האדמו"ר משומרי אמונים: ארץ ישראל תינצל!השם הוא המלך!
בעיתון 'שעה טובה' מתפרסם ראיון עם צדיק הדור, האדמו"ר משומרי אמונים שליט"א, שמנהיג את עדתו כבר 63 שנה.

הוא מתייחס באריכות למצב הקשה השורר כיום בארץ ובעולם, ומפליא מאד שהוא יודע על כל דבר שמתרחש, הן בנושאי
חוץ וביטחון, והן בכלכלה, וכו' וכו' - וזאת על אף היותו פרוש לגמרי מהעולם הזה, וקדוש עליון שאין דומה לו בדורנו.

וחלק נרחב מהראיון עוסק בארץ ישראל וקדושתה, בירושלים עיר הקודש, בנשיא האמריקאי שר"י ובאטום האיראני.

בין השאר הוא אומר:

"כתוב שהגויים לא יקבלו את זה שליהודים יש שלטון שלהם, ועל זה יחרה אפם והם יבואו לכאן, וכאן יקבלו את המכה.
בילקוט שמעוני בפרשת זאת הברכה על המילים 'בקעת יריחו', כתוב ששם, בבקעת יריחו, יתאספו כל האומות ושם תהיה המפלה שלהם".
"הזוהר הקדוש אומר בכמה מקומות, שהמלחמה האחרונה שלפני משיח תהיה מול ישמעאל. זאת המלחמה שאנחנו נמצאים בה עכשיו, מול ישמעאל שהוא הגלות הקשה ביותר".

"התקופה קשה וצריך ישועה בכל מקום, אבל אין ספק שבארץ ישראל אפשר להרגיש יותר בטוח מבכל מקום אחר בעולם".

קישור לקטעים נבחרים מאתר 'כיכר השבת':

שער 'שעה טובה', השבוע
"כל המבזה תלמידי חכמים אין רפואה למכתו"golani
חוצפה!. מי אתה משיחיסט בעל אידאולוגיה מטורפת ש"תלמד אותו הלכה"?
-נמחק--Rעות-
בס"ד

פעם הבאה תחשוב לפחות פעם אחת לפני שאתה כותב..
נפגשתי איתו פעמיים לפי בקשתו הוא רצה ללמודבן ציון גגולה
ב"ה

את הנושא , גדולי ישראל מתעניינים בזה
במקום לתקוף אולי פשוט תשאל פרטים
אמר החכם באדם - איזהו חכם הלומד מן כל אדםבן ציון גגולה
ב"ה

גדולי ישראל מכל החוגים כשהגיעו לארץ לא ידעו הלכות שמיטה , בגלל שלא עסקו בכך בגלות
וכן גדולי ישראל אינם בקיאים בהלכות גאולה ומשיח או קורבנות אז בגלל זה מי שיגיד זאת מבזה אותם?
כל חכם בקיא בתחומו וחסידי חב"ד לומדים את ההלכה הללו ומלמדים את העם.
ובכללי חסידות חב"ד שאומרת שהרבי הוא נביא ומלך המשיח מתבססת על ההלכה ממשה מסיני
ושיחות של הרבי אם יש למשהו קושיא על כך שיאמר אותה, אין שום דבר מטורף בחסידות שפרוסה בכל רחבי תבל גדולי ישראל מעריכים אותה ומקרבת יהודים ואומות העולם לבוראם.

ועל כך נחתום בהכרזה של הרב הראשי לישראל - הרב יונה מצגר שנה לאחר ג' תמוז
יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד!

גדולי ישראל בקיאים בהלכות גאולה ומשיח.ii
שלא כמו חב"ד - הם רואים את הגאולה, אז הם צריכים לדעת מה לעשות.

כוזרי מאמר שני פסקה כד:

"אכן מצאת מקום חרפתי מלך כוזר! כי אמנם חטא זה הוא אשר בגלל לא נתקיים היעוד אשר יעד האלוה לבית שני: "רני ושמחי בת ציון, כי הנני בא ושכנתי בתוכך נאם ה'". כי העניין האלוקי עמד לחול עליהם כבראשונה, אלו נענו כולם לקריאה ושבו לארץ ישראל בנפש חפצה, אבל רק מקצתם נענו - ורובם, החשובים שבהם, נשארו בבבל, מסכימים לגלות ולשיעבוד, ובלבד שלא יפרדו ממשכנותם ומעסקיהם. ויתכן כי על זה רמז שלמה באמרו "אני ישנה וליבי ער" - כינה את הגלות בשם 'שינה' ואת התמדת הנבואה בקרבם בשם 'לב ער', ובאמרו "קול דודי דופק" כיון לקריאה אשר יקראם האלוה לשוב לארץ, המילים "שראשי נמלא טל" הן כינוי ל'שכינה' היוצאת מצל קורת המקדש, "פשטתי את כתנתי" - מורה על התעצלם להשמע לקריאה ולשוב אל ארץ ישראל, "דודי שלח ידו מן החור" - רמז לעזרא הפוצר בהם, ולנחמיה ולנביאים האחרונים. סוף דבר, רק חלק מן העם נענה, ולא בלב שלם, - ולכן גמלם האלוה כמחשבת ליבם, ונתקימו בהם ההבטחות האלאוהית רק במידה מצוצמת, כפי מיעוט התעוררותם. כי העניין האלוקי אינו חל על אדם כי אם לפי הכנת האדם - אם מעט מעט ואם הרבה הרבה. אף אנו אילו היינו מוכנים להתקרב אל אלוקי אבותינו בלבב שלם, כי אז היה הוא יתברך מושיענו כאשר הושיע את אבותינו במצרים. עכשיו, שאין הדבר כן, אין הדברים שאנו אומרים בתפלותינו "השתחוו להר קדשו", ו"השתחוו להדום רגליו", ו"המחזיר שכינתו לציון", וכד'..,כי אם כדיבור התוכי וכצפצןף הזרזיר, כי בלא כוונת הלב אנו אומרים דברים אלה או דומיהם.."

חומר למחשבה!!
האדמור מתולדות אברהם יצחק [ממאה שערים] אמר ליבן ציון גגולה
ב"ה
[האח של האדמור מתולדות אהרון שגם איתו נפגשתי פעם אחת ועם אחיו פעמיים]

שהסיבה שגדולי ישראל לא אומרים לעם שהרבי הוא מלך המשיח היא כי העם לא יקבל זאת [בגלל חוסר ההתבטלות לחכמים ] לעומת זאת אם העם יכריז שהרבי הוא מלך המשיח הגדולים יקבלו,האמת היא שחובתם להכריז לציבור שהרבי הוא מלך המשיח כיוון שהם אלו שצריכים להוביל את הציבורים שלהם להכנה לגאולה[כך אמר לי גם הרב קליין מבית המדרש של הרב וואזנר - הפוסק של חסידי פולין]
וכל עוד מתעלמים מכך העם ולא בודקים זאת הרי זה הפסד של העם כלומר בסופו של יום המטרה היא להתאחד תחת מלכות שמיים , בורא עולם רוצה לגאול אותנו וזוהי הבחירה שלנו האם לצאת ממצרים בהנהגת משה,
אני בכל מקרה בטוח שכך יקרה השאלה היא מה צריך העם לראות כדי שהם יקבלו את הגאולה, אני מאחל שזה יהיה מתוך אהבה ושמחה ורק כדי שיהיה ברור.
אני מכבד [לא רק מהלשון ולחוץ בשביל להראות כאילו יראת שמיים] את כל חכמי הדור וזה הסיבה שאני הולך לדבר איתם ומראה להם את המקורות -  הרבי הכריז בתשנ"א : ענווים הגיע זמן גאולתכם !

אתה מוכן לענות על השאלה ולא להתחמק?ii
מאיפה ההיתר לא לעלות לארץ?
לא אומרים "לימדתי אותו הלכה"golani
אומרים "סיפרתי את דעתי והוא התעניין והסכים/לא הסכים איתי" הבנת את זה ברוך?
לגולני היקר - הרני מתאם את דבריי אני מקווה לרוחךבן ציון גגולה
ב"ה

הרבי באותה השיחה שהוא אומר שהוא נביא שופט ויועץ הדור מבאר שני סעיפים קודם את ההסבר ההלכתי לחזרת הנבואה על פי ההלכה ואמרתי לו מה שהרבי אומר
אנא אם לא רשמתי הפעם טוב תתקן אותי עם רוח טובה
למרות שאני מבין את הצורך הראוי לעמוד בתוקף מול כל נסיון של פגיעה בכבודו של תלמיד חכם וישר כח על כך
איך הוא יכול להיות בחזקת משיח?אלישע בן אבויה
בס"ד

ההגדרה לא ממש מתאימה:
'ואם יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות ה', הרי זה בחזקת שהוא משיח, אם עשה והצליח ונצח כל האומות שסביביו ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בודאי. ואם לא הצליח עד כה או נהרג בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה והרי הוא ככל מלכי בית דוד השלמים הכשרים שמתו. ולא העמידו הקב"ה אלא לנסות בו רבים שנאמר ומן המשכילים יכשלו לצרוף בהן ולברר וללבן עד עת קץ כי עוד למועד.' (רמב"ם מלכים פי"א ה"ד)

יש הרבה יהודים כשרים צדיקים וטובים, ולא כולם מלכים. גם הגר"א מוילנא זי"ע היה יהודי גדול צדיק וחשוב, מה לעשות שהמלך המשיח הוא לא היה..
הסבר כיצד הרבי עומד בסימני המשיח של הרמב"םבן ציון גגולה
ב"ה

אם תרצה תוכל לקבל ספר שנקרא :"יחי המלך המשיח" שהוציא הגר"ע וולפא
ועליו חתימות של מי שנקראים גדולי ישראל וכן עוד חומר בכל מקרה הרבי גם מקיים
סימנים ממשיח וודאי
לii היקר אני עונה אבל תדע שכמו שגולני תיקן אותיבן ציון גגולה
ב"ה

אז גם אני אומר לך אחי היקר - גדולי ישראל לא הביאו מחאה על כך שהרבי לא בא לארץ ולהיפך שיבחו ומושבחים אותו על פועלו  וכן הרבי של מלך המשיח ביקר בארץ ועודד עלייה [ראה הישוב היהודי בחברון לפני קום המדינה ועוד ועוד מפעל שממשיך ע"י הגיבורים של "גוש אמונים" ועוד ועוד]
אז פשוט אתה יכול לשאול את השאלה בלי להפוך אותו לאלו מבבל .
כעת התשובה שהרבי ענה בעצמו ולאחר מכאן הסבר ענייני על תפקידו של נשיא הדור.
הרבי ענה שאמריקה הוא יכול להשפיע יותר מישראל כיוון שהוא יכול לתקשר עם מדינות שבהם יש קהילות יהודיות כאשר הגישה חסומה מישראל.
ועוד כאשר הוא נמצא שם ההשפעה שלו על הקורה גדולה יותר מאשר להבלע בין כל החכמים שכאן
ואז ההשפעה יורדת - כפי שרואים כאן לצערנו שכל רב לחוגו וכל חוג לעניינו
וזאת ועוד שהרבי שולח את תלמידיו לכל העולם להחזיר את נשמות ישראל שחלקם נולדו בישראל ובגלל האווירה כאן עזבו וגם הם יהודים וצריך להשיבם באהבה לעמם ,ואני מאחל שביחד כפי שהייתי כמו רבים בהפגנות נגד גירוש גוש קטיף , עשיתי צבא ומילואים כולל מלחמת לבנוון והפגנתי במאה שערים נגד הרצון להכניס לימוד חול לישיבות שם ועוד ועוד כך אני מצפה מעצמי להמשיך כך ועוד מיהודים הרבה יותר חשובים ממני לעשות כך כי מטרתו של המשיח לאחד אבל בלי רצון העם להתאחד זה לא יקרה אי אפשר לכפות על ציבור לאהוב אחד את השני , ע"י הידברות והבנה השמאל והימין הם שתי ידיים שדוחפות קדימה לגאולה.

נשיא הדור- מושג של אדם שהוא צדיק יסוד עולם והוא תמיד נמצא במקום שבו נמצאים רוב מניין ובניין של בני ישראל - ראה בית רבינו שבבל .
לכן רבותינו נשיאנו היו ברוסיה והרבי הקודם והרבי מלך המשיח שליט"א בארה"ב.
הרבי עודד ומעודד עלייה לארץ אך כידוע שהקברניט מוביל את כולם ורק אז הוא נכנס.
משה רבנו לא יכול לבוא לעם של עבדים ולהגיד להם אני מוציא אותכם ממצרים ובסוף הם מתים במדבר והוא נכנס , אני הייתי מפקד[רב"ט לא קצין] בצבא [בשנה וחצי הראשונות] והיו ימים שלא ישנתי בשביל לדאוג לחיילים , קל וחומר ועפר לאפר לרגליו של משה רבנו שיקום בתחיית המתים ויכנס לארץ [למרות שהוא מעולם לא היה שם וזה לא חס ושלום מוריד ממנו שבזכותו יש את תורת השם נפוצה בכל האנושות] וכן הרבי שאמר שהיום שהוא יבוא לארץ זהו היום האחרון לגלות[אתחלתא דגאולה] ולכן אנו מצפים לכך והרבי הביא לנו חסידי חב"ד משימה להכין את העולם לקבלת פני משיח צדקנו ולכן ההצלחה שלנו היא ההצלחה לאנושות ולהפך. 
ראשי ממשלות ,מוסד ,צבא מספרים על פגישתם עם הרביבן ציון גגולה
ב"ה

[אין אנו חלילה מזדהים עם תוכן האתר הרבי לא נמצא בקבר אלא חי וקיים בגוף גמשי כך קבלנו
מהנביא בשיחותיו הגלויות לכל הדור]
תקציר מסרט חדש על פגישה של בכירים ממדינת ישראל עם מלך המשיח
אני מתאר לעצמי שגם לת"ח דאזii
היו "תירוצים טובים".
[אני מדבר על בית שני]

זה נשמע "תירוץ" מאוד גרוע.
זה לא תלמיד חכם בלבד מדובר על נביא שליח ה'בן ציון גגולה
ב"ה

ולכן מעשיו הם לפי הנחיית הבורא ורואים בפועל איך כל דברי הרבי מתקיימים
ולכן כל אדם יכול לסמוך עליהם.
ואין נביא אחר בזמננו שאומר אחרת
הסבר מדוע אמרתי "אידאולוגיה מטורפת"golani
לפי כללי תרבות הדיבור והדיון (במיוחד כשאלה קיימים במקום ציבורי כמו פורום) גם אם אתה חושב דבר מסויים על אידאולוגיה מסויימת אתה לא תגיד אותו אלא תתווכח עניינית בלבד. אולם אם ה"יריב" לא שומר על כללי המשחק (בנידון דידן: כבוד ת"ח) אין גם סיבה שאדם ישמור לעצמו את דעתו על האידאולוגיה של ה"יריב", לכן, למרות שזו לא דרכי הרשיתי לעצמי הפעם להתבטא במילים חריפות. ולעניננו: אם יש גופה ונקבע מוות  אז הבנאדם מת ואם חשבנו לפני שהוא מת שהוא המשיח אז טעינו כי המציאות הוכיחה אחרת. אין טעם "לא לתת לעובדות לבלבל אותנו" צהריים טובים.
גולני האם אתה מאמין שאליהו הנביא חי בגוף גשמי?בן ציון גגולה
ב"ה

אתה יודע שלא אומרים ז"ל אלא זכור לטוב מה אתה אומר ?ומג
אידיאולוגיה מטורפת או תורה קדושה וכן על כך שמשה רבנו קרע את הים
והנחש[זה שזוחל באדמה] דיבר עם אדם וחווה והיה לו רגליים
טוב נתחיל בדבר הראשון ונמשיך מה אתה אומר אליהו חי ועלה השמיימה בסערה?
ומגיע כמובן בליל הסדר ובברית מילה לבקרנו

כשתמצא את גופתו של אליהו הנביא תדווח לי.golani

שקר וכזבgolani
אינני כופר בעיקר, ישנם שני הבדלים משמעותיים בין אליהו הנביא לרבי מליובווטיש: אחת, כפי שאמרתי אליהו הנביא עלה לשמים בעודו חי כך שאין פה סתירה עובדתית בניגוד למיקרה של הרבי מליובוויטש. שתיים, וזה ההבדל העיקרי: התורה בעצמה אומרת לנו שאליהו הנביא עלה לשמים מה שאין כן אצל הרבי מליובוויטש שמדובר לכל היותר בהסקת מסקנות של בשר ודם.
תיראהgolani
הרמב"ם כתב "שלושה עשר עיקרים" שמי שלא מאמין בהם נקרא כופר בעיקר. איך אמונה שהרבי חי היא חלק מהם? אז זה דבר תימהוני, הורס כל אפשרות לפעול באמת בשביל הגאולה ועוד אבל זה לא כפירה
אותה תורה אומרת להאמין לדברי נביא בדוקבן ציון גגולה
ב"ה

