אתן מצליחות לא להרים את הקול על הילדים? איך?העוגב
אז גם הורמונים של אחרי לידה, וגם הרחףףף של הגדולה (בת 3), ואני מוצאת את עצמי צועקת עליה יותר מידי, וזה כואב.

ו @שלומצ', נראלי זאת את שכתבה שחושבת מה יצא משה הכי גרוע. תודה, זה עוזר לפעמים. אבל לרוב אני קודם מגיבה ואז חושבת🤦‍♀️
יש לי רק קטנטנה אחתאין לי הסבר
אבל בערך בגיל 17 החלטתי שאני מפסיקה לצעוק על אחים שלי ועל חברות וכו'.
הרבה הרבה עבודה עצמית.
לא מרימה את הקול ב-כ-ל-ל.
עכשיו הגעתי למצב שכם אם מתעצבנת אז אומרת יותר בכעס ויותר בקול אבל לא מתוך התפרצות בלתי נשלטת.
כמובן שיש נפילות.
אני בנאדם...
כולנו בני אדם...

מה עזר לי?
הרבה עבודה על מידת הכעס.
משתדלת לא לכעוס באמת אלא רק חיצונית שיראה כאילו אני כועסת.

יצא לי לא מובן.
כשיהיה לי ככה יישוב הדעת אנסה לחשוב ולכתוב בשבילך... בתקווה עמוקה שיזדמן לי🙏💕
אני אשמח באמתהעוגב
חשוב לי לעבוד על זה מהיסוד, זה כבר יוצא יותר מדי בקלות..
אוקיי אז ככה(אהמ אהמ)אין לי הסבר
כמו כל דבר, ההתנהגות של האדם נובעת מתוך מה שהוא מרגיש, מתוך המחשבות שלו. לרוב אנחנו מגיבים אינטנסיבית.
לכן, אם רוצים להפסיק צעקות, צריך לראות איזה רגש מוביל אותך לכך. חרדה/דאגה/כעס/תחושה של 'אמרתי לך'/עצבים...
ולכן, את צריכה ''למגר'' את הרגשות הלא טובים שעולים בך.
איך?
דרך האמצע.
תנסי שבוע לעשות בדיוק הפוך מהרגש שעולה.
עצבים?
שבוע שלם אין עצבים.
דאגה?
שבוע שלם אין דאגה.
וכו' וכו'.
לאט לאט זה יגיע בטבעי..
תודה מהממתהעוגב
סליחה, לקח לי זמן לשים לב שענית לי שוב, תודה.!

האמת שאני יודעת, אבל איך אני יכולה לנטרל דאגה עכשיו לשבוע עם תינוקת בת חודש ושתי ילדות קטנות שבטוחות שהן מספיק גדולות לטפל בה?🤦‍♀️ (אני כמובן נזהרת והכל, אבל מפה ועד לא לדאוג יש עוד דרך)

זה, והפתעה. יש איך למגר הפתעה?
אנסה לדייקאין לי הסבר
השאלה היא איך את מרגישה דאגה...
נשמע שחסר כאן איזושהי שלוות נפש...
וזה באמת קשה עם שתי השובבות המתוקות.
העניין הוא להגיע למצב שאת ככ רגועה נפשית, ככה שאם את צועקת זה רק מתוך שיקול דעת ולא משהו אימופולסיבי...
הלוואי עליבת 30
מצב שאני עד כדי רגועה.
החיים מזמנים כ''כ הרבה מצבים, שהעומס הנפשי לא תמיד מאפשר כזה רוגע.
נכון, ולכן גם כל הקושי...אין לי הסבר
אני התחלתי להיות הרבה יותר רגועה.
אבל גם לי יש נפילות
בדיוק כשכתבתי חשבתי עלזה שבשבוע האחרון הייתי לחץץץ
אז מתחילה עכשיו שוב להרגיע...
הלוואי, בעז"ה עוד נגיע לזה..העוגב
אכןשלומצ'
כל עוד יש מצבים שבהם את מצליחה לעצור שניה, ורק אז להגיב- דיינו.

