שאלה רגישה.אנונימי בלנ"ו
יוצאת עם מישהו חודשיים.. הקשר שלנו עף בקטע חיובי. אבל....
מתלבטת אם הוא נמשך לבנים.
היו כל מני מקרים שהוא סיפר לי על חברים שלו וזה הרגיש לי שזה חוצה תגבול הנורמטבי... כמו שהוא מתרגש לראות אותם שיש כאלו שהוא אוהב להיות איתם לבד.
עוד משוו זה הדיבור שלו פעם הוא אמר לי חצי בצחוק שמעניין מה היה קורה אם היה לו שיער פזור... נחרדתי אבל שתקתי כי כאילו לא הבנתי מה נסגר איתו ומה עוברר..
הבחור מגיע מחברה דוסית ורוב היום שלו זה עם בנים ככה שיש תאוריות שמסבירות את התופעה.. לא באה להכליל ולא כלום
בקצרצר.. אנלא רגועה ו...כזה..לאיודעת מפחיד אותי..
לאיודעת להסביר וגם לא נעים לי לומר לו משהו בנידון
עוד משהו-הוא מדבר קצת בשפה נשית וזה מגעיל אותי...
שאלה קשהצהרים
נראלי שבסוף בסוף לא תוכלי לפתור את השאלה בלי לדבר על זה. אין לי מושג איך שואלים דבר כזה אבל לכאורה אין אופציה אחרת לדעת...
יאו איך לשאול את זה?! אולי לברר בעקיפין?אנונימי בלנ"ו
אם טוב לכם, באמת,חדשכאן
תוכלי לשאול באופן ישיר.
את לא צריכה להסביר מאיפה החששות שלך. פשוט להגיד שזה איזה משהו שמטריד אותך באופן כללי, לא משהו מיוחד אצלנו. וירגיע אותך. תראי איך מתפתחת השיחה, אולי אפילו יוכל להסביר את עצמו באופן יותר טוב.
בהצלחה!
אתה לא חושב שזה יכול לפגוע בו?צהרים
אני חושב שהיא יכולה לעשות את זהחדשכאן
באופן שלא יפגע בו אישית.
איך בדיוק?!?אנונימי בלנ"ו
שזה חשש כללי שלך ולא משהו אישיחדשכאן
תוך כדי להוסיף שאת פשוט רוצה שיגיע אותך כי יש כל מיני סיפורים וכאלה.
זה בהנחה שיש לכם תקשורת טובה.
הבינותי... צריך כמויות של רגישות לזהאנונימי בלנ"ו
אררר
כמו שכתבתי למטה, ככה הוא בטוח לא יספרפשוט אני..

כשבחורה אומרת לבחור "בבקשה תרגיע אותי, אתה נמשך לגברים?", הבחור אומר לעצמו בראש "אם אני אומר עכשיו שכן - הסיפור הזה נגמר".

צריך לשאול בצורה נייטרלית, בלי להביע חשש מהתשובה, ובטח לא לגרום לו להרגיש שהוא צריך להתבייש בעצמו אם התשובה חיובית. אחרת, אין סיכוי שהתשובה תהיה חיובית, אפילו אם הוא כן נמשך לגברים.

תודה תודה! אבלל. מי אמר שהוא יגיד את האמת?אנונימי בלנ"ו
סורי.. למה שהוא יגיד? אם הוא רוצה אותי הוא יכול לבלף... ואז איזה יום יהיה נמאס לו וזה יתפוצץ?!
עכשיו תגידו לי שהעניין זה אמון וכל הדבר הזה.
אבל באמת שמאיפה אני יכולה לדעת בכלל?!?!
ואני שואל,חדשכאן
באמת מאיפה את יכולה לדעת?
לגבי כל בחור.
אולי הוא רק עושה הצגה שתראה שהוא גבר כי הוא רוצה אותך?

ולמה בכלל הוא רוצה אותך?
נכון... (מפחיד משהו) אבל אהמאנונימי בלנ"ו
שיש נורות אדומות זה כבר חוכמה לדעת לעשות איתם משהו...
באמת כל אחד יכול להתחתן מאיזה מניעים פנימיים שהוא רוצה.. מה שנקרא "ה' יראה ללבב" אחרי שאדע שעשיתי את כל ההשתדלות מבחינתי אז גם אם חס ושלום אטעה אני יוכל להסתכל על עצמי ולהכיל את עצמי
אז בנים למה באמת אתם רוצים בנות?!!אנונימי בלנ"ו
יש שלל סיבות... ובלה בלה. בטח זה מה שתענו
חח מאותה סיבה שאת רוצה בנים! ⁦חדשכאן
תשובה כללית ומתחמקת (פטיש) אבל העלת לי חיוך והקלה אז תודהאנונימי בלנ"ו
תשובה אמיתית!חדשכאן
איזו עוד תשובה אפשר לענות? 🤔
שיש ויש... יש בנים שמתחתנים כי ויש כיאנונימי בלנ"ו
כולם מתחתנים עם בנותחדשכאן
כי הם רוצים בנות
נו ואז מה השאלה זה אם הם רוצים ואין להם מידות טובות או שישאנונימי בלנ"ו
גמאני רוצה שוקולד נפלא
עכשיו... איך שאני יאכל אותו וכולי וכולי זה ה-עניין..
ואי סלח לי שאני משווה לשוקולד זה מה שעלה לי אז לא להיתקע על זה

אנחנו בני אדם אז אנחנו רוצים להתחתן טבעי לגמרי....
אני משווה תאוכל להתנהגות אם זה לא היה ברוראנונימי בלנ"ו
?!אנונימי בלנ"ו
כל אחד וכל אחת רוצים להתחתן יש?!..
עכשיו, לכל אחד יש סיבות פנימיות שמניעות אותו לזה...
רק שהוא לא מודע להן ורק שמבררים טוב טוב מבינים.. ולפעמים זה קורה רק אחרי שמתחתנים אם לא עובדים על זה קודם..
בקיצורר.. זה נפלא זה מקסים
אבל כמו שדיברנו... לא יודעים למה הבןאדם שמולנו רוצה להתחתן איתנו ורק כשיש אמון וקשר טוב אפשר להיות קצת יותר בטוחים...
אבל זה לא קשור לשרשור..חדשכאן
@חופשיה לנפשי היא רוצה לדעת למה להתחתן..
מה? תקשיב אתה לא בשירשור הנכון... אני פתחתי תשירשור הזה!אנונימי בלנ"ו
אחח בנים!אנונימי בלנ"ו
עזוב אני עמוקה ומתפלספת של החיים אנונימי בלנ"ו
ואני האדם הנכון להסביר את זהחופשיה לנפשי
מי אם לא את?!חדשכאן
מישהו שמעוניין?חופשיה לנפשי
או כי הם רוצים ילדים...שומעים?
סליחה אבל זה נכתב ברצינות...שומעים?
מבינה את הדאגה שלך.
מכירה מקרה כזה...
אין לי עצות מעשיות
בהצלחה
ברור שברצינות! הכל טוב אחות!אנונימי בלנ"ו
כתבתי "סליחה" כי זה מצער אותישומעים?
לא בתור כעס עליך שהגבת לי בציניות לכאורה (הבנתי שלא)
לקח לי זמן להבין את התגובה שלך.. חחחח
מאחלת לך הרבה בהירות הדרך והצלחה!!
כן כן הבנתי.. קראתי את זה זה בטון של עין טובה ב"האנונימי בלנ"ו
תודה כפרוש!😚
אני חושב שבאופן כללי את אמורה להרגיש ביטחוןחדשכאן
עם הבחור שאת רוצה להתחתן איתו. שאת מרגישה שאת יכולה לסמוך עליו, שאת מרגישה שיש ביניכם אמון.
האם אפשר לחשוש לכל מיני מקרין מוזרים? בהחלט. שערי חששות לא ננעלו
אבל בהחלט אפשר להגיע לרמה מסויימת של ביטחון שזה באמת חשש רחוק יותר ולא ממש מוחשי
צודק בהחלט..אנונימי בלנ"ו
צודקתקל"תאחרונה
לכן אני הייתי מבררת עם צד שלישי
אין לי תשובה חד משמעית לומר לך.יהודי פשוט.
אבל אני יכול לומר לך שהשפה שלי עם חברים טובים היא הכי אוהבת בעולם, הווי אומר שלחברים טובים מאוד שלי אני לפעמים קורא אהובי (דוגמא, עונה לטלפון כן אהובי מה קורה?) אז אל תתפסי דווקא על מילים..כי זה נפוץ.
אם כל ההתנהגות היא כזאת אז אולי זה יותר מעורר צורך בבדיקה של הדברים.
טוב אז ככהאנונימי בלנ"ו
בקשר לשפה זה מדהים אותי שבנים אוהבים ואכפתים אחד לשני. ממש.. עושה לי תיום אם אני מגזימה.. כי.... ואהבת לרעך כמוך מתחיל בדיוק ביחס הלכאורה קטן הזה של האנשים שקרובים-היינו: חברים בגיל הזה.. וכולי וכולי...
אז שלא יצא מכאן שצריך להסתייג, טוב שדייקת..

ובאמת, אצטרך לברר את הנקודה כי זה יותר מזה
חח אל תדאגי גם אם היה נשמע שצריך להסתייג זה לא היה משפיע עלייהודי פשוט.
אני שמח מאוד שאני ככה.. לא ברור לי למה צריך לפחד להביע אהבה לחבר.
יופי מצויין.. פשוט אני דיברתי כשזה בקטע מוגזםאנונימי בלנ"ו
כי תיוגים לצערנוחופשיה לנפשי
תוהה מה מהדיבור על חברים גורם לך לחשוב שזה ככהחופשיה לנפשי
(הייתה לי שיחה בנושא עם חבר שלי אגב, זה שאוהבים חברים מאוד זה לא אומר כלום)
לא נשמע שזה עצם הדיבור האוהב על חבריםמדרשיסטית20

אלא המנגינה. אני מניחה שזה וייב שלם, ולא רק המילים בהם הוא משתמש.

@אנונימי בלנ"ו אין לי משהו מחכים להגיד, רק שלאורך כל הדרך אל תתעלמי מהאינטואיציה שלך!!! היא קריטית מאוד. בעיקר בנושאים כאלה. בהצלחה יקרה, נשמע לא כיף 😅

אני חושבת שאני מבינה על מה מדוברחופשיה לנפשי
בדיוק על זה דיברתי עם חבר שלי
כן? שתפי אם תרציאנונימי בלנ"ו
אני הייתי כזאת תקופה לא קצרה מול אחת החברות שליחופשיה לנפשי
אני יודעת שלו עצמו היה קשר מאוד מאוד חזק עם חבר מהישיבה הקטנה(כן, ברמה שקראו להם הומואים)
דיברנו גם על זה שיכול להיות קראש קטן גם על בני המין שלך בלי ששמים לב לזה.
לא כלכך מבינה. מה את בעצם אומרת?אנונימי בלנ"ו
מה שאני אומרת זה שאדם יכול לדבר על החברים שלוחופשיה לנפשי
בהתלהבות ובאהבה שנשמעת לנו מוזרה אבל זה לא אומר כלום לגבי הנטייה שלו.
ומסכימה עם זה
יש פה נושאים לבירור באמת - לקראת נישואין וזוגיות
אהה...אנונימי בלנ"ו
והפריע לך שככה קיטלגו אותך?
יש בזה משהו נכון?

וגם אישה לאישה זה בהחלט גם כן בעיה
אה אז לא קטלגו אותי, לא יודעת אם שמו לב לזה בכללחופשיה לנפשי
במפעל שעבדתי בו שאלו גם אותי וגם את חברה שלי אם אני לסבית, לא הפריע לי(אני לא עד כמה שידוע לי)
רגש חזק≠משיכה מינית
תודה מותק אחת!אנונימי בלנ"ו
בעיקר כי הרגיש לי שזה מוגזםאנונימי בלנ"ו
מממ🤔מזמור לאל ידי
אינלי ממש עדיין מחשבה בעניין
רק לומר שבן רגיש או אחד שנמשך לתחום
האומנותי- ממש לא הופך אותו להומו.

ואני ההוכחה החיה לכך

בכל מקרה- אם יהיה לי משהו יותר מחכים להגיד
אכתוב בהמשך.

שיהיה בהצלחה🙏
תודה רבה!אנונימי בלנ"ו
תגידי לונוגע, לא נוגע
"וואלה סמוטריץ' הזה נראה טוב, אה?"
ותראי האם התגובה צוננת או חמה
התשובה לא תלמד אותך כלום פשוט אני..

תגובה מתלהבת = אני נמשך אליו / אני אוהב את הדעות ההומופוביות שלו.

תגובה צוננת = אני בכלל סטרייט מאיפה לי איך הוא נראה / אני עד היום לא סולח לו על מצעד הבהמות.

כלומר בכל מקרה, התשובה תמיד תוכל להתפרש לשני הפכים.

יש פה נושאים לבירור באמתהיום הוא היום
אין לי עצה ככ חוץ מלתת לקשר עוד זמן להתברר ולא להתקדם לאירוסים לפני שהחשש הזה נבדק.

אכן. לגמרי בדעה שלך.אנונימי בלנ"ו
שאלה רגישהענווה1

לא ראיתי משהו מאוד מחשיד במה שכתבת, אבל לא הייתי אומר לך להתעלם מהחשש שלך. 

את אומרת שהוא מדבר קצת בשפה נשית. נכון שזה מעלה קצת שאלות, אבל ממש לא מכריח שהוא נמשך לגברים. נשמע שהוא אחד שמחובר לצדדים הרגשיים שלו, וזה גורם לו לדבר בסגנון דיבור יותר נשי, אבל זה לא מעיד בהכרח שהוא נמשך לגברים. 

למשל מה שהוא אמר שהוא מתרגש לראות את החברים שלו, לא נשמע לי מאוד מוזר. נכון שבנים בדרך כלל פחות מתבטאים בצורה כזאת, ובדרך כלל בנות מדברות בסגנון כזה. הרי אני מאמין שאם חברה שלך הייתה אומרת לך שהיא מתרגשת לראות אותך, לא היית נותנת לזה פירוש שהיא אולי נמשכת אלייך, כי זה מצוי אצל בנות סגנון דיבור כזה. בעוד בנים בדרך כלל יגידו משהו בסגנון - ממש כיף לי לראות את החברים, ופחות יגידו אני מתרגש לראות אותם. אבל זה לא מכריח שהוא נמשך לגברים, אולי הוא פשוט מחובר מאוד לרגש, ובגלל זה הוא מתבטא בשפה יותר נשית. 

וזה שהוא אוהב להיות איתם לבד. אני לא ממש יודע למה הוא התכוון כאן, וגם אני לא יודע למה את ראית באמירה הזאת כמשהו מחשיד. אני סתם חשבתי שכיף לו לבלות עם החברים הקרובים לבד, או לדבר איתם אחד על אחד, שזה נשמע נורמלי לגמרי.

והקטע עם השיער פזור, אולי זו הייתה סתם בדיחה לא מצחיקה, או סקרנות איך זה מרגיש. זה לא בהכרח מעיד על כלום. 

אני לא שולל את האפשרות שהוא אכן התכוון למשהו מעבר בכל האמירות האלה. לא הייתי אומר לך לבטל את החששות שלך. יכול להיות שאת מרגישה משהו נכון. וכדאי שתבררי את החששות האלה. אל תתחתני איתו מתוך חששות כאלה.

אני לא יודע מה לייעץ לך באופן פרקטי. אין לי מושג איך אפשר לברר דבר כזה. 
יש לפעמים סימנים שאפשר אולי לראות, כמו האם הוא מתרגש ממך, מביט בך במבט מאוהב. אלו סימנים של התאהבות, שמכריחים שהוא גם נמשך אלייך. אך עדיין גם אם אין את הסימנים האלה, גם אם אין התאהבות, עדיין יכול להיות שהוא אוהב ונמשך, כי לא תמיד אהבה מתבטאת גם בהתאהבות...

בכללי הייתי חושב שמישהו שנמשך לבנים, היה מנסה להסתיר את זה, והיה מתרחק מכל אמירה שאפשר לפרש אותה ככה. בטח אם הוא מנסה להתחתן עם אישה, הוא לא היה רוצה שהיא תחשוד. אך מצד שני יכול להיות שהסגנון הזה טבוע בו, שהוא אפילו לא שם לב שזה מחשיד, וגם אם הוא אכן נמשך לבנים, הוא לא יודע להסתיר את זה. 

אני מקווה שתגלי בסוף שהוא לא נמשך לבנים, והכל בסדר איתו. קצת מחרידה אותי המחשבה שמישהו או מישהי ינסו להתחתן עם בני המין השני מבלי שהם נמשכים אליהם, ומבלי לגלות כלום על כך. זו ממש רמאות וגניבת דעת. 

רק לגבי הפסקה האחרונה: יכול להיות שמישהו נמשך *גם* לבניםחופשיה לנפשי
(צריך לספר לדעתי) זה לא אומר שהוא לא נמשך אליה או לבנות מסוימות
תודה רבה רבה!אנונימי בלנ"ו
היי.. מקווה שעניתי מספיק רגיש(:מיונז

דבר ראשון, אני כותבת את דעתי. אני לא מטפלת או בנאדם מוסמך בשום צורה. אם זה ממשיך להציק, מציעה בהחלט להיעזר בבנאדם מקצועי. יכול לעזור לעשות סדר ושקט. 

א. איזה כיף שיש קשר טוב!!

ב. את אלופה שאת מקשיבה ללב שלך. לא להתארס עד שהלב שלך לא שקט.

ג. לא חושבת שהייתי מתרגשת ספציפית מהאמירות על השיער וכו.. יכול להיות שבגלל החשש שיש לך בראש אז כל דבר הכי קטן מקפיץ לך את זה...  (לגיטימי לגמרי שזה מה שקורה, רק אומרת שהגיוני שחלק מהמחשבות שעולות לא בהכרח קשורות)

ד. לא יודעת מה הרמה הדתית שלכם ומה רמת השיח מבחינת הרגשות.. אבל לדעתי בחודשיים יכול להתפתח רגש.. אפשר לראות אם קצת קשה לשמור נגיעה או לא, אם יש רצון לגעת..  לפעמים כשנהיה קשה אז הזוג מעלה את זה לשיחה ביניהם.. 

לפעמים נושא הרגש עולה לאו דווקא כשקשה לשמור נגיעה, אלא בשיחות סטייל 'יחסינו לאן', אז מדברים על איפה כל אחד נמצא מבחינת הרגש שלו..

זו שיחה לגיטימית לגמרי וזו יכולה להיות אחלה הזדמנות לדעתי.

ה. אם סעיף ד' לא עובד או לא רלוונטי אז אפשר לנסות לעשות שיחה דוגרית וכנה.

יכול להיות שהיא קצת תיפגע וזה יהיה באמת לא נעים, אבל, אני חושבת שבקשר לא כל השיחות זה לאבי דאבי, ויש פה עניין רציני שיושב עלייך והדרך היחידה לפתור את זה זה מולו כנראה, ואם יש תקשורת טובה, הקשר יכול לעמוד בזה.

מה לעשות בשיחה? אולי לא לדבר דווקא על נטיה מינית, אלא באופן כללי להעלות את זה שיש מלא מקרים שלא מספרים אחד לשני דברים וזה מפחיד אותך ולכן את מרגישה הכרח בנפש לוודא איתו אם יש לו איזה משהו שהוא לא אמר לך עד היום.. 

או לספר על חברה שאת מכירה שסיפרו לה רק אחרי מלא זמן איזה משהו ולומר על עצמך שאת היית רוצה לדעת לפני כי אחרת היית מרגישה רמאות.. לנסות 'לסובב' את העניין ולהעלותו בצורה חכמה ורגישה, בלי להעלות דווקא את הנושא של נטיות..

מקווה שעזרתי קצת או נתתי כיוון מחשבה. 

בהצלחה גדולה!

רעיונות טובים! תודה רבה❤אנונימי בלנ"ו
מסכים עם המהות, אבל יש לי הערה אחת...פשוט אני..

בקשר לסעיף האחרון,

שימי לב שבכל הדרכים שהצעת לדבר על זה - יש כאן צד "חוקר" וצד "נחקר", ואפילו אם הבחור נמשך לגברים - לגרום לו להבין שהבחורה תברח ממנו אם הוא יודה, זאת לא הדרך לגרום לו לספר...

"וואי יש לי חברה שיצאה עם מישהו, ורק אחרי 3 חודשים הוא סיפר לה ש-XXX... איזו מסכנה..."

האם אני רוצה שהחברה שלי תהיה מסכנה? האם אני רוצה שהיא תרגיש שרימיתי אותה עד היום? האם אחרי המילים האלה, יש ספק מה היא תעשה אם אספר לה את הסוד שלי?

לדעתי, הדרך הכי טובה היא פשוט להיות דוגרי. לשאול בצורה ישירה. לא צריך לשקר לפני זה (ולהגיד למשל "אל תדאג, אתה יכול לספר לי, זה בכלל לא מפריע לי"), וגם לא להגיד את ההפך ("אם התשובה היא כן אז אני קמה והולכת"). פשוט לשאול בצורה ישירה, תוך כדי דייט כיף וזורם, תוך כדי שהלב פתוח והנפש חפצה.

האם יכול להיות שהוא יכחיש למרות שהוא כן נמשך לגברים?

בוודאי.

אבל לדעתי, בכל השיטות האחרות, הסיכוי שהוא יספר את האמת נמוך עוד יותר.

אף אחד פה לא באמת ידע להגיד לך אם הוא כך או לאתפוחית 1
אבל באמת הכי טוב לבדוק
בהצלחה יקרה
נכון. תודהאנונימי בלנ"ו
אינטואיציהמחפשת111

תקשיבי לבטן שלך ותנסי לבדוק מעוד כיוונים האם החששות שלך נכונים 

...כבר לא ישיבישער

"הוא מדבר קצת בשפה נשית וזה מגעיל אותי" - זאת נקודה שצריך להמשיך לשים לב אליה ללא קשר לשאלה האם הוא נמשך לבנים או לא. אם משהו בדבורו דוחה או מגעיל יש כאן בעיה רצינית.

לעצם הדברים - ההתמקדות צריכה להיות יותר בהאם הוא נמשך אלייך ולא האם הוא נמשך לבנים. 

כיום יודעים שהמשיכה המינית איננה בינארית - או לגברים או לנשים. אלא היא ספקטרום שלם שרוב האנשים נמצאים איפשהו באמצע ורק מעטים נמצאים בקצה ב 100 אחוז ונמשכים רק למין השני.

לכן, מה שחשוב זה האם וכמה הוא נמשך אלייך. דבר כזה ניתן כמדומני (לא מדבר מניסיון) להרגיש ולהבחין בדיבורים, מבטים, מחוות, קושי בשמירת נגיעה וכו'

@פשוט אני.. אולי תוכל לענות ולעזור (מקווה שזה בסדר לתייג אותך)

האם זה בסדר לתייג אותי?פשוט אני..

הבעיה היא לא התיוג, אלא זה שאף אחד עד עכשיו לא תייג!

כי רוב האנשים לא חשבו שזה העניין פה..חדשכאן
אבל כנראה בהחלט יש לך מה לתרום 🙂
תודה לך! אנסה לענות על השאלה בקשר למגעילאנונימי בלנ"ו
כשזה יותר מדי נשי מגבר זה משהו שאני לא רגילה אליו כי אבא שלי ואחים שלי ממש לא כאלה...
הם גברים... פחות רגשות...
בנות הכי רוצות בעולם מישו רגיש (טוב אני לפחות)
אבל כנראה זה מרתיע אותי ומפחיד כי אני לא רגילה לזה... זה דוחה אותי כי זה חדש לי ולא יודעת איך להתייחס לזה... וואע.. מקווה שהובן
אמנם אני לא אובייקטיבי, אך אני מקווה שהידע והניסיון יפצופשוט אני..

שלום לך אנונימית יקרה,

אנסה לענות בנקודות בהתאם למה שעולה בראשי:

א.

אי אפשר לדעת אם אדם מסוים נמשך לגברים לפי דיבור נשי. 

לא לפעמים, לא אולי, לא מדי פעם.

אי אפשר, נקודה.

בכל פעם שיצאתי מהארון בתור נער, אנשים היו בשוק. "אבל אתה בכלל לא נראה!" הייתה התגובה הנפוצה ביותר. למעשה, לרוב מוחלט של חברי ההומואים אין שום מאפיין חיצוני שיכול להסגיר אותם.

מהצד השני, יש לי לא מעט חברים סטרייטים למהדרין עם דיבור נשי, תנועות גוף נשיות, והם אפילו מעדיפים לקרוא ספרים מאשר לצאת לכדורסל עם החבר'ה, ר"ל. עם זאת, אין בהם ולו מ"מ של משיכה לבני מינם.

ב. 

באופן כללי, נשמע שזכית להכיר אדם שמאוד מחובר לרגשות שלו, ואין בזה שום דבר רע. לכל אדם יש חברים טובים שהוא מתרגש לפגוש אותם, ואולי זה נראה לך מוזר מכיוון שיש הרבה גברים שלא אוהבים לדבר על הרגשות שלהם. אין צורך לציין שלא כל התרגשות היא התרגשות רומנטית או מינית (ובכל זאת, הנה ציינתי זאת...).

האמת היא, שהמסקנה שלי הפוכה לחלוטין: אם הייתה לו התרגשות רומנטית או מינית כלפי אדם אחר, הוא לא היה מספר לך זאת (ולא משנה אם זה כלפי בחור או בחורה). אם הוא מספר לך בביטחון על הרגשות שלו, סימן שהוא יודע בוודאות שאת לא צריכה להרגיש מאוימת מהם.

ג.

כשאתה נמצא במסגרת כלשהי, למשל צבא או ישיבה וכו', אז רק כאשר אתה לבד עם חבר אתה יכול באמת לדבר אתו. בבית המדרש לא מדברים על זכרונות מצחיקים מבית הספר היסודי, ובאימון צבאי לא מדברים על קבוצת הכדורגל שאוהדים. נשמע לי מאוד הגיוני שהוא נהנה להיות לבד עם חברים, ולקבל זמן איכות איתם. 

ד.

אם זה כל כך מטריד אותך, לדעתי אין מנוס מלשאול אותו בצורה ישירה. לא להסתמך על רמזים או על חיתוך הדיבור. פשוט לשאול. 

ה.

ואם בכל זאת תגלי שהוא נמשך לגברים, אז...?

יש יותר גברים (ונשים) ביסקסואלים מאשר הומואים (ולסביות). השאלה היא האם לדעתך, ממה שאת מרגישה כשאתם נמצאים ביחד, הוא מתחבר אלייך כמו שהיית מצפה מגבר להתחבר אלייך. ברגשות, בהתרגשות, במשיכה, בעניין, בכל דבר. 

אני לא אכחיש, להיות ביסקסואל נשוי זה אתגר (וגם להיות בן/ת זוג של אחד/ת כזה). אבל אם כל כך טוב לך ביחד אתו, אז תעשי שיקול האם חיים לצידו שווים את האתגר הזה (מניסיון של אשתי - כן, היא לרגע לא מתחרטת על כך שבחרה להתחתן אתי). 

הלוואי שהיינו יכולים לייצר את בני הזוג שלנו במעבדה, להתאים אותם אחד לאחד לכל הדרישות שלנו, וכך היינו מקבלים את "בן הזוג המושלם". במציאות זה לא ככה. נשים רבות מתלוננות על כך שבן הזוג לא מדבר בכלל על רגשות, זה באמת מפריע להן. האם זה אומר שהן היו מחליפות אותו? לא. 

בכל נישואין יש אתגר (להפוך שניים לאחד זה לא פשוט), וצריך פשוט לשקול את היתרונות אל מול החסרונות של כל שידוך.

כל זה רלוונטי רק אם תגלי שהוא אכן נמשך לגברים, וכאמור - כלל לא השתכנעתי שזה המצב.

ו. 

הדיבור שלו מגעיל אותך? למה?

האם רק בגלל הסטיגמה לפיה זה דיבור של גברים הומואים, והדיבור הזה מייצג אצלך תרבות שאת לא רוצה להכניס לביתך?

באופן כללי, לא טוב להיגעל ממשהו אצל בן אדם שרוצים להתחתן אתו, במיוחד אם זה גורם ממש לרתיעה. 

לדעתי כדאי לך לברר עם עצמך למה זה כל כך מרתיע אותך, האם את יכולה לטפל בתחושה הזאת, ואם לא - האם כדאי להמשיך (יתרונות וחסרונות וכו').

וואו. אני כל כך שמח שתייגתי אותך✌כבר לא ישיבישער

וואו וואו עשית לי סדר.... תודה רבה!!אנונימי בלנ"ו
אני לא רוצה מישהו עם כל מני הגדרות...
באמת אצטרך לברר עם עצמי נקודות..
בשמחה!פשוט אני..

תוכלי בבקשה להסביר את המשפט הראשון?

כןאנונימי בלנ"ו
מתכוונת שאני לא רוצה מישהו עם הגדרות "ביסקסואל"/ אנערף..
אני לא חלק מהדיבורים האלה. סליחה אם זה יתפרש כקשה למישו אין לי כוונה לפגוע זה פשוט רחוק מהדרך שאני חלק ממנה אין אצלני דיבורים כאלה. יש מובן?
להיות ביסקסואל זו לא "דרך", לא אמונה, לא שגרה.זו פשוט מציאותפשוט אני..

של אנשים מסוימים, שהם כלל לא בחרו בה.

יש גם רבנים גדולים מאוד (וגם ראשי ישיבות) שהם ביסקסואלים, וגם סתם עמך ישראל. זה לא מעיד שום דבר על אותו אדם, ולא מעיד על איך הבית שלו ייראה.

אני לא בא לשכנע אותך להתחתן דווקא עם אדם כזה, ממש לא. גם אם תגידי שאת לא רוצה להתחתן עם מישהו כי יש לו פלולה על האף - זו זכותך המלאה. 

אם היית אומרת "אני מפחדת מהאתגר של זוגיות כזאת", זה דבר אחד.

אבל להגיד "אני לא חלק מהדיבורים האלה", כאילו מדובר בתרבות מסוימת, באיזו סצנה שמתרחשת רק במועדונים של תל אביב, כאילו אם אדם מסוים הוא ביסקסואל אז בזה הוא מתעסק כל היום וזו המהות שלו, זה פשוט חוטא לאמת.

**הכי חשוב**

אני חלילה לא מדבר על הבחור שאת עכשיו יוצאת אתו. כמו שכתבתי לך, וגם רבים אחרים כתבו, בכלל בכלל לא בטוח שהוא נמשך לגברים. 

לא זה בכלל לא כל המהות שלואנונימי בלנ"ו
אני מבינה מה שבאת לומר
ובאמת יכול להיות שפה זה לא המקרה
שמעיהפי
מה את כן רואה בו טוב?
כי להיגעל זה רגש קשה
הרבה טוב... נכון את צודקת ב1000 אחוז...אנונימי בלנ"ו
להיגעל זה גם כואב.
אנסה להמשיל משל, כשהיינו בבהי"ס אז היה כל מני ילדות.. כל אחד וההגדרה והמאפיינים המיוחדים שלה.. אז יש לי תחושה שאולי הוא מהילדים האלה שאולי לא היו פשוט בראש שלי... בסגנון וכולי... שפלות התחברתי לדרך וההתנהלות שלהם...
וואירק הי"ת.
שאלה קשה ביותר...
קודם כל שכוייח על תשומת הלב לפרטים וכו' לא כל אחת הייתה שמה לב לכל דבר כזה ועוד מקשרת ומחברת בין כולם וכו' וכו'...
חושב שמפחיד לקדם את זה כשיש לך כזה ספק אך יותר מפחיד לחתוך על עניין כזה אם חוץ מזה הכל נראה טוב, ולשאול ישירות- למרות שאני מאמין גדול בזה, פה נראה לי לא שייך בכלל... כי זה מוריד את הביטחון מאוד מאוד פוגע מאוד ואם זה נכון בוודאי שהוא לא יגיד לך כן אני נמשך לבנים...
לדעתי הכי טוב להעלות את הנושא בעקיפין, או להעלות דברים ונושאים הקשורים ולנסות לבחון כיצד מגיב וכיצד מתקבלים אצלו הדברים בין השורות ממש וכו'... ממש לשבת ולהשקיע מחשבה באיך בדיוק תצליחי לעשות זאת ואני מאמין שבעה זה מאוד מאוד יעזור לך להבין את הנקודה הזו...
בכל מקרה תמיד תמיד צריך להחדיר את האמונה בה' לדעתי ובסוף בסוף להשליך עליו ולבטוח בו כי יעשה רק טוב...
תגובה ממש מחזקת. תודה רבה לך.אנונימי בלנ"ו
ענו כאן הרבה תשובות טובות ומפורטותultracrepidam

רוצה להסויף שתיים שלש נקודות

"הוא אמר לי חצי בצחוק שמעניין מה היה קורה אם היה לו שער פזור... נחרדתי אבל שתקתי כי כאילו לא הבנתי מה נסגר איתו ומה עוברר"

מה שאני מנחש הוא: היתה סיטואציה שקשורה לשער שלך, ואז הוא ניסה להפוך את זה לנושא שיחה בלי שיביך אותך. אז הוא דיבר על עצמו, ועל איך הוא היה אם שער פזור. במקום לזרום עם הבדיחה, את שכבר שבועיים עם חששות, פרשת את זה כביטויי נשיות שלו, וכאילו כדי להגן עליו מהחששות שלך, שתקת. בזמן שלא היה כלום כי אין כלום.

כן - לקראת נישואין וזוגיות לא רוצה מישהו עם "הגדרות"

תקראי את מה שהוא כתב אחרת:

"רוב אלה שנמשכים לבני מינם, נמשכים גם לבני המין השני". ולכן אין לך מה לדאוג בקשר לשאלה אם הוא נמשך אלייך.

האם הוא נמשך לבנים - לא ברור לי למה בכלל זה מעניין, לאיזה אנשים שהוא לא נשוי אליהם הוא נמשך. הרי כך או כך, הוא יודע שהוא אמור לבטא את המשיכה כלפי אשתו בלבד. מה זה משנה כלפי מי לא?

במקרה, יש מונחים שמתארים את התופעות האלה, ובעולם המודרני זה מוגדר כ"זהות", ולכן לך זה נראה כ"הגדרות". אבל גם אם לא היתה זהות כזאת, המצב היה אותו דבר - היתה משיכה בלי "הגדרה" . יכול להיות אפילו שגם אם הוא נמשך לבנים הוא עצמו לא מודע לזה שזאת "משיכה", כי מבחינתו אם הוא נמשך לבנות לא יכול להיות שהוא נמשך לבנים. בקיצור, דווקא בגלל זה יכול להיות שעדיף לא לשאול אותו - שלא תתני לו רעיונות.

ובקיצור - לא ראיתי במה שכתבת סיבה לחשוד

גם אם יש סיבה לחשוד, החשד הוא שהוא נמשך לבנים, ולא שהוא לא נמשך אלייך (ולכן אני באופן אישי לא מבין מה הבעיה)

גם אם החשד נכון, יותר טוב יהיה להיות רגועה בקשר לנושא הזה, לפחות כאסטרטגיה

אין לזה שום משמעות של "זהות" כל עוד הוא לא חייב לזהות את עצמו כך

ואולי לכן עדיף שלא לעמת אותו בשאלה הזאת - בניגוד לעמדה של אחרים כאן

אני חולק על שתי נקודות שהעלית, אבל זה לא הנושא אז לא אנצלשפשוט אני..
בעצם אחת מהנקודות כן רלוונטיתפשוט אני..
האם הוא נמשך לבנים - לא ברור לי למה בכלל זה מעניין, לאיזה אנשים שהוא לא נשוי אליהם הוא נמשך. הרי כך או כך, הוא יודע שהוא אמור לבטא את המשיכה כלפי אשתו בלבד. מה זה משנה כלפי מי לא?

אני חושב שביסקסואל כן צריך לספר על כך לבת זוגו, מכיוון שזה לא נכון להגיד שאין לזה רלוונטיות לחיי הנישואין.
כמו שכתבתי קודם, יש בזה אתגר מסוים מצד שני בני הזוג, ואכמ''ל.
יכול להיות מצב שהוא לא מודע לזה?ultracrepidam

כלומר, הוא לא מודע לקיומה של התופעה ולכן מתעלם ממנה כ"אין לי מושג למה אני מרגיש ככה אבל אתעלם כי זה מוזר"

ואז 1 האם זה ישנה את הבעייתיות? 2 כמובן הוא לא יכול לספר על משהו שהוא לא מודע לו 3 אין כאן מישהו עם "הגדרות", כלומר עם זהות/נטיה מוגדרת ושונה

חחח זאת בדיוק הנקודה השנייהפשוט אני..
א. מה זאת אומרת ''לא מודע לקיומה של התופעה''? הוא חי בכדור הארץ בעשרים השנים האחרונות?

ב. ממילא לעיתים המצב הוא הפוך. קודם האדם מבין שהוא כזה, אחר כך הוא מבין שיש לזה שם. אין כל הכרח לדעת שיש מציאות כזאת, מקסימום מחפשים בגוגל אם יש שם למה שאתה מרגיש.

ג. איך אפשר להרגיש משיכה בלי להיות מודע לזה? עצם ההגדרה של משיכה זה רגש או רצון (להבדיל מחוסר בשקדים, למשל, שהרי ילד ששקדיו הוסרו יכול לא לשים לב כל חייו). כיצד אפשר לרצות משהו בלי לדעת שאתה רוצה אותו? איך אפשר להתעורר מינית מחברים שלך, בלי לשים לב לזה?
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfbאחרונה

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך