בס''ד
אכן לא קל, ואכן מבלבל... 
מאד אהבתי והתחברתי לדברים ש@מכחול כתבה לך, ואני ממש שמחה שגם את התחברת אליהם ושזה עזר לך.
כשקראתי אותך, התיאור של החברה שלך קצת הזכירה לי... אותי. כי אני בן אדם ''עמוס'', מאז ומתמיד (זוכרת שבגיל 16-17 חברים היו אומרים לי שיש לי לו''ז של ראש ממשלה)... מצד שני, אני חושבת שאני מתנהלת בתאום עם החברות שלי, וממה שידוע לי רמת הפניות שלי מקובלת עליהן, אז זה שונה מהמקרה שאת מציגה.
חשבתי לספר לך קצת על חווית העומס, דווקא ממקום של משהי עמוסה
. אולי זה יעזור לך בדרך כלשהי... רוצה? אם כן, אספר לך בנקודות, לפי האסוציאציות שקפצו לי כשקראתי אותך.
* אצלי חל שינוי ביכולת שלי להיות בטלפון עם הלידה של הילד השלישי. כל עוד היו לי אחד ואז שני ילדים, הצלחתי לעשות כל מיני דברים (לבשל, לנקות וכו') תוך כדי שיחות טלפון לחברות. כשהגענו לשלושה ילדים, נסיבות החיים הפכו לכאלה שכבר לא הצלחתי להמשיך להיות בטלפון. אולי כי באותה השנה הוצאתי את הילדים מהצהרון. אולי כי כמות המטלות פשוט עלתה. או כי העייפות הפכה ליותר רצינית. אבל בכל מקרה, שמתי לב שאני כבר לא מסוגלת להיות יעילה מבחינת מטלות הבית אם אני בטלפון. זה אומר מתכונים שיוצאים על הפנים כי שכחתי / מדדתי לא נכון רכיב כזה או אחר. זה אומר לאחר למסגרות של הילדים כי הייתי בטלפון ולא הצלחתי להתארגן מספיק בזמן. לעשות קניות בפי שתיים זמן. וכו'
* הקושי הזה להיות בטלפון הוא לא רק עם החברות שלי, הוא גם מול ההורים שלי. ולכן, אם אני פתאום יוצאת להליכה ויש לי חצי שעה פנויה, לרוב אני קודם אתקשר אליהם, אחרי שלא החלפנו מילה כמו שצריך כבר כמה וכמה ימים. (אגב גם בהליכות שמתי לב שכשאני בטלפון אני הולכת הרבה פחות מהר, אז לרוב אני דווקא לא בטלפון, וזה מצמצם לי עוד את הזמן הזה שפנוי לשיחות).
* אני לא מסוגלת לעשות שיחה אמתית במקומות ציבוריים - אוטובוסים, חדרי המתנה וכו'. זה פשוט לא נעים לי. גם כי כשאני מדברת, אני מביאה את כל כולי ויכולים להיות שם גם דברים אישיים. וגם כי יצא שהעירו לי כשכן דיברתי בטלפון (תפסו אותי על הכלום פעמים שזה קרה!) וזה היה לי ממש לא כיף, לא נעים, מרגיז וכו'. וגם כי זה משגע אותי להיות בנסיעה או כל מקום ציבורי אחר ולא להיות מסוגלת להתרכז בגלל שמשהי מספרת את כל חייה לאדם אחר בטלפון.
* קשה לי עם שיחות לא איכותיות. ממש קשה לי לדבר עם חברה שתוך כדי השיחה מפרידה בין ילדיה שרבים, עוזרת לילד בשיעורי בית, עושה פוצי-מוצי לתינוק וכו'. זה משהו שמאז ומתמיד משגע אותי. או כשאני מרגישה שהבן אדם שמולי עייף / לא באמת פנוי רגשית כדי לשוחח איתי. אני ממש מעדיפה לדבר בתדירות נמוכה יותר, אבל שאלו תהיו שיחות טובות, ששתינו מונחות בהן כמו שצריך. [לפי התיאור של החברה שלך, יש לי תחושה שהיא גם כזאת. יכול להיות? העובדה שהיא רוצה להיות 100% עם ילדיה / בעלה מחד {כי היא רוצה / צריכה איכות} ומאידך העובדה שכשהיא כן יוצרת קשר, אז היא ממש פנויה, מגלה התעניינות, ממש מביאה את עצמה כזה {כי היא רוצה / צריכה איכות}].
* לאחרונה התחליף המדהים שלי לשיחות הטלפון הוא - ההודעות הקוליות. זה מצוין כי מאפשר ממש לדבר, אבל בקצב של כל אחת. אז אני מתפנה ב-23:00 בלילה והיא פנויה דווקא בשעה 14:00? זה כבר לא בעייה לתפוס אחת את השנייה, כי אפשר להמשיך לדבר, לגמרי לעומק, דרך ההודעות האלה, וזה מקסים ממש. יש לי חברה אחת שאין לה וואצאפ, ובאמת שאתה מאד קשה לי לשמור על רמת קשר טובה.
* אצלי חלק גדול מאד של העומס הוא עומס רגשי. יכול להיות לגמרי שיש לי כמות מטלות ומחויבויות זהה לשל משהי אחרת, אבל אצלי הן תתפסו יותר מקום מאשר אצל משהי קלילה יותר באופי שלה. זאת נקודה ממש גדולה ומשמעותית מבחינתי.
* אני מאד מתקשה להיות בקשר עם הסביבה כשאני מרגישה לא טוב. אם אני בתקופה שקשה לי, אני לרוב מתקפלת בתוך עצמי ואין לי פנאי רגשי להיות בקשר עם משהי אחרת. לפעמים כי אני לא רוצה לשתף אותה במה שעובר עלי, אבל מאידך אין לי את המשאבים לשמוע על עולמה. לפעמים זה כי אני חוששת שהיא לא תבין אותי ואין לי כוח לזייף את עצמי ולהסתיר לה את מה שאני מרגישה. וכו'.
* לעולם אי אפשר לדעת מה קורה בתוך ארבעת קירות הבית של מישהו אחר. כבר הבאתי פעם בפורום את דוגמת הדיכאון שעברתי. שנתיים שלמות, תפקדתי כלפי חוץ והייתי שבר כלי בבית. פחות מזה אפילו. בדיעבד נודע לי על חברים שהרגישו ש''קמה התחתנה, וזהו, היא נעלמה לנו''. על חברות רווקות שציפו להזמנות לשבת שלא הגיעו וכו'. אף אחד/ת לא היה יכול להעלות על דעתו שבזמן שחשבו שאני שכחתי אותם על חשבון בניית הקן המשפחתי שלי, החיים שלי הגיעו לכדי תהום. שבזמן שהם חשבו שאי אפשר לסמוך על החברות בינינו, אני על סף אשפוז. לא את הכל אפשר להסביר או לספר לכל אחת. זה יכול להיות התמודדות קשה עם בעלה, עם עצמה, ביניהם, עם אחד הילדים... העולם מלא בניסיונות ואנחנו בדרך כלל מודעים רק לחלק קטן מאד של הניסיונות של האחרים, גם כשמדובר באנשים קרובים.
* ולמי שתוהה
למה, אם אני כל-כך עמוסה, אני מבלה כל-כך הרבה בפורום... כי חלוקת זמן, זה לא תמיד משהו מתמטי. לכאורה, אם יש לי חצי שעה לכתוב כאן, אני יכולה באותה מידה להרים טלפון חצי שעה לחברה. רק ש, בסך הצרכים שלי, יש לי, באופן אישי, צורך מאד מאד גדול בזמן לבד. לרוב, זמן הפורום שלי נכנס למשבצת הזאת. כנראה שלשוחח עם החברה מפעיל אצלי את אותם האזורים במוח שמופעלים כשאני עם הילדים שלי או בעבודה. אני אוהבת את הילדים שלי ואני אוהבת את העבודה שלי ואני אוהבת את החברה שלי. אבל לפעמים האזור הזה במוח זקוק למנוחה וכשאני יוצאת להפסקה, האזור הזה מקבל את המנוחה הזאת. וכנראה שהפעילות בפורום מפעילה מקומות אחרים במוח / באישיות / בכוחות / במשאבים, ולכן זה מתאפשר לי 
עד כאן מיומנה של משהי עמוסה
. ועכשיו מילה לגבי חברות. היו לי כל מיני חברויות לאורך השנים. חלקן עומדות איתן מול מבחן השנים, ברוך ה'!, וחלקן התמוססו. באיזשהו שלב, הבנתי שלפעמים יש מצבים של חוסר הדדיות. אני מעוניינת בכמות ובצורה כאלה של קשר, ומי שמולי לא מעוניינת / יכולה. מתאים לי? אני ממשיכה להיות בקשר, אבל בקטנה. לא מתאים לי יותר, אני משחררת... לפעמים זה עושה טעם חמוץ בלב. אבל עדיף לי ככה הרבה יותר. (חושבת תוך כדי כתיבה על משהי אהובה ויקרה לי עד מאד, אחת החברות הכי טובות שלי בעבר, שכנראה כבר לא הייתה פנויה בשביל הקשר שלנו. שחררתי אותה (בליבי). אני יודעת שהיא עברה המון ולכן לא כועסת עליה, אבל אני כן מתגעגעת וזה ממש עצוב לי, כשאני נזכרת בזה. אבל אלו החיים, ואני מעדיפה להוריד עומסים של ציפייה ופגיעה ולשחרר חברות לדרכן, מאשר לזכות בפירורי חברות ולהמשיך להיות מבולבלת ולא מסופקת).
בהצלחה רבה רבה בהתנהלות שלך מול החברה שלך. תנסי לזכור שגם אם היא לא פנויה מספיק, זה לא אומר שום דבר עלייך. את תמיד ובכל רגע נתון בן אדם יקר, אהוב ומדהים. הכי כיף כשמרגישים שחברות רוצות בקרבתנו. אבל גם אם קורה שפחות, זה לא משנה שום דבר לגבי הערך הענק שיש בתוהה לי היקרה שלנו ❤❤