או ליתר דיוק: איך הוא פועל?
יש כמה מקורות שלא הבנתי, אז אשמח אם מישהו יגיד את ההגדרה...
או ליתר דיוק: איך הוא פועל?
יש כמה מקורות שלא הבנתי, אז אשמח אם מישהו יגיד את ההגדרה...
העיקוב מגלה למשרד הקסמים כשמבוצע קסם בקרבת קטין, כדי להטיל את העיקוב צריך מגע עם האדם על פי מה שהמרמיוני אומרת בספר השביעי, העיקוב מגלה אם נעשה קסם אבל לא מי עשה אותו ולכן משרד הקסמים לא ידע שהארי לא הרחיף את העוגה בשני זה פחות או יותר הכול
כמו שנידון פה אבל אז קשה- ובכל השירשור הזה ובעוד מקומות.
מקוה לכתוב הסבר מפורט לעניין מתישהו אז חכו בסבלנות![]()
משרד הקסמים מקבל התראה על כל קסם שנעשה אצל הארי הוא קיבל התראות כי הוא היה הקוסם היחיד באיזור
משרד הקסמים מקבל התראה על כל קסם שנעשה בקרבת קטינים והוא לא קיבל את ההתראה בגלל שהארי היה הקוסם היחיד באזור
כתשובה לשאלה איך משרד הקסמים לא שם לב לשיתוק שוולדמורט הפעיל על מורפין- כנראה הם הניחו שמורפין עשה את זה על המוגלגים
והתאוריה שלי אומרת שעשו את זה בעזרת העיקוב ולכן הם לא התפלאו שהעיקוב הופעל, או שוולדמורט היה קוסם מספיק חזק כדי לכבות את העיקוב לזמן מסויים
אתה מתכוון שאי אפשר לדעת אם הוורים עשו את זה או הילדים או שאתה מתכוון שהעיקוב לא פועל עליהם כשהם ליד קוסמים בוגרים?
אני יודע, אבל לא הייתי בטוח שאתה יודע, אם היית אומר לי שהשני הייתי אומר לך שכתוב בספר שלא (פחות או יותר)
אבל לפי הסבר זה לא מובן למה לא חשדו שמשהו שם תמוה מזה שקיבלו התראה אע"פ שלכאורה אין שם קטינים?
ואם תסביר שיש עליו עיקוב אסירים אז למה העיקוב הזה לא קלט גם את הקללה ההורגת?
אולי אפשר להסביר כמו ש@125690 שוולדמורט הצליח לבטל את העיקוב זמנית אבל אז זה בכל מקרה כבר לא ההסבר של דמבלדור ואפשר להציע גם הסברים אחרים...
ועל סביו וסבתו מהשרביט שחטף ממורפין.
ואיפה כתוב שהעיקוב לא קלט את הקללה? ציטוט עם שינויים קלים ממה שכתבתי בעניין בעבר:
"ואם השרביט של שניהם עם עיקוב גם קשה שלא גילו את הקללה ההורגת בעזרת העיקוב, אלא- ציטוט ברוח הדברים שם- "וזה היה מאד קל. כי ידוע שממש ליד גר קוסם שכבר יש לו עבר בעייתי עם אחד הנרצחים, וכשהגיעו אליו הוא הודה ושיחזר הכל" ולא פשוט 'כי העיקוב שעל שרביטו קלט את הקללה ההורגת'."
ברביעי כתוב שזיהו את זה כקללה ההורגת.
ובשישי אחרי שהם רואים את הזיכרון דמבלדור אומר שוולדמורט גנב את השרביט של מורפין והרג איתו את אביו וסבו וסבתו.
ככה זכור לי לפחות שכתוב. אין לי את הספרים פה
הקסם שנקלט היה האבדה קדברה והם לא ידעו איזה שרביט ביצע את זה אז בדקו אם זה היה מורפין
והנה כמה צילומים מתרגום לא מספיק מוצלח שפורסם בפורום מתישהו:
א-

איך הם ידעו שהרצח בוצע על ידי מכשף? העיקוב מן הסתם (או שהייתה להם רוח הקודש)
אפשר לומר שמורפין שיתק את הרידלים ובכללי הם לא ממש חקרו את זה (זה גם לא היה שיתוק, יותר שינה ששינתה לו את הזיכרון
שהעיקוב לא תופס כלל ליד בוגרים הם גילו דרך שתולים שיש להם במשטרה של המוגלגים.
(כמו שבשישי יש שומר ראש למוגלגים ובכללי תמיד יש קשר בין ראשי ממשלה מכהנים ויש מי שאוסף מכתבים של מוגלגים שממוענים להוגוורטס או משהו בסיגנון הזה אז גם יש להם מודיעין מהמשטרה. גם קצת נשמע שיש הקבלה וקשר ביניהם ש'במשטרה של המוגלגים היו נבוכים אבל במשרד הקסמים ידעו בדיוק מה קרה'.
אני יודע שזה לא מחייב וזה כן קצת מוזר. בעיקר רציתי להראות שזה לא מופרך שיש להם שתולים שם ובטח לא ברמה שנחשוב שזה לא הגיוני).
ודמבלדור טעה/לא דייק בהסבר של ההתרחשויות.
אני מעדיף את זה אע"פ שזה די דחוק כי יותר פשוט לומר שדמבלדור לא ידע איך זה עובד בדיוק ושהעלילה תהיה בסדר מאשר להשאר עם ההסבר של דמבלדור ולהשאר עם קו' לא פתירות על הסדרה עצמה. (יש את ההסברים שלך לעניין אבל לדעתי לא עונה מספיק. ויתכן שלא נסכים עד הסוף אבל לפחות יהיה מסודר שני ההסברים על חסרונותיהם ןיתרונותיהם...)
נ.ב- היה שיתוק או קסם כלשהו ששיתק אותו ואח"כ כשהוא חזר מהרצח הוא השתיל לו את הזיכרונות המזוייפים. זה היה בשתי פעמים. זה גם כתוב מפורש אבל אין לי כח לצלם את זה...
אבל אאריך בכל זה כשאכתוב (בלי נדר...) סיכום של יתרונות וחסרונות של ההסברים השונים עם כל מיני מקרים בסדרה...
בספר השביעי הארי חושב שיש עליו את העיקוב, אבל הרמיוני אומרת שאף אוכל מוות לא היה לידו בזמן האחרון ולכן הם לא היו יכולים להטיל עליו את העיקוב
ויש לי כמה הסברים (שהיה תמוה להם איך עלו עליהם אז הם העלו השערה מופרכת שנראתה להם הכי סבירה איכשהו אבל היא טעתה בהשערה והיה הסבר אחר איך גילו אותם. ובסוף זה הרמיוני גם לא מישהי שיודעת במדויק איך זה אמור לעבוד)
אאריך בכל זה בסיכום שאעשה מתישהו בל"נ... אבל שכוייח על השאלות...
אם הרמיוני זורקת משהו כהערה, בלי לחשוב על זה אפילו כמו שם היא לא טועה
זה בעיקר אומר שהיא מאמינה וסבורה שזה נכון. (בלי להכנס לסיטואציה הלחוצה שם, שאין זמן לשקול כל מילה. וזה לא שהיא באה להרצות על זה אלא העלתה השערה למשהו מוזר כמו שכתבתי קודם)
וזה גם ההסבר הרווח כנראה (הרמיוני ודמבלדור לא נוטים להמציא דברים בלי לציין זאת. הם באמת מהאנשים בעלי הידע בסדרה...) אבל עדיין זה לא אומר שזה נכון. אולי זה נהיה נפוץ באמת כי זה הסבר כמעט מדוייק שגם מסביר את העובדה שלא על כל קסם מקבלים התראה אלא רק על חלקם. כך שלא היה מה שהפריך אותו וזה הסבר פשוט יותר כך שהוא התקבע...
איך לא הבינו שקטין מעורב שם אם העיקוב הופעל
שלך
אפשר עוד להתווכח מה פחות סביר ההסברים שלי או שלך ועל מה עדיף להשאר בקו' על האנשים או על המציאות ומה המשקל של כל שאלה והסבר שניתן.
אבל פתאום נראה לי שיש מצב שהוא הצליח לבטל זמנית את העיקוב (במיוחד אם נסביר שהקסמים בבית בלק ובמערה שוולדמורט עשה כללו קסם שמנע מהעיקוב לקלוט את הארי).
וזה הקו' העיקרית שגרמה לי לחפש הסבר חדש אז אולי יש כבר עדיפות להסבר הרגיל.. אני צריך לחשוב על זה עוד קצת... אבל אפילו נגיד שזה הסבר סביר, לדעתי בכ"ז גם הסבר שלי אפשרי סה"כ (באופן לא מפתיע
)
הוא מגלה למשרד הקסמים על כל קסם שבוצע בקרבת קוסמים קטינים, בקשר לשרביט אתה צודק
וכל מיני מקומות שסותרים לכאורה את ההסבר הפשוט אז אספתי את כל המקרים של קסמים של קטינים שזכרתי,
כדי לבדוק אם הם מסתדרים עם העיקוב לקטינים כפי שמוסבר בסדרה ולנסות לת' אותם או לתת הסבר אחר שהסתדר עם כל המקומות השונים טוב יותר מאשר ההסבר הפשוט...
כדי שיוכלו לתת הסבר שיסביר את כל המקרים אשמח שאם יש למישהו עוד מקרים ששכחתי שיכתוב בתגובות...
אני אתחיל-
כמה כלליים- קסמים בשטח הוגוורטס. קסמים עם מבוגרים שידוע למשרד הקסמים שהקטינים נמצאים ליד מבוגרים (למשל ב'מחילה')
-בשני- התעתקות דובי *2 , הרחפת העוגה.
-בשלישי- ניפוח דודה מארג', לומוס (כשהאיר על סיריוס=הכלב ההוא שסיריוס נהפך אליו).
-ברביעי- הקסמים שאדון וויזלי עושה כשאוספים את הארי, לומוס שעושים כשבורחים באליפות העולם, הקסמים שהארי עושה בבית קברות.
-בחמישי- התעתקות מנדנגוס, פטרונוס, לומוס, לארוז כשאוספים אותו וההתעתקויות לשם בהלוך, קסמים בבית בלק, הקסמים במשרד הקסמים.
בשישי- הקסמים של דמבלדור לסידור הבית, רידל על מורפין, ועל הוריו עם שרביט מורפין, הסבר דמבלדור לעניין, הקסמים במערה.
בשביעי- קסמים כשאוספים אותו, ובדרך, דברי הרמיוני כשתוהה עם העיקוב עוד פועל.
שמוזכרים בסדרה. אני הזכרתי כללים שזכרתי בתור מקום שצריך להסביר (למשל דברי דמבלדור בשישי והרמיוני בשביעי.)
בעיקר כי מבחינתי גם הסברים כאלה אם הם לא מסתדרים יתכן שאעדיף לומר שהם טועים/לא דייקו בדבריהם/לא יודעים איך בדיוק עובד העיקוב כי הם לא במחלקה של אכיפת חוקי הקסם אלא גם יודעים משמועות כנראה.
ברור שזה דחוק ועדיף להסביר בצורה שכולם מסתדרים אבל אם זה לא יעבוד אולי אתרץ מקרים אלה כך.
א- גם בני קוסמים נמצאים הרבה בלי שקוסמים מבוגרים בסביבה בהכרח.
וזה דווקא מאד הגיוני- כי ליד קוסם בוגר סומכים עליו שישגיח על הקטין כדברי דמבלדור, אז למה לא לעשות את העיקוב מלכתחילה בצורה שלא יקלוט ליד בוגר ולחסוך כך הרבה עבודת עיקוב מיותרת?!
ב- כמו ש@125690 אמר.
+ לא היה מבוגרים לידם ממש באותו שלב. ואז זה דווקא קשה עליך- לפי ההסבר הרגיל למה שלא יעשו בקסם? (אם לא הסיבה ש@125690 הזכיר) משרד הקסמים יתלה את העיקוב בבןגרים שגרים בבית!
ג- אני טוען שדמבלדור טעה כמו שכתבתי כאן "כמשיחה לפי תומה" ובעוד מקומות פירטתי יותר שהוא לא במחלקה לאכיפת חוקי הקסם אז לא ידע בדיוק וכו'
צורך הוא יכול להשתמש בכל קסם שיעלה לו, אבל לא יהיה צורך. למה? כי אני איתך.
ככה זכור לי או שאני מערבב עם היציאה שלהם לחפש את ההורקרוקס...

1. גם בתחילת הספר הראשון נעשו קסמים, כמו שהוא מצא את עצמו במקום אחר כשברח, הזכוכית הנעלמת, הבגדים שהתכווצו, השיער שצמח מחדש וכד'.
2. נראה לי שבקסמים לא מכוונים זה לא פועל..
3. גם בקסמים שברור שלא נעשו על ידו, כמו התעתקות..
4. נראה לי גם שהעיקוב פועל רק בתקופות החופשות, ולכן אין עיקוב בקסמים שנעשו מחוץ לבי"ס בסופי הספרים (רביעי, חמישי ושישי).
כנ"ל אולי גם לגבי וולדמורט..
5. כשאדון וויזלי אסף את הארי ברביעי, כמדומני שהוא עשה את הקסמים רק כשהקטינים לא היו שם.
6. כשמשרד הקסמים חושב/יודע שהארי בסכנה, הם במודע "מחליקים" לו בעניין (בתחילת השלישי ובתחילת השביעי).
4. זה לא נכון
5. הארי היה שם
6. בסוף השביעי זה סיבה שונה
1. לא נאמר לגבי זה כלום
4. מניין לך?
5. לא, הוא רק סיפר להם אח"כ.
6. מדובר על תחילת השביעי ולא על הסוף.
4. כי אחרת זה חסר היגיון
5. יש קסמים שהוא עושה מול הארי
6. צודק, התכוונתי להתחלה
למשרד הקסמים היו דברים יותר חשובים לעשות מאשר לטפל בקטין שהגן על עצמו מפני וולדמורט
תקף אותו
אבל אל תשכח ששר הקסמים נרצח שלושה ימים אחר כך, היו להם דברים אחרים לעשות
ובזמן הכ"כ דחוף הזה הוא בכבודו ובעצמו מנסה לנתח את הצוואה של דמבלדור והחפצים שהוריש להם?
ברור שהם הבינו את המצב, ולכן לא התעקשו איתו..
זה יותר מסובך לבטל את העיקוב כשיש לימודים, פשוט יש משהו מהווגוורטס שמבטל את העיקוב
בנוסף מדובר על קסמים, אז מי כבר יודע מה מסובך יותר ממה..
לפני שידע שהוא קוסם ובטח לפני שקנה את השרביט. כך שאז לא היה עליו עיקוב עדיין.
2- על ניפוח דודות נשמע שכן היה אפשר להאשים אותו רק שויתרו לו. ויש קסם לא מכוון שעשה לפני שיש לו שרביט ולא שייך מעקב בזה. וגם אם נודע על קסם כזה לא מאשימים אותם כי הם קטנים/לא שולטים בזה.
לאיזה קסם לא מכוון התכוונת?
3- אולי. (בשישי הוא כבר כן יכול, ונראה מההוא שנתקע בגלל הארוניות המעלימות שיש יכולת לדעת גם לפני אבל משהו שברור שלא הוא עשה את זה- על צד שיש משהו כזה- הגיוני שלא יאשימו אותו) אני חשבתי שאולי זה לא נחשב קסם של שרביט אז זה לא מפעיל את העיקוב.
4- (המשך על מה ש@125690 כתב ומה שענית לו)- רואים בשביעי שצריך להיות לידו כדי להסיר את העיקוב, ולא נראה בספרים שעשו את זה. אז כנראה בהוגוורטס מראש לא אוכפים, כי יש שם בוגרים וכן כי לפעמים מבקשים מהם לעשות קסמים.
5- ארתור גם מפוצץ את האח בהתחלה כשהם נכנסים לסלון שלהם.
6- הוא לא היה בסכנה כשעשה את הניפוח ואדרבא אם הוא בסכנה יש סעיף מיוחד שמתיר קסמים לכל אחד במקרה כזה. שם ויתרו לו סוג של פרוטקציה לילד שנשאר בחיים, ויותר הטריד אותם שסיריוס אולי היה תופס אותו אז העלימו עין אבל זה לא כלל בעיקוב או משהו. ובשביעי זה באמת עניין אחר קצת.
לדעתי יש שני הסברים עיקריים שעל פיהם כל המקרים מובנים:
א- ההסבר הפשוט שדמבלדור אומר להארי בשישי- שקולט קסם שנעשה ליד הקטין אבל לא מי עשה אותו + תוספת קלה (שטום רידל הצליח לכבות זמנית את העיקוב או עיקוב על אסירים משוחררים- שזה לא מת' את השאלות על המקרה שם עד הסוף) בשביל לתרץ את השאלה שעולה מהסיפור של מורפין שהזכרתי כאן https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t1240066#13296645. לפי הסבר זה העיקוב קולט *כל* קסם שנעשה בקרבת שרביט הקטין- אפילו קסם של מבוגר/גמדון בית/ ניפוח מארג' בלי שרביט וכד'. וא"א להעניש על קסם שנקלט בעיקוב כשנעשה ליד בוגר כי סביר בהחלט שהבוגר עשה אותו והקסם של הבוגר הזה הוא שנקלט בעיקוב.
וכן לא יענישו על קסם שנעשה באיזור שיש בו עקרונית גם בגירים אף על פי שבשניה זו אין שם- כי אין להם מידע על כל שניה אם יש שם בוגר אז תמיד יקחו בחשבון שאולי העיקוב הופעל ע"י בוגר שעבר שם ועשה קסם.
ב- שהעיקוב לא עובד כלל ליד קוסמים בגירים, אלא עשו אותו מלכתחילה בצורה שהימצאות ליד בוגר משבשת את העיקוב/ גורמת בצורה כלשהי שהעיקוב לא יעבוד לידו. ויש יתרון לעיקוב כזה כי הוא יחסוך להם עבודת עיקוב מיותרת ויקלוט את הקטין בכל מקום כשיעשה קסם לא ליד מבוגר. (ובאמת קשה עליי לפי הנחה זו כמו שאראה בהמשך)
הבאתי לעיל מקרים של קסמים של קטין שזכורים לי בסדרה והוספתי עוד כמה שנזכרתי. עכשיו אחלק אותם ישר לפי כאלה שקשים על כולם/ מסתדרים לפי כולם/קשים על אחד מהאפשרויות ואוסיף הסבר לפי הצורך:
מסתדרים עם כולם (שהיה צריך לקבל זימון ובאמת קיבל וכן הפוך): הרחפת העוגה , ניפוח דודה מארג'- הערה- זה היה קסם בלי שרביט אבל כנראה גם זה מפעיל את העיקוב שעל השרביט שהשאיר בחדר מתחת למיטה , פטרונוס בחמישי , קללה הורגת על אביו וסבו וסבתו עם שרביט מורפין (על ההסבר של עיקוב אסירים יהיה קשה איך העיקוב לא אראה מיד שהוטל בעזרתו קללה הורגת אלא גילו את זה בדרך מסובכת ופתלתלה.)
קשים על כולם: התעתקות דובי *2 בתחילת הספר שני- רק הפעם השניה היתה ליד הארי. וצ"ל על כל ההתעתקויות א- שזה קסם שלא נקלט בעיקוב. ב- או שלא חושדים בקטין אף פעם כי הוא לא אמור לדעת איך עושים וכשיש רישיון כבר מותר. ג- או הסבר מקומי על כל פעם. , לומוס שעושים כשבורחים באליפות העולם- יכול להיות בסביבה מבוגרים/ סכנה. , לומוס בחמישי- זה בא עם הפטרונוס ופחות חמור אז לא טרחו להזכירו. , קסמים בבית בלק- אולי הקסמים שהסתירו את הבית שיבשו את העיקוב. , הסבר דמבלדור לעניין איך לא גילו בעזרת העיקוב שזה טום רידל - לפי ההסבר הפשוט לא מובן ההסבר שלו ולכן צ"ל להסבר א מה שכתבתי למעלה ולהסבר שלי הוא טעה/ לא דייק/ לא הכיר עד לפרטי פרטים איך זה עובד וזה היה הדעה הרווחת אבל לא מדוייקת.
קשה רק על אפשרות א (ההסבר הרגיל): לומוס (כשהאיר על סיריוס=הכלב ההוא שסיריוס נהפך אליו) במוסך בשלישי- כמו שלא שלחו זימון על דודה מארג'- פשוט ויתרו לו אז, ובחמישי ניסה להזכיר את הניפוח אבל ירדו מזה אז כבר לא הזכיר או שכבר שכח מהלומוס ההוא בספר החמישי. , הקסמים שאדון וויזלי עושה כשאוספים את הארי ברביעי- מפורש שם שהוא דיבר עם משרד הקסמים לאישור מיוחד לחבר האח לרשת הפלו אז הוא עידכן שם שהוא יהיה שם אז ליד הארי. , הקסמים שהארי עושה בבית הקברות- אולי רצו לטייח וגם הבינו שהיה שם משהו מסכן חיים שמצדיק שימוש בקסם כי סדריק מת שם רק חשבו שזה לא קשור לוולדמורט. , התעתקות מנדנגוס בחמישי- (עניתי) , לארוז כשאוספים אותו ולחש הנגזה שמודי עושה להארי- אולי גם דיווחו- לפחות למפרע- שזה היה הם. , ההתעתקויות לבית דרסלי בהלוך בחמישי- (עניתי). הקסמים בקרב במשרד הקסמים- סכנת חיים מוכחת. , הקסמים של דמבלדור לסידור הבית- אולי דמבלדור דיווח על המסע שלהם ואולי הבית היה מוגן ממעקב כמו שעשו לבית בלק או שדמבלדור שיבש את העיקוב כמו טום רידל הצעיר. , רידל שמשתק עם שרביטו (בקסם כלשהו) את מורפין- הצליח לשבש את העיקוב איכשהו. או עיקוב אסירים. , התאמת זכרונות אח"כ- כנ"ל או עם השרביט של מורפין. רק אז מוזר שלא גילו את זה כששיחזרו קסמים שנעשו בשרביט שלו והבינו שהיה פה תרגיל. , הקסמים ב'אי קערת הרעל' (המערה)- גם שם הקסמים במקום שיבשו את העיקוב. , קסמים כשאוספים אותו ובדרך בשביעי- רצו לא להבליט מה שקרה שם כדברי הארי.
קשה רק על אפשרות ב (האפשרות שלי): דברי הרמיוני כשתוהה עם העיקוב עוד פועל- זה השערה פרועה על אירוע מוזר בזמן לחץ שהתברר כהסבר לא נכון. בנוסף זה ההסבר הרווח ואולי גם היא טעתה בו כמו דמבלדור. , קסמים עם מבוגרים שידוע למשרד הקסמים שהקטינים נמצאים ליד מבוגרים (למשל ב'מחילה') וכן קסמים בשטח הוגוורטס/ הוגסמיד/ מקומות שהגיוני שקטינים ובוגרים הסתובבו שם יחד-. לפי ההסבר שלי לכאורה אם יופעל העיקוב סימן שהקטינים עשו קסם לא בסביבת מבוגר ולמה לא מענישים על זה? על הוגוורטס והסביבה אולי לא עוקבים כי לפעמים עושים את הקסמים באישור. על המחילה זה כבר ממש קשה למה לא שולחים שם התראות? אז א- לא זוכר שעשו שם קסמים בהיותם קטינים לא בחברת מבוגר. אם מישהו זוכר משהו כזה אשמח שיגיד בשירשור. על צד שימצאו אפשר להגיד שמענישים רק על 'שימוש לרעה בקסם' כגון ליד מוגלגי. אם יהיה צורך אנסה להוכיח את זה כנכון או לא נכון..
למרות שעל ההסבר הפשוט יש הרבה יותר שאלות בסוף הם מתורצים טוב וזה ההסבר הפשוט אז עדיף ללכת איתו. אבל גם ההסבר שלי אפשרי ככל הידוע לי כרגע והוא יפה ברמת הבעיות שהוא פותר...
לומוס בחמישי- הוא לא החזיק את השרביט, הוא סתם אמר לומוס והשרביט האיר, זה כמו הזכוכית הנעלמת. , קסמים בבית בלק- היו שם מבוגרים. הקסמים שהארי עושה בבית הקברות- הם הכחישו שזה קרה, הם לא יכלו לשפוט אותו על זה. כל מה שנעשה בספרים השישי והשביעי- אז כולם היו בסכנת חיים ולמשרד הקסמים היו דברים יותר חשובים לעשות מלשפוט קטינים על קסמים.
התאמת הזכרונות של מורפין- הם לא חקרו יותר מדי, הוא הודה והוכיח להם שזה היה הוא, למה שהם יבדקו את השרביט שלו?.
ההסבר שלך- ע"פ הרמיוני כדי לשים על מישהו את העיקוב צריך להיות לידו, אם הם יורידו את העיקוב הם יצטרכו להחזיר אותו איכשהו. בקשר לטענה שזה מיותר לעקוב אחרי קטינים שנמצאים בחברת בוגרים- בסעיף הקודם הוכחתי שזה לא קשה יותר, הם לא צריכים לעקוב אחרי כל תנועה של הקטינים, במקרה שקטין עושה קסם לא ליד קוסם בוגר, העיקוב מפעיל משהו, במקרה שהוא נמצא ליד קוסם בוגר, לא קורה כלום
מי שממונה על המרדף אחרי סיריוס הוא קינגסלי, דמבלדור בטח מצא לו תירוץ (ואני לא בטוח שעושים שם קסמים לידם)
גם עם דודה מארג' הוא לא החזיק שרביט ובכל זאת העיקוב קלט את הקסם. והזכוכית הנעלמת היה לפני שהיה לו שרביט אבל אם היה עושה את זה אחרי שקנה את השרביט יתכן שגם על זה היה מקבל התראה.
ב- לגבי התאמת הזכרונות של מורפין- כי כתוב שם שבדקו את השרביט והוכח שהקללה בוצעה דרכו. ולכאורה ההתאמה שרידל עשה הייתה צריכה להופיע לפני הקללות ההורגות כי הבדיקה מראה כל פעם את הקסם האחרון. אבל אולי הם בדקו בדרך אחרת. או להסביר גם פה שעשה עם השרביט שלו ופשוט שיבש את העיקוב.
ג- אמרתי כמה פעמים זה לא שכל פעם שהם נמצאים ליד מבוגר מורידים את העיקוב ואח"כ מחזירים. אלא העיקוב פועל כל הזמן והמצאות ליד קוסם בוגר עושה שבאופן זמני-כל עוד הם בסביבת הבוגר- "לא יהיה קליטה" לעיקוב.
וזה ממש דומה למה שאתה טוען שהעיקוב קולט מבוגר בסביבה ואז לא שולח התראה. מבחינתי אם אתה מעדיף את ההסבר הזה אתה יכול לומר גם בהסבר שלי שהעיקוב קולט שיש מבוגר ומחליט לא לשלוח התראה.
וכמובן לפי ההסבר הזה בעיקוב קשים גם עליך השאלות שהזכרתי כקשים להסבר שלי.
יכול להיות שוולדמורט שינה לו את הזיכרון עם השרביט שלו
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.
זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!
זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...
הנה קישור של הספר השלישי:
זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...
(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.
לא חשדתי בו.
מה אני חשדניסט?
ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).
לא חשדתי בה.
למה עשתה לי משהו?
ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.
פה חשדתי!
ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!
ואני מדריך על הספר
ומדריך עליו
ומדריך עליו.
ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".
"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?
"מה?"
"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"
"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"
"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."
"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"
"ואז"
"ואז!"
"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.
מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.
היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!
הוא רצה להרוג אותי.
אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).
ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"
"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"
"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?
בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"
"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"
"מה?"
"נו... היכרות איתם"
"אה...משחקי היכרויות!"
"אני מצטער ששאלתי"
"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"
מאלפוי כשדרך על האף של הארי?
"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"
"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"
ואיך אמר הארי?
"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?
ואז היא התפצלה לשניים.
פה חשדתי!"
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"
עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.
האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...