכשיו התחיל שעות חורף אז אין לחץ לצאת כשמחשיך..
ואני חושבת שלא צריך להסתכל על מה קורה מסביב אלא להסתכל על הילדים שלי ועל מה שעושה להם טוב.. אני גם כזו שרוצה את בעלי רוב הזמן לידי.. הוא פחות יוזם בלצאת איתם למשחקים אז משאירה לו ילד או 2 ויוצאת עם השאר.. או מטלות לבית בזמן שאני יוצאת איתם.. אין לך מה להרגיש רע כל משפחה והמציאות שלה.. וחוצמזה לגבי הילדים את יכולה להקדיש זמן לכל אחד בנפרד.. 10-15 דקות לשאול להתעניין לעזור במה שקשה לו או ללמש משהו חדש.. הכל טוב לא צריך להיות בלחץ.. אנחנו הורים ואנחנו לומדים ונמשיך ללמוד.. הכל עדין חדש וכל ילד הוא עולם ומלאו ולוקח זמן לכל דבר.. ולגבי המחשב הייתי ממליצה לך לקבוע זמן אחר.. אחרי שהילדים ישנים.. או לשים להם שירים במחשב ולשבת איתם..
את אמא מדהימה.. וכולנו עושות טעויות.. וכולנו לומדות
אין לי זמן כרגעאורוש3
אבל רק. כל מה שכתבת שאת רעה את עושה מעל הממוצע. אומנם יש לנו חצר אבל הילדים שלי לא ראו גן שעשועים מתחילת הקורונה. בגיל חמש לא מצופה לקפוץ בחבל. הילדה עם ביטחון? מהמם. זה אומר שטוב לה. קיצר. את אחלה פלוס. תורידי ממך את רגשות האשמה. אולי ארחיב אח''כ
תודה על כל מילה שלך!הריון ולידה2

קראתי הכל כולל התשובות היפותמקווה לטוב מאוד

אני רואה פה רק משהו אחד שמציק לך בלב... וזה המחשב. 

זאת בעיה כלל עולמית, לא שזה עוזר לך. 

אבל גם על זה קיבלת עצות טובות. 

בהצלחה רבה💓💓

אני רק ... מצדיעה לך!!!,שגרה ברוכה
פעם בשבוע לגינה?? שאפו! אני גם את זה לא..לרדת עם כולם במדרגות לעבור כביש לגינה לרדוף אחרי הקטנה ואחרי בן הארבע השובב פצצות.. זה מתיש אותי נורא. .לגינה הם יוצאים עם אבא שלהם מתי שמתאפשר..
לגבי הצהריים בבית מבחינתי הם הופעלו מוטורית מספיק בגן. בבית אני נותנת להם דפי צביעה מדבקות וכד. איזו יצירה. פעם בשבוע אופה איתה משו. לחמניות/עוגיות וכו'. בהחלט יש זמן של מסך ולעצמי. בערך ארבעים דקות לאחר ארוחת הערב.. עד שהולכים להתקלח וכו'.
אני לאו דווקא יושבת איתה כל היום על הרצפה ובונה איתם בלגו. הם בונים לבד. יכולים להעסיק תצמם גם לבד. בהחלט.
את נשמעת אמא טובה ונורמלית לחלוטין.
לגבי זמן מסך שלך אם את לא שלמה איתן ומפריע לך תנסי להגביל . בהדרגה. למשל יומיים בשבוע להיות פחות וכן הלאה. כי קשה להפסיק בבת אחת. ןאומרת את זה גם לעצמי עם הפלאפון.. בהצלחה לנו!
חברות יקרות.הריון ולידה2

קראתי את התגובות של כולכן!

עזרתן לי ממש!

אז תודה לכל אחת ואחת מכן.חיוך

מה מה מה??חולת שוקולד
בלת"ק

ה ל ם, אני לא רוצה לומר על איזה דברים חשבתי כשקראתי את הכותרת

אם את אמא גרועה אז אני אמא שלא ראויה להיות אמא, תקשיבי, אמא שאילו נקיפות המצפון שלה היא נדירה עד בלתי קיימת, אז את יחידת סגולה, באמת!
רק אומרת לך שאת אחת האמהות הכי שוות שקיימות..פצלש לצורך שאלה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלהאחרונה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

מגש ספינגיםמצפה להריון.אחרונה
טעים ומחמם את הלב
ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.אחרונה
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקהאחרונה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

ילדה יחסית גדולה מוצצת אצבע ורוצה להפסיקממתקית

מאוד מפריע לה שהיא מוצצת (בת 9 וחצי) אבל לא מצליחה להיגמל.
היא כל הזמן אומרת לי בכעס "אמא למה לא קשרת לי את הידיים כשנולדת.." מצחיקה (יש לי גיסה שקשרה לבת שלה את היד בגיל ינקות והיא באמת הפסיקה למצוץ, אני לא העזתי לעשות את זה לבת שלי, אבל עכשיו היא ממש סובלת מזה)

אבל יש לכן טיפים איך לעזור לה להפסיק? ניסינו מרה, לא עזר.
יש לה כבר פצע באגודל מהמציצה וכואב לה.
אציין שהיא לא מוצצת בחוץ, בבית היד שלה דבוקה לפה.

זה עובר לבד בסוף? 

לפעמים עובר לפעמים לאאיכה
אני הפסקתי לבד בגיל 15

אחותי עדיין מוצצת, היא בת 25 🤭

אני מכירה שיש אפשרות לשים בפה איזה התקןכתבתנו

שימנע את היכולת להכניס את האצבע ולמצוץ.

לא יודעת מי מתקין (רופא שיניים? אורתודנט?) אבל כנראה גוגל / AI ידעו להגיד.

חוץ מזה, סתם רעיון, שאולי  יעזור אם היא בעצמה כבר מתלוננת ורוצה להפסיק, שתסתובב עכשיו לתקופה (לא יודעת כמה נחשב שצריך כדי להפסיק את האוטומט של הגוף) עם כפפות. מעריכה שזה לא נוח ונעים למצוץ איתן, וזה יזכיר לה לא להוריד כשהיא בלי לשים לב תקרב את האצבע לפה.

בהצלחה

כפפה?כורסא ירוקהאחרונה

אבל אני חושבת שבכל מקרה הרצון זה הצעד הראשון.

אם כל פעם שהיא מתחילה היא תקלוט ותפסיק לאט לאט זה יהפוך מפעולה שקורית בהיסח דעת לפעולה מודעת ואז היא תוכל לפני זה לחשוב אם היא באמת רוצה, לעצור שניה ולותר

תינוק בן יום שלא מפסיק לינוק, מה עושים?אנונימית בהו"ל

הוא יונק יעיל, ממלא טיטולים יותר ממה שצריך ביממה השניה לחיים, אפילו עלה במשקל מאז הלידה במקום לרדת!

אבל הוא באמת כל היום על השד, וכשלא אז הוא בוכה... ואני עוד לא השלמתי שעות שינה מהלילה של הלידה, והשד שלי רגיש בטירוף (ברוך ה' לא פצוע אבל בקצב הזה זה יגיע גם)

לא רוצה לתת לו תמ"ל (גם אין צורך), מוצץ אומרים רק אחרי שההנקה מבוססת, החלטתי שזה נקרא כבר הנקה מבוססת מספיק אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מילא עכשיו בבית חולים, אבל מה אני אעשה מחר כשרני חוזרת לשאר הילדים, הוא ילמד לפתוח פערים בין הנקות מתישהו בקרוב?

(וגם ההנקות כואבות נורא מהתכווצויות של הרחם אז מוסיף לסיוט)

כתבת כבר מזמן... אולי עברמתיכון ועד מעון

אבל זה ממש תקין שתינוק רוצה כמה שיותר ידיים והנקה בימים הראשונים (וגם אח"כ)

אולי יעניין אותך