חתונה או צבא?שפתי צדיק
בס"ד

האם זה לגיטימי שאדם יחפש בת זוג
כאשר הוא יודע שהוא הולך להתגייס לצבא בשנה הקרובה?

ואם הוא אכן יחפש בת זוג
כיצד אתם חושבים תגבנה בנות ישראל הכשרות?

יתרה מזאת אם אותו הבחור כבר הגדיל לעשות ומצא את ביתו
עד כמה הצבא ישפיע לרעה (או שלא) על קשריו המשפחתיים?
האם קרבי יצור יותר בעיה?

ושאלה אחרונה
האם שווה לדחות צבא בשביל חתונה?

לדחות את הצבא בשביל החתונה לא אפשרימשה
אפשר לנסות לעשות שירות "פרווה" בגלל נסיבות משפחתיות אבל בד"כ לא כדאי.
לומר על מה שעושים בגב ההר שזה מכוער?אבא שמואל
מעבר להכללה שהיא בעצמה מכוערת, האמירה בעצמה לא נקייה. ובפרט כשהאמירה יוצאת מאדם המצטט "נקי יהיה".

ראשית להתחתן! ואח"כ, אם מסתדר גם לעשות שירות באופן שלא יסתור "נקי יהיה" אדרבא, אם לא, זו מצוה שיכולה להעשות ע"י אחרים. (כאשר נגיע למצב שכל הצעירים מתחתנים אז אולי ראוי יהיה לשקול את הנושא מחדש..)

בהצלחה!

ממש לא נכון!!!D.E
זו לא מצווה שיכולה להעשות ע"י אחרים!!ת'יודע כמה אנשים טוחנים בגלל שאנשים לא מתגייסים?(אתה דוגל בהשקפה חרדית?!)זה פשוט לא נכון-זה מצווה שצריכה להעשות ע"י כולם-עזרת ישראל מיד צר וזה לא אפשרי שהעומס יפול רק על חלק-אני אומר את זה בתור קרבי שטחן כל השירות שלו..
אני דוגל בדעת תורה.אבא שמואל
ואם השקפה החרדית קולעת לדעת תורה, העובדה שהם חרדים לא מפריעה לי.

"הן פשוט נרקבות במשרד ולא עושות כמעט כלום!!!" משפט זה נכתב על ידך, הן לא היחידות שנרקבות ולא עושות כלום..

אן לי ויכוח איתך על החשיבות של "עזרת ישראל מיד צר" שיהיו שותפים בו כל מי שיכול ומתאים.

איך שאני מבין, אם המצב היה מחייב גיוס של כולם, לא היו מאפשרים השתמטות.

סלק את כל הבנות מהצבא, ותוכל לגייס גם כאלה שהסיבה היחידה שהם לא מתגייסים היא העובדה שיש בעיה אמיתית ליהודי שומר תורה במסגרת הנוכחית. את העובדה הפשוטה הזו יודעים גם בדרגים הגבוהים שמקבלים החלטות, ולכן ניתן להסיק שכל זמן שלא פועלים בכיוון, אין דחיפות אמיתית. ד"ל ואכמ"ל.
מותר להודות על האמתאבא שמואל
ולומר אני מתנצל על ההכללה..

לא הבנתי איך תפילין של משה רבינו קשור לכאן. לא ראיתי את התפילין של משה רבינו על מנת שאבדוק אם הם מרובעים יותר או לא, אך די ברור שיש טכנולוגיות/שיטות שהשתמשו בהם בעבר שאינן כי אבדו (או שרק נעלמו מעיני - למשל איך בנו את הפירמדות במצרים, נראה לי אותה התקופה בערך?)

דוקא: "בית, כרם אשה.." מוכר, ואכן יש לתת את הדעת האם סדר זה שייך בימינו כפשוטו. ברמב"ם "גם נושא אדם אישה על אשתו" מה דעתך על זה?

מעבר לזה, אכן רבים נתפסים לנקודות מסוימות, וכמו שהזכרת "כל קבוצה עם השריטה הטובה שלה." ואולי זה חלק מ70 פנים?
לגבי קיצוניות בכלל, במידות מקובל שקיצוניות מתאימה לשפלות הוי שפל רוח מאד, לרב המידות מתאים דרך האמצע (+-). אך לא כך במצוות מעשיות, שם ראוי להיות קיצוני והמהדר, דרך כלל, תבוא עליו ברכה. כמובן שיש לתת את הדעת שלא להזניח את שאר המצוות, אך אין בעיה שיושם דגש (בלשונך:"לקדש") על מצוה מסוימת.

