חברה מערערת...תוהה לי
טוב, אז יש לי חברה שכשהיא מוצאת את הזמן לדבר איתי היא הכי הכי מתעניינת וקשובה וגם מעניינת. וכשהיינו רווקות היינו חברות ממש טובות.
מאז שהתחתנה לפני 3 שנים היא כמעט אף פעם לא זמינה כי תמיד יש לה מלא דברים שהיא צריכה להספיק ולעשות. זה מצב תודעתי של עומס, היא לא באמת יותר עמוסה מאנשים אחרים.. יש לה גם כללים כאלו שהיא לא מדברת בטלפון כשבעלה בבית, או בבין הזמנים או כשהילדים ערים. בקיצור כמעט אף פעם.
עכשיו אם היא לא היתה מעוניינת בחברות, היה לי הכי קל. הייתי מעבדת את זה, וגם אם לא, הכעס היה מעודד אותי לנתק איתה קשר לנצח. הבעיה שיום אחד פתאום יש לה זמן והיא משדרת כזו חברות וכזו התעניינות וגם בשיחות תיאום ציפיות שעשיתי איתה היא מבחינתה חברה שלי בדיוק כמו פעם, רק בלי זמן.
וזה גם איכשהו סבבה..
מה לא סבבה?
שלפעמים קורים דברים גדולים, כמו לידה של ילד ראשון, אז גם אז כשילדתי היא מצאה זמן להתעניין באמת רק 3 חודשים אחרי הלידה. ובתור אחת שמגדירה את עצמה חברה ממש טובה שלי, זה מאד מערער.
ועכשיו שברתי את היד לפני כמה ימים. עבר כמעט שבוע והיא פשוט לא מצאה את הזמן להתעניין למרות שעדכנתי אותה. והיא גם גרה באותה עיר שלי. והי, שברתי את היד ואני עם תינוק קטן. אולי לפחות תכתבי לי משהו בהודעה חוץ מהשתיים וחצי מילים שכתבת לפני שבוע?
ושוב, אין לי בעיה שלא תתעניין אף פעם, ואנתק את התלות הסו בצורך שלי בהתעניינות שלה. הבעיה שיום אחד היא תצוץ שוב עם מאסות של התעניינות וחברות ואמפתיה..
נשמע לא פשוטאנונימית(:
קודם כל רפואה שלימה !
לדעתי אם אתן באמת חברות טובות עוד מהרווקות, הכי טוב זה לפתוח איתה שיחה על זה.
לעשות תיאום ציפיות מסויים. בסופו של דבר אני מניחה שזו חברות של שנים ויש בניכן פתיחות ואמון.
אם הייתי במקומך הייתי מנסחת לה הודעה/מתקשרת אליה ואומרת-את חשובה לי והקשר איתך חשוב לי, אבל אני לא תמיד מרגישה שזה הדדי. ומבחינתי חברות זה ככה וככה. לא מתאים לך אז אני לוקחת צעד אחורה..
ולא להציב אולטימטום או משהו. פשוט כי את לא יכולה יותר להיות במרדף ובבלבול הזה של יום אחד היא חברה ויום אחר היא לא שומרת על קשר ואת צריכה לחכות להתעניינות ממנה.
החיים עמוסים לכולם, אבל בסופו של דבר אם זו חברות אמיתית מוצאים זמן אחת לשנייה גם בעומס של החיים.. זו דעתי בכל אופן,
בהצלחה!
תודה יקרהתוהה לי
את צודקת מאד ועשיתי איתה כמה פעמים תיאומי ציפיות.. וזה עוד יותר מבלבל כי היא מבטיחה בשיחות האלו שהדבר היחיד שהשתנה בקשר זו הזמינות. עכשיו זה שטויות כי שוב, זמינות זה משהו תודעתי..
כמה אירוני.. עכשיו היא בדיוק התקשרה ולא עניתי כי אני כועסת. כי אם חברה טובה שלי היתה שוברת את היד, לא הייתי מחכה חמישה ימים כדי להתעניין בה. באיזושהי דרך או צורה..
סליחה שאהיה קיצונית לרגע-תותית ואגסית
קרה לי מקרה דומה.
ניתקתי קשר ורווח לי.
זו היתה החברה אחת הטובות שלי מהתיכון. אבל ההתעלמות וניהול הזמן הלקוי הזה הורס כל חלקה טובה.
את מתארת שההתנהלות הזו פוגעת בך שוב ושוב.
אני הייתי אומרת בי לכזה קשר.
אז כשהיא צצה תשלחי לה שניים וחצי מיליםאמאשוני
ותתעייני בה אחרי שבוע.
מי שאין לו זמן לחברים, כשיהיה לו זמן לא יהיו לו חברים...
יש לה סדר עדיפויות משלה בחיים. סבבה. את לא צריכה לסבול מזה.
זמן אף פעם אין. זמן עושים.
אם היא חברה באמת טובה הייתה יכולה למצוא חצי שעה להכין עוגה/ סלט/ משהו
ולשלוח עם מישהו.

הכל תלוי ברצון, כנראה שמדי פעם מתעורר בה הרצון לחברות ואז פתאום נולד לה זמן בשביל זה.. את לא צריכה לחיות לפי הגחמות שלה.
כשהיא תבין שאת לא בכיס שלה כל הזמן אולי היא תתעשת ותבין שהיא צריכה להשקיע כשצריך אותה ולא רק כשבא לה, אם היא רוצה שישקיעו בה כשכן בא לה.

בקיצור צריך הדדיות בקשר. אם היא תשתנה סבבה, וגם אם לא תשתנה גם סבבה. הייתה לכם תקופת חברות יפה, לא כל חברות זה לכל החיים. הכל טוב.
תודה יקרהתוהה לי
מסכימה איתך שהכל תלוי ברצון. ושהיא לא מספיק רוצה וגם לא מחשבת שלכל התנהגות שלה יש השלכות.
עשיתי מלא פעמים את מה שכתבת, נעלמתי לה, לא היגבתי.. ואז היא באמת הרימה קצת הילוך.. וגם נתנה פרשנויות מאד חיוביות להעילמות שלי, כמו שאני בטח ממש עסוקה ושאין, החיים פשוט כל כך עמוסים..
ובסוף כאדם בוגר זה מבאס לשחק משחקים כאלו. לכן ניסיתי לעשות איתה שיחות של תיאום ציפיות, שרציתי שהיא תודה שבאמת קשה לה לשמור על קשר ואז ניפרד כידידות בוגרות.. היא מסרבת להודות בזה בשום צורה ואז אני זו שצריכה לצאת המפלצת.. זה הכי מתסכל.
וואו כאילו אני כתבתיממצולות
ואצלי זה יותר גרוע היא מתקשרת רק שהיא צריכה משהו
החלטתי לוותר על זה למרות שאהבתי אותה והיתה לנו חברות מדהימה
דברים משתנים...
וזה ערער אותי מאד
אז אני מסננת אותה חזרה ומבחינתי אנחנו כבר לא בקשר..
אויש, זה נשמע ממש קשהתוהה לי
שולחת לך חיבוק!
מצד אחד במקרה שלך חווית הבגידה הרבה יותר קשה, מצד שני זה הרבה יותר ברור שהקשר הזה צריך להיחתך..
אצלי חווית הבגידה פחותה יותר, כי כשהיא מתקשרת היא באמת מתעניינת, רק שזה כמעט לא קורה.. ואז גם קשה יותר לחתוך.. כי מדי פעם היא צצה נוטפת דבש וצופים..
גם אני ככה עם חברה טובהפעם אחרת
שהייתה לי בעבר.. החלטתי להתנתק ממנה.. אני ממש לא בנויה למשחקים האלה.. ולדעתי זה המודעה.. היא פשוט לא בנאדם של אמצע והכל הולך לצד אחד.. אז פעם היא מתנתקת לגמרי ופעם היא שם במלוא מובן המילא.. היו פעמים שנרגשתי שזה מתוך קינאה וחוסר יכולת להתמודד עם זה.. כי הרבה פעמים היא התקשרה נטו בשביל לדעת איך אני מתמודדת עם דברים שהיא מתקשה בהם וישר מנתקת את השיחה.. ותמיד הרגשתי ממנה אוף איזה באסה שאצלי ככה ואצלך ככה..
אני ממש מבינה על מה את מדברתדבורית
זה ככ מתסכל ומערער
ומבאס
אני איתך בתהיות. פשוט מזדהה.
תודה יקרה❤תוהה לי
אני חושבת שזה בכלל לא קשור אליךמכחול
אני מבינה ממש למה את נפגעת, וזה באמת ממש פוגע, אבל אני חושבת שבאמת באמת זה לא קשור אליך.
היא מבטיחה לך שוב ושוב שמה שהשתנה זאת רק הזמינות. את לא מקבלת את זה, כי את מרגישה שהעומס הוא רק תודעתי.
אני חושבת ששתיכן צודקות.
יכול להיות שהעומס עליה הוא לא גבוה במיוחד אובייקטיבית, או שהכללים שלה (כמו לא לדבר כשבעלה בבית) לא הגיוניים. זה לא משנה. היא מרגישה שהיא בעומס, ושהיא לא מצליחה להקדיש יותר זמן לחברות. זאת היא, וזאת ההתמודדות שלה כרגע. ואולי גם היא מתוסכלת שאין לה זמן לכלום, או שאין לה זמן לחברות.
זה לא יעזור להגיד לה שהיא לא באמת עמוסה, או להציע לה שיטות לייעול זמן. זה משהו שלה, ואם זה יפריע לה היא תצטרך למצוא את הדרך שלה לשנות את זה.

עכשיו מבחינתך, אם מקבלים את זה שזאת פשוט בעיית ניהול זמן (או סדרי עדיפויות, או לא משנה מה) שלה, אז את צריכה לדעת שזה לא כלפייך. היא באמת הייתה רוצה להתעניין בך יותר, ומרגישה שהיא לא מצליחה.
עכשיו השאלה מה את רוצה לעשות. האם הקשר הזה בצורה הנוכחית שלו שווה לך? לדעת שהיא אוהבת אותך אבל בפועל לא מוצאת הרבה זמן לחברות כרגע?
או שאת מעדיפה לנתק/להפחית את הקשר, כדי לשמור על עצמך?
לדעתי שתי האפשרויות לגיטימיות, פשוט תחשבי מה הכי טוב לך.

בהצלחה, לא פשוט!
וואי יקרה את ממש פתחת לי תובנות..תוהה לי
באמת שיש כאן מציאות שהיא שלה.. ושהיא לא רק מולי, ככה היא מתמודדת בחיים.. ואני בליבי מנסה להתווכח עם המציאות הזו ולראות מי באמת "צודק". ולהוכיח לעצמי (ולה) שיש לה טכנית זמן רק שהיא לא רוצה מספיק, ושלא לדבר עם חברות 3 שבועות בבין הזמנים זה כלל הזוי בחריגות שלו..
וכמו שאת אומרת שתינו צודקות בחוויות שלנו האישיות..
אני כן מרגישה שהתמודדות שלי קשה כי יש כאן פערים ממש גדולים בין מה שאני חווה כהתנהגות חברית נורמטיבית להתנהגות שלה, ובין ההיעלמויות שלה להתעניינויות שלה.. ויש לי חוסר יכולת לשאת ערפול (אשכרה הגדרה שקיבלתי במבחן אישיותי להתקבל ללימודים) אז להיות חברה שלה אומר מבחינתי שאני צריכה תמידית לשחרר ציפיות ולהפסיק להתווכח עם המציאות ולהפסיק לזרוק אשמה ולהתחיל לשאת ערפול.. וזה לא קל..
אני צריכה באמת לחשוב עם עצמי מה נכון לי.
עזרת לי מאד במשיכת מכחולך🤗 תודה❤
איזה כיף 😃מכחול
בהצלחה!
וואו, אני מעריכה את היכולת שלך לראות את הדברים בבהירותמקווה לטוב מאוד

תשובה יפהתותית ואגסית
מאד אהבתי לקרוא מחוכמתך.
יש הרבה כאלה מעצבנות, הן רוצות אותך ואת תמיד זמינה להםאתמור

אבל שאת צריכה אותן הן נעלמות.

כמה אני נתקלת בזה, היה בא לי לפתוח על שרשור.

ואני כל מבטיחה לעצמי שאני מתעלמת מהן ואני לא מסוגלת, לא.

אבל את הקטע שהבעל בבית לא לדבר אהבתי וגם אני נוהגת כך, משתדלת.

בעלי בבית אני איתו כן ורק שלו!

אלופה שאתתוהה לי
מצליחה להיות רק עם בעלך כשהוא בבית, זה בטח מאד תורם לזוגיות שלכם🤗
גם אני ככה עם הבעל, מסיימת ברגע שהוא נכנס.חלונות
יפה!תוהה לי
אני בגלל שכרווקה היה לי קשה שחברותיי הנשואות עשו לי את זה, כלומר ניתקו בבום כשהבעל שלהן חזר, פיתחתי כזו ריאקציה שאני לא מסוגלת לנתק מיד כשבעלי חוזר.. כן לסיים את השיחה, אבל ממש בהדרגה.. זה גם נותן לי תחושה של חופש פעולה שהרגשתי שלא תמיד היה לחברות הנשואות שלי..
תוהה לימצטרפת למועדון
איזה קטע גם אני עברתי את התהליך הזה. היו לי חברות שניתקו בבום וזה היה נראה לי over קיצוני..
אני בהתחלה באמת יותר הקפדתי על זה. היום אנחנו מבלים זמנים כל כך ארוכים ביחד בבית שפחות מפריע לי לדבר בנוכחותו.
חחחח כל אחת מנקודת מבטה והחוויות שלה בחיים.חלונות
החברות/ אחיות שלי יודעות כבר כולן שברגע שבעלי חוזר - אין דבר מרתק יותר ממנו🤣
לא נראה לי, כלומר מקווה, שהן לא נפגעות.
אגב, גם כשהילדים חוזרים מביהס אני מנתקת. כלומר, כן מדברת כשהם בבית אבל ברגע החזרה עצמו - לדעתי זה מאוד תורם ומראה להם כמה הם חשובים לי.
כן. אבל יש להגיד-מצטרפת למועדון
בעלי חזר אז נראה לי כדאי שנתקדם לסיום. וגם אז לאמר את זה רק אחרי שהחברה מסיימת משפט/עניין, תוך כדי קריצה לבעל וחיוך חם.
ויש לנתק בום. ובמקרה הטוב להוסיף- בייי בעלי חזר.
צודקת. תמיד צריך רגישות ועירנות לזולת.חלונות
וואי לגמרי..תוהה לי
אני מנצלת במה זו לפרוק.. יש לי 2 חברות שהיו חברות ממש טובות שלי, עד החתונה.. אחת זו מי שפתחתי עליה את השרשור. והן באמת טוטאליות. רק שבתור רווקה הטוטאליות כוונה כלפי ואחרי החתונה היא כוונה כלפי הבעל..
ושתיהן אם וכשיוצא סוף סוף לדבר, אז ברגע שהבעל מתקשר, בום עוברים לממתינה. מקסימום אומרות משו כמו, בעלי בקו, בום. וגם אם זה קורה 10 פעמים במהלך השיחה הן יעברו שוב ושוב בבום. ושתיהן גרמו לי לחוויות מאד מאד לא נעימות של דחיה.
אחת אשכרה אמרה לי ללכת הביתה לפני שבעלה חוזר. ואחת בעלה לא הסכים לחזור הביתה עד שאלך (הוא דבר עם אשתו שישבה לידי, בטלפון, ושמעתי הכל).
וזה לא שאני מפלצתית שהם לא רצו להיות בקרבתי, זה כי אני מדי מאמוש. סתם, זה כי הם גברים חרדים ביישנים.
בקיצור, אני יודעת, זה ש ל ה ם. אבל פוגע ועצוב. היו רגישים, חמודים, מכניסי אורחים ונורמליים, תודה
יש לי חברה שמנתקת בבום וחברה שמסיימת נושא ומנתקתשוקולטה
כשהחברות רק התחתנו זה היה נראה לי הגיוני, אחרי כמה שנות נישואין נראה לי מוזר אבל זה לגמרי בחירה שלהן ואני זורמת.
אני לא מנתקת כשבעלי חוזר אבל כן משתדלת לסיים את השיחה ואז בעלי שואל: ניתקתי כי חזרתי? חבל...
אני כן אומרת שלום לבעלי בקול כדי שהחברה בטלפון תדע שאני לא לבד בבית ואמנם בעלי לא שומע אותה אבל הוא כן שומע אותי ועל מה אני מדברת...
זה בחירה שלהן כמובןתוהה לי
לי זה מרגיש ממש לא יפה ולא מידות טובות. יש דרך להתנהג.. כן, גם חברה היא בן אדם עם רגשות וחא רק בני זוג.
תקשיבי לי יש סיפור ממש ממש דומה.מקווה לטוב מאוד

חברה שלי באיזה שהוא שלב אמרה לי שכבר לא מתאים לה, 

שהיא באמת פחות צריכה את החברות. המשפחה שלה כבר ממלאה אותה והיא רוצה רק קשר קליל ולא מחייב.  

אני יכולה להגיד לך שזה ממש ממש פגע בי, 

אבל אמרתי לעצמי עדיף מה שהיא נותנת על כלום. 

בפועל, חושבת שזה היה טעות... (לכאורה הייתי סבלנית וחכמה)

אבל בפועל ה"לב" שלי לא ממש קיבל את זה. 

כי אם למשהו אין זמן... ייתכן שיותר ממה שאין לה זמן, אין לה לב. 

ולכן היא לא מדברת איתך כשלך קורה דברים גדולים (טובים או רעים חלילה)

פשוט ללב שלה אין מקום להכיל גם אותך.

אני מאוד מאוד הייתי עצובה מזה. 

אבל בעיקר הבנתי, ששווה לי להתנתק ממנה. 

והקשר שהוא לא פה ולא שם, הוא ממש לא בריא ללב שלי. 

אני עכשיו בשלב ההתנתקות ממנה. 

וגם זה לא קל. אבל עדיף מלהתאכזב כל פעם ולגלות שאין לך מקום בלב שלה. 

ייתכן שאצלך זה אחרת... רק משתפת מה היה אצלי. 

וחיבוק על התחושה, זה תחושה פוגעת ומעציבה

אויש יקרה זה נשמע ממש לא קלתוהה לי
פוגע, מעציב, ממש אבדן של קשר.. נשמע שאת עושה עבודה אמיצה בהתנתקות, במיוחד לאור ההבהרה שלה
נכון, זה באמת היה סיפור גדול בשבילי.מקווה לטוב מאוד

והיא הייתה חברה ממש טובה שלי כנראה הטובה ביותר... אז כן, זה היה לי קשה. 

יש לי חברה כזאת. אמנם לא חברה טובה אבל התנהלות דומהשוקולטה
בגלל שהיא לא חברה טובה אז אני גם לא מצפה ממנה להרבה יחס ומזכירה לעצמי שגם שהיא אומרת שנפגש זה בטח לא יקרה...
יכולה רק להגיד שמבחינתה היא לא שמה לב שזה מה שהיא עושה בכלל וזה ממש לא מתוך כוונה, אז לא רואה איך לדבר איתה יעזור...
מצב מבאס ממש אבל כנראה תצטרכי ללמוד לא לצפות ממנה לכלום
תודה וחיבוק מזדההתוהה לי
מצאתי את עצמי קצת מזדהה עם החברהמצטרפת למועדון
והיה לי מאד עצוב לחשוב שיש כאלה שממליצות לנתק קשר לחלוטין רק כי הקשר לא מתנהל בתדירות גבוהה.
אני גם כזאת שחיה בתודעת עומס ואני עושה דברים רק כשאין לי ברירה או כשהכנסתי את זה לעצמי ללוז באופן יזום. כל שאר הדברים שנחמד ויפה וכדאי לעשות בדכ אני מדחיקה כי תמיד יש לי משימות דחופות יותר לעשות.. זה לא שאני באמת עסוקה. ההיפך אני מבזבזת הרבה את הזמן. אבל כשאני מנסה לתפוס את עצמי ולהתחיל להספיק דברים. מחשבה על לעשות דבר שנתפס מבחינתי כאקסטרה והווי גורם לי ללחץ. לכן גם אם אני אחשוב מדי פעם על החברות שלי סביר להניח שיהיה לי קשה לקבל החלטה של להגביר קשרים כי המח שלי יפרש את זה כשיחת טלפון בתדירות גבוהה יותר של נגיד אחת לשבוע/הליכה משותפת / הכנת אוכל כשהיא לא מרגישה טוב ואז אני יגיד לעצמי מה פתאום? את הרי לא מספיקה מספיק להיות עם בעלך בזמן איכות/להתקשר לאמא שלך/ לכתוב יותר/ לעבוד יותר. איך תוסיפי גם את זה?
ואז אני לא עושה עם זה כלום.
עכשיו ברור שזה שטויות ויש זמן להכל, אני רק מתארת לך איך אני ואולי גם החברה שלך תופסות את הדברים..
בפועל אני מוצאת זמן לחברות אבל בדיוק כמו שאת מתארת זה כשאני מרגישה שפתאום התפנה לי זמן ואני אומרת למה לא? בואי נרים טלפון. או שאם חברה פתאום תזמין אותי אליה מהיום למחר אני יכולה לזרום זה לא שאני כזאת כבידה והכל מתוכנן. אבל ההתחייבות לקשר בתדירות גבוהה מלחיצה אותי.
גם לי יש הרבה חברות שאני מחזיקה מהן חברות קרובות ובפועל לא יצא לנו לדבר שיחת טלפון נורמלית כבר המון זמן... אני לא חושבת שהן פחות חברות שלי בגלל זה. אני יודעת ובטוחה שלו רק נמצא את הזמן ונפגש/ נתקשר נפטפט בכיף מאותה נקודה בה עצרנו.
מעניין אותי לשמוע אחת כמוך.מקווה לטוב מאוד

אני לא חושבת שאנחנו ממליצות לה לנתק. 

ממליצים לה לשמור על עצמה. 

וכן, אני יכולה להגיד לך שזה ממש כואב כשיש משהי שהייתה קשורה איתך ופתאום היא ממש לא שם. 

היא עוברת דברים גדולים, והחברה רק לפעמים יכולה לתקשר. 

אני מבינה גם את החברה שלי או אותך לצורך העניין, 

סתם לשם השאלה, את מרגישה רק שאין לך זמן, או שבאמת אין לך צורך בקשר העמוק שהיה לכם קודם ואת בעצמך מעוניינת בקשר פחות מחייב. (זה שאלה לא קלה)

אבל מה את חושבת שאפשר לעשות כדי לא להיות כואבים ופגועים?

אני שנים חשבתי שאני גיבורה ומצליחה להכנס לתבנית שהיא יכולה לתת, עד שגיליתי עד כמה הייתי פגועה...

תודה על ההבנהמצטרפת למועדון
בנוגע לשאלה, אז כן. הצורך שלי בחברה ירד משמעותית עם הנישואים. בעלי מספק לי כנראה את רב הצורך החברתי. ברור שאם זה היה משהו שחסר לי כנראה היתי מוצאת לו יותר זמן. מצד שני לא שזה לא מעניין אותי. זה מענין אותי מאד. אני טיפוס סופר חברתי, אני חושבת שהאינטליגנציה הכי מפותחת שלי זאת אינטליגנציה חברתית. אני יכולה לחוות תחושות מאד טובות עד כדי שינוי מצב רוח משיחה טובה עם חברה ובכל זאת לא מגיעה לזה הרבה. אולי כי יש לי הרבה חברות וברור לי שאני לא יכולה לשמור על קשר חזק עם כולן אז לכתחילה הנמכתי פרופיל בכל הקשרים? אולי...
אז יש פה איזה שהיא נקודה של הבדלמקווה לטוב מאוד

ואני חושבת ש@אמאשוני גם אמרה את זה באיזה שהוא מקום. 

זה לא עניין של תדירות... זה עניין של צורך שונה. 

ו... אם ל@תוהה לי יש צורך בחברות שהוא גדול הרבה יותר מחברה שלה (לא יודעת אם זה נכון.. כן?)

אז לא נכון לה לדעתי להשקיע רגשות שליליים בחברות שלא תוכל אף פעם לספק אותה וגם כנראה לא מעוניינת.  

היא כמובן יכולה להשאר על אש נמוכה עם החברה... אבל להיות מודעת לזה שזה לא רק הבדל של זמנים, 

כנראה שההבדל הרבה יותר עמוק. 

שוב מדברת מהנסיון שלי... כמובן שיש מצבים אחרים. 

תודה יקרה על התגובהתוהה לי
אני לא רחוקה ממה שאת מתארת.. ועם החברות שיש להן וואטסאפ אני הרבה יותר מתקשרת.. כי לדבר בטלפון זה באמת לוקח זמן.. אבל אם נגיד חברה ממש קרובה היתה יולדת, היית מחכה 3 חודשים לשוחח איתה? או אם היתה שוברת את היד היית מחכה שבוע? או אם היתה שולחת לך תמונות מחו"ל היית מגיבה אחרי שבוע? כאילו ברגע שמשהו גדול כזה מתפספס אני מרגישה שכבר אין הצדקה כי זו כבר התעלמות..
עם התדירות המופחתת למדתי להסתדר, והחיים באמת עמוסים, אבל כשקורה אירוע בסדר גודל, זה פתאום הזוי לי..
את צודקתמצטרפת למועדון
זה באמת כבר יותר מדי. ברור שלא אתעלם לחלוטין. אבל מתביישת להגיד שלא מחייב שארים מיד טלפון. בהחלט יכול להיות שאסתפק בהתחלה בהודעה ועם הטלפון אחכה להמשך. זה לגבי השבר ביד. לגבי הטלפון ללידה אז קרה לי כבר עם כמה חברות שכתבתי להן מיד הודעה מרגשת ועם הטלפון לא הצלחנו למצוא זמן מתאים עד שעברו כמה חודשים... פעם אני לא יכולתי. פעם הן. ממש עכשיו יש לי חברה שילדה לפני חודש וחצי. בהתחלה ניסתי לטלפן ולא יכלה, אז חיכיתי לשיחה ממנה. כשהיא חזרה לא יכולתי והנה זה עדיין לא קרה...
אני מרגישה שעם רב החברות שלי זה מאד הדדי. רק שבוע שעבר קפצתי לבקר חברה שלא דברנו כבר כמה חודשים כי היתי בעיר שלה. את יודעת איזה כיף זה היה? אם כבר יש לי מצפון כלפי חברות רווקות שאני יודעת שלהן הקשר עדיין חסר בשלב הזה של החיים.
זה לא קשור לתדירות גבוהה או נמוכהאמאשוני
זה קשור האם זה הדדי או לא.השאלה מי לרוב קובע מתי תתקיים השיחה.
האם זה תמיד כשזה נוח לחברה? זה לא הגיוני.
השאלה אם החברה הייתה שוברת יד גם תוהה לי לא הייתה חושבת עליה בכל השבוע שחלף?
זה מה שלא הגיוני.
קשר עם חברה הוא 50% היא 50% אני.
יש כאלה שהאחוזים קצת משתנים.. זה לא מתמטיקה.
אבל אם חוסר האיזון הוא מהותי ומפריע, אז הקשר לא מתאים.
זאת בדיוק הנקודהמצטרפת למועדון
שאני מנסה להאיר. אולי יש מקום לשינוי הציפיות אם מבינים שזה לא נובע מחוסר אכפתיות של החברה אלא מצורת התנהלות בחיים?
לי באופן אישי היה חבל לפספס חברות ולנתק קשרים בצורה טוטאלית רק כי הקשר לא עונה על הציפיות שלי. אבל כל אחת מה שמתאים לה. אם זה מביא משהי להרגשה של ניצול וכאילו לוקחים אותה כמובנת מאליה, אז לא.
לא חושבת שזה הרגשה של ניצול.מקווה לטוב מאוד

השאלה לדעתי גם בטיב הקשר. 

זאת אומרת יש חברויות עמוקות ויש חברויות קלילות 

אם מידי פעם את נפגשת עם משהי והיא קלילה וכיפית והכל טוב, נהדר. 

אבל אם היית רגילה לקשר עמוק של שיתוף וכו'

ואז את הופכת אותו למשהו אחר, לא בטוח שיתאים גם לשני. 

בהחלט ייתכן שכן, אבל לא בטוח. 

אני גם מבינה את החברהבוקר אור
וגם אותך
אני מרגישה לפעמים ככה ולפעמים ככה
קצת מרגיז אותי כל מי שכתבה שלמה שרוצים יש זמן-זה ממש לא תמיד נכון. ומעמיד במצב לא נעים לפעמים
ואם חברה שלי היתה שוברת את היד בכלל לא בטוח שהייתי מתקשרת אליה. אם היא גרה קרוב אולי הייתי שולחת הודעה אם אפשר לעזור אם הייתי בתקופה שיש לי פניות לעזור
תוהה לי יקרה!! חיבוק גדול על ההתמודדות הזאת ❤קמה ש.

בס''ד

אכן לא קל, ואכן מבלבל... אפאטי

מאד אהבתי והתחברתי לדברים ש@מכחול כתבה לך, ואני ממש שמחה שגם את התחברת אליהם ושזה עזר לך. 

כשקראתי אותך, התיאור של החברה שלך קצת הזכירה לי... אותי. כי אני בן אדם ''עמוס'', מאז ומתמיד (זוכרת שבגיל 16-17 חברים היו אומרים לי שיש לי לו''ז של ראש ממשלה)... מצד שני, אני חושבת שאני מתנהלת בתאום עם החברות שלי, וממה שידוע לי רמת הפניות שלי מקובלת עליהן, אז זה שונה מהמקרה שאת מציגה.

חשבתי לספר לך קצת על חווית העומס, דווקא ממקום של משהי עמוסה חיוך. אולי זה יעזור לך בדרך כלשהי... רוצה? אם כן, אספר לך בנקודות, לפי האסוציאציות שקפצו לי כשקראתי אותך.

* אצלי חל שינוי ביכולת שלי להיות בטלפון עם הלידה של הילד השלישי. כל עוד היו לי אחד ואז שני ילדים, הצלחתי לעשות כל מיני דברים (לבשל, לנקות וכו') תוך כדי שיחות טלפון לחברות. כשהגענו לשלושה ילדים, נסיבות החיים הפכו לכאלה שכבר לא הצלחתי להמשיך להיות בטלפון. אולי כי באותה השנה הוצאתי את הילדים מהצהרון. אולי כי כמות המטלות פשוט עלתה. או כי העייפות הפכה ליותר רצינית. אבל בכל מקרה, שמתי לב שאני כבר לא מסוגלת להיות יעילה מבחינת מטלות הבית אם אני בטלפון. זה אומר מתכונים שיוצאים על הפנים כי שכחתי / מדדתי לא נכון רכיב כזה או אחר. זה אומר לאחר למסגרות של הילדים כי הייתי בטלפון ולא הצלחתי להתארגן מספיק בזמן. לעשות קניות בפי שתיים זמן. וכו' 

* הקושי הזה להיות בטלפון הוא לא רק עם החברות שלי, הוא גם מול ההורים שלי. ולכן, אם אני פתאום יוצאת להליכה ויש לי חצי שעה פנויה, לרוב אני קודם אתקשר אליהם, אחרי שלא החלפנו מילה כמו שצריך כבר כמה וכמה ימים. (אגב גם בהליכות שמתי לב שכשאני בטלפון אני הולכת הרבה פחות מהר, אז לרוב אני דווקא לא בטלפון, וזה מצמצם לי עוד את הזמן הזה שפנוי לשיחות).

* אני לא מסוגלת לעשות שיחה אמתית במקומות ציבוריים - אוטובוסים, חדרי המתנה וכו'. זה פשוט לא נעים לי. גם כי כשאני מדברת, אני מביאה את כל כולי ויכולים להיות שם גם דברים אישיים. וגם כי יצא שהעירו לי כשכן דיברתי בטלפון (תפסו אותי על הכלום פעמים שזה קרה!) וזה היה לי ממש לא כיף, לא נעים, מרגיז וכו'. וגם כי זה משגע אותי להיות בנסיעה או כל מקום ציבורי אחר ולא להיות מסוגלת להתרכז בגלל שמשהי מספרת את כל חייה לאדם אחר בטלפון.

* קשה לי עם שיחות לא איכותיות. ממש קשה לי לדבר עם חברה שתוך כדי השיחה מפרידה בין ילדיה שרבים, עוזרת לילד בשיעורי בית, עושה פוצי-מוצי לתינוק וכו'. זה משהו שמאז ומתמיד משגע אותי. או כשאני מרגישה שהבן אדם שמולי עייף / לא באמת פנוי רגשית כדי לשוחח איתי. אני ממש מעדיפה לדבר בתדירות נמוכה יותר, אבל שאלו תהיו שיחות טובות, ששתינו מונחות בהן כמו שצריך. [לפי התיאור של החברה שלך, יש לי תחושה שהיא גם כזאת. יכול להיות? העובדה שהיא רוצה להיות 100% עם ילדיה / בעלה מחד {כי היא רוצה / צריכה איכות} ומאידך העובדה שכשהיא כן יוצרת קשר, אז היא ממש פנויה, מגלה התעניינות, ממש מביאה את עצמה כזה {כי היא רוצה / צריכה איכות}]. 

* לאחרונה התחליף המדהים שלי לשיחות הטלפון הוא - ההודעות הקוליות. זה מצוין כי מאפשר ממש לדבר, אבל בקצב של כל אחת. אז אני מתפנה ב-23:00 בלילה והיא פנויה דווקא בשעה 14:00? זה כבר לא בעייה לתפוס אחת את השנייה, כי אפשר להמשיך לדבר, לגמרי לעומק, דרך ההודעות האלה, וזה מקסים ממש. יש לי חברה אחת שאין לה וואצאפ, ובאמת שאתה מאד קשה לי לשמור על רמת קשר טובה.

* אצלי חלק גדול מאד של העומס הוא עומס רגשי. יכול להיות לגמרי שיש לי כמות מטלות ומחויבויות זהה לשל משהי אחרת, אבל אצלי הן תתפסו יותר מקום מאשר אצל משהי קלילה יותר באופי שלה. זאת נקודה ממש גדולה ומשמעותית מבחינתי.

* אני מאד מתקשה להיות בקשר עם הסביבה כשאני מרגישה לא טוב. אם אני בתקופה שקשה לי, אני לרוב מתקפלת בתוך עצמי ואין לי פנאי רגשי להיות בקשר עם משהי אחרת. לפעמים כי אני לא רוצה לשתף אותה במה שעובר עלי, אבל מאידך אין לי את המשאבים לשמוע על עולמה. לפעמים זה כי אני חוששת שהיא לא תבין אותי ואין לי כוח לזייף את עצמי ולהסתיר לה את מה שאני מרגישה. וכו'.

* לעולם אי אפשר לדעת מה קורה בתוך ארבעת קירות הבית של מישהו אחר. כבר הבאתי פעם בפורום את דוגמת הדיכאון שעברתי. שנתיים שלמות, תפקדתי כלפי חוץ והייתי שבר כלי בבית. פחות מזה אפילו. בדיעבד נודע לי על חברים שהרגישו ש''קמה התחתנה, וזהו, היא נעלמה לנו''. על חברות רווקות שציפו להזמנות לשבת שלא הגיעו וכו'. אף אחד/ת לא היה יכול להעלות על דעתו שבזמן שחשבו שאני שכחתי אותם על חשבון בניית הקן המשפחתי שלי, החיים שלי הגיעו לכדי תהום. שבזמן שהם חשבו שאי אפשר לסמוך על החברות בינינו, אני על סף אשפוז. לא את הכל אפשר להסביר או לספר לכל אחת. זה יכול להיות התמודדות קשה עם בעלה, עם עצמה, ביניהם, עם אחד הילדים... העולם מלא בניסיונות ואנחנו בדרך כלל מודעים רק לחלק קטן מאד של הניסיונות של האחרים, גם כשמדובר באנשים קרובים. 

* ולמי שתוהה קורץ למה, אם אני כל-כך עמוסה, אני מבלה כל-כך הרבה בפורום... כי חלוקת זמן, זה לא תמיד משהו מתמטי. לכאורה, אם יש לי חצי שעה לכתוב כאן, אני יכולה באותה מידה להרים טלפון חצי שעה לחברה. רק ש, בסך הצרכים שלי, יש לי, באופן אישי, צורך מאד מאד גדול בזמן לבד. לרוב, זמן הפורום שלי נכנס למשבצת הזאת. כנראה שלשוחח עם החברה מפעיל אצלי את אותם האזורים במוח שמופעלים כשאני עם הילדים שלי או בעבודה. אני אוהבת את הילדים שלי ואני אוהבת את העבודה שלי ואני אוהבת את החברה שלי. אבל לפעמים האזור הזה במוח זקוק למנוחה וכשאני יוצאת להפסקה, האזור הזה מקבל את המנוחה הזאת. וכנראה שהפעילות בפורום מפעילה מקומות אחרים במוח / באישיות / בכוחות / במשאבים, ולכן זה מתאפשר לי חיוך

עד כאן מיומנה של משהי עמוסה חיוך. ועכשיו מילה לגבי חברות. היו לי כל מיני חברויות לאורך השנים. חלקן עומדות איתן מול מבחן השנים, ברוך ה'!, וחלקן התמוססו. באיזשהו שלב, הבנתי שלפעמים יש מצבים של חוסר הדדיות. אני מעוניינת בכמות ובצורה כאלה של קשר, ומי שמולי לא מעוניינת / יכולה. מתאים לי? אני ממשיכה להיות בקשר, אבל בקטנה. לא מתאים לי יותר, אני משחררת... לפעמים זה עושה טעם חמוץ בלב. אבל עדיף לי ככה הרבה יותר. (חושבת תוך כדי כתיבה על משהי אהובה ויקרה לי עד מאד, אחת החברות הכי טובות שלי בעבר, שכנראה כבר לא הייתה פנויה בשביל הקשר שלנו. שחררתי אותה (בליבי). אני יודעת שהיא עברה המון ולכן לא כועסת עליה, אבל אני כן מתגעגעת וזה ממש עצוב לי, כשאני נזכרת בזה. אבל אלו החיים, ואני מעדיפה להוריד עומסים של ציפייה ופגיעה ולשחרר חברות לדרכן, מאשר לזכות בפירורי חברות ולהמשיך להיות מבולבלת ולא מסופקת).

בהצלחה רבה רבה בהתנהלות שלך מול החברה שלך. תנסי לזכור שגם אם היא לא פנויה מספיק, זה לא אומר שום דבר עלייך. את תמיד ובכל רגע נתון בן אדם יקר, אהוב ומדהים. הכי כיף כשמרגישים שחברות רוצות בקרבתנו. אבל גם אם קורה שפחות, זה לא משנה שום דבר לגבי הערך הענק שיש בתוהה לי היקרה שלנו ❤❤

תשובה מהממת!אבןישראל
תודה לך, נתת גם לי חומר למחשבה
❤️❤️קמה ש.
קמה וואו!!!מצטרפת למועדון
מזדהה עם כל מילה שכתבת כאן. פשוט הסברת לי את עצמי בצורה שלא יכולתי לעשות לבד...
וכל כך התחברתי למה שכתבת על הבילוי בפורום שזה כאילו הזמן שלך עם עצמך. בול!!
ועל העומס הרגשי. אוף. בא לי שתהיי חברה שלי... אבל אנחנו עמוסות-אז מה נעשה?
איזו מתוקה את!!! ממש ריגשת אותי יקרה ❤️❤️קמה ש.
וגם עם ההודעות הקוליותמצטרפת למועדון
אני לגמרי מעדיפה אותם על פני שיחת טלפון...
וואי יקרהתוהה לי
איזו תשובה ארוכה, מושקעת, מכל הלב! תודה על כתיבת הדברים, אני מאד מעריכה! תודה על השיתוף בחוויות המטלטלות שעברת עם הדיכאון.. ותודה על המקום להבין את הצד העמוס של החיים..
אני גם כזו.. לא מגיעה כמעט לשיחות טלפון.. פחות בגלל עומס, למרות שאני גם יחסית עמוסה והבן שלי לא באמת מאפשר לקיים שיחות טלפון.. בעיקר כי יותר נחמד לי לדבר פנים אל פנים.. ויותר מעדיפה הודעות (דור ה-y, מה לעשות)..
אבל אני כן מאד משתדלת לענות ולהתעניין בהודעות וואטסאפ, מייל, כל חברה ומה שיש לה.. ואם משהי מתקשרת אלי אני משתדלת לחזור, ואם קורה לחברה משהו גדול, כו משתדלת להתייחס איכשהו..
ומה שכתבת לגבי לשחרר, זו באמת מתנה כשצריך.. כי לעמוד ולהמתין ליחס זה ממש קשה. הערעור שלי מתחיל מהקושי שלי לשחרר כשכל כמה זמן מגיע פרץ גדול של התעניינות, אמפתיה ומסרים חבריים, הרבה יותר מהממוצע.. ואז זה מבלבל אותי.. כי אני רוצה לחוש את התחושות הטובות האלו שהקשר איתה נותן לי, מצד שני מהר מאד אני מפתחת בה איזושהי תלות וציפיות ואז מתאכזבת ואז רוצה לחתוך וחוזר חלילה..
💜!, ועכשיו אני קוראת את הסיפור הזה שלך באור קצת אחר...קמה ש.
בס״ד

מההודעות הקודמות חשבתי שזה בעיקר שיש לה תקופות של שקט ואז היא פתאום מתקשרת. עכשיו אני מבינה שזה הרבה יותר משיחה פה ושם שהיא ״נזכרת״ ליזום. המילה ״פרץ״ די תפסה אותי... אם כך, זה באמת קצת תמוה ומערער - הרבה יותר ממה שקראתי לפני זה לפחות...

אני באופן אישי הייתי כנראה מתקשה להסתדר עם כל מבול הרגשות האלה - התלות, הציפיה, האכזבה, הרצון לחתוך ושוב הכל מהתחלה... וכנראה שהייתי בוחרת לתפוס מרחק. לאו דווקא להתנתק סופית, אבל לא ליזום יותר. לא ממקום של להעלם לה כדי שהיא תתחיל ״לרדוף״ קצת אחריי (כפי שסיפרת שניסית בעבר), לא כטקטיקה או משחק — אלא כדי לשמור על עצמי...

בלי כעס, בלי טינה. ממקום כמה שיותר נקי בלב. מקום לא שיפוטי לא כלפיה ולא כלפייך. מקום שמסתכל על המצב ומבין שאיך שזה היום, זה פחות מתאים לי.

וואי יקרה, שה׳ יתן לך עצה טובה ויאיר את דרכך. ושתזכי להרגיש תמיד-תמיד אהובה ומוקפת בחברות טובות, גם אם/כש אותה החברה תהיה חלק מזה וגם אם/כש פחות. בהצלחה רבה רבה 💜💜💜
תודה נשמה, כזה מנחם לקרוא אותךתוהה לי
❤❤ כל הטוב אהובה!קמה ש.אחרונה

וואו ככ מזדהה.דפני11
בול אני
🙌🏼🤍קמה ש.
תגידי אנחנו חברות של אותה אחת במקרה??ציפצופית
וזה כזה מתסכל כי את *כן* רוצה את הקשר.
לא רוצה לנתק.
מצד שני לא רוצה להיפגע.
והציפייה הזאת שהיא תיצור קשר. ותתעניין.
או לפחות תענה כשאת מתעניינת בה!

וכשאת פותחת את זה איתה- היא לא לגמרי מבינה מה הבעיה...

ממני, מתוסכלת שלא מצאה פתרון
חיבוק הזדהותתוהה לי
היטבת להגדיר את הפלונטר❤
יש לי גם חברה כזאתשומעים?
שלא מצאה זמן לבוא לנחם בפטירה פתאומית של בן משפחה
וגם לא להתקשר או לשלוח הודעה (והיא ידעה על זה)
אבל אם היא שולחת הודעה ואני לא עונה...
מיד מבול של הודעות
וכנל בשיחות
ואני "החברה הכי טובה שלה" כהגדרתה.
יש אנשים כאלה,
ככה גם נראים הקשרים שלה.
הפנמתי שזו בעיה שלה
ויצרתי את המרחק הראוי ביננו שארגיש בנוח בכל מצב .ממליצה לך גם
בהצלחה
וואי, זה קשהתוהה לי
נשמע חוויה ממש קשה שלא באה לנחם..
כל הכבוד שהגדרת את הגבולות שלך בקשר שלא יפגע בך
לא קראתי עדיין את כל התגובותואילו פינו
אז אולי אני חוזרת על מישהי..

היה לי גם קשר כזה.
בהתחלה באולפנה הוא היה מאוד הדדי. ולאט לאט הרגשתי שאני עושה דברים בשביל לקבל את האישור שלה. שאני נגררת אחריה ואחרי מה שהיא אומרת. ולא חושבת בעצמי. שמדברים רק כשמתאים לך וכשהיא רוצה. וכשאני רוצה לדבר אז אף פעם לא מתאים לה..
ובאמת בשירות לאומי תפסתי קצת מרחק. ואז כשהתחלנו להפגש שוב חזרנו לקשר. אבל הוא לא היה בריא במיוחד. היא הייתה מוציאה ממני פרטים על דייטים שלא הייתי רוצה לספר..
מצד שני היא תמכה בי ועזרה לי המון.. ונתנה לי את האישור למה שאני חושבת ומרגישה..
היא לא שיתפה מעצמה. לדוגמא- תמיד רצתה לדעת אם אני נפגשת. ועל עצמה שיקרה ואמרה שהיא לא למרות שהיא כן (קשה להתארס שבוע אחרי שאמרת שלא נפגשת🤷) וזה פגע לי באמון ובהדדיות..

והתארסנו די באותו זמן. והחלטתי שפשוט לא טוב לי כל ההשוואות האלה. אז לקחתי מלא צעדים אחורה בקשר. מידי פעם בהודעות..
ומאז החתונה- כשנפגשות מדברות. אבל בעיקר בהודעות פעם ב..
ברמה שלא ידעתי שהיא ילדה ..
וזה הגיע ממני. כי ראיתי שאני תלויה בה מאוד, מחפשת את האישור לזה שאני טובה. וזה לא היה לי נכון.

אני חושבת שכשהמקום הפנימי הוא חזק אז פחות תלויים בחברים והתעניינות שלהם. ככה לפחות זה היה לי. ועכשיו אני יכולה לדבר איתה או להתכתב איתה ולהיות מספיק חזקה לא להגיד לה דברים שאני לא רוצה..

לא יודעת אם עזרתי. אולי סתם הצפת לי.. מקווה שעזרתי🙃
(התלבטתי הרבה אם לכתוב מאנונימי או לא.. מקווה שזה יהיה לתועלת שזה מהניק שלי..)
לא ברמה שלךמצטרפת למועדון
אבל גם לי היתה חברה שהיתה אלופה בלהוציא ממני פרטים ולכשעצמה לא שתפה דברים שלא רצתה. אז ברגע שזיהיתי את זה , עשיתי עם עצמי חושבים האם עדין אני נתרמת מהקשר איתה וראיתי שהמעלות גוברות על החסרונות אז המשכתי מתוך מודעות למחיר שזה גובה ממני..
וואי נשמהתוהה לי
נשמע חוויה קשה, כל הכבוד על האומץ לדייק את הקשר הזה לצרכים שלך. תודה על השיתוף
מסכימה עם מה שעתבת שכשהמקום הפנימי חזק התלותיות פוחתת
היי יקרהאנייי12
@תוהה לילומר לך שמאוד מבינה את הצד שלך
יכול להיות שפשוט יש לך צורך בהגדרת זמן נכון עם אותה חברה.
ויכול להיות שהיא באמת רוצה ולא יכולה, או פשוט לא יודעת איך לומר שהיא לא רוצה יותר (רק אומרת).

גם לי יש קשר מסוג כזה עכשיו.
היא חברה ממש, ממש טובה. שעוברת תקופה לא קלה בחיים..
אחל מהפלה שעברה לא מזמן, טיפולים ונפילה במקום העבודה.
היא כנראה רואה צורך מאוד גדול בפריקה של מה שהיא עוברת.
אבל, אני עם הבית, הבעל והבנות לא תמיד מוצאת זמן.
בנוסף גם היריון שלא עובר בצורה קלה.
יש פעמים שהיא מתקשרת ובאמת שאני לא יכולה לענות, ואם כבר עניתי ואומרת לה שאחזור אליה, כי באותו רגע הייתי עסוקה במשהו שבאמת חשוב. סידור הבית, מקלחות או סתם זמן איכות עם הבנות. שזה אני מקפידה מאוד ובהמשך גם עם הבעל.
אז היא אומרת לי כזה, אבל למה את מנתקת לי, מה לא רוצה לדבר איתי.. ממש מפעילה מצפון, ומנסה להסביר שכרגע לא יכולה בגלל עומס מסויים, והיא לא מבינה אז מה אני יכולה לעשות.

הנה קרה ממש מלפני כמה זמן שהיא התקשרה, וממש לא יכולתי לענות לה בגלל עיסוק כזה או אחר. חזרתי אליה והיא לא ענתה.

אמרתי לבעלי מפחדת שהיא לא נפגעה.
אז הוא נתן עיצה ממש חכמה.
תעשו פשוט הגדרת זמנים ומתי כן ומתי לא, ואם קרה ולא דיברתם אין לה ממה להיפגע.

ובהקשר אלייך @תוהה לי, אם מרגיש לך שזה לא נכון לך הקשר וההתנהלות שלו, פשוט תאמרי לה.
שזה לא מרוע או משהו פשוט לא נעים לי ככה, ותתרחקי . תתני לזמן לעשות את לו, ואם באמת זה לא עוזר אז לחתוך..
לא חושבת שמישהי צריכה להרגיש דיי מחוייבת להתעניין ליצור קשר וזה לא הדדי..

אז תעשי חושבים עם עצמך, באמת אבל ותראי מה את חושבת ומרגישה לגבי הקשר הזה...

בהצלחה
יקרה, תודה על התגובה המושקעתתוהה לי
נשמע שחברה שלך ממש צריכה אותך הרבה יותר ממה שאת יכולה לתת, זה לא קל, בעלך באמת אמר בחכמה לנסות לתת לזה גבולות..
בהצלחה!
אני בגלל שממש לא מסוגלת לשאת דחיה, אף פעם כמעט לא מתקשרת לחברה שלי, כי היא אף פעם לא זמינה וזה מדי הרבה דחיות.. אז בדרך כלל אני כותבת לה וכשיש לה זמן היא חוזרת אלי.. רק שכמעט אין לה זמן.. בקיצור באמת החלטתי להתרחק ממנה קצת.. לפחות בציפיות שלי, להפחית עוד ועוד ולא לפנות אליה מתוך צורך גדול כשאני יודעת שהיא לא תהיה שם בשבילי..
אצלי היה הפוךשעריו בתודה

ברווקות הייתי חילונית" ברוך ה' עכשיו דוסית

חברות שלי לא כלכך קיבלו את זה וגרמו לי תמיד להרגיש לא נעים.

אין לי שום בעיה לדבר איתן ולהקדיש זמן אליהן פשוט לא היו מעוניינות..

אחרי קטע ממש פוגע שחוויתי החלטתי לנתק קשר

הגעתי למסקנה שהקשר לא טוב לי והפסקתי לענות להן חוץ מאחת שהינו ממש כמו אחיות 13 שנה 

שאיתה רק לסירוגין מדברות

אולי לפעמים שאין בררה עדיף לשחרר קצת מבאס להיפגע בגלל חברות.

וואי יקרהתוהה לי
נשמע ממש לא קל מה שעברת, מקווה שמצאת חברות חדשות שיהוו תחליף וימתאו לך את הצורך הזה ויהיו חברות שלך מרצון ומבחירה בגלל מה שהן רואות בך.
ואאי לא לגבי החברהאנייי88
אבל שברת את היד?
עשית לי דה זה וו!!

איזה קשה זה עם תינוק קטן!

תרגישי טוב!
תןדה יקרהתוהה לי
מתי שברת את היד?
זה באמת קשה עם תינוק קטן בגיל וגדול במשקל..
בלידה הקודמת כשחזרתי לעבודהאנייי88
הפעם רק זה היה חסר לי..

גם לך גידול קל..
ותרגישי טוב
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח