מה שאני לא מבין על "רפואה טבעית"בינייש פתוח

(נניח רגע בצד את ההתנגדות לחיסונים ותרופות מצילות חיים כדוגמת אנטיביוטיקה.)

1)למה הם טבעונים? ובאותו עניין, מה זה השם טבעוני?? בן אדם מטבעו מעכל בשר והוא חיוני לו ולבריאותו. אנחנו לא מעלי גרה וככה נהגו בני אדם משחר ההיסטוריה, היו ציידים לקטים. ככה הם רוצים לא? רפואה ותזונה לפי תקופת האבן...

2)איך כל זה קשור לקבלה?? מה הקשר בין התנגדות לבשר או תרופות מזיקות, אפילו אלה שלא באמת מרפאות את המחלה אלא את התסמינים (אספירין, אקמול) לבין הקבלה???

אם מגיע אדם לרפא לפי גישת הקבלה ובשיטות הללו, כאשר לא שמענו על רבנים מקובלים שמתנגדים לבשר או תרופות, לא מובן שהוא לא רופא ולא רב אלא סתם חרטטן???

לא מבין...

1. הם טוענים שאנשים לא היו אוכלים בשר.צהרים
2. יש ב'רפואה הטבעית' משהו מאד מושך כי היא הוליסטית ומחברת בין האדם לגופו ולעולם. תורת הקבלה עושה משהו דומה בעולם. היא מפתחת איזושהי ראייה שלכל דבר יש קישור לדברים אחרים.

ואגב, פוסט מאד מעניין על הרב אשרוב:
יהודה יפרח
לגבי טבעונות, זה לאו דווקא עניין קבלי. תראה ביוטיוב אתדי שרוט
ההרצאה של "אסא קיסר"
בחור שלא יודע אם לקרוא לו תלמיד חכם אבל בהחלט בקיא במקורות.

והוא מדבר על טבעונות בצורה תלמודית ומוסרית ולא קבלית וכאלה.

חלום שלי להפוך לטבעוני.

אבל אישתי מרוקאית מידי
לא דיברתי בהכרח מהנקודה הדתיתבינייש פתוח

(האמת שגם, בנוגע לאשרוב, אבל עדין נשארה קושיא מה הקשר לבין קבלה להתנגדות לתרופות וחיסונים...הוא "רופא לפי הקבלה" בכל אופן...). יש גם חילונים (אני חושב בעיקר חילונים) שתומכים ברפואה ותזונה טבעית ונגד תרופות ונגד בשר. מאיפה זה בא? ומאיפה השם טבעוני?? בן אדם מטבעו אוכל בשר...

בן אדם מטבעו לא אוכל בשרסוג'וק

רבנו בחיי בראשית ב, טו:

"לפי שכבר מנה ה' יתברך את מאכלו הזרעים והפירות, הניחו עתה בגן עדן שיהיה עובד אדמת הגן ויזרע לו שם כל מיני תבואות ויטע לו שם כל מיני פירות, כי לכך הונח שם להיות מתענג ומשתעשע כרצונו והיתה פרנסתו מעצי הגן והיה משתהו מנחלי עדן"

בשר נכנס לתזונה האנושית רק אצל נח

כל חלבון מהחי גורם (מוכח מדעית) דלקת חלשה סמויה בגוף + רעלים וחומציות שהם בסיס למחלות, ומפריע לבריאות אופטימלית

בטבע (פירות ירקות קטניות דגנים זרעים צמחים פטריות אצות וכו)

יש הכל, כולל חלבון 

וכך קורה בגאולה 

חוזרים לגן עדן לטבעונות ובריאות טבעית נצחית

נשמה בגוף נצחי כמו בגן עדן

עברו כל כך הרבה שנים שזה כבר הוטבע בטבענובינייש פתוח

בבשר יש המון חומרים חשובים, לא רק בי 12

חוץ מזה אני מדבר לאו דווקא מנקודת מבט יהודית דתית

אם תירצו תשובה אמתית רצינית אשקיעסוג'וק

מי שיהיה טבעוניבן מכיר

בזמן בית המקדש, יהיה חייב כרת כל שנה (קרבן פסח).

כוהנים לא יוכלו להיות טבעוניים, כל מי שירצה להתקרב לה' לא יוכל להיות טבעוני (קרבו שלמים, תודה).

בקיצור - לומר שבעתיד בני האדם יהיו טבעוניים זו שטות מוחלטת, ודאי לפי התורה. אל אם אתה בא לומר שהתורה תשתנה באיזשהו שלב...

תלוי איך אתה תופס את הקורבנותחמדת66

באופן כללי, ובמיוחד לעתיד לבוא (לי דווקא קשה עם דעת הרמב"ם בזה).

גם יפסיד הרבה מצוותק"ש
נכון שרק קרבן פסח בכרת - אבל בכל עליה לרגל מחוייבים להביא שלושה קרבנות - אחד עולה ושניים שלמים. שמחת יום טוב, היא באכילת השלמים.

נראה מכמה מקורות, שיש איזה שהוא עתיד שבו יקרבו רק מנחות, (וערבה לד' מנחת יהודה וירושלם). אבל זה מאוד רחוק, אחרי שהעולם כולו יתעלה.
מישהו פה לומד דף יומי בינייש פתוח

טמא שרץ יכול לזרוק את הדם?

למה לומר שבני אדם בעתיד יהיו טבעוניים זו שטות מוחלטת?די שרוט
ואיך אתה יכול לדעת?

דווקא הסימנים מראים תזוזה איטית אך בטוחה לכיוון הצמחונות לפחות.

כבר היום יש עשיה שלמה דל meat-tech שבו מכינים סטייקים מתא אחד בלבד של פרה. סטייק מתורבת קוראים לזה. בעולם כזה לא יצטרכו לשחוט חיות בכלל.

אני דווקא רואה את העולם הולך ונהיה צמחוני בעתיד. הלוואי עלי. באמת הלוואי. זה כל כך יותר מוסרי. אבל אני חלש אופי.

לגבי הכרת, אני בכלל לא בטוח שהקורבנות יהיו אותו דבר כמו פעם.
לא בקיא מספיק אבל נראה לי שלא יהיה אותו דבר.

מצרף לך את ההרצאה של אסא קיסר.

בשביל הקטע התחלתי לראותנחשון מהרחברון

לקח 54 שניות כדי להגיע לשטות הזאת 

משפט אח"כ הרמבם כותב שלמרות זאת מותר לאכול בשר

כאן הפסקתי להקשיב לשטויות שלו
זה רק חלק מהפרומו. הוא מדבר על זה בהמשך.די שרוט
אל תתעצל. זה מעניין דווקא
לא מעניין אותי שטויותנחשון מהרחברון

מי שמוציא מההקשר בפרומו יוציא גם אחכ. אל תשקר כדי שאני אראה מה שיש לך להגיד

אגב, ההקשר של הציטוט לא היה בשביל לאסור אכילה כן?די שרוט
ההקשר היה רק על הצער.

לא מזה הבחור טוען איסור אכילת בשר. רק שתדע.
יכול להיותנחשון מהרחברון
אבל מה אעשה כשאדם אומר מפורש גם אם 1000 איש יצאו מההרצאה לא מרוצים ואני אמרתי את האמת זה הכי מחזק עשיתי ושניה אח''כ מסביר שזו ההרצאה שכל יהודי חייב לשמוע אז... אני לא מבין חמה כל יהודי חייב לשמוע משהו כזה.

ואגב, מה ישכנע אותו שהוא טועה?
זה הנקודת מוצא שלי בעל וויכוח. מה ישכנע אותך שאתה טועה. אם התשובה מתחמקת מעורפלת או לא ניתנת אין מה לדון איתו

בכ''מ כתוב מפורש שלעם הארץ אסור לאכול בשר. שישאר במדרגה של עם הארץ. אני רוצה יותר מזה
לגבי הפסקה הראשונה, מה הבעיה בזה?די שרוט
כל אדם שנותן הרצאות נותן לעצמו חיזוקים כאלה.
הוא מרים לעצמו כי הוא מאמין במה שהוא אומר.
תאר לך מרצה שלא מאמין במה שהוא עצמו אומר, כמה נלעג זה יכול להשמע.

אז בעיניו זאת הרצאה שכל יהודי חייב לשמוע. זה בסדר גמור. ככה הוא משווק את זה.

לא חסרים דוגמאות של אנשים אחרים שבעיניהם ההרצאה שלהם כל יהודי/כל עורך דין/כל רואה חשבון/ כל מה שזה לא יהיה "חייב לשמוע".

לשאול מה ישכנע אותו שהוא טועה זה כמו לשאול מה ישכנע את זמיר כהן שהוא טועה. או מה ישכנע תומך/מתנגד חיסונים שהוא טועה.
אפשר לשאול את זה על כל מרצה באשר הוא.

בכל מקרה, לא רלוונטי לי, זה היה רק בשביל להבהיר נקודה שלא בטוח שהקורבנות של בית שלישי יהיו קורבנות מן החי.
אז אסבירנחשון מהרחברון
א כל מי שאומר שכולם חייבים לשמוע את ההרצאה שלו - מבלבל את השכל. לא בעצם הטיקט אלא בפועל בהרצאה. מניסיון של יותר מידי הרצאות/שיעורים כאלו.

לגבי מתנגדי חיסונים&הרב זמיר כהן. מסכים איתך ולכן אין לי מה לדון איתם. הם מקובעים מידי. ולא מתייחסים בהיגיון לטענות רציניות או למציאות.

אני מסכים שכל מרצה בטוח בעצמו השאלה היא האם יש מה לדון איתו לגבי טענותיו. אם אין משהו שיכול להיות אמת מידה שהוא טועה - אין לי מה לדון איתות זכותו להרצות. זכותי לא להתייחס למה שהוא אומר.

ולגבי הסיפא - אין מקום לטענה שלא יהיו קרבנות מן החי בבית המקדש השלישי. זאת התורה לא תהא מוחלפת.
כן יש מקום במה שמכונה אצל הראשונים עולם הבא/ימות המשיח ששם כל מציאות החיים תהיה על טבעית ואז לא יהיה קרבנות וגם לא תהיה מיתה.
אבל כל עוד אנחנו בעולם הזה זאת התורה לא תהא מוחלפת

(ואין הכוונה שבעולם הבא היא מוחלפת אלא שכשתשתנה המציאות כולה לעולם שאינו טבעי יהיו דברים שישתנו)
אני חושב שצריך להסתכל על זה אחרתדי שרוט

אני לא חושב שזה נכון לשאול את המרצה מה הוא חושב , אלא מה אתה חושב על מה שהוא אמר.

כי מבחינתו הוא עשה את הבירורים שלו ועכשיו הוא בא לשכנע אז הוא עושה הרצאות. ולך יש עכשיו את האפשרות לחלוק עליו או להסכים איתו. אם אתה חולק עליו אתה יכול לדון איתו בפרוטרוט. הוא מפרסם את האימייל שלו.

ואם אני מבין נכון את אותו בחור הוא לא בא בגישה שהתורה צריכה להשתנות, אלא הוא אומר שהתורה עצמה אומרת (או לפחות מה שהוא מסיק מהפרשנויות של מגוון הראשונים והאחרונים שהוא מביא) שבשביל לשמור כשרות צריך להיות טבעוני. לא בקטע שהתורה לא רוונטית והיא צריכה להתחלף.

לגבי ה*מה* התורה שאני מכיר ולומד אומרת אחרתנחשון מהרחברון

לפחות לגבי קרבנות בבית המקדש השלישי (שבהקשר הזה הבאת אותו)

שמעתי עוד קצת. הוא מדבר על מצב שאנחנו לא נמצאים בו. בהתעלמות מוחלטת מכך שאנחנו לא שם.

לגבי צער בעלי חיים - מה אעשה שהראשונים מאד נחרצים בעניין (מותר לצער חיות אפילו צער גדול אם זה לתועלת האדם כגון לתלוש מאווזים חיים נוצות לכתוב בהם למרות הסבל לאווז כי זה יותר כלכלי מאשר לחכות שישחטו אותו)

יש מצב אתה נותן לי דוגמא קונקרטית לכמה ראשונים כאלה?די שרוט

אני רוצה להתעמת עם הטענות בעצמי מול הטענות שהוא מביא.

כי הוא מביא מגוון די רחב של ראשונים ואחרונים.

למשל התרומת הדשן הראשון שעלה לי לראשנחשון מהרחברון

הנה דבריו בסימן קה:

אם למרוט נוצות לאווזות חיים אי דומה לגיזת כבשים או אי הוו צער בעלי חיים גם לחתוך לשון העוף כדי שידבר ואזנים וזנב מכלב כדי ליפותו נראין הדברים דאין אסור משום צער בעלי חיים אם הוא עושה לצורכיו ולתשמישיו דלא נבראו כל הבריות רק לשמש את האדם כדאיתא פרק בתרא דקידושין ותדע דבפ' ב' דב"מ חשיב פריקה צער בעלי חיים וא"כ היאך מותר לתת משא כבד על בהמתו להוליכו ממקום למקום הא איכא צער בעלי חיים וכ"ת אין הכי נמי הא אמרינן התם דרבנן דר"י הגלילי סברו דאפילו תחת משאו שאין יכול לעמוד בו חייב לפרוק וכי ברשיעי עסיקינן ואמרינן נמי פ' שמונה שרצים דאמר ר' יוסי הרוצה שיסתרס תרנגולתו יטול לכרבלתו והשתא תיפוק ליה דאסור משום צער בעלי חיים ואמרינן נמי פ' אין דורשין אמרו ליה לבן זומא מהו לסרוסי כלבא משמע הלשון דלכתחילה קבעו והשתא תוכל לומר דמשום צער בעלי חיים מותר. ואל תשיבני מהא דאמרינן פ"ק דחולין מהא דר' פנחס בן יאיר עקרינא להו איכא צער בעלי חיים דהתם לא קעבד לתשמישו וליפותו אלא כדי שלא יזיקו וההיא היזיקא לא שכיחא כ"כ דמסתמא רבינו הקדוש לא הוה מגדל מזיק בתוך ביתו כדתניא שילהי פ"ק דב"ק מנין שלא יגדל אדם כלב כו' ת"ל לא תשים דמים בביתך אלא דרבי פנחס בן יאיר מתוך רוב חסידותו הוה קפיד. ומתוך הלין ראיות הוה נראה קצת דליכא איסור בכה"ג אלא שהעולם נזהרים ונמנעים ואפשר הטעם לפי שאינו רוצה העולם [לנהוג] מדות אכזריות נגד הבריות שיראים דילמא יקבלו עונש על ככה כדאשכחן פ' הפועלים גבי רבינו הקדוש בההוא עגלא דתלא לרישה בכנפיה דרבי אמר זיל לכך נוצרת ואע"ג דהיתר גמור הוא לשחוט העגל לאכילתו אפ"ה נענש וקבל יסורין על ככה. אח"כ הגידו לי שנמצא כן בפסקי ר"י בפ"ק ועוד דליכא איסור צער בעלי חיים אא"כ דאין לו ריוח והיינו דלעיל:

(ולפני שתענה שהוא אומר בסוף שהעולם נזהרים תראה את הסיום נחרץ מאד - ליכא איסור צער בעלי חיים  אא"כ דאין לו ריווח והיינו דלעייך. שזה אומר שכשאין רווח אז יש מידת חסידות וצריך להזהר)

אם אין רווח, אז בוודאי זה איסור ולא רק מידת חסידות..אדם כל שהוא

כי אחרת, על מה בכלל נאמר איסור צער בע"ח?

והסיום רק מחזק את ה"נראה קצת דליכא איסור בכה"ג" שבאמת מן הדין אין איסור,  אבל לא דוחה את "אלא שהעולם נזהרים ונמנעים".

יש רווחנחשון מהרחברון
יותר כלכלי להרוג אפרוחים זכרים/להוביל בצפיפות. זה לא בשביל להתאכזר אלא בשביל הרווח
לא אמרתי שלא, הגבתי למשפט-אדם כל שהוא

"שזה אומר שכשאין רווח אז יש מידת חסידות וצריך להזהר"

מסכים.נחשון מהרחברון
בתעשיה אין צער סתם. הכל כלכלי
הרבה יותר מוסרי? איך בדיוק?יהודי פשוט.
אם האדם שאוכל את הפרה הזאת שומר תורה מצוות שמברך לפני האכילה ובסופה ומקיים מצוות בכח האכילה הזאת זה הדבר הכי מוסרי שיש. הוא מעלה את אותה פרה לדרגת מדבר יהודי.
ולכן באמת עדיף שאדם שהוא לא שומר תורה מצוות שלא יאכל בשר, כי הוא לא מועיל לה ואולי ההיפך.
בכל אופן זה סופר מוסרי, כל עוד מי שאוכל את זה עושה את הדברים הנ"ל.
לא מאמין בכל העניינים הקבליים האלה.די שרוט
דרגה לא דרגה, אורות, קליפות, אספקלריות......

מה יעזור שיברכו על פרה עם היא עוברת סבל בל יתואר?

אין לי התנגדות עקרונית לאכילת בשר.
יש לי התנגדות לכל התעשיה של הבשר שגורמת סבל לחיות.
זה שני דברים שונים.יהודי פשוט.
א.זכותך אחי, אמרתי את דעתי.
ב. אני יכול להבין את ההתנגדויות לתעשיית הבשר, אבל לא לעצם האכילה.
אז ההתנגדות היא לתעשיית הבשרדי שרוט

זה פשוט איום ונורא.

ראית פעם את המשאיות האלה שמעבירות תרנוגלים? זה נורא.

מפרידים את העגל שהפרה המליטה כמעט מיד אחרי הלידה למרות שהעגל מחפש את אמא שלו.

שלא לדבר על השמדת אפרוחים מטעמי מחירי שוק.

אני לא רוצה סתם לזעזע פה את הקוראים בדוגמאות נוספות אכזריות.

אני באופן אישי מפחית כמה שאני יכול באכילת בשר. בשאיפה שגם בשבת בסוף זה לא יהיה חלק מהתפריט שלי.

את זה אני יכול להבין, את עצם ההתנגדות לאכזריות של התעשייה.יהודי פשוט.
אבל לא על עצם האכילה, אני מאמין בלב שלם שכשאני אוכל בשר (במיוחד בשבת) אני מועיל לאותו תרנגול או פרה.
אגב, הנה חידוש של הרפואה הטבעיתצהרים
מנוסח יפיפהנחשון מהרחברון

זה שיטתי אצלו היכולת הזאת.בן מערבא

הוא אחד הכותבים החביבים עלי. חד וחריף מאוד. 

מסכים לגמריבינייש פתוח

וגם זהצהרים

להמשך:
חיים נבון
מוסיףבינייש פתוח

שהאוכל בסופר והמים בברז או התמי 4 קיימים בזכות טכנולוגיה ולא רק, גם הם עלולים להכיל שבבים אלקטרונים כי הם בבעלות ביל גיטס שכבר קנה את העולם לדבריהם. אז שירדו למחתרת ויחיו ביערות כמו הפרטיזנים

איי איי איי האיש פנומן......די שרוט
גם הרב וגם שנרב שהוצג כאן עולים למגרש במעמד צד אחד.מי האיש? הח"ח!

זה לא אומר שאני לא מעריך את יכולתם הדיאלקטית.
אבל או שהם לא מבינים את הפירכות הלוגיות בטענותיהם או שהם עושים את עצמם שהם אינם מבינים.
שנרב נופל עמוק לתוך הבור המוכר כטיעון איש קש, לאמור כורך בכריכה אחת את מתנגדי החיסונים ומייצר עבורם איזו טענה אחידה שאפשר להתמודד איתה כביכול בקלות. אך ודאי שאין הדבר כך, זה מתחיל אמנם באנשים שבאמת מתעלמים מהקיום מבוסס הטכנולוגיה של החברה שכולנו כיום שותפים בה, אבל מסתיים באנשים שחוששים מהמסחריות והמונופוליזם, שבוודאי קיימים במיסחור והתיעוש של הרפואה והתרופות. אפשר אולי להשיב לאנשים האלו שעליהם מוטלת החובה להציג ראיות לכוונות לא טהורות של מפתחי תרופות ומשווקיהן, ושהם חשדנים ברמה לא רציונלית, אבל אי אפשר לפטור אותם בזילזול כמי שבאופן כללי אינם רציונליים ושאין איזו זכות להעלות חששות. או כפי שהוא עצמו בעצם נסוג במידה מסויימת מכל הטיעון שהעלה, ומכיר בסופו של דבר בלשונו שלו בכך ש"צריך להמשיך את הויכוח על החיסונים, צריך להתמודד עם כל שאלה".
ולגבי הרב נבון, עם כל הכבוד לצד שהוא מציג, זו התעלמות מופגנת מהצד האחר של אותו מטבע בדיוק. כי כפי שהטכנולוגיה שהוא כל כך מתאר בהתפעמות מטפלת כלשונו ב"חיידקים ונגיפים, רעב וחיות טרף", היא גם בעצמה מזהמת מקורות מים (לעתים במידה בלתי הפיכה וחמורה מכל זיהום טבעי אי פעם, לדוגמה המים שסופקו בעיר פלינט במישיגן), מחמירה במידה עצומה סיכון להתפשטות מחוללי מחלה עקב בירוא ומגע עם בעלי חיים (קוביד, אם מישהו מכיר), ופוגעת ללא תקנה באיכותם של בדיוק אותם חיים שהאריכה וסיפקה בידם את המכשירים החביבים הניידים. אז אולי אין חזרה של הגלגל אחורה בציוויליזציה האנושית אבל עם כל הכבוד, "הקידמה" היא מחולל של תחלואה מסוג אחר לעומת אלו של מה שהרב הגדיר כ"חיים בטבע הפראי", בטח לא פתרון לכל בעיה ובטח לא נטול תופעות שליליות מתחדשות.
לקבל במה לבד ולא באמת לנהל שיח ודיון, זה אישום שבדרך כלל מטיחים במחנה הרדיקלי המיליטנטי הפרוגרסיבי, כמו כאשר יאיר גולן מסרב להשתתף בפאנלים. אבל כאן לצערי זה בדיוק מה שקורה בפוסטים זחוחים ברשתות החברתיות, או בפרסומים במסגרת "מקור ראשון" כהגיגים מהאח המבוערת, שעם כל הכבוד כפי שהראיתי כאן, אפשר בקלות להתמודד עימם ולהציג להם טענות נגד. וזה לא מועיל במיוחד שהם מאפשרים שיחשבו אותם כדוגמטיים ששולחים חד-כיוונית את חיציהם, מסובבים את גבם והולכים, ובכלל לא מוטרדים מהשאלה אם אולי החץ חוזר כלעומת שבא.

מדוייקקלמנטי
תמיד יש שני צדדים. השאלה מי צודק.צהרים
לא יודע למה כתבת שנדב שנרב מתווכח עם איש קש. (אתה עצמך נסוג מטיעון איש הקש שאתה טוען כנגדו..) הוא כותב - "זרם סמוי מרכזי", "בהרבה מקרים", "יש הרבה אנשים", "בהרבה מקרים". ספרתי ארבע פעמים שבהם הוא משייך את הפוסט לקבוצה מסוימת שלדעתו קיימת.

לגבי הרב חיים נראה שאתה מתווכח עם איש קש ולא איתו. הרב חיים לא טען שהתפתחות הטכנולוגיה היא טובה בלבד אלא שבסך הכולל הטכנולוגיה שיפרה את החיים. הוא ודאי מסכים גם להשפעות הרעות שהיא השפיעה. במאמר עצמו הוא נותן דוגמא לכך כפי שאפשר לראות במאמר המלא.

כל אחד מוזמן להתווכח איתם בתגובות אז אני לא כלכך מבין מה הבעיה. כל אחד מביע את דעתו ואחרים יכולים לכתוב פוסט בתגובה או להגיב להם. אני רוצה להאמין שהם מספיק ישרים כדי לשמוע גם את הצד החולק.
מי אמר ש"בסך הכל הכולל הטכנולוגיה שיפרה את החיים"?מי האיש? הח"ח!

אתה?
הרב?
על סמך מה החלטת שצריך לקבל את זה פשוטו כמשמעו?
מהי משמעות "החיים"?
מה המשמעות של שיפור?
מה המשמעות של ה"סך הכל הכולל"?
האם התחממות גלובלית עקב פליטת זיהום חום כתוצאה מטכנולוגיה מתקדמת מבוססת שריפת דלקים של ההומו קומבוסטנס בתקופת האנתרופוקן היא איכות חיים יותר טובה מבתקופת הקרח?
איך אתה יכול לדעת?
אולי אתה מדבר שטויות?
אולי הפילוסוף ויטגנשטיין היה צוחק לך בפנים?

ה' אמרחדשכאן
יש מהלך כלשהו אלוקי לתיקון העולם.
כנראה שזו התקדמות..
הוא דיבר איתך?מי האיש? הח"ח!

אבל עזוב, ברור שזו לא הנקודה ואתה מערב כאן עניין שאינו שייך.

אל כולנוחדשכאן
דרך ההנהגה שלו בעולם.
אפשר להקשיב ולפתוח עינים, ואפשר גם להתעלם.
לא שייך לענייננומי האיש? הח"ח!

בהחלט שייךחדשכאן
די.מי האיש? הח"ח!

תפסיק בבקשה להפריע.

אתה פשוט אומר דברים הזוייםנחשון מהרחברון

* מי אמר? המציאות. עליה בתוחלת החיים מאיזור ה30 שנה בממוצע ל80-85 שנה בממוצע.

* כמות התינוקות ששורדים לידה, על כמה תינוקות שמתו בלידה שמעת לאחרונה, לפני הטכנוחוגיה זה היה יותר מחצי מהתינוקות.

* כמות האנשים שמתו ממחלות כמו דלקת ריאות שהיתה מחלה מסוכנת ללא תרופה וכיום לוקחים אנטיביוטיקה וחיים עוד עשרות שנים בלי לזכור את זה.

* ניתוחים אורתופדים, אנשים עם פציעות ופגיעות שבעבר לא יכלו לתפקד יכולים היום לתפקד בקלות אחרי פציעות הזויות ומורכבות בזכות רנטגן סטריליזציה וניתוחים.

* פנאי, כמות הזמן שיש לאנשים המוקדשת לפנאי ולא לשרוד כי צריך לעבוד 18 שעות ביממה כדי שיהיה אוכל מאפשרת לכל אחד לבוא ולמצוא את מה שלדעתו המקום שלו בעול. זה בתורה זה בחסד זה ביצירת אמנות זה במוזיקה וזה במדע

* המדע, שעוזר לנו היום להגיע להבנה עמוקה הרבה יותר של "עין רואה ואוזן שומעת" (מצלמת ווידאו) להבין את פלאי הבריאה (פיזיקה ביולוגיה שהיום מפותחת לאין שיעור, שאל את הרמבם, ללמוד על פלאי הבריאה נחשב התעסקות במעשה בראשית המובילה ליר"ש

* הצדקה, כמות הכסף שבעולם המודרני משמש לעזרה לחלשים הן ע"י מדינות והן ע"י אנשים פרטיים היא חסרת תקדים.

* מלחמות, עקב פיתוח נשק גרעיני בפרט ונשקים עצמתיים אחרים בכלל כמות המלחמות וההרוגים בהם פחתה דרסטית. (מספיק לראות תיאורים הן מימי התנך והן ממלחמות העולם על כמויות לא נתפסות של הרוגים. אין היום דברים כאלו.כיוון שהנשקים קטלניים הרבה יותר המלחמות מתרחשות פחות (עיין ערך המלחמה הקרה) וכשהם מתרחשות זה עם כמות נמוכה בהרבה של חיילים (מלחמת יוה"כ למשל. מלחמה בכל החזיתות, המלחמה הקשה ביותר שהיתה לנו מקום המדינה ואנחנו סיימנו עם 2222 הרוגים. כל אחד הוא עולם ומלואו כמובן אבל בוא נשווה למלחמות קטנות הרבה יותר בעבר שמתו בהם עשרות אלפים)

תרגיש בנוח.מי האיש? הח"ח!

תענה לענייןנחשון מהרחברון

מה אתה מקשקש?מי האיש? הח"ח!

בדקת זיהום נהרות בעולם?
בדקת מצב ייצור חמצן מאגני יער הגשם ברצועה הטרופית?
בדקת מידבור?
בדקת התייבשות מקורות מים בארצות הים הכספי?
יש לך מושג בכלל באיזה עולם אתה חי?

אני מכיר את כל מה שאתה אומר אבל שורה תחתונהנחשון מהרחברון

היית מעדיף לחיות היום או לפני 500 שנה.

זאת השאלה.

שאלה מצוינת.מי האיש? הח"ח!

והתשובה של רוב מוחלט של אזרחי העולם היא?נחשון מהרחברון

עכשיו.

אז כן. מבחינת 99 אחוז מאזרחי העולם יש שינוי לטובה באיכות החיים (נכון יש בערך אחוז ממורמרים כמוך)

"לא תהיה אחרי..."מי האיש? הח"ח!

וגומר.
אתה רואה, יש הרבה חוכמה בתורת ישראל.

מה הקשר?נחשון מהרחברון

מי קבע מה זה איכות חיים? מי שחי.

ואם רוב ככל העולם סובר שעכשיו איכות חייו גבוהה יותר אז כן. היא גבוה יותר כי איכות חיים זה משהו סובייקטיבי.

ושוב. מה אתה היית בוחר. עכשיו או לפני 500 שנה?

במגיפת הקורונה או בדבר השחור?

כל עוד אתה מודהמי האיש? הח"ח!

שזה סובייקטיבי - אני איתך.
מודה ועוזב - ירוחם.
כמו במקרים רבים אחרים, משאיר לקורא לשפוט (אבל כדאי שהקורא ישים לב שרמת דו תחמוצת הפחמן באטמוספירה שהוא נושם עולה כרגע לכדי יותר ממה שהיתה לפני תשע מאות אלף שנות ארץ).

מה הכוונה "מודה" אני טוען שזה סובייקטיבינחשון מהרחברון

ובבדיוק לכן אין כאן את השיקול של "לא תהיה אחרי רבים לרעות"

מה כן יש? רוב מוחלט של יותר מ99 אחוז מהאוכלוסיה האנושית שטוענת בנחרצות יש שיפור משמעותי באיכות החיים. וזה התשובה לשאלה המטופשת כ"כ שלך "מי אמר" ו"מי מדד"

אז הזכרתי את איסור התורהמי האיש? הח"ח!

ואני מקווה שתזכור לקיים אותו

איזה איסור?נחשון מהרחברון

אשאל אותך באותו טון. מי קבע שאיכות החיים ירדה?

ויתרה מזאת מי שמך לקבוע שהרוב הם רעים?

ולכן מי שטוען שהאיכות חיים השתפרה צודק.נחשון מהרחברון

למה? כי זה מדד אנושי והאנושות חושבת ככה.

ומי שחושב אחרת הוא או כופר בטובה או פשוט טיפש

"מי שחושב אחרת"מי האיש? הח"ח!

לא שואל אותך ולא מחכה לאישור שלך
ועשוי לחשוב שאתה לא חכם במיוחד

כן. אתה מהאחוז העליוןם של האנשים העליוניםנחשון מהרחברון

שיודעים יותר טוב מכל העולם מכל המדענים מכל הרופאים מכווווווולם.

כל המדענים?מי האיש? הח"ח!

דיברת איתם?
אגב, האם מאות מיליוני הודים, ברזילאים, אפריקנים, מיאנמרים [שלא להזכיר את האינדיאנים, האצטקים או האבוריגינים המושמדים] חושבים שיותר "טוב"?

כל המדענים מעדיפים לחיות היום ולא לפני 500נחשון מהרחברון

שנה.

כן.

וכן.

אני בטוח שאתה צודק.מי האיש? הח"ח!

תרגיש בנוח.

אני רק אעתיק, ואשאיר לקורא לגלות מהיכן זה:

So it can come as a shock to realise that the world we hear described by travellers of previous centuries (or even previous decades) and biologists of today really did exist. The state it's in now is only the result of what we've done to it, and the mildness of the disappointment we feel when we arrive somewhere and find that it's a bit tatty is only a measure of how far our own expectations have been degraded and how little we understand what we've lost. The people who do understand what we've lost are the ones who are rushing around in a frenzy trying to save the bits that are left

בוא נשאל יותר ישיר.נחשון מהרחברון

מה הסיבה לרצות לחיות לפני 500 שנה ולא היום?

להיות עם תוחלת חיים של 30 שנה

להיות כפוף לקריזות הרצחניות של כל ראש שבט.

כל פציעה יכולה להגמר במוות מזיהום

כל דלקת ריאות מובילה למוות

כל מלחמה עשרות אחוזים מהלוחמים מ2 הצדדים מתים.

לרצות לחיות לפני חמש מאות שנה?מי האיש? הח"ח!

וזה איך בדיוק?
יש מכונת זמן?
תקשיב, חבר, אתה מסתבך יותר מדי. אנחנו חיים כאן ועכשיו. ולגבי העכשיו, קרא היטב את מה שהעתקתי בתגובתי הקודמת לעיל.

כיוון שאני לא אוהב ולא יודע אנגליתנחשון מהרחברון

ואתה טוען בצורה כ"כ נחרצת אז תעשה טובה ותתרגם.

ועכשיו לשאלתך.

לא משנה איך או האם אפשרי לעבור 500 שנה אחורה. לו הבחירה היתה בידך מה היית בוחר. זו השאלה שדרכה כל ילד יכול להבין באיזה תקופה חיים יותר טוב.

אנחנו חיים עכשיו בצורה הרבהיותר טובה ממה שחיו בעבר וזאת הודות לטכנולוגיה.

זה לגיטימי והכל שאתה לא אוהב אנגלית.מי האיש? הח"ח!

אבל אני ממליץ לקורא את השיחה הזו להתאמץ, לקרוא לבד, לתרגם לעצמו ובעיקר לגלות מהיכן זה בא (ועד כמה זה חשוב ושייך).
אני, אגב, קודם קראתי את התרגום העברי (לפני שנים רבות), אבל מקור זה גם טוב, מתנצל שאין מולי את העברית להעתיק ממנה.

למה להתאמץ?נחשון מהרחברון

אתה מנסה לטעון טענה מופרכת. חושב שיש לך מקור טוב. תביא אותו או תגיד מאיפה הוא או מבתמצות מה כתוב בו נחליט אם שווה להתאמץ

אפשר גם לא להתאמץ.מי האיש? הח"ח!

אני באמת נוטה לעשות מאמצים.
לי בדרך כלל זה מועיל.

תראה. עשיתי גוגל תרגוםנחשון מהרחברון

הבנתי את רוח הדברים

נכון. בעלי חיים נעלמו נופים נעלמו תרבויות מסוימות נכחדו (מה שקר אגב לאורך כל ההיסטוריה)

זה חשוב זה מצער זה משמעותי

אבל זה לא קשור לאיכות החיים שלנו

אנחנו כבני אדם חיים בתנאים שפעם היו דימיוניים.

היי זה דאגלס אדאמס אהובי!!די שרוט

תראה את החתימות שלי

יפה מאודמי האיש? הח"ח!

והקטע האמיתי בעיניי זה שהוא ממש עשה את המאמץ לבקר בכל המקומות האלו, כולל באינדונזיה ובסין כשזה עוד היה אתגר אחר לגמרי מעכשיו

לא קשור לענייןבן מכיר

אבל במלחמת השחרור מתו 6,000 שהיו אחוז מכלל היהודים בארץ

נכון אמרתי מאז קום המדינהנחשון מהרחברון

מה שאחוז זה המון במלחמות לפני מאתיים שנה מתו אחוזים גבוהים הרבה יותר.

ואגב גם זה היה לפני יותתר מ70 שנה עם טכנולוגיות נשק הרבה פחות מתקדמות. ככל שהנשק יותר קטלני נהרגים פחות

יש בדבריו נקודה אמיתית, לא רק הגחכה..אדם כל שהוא

בתפיסות ה'טבעיות', יש צדק מסויים, שבהתערבות במערכת מורכבת מאוד, יש סיכון גדול להשלכות לא רצויות. זה נכון לגוף האדם, למערכת האקולוגית, ולעוד תחומים.

וככל שההתערבות עדינה יותר ומשתלבת יותר בהתנהלות התקינה של המערכת, הסיכון ממנה קטן יותר. במובן הזה, חיסונים שמלמדים את מערכת ההגנה הטבעית של הגוף להגן עליו, הרבה יותר 'טבעיים' מניתוח, שחותך בבשר החי, או מאנטיביוטיקה, שהורגת בעצמה את החיידקים, ופוגעת גם בחיידקים טובים, ולא נותנת כלים לגוף להתמודדויות עתידיות.

כמובן, לפעמים אין ברירה, ויש צורך בהתערבויות אגרסיביות יותר, גם אם יש להן מחיר של נזק מסויים.

זה לא בסדר שאתה מפיץ פסוודו מדע.מי האיש? הח"ח!

אילו לא היית מתייחס לפרהיסטוריית האדם מילא, אבל עשית זאת תוך העלאת טענה על "בן אדם מטבעו", שזה נשמע כטענה על אבולוציית המין האנושי.
מערכת העיכול האנושית היא במובהק של אוכל צמחים בלבד (הרביבור), אפילו לא של אוכל כל (אומניבור) ובטח לא של אוכל בשר (קרניבור). כל ביולוג יסכים על כך אלא אם בחר לקרוא תיגר על הביולוגיה האקדמית כולה באשר היא, מרמת האנטומיה ועד לרמת המטבוליזם האנרגטי הכימי-פיסיקלי.
השיניים, הקיבה, המעי, הם של אוכל צמחים בלבד. בן אדם מטבעו ממש לא מעכל בשר והוא ממש לא חיוני לו ולבריאותו, בניגוד מוחלט למה שטענת. גרוע מכך, בניגוד לכל אוכלי הבשר אנחנו אוכלים אותו מבושל, וככזה הוא מזון רע מאוד מבחינה תזונתית. אנחנו אמנם לא מעלי גרה אבל גם מספיק אוכלי צמחים אינם כאלו, למשל קופים גדולים (גורילה, שימפנזה, בונובו).
חזור בך בבקשה מהפסוודו מדע השקרי.
אני אוכל בשר בתיאבון ובהנאה, ובטח שבבית המקדש שייבנה במהרה בימינו עוד בשנה זו אבוא להקריב קורבן (אם יתאפשר) במועדו וכהלכתו. אבל את המדע אני לא אונס לצורך טענות כזב.
אין לי בעיה שתתייחס לקיומנו כחלק מיתי יהודי בלבד של בריאת האדם כרעיון תורני, שישקף מצב שבו נדרשת אכילת בשר והיא מחויבת הלכתית (למשל במקדש או לעונג שבת ויום טוב), אפילו מול המחקר המדעי המטבולי. אבל אל תכפה על המדע לטעון טענה שמנוגדת לחלוטין ללוגיקה של הגילוי (בסגנון הפילוסופי של פופר), רק כי זה מה שנוח לך בדיון סביב האמונה.

אמנם לא חקרתי את העניין לעומקבינייש פתוח

אבל אחד מגדולי הגורו של הצמחונים עבר לאכול בשר בגלל חולשה משמעותית בגוף.

ועוד נקודה חשובה: אפשר לאכול בשר חי לחלוטין. זה מאוד לא מומלץ וממש לא טעים אבל זה קונספט שקיים במסעדות בצרפת ובבריטניה.

ותהיה בטוח שאם בהמה שניזונת מצמחים תאכל את כמויות הבשר שאני אוכל זה יזיק לה מאוד.

כל הזמן מספרים שכל הבשר מלא הורמונים ואנטיביוטיקה, או שרובו כזה בלי לספר איך לזהות את הבשר הבריא. ואז אתה מגלה שהחוק בישראל אוסר הפצה של בשר כזה. הכל קמפיין של צמחונים.

צמחונות זה לא כמו שמאלנות שיש לה צד שני. אף אחד לא מממן מחקרים כדי שנאכל בשר או שנדע את האמת

כמו פמינזים. חובה להתעסק בגברים מכים ואסור להתעסק בנשים מכות, דבר שקורה באותם מספרים, או בהתעללות בתי המשפט בגברים גרושים.

צד אחד יורה לכל הכיוונים ואסור לצד השני להגיב

אתה לא עונה לעניין.מי האיש? הח"ח!

אתה מתעסק באנקדוטות ומתחמק מהנושא.
תדבר עם עשרים ביולוגים ותחזור לכאן, לי בטח אין שום עניין להמשיך בזה לפני שתתאמץ טיפה במקום להודות על ההתחלה שבכלל לא חקרת.

ביקשת כל כך יפה שאחקור, אז הגעתי לזהבינייש פתוח
בוא נסכם שיש כאן בעיה.מי האיש? הח"ח!

אני מציג שיטה ולפיה אתה עושה את הדברים הכי רעים שאדם יכול לעשות.
אתה מתעקש ללכת באופן שיש לך את כל החופש ללכת בו, אבל מתחמק מכל בקשה שמבקשים.
אז אתה חושב שבלדד השוחי זה הסיפור, ואני חושב שזה הסיפור:
Are we humans really designed as herbivores and are our digestive systems really not designed to digest meat and flesh? - Quora
ציטוט מתשובתו של הרופא בינדרופ:
"our genus began separating their diets from the common ape some 3.5 million years ago. Obviously at this time our diet resembled the common ape and was restricted to a herbivore diet"
לא עשית את מה שביקשתי ממך, זכותך, אבל אני איתך סיימתי.

at this time לפני 3.5 מיליון שנהבינייש פתוח

מאז קרו הרבה דברים ואני נתתי ראיות מחקריות לאכילת בשר לפני 2.5 מיליון שנה. גם לשמיפנזות יש מאפיינים מ סוימים של אוכלי כל וזה תחילה של תהליך כבר אז

די כבר.מי האיש? הח"ח!

כשתסיים להפיץ שקרים בסגנון "אף אחד לא מממן מחקרים כדי שנאכל בשר", אני אמשיך לדון איתך ברוב נינוחות על מדע.
Author of pro-red meat 'guidelines' received beef industry funding

https://www.foodprocessing.com/industrynews/2020/study-industry-funding-skews-nutrition-research/

Before you read another health study, check who
והאמן לי, זה אחד מהדברים שקצת יותר קשה לחפש ולהשיג את המידע לגביהם. אלה סיפורים שמי שאחראי להם יודעים להסתיר לא רע בכלל.
הכי חשוב לי בשורה התחתונה לטרוח לטובת הקורא ולציין שאינני שום קונספירטור או מטיף. אני משוחח בטלפון סלולרי, אוכל בשר ודגים (רובם המוחלט מתועשים), שותה חלב בקר (מתועש לחלוטין כמובן), צורך קמח לבן וסוכרים איומים ועושה עוד הרבה דברים מודרניים מחרידים כמו טיסה במטוסי נוסעים (אבל לא מעשן או צורך שום סם עישון מטבק ועד כל דבר הרסני אחר).
אבל אני לא עוטף את הצרכנות הקטסטרופלית המודרניסטית שלי באיזו אידיאולוגיה או דת, או שקר או עצימת עיניים כאילו שהכל בסדר.

עוד נקודה שעלתה לי הרגע-למה הם מתנגדים ללחם?בינייש פתוח

גם אם נניח ומערכת העיכול שלנו צמחונית וכך נהג האדם הקדמון, אני חושב שכולנו נסכים שהאדם אכל לחם משחר האנושות, בעוד שהם מתנגדים לגלוטן...

לחם הוא תוצר של חטא הדעתסוג'וק

אם באמת מעניין אותך, בלי להתנגד, ארחיב

מכיר את זהבינייש פתוח

גם אני שמעתי שעץ הדעת היה חיטה אך אמליץ לך להפסיק לקחת מדרשים כפשוטם

לא זה. אינך רוצה תשובות ממקצועןסוג'וק

בלי להכינס לכל הענין, אין כל קשר בין קבלה לבין "טבעונות"ד.

קבלה איננה מדריך תזונה, איננה הגדת-עתידות, איננה תחליף לתרופות, ועוד כל מיני הבלים שתו‏לים בה.

זה מדע רוחני עמוק מאד מאד, שזוכים לו באמיתיות יחידים, זכי נפש ההולכים בתורת ה'.

[אדרבה, לפי הסוד יש ענים ב"העלאת ניצוצות" מהחי, באכילתו הכשרה]

רק שם את זה כאן לחם מלא
ביום שהאנושות תגיע באמת למצב כזה, היא תכחד כולהדי שרוט

סרטון עצוב.

אני לא יודע מה ההקשר המלא, אם זה סאטירה על חוסר איכפתיות או שזה סתם הומור עם שביב אמת, אבל אם זה אמיתי אז זה עצוב.

מה יש לך??? לחם מלא
הוא אומר בפירוש שיש דברים יותר חשובים מסבלן של החיות, ושחיות לא תבוניות ומפותחות כדי להיות בעלי זכויות. דברי אמת פשוטים וברורים.
כל הקטע של "לא אכפת לי" נועד להסביר שזה בעצם מגוחך להתעסק בזה, ושאנחנו לא מתנצלים על הגישה שלנו, ולא כדי להביע סדיזם.
לא צריך להזדעזע מכל מילה שיכולה להישמע לא טוב...
אלו לא דברי אמתדי שרוטאחרונה

אני לא אכנס לדיון כדי להמנע מלהכניס את עצמי לנשוא הצחוק של הסרטון.

מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלתאחרונה
לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה
לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמני

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חושבת שהבנתינחלתאחרונה

כי אצלנו הכל מסודר וקבוע ו...שגור. 

אבל זה לא חייב להיות כך. אפשר וצריך ליצוק חיות ורעננות לתוך התפילות

המסודרות (והמוסדרות), כדי שהקשר עם הקב"ה יהיה תמיד חי ורענן

וזורם ופתוח.....זו עבודה לא פשוטה, מן הסתם.

"אל תקרא חרות אלא חירות".

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
תמיד יש מתמודדים חילוניםבוקר אור

זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד

כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

בבי אני כתבתי על עמידהסיסו מהתברואה

בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.

הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.

חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצד שניכינור יהודי

אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!

זה נראה לי בעיקר מראה שהוא לא מבין בהבדליםיעל מהדרום

לק"י

ולא בטוח שציונות מעניינת אותו פחות או יותר מהתורה.

מן הסתם הלך לאן שלקחו אותו.

(והציונות היא חלק מהתורה....).

לא הבנתיכינור יהודי

זה נשמע שנקודת ההנחה שלך היא שזה "רע" שהוא הלך לשם. "לו הוא יודע" הוא לא היה הולך. אבל - לו הוא היה יודע... מה בדיוק?

לא רע. פשוט לא אומר עליו כלוםיעל מהדרום
לק"י

(שהתורה בלבד חשובה לו).

אבל העיקר פה הוא לא למה הוא לא שם לבכינור יהודי

אלא למה הוא כן שם לב!

הוא שם לב למקום שמחשיב תורה! למקום שהיא אוהלה של תורה!

את בעצם אומרת שבישיבות דת"ליות לא מחשיביםיעל מהדרום

לק"י

את התורה או מחשיבים פחות?

אם ככה, את טועה...

(ובכל מקרה, קשה לי להאמין שהוא מבין את ההבדלים בין ישיבות).

נראלי שהיא אומרת שפשוט הוא הלך למקום של תורה.אונמר

כי הוא באמת לא ממש מבין בהבדלים ובמה שלנו כל כך חשוב.

זה בעברית, וזה תורה. 

את זה היא מעריכה.

שהוא הלך למקום של תורה.

ואת זה גם את מעריכה.

עוד לפני שבודקים אם זה תורה שמשלבת ציונות או לא... מבינה?

אבל כל הדיון נסוב על למה לשם ולא לישיבה ציוניתיעל מהדרום
איני יודעת איך נראית ישיבת מרכז הרבנחלת

ישיבת חברון פשוט מאוד גדולה, הרבה תלמידים, מקום מרשים, אז לקחו לשם. 

הוא הרי לא מבדיל ביניהם.

ממש לא!כינור יהודי

פשוט הגבתי ל"פרצוף העקום" שעשו פה בשירשור הזה, כאילו יש משהו פסול בלבוא ל"חברון"

אהה. עכשיו הבנתייעל מהדרוםאחרונה
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבה
ממש התרגשתי שהוא הלך לשםכינור יהודי

אולי יעניין אותך