נשים שיולדות כל שנה או בתדירות גבוהה -אנונימית בהו"ל
מרגישות שיש לכן הריון יותר קל מאחרות?
בלי בחילות? כאבי ראש? לא זזות מהמיטה? רגישות לריחות? מפסידות מלא עבודה?

או שאתן פשוט סופרוומן?
ואווווויעללללל
זו שאלה שאני שואלת את עצמי בדיוק
אני חודש אחרי חידה וכ"כ רוצה הריונות צפופים כעת אבל רועדת מאוד מההשלכות, והכם אצליח לעמד בזה.
זה באמת מטורף?
זה לא מידי קשה לגוף?
איך מצליחים לתפקד בהריון ועם תינוק קטנטן?
באמת לא מבינה איך הן עושות את זה...אנונימית בהו"ל
ממש לא סופרוומןאמא של שבת
סובלת בשקט וממשיכה לתפקד.
כשיש כמה ילדים צפופים וקטנים אין זמן להתפנק שלא מרגישים טוב. פשוט עושים מה שחייב
גם אני מרגישה ככהנירה22
שאין זמן להתפנק.
ולומדים להוריד סטנדרטים בכל התחומים האחרים בחיים...
נכון.. במיוחד השינוי סדרי עדיפויותראשית גאולה
ולי אישית תחילת הריונות אצלי יותר קלים מאחרות נראה לי
אין לי בחילות והקאות.
אבל עייפות קשה כן.
ואצלי החגיגות מתחילות בהמשך דוגמת סימפליוזיס ממש כואב וצרבות קשות
ואז נגיד אני בעיקר משתדלת להרגיש מה הגבולות שלי ומורידה סטנדרטים עוד..
ובאמת מתפקדת מאין ברירה בימים קשים
הבית לא מסודר בכללל
הילדים לא מתקלחים כל יום + כי זה מה יש.
הכביסה בערימות
וכלים מצטברים יותר מהרגיל
ואני לומדת לשבת יותר, לספר לילדים יותר סיפורים
להיות יצירתית בלהעסיק אותם עם מינימום מאמץ

ו...סופרוומן יש רק בסיפורים

זה קשה אבל זה מעצים ובאמת מוציא ממני כוחות שלא ידעתי שקיימים
ויש גם תקופות שקל וזורם יותר. זה דינמי.
ובאמת כל אחת שתהיה קשובה לעצמה.
מה שנכון לה.

אבל מה אם אי אפשר?אנונימית בהו"ל
הקאות כל הזמן, מקיאה כל דבר שאוכלת, כאבי ראש מטורפים. בקושי זזה והבית נראה בהתאם.
זה לא משהו שיש שליטה עליו
זה בדיוק להיות סופרוומןחולת שוקולד
זה מה שהפותחת התכוונה, אם ההריונות שלכן קלים או שאתן סופרוומן
ממש לא..באר מרים
פשוט מתרגלים לבית לא מתפקד, אמא שפחות סוחבת את עצמה, בלאגן ולכלוך..

והאמת שהרבה שנים לא עבדתי, וגם בשנים שעבדתי לא באמת החזקתי ראש בעבודה..

באמת מחיר שמשלמים, אבל הברכה במשפחה גדולה לדעתי שווה את זה..
ומה עם הילדים שרואים אמא מקיאה כל הזמןאנונימית בהו"ל
ומותשת? כאבי ראש וסחרחורות נוראיות?
ממש קשה וכואב לי, מרגישה ממש רע ותוהה אם זו רק אני שמפונקת?
את לא מפונקת.סמיילי12
אני מרגישה יותר טוב ממך בהיריונות ועדיין לא מסוגלת להביא צפוף.
ממש לא מפונקת.
מודעת ליכולות שלך.

אל תעשי השוואות.
...מותק 27
בהריון הראשון ממש סבלתי, בחילות, צרבות, הקאות.. בכלל כל מהלך ההריון היה קשה שלא הבנתי איך נקלטים מיד אחכ לעוד אחד... כאילו איך נשים עושות זאת, כפי שאת שואלת.. ובכלל הלידה הייתה השיא שבשיא...
אמרתי לעצמי אחרי הלידההראשןנה, מספר חודשים שאני לא רוצה בכלל לשמוע על הריון.. כשהתינוקת הייתה בת 9 חודשים ממש רציתי עוד הריון.. וברוך ה נקלטתי כשהייתה בת שנה וחצי, אמנם לא כזה צפוף אבל עדיין היא קטנה וצריכה טיפול..
נורא חששתי ממה יהיה בהריון.... בעקבות ההריון הראשון..
אממה,
ההריון השני היה לי הריון יותר קל.. בלי בחילות, צרבות והקאות. כמעט ולא הרגשתי שאני בהריון, ממש כך.. ולא האמנתי שיש דברים כאלה.. גם הלידה עברה ממש בקלות, התינוק פשוט החליק החוצה בלי להרגיש.. ברמה כזו שאמרתי מיד אחריהלידה שבאלי שוב להכנס להריון כי לא הרגשתי את הלידה..
אבל דווקא עכשיו לקח זמן להקלט כי התינוק הקטן ינק עד גיל שנתיים וחודש, ומנע את ההריון הבא. רק שהיה בן שנה ו10 חודשים נקלטתי...תוכדי ההנקה.
וברוך ה, הריון שלישי היה עם בחילות, צרבות ... וכנל עכשיו בהריון הנוכחי.. שנעבור אותו בקלות ובידיים מלאות.

ולגבי השילוב עם הארגון בבית, אני טיפוס מאודש מאורגן ונקי כך שהיה לי ממש קשה להוריד הילוך אבל אין ברירה... כמו שנאמר פה לפניי..
את הכלים לא יכולה לשטוף בערב, רק בבוקר, אז הם מחכים לבוקר.
כביסה מפעילה אחת ביום, לא יכולה יותר..
מקלחות לא מקלחת כל יום, לא עומדת בזה..
פשוט מותשת וחייבת את המנוחה שלי. יושבת יותר עם הילדים, בנחת, מקריאה סיפור משחקת איתם..

בעלי מבשל במקומי כרגע, לא מסוגלת עם הריחות....
את עובדת?אנונימית בהו"ל
אם לא נעשה כלים בערב אז לא נעשה בכלל...
לכן מאוכלים בחד פעמי..באר מרים
ומה עם לבשל? וסירים? וכביסות? ולטאטא?אנונימית בהו"ל
ולשטוף מדי פעם? ולנקות שירותים?
לא מצליחה לקום מהמיטהההההה
בשביל זה יש בעלבאר מרים
וילדים גדולים.

וגם נשאר מלוכלך...
סליחה אם לא מתאים לך לענות, אבל מה עשית כשהילדיםאנונימית בהו"ל
היו קטנים ולא יכלו לעזור?
נניח בילד השלישי או הרביעי שזה פשוט לדאוג גם להם וגם לבית ותוך כדי להקיא ולשמור על שפיות?
לי יש רק קטנים עדייןראשית גאולה
ובאמת בתקופות מאתגרות צריך יצירתיות
והן באמת לא קלות
גם באמת סטנדרטים נמוכים יחסית( לא לדאוג אף אחד לא מוזנח ..אבל מוותרים על מה שלא ממש הכרחי)
הבעל כן מתגייס יותר לעזרה נגיד בערב אפילו או מה שיכל
ולפעמים אם מתאפשר גם נערה בתשלום -אני פחות עושה את זה אבל זאת אופציה ממש לגיטימית

ובעיקר לומדים לתמרן בבית
אני חושבת כל יום לפני שהם חוזרים מהגנים(אי פעם בעבר כשהיה עוד דבר כזה😅)
מה אני יכולה להעסיק אותם היום שהכי פחות ידרוש ממני מאמץ
לפעמים הותכת להכל בדולר וקונה מדבקות או פלסטלינה או צבעים חדשים-דברים שהם עושים בלעדי
או קרקרים ופריכיות ופירות שינשנשו -במיוחד הקטן התורן
מכינה פינות משחק
או כל רעיון שעוזר להם לשחק עם עצמם ופחות לבקש מליון בקשות

מה אגיד לפעמים עובד ולפעמים פחות

אבל באמת א י אישית חווה את הקושי בעיקר אלרי הלידה בחודשיים הראשונים שהפיצי רק בידיים על הזמן ובוכה..וזה שלפניו עוד תינוק בעצמו.
ואז התימרון לא קל
עוזר לי לזכור מהנסיון שזה זמני ועובר
ובאמת לנסות להקל מה שאפשר
הגידול יותר קשה לי מההריון עצמו
אבל זה מתאזן אח''כ

וגםם
בכל בחירה בחיים בכל נושא מה שמותן לנו כח להתאמץ עבור הבחירה זה הערך והמשמעות שלה עבורנו
כשאנו מחוברות לערך הזה יש כח להתאמץ.
עבורי משפחה גדולה זה חלום חיי. זה משמעותי עבורי ממש. ומאחר והתחתנתי כמעט בת 30 זהלא היה מתאפשר עם רווחים גדולים.

ושוב חושבת שהסוד זה הקשבה אישית.
וקבלה של עצמינו עם מה שיש ומה שאין
בעלי עזר המוןבאר מרים
ואכן היה מבולגן..

ובשנים האלה לא עבדתי..

באמת מילד חמישי או שישי נהיה הרבה יותר קל..
לשאלתך, כן, עובדת.מותק 27
מחנכת בחט"ב.
אלופה! באמת, כל הכבוד לךאנונימית בהו"ל
אני פשוט לא מסוגלת לקום מהמיטה, מקיאה כל הזמן, כל דבר
ממה שאני רואה-האור שבלב
עבר עריכה על ידי האור שבלב בתאריך ט"ז באדר תשפ"א 07:33
כן יש איזה איזשהו הריון קצת יותר קל- אני חושבת שמי שיש לה הריון -ממש- קשה(הקאות בלתי פוסקות+ מיון, חוסר תפקוד מינימלי) באופן טבעי ונכון לא תביא כל שנה ילד... חייבת להתאושש בין לבין ולהיות מוכנה נפשית. כל הבית בעצם. או אם היו ח"ו לידות קשות, או ח"ו קושי עצום להרות(הפלות ל"ע, קשיים בעצם הכניסה להריון) באופן טבעי אין הריון כל שנה(בהגזמה כן)
ומי שבורכה ספציפית בעניין הזה, (כל אחת והשק שלה..) אני מאמינה שמביאה יותר ילדים, בלי שהיא סופר וומן, פשוט זה מתאפשר יותר.
יש עייפות החומר, בהחלט, בחילות ושאר מתנות ההריון.. אבל יחסית למה שאני שומעת על קשיים מטורפים של נשים אחרות, בקושי להרות, ובמהלך ההריון- אני יודעת שעליי לסתום ולהודות לקב"ה. כי יחסית המצב תקין ולכן מתאפשרים הריונות יותר צפופים.
בעה בקלות לכולן כולן כולן כל אחת עם מה שהיא מתמודדת.
💗

חברה שלי, למשל, לקח לה 4 שנים עד שהיא קולטת שהיא חייבת להזיז את עצמה, לפתוח תיק ולהתחיל בהליך של כניסה להריון- מעקב זקיקים שדורש נסיעה כשעה כל פעם הלוך וחזור, הורמונים, הזרעות, תקווה שיצליח, לחץ, חיובי להריון- ואז הפלה. ואז שוב בלאגן,עד הכניסה להריון המיוחלת. אז אני, שנכנסת להריון ברגע שאני מפסיקה מניעה(בעה)- מרגישה קצת כפויית טובה לקב"ה אם אני מונעת הרבה זמן, כאילו- ה' נתן לך את היכולת, הכח- למה את מונעת (נגיד יותר מ3 שנים)? כאילו "מי נתן לך רשות"..? כמובן שזה בא עם רצון וכמיהה לילד נוסף, אבל זה גם עוד מחשבה שיש לי.
נכון מסכימה שכשיש הריונות ממש קשים זה אכן אחרתראשית גאולה
ולכן חושבת גם שאסור להכנס להשוואות

כל אחת מה שמדוייק לה
מניחה שיש נשים שנכנסות יחסית מהר ועדיין לא מתפקדותאנונימית בהו"ל
בהריון - לא?
מאמינה שהשיקולים בהתאם.האור שבלב
אצלי 2 ההריונות הראשונים היו קלים, ב"ה.מאוהבת בילדי

(בהפרש של פחות משנה)

וב-2 הבאים סבלתי מסימפוליוזיס... (עדיין סובלת!!!)

אבל חוץ מזה- באמת עסוקים אז אין זמן להתפנק.

רק העייפות מחמירה.

יש סביבי כמה נשים ולדניות(שיולדות כל שנה שנתיים)באורות
ההריונות שלהן ממש לא קלים בהכרח. לאחת מהן יש סימפליוזיס שמאוד משבית אותה לקראת סוף ההריונות. לאחרת מההריון ה7 התחילה לה סוכרת הריון אז כל הריון שלה הוא הריון בסיכון+ הריון שנגמר ברעלת וזירוז.(היא עדיין ילדה עוד 3).
תכלס אלו שאני מכירה או לא עובדות או עבדו בעבודות כמו סייעת בגן, אחת מהן מורה... לא יודעת איך מסתדרים עם חיסורים וכו. יש גם כאלה שיש להן הריונות קלילים כמובן....
תיראי אני יענה תשובה קצת אחרת( מוזמנות לזרוק עגבניות אחכ)אני זה א
לפני ההריון הנוכחי חשבתי שזה כן אפשרי ללדת וללדת בצפיפות..
מודה אין לי ילדים ממש צפופים אבל שנתיים הפרש מבחינתי זה צפוף( לי לפחות)
ברור לי שהרבה נשים סובלות בהריונות כל אחד בשלב אחר אבל כן אני חושבת ולפחות ממה שרואה סביבי חברות שהביאו ילדים צפופים והרבה היו להם הריונות כן קלים יותר מאשר שלי..
עכשיו אי אפשר להשוות בין קושי אבל אני חושבת שיש הבדלים אפילו בכוח הסבל של נשים שונות ולכן לחלק זה מתאפשר..
היום אני מבינה שעם הריונות כמו שלי בסיכון גבוה עם שמירה ועוד הפתעות רבות אי אפשר לחשוב רק על הרצון למשפחה גדולה צריך גם לחשוב עלי כאמא שתישאר אחכ ( גם אם נניח מסתדרים בהריון עם בית פחות מתפקד) אחכ אמא צריכה להיות מסוגלת לגדל את החבורה המתוקה ולכן בלב כבד החלטתי שאני לא מסתכלת מה אחרות יכולות אני מסתכלת מה נכון לי בלבד
ואני צריכה לשמור על הגוף שלי ולחזק אותו ובעזרת ה נקווה שאחכ אזכה לחדת עוד אבל עכשיו חייבת לעצור רגע וללמוד להנות ממה שיש..
אגב יש לי חברה טובה עם 12 ילדים שאמרה לי מפורשות שאם היה לה רבע ממה שלי יש בהריון כנראה שלא היו לה 12 היום.
עגבניות?! להפך, פרחים!!באורות
כל הכבוד שאת חושבת בצורה רציונלית ושקולה ושומרת על עצמך. אין לי ספק אישית בכלל שההחלטה שלך ככ נכונה!
תודה יקרה פשוט היה נשמעאני זה א
משאר התגובות שמביאים צפופים וסובלים בשקט.
לי אישית אין את כוח הסבל הזה
3 חודשים ראשונים אני בגדר מתה אחכ שמירות ועניינים והילדים משלמים מחיר שבעיני כבד עליהם..
אני יודעת שאם יהיה לי עכשיו בן יהיה לי יותר קשה לשחרר מאוד הריון כי מאוד רוצה בת אבל אם זו תהיה בת אהיה באמת שלמה עם ההחלטה הזו לעצור ולהפסיק במרדף
ואולי עוד תקופה ה יתן לי כוחות חדשים להיות שוב בהריון ולהביא חיים
השאלה הייתה על הריונות צפופיםאמאשוני
השאלה רק אם סובלים בשקט או לא סובלים.
ברור שיש כאלו שבוחרות לא להביא צפופים.
הכל בסדר 🙂

את מתמודדת עם דברים אחרים ועושה מה שהכי טוב למשפחה שלך.
שיעבור לך הפעם בקלות ותהיי הכי שלמה וגאה בהחלטות שקיבלת לטובת כל המשפחה! 😘
מסכימה ממש!!האור שבלב
ומעריכה מאוד על הראיה הבריאה!
💗💗💗
למה עגבניות? כתבת נכון ממש.ואני כן אמא לצפופיםראשית גאולה
ואני לא סופרוומן או גיבורה או סובלת בשקט
ממש לא

אצלי ההריון באמת יחסית סביר וזה אף פעם לא המניעה מללדת עוד.

ואם זה היה אחרת ברור וברור שהיתי חושבת ושוקלת פעמיים

כל אחת בעיני גיבורה בכל מצב ובכל התמודדות.

כל מילה! 🌹🌹תותית ואגסית
אני ממש איתךסמיילי12
בן הגדול לקטן יש הפרש של שנתיים ו3 חודשים.
עכשיו הקטן בן שנה ו5 חודשים ומתחיל לדגדג לי בתחתית הבטן עוד (מתוך הכמיהה לבת בעיקר)..אבל אני חוששת.
ההיריונות שלי הם עם סכרת. היריונות בסיכון.לידה בזירוז.
נולדים לי ילדים יותר ממתוקים אבל לא קלים בכלל. הלידה של השני ערבבה אותנו כמשפחה. הפכתי לחצי בן אדם. תינוק שכמעט לא ישן,לא בלילה לא ביום. היו צוחקים עלי שכבר בבית חולים הוא עם עיניים פקוחות הרבה זמן. יש לו עניינים רפואיים שדורשים מעקב. ויש גם את הגדול. שפתאום אמא לא רק שלו. אז דרמה ובכי וקושי.

אם כשהתחתנתי חשבתי שיהיו לי 6 בע"ה היום אני לא בטוחה בזה וזה בסדר גמור.
זו היכולת שלי.
צודקת לחלוטיןאנונימי????
חשיבה בריאה לגמרי
ילדים צריכים אמא בריאה בגוף ונפש
וקודם כל את צריכה לחשוב על עצמך ועל המסוגלות שלך
כל הכבוד שאת קשובה לעצמךאנונימית בהו"ל
את כל כך צודקת! אם אני אתחיל להשוות לאחרותחדשה ישנה
אני אהיה בתסכול עצום.
אי אפשר אף פעם להשוות! כל אחת יש לה חבילה משלה, אפילו בין ההריונות שלי אני לא יכולה להשוות, למשל בנריון השלישי הרגשתי יחסית בסדר בהתחלה- היה לי בחילות אבל איכשהו אפשר להסתדר, הייתי מקיאה פעם בשבוע נניח, בהריון הנוכחי אני פשוט הרגשתי גופה מהלכת, מקיאה 3 פעמים ביום ובמשך כל היום בחילות מטורפות שאי אפשר בקושי לדבר, שלא לדבר על לשטוף כלים וכו'. המזל אצלי שהבחילות הקשות בעיקר אחר הצהריים-ערב וכך יכולתי לעבוד.

אני הרבה פעמים רואה נשים שיולדות ממש צפוף (שנה-שנה וחצי) בהריון ורואה שזה ממש לא כמו אצלי, הן יכולות לעמוד בתשיעי בגן שעשועים ולפטפט עם חברה 10 דק' על הרגליים כשאני בשמיני לא יכולה לעמוד 2 דק' ברצף...
גם רואה את אחותי למשל, שבעלה לא עוזר ה-מון, הוא משתדל מאוד אבל אין לו את זה, אין מה לעשות, הוא יותר איטי... בעלי לעומת זאת יכןל לתקתק בערב מקלחות ושטיפת כלים בחצי שעה, אחותי מזמינה נערה בתשלום לא מעט, אני בחיים לא עשיתי את זה, גם יש לי בעיה, אני ממש מתביישת.. קיצור, כל אחת והחבילה שלה!!
ואין מה להשוות בעל שחוזר הביתה ב17:30 לבעל שחוזר ב22:00!!
צריך להשוות את הכוחות שלנו שיש לנו לעומת כוחות שיוצאים מאיתנו...
אין ספק שאני בתחילת הריון הבית לפעמים נראה מזעזע שאני מתביישת שאפילו כשבעלי נכנס הביתה ורואה את המצב.
אני חושבת שזה גם וגםמייפל1
כמובן שיש נשים שפיזית לא יכולות לצופף הריונות כי זה בלתי אפשרי. אבל בסופו של דבר, הריונות ולידות צפופים זה דבר קשה לכל אחת, ולכל מי שתעשה כזה דבר יהיה מאוד מאוד קשה, גם אם ההריונות עצמם יהיו יחסית קלים.
יכולה להגיד לך על עצמי שחוויתי הריון קל ברוך ה', ועדיין - אני אפילו לא חושבת על עוד הריון בשנתיים הקרובות ואפילו יותר. אני בנאדם שקשה לו מאוד עם בלגן והמולה, ולא מצליחה לדמיין את עצמי מגדלת ילדים צפופים. אני מפחדת גם מהפגיעה בזוגיות. כנראה יש כאלו שפשוט בורכו בתעצומות נפש ומוכנות לשאת את הקושי. לא חושבת שיש מישהי שעושה את זה פשוט כי לא קשה לה.
לא אמרתי שלא קשה, אבל יש רמות שונות של קושי.אנונימית בהו"ל
יש הבדל בין להיות מנוטרלת לגמרי לבין עייפות
כל אחת ומסלול החיים שלהאמאשוני
נכון שיש השפעה של כח הרצון אבל בשאלה כזאת אני חושבת שהנתונים האובייקטיבים משקפים הרבה יותר
גם מי שיש לה הריונות קלים וגם מי שהיא סוםרוומן זה מתנה משמיים.
שתהנה מהברכה שלה.
אין לזה קשר לאחרות.
כל ילד הוא עולם שלם וכל משפחה היא עולמות שלמים.
אני בעד מודעות לכוחות שלך ולמה שאת מסוגלת ולמה שאת לא אבל לא מתוך הסתכלות על השכנה ולבדוק למה היא מסוגלת ואיך את לעולם לא תדעי את המכלול השלם של המורכבות וההתמודדות אז חבל על האפיק הזה.
יפה כתבת.האור שבלב
מסכימה.
לי יש שלושה צפופים. ואני ממש לא סופרוומןפלא הבריאה
מה שכן יכול להיות שעכשיו נתחיל לרווח טיפה. לא נראה לי משהו יותר משנתיים וחצי.
תשמעי לכל דבר יש מחיר בחיים. וכל משפחה צריכה לחשוב מה המחיר והרווח שהיא מסוגלת לעמוד בו.
לי היו 2 הריונות קשים מאוד פיזית ונפשית (דיכאון קל) והריון אחד קל מבחינת כל התופעות.
אז בוחרים מה חשוב לנו לדוגמא: שהבעל יעבוד יותר ואני יפחית משרה, עזבתי לימודים לתואר שני, ובחרתי מלכתחילה לעבוד במשרה לא קבועה אלא בעבודות זמניות מהצד שמאפשרות לי להיות יותר פנויה לבית וגידול ילדים. (בתקווה שעוד כמה שנים אשלים למודים ואתחיל לעבוד במקצוע שלי.) מבחירה, חיים בפשטות יותר או מנסים לעשות דברים לא קונבנציונאלים שמצד אחד מכניסים הרבה אבל לא דורשים שעות עבודה קבועות מ8-16.
הרבה עזרה של הבעל היא קריטית, עם הילדים בעבודות הבית וכו' (מהמשפחה יש פחות עזרה).
אז לא בהכרח שההריונות יותר קלים פיזית פשוט הבחירות בכל מערך החיים מסביב שונות כדי להתמסר לרצון למשפחה גדולה.
אגב מכירה גם נשים עם 8-10 ילדים שהם פסיכולוגיות, מורות עורכות דין. נראה לי זה בעיקר כוחות נפש ולא כוחות גוף (לא מדברת על מקרים מאוד קיצוניים כמו היפרמיאזיס קשה או הריונות רק עם שמירה וכו')...
הן בטח סופרוומןחולת שוקולד
עבר עריכה על ידי חולת שוקולד בתאריך ט"ז באדר תשפ"א 12:58
מי שמגדלת הרבה צפופים היא בטוח סופרוומן גם אם ההריונות שלה עוברים חלק, לדעתי ההריון זה החלק השולי, אאכ הוא קשה ברמות קיצוניות

חבל שא"א להתחלק, אני הייתי לוקחת את ההריון ואתן את הילד כי אצלי זה הפוך- הריונות קלים אבל בלי קשר לא רוצה מיליון ילדים צפופים

שאפו לכל הסופרוומניות
ענו לך הרבה על ההריון אבל בעיני ההחלטות האלה כל כך יותר מורכאורוש3
וודאי שהריון קשה הוא פקטור משמעותי. אמא שהיא חצי בן אדם כל פעם לתשעה חודשים בהחלט לא יודעת איך אפשר לחשוב על זה בתדירות גבוהה.
אבל התייחסת רק לפרק הזה בחיים. וילד הוא כל כך הרבה מעבר לכך. למשל אני אישית מרווחת לא בגלל ההריון ואפילו לא בגלל הקיסריים שלי (אם כי זה כן משנה כי לא אעבור עשרה ניתוחים וגם לא שבעה). אני מרווחת כי אני לא מוכנה לחנך לשינה על ידי צרחות, אז לא ישנים עד גיל שנתיים פלוס מינוס, כי אני רוצה להניק לטווח רחוק בכיף, כי אני מתחרפנת מעייפות ושיעבוד בשנה הראשונה, כי אני לא משחררת לבייביסיטר לפני גיל שנתיים פלוס פלוס, כי אני לא מרגישה שהבית מתאפס לזרימה טובה לתקופה ארוכה מאוד אחרי כל לידה, כי אני מרגישה שהמענה הרגשי שלי לילדים הקיימים שונה משמעותית מאוד מאוד כשאין תינוק או פעוט צעיר, כי אני מרגישה שהסבלנות שלי, יכולתי להתגבר על הכעס, יכולתי להכיל רגשית ולתת מענה לצרכים היא מוגבלת, כי אני מרגישה שלוקח לי המון זמן להתאושש פיזית, שהחודשים הראשונים של התינוק הם תמיד סוג של טראומה (קסומה ומהממת ושנדע רק קשיים כאלה. אמן. ועדיין), שכל ילד מאתגר אותי ופוגש אותי במקומות חדשים ושהכל גדול עלי. בעיקר רווחתם הנפשית והרגשית. שהעומס בחיים מאתגר אותי. ושאני לא יכולה להביא ילד נוסף עד שאני לא חשה ירידה בעומס שמתבטאת במעט זמן לעצמי ובתחושה שהתמלאתי טיפה ומוכנה לאתגר הבא, שמתבטאת בתחושה שאנחנו משקיעים מעט בזוגיות ולא רק שורדים על מינימום. אז אני מרווחת גם אם זה לא מסתדר עם הרווחים שנראים לי טובים, או עם ציפיות הסביבה (שהם כ''כ לא פקטור). מרווחת עד שאני מרגישה מרץ, אהבה עצמית, כוחות פיזיים, רגשיים, נפשיים. שהבית באיזון ושהזוגיות במצב טוב ויש רצון אמיתי ויוקד להוריד עוד נשמה.
ההריון והלידה עם כל משמעותם העצומה באמת הם כל כך רק חלק קטן מכל הדבר הענק הזה.
וכמו שכתבו, כל אחת עם החבילה שלה. לכן זה סופר סופר אנדבידואלי. מי שחווה גיהנום 9 חודשים או מי שקשה לה בשנה הראשונה או מי שיש ל. לידות שמפרקות את הגוף לשלוש שנים או מי שבוחנת את מכלול הכוחות בבית. השיקולים הם כאלה מורכבים. תתרגלי להסתכל אך ורק פנימה בנושא הזה. יש. נשים עם יותר פניות נפשית. יש עם יותר יכולת כלכלית (ואז נגיד לא עובדות. משמעותי) יש עם גוף יותר חזק. לא הייתי אומרת סופרוומן. יש לה נתונים אחרים וקשיים אחרים וזה החיים שלה והבחירות שלה. תיהי קשובה לעצמך ולצרכי הבעל הילדים והבית. החלטות טובות.
לייק, כתבת מדהים!! ואני כ"כ מזדההחולת שוקולד
במיוחד עם העניין של הרצון היוקד ועם העניין של הילדים הקיימים, אני משתדלת לעבוד על כל מיני דברים באימהות מעבר לגידול תכלס ויש לי כללים שקבעתי לעצמי כמו להקפיד שכל ילד יקבל לפחות פעם ביום חיבוק ולהשתמש הרבה במילים "חמוד" "מתוק" "אהוב שלי" וכל מיני דברים שלצערי לא באים לי בטבעיות (לא גדלתי בבית שופע אהבה ובתור ילדה לא שמעתי מילים כאלה בתדירות גבוהה וגם לא בתדירות נמוכה, אולי פעם פעמיים בכל ילדותי)

(כמובן שזה לא אומר שמי שמביאה הרבה לא עובדת על האימהות שלה, פשוט לי זה קשה מדי לעשות את זה עם הרבה וגם בלי קשר אני פשוט לא בעניין של משפחה ענקית)
הקדמת אותי, ומוסיפה שזה תלוי גם בילדנועה נועה
יש לי חברה שילדה 4 ילדים ב5 שנים. ואלו לא היו הילדים הראשונים שלה, היו כמה לפניהם, גם הם יחסית צפופים. יצא לי מתישהו לדבר איתה על הילד האחרון והיא אמרה שהוא תינוק תובעני מכל מיני בחינות, לדבריה "אף אחד מהילדים שלי לא היה ככה". כרגע הוא בן קצת יותר משנתיים ואין ילד אחריו (יכול להיות שהיא בהריון, מזמן לא נפגשנו, אבל זה עדיין פער גדול יותר). אנחנו לא מדברות אחת עם השניה על מניעה, אבל אני מניחה שזה מאוד קשור לזה.
וואו, איזה יופי כתבתמייפל1
מאוד מזדהה עם מה שסיפרת על עצמך
תודה חמודות. נועה לגמרי מרגישה שזה גם תלוי בילדים עצמםאורוש3
כתבת מדהים!רא"י.
יש לי כמה ילדים בהפרשים של סביבות שנתייםאורי8
לא יודעת אם זה נחשב צפוף, ב"ה ילדתי 7 ילדים כשההפרשים בין ילד לילד הם- שנה ועשרה חודשים , שנה ו11, שנה ותשע, שנתיים וחודש.
2 הקטנים נולדו בבפרשים של שנתיים וחצי ושלוש( זה הרגיש לי ממש מרווח).
עד אחרי הילדה השביעית המניעה היחידה שלי היתה הנקה.
ותמיד עבדתי, לרוב משרה מלאה.

איך עשיתי את זה?
ההריון שלי קשה למשך חודשיים, משבוע 6-7, עד שבוע 14-15 בערך. קשה זה אומר- בחילות, בחלק מההריונות גם הקאות. ברוב ההריונות גם עייפות קשה.
בשליש השני והשלישי, אני ממש בסדר( קצת עייפות ובסוף כבדות של תשיעי)
החודשיים הקשים זה כמו לצלול למנהרה של קושי שרק מחכים שתגמר, בחודשיים האלה, בעלי עושה הכל בבית. אני הולכת לעבודה, שורדת אותה איכשהו, ובאה הביתה לנוח על הספה.
ב"ה אחרי לידות, אני מתאוששת די מהר, חודשיים ראשונים ישנה בבקרים עם התינוק. ואז מתחילה להנות מהחופשת לידה. אני גם מניקה בשכיבה עם מתחברת ובזכות זה ישנה בלילות.
בעלי מורה, כך ששעות העבודה שלו איפשרו את זה.
בהריונות האחרונים תכננתי אותם כך שהחודשיים הקשים יצאו על החופש הגדול, ולא הייתי צריכה כמעט לעבוד. וב"ה, התכנונים שלי הצליחו .
אני חושבת שעשיתי את זה כי- היה לי רצון עצום למשפחה גדולה, וגם ממש רציתי עוד ילד כל הזמן, אז הייצי ממש מגוייסת לזה. וגם בעלי יודע להסתדר עם הילדים , לפעמים יותר טוב ממני, וגם יכל טכנית לקחת על עצמו המון כשלא הרגשתי טוב.
וברור שאם הייתי מרגישה ככה 9 חודשים, היו לי פחות ילדים היום. וגם לא הגעתי למצבים של מיון, פשוט חולשה, עייפות ובחילות נוראיות.
וגם אם היה לי בעל שעובד עד מאוחר, או לא יודע להסתדר עם הילדים, היו לי פחות ילדים היום. זה לגמרי בזכותו.
ברור שהיו תקופות קשות, עמוסות, שהבית היה זוועה, והחודשיים הקשים של ההריון, לא פשוטים לי, ולבעלי.
לא חושבת שנשארו לילדים טראומות מהתקופות האלה, הם כל הזמן מבקשים עוד תינוק, ואני מזכירה לגדולות מה זה כולל מבחינת העסרה שלהן, והן מוכנות בשביל תינוק. רק שהגיל שלי כבר פחות מאפשר.

איזה יופימותק 27
גם אצלי המניעה היא ההנקה.. 😆
ומעולה שיש עזרה מהבעל, ויש שילוב בין שניכם זה בהחלט עוזר
לא קראתי את התגובותאברכית בשמחה
זה שאלה שאני גם התלבטתי לגביה.
לדעתי האישית, בגדול כן.
נשים שממש יולדות כמה ילדים ברצף שנה אחרי שנה, הן נשים שבהריון שלהן יחסית יותר קל. (לא אומרת שהכל דבש)
לא נראלי שיש אישה נגיד עם סימפיוליזיס, או עם היפראמזיס, שתלד שנה אחרי שנה, אחרי שנה, אחרי שנה. ככה נגיד 4 ילדים.. אולי 2 כן, אבל אח''כ היא תרצה קצת יותר רווח.
אבל זו דעתי (בתור אישה שיש לה הריונות קלים יחסית ב''ה. כאילו יש בחילות, יש עייפות, אבל אני לא סובלת ולא לא מסוגלת לתפקד במשך חודשים)
מעניין...מותק 27
יש לי חברה שסובלת מסימפיוליזיס.. גילתה זאת בהריון השני.. מיד אחכ נקלטה להריון שלישי,למרות שמנעה, הכוונה שאחרי 4 חודשים כבר נקלטה.
לאחר מכן, עברה שנה מהלידה ושוב נקלטה.. אני יודעת ממנה שהיה לה לא פשוט ועכשיו היא מנסה מניעה אחרת, אבל כמו שנאמר גם לפני, אני יודעת ממנה שהיא רוצה משפחה גדולה.. כמובן שלא הכל בחיים זה מה שאנחנו רוצים, ברור, וכל אחת והחבילה שלה..

לכן כתבתי בכותרת של התגובה- מעניין.. האם באמת זה כך, מי שקשה לה יותר כמו למשל סימפיוליזיס וכו תכנס להריונות לא צפופים
אבל דווקא את מראה דוגמה למה שאמרתיאברכית בשמחה
היא רצתה למנוע, לא הצליח לה, אבל מלכתחילה היא הייתה רוצה מרווח גדול יותר.
ועל ילדים צפופים אני התכוונתי לילד כל שנה, לא להריון שנה אחרי הלידה (שזה כבר אומר ילד אחרי שנה ו9 חודש)
היא מבחינתה הייתה רוצה יותר צפוף,מותק 27
פשוט מבחינת בעלה קצת היה לו קשה עם כל העומס והנטל.. לכן קיבלו את ההחלטה הזו של המניעה..

בין ההריון השני לשלישי 4 חודשים... שכל ה9 חודשים היא בבית בשמירה.. בין השלישי לרביעי, כן כמו שציינת, שנה ללידה..
טוב, אז היא גיבורה וסופרוומן לדעתי (;אברכית בשמחה
או שהיא כ"כ רוצה עוד ילדים שזה משתלם להחולת שוקולד
זה נובע יותר משיקולי עלות מול תועלת מאשר מגבורה, בסה"כ היא עושה את זה בשביל עצמה (זה לא סותר את זה שהיא גיבורה)
אקדים ואומררגעים פשוטים
שההודעה הזאת עשתה לי קצת קווץ (יודעת שלא התכוונת, אבל זה מה שזה עשה לי..)
אני עם הריונות ולידות די קלים. מאחלת לכולן ככה.. אבל האחרי.... ה' יעזור
דיכאונות, חרדות, קשיים של אחרי לידה ויש לי גם ילדה עם מוגבלות כלשהי שגם משפיעה על הכוחות..
אז.. חשבתי שאלד צפוף אבל יש עוד פרמטרים חוץ מהריון..
ודווקא הריון זה תחום. אחרי זה לא.. ולפעמים יותר קשה.
מצטערת יקרה, באמת באמת שלא התכוונתי לזהאנונימית בהו"ל
מקווה שתסלחי לי!
אני יודעתרגעים פשוטים
לכן אמרתי שברור לי שזה לא הכוונה שלך.
אבל רק אומרת שילודה לא צפופה לא מחייב הריונות קשים..

ומאחלת לכולם הריונות קלים תקינים משעממים (וגם התאוששות אחרי..)

ובלי קשר אני באידיאל חושבת שנכון לתת לילד שנה שלמה של אמא שהיא שלו. זמינה אליו מבחינת הנקה, עייפות וכו. בלי הריון..
אבל זה באופן אישי השקפת עולמי.
ברור שהריון הוא לא בהכרח החלק הקשה!באורות
אצלי האחרי הרבה יותר מאתגר וזה מה שגורם למרווחים הגדולים...
וחיבוק לך על האתגר וההתמודדות❤
ברור!אברכית בשמחה
יש כאלה שהריונות קשים, ויש כאלה שיש להם קושי בגידול ובהתמודדות עם הילדים (אני אגב יותר דומה לך, גם עם כמעט דיכאונות וכו').
הפותחת שאלה האם הריונות קשים הם גורם שמשפיע על צפיפות הילדים, אבל ברור שיש עוד הרבה גורמים וכל אחת וסיפור חייה!
בנתייםשירוש16
רק אחד.
אבל חושבת שילודה גבוה וצפופה קשורה לכמה פרמטרים.
בניהם: העבודה של הבעל והאישה. האם האישה היא עקרת הבית או עובדת, האם העבודה תובענית וקשה פיזית, רחוקה מהבית או ישיבה במשרד במרחק 10 דקות נסיעה מהבית עם רכב. האם הבעל עובד, מה גובה ההכנסה. האם ההכנסה מאפשרת לוקסוסים שונים כמו דולה, תכשירים מיוחדים להריון להקלה על תסמינים וכו. אפילו דיקלקטין לא כולן יכולות להרשות לעצמן לרכוש. מבחינה כלכלית.

שנית, בריאות האם לפני ההריון. אישה בריאה לחלוטין ללא רקע רפואי לא דומה לאישה עם סכרת, עבר של ניתוחים קיסריים ועוד.

שלישית, ההריונות עצמם. יש נשים עם הריונות קלילים. פוגשים את הרופא בתחילת, אמצע וסוף ההריון.
ויש נשים שמסתובבות במיון על בסיס שבועי, מחוברות לעירוי או לחלופין - תרופות שונות כדי להקל על היפרמאזיס, מעקב צמוד..

אני אישית עברתי הריון לא קל.
התחיל עם היפרמאזיס קשה מאוד שגרם לי לתופעה הפוכה מהרגיל - לא הפסקתי לאכול ולנשנש כי זה הדבר היחיד שהפסיק את הבחילות. לפחות באופן זמני. עליתי 10 קילו בחודשיים!!
אחר כך סיימתי עם זה והתחיל דלקות חוזרות של שתן וסינוסים.
אחר כך התחיל פריחה ואנגיואדמה של הריון. תופעה יחסית נדירה בה הגוף תוקף את ההורמונים של ההריון. חייתי על סטרואידים שמשבשים את היום-לילה, אנטיהיסטמינים, קרמים ומשחות סטרואידליות. מקלחות פושרות. היו לילות שלא הצלחתי להרדם מרוב גרד.
והנפיחות ברגליים גרמה לכאבים בלתי נסבלים, לא הצלחתי לעמוד על הרגליים יותר מ10 דקות ברציפות.
נאלצתי לרכוש נעליים חדשות ופתוחות מאחורה... לא הצלחתי להכניס את הרגל לנעל סגורה. גדולה ככל שתיהיה..
אחר כך התחילו כאבים באגן. לא חשבתי שזה בעייתי וחריג. רק לקראת הלידה רצו להניח מתמר בדיקה של US על האגן וכמעט קפצתי בכיסא מרוב כאבים, הרופאה הסתובבה אלי ואמרה שכנראה יש לי סימפוליוזיס. לא שהשם של התופעה עזרה לי עם הכאבים או ההתמודדות איתם.
הלידה התחילה למעשה בשבוע 37.. צירים מספר פעמים בשבוע למשך 10 שעות ויותר שנפסקים ספונטנית.
לידה בשבוע 41 אחרי זירוז וקיסרי חירום. שכמובן גם הסתבך..
בקיצור, הריון ולידה מעניינים.
אחרי 6 חודשים הסתכלתי לבעלי עם עיניים יפות ועגולות בתחנונים לתינוק נוסף. הוא כמובן סירב בתוקף...

תכלס, אין לנו שליטה על כל הפרמטרים. אבל לדעתי אפשר להכין קרקע הכי טובה כדי להתחיל בצורה חיובית. אם זה מבחינה כלכלית, התאמת ציפיות למציאות, פניות פיזית ונפשית לאתגר...
פעם ראשונה שאני אהיה עם צפופיםפעםשלישית????
שנה אחרי שנה לא בגלל שההריונות שלי קלים כמו שאני פשוט שוכחת כמה זה קשה..בעיקר השליש הראשון.
אבל מה שהוביל אותי זה רצון לאחים קרובים לעומת רווחים אחרים שעשיתי.

לעומת זאת אני לא יוריד סטנדרט בבית כמו שתיארו פה מצטערת..אולי ברמה אחת פחות אבל לא יותר.
אין חיה כזאת לא לקלח ילד בערב מבחינתי, לא עולים על מיטה מלוכלכים אחרי יום בחוץ. (מחריגה ניו בורן קטנים שיכול אולי לקרות וגם לעיתים רחוקות..).
לא ישארו כלים בערב.
אני לא אשטוף את הרצפה כל יום אבל תמיד יעביר רובוט או מטאטא באזורים הפעילים..
בקיצור עושים למרות העייפות, כי אני רוצה אווירה מסוימת בבית.
אני רוצה שיהיה נעים לכולם וכמובן שהבעל מתגייס יותר מהרגיל.

ומסכימה שהלידה וההריון זה החלק הקל בעיניי, התפעול והמענה הרגשי לילדים זה החלק הקשה וכשיש המון קטנטנים קשה לי לתת לכל אחד מה שאני מרגישה שצריך.
לכן לפני כל הריון אנחנו ממש בודקים בינינו לעצמנו איפה אנחנו בחיים,מה הזמינות שלנו, מה היכולת הכלכלית ובעיקר איך זה מרים את המשפחה למעלה ולא מוריד למטה.
אני רק חייבת לומר משהו מהלבראשית גאולה
אני מבינה שיש סדרי עדיפויות שונים לכל אחת ויש מי שסדר ונקיון מאוד מאוד חשובים לה
וזה בסדר גמור!!!

והגיוני שאת שם תורידי פחות מאחרות כי הזה משמעותי לך

אבל בכל את
מאחר ואני גם רואה שאת עוד לפני..
מהלב
אל תצהירי הצהרות
אל תעמידי לך רף נוקשה של סטנדרטים
כי לכל דבר יש מחיר
ולפעמים הקפדה על נקיון באדיקות
המחיר שלה
יהיה
את
הכוחות הסבלנות השמחה
או
הילדים שלך- שירגישו אימא משימתית מעל הראש לחוצה ועמוסה
או
הזוגיות שתדחק לקרן זווית כי כל רגע פנוי בערב יוקדש לנקיון

אל תצהירי מראש מה בטוח לא תעשי
כי זה מתכון להתרסקות או לדבקות כזאת במטרה שפוגעת בסביבה ובעצמך

תגידי
הייתי רוצה להמשיך לקלח לשטוף ולנקות ככה וככה
זה מעולה
ומצוין שתשתדלי אפילו קצת יותר עבור זה כי זה חשןב לך
אבל אל תהפכי את עצמך לאסירה של עקרונות

כי זה שמורידים סטנדרטים כמו שכתבו פה
זה לא מאידאל
הזה מאילוץ- שמוביל לבחירה מחודשת של סדרי עדיפויות.
מהבנה שאי אפשר הכל
אני בכנות לא אעמוד בלקלח 5 קטנטנים כל ערב לבד. זה לוקח כשעה וחצי ,לפעמים התינוק בוכה בזמן הזה. אז או שאקפיד על זה באדיקות ומן הסתם מה שיצא ממני זה אמא חדרת סבלנות ,עצבנית ולחוצה. שמסיימת כל ערב מותשת עד דמעות
לי נגיד זה לא שווה את זה.
לך כן?
מצויין
אבל תהיי קשובה לעצמך
לא בכל מחיר
לא תמיד המחיר שווה

ולכן בעיני בחיים לא פועלים לפי עקרונות
אלא לפי הכוחות
זה לא פשרה
זה בחירה במה להשקיע יותר או פחות כרגע
וזה דינמי

תעשי מה שטוב לך
אבל תבואי פתוחה

בטח אם זה פעם ראשונה שיש לך צפופים.
מנסיון זה ממממש לא דומה הפרש של שנה להפרש של שנתיים. זה גידול אחר בהתחלה.
לא באה להפחיד
רק להמליץ ...
ברור לי שמדובר באילוץפעםשלישית????
אבל זה בדיוק חלק מהפרמטרים שאנחנו כזוג באופן אישי מדברים עליהם לפני ילד נוסף..
אם כל ערב הייתי לבד כנראה שלא הייתי חושבת על צפופים וכח הכבוד אין לי מושג איך עושים את זה עם חמישה וואו!

אבל אנחנו גרים במושב..בגן שלנו יש חול...ואין גינות פלסטיק אחר הצהריים.
אם אני אצלם לך איך הילד שלי נראה בשש בערב תאמיני לי..אין אופציה לא לקלח! זה לא כי אני חולת ניקיון..
זאת פשוט לא אופציה.

אני גם באמת מאמינה שצריך "לשטוף את היום" מאיתנו בכל ערב..
להגיע נקיים להשכבה לא מרגיש לי מותרות זה נראה לי משהו ממש בסיסי באמת.

אפשר להשאיר כביסה, לאכול בחד פעמי, לא לבשל כל יום..אבל מקלחת? לא יודעת לא יכולה לדמיין בלי.
גם אני אמרתי שלא אוריד סטנדרט, בפועל אני לא מסוגלתאנונימית בהו"לאחרונה
לא מפסיקה להקיא והראש ממש כואב
לא מצליחה שיפתחו מקרר לידי מרוב שאני נגעלת מריח של אוכל

אז אם את מסוגלת, אשרייך...
אנחנו פשוט סופרוומן 😅ליהי12
ממני שיש לה בני 6,5,4 ואז שנתיים וחצי ושנה וחצי😅
כמובן נכתב בחיוךליהי12
ובהרבה הערצה לכל האימהות הגיבורות. בלי קשר למס ההריונות שלהן והצפיפות ביניהם
שחלות פוליציסטיות ונרמול!אהבת חינם1

שלום לכולם

אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!

ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!

יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..

ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.

קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.

ולא, זה לא הריון..

הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.

כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!

אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..

אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..

מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.

יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..

אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️

תודה וחג שמח לכולן!

אין לי משהו חכםניק חדש2

רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.

אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.

אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!

ולהתעלם מרעשי רקע בהול.

זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.

להתעלם.

תבררי על שיטת אביבהנפש חיה.
שיטה טבעית של התעמלות שמזרימה דם לאברי הרבייה וגורמת להם לפעול בע"ה , כסדר.

התמדה בהתעמלות בשיטה הזאת יכולה להביא לקיצור מחזור ולהסדרת הווסתות

@אפונה

בהחלט יעיל מאדאפונה

ממש ממליצה.

במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"

להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.

לגבי שיטת אביבהאהבת חינם1

האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?

אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..

אני לא יודעת כמה עולה אבלמשתדלתלהיותאני
אני א יודעת כמה עולה אבל בטוח זה יהיה יותר זול מטיפולים
רק מעירה שטיפולים עד ילד שנישמעונה
ממומנים על ידי המדינה... או מסובסדים
זה עולהאפונה

600 ₪ לפגישה (ארוכה)

וצריך בין פגישה אחת ל3.

אני שילמתי באופן חד פעמי 600₪ עבור ההדרכה הראשוניתנפש חיה.

שהיא בעצם פגישה שכוללת

תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'

הסבר קצר על השיטה

ותרגול

לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות

היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות  הזאת

כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.

פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה

וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה

אם צריך.

זה מה שאני יודעת

באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה. 

היו לכם רק 3 חודשי ניסיוןעדיין טרייה

לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?

אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?

הצלחנו כמה פעמיםאהבת חינם1
בפעמיים הראשונות הצלחנו לאתר ביוץ עם בדיקות.. והפעם שום בדיקת ביוץ לא יצאה חיובית ועשיתי בדיקת הריון ביתית ולמחרת בדיקת דם ויצא שלילי
בדקת ביוץ לאורך כל התקופה?עדיין טרייה
אפשר גם לנסות לשלב חום השחר שיותר זול לבדוק איתו תקופות ארוכות (למרות שהוא נותן אינדיקציה רק אחרי הביוץ). מתי עשית בדיקת הריון לפני כמה זמן?
בדקתיאהבת חינם1

עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..

בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון

אז יש מצב שפספסתעדיין טרייה
את הזמן שהיה ביוץ או שהוא עוד לא היה. אם תלכי לרופא הוא ידע להגיד לך אם את אחרי ביוץ. בכל מקרה לא הייתי בלחץ מכל כך מעט נסיונות. בהצלחה!
עם שחלות פוליציסטיותנעמי28

לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.

זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.

דבר שנינפש חיה.

שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה

סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה

בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.

יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.

האבלנה - רק אבחנה 

הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!

מעבר לזה

בכל שלב בחיים - תזכרי 

שהכל בהשגחה פרטית

הכל משמיים

והכל לטובה.

אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!

לאנשים תמיד יהיה מה לומר

בכל שלב

אם אין ילדים- למה אין

אם יש- מה עם עוד

אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד

מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה. 

ממליצה בחום ומניסיון אישי על דיקור סינימצפה88
ואם יש אפשרות גם לעבור לתזונה כמה שיותר מותאמת לשחלות פוליציסטיות (להפחית סוכר ומזון מעובד), עוד יותר טוב
מה הכוונה תזונהאהבת חינם1
האם צריך ממש לחתוך סוכר? אני ממש אוהבת ואין לי כוח עכשיו להישאב לדיאטת כסאח שאולי לא אראה ממנה תוצאות..
ברור שתראי תוצאותאפונה

התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.

וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.

לא דיאטת כסאח אבל תזונה כמה שיותר לא מעובדתמצפה88
ופחות פחמימות פשוטות וסוכרים. כמה שאפשר כמובן
היי יקרהמחכה להריון

קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!

ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון

וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏

רק לגבי שיח אברהם- כדאי לשאול את הרוקח לפני כןנפש חיה.

אם לוקחים לבד בלי הכוונה

לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן... 

לא בטוחה שרוקח הוא הכתובת, אולי הומיאופתהמקורית
אתםשירה_11

נשואים עשרה חודשים

מנעתם בהתחלה

והיו לך רק 3 מחזורים עד כה

זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה

כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"

מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה

וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה

הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב

אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה

עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים

ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת

יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי

מציעה מלהתחיל לעקוב אחרי הביוץאולי בקרוב

אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..

בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.

חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים

הי יקרהכובע לבן

3 מחזורים

זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )

והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.

במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר.... 

הטיפול הוא "די"פשוטנעמי28

יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.

נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.

ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.

השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.

ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.

ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️

כמה דבריםמתיכון ועד מעון

דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.

מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.

מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות

רוצה להדגישאהבת חינם1
שהמחזורים של ה38-39 יום זה רק ב3 חודשים אחרי שהפסקתי מניעה.. לפני היה הרבה יותר ארוכים והחודש המחזור כבר חוזר לסורו..
מצטרפת לקודמותיישלומית.

אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!

דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)

ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.

עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים 

עונהנויה12345

גם עם שחלות פוליצסטיות

לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.

לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון

לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.

זה ממש עזר לי.

יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.

בהצלחה!!!

רק רוצה לשים דגש על משהוהביתמתפורר

הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.

אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.

היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק  דויקת זה שפשוט אין כזה.

אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.

ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.

כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.

ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.

בהמשך למה שכתבואפונה

ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ

כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.

תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.

שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.

תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).

הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.

אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.

זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.

כשרוצים משהו מאוד קשה להרגיע, ובכל זאתמשתדלתלהיותאני

אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת

במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש

במיוחד שההורים לוחצים

ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.

כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור

תהנו מהזוגיות

תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו

תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,

אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש

אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.

ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.

מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.

וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין

וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם

דיקור סיני עושה פלאיםאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים

ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי

הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)

המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים

ועכשיו ברוך ה' בהריון.

השקעה ששווה כל שקל.

אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.

אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...

וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...

בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(

חיבוק 🫂

אם דיקור אז ממליצה על יניב אברהם, מקבל בכפר חבדאוהבת את השבת
ובצפון
אין לי שחלות פוליציסטיותמקקהאחרונה

כלומר, אין את המראה האופייני בא"ס

אבל יש לי מחזורים ארוכים מאוד וחלקם ללא ביוץ

נכנסתי להריון טבעי 4 פעמים, ופעם אחת נעזרתי באיקקלומין, בילד השלישי

זה ממש ממש לא נורא

שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבתאחרונה

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

ברור שלא כולן יסבלו מזהעם ישראל חי🇮🇱

אבל חשוב להכיר

ושיתפתי מה אני עברתי כדי שאם מישהי מרגישה משהו דומה, שתדע .

חג שמח

מניעה ואישה מיואשתאנונימית בהו"ל

ניסיתי כמה סוגי גלולות. רגילות, משולבות.

ניסיתי טבעת.

היה גם התקן ואיתו דלקות וסיבוכים.

וזהו, הגעתי לקצה.

אני רוצה את החיים שלי בחזרה.

ההורמונים האלו הרסו אותי. מרגישה שאני פשוט לא אני.

אני עכשיו אחרי דימום שהתחיל עם גלולות, החלטתי להפסיק והודעתי לבעלי שאני לא לוקחת יותר כלום. נמאס לי.

נמאס לי מהעצבים, מהדיכאונות, מניסוי וטעייה, מחוסר חשק.

אבל אני ממש לא רוצה עכשיו הריון והוא בכלל נחרד מהרעיון.

אמרתי לו שלא מעניין אותי.

שייקח על זה הוא אחריות.

לא יודעת איך.

אם גם הוא לא יודע אז לא יהיו יחסים וזהו.

מסכן

אבל נשבר לי

וואי ממש מובן. מציעה:ממתקית

ללמוד שיטת הפוריות הטבעית- כיצד לא להרות באופן טבעי...יודעת שיש דבר כזה.
מניעה בנרות, דיאפגרמה, שקפים...- אין הורמונים...

חברה אמריקאית שיתפה אותי במניעה מעולה שיש שם, אולי יש גם בארץ? אני לא נתקלתי. מעניין אם מישהי פה מכירה
שבב כזה קטן שמחדרים לתוך העור בזרוע- נשמע מפחיד, אבל מונע נהדר ובלי השפעת הורמונים ככה אני מבינה ממנה. אולי שווה לך לברר?

רק אומרת שזה חייב להיות הורמונלי אם זה בזרוע...שש וארגמן
שבב שמונע דרך הזרוע בלי הורמוניםאפונה
נשמע טוב בערך כמו לאכול עוגת קצפת בלי להשמין.
זה שבב שמפריש פרוגסטרון,וזה הורמונליעל הנסאחרונה
מבינה אותךבעלת תשובה

גם אני סבלתי מסוגים שונים של מניעה הורמונלית

בסוף ויתרתי והשתמשתי בנרות. יש גם שקפים ועוד אפשרויות. נכון, אחוזי ההצלחה יותר נמוכים ,אבל הם גם די גבוהים. חושבת שבאיזור80% (לא זוכרת בדיוק)

אז זאת גם אופציה

דיאפרגמהרוני 1234
דיאפרגמהאפונה
ואם את ממש חרדה אז יחסים רק אחרי ביוץ.
תלמדי מודעות לפוריותהריון ולידה

נכון זה גם מורכב אבל זה בטח ובטח עדיף מההצעה שלך של לא לקיים יחסים בכלל.

מקסימום בהמשך כשתדעי להשתמש בה טוב תוסיפי דיאפרגמה רק בימים הבעייתיים.

לא הייתי מתחילה עם שקפים ונרות שזה לא נחשב בטוח בכלל בכלל

מסכימההמקורית
אני רק חיבוק, מזדהה מאוד מאוד ❤️❤️שאלה גנים
דיאפרגמה. הורמונים זה באמת נוראאוהבת את השבת

ותכלס הזוי להשתמש בזה כאילו זה כלום

יש לזה השפעות ככ מטורפות על הגוף.... והנפש..

דיון שהיה לנו ואשמח לשמוע אתכןאנונימית בהו"ל

ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?

היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם

והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..

מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי! 

אנחנו נאלצות לנעול את השרשוריעל מהדרום
מאחר ואם אין תרבות דיון ויש מחיקה כזו של דעות שונות בצורה לא מכבדת, אין מקום לדיון בפורום.

ואין שום הצדקה לאנונימי.

לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

בדיוקטארקו

זה לא לא מטופל, אבל המציאות פה מורכבת מה לעשות..

וגם, לעצור בצד בזמן אזעקה ולקרוא לחיילים לאבטח, נניח שכן היו מספיק חיילים-אבל זה לסכן אותם מעבר למה שצריך...

(לחיילים יש עמדות שממוגנות חלקית.. ברור שאם יש צורך גם אם יש אזעקה הם בפעילות! אבל צריך לא ליצור צורך כזה סתם(

נסיעה מהמרכז לירושלים במצב הבטחוני הנוכחיאנונימית בהו"ל

הי בנות,

בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...

מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?

אני נסעתיoo

מירושלים למרכז ובחזרה

הרבה פעמים במלחמה הזו

אני לא מפחדת

אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים

כי הכבישים יחסית ריקים

מה שחשוב אם נוסעים

זה להחליט על אסטרטגיה מראש

מה עושים בזמן התראה/ אזעקה

כדי לא להיכנס ללחץ

(אני ממשיכה לנסוע

זה מרגיש לי הכי בטוח)

היום יש כמות גדולה של אזעקות ואני הייתי נמנעתהמקורית

אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות

ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר

אני נסעתי הרבה פעמיםבוקר אור

בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז

נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים

וואלה לא כל כך מפחיד אותי,  לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז

לא הייתי נוסעת, אבל מאפשרת לו אם הוא מרגיש בנוחכורסא ירוקה
נסענו הרבה פעמים בהרכבים שונים..שומשומ
אי אפשר לעצור את החיים ולהיות סגורים בבית כל היום. לדעתי. 
כנללומדת כעת

מצד שני אני ממש מבינה את מי שמפחדת

הייתה לנו אזעקה בדרך והיינו באמצע שומקום. היה מאוד מפחיד...

אבל אין מה לעשות. חייבים להמשיך בחיים וחייבים להפסיק לפחד. וכשיש התרעה מוקדמת לחפש בוויז מקלט...

אני נוסעת חופשישלומית.

לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.

אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)

לא יודעת מה באמת "נכון"

נסענו כמה פעמים...אורי8
האמת, נוסעים לאן שצריך/ רוצים. קרה לנו שהיתה אזעקה בדרך. כבר בהתראה התחלנו לחפש מקום מוגן. בהרבה תחנות דלק יש מרחב מוגן ונכנסו לשם. ( בדרך כלל בתוך החנות של התחנה). אולי אם יש הרבה קטנטנים זה יותר מורכב. מסכימה שיכול להיות בזה סיכון מסוים, אם לא תמצאו מרחב מוגן תצטרכו לעצור , ולצאת מהרכב . היום הינו במעין והיתה אזעקה, לא נעים, ואני בדרך כלל ממש נשמעת להנחיות. ברור שיש פה סיכון מסוים. אבל גם בסתם נסיעה בלי מלחמה יש סיכון מסוים ואנחנו נוסעות. אז כל אחת מנהלת את הסיכונים שלה ... 
אנחנו נוסעיםשומשומונית

ההורים שם...

אין לי משפחה במרכז אז לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה. אבל בירושלים אין המון אזעקות, בערך כמו אצלינו, אולי אפילו קצת פחות. אז משפחה - זו משפחה

אנחנו נסענורקאני
השאלה מה מרחק הנסיעהחילזון 123

אם זה להגיע מרחוק לדעתי את לא מגזימה

ממש לא נעים להתקע בדרך עם ילדים קטנים

אם זה לשבת שלמה אולי הייצי טורחת

אבל בשהיל ביקור קצר לא בטוחה שהייתי יוצאת

נסענו והיה ממש בסדרצוצקהלה

הבאנו איתנו גם מזרוני יוגה כדי שאם נצטרך לשכב יהיה נעים יותר.

בעיני הכי חשוב זה להיות באמת רגועים ולא לשדר לחץ לילדים ולהפוך את זה לחוויה (זה באמת מצב לא נעים אבל לחץ לא עוזר), בפועל כשהייתה התראה בדקנו בוויז איפה יש מרחב מוגן קרוב והספקנו להגיע ולהתמקם בנחת...

אני לא הייתי נוסעת.רותי7

אנחנו ממש רוצים לנסוע להורים, אבל אני מפחדת שתהיה אזעקה בדרך - אז אנחנו לא נוסעים..

אולי בעלי יסע לבד כדי לבקר אותם.

אני מבינה אותךתקומה

ממש שאת מפחדת

אבל מבינה גם את בעלך

אנחנו כן נוסעים

לא אצא לטיול במרכז או בהרי ירושלים, זה נראה לי פחות אחראי.

אבל נסיעה סטנדרטית שמאפשרת לפגוש משפחה ולשמור על איזושהי שגרה, זה חשוב ורצוי שווה את זה.

אנחנו נוסעיםקפצתי לבקר

גרים קרוב למרכז, עם המון אזעקות. בכל האיזור הקרוב יחסית למדנו איפה כל המיגוניות והמקלטים, וכשיש התרעה נוסעים למרחב מוגן הקרוב. כמו שאמרו במחסומים המון פעמים יש מיגוניות, בתחנות דלק.. כך שיש מקטעים יחסית לא ארוכים שאם תתקבל התרעה לא יהיה לי מקום בטוח לעצור בו.

כן עושים השתדלות לשמור על ההנחיות אבל בהחלט נוסעים.

היום הגיעו אלינו משפחה ממש מכל הארץ, ב"ה גם מי שהיה בדרך ידעתי לומר להם בהתרעה לאן ללכת וב"ה הספיקו להגיע למרחב מוגן

אנחנו נוסעיםאר
ונסענו כמה פעמים את הדרך הזו
מקווה שלא תפסה אתכם אזעקה בדרךבתאל1אחרונה
כי במרכז היו הרבה היום
לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

זיהום בתפרים נשמע נוראלומדת כעת
הוי,מקלדתי פתח

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

תודה לכולן על התגובות!כנה שנטעה

מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?

לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..

בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.

שוב תודה לעונות ❤️

היה לך קרע בדרגהאישהואימא

גבוהה?(3 ומעלה)

כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע

לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.

גם אם את הולכת דרך הקופהממשיכה לחלום

פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.

ממליצה ממש לנסות

יש הרבה דרכים למנוע קרעים בלידהגלי מטר

הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.

זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.

וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.

חשוב לי להגיב על זהשלומית.

שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.

אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.

מסכימה- ילדתי בשכיבה על הגב, לידה אחת עם אפידוראל,יעל מהדרום

לק"י

כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.

(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).

גם אניכורסא ירוקה

כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.

ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות

הפסקה השניה- גם אצלי זה קרה😅יעל מהדרום

לק"י

כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.

מצטרפת להמלצות ללכת לפיזיו' אחרתשש וארגמן

שהיא תעשה לך את העיסוי!

לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.

גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.

אמאלה… הייתי נזהרת עם זהרוני 1234
זה לא סתם אזור בגוף ויכולות להיות לזה השלכות רגשיות. אני לא שוללת ב 100% אבל צריך לחשוב על זה טוב טוב…
נכוןשירה_11אחרונה
רק מחחשוב על זה נהיה לי חרדה

אולי יעניין אותך