עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 19:47
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 19:46
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 19:44
"המקבילה של חובת לימוד תורה לגבר אצל נשים זו הצניעות.
[* מי קבע? בגלל שמצטייר שהמהות של הגבר זה לימוד תורה, אוטומטית האישה צריכה להיות צנועה באמירה "הכוח של האישה זה הצניעות"
בדומה למקבילה "נשים למטבח"??]
אז כאילו, בנות לא צריכות להיות יותר למדניות, אלא לדעת אמונה, מוסר, הלכה וכד' והשאר זה לא מה שיתן להן את זה...
[* אישה צריכה לדעת מוסר, ואמונה לחיזוק האמונה ועבודת ה' שלה, וגם הלכה, גם בתחומים שנוגעים לה וגם לתחומים שנוגעים לבני ביתה, היא לא אמורה להיות פחותה בידיעותיה מהגבר שבבית. שגם לומד תורה, אדרבה- היותה מחנכת את ילדיה מצריך ממנה לדעת על מנת שתדע ללמדם כראוי. ]
אם זאת תחרות אז הרבה פעמים הן משקיעות אנרגיה אבל רצות לא במסלול הנכון.
[הוספת האישה בלימוד והעמקה עשוי לתת לה מבט עמוק יותר על חייה, וממילא היא מקבלת כוחות חדשים להמשך פיתוח בניין הבית שלה יחד עם בעלהּ]
ונכון שגבר צריך גם להיות צנוע כי זאת פשוט מידה וכולי אבל זאת ה- מצווה שלנו [זאת מצווה. לאו דווקא שלנו. ]
אז במקום להתנער ממנה ולהתעצבן על כל מי שמעז להעיר על צניעות לבת, תדעו שזה כל הקטע. [ מי שמכסה להעיר על הציונות לבת- אם הוא גבר- זה בעצמו לא צנוע! ומי שמעירה על צניעות - יש דרך.
רוב מי שירדו מהדרך עשו את זה כי העירו להם בצורה לא נכונה והשניאו עליהם את הדת ואת כל מה שהיא מזכירה]
לא שאני נגד ללמוד אני הכי בעד אבל חושבת שיש קצת בלבול בסדרי עדיפויות.
בלי לשים לב אנחנו שטופים דעות של שוויון במקום של תפקיד ושל אמונה והליכה עם התורה כמו שהיא.
[ אנחנו לא שטופים דעות, אנחנו מלאים בתורה ומצוות, מלאים בדעת וחכמה, ומלאים רצון לפתח ולהאיר את העולם המתקדם. בשביל להאיר את העולם צריך להשתמש בחכמה ובמינון נכון בכוחות שה' נטע בנו, במקום להיות ענווים פסולים ולגרום לספק חורבן, בשעה שאנחנו יכולים לגרום לבניין עדי עד].
צניעות זה המקום שאנחנו צריכות להשקיע בו את כל הכוח את כל האמונה שלנו כי יש לזה חשיבות עצומה!
[* בהחלט. בלי להזניח את הנשמה וצמאונה לאל חי]
זה אחד הדברים הכי קשים היום אבל גם הכי חשובים, זה ה-קרב המכריע. לדעתי לא מספיק מדברים על זה אצלנו והגיע הזמן."
[* נכון. וגם, אני חושבת שהכל עניין של איזון.
כשיש איזון נכון בין ההבנה שהשם נטע באישה כמו גם הגבר כוחות אדירים וכשרונות מיוחדים,
לבין ההבנה שאנחנו כיהודים כפופים לרצון ה' ולמסגרת של ייראת שמיים, אנחנו יכולים בהחלט להצליח לרומם את עצמנו וממילא את העולם כולו
כדברי הרב קוק זצ"ל]
אשרייך על הכתיבה והמחשבות הטובות שלך
שגרמו גם לי לחשוב