יש מצווה להתגייס לצה"ל?ניק כמעט בלי ראש
בוודאי.הָיוֹ הָיָה
מצוות עזרת ישראל מיד צר - ירושלמי ורמב"ם ובעקבותיו ספר החינוך.
ובמקרים מסויימים מצוות כיבוש, וירושה - רמב"ם ורש"י .
איפה כתוב שדווקא צבא? מדובר לגבי דין מלחמה..עבד ה'.
ולהפך מדובר שם אפילו שיוצא לבד, ללא כלום...
@ניק כמעט בלי ראש למה שיהיה מצווה? שלא לדבר שיש אפשרות לאיסור, על איסורים לעבור שם זה (כמעט) בטוח, עצם ההתגייסות אם היא איסור, יש מקום לעיין...
דמיונותרוצה להשתחרר
להגן על עם ישראל מאויביו זו מצווה גדולה. וזו המטרה היסודית של הצבא.
זה נכון שיש בו גם בעיות, וזה יוצר התמודדות והתלבטויות האם כדאי ואפשרי לנו כשומרי מצוות להיות חלק מצהל. אבל להגיע למחשבה שאין מצוה בהגנה על עם ישראל, או שיש דרך כלשהי לעשות את זה בלי צבא מאורגן - זוהי שטות גמורה.
נכון בדמיונות כתוב שדווקא צבא...עבד ה'.
מאיפה הבאת את זה? צה"ל בעצמו זה מיליצה מאורגנת... אז אל תספר לי סיפורים ודימיונות...
אין לי שום בעיה ללכת להלחם ככה, ואני מכיר עוד... ואם אתה רוצה דוגמאות אני יכול להביא, יש מלא מקומות ואנשים בארץ שהיו מעדיפים שלא יהיה צבא, ואז הם יוכלו לטפל באויבים כמו שצריך, לא צריך להיות מקובע...
מה זה גם בעיות? יש בו (אולי) גם טובות, וזה לא יוצר התמודדות, צריך לדעת שאין לנו מקום במקום שהוא לא עפ"י התורה!! כמו שלא תלך לתנועת נוער הצופים (או שכן אני לא יודע) למרות שהיא תורמת (לא יודע באמת עד כמה) בגלל שהיא לא מתנהלת עפ"י התורה, אז כך גם בצבא...
לא אמרתי שאין מצווה בהגנה על עמ"י ולא אמרתי בלי צבא מאורגן - אבל לגבי שאלת פותח השרשור זאת התשובה..
וודאי שצריך להגן על עמ"י, ואפשר ע"י צבא - אבל צבא יהודי, אז מי שאומר שצה"ל הוא צבא מפואר ובלה בלה בלה הוא זה שצריך להגיד עליו שדיבוריו הם - שטות גמורה...
בדעה צלולהרוצה להשתחרר
ב. סתרת את עצמך - בתחילה כתבת שאפשר בלי צבא ואתה מכיר כאלה שאין להם בעיה. בסוף כתבת שצריך להגן על עם ישראל על ידי צבא. לא משנה.
ג. אתה אולי מכיר מלחמה או התכתשות עם ערבים בכפרים ביו"ש. אתה ממש לא מכיר מלחמה בחיזבאללה. אין לך מושג מה היכולות שלהם וכמה לוחמים, תשתיות ואמל"ח יש להם, ואין סיכוי להגן מפניהם ללא צבא.
ד. הצבא היחיד שבפועל מגן על עם ישראל הוא צהל. לשם כך הוא הוקם, ולשם כך הוא ממשיך להתקיים. אפשר לומר מה היה אילו אני הייתי מחליט איך המדינה תיראה, אבל בסוף אין היום בפועל שום דרך אחרת, ושום גוף אחר שמגן על עם ישראל מלבד צהל.
ה. ההבדל בין תנועת הצופים לצהל הוא שעם ישראל יכול להתקיים בלי תנועת הצופים, ואינו יכול להתקיים בלי צהל. כלומר, אינו יכול לחיות בארץ ישראל בלי שיטבחו בו כפי שהיה בשואה כשלא היה לנו צבא.
ו. אחרי שמבינים את הנחיצות של צבא לעם ישראל, ושבפועל מי שעושה את זה זה צהל בלבד, אפשר לדבר על החסרונות שיש בו. גדולים ככל שיהיו. ואפשר אפילו להכריע שאנחנו כשומרי מצוות לא יכולים להשתתף בהגנה על עם ישראל בגלל המסגרת בה היא נעשית היום. אבל מי שבגלל החסרונות לא מצליח לראות את האמת הפשוטה שכתבתי, הוא פשוט איבד את זה.
נכוןארץ השוקולד
אענה,עבד ה'.
א. בלי נדר - קשה כאשר השיח רדוד...
ב. כתבתי אפשר לא חייב - ולא אמרתי שיש בעיה בהתאחדות של לוחמים דיברתי על הצבא - צה"ל...
ג. חיבאללה מורכבת מימלציות - כאשר כתבתי אנשים שמעדיפים ללא צבא - זה לא אומר ללא התארגנות עצמית - ואז אנו יכולים להיות בדיוק כמו צה"ל - מילציה מאורגנת...
ד. זאת הבעיה...
ה. זה לא צריכותו - אלא הדוגמה וההשוואה...
ו. ממש לא, אתה הוא זה שלא מסתכל נכון על צה"ל, אם הוא מגן עלייך, למרות שיש בו בעיות (והרבה) אז אתה צריך להתגייס אליו? זה דבר לא מוסרי ממש, סתם שתדע...
כמה אנשים יסכימו להצטרף למיליציה כזו?אדם כל שהוא
מה התקציב שתוכל להשיג לרכישת נשק, ולכמה טנקים, מטוסי קרב וסוללות נ"מ הוא מספיק?
וכמה מוכנים בשביל צה"ל?עבד ה'.
מה גם ברגע שהמיליצה שלנו - תחליף את צה"ל אז היא תהווה כחלק משמעותי...
הרבה מוכנים...אדם כל שהוא
והרבה מאוד אחרים לא היו מתגייסים מיוזמתם בלי כפייה, אבל מסכימים עקרונית עם הרעיון שצריך להגן על המדינה.
אתה רוצה לגייס בכפייה למליציה שלך? תגייס בכפייה גם את ההר-המורניקים הממלכתיים, ואת השמאלנים מצפון תל אביב?
מבין שזו דעתך אבל השאלה היתה הלכתיתמישהו כל שהוא
אגב שים לב מה קרה כשהיו הרבה מלציות שונות זה נגמר בחורבן בית שני.
אני לא צריך להוכיח, אתה צריך להוכיח..עבד ה'.
אם אתה אומר שיש חיוב להתגייס - אני אומר שאין, חובת ההוכחה עלייך שיש חיוב...
אבל הבאתי...מישהו כל שהוא
אמרת שזה מצווה ליחיד להלחם לבד עניתי שכתוב שם שהמלך עושה זאת, כתוב צבא עם שוטרים ,כתוב במשנב "כדינא דמלכותא"
וכל זה 'שטויות'?!
מעבר לזה סיפור בתנך כן מלמד הרבה כי זה מראה מה נהגו בעמ"י מאז ומעולם.
מימי יהושע דרך השופטים, שמואל שאול דוד, החשמונאים, המרד הגדול. כולם נלחמו כצבא אחד תחת הנהגה אחת.
מלבד בנפילת בית שני שם לכל כת היה צבא וזה באמת עשה רק טוב
אבל,עבד ה'.
מדובר שם על צבא שהולך בדרך ה'... וכאשר אמרתי שטויות זה היה על הרשימה הארוכה, ולא על המקורות השניים.
אני לא אמרתי לא להקים צבא, הדיון היה אם זה מצווה להתגייס או לא, כיום במצב של הצבא הזה - לא!
לזה אתה צריך להביא מקורמישהו כל שהוא
(אגב בר כוזיבא לא נשמע אדם מאמין במיוחד)
עוד מקור. אעפ שחובת הראיה עליךמישהו כל שהוא
יהושפט יצא להלחלם יחד עם מלכי ישראל הרשעים. מכאן שאין בעיה להלחם יחד עם רשעים. וק"ו בנידון דידן שכבר כתבו רבים שהם תינוקות שנשבו והדברים ידועים ומפורסמים
וַיְהִ֖י בַּשָּׁנָ֣ה הַשְּׁלִישִׁ֑ית וַיֵּ֛רֶד יְהוֹשָׁפָ֥ט מֶֽלֶךְ־יְהוּדָ֖ה אֶל־מֶ֥לֶךְ יִשְׂרָאֵֽל׃
וַיֹּ֤אמֶר מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵל֙ אֶל־עֲבָדָ֔יו הַיְדַעְתֶּ֕ם כִּֽי־לָ֖נוּ רָמֹ֣ת גִּלְעָ֑ד וַאֲנַ֣חְנוּ מַחְשִׁ֔ים מִקַּ֣חַת אֹתָ֔הּ מִיַּ֖ד מֶ֥לֶךְ אֲרָֽם׃
וַיֹּ֙אמֶר֙ אֶל־יְה֣וֹשָׁפָ֔ט הֲתֵלֵ֥ךְ אִתִּ֛י לַמִּלְחָמָ֖ה רָמֹ֣ת גִּלְעָ֑ד וַיֹּ֤אמֶר יְהֽוֹשָׁפָט֙ אֶל־מֶ֣לֶךְ יִשְׂרָאֵ֔ל כָּמ֧וֹנִי כָמ֛וֹךָ כְּעַמִּ֥י כְעַמֶּ֖ךָ כְּסוּסַ֥י כְּסוּסֶֽיךָ׃
וַיֹּ֥אמֶר יְהוֹשָׁפָ֖ט אֶל־מֶ֣לֶךְ יִשְׂרָאֵ֑ל דְּרָשׁ־נָ֥א כַיּ֖וֹם אֶת־דְּבַ֥ר יְהוָֽה׃
וַיִּקְבֹּ֨ץ מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵ֥ל אֶֽת־הַנְּבִיאִים֮ כְּאַרְבַּ֣ע מֵא֣וֹת אִישׁ֒ וַיֹּ֣אמֶר אֲלֵהֶ֗ם הַאֵלֵ֞ךְ עַל־רָמֹ֥ת גִּלְעָ֛ד לַמִּלְחָמָ֖ה אִם־אֶחְדָּ֑ל וַיֹּאמְר֣וּ עֲלֵ֔ה וְיִתֵּ֥ן אֲדֹנָ֖י בְּיַ֥ד הַמֶּֽלֶךְ׃
וַיֹּ֙אמֶר֙ יְה֣וֹשָׁפָ֔ט הַאֵ֨ין פֹּ֥ה נָבִ֛יא לַיהוָ֖ה ע֑וֹד וְנִדְרְשָׁ֖ה מֵאוֹתֽוֹ׃
וַיֹּ֣אמֶר מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵ֣ל ׀ אֶֽל־יְהוֹשָׁפָ֡ט ע֣וֹד אִישׁ־אֶחָ֡ד לִדְרֹשׁ֩ אֶת־יְהוָ֨ה מֵאֹת֜וֹ וַאֲנִ֣י שְׂנֵאתִ֗יו כִּ֠י לֹֽא־יִתְנַבֵּ֨א עָלַ֥י טוֹב֙ כִּ֣י אִם־רָ֔ע מִיכָ֖יְהוּ בֶּן־יִמְלָ֑ה וַיֹּ֙אמֶר֙ יְה֣וֹשָׁפָ֔ט אַל־יֹאמַ֥ר הַמֶּ֖לֶךְ כֵּֽן׃
וַיְהִ֖י כְּמ֣וֹת אַחְאָ֑ב וַיִּפְשַׁ֥ע מֶֽלֶךְ־מוֹאָ֖ב בְּמֶ֥לֶךְ יִשְׂרָאֵֽל׃
וַיֵּצֵ֞א הַמֶּ֧לֶךְ יְהוֹרָ֛ם בַּיּ֥וֹם הַה֖וּא מִשֹּׁמְר֑וֹן וַיִּפְקֹ֖ד אֶת־כָּל־יִשְׂרָאֵֽל׃
וַיֵּ֡לֶךְ וַיִּשְׁלַח֩ אֶל־יְהוֹשָׁפָ֨ט מֶֽלֶךְ־יְהוּדָ֜ה לֵאמֹ֗ר מֶ֤לֶךְ מוֹאָב֙ פָּשַׁ֣ע בִּ֔י הֲתֵלֵ֥ךְ אִתִּ֛י אֶל־מוֹאָ֖ב לַמִּלְחָמָ֑ה וַיֹּ֣אמֶר אֶעֱלֶ֔ה כָּמ֧וֹנִי כָמ֛וֹךָ כְּעַמִּ֥י כְעַמֶּ֖ךָ כְּסוּסַ֥י כְּסוּסֶֽיךָ׃
וַיֹּ֕אמֶר אֵי־זֶ֥ה הַדֶּ֖רֶךְ נַעֲלֶ֑ה וַיֹּ֕אמֶר דֶּ֖רֶךְ מִדְבַּ֥ר אֱדֽוֹם׃
וַיֵּלֶךְ֩ מֶ֨לֶךְ יִשְׂרָאֵ֤ל וּמֶֽלֶך־יְהוּדָה֙ וּמֶ֣לֶךְ אֱד֔וֹם וַיָּסֹ֕בּוּ דֶּ֖רֶךְ שִׁבְעַ֣ת יָמִ֑ים וְלֹא־הָיָ֨ה מַ֧יִם לַֽמַּחֲנֶ֛ה וְלַבְּהֵמָ֖ה אֲשֶׁ֥ר בְּרַגְלֵיהֶֽם׃
וַיֹּ֖אמֶר מֶ֣לֶךְ יִשְׂרָאֵ֑ל אֲהָ֕הּ כִּֽי־קָרָ֣א יְהוָ֗ה לִשְׁלֹ֙שֶׁת֙ הַמְּלָכִ֣ים הָאֵ֔לֶּה לָתֵ֥ת אוֹתָ֖ם בְּיַד־מוֹאָֽב׃
וַיֹּ֣אמֶר יְהוֹשָׁפָ֗ט הַאֵ֨ין פֹּ֤ה נָבִיא֙ לַֽיהוָ֔ה וְנִדְרְשָׁ֥ה אֶת־יְהוָ֖ה מֵאוֹת֑וֹ וַ֠יַּעַן אֶחָ֞ד מֵעַבְדֵ֤י מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵל֙ וַיֹּ֔אמֶר פֹּ֚ה אֱלִישָׁ֣ע בֶּן־שָׁפָ֔ט אֲשֶׁר־יָ֥צַק מַ֖יִם עַל־יְדֵ֥י אֵלִיָּֽהוּ׃
וַיֹּ֙אמֶר֙ יְה֣וֹשָׁפָ֔ט יֵ֥שׁ אוֹת֖וֹ דְּבַר־יְהוָ֑ה וַיֵּרְד֣וּ אֵלָ֗יו מֶ֧לֶךְ יִשְׂרָאֵ֛ל וִיהוֹשָׁפָ֖ט וּמֶ֥לֶךְ אֱדֽוֹם׃
וַיֹּ֨אמֶר אֱלִישָׁ֜ע אֶל־מֶ֤לֶךְ יִשְׂרָאֵל֙ מַה־לִּ֣י וָלָ֔ךְ לֵ֚ךְ אֶל־נְבִיאֵ֣י אָבִ֔יךָ וְאֶל־נְבִיאֵ֖י אִמֶּ֑ךָ וַיֹּ֤אמֶר לוֹ֙ מֶ֣לֶךְ יִשְׂרָאֵ֔ל אַ֗ל כִּֽי־קָרָ֤א יְהוָה֙ לִשְׁלֹ֙שֶׁת֙ הַמְּלָכִ֣ים הָאֵ֔לֶּה לָתֵ֥ת אוֹתָ֖ם בְּיַד־מוֹאָֽב׃
וַיֹּ֣אמֶר אֱלִישָׁ֗ע חַי־יְהוָ֤ה צְבָאוֹת֙ אֲשֶׁ֣ר עָמַ֣דְתִּי לְפָנָ֔יו כִּ֗י לוּלֵ֛י פְּנֵ֛י יְהוֹשָׁפָ֥ט מֶֽלֶךְ־יְהוּדָ֖ה אֲנִ֣י נֹשֵׂ֑א אִם־אַבִּ֥יט אֵלֶ֖יךָ וְאִם־אֶרְאֶֽךָּ׃
עבור מי שמעדיף שלא יהיה צבא, כדי שיוכל להילחם באויבים..אדם כל שהוא
כמו שצריך, יש פיתרון פשוט.
יש חלקים בארץ ישראל שלא בשלטון מדינת ישראל, וצה"ל לא נמצא בהם.
הוא מוזמן להקים גבעה בגלעד, או בדרום לבנון, ולהגן עליה כרצונו.
אני לא צריך להתרחק עד לשם,עבד ה'.
אפ יש פה חלקים שעדיין לא "שלנו"...
אבל פה לדבריך צה"ל מפריע לך להילחם באויבים, אז תקיים את..אדם כל שהוא
המצווה לפחות שם.
ועבר הירדן ממש לא רחוק, שלושים קילומטר מזרחה מירושלים [או מישובי גב ההר] ואתה מגיע.
בגלל שהוא מפריע אני אפסיק?עבד ה'.
הכוונה הייתה שפה אני באמצע, אז לא אעזוב פה ואתחיל שם, אני אמשיך אסיים פה, ואמשיך שם...
אבל אין לך שום בעיה ללכת לשם?אדם כל שהוא
אם חבר שלך, שגר עכשיו בירושלים/ת"א ורוצה ליישב מקום חדש יתייעץ איתך איפה כדאי, תגיד לו שיותר קל בעבר הירדן/דרום לבנון כי שם צה"ל לא נמצא?
לא, אבל אני כרגע לא אלך לשם....עבד ה'.
אני אגיד לו שיש ביו"ש ובנגב מלא מקומות שאנחנו באמצע, ואל לנו להפסיק באמצע, קודם נסיים פה ולאחר מכן נמשיך גם לשם...
רק ליו"ש ולנגב? ומה עם הגליל?אדם כל שהוא
כרגע שם מתמקדת הפעילות, היא כבר באמצע...עבד ה'.
ברגע שנסיים פה נתקדם לשם...
אגב, לפי הסברא שלך היה ראוי..אדם כל שהוא
לא ליישב את יו"ש, לפני שמסיימים ליישב את הנגב והגליל, שהתחילו ליישב אותם לפני יו"ש..
יש לי הסבר אחר..אדם כל שהוא
אין לך ולחבריך, [ולכל העוסקים בישוב הארץ באופן פרטי], שום כוונה ויכולת להלחם עם צבא של ממש.
אפילו אותם שחושבים שהם מסוגלים להילחם יותר טוב מצה"ל, מתכוונים למאבק מול זורקי אבנים ובקבוקי תבערה, או לכל היותר נשק קל. אבל אין להם שום יכולת ונכונות להילחם מול צבא, אפילו מול צבא חלש כמו צבא ירדן, או מול מיליציות חזקות ומצויידות כמו חיזבאללה וכוח אל-קודס.
ובמקומות שמדינת ישראל לא שולטת, נמצאים צבאות אחרים.
לעומת זאת במקומות שמדינת ישראל שולטת, צה"ל מונע מכוחות צבאיים אחרים להגיע.
ממש לא קשור לצה"ל....עבד ה'.
ז הפשוט עניין של איפה כבר התחלנו, איפה אנחנו כבר בדרך, אח"כ נמשיך, אבל קודם היכן שאנחנו...
אז למה אתם לא ממשיכים את ההתישבות ברצועת עזה?אדם כל שהוא
כי,עבד ה'.
כרגע ללכת לשם (לצערנו) זה להתחיל התיישבות חדשה, אנחנו מעדיפים להמשיך ביו"ש, כמו שאמרתי...
אתה נגד הקמת יישובים חדשים עכשיו?אדם כל שהוא
אתה נגד לחזור למקומות שהיה בהם פינויים?
לא נגד, (לפחות) אני כרגע מתמקד ביו"ש...עבד ה'.
ואני בעד עוד ועוד מקומת חדשים, מי שיכול שילך, אני כרגע מתמקד (וממליץ) ביו"ש...
וסתם לטייל באיזור עזה, ללכת ד' אמות חדשות בארץ ישראל..אדם כל שהוא
יוצא לך מדי פעם?
תביא לי מקור שיש עניין דווקא בד' אמות חדשות?עבד ה'.
ולשאלתך כן, הייתי באיזורים האלה...
מתי בפעם האחרונה היית שם?אדם כל שהוא
באיזה מסלולים הלכת?
בליטני כבר היית?
[לא כ"כ ברור לי האם באמת יש עניין בד' אמות חדשות דווקא, אבל זה לא כ"כ קשור לנושא]
אני לא בחקירת שב"כ, תודה.עבד ה'.
גיבור גדול...מי האיש? הח"ח!
לא ייתכן שגיבור גדול כזה יחסה רק בצילו של צבא הכופרים. נא ללכת להתיישב רק באיזור עזה שבשליטת צבא הסאלאפים המאמינים.
פשוט תודה, מוג לב, שבלי קנה רובה שבבעלות צבא ההגנה לישראל מטעם המטה הכללי בתל אביב, לא היית יוצא מהבית מרוב פחד.
חחחחחחח הצחקתני,עבד ה'.
דמגוגיה יפה אבל זולה, כי לא ממש אין לי בעיה ללכת להתיישב שם, אבל כרגע אני ביו"ש, אז מיישב אותה אח"כ אעבור לשם...
ותאמין לי אני מעדיף שצה"ל יעוף משם, ואנחנו באמת נשלוט, לא יהיה לנו פרוצדורה ארוכת תווך....
גיבור יש רק אחד וזה ה' יתברך!!
אף אחד לא קונה את הסחורה שלך.מי האיש? הח"ח!
וזה לא עובד על אף אחד כש"כרגע" אתה שם... סתם ככה במקרה... אבל "אחר כך" אתה "תעבור" באיזה זמן לא מוגדר.
לא נשמע שהיית מצליח למכור שום דבר לאף אחד בדוכן בשוק (מצד שני תמיד יש פתאים מספיק תמימים באופן ממש לא מוסבר).
איזה סחורה? ואיזה בטיח...עבד ה'.
אני לא סתם במקרה שם, נכון אחרי שאסיים ביו"ש והכל שם יהיה בשליטתנו, אעבור לעוד מקומות, מה לא מובן?
תפסיק עם הדמגוגיה המסכנה שלך, שאני כאילו הפחדן, כי אני לא יודע אם היית פעם ביו"ש (ואל תגיד עכשיו שאתה גר שם, למה אני לא קונה את זה, וגם תגיד שאתה מחזיק את כל הגבעות בארץ...)
ורשמתי לך אם תצליח להעיף משם את צה"ל אודה לך...
אתה עובד רק על עצמך.מי האיש? הח"ח!
מציע לעשות סקר בין קוראי הדף הזה, כמה קונים את הבדיחה הגרועה הזו שלך.
"להעיף משם" זה אולי אתה מוזמן לעשות, אף אחד לא חושב כמוך בכלל ולא מדמיין כל מיני דמיונות מיליציוניים בחלומות בצהריים.
אתה כדאי לצאת "המנצח" מדבר שטויות עכשיו,עבד ה'.
צודק התורה זה "דמיונות מיליציוניים בחלומות בצהריים."
ולמה שאני אעבוד על עצמי, למה?
האפשרות האחרת לא פחות גרועה...מי האיש? הח"ח!
ועל התורה אין לך טאבו, לץ, להחליט שהיא דווקא הדמיונות המיליציוניים הפרטיים שלך. יש כאלה עם פירוש אחר, תאר לעצמך. אבל אין ספק, זה מעיד בדיוק איזה אופי יש לך, שמתמצה לא רק בחוסר סובלנות תהומי, אלא גם בהתנשאות מביכה ובלתי נסבלת.
////עבד ה'.
צודק גם לרפורמיים ולקראים יש פירוש אחר, יש לי סבלנות כל עוד מדברים דברים נורמליים ולא שטויות כדי להישמע יפה, חחח התנשאות.... מי שמתנשא כאן זה אתה. בתור מאבחן, ובתור זה שמחליט מהי התורה ומה היא פירושיה...
אני מקווה שאתה לא נפגע, ואם כן סליחה, פשוט זה גורם לי לחסור סבלנות, טיפשות!!
אף אחד לא נפגע.מי האיש? הח"ח!
ואל תסיט את הדיון שמתנהל במסגרת היהדות ההלכתית למקומות אחרים.
כן, יש אחרים ששומרים הלכה ואין דעתם כדעתך, ואגב הם בטוחים שאתה הוא זה שמדבר שטויות עצובות מאוד.
לא מסיט את הדיון,עבד ה'.
פשוט נאמרו פה דברי שטות, אז כבר אין עניין בדיון....
כן? מי אומר שלא ליישב את א"י? מלבד רבנים חרדים...
ליישב את ארץ ישראל זה הכרחי ומצווה.מי האיש? הח"ח!אחרונה
ועד גבול מסויים דוחה פיקוח נפש (ויש שיטענו שלמעשה עד אותו גבול אין זה בכלל פיקוח נפש).
הגבול עובר במקום שבו מסתיימת תחולתו של כוח שלטוני, המסתייע בצבא מדינתי, שמגן על חיי היהודים.
איזור עזה נסגר בידי חיילים ישראליים בגדרות ובמחסומים שהעובר אותם מתחייב בנפשו, ולכן אין שום גיבור גדול שיש לו הזכות או החוצפה לטעון שהוא יילך לשם להתיישבות מטעם עצמו. ולייחס לכך את התורה או ההלכה הרי זה חילול השם מהמדרגה החצופה ביותר. אני ממש לא חושב שרק גדולי הדור החרדים חושבים כך, אבל בוא תתאמץ קצת, שלח איזה מכתב בעניין לרב שלמה אבינר או הרב דוב ליאור, שתף איתנו את תשובתם.
גיבור גדול...מי האיש? הח"ח!
לא ייתכן שגיבור גדול כזה יחסה רק בצילו של צבא הכופרים. נא ללכת להתיישב רק באיזור עזה שבשליטת צבא הסאלאפים המאמינים.
פשוט תודה שבלי קנה רובה שבבעלות צבא ההגנה לישראל מטעם המטה הכללי בתל אביב, לא היית יוצא מהבית מרוב פחד.
אז אתה רוצה שהש"וע ירשום לך להתגייס לצה"למישהו כל שהוא
זה קצת בעיתי כי צהל לא היה קיים אז.
בכל אופן אתה מחוייב להגן על עמ"י מיד הקמים עליו רוצה לעשות זאל תבד בבקשה אתה יודע איפה חזבאללה גרים. לך והלחם.
באו נדבר מקורות.... - בית המדרש
....עבד ה'.
@רוצה להשתחרר ביקש בלי דמגוגיה, אז בלי...
יש לך דברי חכמה להגיד? תגיד אם לא אז עזוב...
סליחה על הנחרצות, מקווה שלא נפגעת.
מוזמן להביא מקורותמישהו כל שהוא
מקורות למה?עבד ה'.
הרשימת מקורות הזאת מגוחכת - לא הרמבם הרמבן וכו', אלא הרשימה עצמה, כי כל בר דעת יבין שלא רשום שם כלום, אלא יותר מזה הם מדברים על יחיד בעיקר....
מוזר דווקא כתוב בכל מקום צבא ...מישהו כל שהוא
עם שרים מפקדים כהן משוח שוטרים וכל הסדרים הרגילים. בכל התנך המלחמות מאורגנות בצבא מלבד שמשון. אולי תביא ראיה לדבריך שיחיד עושה מלחמה לעצמו
חֲלוּצֵי צָבָא כְּשֶׁיִּכָּנְסוּ בִּגְבוּל הָעַכּוּ''ם וְיִכְבְּשׁוּם וְיִשְׁבּוּ מֵהֶן.
לֹא שַׂר צָבָא וְלֹא שַׂר חֲמִשִּׁים אוֹ שַׂר עֲשָׂרָה. אֲפִלּוּ מְמֻנֶּה עַל אַמַּת הַמַּיִם שֶׁמְּחַלֵּק מִמֶּנָּה לַשָּׂדוֹת.
וּפוֹקְדִים שָׂרֵי צְבָאוֹת בְּרֹאשׁ הָעָם. וּמַעֲמִידִין מֵאָחוֹר כָּל מַעֲרָכָה וּמַעֲרָכָה שׁוֹטְרִים חֲזָקִים וְעַזִּים. וְכַשִּׁילִין שֶׁל בַּרְזֶל בִּידֵיהֶם.
וּמַחֲצִית הַבִּזָּה חוֹלְקִין אוֹתָהּ כָּל אַנְשֵׁי הַצָּבָא בְּיַחַד עִם הָעָם הַיּוֹשְׁבִין עַל הַכֵּלִים בַּמַּחֲנֶה לְשָׁמְרָם חוֹלְקִין בְּשָׁוֶה.
שֶׁנֶּאֱמַר "לֹא יֵצֵא בַּצָּבָא וְלֹא יַעֲבֹר עָלָיו לְכָל דָּבָר" לַעֲבֹר בִּשְׁנֵי לָאוִין. לֹא לְצָרְכֵי הָעִיר וְלֹא לְצָרְכֵי הַגְּדוּד:
וּמְסַפְּקִין מַיִם וּמָזוֹן לַאֲחֵיהֶם שֶׁבַּצָּבָא. וּמְתַקְּנִין אֶת הַדְּרָכִים:
וראה גם יכין על נגעיםפ"ז ד
הולכין לגדווד
אי גדווד גרסי' וודאי שם מקום הוא וקמ"ל בזה דגם בנסעם בדרך תמיד היה כל תורת ד' בפיהם אבל אי גרסינן לגדוד. וכיש ספרים [וכן נראה שהי' גירסא זו לפני הר"ב רק שדחה אותה בב' ידים]. נ"ל דהיינו בהלכם למלחמה במלחמת בן כוזיב' שהיה בימיהם נ"ב שנה אחר החורבן. והי' ר"ע נושא כליו של בן כוזיבא הנ"ל [כרמב"ם פי"א ממלכי']. וכשראה ר"ע את בן כוזיבא אמר דין הוא מלכא משיחא [כירושלמי תענית פ"ד ה"ג]. ואם כך הוא. וודאי קמ"ל טובא דאפילו בעת צאתם לקראת נשק. ונפשם בכפם תמיד. אפ"ה הי' לבם קשור בהקב"ה ותורתו כשלהבת בגחלת:
וכן באגרת רב שרירא גאון - שכתב שמיתת תלמידי ר"ע היתה בשמדא- היינו בחרב. כלומר במרד בר כוכבא. ראיה גם לצבא וגם ללא מלך וגם כאשר המפקד אינו יר"ש. שהרי אמר "ה אל תצא בצבאותינו"
ומי עושה מלחמה בדיוק? מורה בבית ספר?הָיוֹ הָיָה
למה דוד הקים צבא? למה התורה מונה אנשים לפי "יוצאי צבא"?
מלחמה עושים בצבא. עובדה. לשבש סדרי בראשית אי אפשר.
עריכה: את הנ"ל כתבתי בלי לקרוא את הדיון שהיה פה בנתיים, כעת עברתי עליו, והמ אני אגיד לך, הטענות שלך לא תופסות מים, ומתמקדות בעיקר בדמגוגיות ובלהאשים אחרים בדמגוגיה, חבל.
וזה אפילו לא שאלה של השקפת עולם, גם הרב שך לא יקבל הנחה מגוחכת כ"כ שכל רשימת המקורות שהובאה כאן עוסקת ביחיד, זה מזעזע כל למדן מתחיל, אין סיכוי לדחוק ככה. אפילו הרב שך היה מגלגל מכל המדרגות מי שיטען ככה, לא כי הוא מת על צה"ל, אלא כי הוא לא סבל עקמימות בלימוד.
לא אמרתי לא להקים צבא...עבד ה'.
כתבתי שבנוכח הצבא (צה"ל) הזה - זה לא מצווה...
איזה דמגוגיות? אשמח שתראה לי, ותסביר...
לא אמרתי הכל אמרתי הרוב, וזה נכון, תשים לב שהם בעיקר מדברים על יחיד, הרמבן הרמבם וכו'
כתבת שהכל מדובר על יחיד.הָיוֹ הָיָה
ואין דין בצבא.
אם תסכים שיש דין בצבא, עקרונית - תצטרך לפרט לנמק ולהסביר למה צה"ל לא נכלל בזה. עם מקורות כדרכה של תורה.
לא אצטט, כל המו"מ עם האחרים כאן.
נו, וזה הבעיה... ידידי, מילא ענייני אמונה והשקפה, אבל לפחות איך ללמוד צריך לדעת! אין לכם בישיבה שיעור עיון?
הבנתי,עבד ה'.
אין דין בצבא...
טוב...
זה כתוב בפירוש, לא מבין את שאלתך...
..הָיוֹ הָיָה
אתה חוזר בך הלוך ושוב, שוין, אם אתה חושב שאתה יותר חכם מהראשונים והפוסקים, שיערב לך...
בכל מקרה, כמדומני שפותח השרשור מתכוון לשאול מה ההלכה ע"פ ההלכה המסורה לנו מדור דור, בדרך לימוד ההלכה, בסברא ועיון ודקדוק בדברי הקדמונים. ולא בכל מיני ספקולציות גיבעוניסטיות.
אני יכול להגיד לך מה התשובה של אנא עבדאשחר אורן
שלא ואולי יש איסור.
לא למדתי את זה.אנא עבדא דקב"ה
ע"פ מה שידוע לי יש פוסקים שזה מצווה, יש פוסקים שזה איסור ויש שלא פוסקים.
אידיאולוגית - כל יהודי חייב לתרום לעמ"י בדרך כזו או אחרת.
אני יודע.ניק כמעט בלי ראש
בגלל זה תייגתי אותו.
רציתי לדעת למה הוא חושב ככה...
ברוררוצה להשתחרר
הדיונים הם מצד החסרונות שבדבר - אוירה חילונית, לפעמים בחירות לא נכונות של המפקדים וכדומה.
ואז מתלבטים אם כדאי להשתתף במצוה למרות החסרונות.
באו נדבר מקורות....מישהו כל שהוא
רמב"ן השגות על ספר המצוות מצווה ד- מצוה רביעית – שנצטווינו לרשת הארץ אשר נתן הא-ל יתברך ויתעלה לאבותינו, לאברהם, ליצחק וליעקב, ולא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה. והוא אומרו להם: "והורשתם את הארץ וישבתם בה, כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה", "והתנחלתם את הארץ"....וזו היא שחכמים קורין אותה מלחמת מצווה, וכן אמרו בגמרא סוטה: "אמר רבא: מלחמת יהושע לכבוש, דברי הכול חובה. מלחמת דוד להרווחה, דברי הכול רשות". ולשון ספרי: "וירשתה וישבת בה: בזכות שתירש – תשב"....... אבל הארץ – לא נניח אותה בידם, ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות. .....שנצטווינו בכיבושה ובישיבתה.....
הלכות מלכים ומלחמות א א -וְאֵי זוֹ הִיא מִלְחֶמֶת מִצְוָה זוֹ מִלְחֶמֶת שִׁבְעָה עֲמָמִים. וּמִלְחֶמֶת עֲמָלֵק. וְעֶזְרַת יִשְׂרָאֵל מִיַּד צָר שֶׁבָּא עֲלֵיהֶם.
ב- מִלְחֶמֶת מִצְוָה אֵינוֹ צָרִיךְ לִטּל בָּהּ רְשׁוּת בֵּית דִּין. אֶלָּא יוֹצֵא מֵעַצְמוֹ בְּכָל עֵת. וְכוֹפֶה הָעָם לָצֵאת
ואף כהן גדול יוצא למלחמה - שם ז' ח' הַמַּחֲזִיר אֶת גְּרוּשָׁתוֹ. וְהַמְאָרֵס אִשָּׁה הָאֲסוּרָה עָלָיו. כְּגוֹן אַלְמָנָה לְכֹהֵן גָּדוֹל. גְּרוּשָׁה וַחֲלוּצָה לְכֹהֵן הֶדְיוֹט. מַמְזֶרֶת וּנְתִינָה לְיִשְׂרָאֵל. בַּת יִשְׂרָאֵל לְמַמְזֵר וּלְנָתִין. אֵינוֹ חוֹזֵר:
ושם ח' ד' - הַכֹּהֵן מֻתָּר בִּיפַת תֹּאַר בְּבִיאָה רִאשׁוֹנָה. שֶׁלֹּא דִּבְּרָה תּוֹרָה אֶלָּא כְּנֶגֶד הַיֵּצֶר. אֲבָל אֵינוֹ יָכוֹל לִשָּׂאֶנָּה אַחַר כָּךְ מִפְּנֵי שֶׁהִיא גִּיֹּרֶת:
לאפוקי מדבריו בסוף שמיטה ויובלות שמדבר על פתור הכהנים ממלחמות שמדבר על מלחמת הרשות.
שו"ע או"ח שכט-
עכו"ם שצרו על עיירות ישראל אם באו על עסק ממון אין מחללין עליהם את השבת באו על עסק נפשות ואפי' סתם יוצאים עליהם בכלי זיין ומחללים עליהם את השבת ובעיר הסמוכה לספר אפילו לא באו אלא על עסקי תבן וקש מחללין עליהם את השבת: הגה ואפילו לא באו עדיין אלא רוצים לבא [א"ז]:
יש מי שאומר שבזמן הזה אפי' באו על עסקי ממון מחללין שאם לא יניחנו ישראל לשלול ולבוז ממונו יהרגנו והוי עסקי נפשות [ומ"מ הכל לפי הענין] (פסקי מהרי"א סי' ק"כ):
ובמשנ"ב- יד) לספר וכו' - עיר שמבדלת בין גבול שישראל דרים בה לגבול העו"ג וחיישינן שאם ילכדוה משם תהא הארץ נוחה ליכבש לפניהם:
טו) אפילו לא באו וכו' - ר"ל כשהקול יוצא שרוצים לבוא אעפ"י שלא באו עדיין מותר ללבוש כלי זיין לשמור ולעשות קול בעיר כדי שלא יבואו דאין מדקדקין בפק"נ [לשון או"ז] ודין זה ארישא נמי קאי [אחרונים]:
(יז) הכל לפי הענין - היינו לפי מה שמשער כעסן ופחזותן. ודע דהיום כשבאו מהאומות שחוץ לגבולינו לשלול שלל ולבוז בז בודאי מחויבים אנו לצאת בכלי זיין אפילו על עסקי ממון וכדינא דמלכותא וכן מבואר ברוקח ואגודה דהיכא דאיכא חשש שמא יכעסו יושבי הארץ עלינו מחללין עי"ש:
שכוייח, יפה ונכון כמובןארץ השוקולד
חברים אני חוזר בי....עבד ה'.
אין שום מצווה להתגייס לשום צבא בעולם, אלא אם אתה מתגייס בשביל שם שמיים, או מצוות כיבוד הורים וכו', אבל אין שום מצווה להתגייס לשם צבא בעולם...
מבקש את סליחתכם!!
והתיחסות למקורות שכותבים הפוך? אין! כמה נח לסדר את ההלכהמישהו כל שהוא
לפי איך שרוצים לחשוב.
איזה מקורות כותבים שמצווה להתגייס?עבד ה'.
כל המקורות שהבאתי....מישהו כל שהוא
שרק לפני רגע חשבת שהם מדברים על כך שמצווה להלחם במלציה והבראתי ראיות שלא כך.
הנה שלא תתצרך לחפש...
באו נדבר מקורות.... - בית המדרש
מוזר דווקא כתוב בכל מקום צבא ... - בית המדרש
לזה אתה צריך להביא מקור - בית המדרש
ואי אפשר בלי :מישהו כל שהוא
א֣וֹרוּ מֵר֗וֹז אָמַר֙ מַלְאַ֣ךְ יְהוָ֔ה אֹ֥רוּ אָר֖וֹר יֹשְׁבֶ֑יהָ כִּ֤י לֹֽא־בָ֙אוּ֙ לְעֶזְרַ֣ת יְהוָ֔ה לְעֶזְרַ֥ת יְהוָ֖ה בַּגִּבּוֹרִֽים׃
אמַר רַבִּי שִׁמְעוֹן בֶּן יוֹחַאי, כָּל הָעוֹזֵר אֶת יִשְׂרָאֵל, כְּאִלּוּ עוֹזֵר אֶת הַשְּׁכִינָה, שֶׁנֶּאֱמַר: אֹרוּ אָרוֹר ישְׁבֶיהָ כִּי לֹא בָאוּ לְעֶזְרַת ה' (שופטים ה, כג). וְכִי צָרִיךְ הוּא לְסִיּוּעַ. אֶלָּא לְלַמֶּדְךָ, שֶׁכָּל הָעוֹזֵר לְיִשְׂרָאֵל, כְּאִלּוּ עוֹזֵר אֶת הַשְּׁכִינָה.
עוד אחד.מישהו כל שהוא
ציץ אליעזר יג ק

איפה כתוב להתגייס? להלחם, אין לי ספק, אבל להתגייס?עבד ה'.
נראה לי בעברית פירוש המילה להתגייסמישהו כל שהוא
ניתן לטעון שזה רק הכשר מצווה כאשר אין מלחמה בפועל , אבל ראה משנב שהבאתי שגם ההרתעה היא מצווה ומחללים עליה את השבת.
ממש לא,עבד ה'.
לא כתוב שזה מצווה, כתוב שמחללים...
^^^הָיוֹ הָיָה
צרת ה"מחקריות" הפושה, איש הישר בעיניו יעשה, בסברות כרס ורגשות לבב.
על אלה אבדה ארץ...
קמצא ובר קמצא...סיעתא דשמייא1
....מי שאוהב את האב אי אפשר שלא יאהב את הבן!!!
מי שאוהב את הקדוש ברוך הוא אי אפשר שלא יאהב את בניו כל יהודי באשר הוא יהודי.
גלינו מארצנו רק כדי לחזק קודם כל את אהבת העם.
לא בדיוק.קעלעברימבאר
גלינו מארצינו כדי לא לחטוא בע"ז ש"ד וגילוי עריות.
ואז כשלכ חטאנו באלה,במילא לא היינו להוטים לעשות כת הקצוניות השניה ולחטוא בשנאת חינם.
עיין מהלך האידאות בישראל
הגלות היא ורק היא הרפואה...סיעתא דשמייא1
...לשנאת חינם. כל ההבטים של החסד ביהדות הופיעו רק כשהעם גלה.
לדוגמא רק כאן הבנתי כשזכיתי לעשות ברית לארבעת ילדי שלא שולחים הזמנות לברית מילה.
כל מי שבא ברוך הבא.
כתוב בגמרא שאנשי ביתקעלעברימבאר
שני היו גומלי חסדים.
אלא שהיתה שנאת חינם ביניהם.
שנאת חינם זה לא חוסר בן אדם לחבירו, אלא חוסר אחווה לאומית.
חוסר האחווה הלאומית נבעה כי עבודת ה' הפרטית הרימה ראש בבית שני, וכלאחד חשב שהוא צדיק מחברו והשני טועה.
זה נבע מפוסט טראומה של בית ראשון ורצון לעבוד את ה' בעבודת הפרט ולא הכלל.
ברגע שיש גלות, העם רגוע יותר כי לא מפחד לחזור לטומאת החטאים של בית ראשון, ולכן גם לא שונא חינם.
זה כמו שאם תנסה לעלות במדרון תלול עם הרכב, המנןע ישרף מרוב מאמץ, אז אתה נאלץ לעלות במדרון המתון והארוך.
כך הנסיון לטהר את טומאת חטאי בית ראשון,גרם מרוב מאמץ.לשנאת חינם.
הגלות במילא מדכאת את הגשמיות, ולכן העם יכול להרפות ולא מפחד להגיע לטומאת חטאי בית ראשון, ובמילא לא מאמץ את השרירים שלו ולא נופל לשנאת חינם
אם הבנתי נכון , זה רק מחזק את מה שאמרתיסיעתא דשמייא1
אני אוהב כל יהודי...סיעתא דשמייא1
מעשים ודעות זה משהו אחר.
את בני לדוגמא אני אוהב אבל לא את כל מעשיהם.
אחד מעשן, אחד נוסע על אופנוע....
ביום כזה מדובר על שנאת חינם כך שאם אין אהבה לכל הפחות אסור לשנוא.
השורש של תשעה באב הוא חטא המאיסה בארץ חמדההסטוריאחרונה
שלכן נגזר "להפיץ זרעם בגוים ולזרותם בארצות".
התיקון הוא קודם כל דבקות בארץ.
על הדיבור ועל השתיקהנקדימון
אני מחפש מקורות לנושא בכותרת. אשמח לכל הפניה, גם אם זה רק לפרק יחיד בתוך ספר.
למחקר או למעשה?טיפות של אור
אם לראשון, יש קטע קלאסי של הרמבם בפירוש המשנה לאבות (פרק א משנה יז). אבל אני נרתע מלתת אותו כהמלצה מעשית - אני חושב שהנפש שלנו צריכה דיבורים של סתם, שיתוף של רגשות, וכו וכו
למחקרנקדימון
תודה
AI לפניךHakuna.Matata
תודה לGEMINI
שכר השתיקה וזהירות בדיבור ערך השתיקה: במסכת אבות (פרק א', משנה י"ז), רבן שמעון בן גמליאל מעיד על עצמו: "כָּל יָמַי גָּדַלְתִּי בֵּין הַחֲכָמִים, וְלֹא מָצָאתִי לַגּוּף טוֹב אֶלָּא שְׁתִיקָה".שתיקה שווה זהב: בתלמוד הבבלי (מסכת מגילה, דף י"ח, עמוד א') מובא הפתגם: "אִם מִלָּה בְּסֶלַע, מַשְׁתּוּקָא בִּתְרֵין" (אם מילה שווה שקל, השתיקה שווה שניים).חכמת השתיקה: במסכת אבות (פרק ג', משנה י"ג) נאמר: "סְיָג לַחָכְמָה – שְׁתִיקָה".
הפסקה על קדושת הדומייה של הרב זצ"לפינג פונג
תודה. איפה זה נמצא?נקדימון
אורות הקדש חלק ב עמוד צזפינג פונג
רבי יצחק הוטנר על כךקעלעברימבאר
שיש תלמיד שלומד מרבו דרך השתיקןת של רבו. לא זוכר איפה
בספר פחד יצחקקעלעברימבאר
(חנוכה מאמר ח; אגרות וכתבים מכתב צו)טיפות של אור
יישר כוח🙂קעלעברימבאר
יש ברשת היכן שהוא?נקדימון
לא מצאתי בהיברובוקס, גם לא בספריא
אוצר החכמה?טיפות של אור
אפשר לצפות בחינם ב-150 עמודים ראשונים מכל ספר אחרי רישום (ללא רכישת מנוי)
(לי הרישום עבד רק מהמחשב או במצב desktop בטלפון)
רחל אימנוילדה של אבא
יש את המדרש שהאבות ביקשו מה' שבזכותם הוא ירחם על עמ"י ולא הסכים ואז קפצה רחל אימנו ואמרה שבזכות שתיקתה שלא לבייש את לאה
ואכן הזכות עמדה והקב"ה ריחם על עמ"י
סליחה שזה בלי המקור המדוייק, אוכל לחפש בהמשך
איכה רבתי פתיחתא כדילדה של אבא
תודה רבה! אסתכל אחרי הצום בעז"הנקדימון
לא ציפיתי לראות ספר של הרב משה צוריאל שם. תודה רבה.
בבקשה. באמת אוצרכולנו הביתהאחרונה
אז מה אתם אומרים, הולך כזכי, או אין הולך קזחי?קעלעברימבאר
מה הסיפור של חצי מנשה?…סיעתא דשמייא1
זה בגלל שיאיר בן מנשה , הבשן היתה אחוזה שהיה שליטקעלעברימבאר
שמעתי בשבת כמה תשובות שמצאו חן בעינייטיפות של אור
א. משה רצה למנוע נתק בין השבטים שבעבר הירדן המזרחי לשבטים שבעבר הירדן המערבי. לכן הוא צירף אליהם חצי משבט מנשה - שהיה אחד השבטים הכי גדולים - כדי שהקשר בין שני חלקי השבט ימנע נתק
ב. בסוף הפרשה בני מכיר ויאיר ונבח משבט מנשה כבשו ערים בעבר הירדן המזרחי. אז משה צירף אותם (ולפי זה הפסוקים שם לא לגמרי לפי הסדר)
ג. פחות אהבתי - קראתי ביום שישי רעיון, שמשה רצה מראש לפצות את בני מנשה על ההפסד הצפוי מבנות צלפחד. אז הוא הוסיף להם נחלה (אבל לפי זה זה לא סיפק אותם)
לפי יהושע פרק א גם חצי שבט המנשה יצאו חלוצים
יפה!קעלעברימבאר
....אילת השחר
חזקוני במדבר לב לג פרשת מטות – פילוג שבט מנשה הוא עונש
"ולחצי שבט מנשה" – בני מנשה לא שאלו להם נחלה בארץ סיחון ועוג, רק בני ראובן וגד שאלו. אלא שע"י שאביהם גרם להם לשבטים שקרעו בגדיהם במעשה הגביע נתנה לו נחלתו בשני חלקים בשני עברי הירדן.16
פירוש נוסף-
בראשית רבתי עמוד 269 – זכות היא לשבט מנשה
[בן פרת זה] אפרים, בן פרת זה מנשה שנתרבה… בזכות שלא נשא עין למצריות שעלו לראותו… [עלי] שור נתן משה לחצי שבט המנשה בעבר הירדן כל… ס' עיר כלן מוקפות חומה שנאמר ס' עיר וכו' (דברים ג ד). הוי: "צעדה [עלי] שור" – זכה לערים מוקפות שור … זה שבט מנשה שצעד על הירדן, רגלו אחת עמדה מעבר הירדן ורגלו אחת בארץ כנען. שחצי השבט נטל חלקו בעבר הירדן וחצי השבט בארץ, הוי: צעדה עלי שור זה הירדן. ולמה נקרא שור? שנעשה כחומה לפני משה שלא יכול לעברו.17
אני זוכרת שאומרים שמשה השאיר אותם שםמתואמת
כדי שישגיחו על בני גד וראובן וישימו לב שהם נשארים מחוברים לתורה ולעם למרות המרחק. (אף שלפי זה לכאורה היה מתאים לשים עליהם דווקא חצי משבט יששכר, נגיד... אבל אולי גם שבט מנשה נחשב ללמדן ולמחובר לתורה)
הבן שלי העלה שאלה: לאיזה חצי משבט מנשה היו בנות צלופחד שייכות? לכאורה הן לא היו מסכימות לגור בעבר הירדן, אחרי שכל כך התחננו לנחלה בארץ ישראל...
נחלת בנות צלופחד היא בעבר המערביהסטורי
נכון. תודה על התזכורת!מתואמתאחרונה
מלאכות המשכןילדה של אבא
לט אבות מלאכה שאסורות בשבת נעשו לצורך בניית המשכן.
לשם מה נצטרכו בבניית המשכן למלאכות של הכנת הלחם?
זורע, חורש, קוצר, מעמר, דש, זורה, טוחן, מרקד, לש, אופה?
לחם הפניםנקדימון
זה לא לצורך בניית המשכןילדה של אבא
הכנת הפשתן והצבעיםעזריאל ברגר
איך הכינו את הצבעים עם 'לש' 'מרקד' 'זורה" ?ילדה של אבא
מחלוקת בבלי/ירושלמיהסטורי
@נקדימון כתב את תשובת הירושלמי, לפיו לומדים גם מעבודת המשכן בפועל.
@עזריאל ברגר כתב את תשובת הבבלי, לפיו אמנם המשנה בשביל נוחות הלימוד והזכירה ציינה 'אופה', אבל בעצם זה מבשל, שבישלו את הצבעים.
עניתי להםילדה של אבא
כן.הסטורי
זו שאלה נכונה מאודטיפות של אור
(כלומר יש לי עליה תשובה מצויינת
)
רב האי גאון כתב שזה נלמד מהכנת מנחת התמיד ומנחת כהן גדול שבכל יום ומנחות המילואים. ואילו רשי ותוספות כתבו שהמלאכות האלו היו בהכנת הסממנים לצביעת הבדים והעורות
האגלי טל בפתיחה תולה את המחלוקת בשאלה האם לומדים רק ממלאכת בניית המשכן (ואולי גם המשאות), או גם ממלאכת הקורבנות. הוא מביא כמה הוכחות חזקות מהבבלי לצד הראשון, והוכחה יפה מהירושלמי לצד השני, ומסביר איך כל אחד יכול להתמודד בכל זאת עם ההוכחות שנגדו
תודה על הפירוטילדה של אבא
יש הוספה מהמכילתאחוזר תמיד לאשתי
מכילתא דר"י לומד מהמילים "כל מלאכה" שבכלל זה גם המעטפת החיצונית [אוכל, לינה וכו'] שנצרכה לבוני המשכן
מעניין!טיפות של אוראחרונה
בין המצרים!!!אשר ברא
מקפיצה.אשר ברא
אמר רבי נתן: המשיח שלי כבר הגיעחוזר תמיד לאשתי
וְהִנֵּה מַה שֶּׁעָבַר אַיִן, כִּי כְּבָר נִשְׂרַף בֵּית־מִקְדָּשֵׁנוּ. אַךְ כָּעֵת, שֶׁהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ מְצַפֶּה לָשׁוּב אֵלֵינוּ וְלַחֲזֹר וְלִבְנוֹת בֵּית־ מִקְדָּשֵׁנוּ, רָאוּי לָנוּ שֶׁלֹּא לְעַכֵּב, חַס וְשָׁלוֹם, בִּנְיַן בֵּית־הַמִּקְדָּשׁ, רַק לְהִשְׁתַּדֵּל בְּבִנְיָנוֹ
לא יודע אם תבינו אותי אבלחוזר תמיד לאשתי
בין המצרים זה האירוע הכי דרמטי בתורת רבי נחמן.
הכי שיש ביהדות.
אני מתכוון יותר מכל החגים ואירועי השנהחוזר תמיד לאשתי
בין המצרים זה נקודה מאוד מחוברת ועמוקה בתורותיו
תסביר, נשמח לשמועאשר בראאחרונה
מה המקור?אשר ברא
המלך אחאב נהרג על המרכבהכְּקֶדֶם
ואז?אריק מהדרום
זה מסר ליהוא שיציית לחוקי התנועהקעלעברימבאר
כְּקֶדֶםאחרונה
שילוח הקןצע
שאלה ממש בסיסית.
לפעמים אני רואה בקבוצות שו"ת בווצאפ שאלות על קיום מצוות שילוח הקן ואני מבין שניתן לקיימה גם בימינו.
טשמח להבין האם זה אומר שהשואל בהכרח מעונין לאכול את הביצים שבקן?
בדרך כלל לא..פתית שלג
גם לפעמים מדובר כבר בגוזלים ממש
כנראה שלאטיפות של אוראחרונה
הם רוצים לקיים מצווה
בגדול יש שתי גישות: אחת שאומרת שהמצווה היא רק סייג כשמתחשק לך לקחת את הביצים או הגוזלים, ואין עניין וחבל להציק לציפורים סתם ככה. הגישה השניה אומרת שיש עניין לקיים את המצווה כעניין בפני עצמו, גם אם לא מתחשק לך לאכול חביתה. בתוך הגישה השניה, יש כאלו שאומרים שמספיק לשלח את האם ולא צריך לקחת את הביצים