כאמור, יש לך יכולת העמקה מדהימה. והראיה היא שזה בדיוק מה שאמרתי.
למד אותי על העמקה עוד (ידפרצוף תוך מלמול אלהים אדירים ביאוש מוחלט).
דווקא היסטוריה זה התחום החזק שלי.
ושוב, גם לגבי הפייס, רק מראה כמה אתה עצמך שמדבר כנגד השיטחיות שיטחי בעצמך, שיטחי דק עד בלתי נראה.
אין לך שיג ושיח היסטורי בשום דבר.
הכישרון היחיד שלך הוא למחזר טענות וקלישאות ולומר בסוף "לא יעזור לך לומר אבג כי אין לך תשובה" ולהשטיח באופן שיטחי טענות של אנשים.
ולגופו של עניין, כל מה שאני אומר שהרב סתיו בעוד 100 שנה יקבל היה של גדולה כמו של הרב ישראלי היום. פשוט אנחנו לא רואים הרבה רפש שנזרק על הרב ישראלי בגלל שלא היו קיימות רשתות חברתיות.
תהיה בטוח שהיו קיימים אובר חוכמים כאלה (קצת כמוך) גם בתקופתו שהיו מטילים עליו רפש.
לפני 250 שנה המתנגדים הליטאים החרימו את החסידים והראשם הגר"א מווילנה.
איך התייחסו אל הבעל שם טוב אז ואיך מתייחסים אליו היום?
או שמא התייחסו אל רבי אהרון הגדול מקרלין בכבוד כראוי לתלמידי חכמים או שהכריזו עליו קבל עם ועדה כמין?
אולי רבי מנחם מנדל מוויטבסק ובעל התניא נתקבלו בסבר פנים יפות אצל המתנגדים כגון רבי חיים מוולוז'ין?
המתנגדים הרי מסרו לשלטונות הגויים חסידים, אסרו להשכיר להם בתים, להשלים להם מניין ואף שרפו את ספריהם וביזו אותם מול עיני כל. והכל בשם התורה והאלהים.
אני מכיר את ההיסטוריה שלי גם כשהיא לא נעימה לי ואני מתמודד איתה. כן, יש ליהדות גם היסטוריה אפלה. אני מודה בזה. וכל דור זה חוזר על עצמו בצורה כזאת או אחרת.
ואתה, ילד, יש לך להט נעורים, אני מבין, אבל אתה צריך עוד כמה שנים כדי שדעתך תצטלל יותר.