ביטוח - למה לדאוג אם אפשר לשלם?פשוט אני..

אותגרתי על ידי @rivki לכתוב את השנקל שלי על ביטוחים, אז... הנה אנחנו באים!

נתחיל משאלה מאוד בסיסית (אפשר ואף מומלץ לדלג לחלק של התכלס), 

מה זה ביטוח?

רוב בני האדם הם שונאי סיכון. מה זה אומר? שאם אני אציע למישהו 1,000 ש"ח בוודאות, או סיכוי של 50% לקבל 2,000 ש"ח - רוב בני האדם יעדיפו את הוודאות. אולי בסכום קטן זה נראה לא נכון כי "מה אכפת לי להסתכן", אבל נניח שאני מדבר על סכום גדול: מי מאיתנו היה מעדיף לקבל 3,000,000 ש"ח בסבירות של 50%, במקום 1,500,000 ש"ח בוודאות? כנראה לא הרבה. רוב האנשים מעדיפים לדעת מראש מה תהיה התוצאה, בלי הפתעות, אפילו אם הוודאות הזאת יכולה לגרום להם להרוויח פחות.

לעומת זאת, יש מעט אנשים שהם אוהבים סיכון. תציעו להם רווח של 3 מיליון ש"ח בסבירות של 30% או הפסד של חצי מיליון ש"ח בסבירות של 70%, והם יעופו על זה.

ויש כאלה שמאוד אוהבים סיכון. הם כל כך אוהבים סיכון, עד שהם מוכנים לקנות ממני את הסיכון שלי. 

הם נקראים חברות ביטוח.

מכיוון שרוב בני האדם שונאים סיכון, וחברות הביטוח מאוד אוהבות סיכון - יש כאן עסקה ששני הצדדים שלה מאוד מרוצים.

אני מקבל ודאות: ניקח למשל ביטוח מקיף לרכב. נניח ש-10% מהמכוניות בישראל נגנבות או עוברות תאונה קשה מדי שנה.

אז יש לי סיכוי של 10% להפסיד עשרות אלפי שקלים, לעומת סיכוי של 90% לא להפסיד דבר. אבל אני שונא סיכון, ואני רוצה לישון בלילה בשקט!

תמורת תשלום מסוים שנקבע מראש, אני יודע שהסיכון שלי ירד דרמטית. התשלום לחברת הביטוח הוא ודאי, ויש 10% שאשלם השתתפות עצמית של כמה מאות שקלים בלבד. פתאום הסיכון כבר לא מאוד נורא, ואני מצליח להירדם טוב בלילות.

כמובן חברת הביטוח אוהבת סיכון רק עד גבול מסוים. היא לא תתן לחולה סרטן לעשות ביטוח חיים, ואדם שמעשן יצטרך לשלם הרבה יותר מאדם שלא מעשן. לכן יש חשיבות להצטרף לביטוח כשאנחנו צעירים בריאים ויפים, ולא לחכות לגיל שבו כבר יש בעיות בריאות. ברגע שהצטרפנו לביטוח כשאנחנו בריאים, חברת הביטוח לא יכולה לבטל אותו גם אם מצבנו הרפואי מתדרדר מאוד בהמשך.

ועכשיו, לתכלס:

איזה ביטוח כדאי לי לעשות?

ביטוח הוא בעצם הימור נגד עצמך. אני משלם כסף מדי חודש, בידיעה שארוויח כסף אם יקרה לי משהו רע. הימורים, באופן כללי, הם דבר לא טוב. רוב מי שמהמר מפסיד, הבית תמיד מנצח (וגם חברות הביטוח תמיד מרוויחות על חשבוננו).

אם כך, למה שאבחר להמר נגד עצמי?

הסיבה היא שיש אירועים לא צפויים, שיכולים לגרום לי להתמוטטות כלכלית, וחלילה הם יכולים להביא אותי לידי עוני, או חמור מכך - לגרום לי להפוך לנטל על הציבור. לכן במקרים האלה, ההימור (למרות שכנראה אצא ממנו מופסד) שווה לי את הידיעה שאני לא יכול להתמוטט כלכלית.

לכן, אני פועל בשיטה שרבים וטובים ממליצים עליה: אני מבטח רק מצבים שיגרמו לי להתמוטטות כלכלית, או קרוב לכך.

דוגמא טובה לכך היא ביטוח חיים. להיות יתום זה מספיק מבאס גם בלי להיות עני. מכיוון שיש לי ילדים קטנים שלא יכולים לפרנס את עצמם, והמשכורת של אשתי לבדה לא יכולה להחזיק את הבית (שלא לדבר על חיסכון לעתיד בשביל הילדים), עשיתי לעצמי ביטוח חיים. אם חלילה יקרה לי משהו - המשפחה תוכל להתרכז באבלה, בלי לדאוג מהצורך להמשיך ולממן אוכל ולימודים וכו'.

הביטוח שמכניס הכי הרבה כסף לחברות הביטוח (סך התשלומים של הלקוחות פחות סך התשלומים של חברת הביטוח אל הלקוחות) הוא ביטוח תאונות אישיות. זה בעצם ביטוח שבו אני מקבל כסף אם אני שובר יד וכדומה.

נשאלת השאלה: למה שארצה להמר נגד היד שלי? 

ברור שאם אני אשבור את היד, יהיה לי נחמד לקבל 10,000 ש"ח לחשבון הבנק. אבל... האם השבר באמת יעלה לי 10,000 ש"ח? האם הוא יגרום לי להתמוטט כלכלית? האם חברת הביטוח תצטרך להציל אותי?

לא. במקרה של הביטוח הזה, זה נטו הימור. אם הבית תמיד מנצח והלקוח תמיד מפסיד, ואם השבר לא יגרום לי להתמוטט כלכלית, למה שאבחר להיכנס לזה? למה שארצה להפסיד כסף בסבירות גבוהה מאוד, בלי לקבל ערך אמיתי (כמו שקט נפשי)?

מתוך קו המחשבה הזה, עשיתי לעצמי את הביטוחים הבאים:

1. ביטוח חיים (לזוג) - כבר הסברתי למעלה את הצורך הגדול בביטוח הזה. בעז"ה אבטל אותו אחרי שאחרון ילדיי יוכל לפרנס את עצמו.

2. ביטוח מחלות קשות (לזוג ולילדם) - נותן פיצוי כספי במקרה של גילוי מחלה קשה, מתוך רשימה של כמה עשרות מחלות. אם יש חלילה סרטן לאחד מבני המשפחה, ועקב כך ההורים נאלצים להפסיק לעבוד - טוב שיש משענת.

אם הילד חלילה נהיה סוכרתי והוא צריך סיוע צמוד בבית הספר או בגן, טוב שיש עזרה ולא חייבים להסתמך על הסיוע הממשלתי המקרטע.

3. ביטוח תרופות (לזוג ולילדים) - זה ביטוח לכל התרופות מצילות החיים שלא נמצאות בסל התרופות. היה בעבר תחקיר של עובדה, שבו ראיינו אנשים שעומדים למות כי אין להם כסף לתרופה שהם צריכים. זה פשוט קורע את הלב. כל מיני סוגים של סרטן, מחלות מוח, מחלות שיש להן תרופות שעולות מאות אלפי שקלים בחודש - ומי שאין לו ביטוח פשוט ימות.

הביטוח הזה עולה 2 ש"ח בלבד לחודש, מגיל לידה ועד גיל 30 בערך. בגיל 30 הוא מתחיל להתייקר, אבל הוא עדיין מאוד מאוד זול. תמורת 2 ש"ח בחודש, אני יודע שחברת הביטוח תשלם לי על תרופות מצילות חיים, עד 1.5 מיליון ש"ח לשנה. 

4. ביטוח משלים של קופת החולים (לזוג ולילדים) - ברובד האמצעי. אין כאן שום דבר מציל חיים, אין גם שום דבר שמונע קטסטרופה. אבל זה ביטוח זול שבדרך כלל מצדיק את עצמו, מכיוון שהוא לא פועל כמו רוב הביטוחים רק במקרה של קטסטרופה - אלא כמעט בכל פעם שנכנסים לבית המרקחת ומקבלים הנחה, כשרוצים לראות רופא פרטי מקבלים הנחה וכו'.

5. ביטוח דירה (מבנה ותכולה) - לפני מספר שנים היה לשכנים שלנו קצר במקרר בליל ראש השנה, והם לא היו בבית. עד שהשכנים מאותה הקומה קלטו שיש שריפה והזמינו כיבוי, לא נשאר הרבה. הם פתחו הדסטארט, התחננו לעזרה, לא פשוט לאבד ביום אחד את כל הרכוש הפיזי שיש לך בעולם. מטבח, ארונות, בגדים, סלון, צעצועים, יודאיקה (כולל תפילין) - הכל הלך. 

לצערי לפני כחודש נאלצתי בעצמי להשתמש בביטוח הדירה שלי, אחרי שגנבו לי מהבית תכשיטים. קיבלתי מחברת הביטוח סכום השווה ל-10 שנים של תשלומי ביטוח. וזה עוד בקטנה. שריפה או שיטפון משאירים אחריהם נזק הרבה יותר גדול מאשר גנב קטן שממלא את הכיס.

6. ביטוח מקיף לרכב - עם איך שאשתי נוהגת, זה לגמרי חובה (אני לא שובניסט!!! מה לעשות, אף אחד לא מושלם).

7. מטרייה ביטוחית לפנסיה - זה קצת מורכב, אנסה לתמצת:

בכל קרן פנסיה יש ביטוח מובנה לאובדן כושר עבודה. זה אומר שאם יש למישהו קרן פנסיה פעילה, והוא עבר חלילה תאונה או מחלה ולכן הוא לא יכול יותר לעבוד, חברת הפנסיה תשלם לו 70% משכרו - עד יומו האחרון.

הבעיה היא שהביטוח הזה דפוק, מכיל המון סייגים, ובפועל הרבה פעמים דווקא כשצריך אותו - מגלים שיש חריג שמפיל אותנו בין הכיסאות.

למשל, 25% מהתביעות נדחות בגלל שיש גורם ממשלתי שמפצה על הנכות (למשל ביטוח לאומי אם זו תאונת עבודה או פיגוע ר"ל, משרד הביטחון אם זה קרה בשירות מילואים וכו'). עם המטרייה הביטוחית - זה לא משנה, וחברת הפנסיה תשלם בכל זאת.

עוד תביעות רבות מוחזרות ריקם בגלל שחברת הביטוח אומרת שאתה עדיין יכול לעבוד, פשוט לא במקצוע שלך. היית מנהל בנק ועכשיו אתה נכה 100%? לא נורא, שב בבית ותעזור לאנשים דרך הטלפון לסגור משכנתא. אם אתה לא רוצה אז זאת בעיה שלך (אני מקצין).

עם המטרייה הביטוחית בודקים האם אתה מסוגל למלא את אותו התפקיד שעשית לפני התאונה, ורק לפי זה קובעים האם מגיע לך תשלום.

התשלום הוא בערך 0.15% מהשכר בכל חודש, כלומר על משכורת של 10,000 ש"ח התשלום יהיה 15 ש"ח. כמובן משתנה לפי הגיל וכו'.

אילו ביטוחים נפוצים בחרתי שלא לעשות?

א. ביטוח תאונות אישיות - סתם הימור נגד עצמך, רוב הסיכויים (ככל הביטוחים) שאפסיד, וממילא זה לא מונע שום קטסטרופה.

ב. ביטוח בריאות פרטי - בפועל לא נותן כמעט דבר מעבר למה שהביטוח המשלים בקופת חולים נותן, מלבד השתתפות עצמית נמוכה יותר במקרה של בחירת מנתח בניתוח פרטי. זה בהחלט לא ביטוח מציל חיים, ניתוחים מצילי חיים נעשים בבתי חולים ציבוריים על חשבון המדינה ללא כל השתתפות עצמית (מקסימום 30 ש"ח על טופס 17...).  זה ביטוח מאוד יקר, שבגדול מאפשר לעשות ניתוחים פרטיים אצל רופא שאני בוחר, עם השתתפות עצמית מופחתת. כאמור - גם הביטוח של קופת החולים נותן את זה.

רק אגיד שבתור נהג אמבולנס, כבר פיניתי מספר אנשים שמצבם התדרדר באמצע ניתוח פרטי באסותא, אל בית החולים הציבורי הקרוב. באסותא יש רק רופא מנתח+מרדים, ואם המצב מתדרדר תוך כדי אז אין להם את הכלים להתמודד עם זה והם מזמינים אמבולנס לפינוי דחוף לבית חולים ציבורי. בציבורי, בכל רגע נמצאים כל סוגי הרופאים מכל המחלקות, יש חדר הלם וחדר טראומה, והם ערוכים היטב להתמודד עם כל מצב חירום שיכול להיות. כשהילד שלי היה צריך לעבור ניתוח, בחרתי ברפואה הציבורית בלי להתלבט.

חריג

אם מישהו יודע שהוא מאוד מאוד מאוד אוהב את הרפואה הפרטית, גם בבדיקות הריון וגם בניתוחים וגם בבדיקות וגם בכל מה שיש - אז כן כדאי לשקול לעשות את הרובד העליון של הביטוח בקופת החולים, ואולי גם ביטוח בריאות פרטי. זו כבר שאלה של מחיר הביטוח אל מספר הפניות בשנה אל הרפואה הפרטית, והאם הביטוח הספציפי הזה מכיל את מה שרוצים (למשל לא כל ביטוח פרטי כולל בדיקות הריון או טיפולי פוריות וכדומה). כלומר להבדיל מביטוחים אחרים, אני ממליץ לעשות זאת אם יודעים שנשתמש הרבה בביטוח הזה, ולא מתוך פחד שתקרה קטסטרופה - שכאמור הביטוחים האלה כלל לא מכסים.

עד כאן שידורינו להיום מיקרופון

אז אתה נהג אמבולנס?ה' אלוקינו

רגע , אבל תכתוב גם את החברה הכי מומלצת בכל סעיף

הייתי מספר שנים... חסדי ה'. כבר כתבתי על כך בפורוםפשוט אני..

בושי והיכלמי שאת לא עוקבת אחרי כל מעללי!פטיש

ב"ה בטח שזוכרת , חשבתי שעדיין . כתבת את זה שזה היהה' אלוקינו

הזמן שחזרת להיות גם סטרייט . יילדת מישהי... משהו כזה 

חחחחחח אהבתי את ההגדרהפשוט אני..

למרות שהיא לא מדויקת בוכה/צוחק

הפסקתי להיות במד"א כמה חודשים אחרי החתונה...

עשית ממש סדר מסודר!!חיים של
תודה
יש לי די הרבה מה לכתוב, אבל אתמקד רק בנושא אחד:ספק

ביטוח הבריאות הפרטי. 

ביטוח הבריאות הפרטי נותן מעבר למה שציינת גם אפשרות של טיפולים בחו"ל וטיפולים - מלבד תרופות - שאינם קיימים בסל התרופות. 

בנוסף, יש "כפל מבצעים" עם הביטוח המשלים. 

למשל, אם יש צורך בטיפולי פיזיותרפיה, אז הביטוח המשלמים מכסה בערך 30% מהעלות אם הולכים לפרטי (למי שאין כח לחכות כמה חודשים בתור). הביטוח הפרטי משלים את ההפרש כמעט במלואו. 

יש עוד כמה דברים שהביטוח הפרטי נותן - והמחיר הוא בד"כ פחות מ-150 שקלים בחודש. לא המון.  

אין נכון ולא נכון, כתבתי את דעתיפשוט אני..
בסופו של דבר, כמו שכתבתי, זה יכול לחסוך כסף למי שצורך רפואה פרטית.
רק אציין שעבור משפחה זה בהחלט כמה מאות שקלים, וכל אחד יעשה את השיקול שלו.
לא כתבתי שיש נכון ולא נכון - רק העמדתי דברים על דיוקם.ספק

נכון, עבור משפחה זה ייצא כמה מאות שקלים בחודש. 

באופן אישי, כל מה שאפשר, אני עושה בפרטי (אחרי התייעצות עם כמה וכמה רופאים שעובדים בבתי חולים ציבוריים) - כך שלי זה משתלם. 

ביטוח בריאותלמה לא123

לא כולל את נקודות 2.3.4.?

לא בהכרחפשוט אני..
בגדול, כל ביטוח בריאותי הוא ביטוח בריאות...

בדרך כלל כשאומרים ביטוח בריאות פרטי, הכוונה היא לביטוח שכולל תרופות מחוץ לסל, השתלות בחו''ל, וניתוחים פרטיים.
לפעמים זה כולל גם נספח אמבולטורי, שכולל רופאים פרטיים להתייעצות, טיפולי פוריות, בדיקות הריון וכדומה. לא כל נספח מכיל את אותם הדברים, הכל שאלה של מחיר.

אז מתוך זה לקחתי לעצמי ולמשפחתי רק את התרופות.
רק מעיר שיש 2 סוגי ביטוח בריאות פרטייםנחשון מהרחברון

אחד מסוג שיפוי - מממן הוצאות של ניתוחים השתלות וכו' ואחד מסוג פיצוי - נותן כסף במקרה של מחלה.

לגבי מטריה ביטוחית בפנסיה לא כל מקצוע יכול לעות לעצמו אכ"ע (אלא אם כן אתה מכיר משהו שאני לא מכיר כי ניסיתי ללא הצלחה הרבה זמן)

אבל יפה!

לגבי ביטוח מקיף זה מאד תלוי איזה רכב אתה נוהג כי בוא נניח שההשתתפות עצמת היא 1400 שח ואשתך פעם בשנתיים דופקת רכב והנזק הוא 10000 שח כל פעם. ההשתתפות עצמית+מחיר הביטוח +העלות המתלווה של עלית מחיר ביטוח עקב תביעות ועבר ביטוחי לא נקי לא שוות את זה.

בנוסף מכל מה שכתבת הקטסטרופה הכי גדולה אתה לא לוקחנחשון מהרחברון

טיפולים כגון ניתוחים והשתלות דחופיםץ

מי לא קיבל בבית הכנסת מיליון פעם עלונים של "אבא ל5 ילדים זקוק להשתלה העולה 2 מיליון שח בחו"ל" או "ילדה בת 5 עם מחלה נדירה צריכה לעבור טיפול מציל חיים וזקוקים לתרומות ע"ס 800,00 ש"ח" וכדו'.

זה הרובד הכי קטסטרופלי. כי לגבי הפיצוי במקרה מחלה זה פחות קריטי וניתן להסתדר. אבל תשלום לניתוח חירום זה משהו אחר הרבה יותר קטסטרופלי ונצרך

ניתוחי חירום והשתלות הם על חשבון המדינהפשוט אני..
אפילו אם ההשתלה צריכה להיות בחו''ל בגלל שבארץ אין יכולת לעשות זאת, קופת החולים מממנת.

השתלת איברים בחו"ל (זכות) – כל-זכות
עובדתית זה לא נכוןנחשון מהרחברון

תאורתית כן אבל יש תור ווועדות למיניהם שעד שסיימת אותם - החולה יכול למות כבר.

הוועדות הן לא בגלל המימון, אלא בגלל המחסור באיבריםפשוט אני..
אם אין איבר פנוי בארץ ויש מדינה בחו''ל שמוכנה לתת לך אותו, אז קופת החולים תממן לך את הניתוח בחו''ל.

בפועל זה לא קורה הרבה, כי אף מדינה לא תרצה סתם לוותר על איברים בשביל אזרחים זרים, למעט מדינות שבהן אפשר לקנות איברים - ואז גם קופות החולים וגם חברות הביטוח לא יסכימו לתת אגורה שחוקה.

להיות חבר בביטוח פרטי לא מקנה עדיפות בתור להשתלות.
אני מכיר אחרת אבל איך את מסביר שחדשות לבקריםנחשון מהרחברון

אוספים כספים אירגונים גדולים שמכירים את המערכת בשביל ניתוחים והשתלות?

מספיק שכאן בארץ יש רופא אחד של]ני 20 שנה שמע מרופא אחר איך מט]לים בניתוח מסובך ואתה לא יכול ללכת לשום בית חולים עם ניסיון אלא רק אליו.

ככה זה עובד.

השאלה היא כלפיהם, ובעיקר כלפי המדינות שבהן מבוצעת ההשתלהפשוט אני..
מישהי מהעבודה שלי טסה לפני שנה וחצי לסין, בשביל ללוות את אבא שלה בניתוח השתלת כליה.

לא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין שהם מימנו לבד את כל התהליך, כי אף חברה לא תממן ניתוח עם סחר באיברים.

אין היום בארץ איברים טובים מועמדים להשתלה, שבסוף נרקבים בגלל שאין מימון לניתוח.

מימון יש עד בלי די, הבעיה היא שאין איברים. כאמור, חברת ביטוח פרטית לא תגרום למישהו להתקדם בתור לעבר ההשתלה המיוחלת.
לא נכון עובדתית. טסים לארה"ב ואירופה לא לסיןנחשון מהרחברון

ולמה? כי כל עוד מוגדר שניתן לטפל בבעיה בארץ - אין מימון לחול.

מה זה "אפשר לטפל בבעיה בארץ"? רופא אחד ללא כל ניסיון שפעם ראה איך עושים.

סומך עליו? אה, והתור אצלו הפנוי הוא עוד חצי שנה. אין מימון שקל לחול..

אתה מדבר על השתלות?פשוט אני..
השתלות זה מעכשיו לעכשיו, ברגע שיש איבר פנוי משתילים. לא חצי שנה ולא שבוע.

עושים אותן הרופאים הכי בכירים שיש בבתי החולים הכי טובים בארץ, ממש לא רופא ש''פעם ראה''.

בדקתי בפוליסה של הראל, היא קובעת בפירוש שאין מימוןפשוט אני..
להשתלה בחו''ל אם אפשר לעשות אותה בישראל. בדיוק אותם התנאים כמו בקופת החולים.

אז אם אתה רוצה לעשות בחו''ל כי אתה לא סומך על המקצועיות של הרופאים בישראל, גם חברות הביטוח לא יתנו לך שקל אחד.

וגםנחשון מהרחברון
  • מיעוט ניסיון בישראל במתן הטיפול הרפואי לא ייחשב ל"נסיבה רפואית חריגה" המצדיקה את קבלת השירות בחו"ל. אז...
גם בחברת ביטוח פרטית הכלל הזה קייםפשוט אני..
שים לב לניסוח: ''הטיפול אינו מבוצע על ידי שירותי הרפואה בישראל''.

כלומר אם הטיפול מבוצע בלי הרבה ניסיון, הם לא יעזרו לך לממן ניתוח בחו''ל.
לא. על ניתוחים מסובכים בעיקרנחשון מהרחברון

כמה ניתוחים אי אפשר לעשות בישראל? בכל מקרה, המדינה משלמתפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ח בשבט תשפ"א 14:38
זכינו ויש לנו מערכת בריאות מהטובות והמתקדמות בעולם, נדיר מאוד מאוד שיש ניתוח שלא ניתן לבצע בישראל.

אפילו אם במקרה יצא חלילה שיש מצב רפואי שלא ניתן לטפל בו בישראל, קופת החולים חייבת לממן את הניתוח בחו''ל עד רבע מיליון דולר.

מימון טיפולים רפואיים בחו"ל (זכות) – כל-זכות

ביטוח פרטי ישלם רק אם *אין ניתוח כזה בישראל*, הוא לא ישלם אם אתה סתם לא סומך על הרופאים כאן. בדיוק כמו התנאי של קופות החולים.
זה רק לטיפולים הנכללים בסל הבריאותנחשון מהרחברון

כל ניתוח מציל חיים נכלל בסל הבריאותפשוט אני..
לא כל תרופה, לא כל טכנולוגיה, לא כל אביזר. אבל בהחלט כל ניתוח.
וגם מוגבל לרבע מיליון דולרנחשון מהרחברון

הרבה פעמים השתלות מורכבות עולות יותר.

מאיפה הידע הזה? מדובר בסכום עצום לפעולה של מספר שעותפשוט אני..
ובכל מקרה, יש ועדת חריגים של משרד הבריאות, ואם אין אפשרות זולה יותר להציל חיים אז היא מאשרת לחרוג מהתקרה הזאת.
אין הרבה מדינות,בטח לא קטנות כמו ישראל,עם רפואה כל כך משובחתפשוט אני..

World

שיבא קיבל את המקום התשיעי מתוך כל בתי החולים בעולם.

עוקפים אותו בתי חולים מ-5 מדינות בלבד:
ארה''ב, קנדה, גרמניה, שוויץ וסינגפור.

זה מדהים, לא פחות.

לא מדויק בעלילספק

מערכת הבריאות הציבורית טובה כל עוד מדובר על רפואה קהילתית ושירותים הניתנים ע"י קופות החולים. 

רוב בתי החולים הציבוריים כאן הם לא משהו להתגאות בו יותר מדי. (ברשימה שהבאת מצאתי רק את תל השומר ואת איכילוב - וזה מבלי להיכנס לפרטים) 

ממש לא מסכים. יש לנו בתי חולים מצוינים עם רופאים מעוליםפשוט אני..

אין הרבה מדינות, בטח לא קטנות כמו ישראל,עם רפואה כל כך משובת - נשואים טריים

בכל מקרה, זה כלל לא רלוונטי לשאלת הביטוח.

ביטוח פרטי לא יממן טיפולים בחו"ל אם הם קיימים גם בישראל, ולא יעזור לך להגיד "אני לא סומך על הרופאים כאן"...

זה כתוב בפוליסות של חברות הביטוח, ולא סתם: אחרת כל ישראלי שרוצה להוציא שקדים היה מארגן לעצמו טיול נחמד לארה"ב או גרמניה על חשבון הביטוח...

במרכז יש שני בתי חולים ציבוריים יחסית טוביםספק

אם אפשר לקרוא לבית חולים שבו הרופא שמקבל אותך בו במיון ראה מיטה בפעם האחרונה לפני יותר מיממה. 

אבל כאמור, זה לא רלבנטי. 

ביטוח פרטי יממן טיפולים שלא נמצאים בסל הטיפולים בארץ - גם אם הם נמצאים בחו"ל. 

זה יכול להיות ההבדל בין חיים למוות. 

עדיף רופא שלא רואה מיטה מרופא שרואה מיתה פשוט אני..

רק חבל שלרוב זה בא ביחד...ספק

לא הייתי ממהר לפסוק כך...פשוט אני..

תוחלת החיים פה הרבה יותר גבוהה מהממוצע העולמי, ובטח יותר גבוהה מארצות הברית למשל.

גם עכשיו עם הקורונה, הרופאים שם רואים הרבה יותר מיתות.

תוחלת חיים היא פקטור של המון דברים שלא קשורים למערכת הבריאותספק

אתה יודע מה מדד ה-bmi הממוצע בארה"ב לעומת הממוצע בישראל? (וזו סתם דוגמא). 

ובישראל יש סגרים כשבארה"ב אין, הגיל הממוצע כאן נמוך יותר וכו'. 

יש הרבה מאוד הבדלים. 

רופא שלא ישן 26 שעות - כמו כל אדם אחר - יעשה טעויות. זה בלתי נמנע. 

עם הכל אני מסכים, מלבד דבר אחדפשוט אני..

תוחלת החיים הממוצעת לא מושפעת מכך שהגיל הממוצע כאן נמוך יותר... השאלה האם פרט בודד שנולד יחיה עד גיל 75 או 85 לא קשורה לגיל הממוצע של האזרחים, אלא לשאלה כמה אזרחים נפטרו כשהם בני שנה מתוך כלל האזרחים בני השנה, כמה נפטרו כשהם בני שנתיים מתוך כלל האזרחים בני שנתיים, כמה נפטרו כשהם בני 70 מתוך כלל האזרחים בני ה-70 וכן הלאה. בגלל שמחלקים בכל שנתון במספר הפרטים השייכים אליו, אז אין משמעות לגיל הממוצע.

כאשר מופיע המונח "תוחלת חיים" הכוונה היא בדרך כלל לתוחלת חיים שוטפת או תקופתית שהיא מונח המתאר את תוחלת החיים העתידית בלידה בהסתמך על שיעורי תמותה סגוליים (כלומר, שיעורי תמותה לכל קבוצת גילאים) כפי שנמדדו בשנה מסוימת (או בתקופה קצרה). כלומר, תוחלת חיים שמתבססת על שיעורי התמותה כפי ששררו באותה שנה או תקופה. זהו מוצר סינתטי המשקף את משך החיים הממוצע, שצפוי אילו שיעורי התמותה הנוכחיים יימשכו לתמיד.

בכל השאר אתה צודק.

הגיל הממוצע נגע לתמותה מקורונה שציינת.ספק

ככל שהאוכלוסיה מבוגרת יותר, יהיו שם יותר מיתות מקורונה. 

אגב, בקשר לשינה של הרופאיםפשוט אני..

תהיה בטוח כשאתה רואה שיש 26 שעות במשמרת, שלא מדובר ברופאים הבכירים שעושים ניתוחי השתלות...

לפני מספר שנים מישהי מבית הכנסת שלי ביקשה שאבוא לתקוע בשופר בבית החולים שבו היא עובדת כגניקולוגית. הגעתי לשם, וסתם שאלתי אותה מתוך סקרנות אם היא כבר גניקולוגית או שהיא עדיין מתמחה. 

היא ענתה לי במרירות "אני עושה משמרת בראש השנה, בזמן שכולם הולכים לבתי הכנסת ואוכלים סעודות משפחתיות. תענה לעצמך".

התכוונתי לרופאים במיון.ספק

בכל מקרה, למי שיש ביטוח פרטי, יש גם את היכולת לבחור לעצמו את המנתח. 

זה פקטור די חשוב. 

הרבה השתלות עושים 'בשחור'rivki
נוסעים לחו'ל וקונים שם איברים, בלי לחכות בתור. אף אחד לא נותן על זה החזר כספי
יש להשתלות גם הוצאות נלוות והוצאות מחיה.ספק

הביטוח הרגיל לא מכסה אותן והפרטי כן. 

זה יכול להגיע למאות אלפי שקלים. 

מסכיםפשוט אני..
מקבלים מהביטוח, אם אני לא טועה, 5,000 ש''ח בחודש למשך שנתיים - כלומר 120,000 ש''ח.

זה לא מציל חיים כי זה כסף שניתן לאחר הניתוח ולא כדי לממן את הניתוח, וממילא בביטוח מחלות קשות יש פיצוי על השתלת איברים - למשל אצלי יש פיצוי של 300,000 ש''ח.

שוב, אני לא אומר לאף אחד לא לעשות. אני מסביר למה אני אישית בחרתי כך. מי שחושב שזה ביטוח חשוב - שיעשה כבר מאתמול. אני לא מומחה בעל שם עולמי, אני פשוט אני 🤭

עריכה:
בדקתי עכשיו בפוליסה של הראל. 7,000 ש''ח לחודש במשך שנתיים על השתלות לב, ריאה, כבד ולבלב, 4,000 ש''ח בחודש להשתלות כליה או מוח עצם.
וואו השקעת! ב'ה אתעמק בשעות הרגועותrivki
תודה!
אתה מסביר טובכוחה של מילה
שומרת לי חומר קריאה לאחרכך
תודה רבה פשוט אני..

ואוו תודהמצטרפת למועדון
האם את כל הביטוחים עשית דרך אותה חברה?
באיזה עלות חודשית מסתכמים כל הבטוחים?
ביטוח משלים של קופת חולים הכוונה למכבי כסף זהב ושלי?
בשמחה! התשובות בפניםפשוט אני..

א. לא, יש לי 3 חברות ביטוח (מנורה, ישיר, AIG). הכל בהתאם למכרז שאני עושה בין חברות הביטוח (לא רק בין 3 אלה) לפני כל רכישת ביטוח חדש, ופעם בכמה שנים גם לביטוחים הקיימים (כל עוד מצבי הבריאותי תקין אז אני יכול לעבור חברות ללא הגבלה. אם חלילה תהיה הרעה, חברות הביטוח לא ירצו לצרף אותי אליהן ואני "אתקע" על מי שמבטח אותי עכשיו).

ב. כ-1,050 ש"ח בחודש, מתוכם 600 ש"ח לביטוחי רכב והיתרה לכל השאר (אם לא היו לנו 2 תאונות ב-3 השנים האחרונות, היינו משלמים פחות מחצי). קחי בחשבון שזה כולל ביטוחי חיים על 2 מיליון ש"ח לשני מבוגרים, ביטוח מחלות קשות לכל המשפחה, ביטוח תרופות לכל המשפחה, ביטוח דירה, ביטוח מטרייה פנסיונית לשני מבוגרים, ביטוח של קופת החולים לכל המשפחה וביטוחי רכב (מקיף וחובה). 

ג. כן. מאוחדת שיא/מכבי שלי/כללית מושלם/לאומית זהב וכו'.

מענייןמצטרפת למועדון
אתה אומר בעצם שבגלל התאונות שעשיתם הבטוח העלה לכם את המחיר כי הוא הבין שהוא מפסיד עליכם?
עוד לא קוראתבין הטיפות

אבל יש לציין שבזכותך אני קוראת דברים אינטלקטואלים לפני השינה, במקום לראות עוד זבל...

היה ה'סיפור' של אתמול, היום יש עוד פרק

אפשר להגיש בקשה לנושא שמענין אותי?

חחח איזה כיף לשמוע! מוזמנת בשמחהפשוט אני..

הקרן החדשה משלמת לי לפי תווים, אז אין לי בעיה לכתוב עוד ועוד בוכה/צוחק

האמת שתכננתי לפתוח על זה שרשור נפרדבין הטיפות

אבל אני אתן לך את הכבוד, אם תסכים...

נתקלתי לפני כמה ימים בעוד מודעה שחברה מפרסמת שהיא יכולה לשפר את נתוני BDI של אדם וכך הוא יוכל לקבל הלוואות מהבנק

אני אשמח דבר ראשון להסבר טוב מה זה בדיוק הBDI, למרות שאני יודעת באופן כללי, יהיה טוב לחדד את הענין

ובעיקר לדעת איך משפרים את זה, האם זה חוקי והאם יש לבנקים בכל זאת אפשרות להגיע לנתונים הישנים

תודה!!

(אם אתה לא מתכוון לכתוב על זה אני אשמח לקבל עידכון בכ'א כדי לחפש בעצמי מידע)

ממש לא מזמן כתבתי על זה!פשוט אני..

מה דירוג האשראי שלכם? - נשואים טריים

אני לא מכיר שיטות "לשפר" את הדרוג מבלי לשנות בפועל את הגורמים שמשפיעים על הניקוד (למשל לקחת פחות הלוואות). אם יש חברה שמבטיחה לעשות זאת, אני בספק לגבי היושרה שלה.

קראתי את מה שאז כתבתבין הטיפות

מענין אותי ההתמקדות בשיפור

זה נשמע לי חאפרי והזוי

אבל מצד שני אני רואה הרבה פרסומות.

לכן מענין אותי

אולי בסוף אני אעלה פוסט בנושא.........

מחיפוש בגוגל אני לא רואה חברות שמבטיחות שיפור, אלא רק מחיקהפשוט אני..

כלומר הם מבטיחים "למחוק מידע שלילי מהמערכת".

זו כמובן שטות, כמו שכתבתי לכל אזרח מותר לשלוח פנייה לבנק ישראל עם בקשה למחיקת כל המידע הקיים אודותיו במערכת. זה פשוט ובחינם, אין סיבה לשלם על זה למישהו.

מה שכן, יש דברים שאי אפשר למחוק (עיקולים, פשיטות רגל ועוד כל מיני דברים לא נעימים). גם חברה פרטית לא תוכל למחוק את הרישומים האלה.

את בטוחה שראית אפשרות לשפר את המידע, ולא פשוט למחוק אותו?

הבנקים לא רואים בעין יפה לקוח שמעדיף להסתיר מהם מידע, והם מניחים (ובצדק) שאם אתה מסתיר את המידע - אז יש לך סיבה טובה לעשות זאת...

אני כבר לא זוכרת מה ראיתיבין הטיפות

אני צריכה לחפש את הפרוספקט שוב

אבל באמת זה היה לי מוזר, לכן אני שואלת.

ברור שהבנקים יראו את זה לא טוב, לכן מקום "איכותי" אמור לתת מחיקה/שיפור בצורה שלא יראו שעשו שינוי

נשמע לא חוקי ולא הגיוני גם

אם אני אמצא את המודעה אני אעלה אותה

אני לא יודע איך אפשר לעשות תרגיל לא חוקי שישפיע על הנתוניםפשוט אני..

הרי הנתונים עוברים ישירות מהבנקים וחברות האשראי (וגם בתי השקעות) אל המערכת של בנק ישראל.

אז יש חברה שהצליחה לפרוץ למאגר הנתונים של בנק ישראל, שמוגן מן הסתם על ידי השב"כ (כמו עוד מערכות מחשוב קריטיות במדינה)? נשמע ממש ממש לא סביר.

מה שהחברות האלו עושות זהנחשון מהרחברון
לנסות לשפר יחד איתך ע''י הנחיה עכשיו לא להיות במינוס כמה חדשים. לקחת הלוואות שאתה לא צריך ולהחזיר בזמן. להגדיל מסגרת אשראי כדי לא להיות על הקצה וכו'.
אם הם רואות שאתה הבעייתי הם מציעות לך למחוק את הנתונים על כל ההשלכות של זה (שהבנקים יפחדו ממך יותר ממה שצריך)
יכול להיותבין הטיפות

אז מה כזה טוב בהם??

אני אתייעץ בפורום וזהו

ב'ה לא נוגע אלי ישירות, קיבלתי דירוג מעל 950!

אבל מענין אותי איך המסחרה הזאת עובדת

דירוג מעל 950? הבנק עוד ישלם לך כדי שתקחי ממנו הלוואהפשוט אני..

הלוואי ככה להיות כל החייםבין הטיפות

התנהלות כלכלית נבונה זה הא'ב שלי!!

אם גם נחשון היקר לא מכיר, כנראה אף אחד לא פה יכירפשוט אני..

לדעתי כדאי לך פשוט לפנות לחברות האלה, ולראות מה הן מציעות

למה לא מכיר? אני מכירנחשון מהרחברון
וזה מה שהם עושות (שאלו אותי לא מזמן אז בדקתי)
התכוונתי שאתה לא מכיר "שיטות" לשנות את הדירוגפשוט אני..

מבלי לשנות את ההתנהגות הכלכלית

מה שטוב בכל ייעוץ פיננסינחשון מהרחברון
אכן אין הרבה ידע ומידע שהם יכולים לתת לך שלא זמין ברשת. מה שבעיקר הם נותנים זה מחויבות שלך לתהליך כי שילמת הרבה כסף.
במק ישראל כבר 'הזהיר' מהם ופרסם הודעה לציבור לא מזמן שלא צריך חברה חיצונית בשביל למחוק נתוני אשראי ולא בטוח כדאי לעשות זאת.

אפשר בבקשה להתחלף בדירוג?!?
בקשר לדירוגבין הטיפות

זה לא ניראה לי כ'כ קשה לבת כמוני

אין לי שום משכנתא או הלוואות

אני בקושי משתמשת באשראי שהוא לא דיירקט

הוא מקפידה שההוצאות כל חודש יהיו פחות מההכנסות

לא יודעת מה מהעיל משפיע, אם בכלל

אבל אלו הנתונים בשטח

כן, זה מה שחשבתי - שהן פשוט עוזרות לך להתנהל נכון יותרפשוט אני..

ולא מתקנות באופן פיזי את הרישום בבנק ישראל.

"אני לא מכיר שיטות "לשפר" את הדרוג מבלי לשנות בפועל את הגורמים שמשפיעים על הניקוד (למשל לקחת פחות הלוואות)."

אז מה מיוחד בהן?בין הטיפות

יש הרבה חברות לייעוץ כלכלי

עוד סוג של פרסום מוסווה....

או יותר הלוואותנחשון מהרחברון
כי אם יש לך היסטוריה של 10 אחוז פיגורים בהלוואות כדאי לקחת כמה הלוואות ולהחזיר בזמן ולהוריד את ה10 אחוז ל3-4 אחוז.
חחחחח כל מה שרע בסטטיסטיקה במשפט אחד פשוט אני..

עדיף לאנס לצאת עם עוד נשים, ואז יוצא שהוא אונס רק חמישית מהחברות שלו ולא את כולן... צדיק!

או יותר נכוןנחשון מהרחברון
איך להתשתמש בסטטיסטיקה כדי לעשות הפוך מההיגיון
או להעלות פצצה למטוס שאתה טס בונחשון מהרחברון
כח מה הסבירות שיהיו 2 פצצות באותו מטוס?
שמעתי פעם מישהו אומר משפט כזה... לא עלינופשוט אני..

אחיו נרצח בפיגוע מזעזע, והוא אמר אחרי זה שהוא כבר לא מפחד מטרור, כי מה הסיכויים שזה יפול פעמיים על אותה משפחה?

אז לא תיקנתי אותו כמובן, הוא היה בצערו, אבל אם הטרור פגע במשפחה פעם אחת - אז הפגיעה הראשונה ודאית ב-100%, והסיכוי לפגיעה נוספת זהה לסיכוי של כל אדם בארץ להיפגע...

אבל מבחינת מאגר הנתונים זה עובדנחשון מהרחברון
זה משפר כי סופרים אחוזים. נכון שלכמות ההלוואות יש השפעה שלילית אבל אם לוקחים הלוואות בסכומים נמוכים זה משפיע קצת וההשפעה החיובית של אחוז פיגורים נמוך ממשמעותית יותר גדולה.
אגב זה משהו שיועצי משכנתאות עושים כשיש זמן בנחת לפני לקיחת משכנתא. משפרים בצורה דומה את הפנים של העו''ש 3 חדשים (מבקשים מאנשים שיעבירו לך כסף כדי שיראו שיש הרבה, 'מחביאים' חובות ע''י העברה של הלוואות לגופים שאינם בנקים או לבן משפחה למספר חדשים ואז מראים עו'ש נקי ואחרי המשכנתא חוזרים להלוואה (אחרי מגישים את רוב הטפסים ולפני שלוקחים בפועל את הכסף כדי שהמשכנתא לא תשפיע על אפשרות לקחת הלוואה)
רק צריך לשים לב לא להגזיםפשוט אני..

כן. בהחלט חשוב לא להגזיםנחשון מהרחברון
רק מעדכנת...בין הטיפות

בדיוק אתמול היתה כתבה וראיון עם רו"ח אייל חדד שהסבירו את כל הנושא בהרחבה

לגבי מחיקת הנתונים וכו'

נשמע שמישהו שמע שאני מתענינת בזה....

קראתי עכשיו ... והשאלות:rivki
'ביטוח מחלות קשות' ו'ביטוח תרופות' - זה בעצם חלק מביטוח בריאות?
בדקת איך הפרמיה עולה עם הגיל ואתה חושב שעדיין תוכל/ישתלם לך לשלם את הביטוחים האלה בעוד 30 שנה, כשיהיה סיכוי אמיתי להשתמש בהם חו'ח?
הבעיה בכל הביטוחים שקשורים לבריאות שאתה מתבגר- וזה הופך לאלפי שקלים בחודש...

ומה עושים עם הביטוח הסיעודי שכבר לא קיים (או כמעט לא) והסיכוי שנגיע למצב הזה די גדול?
אלף סליחות - רק עכשיו ראיתי את התגובה הזאתפשוט אני..

ביטוח תרופות - חלק מביטוח בריאות סטנדרטי.

ביטוח מחלות קשות - לא חלק מביטוח בריאות סטנדרטי, אלא צריך לרכוש בנפרד (לעיתים נדירות זה כן מופיע כחלק מביטוח בריאות רגיל, אבל בסכומי פיצוי מגוכחים של 10-30 אלף ש"ח. זה לא מה שיעזור לבנאדם שגילו לו סרטן).

אני מסתכל בכל גיל האם כרגע הביטוח שווה לי. נכון להיום - התועלת של הביטוח (השקט הנפשי + הסיכוי שבזכותו לא אפול כלכלית) עולה על המחיר שלו. האם זה יהיה אותו הדבר בגיל 60? אני לא יודע לענות כרגע. יכול להיות שאז כבר יהיה לי מספיק כסף בשביל ששום דבר לא יפיל אותי כלכלית, ואז באמת לא אצטרך לשלם מאות/אלפי ש"ח בחודש על השקט הזה. שרק נזכה להגיע לגיל הזה בריאים ושלמים

ביטוח סיעודי - קיים דרך קופות החולים במחיר מסובסד, והוא נותן מענה ל-5 השנים הראשונות של המצב הסיעודי.

עד גיל 18 הביטוח הזה הוא בחינם, כך שממש חבל לא לעשות לילדים.

יש לי את הביטוח הזה, שכחתי להוסיף לפוסט...

קראתי, תודהrivki
ביטוח תאונות אישיותשומעים?
למי שעובדים בעבודה פיזית קשה במקומות מועדים- זה לא הכרחי?
כי זה באמת יקר. אבל הבנתי שחובה
אשמח לדעתך בעניין
פציעות בעבודה כבר מבוטחות בביטוח לאומיפשוט אני..אחרונה

ולגבי פציעה שלא קשורה לעבודה, אבל יכולה לפגוע ביכולת להתפרנס - יש ביטוח אבדן כושר עבודה כחלק מהפנסיה.

תמיד אפשר לעשות ביטוח פרטי נוסף, ואולי אפילו לקבל ממנו כמה אלפי שקלים במקרה של שבר וכדומה.

אבל כמו שכתבתי, אני אישית מעדיף לא לעשות ביטוח שלא מונע ממני קטסטרופה שאני לא אוכל להתמודד איתה בלעדיו.

נקודת המוצא היא שרוב האנשים יפסידו מכך שהם עושים ביטוח, וזה נכון בכל סוג של ביטוח (הבית תמיד מנצח), ואם רוב הסיכויים הם שאפסיד - אני צריך לקבל משהו בתמורה, משהו שיכנע אותי שכדאי לי לעשות ביטוח. משהו כמו שקט נפשי (אפשרות נוספת היא ביטוח שאני *יודע* בוודאות שאשתמש בו, כמו כללית פלטינום וכדומה לנשים שיודעות שהן רוצות רופאים פרטיים ובדיקות פרטיות בהריון וכו').

ביטוח תאונות אישיות לא מספק לי שקט נפשי, אני לא יותר רגוע מהמחשבה שאם אשבור את היד אקבל 7,000 ש"ח. 

לא קשור לפורום- שעורה בעייןמפלצתקטנה

קמתי ביום ראשון עם שעורה בעיין ימין  בעפעץ העליון. הכל אדום וכואב מאוד. התנפח לי גם באיזור של השעורה. היום קמתי בבוקר לנפיחות גם בעפעף התחתון. (לא אדום רק נפיחות).

הייתי אצל הרופא ביום ראשון נתן לי משחה ואמר לי לנקות עם מגבונים יעודיים ולעשות קומפרסים.

וכלום לא עוזר

הפוך

זה יותר כואב יותר אדום ויותר נפוח

ניסיתי לקבוע שוב התור והרופא התקשר אלי ואמר לי שאני צריכה  להמשיך באותו טיפול וזהו.

מה לעשות?

כמה זמן זה לוקח?

יכול להיות 4 ימים והמצב רק מחמיר ברמה שקשה לי לפתוח את העיין?

סיוט

השאלה שאני הייתי שואלמשה

מה קרה בשבת שאת מפחדת לראות?

הייתי מנחש בצד המשפחתי.

לא חייבת לענות בפורום כמובן. אבל בגדול מחלות באות כדי "לשמור" עלינו מדברים שאנחנו צריכים "עזרה" כדי להתמודד איתם. 

מעניין. לא יודעת לענות סה"כ הכל היה רגילמפלצתקטנה

בעלי והילדים הלכו לבית הכנסת ואני קראתי ספרים.. אבל בהחלט מחשבה עבורי

אם יש רופא בקהל- האם אנטיביוטיקה בכדורים "ציפוויט" יכולה לעזור? יש לי בבית

לא שאני מתכוונת לקחת בלי אישור מרופא

(או שכן)

יש לי לא מעט חומרים מהמזרח אם את רוצהמשה

לא שייך להעלות לפה כי זה סוג של לפרסם וגם כי אין לי כח לויכוחים עם @פשוט אני.. .

תודה. אני מאמינה ברפואה קונבציונליתמפלצתקטנה
שוב תודה
מחלות לא באות כדי לשמור עלינופשוט אני..
הן באות כי יש בעולם חיידקים, וירוסים, פטריות, נבגים, אמבות, שינויים גנטיים, תקלות במערכת החיסון, הצטברות חלבונים, אנטרופיה, ועוד כמה מאות או אלפי סיבות לאינספור מחלות שקיימות בעולם.

אם למישהו יש שפעת, הגוף שלו לא מנסה לשמור עליו, הגוף שלו פשוט נחדר על ידי נגיף שמשבש את פעילותו ופוגע בו.

באותה המידה אפשר להגיד שאם מישהו ספג קליע של אקדח, זה כי הגוף שלו רוצה לשמור עליו שלא יהיה לו עודף דם. או אם מישהו ספג פגיעה מפגוש של מכונית, הגוף שלו רוצה לשמור עליו מפני עצמות שלמות.

העובדה שאת הקליע ואת הפגוש רואים בעין ואת החיידקים לא רואים, לא אומרת שהמהות שונה בהקשר הזה. זה הבדל טכני בגלל הגודל של הגורם הפוגע, אך אם אתה לא רואה את החיידק זה לא אומר שיש פה איזה כוח מיסטי ומסתורי.

זה הפוךמשה

קודם כל יש חיידקים וכל מה שאתה מתאר.

כשיש מערכת חיסון מתפקדת הם נשארים בחוץ. כשיש חולשה - הם נכנסים פנימה.

אין הגנה מושלמתפשוט אני..

מערכת החיסון עובדת 24/7 בסינון מיליוני גורמים שחודרים לגוף בכל יום. יש פתוגנים כל כך חזקים, שאף מערכת חיסון לא יכולה לעמוד בפניהם, בחלק מהמקרים היא תצליח לחסל אותם אחרי שכבר גרמו למחלה ולסבל ובחלק מהמקרים זה ייגמר במוות (למשל וירוס הכלבת יהרוג תוך ימים גם את האדם הבריא ביותר בעולם).

הבעיה היא לא תמיד חולשה של המארח, אלא העוצמה של התוקף.

גם אפוד קרמי יכול להיחדר על ידי קליע, האם זה אומר שהייתה לו חולשה? שהוא רצה להיחדר בשביל לעזור לתקן משהו?

ואם באמת יש מערכת חיסונים חלשה מאיזו שהיא סיבה, אז היא חלשה בכל הגוף. אותם הנוגדנים שהיו אמורים להגיע לכבד אך לא הגיעו בזמן או בכמות מספקת, לא יגיעו גם אל העיניים וגם אל הריאות.

אין דבר כזה שהמערכת החיסונית חלשה דווקא באיבר מסוים. אם היא חלשה אז עוד ועוד פתוגנים יצליחו לחדור, הניסיון להגיד כאילו החדירה תהיה דווקא לעין כי יש קשר למשהו שלא רוצים לראות, מנותק לחלוטין מהדרך שבה המערכת עובדת.

המערכת לא יודעת לקרוא את המחשבות שלנו ולעשות שביתה דווקא באיבר מסוים בהתאם לרגשות והמחשבות שלנו באותו היום.

אני חושבת שהוא התכוון למשהו רוחני יותרמפלצתקטנה
הולכת לעשות עוד קומפרסים בינתיים ..סיוט ורופא מעצבן בטירוף אולי אקפוץ מחר לשיבא 
..פשוט אני..

א. רופא עיניים יידע לעזור

ב. מאוד מאוד סביר שרופא המשפחה לא טועה. אני לא במקום של להגיד אם הוא צודק או לא, אבל אם את לא מרגישה בטוחה - אל תהססי ללכת לרופא עיניים.

הייתי אצל רופא עיניים לא רופא משפחהמפלצתקטנה

אני פשוט לא מבינה למה אחרי 4 ימים של כאבים אודם ונפיחות (אני לא יוצאת מהבית מרחמים על אנשים שצריכים לראות את זה) אין שיפור! הפוך המצב רק מחמיר

בשביל זה אלוקים ברא עבורנופשוט אני..
את המצאת המאה ''סקנד אופיניין'' ☺️

תלכי לרופא אחר, ספרי לו מתי זה התחיל, מה אמר ומה רשם הרופא הקודם, כמה זמן עבר, והוא כבר יבין האם זה נורמלי או שדרוש טיפול אחר.

אני אישית *הרבה מאוד פעמים* לא סומך על רופאים. במצב כזה אני הולך לאחד אחר, עד שאני מקבל תשובה לשאלה.

סליחה שנפלתי עלייךמפלצתקטנה

גוגל אומר שאין הרבה מה לעשות חוץ ממה שהרופא עיניים אמר לי לעשות.

אבל אחרי החוסר סבלנות שלו מחר אני אלך להתייעצות בתל השומר

מניסיון הם טובים כי הם תמיד מתייעצים עם מלא רופאים . ככה קשה יותר לטעות.

אבל אם מישהו יודע לגבי הציפוויט אשמח

קרה לינ55

בדרך כלל זה יורד אחרי כמה ימים. אם לא אז תחזרי לרופא עיניים. אצלי זה נמשך חודש. ואז הרופאת עינים שלי שלחה אותי לרופאת עיניים מנתחת. ממש. היא הרדימה את המקום ופתחה וניקתה ואחרי זה תפרה תפר אחד. לא רוצה להלחיץ אבל זה לפעמים מתפתח לכזו דלקת כך שאין ברירה אלא לפתוח בכירורגי. יש לזה שם ברפואה לא זוכרת מה.

זה לא כואב ולא כלום. גם לא התפר. לא נשארה לי צלקת

שיהיה בהצלחה 

תודה על התשובהמפלצתקטנה
מקווה שזה יעבור. אין לי בעיה לעשות את הניקוז הזה. הבעיה זה לסבול ככה חודש.. מקווה שיעבור בימים הקרובים
בטח שהמערכת יודעת לעשות את זהמשה

הרופא בקופת חולים יודע להתערב פיזית בגוף כדי לרפא את  הסימפטום. הוא לא יודע לרפא את המחלה מהקצה שלה.

למען הסר ספק: אני לא נגד ללכת לרופא כשחולים. זה בסדר. וגם לקחת תרופות זה בסדר וצריך. אבל יש עוד אפשרות שיכולה למנוע את המחלה או לקצר אותה.

אם יש לכם התקף לב, לכו לחדר מיון.

לרפואה המערבית אין מענה להרבה מאוד סוגים של מחלות בעיקר אלרגיות למינהן. הכדורים שלהם (יודע, ניסיתי במשך עשור) פשוט לא עוזרים וגם הניתוח לצריבת האף כדי שלא ינזל גם הוא לא לגמרי עוזר. ושם יש מענה אחר וזה גם בסדר.

לא לרפא את המחלה מהקצה?פשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 18:04

ומה עושה אנטיביוטיקה לאדם עם דלקת גרון? רק מחלישה את הכאב או גורמת לחיידקים להתפרק ולהיספג לעולם שכולו טוב?

ומה לגבי הקרנות שמחסלות תאים סרטניים?

הקרנות זה דוגמא מצויינתמשה

הרפואה המערבית יודעת להשתמש ברעלים ובהקרנות בשביל להרוג את הסרטן יחד עם חצי גוף. היא לא "מרפאת" אותו. היא פשוט הורגת אותו באלימות.

זה בסדר כשאין לנו פיתרון יותר טוב ולמען הסר ספק כשיש סרטן הולכים לבית חולים.

ועדיין - אבל היא לא יודעת להגיד למה פתאום הופיע סרטן אצל אדם ספציפי ולמה באיבר ספציפי.

אנטיביוטיקה קצת חריגה פה ובאמת הורגת את החיידקים. דבר  שהוא במקור תפקיד של מערכת החיסון הבריאה. אני לא נגד כשצריך. אבל פשוט צריך לדעת.

ויש מישהו שכן יודע למה יש סרטן?פשוט אני..

זה שלרפואה מבוססת ראיות עדיין אין תשובה לכל השאלות,

לא אומר שיש שיטה שלא מבוססת על ראיות שיודעת יותר טוב.

ממה שאני מכירמשה

יש לא מעט מידע על 'למה' רגשית קורות מחלות'

רובו סטטיסטי. כלומר, הוא לא 'מדוייק' אבל נותן כיוון לא רע.

וכן. זה עובד יפה. לא ב100% אבל לפחות הסטטיסטיקה שלי היא סביב 80%. דברים שלקופת חולים אין מענה.

יש לך קישור למחקר שתומך בזה?פשוט אני..
לקחת רעיון פסיכוסומטינקדימון

והפכת אותו כבר ממש למיסטיקה.

רגע אחד היא לא רצתה לראות משהו, אולי, המצאנו את זה הרגע, ואז למחרת היא כבר עם שעורה בעין?!

נו נו

אצלידרקונית ירוקה

במצב כזה גיליתי אלרגיה לחומר של המגבונים. החלפתי חברה והכל עבר תוך יום.

שורף לך יותר אחרי הניקוי/ הטיפות?

זה שורף המגבונים!מפלצתקטנה
יכול להיות שזה הסיבה??
כןמשה
חכמת ההמונים!! טובה מכל רופאמפלצתקטנה
עכשיו אני שולחת את בעלי לקנות אחרים
כןדרקונית ירוקה

תחליפי חברה. לי של דוקטור פישר היה טוב

המגבונים אמורים לתת הקלה רגעית

ניסית לשים תה קמומיל?רקאני

מרגיע מאוד

כן. אני עושה קומפרסים עם תיה ירוקמפלצתקטנה
את ממליצה לעשות ספציפית עם קמומיל? 
קמומיל טוב לעיניים124816

גם המגבונים של דר פישר מכילים גם קמומיל.

ללכת למיוןיוסי כ
ברוך ה' הפסקתי עם המגבונים בעקבות ההודעות פהמפלצתקטנה

והמצב השתפר. היום בבוקר הצלחתי לפתוח את העיין.. מקווה שמגמת השיפור תמשך. מאמינה שכן אבל אםלא אז בהחלט אלך למיון. תודה רבה לכולם

טוב לעשות קומפרסיםמאמינה-בטוב
עם ביצה קשה עטופה. היא שומרת על החום יותר זמן ואפשר לעסות איתה את איזור העין כדי לשחרר את החסימה. ממליצה מניסיון
תודה. לקלף את הביצה?מפלצתקטנה
לא. לעטוף אותה בבד נעים כדי היא לא תשרוףרק רגע קט
תודה רבהמפלצתקטנהאחרונה
בעקבות הטרגדיה בירושליםפשוט אני..

אני באמת מנסה להבין,

ללמד זכות,

לחשוב מה הייתי עושה אם מצבי הכלכלי היה אחר (ואני מזכיר שבעבר הוא בהחלט היה אחר)...

ובכל זאת, אני פשוט לא מצליח לתפוס את זה.

איך זה שהורים מחכים 9 חודשים ללידת האוצר שלהם, לפעמים קדמו לזה חודשים או שנים של ציפייה והמתנה, אחרי הלידה הם בכו מהתרגשות, ברכו שהחיינו / הטוב והמטיב, חזרו הביתה עם התינוק החדש ושימחו את כל האחים הגדולים, הסבים והסבתות...

ואז, בגיל 3 חודשים, שולחים את הפעוטות חסרי הישע האלה למקומות נוראיים שכאלה. דירה בבניין עם 55 תינוקות. מזרנים בכל פינה, ילדים הולכים לישון מתחת לאסלה ובתוך ארונות הבגדים.

לפעמים יש מטפלות שנראות מקסימות, ובסוף מתברר שהן מתעללות. ה' ישמור. לא תמיד אפשר לזהות מראש, לצערנו, לא תמיד אפשר לדעת היכן הסכנה.

אבל במקרה הזה - זה כ''כ זועק לשמיים! מטפלת אכזרית יכולה לחייך מול ההורים ולהסתיר את הכיעור הפנימי שלה, אך קירות לא יכולים לשקר! דירת 100 מטרים לא יכולה להתרחב לכדי אחוזה מפוארת, ולהכיל 55 ילדים בצורה נורמלית!

איך 110 הורים הרגישו בנוח לשלוח את ילדיהם למעון כ''כ צפוף, שבו ילדים הולכים לישון בזוגות בתוך ארונות בגדים?

אני לא יודע מה סיבת המוות והאם היא בכלל קשורה להזנחה הפושעת הזאת. אבל מה שלא יהיה, אני פשוט מקווה שמחר בבוקר כל אותם הורים ששלחו את ילדיהם למעונות מוזנחים ומזניחים שכאלה, יבינו את המסר המזעזע.

שאותם הורים ירשמו עוד היום את ילדיהם למקום אחר, גם אם יעלה כמה מאות שקלים יותר.

יהי זכר תינוקות של בית רבן, שנהרגו על קידוש הכסף, ברוך.

תודה רבה, ממש מעריך🙏🏼פשוט אני..
גני ילדים 👦מיטל בן חמו

באיזה גיל הייתן שולחות לגן (אם בכלל) במידה ויש לכן יכולת?

רוצה לשלוח את הקטן לגן בגיל חצי שנה ומתלבטת 

אם היתה לי יכולת הייתי יושבת בביתניק חדש2

עד גיל 3. עם כולם.

בפועל

את הגדול שלחתי בגיל 9 חודשים

אמצעי בגיל 4 חודשים

קטן בגיל חצי שנה.

אם את בבית ואינך עובדת*אשתו של בעלי*

גיל חצי שנה מוקדם מדי לדעתי.

אבל שוב,זה תלוי אם את עובדת או לא.

גיל שנה וחצי - שנתייםנפשי תערוג

זה גיל שהם מתחילים לפתח מיומנויות חברתיות

בפועל הכנסו אותם מוקדם יותר מטעמי עבודה

באיזור גיל שנה וחציניגון של הלבאחרונה

זה שלב שהם מתחילים להיות יותר מודעים לחברה ונהנים יותר ממשחק עם ילדים אחרים בגילם, ובמקביל שלב שבו מתחילים במעון או אצל המטפלת גם ללמד ולעשות יותר דברים. אבל כנראה שנשלח מוקדם יותר כי שנינו עובדים..

אכזבה מהגיסותמיטל בן חמו

בדיוק היום גיליתי ששתיים מתוך ארבעת הגיסות שלי מדברות עלי לא יפה בינן לבין עצמן (ואולי גם באופן כללי). מרגישה תמימה כזו ונשבר לי הלב כי כל מה שאני עושה זה להגיד כמה זכיתי שיש לי משפחה כזו . ובאמת שחשבתי שהן לא הגיסות מהסיוטים כמו שכולם הזהירו אותי לפני שהתחתנתי עם משפטים כמו: "ואי ארבע גיסות זה סיוט. תזהרי" ועוד ועוד. הן חושבות שהכל הולך לי ולבעלי טוב , בפרט לי . שבאתי ממשפחה עם כסף (זו הייתה ועות שלי כי בתחילת הקשר סיפרתי להם שיש לי עזרה כלכלית מהמשפחה והרחבתי), הן בטוחות שאני איזו עשירה שבפועל זה ממש ממש לא ככה. גיליתי שהעיניים שלהן צרות עלי מאוד . שהן ממש מקנאות . העדפתי להאמין באמת ובתמים שהן אוהבות אותי . לא סתם חז"ל אמרו לא לדבר רעות על אחרים אבל גם לא לדבר טובות . כי כך או כך העין רעה הכי גדולה מגיעה מהמשפחה ( בין אם בכוונה ובין אם לאו) משתפת שאני מרגישה ממש שברון לב . 

כואבזיויק
תקבלי תמיכה מבעלך וממי שבאמת מעריך אותך
אגבמיטל בן חמו
עם כל הכאב אני מרגישה שיש פה שיעור חשוב מאוד בשבילי - לא לסמוך על בשר ודם אלא רק על השם יתברך .
לדעתי השיעור החשוב הואהמקורית
לא לשתף במה שיש לך ולאחרים אין, כי לא תמיד יידעו לפרגן. ככה זה כשנוגעים לאנשים במקומות כואבים. באסה אבל מציאות

גיסות לא חסינות מקנאה. גם לא אחיות. על ענייני כספים ועזרה, לא רואה סיבה לשתף אף אחד. בטח אם זה לא סימטרי. את לא אשמה שיש לך כמובן, ב"ה ושיהיה לבריאות, אבל אל תסמכי יותר מדי על אנשים סביבך שישמחו במה שיש לך ולהם לא

ממש כך , צודקתמיטל בן חמו
באמת כואב ומאכזבנהג ותיק

לב שבור זה דבר קשה ומאתגר מאוד.

איך הקשר עם שתי הגיסות השניות?

בהנחה והוא טוב אז לשמור אותו ככזה, להיות איתן בקשר שיכירו אותך טוב, זה רק יעשה לך מקום חיובי אצלם ואצלך.

תחזקו את התא המשפחתי הקטן שלכם. לא צריך להיות בקשר שלילי בכח.

אני לא יודע איך זה הגיע אלייך אבל אולי באותה הדרך להעביר אליהן חזרה שכל מה שחושבות (בעיקר בתחום הכלכלי אם זה מה שמפריע) הוא לא נכון, אולי אפילו לנסות להיות איתן בקשר יותר קרוב אבל עם כל אחת בנפרד כדי שיכירו אותך טוב יותר.

בכל אופן אם לא הולך והן עושות לך רע פשוט תקחי מרחק במידה מסויימת

רק רוצה להגיד שאם שם המשתמש שלך הוא שמך האמיתידיאט ספרייט

כדאי להחליף.

בהצלחה עם הגיסות ובכלל. 

וזה למה?מיטל בן חמו
כי אולי הן קוראות פה...*אשתו של בעלי*
אז מוסרת להם ד"ש חם 🤣מיטל בן חמו
🤣דיאט ספרייט
אם ככה - אז ממש בכיף 
רוב האנשים מעדיפיםרקאני

להיות פה אנונימיים

כדי לשתף בנוח דברים אישיים

ואם5+

הן חושבות שאת עשירה, למה זה דבר רע? בעיני דבר טוב. בקרוב אצלי 😆

קורה שבמשפחה מדברים אחד על השני. זה אולי לא טוב, אבל בסופו של דבר זה משפחה. אם אין איזה מריבות מוגזמות, לא הייתי לוקחת את זה ללב. אז אמרו ככה או אחרת, נו, לא קרה לך שדיברת על אדם אחר אפילו שאת אוהבת/ מחבבת אותו? תמיד יש ביקורת על אחרים. זה לא גורע מהמשפחתיות או מהחיבה אחד לשני. אפשר רק ללמוד מזה על עצמינו, מה לא לעשות לאחרים. מאמינה שאם תמשיכי לאהוב את עצמך כמו שאת ולהיות בטוחה במקום שלך במשפחה, בלי לשפוט אחרים על התנהגויות או אמירות, זה יקרין החוצה. 

אמתמיטל בן חמו

כן יש בזה מן האמת

תודה הכנסת אותי לפרופורציות

ממש לקחתי את זה קשה אתמול 

מבאס לגלות כזה דבררקאניאחרונה

רק תדעי שזה שמדברים מאחורי הגב

לא בהכרח אומר שהן לא אוהבות אותך או לא מעריכות אותך

לפעמים אנשים מלכלכים גם על אנשים שהם אוהבים

בעיקר כי מקנאים

שאשתי תרגיש שאני רואה אותהשםאנונימי

אשתי נפגעה ממני כי הרגישה שאני לא מספיק רואה אותה.

באישורה - אמרה לי לפנות לפורום ולבקש מכם הצעות איך אוכל להראות לה שהיא חשובה לי.

רעיונות?

מכיוון שהדבר יעלה בהמשך - אסביר הזמנתי חבר שהיה לבד בלי מקום להיות בו בשבת ואז ביום חמישי היא התחילה להרגיש לא טוב (לצערי דבר שקורה לה הרבה, אבל היא מתפקדת ועובדת כרגיל) - פשוט הפעם, לטענתה, זה היה יותר חמור.

היא ניסתה לרמוז לי שאבטל אותו (היא מסרבת להגיד לי באופן ישיר כי היא לא רוצה לצאת האדם הרע ולכן מצפה שאבין לבד), אבל הרגשתי רע בשבילו כי הוא קבע איתי מזמן ולא היה לו ולילדות שלו איפה להיות.

בשישי בצהריים כשהיא הודיעה לי שהיא לא תגיע לארוחה, הבנתי שהיא לא רוצה שיגיע, התייעצתי איתה מה לעשות וזה היה מאוחר מדי.

הייתה לה ערב שבת סיוט, אבל משבת בבוקר קצת יותר סבבה.

עכשיו דיברנו על מה שהיה ושאלתי אותה מה יגרום לה להרגיש שהיא חשובה לי ולא החבר הזה או אחרים.

אמרה לי להתייעץ איתכם כי היא לא יודעת ואין לה רעיונות.

ממליץ מאוד לקרןא את בגן השלוםשוקו.

של הרב שלום ארוש

נתן לי כלעם מדהימים בזוגיות ובראשם להבין מה זה הצורך של האישה ל:היות נראית" כמו שהגדרת

זה יושב על מקום רוחני במבנה האישיותי של האישה וכמובן הקשר לגבר  בזוגיות

מומלץ מומלץ

התעלותמיטל בן חמו
ההורים שלי גרושים מאז שאני בת 7 בערך . אבא שלי היה כל עולמי עד שהוא התחתן ובחר באישתו על פנינו . הייתי ילדה שהם התחתנו לדעתי בת איזה 15 ואישתו התנהגה כלפינו (אחי ואני) בצורה מזעזעת , אבל כלפיי בפרט . מקרה קצה היה כשהתקשרה אליו כשהייתי בת 18 לערך ואמרה לו "מה אתה עם הבת הזונה (מחילה על המילה) שלך"? והוא מצידו אומר לה "לא" ותוך כדי מסמן לי שאהיה בשקט שלא תדע שאני איתו . ככה נמשך עם השנים עד שגדלתי וטיפלתי בעצמי שנים על גבי שנים מטראומות של ההורים. היום אישתו מנסה איכשהו לעשות תיקון רק שלא הולך לה מי יודע מה (אף פעם לא התנצלה גם לא בחיי הבוגרים). היום אני נשואה + 1 ב"ה ולבעלי יש משפחה מהממת ישתבח הבורא 🙏🏽

בחיינו הבוגרים אבא שלי מתנהג עם הנכדים של אישתו כאילו הוא סבא שלהם. לא מתבייש להגיד לי במילים אחרות שהוא מבקר את הילד שלי "על הדרך" כשצריך להוציא את הנכדים שלה מחוגים וכו . יש לי את כל הסיבות להיעלב ממנו. וכן מיותר לציין שבעלי ממש כועס עליו כשהוא רואה את ההתנהגות הפחדנית שלו וחוסר הנוכחות ואני מבינה אותו לחלוטין. אבא שלי רחוק מלהוות אב השנה . ואני מודעת טוב טוב לחסרונות שלו. בעלי כל הזמן "מאיר" את עיניי לדבר ואומר עליו דברים לא טובים. כשאני אומרת לו "אתה יודע שכל מה שאתה אומר לי משפיע על הקשר איתו ? כי אני סופר מעריכה את דעתך ויודעת שאתה אוהב אותי " והוא מצידו אומר לי "היית מעדיפה שלא אגיד לך"? ובכנות - אני לא יודעת איך לענות על השאלה הזו . אין לו שום דבר טוב להגיד עליו ובצדק (!!!) והוא גם לא כ"כ מכיר אותו ובעיקר שומע ממני דברים .

בימים אלו אבא שלי יצא לפנסיה ומנסה להתקרב אלי מאד.. ולהבדיל בעלי לא בכיוון של לשמוע עליו אפילו. התייעצתי עם רב והוא נתן לי עצה שבעיניי נשמעת מאוד הגיונית - אם תדברי על ההורים שלך עם הבעל כמה הם עשו לך וכמה הם לא בסדר ברור שיכאב לו עליך . ברור שלא יחבב אותם בלשון המעטה . אם תגידי לו היום אבא שלי עשה כך וכך לטובה , אז בוודאי ייתכן שדעתו תשתנה עליו .

ובאמת התחלתי להסתכל על אבא שלי בעין טובה (חומלת), מזכירה לעצמי ולבעלי שכשאני מבקשת ממנו דברים בקשר לילד, גם אם זה אף פעם לא ביוזמתו- הוא מתייצב. היום אני לא בטוחה ברצון שלי לקשר קרוב איתו, אבל הרווחתי הסתכלות אחרת על הדברים - אני ובעלי דנים לכף זכות , מתעלים על הפגיעות , מפחיתים לשון הרע (כמובן שיש עוד עבודה) משתדלים במצוות כיבוד הורים (גם כשיש את כל הסיבות "לכאורה" שלא…).

אז אין כאן איזו תכלית - רק שיתוף מהלב למי שהייתה צריכה לקרוא את המילים. תודה על התורה המהממת שלנו ועל אנשים שליחים שעושים עבודת קודש . שתמיד נרצה לשפר ולהשתפר בכל תחום בחיים . שנהיה הכי טובים שאנחנו יכולים . בע"ה ❤️

תודה רבה על השיתוףנהג ותיק

מרגש מאוד לקרוא

עשית דרך מיוחדת וזה מיוחד ומקסים וצריך ללמוד מזה.

שיעור גדול לכולם

כמה זה חשוב 

מקסימה. תודה❤שם פשוט
איזה שיתוף בוגר ומיוחד❤️גב'
מאחלת לכם המון טוב ונחת 
אבא זה אבא זה אבאהגיבן מנוטרדהם

ברור שנפגעת מההתנהלות שלו

אבל רואים שזה נוצר אצלו בכפיה מהאשה השניה והפחד שלו לפרק עוד בית ולהיות בודד

לא כל האבות שלנו גיבורים וחזקים עם עמוד שידרה כמו שחלמנו שיהיה

אבל לפחות לי ברור מבין השורות שהוא מאוד אוהב אותך ואת חשובה לו רק שהוא לא יודע לעמוד על שלו ולתת לך את מה שאת ראויה לו ולכן כניראה המכשפה שלו קינאה בך כי היא הרגישה את האהבה שלו אלייך!

מבטיח לך באתי לישון כבר במיטה והעלת לי את הסעיף עם הסיפור הזה! שמישהו יעז לקרוא לבת שלי זונה אם אני לא מוחק אותו! איך היא מעזה להגיד את זה!

בנוסף מציין ממה שנשמע זה שזכית לבעל מדהים ואשריכם על העין הטובה אולי יום אחד אזכה גם להיות כזה 

סביר להניח שכןמיטל בן חמואחרונה
האמת שהתגובה שלך מאוד ריגשה אותי ויש אמת בדברייך 
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elico

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אוי, חייב חייב חייב טיפולזיויק
שולח חיזוק
תודה לכולם!אמאגיבורה

קוראת ולוקחת לתשומת ליבי...

בסוף הוא באמת התקשר לער"ן, גם אם זה לא ממש תאם סיטואציה זאת הייתה התחלה טובה ב"ה שעודדה אותו מאוד. לכל השואלים בנושא זאת כמובן הייתה סיטואציה שלא קרתה בעבר, אין סימנים או דגלים אדומים בענייני אלימות ומעולם לא חשנו מאיימים בבית. פשוט אדם מוצף וחם מזג שלא הצליח לשלוט בעצמו (כמובן מבלי להוריד בחומרת העניין והצורך בטיפול) ובטח שלא התכוון לפגיעה פיזית בשום שלב.

דיברנו אחרי זה עם הילד לשמוע מה הוא חווה ולהסביר את הסיטואציה מהצד שלנו, וכמובן התנצלות

.. בתקווה לצמוח למקומות טובים יותר!

שוב מודה לכולם על התגובות... 

כל הכבודזיויק
בהצלחהתהילה 3>
ממליצה לשים לב שהוא לומד לעבוד עם עצמו ומקבל כלים לעשות את זה. וגם את צריכה להיות בעמדה בריאה כלפי זה. לא לגונן עליו אי להצדיק אותו. להרשות לעצמך להיות אמביוולנטית סביב סיטואציה כזאת מאתגרת. 
גם אשתי שלחה אותי לכל מידי דבריםהגיבן מנוטרדהםאחרונה

במרוצת השנים שלנו יחד

עזר לא מעט

עדיין יש נפילות

למרות שהכי עזר לי המילואים

פסיכופט בקרב

ילד טוב בבית

בהצלחה

מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסח
תכתבי לי בפרטי
תפני בפרטי יש ליruthiאחרונה

גם מספר של פסיכיאטר שמאבחן אוטיזם

וגם את של אבי ויצמן 

אולי יעניין אותך