אז אפתח את זה כאןלמה לא123

גדלתי בבית חרדי ממש.

גדלתי בבית שלימדו אותנו לאהוב כל אדם,בדגש על אדם ולא יהודי.

גדלנו באיזור חילוני/דתי/חרדי ,מעורב לגמרי.

אם היו ויכוחים אצלינו בשכונה,זה היה בעיקר מכיוון הליטאים על חב"ד ועל חסידים בכלל (הרגשנו סוג של התנשאות מצידם עלינו)

אבל לרוב כולם כולם חיו יפה בשלום ואחווה.

אבל,הופתעתי ממש.

באמת שלא ידעי שיש כ"כ הרבה תורה בציבור הדתי לאומי ,וזה לא כי הסתירו ממני,וזה לא כי דיברו נגד.

שכנים לידינו ומולינו היו דתיים ולא חרדים ושיחקנו איתם וכו

אלא כי זה מה שראו עיניי,אנשים שמבוקר עד ליל שקועים בעבודה,בית כנסת בשבילם זה רק לתפילות,אוכלים כשר הכי בסיסי.

לימוד תורה,אולי היה בגדר המלצה בלבד.

אני זוכרת את אמא שלי חוזרת משכנה שהיה לה קשר ממש טוב איתה,והיתה בהלם שהיא אוכלת חלב נוכרי.

חלקן הלכו עם מכנסיים ובלי כיסוי ראש.

מעלית שבת היתה לדתיים ולחילונים בבניין.

כל ליל שבת התכנסויות המוניות מתחת לחלון של בנים ובנות דתיים,שהתנהגו ברובם ממש בביזיון שה' ישמור.

אולי זה נשמע קצת חיצוני,אך כילד אתה בעיקר שופט לפי העיניים.

אף פעם לא לימדו אותי שאני יותר טובה מדתיים או מחילוניים,חשוב לי להדגיש את זה.

אני כותבת ממראה עיניי בלבד.

חברה טובה שעובדת בהייטק סיפרה לי איך הדתיים בעבודה שלה נוהגים בקלות ראש בין נשים לגברים,מעבר לצרכי עבודה.

עכשיו שלא תחשבו שאני מכלילה,היו גם הרבה יוצאי דופן אני מניחה.

אבל זו היתה הרוח במקום בו גרתי,והיו שם המון המון דתיים.

השאלה שלי היא מאיפה נובע הכעס של הדתיים על כך שאנו שופטים אותם?

זה מה שראיתי,

ואז הגעתי לכאן וראיתי באמת את מאחורי הקלעים,סיפורים של אנשים על מה שקורה אצלם בבית, המון תורה,אברכים

איפה אתם גרים?

למה לא פגשתי אתכם?

אתם מתחבאים?

התלבטתי הרבה אם לשלוח את הפוסט הזה,אבל באמת חשוב לי שתראו איך זה נראה מהעיניים שלנו.

אוהבת אתכם

פלונית

נזכרתי בעוד משהולמה לא123

בואו נגיד שנושאי השיחה של הילדים הדתיים היו הרבה יותר קרובים לשל החילונים מאשר לשלנו

דמויות מטלויזיה,וביטויים שממש לא היו מקובלים בבתים שלנו.

זה באמת מצער. אבל ממש לא אצל כולם.ד.

גם אני גדלתי בחברה מעורבתפה לקצת
והמשפחה המורחבת שלי הם דתיים לאומים שנמצאים על כל הקשת של מה שנקרא דתי.
יש כאלה שלא אוכלים חלב נוכרי וכיסוי ראש מלא וחצאיות ארוכות וחולצות צנועות ותפילות כל יום ויש כאלה עם כיסוי ראש ומכנסיים או אוכלים חלב נוכרי ומקפידים על 3 תפילות ביום וגם על לימוד תורה.

מה אני רוצה להגיד?
שזאת הכללה למרות שלא רצית להכליל.
דתי לאומי זאת הגדרה מאוד רחבה בעיניי, והיא כוללת בתוכה המון סוגים וסגנונות של אנשים ומשפחות.
אז יכול להיות שאת גדלת באזור שבו יש דתיים לאומיים מסגנון איקס ופחות נתקלת בסגנון וואי או זד.

וכן. יש הבדל בין דתיים לחרדים.
חרדים יותר סגורים ופחות חשופים ולכן סגנון הדיבור וההתנהגות היא שונה.
יש דתיים שאצלם אין בעיה לראות טלוויזיה ולצאת עם בנות בערב שבת ויש דתיים שאצלם אין טלוויזיה ויש הפרדה בין בנים לבנות.
אצל חרדים אין טלוויזיה ויש הפרדה וזהו. אין חלוקה רחבה כמו אצל הדתיים בנושאים האלה.
זה בדיוק מה שבאתי לומרלמה לא123

שכילד אתה יותר נוטה להכליל

ומה שראיתי בעיניים זה חלק מאוד גדול מהמיגזר הדתי לאומי שמתנהג בצורה מאוד מסוימת ומאוד מאוד רחוקה מהדרך בה גדלתי.

כשבגרתי הבנתי שבציבור הדתי יש דתיים לייט ממש,ושיש בני תורה חזקים כמו אצל החרדים.

אבל לצערי חלק גדול מאוד מהציבור החרדי נוטה ליפול בהכללות (כמו כולנו) ואולי זה גם נוח,ופשוט החילונים נצבעים בצבע אחד,וכך גם החילונים.

היה חשוב לי להסביר ולהראות איך זה נראה מהצד השני,וייתכן ומשם מגיעות ההכללות האלה.

שאלה שיש לי,האם הציבור הדתי לאומי החזק,מתרכז יותר ביהודה ושומרון? או בערים מסוימות?

או שיש הכל מהכל בכל מקום?

כי אני לא ממש חויתי את זה

עונה לךחצילוש
גם ביהודה ושומרון, אבל ממש לא רק. בהרבה ישובים, בצפון, במרכז ובדרום. ברמת הגולן, בירושלים, גרעינים תורניים שקיימים בערים רבות...
באופן הכי פשוטחדשכאן
להבין שישנם גוונים בתוך המגזר.
לא כל הד"ל X ולא כל החרדים Y.
עכשיו שלא לגופם של אנשים, יותר אפשרי להתמודד עם הדעות והשיטות.
אנחנו לא מתחבאים בכללחצילוש
פשוט לא יצא לך להיות במחוזותינו...
הייתה תקופה שגםekselion

לי הייתה חשיבה דומה על הציבור הזה

נו נו... מה כבר בעל תשובה טרי יכול להבין במצבים כאלה?

כמו שאמרת, לבעלי תשובה טריים יש ראיה דיי שטחית -כמו של ילדים.

לפני שנתיים בערך נפקחו לי העיניים, כיום המודל לחיקוי שלי הוא צדיק נסתר מהבית כנסת (דתי לאומי)

שחיי חיים נורמטיבים לחלוטין - התחזקתי המון ממנו.

אני מניח שיום אחד עליי לשתף אותו בזה.

זה מאוד מאוד תלוי איזור מגוריםמזמור לאל ידי
הפורום הוא יחסית מאוד דוסי לצערי/שמחתי
ורוב האנשים שבו באים מאיזור/רקע מסויים
לטוב ולרע... כאחד שגר בלא מעט מקומות
כמו גוש עציון, רמת גן, פתח תקווה, בית אל ואריאל
אני יכול להגיד לך שיש המון המון שוני בין הסביבה
בכל אחד מהם...
אני מרגיש שאני חייב לכתוב את זה כאןיוני קדוש

אני גר בשכונה שיש בה הכול בכול מכול כול.
עד גיל די קטן חשבתי שכל החרדים הם כמו שציינת, כמו שמתנהגים אצלך בבית.
ככל שגדלתי גיליתי עוד ועוד צדדים שלא ראיתי בכלל בכמה וכמה גוונים של הציבורר הדתי לאומי, למשל:
* הרבה אלימות פיזית בין ילדים גם ילדים בגילאי 6-7!
* גיליתי שגם חרדים מורידים את הכיפה כשהם משחקים כדורגל.
* לגיטימי לגמרי לעשן! גם הבחורים הכי חזקים בישיבה והכי 'צולערים' - מעשנים, (חלק מפסיקים לקראת השידוכים, חלק עוצרים בתקופת השידוכים ואחרי החתונה ממשיכים וחלק ממשיכים כרגיל).
* הנשים מכסות את הראש בפאות ארוכות ויקרות שמושכות את עיני כל העוברים והשבים.
* הרבה נשים לובשות חצאיות בגובה הברך ואפילו מעל הברך אבל שמות גרביונים שקופים.

* כשהייתי במלונית הדתיים הלאומיים היו בבית המדרש יותר מהרבה חרדים.

בקיצור, המגרעות קיימות בכל ציבור ואסור לעצום את העיניים. זה נחמד להסתיר את הפגמים שלי אבל לחשוף לכלל העולם את הפגמים של ציבורים אחרים.

אשמח לתגובתך  @למה לא123

יש לציין שאני מסכים עם רוב מה שכתבת ומה שהפריע לי זה שהיה נראה שאת מתעלמת מהפגמים של הציבור החרדי.
כמובן שגם בציבור החרדי יש יוצאי דופן, ויש אנשים נפלאים וקדושים, גדולי תורה ועושי חסד.

(כתבתי מכאב, אם דבריי נראים קשים מדי, תנסו להבין למה. תודה!)

(סורי, כואב לי שאתה בוחר לחשוף/הדגיש דווקא את הדברים הגרועיםמזמור לאל ידי
זה בדיוק מה שפותחת השרשור עשתה על הציבור הדת"ל, לא?יוני קדוש

לא. בטח לא בכזאת בוטות.מזמור לאל ידי
להיפך- היא אמרה שהיא הסתכלה מנקודת מבט מסוימת
והיא כבר לא שם...
אתה לעומת זאת- דווקא על השלילה שם את הדגש.
נכון, סבבה!יוני קדוש

אולי עוד כמה שנים אני כבר לא אהיה בנקודת המבט הזו ודעתי תשתנה לטובה...

אינשאללה...מזמור לאל ידי
לא, להיפך

היא אמרה שבתור ילדה היא הכירה את העולם הדתי רק דרך הסביבה שלה- דתיים אולי קצת לייט יותר (לא לקטול אותי), וכשהיא הגיעה לפה היא גילתה עולם שלם של הצינות הדתית שהיא לא ידעה עליו, אז היא הופתעה לטובה לגלות שהדתיים זה לא רק החפיפניקים מזרוחניקים כאלו.

אני יכולה לכתוב לך ממה שרואות עיניילמה לא123

*אלימות פיזית? אין לי מה לענות על זה,למה אתה מתכוון? תן דוגמא

*הילדים שלי לא יודעים לשחק כדורגל,ואם הם משחקים עם בעיטות בכדור,הם לא מורידים כיפה,אני חושבת שזה גם בגלל שהכיפה גדולה ויושבת להם טוב על הראש,וגם כי החינוך אצילנו בבית ובלתמוד תורה ,שלא מורידים כיפה בשום מצב.

אבל אני יודעת שיש כן מקומות בציבור החרדי שמורידים כיפה כשמשחקים כדורגל,ואז מה זה אומר? אתה משווה את זה לצפייה בטלויזיה? לחלב נכרי?

*ממש לא לגיטימי לעשן,לפחות במגזר החסידי שאני משתייכת אליו,יש לי הרבה אחיינים בחורים ואף אחד מהם לא מעשן,בעצם יש אחד שכן,והוא די מתבייש בזה. 

*לגבי פאות-יש ויש,יש המון נשים עם מטפחות,יש עם פאות,ויש לצערי נשים עם פאות כמו שציינת.

אבל כולן עם כיסוי ראש.

*צניעות-נכון הרבה נשים מתלבשות לא לפי ההלכה,אבל תסתובב בבני ברק ותראה שזה לא הרוב.

*לא הייתי במלונית,אין לי תשובה לענות לך. יש לי אחיין שהיה במלונית,ואמר שלמד שם מבוקר עד לילה.

אם אתה רוצה לציין מגרעות בציבור החרדי,אני יכולה לעזור לך,יש הרבה לצערי,ואני רואה אותם גם. 

דווקא הייתי הולכת על כיוונים אחרים ממה שציינת,וזה בדיוק על הראיה של שחור ולבן,בלי גוונים של אמצע. ומי שהוא אמצע,לא מוצא את עצמו.

ואני לא מבינה למה חשבת שאני באה להציג פגמים,אלא באתי להראות איך הציבור הדתי היה נראה מהעיניים שלי כילדה וכמתבגרת.

ובאתי לומר שאני שמחה לראות שזה לא היה נכון,ושמחה להראות את זה לילדים שלי.

אגב, לגבי ה"חלב נכרי"...ד.

זה קצת מעלה חיוך איך שהצגת את זה, "אתה בא להשוות לחלב נכרי"?....

זו דוגמה טובה, עד כמה חינוך משפיע (עובדה חשובה לכשלעצמה).

הרי מי שמשתמשים בחלב נכרי (קל וחומר אבקת חלב, שהרב פרנק זצ"ל פסק שאינה כחלב נכרי, למיטב זכרוני, אף שהרב אליהו זצ"ל החמיר גם בזה), קונים דברים עם הכשר  -שכתבו עליהם שזה עם אבקת חלב נכרי. משמע, כשר..

זה מסתמך על הסברה שכאשר מדובר לא בחלב פרטי - אלא בחלב ממפעל עם פיקוח ממשלתי, גם בחו"ל, יפחדו לזייף, להביא חלב בהמה טמאה.

את הסברה הזו אומר הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שבוודאי היה לא פחות "חרדי".

אז אע"פ שב"ה אנחנו יכולים כאן בארץ בקלות להחמיר בזה, ואפילו באבקת חלב נכרי - אבל צריך לשים בפרופורציה. לא זה מה ש"מזעזע"..

אני מכירה את דבריי הרב פיינשטיין זצ"ללמה לא123

הכותב ניסה להציג דברים רעים בציבור החרדי,כקונטרה לדבריי על הציבור הדתי.

וזו בכלל לא היתה מטרתי. יש דברים רעים וטובים בכל אדם ובכל מגזר.

רציתי להצביע על למה קטלגתי דתיים בצורה מסוימת,כשבבית הוריי חלב נוכרי היה לא כשר. היה לי מוזר לראות אנשים שמזלזלים בזה. 

אמא שלי לא הבינהלמה לא123

מה בוער להם לאכול את השוקולד הזה.

היא אמרה שיש כ"כ הרבה סוגים כשרים למהדרין,למה לאכול חלב נוכרי?

לא אמרתי דווקא ביחס למה שהוא כתב..ד.

הזכרת את זה גם בהודעה הראשונה.

אז הערתי שזה דווקא לא כזה "אסון"....

[אני הבנתי את הכוונה הטובה שהיתה לך - להראות איך היה נדמה לך שכולם מאותו שטאנץ ופתאום גילית אנשים עם אותה "הגדרה חברתית" כביכול, והם אחרת. אכן. רק הערתי נקודתית, שזה אכן בא מחינוך כאילו זה "לא כשר" בערך. וזה לא כך]

צודק. צריך להיזהר מהכללות בכל מקום.ד.

ההבדל בין המגזר החרדי לדתיפרש בודד
הוא בעיקר ביכולת קבלה שלו.
ואני אסביר-
אדם שומר שבת וכשרות וזהו. יכול לקרוא לעצמו דתי. כי הוא מרגיש דתי.
אותו אדם לא יכול לקרוא לעצמו חרדי. יותר מזה, מספיק שהוא מתלבש קצת אחרת או ילך עם הפלאפון הלא נכון כדי שהוא יודר.

זה נובע מהרבה סיבות. חלקם חברתיות חלקם היסטוריות.

הרבה ממי שמכונה דתי נמצא על סקאלה שנעה בין מסורתי לחרד"לי.
האם זה טוב? לדעתי כן אפילו מאד.

נ.ב אפשר להיות תלמיד חכם ויר"ש ועדיין לאכול אבקת חלב נוכרי ובטח שבטח לאכול כשר בסיסי.
אני מכיר משפחה שהיא בדיוק מה שאמרת ב - נ.ביוני קדוש

לגבי יכולת קבלהלמה לא123

אני מסכימה

גם לגבי הנ.ב.

אז על מה את לא מסכימה?פרש בודד
תקרא את ההודעות שלי שובלמה לא123

כתבתי שזה מה שחויתי בתור ילדה,והיום הציבור הדתי נראה לי הרבה יותר מגוון ממה שגדלתי עליו.

אין בינינו יחלוקי דעות

בנוסף לכל מה שכתבו פה:הָיוֹ הָיָה

כתבו דברים נכונים ונהדרים אחד אחד

אבל יש נקודה שלא נכתבה, והיא כואבת, ואני רוצה לציין אותה

גם אם לא חינכו אותך לאנטי, אני בטוח שזה היה ב"רוח", מתחת לפני השטח...

די ברור שההרגשה בבית היתה שהמזרוחניקים הם לא פרטנרים ליידישקייט.

הרי את שואלת איפה התחבאנו, אז נו, נניח שהציבור אכן נחבא מעינייך, אבל מה עם הרבנים, הישיבות?

היו כאן רבנים ראשיים, בשם ר' אברום שפירא והרב אליהו, יהודים שהנהיגו את הציבור

האם היה בבית איזה יחס כלפיהם? אני מניח שמקסימום (אם אתם עדו"מ) התייחסות לבבא'יות של הרב אליהו. לא יותר, נכון?

על ישיבת מרכז הרב, על ישיבת בית אל, יצא לשמוע בבית? אני מניח שגם לא. האם זה בגלל שהן "התחבאו"? לא, הן לא כ"כ סודיות.. אלא מה? פשוט הן היו "אויר" במקום שחונכת.

גדלת לתוך רוח שכל הגדוילים הם חרדים, שכל הבני תיירה חרדים, וכו' וכו', גם אם זה לא נאמר - זה שודר.

אני בכלל לא נכנסתי לסוגיה הזו וכשהייתי במלוניתיוני קדוש

ראיתי בעיניים עד כמה הם לא יודעים ולא מעריכים ואילו אנחנו מכירים, מעריכים וכו'.

מסכימהחצילוש
יש לאמא שלי שני אחים 'שרופים' מה שנקרא, בן דוד שלי אומר שהוא מצניע ככל יכולתו את העובדה שאביו בוגר ישיבות דת"ל ועשה צבא, ואמו בוגרת אולפנה ור"ל גם שירות לאומי... זו ממש אות קלון. רק אחרי החתונה שלנו בת דודה שלי, בת גילי, אמרה לי בשקט בשקט שהאמת, שתשמח להכיר בחור כגון החברים של בעלי.. אמרה שמעולם לא ראתה בחורים שרוקדים בכזאת שמחה ודבקות אצלם. אני בספק אם זה יקרה בפועל.. אבל כן.
הסיפורים האלו תמיד צובטים אותיהָיוֹ הָיָה

אולי יעזור לך להביןלמה לא123

שזה לא נגד הציבור הדל"י,אלא כנגד כל מה ששונה.

גם מי שחצי ספרדי (לצערי) ירצה להצניע את זה,כי זה יקשה עליו בשידוכים.

כל מה שהוא לא המקובל והרגיל,צריך הצנעה (שוב לצערי)

כן כן, אני יודע.. זה יותר כואב, לא פחות...הָיוֹ הָיָה

ומעצבן אותי נורא התעמולה השקרית שסוחפת רבים ו"שורפת" אותם. בצורה נבזית. (כבר שמעתי על אחד מגדולי השורפים, יהודי שמוכר ומוערץ ברחוב החרדי, שמספר לתלמידיו שהרצי"ה היה נואף, הוא יודע שהוא משקר, אבל חשוב לו להמיט על הרצי"ה קלון בשביל להדק את הקצוות של השריפה שלו. רח"ל)

לא הייתי קוראת לזה תעמולהלמה לא123

אלא התעלמות.

בישיבה של הבן שלי לדעתי,זה לא נושא.

זה יותר מגיע מהבית, והבחורים מדברים על זה בינהם. (לפי דבריו)

ומה שכתבת בסוגריים,זה מזעזע.

אני יכולה לומר לך שבעתונים החרדיים מוזכר מפעם לפעם הרב קוק זצ"ל,לטובה דווקא,עם הסתייגויות לחלק ממשנתו (לגיטימי בעיניי )

כשכתבתי תעמולה התכוונתי ב"משרפות"הָיוֹ הָיָה

התעמולה של כל מיני "פעילים" שמשפיעים על צעירים להתחרד, על ידי שקרים מתועבים ומניפולציות בזויות. עד כדי הדוגמה המחרידה שכתבתי, שמי ששומע אותה צריך לקרוע קריעה.

מה שכן, בלי קשר למה שכתבתי שם, דווקא יש התייחסות בישיבות, הליטאיות. הבן שלך בישיבה חסידית אז זה שונה, אבל אצל הליטאים (בעיקר ביש"ק, ביש"ג כבר לא מתעסקים בזה) הר"מים דואגים להסביר יפה יפה... ה' ישמור.

תלוי באיזה עיתונים, ביתד משתדלים מאוד להתחמק מלהזכיר אותו(פעם הביאו סיפור מהרב אלישיב נדמה לי, אבל לא היה נאה להם לספר שהרב אלישיב הזכיר את הרב קוק אז כתבו "הרה"ר דאז") בעיתונים החסידיים באמת קצת יותר נורמלים בענין.

ועדיין הדרך ארוכה, גם להסתייגות ממנה יש דרך, ולכתוב "הר' א"י קוק" זה בזיון. לא ממש לטובה...

מה זה "משרפות"?למה לא123

דוגמא לסיפור שקראתי בעיון חרדי על הרב זצ"ל

ואני מקווה שאני מדייקת. רב מפורסם יצא מביתו לנסוע ללוויה של הרב קוק זצ"ל,כשהתחילו לנסוע,נשכב קנאי על הכביש ולא נתן לרכב להתקדם.

יצא הרב מרכבו ואמר,אני עשיתי השתדלות,רציתי לכבד את הרב.

משהו כזה,אשאל את בעלי יותר מאוחר, הוא ידייק אותי.

המקומות שהופכים דת"ל לחרדיםהָיוֹ הָיָה

לדוגמה - תפארת צבי, קרית מלאכי, אופקים, טלזסטון וכו'

הסיפור הנ"ל נחמד, לא מי יודע מה אבל נחמד.

ואני יכול לומר בודאות שזה לא עיתון ליטאי ממסדי (כלומר - זה או חסידי או משפחה, בקהילה, וכו'. הימור שלי - זה המבשר)

יש מקומות שהופכים דת"ל לחרדים? באמת?למה לא123

אתה מחדש לי.

ולגבי הסיפור,זה היה או הרב זוננפלד זצ"ל,או הרב מדושינסקי (בעלי לא זכר)

לגבי הסוגריים,אני מנויה בדיוק על העיתונים האלה,אז אתה צודק.

א וואדע! עסק עם זקן לבןהָיוֹ הָיָה

הגריח"ז נפטר לפני הרב זצ"ל, אז כנראה הרב דושינסקיא (לא "מדושינסקי", אגב)

על משפחה ובקהילה או המבשר?

זה נכתב באחד מהעיתונים הללולמה לא123

יש מצב גדול שבהמבשר

ולגבילמה לא123

ה"מדושינסקי",אתה צודק.

אבל ככה מכנים אצלינו, הרבי מויזניץ הרב מבעלז והרבי מגור.

לי מפריע שויכוח אידיאולוגי תורנילמה לא123

כל עוד אף אחד לא כופר בעיקר, הופך לעניין אישי, במקום לענות לגופם של דברים,הם עונים לגופם של אנשים.

את צודקת. אבל זו הדרך היחידה שלהם להגן.הָיוֹ הָיָה

כי אין תשובות ענייניות, אז צריך לספר לכולם שהמזרוחניקעס עמרצים והרב'ס שלהם מסתובבים אצל פרוצות, רק ככה יצליחו להרחיק...

ולגבי הדושינסקיא, אני יודע שאומרים "מבעלזא" ו"מגור" (למעיישה, "בעלזער - רב" ו"ויז'ניצער -רב") אבל כאן זה שונה - כי דושינסקיא זה שם משפחתו, רק אחרי מותו עשו מזה חסידות על שמו (פשוט קראו לו "יוסף צבי דושינסקיא" כלומר - הרב דושינסקיא)

אתה ממש מבין בחרדיםלמה לא123

מאיפה הידע הפרטני?

אכן.. מכיר היטב..הָיוֹ הָיָה

מעורה בחברה.

תיוג מתבקש: @בין הטיפות

עוד ענייןלמה לא123

נציגי הציבור הדתי בכנסת.

אתה תשמע מהם זמירות שבחיים לא תשמע מחרדי.

זאת אומרת שדווקא שם אפשר לראות את המגוון הגדול שיש בציבור הדתי.

מסמוטריץ ועד בנט.

אז מי שגר ליד ורואה לרוב אנשים שחיים כמו בנט ומדברים כמוהו,חושב שרוב הציבור הדתי הוא כזה.

עד שהוא נתקל בעוד סוגי דתיים,הגיוני שיחשוב כך,לא?

תיאורטית כן, הרי זה מה שקרה לךהָיוֹ הָיָה

אבל זה נובע מתוך רוח ואוירה, מתוך שדר.

כי אדם נורמלי, בסביבות גיל ההתבגרות כבר נחשף למנעד שקיים.

לגדול עד גיל עשרים, נניח, במחשבה שיש רק בנטים, זה לא דבר שהיה אמור לקרות בעולם מתוקן.

אנחנו לא בעולם מתוקןלמה לא123

וכולנו חיים מסטיגמות והכללות. ככה העולם בנוי.

לא גדלתי בתוך הציבור הדתי,למה שאחשף למנעד? גרתי וגדלתי ליד הציבור הדתי,ומה שראיתי בעיניים, זה מה שחשבתי עליהם.

כשנחשפתי יותר ושמעתי יותר על הציבור הדתי,נחשפתי לעוד סוגי דתיים.

ואני מניחה שלדתיים גם יש הרבה סטיגמות על חרדים.מה לעשות?

לא כולנו ליצמן או דרעי

זה לא רק זה.הָיוֹ הָיָה

לולי השדר של "שם הכל זבל" - היו נחשפים, זו עובדה.

אם היה יחס לעולם התורה הדת"לי כחלק מעולם התורה - היו מכירים אותו כמו את כל שאר עולם התורה.

גם שום בייניש ממוצע לא חושב שכל החרדים ליצמן, ממש לא.

דתי ממוצע יודעלמה לא123

מה ההבדל בין ליטאי לחסיד?

ואת ההבדלים בתוך הליטאים ובתוך החסידים?

בן תורה - בטח!הָיוֹ הָיָה

וחלקם גם ברזולוציות גבוהות מאוד

ואגב, גם מה שלא - זה בגלל ש"דחפו" אותם מחוץ ל"עוילום התיירה", אז נכון שהם לא משיבים באותו מטבע ולא מחרימים את מחרימיהם, אבל באמת זו כבר עבודה יותר קשה.

כמה דתיים תורניים יש באחוזים לדעתךלמה לא123

לעומת שאר הציבור הדתי.

זאת אומרת ,מה הסיכוי של חרדי ממוצע להיתקל בדתי תורני?

אינני יודעהָיוֹ הָיָה

אבל שוב - אם הציבור החרדי לא היה בז לעולם התורה הדת"לי - החרדי הממוצע אכן היה נפגש בדיוק באלו, כחלק אינטגרלי מעולם התורה שהוא עצמו חלק ממנו

ממוצע לא.. דתי אמיתי כןמאן דאמר

מסכימהבין הטיפות

הוא מבין יותר ממני....

זה לא רק מה ש"לא מקובל"...ד.

זה מחשבה אצל חלק, כאילו ספרדי זה "פחות"....

אפילו בחורים ספרדיים בישיבות "אשכנזיות" לפעמים מקבלים שזה כאילו כך... ר"ל.

אבל בוודאי זה לא כולם. ויש מלא טוב, הרבה תורה ויראת שמיים ועדינות נפש ואצילות הליכות. אצל רבים.

חיכיתי לתגובה ממךלמה לא123

ואני אפתיע אותך,זה לא היה "הרוח"

וכואב לי לציין שכשגדלתי הבנתי שההורים שלי חינכו אותנו בצורה הזו,וזה היה בניגוד למקובל.

היחס של אבא שלי כלפי רבנים,זו נקודה כואבת,הוא דיבר המון נגד רבנים,בעיקר חרדים. לדעתי,חלק מאהבה שלו כלפי בני אדם ,כפי שהדגשתי בהודעה הראשונה,נבעה גם מנחיתות.

לא הרגשתי גאווה להיות חרדית,הוא היה מתחנף הרבה לחילונים,ומצטדק מולם.

בתור ילדה הכרתי רק את הרבנים שאבא שלי הלך לפיהם,ולרבנים המפורסמים של אותה תקופה כמו ר' שלמה זלמן אוריבאך ז"ל הרב עובדיה וכו.

אבל הכרות שטחית ממש.

לצערי את הרב אליהו לא הכרתי. ולא שמעתי לא עליו ולא על באבאהיותו.

על ישיבת מרכז הרב ,שמעתי בגלל הפיגוע.

לא הייתי קוראת לזה "אוויר",כי גם ישיבות לטאיות וספרדיות לא ממש הכרתי.

ולגבי הסוף,אתה צודק.

איזה כבוד.. הָיוֹ הָיָה

ושמעי, אז זה באמת סיפור מוזר. אתם לא הקלאסה.

יש להוסיף, שגם ראיתי שציינת שאת חסידית, ובכן, באמת אצל חסידים זה כ"כ כ"כ שונה. 

על כל פנים, הסוף לבדו הוא דבר בפני עצמו ממילא, כל הלמעלה היה רק ניסיון תיאור ודוגמאות.

ותכל'ס טוב שגילית את האמת.

יש לך תפקיד - את אמא, יש לך ילדים לחנך. תעשי שהם לא יגדלו איך שאת גדלת...

אני לא אומר שבגיל צעיר ממש לגדל אותם על הערצה לגדוילים "שלנו", כי לגיטימי לא לבלבל אותם. אבל לכה"פ שלא יספגו כזו רוח כמו שאת ספגת, אפילו לא באופן פסיבי.

וכשכן יגדלו קצת ויעמדו על דעתם - אז כן, גם לחשוף ממש לגדוילים כמו הרב אליהו ור' אברום, כמו הרב קוק זצ"ל, וכו' וכו'..

על השאלה הראשונהרוצה להשתחרר
הכעס נובע בראש ובראשונה משיטת ההתמודדות של החרדים. לפחות איך שהיא מצטיירת.
היו המון שינויים בעם ישראל מלפני מאתיים שנה. בגדול, חזרנו לארץ והקמנו מדינה, והטכנולוגיה בכל העולם התפתחה פי מיליון.
רוב הציבור היהודי הגיב או בדרך של עזיבת הדת, או בדרך של שמירת הדת והתורה עם שיטות שונות לחבר בין האמונה ודרך החיים היהודית שלנו לבין המציאות המתחדשת.
חלק אחד מהציבור, החרדים, בחרו להסתגר. לאטום את עצמם להשפעה תרבותית כלשהי, לא להתגייס, לא לעבוד, לא לדון בשאלות האמוניות והמעשיות של הציבור, פשוט להתרחק מכל מי שלא כמוהם, או שלא מתרחק ממי שלא כמוהם.
עד כאן סביר. זו גם דרך להתמודד עם קשיים. אבל כשהציבור הנחמד הזה מסתכל על שומרי התורה האחרים בזלזול ומעיר הערות פוגעות, זה כבר לא נעים.
משל למה הדבר דומה? למגרש כדורגל. אחד הילדים פחד לשחק כדי לא להפסיד וכו וכו, והחליט לצפות מהצד. המשחק התחיל עם שחקנים אחרים. אבל הילד שפחד, במקום לצפות ולעודד, התחיל להעיר הערות לשחקנים. 'היית צריך לעשות ככה, איזה גרוע אתה' 'וואי איך אתה מזיע, זה נורא' 'אתה ממש לא יודע לחסום שערים'. סליחה, אתה מפחד לשחק, זכותך. באיזו זכות אתה מעיר הערות למי שכן משחק?!
החרדים ברובם בחרו לא לעבוד. באיזו זכות אתם מטיפים לאנשים שעמלים להנות מיגיע כפם שהם לא לומדים תורה?
בחרו לא להתגייס. באיזו זכות אתם מטיפים לחיילים שמגינים על כולנו, ובגלל זה חווים קשיים ערכיים?
וכן הלאה.
לא על זה כתבתילמה לא123

לא באתי להתווכח על השקפה,באתי רק להראות נקודת מבט שלי כילדה.

שאלת שאלהרוצה להשתחרר
מאיפה נובע הכעס של הדתיים על זה שהחרדים שופטים אותם.
התשובה שעניתי היא 'מי שלא משחק כי הוא מפחד, שלא יטיף לשחקנים ולא ישפוט אותם'. זה מכעיס.
באתי לכתוב את דבריילמה לא123

אחרי שקראתי פה את ההודעות על הויכוח שהיה בין דתיים לחרדים במלונית.

וראיתי את הכעס שלכם על "ההתנשאות" החרדית,היה חשוב לי להראות למה יש חרדים שמרגישים שהדתיים הם הרבה פחות יראי שמים מהם,וזה כהסתכלות שלי כילדה.

יש אנשים שעדיין תקועים שם.

אני מביןרוצה להשתחרר
זה בהחלט לא אשמתם של הצעירים אלא של המחנכים שלהם.
כתבת יפה מאוד!
כתבתי תגובת המשך ארוכה אבל היא נמחקה...יוני קדוש

אפשר לעבור לפרטי או למסרים

@למה לא123

חבל שנמחקלמה לא123

למה א"א להמשיך פה?

הציבור הדתי מאוד מגוון. ראית גוון מסוים ומצערפסטל

יש חלקים אחרים במגזר שרחוקים מזה. מאוד. וכשאתה בא מבחוץ קשה שלא להכליל (כנ"ל על חרדים) אבל להכליל תהיה טעות

יש אברכים ובחורי ישיבות שלומדים תורה ואוהבי תורה ומאמינים בדרך שלהם - לפעמים יותר מאנשים מסוימים בציבור החרדי

אין עניין להשוות. כל ציבור והיתרונות והחסרונות והפגמים והאיכויות שלו.

היום אני יודעת את זהלמה לא123

אבל גם אתם אל תכלילו על החרדים.

גם אם כולנו לרוב לבושים אותו הדבר,בשונה ממכם,יש גם דעות שונות.

צודקת♥פסטל

כתבת יפה מאד..ד.

יש כל מיני אנשים בתוך עם ישראל (אגב, גם בחברה החרדית).

לא תמיד פוגשים את כולם.

הענין הוא, שבציבור המכונה "דתי לאומי", לא ממש מגדירים לפי רמות. כלומר, זה לא שכל מישהו שהוא "לא כמו" אז פשוט הוא לא "במגזר"... כמו שכך באמת כל עם ישראל. יש הרבה גוונים.

אם נגדיר שכל מי שלא הולך בצורה מסויימת הוא לא מציבור מסויים, למשל - אז תמיד הציבור ההוא יישאר אחיד. יתפלאו: איך הם תמיד ככה?... תשובה: כי מי שלא ככה, יוצא/מוצא משם...  

והאמת, שזה לא כ"כ מדויק כבר, משתי סיבות:

האחת, שלצערנו כבר יש גם בתוך הציבור החרדי, כאלה שנשארים עם אותו לבוש ובמצב לא פשוט (נכון שמנסים "לפתור" את זה ע"י כינויים.. "שבאבניקים", "נושרים" וכו'..).

השניה, לאידך, שלפי הסטטיסטיקה, כנראה מי שממשיכים בדרך תורנית - לפחות מבחינת הסנדרטים הגלויים - האחוז שלהם גדול יותר בציבור המכונה "חרדי" מאשר בציבור המכונה "דתי לאומי". כך אומרים.  כפי הנראה, לפתיחות המסויימת כלפי העולם יש גם מחיר.

אבל טוב שגילית שיש דברים אחרים לגמרי ממה שהכרת.

זה עולם שהולך וצומח ומתחדש. ואיכותית - יש בו הרבה רעננות מלאה בתורה וטוב, ומקרינה על כל תחומי החיים.

ב"ה ההדורים התיישרו ביני לבין פותחת השרשור!יוני קדוש

מאשרת...למה לא123

רוצה להעירבינייש פתוח

שאת מודה שאת מכלילה בסך הכל, וזה העניין.

ועוד נקודה. חלוקה לחילונים דתיים וחרידים היא כמו בים, דגל לבן אדום ושחור.

דגל לבן הוא כשיש אפס מוחלט של בורות וסחפים, וגלים מאוד חלשים. דגל שחור הוא כשיש גלים וסחפים שלא מאפשרים אפילו כניסה למים הרדודים. ודגל אדום הוא כל מה שאיפה שהוא באמצע.

אנחנו הדגל האדום. כל מי שלא עובר כמעט על כל האיסורים בין אדם למקום ויודע מה זה משנה וגמרא ונגד פורנוגרפיה בינקות, ומצד שני לא בעד חינוך שכל אחד חייב ללמוד תורה לכל חייו ושצריך להסתכל בציציות של הבני דודים של מי שיתחתן עם הבן כאעו הבת שלו ושאף אחד לא עשה צבא חלילה, כל מי שבשטח האפור העצום הזה הוא שייך לציבור הדתל"י ברמה כזאת או אחרת

לגבי בדיקה בציציות יש לי תגובה טובהלמה לא123

מעניין אותך?

הנהלמה לא123

שנים ארוכות כעסתי על הגזענות ו"הבדיקה בציציות"

אבל לאחרונה הבנתי יותר למה זה קורה.

בציבור שלנו (החסידי במיוחד),בחור ובחורה מתארסים בלי הכרות מעמיקה,הכרות שטחית לגמרי.

2-3 פגישות והעסק נסגר.

לכן,חייבים מראש לצמצם כמה שאפשר התנגשויות ומהמורות שיעמדו לפני הזוג בחייהם המשותפים.

ולכן,כל מה שיכול להשפיע לרעה,מסננים מראש.

בין אשכנזי וספרדי,יש המון מנהגים שונים,בואו נצמצם חיכוך.

ילד להורים גרושים,יכול לבוא עם הרבה מטען רגשי ושריטות,ברור שישנם בתים שנראים שלמים כלפי חוץ ויכולים לצאת שם ילדים שרוטים,ועדיין אנו בני אדם ומה שאנו רואים ויכולים לסנן,מסננים.

בעל תשובה,יכול להביא התנגשויות בין בני המשפחה וכו,נסנן.

וכן הלאה וכן הלאה.

מחפשים את החינוך הכי קרוב שיכול להיות לבית שלנו, ומשתדכים איתו.

נשמע הגיוני?

בן אדם לא צריך לסבול בגלל קרובי משפחה שלובינייש פתוח

ואפשר להסתדר עם אנשים מאוד שונים כשזה לא חיי נישואים

אגב ספרדי שלמד בישיבות אשכנזיות כל חייו יחשב ספרדי בשידוכים. זה הגיוני לדעתך?

ברור שהוא לא צריך לסבוללמה לא123אחרונה

אבל משפחה משפיעה על בן אדם,מה לעשות? 

ואם אתה מדבר לא על חיי נישואין,ברור שאפשר להסתדר.

מי שספרדי יזכרו לו את זה הרבה דורות לצערי.

הנה, בהמשך לדברים החשובים שכתבתְ על הציבור שלא הכרת....ד.
מרגש,מה הם שרים?למה לא123

כי הם חיינו ואורך ימינוד.

ובהם נהגה יומם ולילה

ואהבתך אל תסיר ממנו לעולמים...

תגובה ספונטנית על ההודעה של ראש הישיבה -אחרי תקופה של אי אפשרות לנוסע מהישיבה לבתיהם - שהם צריכים להמשיך עוד שבועיים לא לצאת מהישיבה בעקבות הסגר והתחלואה...

[ר' אברום שפירא, אמר פעם בשיחה לתלמידי שיעור א' במרכז הרב, שיש לישיבה יתרון מבחינה מסויימת על ישיבות חרדיות - שמי שמגיע לישיבה, עושה את זה מבחירה. בעוד שבמקומות אחרים, זה ה"שטאנץ" לכולם.. יש יתרונות בכך, אבל יש גם צד חיובי באופן הזה]

..מאן דאמר

אז ככה לעניות דעתי המושגים מאוד התערבבו

זה מתחיל ממי מגדירים כ"דתי לאומי"

אני ספציפית סבור כי אדם אמור להתנהג על פי איך שהוא מגדיר את עצמו

וציונות דתית אמורה להיות כשמה כן היא

היינו אנשים שהם דתיים(קיום מצוות כולל הכל) ועם זאת מאמינים שהמדינה היא אתחלתא דגאולה

ולכן מי שלא עונה על אחד משני התנאים האלה הוא כנראה אינו ציוני דתי

יכול להיות שהוא ציוני

יכול להיות שהוא דתי הוא לא ציוני דתי

ונראה לי שפשוט (ע"פ התיאורים להלן)

שפשוט פגשת אנשים ציונים ופחות דתיים

תכלס הציונות הדתית לצערינו התמעטה יחסית כי משפחה שלא בנויה על ציונות ודתיות באמת ובלי לסלף

הילדים שלה לא בטוח שישארו כאלה..

כנראהלמה לא123

זו כבר הבחנה מדויקת יותר.

שלמי שלא גדל בתוך החברה הדתית,קשה לו יותר להבין את זה.

טוב תכלס נכוןמאן דאמר

גם לי היה מוזר שיש אנשים "ציונים דתיים"

שיש להם טלוויזה בבית

זה היה מבחינתי רק לחילונים

את צודקתדעתן מתחיל

יש בנו צדדים פחות יפים. כמו גם לכם. ואת צודקת, שממבט מצומצם יותר כך אנו יכולים להצטייר, ממש בדומה לאם נביט בכם כך. ובאמת השאלה היא היכן המרכז ומה המוביל.

אולי נכון לומר שאכזבה שלנו אינה על ילדים הרואים אותנו כך אלא על בוגרים שכאלו, על מחנכים שממשיכים להדיר את תורתינו, על רבנים שפשוט מזלזלים בנו וברבננו.

לבסוף, המון נובע גם מחינוך. אם כאשר דיברתם על השכנים הוריך היו אומרים בגאווה, נכון, הם אולי לא מספיק שומרים על התורה אך את אהבת ישראל הם מובילים או את ארץ ישראל הם המיישבים - אולי גם מבטך הילדותי יותר היה נראה אחרת. 

ותמיד תהיי מוזמנת לבקר במחוזותינו ולהביט בנו באמת.

על חסרונותינו ויתרונותינו.

מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

תכל'ס נכון. באמת אני ממש אוחז מהרבה אנשים פהמחפש אהבה
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
??חתול זמניאחרונה
תגידו, כל המתנחלים הם כאלו אידיאליסטים?מחפש אהבה

שאין להם בראש שום דבר אחר חוץ מיישוב הארץ, או שמתערבבים פה עוד דברים אחרים [כסף, נדל"ן, מקום לגור, ועוד ועוד].

כי פעם חשבתי ככה, אבל כשהכרתי עותם קצת יותר מקרוב ראיתי שכנראה יש פה עוד המוווווווווווווווווווווווווון דברים אחרים.

מה אתם אומרים.ות?

בכל אידיאולוגיה יש המון דברים אחריםקפיץ

מתנחלים פשוט ממש טובים בלספר שכל מה שמעניין אותם זה אידיאולוגיה ולהתעלם מכל מה שהם מרוויחים ממנה

ונגיד שכן אז מה? גם עולים חדשים מרוויחים מהעליה.מיקעלעברימבאר

אמר שבשביל לגור ביו"ש אסור להנות ובגליל מותר להנות? יו"ש זה כמו כל מקום אחר בארץ וכל אחד יכול לגור שם גם אם עושה זאת בשביל תאוות בצע. דין קדומים כדין כפר שמריהו. גם תושבי פריפריה מקבלים מענקים גם אם הם עשו כסף מההתישבות שלהם בפריפריה

אמרתי שאסור?קפיץ
מה רע בזה?רוני 1234

אני מתנחלת, גרה במקום בורגני ומעולם לא התיימרתי לחשוב או להציג את עצמי כאילו שרק ארץ ישראל בראש שלי. זה שהיה לך משהו בראש… זה שלך.

אני חושבת שבלי איכות חיים, מפעל ההתנחלויות היה מצליח פחות וזה דוקא היה בעוכרינו.

למאי נפקא מינה?נקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

בעבר בכל מקום זה היה אידיאולוגיה צרופה, כי המחיר היה אדיר (בטחונית, חברתית, גאוגרפית, תקשורתית, איכות חיים וכו).

היום יש מקומות שבהם ברוך השם המטרה הושגה ויכולים לגור בהם גם מטעמים נוספים, כי המקום כבר מוסדר ומפותח ויציב ובטוח.

ויש אנשים שגם בחינם לא יסכימו לבוא לגור ביהודה ושומרון, אז מה אכפת לי אם מי שבא יש לו גם אידיאולוגיה וגם מחשבות נוספות?

אם אתה מכבד את ההורים גם כי אתה אוהב אותם וגם כי זה מצווה, אז יש בזה בעיה?

אם אתה לומד תורה גם כי אתה מקיים מצווה וגם כי אתה נהנה מהלימוד, אז יש בזה בעיה? האגלי טל דן על זה בתחילת ספרו כידוע, והמסקנה ברורה: אשריו.

לאברגוע
יש היום הרבה שבוחרים לגור ביו"ש בעיקר בגלל מחירי הדירות או הרצון לגור בישוב דתי
מחירי הדירות זולים יש גם בפריפריהנפשי תערוג
וישובים דתיים אפשר להקים גם שם.

כמובן שיש ערך בדברים שכתבת. אבל זה חייב להיות משולב באידאל של ישוב הארץ.

אם מדברים על פריפריה במרחק סביר מהמרכזברגוע

אז אין בתים פרטיים/צמודי קרקע במחיר כזה.

(מי שגר בהתנחלות בחור רציני כנראה באמת הגיע לשם מתוך אידיאולוגיה)

והישובים הדתיים שהם לא ביו"ש מלאים עד אפס מקום.

מתנחלים זה קשת רחבה מאדשוקולד לבן

לצורך העניין גם מודיעין עילית מעבר לקו הירוק.

בגדול רוב האנשים לא מסוגלים לחיות רק על אידיאלים, זה מאד מאד קשה. זו מסירות נפש גדולה מאד מכל הכיוונים. כל שבכל ציבור יש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כאלו. גם בציבור הדתי לאומי יש קבוצה כזאת והיא אילו שגרים בחוות ובגבעות מתחילות (רובם). אנשים שחיים צמוד לערבים, בסיכון תמידי עם כל רעיית צאן, השב"כ, הצבא והמשטרה רודפים אותם בין אם הם עשו משהו ובין אם לא ויכוחים להתעלל בהם בלי שאף אחד יעשה משהו ובלי זכויות בסיסיות. אנשים כאלו באמת מוסרים את הנפש בצורה יוצאת דופן על ארץ ישראל.

ב"ה שהגענו למצב שאנשים רגילים ופשוטים שלא יכולים רק למסור את הנפש, וצריכים פרנסה כמו כולם ומקום לגור בו מגיעים לגור בישובים. בעבר היה מסירות נפש לגור במקומות כאלו, זה נהדר שהיום זה גם נוח. יש פה הקרבה מסויימת עדיין לרוב, הרבה יותר נוח לגור ליד קופת חולים ובתי חולים, ליד סופרים זולים, בתי ספר וישיבות/אולפנות, במקומות שיש בהם תחבורה ציבורית טובה ולא חייבים להחזיק רכב ובעיקר להיות קרוב לעבודה ולא לנסוע שעה או שעתיים כדי לעבוד בעבודה מכניסה. זה עדין לא קל לגור במקומות כאלו ורוב הישובים כאלו. ואין ספק שמי שגר במקומות כאלו מקריב בשביל ארץ ישראל. אבל טוב מאד שזה כבר לא מסירות נפש כמו שהיה פעם וכמו שיש בגבעות ובחוות, זה הדבר שמחזיק את ההתיישבות שתהיה ברת- קיימא ולא תהיה מעורערת מכל דבר.

כדי שארץ ישראל תהיה מיושבת חשוב שיהיו גם אידיאליסטים מאד וגם אנשים רגילים שמוכנים להתאמץ קצת אבל קשה להם להקריב מאד.

(אגב, גם בצפון ובנגב יש חשיבות מאד גדולה לגור)

נ.ב.

כשכותבים אומרים\ות כדאי לכתוב קו נטוי ולא נקודה. מאחורי הנקודה עומדת אידיאולוגיה פרוגרסיבית שלא לפי רוח היהדות.. 

מי זה כל המתנחלים?רקאני

כל מי שגר מעבר לקו הירוק?

ברור שיש עוד שיקולים כשאנשים בוחרים מקום מגורים

מעולם לא היה דבר שתרם למפעל ההתנחלויותאריק מהדרום

כמו יוקר הדיור הארץ.

קיץ 2005 גירוש מגוש קטיף, יכלת לקנות בית ביו"ש בכלום כסף, דיברו אז על תוכנית ההתכנסות של אולמרט מיו"ש.

2006 החלה העליה המטאורית בנדלן

קיץ 2011 עם ישראל כולו יוצא לרחובות כי דירה ממוצעת בישראל חוצה את המליון שקל

2026 דירה ממוצעת 2.4 מליון שקל, חצי מליון יהודים ביו"ש ניכרת התמתנות במחירי הדיור.

זה נכוןמשה
ומי שקנה אחרי הגירוש... התעשר
נשמע לא טוב כל הסיפור הזה.נחלת
למה לא?קפיץ

זה לא כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה

נכון בעצם. שוקולד לבן צודק. בכל זאת ישנחלת

הקרבה מסוימת. סתם נעים לחשוב שהכל מתוך אידיאליזם טהור.

אם כבר אז צודקתשוקולד לבןאחרונה

הכי בריא זה שלא חייבים לגור רק בגלל אידאליזם, זה הופך את זה לנורמלי ורגיל מוחזק את האחיזה בארץ. זה כמו שבעליות הראשונות היה צריך מסירות נפש רק כדי להגיע לארץ והיום זה אולי לא קל אבל ממש לא אותה מסירות נפש. ככה בונים עוד שלב ועוד שלב.

ועדין יש הרבה מאד אידיאליסטים שפועלים רק מתוך אידיאליסטיות, לכי לבקר בחוות ובגבעות החדשות ותראי (אגב, היום מאד יקר לגור בישובים וקשה מאד למצוא דירת קרקע, למרות המרחק מהמרכז, זה לא שהיתרון כל כך מובהק)

למה?רקאני
החיים וזהמישהי719

היי לכם

איך מתקדמים החיים שלכם?

אתם מרגישים שהגשמתם את המטרות והחלומות שלכם?

האם קרה לכם שהרגשתם שכל הדלתות נסגרו בפניכם? מה עשיתם אז?

מתייעצת כי אין לי מושג מה אני עושה עכשיו עם החיים שלי...

חסרים הרבה פרטים להבין את התמונה שלךפ.א.
בבקשה פ.א. הסבר פעם נוספת איך יודעיםנחלת

שמישהו מגיב לתגובה שלי. 

העיגולים האלה, באלכסון או ישר...משהו כזה.

תודה!

סבבה מאודחתול זמני

התקדמתי הרבה וגם עשיתי הרבה הפסקות.

בגדול כבר הגשמתי את כל החלומות שלי, אין לי עוד משהו מיוחד שאני שואף אליו/רוצה אותו.

הגעתי לשיא של מה שהייתי רוצה מבחינה מקצועית.

חוויתי את כל מה שרציתי להספיק לחוות בחיים, אין לי רעיונות נוספים חוץ מזה. זה קצת כמו פיצוחים, לכל גרעין יש אותו טעם, אז אין הבדל בין לאכול אחד לבין לאכול 30.

היו זמנים כשהייתי יותר צעיר שהרגשתי די חסר אונים, אבל השקעתי ביצירת דלתות טובות ובשמירה עליהן. כרגע אני בתחושה שגם אם יקרו כל־מיני דברים, אוכל להתרומם מזה.

לא סבבה בכללנעמי28
אז מה בטעם בחיים? תחושות של גיל 119
נכון,חתול זמני

אני בהחלט מרגיש ככה. אם היו מודיעים לי שמחר הגיע הזמן לקפל את הבסטה, לא נראה לי שזה היה מזיז לי.

מצד שני, נכון לעכשיו גם לא רע לי, אז אני פשוט זורם עם החיים.

בקיצור: חתול זמני.

תשע נשמות זה לא כזה זמנינעמי28
גם זה נגמר מתישהו...חתול זמני
יש מי שיכנה את זה דיכאון. מתמשך. סליחה.נחלת
הממ.חתול זמני

זה לא ממש דיכאון כי אני לא סובל או משהו. זה לא שאין לי כוחות, או שאני לא נהנה מהדברים שאני בדרך־כלל נהנה מהם (מבחר מאוד מצומצם, אבל לא נורא).

פשוט אני מרגיש שכבר הספקתי את כל מה שרציתי ומעבר לזה, כך שכל השאר בונוס.

הרי אני כבן 70… כמו בסיפורי ההגדה של פסחפ.א.
כך אתה נשמע, שבע ימים וחוויות שהספקת לחוות בחיים הארוכים שלך…
תראה,חתול זמני

אנחנו חיים בעולם מאוד מהיר שבו אפשר לחוות אינספור חוויות תוך זמן מאוד קצר, יחסית.

בעבר, בן־אדם היה חי בשטייטעל, מתחתן בגיל 18 עם רוח'לע, מוליד 50 ילדים, מדי פעם נוסע ללייפציג ליריד כדי לגרד כמה זהובים או אדומים, לומד גמרא, וזהו בערך. אולי מכיר קצת אנשים מהשטייטעל או מהעיירות הקרובות ומדבר איתם פעם באף־פעם. מקבל מכתב "גיה"ק הגיעני לאחר כמה חודשים..."

לא יודע, סיימתי לימודים, טיילתי כמעט בכל מקום בארץ, הייתי בחו"ל, קראתי הרבה ספרים, סיימתי את כל מה שרציתי ב"bucket list" שלי (באופי שלי אני מסתפק במועט)

אין לי עוד משהו מיוחד שאני משתוקק אליו

נשמע שאתה עם ציפיות ודרישות צנועות, תבורך 🌹פ.א.
היום ראיתי בתלמוד ירושלמי שעל ראב"ע נאמרחתול זמני

"נער הייתי גם זקנתי"

אולי כמו שמיכלאנג'לו בואונרוטי אמרLavender

"הסכנה הגדולה ביותר עבור רובנו היא לא שהמטרה שלנו גבוהה מדי ונעצור לפני שנגיע אליה, אלא שהיא נמוכה מדי ואנחנו אכן משיגים אותה."

בקיצור, השמיים הם הגבול ואפשר לחלום בגדול ולהגשים בגדול, ככה לפחות עם בני האנוש, לא יודעת איך זה עובד עם חתולים זמניים(:

למה אנחנו זקוקים למטרות?חתול זמני

ומה ההבדל בין להגשים בגדול לבין להגשים בקטן?

בכל יום יש את המטרה שלו - למצות, להודות, לבקש....נחלת

אפשר ורצוי ומומלץ לחיות כל יום בפני עצמו אבל לחיות אותו טוב. למצות אותו היטב ונכון.

מה בדבר התנדבות? יודעת שלא נשמע אטרקטיבי , במיוחד לאנשים צעירים, אבל זה

כן נותן סיפוק; להעניק משהו למישהו. ויש המון תחומים; כל אחד ומה שמתאים לוץ

עשית המון דברים אמנם. להנאתך. אולי הנפש שלך משתוקקת להעביר ידע/נסיון

כל כישור שיש לך - לאחרים?

אני עוסק בהתנדבות אם יש לי זמן לכךחתול זמני

סיזיפי, אבל נותן תחושה נחמדה (לאו דווקא עצם ההתנדבות, אלא התוצאה שלה)

ונראה לי שאני יחסית עוזר לאחרים, לא יודע? במה שאני יכול?

איני מרגיש "ריק" או משהו, פשוט אדיש ושָלֵו.

לא יכול להיות כזה דברנחלת

הרי כתוב: כל מי שיש לו מנה רוצה מאתיים....נכון?

אין כזה דבר, עד כמה שאני מבינה, להספיק הכל; אולי במבט לאחור בגיל

119. החיים זורמים. כל נשימה. כל דקה. 

שיעמום מתמשך ....אי סבל....יש אולי סוג של אדישות-דיכאון

כזה במעמקים. 

אם יש שמחת חיים, ציפייה לעוד, תקווה - ואת זה מכנים בונוס, זה נשמע

בסדר. 

אגב, אולי הגיע הזמן להסיר את הזמני מהחתול?

אולי זה נכון ביחס לאנשים, אבל אני חתול זמניחתול זמני

אולי לא הספקתי את כל מה שיש לחוות בעולם, אבל זה לא שאני רוצה לחוות את כל מה שיש בעולם. מה שרציתי, הספקתי. מה שאיני רוצה, איני רוצה.

אין לי ממש ציפייה לעוד כי זה לא משנה לי. אפשר כך ואפשר כך.

אני בהחלט אדם אדיש מאוד. יש בזה גם יתרונות מסוימים.

לא יודע, זה פשוט כמו להרגיש שבע. כשנכנסים שבעים לסופרמרקט, רוצים לקנות פחות דברים. אם יש לי כל מה שאני צריך בבית, אני לא קונה כלום.

החתול הוא זמני לנצח.

תבקש להרגיש קצת רעב......נחלת
חושבתנחלת

א. עד כמה כל הדברים הנחמדים שהעולם מציע לנו, מתמצים לנו. במוקדם או במאוחר. דווקא

במחשבה שניה, אפשר לראות בכך דבר חיובי.

ייתכן שבגלל שלך הם התמצו מהר, יש לך תפקיד אחר, או משהו אחר שעשוי למלא אותך.

משהו רוחני אולי? הדבר היחיד שלא מתמצה זו התורה וקיום המצוות - איזו מצווה חביבה

במיוחד. לא?

אולי ללמוד יותר? אולי ללמוד אפילו כדי לקבל תפקיד רוחני איזה שהוא, משרה רוחנית

ששכרה הרוחני, הסיפוק שתביא - בצידה?

אולי לחלק את היום כך שיהיה מגוון לך - ללמוד (כל אחד עד כמה שהוא מסוגל)

היכן שליבו חפץ, מה שליבו חפץ  וחלק עזרה איזו שהיא לזולת?

ואולי, או בנוסף (או בינתיים במקום ולפני), כן לנסות לתהות על הרגשת האדישות?

אולי זה יושב על משהו מטריד או כואב שקשה ל התמודד איתו, אז עושים כל מיני

דברים כדי להבליע? או חוסמים את הרגש המטריד ובכך חוסמים גם את ההרגשות

הרעננות, סקרניות, חיוניות יותר?

אמרת שהיית "דלוק" על מישהי; ז ה  לא אדישות!

ואולי אתה עדיין איתה במחשבה, בלב, מתאבל ולא מוכן ולא רוצה

להתנער, לשכוח ולהמשיך הלאה?

אנו לא הכי אובייקטיבים לגבי עצמנו, כידוע. תמיד עדיף חברותא

שישקף לנו, שיסייע לנו להבין את עצמנו....אפילו אם זה בשכר.

סליחה על הפסיכולוגיה בגרוש. כסבתא, יש לי מעט נסיון עם

כאלה (זה לא אומר שזה פתור ואני מתמודדת עם זה טוב, אבל מהצד -

ובאופן שכלי, יותר קל לראות את זה), וגם כאשה;

נשים יותר פותחות זו בפני זו קשיים, התלבטויות, כאבים,

אכזבות, תקוות נסתרות....במיוחד חברות כנות וטובות.

גברים פחות עושים זאת, אני חושבת. לא?

,

סתם מעניין, אם הקשר עם ההורים, המשפחה, חי יותר?

משמח יותר?

תמיד זה מגיע לסוף, לכל הרוחות - מה עם לבקש

ולהתחנן להשם? שיראה לך כיצד לפתוח חודה

של מחט בתוך שוויון הנפש הזה?

וכמובן כמובן, אולי אני טועה ומשליכה עליך

משהו....

שבוע טוב וחג שמח!

התכוונתי עם כאלו תחושות לא עם כאלה אנשים.נחלת
איני מרגיש שיש לי תפקיד מיוחד,חתול זמני

ב"ה אני עושה חיל בחלקה הקטנה שלי, וגם היום שלי נכון לעתה ב"ה מחולק מצוין בין הדברים האלה.

משרה רוחנית אינה מתאימה לי הייתי שם והרגשתי שזה לא בשבילי בכלל.

לגבי המקור לכך אני מניח שחלק מזה טמון בחוויות מהעבר, חלק בפילוסופיה, וחלק מזה פשוט באופן שהמוח שלי פועל מבחינת דופמין או משהו כזה. לא יודע, אני לא ממש סקרן. זאת אומרת, אני כן לומד הרבה דברים חדשים, אבל אני יכול גם בלעדיהם, זה לא שזה ממש משנה לי כך או כך.

לגבי ידידתנו, נע, זה לא ממש ככה. מזמן כבר המשכתי הלאה. הפוך: דווקא התחושה שלי היא תחושה של מיצוי (לא ש"נמאס" => אלא שכבר "מיציתי" ונהניתי מהידידות הזאת כפי שרק אפשר).

הייתי הרבה אצל אנשי מקצוע, התחושה שלי הייתה שאני די שונה ממה שהם רגילים אליו... אבל המסקנה הכללית היא שכל־עוד לא רע לי עם מי שאני, אין טעם לחשוב שאני חולה יותר ממה שאני.

לגבי המשפחה, לא ממש, אני חי לבד ולא נוטה ליזום שיחות או להתעניין באחרים, נחמד לי מאוד בשקט של עצמי.

איני יכול להתפלל על משהו שאיני רוצה... אני מתפלל על דברים שאני צריך, כמו פרנסה, שלווה, שמירה וכן הלאה. איני יכול להתפלל "ריבונו של עולם, עזור לי שתהיינה לי המון תאוות ורצונות ותחושות חוסר, ביחס לדברים שלא רציתי עד עתה"...

לא יודע לגבי גברים ונשים, הכרתי כאלה וכאלה...

זאב בודד ולא חתול, זמני או לא...נכון?נחלת
חתול.חתול זמניאחרונה
החיים שלי תותיםLavender

וגם אם הם לא- משתדלת לראות אותם תותים

לא הספקתי להגשים את כל החלומות שלי, אבל אני בהחלט בדרך...

ואם הרגשתי שהכל נסגר בפניי- פשוט בכיתי והתפללתי לה'. (כמה קלאס)

ובכנות, הדבר שהכי עזר לי ברגעים קשים יותר זה האמונה. שהכל נגזר עלי ושאני צועדת במסלול שנקבע לי לפני שנולדתי ועליי רק לבחור בטוב.

הייתי קוראת הרבה משפטי חיזוק, הרצאות של אמונה וביטחון בה', ומוציאה את עצמי לדברים חיוביים שנותנים לי כוח.

והבנתי שהיחידה שיכולה לעשות אותי מאושרת, זאת אני בעצמי...

מאחלת לך למצוא את האושר הפנימי שלך, כי מה ששלך יגיע עד אלייך 💖

תודה❤️ בעז"ה🙏מישהי719
כל כך נכון וכל כך יפה. מאושרת בשבילך.נחלת
וואיהרמוניה

-אני מאמינה שהחיים שלי מתקדמים למרות שזה לא ניכר כרגע בפועל. לא רואים צמח באמצע גדילה, רק במבט לאחור.

-ממש לא, אני מרגישה רחוקה מהם... החלומות הישנים שלי מרגישים כמו חלומות של מישהי אחרת כי אני כבר לא חולמת אותם, ובכל זאת צובט לי בלב כל פעם שאני רואה מישהי אחרת שהגשימה אותם.

-למה את מרגישה שכל הדלתות נסגרו?

כשנדחקתי לקיר, הקיר נשבר. זה מה שקרה. היה כואב. אח"כ רווחה.

באמת להתחנן להשם.נחלת

לא יזיק לשוחח עם מישהו מקצועי או לא, אבל מבין ויכול לעזור לחלץ את החוט מהפקעת

ולנער את תחושת הסנדול (?).

אולי חשוב להיות מסוכרנים עם כל נשימה; להיות בתיקו איתה. להתקדם באותו

קצב. לעבור רק את היום הזה בשלום (את זה שמעתי מאדם  גדול). קראי

את הספר "אל דאגה" - יש לו שם רשימה של: רק היום....

לכתוב לעצמך מה היית באמת רוצה. על מה אתה/את מתאבל. מה מפריע.

למה העצבות.  לא פשוט. אבל השם תמיד מחלץ. עוזר. מאיר פתאום נקודה

קנקנה של אור שנחבאת מתחת לשמיכות החושך הכבדות. נושמת בכבדות,

כמעט לא מורגשת עכשיו, אבל חיה וקיימת.

יהיה טוב. זה לא יימשך לנצח. הנפש שלנו גמישה - "בערב ילין בכי ובבוקר...רינה".

מפליא עד כמה פעולה קטנה, ממש פעולה, עם הידייםנחלת

יכולה לגרש חושך גדול.

פעילות איזושהי. לא לחשוב באותו רגע על משמעות החיים שלי. פשוט לעשות.

חושבת שזה עוזר להבהיר את הבאלאגן במוח ולהשקיט אותו. 

גםנחלת

התנדבות. למרות שזה לא נשמע מושך. זה נותן הרגשה של

אני שווה. עושה משהו נכון וטוב.

תודה❣️מישהי719
ישoo

מטרות/ חלומות שהגשמתי

ויש שעדיין לפני

אם דלת אחת נסגרת

אני מחפשת את דלת אחרת

ובאופן כללי לא תלויה באחרים או בגורמים חיצוניים כדי להגשים חלומות 

צריך להיות שקוע במשהו אידאליסטינוגע, לא נוגע

להרגיש שחלק מהמטרות שלך זה שיהיה טוב לאחרים, ולצערנו לא חסר צער וכאב בעולם.

כמובן שרצוי גם במעשה, אבל לפחות לחיות בתודעה כזו.

לא להישאר בעולם הפרטי המצומצם מטבעו, אצל מי פחות ואצל מי יותר.

ברוח היום הקשה הזה, המטרות והחלומות לא יכולים להתגשם כל עוד לא הגענו ליום בו מלכות ישראל תהיה שלמה, ננצח את אויבינו, נבנה את מקדשנו, ויגיע יום תחיית המתים בו כל הכואבים יפגשו שוב את אהוביהם.

מסכימה לגמרי עם המטרות האמורותנחלת
אפשר שאלה?מחפש אהבה

במה אתם יותר מאמינים:

בזה שאפשר לקלקל,

או בזה שאפשר לתקן???

לתקן - חלק משאיפה מתמדת להשתפר, להתייעל, להחכים,פ.א.

להתמקצע, לצבור ניסיון מועיל, ללמוד

אחי, בפשיטותמחפש אהבה
משאיר לך לבחור מה לקחת מהתגובה - המילה הראשונהפ.א.
מספיקה 
במושכל ראשון - שאפשר לקלקלמבקש אמונה

את זה ש"אפשר לתקן" אני צריך להזכיר עצמי ולשכנע את עצמי כל פעם 

שניהם אפשרייםרקאני

לקלקל יותר קל

בשבילoo

לקלקל לא צריך להאמין/ לחשוב/ להתאמץ

זה קל

אנשים עושים את זה כל הזמן

כדי לתקן צריך לא רק להאמין אלא לרצות

להיות במודעות

ללמוד

ליישם

להתמיד

להתאמץ

מאה אחוז!נחלת
לתקןחתול זמני

לא רק באמונה אלא גם בתחושה

אפשר גם וגם, מה השאלה?advfb
יותר קל לקלקלאני:)))))
אבל בשניהם
זה שאפשר לקלקל זה עובדהנקדימון
האמונה נדרשת כדי לתקן, וכמו כל אמונה - היא מצריכה מאמץ ותיחזוק.
בעיניי גם זה שאפשר לתקן זו עובדהמחפש אהבה

בסוף המקור הרוחני לקלקול הוא המקור הרוחני לתיקון.

מעניין למה הקלקול תפס יותר מהתיקון

מה פירוש "תפס יותר"?נקדימון
לא הבנתי את הכוונה שלך בזה
אנחנו יותר מרגישים אותומחפש אהבהאחרונה
באווירת היום..לא יודעתת
יש פה מישהו/י שרוצה לספר על אדם שנפל/נרצח? ומה נוכל ללמוד ולקחת ממנו?❤️
משפחת גזמחפש אהבה

ת'אמת אני רוצה להזכיר את צאלה ורביד חיים גז הי"ד.

זה נגע לי בלב כמו לכל יהודי. כשהודיעו שגם התינוק נפטר [אחרי כמה ימים, מי שזוכר] הרגשתי שאני חייב להיות בלוויה.

להפתעתי היו שם לא יותר מ50 איש סה"כ. הרגשתי שנותנים לי רגע אינטימי להתייחד עם התינוק הקדוש הזה.

היה מצמרר.

רק לראות חבילה לבנה קטנה, עטופה. סבתות, דודות, מחבקות. חיבוק אחרון. ובוכות...

התפרקתי.

זה היה למעלה מיכולת ההכלה שלי. ולא הייתי היחיד.

אבל היה רגע שבו כמעט לא נשמתי. כשפתחו את הקבר הטרי של צאלה, כשאילו קיבלה בזרועות פתוחות את בנה, ממנו נפרדה במותה לפני כמה ימים.

והנה שוב הם מחובקים ביחד. בשמים.

גם עכשיו אני בוכה.

איזה נשמות קדושות.

הנחמה היחידה היא שאנחנו לא מסוגלים להבין בכלל מה הסיפור של הנשמות הקדושות האלו.

תמונה להכניס בלב ולא להוציא אותה משם לעולם..מחפש אהבה

נכון. לצערנו מאז יש הרבה אסונות יוצאי דופן.נחלתאחרונה
נכד של דוד שלי - דוד יצחקעזריאל ברגר

סיפורו המרגש של דוד יהודה יצחק ז"ל - והמחברות שנמצאו בחדרו - ערוץ 14 | C14

רס"ן אליאב אביטבול למד איתי בישיבה התיכוניתאריק מהדרום
יזכור - רב סרן אליאב עמרם אביטבול

אתר יזכור כותב עליו יותר טוב ממה שאני יכול לכתוב.

פעם הרגשתם שמישהו מבין אתכם?מחפש אהבה

אבל באמת?

ואתם חשובים לו באמת?

ויצא לכם להיות גם מאוכזבים ממנו אחרי זה?

אולי סוג של בגד בכם?

כן, פעמיים הרגשתי שמבינים אותיאינגיד

אבל הבעיות שלי נשארו שלי. זכיתי בחמלה של השומע, חמלה אמיתית ואוהבת וכזו שבאמת רוצה לסייע, אבל בסופו של דבר "אם אין אני לי, מי לי". לאנשים קשה לפתור את הבעיות של עצמם, כל שכן של אחרים.

כן.חתול זמני

לא הייתי אומר ממש שהתאכזבתי, כי ציפיות יש רק לכריות.

הייתי דלוק עליה אבל מבחינתה זה היה ידידותי בלבד. אבל הבנתי את זה, ולא ממש הרגשתי שזה ביאס אותי.

עד עצם היום הזה, היא ה־suicide hotline שלי אם אני צריך משהו.

נדיר מאדזיויק
אבל כן
כן, מתלבט בין ג'מיני לבין ג'פטומתוך סקרנות

אף אחד כמעט לא התקרב ללהבין אותי ברמה שהם מבינים .

אולי ניקים ספציפיים בפורום

אתה מלךמחפש אהבה
כן, גם הם אמרו לי 🙂מתוך סקרנות
כן אבל יש להזהר מלהתמכר. היתה על כך כתבה בחוברתנחלת

"המקום" - לחרדים עובדים.

צודקת לגמרי, תודהמתוך סקרנות
זה מורכבשלג דאשתקד

כלומר, זה נכון לגמרי.

אבל כשזה הופך להתמכרות זה כבר לא הבנה אלא תהליך בעייתי שמסכן את שני הצדדים.

הרבה דברים יפים וטובים ואלטרואיסטים כביכול, הובילו לנזקים ולתסבוכות הכי גדולות...

לאמחפש שם
הרבה שנים חיפשתי מישהו שיבין אותי, וזה לא קרה... הסתובבתי עם כעס ואשמה על העולם שלא מבין אותי. הגאולה שלי החלה כשהתחלתי למצוא בתוכי משענת, כהתחלתי להבין שרק בכוחי לתת לעצמי אהבת אמת ושאני לא אמצא אותה בחוץ.
מקסים!נחלת
זה קרה בתהליך סדור שתוכל לשתףנקדימון
או שזה משהו ספונטני שהתפתח בתוכך?
לא חושב שסדורמחפש שם

אבל גם ספונטני זה לא מדוייק.

כן אני חושב שהגעתי לאיזו נקודת סבל שחייבה אותי באופן קיומי לעבור תהליך בדבר הזה, תהליך מתמשך וארוך.

חלק ממנו גם היה בטיפול מסויים

וחלק ממחשבות ותהליכים שעברתי עם עצמי

יפה מאוד, עלה והצלח!!שלג דאשתקדאחרונה

יש משהו בהכרח, שעושה אותנו גם מאוד גיבורים ואמיצים (ללא קשר לכמה אנחנו חזקים) וגם מאוד מדויקים.

זו חוויה מדהימה וחשובה מאוד!!

כןהפי
זכרתי את הטוב ... וזה עזר לי למחול בלב שלם
מקסים!נחלת
בהחלט. חברות טובות. גם יעוץ. ואפילונחלת

אם מתאכזבים קצת, זה לא לגמרי וצריך להתנער ולחשוב שגם לצד השני

יש את הקשיים שלו, או מצבי הרוח....

היחד שמבין באמת זה השם. אבל כדי להרגיש זאת, צריך כנראה

המון עבודה. ולדבר איתו תוך כדי עשיית דברים, במיוחד כשלא

מסתדרים, אבל עדיף, תמיד. ממש לקשקש איתו. הוא אף פעם

לא אומר: די, די, אני עסוק עכשיו, או: רדי ממני כבר, או:

את עושה לי כאב ראש, או: לא מבין מה את רוצה...

העניין הוא שהעולם הזה, תפקידו כנראה, לחסום את ההידברות

הזו. להשכיח את מי ששלח אותנו הנה. ולצערנו הרב, הוא עושה

זאת לא רע בכלל...

להיות במצב של עוררות רוחנית. כמה שאפשר במשך היום.

בדברים הכי קטנטנים ולא משמעותיים.....

(לו רק הייתי מיישמת את מה שאני כותבת....אבל זה נכון.

אני בטוחה. ואני לא ברסלבית).

עצות לטסט!!!!מחפש אהבה

זה הכל סייעתות או יש מה לעשות השתדלות?

גם וגםל המשוגע היחידי

מצידך צריך לעשות השתדלות לנהוג רגוע וטוב, ולהיות דרוך על הכביש.

וכמובן זה הרבה סיעתא דישמיא כי באמת קורים דברים לא צפויים וה' עוזר.

בהצלחה!!!אנונימי 14
לא להכנס למחשבות על..מחפש שם

להתמקד בנהיגה עצמה

לבוא עירני

לזכור שיש חיים מעבר לטסט, לפעמים הנפש מצירת שהטסט והלחץ וההצלחה הם חזות הכל, לנשום ולהזכר שיש אותך מעבר לטסט

ותהנה מהדרך, בעזרת השם תעבור אבל גם אם לא- אתה לומד ומתפתח יחד עם הדרך.

ממש בהצלחה!!

לגשת כאשר מוכניםאינגיד

היום ב"ה המסלול של הטסט נקבע על ידי מחשב, וגם יש הקלטה של הנסיעה שלך (לצרכי עירעור), מה שמנטרל את היכולת של הטסטרים להכניס חוסר מקצועיות להחלטות שלהם (מה שפעם היה נפוץ מאוד לצערינו).

אם תיגש כאשר אתה מוכן, לפי המלצת המורה כמובן, אז יהיה בסדר. קצת נשימות לפני כן להרגעת המחשבות והלחץ, וזהו. ואם לא עוברים בטסט אחד, אז עוברים בטסט אחר. וגם זה בסדר.

תצליח.

תשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרהאריק מהדרום

1. תשובה- לזכור את הטעויות בטסטים הקודמים, הכרת החטא, חרטה, וידוי וקבלה לעתיד לא לחזור על הטעויות האלה-זה העיקר.

2. תפילה, יש באינטרנט תפילה לפני טסט, חפש בגוגל.

3. צדקה, לתרום לאור ירוק או לעמותות מהסוג הזה יש באינטרנט גם.

בהצלחה.

מישו עבר בראשון?מחפש אהבה
אני - לדעתי תלוי איפה לומדים, מבחינת עומס התנועהזמירות
למדתי ונבחנתי בעיר רגועה ולא עמוסה בתנועה
אני. והופתעתי מזה...יעל מהדרום
לק"י

הרבה בהצלחה לך!

לאחר מעשה במה תלית את ההצלחה?מחפש אהבה
לא ברוריעל מהדרום
נכון יותר לשאול את מורה הנהיגה שלךנפשי תערוג
הוא כנראה יותר מנוסה 
בדיוק אנחנו בימי בה"ב הקדושיםחתול זמניאחרונה