1אני חושבת שאיבדנו את הטבע הפנימי היהודי
לא נכנסת עכשיו אם אני פורטת את חייהם לפרוטות מה מתיישב עם העקרונות שלי
ומה לא,
אני חושבת שהלב היהודי צריך להיות ער לצרות עמו
מהו הוא רחום אף אתה רחום ,
אתה לא רוצה שהקב"ה ימדוד לך מה את עושה בדיוק לפי מה שצריך כדי לקבל את כל טובותיו שמעניק לך יום יום!
א- חשוב לדעת שאם לאבא יש שם לדוגמא כולל ולאמא משרה טובה, והילדים מסודרים במוסדות מתאימים, לעזוב מקום בשביל 1,000 או 2,000 ש"ח לא יעלה ומה שבטוח כנראה כן יוריד, מה עוד שאתה לא יודע אם יש להם משפחה קרובה באזור שעוזרת להם ולהתרחק לפעמים מצריך יותר ממה שאתה מקבל קרוב, ועוד אלף תובנות ונקודות למה אדם נשאר לגור במקום X
ב- יש נתונים בציבור החרדי, יש התנהלות של מינימום , שם בונים שידוך פחות הכרות של אם אתה אוהב אותי אז תתחתן איתי אפילו ברבנות , לא, שם זה הרבה בנוי על נתוני בסיס והתאמה ובנייה זוגית אחרי הנישואים בפועל
אתה יכול להסכים עם זה, ויוכל שלא
ואם הם לא יתחתנו אפילו במינימום המקובל (ואגב זה יכול להיות גם מנה ב35 ש"ח שזה ממש זול!)
זה יכול פשוט להוריד את המסך על כל היכולת של הזוג להתחתן או של בני המשפחה הזו לרקום קשרי שידוכין בהמשך
ולא יכול להתכחש, שזה:"כִּי פָתֹחַ תִּפְתַּח אֶת יָדְךָ לוֹ וְהַעֲבֵט תַּעֲבִיטֶנּוּ דֵּי מַחְסֹרוֹ אֲשֶׁר יֶחְסַר "
כל אדם צריך לתת לו כפי מחסרו ,
אם היה רגיל לעבד שירוץ לפניו וכו'...
אז כאן אולי אין הקבלה , אבל מהות שהתורה רצתה ללמדנו עולה גם במקרה זה
והעיקרון פשוט, אל תבחן נתינת צדקה לפי אמות המידה של מה שאת רגיל או הבחירות שלך
אלא לפי הצורך של השני
סופו של דבר
רוצה תתן , לא רוצה לא תתן
אבל יש רבבות חרדים שחיים בינם לבין עצמם , ורבים מהם חיים בצמצום מכספם הם בלי תמיכות וכו'...
ורבים כאן קוראים תגר על אורחות החיים החרדים ,
לא חושבת שאתם צריכים להסכים עם כל העקורונות והדברים הנהוגים
אבל הזלזול והזילות והיריקה לערכים של השני בפרצוף אפילו בלב פנימה
זה מעשה שאמור לעורר כל אחד לשאול, איפה נקודת המבט הפנימית שלו מתחילה להתערער, נקודת המבט היהודי!