לימוד ויישום הלכות תורה ורבנן לנשים ובכלל - בואו נדבר על זהנוגה אור

ערב טוב וה' עימכם,

לפי איך שאני תופסת את זה, כל מה שעוטף את ה'מטרה' - שהיא לימוד ויישום הלכות, זה: כל עולם האגדה, המוסר, המדרש, פשט רמז דרש סוד, התנך, המשנה, הגמרא וכו' 

בנוסף, גם כל עולם הרגש הטהור שסוחף אותנו לאהבת ה' ויראתו ..

כל זה קורה -

כדי שבסופו של יום, נקיים  גם הלכות.

חשוב לי להבהיר משהו: אני בהחלט מאמינה לחלוטין כי מה שנכתב על ידי בפסקה הראשונה, אינו אומר כי כל הנ"ל הם סהכ אמצעי .. וההלכות זה המטרה..כלל לא!! (ראו שהמילה "גם" מודגשת). בעיניי, אהבת ה' ובקשת קרבתו, שירת הנפש לדודי, התשובה לאלוקים, עבודת המידות, הצדקה, האמת, הצדק, החסד, כבוד תורה, הנגלה והנסתר, השתפכות הנפש וההתעלות הרוחנית - כולם כולם הם בעצמם עוד אבן שנבנית בדרך לבניית מגדל האישיות הפנימית והחיצונית - ברמ"ח אברינו (לנשים רנ"ב) ושס"ה גידינו הרוחניים והפיזיים.

רוב האנשים - לפחות כך אני סבורה - מתחברים לפאן הרגשי - נשמתי, שבתורה הכוונה לחלק שנוגע בליבנו... 

שאלתי היא, אם כן, כיצד ניתן להנות לדוגמא, מלימוד בספר ההלכות "שמירת שבת כהלכתה" - כמו לימוד סיפור על צדיקים? שמרגיע את הלב, וממלא את הלב באמונה וביטחון ביוצר כל.
* בעיניי שבת זה קודש קודשים ואין להתפשר על כך (!!) (ואגב, גם נולדתי בשבת.. )
* יום זה הרי מעיד על היום הבראשיתי שבו בורא העולם "נח" מעשייה , יום של קבלת נשמה יתירה, יום שחווית החיות נוגעת בשמיים! יום שהקדוש ברוך הוא העיד שעם ישראל הוא בן זוגה!! כפי שכתוב במדרש בבראשית רבה: תני ר׳ שמעון בן יוחאי: אמרה שבת לפני הקב״ה: רבונו של עולם, לכולן יש בן זוג, ולי אין בן זוג! אמר לה הקב״ה: כנסת ישראל היא בן זוגך. וכיון שעמדו ישראל לפני הר סיני אמר להם הקב״ה זכרו הדבר שאמרתי לשבת: כנסת ישראל היא בן זוגך, הינו דבור ׳זכור את יום השבת לקדשו".

אם כן .. ברור לנו גודל מעלת היום..

ועכשיו - מה לגבי נשים?

זה לא כיף להיות תלוי במשהו או מישהו (כמובן כמובן חוץ מאמונה נשגבה בבורא עולם) מה לעשות?

אני רוצה לדעת בעצמי מה מותר מה אסור! 

וגם ובעיקר- ומעבר לרצון הזה- כי בסהכ 99% כאשר יודעים משהו עושים אותו יותר טוב, וממעמקי הלב.

זה דומה לפציינט שהלך לרופא ושואל אותו מה בריא לכך וכך.. ואז הרופא עונה לו תרופה כך וכך 

אז אוקיי - הלקוח קיבל את התשובה שלו.. אבל האם ניתן לומר כאן כי הלקוח יודע רפואה ברמה של הרופא? ברור לכל בר דעת שלא..

ולא - אני לא חושבת שתשובה כמו - אישה לא צריכה להתעמק או פטורה ממצוות מסויימות הייתי מקבלת...

נכון.. נשים הן עיקר הבית, ישנו פסוק נפלא שאני אוהבת: "בחכמה יבנה בית ובתבונה יתכונן ובדעת חדרים ימלאו כל הון יקר ונעים".. - בעיניי, בית - (ווואלה כמה שהמילה הזאת נשמעת אלפי אם לא עשרות אלפי פעמים בימים אלו, וביהדות בכלל.. ) וכן כל דבר שבונים - בין אם זה בניין רוחני / אישיותי / מידתי / ערכי ובין אם בניין פיזי - ממש ממש בניין או בניין הגוף וכו - כדי ליצור מבנה יאה ויציב מלא חופן טוב וברכת ה' - מצריך חשיבה עמוקה ובנייה יסודית. ופה לאישה יש תפקיד רציני. זה נכון, אישה בנויה אחרת מן האיש - ברמה הפיזית והרגשית כאחד. בתור אישה , אני יכולה לומר שיש איזשהו רגש, איזשהו ...אני מנסה למצוא את המילה.. הפנמה הדרגתית ...זה מחבר אותי למילה בינה - כמו שבינה זה כשמבינים דבר מתוך דבר... אינטואיציה..סוג של .. תהליך פנימי שנובע מבפנים ...כמו מים שמפעפעים...

ולכן האישה נקראת "עקרת הבית" - היא יוצרת את התחושות, את הרוגע, את האווירה, את האהבה וכדו'

* הבהרה. אני לא פמניסטית ולא שוביניסטית, אלא סוג של איזון בין השניים.

אני רואה ומבינה- שיש דברים - מסויימים - שהם שייכים יותר  (אבל אין הכוונה בכלל לא) לעולם הנשי ויש אחרים שיותר לעולם הגברי...

יחד עם זאת, אני כן חושבת שנשים צריכות ללמוד הלכות! כמובן- מעבר להלכות הרגילות שבת ישראל צריכה ללמוד ולדעת..

לגבי גמרא- עדיין לא החלטתי.

משנה- בהחלט לללמוד את "פרקי אבות" (בסדר נזיקין במשנה) - הדרכות יעילות גרידא לחיים עם קווים ברורים והנחיות ועיצות מעשיות.

לצורך מיקוד- איך חווים בצורה יותר מעניינת את לימוד ההלכות?

אלו הלכות (שוב- מעבר לבסיסיות) האישה כן יכולה וצריכה ללמוד?

ובנוסף- כיצד מושפע הלימוד - והיישום בסופו של דבר- בין מצוות דאורייתא ומדרבנן?

איך משלבים את הלימוד יחד עם הטיפול בבית - שכרוב דרך העולם (או שלא?) מוטל על האישה?

שאו ברכה.

נוגה אור.

כתבת יפה, אהבתי...לב אוהב

לגבי לימוד ההלכות

לא מסובך- פשוט ללמוד.

אין עניין לחפש ריגוש בכל דבר וגם אם תנסי לחפש ריגוש בהלכה כנראה שתתאכזבי.

זה יכול להיות מאוד כיף אולי, אבל זה לא עכשיו איזה רגשי דביקות.

הלכה זה פשוט היסודות של הבית, ברגע שזה קיים אפשר לרוץ הלאה.

ויש מלא דרכים ללמוד,

יש הלכה יומית שמקבלים למייל או לפלאפון, ספרים, הלכות שבת אפשר ללמוד על השולחן כל שבת כמה הלכות ואז כל כמה זמן מסיימים... 

תודה, נתת פה רעיונות מבורכים.נוגה אור
סדרת פניני הלכהefraim37
יחודיות הסדרה היא שרב מלמד הביא את טעמי ההלכות הרעיון פנימי של ההלכות.
אין ספק דרך טובה להתחבר.
תודה רבה אפריים! האם תוכל לומר לי -נוגה אור

מה כוללת הסדרה? 

איפה מוצאים?

אשמח לפירוט קצת..

תודה רבה תזכה למצוות!!!

יש על מגוון רחב מאוד של נושאיםefraim37
שבת, ברכות, תפילה, החגים השונים ועוד נושאים כללים יותר.
מי שחשוב לו שיטת הלכה מסויימת אפשר לקחת ספר משלים, אבל בשביל להתחבר להלכות דרך הלימוד אין כמו פניני הלכה.
אפשר לקנות באתר האינטרנט של הישיבה מכון הר ברכה – ספרים תורניים איכותיים

וכן בחנויות השונות (שמעתי שגם בבני ברק)

אל את רוצה להתרשם אפשר לנסות לשאול כרך אחד מהישיבה הסמוכה או שכנים.
אפשר גם לקרוא באתר של ישיבת הר-ברכה. הספרים מופיעים בדיגיטאל.
תודה רבה ! תבורך!נוגה אור

וואי וואי איזה כתיבה מהממת! אצלי כגבר גם יש התלבטותחסדי הים
דומה.
לפעמים אני מתגעגע למקדש בצורה שכבר כואב לי מבפנים ואני לא יכול להכיל את עומק ההמיה. דווקא ההלכות עוזרות לקרקע אותי ולתת מסגרת מעשית לערגה שמתעוררת בקרבי.
'חסדי הים' איזה רגש עוצמתי ניכר מבין מיליך!!!נוגה אור

מדהים. המשך כך. עד יבוא גואל, במהרה בימינו אמן!!!

אני חושבת שהמטרה של הכל זה קרבה לבורא עולםrivki
' שמירת ההלכה' היא אמצעי .
אני אישית דווקא אוהבת ללמוד הלכה, אבל לא רק מהספר, אלא משיעור, כשאפשר לשאול את הרב שאלות. לצערי לא מוצאת מסגרת מתאימה לנשים.

ולגבי הספרים - מצטרפת להמלצה על פניני הלכה.
תודה ריבקי יקרה,נוגה אור

על זה אני בדיוק מדברת.

מחפשת פלטפורמה ללימוד הלכות באופן יסודי - לנשים.

שבת שלום!!

מסכים בכל מילה.advfb

לפי דעתי מה שאת מעלה הוא מאוד פשוט, כמו שאת מתארת.

זה לא 'חידוש' מפוצץ..

בגלל שיש תופעות נגד העולם הפמינסטי אז אנשים נוטים להגזים. אבל אין מה להגזים.

הצורך הבסיסי של הרצון לדעת הלכה מובן לגמרי למי שרוצה להיות קשור לא-להים.

לגבי הדרך לימוד הלכה עם רגש -

הרבה פעמים אני מרגיש שהדחף ללימוד הלכות הוא עצם שאתה מבין מי מדבר אליך

שאתה פותח את השולחן ערוך ואת המשנה ברורה בכבודם ובעצמם ואתה מבין שאתה קורא דברים שאמרו ר' יוסף קארו שהתקבל על כל תפוצות ישראל והחפץ חיים שגם שלט בכל התורה כולה אז גורם לך לרצות מה הם חשבו.

ועוד דבר שקשור לחיבור ללמוד - שהנלמד יהיה בהיר מסודר ולוגי.

אם לומדים ולא יודעים הנחות יסוד בסיסות וממשיכים הלאה בלי להתייחס אליהם כלל אז זה באסה.

אם מתייחסים אליהם, גם אם לא הכל מובן ומבינים מה לא מובן זה הופך את חווית הלימוד ליותר ברורה וממילא יותר מהנה.

(כשלומדים הלכה ברובד הבסיסי זה נראה לי יכול לעזור)

הבנתי-נוגה אור

אף אחד לא התכוון לתת פה 'חידוש מפוצץ' כפי דבריך....

אלא דבר שבאמת מאד מעסיק אותי לאחרונה. ואני מחפשת להגיע לכדי פיתרון.

אבל אני כן מסכימה עם התיאור שלך ש 'הרצון לדעת הלכה הוא מובן למי שרוצה להיות קרוב לאלוקים'.

מהם ההלכות יסוד שאתה מתכוון אליהם? אשמח מאד שתפרט לי. כמה שתוכל.

כי בעז"ה בל"נ זה פרוייקט חדש שנכנס לחיים שלי. ומאד חשוב לי.

דבר נוסף שאני בהחלט מסכימה - זה ההבנה של גדולי ישראל שמאחורי המילים בספרים הקדושים....

זה דבר שגם בילדותי חונכתי על הבנה זו מאד.

ברור לי שלא התכוונת לתת חידושadvfb

רק שהיום עם הרוחות שנושבות זה מצריך קצת התחדשות כי זה לא קיים במסגרת הנורמה. לאט לאט לימוד תורה לנשים ב"ה תופס תאוצה והדברים הם עדיין בתהליך שבעז"ה ילך ויגדל.

לא אמרתי הדברים הללו ישירות לדבריך אלא מהרהורי ליבי על הנושא.

לגבי הלימוד עצמו -

אתן לך דוגמא - אני לומד הלכות נשאית כפיים (=ברכת כהנים) וככה רואה כל מיני קרטריונים שהם היסוד להלכות הללו.

בעצם המשמעות של הברכה מופיעה בביטויים שונים בהלכות. 

השו"ע כותב שאם כל הקהל כהנים אז כולם לעלות לברך (חוץ מהחזן שמקריא את המילים של הפסוקים) אז השו"ע שואל אם כך את מי הם מברכים? את העם שבשדות שאנוס ולא יכול להגיע לביה"כ בגלל שהוא צריך לעבוד. מכאן רואים שהברכה היא לא מכוונת רק פיזית למי שנמצא. אלא לכל מי שצריך לברכה (אם מישהו שלא אנוס לא יגיע לביה"כ הוא לא יזכה בברכה בגלל שהוא מראה שוהא לא מעוניין בשבילה כי הוא יכול להגיע. כמו כן לכן הולכים מאוחרי הכנים כדי להראות שהברכה מכוונת אלךיהם ואם אנוסים לעשות כן הברכה עדיין חלה עליהם.

גם במי ראוי לברך ברכה יש כל מיני שיקול - מי שהרג את הנפש אסור וכולי.

ההלכה עצמה אומרת - תעשה ככה וככה והיא לא תמיד מסבירה את היסוד שלה והיסוד הרבה פעמים מופיעים בפרשנים.

השפה היא סוג של שפה וכדי לדעת שפה לא מספיק לדעת את המילים שכלעצמםאלא את כל השיח והמושגים. ככל שלומדים הלכות ברכות כך מעמיקים במשמעות של הברכה כמו כן בהלכות שבת וכולי. 

לא במובן של עד כמה השבת היא דבר גדול אלא מה מכוון אותנו שאנחנו רוציםלנהל את ההתייחסות שלנו כלפי השבת.

זה לימוד תובעני ורק אחרי היקף מסויים ראוים משמעות. לא תמיד רואים ישר את המשמעות מעבר.

ועוד שמהו שניסיתי להגיד לך בהודעה הקודמת וראיתי פסקה בשמונה קבצים שמדברת על זה 

"האדם צריך להרגיל את עצמו, להביט על כל ידיעה רוחנית מעולם הרוחני שמופיעה לפניו, בתאבדעות (=סקרנות, השתוקקות לדעת דבר מה), כאותה התאבדעות של ידיעות מארץ מרחקים נפלאה. ואז יוכל להרגיש את נועם התורה, ואת הרעננות שהיא מכניסה אל הנשמה בכל הופעותיה, ויחוש את הוד הספרות והשירה הפרוש על כל דבר גדול ודבר קטן מהגיונותיה של תורה במדה גדולה כזו, שיוכל לחבבם על כל העולם, על הקרובים ועל הרחוקים. ולעולם יצייר בעצמו, שזה הרעיון המבוטא או המוצג ברוח לפניו, הוא תוכן חי מלא כח יצירה, שבו ספונים כחות רבים לחולל גם הם חדשות ונצורות."

את השלוש שורות הראשונות יותר הבנתי מהשאר :S בכל אופן - ישנו עולם רוח שלם שלאט לאט אפשר לגלות אותו זה מה שבק"ה נותן לנו לכן החקירה שלו תעורר עניין על פי תפיסה כזאת.

שבוע טוב!

אני ככ מעריכה את הזמן שהקדשת לכתוב את כל הדברים הנפלאים הללונוגה אור

פשוט תודה!!

אני רוצה להתעמק בדבריך ולקרוא שוב.

תודה!!!

חזק ה'תאבדעות'..מישהו איתי
מה המקור שלהפסקה?
שמונה קבצים.. ואו.לב אוהב

צורבא מרבנן לנשיםנחשון מהרחברון
חוברות מותאמות על כתובות יפה וטוב הלכה ממקורה עם טעמים והרחבות מעניינות. מומלץ לחפש קבוצה באיזור או לפתוח. (או סתם להזמין הביתה חוברת)
תודה רבה!נוגה אור

שבת שלום!

עכשיו אני קוראת... מעניין נוגה אור

אני מאוד נהנה מהחידושים בהלכהרדיאק2עצשן

פשוט כשיש הלכה חדשה שלא ידעתי (במיוחד בנושאים שהם מעשיים עבורי) זה פשוט מרגש אותי. אני פחות לומד את ההלכות שאני לא נתקל בהן ביומיום. אני מסוגל ממש להגיע לפרק בפניני הלכה שלא מעניין אותי, או לסימן בשולחן ערוך שפחות נוהג היום, או לא נוהג בסביבה שלי, ופשוט לדלג עליו.

וככה אני מגיע כל הזמן להלכות חדשות, וזה פשוט כיייף. הדילוגים שווים את זה, כי רק בזכות זה אני מצליח להגיע ללימוד הלכה...

ועוד דבר. כשרוחי טובה עלי (אבל זה בהחלט לא תנאי ללימוד, אחרת לא הייתי לומד כמעט!) אני מסכם לי את ההלכות שהתחדשו לי, או שלפחות נשמעות לי חדשות עבור אנשים אחרים, ואז פשוט אומר אותן בארוחות (אפילו של יום חול) בבית (ובעבר בישיבה). ברגע שזו הלכה קצרה, אני לא מרגיש שאני חופר לאף אחד, לא נופל על אף אחד, ואפילו התגובות תמיד חיוביות! גם כששואלים, יש לך משהו להגיד? מלא פעמים יש לי, וזה פשוט משהו קצר וקולע (גם אם אני צריך להוציא דף מקופל מהכיס, כי אני לא זוכר) ואנשים מאוד אוהבים את זה.

אז גם הרעיון הזה נותן לי המון חיבור וסיפוק בלימוד ההלכה.

פשוט נסי כמה פעמים להגיד הלכה בארוחה (להזהר, שלא יהיה תמיד רק חומרות כאילו מוציא לשון), ותראי אם זה נותן לך סיפוק.

תודה! נוגה אור

איזה כיף להגיב בשרשורים שלך!רדיאק2עצשן

היה לי ברור שתגיבי להודעה שלי, אז השתלם לי להגיב. יפה לך שאת כותבת לכל אחד תגובה לדבריו. ככה אתה מרגיש שאתה לא כותב סתם.

נשמה טהורה, דבר אינו ברור מאליו בעולם.נוגה אור

אני קוראת כל מילה.

התודה - היא לכם...עם ישראל...בני ובנות מלך העולם.

לא נכוןבנות נו לריב
לי היא לא הגיבה 😮
צדיק, מחילהנוגה אור

אתה זה שכתבת על שירים של מייקל?

אם כן - אז לא הגבתי כי חשבתי שכתבת לי בציניות על מייקסל (גקסון..) אני מכירה את הדמות אבל לא את השירים שלו

התכוונת 'על אמת'?

חח לא האמת שצחקתיבנות נו לריב
אבל את יודעת. ככל שאני חושב על זה יותר
למה אי אפשר להתקרב לה׳ דרך שירים של מייקל?
או כל שיר לועזי אחר? תחשבי על זה כל אחד מתחבר למנגינה אחרת ולתדרים אחרים
אבל מה הקשר לריבונו של עולם?advfb

הקשר הוא -נוגה אוראחרונה

שבשירשור אחר שכתבתי -  שאלתי על התקרבות לבורא עולם.. ושיתפתי ששמעת שירים קדושים ועמוקים שעוררו אצלי רצון עצום זה..

מיודעינו היקר הגיב שם על משהו כאן..

אני אסביר לך - מצרפת לך מאמר נפלא שקראתי (לא אני כתבתי)נוגה אור

מנגן כשר - ניגון כשר

הנה מי ששומע נגינה ממנגן רשע, אזי קשה לו לעבודת הבורא. וכששומע ממנגן כשר והגון, אזי טוב לו, כמו שיתבאר בהמשך.

אורח באתר , כ' בכסלו תשס"ו 21/12/05 17:11

שיתוף

עוד מאותו מחבר ◄

הנה מי ששומע נגינה ממנגן רשע, אזי קשה לו לעבודת הבורא. וכששומע ממנגן כשר והגון, אזי טוב לו, כמו שיתבאר בהמשך.

הבריאה כידוע היא דיבור אלוקי ("בעשרה מאמרות..."). דיבור ה' הוא ניגונו, קולנו הוא ניגוננו.

הבעש"ט הקדוש לימדנו רז ש"היכל הניגון סמוך להיכל התשובה", ונינו, רבי נחמן מוסיף חידוש: (ליקוטי מוהר"ן תנינא, ל"א)

"על-ידי הנגינה ניכר אם קיבל עליו עול תורה. אדם שר על מה שהוא מזדהה איתו, ולפי שירו של אדם הוא עצמו מעיד על מידת הזדהותו עם התורה ועל יראת השמים שלו. מכאן: תשובה שלמה עוברת דרך שירה".

ניגון רשע הוא לשם התפארות, ממון או כבוד, מנגן כשר מוליד בי רצונות וכוח מדמה גבוהים יותר, ר"ל: טהרת הצלילים היא שלב הכרחי בהתקרבות לה', לתורה, לנשמה. אצלנו אין "סתם מוזיקה". לנו יש את שורש כל השירים בעולם: שירת הים ושירות בית מקדשנו, שמאז שחרב העולם מנסה לשווא לחקות את עוצמת הרגש העצום שבו ולהרגיש פחות גשמיים. כלומר: שירים אמורים להעלות ברוחניות. השאלה לאיזה כיוון, גם על זה יש בחירה: קדושה = חיבור בין הבורא לבריאה, טומאה = פירוד, ניתוק.

ולכל אחד מאיתנו יש "נקודה חלשה" שבה פועלים עליו צלילים זרים לקדושה. אלו בדיוק הנקודות לעבודת ה' האישית, הקורבנות. "אין קרבן בלא שיר", ו"כל הבהמות יוצאין בשיר...".

צריך לבאר עם מי אנו פועלים ומי פועל בתוכנו: הקורבנות טהורים שהם למעשה נטיות נפשיות שבנפשנו ובעמנו, כבש-שור-עז, ודרכי הקירוב המתאימות לכל אחד (בהתאמה: הקבוצתיות, החרישה בצמדים והעצמאים שקופצים גבוה):

מצד המדריך הרוחני – ומצד המודרך, ולכל סוג "קרבן" יש נטיית נפש. יש דרך עבודה לפי הדרכת התורה: מהו גילויה בצד הטומאה ומה המקבילה בצד הקדושה, ואיך מעוררים את הרצון והנשמה. לפי שיטת הבעש"ט הקדוש: הכנעה – הבדלה – המתקה.

מנגן כשר מתוקן בבריתו ובתשוקותיו ומעבירם לשומעים, להגברת השכל הרוחני האמיתי על הדמיונות הכוזבים והמשלים שמושכים לטומאה, ולהגיע לשם זו עבודת חיינו.

הידיעה להיכן נוטה הנפש מסוגלת בעזרת ה' לטפל בשורשה ולתקן את כל האילן. בלי צלילים ופנימיות התורה אין כלים לבירור.

איש הישראלי ילמד עצמו לשפוט הדברים על פי מהותם וערכם הפנימי ולא על פי הברק החיצוני.

יש התאמה נפלאה בין המקום בנפש ממנו יוצאת הנגינה והשירה, ומקום אחיזת כלי הנגינה – להפעלת איברי הגוף והנפש.

נגינה פנימית היונקת ממקור טהור מרוממת הרוחניות לאהבה ויראה, כפי שבאר הרב קוק זצ"ל את הזוהר הקדוש:

"קדושת ישראל היא שיר-אל" (תיקוני זוהר, י' ).

(בראשית = שי"ר תא"ב, ישראל = שי"ר א"ל).

שי"ר = שכל – יכולת – רצון, והרצון הוא סעיף מעץ החיים כולו.

זה סוד שי"ח: שכל – יכולת – חיים. (אורות הקודש ד', תקנ"ה, ה' – מבוסס על אוה"ק ג', ע"ג).

מסקנה: הרוצה להשפיע, יקדש אוזניו.

בד בבד עם הקריאה למאזינים ולבני התורה ישנה כאן גם קריאה לאחיי בעלי המנגן השואפים להתעלות אמיתית ואוהבים את עמם:

עד שייבנה המקדש במהרה בימינו ומשיח כבר יעזור לנו לברר כיאות, בואו נקדם את הזיכוך אנו. ננגן רק שירים שעברו סינון מרצונות זרים לקדושה, תוך לימוד הנושא עם תלמידי חכמים הבקיאים בפנימיות התורה ובחכמת הניגון ומי שיחפש ברצינות ימצא. שהרי גם נגינה, שירה וריקוד, נכללו במצוות "ולא תלכו בחוקות הגויים", ובטח שב"לא תחנם" - אפשר כבר להחזיר את החן מהגלות . . .

בתפקידנו כמנתבי נשמות, כ"מעצבי פנים", ה' מזכנו להשפעה על עם ישראל המתוק בדור הכי עוצמתי שלו, ובוודאי אנו חייבים להשתלם בפן זה של התורה, כדי לפתח חוש אבחנה דק בין נגינה קדושה – ובין להבדיל מזיקה היונקת השראתה ממקורות לא לנו.

חובה עלינו לחפש את הצרכים הפנימיים האמיתיים, לזהותם, ולטפל בהם ע"י תיעולם, כי בזה תלויה הגאולה, בימים אלו, על תפר של קריסת מערכות, הצפת הארץ בגלי רדידות, תאוותנות ופירוד – ובמקביל עליית ותקומת הנהגה שלא מתביישת לקרוא בשם ה', וכמובן – ללמד את העם לשיר לו.

בברסלב מדובר רבות על "שיר שיתער לעתיד", שמסמן את העבודה והתכלית:

"...כי כשהמדמה מבולבל, נופל האדם לתאוות ולמיני פגמים. אבל כשהמדמה הוא זך ונקי, ניצול מתאוות, מכפירות ומכל מיני טעויות, וזוכה לאמונה בשלמות, אמונת השגחה פרטית, וע"י זה זוכה לשיר שיושר לעתיד, היינו שזוכה לשיר רק ניגונים שעל ידם מתעוררים לה' יתברך, כמו שיהיה לעתיד, שאז יעסקו כל ישראל רק בניגונים שמתעוררים על-ידם להתקרב להשם יתברך".

יהי רצון שנזכה לשטוף את הארץ בצלילים שמחברים אותנו – אל עצמנו ועצמיותנו, אחד אל השני, וכולנו יחד אל אבינו שבשמים.

כותב המאמר הוא מחבר הספר "כוח השירים והצלילים. השפעתם על הנפש, על הרצון ועל תיקון אדם והעולם".

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלתאחרונה

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

אומנם לא קשור רק לגלישהשמעונה

אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב

אני חושבתoo

שבשליטה עצמית יש מרכיבים:

רצון

טריגרים

מודעות

יישום

התמדה

בגלישה יש

רצון-

1. כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)

2. מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)

טריגרים-

1. מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)

2. כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)

מודעות

יישום

התמדה

דומים בכל נושא של שליטה עצמית

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולד

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

חן חן.נחלת

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אנימרגישה שזה ממש כמו התמכרותשמעונה

זה לא כמו; זו התמכרות שצריך להיגמל ממנה.נחלתאחרונה

זה הכל גלישאות...4ne1

אולי יעניין אותך