שאם הוא אומר שהוא חי בגוף גמשי לנצח ללא התסתלקות וקבורה אז הוא חי בגוף גשמי מעל פני האדמה ולכן זה דומה לאליהו הנביא
ליצחק..Talrats
נכון הוא טועה אבל צריכים להעמיד אותו על טעותו כדי שיחזור לדרך האמת.(לצערנו הוא לא היחיד הוא משתייך לקבוצה כזו שמאמינה שהרבי מלובביץ חי).
לבן ציון..Talrats
יש ניסים בעולם אבל לא שללת עניינית את מה שאמרו מקודם ממקור הרמב"ם על המלך המשיח. לגבי הנחש וכל מעשה בראשית אין להבין אותו כפשט(עיין רמב"ם מו"נ חלק שני פרק ל').  לגבי ברית המילה וכו' אלו מדרשים ועיין ברמב"ם בהקדמה לפרק חלק.
טלרטס -אני מקווה שרשמתי נכון, מה לא שללתי אנא פרטבן ציון גגולה
ב"ה

איזה רמב"ם ? אנא צטט את המקור עם המילים שעליהם אני אמור להגיב,
לגבי כל מה שרשמת , אני מקווה שאתה מסכים שמשה רבנו קרע את הים
רבי יהודה הנשיא בא לעשות קידוש בביתו לאחר שנקבר ועוד ועוד
זה לא מעשה בראשית אלו דברי הגמרא - דברי אלוקים שנכתבו ע"י קדושים עליונים
חסידי חב"ד יודעים שהרבי חי - ראו דברי הרב יואל כהןבן ציון גגולה
ב"ה

א.החוזר של הרבי [בשנת תשס"ה] שאומר שהרבי לא הסתלק - לא יתיר מבחיוהי אלא חי וקיים
נכון שהוא מראשי הקבוצה שלא אומרת זאת בגלוי לכל העם אלא בהתוועדיות של חב"ד
אז אנחנו אומרים את האמת על פי התורה בגלוי - צריך להיות  יהודי בביתך ויהודי בצאתך.
ראו הכתבה ה-7 בלינק

ב. הרבי רשם צוואה ולא אמר להשאיר יורש[כפי שעושים בחסידות ובכלל ראוי לעשות] אחריו
ג. הרבי ביאר מהו ג' תמוז [כלומר שזהו בחינה של משה רבנו בהר סיני חי וקיים בגוף גשמי כפי שהוא לא אוכל ושותה שם]
ג. הרבי אומר בשיחות שהוא חי בגוף גשמי באופן נצחי שלא תהיה בו הסתלקות , וכן כך יקרה לנו  כשהוא יתגלה
ואלו שבגן עדן יקומו ויחזרו לכאן [תחיית המתים]
ד. הרבי מבאר שזהו החידוש של דורנו זה - הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה
מחקרים[חיצונים] מוכיחים-הרבי אומר שהוא מלך המשיחבן ציון גגולה
ב"ה
א. רב מהציבור הדתי לאומי - שעשה מחקר בנושא על פי הרמב"ם והשיחות של הרבי והוציא ספר שאומר שהרבי אומר שהוא מלך מהמשיח וכן כך על פי ההלכה
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=46303
וכן בכנס בבת ים של גאולה ומשיח ביחד עם ברוך מרזל
וחבר כנסת של האיחוד הלאומי - ביאר את הנושא בהרחבה 
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=47172

ב. וכן עוד מחקר חדש  [יש לציין שהתכתבתי עם כותב המאמר לאחר שפרסם אותו והוא לא ידע שהרבי נביא ולכן דברי הרבי הם וודאיים ולא תקווה או אפשרות ולכן מסקנתו של הכותב הייתה בהתאם]
במגזין ´תכלת - כתב-עת למחשבה ישראלית´ התפרסמה כתבה ארוכה ומקיפה שעסקה באמונת חסידי חב"ד כי הרבי הוא מלך המשיח ? לנוכח סערת הרוחות שמוסיפה לעורר האמונה המשיחית בחב"ד, מתבקשת תשובה לשאלה קריטית אחת: האם סבר הרבי מליובאוויטש עצמו כי הוא אכן המלך המשיח? ? למרות התעקשותו של הזרם המשיחי בחב"ד שהרבי אמנם האמין בכך, הצליחו החוגים המתונים יותר בתנועה לטעת בקרב הציבור הרחב את הרושם שמנהיגם מעולם לא הציג עצמו באופן כזה, או, לכל היותר, ש"לא אישר ולא הכחיש" את הטענות בדבר משיחיותו ? אלא שהרושם הזה אינו עולה בקנה אחד עם המציאות. הראיות החד־משמעיות שאציג להלן מלמדות כי רממ"ש אכן האמין, ואף עודד את חסידיו להאמין, שהוא המשיח העתיד להתגלות קבל עם ועדה ולהביא את הגאולה השלמה אל העולם
וההמשך במקור המצורף :
http://www.techelet.org.il/article.php?id=448
לבן ציון...Talrats
הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמותיהם פי"א ה"ד וראה את הציטוט בתגובתו של אלישע בן אבויה. ולא עיינת בדברי היטב  אגדות חז"ל הכתובות בגמרא:אליהו בברית המילה,רבי יהודה הנשיא בא לעשות קידוש בביתו,ליל הסדר וכדו' צריך להבין אותם בצורה רציונלית ואם משהו סותר את ההיגיון אין להבין אותו כפשוטו אנו צריכים להבין שהוא בא ללמדנו עניין מחשבתי מסוים ואני חוזר על דברי שנית ראה רמב"ם בהקדמה לפרק חלק. לא כללתי את המדרשות שהבאת בתור מעשה בראשית אלא אגב אורחא של הדוג' של הנחש הזכרתי את מעשה בראשית (התכוונתי כמובן לאדם וחוה וכדו').

קרא את דברי הרמב"ם על שלוש כתות בהבנת דברי חז"golani
בהקדמתו לפרק חלק.
תודה רבה לכם על התייחסות והשאלות היפותבן ציון גגולה
ב"ה

יש ספר שנקרא "יחי המלך המשיח" ועליו יש חתימות של מי שנקראים גדולי ישראל מכל החוגים
ובו מבואר כיצד הרבי מתאים להרמב"ם בהלכות משיח מי שרוצה יוכל לקבל אותו ממני,
וכן יכול לשאול את הרב יעקב גוטליב שהבאתי את הלינק עליו בנושא.

אני כרגע מאוד מתרגש - חזרתי מפגישה עם האדמו"רבן ציון גגולה
ב"ה

ממחנובקא ובירכתי אותו לאחר שיחה ארוכה שביארתי לו את ההלכה בגאולה ומשיח
מאוד נהנתי להיות במחיצתו וכשחזרתי לבית חב"ד בבני ברק באו אליי 2 חסידים מישיבת בובוב כדי לכתוב לרבי באגרות קודש ובקשו גם ברכה ממני , אז אני גם מברך את כולם בפורום בעת רצון זו
בכל ברכות התורה ,ומבקש שגם אתם הגדולים שבאנושות תברכו אותי .
יש חתימה של הרב אלישיב? איכשהו קשה לי להאמין..אלישע בן אבויה
לא אמרתי שיש חתימה של הרב אליישיבבן ציון גגולה
אמר החכם באדם "שלמה המלך" איזהו חכם הלומד מןבן ציון גגולהאחרונה
ב"ה

אדם , גדולי ישראל כשהם הגיעו לארץ הם לא ידעו הלכות שמיטה וכי מי שהיה אומר שהוא לימד
אותם את ההלכה בנושא הוא מבזה אותם להפך מפני שהם עסוקים בצרכי ציבור אין להם זמן לעסוק בדברים שהם עברו עליהם אבל אין להם שימוש יומיומי , בגלות לא היה להם צורך בבקיאות בנושא השמיטה ועכשיו הם לא בקיאים בהלכות נביא ומלך המשיח וקורבנות ועוד ...
מי שיבוא למכון המקדש יכול ללמוד הרבה גם גדולי ישראל.
אז זה שאנחנו מלמדים את גדולי ישראל הלכה ומורים להם את הדרך להכין את העם לגאולה
זוהי זכות שהכל בעצם בא מגדול הדור מלך המשיח שליט"א ואנו רק שליחיו ורואים בפועל שהעם התורני ובכלל מתעצב על פי הוראות הרבי - מי שמכיר אותם ויודע לשינוי שחל ביובל האחרון .
תבורכו כל בית ישראל ושנזכה לגילוי הרבי עוד היום ונדבר על הלכות המקדש בדרך לבית המקדש ה-3
וזה כמובן תלוי בנו בקבלת פני משיח צדקנו .
יחי המלך המשיח !
למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך