הגיע הזמן לנפץ את המיתוס המפגר הזה בינייש פתוח

יעקב לא התאהב ברחל ממבט ראשון!!!!!

הוא הלך לארם נהריים, ואביו אמר לו שהוא לא אוהב את בנות כנען, לכן ציווה עליו להתחתן עם אחת מבנותיו של לבן. הוא פוגש את בת לבן, ונשמע לדברי אביו לכן מציע לאבא שלה להתחתן איתה בלי להכיר אותה כלל ובלי להתאהב בה. הוא לא פונה אליה אפילו, אלא לאבא שלה. מאוד רומנטי ולא פונדמליסטי בכלל

אבל את השטויות האלו מאמצים גם דתיים, ואפילו בפורום הזה. ואח"כ מתפלאים שיש רווקות מאוחרת, שאנשים חיים בסרט ומצפים לבן/בת זוג מושלם/מושלמת, לפרפרים בבטן בדייט הראשון, ולמשחקים שיוצרים אקשן.

סרטי הווליד הם מאוד חביבים, אך מומלץ להשאיר את הנעשה שם בצד הנכון של המסך

למה עצבים?צהרים
כתוב שהוא אהב אותה... ומסתבר שזה מה שגרם לו לבקש מלבן להתחתן איתה
הוא ידע שיתחתן איתה ושהיא מיועדת לו, וזה מה שהשפיע עליובינייש פתוח
מה שללא ספק משנה את הסיפור לחלוטין לעומת סיפור אהבה ממבט ראשון קלאסי
אבל למה דווקא רחל ולא לאה?צהרים
מה גרם ליעקב לרצות להתחתן עם רחל?
יש שני אפשרויות לבדוקבינייש פתוח
להביא מפרשים ולדון וכל אחד יקח/יבין את מה שנוח לו, או לחזור בזמן ולשאול אותו.
מה שזכור לי שהוא ייעד את עצמו כבן הקטן לבת הקטנה, מאוד רומנטי מבחינתו ללכת בדיוק לפי המוסכמות.
(והסיבה שהוא בסוף מתחתן עם שניהן היא כי הוא לקח מעשיו את התפקיד בברכה המיועדת למי שקולו כיעקב וידיו כעשיו)
את הנקודה הזאת מחקתי כי היא פחות עקרונית ליצהרים
אבל כתוב במפורש שהוא אהב את רחל. מה אתה עונה על זה?

מה שאני עונהבינייש פתוח
שאם זה מתחיל מכך שידע מלכתחילה שיתחתן איתה, זה הופך את הסיפור לשונה בתכלית
כמו שבציבור עושים בירורים טוב טוב לפני ואז שני הצדדים יודעים שהכל טוב עם הצד השני מבחינת משפחה לימודים רמה דתית מידות בשביל להיתחתן איתו/ה מה שמקל מאוד על מציאת חן.
יעקב הכיר את רחל לפחות חודשצהרים
לפני שביקש להתחתן איתה. לא יודע אם זאת אהבה ממבט ראשון אבל זאת בטוח אהבה שהייתה קיימת *לפני* החתונה
הוא ידע שיתחתן איתה לפני שנפגשובינייש פתוח
הוא ידע שיבקש אותהנקדימון
הוא לא ידע שיקבל
זה היה מקובל פעםבינייש פתוח
וזה מניין לך?נקדימון
הרי המשפחות גרו רחוקות מאוד. וגם ראינו בעשיו שלקח סתם נשים, ואח"כ הלך לקחת מבנות ישמעאל. עוד יש להדגיש שלפי הכתוב אלמלא הציווי על יעקב אז גם עשיו לא היה יודע שכך צריך לעשות.
ובפשטות הסיפור אלמלא ציוו יצחק ורבקה הוא לא היה מרחיק עד חרן.

השאלה היא דווקא מניין צץ ה׳רינון׳ שחז"ל אמרו לנו על בכורה לבכור ועל צעירה לצעיר..
אני הולך לפי חז"לבינייש פתוח
שטוענים שלאה בכתה כי שמעה *מכל הסביבה* שהיא ואחותה יתחתנו עם הבני דודים- גדול לגדולה וקטן לקטנה
גם על חז"ל מותר להקשותנקדימון
והראיתי שיש לקושיה הזו סמך גם מסברא וגם מהפסוקים. ואפשר עוד להוסיף שגם בבני יעקב לא מצינו את החיפוש הזה אחר בני משפחה דווקא. (ואברהם עם שרה אינם ראיה כי הם אכן כנראה גרו בחמולה..)

וגם לעצם הביטוי,
א. מהמילים ׳גורל׳ ו׳סבורה׳ שנמצאות שם נשמע שהיה משהו יותר עמוק מאשר סתם נורמה חברתית. הניסוח לא נשמע כמו נורמה חד משמעית, אלא כמו משהו שמעורב בו נביא או מגיד עתידות וכדומה.
ב. איני יודע אם רבקה ולבן היו אחים יחידים כדי לטעון שילדיהם חייבים להתחתן יחד.
ג קשה להוציא מפה כלל תרבותי כל כך רחב, עד כדי שברור לך שהיו נוסעים רחוק ממש רק כדי להתחתן עם בני המשפחה. הסכנות בדרכים והשיגעון של הליכה לארץ אחרת בתקופה ככ פרימיטיבית הופכות את הכלל הזה לדבר לא סביר בכלל. יותר סביר לומר שהמקרה הזה הוא המיוחד.
בסדר, אבל לדעתי זה לא קשור לאהבהצהרים
ברור שזה משפיעבינייש פתוח
לא הבנתי, עשו כבר נשוי עם שלוש נשיםארץ השוקולד
למה לחשוב שלאה מיועדת לעשיו?

(אתה לא רוצה להסתמך על מדרשים בהבנה, אז תסביר בלי מדרש למה שלאה תהיה מיועדת לעשיו.)
גם יעקב היה נשוי לעוד שלוש נשים חוץ מלאהלחם מלא

אם סופרים את הפלגשיות (למה הוא לא מסתמך על מדרשים? הוא כותב את זה בפירוש:

אני הולך לפי חז"ל - לקראת נישואין וזוגיות )

א. יעקב תכנן להתחתן עם אחת לפי הפסוקיםארץ השוקולד
אבל לבן חיתן אותו עם מי שהוא לא אהב ולא רצה ולכן הוא התחתן גם עם לאה.
ב. ביחס לשפחות, הוא הוליד מהן ילדים כי לאה ורחל הביאו לו אותן.

ביחס להבנתו בדברי חז"ל, מקבל.
וגםהפי
מה קרה בבאר? זה לפני שהוא הולך ללבן.

אגב זה לא מיתוס יש פרשנים שכך דורשים
אשמח לראות מקורותבינייש פתוח
אגב די ברור שהוא ידע שזו היא בבאר, הם אומרים לו שבתו אמורה להגיע, ואז הוא מחכה לה כדי לגלול את האבן. ואקדים רפואה למכה ואציין שרש"י מסביר שהוא רצה שלא יתחילו בלעדיה וכך היא תקבל פחות מים, וכנראה לא במטרה להרשים אותה שהוא ג'נטלמן ושרירן
נשמע לי קצת קטנוני להתעסק אם זו אהבה ממבט ראשון או לאאוויל מחריש

כאשר ממבט ראשון הוא בוכה שהיא לא תיקבר עימו...

מה גם שהוא אומר לה שהוא אח של לבן ברמאות כי הוא רוצה להתחתן איתה...

לא הייתי מכנה דברים כאלה שטויות, הן מצד זה שבמקרה פה הם לא נכונים והן מצד שיש לתופעות מסוג זה התייחסות רבה בספרות התורנית.

הכנסת דרש לתוך הפשטצהרים
עקרת רובד שלם מהתורהאוויל מחריש

ובפשט יעקב אבינו בוכה כשהוא רואה אותה, אם אתה לא מתייחס למסורת חז"ל אז איך בדיוק תפרש את הפסוק?

לא עקרתי, רק אומר שכל חלק במקומו ואין לערבב.צהרים
לא משנה איך אפרש אבל ברור שיש פשט והוא לא בהכרח אותו פירוש כמו הדרש.

אענה לך בצורה כזו,אוויל מחריש

מכיוון שהדברים מובאים ברש"י והוא אינו בא אלא לפרש פשוטו של מקרא אזי הדברים הנ"ל הם פשוטו של מקרא. אם אתה רוצה לטעון שבפועל הדברים אינם פשט אז דייני שאסמוך על רש"י שהכניסם לפירוש הפשט...

אז אנחנו חולקים בהגדרת הפשט..צהרים
למה הפירוש הזה פשוט יותר?אוויל מחריש

כי הוא מסיק דברים ממרכיבים לשוניים ופסיכולוגיים בחזרה על "אחי אמו" והנחה שיעקב מתגעגע לרבקה?

לא רק שהפירוש הזה אינו פשוט אלא קשה עליו שכל החידוש מבוסס על חוסר התייחסות לפסוק שמופיע מעט קודם שהרועים אמרו ליעקב שרחל היא בת לבן...

החידוש מבוססנקדימון
על הדגשה מיותרת של המילים ׳אחי אימו׳. היה מספיק לומר פעם אחת, ובמיוחד שבפסוק הקודם כבר נאמר שהיא בת לבן.

זו פרשנות אפשרית. אולי לא כל כך משכנעת ויותר מידי ספוקלטיבית (סוף סוף זה פסיכולוגיה על אדם שאינו לפנינו), אבל אפשרית.
עם כל הכבוד לרב, יוצא שאין פה חידוש ממש,אוויל מחריש

נאמר בהתחלה "ויאמר להם השלום לו ויאמרו שלום והנה רחל בתו באה עם הצאן"

ובפירוש באתר מופיעה השאלה:" כיצד ידע יעקב שזוהי רחל המגיעה אל המקום?" ואז מוכח מתוך החזרה על אחי אמו, שכנראה הוא זיהה את פניה, למה להוכיח מתוך שמא שכשוודאי לנו שהוא ידע כי אמרו לו?

את החלק עם הזיהוי פנים אפשר לקשר לבכי, אבל לא לזיהוי...

הסתכלתי שובנקדימון
הרב פשוט למד מהפסוק ההוא שהיא לא באמת הגיעה אלא רק שהם אמרו שהיא עוד מעט תבוא..
הבנתי, אני לא רואה סיבה להוציא מקרא מידי פשוטואוויל מחריש

שהיא באה עכשיו בשביל להגיע לאותה תוצאה בדרך מעוקלת... מה גם שהרב לא מזכיר שם מקור וכותב ש"דומה" שזה מה שהיה בפועל, זה די להוסיף פרטים שלא מופיעים במפורש...

@צהרים

אולי אשאל אחרת,צהרים
האם לדעתך יש הבדל בין פשט לדרש? אם כן, מהו ההבדל?
שאלה טובה מאוד,אוויל מחריש

האמת שבהתחלה לא ידעתי ממש מה לענות לך כי לא ממש העמקתי בהגדרות האלה, אז מחיפוש קל שעשיתי כעת יותר ברור לי מה לענות.

למעשה המושג פרד"ס היא שיטת לימוד של הרמב"ן באופן הבא: ( ציטוט מויקיפדיה) 

פשט - פרשנות מילולית, וכלשונו ודרכו של הרמב"ן, "פשוטו של מקרא". בדרך זו, מבאר הרמב"ן את פשט דברי הכתוב על דרך ההסבר הפילוסופי - פיזיקלי.

רמז – פרשנות טיפולוגית, דהיינו פרשנות שאינה מקישה מכתובים על כתובים, אלא ממאורע אחד על מאורע אחר, וכלשון הרמב"ן "מעשה אבות סימן לבנים". כך למשל רואה הרמב"ן את ששת ימי הבריאה כרמז לכל המאורעות העתידים לבוא.

דרש  – פרשנות אלגורית. בדרך זו מבאר הרמב"ן את דרך ההשגחה האלוהית על האנושות בכלל ועל עם ישראל בפרט לאורך ההיסטוריה.

סוד – ביאור הפסוקים על פי הקבלה. בלשון הרמב"ן "דרך האמת לאמיתו": ראיית המקרא כחלק ורמז של ועל האלוהות עצמה והיחסים השונים בין חלקיה (על פי תורת הספירות). ע"כ

עד היום חשבתי שמדובר על שיטת לימוד עם מקורות דרשות חז"ל וכו' אבל למעשה אחרי שהבנתי את מקור המושג וודאי שסיפורי חז"ל שמשלימים מידע אינם בגדר דרש אלא ביאור הפשט.

יוצא אם כן שההבדל בין פשט לדרש הוא שפשט הוא הבנת התורה וסיפוריה על צדדיהם השונים, לעומת דרש שזה כבר יותר מגמות אלוקיות במציאות ועניינים שנגיד יותר מצוי למצוא בכתבי הרב זצ"ל. 

אני יותר מתחבר להגדרהצהרים
שהפשט הוא לימוד מתוך הכתוב עצמו. הטענה היא שהתורה מפרשת את עצמה ודקדקה מה לכתוב ומה לא.

לכן ההשלמות שחזל הוסיפו הם דרש ולא פשט. הם באים להוסיף רובד אחר רעיוני.
אני מסכים שיש חשיבות לרבדים השונים בין הבנה בלי חז"ל לעם,אוויל מחריש

השאלה מה עושים כשיש סתירה ביניהם, או כשלא מבינים את הפשט, ואני סומך על חז"ל שהבינו יותר טוב ממני את אותם פסוקים לכן אני נוטה לסמוך את דבריי על דברי חז"ל...

העניין הוא שזה בסדרצהרים
שיש לכאורה סתירה ביניהם. זה לא באותו מישור ולכן אין באמת סתירה.
לא נכנס פה לויכוח...someone

אבל הרמב"ן ממש לא רואה את מדרשי רבותינו כדרך הפשט.

רואים את זה בעשרות מקומות...

אביא אחת, ואם תחפש תמצא כמוהו רבים:

רמב"ן פרשת לך לך י"ג ז:
"ויהי ריב - כתב רש"י לפי שהיו רועיו של לוט מרעין בהמתם בשדות אחרים, והיו רועיו של אברם מוכיחין אותם על הגזל, והם אומרים נתנה הארץ לאברם ולו אין יורש ולוט יורשו ואין זה גזל, והכתוב אמר והכנעני והפריזי אז יושב בארץ, ולא זכה בה עדיין אברם. ומדרש רבותינו הוא... ועל דרך הפשט היתה המריבה על המרעה, כי לא נשא אותם הארץ, וכאשר היה מקנה אברם רועה באחו, היו רועי לוט באים בגבולם ורועים שם. והנה אברם ולוט היו גרים ותושבים בארץ, ופחד אברם פן ישמע הכנעני והפריזי יושב הארץ כובד מקניהם ויגרשום, או יכו אותם לפי חרב ויקחו להם מקניהם ורכושם, כי ישיבת הארץ עתה להם לא לאברם, וזה טעם והכנעני והפריזי - כי הזכיר שהיו עמים רבים יושבים בארץ ההיא, ולהם ולמקניהם אין מספר, ולא ישא אותם הארץ ואת אברם ולוט". יש עוד הרבה כמו זה...

ע"פ הרמב"ן דרך הפשט היא מה מבינים שכקוראים את הפסוקים ללא מסורות...

יפה, לא הכרתיארץ השוקולד
שכוייח
אתה מוזמן להיכנס לדיוןאוויל מחריש
ראשית אם הנושא מעניין אותך אתה מוזמן להעמיק פה:
על שיטת הרמב״ן
http://asif.co.il/download/kitvey-et/pshtot/pstot-4/8_3.pdf
ופה שלושת החלקים הראשונים:
https://www.herzog.ac.il/vtc/0073013.doc
ניסיתי למצוא איזה התייחסות מסודרת לתפיסת רבותינו בעניין ולצערי לא מצאתי התייחסות רבה לנושא, כפי שהזכרתי מקודם נראה שעיקר החילוק בין דרש לפשט נעשה ע״י הרמב״ן, ולכן כל עוד לא אראה שיטת מסודרת המתייחסת לעמדות מפרשים נוספים בעניין אז אין לי ממש מה לעשות עם המידע הזה, מה גם שהחילוק בתוך הרמב״ן גם לא ברור לי מספיק לאור דברים שנכתבו בקישור הראשון שצירפתי.
אם יש לך איזה מקור מוכר וברור המסדר את השיטות אז אשמח לקבלו, אבל בלי זה אני מרגיש שהדיון די חסר טעם כי הוא יורד לדקדוקי לשון במקרים פרטיים ולא מציג שיטה ברורה...
בהקשר של הציטוט הבעיה מבחינתי שניתן להתייחס למילים פשט כהבנת התורה ולחלק מדרשות חז״ל כפשט על פי הבנתם.
לא מכיר מקורsomeoneאחרונה

שמדבר על זה.  (בכללי, אני מעדיף ללמוד את הראשונים עצמם ולהסיק מסקנות עליהם, מאשר לחפש מקורות שמדברים עליהם)

כתבתי שזו שיטה אצלו, וכדי להדגים הבאתי מקור אחד. אם לא תאמין עד שאביא לך 20 מקומות, תיאלץ להישאר בספק (הם ישנם, אבל אני לא אטרח עד כדי כך...)

"בהקשר של הציטוט הבעיה מבחינתי שניתן להתייחס למילים פשט כהבנת התורה ולחלק מדרשות חז״ל כפשט על פי הבנתם."

אתה כנראה לא מכיר את דרכו של הרמב"ן. אם חז"ל היו רואים במשהו את הפשט הפשוט, הוא היה עושה שמיניות באוויר כדי להסביר למה הם צודקים. גם פירושיו לא יהיו בניגוד מוחלט להבנת חז"ל את הפסוקים ע"ד הדרש, אלא כדרך נוספת אפשרית שהיא הפשט (למשל לא יחלוק על חז"ל בעניין רשעות נמרוד, כמו שכתוב במקור הראשון שהבאת) ונקודת המוצא הזו גם הביאה להרבה מחלוקות עם הראב"ע שלפעמים דוחה את הבנת חז"ל או מפרש בניגוד גמור אליהם ממש.

ברור שאם יש דרשת חז"ל שתתפרש על דרך הפשט, הוא יקבל.

דרש מבחינתו זה ייתורים, כפילויות או פירושים שמסבירים את התורה בדרך שונה מההבנה של קריאת הפסוקים. לכן לפעמים כשהוא מוצא קושי כלשהו בדברי חז"ל ויש לו דרך סלולה יותר לדעתו, הוא מגדיר את דברי חז"ל כמדרש. כי פשט זה כמו שאמרתי. הבנת התורה מקריאת הפסוקים.

בכל אופן אביא עוד מקור שאולי קצת יסביר מה שכתבתי:

"הלהרגני אתה אומר - מכאן אנו לומדים שהרגו בשם המפורש. לשון רש"י. ומדרש רבותינו הוא... ועל דרך הפשט אומרים כי "אתה אומר" פירושו חושב, כי מצינו אמירה על מחשבת הלב, אמרתי אני בלבי (קהלת ב א), אמרתי טוב ממנו הנפל (שם ו ג). ואין בכאן צורך לזה, כי אמר מי שמך לאיש שר ושופט עלינו, אם בעבור שאתה חפץ להרגני כאשר הרגת המצרי אתה מוכיח אותי ואומר למה תכה רעך:"

גם פה - יש את דרך הדרש, שהוא מה שאמרו רבותינו שהרגו בשם המפורש, ודרך הפשט- שהוא: בשביל להרוג אותי אתה אומר: "למה תכה רעך"

גם רש"י לדעתי ככה מסביר את המושגים האלה... (מה שרש"י לפעמים מביא רק את הדרש, זה כי זה מה שהוא שם לעצמו למטרה, לפרש כפשוטו או להביא מדרש שאמנם אינו הפשט, אך הוא מתיישב על הלב בהבנת התורה כמו שהוא כותב: ואני לא באתי אלא לפשוטו של מקרא ולאגדה המישבת דברי המקרא דבר דבור על אופניו.)

למשל: "מדרש אגדה שבראו שני פרצופין בבריאה ראשונה ואחר כך חלקו. ופשוטו של מקרא, כאן הודיעך שנבראו שניהם בששי ולא פירש לך כיצד ברייתן ופירש לך במקום אחר: "

לא יודע מה ראית במאמר ההוא שבילבל אותך, אם יש משהו ספציפי, תעלה אותו...

כשהרועים אומריםצהרים
ליעקב שרחל באה לא נשמע שהם רואים אותה באותו רגע כי השיחה ממשיכה כרגיל.. רק אחכ היא מגיעה
נכון אבלבינייש פתוח
הוא מחכה שהיא קודם תגיע בשביל לגלול את האבן מהבאר ולא יתחילו לחלק מים בלעדיה.
גם כתוב שהוא ראה את "רחל בת לבן אחי אימו" כלומר ידע על הקרבה מן הסתם, ורגע לאחר מכן מספר לה על הקרבה ואז היא רצה לספר לאבא
העניין הואהפי
שאין פה נכון או לא נכון .. אז יש גם צד למה שכתבת

תחשבו שרחל לא מכירה אותו והוא נותן לה נשיקה ואז בוכה .
איפה תמצא נשיקה בין גבר ואישה בתנ"ך גם אם הם קרובים? אין זה לא משהו רגיל
וזה הפליאה
אתה צודק שיש מקומות שהנשיקה זה משהו טקסי ידודתי לשלום או לפרידה בין קרובים
אבל בין גבר לאישה? אין את זה ..
נחפש ולא נמצא

ואם אתה הולך למשל לפרשנות של למה בכה יעקב
כתוב ברדק נראלי .. זו היא בכיה של שמחה ומרוב אהבה והמית הלב.
אם זאת לא אהבה מה זה כן ?
זה פירוש על דבר הפשט?הפי
שהיא דומה לאימו לכן בכה?
זה קצת מפליא
כן,צהרים
כי שלוש פעמים להדגיש את הקרבה המשפחתית זה מפליא
אה הבנתיהפי
לכן זה פשט
זה לא פשט, זה לא כתוב בתורה במפורש לכן זה כבר דרש לשיטתם...אוויל מחריש
בטוח לא אהבה ממבט ראשון של ימינוהרמוניה
זה יעקב אבינו אחרי הכל
יש איזה כיף שאת מסכימה איתי!בינייש פתוח
ומה דעתך?
@חופשיה לנפשי
גם את, מאוד ישמח אותי אם כיוונתי לדעתך, למיטב זכרוני את לא מחבבת רומנטיקה
חופשיה לנפשי
אני אשב על זה עוד מעט כי ביקשת
מסכים שאין סיבה להתעצבן, וחוץ מזה למה זה משנה?ultracrepidam

התאהב ממבט ראשון, ממבט שני, מה זה משנה ניתוח פסיכולוגי של בן אדם שלא-מת לפני 3000 שנה+?

השאלה היא מה טוב ויעזור לך ומה יזיק לך. הוא גם התחתן בגיל 91, ולא שכב לישון 14 שנה. גם מתאים לך? נתן מכה לירדן והירדן נבקע. רוצה גם?

מה שהתורה מלמדת, התורה מלמדת. אבל ניתוח פסיכולוגי של יעקב אבינו כבן אדם? למי זה משנה? הוא חי בחברה שונה לגמרי, גדל בבית שונה לגמרי, עם אח שלא היית רוצה.

הבעיה היא שאנשים טוענים את השטות הזובינייש פתוח
בשביל שנלמד ממנה ונלמד מסיפור שלא קיים. התאהבות ממבט ראשון זה רדוד ולא צריך לזייף דברים מהמקורות כדי להתאים אותה לדבר הזה. כמו שציינתי, אנשים מצפים לפרפרים בבטן בדייט הראשון.
ויפה שהזכרת שגם היה זקן (86, לא 91) וגם התחתן עם ילדה. וגם עם 4 נשים, שגם 2 היו אחיות, מה שאמור להיות גילוי עריות.
מי שרוצה ללמוד ממנו (הוא יותר נכון ממה שהוא ממציא עליו) שילך עם זה עד הסוף
אבל מצד שני יש לך מאות סיפורים אמיתייםultracrepidam

של אנשים שכן התאהבו ממבט ראשון וזה עבד להם.

זה לא שולל את זה שיש דרכים אחרות. אז יש כאלה שכן, יש כאלה שלא, והשאלה היא מה אתה מתכוון לעשות.

לא ברור לי למה אתה מטריח את עצמך להתווכח עם אנשים - אם הם אומרים שטויות, אין סיבה להתווכח. ואם הם צודקים, אין סיבה להתווכח. כך או כך לא מדובר בטענה מורכבת במיוחד שצריך הוכחות מתוחכמות כדי להפריך אותה

ממ..נקדימון
א. מה זה משנה? אנחנו לא לומדים מיעקב , ואפילו לא מיצחק, את הדרך המדוייקת להתחתן. בין אם התאהבו ממבט ראשון (שזה בעצמו ניסוח של גוזמא ממילא) ובין אם לא, עברו עוד הרבה שנות חכמה וניסיון בתוך היהדות ומחוצה לה.
ב. לגבי יעקב, הוא אכן הלך לחפש בדווקא את משפחת רבקה בציוויו של אביו, ויחד עם זאת אפשרי שהוא ראה את רחל והתאהב בה. ראה בה עולם פנימי עשיר, מידות טובות (יופי חיצוני) וכו׳ ורצה אותה. הציווי של יצחק והכגשות של יעקב לא עומדים בשום סתירה. זכה יעקב שרחל התאימה לו.
ג. הציפיה לבן זוג מושלם, הפרפרים בבטן, והמשחקים, הם דברים שהיו גם אם יעקב מעולם לא היה מתקיים. אלה תחושות אנושיות אונבירסליות. הציפיה לבת/בן זוג טובים ומשלימים. הציפיה לבניין בית הרמוני. הציפיה לאושר גדול. אל תקבע לאנשים שזה *בגלל* יעקב אבינו. אמנם הסיפורים והסרטים הם טעות, אבל רק בגלל שהם מעלימים מהצופה/קורא את המורכבות של התהליך, את הצדדים המאתגרים שבו, את הסבלנות שצריך (שלא תמיד נושאת פרי או מתקזזת עם החתן/כלה לעתיד).
ד. לדעתי רווקות מאוחרת לא תלויה כל כך בהמתנה לאביר על הסוס הלבן (או לאבירה על הסוסה הלבנה.. שזה גם ככה מוזר) אלא בעיקר בשינויים תרבותיים כלליים, בחשש לקחת אחריות, בהדגשה של ה"חופש" על השיעבוד, באובדן הערך המשפחתי והזוגי, ושאר המחלות שהדור שלנו שוחה בהם.
אז אנחנו לא ממש מסכימיםבינייש פתוח
אני מאמין שאחד הגורמים לרווקות מאוחרת היא צפייה לשלמות ואהבה ממבט ראשון שמקורה בסרטים ומקבלת חיזוק מטופש מהמקורות, למרות שהיא זרה ליהדות.
לעניות דעתי מקור הבעיה שלך בשרשור הזהאוויל מחריש

הוא שאתה לא מוכן לקבל את זה שייתכן שאהבה ממבט ראשון היא התנוצצות רוח הקודש שמגיעה לאדם...

היא יכולה להיות רק אצל אנשים ברמה של יעקב אבינובינייש פתוח
ולכן אין מה לממוד ממנה ולציין שזה ממבט ראשון לכן גם זה אפשרי. ויש לציין שזה רוח הקודש שאין לנו.
וזה לא המצב. פשוט הלכו לפי המקובל וייעדו קטן לקטנה והתחתנו בין קרובי משפחה וזהו
רק ברמה של יעקב אבינו זו טענתך, עד שתוכיח זה לא רלוונטי.אוויל מחריש

אוכיח לך שלא צריך דווקא רוח הקודש ברמה של יעקב אבינו: ר' עקיבא ואשתו, אשת טורנוסרופוס לשעבר.

סתם שאלה, אם אתה לא מתכוון להתחתן לפי זיהוי פנימי שאישה מסויימת היא אשתך אז לפי מה כן תתחתן?

ובאופן כללי נראה שהמטרה של השרשור שלך היא לתקוף אהבה ממבט ראשון ואתה מנסה לסלול את הדרך לשם בכוח, לכן מלכתחילה הדיון מתחיל מנקודה חלשה...

לא הבנתי..חדשכאן
אהב אותך או לא אהב אותה?
כמו פעםבינייש פתוח
האהבה האמיתית נבנתה רק אחרי החתונה
חח עכשיו אתה מכניס דברים מעצמךחדשכאן
איכה רבה פתיחתאחדשכאן
בְּאוֹתָהּ שָׁעָה קָפְצָה רָחֵל אִמֵּנוּ לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא וְאָמְרָה רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, גָּלוּי לְפָנֶיךָ שֶׁיַּעֲקֹב עַבְדְּךָ אֲהָבַנִּי אַהֲבָה יְתֵרָה וְעָבַד בִּשְׁבִילִי לְאַבָּא שֶׁבַע שָׁנִים, וּכְשֶׁהִשְׁלִימוּ אוֹתָן שֶׁבַע שָׁנִים וְהִגִּיעַ זְמַן נִשֹּׂוּאַי לְבַעְלִי, יָעַץ אָבִי לְהַחְלִיפֵנִי לְבַעְלִי בִּשְׁבִיל אֲחוֹתִי, וְהֻקְשָׁה עָלַי הַדָּבָר עַד מְאֹד כִּי נוֹדְעָה לִי הָעֵצָה.

היתה אהבה. והרבה. כנראה מההתחלה.
לא הבנתי למה מפריע לך להגיד שיש כזה דבר. הרי יש עוד מודלים לזוגיות. תבחר מה שמתאים לך.
ממליא כל עוד הוא ידע מראש שהיא מיועדת לובינייש פתוח
כל הסיפור פה שונה לחלוטין
בכ"מ, עדיין לא הצלחתי להבין איך אתה מגדירחדשכאן
את האהבה שלהם.
אז אמרו לו והוא ידע. הוא אוהב אותה או לא? אתה חושב שמה שמבחין בין אהבה ממבט ראשון לאהבה שנבנית זה חוסר הידיעה?
טם טם טם טם טם טם טם טםעומק השטחיות

וַיְהִי כַּאֲשֶׁר רָאָה יַעֲקֹב אֶת רָחֵל בַּת לָבָן אֲחִי אִמּוֹ וְאֶת צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ וַיִּגַּשׁ יַעֲקֹב וַיָּגֶל אֶת הָאֶבֶן מֵעַל פִּי הַבְּאֵר וַיַּשְׁקְ אֶת צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ.............. 

וַיִּשַּׁק יַעֲקֹב לְרָחֵל וַיִּשָּׂא אֶת קֹלוֹ וַיֵּבְךְּ.

אז אולי פעם היו נוהגים לנשק לפני שלב הבירורים....  כי רק אחרי הנשיקה הוא מסביר לה מי הוא. קורץ

נ.ב. לא צריך להאמין או לא באהבה ממבט ראשון, זה פשוט קורה. 

נו באמת... {מגלגל עיניים}בינייש פתוח
מה אתה מתרגש מנשיקה במפגש משפחתי?? גם לבן מחבק ומנשק אותו...
אמנם לא מקובל אצל יהודים דתיים לחבק ולנשק בין בני דודים אבל כנראה שהיא הייתה ילדה קטנה וזה מימלא קדם למתן תורה
ושוב, הוא ידע מראש שהיא מיועדת לו
מעולהלב אוהב

אני מניח שכתבת שם דברים נגדיבינייש פתוח
אני רואה שתייגת אותי שם, אז יפה שמחקת
לא נגדך...לב אוהב

וול וולחופשיה לנפשי
האמת שמעולם לא התייחסתי לזה יותר מידי
אני יודעת שלקשר רגשי עמוק אני יכולה להגיע רק עם אנשים מסוימים ואחרי תקופה.
להתאהב? זה משהו שאני לא רוצה(לא שזה עזר לי, כן?)
למה לא להתאהב?נקדימון
לא באופן גורף או לא בלי עמל?
לא באופן גורףחופשיה לנפשי
כאב ראש בטן ולב
אני מאמינה שפעם ידעו שורשי נשמותלב אוהב

וברגע שיודעים את זה

אז יש כבר הכל

חיבור, התאמה, שייכות, הרגשה של בית...

כל הבעיה מתחילה שהעולם הפנימי הנשמתי מבולבל או לא מוכר או לא גלוי לך

ואז רוצים משהו שלא שייך לך.

זה מעבר לאהבה אפילו

זה פשוט לדעת מה שלך ומה לא שלך.

ברגע שמשהו שלי אז מעולה אפשר להתחיל לעבוד.

משהו לא שלי? אני לא מתקרב כי אין לי עניין שם, גם אם כביכול יכול להתפתח שם רגשות וקשר...

ובין התאמה בין נשמות אמור להיות אהבה ממש עוצמתית וחזקה

אז הגיוני שיצחק ידע את זה ופשוט שלח את יעקב לזיווג שלו

מסכים עם כל מילה!!!!לחם מלא

אני תמיד מסכים איתך...

איזה צירוף מקרים מדהים!!חדשכאן
ממש, נס ומופתארץ השוקולד
יש כאלה שלא זכו להבדיל כמו גולום שסמאגול יסכים איתם.
לא שאני חס וחלילה משווה, אבל ישמע חכם ויוסף לקח ונבון תחבולות יקנה.
כתבתי את זה בשביל תגובות כאלה בינייש פתוח
זה די הפשט, אין סיבה לנפץ את מה שהקב"ה כתבארץ השוקולד
"וּלְלָבָן, שְׁתֵּי בָנוֹת: שֵׁם הַגְּדֹלָה לֵאָה, וְשֵׁם הַקְּטַנָּה רָחֵל. וְעֵינֵי לֵאָה, רַכּוֹת; וְרָחֵל, הָיְתָה, יְפַת-תֹּאַר, וִיפַת מַרְאֶה. וַיֶּאֱהַב יַעֲקֹב, אֶת-רָחֵל; וַיֹּאמֶר, אֶעֱבָדְךָ שֶׁבַע שָׁנִים, בְּרָחֵל בִּתְּךָ, הַקְּטַנָּה. וַיֹּאמֶר לָבָן, טוֹב תִּתִּי אֹתָהּ לָךְ, מִתִּתִּי אֹתָהּ, לְאִישׁ אַחֵר; שְׁבָה, עִמָּדִי. וַיַּעֲבֹד יַעֲקֹב בְּרָחֵל, שֶׁבַע שָׁנִים; וַיִּהְיוּ בְעֵינָיו כְּיָמִים אֲחָדִים, בְּאַהֲבָתוֹ אֹתָהּ" (בראשית פרק כט פסוקים טז-כ)

יותר מזה, יש מקום להבין מהפסוקים שיעקב אהב את רחל כי היא יפה יותר.

ולגבי חוסר הדיבור, אני רואה שפנית לחז"ל אז דווקא מחז"ל הם שוחחו בנושא עוד לפני שיעקב פנה לאבא שלה:
" ומאי צניעות היתה בה ברחל דכתיב (בראשית כט, יב) ויגד יעקב לרחל כי אחי אביה הוא וכי אחי אביה הוא והלא בן אחות אביה הוא אלא אמר לה מינסבא לי אמרה ליה אין מיהו אבא רמאה הוא ולא יכלת ליה אמר לה אחיו אנא ברמאות אמרה ליה ומי שרי לצדיקי לסגויי ברמיותא אמר לה אין (שמואל ב כב, כז) עם נבר תתבר ועם עקש תתפל אמר לה ומאי רמיותא אמרה ליה אית לי אחתא דקשישא מינאי ולא מנסיב לי מקמה מסר לה סימנים כי מטא ליליא אמרה השתא מיכספא אחתאי מסרתינהו ניהלה והיינו דכתיב (בראשית כט, כה) ויהי בבקר והנה היא לאה מכלל דעד השתא לאו לאה היא אלא מתוך סימנין שמסרה רחל ללאה לא הוה ידע עד השתא לפיכך זכתה ויצא ממנה שאול" (מסכת מגילה דף יג עמוד ב)
ואם תעיין בגמרא הזו, תראה שלא מוזכר שלאה מיועדת לעשו ולכן היא לא תתחתן עם יעקב.

ככה שנראה הן מהפסוקים והן מחז"ל פה שיעקב רצה את רחל בדווקא כי הוא אהב אותה, והיה בעיה כאן שמקובל להשיא קודם את הבכורה ולכן יש חשש שיעבדו עליו וינסו לחתן אותו בניגוד לרצונו עם לאה וממילא היה צריך להגדיר סימנים.
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך