היי לכולם פה,
במקרה דפדפתי והגעתי לאתר הזה. מקווה שתוכלו לשפר לי קצת את המצב רוח! (מצווה גדולה להציל נפש אחת מישראל!
)
לא ידעתי כבר איפה לשתף אבל חייבת חיזוקים וחיבוקים קצת כי אני מרגישה כבר שאני לא מוצאת את נפשי מרוב צער (בעיקר בגלל הבדידות והלבד מהרווקות הלא נגמרת הזאת כבר) לפני מלא שנים חזרתי בתשובה ועדיין הבחור שלי לא ניראה בשטח.
לא מספיק שגיל 30 היה חתיכת שוק, באה הבדידות (וגם הקורונה..) והעציבה אותי לגמרי.
בזמן האחרון הבדידות קשה עד בלתי נסבלת, מחשבות בלתי נגמרות על החתן, לילות ללא שינה, הרבה הרבה בכי, ציפייה ואמונה והמון תפילות להקב"ה שכבר יושיע אותי אבל עדיין דממה שם למעלה וגם למטה. אני לא יודעת כבר איך להכיל את הלבד הזה, אני כל כך רוצה כבר שותף לחיים, לבנות את החיים שלי, לבנות משפחה משלי עם מישהו ירא שמיים וכמעט כל היום אני מרגישה אשכרה כמו "מתה" מבפנים.
מה שרציתי לשתף הוא שלפני כמה ימים נפגשנו כמה בנות שהרבה זמן לא ראיתי. הן לא חברות קרובות שלי חוץ מאחת. נפגשנו אצל חברה שהיא התחתנה לא מזמן ובהריון ובאו גם כמה נשואות וכמה רווקות אבל הן מאוד צעירות ולא בראש שלהם חתונה כרגע. שמחתי בהתחלה לראות אותם, אכלנו, צחקנו, ופתאום באיזה שלב הם התחילו לדבר על תינוקות, הנקות, נישואים ופתאום נעלמתי לתוך עצמי, ירד לי החיוך ונכנסה לי כזאת עצבות ללב כאילו תוך כדי שהם מדברות אחת עם השנייה ניהלתי שיחה פנימית עם ה' וזה הלך ככה:
"יואו ה' מה אני עושה פה?" אני פתאום מרגישה לא שייכת.."
"מה איתי אבא? מה, שכחת אותי?" אני יודעת שלא, אני יודעת"..אבל כמה עוד אפשר?
"כל כך קשה לי לשמוע על תינוקות כשאני עוד לא הגעתי אפילו למצב של נישואין בכלל אז למה אתה מכאיב לי ככה??!!?
איך הצוציקיות האלה התחתנו (והם באמת ילדות קטנות גם באופי...) ואני עדיין תקועה ככה לבד? יש בי כל כך הרבה דברים טובים!!"
"למה כל כך בא לי לקום עכשיו וללכת לאוטו לבכות"??!! למההה??!!"![]()
"איך אני יושבת פה ואני הכי גדולה מכולם וחלק קטנות ממני באיזה 5 שנים והספיקו כבר מזמן להתחתן וגם נשואות או עם ילד או בדרך...איך? איךך?!!! כשאני חזרתי בתשובה הן עוד היו ילדות קטנות..בבקשה תסביר לי איפה ההיגיון פה?? כמה אני יכולה לסבול??"
(חייבת לציין שאני בחורה שתמיד מפרגנת לחברות ואף פעם לא אמרתי למה זאת וזאת התחתנו לפניי..ההרגשה הקנאית הזאת כביכול פתאום הופיעה לי באותו ערב עם הבנות ניראה לי פעם ראשונה בחיי..אולי בגלל הגיל ואולי כי דיייי כבר בא לי ומגיע לי גם להיות כבר מאושרת!!! אז קחו את זה בחשבון בתשובות שלהם בבקשה, שלא תחשבו שאני איזה צרת עין או משהו כזה..)
הדיבור הפנימי הזה המשיך כמה דקות שנמשכו כמו נצח עד שכולנו התקפלנו והלכנו..נפרדתי מהם וטסתי לאוטו וכל הדרך הביתה אני רק בוכה בכי מטורף וצועקת לה' שאני כבר לא מסוגלת להמשיך ככה..אז מה עושים? איך מתחזקים? לא מוצאת מרגוע..מנסה לשמח את עצמי אבל שום דבר לא באמת משמח כשאין לי מישהו קרוב לחלוק איתו את חיי.![]()