וזה באמת פסיכי גם הורמונים וגם הרחפנות של הילדה. צריך או עצבים מברזל או להחליף את הדיסקט במוח (עד כמה שניתן)

ממליצה בחום רב על הפודקאסט "אמא אמא". הוא ממש עוזר לי. נותן לי את נקודת המבט של הילדים, ומחזיר אותי כל הזמן לנקודת הבסיס.
תודה מהממת, מה הכוונה פודאקסט?העוגב
זה בלוג? יוטיוב?.. איפה לחפש?
זאת כאילו תוכנית רדיו מוקלטתשלומצ'
אני שומעת דרך ספוטיפיי, אבל יודעת שיש עוד דרכים.
אוכל לחפש לך, אבל זה כבר יהיה במוצש"ק
אני בדיוק חשבתי עם עצמיבאורות
שלאחרונה אני מוצאת את עצמי צועקת יותר מדי. שונאת את זה.
אז החלטתי לעשות קופה לצדקה שבה אני שמה סכום מסוים בכל פעם שאצעק. אולי זה יגרום לי להפנים את כמות הצעקות היומיות
אהבתי ממש !Gal~
רעיון מענייןהעוגב
אולי נאמץ, זה אומאץר שאני צריכה לארגן לעצמי מלאי כסף קטן לא קטן..
אפשר לעשות את זה לכל המשפחהבאורות
כל אחד מחליט על מה שחשוב לו, כולל הבת 3.
ומספיק 10 אגורות.
ואפשר להחליט שאם מצליחים שהסכום יהיה קטן אז תורמים באמת סכום למקום שחשוב לנו
זה עוד בהתהוות אצלי...
ואי רעיון מושלםאהבתחינם
מאמצת!!!
ואי אצלי זה ממש לא הולךשעריו בתודה

עוקבת..

היום ממש כעסתי עליה

יש לי רגשי מצפון קשים כמה כואב לי ..
אצלי זה ההורמונים של ההריון ילדה מקסימה בת שנתיים וקצת ועוד תינוק בן שנה

עוד כמה דברים שעוזרים לי לפעמיםשלומצ'

1. לזהות מה גורם לי לאבד את זה.

זה יכול להיות שאני רעבה, שאני לא מבינה מה הן רוצות ולמה הן בוכות ונדבקות לי לרגל (=חוסר אונים שלי), שהן רוצות משהו שאני מעדיפה שלא יקחו ויושב לי על מקום רגשי (רוצות תמ"ל כשאני מנסה לגמול וזה גורם לי להרגיש שאני לא יודעת להיות אמא טובה בכל מה שקשור לאכילה שלהן).

ברגע שזיהיתי, אני מנסה לזכור ולשנן (כי בזמן אמת לכי תזכרי שלא אכלת מהבוקר), לפרק את הרגש (במידה וזה מה שמפעיל אותי) ואז גם לזהות בזמן אמת.

לפעמים כל מה שנדרש ממני זה לקום חצי שעה מוקדם יותר ולהספיק להתארגן בנחת יחסית, ואז אני יותר פנויה אליהן. 

2. לנסות לראות את הסיטואציה מהעיניים שלהן.

למה היא מתעכבת עכשיו? תשובה אפשרית- כי יש פה שלולית נפלאה, ומה יותר טוב מלטבול את הידיים בתוך כל המים והחול ואז להכניס את זה לפה?

לי זה יכול להביא את הסעיף, אבל מבחינתן יש פה גילוי ממש ענק וחוויה חושית מטורפת. אם אני רגע מזהה את המקום שלהן בתוך זה, ומצליחה לחשב מהר עד כמה זה קריטי לי- אז אולי אני יכולה לוותר ולתת להן להתמרח שם, או לחלופין להציב גבול בצורה חד משמעית, ואז אני גם יכולה להסביר להן למה אני לא מרשה, וגם הבכי שלהן פחות מערער אותי (לדוגמא- אם זו שלולית שקרובה לבית- וואלה, יכולה לפרגן להן. אם זו שלולית שניה לפני שנכנסים בבוקר לגן- פחות מתאים לי). 

3. אחרי כל זה, בסוף אני משתדלת פשוט לבחור בתגובה שתביא לתוצאה שאני רוצה להשיג. לדוגמא- הילדה לקחה את התיק של הגן והתחילה לגרור אותו בבית/לפרק את תכולתו. אני לא רוצה שהיא תעשה את זה. אני יכולה לקחת ממנה את התיק, מה שיגרור צעקות ובלאגן. אני יכולה להביא תיק אחר, להגיד לה שאני לא מרשה את התיק של הגן ולהציע לה את התיק החדש, וגם שנלך ביחד לבחור מה אפשר להכניס לתוכו (כל זה בהתלהבות של מפעיל בקניון).

זה לקח יותר זמן. דרש ממני יותר אנרגיות. אבל בחישוב הסופי השתלם.

כנ"ל לבחור אם לצעוק או לא- צעקתי עליהן כמה פעמים (ממש איבדתי את זה). ובתגובה הן רק בכו יותר חזק וממש נבהלו. 

אחרי כמה פעמים כאלה הבנתי שהצעקות שלי לא מקדמות אותי למטרה. ומאז אני משתדלת לחשוב מה הדבר שיפתור את הסיטואציה הכי ביעילות (כמובן לא במחיר של לוותר על חינוך ועל הצבת גבולות שחשובים לי).

ושלא ישתמע מכל זה שאני לא מרימה את הקול. זה עוד קורה לצערי צוחק

וואו יופי של תגובהDoughnut

שווה קריאה!

חומד של תגובה וכתיבה! לוקחת לי גם🙂השם בשימוש כבר
אני רוצה לסייג את עצמי-שלומצ'
יש לי ברוך ה' 2 קטנטנות בבית (בקרוב שנתיים), אבל מניחה שזה עוד קל בשלב הזה ושככל שהם גדלים הם... איך נאמר... מפתחים להם אישיות משל עצמם, וזה נהיה יותר מורכב.

מהממת את, תודההעוגב
מה שכן,זה דורש הרבה כוחות לפעול בצורה שקולה כל כך, וכמה שאני מנסה לשמור את הכוחות שלי לזמן שאני איתן בצהריים, מתישהו אני נגמרת לפניהן.
כי תכל'ס מאז הלידה הגברת מתעלמת ממני במודע הרבה פעמים (תופעת נורמלית לגיל ולתקופה אחרי לידה, לא? אני טועה?..) לא מקשיבה בכלל ואני משתגעת. אני יודעת שזה שאני משתגעת רק מדרבן אותה, ועדיין אני מגיבה חזק. מתסכל אותי שאני מרגישה שאני נשאבת לסיטואציה ולמשחקי כוחות. וכמה שאני מודעת ומנסה לעצור את זה, מתישהו אני נשברת וצועקת ויודעת שזה לחלוטין מאבד מהסמכות שלי וזה מתסכל..

לגמרי? לא. גם אני בנאדם בסך הכלבת 30
אבל בסוף הריון ואחרי לידה סף העצבים שלי נהיה הרבה יותר רגיש ואני מרימה את הקול יותר.
לא אוהבת את זה.
לפעמים מצליחה לתפוס את עצמי כשאני כבר על הקצה ואז אני נכנסת לחדר שלנו, נועלת מבפנים ופשוט נותנת לעצמי להירגע וחושבת בצורה רגועה יותר מה אפשר לעשות עכשיו כדי לשפר את המצב.

דווקא על הקטנים (5, 3.5) פחות מרימה את הקול. לא יודעת...הם קטנים, לא עושים עניינים כמו הגדולות...
לפעמים בת החמש מוציאה אותי מהכלים כי היא עקשנית כמו עשר פרדות ביחד. אבל לרוב אני מצליחה להתמודד איתה בלי לצעוק.
גילאי היסודי יותר קשים לי.
אבל זה באמת תלוי במצב ההורמונים והעייפות.

בגדול, מה שהכי עוזר לי זה לנשום עמוק ולשאול משהו בסגנון של תקשורת מקרבת. ''זה ממש חשוב לך, לעשות עכשיו כך וכך''?. ''מה את רוצה שיקרה עכשיו''?
זה קשה לך? וכד'
ואז ממילא ההתנגדויות פותחות ואפשר למצוא פתרון ביניים.

ולפעמים, צועקת. ואז הם מבינות שעכשיו לא כדאי להתעסק עם אמא ומיישרות איתי קו חיש קל.
מצטרפת ^^^שלומצ'
משתדלת בשוטף לתת להן כמה שיותר עצמאות, וכמה שיותר בחירה. וכשזה לא מספיק ובכל זאת מגיע רגע של "חוסר שביעות רצון" מצידן, אז אני מנסה להצטרף אליהן באכזבה/קושי וכד', בלי לוותר על מה שחשוב לי.
בת ה5 שעקשנית כמו 10 פרדות ביחד זאת זו שמפצירה בךהשם בשימוש כבר
לקנות עוד ועוד פלפלים חריפים? 🤔
אכן...בת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ד' בטבת תשפ"א 18:37
חושבת שזה קשור????