מצינו גם מצינו בתורה "ויחן שם ישראל", אחדות לא סותרת את המיוחדות של כל אחד ואחד.

ואסיים: אדרבא תן בליבנו שנראה כל אחד מעלת חברינו.. ולא בחסרונן!!
ת'אמת,מ.דוסא
אם אתה לא לחוץ להתחתן, ויש לך פרופיל טוב וחשוב לך לעשות צבא-קרבי, תלך לעשות צבא אולי גם תמצא תוך כדי כלה-לא מהצבא אלא תוך התקופה של הצבא(דירבאלק!!)..אלא אם כן כבר "הסתבכת" עם מישי וזה כבר שאלה אחרת...(כדאי מאוד להתייעץ...)
תכל'ס, הכי טוב לדעתי זה לעשות הסדר ככה מסודר שיעור ב' להתגייס  להשתחרר להתחתן וכו'...

אבל...

קורה, כן גם במשפחות הטובות...
סתם, בקיצור אם אתה לא מסובך עם מישי-כנ"ל^
|הסמיילי התימני-תמיד יש אחד בכל כיתה|

אני די במצב הזהאורי217
שלום, ני חדש טרי מעכשיו... ואני די בדילמא הזאת. למדתי בישיבה (מאד נחשבת) שנה אחת וזה די הספיק לי לכל החיים. אני לפני צבא של שלוש שנים קרבי ואני לא יודע אם לחפש צלע (בת זוג..) או לא.. אז אם למישהו יש עצה אשמח בה 
אם אתה בשל לנישואיןאבא שמואל
חפש את הצלע, במקביל תמשיך את חייך כרגיל, ואם התכנית היתה להתגייס, תתגייס. באם תמצא את הצלע, אל תעכב את החתונה, אלא תתחתן מייד, ותשלים את השירות באופן שיסתדר עם הקמת הבית. ואם בצבא יחליטו לשחרר אותך, זה סימן שלא ממש זקוקים לך שם.
אם אתה עושה שלוש שנים אזאמור לחכמה
אני לא מבין למה לחפש עכשיו? אולי תוך כדי שאתה תתחיל לראות את הסיום של השירות אבל לא בהתחלה וכ"ש שלא לפני (-דעתי בלבד צ"ע כל מקרה לגופו..)
אם הסתבכת וכו'....
וודאי שלגיטימיאליסף ט
אם אתה מרגיש מוכן לחתונה בגיל צעיר אין שום סיבה שהצבא הוא זה שיפריע. יש מחשבה לא נכונה שמסתובבת וקובעת שהצבא קודם כל ואח"כ להתחתן,שטות גדולה. מי קבע שלשרת יותר חשוב מלהקים בית וילדים? במיוחד שאתה לא מוותר על השירות,אלא דוחה אותו קצת.

קרבי עלול ליצור בעיה,אבל זה מאוד תלוי במסירות נפש של הזוג,יש זוגות שמתמודדים יפה,וכאשר יודעים שמקריבים הרבה בשביל אידיאל חשוב אז זה גם בונה מאוד. השאלה היא האם זה משתלם-לא לכל אחד שהולך להיות חפ"ש זה שווה את זה,נראה לענ"ד שאם אתה יודע שאתה מתאים לשרת בסיירת או כקצין אז שווה את ההשקעה,בשביל להיות עוד חירני"ק או שריונר פשוט לא בטוח שזה שווה את זה. יש מספיק תפקידים חשובים כג'ובניק.
לך תהיה קרבי..אא"כ אתה ממש חייב להתחתן עכשיו...D.E
חתונה....יהודי מרמ"ג
זה בטוח יותר מועיל מהצבא....
עזבו אותכם כל מיני שיקלולים-מאמע צאדיקה
אתם מתבכבשים על שיקולים של מה קודם למה? צבא או משפחה? נקי לביתו אן לא?
אבל זה ממש לא ישנה את התשובה.
צריך להסתכל במציאות בפועל- איך זה מתבצע? איך זה נראה בתכל'ס?

תרשו לי להביא דוגמאות--
חברה שלי יצאה עם בחור-חמד, בשירות קרבי (אם זיכרוני אינו מטעני- גם קצין כלשהוא...).
הם היו נפגשים בשבתות או בסופי שבוע- פעם אצלה פעם אצלו.
בטלפון היה להם ממש בקושי זמן לדבר. ---- נוצר מצב של המון געגוע, מיעוט פגישות, מיעוט דיבורים. (וזה ממש לא בריא לקשר!)
אז הבחור אמר לעצמו- מה אני משקיע כזה בטירוף על קשר יחסית -לא -מטורף? וחתך.
כי די- כמה אפשר?!

יש לי עוד חברה- התחתנה עם חבר שלה כשהוא היה רק חצי שנה בצבא (מתוך שלוש, לפחות...). היא בהריון ביום ב"ה! 
אבל בעיני יש בזה משו קצת מוזר. הזוגיות שלה שונה מאוד משלי- זוגיות של סופ"שים בעיקר... במשך השבוע הוא שם והיא כאן (בבית ריק...) - רחוקים... וגם לטלפונים בקושי יש להם זמן...
עוד חברה- שבעלה היה בצבא- עברה דירה לחצי שנה לאיזה מושב חורי לא רחוק מהבסיס שלו- ככה הוא יכל להגיע יותר לבית...

אני התחתנתי עם בחור ש--- כשהתחלתי להפגש איתו היה לו עוד חצי שנה צבא+ יומיות+ ג'ובניק.
אז לא היה לי רע עם זה שאחרי החתונה הוא היה עוד שבועיים בצבא....

גיס של גיסי עשה צבא כשהוא היה כבר אבא לילדה...
תחשבו מה זה לאישה ש"אבא במילואים" במשך כמה חודשים- והיא לבד עם הבית והילדה...
ותחשבו מה זה לאבא לא לראות את הילדה שלו בתהליכים חשובים כ"כ של הינקות...

לכן אני חושבת שתעשה צבא קודם-- ורק לקראת סוף שירות תתחיל עם החיפושים...
לא סתם הסדרניקים נכנסים לנושא רק בשיעור ד' -אחרי שהם גומרים צבא...

וצריך לזכור שתמיד הכל מה'

זה מזכיר אתאבא שמואל
עצת אחיתפל.

המציאות היום היא שיותר נכון למי שיכול להשקיע בבנין העם-משפחה.
הערה בקשר לבריאת הרועאבא שמואל
נכון יותר לומר שרוע הוא העדר טוב! כמו שה' לא ברא את החושך אלא את האור והחושך הוא העדר אור, כך ה' לא ברא את הרע אלא הרע הוא העדר טוב. - איפה שאין אלוקים=טוב יש רע.
וכבר ענה על זה הרד"ק שםאבא שמואל
ישעיה מה ז

וזה לשונו:
".. ואמר על אור ושלום יוצר ועשה כי הם מעשה ועל חשך ורע אמר בורא כי אינה דבר כי הסרת האור היא החשך, והסרת הטוב והשלום הוא רע"

אז לדעתך הרד"ק הוא כופר?
או כמובןאבא שמואל
יש את האפשרות שלא הבנתי נכון דברי הרד"ק, אדרבא אשמח להסבר.

מצטער אחי, זה לא נכון גם בפיזיקה וגם בתורהnick
טוב, בעולם החומר אני מניח שאין ויכוח שזה לא כמו שאתה אומר...

עיין "רמח"ל קנאת ה' צבאות" "קל"ח פתחחי חוכמה" למה גם בעולם הרוחני זו טעות.
כל קצה קצהו של המזלג: הרע הוא חוסר שפע אלוקי. תסתכל זה ממש כתוב שם במפורש
(דברתי ל y.s.)nick
נכון מאוד!! גם אני סובר כמותך...Talrats
אבל תדע שגישת החסידות היא שונה ומפה מקור הויכוח. הרמב"ם אומר שרוב הרע עושה האדם בבחירתו הרעה וזה לא גזירה משמים (מורה הנבוכים חלק שלישי פרק י"ב)
(כיוונתי ל.y.s.)Talrats
לy.s.מאמע צאדיקה
(אגב- למה יש לך ניק לא-עיברי? זה רק גורם לי ליותר עבודה במקלדת כשאני עונה לך.... )

כן- אני בהחלט מניחה שבחור יר"ש (וגם לא..) בא"י (וגם מחוצה לה...) נכון וצריך וחייב ללכת לצה"ל.
כי מצוות לא משתנות, לא מתחדשות עם חידושי הזמנים והפוליטיקה...
מצוות כיבוש וישוב א"י ע"י כלל ישראל (או הייצוג שו- הבצא) עדיין קיימת.
מצוות הצלת נפשות מיד צר ואויב עדיין קיימת.
מצוות ואהבת לרעך כמוך עדיין קיימת.
וכן גם הדרכת חכמים להיות נושא בעול עם חברו.

ואין לנו צבא אחר. "צבא היהודים" (כלשונך) הוא-הוא צה"ל. (אם היינו בראשית-ראשית המדינה שהיה גם צה"ל וגם לח"י בי-ם-- הייתי אומרת- לך ללח"י בי-ם עיה"ק. היום אין. ב"ה שאין. וזהו. זה הצבא היחיד שיש לנו- ואיתו אנחנו נלחמים.)

מי שלא מתאים לו להיות קרבי- שיהיה בורר אורז, שיהיה בחיל חינוך, שיהיה באפסנאות... יש מספיק מה.

אני באתי לדבר על הנק' של השילוב המעשי-ריאלי-טכני של חיים בצבא עם חיים במשפחה (נישואין).
והצגתי את זה שהמציאות מראה שיש לא- מעט קונפליקטים ומצבים לא קלים...
ולא- בנאדם לא חייב להכניס את עצמו ואת אישתו למצב לא-קל. אפשר עם קצת חשיבה מוקדמת לראות איך אתה מסדר את החיים שלך שיהיה יותר קל לאשתך שתהיה בעז"ה.

לגבי המשפט "צריך לזכור שהכל מהשם".
ברור. 
חוץ מיראת שמיים.
וחוץ מחוליים ובעיות שאדם מביא על עצמו בטיפשותו. (למשל- חסר תיכנון בחיים...)
כוונתי היחידה היתה- שאם עכשיו או במהלך תחילת הצבא או לא יודעת מתי תכיר את מי שתהיה רעיתך ואשת בריתך- אז אל תחשוב "וואי, הסתבכו לי החיים..." תחשוב- "איך השם שומר! כמה השם טוב!! אני תכננתי- והשם תכנן לי משו עוד יותר טוב!!!"
כי כל תכנון שאנחנו עושים בחיים- הוא בסיס לשינויים עפיו יתברך.

אבא שמואל- לא הבנתי... סליחה על הבורות- מה ומה הקשר לעצת אחיתופל?
עצת אחיתפלאבא שמואל
המסקנה שלך:
"לכן אני חושבת שתעשה צבא קודם-- ורק לקראת סוף שירות תתחיל עם החיפושים...
לא סתם הסדרניקים נכנסים לנושא רק בשיעור ד' -אחרי שהם גומרים צבא..."

עצה זו, לדעתי, לא טובה.

במציאות של היום הייתי מוותר לגמרי על שירות צבאי לטובת נישואין.

ואילו לפי עצתך עדיף לדחות נישואין בכמה שנים ובפרט אם אני מעונין בשירות מלא.

ולכן קראתי לזה: עצת אחיתפל, שזה בעצם ביטוי לעצה לא טובה.
"במציאות של היום "מאמע צאדיקה
אתה אומר--"במציאות של היום הייתי מוותר לגמרי על שירות צבאי לטובת נישואין"

ואני לא מבינה- לפי מה אתה חושב שהיום כ"כ הרבה יותר קשה להתחתן? יש פחות בנות דתיות טובות? יש התבולולת? אין יותר אנשים שמתחתנים ומביאים ילדים? אינפלציה?
אני באמת שואלת- תסביר לי מה לדעתך מייחד את הדור שלנו בנחיצות הדחופה של הנישואין?

אגב אחיתופל- ראוי לעיין בתנ"ך האם עצתו היתה טובה או רעה.....
אכן לא הבנת את דבריאבא שמואל
איך הסקת מדברי שהיום כ"כ הרבה יותר קשה להתחתן?

המשפט שאת מצטטת מדברי לא נאמר לכשעצמו, הוא נכתב בהמשך לתגובות קודמות שלי בשרשור.
הכוונה, כמובן, אם יש התנגשות בין חיי משפחה לבין שירות צבאי באופן שא"א לשתיהם להיות יחדיו, הרי שבמקרה זה אוותר על השירות הצבאי לטובת הקמת הבית היהודי.
לא התכוונתי לשחרר מחובת שירות את כולם, אדרבא, הכלל הוא שעד החתונה אתה ממשיך את המסלול האישי שלך (בין אם זה צבא, שרות מלא, הסדר, הסדר מרכז, ישיבה, שרות לאומי וכו') כולל גם בזמן החיפושים אחר ה"עזר", במידה ומצאת, ואתה מתחתן לאלתר, הרי שאז, גם המסלול שבחרת לצעוד בו מקבל תפנית, ומרגע זה יש עדיפות ברורה לחיי משפחה-הקמת הבית היהודי.

לגבי עצת אחיתפל, בעיקרון עצותיו חכמות, השאלה למי עצות אלו טובות ומועילות? וכאן השאלה באיזה צד אתה, אם אתה בצד הנכון, ועצותיך חכמות הרי אלו עצות טובות. אבל אם אתה בצד הלא נכון, למרות (או יותר נכון דוקא בגלל) שהעצות הם חכמות-הם לא טובות. ודו"ק.
אז איך שאני מבינה את ההבדל בינינו--מאמע צאדיקה
אתה מדבר על המצב בפועל- כאשר יש משפחה ויש צבא- מי נדחה מפני מי?
אני מדברת על מצב של תיכנון לכתחילאי- איך אני מתכנו את המסלול האישי שלי שיוכל להתאים הכי טוב למסלול משפחתי?
ההבדל הואאבא שמואל
שאת אומרת:
 "לכן אני חושבת שתעשה צבא קודם-- ורק לקראת סוף שירות תתחיל עם החיפושים..."

ואילו לדעתי הנכון במקביל לחיפוש ה"אבידה" להמשיך במסלול בו בחרת ללכת, וכאשר תמצא "את שאהבה נפשך", שים את ערך המשפחה בראש הסולם, ואם זה מתנגש עם צבא, תדחוק את השירות הצידה.

ואומר יותר מכך, אם בתורה חפצה נפשך, לכתחילה דחה את השירות עד לפני שתצא לשוק העבודה.

"רבי נחוניה בן הקנה אומר: כל המקבל עליו עול תורה מעבירים ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ."
ומה ברצונך להגיד בזה?בתאל1
חצי הרצאה על משפט כמו "הכל מה'"???
מה נסגר?
ממש מסכימה איתך!בתאל1
גם שאלת (זה שפתח את השרשור) מה בנות אומרות על זה או משו...
אז בעיני הבנות זה ממש מבאס ומקשה,
חברה שלי התחתנה עם חייל קרבי וכל השבוע היא הייתה לבד בבית.. זה ממש חבל אם אפשר להתחיל לחפש אחר כך..
אם כבר מצאת מישהי ואתם רוצים להתחתן אבל עוד נשאר לך לשרת, אז מילא.. לוקחים את זה בחשבון כשיוצאים,
אבל מלכתחילה לחפש כשאתה יודע שנשאר לך עוד הרבה זמן?? למה??
גם לך יהיה קשה!
כ"כ מסכימה!!!אמת.
לקחת לי את המילים
תלוי בכמה אותו אדם מוכן להשקיע כי זה דורש השקעהmor_1116
בס"ד

זה תלוי באופי האדם!!
אנשים מתחתנים שהם בצבא וראינו שלא קורה להם כלום, הם ממשיכים להקים את ביתם באמונה ובאהבה וה' מסיע להם וגומל להם מטובו ובחסדיו על כך שהם עוסקים בשמירת הארץ הקדושה!!!
אם אדם רוצה לשמור על משפחתו ולהמשיך לפתח הוא יכול לעשות זאת גם דרך הצבא, כמובן שהכל פרופורציה הנכונה, ושהוא עושה את זה בדרך הנכונה, בצבא הוא בצבא שומר על קשר עם משפחתו בדרכים שהוא יכול ולא שוכח מהם, ושהוא בבית עושה כל אשר הוא יכול בשביל לספק להם את הרגעים שהוא חסר, ושם בשבילם בדרך שלו ובדרך הנכונה, אפשר להיות בצבא וגם עם המשפחה!!!
רק תלוי אם עושים זאת בחכמה!!!
אין לדחות צבא בשביל חתונה כי בסוף יהיה צריך לעשות צבא, ועדיף לגמור עם זה כמה שיותר מהם ולא לדחות ולהגיע למצב שאדם כבר יושב בביתו עם משפחתו ללא הקטע הצבאי {כמובן שאני מדברת על ה3 שנים, ולא על אנשים שרוצים לחתום בקבע} שהוא צריך לנסות כמה שיותר מהר לגמור עם השלוש שנים ולא לדחות את זה, בשביל שיכול באמת להיות עם משפחתו וזה יהיה תקופה מסוימת שצריך להתמודד איתה קצת אחרת!!!
יש בנות שמאמינות בכך ומקבלות את זה,מתוך אמונה ומסירות נפש לאהבת ה' ואהבת הארץ והבנה שצריך לעשות את זה, וגם אם בעלן בצבא, הן שולחות אותו באמונה ברור שמפחדות אבל מתוך הבנה שזה הצורך כיהודי ושמירה על ארצנו הקדושה... ומצד הבעל זה כמו שכתבתי למעלה לפעול בחכמה וכשהוא חוזר לביתו באמת להיות איתם ולהיות לצד אישתו לברר לשאול, ולהשאיר את הצבא כמה שהוא יכול מאחור ולהיות רק עם משפחתו ולהשלים להם את החסר אפילו שהוא לא יוכל לעשות את זה כי אי אפשר בשבת להשלים שבועים שלוש...
שיהיה רק הצלחה...
ושנזכה לשמוע על חתונות בעמנו, חתונות בריאות מאושורת שבנויות על עדני התורה מתוך אמונה בה' יתברך  ובתורתו ארצו ועמו, וריבוי עמנו בארצנו!!! א-מ-ן!!!
שנזכה לשמוע גם ממך, אל תהסס ברכה והצלחה!!! שה' יאיר דרכך ויחזק מחשבותיך ומעשייך לטובה תמיד תצליח!!!
א-מ-ן!!!

חן חן לכם על התגובותשפתי צדיק
בס"ד

הבהרה

ראשית יש לציין שדעותי בנושא זה מגובשות זה מזמן (פירוט לקמן)

אך התברר לי שיש רבים וטובים החולקים עלי
על כן הסתקרנתי מה דעת משתמשי הפורום הידועים בגישותיהם המגוונות

דעתי האישית

חיי משפחה של חייל אינם חיים
הבעל סובל האישה סובלת ואם יש ילדים אז גם הם
אם בכח האדם למנוע התנגשות זאת עליו לפעול לכך
בין אם מדובר על דחיית החתונה או הקלה בשירות

נגזרות
אם לא התגייסת ואתה מעוניין בשירות קרבי דחה את חיפוש ה"צלע"
בהנחה וכבר מצאת רעיה נאמנה, השתדל שהשירות יהיה כמה שפחות מגביל
ועדיף לעשות את השירות כמה שיותר מוקדם לפני הלידות
(אולי יש מקום לדחות מעט את השירות כדי לבסס קשר טוב עם האישה בחודשי הנישואים הראשונים)

אכן כפי שאתם רואים אני מעמיד את ערך המשפחה לפני הצבא
אך לא מבטל את הצבא בשביל המשפחה (אלא רק מצמצמו)

לגבי אותן הבנות המוכנות להינשא לאותם הבחורים
ישר כוחן אך הן צריכות לדעת שזאת אחריות גדולה (סיכון גבוה)
אך הסבלנות משתלמת (המוצר שווה את המחיר |לרוב|)

האם אין סתירה בין 2 משפטים אלה?אבא שמואל
"אם לא התגייסת ואתה מעוניין בשירות קרבי דחה את חיפוש ה"צלע""
"אכן כפי שאתם רואים אני מעמיד את ערך המשפחה לפני הצבא"

כמובן זכותך לחשוב שערך המשפחה הוא בערבון מוגבל, אבל למה לעטוף זאת בעטיפה שנותנת רושם אחר..

אני לא חושב שזה דמגוגיה, על אף שהמאפיינים הם כאלה, אלא אתה לא ממש מגדיר נכון את דעתך המגובשת.
בברכה.
לא ברור לי משהוnick
מה תגידו על בנאדם שהוא קצין קרבי בצה"ל ורוצה להמשיך בזה. ז"א שעד גיל מאוד מבוגר היו קשיים. (אני מדבר על תפקידים כמו מג"ד וכ"ו). אז מה אתם אומרים? לא מגיע לו להתחתן??? אני חושב שאם יש בחורה שמוכנה לזה ומעריכה את זה (ומסתבר שישנן כאלו) ודאי יהיה להם נישואין מאושרים (לא אמרתי קלים...)

כהערת אגב רציתי להסב את תשומת לבכם, אם עמדתכם לא נובעת מכעס על הצבא בענין ההתנתקות. ודאי שלגיטימי לכעוס עליו, אך זה לא שייך לדיון זה. [למען הסר ספק אני אומר זאת בתור סרבן, כך שאינני נחשד בזלזול בערך א"י.
קבע כקריירה זה אחר לגמרי משירות רגילמאמע צאדיקה
זה קשור לאיך אתה בונה את כל החיים והזוגיות שלך- לא רק איך אתה נאנק תחת עול השנתיים הראשונות.....
מבחינה טכנית, מבלי להכנס לדעות של כל אדם:ברוךש

תלוי מאוד בסדר עדיפויות שלך, אתה צריך להחליט אם אתה מתגייס ולאחר שחרור מתחתן, או שמשלב ביניהם.

טכנית:
ישנם מסגרות רבות מאוד של שירות צבאי, ואתה צריך למצוא את האידיאלית מבחינת הרצון שלך. 
מבחינת זמן:
ההסדר למשל מונה מסגרת של - 6 חודש, 9 חודש, 16 חודש, 24 חודש.
יש את חוק טל והאפשרויות שלו.
ויש את כל המסלולים הייחודיים של החרדים, שאתה זכאי להם במידה ואתה לומד בישיבה גבוהה. 

בנוסף, אופי השירות גמיש מאוד. אפשר לשרת בקרבי ולראות את הבית פעם בשבועיים- שלוש. אפשר להוציא ת"ש 2, ולחזור כל שבת. 
אפשר לשרת בתפקיד עורפי, ועם קצת מזל, לחזור כל יום הביתה, ועוד בשעה נורמלית. 
יש את תוכניות העתודה, המקצועיות, והמקצעיות החרדיות שמהוות צד משל עצמן. 

הצבא מאפשר תוכניות כלכליות שיעזרו לך להשאיר את הראש מעל המים בזמן הצבא. 

פרקטית: אני מציע שתבדוק את המסלולים הרבים שמוצעים לך, בהתחשב באופי השירות, במשך הזמן, בפן הכלכלי, ועוד.. 
וכשאר האפשרויות עומדות לפניך בצורה בהירה וברורה, אני חושב שיקל עליך להחליט איזה מביניהם את בוחר, בהתחשב בסדר עדיפויות שלך. 

לאבא שמואל התשובה היא לאשפתי צדיק
בס"ד

אני ממליץ לך לקרוא ברצף את המשפט שכתבתי מיד אחרי

בנוסף ההמלצה המצוטטת היא היא ההוכחה שאכפת לי מהמשפחה יותר מהצבא
שהרי בתחילת הסברי כתבתי שהצבא זה דבר שפוגע במשפחה
וזאת בדיוק הסיבה שלא נפגיש את הצבא עם המשפחה

ולכן אדם שמעוניין בשירות קרבי
כדי לא לפגוע בערך המשפחה ידחה את החתונה למועד מאוחר יותר

הבנתך השגויה בדברי נובעת מכך שאתה חושב שמכיון שערך המשפחה נעלה
על האדם להקדים את החתונה
אני מאותה סיבה חושב בדיוק להיפך
אולי כדי לא לפגוע בערך המשפחהאבא שמואל
אז לא להתחתן כלל?

אלא שאתה לא שם את המשפחה מעל הצבא, אלא (פחות או יותר) במקביל, והיות שבמקביל ממש יש התנגשות, אתה דוחה את ערך המשפחה לטובת שירות צבאי. אם ערך המשפחה היה אכן נעלה יותר, לא היית דוחה נישואין, אלא הייתי מנסה עד כמה שאפשר לבצע את השירות באופן שלא יתנגש עם המשפחה.

מסכימה.~א.ל
כדי לא לפגוע בערך המשפחהאבא שמואל
צריך שתהא משפחה!

אתה מצאת פתרון מלאכותי, בא נדאג שלא תהא משפחה (בנתיים) ושום דבר לא יתנגש עם זה.
וזה בדיוק מלמד על המקום של המשפחה בתפיסתך.
לדעתך אין פגיעה בערך המשפחה אם אנו דוחים את כינונה למספר שנים - ואת זה אני לא מוכן לקבל! דחיה של נישואין היא פגיעה חמורה בערך המשפחה. וד"ל ואכמ"ל.

אולי בשביל החתונה לא נתגייס לצבא בכלל?שפתי צדיק
בס"ד

נכון אתה צודק שדחייה של בניית המשפחה היא אכן פגיעה
אבל אתה מפספס את הנקודה שניסיתי להבהיר
והיא
שדחיית החתונה אין פגיעתה רעה כמו שילובה עם הצבא!
ולכן כאשר אני מעמיד את שתי האופציות זה כנגד זה המסקנה העולה למול עיני פשוטה

נקודה נוספת
אל לך לשכוח שצבא זה דבר שזמנו מוגבל (ואף קצר יחסית בקרב הביינישים)
עקב כך אתה לא יכול ולומר כנגדי- אז אולי לא נתחתן כלל וכלל! (זה אולי אפילו נשמע כמו דמגוגיה?)
הרי כשכתבתי את דברי עובדה זאת עמדה לנגד עיני

לגבי מה שאמרת שכדי לא לפגוע בערך המשפחה צריך להקים משפחה
תשובתי
"סוף מעשה במחשבה תחילה" וד"ל
אכן, כך אני אומר!אבא שמואל
כאשר יש התנגשות אפילו מזערית, לא להתגייס לצבא!

כמובן שכל זמן שזה לא מתנגש, ערך "המשפחה" לא מהווה סיבה שלא להתגייס. (כמובן, יש סיבות אחרות לדחות גיוס עד כדי לא להתגייס כלל, כמו למשל משהו שרוצה להמית עצמו באוהלה של תורה)

אדרבא, לגבי הטיעון שהצבא דורש זמן מוגבל/קצר, ממילא הפגיעה בצבא היא קטנה יותר

דמגוגיה- אכן הקדמתי שאיני חושש לדמגוגיה מצידך, אלא תליתי זאת בכושר ביטוי. וכעת שאתה מסכים איתי, שלדעתך עדיף לפגוע מעט ב"משפחה" כדי לא לפגוע בצבא, - הוא אשר טענתי מתחילה.
ואכן טענתי בקיצוניות, היות שכך יקל עליך להבין שבעצם למרות שחשיבות רבה בעיניך ל"משפחה" בהתנגשות חזיתית בינה לבין צבא, תעדיף שלא לפגוע בצבא כלל על אף שתפגע מעט (לדעתך) ב"משפחה"

ואחזור שוב על התובנה הבסיסית:
מותר שיהיו לנו סדרי עדיפות שונים, אלא ראוי גם להציגם לאשורם.

והתוצאה פשוטה -אין צבאשפתי צדיק
בס"ד

לפי דבריך
אל לו לאף דתי באשר הוא דתי להתגייס לצבא!
כי כל דתי מעוניין להתחתן אבל יש לו צבא ואונ' וכו'
ואין מי שלא יסכים שיותר בריא להם לחיי המשפחה ללא צבא.

באשר לדעתי
אני אפשט את הדברים
אם יגידו לי- או שלא תתחתן או שלא תתגייס
ברור שאני יבחר שלא להתגייס

אבל המציאות מאפשרת לי
גם להתגייס וגם להתחתן
וזאת במחיר של דחיית החתונה בזמן קצר יחסית
נכון אכן יש פגיעה קלה במשפחה
אבל בתמורה הרווחת ערך גדול ששמו צבא!

כאשר כבר קיימת התנגשות חזיתית (נישואין)
והפגיעה בחיי המשפחה כבר ממש לא קלה
אומר מפורשות עשה כפי יכולתך להקל את עול הצבא
עד כדי פרישה משרות

למעשה כל הסיפור זה בדיקה של יחסי עלות מול רווח
ומחיר ערך המשפחה יקר בהרבה.

אך אם תמורת סכום זעום אפשר להשיג מוצר משתלם
שווה לרוץ ולקנות.

צבא מוגבל או מקוצר זה גופא פגיעה בערך הצבא
ופגיעה זו הכרחית על מנת למעט את הפגיעה בערך המשפחה.

כאן המקום לצטט את דבריך
"מותר שיהיו לנו סדרי עדיפות שונים, אלא ראוי גם להציגם לאשורם."
ומה אם בחור שרוצה לעשות קבע בקרבי ומתגייס בקרוב?איציק הג'ינג'י
הכללותאנונימי (פותח)
אני חושבת שזה אחד מהעניינים שאין בו חוקים!

אתם מדברים בהכללות וזה אחד העניינים הכי אינדיווידואלים.

כל אחד צריך לבדוק את זה לגופו ולעצמו.

מה ש/מתאים לאחד לא מתאים לשני!

דבר נוסף נראלי שאין בכלל עניין להשוות בין הערכים מה יותר חשוב, אלו ערכים שלא ניתנים להשוואה, שניהם

חשובים וכל אחד צריך לראות איך הוא עצמו מסתדר בחייו עם ערכים אלו, והשילוב בניהם.

שה' יברך אתכם....
כ"כ נכון ^^^Talrats
צודקת ולכן אני כותב הכל תחת המילה "דעתי"שפתי צדיק
בס"ד

ואין הדיון נועד אלא כדי שאנשים יוכלו לחדד את דעותיהם העצמאיות
הוא מכיר בעובדותשפתי צדיקאחרונה
בס"ד

הוא יודע שיש מחיר והוא מוכן לשלם
כי יתכן שבאופן אישי הוא חושב שכך חייו יהיו טובים יותר ומועילים יותר לו ולחברה.
ויתכן גם שהוא צודק

מי יודע????
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך