פורום אקטואליה וחדשות
בהנהלת: מרדכי , שלומי20104
מכתב פתיחה
האם צהל צריך לגייס חייל בן 28 נשוי ואב לילדים לשנה וחצי????אוהב א"י והעם 1
האם שונא ארץ ישראל והעםנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך כ"ז בטבת תשפ"א 09:09
צריך לפתוח ניק שמשמיץ בכל רגע נתון כל יהודי שחושב על ארץ ישראל ועמ''י ולקרוא לו 'אוהב א''י והעם?די! שחרר אותנו ממך!
עוד לא הבנת שאין כאן בפורום אף אחד שמתייחס אליך ברצינות? אז אחד מה2 או שאתה טיפש גמור שאתה חושב שמתייחסים אליך ברצינות ויש לך סיכוי בצורה כזו לשכנע מישהו ולכן אתה ממשיך בטיפשותך למרות שזה חסר סיכוי.
או שכל המטרה שלך לעצבן אבל אז מה הקשר לשם הניק שלך 'אוהב א''י והעם' כי אמנם אתה לא מוצלח במיוחד בזה אבל לפעמים אתה מצליח.
לא מבין. האם השאלה לא רלבטית?אוהב א"י והעם 1
איזה צורה יש לפורום שכולם חושבים אותו דבר וההבדל היחיד שיש בין המשתתפים הוא מי האליל שלו על הסקלה הימנית?
איזה צורה יש לפורום שבו קובעים קביעות אישיות לא ענייניות?
מחול מחול מחול.
ביום כפור מחול לך מבחינתי על עבירות של בין אדם לחברו.
באהבה
השאלה לא רלוונטיתנחשון מהרחברון
בגלל סיבה אחת פשוטה.
התשובה לא מעניינת אותך אלא להשמיץ מישהו.
יש כאן מגוון של דיעות. נכון אין כאן שמאלנים כי בכ''ז מה יש להם לעשות בפורום של ערוץ 7.
הבעיה איתך היא לא בדיעות המקולקלות שלך (לדעתי) אלא בגישה שמתחילה בהשמצות וחיפוש הרע בכל דבר שעושה מישהו שמחזיק בדיעה הפוכה ממך ומסתיימת בביקורת כ''כ לא עניינית על כל דבר וניתוק מההקשר.
שאלה אחרת האם צה''ל צריך לגייס חיילים ולשלם להם בשביל תחנת רדיו? חיל חינוך? התנדבות עם מסתננים? עיתון במחנה? להקות צבאיות? לגייס 'מפורסמים' ולעשות כאילו הם בצה''ך עם יחס וי אי פי? אז לא, לא מעניין גיל של חייל ומצב משפחתי שלו. (במאמר מוסגר מעניין אורך השירות אבל אותך לא מעניין כי הנקודה היא בכללי על כל מסלול ההסדר ולא סמוטריץ אז אתה נטפל לנתונים האישיים שלו בלי לשים לב למגמה שקיימת) מעניין מה עושים עם אותו חייל. במה סמוטריץ רע יותר מלפיד? כי הוא היה יותר שנים(וקיבל מקפצה לקריירה) כי בוא התגייס בגיל מוקדם יותר? במה הוא תרם למדינה? במה נועה קירל/מרגי/כל סלב אחר שמתגייס תורם יותר בכך שהוא מתגייס בגיל 18 בלי ילדים? כי הוא 'לוקח' פחות תקציב כת''ש? מבטיח לך שמבחינת השקעה של המדינה הם קיבלו (בתשתיות חינוך תרבות) יותר מסמוטריץ' בקדומים.
אז מה הטענה שלך בדיוק?
התשובה לא מעניינת אותך אלא להשמיץ מישהו.
יש כאן מגוון של דיעות. נכון אין כאן שמאלנים כי בכ''ז מה יש להם לעשות בפורום של ערוץ 7.
הבעיה איתך היא לא בדיעות המקולקלות שלך (לדעתי) אלא בגישה שמתחילה בהשמצות וחיפוש הרע בכל דבר שעושה מישהו שמחזיק בדיעה הפוכה ממך ומסתיימת בביקורת כ''כ לא עניינית על כל דבר וניתוק מההקשר.
שאלה אחרת האם צה''ל צריך לגייס חיילים ולשלם להם בשביל תחנת רדיו? חיל חינוך? התנדבות עם מסתננים? עיתון במחנה? להקות צבאיות? לגייס 'מפורסמים' ולעשות כאילו הם בצה''ך עם יחס וי אי פי? אז לא, לא מעניין גיל של חייל ומצב משפחתי שלו. (במאמר מוסגר מעניין אורך השירות אבל אותך לא מעניין כי הנקודה היא בכללי על כל מסלול ההסדר ולא סמוטריץ אז אתה נטפל לנתונים האישיים שלו בלי לשים לב למגמה שקיימת) מעניין מה עושים עם אותו חייל. במה סמוטריץ רע יותר מלפיד? כי הוא היה יותר שנים(וקיבל מקפצה לקריירה) כי בוא התגייס בגיל מוקדם יותר? במה הוא תרם למדינה? במה נועה קירל/מרגי/כל סלב אחר שמתגייס תורם יותר בכך שהוא מתגייס בגיל 18 בלי ילדים? כי הוא 'לוקח' פחות תקציב כת''ש? מבטיח לך שמבחינת השקעה של המדינה הם קיבלו (בתשתיות חינוך תרבות) יותר מסמוטריץ' בקדומים.
אז מה הטענה שלך בדיוק?
לא הזכרתי שמות!!!!אוהב א"י והעם 1
כשנלחמתי בלבנון ב82 היה ידוע שמשתדלים לא להעמיד בסכנה מיידית בעלי משפחה. זה לגבי אנשי מילואים.
כשהייתי בסדיר לא נתקלתי באנשי סדיר בעלי משפחה פרט לדרוזים ובדואים. לכן אני שואל את השאלה.
לא כל מי שמתנדב במיוחד מי שבגיל 28 , בעל משפחה ומוכן להתגייס רק לשנה וחצי הצבא צריך לקבל אותו!!!!!
איך שלא תסתכל על זה זה נראה שיש כאן הרבה הרבה ויטמין P . זה לא אופציה לאנשים מהישוב.
שקרןנחשון מהרחברון
בוא נקרא ביחד מה כתבת כאןנחשון מהרחברון
רוגל אלפר: סמוטריץ' הוא אויב שלי, הרבה יותר מהאזרחים הלבנוני - אקטואליה וחדשות
ואז נראה ששעמם לך אז אתה ממחזר את אותם טענות
ואז נראה ששעמם לך אז אתה ממחזר את אותם טענות
אז נכון. הגנתי עליו אמרתי שהוא לא גזען....אוהב אי והעם 2
... לפעמים אני קורה גם לילד שלי מפונק. כל שאר הפרטים הם אמת .עכשיו אני עדין תמיה באופן כללי איך אפשר לקבל דחיה ארוכה כל כך לשרות קצר כל כך . לאיזה שקר אתה בדיוק מתכוון.
הגנת עליו?!?!?נחשון מהרחברון
טענת שלא הזכרת שמות אבל כולם יודעים שזאת הטענה הממוחזרת שלך ויודעים לאן אתה לוקח את זה
אז מה? אני חוזר על השאלה....אוהב אי והעם 2
.... איך אפשר לקבל דחיה ארוכה כל כך לשרות קצר כל כך? זה השרשור ואם יש תשובה אז בבקשה תענה.
כי זה החוק במדינת ישראלנחשון מהרחברון
ומאות אנשים עושים זאת כל הזמן.
מספיק טוב בשבילך?
הבעיה שאתה לא שואל על תופעה אלא על אדם שאתה מעוניין להשמיץ וטוען שלא אמרת שמות.אז חלאס איתך.
מספיק טוב בשבילך?
הבעיה שאתה לא שואל על תופעה אלא על אדם שאתה מעוניין להשמיץ וטוען שלא אמרת שמות.אז חלאס איתך.
אני גם כן דחיתי כעתודאי אבל לא לעשר שנים. וגם...אוהב אי והעם 2
..אולצתי לחתום קבע .
ועדיין חוק הגיוסנחשון מהרחברון
מאפשר זאת. נראה לי בזמנו זה עוד היה חוק טל.
מסלול הסדר/גבוהה מאפשר דברים שונים מעתודה. הוא אומר שהמדינה מכירה בתרומה של מי שלומד תורה ובעצם סמוטריץ תרם 11 וחצי שנים לא שנה וחצי. ככה המדינה רואה את זה
מסלול הסדר/גבוהה מאפשר דברים שונים מעתודה. הוא אומר שהמדינה מכירה בתרומה של מי שלומד תורה ובעצם סמוטריץ תרם 11 וחצי שנים לא שנה וחצי. ככה המדינה רואה את זה
מדהים! תודות לו שטחי c נקיים מהתנחלויות של פלסטינים.אוהב אי והעם 2
לא. אלא תודות לך העתודאינחשון מהרחברון
ולבן שלך השיריונר ולגנץ וללפיד ולחולדאי ולכל אותם מאות אלפי חיילים שעשו 3 שנים ומה לעשות עדיין יש התנחלויות ערביות בא''י.
אז אין שום משמעות לשום שירות? יש.
אז אין שום משמעות לשום שירות? יש.
חודש טוב יהודי יקר.אוהב אי והעם 2
אשלח לך משהו שכתבתי היוםנחשון מהרחברון
אמת ויציב!!! רבים וטובים ממני מאסו במנהיגי הארץ הזאת.אוהב א"י והעם 1
והקשר?נחשון מהרחברון
ודרך אגב תשתדל לפחות להגיב מאותו ניק כל פעם.
קטונתי להשוות אבל....אוהב אי והעם 2
ברגע שאליהו הנביא, עמוס הנביא,ירמיהו הנביא, שמעון בן שטח וכל הגדולים יצאו בחרוף נפש נגד מלכי ישראל ויהודה הם לרגע לא מאסו בארץ חמדה.
לך אין מושג כמה יש בי אהבת ארץ ישראל. שלא תתעה חלילה לחשוב שאם אני מטרלל אותכם על ההפקרות השלטונית אז אני מואס בארץ חמדה. הנסיבות מביאות את האדם לעזוב את הארץ. הנסיבות יכולות גם למנוע את כניסתו לארץ אבל כמו כל יהודי בכל אתר ואתר אהבת ארץ ישראל ועם ישראל היא נר לרגלי. אני חוזר ואומר את זה ולכם פשוט נוח להשמיץ וזה בסדר.
לך אין מושג כמה יש בי אהבת ארץ ישראל. שלא תתעה חלילה לחשוב שאם אני מטרלל אותכם על ההפקרות השלטונית אז אני מואס בארץ חמדה. הנסיבות מביאות את האדם לעזוב את הארץ. הנסיבות יכולות גם למנוע את כניסתו לארץ אבל כמו כל יהודי בכל אתר ואתר אהבת ארץ ישראל ועם ישראל היא נר לרגלי. אני חוזר ואומר את זה ולכם פשוט נוח להשמיץ וזה בסדר.
כשאתה משמיץ בצורה לא ענייניתנחשון מהרחברון
כל מנהיג ומנהיג שקורא לעצמו ימין ומסתנוור מהערצה מכל שמאלן חסר אידיאולוגיה אני לא מאמין לך שהבעיה האמיתית שלך היא המנהיגים.
מלבד זאת כשהמדינה עושה משהו טוב. מאפשרת למי שלומד תורה לדחות את שירותו בכמה שנים ולקצר את השירות הצבאי מתוך הערכה ללימוד תורה. אתה מגלה שהיה מישהו שעשה את זה והופך את זה לחיסרון שלו ושל המדינה. כמה צביעות יש בך!
אתה ממש מגעיל אותי. וזה לא צורת כתיבה/דיבור שאני מרבה להשתמש בה אם בכלל אבל אתה עובר כל גבול בצביעות ובצדקנות המזוייפת הזאת
מלבד זאת כשהמדינה עושה משהו טוב. מאפשרת למי שלומד תורה לדחות את שירותו בכמה שנים ולקצר את השירות הצבאי מתוך הערכה ללימוד תורה. אתה מגלה שהיה מישהו שעשה את זה והופך את זה לחיסרון שלו ושל המדינה. כמה צביעות יש בך!
אתה ממש מגעיל אותי. וזה לא צורת כתיבה/דיבור שאני מרבה להשתמש בה אם בכלל אבל אתה עובר כל גבול בצביעות ובצדקנות המזוייפת הזאת
נו באמת ביבי איש ימין?אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך א' בשבט תשפ"א 15:19
השמצתי את בוגי יעלון?השמצתי את בנט?
השמצתי את סער?
אתם פשוט לא מסוגלים להבין שרק הימין לכאורה עושה שלום ופוגע בארץ ישראל. בנוסף גם גורם לפירוד בעם כאשר אתם חלק מהתפאורה.
דבר נוסף כמה שנים דחיה זה לא 10 שנים ואם זה נראה לך הגיוני אז זה יותר מגעיל.
לא הוא לא ימיןנחשון מהרחברון
אבל אתה מחפש משיחים שמאלנים. ובוגי הרבה יותר שמאל מביבי..
אתה לא משמיץ אותם מסיבה אחת ויחידה. כי הם רק לא ביבי.
רבין חביבך התחיל את השלום המטופש הזה שנקרא מדינה ערבית באוסלו.
דחיה של עשר שנים? הארכת שירות של 9 שנים!!! הבנאדם שירת את המדינה בלימוד תורה עשר שנים שלמות! בצורה חוקית שהמדינה מכירה בה. ופתאום הצדיק הגדול צאוסטרליה נזעק נגד לימוד תורה כי זה משרץ את רק לא ביבי-סמוטריץ
אתה לא משמיץ אותם מסיבה אחת ויחידה. כי הם רק לא ביבי.
רבין חביבך התחיל את השלום המטופש הזה שנקרא מדינה ערבית באוסלו.
דחיה של עשר שנים? הארכת שירות של 9 שנים!!! הבנאדם שירת את המדינה בלימוד תורה עשר שנים שלמות! בצורה חוקית שהמדינה מכירה בה. ופתאום הצדיק הגדול צאוסטרליה נזעק נגד לימוד תורה כי זה משרץ את רק לא ביבי-סמוטריץ
כרגיל, העובדות לא מעניינות אותך...הסטורי
כי כבר ענו לך ואתה ממשיך ללעוס את הטענות.
מי שאתה מדבר עליו, כש'לא הזכרתי שמות, נו באמת...
קיבל כמו עשרות אלפי אחרים, דחיה לצורך לימוד תורה. טוב או לא טוב, זה דיון לשרשור אחר, מדינת ישראל מאפשרת זאת בלי הגבלה.
כשהוא הפסיק ללמוד תורה, הוא הודיע לצבא שכבר אינו ב'תורתו אומנותו' והיה מוכן להתגייס מייד. כיוון שהצבא, משיקוליו שלו, התעכב מלגייס אותו, הוא המשיך בנתיים בפעילות המבורכת לשמירת אדמות ארץ ישראל, במסגרת זו הוא גם למד משפטים.
לעומת רבים אחרים, שבגילו ומצבו לא התגייסו כלל, הוא התאמץ כן להתגייס וזירת בתפקיד בו באמת הואיל.
נ.ב. את כל זה כתבתי בשביל מישהו שיקרא ועלול להשתכנע. אותך העובדות לא מעניינות, כל מה שמעניין אותך זה להשמיץ. לגביך אין לי אלא לחזור על ההצעה ללכת לפסיכולוג...
מי שאתה מדבר עליו, כש'לא הזכרתי שמות, נו באמת...
קיבל כמו עשרות אלפי אחרים, דחיה לצורך לימוד תורה. טוב או לא טוב, זה דיון לשרשור אחר, מדינת ישראל מאפשרת זאת בלי הגבלה.
כשהוא הפסיק ללמוד תורה, הוא הודיע לצבא שכבר אינו ב'תורתו אומנותו' והיה מוכן להתגייס מייד. כיוון שהצבא, משיקוליו שלו, התעכב מלגייס אותו, הוא המשיך בנתיים בפעילות המבורכת לשמירת אדמות ארץ ישראל, במסגרת זו הוא גם למד משפטים.
לעומת רבים אחרים, שבגילו ומצבו לא התגייסו כלל, הוא התאמץ כן להתגייס וזירת בתפקיד בו באמת הואיל.
נ.ב. את כל זה כתבתי בשביל מישהו שיקרא ועלול להשתכנע. אותך העובדות לא מעניינות, כל מה שמעניין אותך זה להשמיץ. לגביך אין לי אלא לחזור על ההצעה ללכת לפסיכולוג...
למה שרות של שנה וחצי?אוהב אי והעם 2
כבר בחשנו בזה בעברהסטורי
לזה הצבא גייס אותו לפי צרכי הצבא, כמו כל מי שמתגייס מאוחר.
ממש כמו בגמרא:אוהב אי והעם 2
״ אם אינו ענין לחוץ לזמנו תנהו לענין חוץ למקומו״ יפה הבנתי עכשיו את הספור.
מה מטרת השאלה?בן מכיר
האם לגרום שינוי כך שלא יהיה ניתן לאנשים להתחתן לפני הצבא? לחייב גיוס בגיל 18?
כי אם לא, לא הבנתי את השאלה.
<צ><צ><צ><צ>
זה החוק לא? גיום בגיל 18 וזהו. כמובן יש עתודאים כמוני...אוהב אי והעם 2
.... למשל שקבלו דחיה והארכת שרות . מי שמתחתן בינתיים אז שלא יתגייס. הצבא פוטר אותו ממילא. זה לא תוכנית כבקשתך.
הצבא לא פוטר את מי שמתחתןבן מכיר
אני מכיר כאלה שמשכו את לימוד התורה עד גיל 24...אוהב אי והעם 2
והצבא פטר אותם משרות סדיר. כמובן שהוא הכשיר אותם לשירות מילואים. זאת גם הדרך הכלכלית הנכונה מבחינת המדינה. מי שמתגייס בכל זאת זה אלה שמתעקשים מסיבות שונות ומשונות.
אז בתור אחד שדוחה כרגע גיוסנחשון מהרחברון
אם אתה חרדי בגיל 22-24 אתה מקבל כבר פטור. אם אתה דתי לאומי (כמוני וכמו סמוטריץ) עד גיל 28 אתה חייב גיוס ולא יכול לקבל פטור. רק אחרי גיל 28 אתה יכול לקבל פטור.
מי שמחליט לסייפ רת לימודי בישיבה בגיל 27 וחצי מגויס עקרונית ל3 שנים כן אפשר לעשות הסדר מרכז/הסדר/נצח ולשרת בין 9 חודשים לשנתיים.
מי שמחליט לסייפ רת לימודי בישיבה בגיל 27 וחצי מגויס עקרונית ל3 שנים כן אפשר לעשות הסדר מרכז/הסדר/נצח ולשרת בין 9 חודשים לשנתיים.
אתה מזכיר לי ...אוהב אי והעם 2
שהייתי בארץ בין השנים 2013 ל2015 באתי חבוש כיפה שחורה. ואז חברי מלפני שנים התפלאו איך שנעשיתי דתי כל כך חרדי. מכוון שבני הלכו לישיבה תיכונית החלטתי ללכת עם כפה סרוגה ושוב הדביקו לי תויוות. בסוף לקחתי כיפה הכי פשוטה ואז באה אלי מישהי ביציאה שאני בכלל לא דתי ושאני הולך עם כפה של חתונות.
הגישה הסקטוריאלית הזאת ממש לא מביאה תיקון עולם.
הגישה הסקטוריאלית הזאת ממש לא מביאה תיקון עולם.
הגישה היא של צה''לנחשון מהרחברון
אם למדת בישיבה המוגדרת חרדית אתה מקבל פטור מוקדם. אם ךמדת בישיבה המוגדרת דתית לאומית רק בגיל 28 יגיע הפטור.
הגישה הסקטוריאלית הזאת היא לא שלית זו המציאות שבצהל מחליטים לפיה סמוטריץ לצד בישיבת קדומים מוגדרת דתית לאומית ולא זכאי לפטור עד אחרי גיל 28
הגישה הסקטוריאלית הזאת היא לא שלית זו המציאות שבצהל מחליטים לפיה סמוטריץ לצד בישיבת קדומים מוגדרת דתית לאומית ולא זכאי לפטור עד אחרי גיל 28
והוא למד בישיבה עד גיל 28 רק דברי קודש.אוהב אי והעם 2
ומקביל עשה עוד דבריםנחשון מהרחברון
כמו רוב האברכים שבמקביל עובדים כדי להתפרנס.
הוא החליט במקום לעבוד ולהתפרנס ללמוד משפטים כדי ךהועיל לעמ''ית לא על חשבון הזמן בישיבה (ע''פ חוק יש מספר שעות שצריך להיות) אלא בנוסף.
הוא החליט במקום לעבוד ולהתפרנס ללמוד משפטים כדי ךהועיל לעמ''ית לא על חשבון הזמן בישיבה (ע''פ חוק יש מספר שעות שצריך להיות) אלא בנוסף.
עזוב את האובססיבי הזה - העובדות לא מעניינות אותוהסטורי
כפי שעניתי לו כאן:
כרגיל, העובדות לא מעניינות אותך... - אקטואליה וחדשות
וכבר ענו לו את זה כמה פעמים בעבר - סמוטריץ' הודיע לצבא שהוא כבר לו לומד בישיבה וביקש להתגייס. בזמן שהצבא התעקב מלגייס אותו, הוא למד משפטים. גם את זה הוא לא עשה בשביל כסף (שזו למשל הסיבה שהאובססיבי גר בגללה באדמה טמאה) - אלא בשביל לשמור על אדמות הארץ.
כרגיל, העובדות לא מעניינות אותך... - אקטואליה וחדשות
וכבר ענו לו את זה כמה פעמים בעבר - סמוטריץ' הודיע לצבא שהוא כבר לו לומד בישיבה וביקש להתגייס. בזמן שהצבא התעקב מלגייס אותו, הוא למד משפטים. גם את זה הוא לא עשה בשביל כסף (שזו למשל הסיבה שהאובססיבי גר בגללה באדמה טמאה) - אלא בשביל לשמור על אדמות הארץ.
הסטורי אומר שזה לא במקביל.אוהב אי והעם 2
אגב לא ידעתי שגם מותר לעבוד במקביל.בכל מקרה המסלול של איש ממש לא מסלול שכל אחד אחר מהציונות הדתית יכל לעשות בזה הני בטוח. כל הכבוד שאנשים יודעים להסתדר ודרך אגב גם להקים משפחה לעילה ועילה. ישר כוח.
מתברר שכולם יכוליםנחשון מהרחברון
נקודתית לגבי זה הוא התחיל נמקביל ואז עד שהצבא גייס אותו המשיך.
העובדות לא מעניינות אותך בעזה מפסיק להגיב לך.
העובדות לא מעניינות אותך בעזה מפסיק להגיב לך.
אין צורך להגיב. יש כאן קומבינה גאונית.אוהב אי והעם 2
אין צורך להגיב, יש כאן אובססיה חולנית...הסטורי
אז למה הגבת?אוהב א"י והעם 1אחרונה
חבל שאתה ושכמותך אוהבים להשמיץ ולא לקבל את העובדה שבפורום הזה יש דיעות ענייניות אחרות על פוליטיקאים ומדיניות שלטון. אין שום טעם להביע דיעה בפורום שחושב כמוך.
העלבונות שלך פשוט חוסכים לי להכנס לבית מרקחת ולבקש קילו מסמרים. אני אמשיך לשרשר את דעותי . ואתה ושכמותך תמשיכו להתריס בצורה לא עניינית ללא שמץ של מושג עלי ועל נסיבות עזיבתי את ארץ ישראל.
לאף אחד אין מונופול על אהבת ארץ ישראל. לאף אחד אין זכות לערער על אהבת ארץ ישראל.
באהבה
אוהב ארץ ישראל ועם ישראל.
ישנם הרבה אנשים שהצבא פוטר מגיוס בגלל סיבות רפואיותאוא"ר
חלק מהם נאבקים ונלחמים כדי להתגייס וכולם מעריכים אותם, למה במקרה הזה הגיוס הופך להיות כקלף רע?
אתה יודע כמה קשה להיות בצבא נשוי עם ילדים? כמה מסירות?
אתה תתקוף אותו גם אם הוא לא היה מתגייס כלל., אז השאלה שלך צריכה להיות אחרת. למה הוא לא התגייס קודם לכן?
התשובה לזה היא פשוטה, כמו שאדם עם בעיות רפואיות מתגייס, אע"פ שהוא פטור, כי הוא מרגיש שזו היא חובתו, כך הוא עשה את מה שהיה נראה לו הכי נכון למדינת ישראל.
אתה אולי תטען שהוא עשה את זה בשביל עצמו, אבל כבר מעשיו הוכיחו בהקמת רגבים ועוד ועוד שהוא פועל למען עמ"י...
אתה יודע כמה קשה להיות בצבא נשוי עם ילדים? כמה מסירות?
אתה תתקוף אותו גם אם הוא לא היה מתגייס כלל., אז השאלה שלך צריכה להיות אחרת. למה הוא לא התגייס קודם לכן?
התשובה לזה היא פשוטה, כמו שאדם עם בעיות רפואיות מתגייס, אע"פ שהוא פטור, כי הוא מרגיש שזו היא חובתו, כך הוא עשה את מה שהיה נראה לו הכי נכון למדינת ישראל.
אתה אולי תטען שהוא עשה את זה בשביל עצמו, אבל כבר מעשיו הוכיחו בהקמת רגבים ועוד ועוד שהוא פועל למען עמ"י...
למה זה לא אופציה לכל אדם מן הישוב?אוהב א"י והעם 1
אני אענה מכמה מישורים:אוא"ר
א. כי לציבור שלנו יש כח ורצון להאבק על זה.
ב. התורה היא ערך עליון בניגוד לשאר הערכים.
ג. הרבה אנשים בגיל כזה חושבים בעיקר על עצמם ופחות על הצורך הציבורי לפיכך אי אפשר לפתוח אפשרות כזו לקהל הרחב כי אז לא יהיה לנו צבא.
בחור שהולך ומשקיע מעצמו סך שנים כדי לשבת וללמוד תורה, וגם אחרי חתונה הוא ממשיך ללמוד אע"פ שהתנאים לא הכי טובים(בלשון המעטה), הוא בחור שמוכח עליו(לרוב) שמעשיו הם למען טובת המדינה ולא לטובת עצמו ולפיכך מאפשרים לו את האפשרות הזו. אם הוא אחרי סך שנים של לימוד תורה הוא הולך ועושה גם תואר, תוך כדי שהוא ממשיך ללמוד בישיבה, אני מחזיק לו שהוא עושה זאת בגלל טובת הציבור(גם אם אני לא מסכים עם המעשה הזה), ואם אח"כ הוא עוד מתעקש להתגייס למרות שיש לו אישה וילדים והוא יכול לקבל 'פטור' אז...
נק' ההנחה שלי שאדם כנ"ל הוא אדם שאכפת לו מהמדינה ולכן אני מחזיק את מעשיו לטובת המדינה בתורת 'חזקה', במידה ויוכח אחרת אני אשנה את דעתי עליו. לדעתי במקרה שאתה 'רומז' עליו לא הוכח אחרת אלא אדרבה המעשים שלו מחזקים את דעתי עליו.
האם זה אומר שעם הכל אני מסכים? לא.
האם זה אומר שאין טעויות? לא.
האם זה אומר שאין לפעמים אגו? נגיעות אישיות? פוליטיקה קטנה? לא.
כולנו בני אדם, אנחנו לא מושלמים(אע"פ שאנחנו שואפים) ולכולנו יש טעויות. אבל השאלה היא מה העיקר? מה המנוע המרכזי של האדם למעשים שלו? וכאן אני מחזיק שאדם כנ"ל הוא בעיקר חושב על טובת המדינה.
ב. התורה היא ערך עליון בניגוד לשאר הערכים.
ג. הרבה אנשים בגיל כזה חושבים בעיקר על עצמם ופחות על הצורך הציבורי לפיכך אי אפשר לפתוח אפשרות כזו לקהל הרחב כי אז לא יהיה לנו צבא.
בחור שהולך ומשקיע מעצמו סך שנים כדי לשבת וללמוד תורה, וגם אחרי חתונה הוא ממשיך ללמוד אע"פ שהתנאים לא הכי טובים(בלשון המעטה), הוא בחור שמוכח עליו(לרוב) שמעשיו הם למען טובת המדינה ולא לטובת עצמו ולפיכך מאפשרים לו את האפשרות הזו. אם הוא אחרי סך שנים של לימוד תורה הוא הולך ועושה גם תואר, תוך כדי שהוא ממשיך ללמוד בישיבה, אני מחזיק לו שהוא עושה זאת בגלל טובת הציבור(גם אם אני לא מסכים עם המעשה הזה), ואם אח"כ הוא עוד מתעקש להתגייס למרות שיש לו אישה וילדים והוא יכול לקבל 'פטור' אז...
נק' ההנחה שלי שאדם כנ"ל הוא אדם שאכפת לו מהמדינה ולכן אני מחזיק את מעשיו לטובת המדינה בתורת 'חזקה', במידה ויוכח אחרת אני אשנה את דעתי עליו. לדעתי במקרה שאתה 'רומז' עליו לא הוכח אחרת אלא אדרבה המעשים שלו מחזקים את דעתי עליו.
האם זה אומר שעם הכל אני מסכים? לא.
האם זה אומר שאין טעויות? לא.
האם זה אומר שאין לפעמים אגו? נגיעות אישיות? פוליטיקה קטנה? לא.
כולנו בני אדם, אנחנו לא מושלמים(אע"פ שאנחנו שואפים) ולכולנו יש טעויות. אבל השאלה היא מה העיקר? מה המנוע המרכזי של האדם למעשים שלו? וכאן אני מחזיק שאדם כנ"ל הוא בעיקר חושב על טובת המדינה.
בגלל שהשרות הוא שנה וחצי ולא במקצוע ....אוהב אי והעם 2
...שהצבא אפשר לו ללמוד, כעתודאי לשעבר קשה לי לקבל את מה כתבת.
כאחד שהמציאות הישראלית מוכרת לו היטב זה נראה יותר שרות צבאי בשביל הרזומה. אני מבקש סליחה מראש אבל זה מזכיר לי עובד במשרה ציבורית שפרש לגמלאות בגיל 49 עם פנסיה מהחלומות וכאת פעיל בעומותה כדי לא להיות בבית יותר מידי ולריב עם אשתו.
יש אנשים שיודעים להסתדר.
כאחד שגידל 4 בנים בגילאים קרובים אחד לשני בלי עזרה של הורים או חמים קשה לי להאמין שזה אפשרי לעשות ולהוציא תואר שני באוניברסיטה.
כאחד שהמציאות הישראלית מוכרת לו היטב זה נראה יותר שרות צבאי בשביל הרזומה. אני מבקש סליחה מראש אבל זה מזכיר לי עובד במשרה ציבורית שפרש לגמלאות בגיל 49 עם פנסיה מהחלומות וכאת פעיל בעומותה כדי לא להיות בבית יותר מידי ולריב עם אשתו.
יש אנשים שיודעים להסתדר.
כאחד שגידל 4 בנים בגילאים קרובים אחד לשני בלי עזרה של הורים או חמים קשה לי להאמין שזה אפשרי לעשות ולהוציא תואר שני באוניברסיטה.
לא חייבתי אותך לקבל את מה שכתבתי. ההבדל בינינו הואאוא"ר
שאני מחזיק מאדם שמשקיע את שנות צעירותו בלימוד תורה כאדם שאכפת לו מעמ"י ואתה מחזיק ממנו כאדם שאכפת לו מעצמו. כל השאר זה פרשנויות...
גם אני מעריך לומדי תורה. אבל כאשר גם לומדים משפטים....אוהב אי והעם 2
... עם תואר שני אז יש פו ענין של לעשות לביתו וזה בסדר. רק אך תציג פה איזה מעשה פטריוטי יוצא מהכלל.
א. ללמוד משפטים זה דבר שיכול להיעשות מתוך אידיאל...אוא"ר
ב. לא הבנת למה אני מתכוין...
ודאי שאדם עושה מעשים גם בשביל עצמו. אבל השאלה היא מה המניע המרכזי שלו בחיים. הרב קוק זצ"ל היה לוקח מדי פעם חופשות ונוסע לכרמל לנוח, החופשה הייתה בשביל שיוכל לעבוד יותר טוב בשביל הציבור. אדם שהולך ללמוד משפטים, גם אם זה לא מתוך אידיאל לתקן את מערכת המשפט אלא כי הוא רוצה הלפרנס את משפחתו, אם בכללי המעשים שלו הם למען עמ"י, כמו לימוד תורה, גיוס, הקמת עמותות וכו' אז גם המעשה הפרטי שנעשה לטובתו האישית היא חלק מתוך מערכת שלמה של חיים. אדם לא יכול לחיות אך ורק למען אחרים, יש לו משפחה, ילדים, הוא בעצמו צריך לאכול.
כאשר אדם מתעסק בצרכים הפרטיים שלו, אבל גם זה כדי שיוכל לעסוק כמו שצריך למען עמ"י, אז גם ההתעסקות בחיים הפרטיים היא חלק מההתעסקות בציבור.
אני חוזר ואומר שלא תמיד זה ככה, לא הכל מושלם ואנחנו לא מלאכים. השאלה היא מה עיקר החיים...
טוב אתה צודק. הכל ענין של הסתכלות.אוהב אי והעם 2
בזכות החברותה שלי זכיתי ללמוד יותר את משנתו של הרב קוק. אין ספק שכל כולו הוא אהבת ארץ ישראל ועם ישראל אבל הצעירים של היום באופן כללי נהנתנים תאבי שלטון, אצה להם הדרך. כמובן שאין לי כוונה לשייך תכונות אילו לאיש מסויים אבל קשה לא להיות סקפטי.
האמן לי כעתודאי לשעבר באמת מפליא אותי שמשהו יכול לעבור מסלול כזה. אם היה מתאפשר לי לעשות את זה בטוח היתי במקום אחר. אני במיוחד מתמקד בדחיה הארוכה והשרות המקוצר.
האמן לי כעתודאי לשעבר באמת מפליא אותי שמשהו יכול לעבור מסלול כזה. אם היה מתאפשר לי לעשות את זה בטוח היתי במקום אחר. אני במיוחד מתמקד בדחיה הארוכה והשרות המקוצר.
הוא למד משפטים בשביל לשמור על אדמות הארץהסטורי
במסגרת פעילותו ברגבים.
אבל היורד, שטוען שהוא אוהב את העם והארץ וממקום מושבו על סיר הבשר באוסטרליה, לא מפסיק להשמיץ אותם - גם לא מתבייש לטעון על אדם שמגיל שבע עשרה, כל עיסוקו הוא בענייני הכלל, שהוא ר"ל 'עשה לביתו'.
אבל היורד, שטוען שהוא אוהב את העם והארץ וממקום מושבו על סיר הבשר באוסטרליה, לא מפסיק להשמיץ אותם - גם לא מתבייש לטעון על אדם שמגיל שבע עשרה, כל עיסוקו הוא בענייני הכלל, שהוא ר"ל 'עשה לביתו'.
שלום לך היסטורי. סיר הבשר הוא בארץ הקודש...אוהב אי והעם 2
בני הבכור תודה לאל השתחרר מהצבא וגר בנתניה . יש לי בן שבעזרת השם יתגייס באוגוסט. ויש לי בן כשיסיים את לימודיו ילך לישיבה אני מקווה בארץ ישראל. ואני בעזרת השם אז יגיע גם כן. אין על ארץ ישראל ועם ישראל. למנהיגי מדינת ישראל יש הרבה מה לשפר לצערי.
אני יודע... אבל אני משתדל לדבר על העיקרון ולא על המקרה הפרטיאוא"ר
זה אופציה כל מי שרוצה ללמוד מוזמן ויכולנחשון מהרחברון
אני אציג את השאלה בפורום פחות הומוגני ונראה מה חושב רוב העם.אוהב אי והעם 2
בלי שמות כמובן.
באותה הזדמנות תבדוק גם מה רוב העם חושב על יורדהסטורי
שכל הזמן עסוק באובססיביות בהשמצת מדינת ישראל ומנהיגיה.
לא, החייל צריך לרצות מרצונו החופשירקלתשוהנ
אגב אני בדיוק באותה סיטואציה בדיוק רק עם 2 קטנים ב"ה יש מדינה יש צבא ויש לנו הכבוד לקחת חלק.
כל הכבוד. בן כמה אתה? האם נצלת את הזמן....אוהב א"י והעם 1
....בנוסף ללימוד תורה כמובן גם להוצאת תואר שני? האם השרות שלך הוא שנה וחצי?
אני לדוגמא כעתודאי התחייבתי לשרת שנה נוספת בקבע, כלומר שרתתי 4 שנים.
אני אשתורקלתשוהנ
כן הוא למד בישיבה עד הגיוס וילמד בעז"ה גם אחרי שישתחרר. לא עשה שום תואר, לא ראשון ולא שני.
לא, השירות קצר, הכשרה של לוחם ועוד חודש-חודשיים וזהו.
זה היה בחירה שלו, משערת שאם היה מחכה שיגייסו אותו בכוח לא היו נותנים לו אופציות איזה מסלול לעשות.
לא, השירות קצר, הכשרה של לוחם ועוד חודש-חודשיים וזהו.
זה היה בחירה שלו, משערת שאם היה מחכה שיגייסו אותו בכוח לא היו נותנים לו אופציות איזה מסלול לעשות.
״ולימוד תורה כנגד כולם״ חזק וברוך.אוהב אי והעם 2
תקשיב, אני כותב את ההודעה הזאת בשיא הרצינותהסטורי
אתה חייב למצוא פסיכולוג טוב, שיעזור לך להשתחרר מהתיסכולים והאובססיות. אני כבר מתחיל לחשוש לשלומך.
כבר הסבירו לך שלושים פעם, שבניגוד לגיל 18, שהצבא חייב לגייס על פי חוק, בגיל 28 הוא מגייס רק אם הוא רוצה. ממילא, בניגוד למי שהתגייס בגיל 18, ששליש מהם לא עושים כלום בצבא, מי שמגוייס בגיל מבוגר - זה רק אם הוא מועיל באמת.
אבל, העובדות לא מעניינות אותך. מעניין אותך ממקום מושבך על אדמה טמאה, להשפריץ כמה שיותר רפש על האנשים שמסורים כל כולם לכלל ישראל. כיוון שאני לא חושד שבשורש אתה אדם רע - אין לי ברירה אלא לחפש את הפתרון בתחום הפסיכולוגי.
כבר הסבירו לך שלושים פעם, שבניגוד לגיל 18, שהצבא חייב לגייס על פי חוק, בגיל 28 הוא מגייס רק אם הוא רוצה. ממילא, בניגוד למי שהתגייס בגיל 18, ששליש מהם לא עושים כלום בצבא, מי שמגוייס בגיל מבוגר - זה רק אם הוא מועיל באמת.
אבל, העובדות לא מעניינות אותך. מעניין אותך ממקום מושבך על אדמה טמאה, להשפריץ כמה שיותר רפש על האנשים שמסורים כל כולם לכלל ישראל. כיוון שאני לא חושד שבשורש אתה אדם רע - אין לי ברירה אלא לחפש את הפתרון בתחום הפסיכולוגי.
חודש טוב יהודי יקר.אוהב אי והעם 2
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר
על עצמו לדורותיו
טוףאריק מהדרום
בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.