טוב חמודים קצת כפיה דתית הודעה

בס"ד

טוב אז אנחנו עומדים בפתחו של חודש אדר המיוחד והשמח, וחשבתי שיהיה נחמד להתחיל להכין כלים לחג המיוחד הזה מר"ח הבא עלינו לטובה ולהתחיל להעלות מקורות ועניינים שיש בחודש אדר ובפורים  (:

אז..מה זה דורש ?
פשוט כל יום עד פורים (בלי נדר)  מוזמנים לכתוב כאן חידושים ועניינים שלמדתם על פורים\חודש אדר\שמחה\סגולות\מצוות\הלכות\כל מה שקשור לענייני החודש ולשתף את חברי הפורום היקרים וגם לעשות קצת נחת רוח לה' על הדרך, וככה גם נזכה להכין כלים נכונים וטובים ליום הזה ולקבל אותו בקדושה ובשמחה גדולה.

אז אתחיל ממשהו יפה שקראתי על אחד העניינים של שמחת החג, מוזמנים לשתף ולהקפיץ את השרשור. שכוייח דוס

"כתב מרן הבן איש חי (שנה ראשונה פר' תצווה) שמפאת קדושתו של יום פורים ראוי לכל אדם שלא לעבוד ביום זה כדרכו בכל יום רגיל וכן ראוי ללבוש בפורים בגדי שבת או בגדים אחרים שהם חשובים, אך לא בגדי חול פשוטים, כדי לכבד את קדושתו של היום הקדוש."

מספרים על הרה"ק ר' שמואל אבא, הרבי מזיכלין זיע"א שהיה מקפיד מאוד אם מישהו חלילה זלזל בחג הפורים או לא לבש בגדי שבת לקריאת המגילה וכדומה.
פעם אחת בתענית אסתר, לעת ערב התאספו קהל רב בבית מדרשו של הרבי מזיכלין כדי לשמוע קיראת מגילה. כמובן, כולם היו לבושים בגדי שבת כמנהג הרבי מזיכליןן, מלבד איש אחד מתושבי העיר שהיה לבוש בבגדי חול.
פנו אליו כמה אנשים ושאלוהו, מדוע חורג הוא ממנהג המקום ללבוש בגדי שבת בעת קריאת המגילה,
והשיב להם האיש במליצה שהייתה שגורה בפי המון העם: "פורים הוא לא חג וקדחת איננה מחלה."

לא סיים האיש את דבריו ופתאום נפתחה הדלת ונכנס הרבי מזיכלין לבית המדרש.  
הוא התבונן בפניו של אותו איש זמן מה, ואחר כך אמר: "גם פורים הוא חג וגם קדחת היא מחלה".

לאחר סיום התפילה שב האיש לביתו. מיד תקפה אותו מחלת הקדחת בצורה קשה מאוד.
כעבור מספר ימים, כאשר התגברה המחלה ביותר, שלח האיש לבקש מהרבי מזיכלין שיברך אותו לרפואה שלמה.

השיב הרבי מזיכלין: "זה שגם קדחת היא מחלה הוא כבר יודע, מה שנותר לו כעת זה לדעת שגם פורים הוא חג"

כך התהפך אותו האיש במחלתו שנה שלמה עד שהגיע חג הפורים של שנה הבאה.
הפעם מיהר אותו האיש ללבוש בגדי שבת לכבוד חג פורים ומיד כשעשה כן, התרפא ממחלתו".

מכל מועד ומועד שנתן הקב"ה לעם ישראל נשפע שפע מיוחד מן השמיים למשך כל השנה כולה- כל מועד והשפע המיוחד לו.
לדוגמא, מראש השנה  נשפעת מן השמיים יראת שמיים גדולה למשך כל השנה, ומיום הכיפורים נמשך כוח התשובה.. וכיו"ב בכל המועדים הקדושים. והשפע המיוחד אשר נשפע מן השמיים בפורים הוא מידת השמחה.  וככל שאדם שמח שמחה גדולה יותר בחג הפורים, כך ימשך לו שפע של שמחה בחייו בכלל, ובעבודת ה' בפרט, למשך כל השנה." (מתוך הספר אמרי נועם- הרב יורם אברג'יל זיע"א)

שוטו.

תכתבו PUR כשהמקלדת על עברית. מה קבלתם?סוג'וק

יש עניין לקרוא את המגילה בר"ח אדר

משנכנס אדר מרבים בשמחה

סגולה לפרו ורבו

זיווגים ומשפחות לכולם השנה בע"ה!

כל ההתחלות מפוריםםם

חידוש יפה, אמן!הודעה

מגילה ביוטיוב:סוג'וק
מבין במשלוחי מנות?האטורי האנזו

1 נתן לחברו כמשלוח מנות- מצעים, יצא יד"ח?

2 נתן משלוח בעילום שם, יצא?

3 נתן לרב והרב לא מכיר אותו, יצא?

4 נתן לחברו והלה מחל והחזיר לו, יצא?

5 נתן בקבוק XO יקר 300$ יצא?

6 נתן ממתקים לחולה סכרת, יצא? ומטוגנים לבעל אולקוס?

7 חברו בשרי ונתן לו פיצה וקולה, יצא?

8 אפשר להביא כמשלוח בשר קפוא?

9 שקית אורז לא מבושל? קמח?

10 תרנגולת שחוטה?

11 עשה מנגל ונתן לחברו 2 קבב, יצא?

12. אוכל לא כשר כמשלוח, לא יצא. אם אדם שרפואתו היא

ע"י שיאכל דבר אחר ומביאים לו דבר אחר כמשלוח מנות, יצא?

במאמר הבא תדעו לענות על כל אלו ועוד..

👇

המאמר הבאהאטורי האנזו
עבר עריכה על ידי האטורי האנזו בתאריך כ"ט בשבט תשפ"א 03:59

מכירים את זה שבדיוק בפורים, בשיא הסעודה

פתאום לא זוכרים רעיון או מהלך נחמד לרתק בו

את הנפשות המחופשות?

אז הנה. הערב בפינת - סגור לי ת'פינה..

מאמר בדיוק לרגע ההוא של הסעודה. 

פורים

משלוח מנות

"נהגו לעשות אותם ימי משתה ושמחה משלוח מנות איש לרעהו"

מה הטעם שתקנו משלוח מנות?

אז יש מחלוקת. מה המחלוקת?

שמח ששאלתם. 

תרומת הדשן- חיבר רבי ישראל איסרלין היה רבה של וינה, כל הרמא יושב על התרומת הדשן,

אם לא היה את תרומת הדשן ואת מנהגי מהריל, לא היה את הרמא.

כל המנהגים וההלכות של האשכנזים יושבים על מנהגי מהריל ותרומת הדשן,

אבל גם הבית יוסף הביא את תרומת הדשן.

נשאל שאלה- אדם ששלח לחבר שלו סדינים וחלוקים

האם יצא יד"ח משלוח מנות איש לרעהו? 

תרומת הדשן כתב שלא יצא יד"ח ואומר שצריך בדווקא אוכל ויש לו שתי ראיות:

1. במסכת מגילה מוצאים על אביי ורבי חנינא שהיו מחליפים סעודותיהם

בעבר לא היו מקררים ושמירה על האוכל, היו להם חיטים שטחנו באותו יום,

ובזה יצאו יד"ח משלוח מנות.

מכאן הוא מביא ראיה שלא טוב חלוקים וסדינים כי הם החליפו את הסעודה שלהם.

2. כתוב "משלוח מנות"- מישהו פעם שמע שהמילה 'מנות' הולך על חלוקים

וסדינים או דיסקים או ספות וכסאות?

מנה זה פלאפל, מנות זה אוכל, והוא מביא ראיה מהפס'- אכלו משמנים ושתו

ממתקים ושלחו מנות לאין נכון לו, הוא מדבר שם על אוכל. מכאן הוא אומר שזה אוכל בדווקא.

והטעם שתקנו משלוח מנות זה כדי שיהיה לאדם

מה לאכול בסעודת פורים. לכן אביי ור' חנינא החליפו סעודותיהם.

לכן מי ששולח ממתקים לא יצא יד"ח כי צריך סעודה שיהיה מה לאכול בסעודת פורים.

זה שאתה מנסה להעיף את החמץ שלך לאחרים זה לא עושה טוב לאף אחד.

ז"א שהיו בתקופתם אנשים שלא היה להם מה לאכול

אז כדי לא לבייש את העני ולומר לו- 'בוא תיקח' אז תקנו שכולם מביאים לכולם,

באמת זה היה צריך להיות רק למי שאין לו אבל היו מתביישים.

אבל מה מביאים, במבה לולו? מביאים בשר, דגים וכך לכתחילה צריך

להיות משלוח מנות, של דברים חשובים.

חלק על הטעם הזה לכאורה, ה- מנות הלוי- שאותו מי כתב? נכון! רבי שלמה אלקבץ, לכה דודי,

מה שמעניין שהפיוט הזה התקבל בכל הקהילות כולם,

הוא היה גיסו של הרמ"ק והיה מלמדו, הוא היה הרב שלו גם בקבלה,

ורבי שלמה אלקבץ היה עני גדול וכשהוא התארס היה צריך להביא

מתנה לארוסתו, זה היה המנהג ,ולא היה לו מה להביא אז החליט

לכתוב לה ביאור על מגילת אסתר כמתנה, כי מועד החתונה היה קרוב לפורים.

וקרא לזה 'מנות הלוי'. ובזכות עניותו יש לנו את הספר הזה

ושם במנות הלוי כותב שהטעם שתיקנו משלוח מנות זה נגד דבריו של המן

הרשע שאמר ישנו עם אחד מפוזר ומפורד בין העמים ולמלך אין שווה להניחם,

הוא קטרג שאנו מפורדים אז כדי לאחד אותנו תיקנו לנו משלוח מנות איש לרעהו

כדי שנהיה מאוחדים ואוהבים זה את זה, לא קשור בכלל לעניין של משתה פורים אלא לעניין של אהבה ואחווה

לפי הטעם הזה אפשר לצאת בממתקים כי כשאני מקבל ממתקים אני אוהב

אותך שבחרת בי מכל החברים והבאת לי את הממתקים שלך, לא משנה אם אני אוכל או לא.

לפי זה נפקא מינה שאפשר לצאת גם בחלוקים וסדינים כי סוף סוף אני אוהב אותך.

אם הטעם לפי תרומת הדשן שצריך לתת 'סעודה' אז חלוקים וסדינים וממתקים זה לא טוב, אבל לפי הטעם הזה לתת אהבה נגד דבריו של המן הרשע אז ממילא אפשר לצאת בממתקים.

חוץ מהנפקא מינה הזו של חלוקים וסדינים וממתקים שבין הטעמים שבין תרומת הדשן למנות הלוי, יש עוד נפקא מינות.

לדוגמא- מי ששולח לחבר שלו משלוח בעילום שם, דפקתי בדלת, שמתי משלוח וברחתי ולא כתבתי לו פתק, יצאתי או לא? לפי תרומת הדשן שיתן למישהו מה לאכול בפורים בסעודה, הוא יצא, הוא הביא לו, אבל לפי הטעם של מנות הלוי שזה אמור לרקום אהבה ואחוה, אני לא יודע ממי קיבלתי, את מי אני אוהב? אז לפי מנות הלוי לא יצא.

עוד דוגמא- שלח למישהו שהוא לא מכיר, מישהו רוצה להביא לך משלוח ואתה לא מכיר אותו, הוא מכיר אותך, כמו רב שמישהו נתן לו משלוח והרב לא מכיר. או למשל מישהו בא בבית כנסת והביא לחבר שלו משלוח מנות ולזה שקיבל אין כח לסחוב את זה אז הוא רואה מישהו נכנס לבית כנסת אומר לו- פורים שמח אחי ונותן לו. הוא לא מכיר אותו, האם יצא יד"ח? לפי תרומת הדשן אם היה שם מה לאכול הוא יצא גם אם לא מכירו, לפי מנות הלוי לא נרקם שום אהבה אז לא יצא.

עוד נפקא מינה שלח לחברו והלה מחל, זו נפקא מינא מעניינת, דפקתי בדלת למישהו והבאתי לו משלוח מנות, הוא אומר לו בוא תראה מה יש לי- פותח את הדלת וכל החדר מלא משלוחי מנות אז הוא אומר לי- עזוב קח את זה בשבילך וכאילו קיבלתי. יצא או לא? תרומת הדשן- הוא לא הביא לי סעודה, אז מה אם היה לי,

לפי מנות הלוי היה כאן אחוה הוא זוכר לי טובה, (וצריך לעשות קניין, צריך להביא לו והוא לוקח בידיו ומחזיר לי.)

מרן בשולחן ערוך- חייב אדם לשלוח לחברו שתי מנות בשר או שני מיני אוכלים שנאמר לשלוח מנות איש לרעהו.

אני לא מבין, מרן כתב את חיבורו כדי שהכל יהיה בע"פ, הוא כתב את הבית יוסף 32 שנה ואחרי זה הוא רואה שאנשים לא קוראים את הבית יוסף, זה אנציקלופדיה, על כל אורח חיים, יורה דעה, חושן משפט, אבן העזר על הטור, זה היה קשה מאד לקרוא את הבית יוסף ואנשים התייאשו, זה תסכול רציני, מה עשה? לקח מחברת אחת קטנה וכתב רק את המסקנות וקרא למחברת הזו שולחן ערוך ואמר שכל יהודי יעבור על כל המחברת הזו פעם בחודש וזה יזכיר לו את מה שכתבתי בבית יוסף, ז"א הוא יוצא מנק' הנחה שלמדת את היסודות ועכשיו שאתה קורא את המחברת זה יזכיר לך מה שלמדת ביסודות. המחברת הזו הוא כותב פעם בחודש, לא רק אורח החיים, אלא הכל כל חודש ז"א 12 פעמים בשנה אתה מסיים כל השולחן ערוך.

היום מי שיודע 3 או 4 סימנים קוראים לו רבינו אבל אז היה ידיעות נרחבות.

בכל מקרה אני לא מבין, את השולחן ערוך הוא כתב כדי שיהיה קליט ומהיר קיצור, שיהיה קל לזכור, אז הוא צמצם וצמצם את כל המילים שלו ויצא לו שולחן ערוך, כל השולחן ערוך הוא גדול בגלל כל המפרשים שלו אבל למעשה זה ספר אחד, אז הוא צמצם ולא היה לו עניין לבאר כי הכל הוא ביאר בבית יוסף, אז למה הסעיף הזה בשולחן ערוך הוא לכאורה כפול, שזה לא מתאים לסגנון של השולחן ערוך- חייב אדם לשלוח לחברו שני מיני בשר או שני מיני אוכלים, לא היה מספיק לכתוב שני מיני אוכלים והיינו יודעים שבשר בכלל? אז למה הוא מכביר במילים?

לבי אומר לי שהוא אמר את זה שני מיני אוכלים כמו שני מיני בשר, זו הנפקותא, זה מה שיש ללמוד פה, מה שני מיני בשר זה דברים יקרים וחשובים, גם שני מיני אוכלים תביא דברים חשובים ויפים, כמו שני מיני בשר אדם שמח לקבל אותם כך גם שני מיני אוכלים אל תביא במבה ופופקורן, כמו שני מיני בשר, דברים עיקריים משמחים, גם שני מיני אוכלים שיהיו דברים יפים. כך נראה לי.

אם אתה רוצה לשלוח בשר אפשר לשלוח בשר סגור, אז לא כבש חי או תרנגולת כי זה חסר שחיטה לא נקרא אוכלים, זה לא אוכל זה בעל חי, אלא אם כן אתה רוצה להשים את המשלוח מנות שלך על הכבש.

ותרנגולת שחוטה אפשר.

אפשר להביא דגים סגורים, קופסאות שימורים, יינות כי גם יין נקרא מנה, אעפי ששותים את זה, לכן גם משקאות זה טוב. מישהו קנה לחברו בקבוק XO ענק משקה מאד יקר 300 דולר, ורצה לצאת ידי חובה, הוא לא יוצא, אפילו שהבקבוק עולה הרבה יותר מפופקורן ובמבה אבל צריך מנות אז אמרתי לו שהכי טוב שיקח וופלה אחת וישים ליד זה וכך יצא יד"ח.

מישהו אחר אמר שרצה לקנות ספר לחבר שלו, ספר יקר בקבלה ורצה להביא לו בתור משלוח מנות רק אמרנו שלא יוצאים יד"ח כי נפסק דווקא באוכל כמו שכתב תרומת הדשן אז לשיטת מנות הלוי הוא יצא, הוא שמח, אבל להלכה זה לא תופס, צריך להביא אוכלים, אז יביא בקבוק יין קטן ועוגיה ביחד עם הספר ויצא.

גם כאן, עוגיה אחת יצא? זה נחשב מנה? הרי צריך להיות מידה כלשהי, בנאדם יביא עוגיה וכוסית קטנה של שתיה יצא? לא, אז מה נקרא מנות? אז יש שיעור והוא לפחות מלא לוגמיו שיהיה אפשר לקדש על זה כמו 86 מל או כזית 17-32 גרם, מחלוקת, תביא בעין יפה כדי לצאת ידי כל הפוסקים.

אפשר גם אורז אפילו שלא מבושל.

אדם שהביא לחבר שלו רק סוכריות וממתקים והאדם חולה סכרת ולא יכול לאכול, האדם יצא יד"ח או לא?

הרב בנבנישתי בעל הכנסת הגדולה כותב שהיום נוהג העולם לתת ממתקים.

אפשר לומר גם שהכל לפי הנותן והמקבל, אם לרב עובדיה נתת פופקורן יבש וביסקוויטים זה ביזוי לרב, אבל אם הנותן הוא עני שאין לו אז הרב ינשק את המשלוח מנות הזה. כמו שחזל אומרים בעניין אחר- הכל לפי המבייש והמתבייש, זה אותו עניין. כמו הגמ' בבא קמא שאחד פרע את ראש האשה בשוק, היתה איזו אשה בשוק עם פיאה והוא התעצבן והוריד לה את הפיאה ליד כולם. תבעה אותו לבית דין, אמר לו רבי עקיבא אתה חייב לתת לה 400 זוז, ביישת אותה.

אפילו שזו לא הולכת כל הזמן עם כיסוי ראש. מה עשה, הביא שני עדים ושבר כד של שמן לפניה, היא ראתה את השמן שהיה יקר, הורידה את הפיאה שלה וסכה את השיער שלה בשמן שעל הרצפה, לקח את שני העדים לבית דין, אמר לו הנה תראה שהיא לא מקפידה ששיערה גלוי ברשות הרבים, אמר לו רבי עקיבא- לא אמרת כלום. שואלת הגמ' מה הכוונה, הרי הוא הוכיח, ועונה- אינו מתבייש בפני עצמו למתבייש בפני אחרים, זה שמושכים לה את הפיאה היא מתביישת, זה שהיא הורידה היא לא מתביישת.

בכל מקרה גם כאן הכל לפי הנותן.

אדם ששלחת לו שניצל מטוגן או דג והוא אסור לו מטוגנים, יצאת?

זה הזכיר לי את השאלה של רבי יהודה רוזנס ששואל- באו רופאים ואמרו לאשה אם את רוצה להינצל את חייבת לאכול חזיר. להלכה היא אוכלת, כל התורה כולה חוץ מג' חמורות.

היא צריכה חזיר, בא בנאדם, לקח חזיר הביא ואומר לה הרי את מקודשת לי בחזיר זה והיא הסכימה, מקודשת או לא? הרי סוף סוף אין קידושין תופסין באיסורי הנאה, כשאתה מקדש מישהי בדבר שאסור להינות ממנו זה כאילו קידשת אותה באויר. לא היה כאן קידושין. כאן, למתקדשת זה שווה משהו, שווה לה את החיים אחרת היתה מתה, אבל למקדש זה לא שווה כלום, לא יכול לעשות עם זה כלום.

אותו דבר מסתפק תרומת הדשן- לנותן זה כן שווה, רק זה הפוך אצלינו לנותן זה שווה, הוא כן יכול לאכול ממתקים ומטוגן אבל למקבל זה לא שווה כלום הוא לא יכול ממתקים כי סכרת ומטוגנים מכולסטרול גבוה, מה ההלכה יצא או לא?

אז רבי יהודה זרחיה הלוי בשות צמח יהודה- כתב שם סברא שלא התיישבה על לבי כי לא הבנתי אותה, הוא אומר-  רוב העולם עושים סעודת פורים על בשר, ואם הבאת לו משלוח מנות חלבי, מגש פיצה ושוקו. אפילו שעכשיו הוא בשרי והוא לא יכול להינות מזה, הוא תירץ כיון שיכול לאכול את זה לאחר 6 שעות אז יצא. ומוסיף- לכן גם אם הבאת למישהו סוכרים ואסור לו לאכול, יצא.

ולא הבנתי כי זה בדיוק הפוך, אצל משלוח מנות הוא יהנה עוד 6 שעות אבל סוכר הוא לא יכול אף פעם להינות מזה וכך גם בטיגונים, למי שאסור לו מטוגן.

אז זה קצת דוחק אבל בכל זאת הפוסקים הביאו כמה סברות להגיד למה הוא כן יצא

1. הוא יכול לתת לבני ביתו, הוא יכול להינות מזה, לילדים לאשתו.

2. כותב הרב יעקב חגיז בשות הלק"ט הלכות קטנות ר"ת- יכול למכור את זה וכיון שכך הוא יכול לקנות בזה דברים שהוא כן יכול לאכול. וגם יכול להעביר את זה הלאה כמו שהרבה עושים. אז כן יצא יד"ח.

3. בשות קניין תורה- כתב שראוי לו כשיבריא ולכן יכול לאכול אבל שוב, מי מבריא מזה ככ מהר, יעבור פסח ועוד פסח וזה כבר ירקיב. אז אולי הוא רוצה להסביר שכיון שראוי לו כשיבריא הוא יכול להינות מזה מה שאין כן בחזיר שאף פעם לא יהיה מותר.

בכל מקרה כיון שבפוטנציאל זה ראוי זה מספיק כדי לצאת יד"ח.

גרסת העצלנים פרימיום:

סירי מקריאה לכם את זה בוואטסאפ

לבעלי אנדרואיד:

סיגי

מאת הרב מאיר אליהו

אשריך.נפש חיה.
יפה שכוייח על ההשקעה האטור !הודעה

קראתי סגולה נפלאה והיא...רויטל.

להדליק ביום תענית אסתר נר למרדכי היהודי ולאסתר המלכה ולהגיד פרק כ''ב 

שבתהלים ולבקש בקשה בזכותם זה בדוק, ויש אומרים שגם ביום פורים לעשות

את זה.

איזה דברים מקסימים. העתקתי ושמרתי לפורים. גם של המגיביםארלט

תודה מקרב לב

כמו שיש ברמ"א את הדין ללבוש בגדי שבת ויום טוב, יש אתחסדי הים
המנהג להתחפש והשאלה אם הוא הקפיד על שניהם בשווה.
המנהג להתחפש הואיותר חזק מהמנהג ללבוש בגדי שבת?הודעה

הרמ"א מביא את שניהם. באופן למדני אפשר לתרץ בכמהחסדי הים
דרכים:
1. אתה יכול ללבוש או או
2. ביחד גם בגדי שבת בחלק מהגוף וגם תחפושת בחלק האחר
3. בזמנים שונים ביום. למשל בקריאת המגילה בגדי שבת ובסעודה תחפושת.
4. מבוגרים בגדי שבת, צעירים תחפושת.

למעשה כל התירוצים האלו מתקיימים ואם אינם נביאים בני נביאים הם.
אוקיי, טוב לדעת.. תודה..!הודעה

אין סתירה. להתחפש לא אומר להתלבש פושטקיםסוג'וק
וכמו שהחרדים יודעים להתחפש ולהשאר מכובדים
מה? לא ידעתי שיש ממש מקור ברמא לתחפושות. טוב לדעת...ארלט

נו מה סתם האשכנזים שמים שועלים על הראש? פורים כל השנה, גאולהסוג'וק

יפה!!קלמנטי

חידוש מעניין, אשרייך שזיכית!

ויישר כח על היוזמה

כל החגים יונקים מהעבר מיציאת מצרים וכו', אך פורים יונק מ...סוג'וק

העתיד מהארת אחרית הימים

הארת שבת והאלף השביעי בתוך ימי החול (קשור לבגדי השבת כנ"ל)

ולכן פורים לא יתבטל 

ולכן עניין אירן בדורנו ככ משמעותי בין המעצמות וישראל, כדברי חזל בגמרא שעתידה פרס שתיפול בידי רומי

פורים מסמל את קדושת הגוף היהודי הנצחי בגאולה

חלק בנימין, נצח ישראל (ימין ספירת הנצח)

מרדכי ואסתר היו מבנימין

חוידש טובבב

זה קצת מסביר למה כיפור הוא רק כפורים. מישהו יכול להסביר יותרארלט

איך פורים יותר קדוש מכיפורים?

בכיפורים מגיעים ל"כתר" דרך ביטול הגוף, בפורים דרך הגוףסוג'וק

וזה יותר קרוב למצב בגן עדן, גוף קדוש

בכיפורים קיבלו לוחות ותורה בכפיה, והכתר נשאר מרחף, נבדל

בפורים מרצון וההארה יורדת לגוף

"הרוצה שיתקיימו נכסיו יטע בהן אדר"הודעה

(ביצה טו,ב)
ביום פורים יש סיוע מיוחד מן השמיים  לכל אחד ואחד מעם ישראל לנטוע בעומק לבו את מידת השמחה באופן שתלווה אותו לכל השנה כולה עד חג פורים של שנה הבאה. 

ובלשון של השפת אמת (פורים תרמ"ו): "שרמזו בזה כי בפורים יכולין ליטע נטיעת שמחה בלב האדם לשמוח בעבודת הבורא יתברך".

והרמז גם ממאמר חז"ל במסכת ביצה-בכדי שנכסיו של אדם- בין נכסיו הרוחניים ובין נכסיו הגשמיים-יתקיימו, ולא רק יתקיימו אלא גם יתברכו, צריך שתשרה בהם ברכתו של הקב"ה. וכדי לזכות בברכתו של הקב"ה צריך להכין כלי לברכה בבחינת "כלי מחזיק ברכה", והכלי שבו הקב"ה נותן בו את הברכה שלו הוא השמחה.

וזוהי כוונת חז"ל באומרם: "הרוצה שיתקיימו נכסיו יטע בהן באדר", לרמוז שמי שיטע בקרבו את מידתו של חג הפורים שחל בחודש אדר-דהיינו את מידת השמחה- יזכה שברכת ה' תשרה בכל מעשיו, הן הגשמיים והן הרוחניים, וממילא הם יתקיימו ואף יתברכו.

(מתוך האמרי נועם-חג הפורים)

יהי רצון שנזכה לקבל קדושת פורים באמת!
חודש טוב ומבורך

נצלוש קל - שאלההתברזל!

חיות צבעונית החתימה שלך היא ציטוט מאיפשהו?

אהבתי מאד, אימצתי כמשפט פתיחה של הפלאפון

זה ממשל שכתב המהר''לחיות צבעונית
וְהִנֵּה מַה שֶּׁאָמְרָה הַחָכְמָה וְהַנְּבוּאָה•, מָשָׁל אֶל מֶלֶךְ בָּשָׂר וָדָם שֶׁנָּתַן לְאֶחָד כְּלִי לִשְׁמֹר, וְהַכְּלִי נִשְׁבַּר, וְהוּא מִצְטַעֵר עַל זֶה מֵאֵימַת הַמֶּלֶךְ, וְלֹא יֵדַע מַה יַּעֲשֶׂה. לְכָךְ הוּא שׁוֹאֵל חָכָם אֶחָד מַה יַּעֲשֶׂה, וְהוּא מֵשִׁיב כִּי דָּבָר זֶה אֵינוֹ כְּבוֹדוֹ שֶׁל מֶלֶךְ, וְאֵין לְהָשִׁיב לוֹ הַכְּלִי כָּךְ. וְאָדָם זֶה לֹא יֵדַע מַה יַּעֲשֶׂה, וְיֹאמַר כִּי בְּאוּלַי זֶה לֹא יָדַע הַנְהָגַת מֶלֶךְ זֶה, אֵלֵךְ וְאֶשְׁאַל אֶחָד מִקְּרוֹבֵי הַמַּלְכוּת שֶׁהֵם מַכִּירִים אֶת הַמֶּלֶךְ, וְכַאֲשֶׁר הוּא שׁוֹאֵל אוֹתוֹ מֵשִׁיב לוֹ, כִּי אֲנִי מַכִּיר אֶת הַמֶּלֶךְ גְּדֻלָּתוֹ וְרוֹמְמוּתוֹ, אֵין רָאוּי לְהָבִיא כְּלִי זֶה לְפָנָיו, וּלְכָךְ אָמַר כִּי יֵשׁ לְאַבְּדוֹ לְגַמְרֵי. וְהִנֵּה לֹא יֵדַע מַה יַּעֲשֶׂה, וּלְכָךְ אוֹמֵר: אֵלֵךְ אֶל הָאֻמָּן שֶׁתִּקֵּן אֶת הַכְּלִי, אוּלַי יִמְצָא לוֹ תַּקָּנָה, וּבָא אֶל הָאֻמָּן, אָמַר שֶׁיֵּשׁ תַּקָּנָה לְזֶה הַכְּלִי, אֲבָל הַתַּקָּנָה קָשָׁה גַּם לֹא לְכָל הַקִּלְקוּלִים שֶׁבּוֹ רַק לְאֶחָד אוֹ לִשְׁנַיִם. וְהִנֵּה זֶה אוֹמֵר: עַל כָּל פָּנִים לֹא אוּכַל לִהְיוֹת נָקִי מִזֶּה, אֵלֵךְ אֶל הַמֶּלֶךְ עַצְמוֹ, יַעֲשֶׂה רְצוֹנוֹ מַה שֶּׁיַּעֲשֶׂה, וְהִנֵּה הַמֶּלֶךְ אָמַר: הַכְּלִי הַזֶּה שָׁבוּר אֲנִי מִשְׁתַּמֵּשׁ בּוֹ*, וְהָרִאשׁוֹנִים שֶׁלֹּא אָמְרוּ לְךָ כָּךְ מִפְּנֵי כְּבוֹדִי עָשׂוּ וְלֹא מִצַּד הַנְהָגָתִי, אֲבָל אֲנִי מִשְׁתַּמֵּשׁ בּוֹ כָּךְ.
וואו! תודה על זההתברזל!

חח אשכרההודעה

נראה עץ שמח כזה מבקש אמונה

אין צורך לקרוא לזה כפייה דתית סורי זה ממש צרם לי🙊הרמוניה

היא צחקהסוג'וק

אני אצטרך להיכנס לפילוסופיות כדי להסביר את זההרמוניה

היא צחקה בגלל שפה הרי אף אחד לא יתנגד לכפייה דתית מכיון שהשיח הוא דתי

אבל בעצם אז היא יוצאת מתוך נק' הנחה שאם בן אדם אומר מה שיש לו בראש ומציע לאנשים אחרים קצת דת במרחב הציבורי זאת כפייה- וזה לא נכון. כי אחרת בפורום חילוני זה אומר שהיא לא הייתה כותבת את זה. ומבחינתי אין שום בעיה לכתוב את זה גם בפורום חילוני כי אין כאן שום כפיה

זה משהו שאנשים דיקטטורים המציאו כי יהדות לא בא להם טוב בעין

יפה וצודקת בעקרון אבל חושב שהיא התכוונה מתוך סרקזםסוג'וק
אולי אני סתם לוקחת ברצינות אבל אני חושבת שרצוי לשים לב גםהרמוניה

מאיפה נובעים הצחוקים שלנו

ברור שהבנתי שהיא צחקה ואני יודעת שהיא בחורה צדיקה

חח לא צדייקה ולא..הודעה

אבל זה נאמר בהלצה וכחלק מסלנג
אם ניכנס לדיון מאיפה זה נובע ולמה וכו' זה כבר יסטה מהנושא של השרשור וכדאי שנוכל להשאיר אותו למטרה שהוא נועד לו, אם תרצי נוכל לפתוח על זה שיח בפרטי  או בשרשור אחר.

אשרייך על שימת הלב והרגישות לעניין..!

שבת שלום וחודש שמייח ! ליצן

🙃👍 שבת שלום!הרמוניה

תודה רבה על ה"כפיה הדתית" בשרשור הזה. ממש מרומם. שמרתי לסעודארלט

לסעודת פורים שכנראה תהיה קצת שונה השנה...

סיפור מחזק(לפחות אותי⁦⁩)אוי טאטע!
הרה"ק ר' אברהם מסוכוטשוב(האבני נזר) זי"ע היה רגיל לספר על אדם אחד אשר נקרא בשם "קראקא'ווער פיאק" (המשתכר מקראקא).
אותו שיכור היה שותה שבועיים לפני פורים ושבועיים לאחר מכן. וכאשר שאלו על דבר מנהגו המוזר היה משיב:
באמת קשה על המן הרשע על שרצה להרוג את כל היהודים רק ביום אחד, וכי חשב שיספיק לו יום אחד בלבד כדי להרוג את כל היהודים? שהרי מסתמא היו יהודים שהיו שכאשר שמעו מגזירתו הרעה, הלכו והטמינו את עצמם בבורות או במערות, והוא לא היה מוצא אותם. ואם כן, על כל פנים היה צריך לתת זמן ארוך יותר, לכל הפחות את כל חודש אדר, שעליו יצא הגורל להרוג את כל היהודים ר"ל?
אלא, שכנראה זה עצמו היה חלק מהרשעות של המן, באשר הוא חשב שאולי לא יצליח במזימתו, ואם היהודים ינצחו, הרי שאז הם יחגגו חודש שלם של שמחה וששון, ואת זה לא רצה המן הרשע. לכן רצה ליתן להם רק יום אחד ותו לא. ולכן, אני, דווקא שותה חודש שלם כדי להפר את מחשבתו של המן הרשע…
(שיח שרפי קודש, פורים, אות כ)

אז גם אם לא משתכרים⁦
בכל זאת מישמישמישמיש מישמישמישמיש מיש...נכנס אדר מרבים בשמחה🤡
אהבתיי😄 חודש טוב!הרמוניה

חחח סיפור חמוד! הודעה

ואם נכנסנו לאוירת הסיפורים:

"אתה יודע שבפורים אנו קוראים את סיפור המגילה. רבי נחמן אומר שכל העניין של פורים הוא הסיפור. אתה צריך להקשיב לסיפור. רבי נחמן אמר הקב"ה ברא את האדם, כי הוא אוהב סיפורים. כל העולם כולו הוא ה' שמספר לנו סיפור. ה' אומר לנו סיפורים, יצירת העולם, יצירת האדם, סיפורים ארוכים. יש דבר הנקרא תפילה, שהוא עמוק מאוד, אבל - אומר רבי נחמן - תפילה היא לא העמוק שבעמוקים של קירבה לאלוקים. העמוק שבעמוקים של קירבה לאלוקים היא כשאתה יכול לספר סיפור לאלוקים. עץ הדעת הוא תיאוריות; "עץ החיים" הוא סיפורים. כל מה שאנחנו מבינים בא מן התודעה. איפה מקורם של סיפורים? מתוך הדמיון שלנו. האמת היא, שהסיפור בא מעבר התודעה שלי, אלא זורם לתוך התודעה שלי. הסיפור הוא באמת מעבר. רבי נחמן אומר שכשאתה חולם, תמיד החלום שלך הוא סיפורים, לא תיאוריות. כשהדמיון שלך לגמרי חופשי, ואז אתה החולם הוא סיפורים. כשאנשים יושבים, וכל אחד מספר סיפורים לאחרים, ואז הם באמת יכולים להיות חברים.

בפורים, הכל הוא ברמה של סיפורים. אפילו כשאני שיכור, ואני אומר לה' כל מה שלא בסדר בלבי, אני אומר את זה בצורה של סיפור. בכל אופן, פורים הוא החג הגדול של הסיפורים; אתה צריך להיות ממש שיכור כדי לספר את הסיפור שלך לאלוקים.

בצאנז, בכל שנה בפורים, הרבי, היה קורא, "אפילו לאדם שבשבילו כל שערי גן עדן נסגרו, אפילו לאדם שהוא לא בסדר ולא יכול לחזור בתשובה, בפורים הוא ממש שם. שערי שמים פתוחים, ה' איתך בכל הדרך!"

גוט פורים!"

(רבי שלמה קרליבך)

סי-פוריםסוג'וק

מישהו יודע איזה תורה זאת ברבי נחמן?יהודי פשוט.
אולי הכוונה לתורה ס - על סיפורי מעשיות.מבקש אמונה

עוד משהו של ר' שלמה קרליבךהרמוניה

למדוני פעם שמשלוח מנות הוא הרפואה הכי עמוקה,

העולם שלנו חולה בשנאה,

חולה מזה שכולם מפחדים אחד מהשני,

לא מאמינים שאפשר לשפר

..חבר יכול לעשות יותר מהרבי הכי גדול

כי זה רק תלוי בכמה אהבה אתה נותן לבן אדם

גם משלוח מנות זה ככה

לכן בפורים אנחנו מרפאים את העולם..

מקסים, שנזכה הודעה

מזכיר לעצמי לקרוא.. מרפרוף מהיר נראה שווה!! מבקש אמונה

אני ממש מתפעל מרמת הידע של החבר'ה פה בפורום והאהבה לתורה..

"לא רעב ללחם ולא צמא למים.." וכו'הודעה

יש פה בהחלט יהודים קדושים!

אשרינו שזכינו עם ישרוואאייל

פורים שמח- סיפורהודעה

פעם אחת בפורים בא איש עני מן הכפר הסמוך לקוז'ניץ אל העיר, כדי לשמוע את קריאת מגילת אסתר בבית הכנסת. כשבא אל בית הכנסת שבו קרא המגיד מקוז'ניץ את המגילה, שמע הכפרי את קריאת המגילה והוטב בעיניו מאוד. הנאה גדולה הרגיש ושמחה מילאה את לבו.
אחר התפילה בירכו המגיד לשלום ואמר לו: "הלוא אתה מן הכפר השייך לי, ומדוע לא נתת לי משלוח מנות?"
לא ידע האיש מה להשיב, כי לא היה דבר בביתו, אפילו לחם לילדיו, ואיך ייתן למגיד משלוח מנות?
בתוך כך אמר לו המגיד: "הנה פורים היום. בוא עמי לטעום מעט 'משקה'."
הלך האיש אל בית המגיד ונתנו לו שם יין-שרף ומגדנות. מרוב שמחה על שזכה לשתות בבית המגיד עם החסידים, ובשל היין ששתה, נהפך הכפרי לאיש אחר. הרהיב עוז בנפשו והלך אל ביתו של הגביר ר' ליטמַאן יונה, שהיה סוחר יין. כאשר בא אל ביתו של הגביר קרא בקול ואמר בשמחה: "פורים שמח!"
וכך אמר לגביר: "מבקש אני ממך שתיתן לי בהקפה בקבוק יין טוב, ובטח עוד אשלם לך. ואם לא אשלם – הלוא פורים היום!"
הסכים הגביר ונתן לו בקבוק יין טוב.
אחר כך הלך הכפרי גם לחנות אחת ושוב קרא בקול: "פורים שמח!" וביקש שייתנו לו בהקפה שניים או שלושה תפוזים, ושוב אמר: "בוודאי אשלם. ואם לא אשלם – הלוא פורים היום!" ונתנו לו את התפוזים כרצונו.
כשהיו בידו היין והתפוזים רץ בשמחה גדולה אל המגיד ואמר: "זה אני נותן עבור משלוח מנות."
אמר לו המגיד: "טוב עשית. זכור להביא לי משלוח מנות בכל פורים, כשם שנוהגים כל בני הכפרים."
לאחר שיצא מבית המגיד חשב הכפרי: "הנה בני ביתי עטופים ברעב ואינם יודעים כלל משמחת פורים. כעת אשמח גם אותם."
הלך ובא אל מוכר היי"ש ואמר שוב בקול: "פורים שמח!" וביקש שייתנו לו בהקפה מידה של יין שרף – "בטח אשלם. ואם לא אשלם – הלוא פורים היום!"
אחר כך הלך אל האופה ואמר שוב את אותו הנוסח, וקיבל כיכר לחם. ושוב הלך אל חנות אחרת וקיבל דגים מלוחים.
כאשר היו בידו כל אלו, מיהר ובא אל ביתו. עמד הכפרי בפתח הבית ואמר בקול: "פורים היום, פורים היום!"
אשתו ובני ביתו מעולם לא ראו אותו כך, שהוא מלא שמחה. חשבו בני הבית כי השתגע, ולא הבינו מה אירע לו. אך הוא הניח לפניהם את הלחם, הדגים והיי"ש, ואמר להם: "אכלו ושתו וייטב לבכם, כי פורים היום!"
מיד ישבו ואכלו, וגם הוא אכל ושתה עמהם. לאחר ששתו כמה כוסות נמלאו גם הם ששון ושמחה, וקמו כולם לרקוד. "פורים היום!" ענו כל בני הבית בקול, ורקדו ללא הפסק עד אמצע הלילה.
והנה מישהו דופק בדלת. שאלו בני הבית: "מי שם?" שמעו קולו של גוי אחד בפתח הבית.
אמר הכפרי לאשתו: "אל תפתחי את הדלת כי פורים היום, ולא יבוא האיש ויפריע לשמחתנו."
אבל הדפיקות לא פסקו.
אמרה לו אשתו: "נראה לי כי הגוי הדופק בדלת הוא מי שנוהג תמיד לתת לי תפוחי אדמה וכדומה. לכן אפתח לו."
כאשר פתחה את הדלת נכנס האיש אל הבית והוא מוכה ופצוע מאוד וכולו מגואל בדם. מיד רחצו אותו ונתנו לו כוס יי"ש ופת לחם. לאחר שאכל ושתה אמר: "החייתם את נפשי. כפסע היה ביני ובין המוות."
אז סיפר להם הגוי, כי בנו יחידו שעתיד לרשת את כל רכושו, הכה אותו מכות מוות והשליך אותו החוצה, ואם לא הם שפתחו לו את ביתם היה מת וגווע מן המכות ומן הקור העז שבחוץ.
"כעת, כשבני נהפך לאכזר ולרוצח ואתם ריחמתם עליי, הנה אראה לכם מטמון ואוצר שהיה בדעתי לגלות לבני סמוך למותי. כעת אגלה אותו לכם ואני נותן לכם אותו במתנה."
אז הלך הכפרי עם הגוי אל היער והראה לו הגוי כי תחת עץ פלוני מונח המטמון.
לא עברו ימים רבים ומת הגוי מן המכות שהכה אותו בנו. בלילה הלך הכפרי אל היער וחפר תחת העץ ומצא הון רב.
מאז בא אל המגיד כאחד הגבירים, ובכל פורים היה שולח לרבו משלוח מנות נאה, ועושרו הרב היה לו ולזרעו אחריו.

(מתוך-זושא)

שבת זכור! הודעה

טוב, אז שבוע לפורים, מקפיצה את השרשור למי שרוצה להוסיף..

תזכורת, בעיקר לבנות שאולי לא הולכות לבית הכנסת, שכדאי ללכת לשמוע מחר פרשת זכור בבית הכנסת, מי שלא יכולה טוב שתקרא בבית מהחומש.

שנזכה למחות את זכר עמלק ולקבל קדושת פורים באמת..!
שבת שלום ומבורך  דוס

בפוריםהאטורי האנזו

נתגלה שאפילו לאחר חיתום גזר הדין

יכולים ישראל לפתוח כל השערים בתפילה

ושום מחיצה אינה מפסקת בינם לבין אביהם שבשמים

רבי לוי יצחק מברדיטשוב

(:

,,אני זמנית כאן
"יסוד האמונה בשורש נצחיות עם ישראל הוא להאמין ששורש נשמתם דבוקה בה' *גם בשעה שאינם מרגישים זאת*. והוא בכלל מאמר רבותה"ק (רבותינו הקדושים) זי"ע שכל ענין נס פורים שייך אצל כל פרט ופרט משפחה ומשפחה דור ודור. היינו שגם בעת שנדמה כי נכבה גחלתו והוא מנותק ומרוחק ומובדל מה' אלוקיו, יאמין שבבתי גואי (בבתים הפנימיים) הוא דבוק בה', ומים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה, כי עזה כמוות האהבה *ובפנימיות נפשו כרובים מעורין זה בזה*." (נתיבות שלום, פורים, מד)
,,אני זמנית כאן
"וככל שיש ליהודי אמונה יותר בהירה בגודל אהבת ה' ליהודי שהיא בלי גבול ובלי סוף ואין שום דבר בהנהגת הבורא שאינו לטובתו, כך הוא זוכה לרווח והצלה *שיעמוד ליהודים ממקום אחר*" (נתיבות שלום, פורים)
יפה הודעה

איזה יופי..יהודי פשוט.
זה ממש כיף כל פעם מחדש להיזכר שה' יתברך אוהב אותנו
עכשיו קראתי.. יפה מאד מאד!!!מבקש אמונה

אני באמת משתדל ללבוש משהו מכובד

(תמיד מתלבט מה לעשות בזמן שעושים על האש עם החבר'ה.. עם כל העשן וזה)

אשרייך..! (:הודעה

חח ברוך בורא הכביסה נו נו.. 
השנה גם ככה זה יוצא בשישי אז אולי זה יפתור כמה דברים

די נו בחייךבנות נו לריב
קצת ס סג סגו סגול סגולו סגולות. (:הודעה

טוב נשארו יומיים ליום הקדוש, מעתיקה קצת סגולות ועניינים (מאתר הידברות) למעוניינים:

סגולה לשעת קריאת המגילה – בלילה וביום

בעת קריאת המגילה מושפע על האדם שפע רב גם בגשמיות, והאדם יכול לזכות לשפע בתחום הצאצאים, החיים, הבריאות והפרנסה. נוסף על כך, בעת הקריאה מכפר הקב"ה על עוונות בני ישראל, ואף על עבירות החמורות ביותר. בעל ה'שארית ישראל' מציין כי בעת קריאת המגילה מתכפרים אף העוונות החמורים ביותר, כמו גילוי עריות.

בעת קריאת פסוקי המגילה, שפע הרחמים שהתעורר באותו זמן על עם ישראל - מושפע שוב מדי שנה בשנה. זוהי הסיבה שלאחר קריאת המגילה, אומרים "קדיש תתקבל", כיוון שכל קריאת המגילה היא בקשות ותחנונים הנסתרים בין פסוקי המגילה. בעת אמירת הקדיש, אנו מבקשים מה' יקבל את בקשותינו לרצון. ('דרכי משה')

סגולה לליל פורים וליום הפורים

לימוד תורה בליל פורים וביום עצמו מהווה סגולה נפלאה. מובא בגמרא שכל הלומד תורה בזמנים הללו, אשר רוב הציבור פנוי בהם מן הלימוד, נוטל שכר כולם, וזוכה לבן שיאיר את עיני העולם בתורה.

נוסף על כך, על ידי לימוד התורה מבטלים כוחו של עמלק, ועל ידי מחיית עמלק באה פקידה לעקרים ולעקרות שבישראל. עוד נאמר ש"כל העוסק בתורה בין מגילה דלילה למגילה דיומא מובטח לו שהוא בן העולם הבא", ו"גדול יום פורים כיום שנתנה בו תורה". משום כך במקומות רבים נהגו להיות ערים בליל פורים ולעסוק בתורה.

החיד"א כתב שאילו היו עוסקים בתורה כראוי ביום פורים - בוודאי היו נגאלים.  

סגולה לבוקר יום הפורים

בספר 'סגולות ישראל' מובא כי סגולה להשכים בבוקר הפורים ולהרבות בתפילה ובבקשה לפני השם יתברך על כל דבר – בני, חיי ומזוני, והן על שאר דברים, ועל כל קרוביו, כי באותו יום "עת רצון מאוד, וכל העולמות המה בשמחה וברצון". ה'פלא יועץ' כותב בערך 'פורים' כי "ביום הפורים חביבה אף תפילת היחיד לפני הקדוש ברוך הוא והיא מתקבלת".

ראוי לקום מוקדם בבוקר יום הפורים. על ידי הקימה בזריזות וההשכמה לתפילה יכולה אדם לעקור את כוחו של עמלק. ובכלל, זמן התפילה שבשעת הבוקר בעת זריחת החמה, הוא זמן שיוצא המלאך רפאל אשר כל מיני הרפואה בידו, ולכן הוא עת תפילה. וגם אמרו רבותינו שתפילה שמתפלל האדם בבוקר - אין מעיינים עליו אם הוא ראוי שתתקבל, אלא היא תמיד מתקבלת. בשל כך יש להשכים ולהרבות בתפילה ובבקשה על כל דבר ועניין, כי זו עת רצון ושמחה בכל העולמות.

רבי צדוק הכהן מלובלין מבהיר כי ביום הפורים אפשר לזכות לישועה, אף לא בדרך הטבע. כה הם דבריו: "כיוון שבפורים זכו היהודים לחיות למרות גזירת המיתה - זהו זמן מסוגל לשינוי הטבע ואף לפקידת עקרות".

רבי יצחק אייזיק מקאמארנא בספרו 'נדבת פי' מבאר כי ביום הפורים כל אדם יכול להגיע לדרגות נשגבות. כה דבריו: "וקיבלנו, שבימי הפורים יוכל לעלות נשמה קטנה להיכל של צדיק מופלא בלי שום מעכב, וכן עולין כל התפילות ל'כתר' בלי שום מעכב... כל זה קיבלתי בלחישה, ונעשיתי הולך רכיל לגלות סוד זה מאהבת ישראל'.

סגולה ליום הפורים – לשוב בתשובה מאהבה

רבי לוי יצחק מברדיטשוב מבאר כי יום פורים הוא כיום הכיפורים, שהקדוש ברוך הוא סולח ומוחל לבני ישראל על כל עוונותיהם. בשל כך, יש להביע חרטה על העבר וקבלה גמורה על העתיד. כאשר האדם שומע את קריאת המגילה, הקדוש ברוך הוא שופך עליו טהרה וזהו זמן ראוי להחליט בהחלטה ברורה שלא ישוב לחטוא עוד.

פורים הוא עת רצון לתשובה, ומה שאפשר להשיג ביום הכיפורים בדרך של 'תשובה מיראה', אפשר להשיג ביום פורים בדרך של 'תשובה מאהבה'. והעושה תשובה ומשפיל עצמו ומתנהג בענווה - אזי הקדוש ברוך הוא יקבל תשובתו וייתן לו בנים בעלי קומה עוסקים בתורה ומקיימי מצוות ויזכה לחיי עולם הבא.

סגולה לשעת הסעודה – שעת המשתה

כתוב במגילה: "ויאמר המלך אל אסתר במשתה היין מה בקשתך עד חצי המלכות ותעש.." המלך - זה ה' יתברך. כביכול, בשעת משתה היין אומר ה' יתברך אומר לעם ישראל: "מה בקשתך? עד חצי המלכות, ותעש" – וזוהי עת רצון מיוחדת. ('שער יששכר')

סגולה בשעת נתינת מתנות לאביונים

בשולחן ערוך נפסק: "אין מדקדקים במעות פורים, אלא כל מי שפושט יד ליטול נותנים לו', ומשום שאנו מקיימים הלכה זו, הקדוש ברוך הוא מוחל וסולח לעוונות כל אחד ואחד באיזה מצב שיהיה, ובלבד שיהיה פושט יד לקבל המחילה, ואז אין מדקדקין אחריו אם כוונתו רצויה ודעתו שלימה". 

על ידי נתינת צדקה לעניים, מידה כנגד מידה, הקב"ה מקבל אותו ותפילותיו נכנסות לפני ולפנים, אבל לא יתן כספו לעניים כדי שיתפללו עבורו, שמצינו הרבה שעשו כן ולא נענו, רק יכוון שהוא מקיים מצוות הצדקה, והקב"ה יעזור לו.

מובא כי "המפזר מעותיו לצדקה, ניתן לו כח לרפאות גופו ונפשו".

הרב זאב וולף הלוי בספרו 'אור המאיר': "והכל תולה בנתינת הצדקה אשר מקום שורשה ביסוד עליון, ובפרט ביום הזה. וכן 'כל הפושט יד נותנים לו'. ותועלתו גדולה במאוד להציל את עצמו משטן ופגע רע, וכאשר נודע שהצדקה מצילה ממות". הרב וולף ממשיך ונותן רמז לכך שצדקה מצילה ממוות מהמילה "מתנות" (לאביונים), שבין אותיות המילה "מת", נמצאת המילה: "תנו", וזהו רמז לכך שכאשר אדם נותן משלו – הוא מפריד את צירוף המילה "מת" וניצול ממוות.

ממש צדיקה נסתרתבנות נו לריב
בדגש על הנסתרתהודעה

הקדושה נוזלת פשוט.. 🙄

פורים שמח לא לריב! 🤸‍♂️

מזה? התחלת להתאמן?בנות נו לריב
גם לך (:
💪💪🦵🦵הודעה

יפה! הגר"א היה עושה סעודה ארוכה ממוקדם בבוקר עד הערבחסדי הים
חח השנה זה לא יצא לפועל גם למי שירצההודעה

נקווה שלא יצא לחוץ מדי..

צריך לזכור את זה לשנים הבאות (:

המאירי אומר שצריך לפרוס מפה ולקדש. זאת אומרת לעשותחסדי הים
סעודת פורים סמוך לערב ופשוט לקדש באמצע ולהמשיך סעודת שבת.

הפוסקים כותבים שעדיף לעשות את הסעודה בבוקר.
פלא שבו בזמן שישראל משתתפים במשתה אחשורושסוג'וק

ושתי מתחילה לפנות מקומה לאסתר

ז"א שכבר בתוך החטא, ההשגחה מסדרת מוצא מתוך הברית הנצחית לישראל 

------------

ובכן אבוא אל המלך אשר לא כדת. 

פירוש 

שהתקרבות אל הבורא יתברך

יהיה ע"י החטא עצמו. 

והוא שלא כדת דהיינו ע"י תשובה

(עפ"י שפת אמת)

-------------

ועוד פלא שהקטגור עצמו (המן), הוא זה שמעיד על ישראל ש"דתי המלך אינם עושים"

ובזה גופא הוא פודה את ישראל מהחטא ועונשו - שהתחיל בזה שהם השתתפו במשתה המלך וכביכול כלפי חוץ הם כמו הגויים

יפה ממשהודעה

יפה מאוד, שכוייח יהודי פשוט.
מקסים.ארלט

מדוע פורים לא יתבטל בגאולה השלמה? יחודיות פורים וימות המשיחסוג'וק

יחודיות פורים וימות המשיח - חזרה למקום, לקרקע, לגן עדן ארצי

כל החגים הם במימד הזמן, "מקדש ישראל והזמנים"

והם עוסקים בזמנים, בעונות השנה והחקלאות, במהותם ובקדושתם.

בפורים יש דין יחודי ומיוחד הדורש הבנה.

*   אמנם פורים חל בתוך הזמן - בלוח השנה,

אך הוא נקבע בפועל לפי מקום!

איפה שהיית בעלות השחר, של י"ד או ט"ו אדר, שם יהיה פורים שלך!

עד כדי כך שברמה טכנית אפשר כביכול לחמוק מימי הפורים מבלי להתחייב בהם הלכתית, אם לא היית ב"מקום פורים", - בי"ד בפרזים או בט"ו בירושלים.

*   פורים הוא החג האחרון בסוף השנה התורנית , שמתחילה בניסן ונגמרת באדר.

בסוף הזמנים, כשהטבע - המקום צומח, האדמה פורחת, ומתחיל האביב. (תהליך שמתחיל לנצנץ 30 יום קודם פורים - מט"ו בשבט).

דווקא אז יש התחלה חדשה,

וכמסורת מר' נחמן שכעת ההתחלות מפורים, לעומת העבר שההתחלות היו מפסח.

עפ"י הסודלמרות ששכינה לא ירדה מתחת לעשרה טפחים,

בחנוכה היא מאירה עד שלושה טפחים, - לגובה הנרות,

והארת פורים עוברת את כל המדרגות ומגיעה עד הקרקע

בפורים יש חידוש של מעבר וחזרה מה"זמן האנושי" אל המקום, אל הארץ.

------------

מה העניין?

גאולת פורים זו גאולה נסית שהיתה בחו"ל בגלות, וחידשה את כבודה של א"י עם דגש על ירושלים (חומות מימות יהושע ושושן פורים מיוחד לירושלים), מכיוון שאז הגיע זמן הגאולה, חזרה לארץ ישראל לבית מקדש שני.

אמנם גאולת בית שני לא צלחה לנצח, אך הנס היה כי התנוצצה הארה של אחרית הימים , שהרי בית שני נבנה באלף הרביעי, וכמו שביום רביעי מתחילה להתנוצץ הארת השבת הקרבה ובאה, כך גם באלף הרביעי התנוצצה הארה מאחרית הימים - מהחזרה הסופית שלנו לארץ ישראל בסוף האלף הששי לפני האלף השבתי השביעי.

כבר אז בסוף תקופת הנבואה החלה להאיר ההשגחה הנסתרת שבתוך הטבע והמהלכים הארציים.

לעומת כל החגים היונקים מהעבר - מיציאת מצרים ועתידים להתבטל, פורים שלא יתבטל, יונק במהות מהארת אחרית הימים, מהעתיד הפורח המושלם, מהחזרה של ישראל לארצם - חזרה למקום, לשכינה, לשלוה, לטבע, ללב, לגוף בריא, לגן עדן ארצי של אחרית הימים לקראת האלף השביעי, לחיי עד!

בגאולה - בהישתכנות בארץ ישראל, חוזרים לגן עדן ארצי. 

שבים למקום הקדוש, לחיי עולם - לחיים עם העולם הארצי והאלוקות הנצחית שבו.

-----------

קירקוע מ"זמן אנושי", למקום, כולל גם חזרה מתודעה של חיי שעה מלאה עתיד ועבר ארעיים בראש, 

לחיים ב"מקום", - בעולם חומרי מקודש שחוזר להיות עם חווית שכינה והשגחה נצחית.

חזרה למקום היא חזרה ל'אי ידיעה' - ל"עד דלא ידע".

תמימות, ענווה, פשטות ונוכחות בהויה, בהווה.

דומה לילד קטן לפני שנכנס לעולם הזמן, הוא חי במרחב נצחי - הוא נטול דאגות וזמנים ושעון, 

הוא נוכח במקום, על הקרקע, ויכול לשחק ולהשתעשע בנחת במשך שעות. (כן יש ילדים כאלו עדיין

כתאור התורה בפרשת דברים, לאחר חטא המרגלים:

"וְטַפְּכֶם אֲשֶׁר אֲמַרְתֶּם לָבַז יִהְיֶה וּבְנֵיכֶם אֲשֶׁר לֹא יָדְעוּ הַיּוֹם טוֹב וָרָע הֵמָּה יָבֹאוּ שָׁמָּה (לארץ ישראל) וְלָהֶם אֶתְּנֶנָּה וְהֵם יִירָשׁוּהָ".

הילדים הקטנים נוכחים ב"היום" ולא ב"טוב ורע" מנטליים עתידיים.

זו בחינת "עד דלא ידע" - לפני דעת טוב ורע, שם יש מרחב של "עד", של נצח, לפני זמנים.

.עד דלא ידע' איננה דווקא דרגה גבוהה ויציאה מעל הראש אל 'מעל טעם ודעת' , או דרך שיכרות וטשטוש'

,'אלא גם דרגה פשוטה תמימה, 'מתחת לראש

.לפני הבנה, לפני ידיעה, לפני חשיבה

,מהקרקע, מהארץ, מהטבע, מהרגליים

מתוך המקום של שכינה - מהנוכחות בעולם הגאולי החומרי הקדוש, חוזרים ל'עד' - לעדן. 

כשאנו בהכרה תמימה כזאת, בנוכחות כזאת, הנשמה והגוף חיים יותר בשלום.

הגוף וכל עולם החומר מחובר למהות ואפילו הנשמה מוארת יותר, מתוך ובתוך הגוף הקדוש, 

ויחד הם חוזרים למימד ה"עד" ולשעשועי עולם הבא של אחרית הימים

.כמו לפני חטא הדעת, בגן עדן ארצי

😍

"דע והאמן כי גן עדן בארץ

...

אלמלא שחטא לא מת לעולם 

כי הנשמה העליונית נותנת לו חיים לעד

והחפץ האלהי אשר בו בעת היצירה

יהיה דבק בו תמיד והוא יקיים אותו לעד"

(רמב"ן פרשת בראשית)

לחיים!! 🥂

שכוייח סוג'וק, אני נהנה לקרוא אותך יהודי פשוט.
יפה, שכוייח על הששקעה!הודעה

חברים, הארת פורים ואדר ממשיכה, ונסמכת להארת ניסן ופסחסוג'וק

מה שאומרים "משנכנס אדר..." אמנם בא לרבות את הימים שלפני פורים,

אך לא להמעיט את הימים אחרי פורים.

(ואינו דומה לחודש אב שממעטים בשמחה רק עד ט' באב)

אחרי פורים קוראים פרשת "פרה"

לאחר שיצאנו בפורים מ"עץ הדעת", ל"עד שלא ידע"

ממשיכים להטהר מכל מה שעץ הדעת גרם,

כולל המוות, שהתחיל ברוחניות והגיע עד גופנו.

לפני \ מעל עץ הדעת - אין מוות, אין פירוד, אין סבל, אין רע.

יש עץ החיים, יש אמונה מענגת, יש נחת בנפש ובגוף

יש אלוקות, יש נצח, יש אחדות, יש שכינה!

וואי מזל שאתה פה!!הודעה

תודה,

גם אני פה דרך אגבבנות נו לריב
הוו נו נוהודעה

אז אתה מוזמן לכתוב לנו קצת

יאלה נסגור תשרשור ב'תכלית הידיעה שלא נדע'סוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"א באדר תשפ"א 09:21

האם יש עניין באי ידיעת טעם פרה אדומה?

"אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני" אמר שלמה המלך החכם באדם שאפילו הוא לא ידע טעם המצווה.

פרשת פרה נקראת אחרי פורים - היום היותר נעלה בשנה עד שכיפורים הוא רק כמו פורים. בפורים (השואב מימות המשיח והתחיה ולא יתבטל לעולם) אנו מגיעים לדרגת "עד דלא ידע" - לא רק "חוסר ידיעה" , אלא אי ידיעה כמטרה!

כמו שאמר החכם "תכלית הידיעה שלא נדע" וכפי שאמרו חז"ל "למד לשונך לומר איני יודע" - ז"א שאי הידיעה היא ערך לעצמו, בחינת "אין" וביטול. (עי' סוף תורה נב בליקוטי מוהרן). ששם אין את מוגבלות הידיעה השכלית הרגילה. "החכמה מאין תמצא".

כך גם בשאלת מרע"ה ששאל ולא קיבל תשובה אלא "שתוק, כך עלה במחשבה לפני". בדברים שהם מעל הבנת השכל הנברא ואי ההבנות של המציאות המורכבת, יש צורך של התעלות לבחינת אי הידיעה ומשם מתחברים למקור הידיעה... הנשמה היא מעל השכל והמחשבה, ובעצם אנו הרבה מעל מה שאנו חושבים שאנחנו...

הדרך, המעבר, מעץ הדעת לעץ החיים,

היא בהכרת מיעוט השגתנו, ידיעתנו, הבנתנו ותפיסתנו המצומצמת
לעומת האינטליגנציה- החכמה האלוקית האינסופית,
שבטבע, בבריאה, ביקום, בגוף,
בתורה, בהיסטוריה, בהשגחה הנצחית (כמו במגילת אסתר)

המח האנושי קולט פחות מעשר חלקיקי מידע בכל רגע,

מתוך מליוני ומליארדי חלקיקי אינפורמציה שסביבנו בכל רגע

פרה 'לא יודעת'

הפרה רובצת בטבע, איטית, נוכחת בהווה.

אין לה עץ הדעת ברצון שלה לגבי העתיד.

היא כאן ועכשיו בחיים במקום, לא יודעת מה טוב ומה רע שיהיה. טוב לה כבר במה שיש.
היא לא ממהרת לאיזה עתיד, לא מתלוננת, לא מחפשת. היא לא חושבת, לא רצה, לא טרודה לא דואגת.

היא שמחה בעשב שיש לה בכל מקום. וזהו.

היא מזכירה אותנו בשבת
אכילה ונחת

(ושחור לבן..🤣)

"וַאֲנִי בַעַר וְלֹא אֵדָע [אי ידיעה]
בְּהֵמוֹת הָיִיתִי עִמָּךְ" (תהלים)

"כִּי מִקְרֶה בְנֵי הָאָדָם וּמִקְרֶה הַבְּהֵמָה וּמִקְרֶה אֶחָד לָהֶם ... וּמוֹתַר הָאָדָם מִן הַבְּהֵמָה אָיִן כִּי הַכֹּל הָבֶל" (קהלת)

לבד הנשמה הטהורה !! 😍

שכויייח@הודעהאחרונה

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

ובכן הריני שליחו של בוחן כליות ולב,חסום לשעבר
להודיעך שאתה מבלבל במוח.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך