חיסון שעלת-בעד ונגדבציפייה דרוכה
נגד, גם לא עשיתימתביישת_אנונימ
לא נוסה???תיתי2
מתחסנת, ברור
מכירה כמה תינוקות שהיו בסכנת חיים בגלל המחלה הזו. אפשר למנוע אותה.
זה חיסון שלא נוסה על נשים בהריון ועובריםמתביישת_אנונימ
זה שהם מחזיקים עד גיל חודשיים, לא קשור למציאות.
זה שבגיל חודשיים הוא מקבל חיסון, זה נכון (אם את מאשרת) אבל האם יפתח נוגדנים בכלל? האם יפתח נוגדנים ברמה מספיקה?
האם ייפגע מהחיסון? אין מחקרי בטיחות נאותים
האם את תיפגעי מהחיסון ? החיסון לא נבדק על נשים בהריון
והחיסון הזה, כמו כל החיסונים, לא נבדק אם הוא מסרטן !
קצת מוזר לומר זאת אם מיליארדי נשים כבר התחסנותיתי2
אני גם תוהה לגבי אמינות המידע שלך, האם אכן לא נוסה.
..מתביישת_אנונימ
חיסון שעלת לא מונע העברה והדבקה של החיידק.
מחקר לדוגמא שמצביע על חוסר יעילות: 90% ממקרי השעלת בגילאי חודשיים עד שנה היו מחוסנים ב-DTaP
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24216286
בעלון של החיסון נכתב שהוא לא נבדק על נשים בהריון. מה שאומר שאנחנו הנשים אלה שהצטרפו לניסוי, אבל זה ניסוי.
כל מי שחוסן ו"הכל בסדר" - החיסון הזה לא נבדק לטווח ארוך. אין לדעת אם יהיו נזקים עתידיים לילדים/אנשים שחוסנו בתור עוברים, וגם אם יהיו, אף אחד לא ידע לקשר ביניהם
אני חושבת שהחיסון מיועד בשביל הסכנה שבמחלה לתינוק שרק נולדרקלתשוהנ
ולא בשביל הגנה לכל החיים
תשמעי...מתביישת_אנונימ
הלוואיYaelL
וויטמין c היה תרופה להכל כמו שמתנגדי החיסון נוטים לחשוב. יש להם מן תאוריה של עולם אוטופי כזה, שהגוף יכול להגן על עצמו מכל מחלה, שמחלות מפעם היו בגלל תזונה וצפיפות וכיום אין מחלות.. שרק תקחו ויטמין סי ותנצלו מהכל. הלוואי שכל זה היה נכון.
אין מה לקרוא ולהתווכח איתך על המקורות שלך, קבוצות הפייסבוק של מתנגדי החיסונים מלאים ב"מקורות" כאלה, הרי בואי, זה לא שאת מצאת את זה בעצמך. (למרות שטענה שמי שעד חיסונים הם אלה שהולכים אחרי העדר והמתנגדים נורא פתוחים מחשבתית, אנטליגנטים ורק הם יודעים לקרוא מאמרים). ולדעתי הטענות האלה ממש לא רלוונטיות. כי עדיין גם אם נניח שלא בדקו על נשים בהריון או לא זוכרת מה עוד היה כתוב שם, עדיין הסיכון לשעלת (או כל מחלה אחרת שיש כנגדה חיסון) הוא אמיתי ומוחשי והסיכון לנזק משמעותי מחיסונים הוא מזערי אם בכלל קיים. וגם אם לא מגן ב100%- הסטטיסטיקה לא משנה למי שנדבק במחלה. ולבוא עם כל מיני טענות כנגד החיסון כסיבה שלא להתחסן- סליחה אבל זה ממש לא נותן שום פתרון כי מי שלא מתחסן אז יופי הוא ניצל מהסיכון לפגיעה תאורתית מחיסון אבל מה יגן עליו ממחלות? אפילו אם זו הגנה חלקית בחלק מהחיסונים, זה עדיף מ0 הגנה, לא? לא נתתם פתרון, וויטמין c זה לא פתרון לשום דבר חוץ מצפדת.
אין לוויטמין סי ולו מחקר אחד שמוכיח יעילות לכלוםמיואשת******
מוזמנת לבדוק.
זה ויטמין נחמד וטוב ולא מזיק. (בעיקר לכיס של היצרנים, לידדיעת מתנגדי חיסונים על בסיס מחקרים מוטים ממניע כספי, גם תעשיית הויטמינים עושה ימבה כסף)
הוא לא מוכח לכלום. למרות שעשו עליו המוווןןן מחקרים בתקווה להוכיח משהו, לא קרה.
זה לא נכוןבת 30
נכון מאודרויטל.
קראתי על זה המון בתחילת הקורונהמיואשת******
ולא מצאתי שום דבר מוכח חד משמעי. כל מיני אולי, כדאי להמשיך לחקור, וכאלו. שום דבר מוכח ממש
כן צריךשירוש16
השאלה אם צריך לקחת צוסף למרות רמות תקינות בגוף.
בזה הרופאים לא ממליצים לקחת תוסף
בכל אופןבת 30
ואני יודעת שאם הילדים שלי מקבלים 500 מ''ג ביום זה מונע נזלת בחורף...
וכשיש כבר נזלת כי אמא שלהם לא הגיעה לחנות, אז תוך שבוע ממתי שמתחילים שוב לקבל, הנזלת ובשיעול נעלמים.
אז הוכח, לא הוכח. אצלי בבית זה הוכח חד משמעית...
מיואשת******
אבל ויטמין סי לא מזיק, לבריאות!
ועוד משומיואשת******
מה שהכי עוזר אצלי למנוע צינון ושאר תופעות זה להימנע משיער רטוב. חייבים אצלינו לייבש אחרי המקלחת את הקרקפת. השיער הארוך בגב לא חשוב, אבל הקרקפת חייבת להיות מיובשת באופן סביר. כשמקפידים על זה זה ממש עושה פלאים. חורך בריא! ❤️
וואלהבת 30
והאמת שלא ראיתי קשר בין חפיפה להצטננות.
ואגב, אצלי נזלת ושיעול ממש לא נעלם מעצמו אחרי שבוע...יכול גם להימשך חודש ולהתפתח לדברים גרועים יותר. אז בהחלט הויטמין עוזר בזה.
זה לא החפיפה זה לישון עם שיער רטובמיואשת******

אף פעם לא נמשך לנו צינון יותר משבוע, אולי אנחנו ״c-ים״ באופן טבעי 😁
אהההבת 30
בתור אחת שמקפידה על תוספת של ויטמין C-אמהלה
גם אני ראיתי תוצאות מוכחות בשטח על ילדי הפרטיים ועלי, שכל עוד מקפידים על לקיחת ויטמין C הם ב"ה חולים פחות במחלות חורף. וגם כאשר הם כן נדבקים- אני מכפילה את הכמות והם ב"ה מתאוששים יפה ובד"כ זה לא נגרר לדלקות אוזניים וגרון.
אבל
ויטמין C לא מונע שעלת וגם לא מטפל בה! מנסיון אישי!
לא מונע קורונה
לא מונע פוליו
לא מונע חצבת
ואני בהחלט מתחסנת ומחסנת את ילדיי בכל החיסונים, בזמנם!!! (מלבד שפעת)
וכמובן שלוקחת אחריות מלאה על התינוק ולכן מתחסנת לשעלת לפני הלידה
לא אמרתי את כל מה שכתבת...בת 30
אני גם מחסנת לכל המחלות האלה, רק לא בלו''ז של טיפת חלב.
רק שכ''כ הרבה אני שומעת שויטמין c לא הוכח כיעיל או כמונע או מטפל בצינונים וכד', ומצד שני אני יודעת על הילדים שלי ואני שומעת על הרבה אמהות שמעידות שזה כן משפיע.
אגב, זה באמת מעניןבת 30
עשו על זה פעם מחקר?
לקחו כך וכך ילדים, נתנו להם את מקסימום מינון הויטמין האפשרי עבורם וחשפו אותם לחצבת באופן ישיר?
וואלה, לא נראה לי.
אז בינתיים א''א להגיד בוודאות שויטמין c לא מונע חצבת או פוליו.
צריך לבצע מחקר כדי להגיד כזה דבר בוודאות!!
לא עושים כאלה מחקריםשירוש16
במחקרים שכן נעשו על חצבת מצאו שויטמין A עוזר בהחלמה אבל לא מצאו קורולציה לויטמין C.
אז למה לעשות מחקר נוסף?
בכלל, במחקר תצפיתני לא מדביקים בפועל אנשים אלא עושה אנליזה של החומר הקיים.
המחקר שאת מציאה זה ניסיון בבני אדם.
נכוןבת 30
ה' ישמור!מ.א.
שיטות מחקר זה תחום רחב ומרתק. יש דרכים הרבה יותר מוסריות לבדוק אם ויטמין c מגן מחצבת.
את מוזמנת לחפש ב-google scholar ולבדוק אם עשו מחקרים כאלה (אני ממש ממש לא ממליצה להסיק מסקנות למעשה על סמך קריאת מאמרים, כי הערכת אמינות וחוזק של מחקר זה עוד תחום רחב ומרתק, שצריך להבין בו. החיפוש כן מאפשר לדעת אם מחקר כזה נעשה בכלל.)
את מבינה שכתבתי את זהבת 30
אגב, אני כן הייתי מוכנה לחשוף ילד מגיל חמש ומעלה לחצבת.
אחרי שקראתי המון על המחלה הזאת, אני ממש לא מפחדת ממנה.
העניין הוא שכן עושים מחקרים מעולים, רק לא בדרך שהצעת.מ.א.
אז את כנראהשירוש16
מכירהבת 30
מכירה את הטיפול בויטמין A, שמומלץ ע''י ארגון הבריאות, ומונע את סיבוכי המחלה?
יודעת שלמרות שזאת המלצה רשמית לא נותנים בבתי חולים בארץ לא נותנים את הויטמין?
האמת, אתן קצת מצחיקות אותי.
אתן יוצאות מנקודת הנחה שאני פשוט לא יודעת כלום ולא מבינה כלום ולכן חושבת מה שאני חושבת.
בכלל, זאת נקודת ההנחה לגבי כל מי שחושב אחרת.
הבעיה היא שזה לא נכון.
בטח שלא לגבי.
מניחה שיש כאלה שזה נכון לגביהם, בדיוק כמו שיש הרבה אמהות שהן בעד חיסונים באופן גורף מבלי אפילו לדעת איזה חיסון הילד שלהם קיבל אתמול. מכירה כאלה.
אבל מה שהכי מפריע לי זה הזלזול.
ההרגשה שכל האמת נמצאת בצד אחד.
כאילו הנושאים האלה הם לא מורכבים, כאילו הכל שחור לבן, אמת ושקר.
אני טוענת כל הזמן שיש כאן מורכבות מאוד מסובכת. אני לא טוענת שאסור לחסן, אני לא אומרת שחיסונים הם תמצית הרוע בעולם.
אני אומרת הרבה דברים אחרים אבל לא את זה.
לפעמים מצליח להתפתח כאן דיון נורמלי וענייני.
לפעמים לא. וחבל.
את עדייןשירוש16
גם אם לוקחים ויטמין A
אגב, ויטמין A לא ניתן למניעת חצבת אלא כטיפול. בכל המחלקות.
לא יודעת איפה ראית שלא. בבי"ח ממשלתי זאת ההוררה
כתבתי לך שאני מכירהבת 30
אני לא יודעת מה איתך.מ.א.
מסקרנות פתחתי את ההמלצות במקור.
הקשר בין ההמלצות האמיתיות לבין ההמלצות של מתנגדי החיסונים שראיתי קלוש מאוד עד לא קיים.
(אגב, למיטב זכרוני כן נותנים בבתי חולים בישראל ויטמין A כשזה תואם את הפרוטוקול של WHO, פשוט לא תמיד זה נצרך.)
אז זה לא אישי כלפייך, אני לא זוכרת מה את כתבת ומה כתבו אחרות. באופן כללי, כשכל טענה שאני מנסה לבדוק מתגלה כטעות בדרך זו או אחרת, אני חשדנית מאוד לגבי מכלול הטענות.
ועוד דבר אחדבת 30
אם יש הורים שחשבו ובדקו ונותנים את כללללל החיסונים בסל לילדים שלהם'- סבבה. זאת החלטה מושכלת. הם מכירים את הסיכונים הקיימים (אל תספרו לי שאין בכלל סיכונים...לא סתם יש בארה''ב בית משפט לענייני חיסונים שמשלם הון כל שנה להורים לילדים שנפגעו) וכך החליטו.
ומהצד השני, אני גם מכירה הורים שלא בדקו ולא כלום ורק אומרים ''חיסונים זה מסוכן'' בלי להסתמך על שום התייעצות או בדיקה ולכן לא מחסנים. בעיני גם זה לא נכון!! זאת לא החלטה מושכלת.
ולכן אני טוענת שאפשר למצוא את שביל הזהב. ששגרת החיסונים היא לא קודש קודשים. שלא יתכן ששגרת חיסונים אחת תתאים לכל תינוק ברחבי העולם. שמותר גם להסתכל מה עושים במדינות אחרות , מפותחות לא פחות מישראל, וללמוד מהן.
מותר להפעיל חוש ביקורת.
הסיבה העיקרית היא- כי זה קריטי עבור הילדים שלי.
זה לא דיון תיאורטי מטופש האם כדור הארץ עגול או שטוח.
זה מעשי מאוד מאוד לחיי הילדים שלי!! ולבריאותם עכשיו ולכל חייהם.
וכן, אני רוצה חד משמעית לדעת מה מזריקים להם, האם זה מספיק מוצדק והאם זה בטוח.
זכותי המלאה לבדוק ככל יכולתי ולהחליט החלטות בעצמי, מבלי שיכפישו אותי או שיקטלגו אותי בתור מסכנת הציבור וכד'.
העניין הוא שאין לנו כלים מספיק טובים בשביל זה.מ.א.
אני לא מחסנת בגלל הידע שיש לי, אני מחסנת כי בקרב אנשי המקצוע, שלמדו איך להסיק מסקנות מהמידע הקיים, יש קונצנזוס מאוד רחב לגבי הצורך להתחסן.
(לגבי הערעורים שיש על אנשי המקצוע - אם אפילו אני, עם מעט הידע שיש לי, מזהה טעויות גסות אצל המערערים, אני לא רואה סיבה לחשוב שהם יודעים יותר טוב מכולם.)
גישה מעניינתשירוש16
אגב, מה ההבדל ביו הנושא הזה לאנטיביוטיקה? למתן משככי כאבים? לבדיקות בהריון? לבדיקות לגילוי מוקדם? לניתוחים?
האם את סומכת על מקורות מידע מהימנים שאכן ניתן לסמוך עליהם והאם את יודעת כיצד להסיק מסקנות מתוך אותם מאמרים בצורה נכונה ובטוחה.
כדי לדעת כיצד לקרוא מאמר בצורה ביקורתית ולהפיק ממנו את המידע הנכון לוקח שנים של למידה ולא מעט קורסים בנושא.
תשמעיבת 30
בטח לא היום בעידן האינטרנט.
הדיון הזה מעייף אותי. זאת האמת.
ביקשתי ממך מחקר אחד. אחד. שמראה מבחן בטיחות לחיסון מחומש למשל, שנעשה כנגד פלצבו בלבד, ולא קיבלתי.
את אומרת ''קיים''.
אז להאמין לך שקיים?
על סמך מה?
לא, אני לא סומכת על כל פיפס שאני שומעת. ואני לא מאמינה לכל סרטון ביוטיוב.
הכל בסדר.
יש לי מעט שכל בקודקודי כדי להבחין בין מישהו שרוט לבין דברים שיש בהם טעם.
יש לי מספיק אינטליגנציה כדי להבין מתי מחקר הוא סביר ומתי הוא הזוי.
לא מוכנה לקבל את זה?
לא חייבת.
אבל לבוא ולחשוב שכל האינפורמציה האמיתית הבלעדית נמצאת רק אצל x, זאת טעות עקרונית. בכל תחום.
ואם מענין אותך, את ההנחיה הראשונה לפצל ולדחות חיסון קיבלתי לא פחות ולא יותר מאשר רופאת משפחה ותיקה מאוד, שהייתה רופאת המשפחה שלי ושל כל האחים שלי ושל כל ילדי האיזור שבו גדלתי.
היא ידועה כרופאה מקצועית מאוד ובעלה ז''ל היה רופא בכיר באחד מבתי החולים בירושלים.
וזה המשפט שהיא אמרה לי כשהתייעצתי איתה אחרי הלידה הראשונה שלי: ''היום נותנים יותר מידי חיסונים. יותר מידי. את יכולה לוותר על חלק. אבל על א,ב,ג, אל תוותרי כי זה חשוב''.
ומאז- קראתי עוד המון חומר. מכל כיוון אפשרי. מכל צדדי הדיון.
את רוצה להגיד שאין רופאים שחושבים אחרת?
תגידי. את טועה.
הרופאה הנ''ל היא לא היחידה. אני מכירה עוד 2 לפחות.
את רוצה להגיד שאין לי שום דרך להבין כלום ואין לי יכולת להבחין בין אמת לשטות?
תגידי.
גם בזה את טועה. כי את לא מכירה אותי.
כמובן יכול להיות שאטעה לפעמים, אבל גם רופאים טועים לפעמים...
בקיצור, בואי נשים סוף לדיון הזה. כי הוא לא הולך לשום מקום.
לך אין אמון בי
ולי אין אמון מלא בעולם שאת מייצגת.
אני רק מחכה למחקר ההוא.
רק מתקנתשירוש16
מאגר מידע מלא במחקרים על אינסוף נושאים. כולל חיסונים.
אני לא טוענת שאין לך אינטלגנציה.
אני פשוט חושבת שהבנת מחקר והסקנת מסקנות זה מיומנות נרכשת שצריך ללמוד אותה ולא להסתמך על השכל הישר.
את יכולה לפתוח ספר גמרא וללמוד ולהסקיר מסקנות בעצמך. מאמינה שיהיה קצת מאתגר אבל תצליחי להבין וללמוד. הבעיה שאי אפשר ללמוד גמרא בלי פשט ודרש ומישהו שלמד מרבותיו שילמד אותך.
תשאלי את בעלך, אי אפשר לפתוח גמרא ולהבין ממנה למעשה מה לעשות.
1. כי רוב הגמרא זה התפלפלות ולא הלכה למעשה.
2. צריך ללמוד איך ללמוד את הגמרא. איפה לשים את הניקוד ואת הפסיק במקום הנכון כדי ללמוד בצורה הנכונה.
כך גם במחקרים.
אך יכולה לקחת מאמר לידיך ולקרוא ומעט אתגר גם להבין ולהסיק מסקנות מעניינות.
אבל זה דומה ליהודי שלא מבין בלימוד מנסה לחיות על פי קריאת הגמרא.
צריך ללמוד איך לקרוא מאמרים.
רוב המאמרים נכתבים כדי להעלות השערות ולא כדי להסיק מסקנות, בוודאי לא חד משמעיות.
בכילים שיש לך את מסיקה מסקנות מאוד מעניינות.
אבל תני לי להניח שהיכולת שלך לקרוא מאמר ולהסיק ממנו את המסקנות הנכונות ישתפר אחרי שתלמדי סטטיסטיקה, ביקורת מאמרים, כתיבה אקדמאית וכתיבת סמינריון.
בהצלחה
סיימתי את הדיון בפורום בבחינתי
נשמהבת 30
למדתי באוניברסיטה
סטטיסטיקה
כתיבה אקדמית
כתבתי כמה סמינריונים נחמדים
וקראתי מאות מאמרים.
תודה.
מעניין.
לא את ולא יעל הפניתן אותי למחקר שביקשתי. אם אתן כ''כ בקיאות בתחום, וקיימים מחקרים כאלה, זאת לא אמורה להיות בעיה עבורכן. br />
בינתייםYaelL
לא מצאתי מחקרים בדיוק כמו שעליהם שאלת, אשתדל להמשיך לחפש, פשוט זה לוקח זמן.. אבל ניסויים כאלה נדרשים כדי לאשר חיסונים ולכן בטוח קיימים, יכול להיות שלא פורסמו כמאמרים.
רק רציתי להוסיף בנוגע לנושא הדיווח- מבדיקה באתר של משרד הבריאות עולה שלא צריך להיות רופא כדי לדווח על תופעות לוואי. גם הציבור הרחב יכול. כך שאת לא צריכה לבנות על הרופא שיעשה את זה, אם נתקלת בתופעה שנראית לך קשורה,דווחי.
אם תמצאיבת 30
חיסון הקורונה של פייזר, שפורסם כעת, הוא הראשון שבו הבטיחות נבדקה מול פלצבו, וזה בזכות לחץ מצד גופים שונים
מתחברת ממשציפאלקס
מסכימה ומחזקת את בת 30.
פשוט תבדקו ותחשבו מה מתאים.
ניסו לשכנע אותי להוסיף חיסון לילדיי בגלל מאפיין משפחתי, וכאשר טיפה שאלתי ובינתיים, גיליתי שאין צורך בכלל בכלל... וזה פשוט חלק מהפרוטקול.
האחיות באות בתפקיד חשוב מאוד, אבל אין להם את הזמן והיכולת לבנות תכנית ייחודית עבור כל משפחה, וכאן נכנס תפקידינו כהורים.
אנחנו מפצלים ודוחים חיסונים, ועל מעט גם מוותרים, והכל תוך ייעוץ ומחשבה יחד עם אחות טיפת חלב ועם רופאים.
אני מכירה מקרוב, ילדים שנפגעו קשות מחיסונים שהיו בהם בעיות, ואמנם עברו עשרות שנים מאז החיסון הזה, שכמובן הושמד מיידית כשהבינו שהוא פגום, אבל זה מחזק את הצורך, פשוט לחשוב ולהיזהר.
יש הרבה לא ידוע.
כמו שאמר לי נוירולוג בכיר-יתכן וחיסונים גורמים להופעת בעיות שונות, אבל הוא גם מציל חיים.
אז לא לבטל חיסונים, פשוט לחשוב, ולהקשיב גם למי שלא חושב כמוך, אולי תלמד ככה משהו חדש.
שלא לדבר על ורטיגושלומצ'
אתם לא רוצים אצלכם את הרעה החולה הזאת.
אז יכול להיות שיש להם מחסוראנייי88
לא מכירה מחקרים כאלה,באורות
^^ נכון.באורות
הנתונים שהבאת, גם אם הם נכונים, הם לא הנתונים החשוביםמ.א.
זו דוגמה מצוינת למניפולציות של מתנגדי חיסונים.
לא הבנתי מה כתבתבת 30
אין בזה כדי להעיד על יעילות החיסון?????
לא.מ.א.
100 אנשים התחסנו, 1 לא.
כולם נחשפו לחולי שעלת.
9 מחוסנים והאחד שלא מחוסן חלו.
90% מהחולים (9 מתוך 10) היו מחוסנים.
מזעזע, לא?
לא.
היעילות של החיסון היא 91%, שזה מעולה.
כמובן אלה מספרים מומצאים, רק בשביל להמחיש שאחוז המחוסנים מתוך החולים לא רלוונטי.
באופן דומה, אחוז החגורים מבין ההרוגים בתאונות דרכים גבוה. זה אומר שחגורות לא מועילות?
זה מעניןבת 30
א.בשעלת אנחנו גם יודעים שמחוסן יכול להדביק בלי לחלות.
ב. בהמחשה שלך כולם נחשפו לשעלת. במציאות שלנו, ממש ממש לא כולם נחשפים לשעלת. כדי להגיד שההמחשה שלך מדויקת צריך לבדוק מה קורה אם מאה אחוז של הילדים נחשפים לשעלת.
ואם מאה אחוז נחשפים, אני בטוחה שהנתונים של ההדבקה והתחלואה היו הרבה הרבה הרבה יותר גבוהים מעכשיו.
לגבי ב - כמובן.מ.א.
לגבי א - למיטב ידיעתי זו רק השערה. בכל מקרה גם מי שלא מתחסן מדבק בשלב הא-סימפטומטי, כך שזה לא שמפסידים משהו בחיסון.
בתכל'ס - בהשוואה בין אוכלוסיות מחוסנות ללא מחוסנות רואים בצורה ברורה שהחיסון מוריד תחלואה ומציל חיים של תינוקות.
בוודאי שיש קשרבת 30
נניח, חיסון חצבת שניתן בשתי מנות, הוא יעיל ב97%.
זה אומר שמתוך מאה ילדים שיחשפו, שלושה ידבקו למרות שהם מחוסנים.
חיסון אחר- שהוא לצורך הענין יעיל ב100%, אם כולם יתחסנו ויחשפו, אף.אחד לא ידבק.
אז בטח שיש קשר בין יעילות חיסון לבין כמה מחוסנים שיחלו.
ככל שהחיסון יעיל יותר, כך פחות מחוסנים יחלו.
ברור. אבלמ.א.
הוא רק אומר שזה לא 100% (ואין חיסון שטוענים שהוא 100%, זה לא חידוש).
הוא לא אומר אם היעילות היא 52% או 97%.
לכן להביא את הנתון הזה בתור הוכחה לחוסר יעילות של חיסון זו הטעיה - זה יוצר רושם לא נכון כאילו היעילות נמוכה, כשלמעשה זה לא אומר אם היא נמוכה או גבוהה, רק שהיא לא 100%.
זה כמו שאלות לוגיקה של פסיכומטרי...מ.א.
אם אחוז המחוסנים מבין החולים גבוה ודאי שהיעילות נמוכה - לא נכון.
זה מבלבל, ובדיוק את הבלבול הזה מנצלים מתנגדי החיסונים (אולי במודע ואולי כי הם עצמם טועים בזה).
סליחה שאני יוצאת תוקפנית, אבל מתביישת שייכתציפיה.
זו קהילה של אנשים שמתנגדים לחיסונים על בסיס עובדות הזויות שלא הוכחו במחקרים של שנים רבות, או שהוכח שהטענות שגויות.
אז אני ממש מצטערת, אבל לטעמי בנושאים של חיסונים כדאי פחות לשמוע לה.
חוץ ממה שכתבת, לא העלית טענה נגדית המבטלת את דבריימתביישת_אנונימ
סליחה, אבל אם הייתי במקומך הייתי מקשיבה לא רק לכן. הקב"ה ברא אותנו עם מערכת חכמה מאוד. לא עם אקמול ביד אחת ומזרק לחיסון ביד השניה.
מערכת חכמה, אבל חבל שהגוף שלנוציפיה.
בישול של אוכל. מחלות (אבעבועות שחורות, דבר).
ואני מצטערת, אבל זה באמת לא דיון שאני רוצה לקחת בו חלק. כתבתי בשביל שאר הנשים שקוראות פה.
ועם המערכת החכמה הזואנייי88
כי ערך חיח האדם אצלנו עולה עשרות מונים על הכל!
אוליבת 30
לא סתם ממליצים עכשיו לקחת ויטמין די.
כי גילו שלאחוזים גבוהים מהחולים שחלו קשה או שמתו לא היה מספיק ויטמין די
ואני אכן נותנת ולוקחת ויטמין דיאנייי88
כי את שומעת על עוד ועוד צשפחות עם מספר נפטרים וחולים בתחלואה קשה.
ועדין- גם בעבר עם האוכל הלא מתועש. וקרוב יותר לטבע. היו מגיפות הרבה הרבה יותר קשות....
אז לבטל ככה את החיסונים זה הכי קל.
אהל הילדים הלא מחוסנים לרוב מקבלים את חסינות העדר בזכותי ובזכות הרוב השפוי במדינת ישראל שכן מתחסן!!
גם אני.בת 30
לא כל חיסון נותן את האפקט, גם אם יש אחוזי התחסנות גבוהים.
חיסון חצבת למשל, לא יוצר את האפקט, אולי כי הוא לא יעיל במאה אחוז, או אולי בגלל שגילו מוטציה של הנגיף שלא מתחשב החיסון.
חיסון אדמת דווקא כן גילו שיצר חיסון עדר במדינות מסוימות.
ולסיום, זה לא הוגן ולא הגון לכתוב שאת שפויה בניגוד למי שפועל אחרת ממך, ולכן את מניחה שהוא לא שפוי.
מעולם לא נבדקתי, אבל אף פעם לא חשדו בי שאני לא שפויה.
אז בבקשה, זהירות במילים
לא רשמתי שאני שפויה לזה אין עדין הוכחה וזה לא בטוחאנייי88
אבל האמת שאם ירדו אחוזי ההתחסנות ויהיה התפרצויות של מחלות אני בעד כמו בצרפת לא להכניס לבתי הספר וגני ילדים מי שלא מחוסן!!
זה לא קשורבת 30
יהיו גנים לילדים מחוסנים וגנים לילדים שלא. יופי.
הענין זה ייחוס השפיות למי שמאמין כמוך וממילא ייחוס ההפך למי שלא
מדייקתשירוש16
ישנה אוכלוסיה שלא יכולה להתחסן מסיבות שונות: גיל, מערכת חיסונית לקויה ועוד.
כשמוסיפים להם את המתנגדי החיסונים ומרחיבים את מעגל הלא מתחסנים אכן יעילות החסינות עדר נפגעת.
שוב, את מעלה את הנושא שחיסונים הם לא יעיליל במאה אחוז.
נכון!
צודקת!
אף אחד לא אמר אחרת...
את לוקחת את המידע הזה ומבצעת מניפולציה כאילו חוסר יעילות של מאה אחוז פוגמת ברעיון של חיסון.
זה לא נכון!
אין טיפול בעולם שהוא יעיל ב100%.
תמיד יהיו את האנשים שלא מפתחים נוגדנים (מספיק נוגדנים) או שבמשך הזמן כמות הנוגדנים יורדת.
זה לא הופך את החיסון ללא יעיל או לא בטוח.
*את* החלטת שטיפול חסר יעילות במאת האחוזים נחשב לפגום ומסוכן. בפועל זה לא נכון ומאוד מטעה.
אגב, חצבת למשל הינה מחלה שבה מאוד חשוב החסינות עדר וחסינות זאת נפגמה בשנים האחרונות ולכן ראינו את התפרצות האחרונה בישראל ובארה"ב. בעיקר בקהילות מתנגדי החיסונים.
חצבת זאת דוגמהבת 30
נכון שהרבה לא מחסנים,מאז מטבע הדברים המחלה מתפשטת.
אבל היא מתפרצת גם במקומות עם אחוז כיסוי חיסוני מאוד מאוד גבוה.
ואני לא עושה שום מניפולציה,מחילה.
אני גם לא אומרת שחיסון שאינו יעיל במאה אחוז הוא פגום!!! ממש לא.
אני כתבתי ספציפית לגבי המושג ''חסינות עדר''.
אנשים חושבים שאם כולם יתחסנו נגד מחלה מסוימת אז יווצר האפקט של חסינות עדר.
ואני רק אומרת שזה לא מדויק.
במציאות רואים שזה לא ככה.
בארה''ב היתה התפרצות דווקא במקומות עם כיסוי חיסוני יותר מתשעים אחוז!!
באחד מהמקומות לפחות, הסתבר שזה היה מנגיף מוטנטי.
בשביל חצבתשירוש16
ישנם מגוון דרכי הדבקה. חומרה מחלה. פודרום. שלב הדבקה.וכו כל אלו פרמטרים חשובים שקובעים מה אחוז המחוסנים שצריך כדי ליצור חסינות עדר.
ההתפרצויות האחרונות התחילו בקהילות מתנגדי חיסונים.
והתרחבה למקומות אחרים.
זאת דווקא הוכחה לכך שצריך להתחסן ומי שלא - מסייע בהתפרצות והדבקה.
יש כאן נושא נוסףבת 30
האם הכלל יכול להכריח אותי, בתור פרט לעשות משהו פולשני כמו חיסון?
יש כאן גם שאלה מוסרית.
בוודאי לשכנע ולהסביר אפשר.
אבל האם מוסרית אפשר להכריח בנאדם לעשות משהו שהוא מאמין שהוא רע?
איפה עובר הגבול?
האם מה שנכון על הכביש למשל, לעצור ולשלוח רשיון לנהג שיכור, גם אם הוא חושב שהוא בסדר, נכון גם לנושא החיסונים?
התשובה היא לא כ''כ פשוטה.
בגלל שמדובר בענין שהוא מורכב. נהג שיכור על הכביש זה חד משמעי.
ילד לא מחוסן זה הרבה פחות חד משמעי. וזה גם לא מיעוט. אלו מיליוני ילדים בעולם.
מיליוני הורים בעולם הם מטומטמים? בורים? לא מבינים כלום מהחיים שלהם?
קצת קשה לי להאמין...
להכריח לחסן כמובן שאי אפשרמחכה_ומצפה
אבל להחליט שילד לא מחוסן לא נכנס למערכת החינוך הציבורית, כמו שנעשה בהרבה מאוד מדינות מערביות אחרות, בוודאי שאפשר.
אני מבטיחה לך שאם היה כזה חוק במדינה והורים לא היו יכולים לשלוח את הילדים שלהם לגן או לבי״ס (או לחילופין היו צריכים לשלם מכיסם על מסגרת פרטית לגמרי לילדים לא מחוסנים) פתאום כל מתנגדי החיסונים היו מחסנים כמו ילדים טובים (מניחה שגם את).
ומדגישהמחכה_ומצפה
מסגרת פרטית לגמרי, כזו שלא נתמכת על ידי המדינה, עולה עשרות אלפי שקלים בשנה. לילד.
מה לעשות, זה לא משהו שרוב האנשים יכולים לעמוד בו. אז זה או להיות עם הילדים בבית (לנצח בערך? כי באותן מדינות שהזכרתי גם אם מתחילים לחסן באיחור עדיין צריך להשלים את שגרת החיסונים), או לשלם סכומים מטורפים שלרוב האנשים אין, או פשוט... לחסן. אז כן, מאמינה שפרט לכמה בודדים ממש כולם היו מחסנים וכל הטענות היפות שלהם שהם טוענים בכזו נחרצות פתאום היו הרבה פחות נחרצות כשאין ברירה אחרת.
לאבת 30
בוודאי, פרטיים לגמרימחכה_ומצפה
וכן, זה בדיוק מה שקורה במדינות עם חובת חיסונים בהרשמה לבתי ספר - כולם פתאום מתחסנים (אני גם במקרה מתגוררת במדינה כזו).
אוליבת 30
תראי, בארה''ב למשל יש חובת חיסון לילדי בי''ס, אבל מי שמצהיר שיש לו סיבה רפואית או דתית שבגללה הוא לא מחסן- אז לא חייב.
לא יודעת אם ככה בכל המדינות, אבל לפחות בחלק.
אחותי היתה בשליחות כמה שנים והילדים שלה מחוסנים חלקית, והם הצהירו על סיבה דתית .
במורכבות הפוליטית- חברתית-דתית של ישראל, ולפי איך שדברים קורים פה בהתנהלות מול הקורונה...קשה לי להאמין שחוק כזה יעבור פה והיה ישים פה.
לדעתי יש מצב שהקורונה תהיה זרז לתהליך הזהסופי123
יכול להיותבת 30
בכל אופן, עד שיהיה חיסון שמתאים גם לילדים, אולי הקורונה כבר תהיה מאחורינו.
אני מאוד מקווה שגם אם יהיה מצב כזה, שיהיו מספיק חכמים כדי להחליט אילו חיסונים קריטי לתת כדי שהילד יכנס לגן ואילו לא.
זה לא אמור להיות קשה מידי. קראתי גם רופא שמציע לשכנע הורים שמתנגדים לחיסונים, בעזרת בניית תכנית חיסונים מפוצלים ודחויים.
דיברתי על חיסונים באופן כללי, על חוק חובת חיסון במוסדות חינוסופי123
אני לא...בת 30
עדייןשירוש16
איזו טענה?בת 30
תקראי שובשירוש16
אין לי כוח.בת 30
רק נקודה אחת עקרונית.
אני לא מאמינה, עקרונית, שיש תחום בעולם שהוא שחור- לבן, אמת- שקר.
אין תחום שבו במקום של ריבוי דיעות, האמת נמצאת כולה אך ורק בצד אחד. (אולי רק אם יהיה דיון על האם קיים הקב''ה או לא...שם מבחינתי זו נקודת אמת מוחלטת. כל מה שקשור לתחומים אנושיים- קשה להגדיר אמת מוחלטת)
אז לכן באופן עקרוני מאוד קשה לי שהאמת מוצגת כאן כדבר חד צדדי, בלעדי, משוייך כולו לצד אחד.
אגב, אם לא שמת לב,גם לצד השני אני אומרת את זה. ל''מתנגדי החיסונים' הקיצוניים. לא יתכן שכל האמת נמצאת בצד אחד.
אמת צריכה להתברר וזה קורה רק כששני הצדדים מכירים בזה שגם בצד השני יש אמת ולא רק אצלם.
זו הגישה הבסיסית שלי כלפי כל דבר בעולם כמעט.
וגם לגבי הנושא הזה .
ולכן מיציתי.
אם אני טוענת- ''תקשיבו, זה נושא ענק, מורכב מהמון מושגים, עדין, כל חיסון לגופו, כל תינוק לגופו''
והטענה מהצד השני היא באופן עקבי
''שום דבר לא מורכב. הכל פשוט וברור כשמש בצהריים.
יש אמת אחת מוחלטת.
ומכיוון שכך את או משקרת, או לא מבינה כלום מהחיים שלך, או לא יודעת להסיק מסקנות, או שאת סתם טיפשה ונתונה לשטיפות מוח''-
אז מה בעצם המטרה????
את ושאר הנשים פה שבצד של ה''אמת המוחלטת'' רוצות שהאמת המוחלטת שלכן תישמע, כדי שנשים לא ישמעו רק את השקר המוחלט שלי.
ואני, רוצה שנשים פה יבינו שהסיפור הזה מורכב.
שמותר להן לשאול ולבדוק ולהחליט לדחות חיסון, לפצל חיסון, לוותר על חיסון.
ולכן גם אם זה מעצבן, אותי אותך ואת כולם, כנראה שגם את וגם אני נמשיך להשמיע את הקולות שלנו כאן
ולתת לנשים את שני הקולות האלה, ומתוך כך, מי שמעוניינת תעשה את הבירור האישי שלה בנושא .
לא אמרתישירוש16
כי אין אמת מוחלטת בנושא קפואה ולא הכל ידוע.
פשוט לא נשמע לי הגיוני שדווקא אנשים שלא חקרו את גוף האדם, לא למדו אנטומיה פיזיולוגיה, פרמקולוגיה, וירולוגיה וכ'ו הם כן יודעים יותר ובעלי האמת.
את טוענת שיש לך ידע ומחקרים - את מוזמנת להציג אותם. טרם עשית זאת.
להפנות לספר זה לא רלוונטי. אלא אם כן הוא מבוסס על מחקרים. ובמקרה הזה תוכלי להפנות למחקר עצמו ולא לספר.
הספר מבוססבת 30
תודה לך על התגובות...מתביישת_אנונימ
יש הבדל גדולשירוש16
לא בין ההשפעה של מתן ויטמין D בחולי קורונה. או ההשפעה שיש במניעה.
מצאו נתון אחד ספציפי.
לא עשו מספיק מחקרים כדי להוכיח שאכן יש קשר של סיבה ותוצאה ביניהם.
הסקנת מסקנות כזאת ללא הוכחות חותרות היא הטעיה של עובדות.
אגב, אין סיבה לתת ויטמין D כשאין חסר. להפך, מתן עודף של ויטמין D הוא מסוכן. מאוד.
ההמלצה כרגע היא לבדוק שיש רמות תקינות של ויטמין D בגוף. ואם אין - לתקן. לא לקחת אקטראה!
תראי איך תהליך הסקת מסקנות כל כך חשובה וקריטית.
מחילהבת 30
אני לא שייכת למשל לשום קהילה ולשום קבוצת פייסבוק...
וזה נורא נחמד לכלול את כל מי שמכיר להגיד משהו נגד חיסונים תחת הכותרת ''קהילת מתנגדי החיסונים ההזויה'',
אבל זה די רחוק מהאמת, והכי בעייתי- זה מצדיק עבור רוב האנשים את ההתעלמות מלא מעט טענות אמיתיות שעולות בנושא החיסונים.
צודקתשירוש16
רק שאין להם בסיס מחקרי אמפירי עם ניסונות קליניים מוכחים. זה הבעיה
אין לי כוח לדיון הזהבת 30
יש ספר שסוקר אלפי מחקרים שנעשו ומנתח אותם היטב . הוא נקרא ''צבים כל הדרך למטה''.
אם יש מישהי שמעניין אותה לקבל מידע לא מקבוצת פייסבוק, זה מקור טוב להתחיל.
אמנם הוא כבד ועיוני, אבל שווה את הקריאה. .
אגב, בנושא המחקרים זה לא רק אילו מחקרים נעשו. זה גם אילו מחקרים היו צריכים להיעשות כדי להבטיח בטיחות של חיסונים, ומעולם לא נעשו.
מסכימה לגמרי..מתביישת_אנונימ
והכי קל להגדיר את זה ככה
כשהתחילו לתת אותובת 30
לא היה נסיון לגביו אצל נשים הרות.
זאת אחת הסיבות שבהתחלה ממש לא העזתי בכלל להתחסן.
יוצא שכל הנשים שהתחסנו בעצם היוו ניסוי רחב ידיים ומקיף...
מה לא מוכחYaelL
בוודאי מוכח, כל מה שזה דורש זו בדיקת דם פשוטה ורואים שלתינוקות יש נוגדנים בדם.
למה לא קשור למציאות? לידיעתך לתינוק יש נוגדנים מהאם עד גיל חצי שנה בערך.
את טוענת שאולי תינוק לא יקבל יפתח מספיק נוגדנים? אוקיי. אז עדיף לא לחסן כי אז בטוח לא יהיו לו נוגדנים? מה הרציונל בזה? האם ייפגע מהחיסון? סיכוי קלוש מאוד ומעורפל שכן. האם יחלה בשעלת? אם ייחשף אז כנראה שכן. האם ימות משעלת? בהחלט עלול. לא נבדק האם מסרטן.. אוקיי. אם ימות משעלת כתינוק אז נכון הוא באמת לא יצטרך לחשוש מסרטן..
סליחה על הבוטות אבל זה חסר היגיון. אם נדבר סטטיסטיקה- הסיכוי לחלות בשעלת גדול מהסיכון מהחיסון.
כל מילה.רק טוב=)
מה, את נגד??YaelL
איזו הפתעה..
ברור שבעד!!רק טוב=)
ממליצה1234אנונימי
היו כאן הרבה דיונים כאלו בעבר, בדרך כלל זה מתפתח לשרשור ענק של בעד ונגד.
חיסון שעלת - הריון ולידה
יש כאן קישור לשרשור, בתוכו מופיעים עוד קישורים לשרשורים אחרים.
תודה רבה על הקישורבציפייה דרוכה
ממש ממש בעדילדת יום הולדת
החיסון הוא לא בשבילך, הוא בשביל העובר. הנוגדנים יעברו אליו ויגנו עליו. שעלת בגילאים צעירים זו מחלה קשה ממש, ואם אפשר למנוע אותה - למה לא? במיוחד אם הוא עתיד להיוולד בחודשי החורף.
בעד. אני לא רצה להתחסן ולחסןלפניו ברננה!
.
אני מתחסנת קבועאחתפלוס
זה נותן לך רוגע אחרי הלידה שאם הוא משתעל זה לפחות לא שעלת
אם הילד נדבק משעלת זה ממש לא פשוט
אני לא עושהבת 30
א. כי אני חשדנית באופן כללי ועקרוני בכל מה שקשור לחיסונים ולנזקים שעלולים לקרות מהם. וגם לחיסון הזה יש סיכון, יש עדויות על לידות מוקדמות שקרו.
ב. כי אני יודעת שב''ה אני גרה בסביבה יחסית מוגנת. אם נניח תהיה אצלינו התפרצות שעלת פתאום, יש מצב שאחליט להתחסן, כי שעלת אצל ילודים היא אכן מחלה מסכנת חיים. לכן בגיל חודשיים נותנים להם חיסון שעלת.
אגב, אם את רוצה ביות מלא- יש בזה עוד צד של הגנה על התינוק כי הוא בקושי נחשף לאחיות ולשאר היולדות.
ג. חיסון שעלת הוא לא הרמטי בכלל. הרבה מאוד ילדים שחוסנו נדבקים, ולאו דווקא בצורה קלה. כך שהיחס בין היעילות לבטיחות שלו לא כזה מוצלח.
ד. זה שהרופא לוחצת, נו שוין. תעשי את הבירור שלך ותחליטי. להחליט מתוך לחץ זה אף פעם לא טוב
בהצלחה!!
הקשר ללידות מוקדמות הופרךYaelL
לאו דווקא בקשר ישירדבורית
כתבתי למטה את הניסיון האישי שלי
אין לי דרך להוכיח
אני רק מקרה ספציפי
וכמוני עוד שתי נשים עם אותה תופעה לאותה רופאה ספציפית
השאלה אם כל אשה מדווחת, אם כל רופא מתעד...
המקרה שלי לא סיכן חלילה חיים, הוא רק פגע באיכות החיים שלנו באופן קשה (השלכות על משקל היילוד על ההנקה וכו'...)
טוב...בת 30
זה לא ממש משכנע...
את יכולה לשאול מאות נשיםמתביישת_אנונימ
אבל למה שמשרד הבריאות יעשה ניסוי כדי להוכיח שהחיסון הוא הגורם? יש כאן אינטרסים ברורים.
יש המון נשים כאלה אגב
יש מלא נשים שהתחסנו וילדו מוקדםYaelL
זה אכן נכון. יש גם המון נשים שילדו מוקדם ועשו שקיפות עורפית. האם זה אומר ששקיפות עורפית גורמת ללידה מוקדמת? הרבה נשים לוקחות חומצה פולית. אולי נחליט שזה גורם ללידה מוקדמת?
משרד הבריאות לא קשור, מחקרים קליניים לא מגיעים ממשרד הבריאות, אין קשר. ואיזה אנטרס יש למשרד הבריאות שאנשים יתחסנו? דוקא לידות מוקדמות- ובעצם פגים- עולים המון כסף למערכת. אז אם כבר האינטרס הוא למנוע את זה.
מה זה יש המון נשים כאלה? מניין לך? זו אמירה חסרת בסיס לחלוטין.
אני רקאנייי88
זה חא שיש כוח אדם רפואי עודף בפגיות.
נראה שאין בין מה שאת אומרת למציאות שום קשר.
את רוצה לבדוק מתי היו יותר פטירת תינוקות ואובדני הריון? היום או לפני 100 שנים???
כל סבתא שתשאלי תדווח לך ל"ע על אובדני הריונות וילדים בשלבים מתקדמים.
היום לא עלינו כשאשה יולדת לידה שקטה זה מזעזע והיא עוברת בדיקות מכל הסוגים כדי לוודא שהיא תעבור הריונות בטוחיל עם תינוק בסופו. פעם תינוקות שנפטרו בלידתם ל"ע היו חלק משגרה.
פעם היו מתייחסים ללידות שקטות ופטירת תינוקות בינקותם מסיבות שונות. כמו שהיום מתייחסים להפלות. ובתור אחת שחוותה 3 הפלות אני יודעת שזה קורה ובסטיסטיקה ב1 ל5 ההריוןיכול להסתיים בשליש הראשון. אז זה כואב ועצוב. אבל ממשיכים מפה.
ובדיוק ככה היו מתייחסים לאיבוד צץתינוקות ופעוטות לפני לא יותר מידי הרבה זמן. זה עוד דברים שסבתא וסבתא רבא שלי זוכרות וחוו על בשרם.
אז ימשיכו המצרצקים להגיד שהכל כסף ואינטרסים..
השאלה הגדולה היא איך מכסף ואינטרסים הצליחו להוריד ככה תמותת יחודים ותינוקות במאטת ואלפי אחוזים?
מאיפה הנתונים?בת 30
אם תהיה התפרצות כשהתינוק בן שבוע זה יהיה מאוחר מדי.מ.א.
נכון.בת 30
אבל אני מעדיפה ככה, בעיקר מתוך הכרות עם המקום שבו אני גרה והידיעה ששאר הילדים שלי מחוסנים (למרות שהחיסון הזה הוא ממש לא מאה אחוז), ובאופן כללי גם אם ח''ו תהיה פה התפרצות אז נדע איך להתנהל.
כן. תעשי גוגל על התופעות של המחלה הזאת.ציפיה.
בעד, שעלת מסוכנת לתינוקות. סכנת חיים.סופי123
בעיני אין פה שיקולים של בעד ונגדמקווה מאוד
יש שאלה בכלל?
מקרה שקרה לנו במשפחהMonica Geller
זה היה נורא, כל שיעול היא הכחילה ממש. (אישפוז של כמעט חצי שנה)
היום בת 9 ועד עכשיו יש קשיים בהתפתחות.
כן יש כאלה שלא התחסנו ולא קרה כלום, ואכן ברוב המקרים זה ככה.
את מוכנה לקחת את הסיכון??
אשפוז של חצי שנה 😓דבורית
אחרי ששכנתי אושפזה חודש מגיל שבועיים עד חודש וחצי בגלל שעלתרעותוש10
אז כן התחסנתי
זה היה לפני 4 שנים והיה כמה וכמה מקרי שעלת בתינוקות באזורנורעותוש10
מאוד חששתי בסוף התחסנתידבורית
לילה והיום לילה ויום השתעלתי בלי הפסקה
מעולם לא היו לי קשיי נשימה
נזקקתי למשאף לא מצאתי נתיב אוויר
לא היה לי לא יום ולא לילה
לא עזר לי כלום כלום כלום
השתעלתי חודש עד שהגעתי לשבוע 36
ואז פשוט ילדתי
לדעתי הלחץ התוך בטני עלה כתוצאה מהשיעול והיה חלק מהסיבה שילדתי מוקדם (והמשך השלכות נלוות)
הרופאה אומרת שחום זו תופעת לוואי הגיונית של החיסון
שיעול לא
אולי זה היה וירוס שהתלבש עליי בנוסף כשהייתי חלשה מהחיסון איני יודעת
מצד שני הרופאה אמרה ששמעה את התלונה הזו כבר מאוד שתי נשים נוספות חוץ ממני 🤷
לסיכום, מאוד פחדתי הפעם להתחסן
מצד שני פחדתי כי היו מקרים בשנים האחרונות של תינוקות שנדבקו בשעלת ולא עלינו נפטרו
בסוף החלטתי להתחסן
בדיעבד אמרו לי שאולי אפשר לבקש להתחסן רק לשעלת ולא עם כל התוספות שיש שם (טטנוס וכו')
אולי שווה לפצל
אפשר להתחסן בשבוע 36מיואשת******
💕איזה חווה קשה
נכון תודה אהובה על האמפתיהדבורית
ב"ה יומיים הייתי חלשה
יד נפוחה שבועיים
אבל זה מאחוריי
🌹רק בריאות!מיואשת******
לא בטוח שיעיל למי שיולדת לפני שבוע 40שבעבום
כדאי לברר
שלושה שבועות מינימום..באורות
את בטוחה בזה?דבורית
והיא יודעת שאני בחיים לא מגיעה לתאריך
בטוחה..באורות
לדעתי לא מייצרים חיסון שעלת בנפרדבת 30
לדעתךשירוש16
בשביל אותם אנשים שאלרגים למרכיב החיסון הרגיל
טוב לדעתבת 30
כל הענין זה לחסן אותן לשעלת.
אין סיבהשירוש16
מתוך אתר משרד הבריאותבת 30
אין בעולם תרכיב חיסון המכיל חיסון נגד שעלת בלבד אלא שהוא נמצא בתרכיב המכיל גם חיסון נגד טטנוס ודיפתריה.
את יותר מעודכנת ממשרד הבריאות.
יפה לך.
אני התחסנתיאם_שמחה_הללויה
זה באמת חיסון חשוב, לא כמו חיסון שפעת שעליו ויתרתי ( הכל לעניות דעתי כמובן)
אני התחסנתי. ולצערי ראיתי מקרוב תינוק שאימו לא חוסנה. היהאמהלה
מאושפז בטיפול נמרץ מגיל 3 שבועות. למשך חודש!!!! וההשלכות של זה מלוות אותו לכל החיים!!!!!
ד"א, אני אישית נדבקתי במהלך ההריון בשעלת מתלמידה.... זו מחלה נוראית גם לאנשים מבוגרים!!!
הגעתי לא אחת למיון ולצורך בתוספת חמצן.
יקרותתתתתמתביישת_אנונימ
מדברים על כך שיש סיכוי שהילד לא יידבק כלל וכלל בחייו
ואם כן, יפתח נוגדנים בעצמו
כי כשמעמידים את החיסון עם הנזקים שעלולים להגרם, ואני יכולה להגיד שלדעתי תמיד יש נזק כזה או אחר, מול לא להתחסן
עדיף לא להתחסן. להשמר מכל משמר.
להישמר מכל משמר =להתחסןמקווה מאוד
ניסיתי לעזור בכמה מילים, כל אחת תעשה כרצונהמתביישת_אנונימ
אוקיי.
נסיתי לעזור!
זה לא מה שאמרתי 🤗מקווה מאודאחרונה
את משווה בין להגיע למיון עם תופעות לוואי מהחיסון לבין להגיערק טוב=)
יפתח נוגדנים בעצמו= יחלה. תקראי לילד בשמו.
נכון, עדיף שילד יחלה לבד מאשר יחלה ויקבל על הדרך חומריםמתביישת_אנונימ
יש ילדים לא מחוסנים שבכלל לא חלו במחלות ילדות, ומחלות ילדות עדיין קיימות כי מחסנים אותם
המממ...בת 30
שעלת היא מחלה שעלולה להיות קטלנית אצל ילודים. וממש לא רצוי שהם יחלו בעצמם
השאלה היא...מתביישת_אנונימ
לחסן ולהכניס חומרים או לא לחסן ולא בטוח שידבק?
מה דעתך?
דעתי היאבת 30
כל חיסון הוא נושא בפני עצמו.
חיסון למחלה שקיימת ומסתובבת פה, שמסכנת חיי תינוק- בוודאי שהסיכון במחלה גובר על הסיכון שבחיסון ולכן כדאי לחסן.
חיסון למחלה שלא מהווה סכנת חיים מיידית- זה כבר דיון אחר (כמו אבעבועות רוח)
חיסון למחלה מסוכנת אבל שלא מסתובבת פה - זה גם דיון אחר (כמו פוליו. אני סבורה שחשוב לחסן אבל לא דחוף ואפשר לדחות.)
חיסון למחלה שאינה מסכנת חיים אבל עלולה לפגוע באוכלוסיה אחרת- גם כן דיון אחר. (אדמת).
גם צריך לקחת בחשבון שיש חיסונים ותיקים שהזמן הוכיח שהם יחסית בטוחים, ויש חיסונים חדשים יותר, שעדיין מעוררים אצלי לפחות חשש, לאור מקרים שהיו בעבר.
צריך לקחת בחשבון גם את הרכבי החיסונים הקיימים בטיפות חלב. אפשר לתמרן אבל לא בלי סוף.
צריך לקחת בחשבון מי התינוק!! איפה הוא גר. האם גר בדרום תל אביב וחשוף למהגרים מאפריקה או שגר באיזו גבעה נידחת בהר חברון?
צריך לקחת בחשבון סיפורים משפחתיים. אם כל המשפחה הגיבה בצורה לא תקינה לחיסון מסוים, אז כדאי להימנע, או לדחות.
בקיצור, זה לא חד וחלק ובטח שאין אמירה אחת נכונה לכל שלל החיסונים שנמצאים היום בסל.
זו דעתי.
אז כנראה בחיים שלך לא ראית ילד חולה בשעלת..רק טוב=)
"יש ילדים שלא חוסנו ולא חלו.."- אז מה, יש אנשים שלא חוגרים באוטו ולא קורה להם כלום, אז אולי באמת לא צריך לחגור?
"ומחלות ילדות עדיין קיימות כי מחסנים אותם"
מה? מאיפה הבאת את זה?
חוץ מזה,רק טוב=)
יש ילדים מחוסנים שגם יחלובת 30
צודקת. אבל באחוזים הרבה הרבה יותר נמוכים..רק טוב=)
נכוןבת 30
הייתי בעד עוד לפניאנייי88
הבן של השכנה אומנם לא היה בסכנת חיים אבל עד גיל חצי שנה לכ היו להם לילות וימים בגלל זה. והוא היה ממש נחנק מתוך שינה.
הבן של החברה היה בשערי מוות ממש. מורדם ימונשם בטיפול נמרץ.
אז אני ממש בעד!
רק אומרתחיהל'ה
משרד הבריאות. הוציא ריקול לחיסון אחרי כמה שנים בטענה של סיבה טכנית,
כשבהונג קונג, שחיסנו באותו חיסון - כתבו שיש חשש לזיהום, ומי שמבין בתופעות לוואי - שיפנה לרופא.
מעולם לא התנגדתי לחיסונים,
אבל אחרי שנחשפתי למידע המטריד הזה,
אני פשוט חוששת. לא סומכת יותר על משרד הבריאות שמונע משיקולים לא דווקא לטובת בריאות הציבור.
לפני שנחשפתי לזה - התחסנתי לשעלת, וחיסנתי את התינוק שלי כמה חיסונים.
עכשיו אני עוצרת הכל שוקלת מחדש
*נטען* שנגרםבאורות
גם אם היה חשש לזיהום, הפגיעות שההורים טוענים שהתרחשו בעקבות זה לא הגיוניות מבחינה ביולוגית.
משרד הבריאות לא היה מבטל את השימושבת 30
אם הורידו את החיסון הזה כנראה שהייתה לזה סיבה מספיק טובה מעבר לטענות של הורים.
הרי יש טענות של הורים כלפי עוד חיסונים...
השימוש בו לא בוטלבאורות
עדיין מחסנים בחיסון הזה
בדרך כללשירוש16
לכן בכל פעם שהולכים להתחסן האחות רושמת בתיק האישי את מספר האצווה.
על איזה חיסון מדובר?רק טוב=)
סייביוואק לצהבת בי.חיהל'ה
בחלק מהארץ. לא בכל הארץ.
נוסה בארץ ללא אישור של מי?באורות
של אף אחדחיהל'ה
זה לא נכוןYaelL
זה לא מה שהיה שם.
החיסון בהחלט היה מאושר. פשוט עשו ריקול כי היה חשש שבחלק מהם היתה שריטה על הבקבוק וחששו שזה פגע בסטריליות של התרכיב. לכן החזירו אותם ובדקו והתברר שהכל בסדר. וכמובן שמנגדי החיסונים חגגו על הסיפור והפיצו כל מיני הפחדות.
ממש לא נכוןבאורות
למה הם צריכים אישור של הFDA?רק טוב=)
את זה קראת?https://vaccines.org.il/חיסון_צהבת_סיביוואק_שהורד_מהמדפים
כל תרופה שמיוצרת צריכה לקבל אישור של הFDAהריון ולידה2
וזה אכן אחד השלבים שמקשים על פיתוח תרופות
אולי מקשהבת 30
ברור!הריון ולידה2
הגבתי לה שהיא שאלה למה צריך אישור לחיסונים שמיוצרים בארץ
לפי מה שאני יודעת אם זה משווק רק בארץ אז לא צריך..רק טוב=)
^^ בדיוקבאורות
נכוןהריון ולידה2
אבל גם בארץ צריך לעבור הרבה אישורים. וכמובן אם יש אישור מהFDA זה הרבה יותר פשוט לקבל אישור כזה
נכון, אבל להגיד שהחיסון לא קיבל אישור של אף אחד זה פשוט שקר.רק טוב=)
ברורהריון ולידה2
לא מודעים לתהליך הארוך שתרופות עוברות כדי להגיע למדפים.
תהליך שלוקח- גם אם זה רק לשיווק בארץ- לפחות עשר שנים
בדיוק, ובארץ הוא קיבל את האישור של אגף הרוקחותבאורות
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל
יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.
אנחנו דוסים מתנחלים.
היא טבעונית.
הם פציפסטים.
עד כאן רקע.
הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו
מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו
אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז
אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.
נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.
רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.
מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.
מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.
נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...
בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...
וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים
אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.
וואי וואיינעמי28
אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼♀️
סורי שמחממת אבל הם בילתי
מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה
חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק
אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים
ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם
שיבוא
הקטע הוא שעלינו מקשים
אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!
אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון
בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..
אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?
זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.
אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)
מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????
אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים
ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו
לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל
הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם
אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים
וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא
לא לזה התכוונתי
אז אפשר לעצור את הדיון...
משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!
הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים -
כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.
התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.
יכול להיות שזה קשור למשאפים?
ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.
המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?
יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005
בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.
זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול
אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?
הוא רגיל למשאפים בכללי?
הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה
העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה
לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.
תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!
יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?
וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?
זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה
סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.
אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים
תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!
איזה תופעות לוואי?
הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^
לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים
ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?
בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..
לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול
עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005
אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.
אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.
אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...
זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו
גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים
ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.
פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.
עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!
פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),
והמון דלקות ריאות חוזרות.
ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤
לגבי העצבנות בוודאי
לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין
זה לא מהמשאףחנוקהאחרונה
אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית
זה משפיע מאד.
לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי
שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!
כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.
מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון
אני פחות מופתעתoo
ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד
הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק
אין מה ממש לכעוס
הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו
הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
צריךoo
להשגיח עליו שלא יעשה
וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור
בסוף זה אמור לחלחל
ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7
זה הגיוני לגמרי
כמובןמחי
הגיוני 😂oo
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה
לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.
יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.
סליחה אם אני מלחיצה
ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת?
ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי
ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר
כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה
לא ישיםחנוקה
אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו
חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים
וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.
אמא היא גם בן אדם עם צרכים.
גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד
והוא קטן ולא מבין סכנה
ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי
(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)
יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן
אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.
מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..
(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)
ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן
אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה
ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.
וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.
עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.
את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה
השובב שלי הוא השלישי
וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..
על סיכונים וסכנות
ואנחנו ממגנים את הבית
אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו
אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.
בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן
אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות
(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)
בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.
ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.
דברים אסורים קורים מעת לעת..
פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר
הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן
ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.
וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...
שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא
לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.
הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף
לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅
אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.
(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)
עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה
לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.
אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.
ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן
ברור שהידוק זה רע!פאף
לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!
הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅
גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...
יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת
ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה
אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.
גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.
אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.
בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות
יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות
לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה
יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים
עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .
ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו
ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית
לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט
זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.
הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן.
מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת
נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?
בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.
נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.
ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...
ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)
זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות
עוד כיווןאיזמרגד1
אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר
לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז
תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה
בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.
כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה 
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣
מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?
הוא באמת אלוף!חנוקה
לכן קשה לי להתלונן...
אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...
אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר
תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים
הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?
היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.
יש פעמיםתקומה
שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.
כמובן אני לא גורם רפואי
אבל זה מה שנאמר לנו
תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים
או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?
זה שלךתקומה
אני נותנת חופשי עוד מנה
אבל לא לוקחת כאן אחריות
תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''
הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה
זה פשוט הבדלים בין רופאים
יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...
ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים
אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?
בדרך כללתקומה
אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא
ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.
שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים
הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)
אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...
אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה
נכון
נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש
בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.
זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)
איך אתן מורידות חוםשירה_11
אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד
אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה
ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔
בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול
את מדברת עלייך או על ילד קטן?
אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.
ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5
בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)
גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.
תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…
ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי.
התכוונתי לילדיםשירה_11
ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב
מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו
בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.
אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה
וגם
אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39
או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל
לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.
ממש ככהחנוקהאחרונה
זו גם ההמלצה שאני מכירה
בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.
הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)
אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.
בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה
הסברתי שבלילה חייבים.
שמה איתי במיטהעוגת גבינה.
מלבישה בגדים קלים.
לא מכסה בשמיכות.
בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.
עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a
לוקח זמן להתאושש
תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה
תחתונה זה יותר זמן להתאושש
אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה
אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.
בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.
אני עקרתי לא מזמןחנוקה
מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.
עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.
הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.
בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.
זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה
בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום
בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.
מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו
תלוי איפה השן..
ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..
אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה..
תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים
לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים
וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
מנצלשתשמעונה
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי
על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.
הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.
יכולה לתת מספר בפרטי.
אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופה
גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.
מה שכן המחיר…
תודה בנותמחי
זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏
לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃
מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.
חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח
לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆
קחי בחשבון שיכול להיות שעדיין לא תוכלי לאכול נורמלמרגול
וואי וואי חייתי שבוע על אוכל של תינוקות בגדול חחח
אבל זאת היתה עקירה כירורגית של 2 שיניים כלואות… גם בשני צדדים
מבחינת הכאב, אחרי 3 ימים אם שמרת שלא יזדהם, אמור להיות בסדר, בטח אם את עם משככי כאבים.
אוי זה נשמע נוראמחי
ממה שהבנתי עקירה של שן כלואה זו החלמה קשה יותר.
ובשני צדדים, זה באמת חוסר יכולת לאכול...
הרופא רצה להוציא לי 2, אבל כרגע רק אחת מציקה אז העדפתי לעשות צד אחד כדי שתהיה לי אפשרות לאכול בצד השני
האמת טוב שעקרתי את שתיהן יחדמרגולאחרונה
אין סיכוי שהייתי חוזרת לשם חחחחחח
אז כבר עשיתי כל מה שצריך
אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים
כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?
בעל במילואים וכו..