תודה ל-@אמונתי😉 על ההצעה לפתוח את השרשור..
מה אתם חושבים על גיוס לבנותאני ועצמי:)
כמו שכבר אמרתי..אמונתי????
עם כל זה בנות שמתגייסות אני מבינה אותם לגמרי
אני בעד לגייס אבל לא לכל יחידה קרבית ובטח שלא לסיירותסודי ביותר
כי המטרה של צהל זה לא רק לייצג את העם אלה גם ובעיקר לשמור עלינו ולהוות כוח הרתעה ועם הרמה יורדת אז הוא פחות מרתיע ועם פחות יכולת
תגידו, מה נראה לכם? מה זה משנה מה דעתנו משנה מה דעת כלא אידישע קאפ
גדולי ישראל.
ולעצם השאלה:
א. פוגע ברחם בצורה חריפה.
ב. המציאות הזאת נובעת בגישה בעייתית של 'למה דווקא בנים?'
ג. בדידי הווה עובדה של ליסוע עם חיילות שעתיים ברכבת שכל הדיבור שלהם הוא איזה בנים מטרידים אותם, והם ממש לא היו לוחמות.
ד. הרבנות הראשית אוסרת.
ה. אחד הנושאים היחידים ביהדות שאין עליו מח' לאסור
לא פתחתי את השרשור כדי לפסוק הלכה או משהו שבשביל זהאני ועצמי:)
באמת יש רבנים וכו'..
''מטרת הפורום, להחליף דעות, להפתח לסגנונות חשיבה שונים, ולא ישר לשלול מה שלא כמוך.''
לא רואה בעייה שניקים יכתבו כאן מה דעתם..
אני מבין, אבל מזעזע אותי עצם העובדה שזה עולה לדיון. הרי אתא אידישע קאפ
לא תעלי פה דיון מה דעתנו על אכילת חזיר.
וזה בדיוק מה שהפריע לי שזה לא מתקבע כאיסור.
את יודעת, אני כן כתבתי לך בסוף תגובות ענייניות כי כן יש לי דעה בזה
...
רק הפריע לי. מותר?
וואלה צודק..אמונתי????
אני מסכימה איתך במאה אוחז!!הכול לטובה!
אבל יש לי שאלה , כתבת שזו הדבר היחיד שאין עליו איסור, קיצר איך זה שיש מכינות לבנות דתיות ואולפנת שחושב להם וכו.. אני נגד מאוד! אבל לא חושבת שכול הרבנים נגד לצערנו... אלא כן אני טועה לא יודעת...
תיקון- גדולי ישראל השמרנים ולא רבני פייסבוקא אידישע קאפ
וגדולי הדור הלא שמרנים?בן מכיר
זה שמרנות או ליברליות לא קובעת את גדולת הרב, אלא ידיעתו את התורה, הקפדתו על על המצוות ובעל מידות טובות.
אפשר להיות הרב הכי ליברל שיש ודיין להיות גדול יותר מכל רב אחר.
אין כזה דבר.תות"ח!
ברור שהיקף ידיעתו של רב ליברל יכול להיות גדול יותר מרב שמרן, אך גדולתו כן נמדדת בהשקפת עולמו..
הקפדתו על שמירת ההלכה איננה רק באופן פרטי אלא גם איך הוא מורה הלכה, וכשהוא מורה הלכה באופן שאיננו "תואם" את רוח ההלכה והתורה, זה מוריד מגדולתו. עכשיו, אינני בא חלילה להשמיץ, אם הרב הזה אומר משהו שכן מסתדר הלכתית ולא נוגד את דעת גדולי הדור וכו'... סבבה. אך מדובר ברבנים שמרשים לעצמם לחלוק על רבנים גדולים מאיתם בהרבה ולעקור את שורשה של ההלכה. למרות שיכול להיות שהיקף ידיעתם יותר גדול, זה איננו אומר שהם רבנים יותר גדולים, בכלל לא..
מקווה שהבנת...
@נשמה כללית
מי קבע שתפיסת ההלכהבן מכיר
היא שמרנית באופן גורף?
תקנת הפרוזבול של הלל לא הייתה שיא השמרנות בזמנם, למעשה - היא עיקרה מצווה מדאורייתא. איך נראה לך זדבר כזה היה מתקבל היום?
....תות"ח!
שאלה טובה, אך כתוב במפורש: "ספק דאורייתא-לחומרא". אם נטייתה של ההלכה הייתה להקל ולהיות ליברלית, היא הייתה אומרת להקל גם בספק דאורייתא. רק בספק דרבנן שזו תקנת חכמים-אומרים להקל.
ומה שאני דיברתי זה על רבנים שאינם עם כתפיים רחבות ואינם מספיק גדולים בשביל להכריע הלכה לקולא.
רב שכונה או רב עיר או אפילו רבנים קצת יותר גדולים, לא בסמכותם להתעסק בסוגיות נוקבות כאלו, זה שייך לגדולי הדור, הם תפקידם הוא רק להציג את ההלכה ולהגיד מה ההלכה במקרה שאין מחלוקת. אסור להם להגיע למסקנות משלהם על סוגיות שנחלקים בהם גדולי הדור, גם אם למדו את הסוגייה.
אם הרבנים האלו יגיעו לרמה של הלל-שידברו.
מצוות שמיטהבן מכיר
- שעליה הפרוזבול, היא דאורייתא.
לא הבנתי מה אתה רוצה לומר בציטוט "ספק דאורייתא לחומרא" אבל אם זה בקשר לכך שאמרתי שהאיסור הוא ספק דאורייתא ספק דרבנן אז המשפט פחות משמעותי כי הוא מדבר על מקרה שיש מצווה שברור שהיא דאורייתא אך יש מחלוקת מה הדין.
אתה קצת מערבב בין איזה רב צריך להתעסק במה (רב שכונה, רב עיר, דיין וכו') לבין האם רב ליברל יכול להיות גדול הדור, שים לב.
ניסית לתייג את נשמה כללית לכך רב לברל לא יכול להיות גדול דור, אך כשהוא יענה לך הוא פשוט יכתוב: "הרב ליכטשטיין".
דרך אגב, עד עכשיו לא אמרתי שרב ליברל יכשיר שירות נשים בצה"ל (ייתכן, וייתכן שלא - בשביל זה הוא רב - כדי לבדוק מהי עמדת התורה, אם הייתי יודע מה הוא יפסוק זה אומר שאני רב, ודא עקא, אני לא) פשוט התקוממתי על הביטוי "גדולי ישראל השמרנים" שמסתיר בחובו שמי שלא שמרן לא יכול להיות רב גדול בתורה.
...תות"ח!
הבנתי, אך עדיין, אתה לא יכול להביא דוגמאות מ"ליברליות" של הלל, משום שזה אינו מעיד כלום על הליברליות של הרבנים בדורנו וזה לא בר השוואה.
זה שהרבנים האלו חושבים שאפשר לכופף את ההלכה לרצונם ולהבין את הדור וכל מיני דברים כאלוף זה לא לדעת ההלכה והם אינם נחשבים כגדולים בכלל...
רב ליברל איננו יכול להיות גדול דור, אולי גדול דור יכול לנהוג לעיתים כליברל, אך בשיטה כללית ובגישה שהוא יכול להתיר כל מיני דברים אם רק ימצא היתרים, היא שיטה שאיננה באה מתוך גדולה והכרה בתורה, אלא מתוך הרבה פעמים גאווה, מה לעשות. אני לא מדבר עכשיו באופן ספציפי, אני מדבר בכללי, יכול להיות שתביא לי מקרה של רב שהוא באמת גדול ויש לו כל מיני היתרים בעניינים מסויימים, אבל אין זה אומר שהוא ליברל.
עכשיו, עד כמה שרב גדול, הוא מכופף להלכה ולחכמים שקדמו לו(אחרון לא יכול לחלוק על ראשונים ובטח שלא על אמוראים...!!) ו"אין בית דין יכול לבטל את דברי חברו אלא אם כן גדול ממנו בחוכמה ובמניין". ולכן גם אם הוא יודע בע"פ את כל הש"ס ופוסקים, הוא לא יכול לפסוק אחרת...
לרב יש את התחום האפור, שבו יש מחלוקת או שהוא ספק ובו הוא יכול לפסוק לכמה צדדים, במקרים מוסכמים בהלכה(ואין הרבה כאלו-ואחד מהם זה גיוס בנות לצבא) הוא לא יכול לפסוק אחרת.
דרך אגב, מדובר בגמרות מפורשות: "דרכו של איש לכבוש ואין דרכה של אשה לכבוש", "דרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אשה לעשות מלחמה".
אענה לך באותו מטבעבן מכיר
זה שהרבנים האלו חושבים שאפשר לכופף את ההלכה לרצונם ולא להסתכל על המציאות בעיניים ולהבין את צורך הדור ולהשאר לפי התקנות שחברתיות של ימי הביניים זה לא לדעת ההלכה והם אינם נחשבים כגדולים בכלל...
רב שמרן איננו יכול להיות גדול דור, אולי גדול דור יכול לנהוג לעיתים שמרן, אך בשיטה כללית ובגישה שהוא יכול לאסור כל מיני דברים רק בגלל שהרבנים לפני 100 או 200 שנה אסרו, היא שיטה שאיננה באה מתוך גדולה והכרה בתורה, אלא מתוך הרבה פעמים חוסר הכרה את כללי ההלכה, חוסר הכרה של המציאות המשתנה, וחוסר הבנה של גדלות אמיתית של רב שנמדדת ביכולתו להתיר דברים ולא לאסור, מה לעשות. אני לא מדבר עכשיו באופן ספציפי, אני מדבר בכללי, יכול להיות שתביא לי מקרה של רב שהוא באמת גדול ויש לו כל מיני איסורים בעניינים מסויימים, אבל אין זה אומר שהוא שמרן.
עכשיו, עד כמה שרב גדול, הוא מכופף להלכה ולחכמים שקדמו לו <רב מחוייב להלכה, מעבר לגמרא שהתקבלה בכל ישראל ולכן מחייבת ולפסקי הראשונים שיש להם מסורת חזקה הרבה יותר (קצת יותר קרובים למקור, אחרי הכל), רב היום יכול לחלוק על אחרונים אחרים> (אחרון לא יכול לחלוק על ראשונים ובטח שלא על אמוראים...!!) ו"אין בית דין יכול לבטל את דברי חברו אלא אם כן גדול ממנו בחוכמה ובמניין" <פה באמת לא הבנתי מה אתה רוצה, אתה מכיר בית דין אחרי הגמרא מלבד האיסור של קטניות?>. ולכן גם אם הוא יודע בע"פ את כל הש"ס ופוסקים, הוא לא יכול לפסוק אחרת...
לרב יש את התחום האפור, שבו יש מחלוקת או שהוא ספק ובו הוא יכול לפסוק לכמה צדדים, במקרים מוסכמים בהלכה(ואין הרבה כאלו-ואחד מהם זה גיוס בנות לצבא <אני לא בא לטעון מה ההלכה, רק לציין שייתכן שרוח ההלכה יותר נוטה לכיוון הליברלי משאתה חושב>) הוא לא יכול לפסוק אחרת.
דרך אגב, מדובר בגמרות מפורשות: "דרכו של איש לכבוש ואין דרכה של אשה לכבוש" <זה באמת נעשה בדיחה עצובה, המשפט הזה נאמר לענייני נישואין>, "דרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אשה לעשות מלחמה" <הבהרתי מספר פעמים את עמדתי בעניין בשרשורים אחרים>.
....תות"ח!
אתה סתם עושה בדיחה, ברצינות, פשוט לקחת את הטענות שלי ובמקום לענות עליהן ולסתור אותן פשוט כתבת אותן בצורה מגוחכת לצד שלך...
רב מכופף לחכמים שקדמו לו, ואסור לו לחלוק על מה שהתקבל בפסקי הלכה בדורות הראשונים ובגמרא.
ולא, לא כל רב אחרון יכול לחלוק על אחרון, ולא כל רב שכונה או רב עיר יכול לחלוק על גדולי הדור..!!
ואם הרב הזה הוא אומר שיש איסורים שכבר לא רלוונטים ובעצם מוחק את פסקי ההלכה של הראשונים והשו"ע ואומר שזה לא נכון, למרות שכל שאר הרבנים חולקים עליו בעניין הזה ואין סיבה אמיתית לשנות את הפסק הלכה, אז הוא לא נחשב כגדול דור..!!
לא נכון, ממש לא. דעת ההלכה לא נוטה לכיוון ליברלי, אתה טועה. וגם אם נגיד שכן, לא הבנתי בדיוק מה רצית לטעון במה שכתבת, עובדה שזו ההלכה המוסכמת ע"פ כל גדולי הרבנים ואין עליה עוררין.
זו לא בדיחה עצובה, אבל בסדר. אין לי כוח להתווכח על זה.
לא ראיתי מה דעתך בעניין בשרשורים אחרים, אשמח שתכתוב גם פה מה דעתך בעניין...
אנסה להרחיב מעטבן מכיר
שמרנות וליברליות אלו מושגים שפותחו על ידי הפילוסופים היוונים ובימי הביניים, יש המתארכים את ראשון הליברלים לפילוסוף סיני מלפני 2500 שנה.
לפני שנדון בכלל מה הם הערכים הליברליים ומה הם הערכים השמרניים, נראה לי שלצמצם באופן גורף את דרך ההלכה לאחת משתי גישות אלו, זה זלזול בעומק התורה וחשיבה דיכוטומית של המציאות.
אתה באמת חושב שמספר פילוסופים נוצריים ואתאיסטים הצליחו לחשוב לבד מהי רוח ההלכה? אתה באמת חושב שהשקפת עולם ספציפית אחת הצליחה לקלוע בול לדרך התורה?
השקפת העולם השמרנית דוגלת בהתנגדות לשינויים בערכים, במנהגים ובדפוסי ההתנהגות המקובלים.
מה עמדת היהדות לגבי עבדים, ומה הייתה עמדת שאר העולם דאז? הכינוי של מי מבוסס על עצם זה שהלך נגד כל המוסכמות החברתיות והדתיות שבימיו ועמד בעבר השני?
שמרנות לרוב הולכת יחד עם הדת משום שזו הייתה הדרך הטובה ביותר של אנשי הדת המושחתים לשלוט בהמון הנבער ולשמר את עליונות הכהונה.
בנושא אחד (אמנם משמעותי) הדת והשמרנות הולכות יד ביד, וזה - המשפחה.
האם כל תפיסת עולם שתסכים עם היהדות בנושא אחד - גדול ומשמעותי ככל שיהיה - אוטומטית תוכרז ככוללת את כל שאר תפיסת התורה???
ציינתי שהשמרנות דוגלת ב(כמה צפוי) שמירה על הערכים הישנים.
בהתחשב בכך שמוסר אנושי ותפיסת עולם אנושית משתנית עם הדורות, בהגדרה שמרנות לא יכולה לכלול או אפילו להכלל בתוך עולם התורה. מה יקרה עוד 100 שנים כשאורח החיים בעולם יהיה צמחוני, ויהיו כמה הזויים בארץ ישראל שיתעקשו לאכול בשר בחגים שלהם?
ליברליות (שאגב לא סותרת בהכרח שמרנות) הופיעה לראשונה בצורה מעשית באמצעות "המגנה כרטה" שעניינה הגבלת כוחו של מלך שהתעמר באזרחים שלו על ידי קבוצה משפיעה של אנשים, המגנה כרטה הבטיחה את הזכות למשפט הוגן, לעוד מישהו מצלצל סיפור דומה מספר מלכים?
בקיצור, קצרה היריעה מלכתוב ועייפו הידיים מלהקליד ולכן אוסיף רק זאת: האם אתה שמרן כי זו השקפת העולם שהיהדות תומכת בה, או סתם כי כך נולדת?
אנא חשוב מעט לפני שאתה עונה.
לא הספקתי להרחיב לגבי תורף הדבריםבן מכיר
- שירות נשים בצה"ל, אך אומר רק זאת - כפי שהזכרתי קודם, לא משנה מהי עמדת ההלכה בנושא, צריך לזכור שגם אם האידיאל קובע שנשים לא צריכות לשרת בצה"ל זה לא משפיע בכהוא זה על האם בפועל נשים הן בעלות היכולת הפיזית לשרת בצה"ל, ואת זה ניתן למומחים לבדוק.
....תות"ח!
עמדת ההלכה בנושא בהחלט אומרת שאסור ובלי קשר זה גם פוגע ביכולת הפיזית והורס את הצבא, לא רק מבחינה רוחנית, אלא פשוט הורס את הצבא, פשוטו כמשמעו..!!
.....תות"ח!
אתה צודק, באופן כללי להגיד שליברליות אינה מתאימה לרוח היהדות זה מכליל ולא נכון...
לצמצם באופן גורף זה באמת לא נכון להגיד...
אבל...
להגיד שבשם הליברליות מותר לעוות את ההלכה זה דבר שהוא לא נכון ולא לכולם יש את הכוח להגיד את זה..!!
באופן כללי היהדות היא נוטה לשמרנות, אין מה לעשות, ולא ניתן להכחיש את זה..
האם זה רק בנושא משפחה...?!
ממש לא..!!
אשמח אם תציין לי נושא שהליברליות והיהדות הולכות יד ביד...
מה שאתה מנסה לטעון הוא שהשמרנות לא יכולה להישאר לנצח, והתשובה היא שבאמת שמרנות לבד איננה נכונה תמיד ולכן צריך מצד אחד להיות שמרן ומצד שני להיות ליברל. אני אינני חרדי, אני דת"ל(או חרדל"ניק, לא משנה..)
ולו מהסיבה הזאת אתה לא יכול להגיד שאני שמרן וזה לא יחזיק.. אני אולי שמרן, אבל לא באופן שאתה מנסה לצייר.. שמרנות מצד אחד, קצת פתיחות ורק כאשר מותר וצריך..!!!, זה המתכון הכי טוב.. אך שים לב, במתכון שמים הרבה שמרנות וקצת פתיחות, לא ההיפך..!!
עוד מאה שנים יכול להיות שחזון הצמחונות יתמלא ונגיע לרמה שנוכל לא לאכול בעלי חיים(להגיע לרמה של האדם הראשון לפני החטא...) ואז הכל יהיה טוב. האם זה נובע מליברליות...? ממש לא, פשוט דווקא במצב הראשוני, אצל האדם הראשון, לא אכלנו בעלי חיים, החידוש הוא שאפשר לאכול בעלי חיים כי זה לא ברמתנו המוסרית...
האם אתה באמת משווה...??? משפט צדק זה דבר שתמיד היהדות האמינה בו, ואין זה קשור בכלל לליברליות..!!! ואם תעיין בשמואל ותראה מה העם צריך לעשות למלך, זה לא נראה לי המשטר הכי דמוקרטי וליברלי, בדיוק ההיפך...(ולא אפרט, יש מלאא דברים)
כן, גם לי קצרה היריעה מלכתוב והתשובה היא שאני שמרן כי זו השקפת העולם שהיהדות תומכת בה, תאמין לי שחקרתי ובדקתי ואני לא טוען: "חדש אסור מן התורה" כמו החתם סופר.
מקווה שהבנת שאני לא שמרן כמו שציירת אותי...
מגיב כאן גם על התשובה השניהבן מכיר
בנושא של שמרנות לא נשאר לי אלא להפנות אותך לתקנות וגזרות חז"ל, לספרי האמונה של הראשונים ולראות שהם תמכו בראיה מפוכחת של המציאות, בשילוב של חיי הקודש עם העולם ובדרישה לחקור ולבדוק אחר האמונות שלנו. חז"ל לא נמנעו מלחלוק ולעשות הפוך מקודמיהם אם הם מצאו שזו ההלכה, ומפורסמים דברי רבא לתלמידיו.
בקשר לצבא, אני חושב שלא קלטת את המסר העיקרי של דבריי, ייתכן שהצבא לא מתאים לנשים אבל צריך לבדוק את זה, ולהסתמך על מקורות כשטוענים טיעונים, ולא פשוט לטעון סתם.
לדוגמא בחיל האוויר, רמת המבחנים לא הייתה כזו ש(מספיק) בנות הצליחו לעבור, ולכן הורידו את הרף. אבל האם זה פגע בצבא? לא. כדי להיות טייסת לא צריך להיות בכושר קרבי, והמבחנים הם כדי לסנן אוכלוסיה. (אני לא מדבר על בעיות אחרות, שאם הטייסת מחליטה ללדת ילדים זה יותר בעיה כי הצבא השקיע בה המון כסף, אלא רק מהפן המבצעי)
ובשביל כל אלו שאומריםבן מכיר
שלא יתכנו גדולי דור ליברליים: הרב סולובייצ'יק, הרב רבינוביץ', הרב ליכטנשטיין ועוד, לצערי איני מכיר רבנים רבים לעומק מזרם זה של היהדות.
פרוזבול כן תקנה שמרנית כמו היתר מכירה והיתר עיסקהא אידישע קאפ
אמנם היתר מכירה לא כולם הסכימו אבל זה תקנות שכן הגיעו מהצד השמרני.
חוץ מזה אם אתה באמת חושב שהלל הזקן היה ליברל תחזור על הש"ס וזריז. לכל דבר יש סיבה וטעם.
נערךמאן דאמר
המ...הָיוֹ הָיָה
קצת מורכב איך נגדיר "שמרנות"
אבל הרב ליכטנשטיין והרב רבינוביץ' היו בהחלט מגדולי הדור. ולא בטוח שהם שמרנים, (פעם כתבתי כאן תגובה שמסבירה למה הרב ליכטנשטיין כן "שמרן", אבל כאמור, השאלה מה זה שמרנות...)
על כל פנים, התיאור של @בן מכיר והקשר השרשור, עושה רושם שבהחלט אין דבר כזה גדולי דור ליברלים מהסוג שהוא מדבר עליו
גדול דור לא נמדד רק בידיעת התורה ומידות טובות, אלא גם בנאמנות לתורה
יש לך קישור לתגובה הזו?שחר אורן
הנה:תות"ח!
המ... - נוער וגיל ההתבגרות
אחלה תגובה שבעולם...
!!
כוונתי הייתה לתגובה שהוא מזכיר שם בסוגריים.שחר אורן
אההה...תות"ח!
אז גם אני אשמח לקישור אליה...
אחפש בהמשךהָיוֹ הָיָה
יש לי בעיות עם האינטרנט וזמני בו מצומצם מאוד בימים האחרונים, כשיחזור לסדרו אחפש ואקשר,
תזכיר לי
סבבה.שחר אורן
אני רואה שטעיתי, לא קיים.הָיוֹ הָיָה
טוב, שוין.שחר אורן
אה, באסה...תות"ח!
טוב, אז אולי תכתוב בפעם הראשונה...
?
את האמת, מצאתי את התגובה המדוברת.תות"ח!
לשלוח קישור..?
אשמח.שחר אורן
הנה:תות"ח!
נו נו, אז גם הוא בעייתי? - לקראת נישואין וזוגיות
אם אתה רוצה, בשמחה תוכל לעיין בשרשור שם...
זה לא בדיוק מה שדיברנו עליו.שחר אורן
זה התגובה שרצית, לא...?תות"ח!
אז מה כן רצית, לא הבנתי...?
הוא אמר שיש תגובה שבה הוא מסביר למה הרב ליכטנשטיין שמרן.שחר אורן
זה לא מה שאתה הבאת.
אוקיי, צודק, אז לא יודע איפה היא...תות"ח!
אולי בהמשך אנסה לחפש, לא מבטיח כלום...
הוא כתב שהיא לא קיימת.שחר אורן
אוקיי...תות"ח!אחרונה
אבל יכול להיות שהוא פשוט לא מצא...
טוב, אם כך אז לא משנה...
אגב, שכחתי להגיד...תות"ח!
אשריך..!!
שכוייח..!!
ובהחלט, כל הויכוח שהיה לי איתו זו ההגדרה שהוא הגדיר, לא באופן כללי...
נכון לגמרי..!!
מסכים עם כל מילה..!
ברוך תהיה....הָיוֹ הָיָה
יישר כח...
אין גדולי דור לא שמרניים, יש כמה רבני פייסבוק מפוקפקיםא אידישע קאפ
אני לא מכירה אפילו לא רב אחד שמעודד או אפילו מתיראמונתי????
ותאמיני לי אני מכירה הרבה רבנים...
וואלה...הכול לטובה!
אז אני כן לצערי... אל תשאלי אותי לשמות , כי לא בוטחה אם זה נקראה לשון הרע... וגם כי אני באמת לא זוכרת את השמות, פושט אמא שלי עושה שיחות למלא מכינות מכול הסוגים הכול ובואו אליה כמה פעמים מכינה דתית עם רבנים וכו.. של רק בנות... וגם פעם בואו מיכנה אחת ושאלנו אותם מה מיחוד בהם והם אמרו בגאווה שהם המכינה היחדה שהיא דתית והיא מערובת בנים בנות!!ו
נו, התשובה נמצאת בגוף דברייך...הָיוֹ הָיָה
כנראה לבנות מותר להיות בצבא כמו שמותר להם להיות במכינה מעורבת..
כלומר - אסור.
ורב שמעודד את שני הדברים האלו - הוא אולי "ערב רב" או "רב קו" אבל רב בישראל הוא לא.
מילים כדורבנותא אידישע קאפ
אני לא יודעת...הכול לטובה!
אני מרגישה שה"רבנים" האלו טועים אבל הם לא ערב רב ערב רב זה כול האלו שעושים לשון הרע על היהודים בעולם ואירגוני שמאל לדעתי.... וגם באמת בנות שהולכת לצבא באמת חשובת שהם עושות משהו מועיל באמת, ולא יפה לזלזל בהן כן זה לא נכון לעשות את זה
וזה באמת מזעזע מה שקורה! היום בצהל
(או רבאעלך)39
או איך שלא יכתבו את זה
רעבאל'ך.... אכן.הָיוֹ הָיָה
מספר המקרים של פגיעה ברחם והולדת ילדים היה נמוך ביותרבן מכיר
ממש לא...!תות"ח!
הוא גבוה מאוד..!!
לא מצליח למצוא מקורבן מכיר
אבל שמעתי מקצין בכיר (לא זוכר אם פנים אל פנים או מעיתון) שכמות הנשים שנפגעו ברחם כך שנפגעה יכולתם ללדת הייתה אחת, רק נציין שצניחת רחם שזו הפציעה הרצינית קוראת בתדירות גבוהה יחסית בלידות בגיל מאוחר ולאחר שתי לידות הסיכון לצניחת רחם גבוה פי ארבעה עד שמונה בהשוואה לאישה שלא ילדה, האם זה מונע ודתיים וחרדים ללדת במצבים אלו?
שיהיה ברור, אני חושב שלידת ילדים מצדיקה את זה, אבל לא להיות צבוע ולומר שזו פגיעה שאסור לקחת סיכון שתקרה.
נו...תות"ח!
ישמעו אוזניך מה שאצבעותיך מקלידות...
זה שיש מצבים אחרים שנכנסים לסיכון, זה לא אומר שמותר לקחת סיכונים בדברים אחרים...
האם זה שיש סיכון כשאתה עולה על הכביש בתור הולך רגל או אפילו נהג מצדיק את זה שתיקח סיכונים ותלך לקפוץ באנג'י...?! ממש לא...!!
אסור לקחת סיכונים מיותרים...!!
לפי מכון דוידסון ב2016בן מכיר
נשיאת משקלים לא הוכחה כמשפיעה על צניחת הרחם לעומת זאת הגיל ומספר הלידות בהחלט כן.
קבל את זה שגם אם ההוראה התורנית היא שנשים לא ישרתו בצה"ל זה דיין לא אומר ששירות נשים בצה"ל פוגע בהן בצורה פיזית.
....תות"ח!
אוקיי, אז אתה קודם כל מודה שהלכתית זה אסור, כבר משהו...
עכשיו, לגבי נשיאת משקלים, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את מה שאתה אומר, אבל אכן מוכח שבנות שנמצאות בצבא נפגע להן הרחם, יכול להיות שזה משקלול נתונים, לאו דווקא רק נשיאת משקל, אבל עדיין זה נכון...
אין מה להתווכח, אלו עובדות...
מוזמן להביא מקורבן מכיר
אם זה כל כך נכון (פציעות רגילות יש הרבה, אבל צניחת רחם זה רמה אחת מעל).
קרבי - לא מכיר רב שמתיר, לעומת זאת ביחידות עורפיות שמותאמות לנשים - לא מכיר את הדעות ההלכתיות
פציעות רבות ונזק יש הרבה ואצל נשים האחוז גבוה בהרב מאצלארלט
יותר מאשר אצל בנים בהרבה. ואת הנתון הזה צהל מתאמץ לא לפרסם
צה"ל לא מסתירבן מכיר
ואם הוא מנסה הוא ממש גרוע בזה, דיברתי על פגיעת רחם.
הוא כן.תות"ח!
לגבי פציעות רגילות, זה לא שהוא גרוע, פשוט זה כ"כ קשה להסתיר נתון שזועק מהשטח...
ולגבי פגיעת רחם הם גם מסתירים ויש פגיעות כאלו בצבא...
או שכדי שזה לא יקרה מורידים את הרף וזה פשוט הורס את הצבא..!!!!
ולמה בדיוק בשם "שוויון" יכולה בת עם נתונים הרבה יותר גרועים משל בן להפוך למפקדת...??
זה פשוט הזוי...!!!
כל התנועות הפמיניסטיות הרדיקליות האלו כבר מתחילות לעלות לי על העצבים...!!
איזה שטויות, וואי.מיכל318
אני מתנדבת בארגון פמיניסטי וכל הכבוד ומחיאות כפיים שעולה לך העצבים בזה שאנחנו רוצות שהתייחסו לנשים כמו אל בנות אדם, שיכבדו אותן, שלא יטרידו אותן או יאנסו אותן ושיתנו להן שיוויון הזדמנויות ושלא ייסגרו להן דלתות רק ביגלל המין שלהם, כי הצלחה לא תלויה באם אתה גבר או אישה.
זה לא פוגע ברחם.מיכל318
כיום הצבא לא מתאים לבנות.שפרינצא בוזגלו
הנשים שבצבא משרתות באופן לא מאד יעיל, היה עדיף לשלוח את כל הגברים שמתעצלים להחזיק רובה לעשות את תפקידי העורף הללו, בעוד נשים היו עושות שירות לאומי נצרך יותר ומשמעותי יותר (הן לעצמן והן לחברה).
אה...מיכל318
וזה לא משנה מה היה עדיף, כי העדפות הן של הנשים ולא שלך.
זה שאחותך בחרה לגזור דפים במקום לעשות שירות משמעותי- בעיתה.שפרינצא בוזגלו
אם באלך לשרת בצבא- תפאדל, בעיני לתייק מסמכים זה לא משמעותי.
אחותי לא עשתה שרות לאומי בגן, תודה על השאלה...מיכל318
לא שאלתי, שימי לב לפיסוק.שפרינצא בוזגלו
שוב, לא שאלתי.
ואני יודעת שיש הרבה מעבר ללתייק- אבל רוב הנשים לא מאד יעילות.
(עייני ערך קניון עזריאלי תלאביב)
זה היה ציני, אני קצת יודעת מזה סימן שאלה..מיכל318
מה שאני חושב על חילול שבת, או על עבודה זרה, לדוגמה.הָיוֹ הָיָה
וזה מלבד השיקולים שלא קשורים ליידישקייט - פגיעות מינית, ופגיעה משמועתית בתפקוד הרחם וכדו'.
בתפקידי עורף אין חשש לסיכונים הנ"ל.שפרינצא בוזגלו
להטרדות יש בהחלט.הָיוֹ הָיָה
ובסדר, הכותרת שלי מספיקה...
מבחינת התפקוד של הצבא עדיף שישרתו רק בעורף ובתפקידים דרךסודי ביותר
מכונות כגון טייסות וכד
ומבחינת ההטרדות יש בכל מקום הבעיה לא בצהל אלה לצערי בחשיבה של האנשים שחושבים שזה בסדר ולא נורא
עם כל הכבוד להטרדותאמונתי????
זה מראה בדיוק מה צה"ל עושה עם כל האלפי מתגייסיםא אידישע קאפ
המבוזבזים שלו... את מסכימה שזה לא קיים אם אותן בנות היו עושות משהו מועיל בצבא?
חוץ מזה זה סיבה לא ללכת לצבא....
זה גם סיבה אבל למה לא ללכת.אולפנסיטיתתת
בנות לא הולכות לצבא בדיוק בגלל זה!מתולתלתת
רק אצייןבן מכיר
שיש הבדל ברמת החומרה בין חילול שבת לבין שירות נשים (לא מאמין שבת דתית תגיע למצב שתתחייב כרת בגלל הצבא)
...תות"ח!
לא נכון בכלל...
אמנם יכול להיות שהיא לא תגיע לאותו עונש כמו חילול שבת, אך זה עדיין מאוד חמור...!!
"והיה מחנך קדוש ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך"
חילול שבת זה חילול שבת פרטי, נכון, אמנם הוא לא רק פרטי, אבל החילול של שם השם הרבה יותר גדול בבת שמתגייסת לצבא, וזה הרבה יותר פוגע בכלל מאשר חילול שבת...!!!
@נשמה כללית
הפסוק שציטטתבן מכיר
מדבר על שירותים במחנה ישראל.
בכל אופן, במקרה הקלאסי של בנות בצבא, מגיעים לכל היותר (אי שמירת נגיעה) לעבירה על איסור שמחלוקת אם הוא מדאורייתא או מדרבנן - שזה חמור מאד גם אם הוא מדרבנן, אבל לא מתקרב לחילול שבת ועבדה זרה שהעובר עליהם בפרהסיה הרי הוא כגוי (יין נסך, מנין ועוד).
את זה אני יודע...תות"ח!
והוא מדבר על הטעם שהקב"ה מצווה על זה, שצריך שהמחנה יהיה קדוש אחרת הקב"ה לא יוכל לשכון בו.
למיטב ידיעתי, אם נציץ בפרשת קדושים: "קדושים תהיו כי קדוש אני ה' א-לוקיכם" ורש"י מפרש: קדושים-פרושים מעריות.
הקדושה היא השמירה על כללי הצניעות בהלכה, וכאשר עוברים עליהם זה הופך את המחנה מקדוש לטמא והקב"ה ח"ו ישוב מאחרינו.
סליחה...?
שמירת נגיעה זה איסור דאורייתא...!!
אלא אם כן כל הבנות בצבא טובלות כל פעם...
אם לא, זה איסור חמור של "לא תקרבו לגלות ערווה"-אפילו חיבוק ונישוק וזה איסור דאורייתא חמור לכל הדעות...!!!
מה הקשר...?
אז יש איסורים קצת יותר חמורים...?
ו...?
הויכוח נהיה מיותרבן מכיר
לא אמרתי האם בנות צריכות/יכולות לשרת בצבא, רק הערתי על ההשוואה שנשמה כללית עשה.
אני ממשיך לטעון - אתה יכול לעוות את הפסוק כרצונך - אך ברור שכוונת הפסוק היא על בית שימוש במחנה צבאי, לעומת הפסוק "קדושים תהיו..." לפי פירוש רש"י בהחלט מתאים ושייך לדיון.
....תות"ח!
אוקיי, לא משנה כרגע אם הפסוק "והיה מחניך קדוש" קשור או לא(אני עדיין חושב שכן, אבל לא משנה...)
אכן, הפסוק מפרשת קדושים לפי פירוש רש"י מתאים.
מה שאני רוצה להגיד שאמנם יכול להיות שיש איסורים קצת יותר חמורים אך זו עבירה מאוד חמורה והיא בהחלט ברת השוואה, גם אם קצת פחות חמורה..
זוכר שדיברנו על זה שספק אם זה דאורייתא?בן מכיר
בתפקידי ג'וב (חיל מודיעין, תקשוב ועוד) קלות הראש שמגיעים אליה הרבה יותר גבוהה מבקרבי, האם זה אומר שבנים לא יתגייסו אליה?
מעבר לכך אם החומרה הייתה כמו עבודה זרה גם לקרבי לא היינו הולכים.
...תות"ח!
אכן, כאשר יש בעיות צניעות באופן שעוברים שם על ההלכה-אסור ללכת לשם.
זה לא בדיוק ככה, משום שמצד אחד זו מצווה גדולה ומצד שני יכולות להיות בעיות צניעות ולכן צריך תמיד לשאול רבנים ובאמת עכשיו כשערבבו בשריון בנות ההסדר כבר לא שולחים לשם יותר, בדיוק בגלל הסיבה הזאת.
לא יודע אם יש להשוות את זה לע"ז, אבל זה בהחלט חמור ואסור לעבור על זה...
הטענה שלך היא שאם זה פחות חמור מע"ז אז מותר לעבור...?
מה פתאום...?! חלילה..!! אסור לעבור גם על מצוות פחות חמורות מעבודה זרה ורק כאשר אין במקום בעיה הלכתית וכו' מותר לשרת שם ואף מצווה לשרת שם.
אם לא הייתה כלל מצווה להתגייס, היינו מתרחקים מהצבא, כי אסור לאדם להיקלע למקומות שיכולים להיות בעייתים, אבל מכיוון שיש בזה גם מצווה עצומה, כאשר לא עוברים על ההלכה ובאופן שרב מדריך אותך, מותר ואף מצווה גדולה ללכת לשם..!!
עד שאני מתלבט אם זה כע"ז או רק כחילול שבת....הָיוֹ הָיָה
אביזרייהו דג"ע חמור יותר משבת, כנודע. ושווה לע"ז.
אכן להצדדים והמקרים שאין אביזרייהו דג"ע - פש גבן רק לאוו, ואז זה אכן קל משבת...(אגב, סקילה ולא כרת...) השימוש בשבת נועד לבטא את הודאות של העבירה דאורתייא, לא את רמת חומרתה.
למען האמת, אני לא בטוח שכשהשאלה היא "מה אתם חושבים על" יש רלוונטיות לחומרה, ה"חושבים על" נועד לבטא עמדה לכתחילית, שבה אכן אני חושב שכל איסור דאורייתא הוא איסור דאורייתא ואין דרך להתירו. הדירוג ביניהם הוא שלב אחר.
אבל שוין, זה כבר התפלספות.
למה?ניק כמעט בלי ראש
יש איסור הלכתי לבנות להיות בצבא?
(בתפקידים שבהם לא משתמשים בנשק)
כמדומני שכן.תות"ח!
אבל אני לא בקיא עד הסוף בזה...
כדאי ש@נשמה כללית יסביר, הוא מבין יותר ממני בזה...
זאת הבעיהבן מכיר
שבנושא הזה (ובעוד הרבה ושאים) קודם בוחרים עמדה לפי מה שינקנו מהבית ואז מחפשים איך ההלכה מחייבת אותה.
הבדיקה צריכה להיות אחרת: האם זה סותר את ההלכה
אם כן, מה רמת החומרה? האם יש שיקולים נוספים שיגרמו לנו בכל זאת להחליט על גיוס בנות?
אם לא, למה לא לגייס את הבנות? האם יש שיקולים אחרים שיגרמו לנו לא לגייס את הבנות (חברתיים, בריאותיים)?
לא יורים את החץ ואז מסמנים את המטרה.
ממש לא נכון..!!תות"ח!
אני יכול להביא לך מקורות, אולם מכיוון שאני לא רוצה לטעות ולא לדייק, העדפתי שמישהו שיותר מבין ממני יביא את המקורות, זה הכל...
אני לא מסמן מטרה ואז יורה את החץ..!!
וחוץ מזה, אני מקשיב לגדולי הרבנים שיודעים את ההלכה הרבה יותר טוב ממני והם אומרים שאסור...!!
אז גם אם אני אלמד את הסוגיה, וצריך ללמוד את הסוגיה, ואגיע למסקנה הפוכה, זה לא יעזור ולא ישנה כלום, הם יודעים את ההלכה הרבה יותר טוב ממני וזה עדיין ישאר בגדר איסור..!!
כל שאר השיקולים זה כבר משהו שנתון לדיון, אבל קודם כל באופן בסיסי מבחינה הלכתית זה אסור...
הרבנות הראשית אסרה אז איך זה בספק?ארלט
אני אמרתי שזה ספק...?תות"ח!
בדיוק ההיפך, אמרתי שאסור...
אכןהָיוֹ הָיָה
נשק זה עוד הסיפור צדדי כאן, "כולה" לאוו... (רח"ל)
לרוב הפוסקים מדובר באביזרייהו דגילוי עריות
וגם לאלו שלא חושבים כך, הצבא בתפקודו כיום הוא ככה"נ עובר על "דרך איש לכבש" בכל התפקידים כולם.
(ולא שייך, כנראה, לומר שהתפקידים שאין בהם נשק הם כדין "מספקות מים ומזון")
החזו"א פסק שזה יהרג ואל יעבור מדין אביזרייהו דג"ע, ולא כמליצה בעלמא
אני לא רוצה לכתוב כאן את המקור לכך שהוא אחז כך להלכה ממש ולא כמליצה, בכ"ז פורום נוער, אכתוב לך בפרטי.
גרוע מאוד,אולפנסיטיתתת
פוגע באיכות ובכוח של הצבא, מי שהולכת לשמה ובמיוחד לקרבי ממש ממש הורסת,
פוגע בגוף של הבנות שעם כל הכבוד הוא לא מתאים למלחמה,
וממש מסכימה עם מה ש@א אידישע קאפ כתב.
אני נגיד ממש רוצה ללכת צבאגרעיניסטיתת
אני ממש לא בעד גיוס בנות ואני גם לא יילך לצבא כי זה ממש ממש לא מתאים גם זה פוגע בעצמך וגם ממש לא מתאים בנים בנות וכלזה אבל אם הייתה לי אם זה הי בסדר מבחינת ההלכה הייתי עושה אתזה
וגם זה הורס את הצבא מבחינת כוח!אולפנסיטיתתת
ואלה באמת שלי זה נשמע ממש מגניב להיות בצבא וזה..להילחם למען העם והארץ..אבל בואו נשאיר את התפקיד הזה למי שמגיע לו ולא נהרוס את הצבא..זה יפגע בכוח של הצבא אם יהיו שמה לוחמות שאין מה לעשות תמיד יהיו פחות חזקות מהגברים
ברווור חסוחלילה אנלא יילך לצבאגרעיניסטיתת
למרות שאנשים בואוגרעיניסטיתת
היום הצבא גם לא מתאים לבנים לא מהבחינה של הלוחמה אלא מזה שזה מלא בנים בנות וגדודים נפרדים יש בקושי וגם אם לא לוחמים ליד בנות עדיין יש מלא שמשרתות לידך בתפקידים אחרם
בגלל זה דווקא צריך שכמה שיותראולפנסיטיתתת
בנים נורמליים וצדיקים יכנסו לצבא אחרי זמן בישיבה ויעשו קצת שינוי, לא רק לשבת מהצד ולהתלונן צריך לקום ולפעול..שהבחורי ישיבה יתחילו להתגייס בכמויות לצבא ושיהו חזקים כדי להשפיע ולעשות שינוי
ראיתי נגיד איפשהוא שהיה לקבוצת חיילים מפקדת..לאן הגענו?אולפנסיטיתתת
כאילו מה אתם מצפים שיצא מהחיילים האלו? אם מי שמאמנת אותם זה בת שהם הרבה יותר חזקים ממנה..הזוי..
העיקר תמיד לדבר על שיוייון האישה והתחשבות..זה דווקא דברים שפוגעים באישה, ובגוף שלה.
אמאלהה זה פשוט מזעזעעגרעיניסטיתת
כמה שאתה מכיר תנושא כל פם שמדברים על זה, זה מזעזעעע מחדשש
מזעזע!!הכול לטובה!
פחחח, זה ממזמן.שפרינצא בוזגלו
אני מכירה מפקדות לשעבר בנות 45, לא צריך יותר מידי ידע וכוח בשביל להיות מפקדות ביחידות לא מובחרות/קרביות.
צריך לדעת איך להשליט משמעת וסדר, וזהו בערך...
ככה שדווקא בפיקוד נשים יכולות להיות מעולות.
אוקיי ו...?מיכל318
יכולה להיות מפקדת גרועה ויכולה להיות מפקדת תותחית.
יכול להיות מפקד גרוע ויכול להיות מפקד תותח.
וזה שהיא מאמנת אותם זה אומר שהיא טובה בזה, אם היא לא הייתה טובה בזה היא לא הייתה מאמנת אותם.
ובואי אני אגלה לך משהו: יש מדאגיות(מדריכות כושר קרבי) בהרבה יותר ממדריכים בנים של כושר קרבי בצה"ל.
לא מתאים כיוםבחור נאה
כעיקרון אם היה לנו צבא מתוקן לא היה לי בעיה אלא אדרבה אני חושב שזה היה מבורך שבנות יתגייסו לתפקידי עורף, מה לעשות שיש לנו צבא שמאחר ורובו לא שומר מצוות לא יכול לספק את המענה המתאים לבנות דתיות שלדעתי יפגע להם ברמה הרוחנית. לא פלא שיש רוב של בנות דתיות שחוזרות בשאלה בצבא.
אני בעדקרובה
הכל חוץ מפוזות של כל אחד ואחד.
ואז יש תשובה ברורה מאוד(ויש לה כנראה יוצאי דופן):
צה''ל זה לגברים.
זהו.
למה?
א. אופי הפעולות שלו נועד לגברים. ודי לקשקש אחרת.
ולא, להוריד את הרף כדי שכולם יעברו זה לא נחשב שהצבא מיועד גם לנשים.
נשים קיבלו יכולות אחרות ומצויינות לא פחות מלגברים, וקיבלו מסלול השפעה על עם ישראל שהוא שונה.
ב. על אף שאולי בצדק יש כאלה שיטענו שיש יוצאות דופן שחזקות בדיוק בדיוק כמו כל גבר אחר, רבנים קבעו קו אחיד שאומר שגברים לצהל ונשים לXYZ.
ואם הרבנים טועים?
זה לא משנה.
כי אם הם פסקו משו ואנחנו סוטים מהפסיקה, אנחנו פוגעים בקשר שלנו לאלוקים.
והליכה לצבא בשם ה' תוך פגיעה ברצון ה'- זה אירוני.
זה לא מגן על עם ישראל. זה פוגע בו. מכשיל אותו. ממעיט זכויות.
אם באמת מאמינים שה' שומר עלינו ואנחנו שליחיו בדרך הטבע- אז ננסה לקיים את השליחות בכלים שאלוקים נתן לנו ולא בכלים שהוא נתן לאחרים. הוא לעולם לא טועה. בואו נסיר ממנו את המחשבה שאנחנו יודעים בשכלנו הקט והאגואיסטי בניגוד לדעת תורה מה נכון לעם ישראל.
בננות- יש לכן כוח.
תנצלו אותו.
רוצה להוסיף דבר מענייןא אידישע קאפ
לפני שבועיים בצומת תפוח קפץ מחבל על לוחמת, הקצין שלה הרג אותו.
במשך יומיים כל התקשורת הייתה עסוקה בלהלל את החיילת... שלא עשתה כלום
אולי אפשר ללמוד מזה שזה בא לקדם אי אלו אינטרסים זרים... גם התקשורת וגם הצבא
כן שמעתי על זה..ממש הזוי..והחיילת עוד מעיזהאולפנסיטיתתת
לקבל את הכבוד הזה כשבכלל חייל הציל אותה..
לא עשתה כלום?מיכל318
וכשהיא דחפה אותו, אז המפקד שלה ירה בו,
ועללאק לא עשתה כלום, חמוד, היא שומרת שם בעמדה, אם אין לך מה להגיד, אל תגיד כלום, לפחות אל תזלזל במישהי שמגינה על המדינה 24/7 בחורף בגשם ובקיץ כשרותח, כשאתה בבית.
רואים מתמונת הפרופיל שלך שאת קצת מוטהחושבת בקופסא
גם התקשורת מוטה שהיללה מישהי על מעשה של מישהו אחר, רק בגלל שהיא מישהי, והוא מישהו.
ניתן לה את מקסימום הקרדיט כמו שטענת, שהיא לא יכלה לירות ורק דחפה אותו המפקד ירה עליו.
עדיין רוב הגבורה היא אצל המפקד שבאמת הביס את האיום.
למה מגיע לה כ"כ הכבוד על כך שהיא הותקפה ופיזית לא יכולה לעשות כלום?
במקרה של שני גברים ברור שיהללו את מי שבאמת עשה מעשה,
אבל כנראה שמחסור בכרומוזום y זו תכונה נערצת.
המקרה הזה הוא בדיוק ההוכחה שהיא לא מגינה יעילה, והיא תופסת את העמדה שיכולה להיות ממולאת ע"י אדם יותר חזק פיזית ויותר יעיל בתפקידו, שזה (מה לעשות) גבר.
לא נשמה, אני ממש לא מוטה.מיכל318
ולכי תסתכל על לוחמות שהרגו מחבלים ותפסו מחבלים ואחר כך תגידי שהן לא עושות כלום...
כפוית טובה.
אפילו לא טרחת להסתכל בשם של של הניק שלי לראות שאני בתחושבת בקופסא
לא בכרטיס האישי אפילו, סתם מבט חטוף בדף שכבר פתוח אצלך, סתם לא לעשות לעצמך בושות.
ואז סיימת בלשון נקבה "כפוית טובה" (איזו טובה היא עשתה לי בדיוק?) ככה שזה אומר שלא טרחת לעבור על התגובה שלך בעריכה לשונית מהירה.
כל התגובה שלך מלאה בחוסר צומת הלב הזאת.
אולי הנחת שאני גבר מכך שאני לא מהללת את הלוחמת על דבר שהיא לא עשתה. כמה שוביניסטי מצידי.
כתבתי שנלך עם ההנחה שהיא שהיא באמת לא יכלה לעשות כלום, למה זה אומר שמגיע לה צל"ש?
המפקד הוא זה שעשה מעשה, למה היא הגיבורה בסיפור? שוב, כי אין לה כרומוזום y?
עמידה בשמירה היא פעולה מוערכת כי בשמירה הזאת החיילים מגנים על האזרחים.
מהמקרה הזה רואים, שהיא לא הגנה על אף אחד, והייתה צריכה הצלה בעצמה.
אז על מה בדיוק יש להכיר לה טובה?
שהיא עמדה בכוננות לדבר שהיא לא מוכנה אליו?
..מיכל318
כן, את כפויית טובה כשאת בוחרת לדבר ככה על לוחמת שמגינה על המדינה.
אל תדאגי, אני מכירה עוד בנות כפויות טובה כאלה, לא רק בנים...
ושוב כמו שכבר כתבתי, אם המפקד לא היה, מין הסתם שהיא הייתה זאת שיורה במחבל.
וזה לא קשור לשוביניסטי או לא,
הייתי כותבת ככה גם אם היית מדברת על לוחם גבר שלא הצליח להרוג מחבל וקראו כבר מקרים כאלה שחיילים לא הצליחו מול מחבל או ברחו, בסופו של דבר אנחנו בני אדם, לא מכונות מלחמה.
את זאת שלא מסתכלת, כתבתי שבסוף כתבת בלשון נקבהחושבת בקופסא
ובכלל את מגיבה אחרי כניסת שבת, אז אין לך מה להתווכח בפורום דתי עם אנשים שיש להם עקרונות יותר חשובים מ"כל הכבוד שאת בת".
אני לא מאשימה אותה שהיא לא הצליחה להלחם נגד המחבל, כמו שכתבת אנחנו לא מכונות לחימה (עוד כשמדובר בנשים) אבל למה זה אומר שמגיע לה כל הכבוד על זה?
היא נכשלה במשימה שלה!
אולי ניתן כל הכבוד לתלמיד שנכשל בעבודה קבוצתית וחבר שלו עשה בסוף את המשימה בעצמו?
לא משנה עד כמה הסיבה של הנכשל מוצדקת למה שהוא יקבל את הצל"ש הזה?
..מיכל318
בואי אני אגיד לך למה מגיע לה כל הכבוד, כי לפני הפיגוע שהיה, היא עשתה עוד הרבה דברים שאת לא יודעת, כי את רואה את מה שקרה רק אחרי.
לפני היא שמרה, לפני היא עשתה סיורים, לפני היא עמדה במחסומים ולפני היא עצרה מחבלים במעצרים.
למה את רואה רק את הרע? למה את לא רואה את מה שהיא עשתה לפני?
כנל על לוחם גולני לא מזמן שהדיחו אותו מהתפקיד וכולם אמרו שלא צריך לוחמים כמוהו, כי הוא לא עשה את התפקיד שלו כמו שצריך, א. הם לא היו במקום שלו, הם לא יכולים לשפוט אותו ולדעת מה היה באותו זמן.
ב. איפה כל העבודה שהוא עשתה לפני? למה הכל הם זורקים לפח? מה עם כל התפקידים שהוא עשה וקרע את עצמו בשבילנו?
אבל העניין שהיא מקבלת צל"ש מהתקשורת על משהו שמישהו אחר עשהחושבת בקופסא
אני לא אומרת עליה שום דבר רע
רק חושבת שאין סיבה שהיא תקבל תשבחות על משהו שהיא לא עשתה.
לא משנה מה היה לפני, אחרי, או בציר זמן חלופי, לא מגיע לה את התשבחות האלו, למפקד שלה הן כן מגיעות.
ועצוב שאנשים בוחרים את מי לשבח לפי המין ולא למי שזה מגיע.
אחלה.מיכל318
את מתכוונת שהם אומרים שרק גבר יכול להצליח?חושבת בקופסא
בתחומים מסוימים לגברים יש יתרונות מובהקים ובתחומים אחרים לנשים יש יתרונות מובהקים.
ויש תחומים שזה די מאוזן.
למשל, בשנייה שנשים נכנסו לשוק העבודה מזכירות הפכה למקצוע נשי כי פשוט תפור על נשים, יש לנו הרבה יותר יכולות ארגון, ביצוע הרבה משימות בו זמנית, ניהול יחסי ציבור, וכל התכונות שמתאימות לתפקיד הזה.
זה יהיה מגוחך לדחוף מכסות של מזכירים גברים בכל מוסד ולהלל מזכיר גבר רק כי הוא כזה.
אותו דבר לגבי לוחמות, לגברים יש יכולות פיזיות הרבה יותר טובות מלנשים, ובשביל לדחוף נשים ללוחמה בשם השוויון, מורידים את הסטנדרטים, ונותנים צל"שים לנשים רק בשביל יחסי הציבור של "אישה הצליחה" ולא לפי העובדות.
גם החתימה שלך מוזרה- היותך בת שעושה מה שהיא רוצה לא אומר שתמיד תצליחי, כל הרצונות שלך מושלמים ומחושבים, וכל מי שאומר לך אחרת תמיד תמיד טועה רק אין לך כרומוזום y?
לנשים כמו גברים יש רצונות טובים ויש פחות, יש כישרונות, ויש חולשות.
אין מה לשים נשים באור זרקורים מדומיין רק בגלל המין שלהן ולא לשפוט אותן בסטנדרט שווה לגברים כמו שיקרה במצב של שוויון אמיתי.
נכון.מיכל318
אם זה אומר שגבר לא יכול להצליח בתחומים "נשיים"? לא.
אם זה אומר שאישה לא יכולה להצליח בתחומים "גבריים"? לא.
יכול לבוא גבר ולעבוד בתור מזכיר, כי יש לו את היכולת ויש לו את הכח רצון ולהיות טוב במקצוע הזה כמו אישה.
יכולה לבוא אישה ולהתגייס בתור לוחמת, כי יש לה את היכולת ויש לה את הכח רצון והיא יכולה להיות טובה במקצוע הזה כמו גבר.
ולא, החתימה שלי לא מוזרה.
זה מבחינתי תיקון ל"בת ישראל יופייך נמדד בצניעותך" שהוא דווקא המוזר.
היופי שלי נמדד בצניעות שלי? לא.
כל אחת יפה בדרך שלה, גם אחת שהולכת חשוף וגם אחת שהולכת צנוע, היופי שלי לא נמדד בלבוש שלי ואני אומרת את זה בתור אחת שלובשת צנוע(חולצות עם שרוולים עד המפרק וחצאיות שמגיעות עד הברך ולא לובשת צבעים בולטים...)
ולהיות לוחמת זה לא לשים אותי באור זרקורים מדומיין,
אבל מינימום לא לזלזל בלוחמת רק כי היא אישה.
את שמה לב שאת מבקשת לא לשים לוחמת ב'אור זרקורים' ביגלל המין שלה אבל מיצד שני אתם- המגזר הדתי מזלזל בלוחמות רק ביגלל המין שלהם, לפחות תהיו שווים במה שאתם אומרים.
שלא צריל להרים/להוריד/לשפוט ביגלל מגדר.
וגם אני לא בקשתי שיורידו לנשים רף בצבא, אני יודעת שצבא זה לא משחק וצבא זה בשביל להגן עלינו.
ואת יכולה לשאול המון לוחמות את זה ולראות שהן ויתרו על ההקלות ועל ההארכת זמן.
ועכשיו יש לי שאלה אמיתית, אם זה היה לוחם שדוחף את המחבל ולוחמת שיורה בו והורגת אותו, גם אז היה כל כך דחוף לך להגיד שללוחמת מגיע את הקרדיט ולא ללוחם אם היה נפתח שרשור כזה, או שלא היית אומרת כלום?
קודם כל לגבי החתימהחושבת בקופסא
המשפט שאזכרת מדבר על משהו אחר למרי ממה שהפכת אותו וממה שהפכת אותו אליו ב"תיקון".
מטרת המשפט הוא לשכנע להתלבש צנוע באמירה שזה יותר יפה.
האם זה נכון? יופי הוא טעם אישי, ואין שום תועלת במשפטי סטיקר כאלה כי הם משכנעים את המשוכנעים ומכעיסים את המתנגדים.
את הפרכת אותו באמירה "גם לבוש לא צנוע הוא יפה", שזאת ממש לא מטרת המשפט.
ואז שיניתי אותו ל"יופייך נמדד בתעשי מה שבא לך" שזה כבר רצון לעשיית דברים בחיים, שזה לא קשור לצניעות או ליופי.
דבר שני, ברור שגבר יכול להיות מזכיר ואישה יכולה להיות לוחמת, אבל בגלל שמעצם היותם מהמין הפחות מתאים לתפקיד, הגיוני להניח מראש שהם פחות מתאימים לתפקיד ויש אישה (למזכירות) \ גבר (ללוחמה) שיותר יתאימו.
וזה לא מדויק להגיד "מזלזלים בלוחמות רק בגלל המין שלהן"
לא מניחים מראש שכל ההישגים והתשבחות של לוחמות נשים מגיעות בצדק, בגלל שיש אג'נדות שמנסות לדחוף אותן בשם השוויון למקומות שלא בטוח שיש להן את הכישורים להגיע אליהם לפי המדע.
בדיוק כמו שיניחו שמזכיר גבר פחות מוכן לזה מאישה, או אח, או גנן (ילדים) או כל מקצוע שיותר מתאים למין מסויים.
לגבי השאלה בסוף- כן, אם היו עובדות מוצקות שמראות שמגיע צל"ש ללוחמת, אז הוא באמת מגיעה לה.
מראש אני אניח שלא, בגלל המלחמות האידאולוגיות שמתוסבכות בנושא הזה והעמדה שלי בהן. אבל אם העובדות אומרות משהו, אין מה להתווכח איתן.
..מיכל318
לא באתי לשכנע אף אחד/ת ולא באתי להכעיס אף אחד/ת,
ומי שלא טוב לו, מוזמן פשוט לא להסתכל.
אחלה.
אם מישהי הפכה להיות לוחמת, זה אומר שיש לה את הכישורים לזה.
היא עברה את התהליך שמכשיר אותה להיות לוחמת, גם בחלק הנפשי, גם בחלק הפיזי...
אז את בעצם מניחה מראש שלא מגיע לה צל"ש רק ביגלל ששמעת את המגדר שלה ורק אחר כך תבדקי אם באמת מגיע לה צל"ש או לא, אז את בעצם בדיוק כמו מי שכתבת למעלה: (ציטוט ממה שכתבת)
"עצוב שאנשים בוחרים את מי לשבח לפי המין ולא למי שזה מגיע".
אז את בדיוק כמוהם רק לכיוון השני.
אין דבר כזה מגדרחושבת בקופסא
זאת מילה מומצאת שאומרת שהיות האדם גבר או אישה זו בחירה והגדרה ולא עובדה מולדת ומושרשת בגוף שאיתו נולדת.
צריך להגיד מין.
כחלק מהוויכוח האידאולוגי, הצד מתנגד לנשים לוחמות טוען שאין להן את הכישורים המתאימים בחלק הנפשי ובמיוחד בחלק הפיזי כי עושים להן הקלות ומבנה גוף האישה לא יכול (למעט מקרים נדירים של איזו מולאן אחת בדור) לעמוד בדרישות הפיזיות הנחוצות.
אז זאת העמדה שלי, וכתבתי שאני אלך איתה בהנחה הראשונית, אבל אם העובדות יגידו שהיא באמת עשתה דבר ראוי להערצה, אז זה באמת מגיע לה.
הטענה היא שברוב המוחלט של המקרים זה לא יהיה נכון.
..מיכל318
בכל מקרה לא אכפת לי להשתמש במילה מין אם זה מפריע לך...
הצד השני יכול להמשיך להתנגד,
כי עובדתית הבנות שמתגייסות ללוחמה עוברות טירונות קשה פיזית ונפשית ומצליחות לעבור אותה וגם בהמשך של השרות מצליחות באימונים...
לא שאני מסכימה, אבל אוקיי, הבנתי.
מיותר לגמריגיטרה..
במציאות של צבא אידיאלי, זה מצוין ורצוי!עצמי החביבה
כמובן שלא בתפקידים קרביים, אבל בתפקידים משרדיים, למה לא? היום זה לא לעניין בגלל בעיות של חוסר צניעות..
נגדאפשר לחשוב
ההפגנות כבר יוכיחו את שלהם....אוהבת לאהוב!
וואי....סטלנית בפעולה
בתכלס הבנתי שהבנות שם בצבא הם
סתם משמשות את הבנים להנאה שלהם
ולכן מביאים אותם...
נכון שלא לכול מיקרה זה צודק
אבל עדיין וודאי ובוודאי שבנות ממש לא
צריכות להיתגייס
זה לא התפקיד שלהם לדעתי.
סליחה?!מיכל318
בואו אני אלמד אותך כמה דברים:
תצפיתניות לא משמשות את הגברים להנאה- הן מסתכלות על המסך 24/7 גם כשכל הגב שלהם שבור ובתכלס מגינות על הלוחמים שבגבול, כי הן יכולות לראות איזה מחבל עובר את הגבול והלוחמים לא יכולים לראות את זה ואז התצפיתניות מדווחות ללוחמים בקשר והם תופסים את המחבלים.
לוחמות מעברים- עומדות במחסומים 24/7 בחורף- בגשם, בברד, בשלג...
בקיץ- כשרותח אש ובא לך למות
ומעבירות כל בנאדם וכל רכב ובודקות אותו יסודי, מלא לוחמות כאלה כבר תפסו מלא שוהים בלתי חוקים, מחבלים עם סכינים ומלא נשקים שהיו אמורים לבצע פיגועים איתם.
משקיות ת"ש- תומכות בחיילים ובחיילות שאין להם בית, או שיש להםן בעיות כלכליות ועוזרות להםן.
לוחמות גבולות- שומרות על הגבול של הצפון.
לוחמות מג"ב- עומדות גם במחסומים, עושות סיורים, מפזרות הפגנות והפרות סדר משוגעות של ערבים, מונעות פיגועים, תופסות מחבלים, מבצעות מעצרים.
שתי לוחמות מגב רק בשנים האחרונות נרצחו שתי לוחמות בזמן שהן מנעו פיגועים.
יש חיילות במודיעין, יש פקידות...
עכשיו בואו תגידי לי שהן רק "משמשות גבאים להנאה".
ממש, אבל ממש לא...!!!תות"ח!
הייתי מרחיב אבל כבר כתבו פה את הטעמים, אז אסתפק רק בלהגיד שזה אסור הלכתית וזה מדרדר את הצבא ואת עם ישראל...
"...והיה מחנך קדוש ולא יראה בך ערות דבר וסר מאחריך"..!!!
נערךכיפת ברזל-סרוגה
ראיתי את התיוגמיכל318
בשמחה😉כיפת ברזל-סרוגה
זה מעניין.הָיוֹ הָיָה
שמי שכינתה לאורך כל הדרך את העמדה הרבנית המקובלת על כל גדולי ישראל והרבנים "שטויות של ילדים וילדות",
שמי שהתכחשה לכל עובדה, מחקר, בדיקה ומה לא שהוצגו בפניה.
שמי שלא ענתה ולו לטענה אחת שהעלו בפניה חוץ מ"שקר, טעות, שקר, טעות"
מכריזה בלי למצמץ "אנשים לא מבינים כלום"..
שמא חשבת, גברתי הנכבדה החיילת הגיבורה, שאולי את זו שלא מבינה כלום? שמא?
ואיך אפשר בלי, אותו יהודי שנסע בכביש וקיבל טלפון מאשתו המבוהלת "אתה בנסיעה בכביש פלוני? וואי תיזהר, אמרו שיש שם משוגע שנוסע נגד כיוון התנועה"
משך מיודעינו את כתפיו וקרא בתדהמה: "משוגע אחד שנוסע הפוך?! כולם פה משוגעים שנוסעים הפוך!"
כל מילה נוספת מיותרת.
מ.ש.ל.
תלויהכל עוד אפשרי
בתפקידי עורף ומשרדתיים אני בעד (אבל תלוי בבת) וכמובן אם ליוי של מדרשה, מכינה או משהו כזה, וגם כאן זה תלוי בסביבה שבה היא רוצה לשרת, בגלל שכמו בכל דבר יש דברים שונים בכל דבר, יש סביבה יותר נקייה ויש פחות, יש תפקיד יותר מתאים ויש פחות...
בקיצורר
וכמובן שאני לא אומרת את זה על פי דעתי בלבד ולא על סמך שום רב.
בעקרון בעד אבל ממש תלוי...נואשת לפתרון????
מבחינה דתית, אממ תלוי כמה זה חשוב לחיילת וכמה היא תשמור על עצמה (מה שממש קשה)
אבל בכלופן לא נראלי ישלי זכות לקבוע לאחרות או משו..שכל אחת תעשה מה שבא לה ושהיהיה בהצלחה

אני חושבת שמעבר להלכה ולפגיעה באישה וברמה של הצבא,-אני :)
זה פשוט מיותר. יש מספיק חיילים בנים שיכולים לשרת בתפקידים האלה במקום הבנות (ואולי מישהו כאן יוכל לענות לי על חידה שמפריעה לי כבר הרבה זמן- למה צבא צריך תחנת רדיו???
). בקום המדינה כשהיה לנו צבא קטנטן שבקושי היה אפשר לקרוא לו צבא היה מחסור בחיילים והיה צריך כל אחד שיכל להילחם אז החליטו על גיוס חובה לבנות. היום ב"ה אין לנו מחסור בחיילים וזה ממש מיותר וסתם מזיק לדעתי
נכון מאוד...תות"ח!
ולצערינו עדיין צה"ל ממשיך לגייס בנות בעל כרחן: צה"ל לבנות שירות לאומי: אולי בכל זאת
בושה וחרפה..!!
ומסכים איתך לגבי הרדיו, זה פשוט הזוי..
נכון, ולא רק מיותר אלא מזיק לגמרי..!!!
מסיג אותנו מהקדושה, רק הורס את הצבא..!!
הם חושבים שהניצחון מגיע מכוח הזרוע, הם לא מבינים שהקב"ה הוא שמחליט אם ננצח או לא..!!
וחוץ מזה, שגם מבחינה צבאית זה הורס את הצבא, אז בכלל זה לא טוב...
לא, זה לא מיותר.מיכל318
ובקשר לסוגריים החשובות שפתחת, אני רק שאלה: מה בדיוק צבאיארלט
בתחנת הרדיו הזו?
כל מה שאפשר להסביר על זהחושבת בקופסא
כתוב בערך הוויקיפדיה של גלי צה"ל
השם שלה.שפרינצא בוזגלו
אני פשוט אעתיק מהוויקיפדיהחושבת בקופסא
"הזיקה לצה"ל
גלי צה"ל פועלת במסגרת צה"ל, כיחידה של אגף כוח האדם, ובעל התפקיד הבכיר בתחנה מוגדר כ"מפקד גלי צה"ל". תקציב התחנה הוא חלק מתקציב הביטחון של ישראל.
אחד המאפיינים הייחודיים לגלי צה"ל הוא שילובם של חיילים בשירות סדיר בתפקידים בתחום התקשורת, כולל קריינים, כתבים, עורכים, מפיקים, מגישי חדשות, מגישי מוזיקה, עורכים מוזיקליים ועוד. לצידם עובדים בתחנה עיתונאים המועסקים על ידי צה"ל (אזרחים עובדי צה"ל – אע"צ). שילוב זה הפך את גלי צה"ל לחממה המצמיחה עיתונאים ואנשי תקשורת, שמועסקים אחר כך בעיתונים ובערוצי השידור האזרחיים.
בין אנשי התקשורת שהחלו את דרכם בתקשורת בגלי צה"ל ניתן למצוא את ענת דולב, גאולה אבן, יעקב אילון, יצחק איתן, עודד בן-עמי, טל ברמן, אריה גולן, דב גיל-הר, אברי גלעד, אילנה דיין, ירון דקל, ארז טל, גולן יוכפז, יונית לוי, תמר איש-שלום, גדי ליבנה, קרן מרציאנו, קרן נויבך, עמית סגל, גיא פינס, סיון רהב-מאיר, עידו רוזנבלום, רפי רשף, יעל שטרנהל, מתן חודורוב, יאיר שרקי, דפנה ליאל, גיא רולניק, אורי לוטן, ודליה מזור.
כמה מבוגרי התחנה השתלבו בפוליטיקה, וביניהם מרב מיכאלי, ניצן הורוביץ, מירב כהן ומפקד התחנה לשעבר נחמן שי.
קבלה לשירות בגלי צה"ל
כאלפיים מלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון – צעירים לפני גיוס) מבקשים לשרת בגלי צה"ל מדי שנה, אך רק כעשרים מהם מתקבלים לשירות בתחנה, בסופו של תהליך מיון ארוך ומורכב. תהליך המיון כולל בחינות ידע כללי וידיעת הארץ, ידע במסורת ותרבות, אתיקה עיתונאית, בחינות קול, ראיונות וסימולציות (הדמיות).
הדרישות הבסיסיות העיקריות הן אינטליגנציה וידע כללי נרחב, כושר ביטוי הולם, עברית ברמה גבוהה ויכולת אלתור. כמו כן, תהליך המיון כולל שלב ראיון אישי, ובו נדרש המועמד להוכיח את איכותו מול בוחנים בכירים. קורס העיתונאים של גל"צ מתקיים פעמיים בשנה, בחודשים אוגוסט-ספטמבר ופברואר-מרץ, והעוברים אותו מתחלקים לתפקידים השונים: כתבים, קריינים, מפיקי חדשות, מפיקי תוכניות, עורכי מוזיקה ועורכי דיגיטל."
הבנתי! מה שצבאי בתחנה מלבד השם שלה, זה שהיא מקפצה מהצבאארלט
לתפקידים עיתונאיים ופוליטיים, כמו במקרה של יאיר לפיד שיוצא נגד החרדים אבל השרות הצבאי שלו הוא פשוט יצירת קריירה, ושהיא מקבלת תקציבים מהמדינה , מתוך תקציב הבטחון (!) , במקום להתחרות תחרות חופשית בשוק תחנות הרדיו.
כמה מבטים עקומים קיבלתי מההורים שלי על ההחלטה שליחושבת בקופסא
לעשות שירות לאומי.
את האמת גם השירות לאומי לא ממש מלהיב אותי, אבל מסגרת שבה אתה סתם בורג במערכת (ידעתם שמי שנכווה בצורה חמורה עולה משפט על פגיעה ברכוש צה"ל?)
ורוב הסיכויים שתהיה בתפקיד מיותר שבו מבזבזים את הזמן, בלי להזכיר בעיות צניעות ובכלל ניהול אורך חיים דתי.
את האמת לדעתי צריך צבא מקצועי, לצה"ל יש טונות כוח אדם וממציא תפקידים מטופשים כמו "רקדן צבאי" או "קוסם צבאי" וגם תחנת רדיו ולהקות זה מאוד מיותר בשביל ארגון שהמטרה שלו היא להגן על המדינה ולא להיות סתם קייטנת בידור.
גם כל השיח של "תרומה למדינה" מזכיר לי פשיזם, אנחנו לא האזרח הקטן שחובתו היא למסור את גופו ונפשו בשביל הארגון הנערץ שטוב רק מעצם קיימו כי מי אנחנו שנבין בכלל.
(אני ממש לא מתנגדת למדינה, שלטון יהודי זה דבר אדיר וצריך לשפר אותו שיהיה גם לפי ערכים יהודים, אבל גם לא חושבת שכל חייל הוא כהן בבית המקדש)
זה בנוגע לבנות דתיות, אבל נגד שרות קרבי לנשים אמור להיות ברור לכולם, נשים פיזית יותר חלשות מגברים, אז הן נפצעות ונפגעות עד שמורידים סטנדרטים וכל איכות הלוחמה נפגעת.
מסכים לגמרי...תות"ח!
אממ לא נכוןגרעיניסטיתת
יש בצהל מלאא חיילים שעם כמה שהתפקיד שלהם הוא פשוט הוא מאוד משמעותי.
נגיד דובר צהל זה ברדיו והמטרה שלו היא להגיב לכל מיני דברים שקורים מצהד של צהל.
ברור שיש המון תפקידים משמעותייםחושבת בקופסא
פשוט יש המון תפקידים שלא.
צבא מקצועי אומר שמבטלים את גיוס החובה ורק אנשים שיש להם מוטיבציה ובאמת צריך אותם ילכו מרצונם וככה הם יוכלו לקבל תנאים ממש טובים וגם יהיו לוחמים (ותפקידי עזר) ממש איכותיים.
ולא יצטרכו לתקוע לאנשים מיותרים דברים מיותרים לעשות.
אותו דבר על סוגיית גיוס חרדים- הצבא לא צריך אותם! לא רק בתור עוד כוח אדם מיותר, גם בתור חרדים שרוצים יחידות נפרדות, זמני תפילות כשרות מהודרת ומה עוד, אין בזה שום צורך, סתם לדחוף אותם בתור עומס על המערכת בשביל "תרומה למדינה"
וגם הקטע של הפשיזם, אני פשוט אעתיק את מה שכתבתי קודם "אנחנו לא האזרח הקטן שחובתו היא למסור את גופו ונפשו בשביל הארגון הנערץ שטוב רק מעצם קיימו כי מי אנחנו שנבין בכלל." אין שום חובה "לתרום למדינה" רק כי צריך "לתרום למדינה" אם בכל המערכת הזאת לא יוצאת הרבה תרומה.
מסכים.תות"ח!
נכון לגמרי..!!
עאלק שוויון בנטל...
וגם מה שהזוי זה שיותר מעשרים אחוז מהחילונים לא מתגייסים, זה מטורף..!!!
ואז יוצאים על החרדים שלא מתגייסים, קודם כל שאצל החילונים יתגייסו כולם..!
למה צריך דובר צה"ל...?תות"ח!
מה זה מהצד של צה"ל...?
צה"ל זה פוליטיקה..?
צה"ל זה צבא, התפקיד של צבא זה להילחם, לא להתעסק בדברים כאלו...
ועוד לקחת ולהעסיק מלא אנשים בתחנת רדיו..
מלא אנשים יכולים לתרום למדינה במלא מקומות ומה עושים..?
לוקחים אותם לתחנת רדיו מטופשת שפתחו...
זה מצב הזוי...
וגם אם דובר צה"ל זה תפקיד חשוב, כל גל"צ ממש לא חשוב, מספיק דובר אחד בשביל זה...
אבל חוץ מזה, גם אם יש תפקידים משמעותיים, לא בגלל זה לא אומרים וזה לא הדיון, לבנות אסור ללכת לצבא. נקודה.
להתגייס כי "תרומה למדינה" זה פשיסטיקפיץ
למה זה פחות פשיסטי?
כי זאת לא חובה למדינה, זאת התנדבות בשביל העםחושבת בקופסא
בשירות לאומי אתה לא רכוש המדינה ויש לך כוח לעזוב או להתלונן אם לא טוב לך ובצבא אתה סתם בורג במערכת.
ובניגוד לצבא, זאת לא חובה עיוורת, בוחרים שירות לאומי מרצון והבת מחליטה אם לשרת במקום מסויים לפי מה שמתאים לה, ולא עוברת מיונים ומתחננת שאולי יתחשבו בה.
יש הרבה יותר שליטה ואינדיבידואליזם וככה רמת התרומה היא בהתאם.
אותי ממש מושך ללכת לצבא.. אקשן! עיניינים! אבלמתולתלתת
אבל למרות שבאמת ממש באלי אני לא יעשה אתזה דבר ראשון כי אני רוצה שיהיה לי ילדים! ואחוזים ממש ממש גבוהים של חיילות יש להם נפילת רחם שזה לא משהו שפשוט לרפא...
דבר שני מישהו רשם פה שיש הרבה הטרדות והגיבו לו שזה לא העיניין אבל זה ממש כן!!! למי שלא ידע האחוזים הכי גבוהים של הטרדות בישראל זה בצבא!!! קולטת!! זה הזייה! אבל מה לעשות.. בנים בנות בצבא ישנים ביחד. המון תפקידים באימונים ביחידות מעורבות זה הולך בזוגות זוגות קיצר זה המון מהסיבה!
ודבר אחרון שבחורה דתייה שהולכת לצבא זה מקטלג ברמות!! רק לידע כללי לא יודעת אם זה משנה לך...
אני שונאת את זה!! אבל מה לעשות? ככה העולם!!
צריך גם עלזה לפתוח שירשור...
על קיטלוגים.. חחח
ב"ה שאת יודעת שזה לא טוב..!!תות"ח!
מסכים לגמרי.
דרך אגב, חמישה מיליון שקלים הצבא משקיע כל שנה בהפלות...!!!!
זה הזוי לגמרי..!!
לא בגלל הקטלוג, פשוט זה אסור הלכתית, זה הכל...
מה רציני?הכול לטובה!
כמה נשמות מתים? ככה ואווו זה זיעזוע לא ידעתי שזה עד כדי כך חייב שנוי דחוףף!!!
כן, רציני לגמרי..!!תות"ח!
לא יודע בדיוק מספרים של כמה הפלות, רק יודע שזה בעלות של כחמישה מיליון כל שנה, זה הזוי...!!!
כן, לגמרי..!!!
ומה שהכי הזוי, צה"ל לא טיפש, הוא יודע מה קורה, ולכן, בשביל להראות שהם כאילו "מטפלים בבעיה", כל מפקד מראה מצגת שבה יש מין כללי התנהגות כאלו עם בנות ובנים, רק שכולם יודעים שזה חרטא ואף אחד לא שם על זה...
למה פשוט לא להראות את השולחן ערוך על הלכות ייחוד...?!?
פשוט טמטום..!!!
ואוו כול כך צדוק!!הכול לטובה!
זה מזוע! אנשים אשכרה יוצאים מצהל אן מלא צלקות ולא רק ממלחמה זה נורא חייב בשיא רצינות שנוי, לי הבית שלי ליד הבסיס ושהם עושים ריצות, יש את החילת שלובשה עם בגדי ספורט ומאמנת אותם וכול פעם מחדש זה מזעזע אותי, רק שברוך ה' זה קורה רק פעם בחודש פלןס מינוס תלוי איזה פלוגה תאמת
נכון לגמרי..!!תות"ח!
וואו, איזה הזוי...!!
מזעזע לשמוע...!!
לפחות את יודעת להסתכל על חצי הכוס המלאה...
תודההכול לטובה!
![]()
את יכולה אם את רוצה לשרת כתצפיתנית ויש כאלה יחידות רק שלסודי ביותר
נשים וזה פותר לך את 2 הבעיות
תצפיתניות זה לא רק של נשים.קרובה
נשמה,מיכל318
ונפילת רחם ממש לא קוראת לכל אחת.
ולא, את טועה, באזרחות יש יותר הטרדות, אחת מיתוך אחת עוברת בחיים שלה הטרדה.
וצריך להעיף את המטרידים מהצבא לא את המוטרדות, שמחתי לעזור.
זה נורא!באולפנה...
כול כוך כואב לי לראות חילות בצבא, ממש הורס להן את הנשיות, והגוף. זה בזיון לאישה!
וביכלל שיש בנות שעושות קרבי, רחמנא ליצלן!
אני ממש נגד זה, תמיד המשפחה המורחבת שלי, ממש יוצאת עלי שאני לא התגייס. (הם מזרוחניקים)
ואפילו שירות לא נראלי שאני יעשה, כי זה ביזבוז. ו
וגם חוץ מנצח, כול הצבא היום מוערבת כמעט. ויש המון בעיות בצבא לבנות. מכירות משם בנים וכו..
ואין שם ביכלל צניעות. אני ראיתי חיילים וחילות וממש הזדעזתי. ממש פריצות.
רק בנים נראלי יכולים להגייס, וגם בזה אני בספק. עדיף רק שילמדו תורה, ואם לא תורה אז כן להתגייס ולנצח.
נכון לגמרי...!!!תות"ח!
מסכים עם כל מילה..!!
וואו, המשפחה שלך יוצאת עלייך על זה...
??
אני בשוק...!!
לגבי בנים בצבא, נכון, הם יכולים להתגייס אך צריך בהדרכת רב ולא לכל המקומות, יש מקומות שהם בעייתים..
מה, אז את מתכננת מדרשה...?
...באולפנה...
המשפחה שלי מצד אמא, הם כול הזמן אומרים לי לכי להתגייס. יש לי בת דודה שמתכננת קרבי. אוי זה נורא!
ואני ילמד במכללה או משהוא, או התחתן ואז זה יצא אחלה! או שילך ללשכה של הרב שמואל אליהו, לעשות שם שרות!
(לזה אני כן מוכנה) אבל אולי לקב"ה יהיה תוכניות אחרות.
לי כול המשפחה נגד גיוס בנותהכול לטובה!
וכן יש לי צד מזורחניק זה ממש תלוי ![]()
..באולפנה...
יש לי צד אחד שנגד, וצד אחד שבעד. תודה לקב"ה!
....תות"ח!
לפחות יש צד בעד, ב"ה..!!!
שיזכו לחזור בתשובה...!!
וואו, יפה..תות"ח!
גם לי, ב"ה..
אבל אחות שלי ספציפית לא, מקווה שהיא לא תתגייס...
אה, הבנתי...תות"ח!
אוי, זה נורא...😥
אה, הבנתי, יפה מאוד..!!
טוב, בהצלחה ממש..!!
...באולפנה...
למה נורא? אני מוכיחה להם, כמה חשוב צניעות של בת והבריאות שלה. דוקא שמחה מזה!
...תות"ח!
זה נורא שבת דודה שלך מתכננת להתגייס לקרבי...
אהה נכון.באולפנה...
ממש כואב, תרבות נוראה.
כן, לזה התכוונתי...תות"ח!
כן, עצוב לגמרי..
נתפלל עליהם שיזכו לחזור בתשובה..
נכון. אמן!באולפנה...
ולהפיץ את הדעות!
..ניק כמעט בלי ראש
אם לא קוראים את ההודעה של באולפנה, ההודעה הזאת נראית ממש מוזר...
"אוי, זה נורא...😥... יפה מאוד..!!"

תות"ח!
יפה, חזק..!!
זה לא בזיון לאישה.מיכל318
כאילו, היא מגינה עלייך, נשים נרצחו למען המגינה ואת מזלזלת וקוראת לזה בזיון? לא הבנתי.
אני גם יכולה להגיד עלייך שאת אישה בזיון כי את משתמטת ולא מתגייסת, ואז?
מסכימה.פמיניסטית
כל אחד.ת יכול.ה לעשות מה שהו.יא רוצה. אין שום סיבה שלגברים יהיה יותר חשוב להתגייס מאשר לנשים
פתחת פצל"ש בשביל חיזוק דעת המיעוט שלך?חושבת בקופסא
שתדע.י.דע.ו. הנקודות.ים.אות האלו הולכ.ים.ות נגד כל כללי העברית והן.ם.ב ממש מטופשות.שים
נשים לא בנויות פיזית ללוחמה מספיק יעילה והן סובלות מכך פציעות ברמות מטורפות.
זה לא הוגן כלפיהן אם באמת אכפת לך מהם לצעוק "קדימה נשים" בלי לראות את הנתונים שעל פיהם הן ממש לא יעילות מספיק ונפצעות המון.
את תתני לבנות להיפגע, ולצבא לאבד מאיכותו, בשם השוויון?
תעזבי את כפיות הטובה (המדומיינת), למה זה אומר שאין לדעתך שום בעיות עם שירות נשים ביחידות קרביות?
לא נראה שבאמת אכפת לך מכבוד הנשים האלו, אם את רוצה לשלוח אותן לתפקיד כזה מסוכן, בלי אפילו להודות בקיום הסכנות האלו.
אה, באמת?פמיניסטית
דבר ראשון, לפני שאת מעירה לי על העברית שלי, תסתכלי על שגיאות הדיקדוק שלך, גברת אבשלום קור. דבר שני. אף אחד\ת לא מכריח\ה אף אחד\ת להתגייס לקרבי. יש נשים שרוצות את זה וזכותן המלאה לעשות את זה - זה לא עניינך. לא אמרתי שאין סכנות, אבל גם לגברים יש סכנות. וביחידות לא קרביות אני לא רואה שום בעיה
איזה שגיאות יש לה?ניק כמעט בלי ראש
אין לה שגיאות דקדוק..
זה כן ענייננו עם נשים רוצות להתגייס לקרבי, כי זה פוגע בצה"ל, בשם 'ערך השוויון'.
אמרתי שהנקודות והקווים הנטויים האלה נוגדים את העבריתחושבת בקופסא
זאת לא סתם טעות, זאת החלטה מכוונת להשתמש בכאלה שכתובים מטופשים בלי שמץ הבנה בכלל בשפה העברית.
כמובן..ניק כמעט בלי ראש
כתבתי שלך אין שגיאות.
כמובן שזאת טעות מטופשת בעברית...
אני לא חושבת ששימוש בפסיק או לוכסן מרמז על חוסר הבנהפמיניסטית
במה זה פוגע בצה"ל?פמיניסטית
ודרך אגב, האם החוזק של צה"ל ככ חשוב לך גם כשזה נוגע לגיוס חרדים, לדוגמא?
ודבר שני -פמיניסטית
אני חושבת שאין שום חוכמה לדיין במקום שבו כולםן מסכימיםות עם הדעה שלך. למה קשה לך לשמוע דעה של מישהי אחרת?
שכחת לכתוב "מישהי.הו אחר.ת"..ניק כמעט בלי ראש
אגב יש 51% נשים בעולם, אז היא יכולה להוריד את הנקודות....שפרינצא בוזגלו
...מיכל318
הנקודות באות בשביל שתהיה פנייה לשתי המינים.
המילים שכתבת: הנקוד.ים, ןה.ן.ם.ב, אלה מילים שלא קיימות.
לעומת אחת.ד ויכול.ה שכן.
אני יודעת מה המטרה שלהן, אבל היא מראה חוסר הבנה בשפה העבריתחושבת בקופסא
לשון זכר משמשת גם כלשון סתמית, וכאשר משתמשים בלשון זכר רבים בפניה לקהל (גם אם רובו נשים) כוללים גם את הנשים בפנייה, ואין מה לעשות הדגשה מיותרת כזאת כאילו נשים יפסיקו להתקיים אם לא ידחפו נקודות מטופשות כל מילה שניה.
כאשר פונים בלשון נקבה לקהל, הפניה היא אך ורק לנשים, ככה שפנייה כזאת הרבה יותר מדירה מאשר פנייה בלשון זכר.
להרחבה:
איך פונים לקבוצה שרובה נשים - האקדמיה ללשון העברית
פנייה המיועדת לגבר וגם לאישה - האקדמיה ללשון העברית
השוויון המגדרי, הלשון העברית והאקדמיה (אוקטובר, 2017) - האקדמיה ללשון העברית
...מיכל318
לא בלשון זכר ולא בלשון רבים.
ולי יותר נעים לקרוא משהו שפונה אליי וביגלל זה אני גם מוסיפה נקודות או סלשים כי אני יודעת שכמו שלי יותר נעים שפונים אליי בלשון נקבה, ככה גם הרבה בנות יהיה להן נעים שאני ייפנה אליהן בצורת נקבה.
זה בלי שום קשר לפמיניזם.
נכון מאוד.הָיוֹ הָיָה
כל אחת צריכה לעשות מה שהיא אוהבת וטוב לה, אם טוב לה ללכת ערומה ברחוב או לעסוק בזנות - מי אנחנו שנגיד שזה ביזיון?
כאילו, היא עוזרת לאנשים להינות בחינם, ואנחנו נזלזל ונקרא לזה ביזיון? לא הבנתי.
אני גם יכול לומר שאשה שהולכת ברחוב לבושה זה ביזיון, ואז?
איך אני? נכון תומך נהדר? תני צל"ש....
(רציתי לתייג גם את הפמיניסטית, אבל מכיוון שברור שכשאת תקראי את תגובתי - אוטומטית זו תהיה גם קריאה "שלה", אז אין צורך בכך..)
אתה צודק, אבל בוא נמשיך את השיח הזה- סבבה?שפרינצא בוזגלו
ואז כשגבר חולה נפש (מדגישה שרובם לא ככה!) רואה את הבחורה שזכותה ללכת ערומה ברחוב- מה הוא עושה?
במקרה הטוב הוא מסתכל עליה כעל חפץ- זכותו, לא?
ובמקרה הרע הוא בוחר להשתמש בחפץ המעניין הזה...
אז אם את פמניסטית אמיתית את אמורה לדעת שלמרות שזכותה ללכת איך שבא לה- היא בעצמה גורמת לשיח המחפיץ אודות נשים.
אישה שמתה בעבור מדינת ישראל- אני אסדר שכמה גברים נחמדים יגידו עליה קדיש, איך אני?
אההה, אבל את בטח רוצה שגם אישה תוכל להגיד קדיש...
האשמת הקורבןפמיניסטית
סליחה, אבל לא הבנתי איך רצון של נשים לממש את עצמן, את היכולות שלהן, ולהגן על העם והארץ קשור לזנות או להליכה ערומה, כשברור שזה לא אותו דבר. אני מבינה רצון של נשים לא ללכת לצבא, ובאמת לא מכריחים אף אחת. אבל מה אכפת לכן שנשים הולכות ומגינות עליכן?
אני לא מאשימה את הקרבן באונס.שפרינצא בוזגלו
אני מאשימה את הקרבן בהחפצת המין הנשי.
(בתנאי שהיא באמת הייתה כמעט ערומה)
לא אכפת לי שתגני (מקווה שתגני בהצלחה על המסמכים והמחשבים מפני גניבה) , בעיה שלך- ואני נגד.
איך את מסוגלתפמיניסטית
להאשים אישה בהחפצה של עצמה? לנשים יש זכות ללכת איך שהן רוצות ולאף אחד.ת אין זכות ו\או בעלות על הגוף שלהן. אני לא יודעת אם את מודעת לזה שנשים תורמות לצהל לא פחות מגברים. היום ביחידות המודיעין חייל.ת שמגן.ה על הארץ עושה לא פחות מחייל.ת בקרבי
..מיכל318
ב.אני מתנדבת בארגון פמיניסטי ואני אגיד ש99% מהמקרים שבנות נופלות למקומות האלה זה ביגלל שזה המקום היחיד שנשאר להן להיות בו, המקום היחיד שיוכל להביא להן פרנסה כדי לא לחיות ברחוב.
ג. אל תשווה אישה ברחוב שהולכת ערומה לתרומה למדינה, אתה מביך את עצמך.
איך אתה? מביך. פשוט מביך את עצמך.
(לא מעניין אותי את מי רצית לתייג ואת מי לא...)
שמעו משהואבאולפנה...
אני וחברה שלי, רצינו לאכול באיזה פלאפל במקום לא מוכר כזה.
אז שאלנו את המוכר אם יש פה תעודת כשרות, אז מה הוא אמר "קודם תתגיסו אחדי זה נדבר על תעודת כשרות"..
דפוק בשכל. אז איך יצאנו עליו אוי אוי. קיצור השרשור הזה הזכיר לי את זה.
ממהההה...?????תות"ח!
איזה מוכר הזוי..!!!!
לאן אנשים הגיעו..?!?
בן אדם הזוי לגמרי...
כן.באולפנה...
ממש עשה ממנו בוז. יצאנו משם ממש כעוסות. הוא יהודי בלב.
...תות"ח!
כן, הגיוני מאוד...!!!
אם הייתי במקומכן הייתי גם מה זה מתעצבן..!!!
יפה לך שאת יודעת להגיד שהוא יהודי בלב, אשרייך..!!
ב"ה צריך לאהוב את כולם בלב, גם אם הם טועים(או תועים..) והכל..
הייתי אומר גם לנקוט ב:"שמאל דוחה וימין מקרבת", אבל משום שכיום אם אתה אוהב שמאלנים זה אומר שאתה מסכים איתם וכו'... ככה שזה לא רלוונטי..
כאילו, אם תוכיח אותו ואחרי זה תגיד שאתה אוהב אותו למרות זאת יקחו את זה לכיוון שאתה מסכים איתו וזה או שפשוט לא יבינו אותך...
חחחח..באולפנה...
אני צחקתי "יהודי בלב" יעני שרק בדם הוא יהודי, במעשים והתנהגות ממש לא.
וכן משדלת קצת. וממש כעסנו שם.

תות"ח!
אה, הבנתי...
אבל זה איננו נכון, משום שהבחירה בעם ישראל ע"י הקב"ה איננה תלויה במעשים, אחרת כשהתנהגנו לא טוב וחטאנו לכאורה היינו אמורים להפסיק להיות העם הנבחר, וזה לא ככה.
לכן גם מעמד הר סיני היה בכפייה, למרות שבני ישראל רצו ואמרו "נעשה ונשמע", למרות זאת הקב"ה הראה שזו בחירה שאינה תלויה במעשה...
ברור שכאשר אנחנו חוטאים(או חלק מאיתנו...) צריך להוכיח ולגעור, אך עדיין צריך לאהוב בלב...
וכן, עכשיו פתאום כשאמרת שזה בצחוק אז נזכרתי בברדק אחד שהוא אמר על זה גוי שהוא "יהודי בלב"...

כן, הגיוני שתכעסו...מבין רצח..
הווו ברדק אין עליהם!הכול לטובה!
הם גוזריםםם![]()
רק לרואת את הפרצוץ שלהם עושה מצחיקק![]()
![]()
כן, לגמרי...תות"ח!

...באולפנה...
חחחח אם היתה לו תעודת כשרות היה עונה אחרת. אבל אין אז...ארלט
הכי קל זה לתקוף במשהו לא קשור
כמה בבלאי טפשאי איכא בשוקאמאן דאמר
נו נו זה סברה??
כשרות וגיוס בנות סותרים זה את זה מכל וכל
העובדה שמורידים את הרף בשביל הבנות מרמזת משהונעה ונדה
אוקיי,מיכל318
•כל מי שהולכת לצבא או הולכת להיות לוחמת- הרחם שלה נפגעת- טעות.
•כל מי שהולכת לצבא עושה את זה נגד ההלכה- טעות.
•כל מי שהולכת לצבא היא מיותרת- טעות.
•מטרידים בצבא- יש מטרידים גם באזרחות, אחת מיתוך אחת עוברת הטרדה מינית בחייה, צריך לטפל ולהעיף את המטרידים, לא את המוטרדות.
•זה שאתםן חושבים/ות שמבחינתכםן ללכת לצבא זה משהו שלא צריך לעשות? סבבה. תחשבו ככה, אבל עד לזלזל פה ברמות מפגרות בחיילות, זה כבר לא.
כל אחת בוחרת בסופו של דבר איך לתרום למדינה ומי שמחליטה ללכת על הצבא, בכיף.
לא. לא כל מי שקרבית נפגעת ברחם. למה שכולן יפגעו? אבלארלט
למרבה הצער הפגיעות הגופניות בעקבות שרות קרבי הן באחוזים הרבה יותר גבוהים אצל נשים מאשר גברים. כלומר, הן בסכנה לנזקים ברמה גבוהה- ןלא מספיק מבהירים להן את זה לפני שמתגייסות.
מסבירים להן את זה מצוין.מיכל318
בסוף זה הבחירה שלהן ללכת על זה ולא שלכםן ואם הן בחרו ללכת על זה למרות הסיכונים, אז זה מה שיקרה.
תיגידי שאלההכול לטובה!
את רוצה ללכת לצה"ל או שאת פושט אומרת שהם בחרו וכו.... כי זה אחרת למשל חברה ממש טובה שלי רוצה ללכת לצה"ל ואני לא חושבת כמו שהיא חושבת... אבל שתינו מבינות אחת את השנייה , אבל אם את בעצמך רוצה ללכת לצבא , אז הגיוני שזה ממש פגע בך מה שכתבו פו , אז ככה, אני לא זוכרת שכתבי אבל אם כן אני ממש מבקשת סליחה!!!
ואני באמת מאמינה שבסוף ה' מכוון כול אחת לאן שלה טוב!
..מיכל318
וכן, יש בזה משהו פוגע, אבל הכל בסדר! אני יודעת שזה לא מכוונה רעה
❤וגם אני מאמינה בזה, בעזרת ה'.
אני לא חושבת שמצוין. לא הראה שמודעות לרמת הפגיעה לטווח רחוק,ארלט
במחקר שנערך על נשים אמריקאיות, רק ל-24 אחוז מהן היו שרירי אגן תקינים לחלוטין. אצל רובן הייתה התחלה של צניחת רחם, ואצל שני אחוז הייתה צניחה מעבר לפתח הנרתיק.
מחקרים שנעשו על חיילות וחיילים בשעת טירונות או אימונים הראו כי חיילות אכן נפצעות יותר, ובמיוחד מפתחות יותר שברי מאמץ.
(מתוך האתר של מכון דוידסון)
שמעהכול לטובה!
אני נגד!! גיוס בנות לצה"ל אבל באמת חושבות שמי שמתגייסת לקרבי (את מתכננת ללכת לקרבי?
) או בכללי מודעות לכול הדברים האילו וסתם הלכות על זה בלי לבדוק , במיוחד בנות דתיות שלא הולכת מקטע חברתי , אלא כי הם באמת חשובות שהם הולכת להועיל ונפני הם בודקות הם לא תינוקית שהולכת בלי לברר...
ואני לא חושבת שזו טוב , בכלל! אבל מי שהולכת!! אז שיהיה לה באמת טוב!! ואנחנו לא נחליט על אף אחת!!
התכוונת אלי?מיכל318
התכוונתי לארלט נראליי לא זוכרת
הכול לטובה!
..מיכל318
ולא יודעת מה יש בחו"ל,
מכירה המון לוחמות ולא ראיתי אחת שהייתה לה צניחת רחם.
וזה שחיילות יכולות להיפצע יותר, אחלה.
הן בוחרות ללכת על זה והן יודעות שאולי משהו יכול לקרות, אבל כמו שכבר אמרתי, זה בחירה רק שלהן.
והיה לי ידיד שהיה לו שברי מאמץ ביגלל הטירונות, זה אומר עכשיו שלכל הגברים יהיה שברי מאמץ? לא.
ואוו הוא באמת באה בטוב, נראליהכול לטובה!
בנות שמתגייסות צריכות להיזהר!! נוקדה יותר מבנים נוקדה!
בנות הן מלכות! נסיכות!
יש בנות חזקות! אבל בת צריכה להסתכל באמת טוב טוב ולא סתם ללכת כי כןלם עושים את זה
אני באמת חושבת שזה טעות ללכת לקרבי בנות אבל באמת שמי אני שיגיד מה לעשות ובנים הם יותר חזקים נוקדה!!!
אני מאמינה שהיא באה בטוב,מיכל318
בסוף זה בחירה של כל אחת אם ללכת לקרבי ומי שבוחרת ללכת לקרבי יודעת בדיוק לאן היא נכנסת, שיכול להיות שהיא תיפגע, יכול להיות שהיא תיפצע ויכול להיות שהיא תסיים את השרות בלי שיקרה לה כלום.
ומי שבוחרת ללכת על זה, שתילך.
שתלך שתלך באמת בכיף!!הכול לטובה!
אבל שתדע להיזהר! ושתדע שבאמת באמת אין אחד שלא צוחק עליה ויורד עליה ויהיה דוחקות עליה... ותאמת שאפשר להבין למה , אבל שתעשה מה שטוב לה!! אבל שתבין גם למה אנשים לא מסכמים אייתה! והכי חושב שתדע שהיא מלכה ואף אחד לא יגיד לה מה לעשות חוץ מה' יתברך שהוא מלך!!
..מיכל318
יש המון שמעריכים חיילות שמקדישות שנתיים ושמונה מהחיים שלהן בשביל להגן על המדינה...
בשונה מדתיים....
כי היא עובדתהכול לטובה!
לא טוב אולי לעומת עצמה היא עושה הכי טוב שיש!! אבל הבנים צוחקים עליה מלאא וואלה כול הבנות שפגשתי בקרבי הבנים מגחחים עליה מאחורה...
היא עובדת מצוין.מיכל318
וגם לוחמים.
ועושים בדיוק אותה עבודה.
שמירות, מעצרים, סיורים, דיכוי הפרות סדר והפגנות...
והן עושות עבודה מעולה.
אני ממליצה לך ללכת לראות איך הן עובדות לפני שאת כותבת דברים כאלה, כי את טועה.
טועה ומזלזלת על בנות ששומרות עלייך וזאת כפיות טובה.
סליחה שזלזלתי!!הכול לטובה!
אבל כן אני מכירה!! אח שלי הוא היה בגדוד מייחוד שהיה שייך לגדוד המעורב אבל הם היו בנפרד הם באו לגדוד המעורב לטקסים וכו... אבל היה בנפרד משבו מייחוד שעכשיו הצבא עשה ואז אחשלי יצא עם בנות למבצעים כמה וכמה פעמים....10 פלוס וכול שבת מחדש היה יושב ומצחקק שהם חיות בסרט... ואח שלי לא ישקר! לספר לך סיפור שהוא סיפר? טוב אז ככה הוא יוצא לפשיטה ונתנו לבנות ללכת ברגל כי אם ילכו ברגל יוכל להיות שיגלו אותם ואז אחרי איזה ארבעה שעות פלוס לא היה להם כוח אז הבנים ריחמו עליהם אז הם אמרו טוב לא נגלה למפקד והלכו ברגל לבסיס להיבא ג'יפ ואז הערבים כמובן!! גילו אז התחיל זריקות אבנים עליהם והם התחילו לבכות ונבהלו
ותיגדי שהן בנות פחדנות ולא מאמנות אבל הם כן!! וגם בת הכי חזקה שיש תבכה! לא תמיד
יש מקרים כאלה וזה לא מפתיע. זה ממש בעייתיארלט
לבטחון הצבא
..מיכל318
הייתה לוחמת מג"ב ולוחם מג"ב בעמדה בחברון והם שמרו שם... בא מחבל וכיוון נשק ללוחם מג"ב מרחוק כדי לרצוח אותו, הלוחם מג"ב לא ראה את המחבל, הלוחמת ראתה, ירתה בו והרגה אותו והצילה את החיים של הלוחם.
אז מהיום כל הלוחמי מג"ב לא רואים מחבלים ואסור לשים אותם בעמדות כי זה סכנה לכולם.
היה לפני כמה שבועות לוחם גולני ששמר בכניסה לאיזה יישוב, בא מחבל וזרק עליו בקבוק תבערה, הלוחם לא עשה כלום ואפילו לא רדף אחרי המחבל.
אז עכשיו צריך להעיף את כל הלוחמים של גולני ביגלל שהם לא יודעים להתמודד מול מחבל עם בקבוק תבערה.
היו שתי לוחמים שהיו בשטח פלסיטיני וזרקו עליהם אבנים, הלוחמים לא הגיבו לפלסטינים האלה ופשוט ברחו...
אז עכשיו כל הלוחמים בורחים מאבנים ולא יודעים להתמודד.
אני רק אגיד שאני הכי אוהבת בעולם חיילים וחיילות ומעריכה אותםן הכי הרבה בעולם, כי אני יודעת שהםן שומרים/ות עליי ומוסרים/ות נפש בשבילנו כל יום, כל היום.
אבל אני רק מראה לך מהצד איך הסיפור שלך נשמע...
יש בצה"ל יותר מ 6,000 לוחמות וביגלל כמה סיפורים את אומרת שכל הלוחמות לא יודעות לתת עבודה.
אז זה בדיוק כמו שאני אגיד שכל הלוחמים לא יודעים לתת עבודה ביגלל הסיפורים שכתבתי פה.
הסיפורים האלו לא רלוונטיים בגרוש.הָיוֹ הָיָה
ההוא שלא ראה - נוז ה ברור, הרי תכל'ס עשו מהם צוות, ברצונו או שלא - ומחלקים את התיצפות ביניהם. זה הכל.
לגבי ההוא מגולני - זה באמת פשע, אבל לא שלו אלא של הוראות הפתיחה באש הדרקוניות והארורות.
יש בצה"ל אכן אלפי לוחמות, לצערינו הרב. ובאמת הן לא נותנות עבודה כמו הגברים, כי מה לעשות, הן נבראו שונה מהגברים, ותפקידן בבריאה הוא שונה. ואם לא אג'נדות מטורללות ומטומטמות - שום אדם נורמלי שחפץ בביטחון עמו לא היה מאפשר גיוס בנות.
ולא, זה שיש בנות שנעלבות מזה - לא משנה את המציאות. בת נורמלית בכל מקרה לא נעלבת מזה שיה אלא גבר, וזה, אגב, הפמיניזם האמיתי. להבין שאשה זה אשה..
אשה שמרגישה נחותה כל עוד לא ישוו אותה לגבר - היא המבזת נשים הגדולה ביותר, זה שיא השובניזם. להכריז בריש גלי שאשה זה אל דבר חשוב, רק גבר, ולכן אם אשה רוצה להיות חשובה היא צריכה להתנהג כגבר...
הסיפורים האלה לא רלוונטים בגרושמיכל318
אתה לא יכול להתייחס רק לאיזה סיפורים שבא לך.
יש המון לוחמות שתורמות למדינה ומצילות חיים, אתה מוזמן להמשיך לזלזל כמה שאתב רוצה.
איתך או בלעדייך, לשמחתך או לצערך, הלוחמות האלה גם ייתרבו.
ומה הקשר בין זה שבת היא לא גבר? אתה לא מגלה לי שאני לא גבר.
אני אישה ואני גאה בזה ורחוקה מלרצות להיות גבר.
ואני לא מרגישה נחותה, תתקדם....
למה לא? יש כאן הבדל עקרוני. והסברתי אותו.הָיוֹ הָיָה
כשיש צוות שמחלק עבודה - אז ברור שאחד מהם יראה, האחד הזה יכול להיות בן ובת באותה מידה.
כשיש הוראות פתיחה באש שלא ברא השטן - תהיינה תקלות - ולא משנה אם זה בן או בת.
אבל כשיש מקרים שבת לא עושה את המוטל עליה, כי היא לא מסוגלת לכך - זה רלוונטי בהחלט. זה פשוט מראה למה היא לא אמורה להיות שם.
הסבר די קל לכל דרדק. לא צריך הרבה מאמץ כדי להבין אותו. ומכיוון שאני לא מאמיןש לא הבנת אותו - נותר לי רק להביןש את פשוט נהנית לעצום עיניים כדי לא להגיע למסקנה המבישה לטעמך - שאשה לא אמורה לבלות בצבא...
תמשיכי להנפיק סיסמאות על לוחמות שמצילות חיים.. בנתיים העובדות מוכיחות שגברים היו עושים את זה יותר טוב מנשים, אבל זה הרי לא PC עבורך...
ולגבי הפיסקה האחרונה - את אולי לא שמה לב, אבל מתוך דברייך ודברי פצלשך החביב רק רואים עד כמה את מנסה מאוד מאוד להפוך נשים לגברים, ומרגישה נחותה בהיותך שונה מגבר - ולכן מנסה לטשטש את ההבדלים האלו. לא אני זה שצריך להתקדם - כי אם את. וחברותייך ה"פמיניסטיות"....
...מיכל318
בא לך להיות כפויי טובה? תהיה כפוי טובה.
ולא, אל תדאג, לא כזה משעמם לי שאני אפתח פצלשים וידבר בשם עצמי פעמיים.
ואני לא מנסה להפוך נשים לגברים וגברים לנשים ואל תנסה להסביר לי מה אני מנסה לעשות או לא לעשות.
שמעי, הוא לא כפוי טובה.שפרינצא בוזגלו
הוא רוצה שאנשים שיגנו על הארץ יהיו כשירים לכך, והוא לא חושב שנשים ראויות לזה.
במקרה שאשה תציל אותו- הוא יודה לה, אבל מלכתחילה יעדיף שיהיה גבר במקומה.
ולמה? מהסיבה הפשוטה- אישה פחות מסוגלת פיזית לשרת בקרבי.
..מיכל318
ובאמת שאין לי כח לוויכוחים המיותרים האלה, כי כבר כתבתי אלף פעם, מי שהולכת לקרבי כדירה להיות בתפקיד קרבי וחזקה מספיק בשביל זה.
לילה טוב גם לך.
כמה לוחמות (באחוזים) יעילות יש?שפרינצא בוזגלו
אני התעלמתי ממחקרים או את?הָיוֹ הָיָה
אני זה שהתווכחתי עם ראיות ברורות ב"חברות שלי" או את?
אני זה שקישרתי דברים בלי קשר ("חרדים"...) והשתמשתי בדמגוגיה או את?
ועוד אני העיוור?
את פשוט מגחיכה כאן את העמדות שלך, עושה לנו את העבודה בצורה הטובה ביותר שיכלנו להעלות על הדעת.
אני אל יודע אם משעמם לך או לא, אבל אני לא הראשון שהצביע על המוזרות שבפצלש הזה...
אני לא "מנסה להסביר לך" אני פשוט מצביע על הדברים שרשומים לך על המצח, נורא קשה לך לקבל את השוני בין גברים לנשים, אז את מתעקשת שהוא לא קיים... נו נו, רחמנות...
אני לא מסכמה איתך
מותר לי ?הכול לטובה!
במשך שלוש שנים רצים סיפורים על החיילות... לא נראלי שזה היה מקרה אחד ויחיד ומייחוד, במשך שנים רצים בדיחות על חיילים וחיילות וכן @נשמה כללית צודק! באמת מי שאומרת שהיא יכולה וכו... היא צריכה לזוכר שהיא אישה!! ולא לנסות להתחקות ולהיות כמו גבר וכן החיילים האילו בסיפורים שסיפרת סותמים! ומפקד שלהם צריך ללא יודעת מה... ומגבניקים בחברון... לכולם זה יוכל לקורת....לדעתי ועוד משהו הכי חושב!!!
מותר לנו לא להסכם איתך אחות את אחות את חלק מעמי ואני אוהבת אותך אימתי!! מרגיש לי שאת כועסת עלי שאני וואלה צוחקת על חיילות... מותר לי לצוחק כי וואלה זה לא נראלי מתאים שבת תהיה בקרבי! ואני באמת אוהבת אותך!! אז פגעתי ונתתי לך הרגשה גם לא טובה, סליחה , פושט זה דעתי!![]()
...מיכל318
ואם את אומרת שזה יכול לקרות לכולםן, אז יופי, זה יכול לקרות לכל לוחם ולכל לוחמת.
אנחנו בני ובנות אדם, לא מכונות מלחמה.
לכולם כולם! יוכל לקורתהכול לטובה!
אבל אפשר שאלה אליך? את בכלל מבינה למה אני חושבת שזה לא טוב , או שבלב שלך את חושבת שאני מפגרת? ולא מבינה כולם מחיים?
אני כן מבינה אותך.מיכל318
זה תלוי ביכולת, לא כל בת שרוצה להיות לוחמת יכולה, כמו שיש גברים שרוצים להיות לוחמים אבל זה לא מתאפשר,
הכל בסדר❤
אני באמת חושבת שאף אחת !הכול לטובה!
לא שוווה לה ללכת לצהל גם אם היא יכולה ,אבל מבינה מאיפה את מיגעה אבל לא מסכימה איתך 
..מיכל318
מאיזה חיל? ואיפה ראית שהבנים זלזלו על הבנות מאחורי הגב וצחקו עליהן 'מלאאא'?
מה שאני מנסה להגיד לחיילות היקרות זה שהסיכוי לסבולארלט
גבוה! ברור שלא דווקא מי שאת מכירה תהיה עם צניחת רחם וברור שיש גברים עם שברי מאמץ. אבל נשים הרבה יותר!
ראי הקטע הבא מתוך מאמר של אביתר בן צדף
רמת הפציעות והנכות בקֶרב לוחמות בגדוד המעורב 'קרקל' גדולה פי ארבעה ויותר מרמת הפציעות והנכות בקרב לוחמים בגדודן. חיילות קרביות בארצות-הברית ובבריטניה מדווחות על פציעות לא-קרביות (שברי הליכה, שברי עצמות, בקעים, קרעים בשרירים, נפילות רחם ועוד) רבות, שאינן מאפיינות גברים. בחו"ל הנתונים גלויים בהרבה, ואינן מעוּותים לצורכי הצבאות לרצות את הארגונים הפמיניסטיים וליחסי ציבור לארגונים הללו.
חוקרי רפואה ופיזיולוגים סבורים, שהפציעות הללו נובעות ממבנה גוף האישה וממאמץ חריג, שנדרש מלוחמות, ואינו מתאים לגופן. כלל אצבע בכל הצבאות - חייל יכול לשאת משא של כמחצית ממשקל גופו. אך הכלל הזה מתאים לגברים ולא לנשים, שגופן חלש וקטן יותר מגוף גברים. לכן, לוחמות ב'קרקל' נושאות רק שש מחסניות ולא שמונה כמו ביחידות חי"ר 2 ומקבלות הקלות נוספות במשא ציודן האישי ובאימונים. כמובן, לא כל לוחמת נפצעת במהלך שירותה, אך ההסתברות לפציעה לא-קרבית גדולה יותר בקֶרב נשים מאשר בקרב גברים.
נכון!!הכול לטובה!
ובדיוק כמו שאמרתי מיקודם...מיכל318
הבחירה היא רק שלה. לך שלך, לא שלי ולא של אף אחד/ת.
(לגבי ההקלות וההארכת זמן, רוב הבנות מוותרות על זה, סתם שתדעי...)
שמעייהכול לטובה!
הבנאדם\ הבתאדם פושט רוצה להיזהר אותך!
אחלהההההמיכל318
..ניק כמעט בלי ראש
אחת מתוך אחת מוטרדת?! מאיפה הבאת את זה?
לא כל מי שהולכת לצבא נפצעת, אבל חלק גדול מהן. וחוץ מזה שזה פוגע בלוחמות, זה גם פוגע בצבא, שהיכולות שלו יותר נמוכות כשחלק מהלוחמים נפצעים בקלות (יחסית)...
כתבו פה בעיקר שמתנגדים בגיוס נשים לצבא כי הכח הפיזי של הבנות חלש יותר משל הבנים, וצה"ל הוקם כדי לנצח, ולא כדי לקדם אג'נדות שאומרות שצריך להיות שוויון בין נשים לגברים.
..מיכל318
אחת מיתוך אחת עוברת הטרדה מינית.
ואין לך מה להתווכח על זה.
בפעם המליון, כל אחת שבוחרת ללכת ללוחמה יודעת שיכול להיות שייקרא לה שם משהו וזאת בחירה רק שלה אם ללכת על זה או לא לא שלך, לא שלי ולא של אף אחד/ת.
אני גם מודעת לזה שצה"ל הוקם בשביל לנצח.
ואם הלוחמות עוברות את הטירונות שמכשירים אותן גם פיזית, גם נפשית...
זה אומר שהן יכולות.
מי שלא עוברת, עם כל הרצון הטוב שלה לתרום בלוחמה, אז זה לא המקום שלה.
ומי שכן, אז ברוכה הבאה.
שום בחורה לא עוברת את הטירונות בתנאים שגברים עוברים.הָיוֹ הָיָה
מלכתחילה מורידים עבורכן, בהשפעת ארגונים מטוטמטים, את הרף המתבקש. ככה שחכמה גדולה שבת "עברה טירונות" כשמה שדרשו ממנה היה חצי ממה שדורשים מהגבר, וכושרה הקרבי - בהתאם...
זה הזוי שבשביל להחריב רוחנית את העם שלנו, מוכנים להקריב על הדרך גם את הגשמיות שלו. מוכנים להוריד את הרמה של צה"ל בעיניים פקוחות - רק כדי ש"לא יהיה הבדל בין גברים לנשים". הטרלול בהתגלמותו.
אז תתחיל ללכת לבסיסים,מיכל318
בקיצור, לך לראות דברים מבפנים לפני שאתה סתם שופך פה סיפורים מדומיינים.
ולא, לא בקשתי שיורידו את הרף ללוחמות.
הרף צריך להיות אותו רף, מי שלא עוברת, ביי.
מי שעוברת, ברוכה הבאה.
חחחחח ואיך אתה כל כךךךך בטוח בעצמך, עללאק "אף בחורה לא עוברת"...
"מוותרות על ההקלות".. 
הָיוֹ הָיָה
גברתי, המטווחים שלכן קלים יותר, האימונים הפיזיים קלים יותר, הדרישות נמוכות יותר, אף אחת לא מוותרת על שום דבר, אתן משחקות בחיילים כמו ילד בפליימוביל. זוועה לחשוב שאלו אחר כך אחראיות על ביטחון האחרים...
לא חכמה להגיד ש"לא ביקשת", המציאות היא שאת הרף של הגברים אתן לא עוברות ולא מסוגלות לעבור, אז כל הארגונים החמודים שדואגים לכן - דורשים אתה ורדת הרף, וזה באמת מה שקורה...
ולא נותר אלא לתהות אם כשיקרה לך חלילה משהו - הארגונים האלו יזכרו שהם צריכים לדאוג לך, או שאז הם ייעלמו כאילו בלעתם האדמה...
..מיכל318
האימונים הם אותם אימונים.
הצבא רוצה לתת הקלות וההארכות זמן ורוב הלוחמות לא מתשתמשות בו.
אף אחת לא באה לשחק בחיים, כל חיילת באה לשמור על המדינה, מי שרוצה לשחק בגברים, יכולה לעשות את זה באזרחות.
הארגונים החמודים שלנו לא דורשים שום דבר, אני מתנדבת שם ואני יודעת, אתה לא מתנדב שם אז אתה לא יודע.
איך את יודעת?הכול לטובה!
יש לי חברות לוחמותמיכל318
בפלחץ
דברתי המון גם עם מישהי מקרקל.
מגב ופלחץהכול לטובה!
לא מורדים להם כולם , אבל בגדוד המעורב כן ומגב הם מנקים המגב חח סתם בידחה
אבל באמת לפי המגבנקים בשוכנה שלי הם לא עושים כולם חוץ מלשבת בעמדה ולצועק עלינו שאין לנו מסכה ןמידי פעם לעשות תרגיל.... ולהיבל את כול השכונה 
וקרקל ופלחץ אני לא יודעת... מה שבוטח! בגדוד המעורב זה כן ככה
מג"ב תותחיות ותותחים שם.מיכל318
בלי קשר לבנים, בנות...
אני אוהבת ממש את צה"ל ומג"ב(אפשר לראות לפי התמונה שלי) והם באמת נותנים ונותנות אחלה עבודה.
טוב נו...הָיוֹ הָיָה
להכחיש זה לא חכמה. כל מי שעבר בצבא יודע שהדרישות מהבנות נמוכות יותר. ושזה בדיוק מה שהן עושות.
זה בדיוק מה שאני רוצה, שאת המשחקים תעשינה באזרחות ולא על חשבון החיים שלנו...
זה לא ממש קשור למי מתנדב ומי לא מתנדב, הארגונים שלכם לוחצים על צבא דרך לוביסטים משומנים, זה לא סוד.
...מיכל318
כשיהיו לך חברות לוחמות תשאל אותן ותחזור אליי אחר כך.
לילה טוב.
אם זה מבזבז לך זמן ומיותר- את יכולה לעזוב את הויכוח.הָיוֹ הָיָה
אני, על כל פנים, כנראה אשאר כאן כל עוד את תמשיכי לנסות לשכנע בנות לעבור איסורי תורה חמורים, שגם יזיקו לביטחון המדינה ולבריאותן הנפשית והגופנית.
ולא, אני לא צריך שיהיו לי "חברות לוחמות" בשביל שאוכל להתווכח עם הלוקשים שאת מנסה לשכנע בהם כאן בנות תמימות.
לילה טוב
הכול לטובה!
איזה כיף את מסכימה איתנו!!! ואני גרה עם המגבניקים אז לא ממש רואה... מידי פעם... תאמת בכללי בהכול זה כך מידי פעם עושים משהו...
מקרים מבודדים וחוויה אישית הם ממש לא הוכחותחושבת בקופסא
מחקרים מדעים שמקיפים מאות ואלפי אנשים בפירוט שה"חברות הלוחמות" שלך לעולם לא יתנו לך, קובעים אחרת.
באמת כל זה מסתכם לך שיש לך חברות לוחמות, את בעצמת מתכננת להתגייס ללוחמה, אז את מרגישה פגועה אישית ואת לא לוקחת את הדיון בצורה שכלית.
אלופהפמיניסטית
ממש צודקת. מקווה שכולםן פה יתבגרו. נשים שוות לגברים. אין שום סיבה שנשים לא יתגייסו, במיוחד במקומות לא קרביים בהם הן יכולות לתרום לא פחות מגברים (8200, לדוגמא) ולרום גם לעצמןץ שלא נדבר על זה שבשירות הלאומי יש רק תקנים הומניים דברים שלא מתאימים לכל אחת. בנות שמגנות על הארץ במודיעין וסייבר יותר חשובות מבנות שגוזרות בריסטולים, עם כל הכבוד
נשים לא שוות לגברים.ניק כמעט בלי ראש
וגברים לא שווים לנשים.
זה מגוחך להשוות גברים לנשים במושגים של "מי שווה יותר".
יש דברים שגברים יותר טובים בהם, ויש דברים שנשים יותר טובות בהם, ואין טעם להתכחש לזה.
זה לא נכוןפמיניסטית
"תכונות" או "מאפיינים" גבריים ונשיים קיימים נטו מהסללה מגדרים
זה ממש לא נכון.ניק כמעט בלי ראש
קיימים הבדלים פיזיים בין גברים לנשים. וכמו שכתבתי, אין טעם להתכחש לזה..
את מוזמנת לראות את הסרטון הזה:
לא נכון בעלילטראמפ
אין באמת הבדל נקודה
גם אני יכולהפמיניסטית
לתת לך קישור של סרטונים ביוטיוב, אם אתה רוצה. בכל מקרה, *מאמרים אקדמאים* ולא סרטונים במדעי הבולשיט מראים בבירור שהטייה מגדרים, סטריאוטיפים והסללה הם אלה שגורמים לתכונות הנשיות והגבריות כביכול.
ברזי?מיכל318
אחמ...מיכל318
אני ראיתי רק עכשיו שפתחת אותו לפני כמה ימים,
ודרך אגב אני לא גרה בירושלים...
ואני מעדיפה שתמחקי את השם שלי מישם, כי זה באמת לא נראה טוב.
יש לך עוד מילות באז לזרוק לאוויר?חושבת בקופסא
לימודי מגדר, לימודי ביקורת גזע, ותאורית הריקוד הלסבי הרבה יותר ראויים לתואר "מדעי הבולשיט" כי הם מתיימרים להיות מדעים כשכל מה שהם עושים זה לצעוק את מילות הבאז האלו ולסנן את כל התוצאות שהם לא אוהבים.
קבוצת פסיכולוגים עשתה מתיחה כדי לחשוף את חוסר האמינות של ה"תחומים המדעיים" האלה, שהם קראו להם "מדעי התלונות" ובמתיחה הם הגישו מאמרים מגוחכים לכתבי עת נחשבים בתחומים האלה כדי לחשוף שהם יקבלו כל קישקוש שמתאים לתוצאות המועדפות עליהם.
מאמרים כמו "מחקר" שטוען שייחום כלבים הוא דוגמא לתרבות האונס, שבו הם טוענים שבחנו עשרות אלפי איברי מין של כלבים לבדוק עד כמה הם מגורים ממראה נקבות מיוחמות ואיך זה חל על בני אדם גברים שלטענת ה"מחקר" (וכל האג'נדה השמאלנית הטיפשית הזאת) הם מגורים מכל מראה של אישה ברמה שירוצו לאנוס אותה.
Grievance studies affair - Wikipedia
החירטוטים האלה לא מדעיים בעליל.
אין בעיהפמיניסטית
גם אני יכולה לתת לך מחקר.
במחקר שכונה ג'ואן ויוהן, שלחו מאמרים זהים לביקורת עמיתים כאשר על אחד כתוב שם של נקבה והשני של זכר. המאמרים שנכתבו בשם של זכר זכו ל35% יותר בהערכת עמיתים מאשר של הנשים
מתי זה היה?הכול לטובה!
2019פמיניסטית
אני טוענת שכל התחום של מדעי התלונות האלו מפוברקחושבת בקופסא
והתשובה שלך היא מחקר מתחום מדעי התלונות?
איזה מענה רלוונטי.
איך בכלל מכמתים הערכת עמיתים?
אין שם סעיף "עד כמה אתם מעריכים את המאמר מ1 עד 10"
ביקורת עמיתים היא בדיקת עובדות של מאמר על ידי מדענים באותו התחום (קרי- עמיתים)
באיזה נושא המאמר הזה?
לאן שלחו אותו?
כנראה שהם לא שלחו את אותו מאמר בשם אחר לאותו המוסד,
אז זה כנראה תלוי במידת המענה של כל מוסד.
ובשביל לקבל את התוצאות המועדפות שלחו את המאמר ע"ש הגבר למוסדות שנותנים לרוב מי ששולח אליהם מאמרים ביקורות עמיתים, ואת זה ע"ש האישה למוסדות שנותנים פחות.
לא.ניק כמעט בלי ראש
הנתונים שהיא הציגה שם הם של הצבא.
ועם כל הכבוד לאקדמיה, הם לא צבא.
וחשוב להדגיש שה"אקדמיה" הזאת לא מדעית בעלילחושבת בקופסא
ראה מה שכתבתי למעלה
סליחהפמיניסטית
אבל עם כל הכבוד, אני חושבת שאוניברסיטאות אמיתיות, וסטודנטים אמיתיים למקצועות רלוונטים יודעים קצת יותר ממך, סתם ילדה שלא למדה בשום מקום
אני בסיסתי את דברי על מה שאמרה קבוצת הפסיכולוגים הזאתחושבת בקופסא
הם כנראה מבינים קצת יותר.
מאמי, לגבר ואישה ישנם כרומוזומים שונים.שפרינצא בוזגלו
ומהם נובעים כל ההבדלים, ביום שתמצאי דרך לשנות כרומוזומים אולי תוכלי להיות כמו גבר.
וחוצמיזה שממש תתעשרי על חשבון המוני להט"בים.
אולי די עם הפצלש המצחיק הזה?הָיוֹ הָיָה
"נשים שוות לגברים" 

ממש, אין הבדל, לבן זה שחור ושחור זה לבן, הכל תלוי רק בחוויה...
לידיעתך ישנם תקנים פחות הומניים.שפרינצא בוזגלו
ניתן לשרת במשטרה למשל.
או שהמשטרה שלנו הפכה הומאנית ולא ידעתי על זה?
מה לא הומני במשטרה?פמיניסטית
את יודעת מזה הומני? משטרה זה לא הומני נוקדה!!הכול לטובה!
אולי את לא יודעתפמיניסטית
בנות שירות במשטרה מתייקות מסמכים ומכינות למפקדים שלהם קפה
אז זה לא הומני , נוקדה!!הכול לטובה!
ולמה שבת תרצה לעשות את זה?
אם יש בת מוכשרת במתמטיקה ומחשביםפמיניסטית
לדוגמא, באיזה תקן בשירות לאומי היא יכולה למצות את היכולות שלה?
מלאאאאהכול לטובה!
שמעי שעכשיו אנחנו בודקות שירות ויש פושט כול כך הרבה!!!
במשרדי ממשלה משרד הביטחון, משרד החוץ, הכנסת, אין לי בראש עכשיו עוד אבל יש מלאאא!!!!
מי אמר שהיא צריכה "למצות את היכולות שלה"?הָיוֹ הָיָה
אם יש בת שהיחודיות שלה זה שיש לה גוף מהמם ומטריף - אז תשלחי אותה להיות דוגמנית עירום כדי "למצות את היכולות שלה"?
ולא, לא סליחה על הבוטות. נדרשת כאן טלטלה והבוטות מוצדקת.
כן סליחה אם זה מפריע למישהו/י.
יופי זה לא יכולת.שפרינצא בוזגלו
יופי זה מתנה ולא עובדים עליה יותר מידי.
מי שיפה יפה, ומי שלא- תעשה ניתוחים אבל לעולם לא תצליח להיות דוגמנית.
יכולת זה דבר שמפתחים.
זה לא ממש משנההָיוֹ הָיָה
העיקרון הוא אותו עיקרון - לא משנה אם מדובר בדבר נרכש או בדבר מולד - השאלה אם נקבל את העיקרון שלא בכל משאב נשתמש בכל מחיר.
כמו שבחורה יפה לא תדגמן עירום כדי "לנצל את היופי שלה"
ככה בחורה מוכשרת באנאעארף לא צריכה להתגייס כדי "לנצל את הכישרון שלה"
בגלל שאין שום סיבהפמיניסטית
שהיא תגזור בריסטולים כשהיא יכולה להגן על המדינה
שמת לב שלא ענית על התוכן של תגובתי?הָיוֹ הָיָה
ותפסיקי עם הדמגוגיה המטומטמת של ה"בריסטולים"
מתייג כאן בת שירות שתורמת למדינה פי מליארד מהתרומה שלך בתפוחי אדמה שתקלפי למפקד שלך:
לכי ספרי לה על "לגזור בריסטולים במקום לתרום למדינה"
על קרובה אני יכולה להעיד באופן אישי.שפרינצא בוזגלו
היא תורמת לעולם ולילדים שנפגעו בגלל שאחיותיך ששירתו בקרבי לא הצליחו לשמור שהם לא יפגעו.
אז תגידי תודה שיש כאלו שמנסות לתקן את מה שאתן עושות, ולא- היא לרוב לא גוזרת בריסטולים.
@קרובה אני אוסיף שלא כל הילדים נפגעו מפיגועים, אההה- וגם שחלקם ערביים...
איזו זכות יש לך להעיד עליי...קרובה
פיגוע? יותר בקטע של מוות עריסה בלתי מוסבר...שפרינצא בוזגלו
פיגוע בבטן
קרובה
אני מסמיקה 😌קרובה
צריך לזכור שלפעמים לגזור בריסטולים זה ה-תרומה למדינה.
בדיוק. נמאס מהנפנוף בגזירת בריסטולים. גם זה חשוב בעבודתארלט
החינוך. ואפשר לחשוב שאין הרבה מאוד חיילות שעושות קפה ומתייקות ניירות
נכון. לא הדבר שהאדם עושה הוא חשוב/לא חשוב, אלא הסיבה שקרובה
טוב שנזכרת
הָיוֹ הָיָה
ונכון.
מאוד.
לא ראיתי
קרובה
שאוווו שערים ראשיכם
שפרינצא בוזגלו
וואו! התגעגתי!
מה איתך? מה שלום שלומך ושלום הניק שלך?
תשאלי את עצמך מה שלום הניק שליקרובה
למה את בטוחה שאם תתגייסי תגני על המדינה יותר מבנות שירות?שפרינצא בוזגלו
למה ברור לך שכשתגעי לבקו"ם יקבלו אותך בחיבוקים ונשיקות ומיד ישלחו אותך לסיירת?
אולי יתנו לך לשמור על בריסטולים (למיטב הבנתי זו דרגה נמוכה יותר מלגזור בריסטולים)?
תנסי את לגזור בריסטולים בגן חינוך מיוחדחושבת בקופסא
לשבת שעות עם ילד אוטיסט עד שיגזור איתך את הבריסטולים ויפתח לתהליך שבסופו הוא ימצא עבודה ויוכל להסתדר בעצמו בחיים.
הצבא לא צריך עוד אנשים- הוא מפוצץ בכוח אדם עד שמקריץ תפקידים כמו "קוסם צבאי" או "רקדן צבאי" הופך לקייטנה עצובה גם בגדודים הלוחמים.
(וממן אלפי הפלות בשנה, כנראה מרוב ההגנה על המדינה החיילות הופכות להיות מריה הבתולה הקדושה)
אני לא אומרת שאין תפקידים מיותרים או בעייתיים בשירות לאומי- אבל גברת "אל תזלזלו בנשים" מזלזלת פי אלף בנשים שמעיזות לבחור אחרת ממנה.
א כלמאן דאמר
כרגע הצבא עובד באופן די לא יעיל.
כלומר מנסה להיות כדברי בן גוריון כור ההיתוך\מקדם אג'נדות
במקום צבא מקצועי יעיל ואיכותי.
אני אישית חושב שכל אחד צריך לתרום את חלקו למדינה
בין אם זה תורה
בין אם זה שירות לאומי
בין אם זה בצבא במטבח
ובין אם זה בלוחמה פיזית
התפקידים לא משנים פה כל כך כי תכלס כולם תורמים למדינה.
דבר שני לא הבנתי כל כך אם את מעוניינת שבנות שרוצות ילכו לצבא או
שבנות ילכו לצבא בגלל טשטוש זהות? במכובס לשם שוויון
ועוד משהו יש לי שאלה
את מגדירה את עצמך דתיה?
כי יש גם ראיות מעולם הדת אבל אולי זה לא רלוונטי לגביך....
בדיוק כמו בצבא...שפרינצא בוזגלו
מה לא הומאני בצבא?שפרינצא בוזגלו
חייל התקשובפמיניסטית
המודיעין, הסייבר, ההנדסה
וואלה, את ממש גאון....הָיוֹ הָיָה
לכתוב על כל דבר "טעות", לא באמת מוכיח שזה טעות, לתשומת ליבך...
ובהתחשב שהדברים שנכתבו כאן מבוססים על אנשים קצת יותר מבוגרים וחכמים ממך (מתגייסת בקיץ הקרוב, זה אומר שבת כמה את תזכירי? והאנשים שעוסקים בתחום ואומרים את מה שצוטט פה - בני כמה הם?) ואת פוטרת את זה ב"כמה ילדים וילדות", זה רק מראה עד כמה לא באמת יש לך יכולת להתמודד עם הטענות.. אז נדמה לךש אם תכתבי שזה "ילדים וילדות" תגרמי למישהו להאמין שאת צודקת, נו נו... לבריאות...
...מיכל318
כי לא כל מי שמתגייסת ללוחמה עוברת צניחת רחם, יש בנות שנפצעות, כמו שיש בנים.
יש בנות שנפגעות, כמו בנים.
ויש בנות שיוצאות מישם בריאות ושלמות, כמו בנים.
•כל מי שהולכת לצבא עושה את זה נגד ההלכה- טעות.
לכל אחת יש את הרב שלה ואם הרב שלה בסדר עם גיוס, היא לא עוברת על ההלכה.
זה כמו שהרבנים החרדים אומרים על הגיוס "יהרג ואל יעבור" ושמי שמתגייס עובר על ההלכה, זה נכון שחרדים שמתגייסים לצה"ל עוברים על ההלכה? לא.
•כל מי שהולכת לצבא היא מיותרת- טעות.
יש תצפיתניות שהן אלה שבעצם שומרות על הלוחמים כי הלוחמים לא יכולים לראות מאיםה בא המחבל והן אלה שמדווחות.
היו ויהיו לוחמות שמנעו פיגועים והרגו מחבלים, הן לא מיותרות. כי אתה לא יכול לדעת מה היה קורה אם הן לא היו שם.
•מטרידים בצבא- יש מטרידים גם באזרחות, אחת מיתוך אחת עוברת הטרדה מינית בחייה, צריך לטפל ולהעיף את המטרידים, לא את המוטרדות.
•זה שאתםן חושבים/ות שמבחינתכםן ללכת לצבא זה משהו שלא צריך לעשות? סבבה. תחשבו ככה, אבל עד לזלזל פה ברמות מפגרות בחיילות, זה כבר לא.
כל אחת בוחרת בסופו של דבר.
אנו אזכיר לך בת כמה אני, מין הסתם גדולה מימך בכמה שנים, אני 22.
והתמודדתי מצוין עם הטענות, אני לכל אחת ואחת.
לבריאות גם לך נשמה.
...הָיוֹ הָיָה
לא אמרו שכל - אמרו שהרבה.
ובאחוזים - בנות נפגעות פי כמה מגברים.
וזה עוד לפני שניכנס להכרזה שלך שזה לא בניגוד להלכה, נשמע בערך כמו משפט כזה: "חילול שבת אסור - טעות!"
אז סבבה, הרבה.מיכל318
הפגיעה היא שלה, לא שלך.
אה, אז אוקיי, כל החרדים שמתגייסים למרות שאומרים להם "תמותו ואל תתגייסו" עוברים על ההלכה, אחלה.
יפה, אז אל תאמרי טעות על דבר שאינו טעות. נתחיל מזה.הָיוֹ הָיָה
השלב הבא הוא שנשמיט מהשיח את הסיסמא הפוסטמודרנית "לא קשור אליך ואל תתערב". יש כאן שרשור שדן מה האמת. זכותי לכתוב. בטח לא פחות ממך. בטח כשאת כותבת דברים שמסכנים בנות לדעתי.
ולא הבנתי המ את רוצה עכשיו מהחרדים ואיך זה קשור.
..מיכל318
כמו שאני לא אמורה להתערב בהם.
יש בנות שרוצות להיות לוחמות, יש להן את היכולת והכח לזה, יש להן את הכח רצון, אז שיילכו להיות לוחמות, זה לא עניין שלי ולא עניין שלך.
אני אמרתי שמיצד ההלכה זה בסדר להתגייס בכללי.
אתה התחלת להגיד דברים- נדליק את האור בשבת וזה נקרא שאנחנו שומרים.
שכאילו אתה אומר שזה אסור לפי ההלכה.
אז אמרתי שמי שהולכת לצבא , הולכת לפי רבנים שמאפשרים את זה.
אצלך הרב שלך יכול להגיד שזה אסור.
אצלה הוא יגיד שזה מותר.
אם היא עוברת על ההלכה? לא.
בדיוק כמו שאומרים לחרדים "יהרג ואל יעבור" על גיוס לצה"ל, מבחינת הרבנים שם, מי שמתגייס עובר חד משמעית על ההלכה, אם זה נכון? לא.
אפשר שאלה אליךהכול לטובה!
תני לי שם של רב שבעד גיוס בנות לצהל , ובן כמה הוא?
כן זה נשמע טיפשי השאלה , אני באמת לא מכירה, רב גודל הדור פוסק כשבאים עליו לשאלות, ולוקחים ממנו ,ואומר כך, יש רבנים שכן אומרים כך אבל הם רבנים בדיוק כמו שאני קיפוד , אף אחד לא שם עלהים חוץ מהבנות שרוצות ללכת לצהל שגם הם שמות עליו רק על מה שמתחשק להם ,
..מיכל318
אני רק אציין שהם לא הרבנים שלי ואין לי קשר אליהם, כמו שאין לי קשר לשום רב.
שום קשר לשום רב את אישה חזקה ועצמאית שלא מקשיבה לרבנים הרעיםחושבת בקופסא
למה להיעלב זה דעתה ,הכול לטובה!
אני מרגישה שאנחנו לקוחים אתזה למוקם אישי ופוגעים ... וואלה גם אני![]()
כי זה באמת נושא לא פושט! אבל רבי עקיבא אמר " ואהבת לרעך כמוך"
פושט פעם גם אני הייתי כזאת שמיד איך שמדברים על צהל שבנות רצות ללכת היתי מזלזלת ,ולא מבינה מה עטבר, היום בואו נגיד אני מרחמת!!! א1בל יודעת שלא יעזור לי לשנות את דעתה אם יובא בזלזול , וכן סליחה אם באתי אליך @חושבת בקופסא בזלזול
אני ממש משתדלת לא לזלזל באף אדם! אבל אם קרה, באמץ תיגדי לי ובאמת מצטערת , לפעמים אני מתפוצצת...
בדיוק ההפך מנעלבתיחושבת בקופסא
זלזלתי במישהי שטוענת שיש לה יכולת לחלוק בצורה מבוססת על הרוב המוחלט של הרבנים שנתנו את דעתם בנושא, ואחר כך טוענת שאין לה שום קשר לרבנים.
זורקת את הכל לקיר ורואה מה נדבק- הטיעון שיש בסיס הלכתי לשירות נשים בקרבי או הטיעון שהרבנים רעים, ואסור להקשיב להם.
(ספוילר- שניהם מטופשים)
ניסיתי לנהל דיון מכובד, אבל נראה שהיא לא מעוניינת בו אם אלו הטענות שלה.
אז למה לשמור על הכבוד של מי שמזלזל באנשים חשובים פי אלף ממני וממנה, ועוד טוענת שיש לה סמכות כלשהי לחלוק עליהם?
לא בגלל קדושה מיסטית מעורפלת, בגלל שלהם יש ידע, גם למחקרים ולמדע יש ידע, והיא טוענת שהסיפורים מהחברות הלוחמות שלה יכולים להשתוות לכל זה.
נראלי היא התכוונה להעליב...עצמי החביבה
את יכולה להמשיך לנסות להעליבמיכל318
בסוף אני רואה ששכחתםן שלכל אחת יש את הדרך שלה ומזלזלים ומזלזלות בהכל, כל מה שלא שייך ל"אמת" שלכםן, אז אפשר לפגוע ולזלזל, בי זה לא פוגע ובי זה לא מזלזל, אני ממשיכה בדרך שלי ובאמת שלי, הפסקתי לענות לניק ההוא שחושב שיודע הכל למרות שהוא לא מכיר אישית אפילו לא לוחמת אחת.
הפסקתי לענות, כי אתם חופרים וחופרות כל פעם את אותם טענות ואני כל פעם צריכה לכתוב את אותו הדבר, זה באמת מיותר.
גם לך הפסקתי לענות, אבל ראיתי את ההודעה הזאת שכבר יורדת לרמה האישית ולא קשורה ביכלל לדיון,
אם את רוצה לזלזל בי, את יכולה רק לנסות להמשיך, כי את לא תצליחי❤
לוחמות ימשיכו להיות, לוחמות ימשיכו להתרבות, איתכםן או בלעדיכםן, לשמחתכםן או לצערכםן❤
לילה טוב ואין צורך לענות לי כי אני לא מתכוונת להיכנס לפורום, נכנסתי לכאן לפני כמה ימים רק ביגלל תיוג ושאמרו לי להיכנס כדי לראות.
ביי

אגיב במקום חושבת:הָיוֹ הָיָה
כי רק אני יש לי אופי וכחני כזה שמסוגל לדון גם כשהדיון יורד מרמתו, בשונה מחושבת שלא סובלת דברים כאלו ופשוט נעלמת, ייאמר לשבחה.
זה מדהים החוסר ביטחון העצמי שלך, יש כאן נערה, שהביאה לך טון חומר, מחקרים וראיות. את התעלמת מכל מה שהיא כתבה, אבל בהיות שהיא ביקרה אותך - את בוחרת להתבכיין ולהגיד שהיא "מנסה להעליב אותך".
נדמה לי שכל תושבי הפורום יכולים להעיד שהדבר היחיד ש@חושבת בקופסא בקו מחפשת לעשות זה להעליב מישהו, היא פשוט מציגה עובדות, מגובות במחקרים וראיות. כן, גם כשאלו עובדות שלא נעימות למישהו שמנסה לייצר מצג שווא אחר ומטעה, ואלו טופחות לו על פניו.
אף אחד כאן לא חושב שרק "האמת שלו" היא אמת, כי אך אחד לא מכיר פה במושג המטומטם הזה "אמת של..", אמת היא אמת, היא אבסולוטית. ועל כן - כיוון שחושבת הוכיחה משהו כאמת, והוד מעלתך לא טרחה להצליח לפרוך את זה - אז זה מה נשאר בגדר "אמת", ואין שום סיבה שחושבת, או אני, או כל מישהו אחר, יכבד את דעתך כי היא "האמת שלך"
ו"הניק ההוא שחושב שיודע הכל למרות שלא מכיר לוחמת אחת" - פשוט יודע על מחקרים, ועל פסקים, ועל מבדקים. שההיכרות שלך עם בת וחצי לא יכולה לפרוך את זה. כמו שאני יודע שסרטן זה מחלה למרות שאני אל מכיר חולה סרטן אחד. אני פשוט סומך על האקדמיה. ואילו את - פועלת כמו ילדה קטנה - שמתעלמת ממחקרים ועובדות מדעיות כי "אני מכירה חבירות", כאילוש החברות שלך הם אינדיקציה יותר טובה מאלו של המחקרים,
וזה עוד לפני התחום ההלכתי.... גם בו החברות המהוללות שלך מבינות משהו? כי הרושם שלי הוא שאין לכן מושג בזה בין ימינכן לשמאלכן...
ולגבי התלונה שלך ש"את צריכה לכתוב ושב ושוב את אותו דבר" (באמת מסכנה.. מה יש לומר...) לא תפסת שזה בדיוק הבעיה: את כותבת שוב ושוב את אותו דבר, כמו תקליט שבור שחוזר על מנטרה, וזאת בלי להתחשב כלל במה שכותבים לך ומוכיחים לך, את פשוט מתעלמת באלגנטיות וממשיכה לפמפמם את מה שלימדו אותך לפמפם, כאילו את רוסיה שמכריזה "אבא סטאלין אמא רוסיה" בלי לעצור לרגע...
ובאמת טוב שאת לא מתכננת להיכנס יותר. לאף אחד אין צורך בעמדות האלו כאן. כל טוב, ושתזכי לחזור בתשובה במהרה.
...הָיוֹ הָיָה
סורי, טרם הבנתי בשם מה כבוד תורתך מטילה וטו על הבעת עמדתי בדיון.
את אמרת שזה בסדר הלכתית, אבל זה לא בסדר.
התגייסות נשים לצה"ל היא ככל עבירה דאורייתא, ויש פוסקים שהיא גם יהרג ואל יעבור.
ובמחילה מ"רבני" הרב בריח או רב קו או ערב רב שלך, שום רב רציני לא התיר מעולם גיוס בנות. זה שקר.
ולכן, זה אכן לעבור על ההלכה.
ולהגיד ש"את הולכת לפי הרבנים שמתירים גיוס" זה כמוש אנגיד ש"אני הולך לפי הרבנים שמתירים להדליק את האור בשבת"
וזה לא קשור בשום בדל של קשר לשאלת גיוס חרדים שאת מנסה לדחוף כאן לחינם.
ואגבהָיוֹ הָיָה
קצת מצחיק שבת עם חתימה כמו שלך עוד מתיימרת להציג מצג כאילו היא מישהי שמתחשבת בהלכה וברבנים....
הייתי מציע לכל בת כאן שעוקבת אחרי השרשור לשים לב להתכתבות הנהדרת בין עמדותייך לחתימתך. ששניהם מצהירים שמבחינתך אלוקים יכול לחפש את החברים שלו...
ואוו תקישב אחיהכול לטובה!
זה גם בנשמתי שבנות לא יתגייסו ואילו שמתגייסות אני באמת מרגישה שאני רוצה לבכות... זה כול כך עולם רע באמת בנות רוצות להיות בצהל ואוו אבל ויש אבל
היא בנאדם ויוכל להיות שזה פגע בה , כי היא חושבת שמשפט הזה הוא נכון והרב שלה צודק והיא צודקת, אז שאומרים דבר כזה אומרים בנעימות, כי יש בנאדם מאחורי המסך, אני מסכמה איתך במאה אוחז!!!!!
~~קפיץ
תשובה פשוטה לשאלה פשוטה:הָיוֹ הָיָה
א' שום רב לא נימק בצורה הלכתית מסודרת את ה"יהרג ואל יעבור" שבש"ל, השתמשו בזה כנראה בעיקר כסיסמא. וכך הודה אחד מגדולי ירושלים לרבינו הרצי"ה. זאת בשונה מעל שירות צבאי שנומק בכלים הלכתיים ועוגן בהלכה.
יתירה מכך, החזון איש עצמו, חוד החנית של המאבק - על הצבא פסק לאחותו (הרבנית קנייבסקי, אמא של ר' חיים) לקיים למעשה את ה"יהרג" באם יגיעו לידי צורך בכך..... ועל הש"ל הוא לא הורה לה ככה. מה שמצביע על דברי האמורים.
ב' גם אם הם כן היו פוסקים ככה כקביעה הלכתית, יש בציונות הדתית מספיק פוסקים שכתפיהם רחבים לחלוק ואנו רשאים ואולי אף מחוייבים לסמוך על דבריהם. זאת בשונה מכל מיני "ערב - רבנים" ש"פוסקים" שבנות יכולות ללכת לצבא - בניגוד לדעתם הנחרצת של כל פוסקי וגדולי ישראל. מכל החוגים, העדות, הסגנונות והמלבושים.
אז כן, כמובן שאדם צריך לבחור לפי איזה רק הוא הולך, לא הבנתי למה את סבורה שעלית כאן על איזה חידוש מרעיש.. אם לא היה לנו רב קבוע - לא היינו יכולים לעשות שום דבר חוץ מלבהות בתקרה. אף פעם לא שמעת על המושג של הכרעה במחלוקות? של "עשה לך רב"? פעם ראשונה שאת נתקלת בזה? מוזר....
הבעיה בפורקות עול שמתגייסות היא לא שהן "בוחרות לעצמן רב" אלא שהן מצפצפות על כל הרבנים. וכמו שהודתה כאן הגברת הנכבדה שהתכתשה בשרשור - שאין לה קשר ושייכות לשום רב בעולם, כולל לא להכי ליברלים ומקילים..... (וכפי שהערתי - שגם חתימתה מעידה עליה כאלף עדים עד כמה הקב"ה מדגדג לה את קצה הבוהן... רח"ל)
מקווה שהנחתי את דעתך, ושהבנת שהחידוש המרעיש שלך הוא לא כזה גילוי מזעזע...
לא התיחסתי לזה כגילוי מזעזעקפיץ
אמממ, יכול להיות שזה כי ש"ל הוא לא חובה חוקית אלא סתם התנדבות ולכן אין בו מצב שיגיעו ל"יהרג" כי פשוט לא מגייסים אליו בכפייה?
ב. אז אנחנו כן יכולים לבחור את הפוסקים שלנו? יופי, אז בחרנו בפוסקים שמבינים שהמציאות יכולה להיות קצת יותר מורכבת משאלות של כן או לא. ואז אין בעיה

בשירות לאומי יש לא מעט בעיות ואי אפשר להתיר אותו באופן גורף.
שמחה לשמוע שאני פורקת עול שמצפצפת על כל הרבנים, ואני חשבתי שאני סתם חיילת... (מוזמן לאישי לקבל את השם כדי שתוכל להתפלל עלי שאחזור בתשובה. אני אשמח)
...הָיוֹ הָיָה
לא, כי הנידון היה בדיוק כשזה היה המאבק - אם להפוך את זה לחובה חוקית או לא.
ב.לא לא, גברתי תחזור שנית על מה שכתבתי. את יכולה לנהוג לפי רבנים מסויימים, לא שאת יכולה לעשות מה בראש שלך. זה כל כך הבדל קשה להבנה?
ובכלל חמודיק הרעיון שלך ש"בחרת ברבנים שמבינים שהמציאות מורכבת" את מודעת לזה שאת נשמעת בדיוק כמו אברהם גייגר, (מייסר הרפורמה, לאינטלגנציה)?
זה כל כך מגחיך אתכן, שאתן חושבות שאתן חכמות יותר מכוווולם (הרצי"ה, ר' אברום, והרב אליהו, לא הבינו את "המציאות המורכבת", הם היו סתם אנשים שטחיים ורדודים שהחיים שלהם הסתכמו ב"כן ולא" רק את, החכמה והנאורה, מבינה את המורכבות.... תגידי בעצמך, שלא נחשוב שזה טרלול?)
ואני בכלל לא ידעתי שאת חיילת, אבל בהיות שכן - אז כן, את בהחלט פורקת עול שמצפצפת על רבנים. אין דבר כזה "סתם", כמו שאין "סתם מחלל שבת" - מי שמחלל שבת הוא פורק עול, ובת שמתגייסת לצבא היא פורקת עול. גם אם לא נחמד לה לשמוע את זה.
זה בסדר, אתפלל עלייך יחד עם כל פורקי עול מצוות שבעם ישראל. את לא צריכה פריבילגיה אישית.
אין מה להגיב כשאתה מזלזל ככהקפיץ
בהצלחה לך בחיים.
(והייתי רצינית, באמת שאשמח שתתפלל עלי
. תודה)אני לא מתבייש לזלזל בעבירות. גאה בעצמי.הָיוֹ הָיָה
לא ברור לי מה ענייני בטענה הגאוותנית שלך שאת זו שמבינה מה ששום פוסק או גדול בישראל לא מבין,
מה ענייני בטמטום שבלטעון שגדולי ישראל, פוסקיו, רבניו, ראשי ישיבותיו ורבני עריו, כל גאוני הדור והדורות - כולם "לא הבינו מורכבות" אבל את כן..
אז למקרה שחשבת שכן - תדעי שלא. זה לא ענייני. פשוט לא. זה סתם גאווה מטופשת של ניסיון להצדיק עבירות.
וכן, אני מזלזל בעבירות,
אני בז לעבירות.
אני |כל מילת זלזול שתעלה על דעתך| לעבירות.
ואני שמח ומודה לה' שאני כזה. ששמת חלקנו מיושבי בית המדרש ולא שמת חלקנו מיושבי קרנות, שאנו רצים לחיי העולם הבא והם רצים לבאר שחת.
טענתי שאני חכמה יותר?קפיץ
טענתי שיש רבנים שמתירים ותומכים ומפרגנים לבנות שמתגייסות. אם אתה פוסל כל רב שלא חושב בדיוק כמוך זאת לא הבעיה שלי. וזה לא הופך אותי לגאוותנית או מצדיקה עברות. אולי זה הופך אותך לגאוותן שחושב שהוא יודע יותר מלא מעט רבנים.
אני אגיד שוב. אי אפשר לאסור צבא ולהתיר ש"ל. למה? כי המציאות בש"ל גרועה לא פחות מבצבא, ורב שאומר שלא כנראה לא מכיר אותה (ולפסיקה של רב שלא מכיר את המציאות אי אפשר להישמע סתם כי היא מדברת על מציאות תיאורטית ולא על המציאות שלנו) ואם לא מתירים ש"ל באופן גורף ואומרים שגם בזה כל מקרה לגופו, ראוי להתיחס באותה צורה גם לגיוס.
לא, בכלל לא...הָיוֹ הָיָה
טענת שמצאת לך איזה ערב רב שהבין את זה.. ושאת הולכת איתו.
אותו דבר בדיוק.
ושוב: הגברת שבילתה כאן לפנייך הצהירה שהיא עושה זאת בלי קשר לרבנים האלו, ובמחילה ממך - אני בטוח במליון אחוז שזה גם מה שאת היית עושה.
הרבנים מעניינים אתכן כקליפת השום. מה שמעניין אתכן זה היצר הרע שלכן.
ולחשוב שכל גדולי הדורות האחרונים היו אוסף של רדודים ורק איזה "ערב - רב - יישוב" הוא זה שיורה לך הלכות, זה טמטום באותו מידה.
את יכולה להגיד שוב מה שבא לך - הבעיה היא שאת פשוט אפס בהלכה, אפש מאופס ואפסי, ואין לך אלפית מהכתפיים שיש לרבנים שפסקו מה שפסקו. ושחילקו בין צבא לש"ל.
ואת שוב מוכיחה שאני צודק: הנה את טוענת, בשם עצמך, שאי אפשר לפסוק כמו כל גדולי ישראל, כי לך יש "הוכחה" נגד דעתם.
צריך עוד ראיה לגאווה והפריקת עול?
בקיצר, - את רוצה - תגידי בפירוש "אני עושה מה בא לי", רק אל תפשטי טלפייך ותכריזי "כשרה אני". כי את לא.
זה, אגב, ההבדל בין חילוני לרפורמי - לחילוני קשה לקיים, אז הוא לא מקיים, ומודה שהוא לא מקיים. לרפורמי יש גם את החוצפה לטעון שהאמת איתו, וככה בדיוק מקיימים...
הרב ריסקין הוא ערב רב?ניק כמעט בלי ראש
לפחות לעניין זה - כן.הָיוֹ הָיָה
(כמובן - לא במובן המקורי של המילה, אלא בביטוי הציני של מי שמורה בעניינים שהוא לא ראוי להם..)
עם כל הכבוד לו - הוא לא בכיוון בכלל של להתווכח עם כל הפוסקים. בכלל בכלל בכלל בכלל לא.
מאיפה בכלל מגיעה ההוה אמינא הנוראית הזו, שר' רסקין יכול להתווכח עם החזון איש והרב חרל"פ, הרצי"ה והגרא"ז מלצר, הרב אלישיב ור' שלמה זלמן אוייערבך, הרב ישראלי ור' אברום, הרב עובדיה והרב אליהו, וכו' וכו' וכו'.
לא חרבה ירושלים אלא על שהשוו בה קטן וגדול. הגיע הזמן שלא כל אחד שנבחן פעם על יורה דעה יחליט שהוא יכול לחלוק על כל גדולי ישראל מן הקצה אל הקצה.
בפרט כשקוראים את דברי החירוף וגידוף שלו - שהוא מאשים את כל האוסרים כביכול לא באמת מתוך פסק הלכה עשו זאת, אלא מתוך התנגדות להעצמת נשים, ושובניזם. עפרא לפומיה.
היכי דמי אפיקורס, האומר מאי אהנו לן רבנן, לדידהו קרו לדידהו שנו.....
ובנוסף - אני אחזור שוב על מה שכבר כתבתי קודם: הבנות שמתגייסות - היו מתגייסות גם בלעדיו. הוא רק הדגל הנחמד שהן מצאו לנפנף בו.
ואגב:הָיוֹ הָיָה
אם אתה מתקשה להאמין לשורה האחרונה, אז דיינו בלראות את ההודאת בעל דין של "מיכל" שהתווכחה פה, ואת החתימה שלה.
ולא רק זה, אלא צא ובדוק כמה "מתגייסות צדיקות" הולכות ביום יום עם חצאית, ואת המ בדיוק הן מכסות...
ואם הן לא מסמסות בשבת... ואם הן שומרות נגיעה...
א קיצער, פשוט עושות מה שבא להן. זה הכל.
אבל כשהן צריכות לשמש בתפקיד המגייסות - אז הן עוטות ארשת צדקנית וחסודה, ומסבירות על התרומה הגדולה למדינה ועל הרבנים הדגולים שסוברים ככה...
או כמו שכתבה לי ניקית כעת באישי: "לא מבינה את הויכוח, איזו דתיה אמיתית צנועה בכלל תתגייס?"..
סבבה, נניח והבנתי כי אין הבדלים בין נשים לגבריםשפרינצא בוזגלו
איך אתם מסבירים מבני הגוף השונים, את הכרומוזומים, ואת זה שלנשים יש סיטואציות שבהן הן בתפקוד פחות?
אולי אני רואה לא נכון ואני צריכה משקפיים, אבל דעתי לגברים יש מבנה גוף שונה מלנשים...
אולי אני טועה? אולי תצליחו להוכיח שאני טועה?
עד אז אפקפק.
@מיכל318 @פמיניסטית
כדאי להוסיף סיפור חדש בארצות הבריתחושבת בקופסא
בית חולים אחד הנחה את המיילדות והאחיות להשתמש במונחים:
"חלב אנושי" או "חלב מהאם או ההורה" במקום "חלב אם"
"הורה ביולוגי 1" במקום אימהות, או יולדות
ו"chestfeeding" (האכלת חזה) במקום הנקה- Breastfeeding (מילולית- האכלת שדיים)
כי אין שום דבר בלידה, הנקה, ואימהות שמיוחד לנשים, גם גברים יכולים לעשות זאת ואסור להשתמש בשפה כזו מדירה.
זה השלב הבא של כל השטויות האלו על שוויון, נשים וגברים בנויים אחרת לחלוטין מבחינה פיזית, שכלית, רגשית, וכל תחום שהוא.
ברור שיש יוצאים מן הכלל, אבל אם ממשיכים לעקם את כל המערכת בשביל המיעוט הזה- זאת התוצאה המתקבלת.
שמעי, זו הגזמה!שפרינצא בוזגלו
עדיין לא הצליחו ליצור מערכת רביה נשית (מלאה) לגבר.
גבר לא יכול להניק גם אם ירצה מאד.
אהה, ומסתבר שהוא גם לא יוכל ללדת (אלא אם כן הוא אנדרוגינוס/אינטרסקסואל/הרמפרודיט).
מי המטומטם? אני פשוט מתוסכלת! ואח"כ מדברים על שיוויון בעוד בכלל מדירים מהנשים את הייחודיות שלהם! זה הכי משפיל!
אם היו אומרים לי כזה דבר בבית חולים הייתי בועטת ברופאים! לוקחים לי את הקשר הפיזי עם התינוק וטוענים שגם האבא יכול...
ספציפית להניק הוא יכול אם הוא ירצה מאודקפיץ
אין דבר כזה אבא- רק הורה 1 והורה 2חושבת בקופסא
שם זה יותר בקטע של טרנסג'נדרים-
אנשים שבגלל בעיה נפשית מצערת מאמינים שהם שייכים למין השני, ובמקום לטפל בה, הרופאים הנאורים נותנים להם הורמונים של המין השני והפוליטיקאים קובעים חוקים שאסור לפנות אליהם בלשון המין הביולוגי שלהם, ולהדיר אותם מלהשתמש בשירותים של המין שהם מרגישים חלק ממנו או מתחרויות ספורט.
יש מגפה של של "נשים טרנסג'נדיות" (או כמו ש"הן" היו ידועות עד לפני דקה- גברים) ש"זוכות" בכל ענפי הספורט לנשים בפער גדול, והתוצאות "שלהן" לא היו מתאימות לעלות לגמר בענפי הגברים.
אז בגדול הם מוחקים את ההגדרה של אישה מ"נקבת האדם" ל"כל מי שאומר שהוא\ היא\ הם\ הויסה\ אישה" ולא צריך שום מאפיינים ביולוגיים כדי להתקבל.
ובתכל'ס כל העניין הטרנסג'נדרי הוא לקבוע ש'מגדר' כן משנה.שפרינצא בוזגלו
אז איך אפשר לצפות לשוויון אם אתם בעצמכם קובעים שיש הבדל ולכן מנסים להיות מי שאתם לא, כלומר אם זה לא משנה וכולם שווים- לא חבל לבזבז מאות אלפי שקלים על משהו שאתם לא מאמינים בו?
כן, זאת באמת חתיכת סתירהחושבת בקופסא
להט"ב-
לסביות, הומואים, טרנסג'דרים, וביסקסואלים.
באנגלית הביסקסואלים באים לפני הטנסג'נדרים- LGBT
יש המון סתירה בין החלק של ההומואים והלסביות והביסקסואלים, לחלק של הטנסג'נדרים.
אם אי אפשר לשנות משיכה מינית, אבל אפשר לשנות מין-
אז גבר הומו שהופך ל"אישה" טרנסג'נדרית, "היא" עכשיו סטרייטית?
וגם פמיניזם לא מתאים כאן, אם אישה יכולה להיות כל דבר שהיא רק רוצה ואין משהו נשי במיוחד בברביות או גברי במשאיות-
למה ילד שמתעניין בברביות זה אומר שהוא באמת ילדה ועכשיו יחטוף מכת הורמונים בגיל 7?
אם אישה וגבר לא מוגבלים בסטראוטיפים "מגדריים" (בדיוק בגלל הטרלול הזה אני לא משתמשת במילה הזאת) אז איך עיסוק בסטראוטיפים של המין השני הופך אותך לחלק מהמין הזה?
האם כל מה שמיוחד בנשים זה שמלות ואיפור, וכל מי שלובש אותן הופך לאישה?
אישה= כל מי שיש לה כרומוזומי xx או כל מי שרוצה שיהיו לו כאלושפרינצא בוזגלו
בהגדרה ה'שוויונית'.
אבל זה העניין- אין קשר בין אישה לכרומוזומי xxחושבת בקופסא
אישה זה איזה מונח מעורפל שקשור לשמלות ואיפור אבל גם אין לו שום קשר לדברים האלו.
בגדול אישה זה כל מי שקורא לעצמו אישה, ותקבל קנסות ומאסרים אם תגיד אחרת (בקנדה ועוד מעט בעוד כמה מדינות)
אגב בעבר איפור והצבע הוורוד היו סמלי עושר גבריים.שפרינצא בוזגלו
כך שזה שולל את העניין שמי ששם איפור ומתלבש כמו ברבי הוא בהכרח אישה.
ואוו נכוןהכול לטובה!
וגם היפים היו השמנים, הרזים הם מכוערים כך זה היה נקרא פעם
גברים יכולים להניק.ניק כמעט בלי ראש
גם לפי מחקרים חדשים, וגם לפי הגמרא.
אבל זה בהחלט התפקיד של האמא ולא של האבא..
שווווווווו?שפרינצא בוזגלו
אתה משוגע על כל הראש!
(אולי אתה מתכוון לאנדרוגינוס- ואז זה בכלל לא ברור כמו שאתה קובע את זה)
עם מזרק מלא בהורמונים אפשר לעשות המון דבריםחושבת בקופסא
היה סיפור מימי הביינים על אישה שמתה בלידה, ולאבא העני לא היה לו כסף למיינקת, אז מרוב דאגה לתינוק יצא לו חלב בעצמו.
זה שווה למזרק הורמונים, רק שזה בא מהגוף עצמו.
(לא שזה דבר טבעי או נורמלי, ולרוב הגברים כמה שרק יתאמצו זה לא יצליח)
שמעי, זו סטיה מטורפת!שפרינצא בוזגלו
ראיתי הרגע תמונות של גברים מניקים- בחילהההההההה!
למה שגברים ירצו להניק? מה חסר להם בחיים?
חוצמיזה שהערכים התזונתיים של חלב זכר בכלל לא מתקרבים לערכים התזונתיים של חלב אם!
ודבר שני זה לרוב נגרם עקב מחלות והפרעות הורמונאליות שאם הם היו מופיעות אצל האישה זה היה גורם לתינוקים אינטרסקסואליים (חלק מהמחלות לפחות).
כמובן שזאת סטייה...ניק כמעט בלי ראש
לא התכוונתי שכל הגברים יכולים להניק ושזה המצב האידיאלי..
"כַּמָּה גָּרוּעַ אָדָם זֶה שֶׁנִּשְׁתַּנּוּ לוֹ סִדְרֵי בְרֵאשִׁית"...
..ניק כמעט בלי ראש
תָּנוּ רַבָּנַן: מַעֲשֶׂה בְּאֶחָד שֶׁמֵּתָה אִשְׁתּוֹ וְהִנִּיחָה בֵּן לִינַק וְלֹא הָיָה לוֹ שְׂכַר מְנִיקָה לִיתֵּן, וְנַעֲשָׂה לוֹ נֵס וְנִפְתְּחוּ לוֹ דַּדִּין כִּשְׁנֵי דַּדֵּי אִשָּׁה וְהֵנִיק אֶת בְּנוֹ.
אָמַר רַב יוֹסֵף: בֹּא וּרְאֵה כַּמָּה גָּדוֹל אָדָם זֶה שֶׁנַּעֲשָׂה לוֹ נֵס כָּזֶה! אֲמַר לֵיהּ אַבָּיֵי: אַדְּרַבָּה כַּמָּה גָּרוּעַ אָדָם זֶה שֶׁנִּשְׁתַּנּוּ לוֹ סִדְרֵי בְרֵאשִׁית.
אָמַר רַב יְהוּדָה: בֹּא וּרְאֵה כַּמָּה קָשִׁים מְזוֹנוֹתָיו שֶׁל אָדָם, שֶׁנִּשְׁתַּנּוּ עָלָיו סִדְרֵי בְרֵאשִׁית. אָמַר רַב נַחְמָן: תִּדַּע, דְּמִתְרְחִישׁ נִיסָּא וְלָא אִבְּרוּ מְזוֹנֵי.
ותודה על המחמאה ![]()
אה, אז זה מהגמראחושבת בקופסא
חשבתי שזה מימי הביניים.
בכל מקרה זה לא מצב נורמלי, ולא נשנה את ההגדרה של הנקה, או שדיים, או חזה, או כל מילה אחרת בשביל המיעוט הזניח הזה.
אותו דבר לגבי לוחמים- אם נחזור לנושא המקורי.
נו האמתפמיניסטית
דבר ראשון, מכיוון שאנחנו בנות את צריכה לפנות אלינו בלשון נקבה (ראית, אני יודעת עברית).
לא הבנתי את הכוונה ב"לנשים יש סיטואציות שהן מתפקדות פחות" ואשמח לדוגמא
ואני מקווהפמיניסטית
שכולכםן נהניםות לדון עם א\נשים שחושביםות, עושיםות ואומריםות בדיוק אותו דבר.
לבנות הרבה יותר קשה לתפקדהכול לטובה!
שהסיביבה מסביב מליחצה
בולשיטפמיניסטית
שלא נסמך על שום מחקרים או ראיות
אני בת!!!הכול לטובה!
ואני באולפנא ואני רואה!! אני לא עיוורת
אוקי, אם חשובים לך הראיות והמחקרים- תני לי מחקר אחד שמוכיחשפרינצא בוזגלו
שגברים ונשים שווים.
אני חושבת שגם הקיצוניים ביותר שתומכים בכל העולם כולל בסוטים הכי גדולים מבינים שאף גבר לא שווה לאישה ולהיפך, הוא יכול לנסות להיראות חיצונית כמותה, אבל הוא לא יהיה לעולם מה שהוא לא נולד.
דיברתי אל כל התומכים בשיוויוניות באשר הם.שפרינצא בוזגלו
אני לא יודעת למה את צריכה דוגמא- אבל אני מקווה שבתור אישה את יכולה להבין למה אני מתכוונת כשאגיד: ה-שינויים ההורמונאליים שכל בת תקינה עוברת,
או שאת לא מבינה בגלל שבשם השיוויון כרתת לעצמך איברים, כי הרי לא פייר שלי יש את היכולת ללדת ולגבר לא...
זה דעתי האישית...באמונה תמיד
ממש ממש לא!באמונה תמיד
זה צבא ההגנה לישראל. ולא "צבא ההגנה על שוויון זכויות" או על כל דבר אחר.
בתור אישה שמאודנואשת לפתרון????
לא חושבת ש "שיוון זכויות" אומר להביא נשים ליחידות קרביות..זה פוגע גם בהן וגם בצבא ואם כבר עושה את ההפך..ואגב, לדעתי זה ממש הכחשה להגיד שזה לא עושה שום נזק ואם בנים עושים אז גם את יכולה..כאילו אישה וגבר זה לא אותו דבר, באמת זה לא ברור לך? עוד כמה שנים גברים יבקשו גם "שיויון זכויות" כי זה לא פייר שרק נשים ילדו ילדים. נוו באמת..
אני צבינה מאוד את הרצון לתת מעצמך (אצלי זה הקטע גם של המדים😍😅) אבל יש דרכים הרבה יותר טובות לבטא את זה..
זהווו חפרתיי😅😅🙈 ..
@מיכל318
ובואו לא נדבר על הסיכוי להתקבל לשם בכלל..נואשת לפתרון????
יש נושא שעכשיו ממש בוער באמריקהחושבת בקופסא
טרנסג'נדרים בספורט נשים.
גברים שמאמינים בגלל בעיות פסיכולוגיות מצערות שהם נשים, ובשם הפתיחות והשוויון נותנים להם להתחרות בתחרויות נשים והם מנצחים את המתמודדות האחרות בפער אדיר.
השיאים שלהם אדירים ביחס לנשים, אבל אותן הנתונים לא יכניסו אותם לגמר בכלל בתחרויות של גברים.
הם גברים ממוצעים ומטה בספורט, אבל הם אלופים שוברי שיאים ביחס לנשים.
אני חושבת שזו דוגמה מעולה לכיוון ההפוך שמראה עד כמה גברים ונשים שונים זה מזה ואי אפשר להתעלם מהעובדה שנשים הרבה יותר חלשות פיזית.
כל הדיון שם זה האם זה הוגן לתת לגברים האלו להתחרות עם נשים, ואפילו אנשי שמאל מבינים בהגיון הפשוט שאי אפשר לעשות כזה דבר הזוי ולצפות מאישה להתחרות פיזית מול גברים, כי יש פער ענק שאי אפשר להתעלם ממנו.
וואו.הָיוֹ הָיָה
תגובה כזו היא מדהימה - כי אנשים דנים ומתווכחים פה כל כך הרבה, ולא יודעים עד כמה הם באמת מועילים.
אז לבא ולשמוע ממישהי שהשתכנעה שלא ללכת לצבא מהפורומים - זה כל כך נהדר.
אין לי כח לתייג את כל האנשים שהיו בדיונים האלו, אבל אני מקווה שהם יראו את מה שכתבת. וישמחו...
..נואשת לפתרון????
אבל זה באמת היה לי ממש חשוב לשמוע את התגובות האלה ועוד סיבות חוץ מהדת..גם אם לא באמת תכננתי ללכת לקרבי רק רציתי..אז כן, לי באופן אישי זה ממש עזר(:
ומסתבר שלפעמיים זה באמת משפיע כאן

....תות"ח!
אז בכל זאת מתברר שהדיונים פה לא חסרי תכלית ולא בזבוז זמן מוחלט...

סתם, אכן משמח לשמוע...
חחחחחח כע מסתבר
נואשת לפתרון????
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...