השבת היא לא אכלה מטבוחה כי הפלפל החריף ממש לא היה חריף. אמרה לי ''נה, אני לא אוהבת את המטבוחה''.
אבל אם את דואגת לענין השידוך, אז תדעי שהיא אחת הילדות החכמות והיצירתיות...
😂😂😂 לא, לא דואגת לעניין השידוך 😂😂😂😂 אבל צוחקתהשם בשימוש כבר
פה בקול מה"נה, לא אוהבת את המטבוחה"
גדול
די, ספרי לי את הסיפור על הפלפים החריפיםתוהה לי
אני חייבת לשמוע!
בבקשה.. מוזמנת לקרוא מתחילת השרשור😉השם בשימוש כבר
חחח, תודה, קראתי והחכמתי..תוהה לי
😂😂בת 30
הגברת אוהבת חריף.
היתה איתי פעם בקניות, וראתה אותי לוקחת 2-3 פלפלים חריפים. אז היא אמרה לי ''אמא, קחי עוד עוד, קחי הרבה'' .
אני כבר לא זוכרת בדיוק את המילים שלה...זה פשוט היה נורא מצחיק לשמוע.
וואי, זה פשוט קורע! היא נשמעת מצחיקה בטירוףתוהה לי
אני כשהייתי קטנה היו לי גם קטעים מוזרים באוכל.. אהבתי לאכול שיפקע מקופסת שימורים.. וכמובן מלא מלפפונים חמוצים מכל הסוגים. והכי אהבתי רוטב של עוף! יכולתי לשתות רוטב בכוס. פיכס.
היום אני צמחונית..
אכןבת 30
היא ממש מצחיקה אותנו!
אולי סתם הכל יחסיהעוגב
כי על האמצעית שבת שנתיים אני לא מסוגלת להתעצבן כמו על הגדולה, אני מסמן לפעמים להסיק לעצמי שזה שהיא הגדולה לא מבטל את זה שהיא סה"כ בת 3, אבל זה לא ממש עובד לי.
לגבי תקשורת מקרבת- יש לה עיכוב שפתי (שגם הוא דורש מאגרים שלמים של סבלנות בכלל להבין אותה ולדבר איתה נורמלי), ככה שזה גם מאוד מאתגר, אני מנסה לפעמים אבל לא מרגישה שיוצא מזה משהו
זה נכוןבת 30
תמיד הגדולה תרגיש לנו גדולה. אצלי היא בת 12. בטח כשהקטן יהיה בן 12 אני גם לא ארגיש שכ''כ קשה איתו, כי עברתי את הגיל הזה כבר כמה פעמים לפניו...
רק על הבן השני,כי אם לא הוא עושה דברים מעל השכל.רויטל.

לא לגמרי מצליחה, אבל דברים שעוזרים לי בתקופות שונות:מ.א.
- להגיד לילדים: אני ממש כועסת. ממש ממש כועסת. אני ממש צריכה להתאמץ כדי לא לצעוק עליכם עכשיו.
- להפוך את הכעס לעונש. נכון לפעמים מאיימים בעונש? במקום זה לאיים בכעס. זה נשמע בערך ככה: "אמרתי לך לסדר. אני צריכה לכעוס כדי שתסדר? אוקיי, אני מוציאה את הכעס מהכיס..." כאילו מוציאה משהו מהכיס, גם אם אין לי כיס... לאט, כדי שיהיה לילד זמן להתחרט. אם הוא עדיין לא עושה מה שאמרתי, או שהוא אומר שהוא רוצה כעס - צועקת (אבל זה בשליטה, לא בהתפרצות, וזה ממש משמעותי בעיניי), ומיד אחר כך שואלת בקול רגוע: היה לך נעים כשצעקתי? אתה מעדיף שאדבר איתך ברוגע? אז אתה צריך להקשיב לי כשאני מדברת ברוגע. (אם הוא אומר שהוא אוהב שאני צועקת - סבבה, אני מוכנה לצעוק שוב, אם אתה מקשיב לי מיד אחר כך.)
- האהוב עליי (בזכותך נזכרתי! תודה!) - לקחת בובת יד ולצעוק עליהם בקול מצחיק, כאילו הבובה צועקת. זה אדיר, כי זה מאפשר לפרוק את כל העצבים בצורה שיוצרת צחוק וחיבור עם הילדים.
יואוו אהבתי !! תודה💓mango
מעניין, השלישי נשמע מאוד מתאים לאופי שלב, אולי יעסוק יעזורהעוגב
ניסיתי פעם לאיים בכעס ולצעוק מבוקר, אבל איבדתי שליטה...
מהמם!!!! השלישי!!!! מהמם, מהמם, מהמם! תודה!קמה ש.
מקסים מקסים מקסים!!לפניו ברננה!
לקחתי את הטיפ!
מנסה גם לענות..בארץ אהבתי
אני חושבת שכשמתייחסים לכעס על הילדים, צריך לשים לב, שבעצם זה קודם כל עבודת המידות.
לפעמים זה יכול להיות מבלבל, כי לפעמים תוך כדי שכועסים, אז יכולה הרגשה שזו הדרך הנכונה לפעול כרגע, כי יש לנו אחריות לחנך את הילדים, ואם הם לא מקשיבים אז הכעס הוא הפתרון היחיד למלא את התפקיד שלנו כמו שצריך.
אבל רק לאחר מעשה מרגישים ומבינים שזה לא היה נכון והיה צריך למצוא דרך אחרת להתמודד.

אז קודם כל, עוזר לי להבין שבאידיאל, אני שואפת להגיע למקום שבו אני באמת לא כועסת. וגם אם אני בוחרת להרים את הקול בשביל החינוך, זה רק 'כעס הפנים' - לגמרי מתוך מחשבה ובשליטה מלאה, ומתוך אהבה גמורה, ובלי שום קושי לחזור אחר כך ליחס רגוע.
אני חושבת שחשוב לי להציב את האידיאל הזה מול העיניים, לא בשביל להרגיש רגשות אשמה בכל פעם שאני נופלת, כי זה ממש טבעי ליפול וזה חלק מתהליך הגדילה שלנו, וככה זה אמור להיות. אבל בשביל להיות במקום שרוצה לשנות, צריך להבין קודם לאן שואפים להגיע, ולזהות איפה צריך לתקן.

אבל מהצד השני, חשוב מאוד לא להרגיש רע מזה שאני לא שם. יש לנו עבודה בעולם הזה, ולא נולדנו מושלמים. אז המקומות שאנחנו לא מצליחים, הם המקומות בהם אנחנו צריכים לעבוד. וזה בסדר שהם עוד לא מתוקנים.

לפעמים כשבאים לגדל ולחנך את הילדים והם משגעים אותנו, לא מקשיבים, מתחצפים וכו', אז זה נראה כאילו יש פה איזה 'פשלה מקומית', הדברים לא הולכים, וזה גורם לנו לפעמים לאבד עשתונות ואז גם לגלות שיש לנו עוד הרבה מה לעבוד על מידת הכעס.
אבל אני אוהבת להסתכל על הדברים בצורה הפוכה - אם כל הילדים נוטים לשגע מידי פעם את ההורים שלהם, אז זה לא 'פשלה מקומית'. הקב"ה ברא עולם שבו יש ילדים, שבהתחלה הם לא נולדים בוגרים, והם צריכים הרבה טיפול פיזי שלפעמים מתיש, והם לא תמיד מקשיבים, והם נוטים לפעמים לעצבן אותנו ולדרוך במקומות הכי רגישים.
וכל זה נועד כדי להביא אותנו לתקן את המידות שלנו. זה ה'חדר כושר' שהקב"ה יצר עבור כל אחד, כדי להפגיש אותו עם המקומות שיש לו עוד לעבוד עליהם. ומתוך עבודת המידות שזה יצריך אותנו אליה, אנחנו נגדל יותר, ונתקרב יותר לה', ונביא את העולם למקום מתוקן ושלם יותר.

חלק מהתיקון והגדילה האלו קורים לבד. עצם זה שאמא צריכה לקום בלילה לתינוק, זה כבר משנה אותה לטובה.
ואנחנו חייבים לפתח את מידת הסבלנות שלנו כשמגדלים ילדים, אז זה פשוט קורה.
וגם עם מידת הכעס, יש התפתחות שהיא טבעית. השטויות שהגדולה שלי עשתה בגיל שנתיים וממש הכעיסו אותי, היום משעשעות אותי עם בן השנתיים הקטן. כי אני גדולה יותר, ויכולה לראות את הדברים בפרספקטיבה אחרת.

אבל אני חושבת שאם מתמקדים בעבודה הזאת, וממש משקיעים כדי לנצל את הניסיונות שהילדים מזמנים לנו כדי לעבוד על המידות ולגדול מזה, אז התהליך קורה מהר יותר, ואנחנו גדלים מזה הרבה יותר.

אז בקשר לשאלה ששאלת על הרמת הקול על הילדים -
קודם כל, זה מובן והגיוני. אחרי לידה הכל יותר קשה, וגם בלי להיות אחרי לידה - ילדים מביאים אותנו לפעמים לקצה, וקשה לשלוט על התגובות תוך כדי.
וגם לי, למרות שעשיתי הרבה עבודה בנושא וב"ה הצלחתי לשנות הרבה, עדיין קורה לפעמים שאני מרימה את הקול יותר ממה שהייתי רוצה.

אבל אם רוצים לשנות, אז אני חושבת שמה שהכי עזר לי זה להתבונן על הדברים אחרי שהם קרו.
תוך כדי הכעס זה קשה לעצור ולחשוב. קשה לזכור את כל העצות היפות שכתבו לך פה, והכי טבעי זה להגיב כמו שהתרגלנו.
אבל אם אחר כך את עושה חשיבה אחרי, ולא חשיבה של שפיטה עצמית או הלקאה עצמית, אלא חשיבה מגדלת - איך אני רוצה לשנות, אז זה מאפשר לבנות כלים שיהיו מוכנים לפעם הבאה.
אני ממש עשיתי בירור לכל מיני סיטואציות שונות שהיו מעוררות בי כעס. יש לי כלים כללים שעוזרים לי בהרבה סיטואציות, ויש דברים שהם יותר ספציפיים לסיטואציות מסויימות.
אבל תמיד אני מתחילה את ההתבוננות והבירור מזה שאני מודה לה' על מה שהיה. מודה על הקושי, ואפילו על זה שאני לא עמדתי בו כמו שהייתי רוצה, כי זה מביא אותי לעוד בירור ועוד לימוד, וזה נותן לי הזדמנות להמשיך ולעבוד על עצמי.

עוד משהו שעוזר לי (למדתי את זה בסדנה של מיכל שניאור), זה לזכור שכעס שמופיע אצלי, זה דרך שלי להגן על עצמי - 'התחזקות אשלייתית'. כשאני מרגישה חולשה (איום, חוסר אונים, עלבון וכו') אז באופן אוטומטי אני מנסה להגן על עצמי על ידי כך שאני מנסה להגדיל את הנוכחות שלי, את השליטה שלי, וזה מתבטא בצורה של כעס.
אז כשאני מזהה שאני מתחילה לכעוס (ואני כבר יודעת שזה בכל מקרה לא קשור לחינוך, כי גם אם הילד עושה משהו שצריך לחנך אותו, אני לא רוצה להגיב מתוך כעס אלא מתוך שליטה), אז אני משתדלת לעצור ולזהות מה גורם לי לזה, איזה רגש באמת עומד מאחורי הכעס. לפעמים זה כבר עוזר להשקיט קצת את הכעס, ולהבין שקודם כל אני צריכה להתייחס לרגש שלי, לפני שאני משפריצה את הכאב שלי על הילדים.

מקווה שהדברים שכתבתי היו מובנים. יש לי הרבה מה להגיד בנושא הזה, אבל נראה לי שבינתיים זה מספיק...
איזו תגובה יפה ומדויקת!!!בת 30
ממש נהניתי לקרוא!!
לגמרי! גם אני. כמו תמיד... 🙂השם בשימוש כבר
מקסים!מכחול
למדתי מזה הרבה, הלוואי שאצליח ליישם. תודה רבה רבה!
תודה! מוסיפה עוד משהו-בארץ אהבתי
כתבתי פה פעם על 'קהילת הלומדים' של הרב ראובן ששון.
אין לי שום רווח אז מקווה שזה לא נחשב פרסומת (נראה לי שגם הם לא ממש מרוויחים, המחיר נראה לי רק מכסה עלויות), אבל מנצלת את הבמה להמליץ שוב.
עכשיו בדיוק מתחילים נושא של עבודת הנפש והמידות, יש ספר ממש יפה (בדיוק קיבלתי, ורק הספקתי להציץ בינתיים אבל הוא ממש עושה לי חשק לקרוא), וכל שבוע נשלח גם שיעור קצר שמרחיב ומעמיק בנושאים.
ונראה לי שזה בדיוק קשור למה שכתבתי קודם - להעמיק וללמוד על עבודת המידות, מתוך הסיטואציות שהחיים מזמנים לנו.
אז מקווה שזה בסדר שאני מנצלת את ההזדמנות שוב להמליץ למי שרוצה להצטרף...

הנה ההודעה שקיבלתי לכבוד הנושא החדש:

בשעה טובה אנו מתחילים נושא חדש בקהילת הלומדים.
בשבוע שעבר כבר יצא הספר החדש בנושא הנלמד:
באור פניך - עבודת הנפש והמידות.
ספר חזק מאד, שמשרטט מפה בהירה של רבדי הנפש, ומקנה כלים עמוקים לעבודת המידות.
הספר מלא באור ובהעצמת הטוב, ויש בו נתיב מרומם לתיקון החסרונות שבנפש.
אנחנו מקבלים כל הזמן תגובות חיוביות ונלהבות מחברי קהילת הלומדים, שמספרים עד כמה הלימוד משמעותי עבורם, עמוק, מעשיר ומאיר את החיים.

אתם מוזמנים להצטרף ולצלול לעמקי תורה בהירה, עמוקה ומתוקה!
עלות ההשתתפות בלימוד מסובסדת מאוד כדי לאפשר לכל אחד להצטרף.
זה הזמן להצטרף! להצטרפות: ללמוד לדעת לחיות - מלאה הארץ דעה
בברכה
צוות מלאה הארץ דעה
נשמע מעולה!! תודה!!בת 30
כמה זמן בערך את מקדישה לזה בשבוע?לפניו ברננה!
לא יודעת בדיוקבארץ אהבתי
בעיקרון הלימוד בספר מסומן לפי ימים, בחלוקה למשך שבועיים, ויותר כ-4-5 עמודים ליום.
אני בפועל ממש לא למדתי לפי הימים, התקדמתי לפי הקצב שלי (השתדלתי לנמל את זמני ההנקות), לפעמים קראתי פחות, לפעמים בכלל לא, ולפעמים היה לי יותר זמן והשלמתי כמה ימים. בסוף כן הצלחתי לסיים כמעט הכל, נשאר לי רק המאמר האחרון. ואת השיעורים שמעתי בנסיעות או תוך כדי עבודות בית, אז זה לא דרש זמן מיוחד.
מה זאת אומרת בחלוקה למשך שבועיים?לפניו ברננה!
אופס, התכוונתי חודשייםבארץ אהבתי
כל ספר מיועד ללימוד של חודשיים, אז יש חלוקה לפי ימי החודש, לחודשיים.
אה, עכשיו יותר ברור..לפניו ברננה!
תודה
מהמם מהמם מהמםלפניו ברננה!
אשמח לשמוע עוד!!
מהממת. לגמרי נגעת בי עם העניין של עבודת המידותהעוגב
זאת גם ממש הגישה שלי לכל ההורות, ובאמת בד"כ כשאני מנתבת את זה לשם זה מוסיף רק טוב.

העניין עכשיו אחרי הלידה שאני מרגישה שקצת איבדתי את זה, צועקת יותר מדי בקלות, ולכן גם פניתי לפה, וב"ה עם מגוון העצות פה השישי- שבת האלה היו הרבה יותר טובים

אני חושבת שבאמת גם אנחנו צריכות להבחין מתי יש מקום לעבודת עומק עם עצמנו, ומתי לפרקטיקה מעשית וזהו.

ושוב תודה
מיוחדת!Doughnut

וגם התגובה שלך.

לגזור ולשמור.

מוסיפה פה קישור לשיעורבארץ אהבתי
של מיכל שניאור (שהייתי אצלה בסדנה וחלק מהדברים שכתבתי קיבלתי ממנה, כמו שהזכרתי).
הדברים שהיא מדברת פה משלימים חלק מהדברים שכתבתי. (פה היא לא מתייחסת למה שכתבתי בשמה, את זה למדתי ממנה בשיעור אחר, אבל גם הדברים פה יפים וחשובים).

אגב, מי שמחפשת להעמיק יותר בנושא, עוד מעט נפתחת עוד סדנה שלה (בתשלום כמובן, לי זה היה שווה...)

(@יעל מהדרום זה בסדר להעלות ככה? לי אין פה שום רווח אישי, אבל אז זה נחשב כפרסומת שלא אמורים להעלות אז תמחקי...)
מזל טוב!!! המון נחת ושמחה וכל הברכות!!! 💐קמה ש.
בס״ד

לא מצליחה תמיד!! אבל מצליחה הרבה יותר מאשר בעבר, ברוך ה׳.

בזכות הניסיון,
בזכות עבודה אישית גדולה,
בזכות כלים מקצועיים שהלכתי ללמוד
ובזכות תפילות, תפילות ותפילות!

מוסיפה לדברים המעולים שנכתבו על-ידי כולן כאן שתי נקודות, בנושא גבולות. גבולות... של עצמינו בתור הורים דווקא:

1) **מראש** - לשים לב לגבולות של עצמינו ולהשתדל מאד לא לעבור אותם. נגיד אצלי זמן לעצמי זה דבר קריטי לתפקודי. כשאני מקבלת זמן לעצמי, אני אדם מתפקד. כשאני במחסור לזמן כזה, הסבלנות שלי ממש מתערערת. אז לגמרי גם למען הילדים שלי והקשר שלי איתם אני מקפידה מאד להיות מתודלקת היטב ברמה הזאת. כנ״ל לגבי אוכל, שתייה ושינה מספיקות.

2) **תוך כדי** - כשאני קולטת שאני מגיעה לקצה היכולת שלי (אני שמה לב שאני כולי עצבנית או כל ׳תסמין׳ גופני אחר שמעיד על כך שאני כבר לא באזור הבוגר של עצמי), אני משתדלת לעצור במקום, כדי להעניק לעצמי זמן ומרחב להרגע. המון פעמים זה בזכות עזרה חיצונית (בעלי, אתן בפורום, קרובת משפחה, שכנה... או - אם ממש אין ברירה - זמן מסך או כל תעסוקה בטוחה אחרת בזמן שאני בורחת למרפסת). העקרון הוא שכשאני מזהה שהתפקוד שלי נהיה ממש לא משהו אז אני מחליטה לצאת מהתמונה עד שארגיש שהתחזקתי ונרגעתי.

אחרי לידה אני באופן אישי יודעת שאני במצב הרבה יותר חלש מהרגיל ולכן אני משתדלת לרפד את הסביבה שלי היטב, כדי לא להגיע למצבי קצה. (בגדול זה אומר שאני מבקשת הרבה יותר עזרה ונוכחות מבעלי).

ויש לי בן 3 בבית... הזכרתי את המתוק כמה פעמים כאן בתקופה האחרונה, אחרי שהוא הצמיח לי קרניים. מה אני אגיד? אני איתך אחותי... בגיל הזה הם מתוקים שאין דברים כאלה אבל הרבה פעמים צריך עצבים מברזל איתם 🤗

והכי חשוב, כמו שכבר כתבו, לא להתייאש ולא להתמלא רגשות אשם כשאנחנו לא מצליחות להגיב נכון. אנחנו בהתלמדות... ❤️
ממש חשוב, תודה!בארץ אהבתי
כתבת ממש יפה ונכון...
תודה יקרה! כנ״ל הדברים שכתבת... ❤️ ושעזרו לי היוםקמה ש.
בס״ד

לא שהרגשתי כל-כך שאני רוצה לצעוק, אבל כן הרגשתי מאד מותשת מלטפל בהם ולחנך, ואני מרגישה שהשרשור הזה, והדברים שכתבת (כמו משל חדר הכושר) חיזקו אותי.

ולגבי סוף הדברים שכתבת - ידעתי שהכעס שלנו נובע מתחושה של סכנה. שזה מפתח ענק, כשמפנימים את הנקודה הזאת. אבל חידשת לי עם הסבר ההתחזקות האשלייתית. תודה שהבאת לנו את מה שלמדת באותה הסדנא!

שנזכה לכל הברכה וההצלחה!
איזה כיף, שמחה שזה עזר לך...בארץ אהבתי
מהממת. זה לגמרי נכוןהעוגב
אגב בריחה במצבי לחץ- כשהבת שלי רואה שאני כבר על סף פקיעת עצבים (לא משנה אם לכיוון הבכי או הכעס), אז היא מביאה לי את הפלאפון ואומרת לי לדבר עם אבא, וכמה שאני מתביישת ככה אני נמסה..
איזה מהממת!מכחול
בת כמה היא?
מדהימה!מכחולאחרונה
תודה לךרסיס אמונה
על הנושא.. לומדת המון מהתשובות החכמות פה ולוקחת גם לעצמי. לצערי יותר מידי פעמים צועקת..
שרשור מהמם!ברכת ה
תודה שהצפת 🌹
ותודה לכל הנשים ששיתפו פה תובנות כל כך עמוקות ומשמעותיות מצד אחד, אך פשוטות ומעשיות מצד שני!
בהחלט אנסה ליישם ❤️
^^^ שומרת לי את כל העצות לקרוא בנחתבתנועה מתמדת
תודה לך @העוגב על פתיחת השרשור!
ממש מחזק
אז מעדכנת אתכן-העוגב
שב"ה, מאז שהצפתי פה את הנושא המצב הרבה יוצר טוב. מן הסתם מעצם העובדה שהודאתי שהמצב הזה לא נכון וטעון שיפור.
מאז, התודעה שלי הרבה יותר מכווננת לעניין, אני הרבה יותר בשליטה ובמוכנות נפשית.
ממצב של מתח עברנו לרגיעה, ב"ה. יש עוד הרבה עבודה מן הסתם, אבל שינינו כיוון וזה כבר מדהים.

והקב"ה ממש צ'יפר אותי היום, הייתי באוטובוס עם שלושתן כשהתינוקת במנשא וגם העגלה, ושתיהן התעקשו לא להיות בעגלה באוטובוס, אז כל הנסיעה עמדתי צמוד אליהן.
ואז אישה אחת (שאני לא מכירה) ירדה ואמרה- הלוואי עלי ללמוד מהסבלנות שלך.
וזהו, זה פשוט עשה לי טוב, כי הדהים אותי כמה שבוע שעבר הרגשתי כלכך רחוקה מהמקום הזה.
אז תודה רבה לכל אחת ואחת שהגיבה כאן, תדעו שהוספתן רק טוב
ואו איזה משמח לשמוע!!לפניו ברננה!
פשוט מדהימה שהצלחת לשנות כיוון!
וגם-
זה לא יאומן מה משפט של אשה זרה יכול לעשות.
ולה בטח אין מושג!!!
רוצה ממש להודות לך על השרשור הזה. הגיע לי בזמן מתאים, קראתי יחד עם בעלי חלק מהתגובות.
לא היה לי הרבה כוח לשבת לחשוב ולכתוב בעצמי, ורוצה ממש להודות לך על פתיחת השרשור, ולכל אחת ואחת שכתבה פה מתובנותיה ❤️💚💜
וואו איזה כיף.. איזה משפט מרגש.mango
אלופה את
איזה משמח!!!!בת 30
כל הכבוד!!
מעכשיו, גם אם שוב תגיעי למצבי חוסר סבלנות, לפחות תדעי ותכירי בעצמך שיש לך כוח ויכולת לשנות את המצב
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח