שלום לך אנונימית יקרה,
אנסה לענות בנקודות בהתאם למה שעולה בראשי:
א.
אי אפשר לדעת אם אדם מסוים נמשך לגברים לפי דיבור נשי.
לא לפעמים, לא אולי, לא מדי פעם.
אי אפשר, נקודה.
בכל פעם שיצאתי מהארון בתור נער, אנשים היו בשוק. "אבל אתה בכלל לא נראה!" הייתה התגובה הנפוצה ביותר. למעשה, לרוב מוחלט של חברי ההומואים אין שום מאפיין חיצוני שיכול להסגיר אותם.
מהצד השני, יש לי לא מעט חברים סטרייטים למהדרין עם דיבור נשי, תנועות גוף נשיות, והם אפילו מעדיפים לקרוא ספרים מאשר לצאת לכדורסל עם החבר'ה, ר"ל. עם זאת, אין בהם ולו מ"מ של משיכה לבני מינם.
ב.
באופן כללי, נשמע שזכית להכיר אדם שמאוד מחובר לרגשות שלו, ואין בזה שום דבר רע. לכל אדם יש חברים טובים שהוא מתרגש לפגוש אותם, ואולי זה נראה לך מוזר מכיוון שיש הרבה גברים שלא אוהבים לדבר על הרגשות שלהם. אין צורך לציין שלא כל התרגשות היא התרגשות רומנטית או מינית (ובכל זאת, הנה ציינתי זאת...).
האמת היא, שהמסקנה שלי הפוכה לחלוטין: אם הייתה לו התרגשות רומנטית או מינית כלפי אדם אחר, הוא לא היה מספר לך זאת (ולא משנה אם זה כלפי בחור או בחורה). אם הוא מספר לך בביטחון על הרגשות שלו, סימן שהוא יודע בוודאות שאת לא צריכה להרגיש מאוימת מהם.
ג.
כשאתה נמצא במסגרת כלשהי, למשל צבא או ישיבה וכו', אז רק כאשר אתה לבד עם חבר אתה יכול באמת לדבר אתו. בבית המדרש לא מדברים על זכרונות מצחיקים מבית הספר היסודי, ובאימון צבאי לא מדברים על קבוצת הכדורגל שאוהדים. נשמע לי מאוד הגיוני שהוא נהנה להיות לבד עם חברים, ולקבל זמן איכות איתם.
ד.
אם זה כל כך מטריד אותך, לדעתי אין מנוס מלשאול אותו בצורה ישירה. לא להסתמך על רמזים או על חיתוך הדיבור. פשוט לשאול.
ה.
ואם בכל זאת תגלי שהוא נמשך לגברים, אז...?
יש יותר גברים (ונשים) ביסקסואלים מאשר הומואים (ולסביות). השאלה היא האם לדעתך, ממה שאת מרגישה כשאתם נמצאים ביחד, הוא מתחבר אלייך כמו שהיית מצפה מגבר להתחבר אלייך. ברגשות, בהתרגשות, במשיכה, בעניין, בכל דבר.
אני לא אכחיש, להיות ביסקסואל נשוי זה אתגר (וגם להיות בן/ת זוג של אחד/ת כזה). אבל אם כל כך טוב לך ביחד אתו, אז תעשי שיקול האם חיים לצידו שווים את האתגר הזה (מניסיון של אשתי - כן, היא לרגע לא מתחרטת על כך שבחרה להתחתן אתי).
הלוואי שהיינו יכולים לייצר את בני הזוג שלנו במעבדה, להתאים אותם אחד לאחד לכל הדרישות שלנו, וכך היינו מקבלים את "בן הזוג המושלם". במציאות זה לא ככה. נשים רבות מתלוננות על כך שבן הזוג לא מדבר בכלל על רגשות, זה באמת מפריע להן. האם זה אומר שהן היו מחליפות אותו? לא.
בכל נישואין יש אתגר (להפוך שניים לאחד זה לא פשוט), וצריך פשוט לשקול את היתרונות אל מול החסרונות של כל שידוך.
כל זה רלוונטי רק אם תגלי שהוא אכן נמשך לגברים, וכאמור - כלל לא השתכנעתי שזה המצב.
ו.
הדיבור שלו מגעיל אותך? למה?
האם רק בגלל הסטיגמה לפיה זה דיבור של גברים הומואים, והדיבור הזה מייצג אצלך תרבות שאת לא רוצה להכניס לביתך?
באופן כללי, לא טוב להיגעל ממשהו אצל בן אדם שרוצים להתחתן אתו, במיוחד אם זה גורם ממש לרתיעה.
לדעתי כדאי לך לברר עם עצמך למה זה כל כך מרתיע אותך, האם את יכולה לטפל בתחושה הזאת, ואם לא - האם כדאי להמשיך (יתרונות וחסרונות וכו').