אנקדוטהצוחקת או בוכה

המקבילה של חובת לימוד תורה לגבר אצל נשים זו הצניעות.

אז כאילו, בנות לא צריכות להיות יותר למדניות, אלא לדעת אמונה, מוסר, הלכה וכד' והשאר זה לא מה שיתן להן את זה... אם זאת תחרות אז הרבה פעמים הן משקיעות אנרגיה אבל רצות לא במסלול הנכון. ונכון שגבר צריך גם להיות צנוע כי זאת פשוט מידה וכולי אבל זאת ה- מצווה שלנו אז במקום להתנער ממנה ולהתעצבן על כל מי שמעז להעיר על צניעות לבת, תדעו שזה כל הקטע. 

לא שאני נגד ללמוד אני הכי בעד אבל חושבת שיש קצת בלבול בסדרי עדיפויות.

בלי לשים לב אנחנו שטופים דעות של שוויון במקום של תפקיד ושל אמונה והליכה עם התורה כמו שהיא. צניעות זה המקום שאנחנו צריכות להשקיע בו את כל הכוח את כל האמונה שלנו כי יש לזה חשיבות עצומה! זה אחד הדברים הכי קשים היום אבל גם הכי חשובים, זה ה-קרב המכריע. לדעתי לא מספיק מדברים על זה אצלנו והגיע הזמן.

אמתekselion

אין עניין של תחרות - אך יש רצון של נשים לחיים מלאי סיפוק,כינוי-לרגע
עניין, עשייה, נשים רבות חושקות בפיתוח קריירה מקצועית.

אני חיים בעולם שונה מאוד מעולם העתיק, בו התפקידים הנשיים היו מצומצמים לבין ארבע קירות הבית.
את רק מדגישה את זה שיש כאן איזשהו מירוץצוחקת או בוכה

אני חושבת שקודם כל לאישה צריך להיות חשוב הצניעות, אחרי זה היא יכולה לראות איך היא עושה את מה שהיא רוצה בצניעות ובצורה הראויה. מן הסתם זה יביא לצמצום כלשהו של הקריירה מלבד מקרים יוצאי דופן כי השאלה היא איפה האשה משקיעה את רוב הכוחות. אם את מתארת סיפוק של אשה כפיתוח קריירה, אז תדעי שנשים רבות מתחרטות אחר כך שלא השקיעו בחיי המשפחה שלהן. כולם יודעים שיש דברים חשובים יותר בחיים ופחות ואחד בא על חשבון השני. אבל מי שרוצה ילדים צדיקים שהולכים בדרך השם, מחונכים ולא ע"י התקשורת והמסכים למינהם יצטרך להשקיע שם הרי, ואשה היא עיקר הבית, זה לא סתם. אשה נותנת את הלב. עדיף שהיא תתן אותה לקריירה או לחינוך של הילדים? אפשר לעבוד וחשוב לעבוד אבל יש מקום ראשון ויש מקום שני. להשקיע בקריירה כמשאת חיים זאת לא הגישה היהדותית.

אני לא אוהבת את הניסיון להציג את התפקיד של האשה כמשהו חשוך... התורה נותנת הרבה מרחב. אבל יש גם הדרכה בסך הכל- והיא לשמור על צניעות. איך כל אחת תיישם את זה בחיים הפרטיים זה במקום שה' ישים אותה שם אבל זה קודם כל ברור שהשיקול הוא לעשות את רצון השם ולהרבות ירא"ש בעולם, לא איזה סיפוק פרטי.

ילדים, שלא עלינו, סוטים מדרך הישר ומדרך התורה, יש לדאבוננוכינוי-לרגע
בכל המגזרים והזרמים.

לא חסרות דוגמאות לנוער שוליים ועבריין בכל המגזרים, גם מקרב המשפחות החרדיות.

צניעות מוקפדת ומופלגת של האמהות - אינה התשובה והערובה היחידה לילדים מחונכים שמקפידים על ״ואהבת לרעך כמוך״, ״מה ששנוא עליך על תעשה לחברך״.

ילדים מנומסים ומחונכים יש גם במשפחות בהם שני ההורים עובדים במשרות מלאות.
מסכימה איתךצוחקת או בוכה

ואני לא מתכוונת לצניעות של האמהות הקדושות כי כמו שאמרת אנחנו לא חיים בתקופה של האימהות הקדושות, אבל אני מדברת על צניעות באופן כללי, ואני חושבת שלחנך ליראת שמיים בוודאי כולל חינוך לדרך ארץ, רגישות, סבלנות וכבוד כשהצניעות לא באה ממקום חיצוני.

ובקשר למשפט האחרון- השאלה היא לא מה עושים אלא על מה שמים את הדגש- מה ההשקפה. והחינוך הוא דבר ראשון דוגמא אישית.

אני לא מתערבת להם בלימוד תורה שלהםחופשיה לנפשי
דור דור ודורשיו.מי האיש? הח"ח!

וכשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע.
את לא שמה לב ככל הנראה לרגישות האדירה שתפס הנושא, ולא מודעת כנראה לנזקים העצומים שמחולל דיברור לא נכון ולא זהיר לעניין כולו.
אני כמעט לא מכיר אנשים שעושים את זה במידה מדודה ומתאימה כיום, יש כאלו שמתייחסים לעניין כאילו הוא נעול בתיבת מטמון שאי אפשר בכלל לפתוח גם עד שזה קריטי, אבל לעומתם יש כאלו שמטפלים בזה ברגישות של מסטודון במפעל חרסינה.

הממ🤔צוחקת או בוכה

אופס. מקבלת מה שאתה אומר.

אתה צודק בזה שלא ככ יודעים איך להעביר את זה אבלאכמל

לי מרגיש בעיקר שהפכו את הנושא הזה לככ רגיש וזה מה שהופך אתזה לככ קשה

בת צריכה להבין קודם כל שהיא צריכה ללכת צנוע כמו שהיא צריכה לשמור שבת. 

ואחרכך אם היא רוצה להעמיק בנושא של למה כמה ואיך וכו'.. 

הערה קטנה - זה שזה הפך לכזה רגיש מבוסס על סיפור אמיתי...מיונז

זה לא שמישהו בא והפך את זה לרגיש סתם ככה.

זה הפך להיות נושא רגיש כתוצאה מחוסר הדרכה וחינוך נכון (והדור בו אנו חיים שמוסיף לניסיון), ובעקבות זה הרבה פעמים כשמדברים על צניעות זה מקפיץ כי יש פה משקעים שנותרו מההדרכה המוטעית ולא נתנחו להם מענה...

זה קצת כמו שבדר"כ נגיעה חלשה ביד לא כואבת לך, אבל אם יש לך פצע שעוד לא הגליד ויגעו לך בו - את תקפצי מכאב ולא משנה אם זו היתה נגיעה קלה.

כי הנגיעה לא הייתה במקומה. יש שם פצע ואף אחד לא מטפל בו כמו שצריך. אי אפשר לגעת בו באותה צורה בה נוגעים בכל שאר היד, צריך לשם טיפול מיוחד.

אולי אני ממציאה אבל לדעתי לא מעטות הבנות שהייתה להן חויה לא משהו עם אנשים שלא ידעו לענות על שאלות או שענו בצורה לא מדוייקת על נושא הצניעות או אמרו דברים לא לעניין וזה מה שהפך את זה לכזה רגיש.

ואני לא מדברת רק ממקומי, ראיתי את זה באולפנה, במדרשה וגם עם חניכות שלי מכל מיני מקומות.

מסכימה איתך ואהבתי את הדימוי... חכם...לב אוהב

מסכימה (בעיקר עם הפסקה הראשונה לשם כיוונתי.. )אכמל

כל הדיבורים והניסיון לחנך אותנו בזה בה ממקום של לנסות לשכנע אותנו כמה זה טוב

ויווו החתימה שלך מתקשרת לי לזה כי זה בדיוק מה שקורה חופרים על כמה שזה טוב ונכון 

וואלה ככול שחופרים בזה אנחנו יותר מאבדות את המשמעות של זה.. 

(כמו שתנסי לומר מילה מלא פעמים בסוף היא תאבד משמעות)

וזה גם גורם לנו להרגיש לא טובות אם אנחנו מתלבשות איך שבא לנו אז אנחנו מנסות 

להראות לכולם שמזה משנה הסנטימטרים ולמה אתם מודדים אותנו כל הזמן רק לפי החיצוני.. 

לדעתי צריך לבוא ממקום של ככה צריך לעשות וזה לא שונה משמירת שבת

או מכל הלכה אחרת.. 

כי כאן אתה לא מנסה לשכנע אלא אומר אמירה וזהו נקודה אין פה את טובה או לא טובה 

יש פה תורה והלכה. 

ואם מישי מבינה את זה ובא לה להעמיק וללמוד עוד? תפאדל.. כי פה זו בחירה שלה ובה נטו ממנה

אבל הבסיס צריך להיות שככה צריך להיות ואם את לא מבינה למה זה כמו עוד המון מצוות שאין להם הסבר.. 

אממ מקווה שלא מבולבל מדי אבל זהו בגדול.. 

והחתימה שלך באמת נדירה ונכונה(על בשרי למדתיחצי חיוך)

לא מכיר חז"ל כזה שמשווה בין צניעות אצל נשים ללימוד תורהחסדי הים
אצל גברים.
לא מכיר חז"ל שאומר שתפקידה המרכזי של האשה זה צניעות.
נכון ש-ה' ציוה לחוה להיות צנועה אבל זה לא אומר שזה עיקר תפקידה.

אם הראיה מהגמרא בכמה מקומות שהנחש בא על חוה וכך הוא שיכנע אותה לאכול מעץ הדעת-"הנחש השיאני".
חלילה להבין את זה כפשוטו ועיין מהר"ל חידושי אגדות ושו"ת רב פעלים ב' סוד ישרים יג.
אתה אמור לדעת איך זה עובד.. הטפות לצניעות מגיעות בד״כ בעקבותכינוי-לרגע
הרצאה, שיחה, שיעור שמישהי שומעת, ובעקבות כך מתעורר בה הדחף לשתף את הרבים במסרים החשובים והסכנות הנלוות, לאי הקפדה על צניעות.
"הטפות"...צוחקת או בוכה

כשזה משהו רע אז אומרים "תנו לו להוציא את מה שיש לו בלב"

אבל כשזה דבר טוב אז פתאום זה הטפות... 

כל אחד ומה שנעים לאוזן שלו.

אולי זה לא מושווה במפורש למרות שככה שמעתיצוחקת או בוכה

אבל ידוע שהמצווה העיקרית של האשה היא צניעות ושכל גאולתם של ישראל תלויה ביסוד הזה. 

המצווה העיקרית של האישה?קלמנטי

נראה לי שהמצוות הכי יסודיות של האשה זה: נדה, חלהחסדי הים
והדלקת הנר.
מעניין... כי באמת שמעתי הרבה שלאישה זה הצניעות ולגברלב אוהב

זה התורה

וזה באמת קטעים כי איך אפשר בכלל להשוות

צניעות זה משהו סטטי, יש שלב שאין כבר לאיפה להתקדם משם...

ותורה זה אינסוף

.....

לכן זה ממש נוראadvfb

שאומרים את זה

זה אולי כשמדברים על לבוש,a12345
אבל צניעות זה קודם כל מידה שאחד הביטויים שלה זה הלבוש, ועבודת המידות היא נראלי די אינסופית.. אז אולי בזה ההשוואה. וגם אני שמעתי את ההשאווה הזאת, נראלי מהרב אבינר.
יפה מאודרויטל.

לגבי המשפט הזה-מיונז

"אבל זאת ה- מצווה שלנו אז במקום להתנער ממנה ולהתעצבן על כל מי שמעז להעיר על צניעות לבת, תדעו שזה כל הקטע. "

איפה כתוב שזו ה-מצווה של הנשים?

ולגבי הלהתעצבן על מי שמעז להעיר וכו', בטח שזה מקומם, מעטים מעטים אלו שיודעים להעיר בצורה שתגרום לבנאדם להתקדם. בקושי פגשתי אנשים שיודעים לדבר ולחנך לצניעות בצורה שלא מזיקה. (לא אמרתי מועילה, אלא אפילו רק לא מזיקה) 

כמו כן, נראה לי שהבנתי מה ניסית לומר, ואני מסכימה עם הרעיון שכתבת בגדול, אבל כתבתי בכ"ז כי קצת צרם לי הניסוח של המשפט הספציפי הזה שחתום על הרבה תקלות בחינוך לצניעות.

לא דיברתי למעירים, דיברתי לבנותצוחקת או בוכה

כי נמאס שצניעות זה וטו. זה נושא שלאף אחד "אין זכות לדבר עליו" ואני לא מרגישה ככה. דווקא הייתי שמחה שיעודדו מול כל הפיתויים והאינסטגרם. אבל אולי זאת רק אני. כנראה. 

כל הכבודנוגע, לא נוגע
אם הייתה יותר צניעות בעולם, החיים היו הרבה יותר טובים לכולם.
אנשים היו ממוקדים יותר בבית שלהם, הזוגיות הייתה משתפרת, נשים היו רגועות ושמחות יותר כשיודעות שאין ברחוב כל מיני סכנות לבעל, גברים היו ממוקדים יותר. ובכללי העולם היה יותר רגוע ומפוקס.

ויש הרבה נשים צנועות שפועלות הרבה בחוץ. אין באמת סתירה. רק צריך את המסגרת נכונה, כלומר ההלכות שיש לגבי היחס בין המינים.

כשאישה צנועה זה גם עוזר לה לנתב יותר בקלות את הכוחות והרצונות שלה לבעל בלבד (לדוגמא לרצות שרק הוא יהנה מהמראה שלה, ולא להתרשם מאחרים שמסתכלים ונהנים).
וצניעות הגוף גם עוזרת בפיתוח צניעות בנפש וענווה.
איזה קטעים, זה בדיוק מה שאני אומרתלב אוהב

כשמדברת על צניעות..

ממש יצא לי לדבר על זה, שאם העולם היה צנוע יותר

אז נשים וגברים היו יותר רגועים.

נשים כי לא היה להן את האיום שיש מישהי יותר יפה מהן או בכללי האווירה המוחצנת הזאת

וגברים כי הם יכולים להתמקד יותר ביופי של האישה שלהם מבלי כל הזמן להיות במתח הזה

הבנתי שדיברת לבנות...שכאילו בנות שמות על זה וטו..מיונז

ולכן הסברתי למה הרבה פעמים מתעצבנים על מי שמעיר...

זה שמתעצבנים, לא נובע בהכרח ממקום שלא רוצים לשמוע על זה,

ההפך, הרבה פעמים ניסו לשמוע על זה ונפגעו ולא מצאו חלופה מתאימה ולכן נוצר מצב שהטילו על זה וטו, אבל ממקום של 'פשוט תהיו בשקט כי אתם פוגעים', לא כי זה לא נושא שמעניין אותנו.

ובהחלט למי שלא יודע לדבר על זה - אסור לדבר על זה. הוא מזיק. (בדיוק כמו הדרכת כלות לא מדוייקת שעושה נזקים מטורפים.)

וזו לא רק את שהיית רוצה לשמוע דיבורים על צניעות,(ואשרייך על זה) את ממש לא היחידה, מניחה שיש עוד המון.. 

רוצים לשמוע, רוצים מאוד אפילו, אבל ממי שיודע.

אני לא מתיימרת לומר מה נכון לומר ולעשות, זה באמת נושא נורא נורא מורכב ובשביל זה יש חכמים ממני..

יש נקודות לשיפור בעולם הדתי, יש כאלה שכבר נעשו או שלפחות יש אליהן יותר מודעות (נניח מיניות בריאה, הדרכת חתנים וכלות נכונה) ויש כאלה שעוד צריכות להעשות וחינוך לצניעות זה בהחלט אחת מהן...

אף אחת לא אוהבת הערות את לא צריכה להסביר לי למה זה מעצבןצוחקת או בוכה

אבל אין סיבה להיפגע אם סתם שומעים שיחה יפה ומחזקת בנושא הזה

מסכימה מאודקלמנטי

בעיניי- נכון ולא נכון . כתבת- [אני כותבת בסוגריים הערות]נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 19:47
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 19:46
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 19:44
"המקבילה של חובת לימוד תורה לגבר אצל נשים זו הצניעות.
[* מי קבע? בגלל שמצטייר שהמהות של הגבר זה לימוד תורה, אוטומטית האישה צריכה להיות צנועה באמירה "הכוח של האישה זה הצניעות"
בדומה למקבילה "נשים למטבח"??]

אז כאילו, בנות לא צריכות להיות יותר למדניות, אלא לדעת אמונה, מוסר, הלכה וכד' והשאר זה לא מה שיתן להן את זה...
[* אישה צריכה לדעת מוסר, ואמונה לחיזוק האמונה ועבודת ה' שלה, וגם הלכה, גם בתחומים שנוגעים לה וגם לתחומים שנוגעים לבני ביתה, היא לא אמורה להיות פחותה בידיעותיה מהגבר שבבית. שגם לומד תורה, אדרבה- היותה מחנכת את ילדיה מצריך ממנה לדעת על מנת שתדע ללמדם כראוי. ]

אם זאת תחרות אז הרבה פעמים הן משקיעות אנרגיה אבל רצות לא במסלול הנכון.
[הוספת האישה בלימוד והעמקה עשוי לתת לה מבט עמוק יותר על חייה, וממילא היא מקבלת כוחות חדשים להמשך פיתוח בניין הבית שלה יחד עם בעלהּ]

ונכון שגבר צריך גם להיות צנוע כי זאת פשוט מידה וכולי אבל זאת ה- מצווה שלנו [זאת מצווה. לאו דווקא שלנו. ]
אז במקום להתנער ממנה ולהתעצבן על כל מי שמעז להעיר על צניעות לבת, תדעו שזה כל הקטע. [ מי שמכסה להעיר על הציונות לבת- אם הוא גבר- זה בעצמו לא צנוע! ומי שמעירה על צניעות - יש דרך.
רוב מי שירדו מהדרך עשו את זה כי העירו להם בצורה לא נכונה והשניאו עליהם את הדת ואת כל מה שהיא מזכירה]

לא שאני נגד ללמוד אני הכי בעד אבל חושבת שיש קצת בלבול בסדרי עדיפויות.

בלי לשים לב אנחנו שטופים דעות של שוויון במקום של תפקיד ושל אמונה והליכה עם התורה כמו שהיא.
[ אנחנו לא שטופים דעות, אנחנו מלאים בתורה ומצוות, מלאים בדעת וחכמה, ומלאים רצון לפתח ולהאיר את העולם המתקדם. בשביל להאיר את העולם צריך להשתמש בחכמה ובמינון נכון בכוחות שה' נטע בנו, במקום להיות ענווים פסולים ולגרום לספק חורבן, בשעה שאנחנו יכולים לגרום לבניין עדי עד].

צניעות זה המקום שאנחנו צריכות להשקיע בו את כל הכוח את כל האמונה שלנו כי יש לזה חשיבות עצומה!
[* בהחלט. בלי להזניח את הנשמה וצמאונה לאל חי]

זה אחד הדברים הכי קשים היום אבל גם הכי חשובים, זה ה-קרב המכריע. לדעתי לא מספיק מדברים על זה אצלנו והגיע הזמן."

[* נכון. וגם, אני חושבת שהכל עניין של איזון.
כשיש איזון נכון בין ההבנה שהשם נטע באישה כמו גם הגבר כוחות אדירים וכשרונות מיוחדים,
לבין ההבנה שאנחנו כיהודים כפופים לרצון ה' ולמסגרת של ייראת שמיים, אנחנו יכולים בהחלט להצליח לרומם את עצמנו וממילא את העולם כולו
כדברי הרב קוק זצ"ל]

אשרייך על הכתיבה והמחשבות הטובות שלך
שגרמו גם לי לחשוב
אני חושבת שהכל מתחיל מנקודת המוצא..צוחקת או בוכה

כל הדברים האלה שכתבת... לדעתי הסתייגויות מיותרות כי אם מבינים את נקודת המוצא הכל פשוט מתיישר. אי אפשר להסתכל על מצוות כעל אוסף פרטים!

את כותבת לדוגמא שאשה צריכה ללמוד ולהרוות את צמאונה לאל חי. זה לא סותר את מה שכתבתי, זה פשוט לא קשור לזה ומיותר.

הכל היה ברור אם נקודת המוצא היא שכל מעשה שאנחנו עושים יכול להיות מצווה אם הוא מכוון לשם שמיים. ברגע שאדם יודע מה מטרת העל שלו הוא כבר שם כל מעשה- אם זה לימוד או חסד או מעשה חולי- הוא שם אותו במקום הנכון שלו. הכל חלק מעבודת השם. כשאדם מכוון אז הוא ממקד את המעשים שלו לפי המטרה. צניעות היא קיום רצון השם וגם לימוד הוא קיום רצון השם כל אחד בזמנו ובמקומו.

נכון. אבל לומר "רק הצניעות שייכת לנשים וזה הכח שלהן"נפש חיה.
זאת אמירה שאני מסתייגת ממנה .

בוודאי שכתבת דברים נכונים.
אין מה לעשות צריך לתת קונטרה לכל הדיבור השוויוניצוחקת או בוכה

וכשמסבירים משהו צריכים ממש להדגיש צד אחד למרות שמתכוונים להביא לאיזון

אני לא חושבת ששויון זה רע. כי הוא פשוט לא קיים.נפש חיה.
כלב וחתול לעולם לא יהיו אותו בעל חיים.

להבדיל, גבר ואישה לעולם לא יהיו שווים.

ממילא כל הדיבורים על "שוויון" ברוח מערבית, לא ממש מחזיקים משהו.

הלכתית
השווה הכתוב אישה לאיש- לכל מצוות שבתורה.
לא סותר בכלל את המושג שחכמים טבעו - "מצוות שהזמן גרמן"

טוב אבל הבנתי לא הייתי צריכה לכתוב את זה פהצוחקת או בוכה

מנהלים תמחקו

@נפשי תערוג @ט' @ימ''ל

היי זה בסדרחופשיה לנפשי
מותר גם לא להסכים
לפני שמוחקים...דעתן מתחיל

רציתי לעודד ולכתוב שכתבת דברים חכמים ואמיתיים לטעמי. ושהערכתי, ובטח רבים נוספים, נתונה לך ולרבות נוספות העבודות את ה' יתברך ומחפשות לעשות רצונו.

אני פשוט משתדל להמעיט בתגובות על נושאים שהם פחות ענייני.

תודה... אני באמת מפחדת אבלצוחקת או בוכה

שזה יגרום יותר נזק מתועלת למרות שהתכוונתי לטוב

למה? אחלה שרשור.. מעניין לקרוא את הדעות...לב אוהב

אני עדיין בעד למחוק אין לי כוח לדיון חסר פואנטהצוחקת או בוכה

כל אחד ישאר בסוף בעמדתו

אני חושבת שהדיון מעורר דעות וזה מה שמעניין בונפש חיה.
ממש מבין אותךדעתן מתחיל
ופשוט לי שכוונתך טהורה וטובה (:
איך צניעות יכולה להיות ה-מצווה?חושבת בקופסא

זו מידה בנפש שמתוכה נגזרים כללי התנהגות ולבוש.

על מידות בנפש תמיד אפשר לעבוד, אבל זה לא מה שאנשים מתכוונים אליו כשהם אומרים צניעות, הם מתכוונים לכללי ההתנהגות והלבוש.

אבל זה די בינארי, כשנמצאים בתוך גבולות ההלכה אין מה להשתפר יותר מידי אם לא רוצים להיות טאליבן. 

פרקטית, זאת לא יכולה להיות משימת חיים. (קמת בבוקר, התלבשת כמו שצריך- כל הכבוד! השגת את מטרתך בחיים.)

וגם בתור מידת נפש- איך זה מסדר שתפקיד מלידה של כל המין הנשי הוא לתקן מידה אחת בנפש? 

הרעיון הזה של התפקידים החד משמעיים למין שלם הוא די מודרני ונולד בתגובה לאלה שבאו בטענה שהמסורת מגבילה נשים וגברים בתפקיד מסויים וזה רע ומדכא, אז בתגובה עשו האדרה לתפקידים ובעצם הודו בהאשמות האלו שמעולם לא היו נכונות.

אין תפקיד יחיד משותף לכל הגברים ואין תפקיד יחיד משותף לכל הנשים.

יש חובות וחזקות למין אחד שאין לאחר, ויש תחומים שלא מתאימים למין אחד ורק מתאימים לשני. זה לא אומר שאנחנו רובוטים ממפעל שיוצאים בפס ייצור שיכולים לבצע רק פעולה אחת.

אני ממש לא פמיניסטית וממש לא חושבת שיש תועלת בשוויון כי אנחנו ממש לא שווים, ואני ממש לא מזלזלת בלימוד תורה צניעות, אלה מצוות חשובות שאפשר להרחיב עליהן המון.

אבל הדיון על תפקיד אחד למין שלם הוא בעייתי ואין מה לדחוס אותו ליהדות.

{לגבי להעיר לבת על צניעות- "כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע" איך לחלק לבנות (שאת לא אמא או המורה שלהן) ציונים על הצניעות שלהן יגרום להן להשתפר בה?

שיהיה ברור, אני ממש לא קונה את ה"היא מתמודדת, וקשה לה, זה אומר שמותר לה ללכת במיני וגופיה, ואם מראים אפילו קצת חוסר תמיכה ועידוד בכל החלטה שלה אז כל העבירות שלה באשמתכם." 

צריך ללכת בצניעות, מי שלא עושה את זה עוברת עבירה ואין מה למתן את זה- אבל למה לך ליצור אנטגוניזם ולהכניס אותה למגננה על האשמה? איך זה יעזור? את מספרת שהיא מתעצבנת- אז מה הרווחת?

אכפת לך באותה מידה על אמירת ברכה אחרונה שלה? על אכילת חלב נוכרי? על סירוק בשבת?

זה הכל תוצאה של העמדת המצווה הזו במקום גבוה מידי, אני לא אומרת שהיא לא חשובה, אבל ממש לא ה-מצווה של נשים.}

ניסחת יפה ❤️כינוי-לרגע
כתבת מהמם!!לב אוהב

ממש אהבתי.

רק הערה אחרונה לגבי הסוף, זו מצווה שיותר מעירים עליה מבשאר המצוות הרגילות כי

1. זו מצווה שמשפיעה על הרמה הרוחנית של הסביבה שלך!!!

זאת לא סתם מצווה שמשפיעה נטו על מאזן העבירות ומצוות של אדם בודד... (אם כי אולי באופן רוחני כל עבירה בעצם מבחינה רוחנית משפיעה על כלל עמ"י אבל נגיד ונתייחס נטו לעולם הזה...)

2. זאת עבירה שמעוררת התנגדות וכעס ומבטאת קנאה לה'... וזה לא סתם "כי אלוקים של אלו שונא זימה". מתעב. אז מי שמקנא לה' בשורש שלו, מטבעו, מצד מהותו, אז אולי יהיה לו יותר עבודה לא להעיר על ענייני צניעות (וזה לא רק גבר לאישה, זה יכול להיות גם אישה לאישה...)

ונקודה אחרונ' כן יש עניין לאישה עם צניעות יותר מלגברים מהבחינה של ההדגשים שיש רק לאישה בעניין הזה... 

וכן יש לגבר עניין יותר מלאישה בלימוד התורה כי הוא מצווה על זה ובטח יש עוד הרבה סיבות...  

אבל מסכימה איתך שזה לא המצווה העיקרית ולא התפקיד העיקרי... 

מוסיףנוגע, לא נוגע
לדעתי צניעות זה פשוט הבסיס לעבודת ה' אמיתית אצל נשים.
עבודת ה' וחיבור איתו מצריכים הקטנה של הישות, זיכוך שלה שתופנה רק למקומות נכונים. וכשלא שומרים על צניעות זה יוצר אפקט הפוך, של הגדלת הישות.
אממ... מענייןלב אוהב

זה יסוד באמת, שהוא חייב להתקיים

בלעדיו היא לא יכולה להיות במהות שלה ומשם לצמוח ולפעול יותר...

לדעתי כאילו...

השאלה רק איך זה אצל הגבר....

לדעתי אצל גבר זה להפנות את היצר למקוםנוגע, לא נוגע
שמועיל לבנין. לאהבה וחיבור.
ועד שהוא מתחתן לשקוע בתורה עד כמה שניתן.

מענייןלב אוהב

ממ לא הבנתי את ההבדל...מיונז

לדעתי מה שכתבת פה - מוסיף - צעירים מעל עשרים, מתאים באותה מידה לגברים.. לא?

'זיכוך שלה שתופנה למקומות נכונים' נשמה די דומה ל'להפנות את היצר למקום שמועיל לבניין לאהבה וחיבור.. '

נכון. ההבדל הוא את מה צריך להפנותנוגע, לא נוגע
אצל בנים זה את אותו יצר ואצל בנות זה את הישות, שמתבטאת לדוגמא ברצון לקבל מחמאות.
בנים לא צריכים לבטל את הישות???advfb

ברור שכן. אבל אצל בנות זה אחרתנוגע, לא נוגע
אז בעצם הוספתadvfb

שאצל בנים ובנות יסוד עבוגדת ה' הוא התמודדות עם היצר שאצל בנים זה מתבטא במיקוד ואצל בנות בצניעות?

לא בדיוק יסוד, יותר נקיון של הקרקע כדי שתוכלנוגע, לא נוגע
להצמיח דברים טובים.

וחשוב לי גם לומר שאני מבין שיש לבנות התמודדות לא פשוטה עם העניין מכמה סיבות, וכמו שכתבה @קלמנטי
ואני יותר כיוונתי למקום של בנות שעושות את זה לא רק כדי להרגיש טוב עם עצמן (שגם בזה יש עבודה כמובן) אלא כי הן פשוט נהנות להיראות טוב ושיסתכלו עליהן
אממ לא ממש ירדתי לעומק דעתך בהבחנה שעשית ביניהם..מיונז

ברור שכן. אבל אצל בנות זה אחרת - צעירים מעל עשרים - גם פה..

איך שאני רואה את זה,תאפשר לסכם את האתגר הצניעותי במשפט - 

בגדול, אצל בנים היצר הוא לראות ואצל בנות זה להראות.

בשניהם נדרש לנתב ולשמור את הכוחות לזמנים ולמקומות נכונים.

נכוןנוגע, לא נוגע
ניסיתי פשוט לומר בשיא הקצרה (בכל זאת כבר אמצע הלילה..) מה לדעתי השורש של הרצון להראות. אבל זה לא באמת משנה ככ. העיקר זה מה שכתבת.
הבנתי תודהadvfb

מגיבהקלמנטי

בלעדיו היא לא יכולה להיות במהות שלה? 

אצל הרבה בנות הנושא הזה הוא אחד העבודות הכי קשות בשבילן. נשים שהם ברמה רוחנית באמת גבוהה, ובזה קשה להן. בניגוד ללימוד תורה, לצניעות יש גורמים משפיעים אחרים לגמרי ולכן ההקבלה הזאת בעייתית. צניעות מושפעת הרבה מאוד מדימוי עצמי ורצייה חברתית. כשאישה נמצאת בסביבה שלא שומרים על צניעות הקושי לשמור הוא עצום, וגברים לא יבינו את זה. וכשאישה מרגישה לא בנוח או לא אוהבת את איך שהיא נראית כשהיא יוצאת מהבית, זה יכול להשפיע מאוד על איך יראה היום שלה.  אישה שהיא לא מאה אחוז בצניעות לא בהכרח ברמה רוחנית נמוכה יותר ממי שמכוסה מכף רגל ועד ראש..

חלילה אני לא מורידה מהערך של צניעות, ההפך אני חושבת שיש לזה חשיבות עצומה. אבל צריך להבין עד כמה הנושא רגיש לנשים, ועד כמה העבודה הזו משתנה מאחת לאחת בהתאם לאישיות שלה ולסביבה שלה. לא לכל אחת ההתמודדות היא באותה רמה..

ככה אני מרגישהלב אוהב

שבלעדי היסוד שלה היא לא יכולה למלא את המהות שלה בצורה תקנית ומלאה.

כי משהו שם פגום

תקחי כלי שהוא מדהים בשימוש שלו, עושה פעולות נפלאות, עוזר ומסייע בהמון דברים אבל הוא פגום.

אז אי אפשר להשתמש בו, או שהשימוש בו לא יעיל או מזיק או מתנהל בצורה חלקית.... 

ואני חייבת להגיד שכל עוד אדם בתהליך של התקדמות ושיפור אז הוא יצליח בסופו של דבר להתגבר על הקושי.

אבל אם האדם נמצא רק במקום של הקושי מבלי שהוא מנסה להתקדם אז כבר לדעתי יש כאן משהו לא תקין... 

כלומר הוא אוחז בטענה שקשה לו, ונותן לזה במה ותירוץ לחוסר התקדמות... 

ואני לא אומרת, יש גורמים נפשיים וחברתיים שמשפיעים על קיום המצווה הזאת (והאמת שזה יכול להיות גם בלימוד התורה, שיש חסמים חברתיים וביטחון עצמי או כל מיני גורמים שיכולים למנוע מהאדם להתקדם במצווה הזאת...)

אבל זה חלק מהעבודה שכל אחד צריך לעשות... 

רמה רוחנית מושפעת מכל כך הרבה דברים.... לכן קשה להגיד שצניעות היא זו הקובעת למי יש רמה גבוהה יותר או פחות, אבל מבחינה חיצונית היא בהחלט נותנת איזשהו מדד מסוים לרמה. שוב, נטו מבחינה חיצונית. הקב"ה בוחן כליות ולב.

זה נכוןקלמנטי

אבל אפשר להגיד את זה על כל מצווה או מידה באשר היא, כולנו חסרים באיזה שהוא מקום, כל אחד במקום שלו. וכל חוסר כזה מונע מאתנו להגיע למקום השלם ולמהות שלנו. חוסר צניעות זה בהחלט חיסרון שצריך לעבוד עליו.. אבל כמו כל מידה אחרת.

וכמובן שהשאיפה היא לנסות להתקדם ולא להיתקע.. בשביל זה באנו לכאן...

(ולגבי הלימוד תורה, מבינה מה את אומרת, עדיין, אני חושבת שברמה החברתית זה במקום אחר לגמרי, צניעות עבור הרבה בנות זה מן מדבקה, סימון. לימוד תורה זה בכלל לא שם.. שוב, כמובן שבלימוד תורה יש קשיים וכ"ו אבל זה על סקאלה נפרדת לחלוטין)

גם מבחינה חיצונית המדד הזה מוגבל ביותר

אשרייך שאת מכוונת למהות! בע"ה שכולנו נזכה להיות קרובים כמה שיותר לשם..

כן ולא...לב אוהב

כי שוב חוסר צניעות פוגע בקדושת המחנה,

יש לזה השלכות מאוד מהותיות על כלל ישראל, על הקדושה של כלל ופרט....

נגיד כעס, זו מידה רעה מאוד, והיא גם מטמא את כל הגוף אבל היא לא פוגעת בכלל באותה מידה כמו חוסר צניעות... 

או לדוג' מהמקום החיובי מידת האהבה או מצוות ואהבת לרעך כמוך בעמ"י גם מאוד משפיעה על הכלל...

קיצר יש מצוות שהן יותר פרטניות לאדם ויש מצוות שיש להן השלכות יותר כוללות ולכן החומרה שלהן יותר גבוהה...

וכמו שיש בנות שזה מאוד קשה להן מצוות הצניעות ואולי זה גם אחד מהעניינים שהן הכי צריכות לתקן, 

יש בנות שזה בכלל לא אישו בעבורן... 

אז כאילו... אני יודעת שזה נושא רגיש, אבל לא לכולן....

ואמן!!

מהינה ממש את מה שאת אומרת, אבל חושבת שכשאשה מתפתהארלט

להתלבש לא בצניעות כי מאוד קשה לה מול הסביבה, או כי כך היא מרגישה יותר שווה/ או אוהבת את עצמה כך יותר- בסוף זה פוגע בה בחזרה. כך נראה לי. כוונתי שלא באמת זה יועיל לפנימיות שלה ולהרגשה האמיתית שלה.

בדוק שלא יועילקלמנטי
שוב, כל תכונה שלילית לא מועילה לאף אחד. ובשביל זה אנחנו פה לעבוד על זה. כל אחד וההתמודדות שלו, אם זה בצניעות או אם זה משהו אחר.

תסכימי איתי שלבחורה דתיה בחברה חילונית הצניעות עבורה תהיה התמודדות יותר גדולה?
את יכולה אולי להגיד שזה נובע ממקום רדוד של להרגיש טוב עם עצמה, אבל אני בטוחה שגם בחורות שיותר קל להן בצניעות רוצות להרגיש טוב עם עצמן, אלא שבד"כ הם פשוט בחברה שתומכת בזה יותר.. או שזה בא לידי ביטוי בדברים אחרים..
אני חושבת שמי שבחברה צנועה, הצניעות יפה בעיניה כי רגילה בעיןארלט

ולמרבה הצער, בחברה פחות צנועה ההרגל גורם לכך שבגדים צמודים/חשופים נתפסים כיפים

מסכימה עם מה שאתה כותבחושבת בקופסא

{כמובן שגבר צריך ללמוד תורה יותר מהאישה- הוא מצווה על כך והיא לא.}

אני פשוט מדמיינת את הסיטואציה- אני הולכת ברחוב ורואה מישהי שאני מכירה (או לא), שהולכת עם חצאית מעל הברך.

איך בדיוק להעלות את זה בשיחה יביא תועלת למישהו? האפשרות שהיא תתנצל ומיד תתקן את דרכיה היא ממש לא סבירה. התגובות היותר הגיוניות נעות בין תגובת התגוננות ויצירת אנטגוניזם לבין התעלמות וסתם מבוכה.

שום תועלת.

כמובן שאני מדברת על סיטואציה של הערה אישה לאישה. (הפותחת אישה) 

אתה חושב שראוי שגבר ישים לב במכוון לחוסר צניעות של אישה ויעלה את זה בתור נושא?!

בחור ירא שמיים הולך ברחוב ובוחן את צניעותן של הנשים מסביבו כדי לדבר איתן על זה?!

אם כבר זה חוסר מה שנקרא חוסר צניעות.

שוב, אני ממש לא חושבת שזה בסדר. כשבנות היו מתלוננות באולפנא שמורות העירו להן על חצאית קצרה, הייתי עונה שאפשר פשוט לא ללבוש חצאית קצרה וכל הסיפור הזה יגמר.

פשוט מבחינה פרקטית אני לא רואה איך ללכת ולחלק ציונים לבנות על הצניעות שלהן עוזר למישהו. (עוד יותר בתור גבר)

לב אוהב

אני גם בת... 

אממ.. אני ממש מסכימה איתך... הערות על צניעות מעוררות בעיקר אנטגוניזם/התנגדות/התגוננות במקרים היותר קשים אולי אפילו סלידה מהמצווה... 

רק אמרתי שיש אנשים שבטבע שלהם בוער להם להעיר על זה, לא כי הם חושבים שזה באמת יעזור אלא כי זה חורה להם בעין, וזה באמת כנראה בגלל שבמהות שלהם יש להם איזה עניין עם קנאה לה'... (לא באופן גורף..)

במקום מסוים זאת באמת הרגשה חסרת אונים. יש משהו שמבעיר לך כעס פנימי בלב, יכול להיות שהבחורה לא אשמה אבל אין לך יותר מדיי מה לעשות עם העניין.

אנחנו בדור שמקדש את עניין האינדיבידואליות ושכל אחד יילך בדרכו בקצב שלו, וכל עניין המוסר כמעט כבר לא רלוונטי... 

ואנשים כאלו, באמת צריכים לעשות עבודה עם עצמם, להבין מאיפה המניע להעיר על זה, ממה זה נובע, ולנסות למתן/לעדן את זה או להמנע מכך לגמרי במצבים מסוימים.

על גבר שמעיר לאישה בכלל לא דיברתי, זה כבר הרבה יותר בעייתי ורגיש ולפעמים גובל אפילו בחוסר צניעות מצד הגבר או בחוסר טאקט... 

המקור לזה שהצניעות היא המקבילה לתורהsimple man

היא מהגאון מוילנא באיגרת הגר"א 

על הגמרא שבראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין

אז מה התבלין של אישה

והוא כתב שצניעות היא התבלין.

אז זה המקור למה שאמרת, שהכוח של גבר לנצח את היצר זה על ידי התורה והכוח של האישה היא על ידי הצניעות.

הטענה הזאת לא כתובה באיגרת הגר"אישיבישעעעער
הטענה הזאת לא כתובה באיגרת הגר"א
ובטח שזה לא "המקור" למה שכתבו אלפי אנשים שונים במקומות שונים ובזמנים שונים
ולייחס אמירה לרב כשהוא לא אמר אותה - זה תחילת עיוות התורה
כמו שאמרו "בל תוסיף ובל תגרע" מילא לא לגרוע, למה לא להוסיף? אלא שמי שמרשה לעצמו להוסיף, הוא חושב שהוא הבעל הבית ונדמה לו שהוא יכול גם לגרוע למען התוספות שלו,
ודווקא הגר"א (ספר "אבן שלמה" פרק ד' סעיף ד' ועיין שם עוד בפירוט כל הפרק) כן כותב שכשהיצר הרע רוצה שהאדם יעבור עבירה הוא לא מתחיל לשכנע אותו לחטוא, אלא הוא 'ממליץ' לו לעשות מצוות בצורה לא בדיוק לפי התורה, בצורה שתיראה לו 'יותר טובה' לפעמים חומרה של חסידות שאיננה במקום, לפעמים משהו שהוא יגדיר לעצמו כ'כוחא דהיתרא עדיף', או כל אחד מה שהוא ימציא, ובסוף כבר האדם מתרגל לחטא והטעות לכן הגר"א אומר שעיקר העבודה זה לא לסטות מהדרך אלא ללכת ישר לפי האמונה וההלכה
היא כתובהsimple man

(לפי הגירסה שהייתה לר' זונדל מסלנט)

מאיפה אתה מביא את זה?ישיבישעעעער
בשום גירסא רגילה זה לא כתוב. אם יש גירסא אחת שבה זה כן כתוב - זה דעת יחיד ואי אפשר לסמוך על זה ובטח לא להשתמש בזה כ"מקור" לבניין יסודות התורה

בכל מקרה אפילו לא הבאת שום ראיה מבוססת לקיומה של גירסא כזו, ועצם העובדה שבתחילה הבאת את זה כדבר פשוט וכשאני סותר את דבריך אתה טוען לאיזו גירסא עלומה בלי להביא מייד הסבר לדבריך, זה כבר נקודה לרעת טענתך
אם לא היית כותב כמו טרולsimple manאחרונה

אז הייתי עונה לך

וע"עישיבישעעעער
ועיין שם בספר "אבן שלמה" סעיף כ"ב, בדרכי ה' צריך לדרוש אצל הלכמים, אבל בתחבולות נגד היצר צריך לדעת בעצמו, כי כל אדם שונה מחבירו והיצר בא אליו בדרך אחרת, וגם בזמן שיש נבואה, כשלא יהיה ליד הנביא מה יעשה, אלא ודאי צריך ללמוד להתמודד בעצמו, וזה עיקר ה"בינה"
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

האר"י לא יכל להנהיג את הכלל? והרמח"ל? והבעש"ט?קעלעברימבאר
והרש"ש? ובעל הלשם? והמגיד ממעזריטש?

וכל ה"מארי דאגדתא" שעיקר גדולתם היתה באגדה ולא בהלכה? (ברור שהיה להם מומחיות נכבדה בשס ופוסקים, אבל לא זו היתה עיקר גדולתם)

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

יפהזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך