למה להתחסן?~~~~~~

באמת רוצה להשתכנע.

הנתונים:

1 מדובר בתרופה שמיועדת לעשות מניפולציה על הגוף, בניגוד לחיסונים קונבנציונליים. רעיון גאוני בכל קנה מידה, אבל לא כל רעיון גאוני מוכיח את עצמו בטווח הארוך. עד היום, עדיין לא היה נסיון רחב היקף של חיסון MRNA עם בדיקה של ההשפעות לאורך זמן - לפחות לפי המידע שאני הצלחתי להשיג. שוב, הרעיון נכון, ואם היה שיעור ביולוגיה הייתי מלמד אותו. אבל החיים הם לא שיעור ביולוגיה, ויש טעויות.

2 הסיכוי להדבק לא גבוה כל כך. קודם כל כי אנחנו זהירים, ואחרי זה הממשלה ממשיכה להתעלל באזרחים הרבה מעבר לנדרש, כך שהאינטראקציות שלנו באמת מעטות (לפחות החוויה שלי). אין לי ילדים במוסדות חינוך שידביקו אותי, אני לא עובד במגע עם אנשים (אני בא במגע עם אנשים די קבועים וגם זה בצורה די בטוחה)

3 גם אם אדבק, אני לא בקבוצת סיכון משמעותית. זה שיקול מס' 3, כי אחרי הכל יש סיכון מסוים. לצערנו, המדינה - מתוך שילוב של טפשות וטוטליטריות, איננה מספקת מידע מקסימלי לגבי הסיכונים האמיתיים, ואנחנו ניזונים ממקרי הקצה שמתפרסמים בתקשורת. האם מדובר באחד מאלף? אחד מחמשה? 

לכן המסלול הכי בטוח נשמע כמו להמשיך להזהר, ולא להתחסן.

מצד שני, אם למישהו יש מידע אמיתי, מפורט - אבל נגיש וקריא, הסבר שבאמת ישכנע למה התרופה הזאת היא בדוקה ומנוסה, זה יכול להרגיע אותי ואחרים כמוני שבאמת יש כאן משהו בלי סיכון שפשוט צריך לבוא לקחת.

~~~~

מה הם טיעונים לא משכנעים:

"מי שלא מתחסן רוצח". - שטויות. מי שלא מתחסן, ולא נזהר, וממשיך לא להזהר, אכן מסכן אחרים. אבל אני לא נדבקתי ולא הדבקתי - במה אני מסכן אותך או כל אדם אחר? מי שמרשה לפתוח הכל מסכן אחרים, מי ששולח ילדים חולים לבית ספר מסכן אחרים, מי ששולח ילדים לבית ספר עם ילדים חולים אחרים מסכן את עצמו ואחרים.

"רק ככה נחזור לחיים נורמליים". - גם שטויות. הרי האוכלוסיה בכללה לא תתחסן עד הקיץ, בגלל ילדים. אז נצטרך להמשיך לשמור על כללים, עד למצב שפשוט לא יהיו חולי קורונה. זה יהיה הפתרון, לא 100% מחוסנים, שזה גם ככה לא יוכל לקרות עד שיאשרו חיסונים לילדים.

"אל תקשיב לקונספירטורים". אני שומע הכל, ואני מבין שככל הנראה החיסון בטוח, ואני מסביר את זה גם לאחרים. אבל "ככל הנראה" לא מרגיע אותי. האם זה יותר בטיחותי מאשר לנסוע ברכב? לא יודע. לכן אני מזמין אתכם לשכנע אותי, במספרים. לא "לא צמח לי זנב" ולא "אין שבב". לא טענתי שיש סיכון ידוע, טענתי שזה משהו חדש ולא יודעים מה כל ההשפעות של זה.

"כולם עושים את זה". דווקא טיעון מעניין, כי המדינה מהמרת בענק על הסיכון הזה, אז כנראה ההימור כדאי. כנראה. ואולי לפחות אהיה באותה סירה עם כולם. ואולי הפחד והמחשבה שככה נצא מזה גורמת לאנשים לשכוח לחשוב על סיכונים. ואולי ההטיה של "למצוא פתרון" משכיחה את המחשבה על הסיכון שבפתרון.

בקיצור, תשכנעו אותי שאין סיכון

ממה החשש שלך?כינוי-לרגע
ה mRNA מתפרק ונמוג תוך זמן קצר.
אז ממה החשש?
תודה, כן, בכיוון הזה~~~~~~

הסבר מפורט יותר? מבוסס יותר? אבל בהחלט, משהו בכיוון הזה. איך אנחנו יכולים לדעת שאכן

1 mRNA מתפרק ונעלם

2 החיקויים של הקורונה נעלמים תוך זמן מסוים

3 הנוגדנים אכן מזהים קורונה ומבדילים בין זה לבין חלקים אורגניים של הגוף

בכל דבר בחיים - רפואה ותרופות, מדע, הלכה ותורה - אתהכינוי-לרגע
ספקן ולא מאמין למי שמוכרים כמומחים ומקצוענים?
אני לא מודד. מותר לי לפחד מדברים מסוימים יותר ומאחרים פחות~~~~~~

אשמח לתשובות שנוגעות לעניין. אד-הומינם זה לא משכנע.

וכן, ההסבר הראשון שלך היה בכיוון טוב, כרגע זה בגדר משהו ששמעתי ממישהו ששמע ממישהו, אין לי בסיס מוצק יותר, ולכן להתחסן על סמך זה מרגיש לי לא משכנע.

שוב, אילו היה מדובר בדבר שהייתי מרגיש שיש לי צורך בו, זה אחרת. אבל כרגע אני מודע לזה שהפתרון לי וגם לכלל הוא זהירות, לא חיסון, ועל זהירות אני מקפיד.

ולכן רק אם ארגיש שהחיסון הוא פתרון קל וכיף בחינם - אין לי סיבה לא לקחת אותו וליהנות מהיתרונות והבטיחות שהוא נותן לי.

חיפשת מידע באינטרנט?חדשכאן
יש שם מידע רב על מה שאתה שואל
המידע הוא בעיקר על זה שאין קונספירציות.~~~~~~

אם אתה מכיר תשובות למה שאני שואל כאן, זה מה שאני מעוניין לשמוע

דווקא לא. תחפשחדשכאן
יש מידע רפואי מדעי על הדברים האלה. כולל השאלות שאתה שואל
הוא כותב שם דברים די ידועים~~~~~~

והוא כותב שמדובר במשהו שנוסה בהיקף מצומצם בעבר. ולכן החשש המסוים שעדיין יש בעיני

אבל תודה על הנסיון

אם אתה מצרפים את כל הניסיון שיש עם חיסוני mrnaאדם כל שהוא

1. עשרות מיליונים (נראה לי יותר ממאה מיליון) שקיבלו את החיסונים האלה בחודשים האחרונים, כאשר מדינות שונות עוקבות אחר תופעות הלוואי.

ובד"כ, תופעות לוואי הן תוך כמה שבועות.

תחשוב כמה שנים לוקח עד שמגיעים למספר כזה בתרופה רגילה למחלה לא מאוד נפוצה.

2. עשרות אלפים שקיבלו בניסויים שלב 3, כבר לפני כחצי שנה.

3. אלה שקיבלו את החיסונים האחרים בשיטה הזו בניסויים הקליניים בשנים האחרונות.

מקבלים שסה"כ יש הרבה ניסיון קליני עם השיטה, מעבר למחקר של עשרות שנים, וניסויים בבע"ח.

אתה לא חרדי, נכון?כינוי-לרגע
במקרה לא. אולי תחשבי שבהשקפה שלי כן~~~~~~

אני לא מבין למה את נכנסת לשאלת המניע שלי, המטרה שלי, האופי שלי ודרכי החשיבה שלי.

שאלתי שאלה פשוטה, ואני אשמח לשמוע תשובות. לא שאלות.

כי אתה בטוח שזו שאלה אובייקטיבית נטוחדשכאן
וזה לא נכון.
הדברים שאנחנו בטוחים בהם או חוששים מהם, כמו גם דברים שאנחנו מאמינים בהם ודברים שפחות, נתונים המון לסובייטיביות שלנו.
אז כן, השאלה נראית סופר אובייקטיבית אבל התשובות שיתיישבו על הלב הן בהחלט יכולות להיות סובייקטיביות.
אם יש לך חשק ופייסבוקטיפות של אור

הייתי מציע לך להעלות את השאלות בקבוצה הזאת

מדברים על חיסונים

יש שם גם רופאים ואימונולוגים שעונים בכנות

וגם אנשים שנורא אוהבים להביא מחקרים

תשובות (עד כמה שאני מבין, לא מידע מוסמך)אדם כל שהוא

1. כל הזמן נוצר mrna בגוף, והוא מתפרק.

2. ה"חיקויים" זה חלבון , גם כאן, כל הזמן נוצרים ומתפרקים חלבונים בגוף. אם אין משהו שישמר את החלבון, כמו למשל שהוא חלק מתא חי שמשתכפל, אין סיבה שהוא ישרוד לאורך זמן.

3. הנוגדנים מזהים קורונה - את זה בודק הניסוי הרחב [וגם ניסויים נוספים, בבע"ח ובמעבדה]. הנוגדנים מבדילים - אין סיבה להתבלבל ביניהם כי הם לא דומים, אבל גם זה נבדק בניסוי שלא התפתחו מחלות אוטואימוניות.

הסיכוי להדבק די גבוה. הסיכוי לסבול יותר קטן אבל מזעזע. הסיכוארלט

הסיכון למות עוד יותר קטן אבל קיים ועוד איך. אז למה לא להתחסן?

לא מקבל את זה. בעיני הסיכוי להדבק אפסי.~~~~~~

אולי יש לנו מציאות שונה, אולי הערכת מציאות שונה. אבל בעיני זאת המציאות.

אלא אם תביאי לי הוכחות שמתוך האנשים שנזהרו ושמרו על ההנחיות ולא באו במגע עם הרבה אנשים, יש אחוז משמעותי של נדבקים

אם תשאר סגור בבית באמת אין סיכוי שתידבקאכמל

אבל רוב העם כן רוצים לראות עולם והפיתרון לכך הוא חיסונים

לא עשיתי מחקר. אני בחברה שברובה מקפידה וישארלט

הידבקות לא מעטה. החברה צעירה ברובה ויש הדבקויות בכל הגילאים. ומאז המוטציה תופעות לא קלות גם אצל צעירים וילדים.

ברובה מקפידה לא עוזר~~~~~~

אם שולחים ילדים לגן/בית ספר, כמעט אין הגנה.

וזה כמובן נפוץ מאד בחברה צעירה (אלא אם את מדברת על חברה של @צעירים מעל עשרים בלי ילדים ובלי אחים קטנים)

לך למומחים, איזה מידע יוכלו לספק לך כאן?צהרים
אני רק יכול להפנות לפוסטים שכתבו אנשים שעוסקים בתחום. דפדפו בדפים שלהם..

Stav Kislev

Stav Kislev

Kulu Orr

Stav Kislev

Kulu Orr

גיא טווינה

מידע כמו זה שסיפקת כאן. תודה~~~~~~

שמח לעזור. תעדכן במסקנה שלךצהרים
א. את ה"מניפולציות" האלה, גם וירוסים עושים לנו על הגוף..אדם כל שהוא

כך שזה משהו שקורה כל הזמן.

נעשה כבר ניסויי בטיחות בטיפולים בשיטה הזו, כך שיש ניסיון של כמה שנים.

2. לא מכיר את אורח החיים שלך, אבל סביר שה"די קבועים", וה"די בטוחה", לא מספיק.

3. לא הבנתי אתה מדבר על אחוז סיכון מהמחלה, ולא מוצא נתונים?.

אני אכן משתדל להימנע מווירוסים, טוב שהזכרת לי~~~~~~

אבל למה להכניס עוד משהו כזה

2 מספיק בטוח בעיני

3 נכון. אנחנו לא יודעים כמה מהנדבקים היו כאלה ש"נזהרו מאד אבל שלחו את הילדים לגן", אנחנו לא יודעים אם תופעות לוואי ארוכות טווח של המחלה הן אחד מאלף או אחד מחמשה. אני מכיר משפחה של מחלימי קורונה שלפי הבנתי הם בסדר גמור היום, ועוד הרבה מחלימי קורונה שלא ידוע לי על שום תופעה ארוכת טווח שלהם

אתה נתקל בוירוסים הרבה מעבר למה שאתה יודע..אדם כל שהוא

והסכנות שעלולות להיגרם מחלקן, אינם מהמניפולציה שהזכרת.

3. לגבי נתונים על תופעות לוואי ארוכות טווח יש מחקרים. לגבי מידת הזהירות של אלה שנדבקו, יש בעיה קשה לאסוף נתונים אמינים, מסיבות די מובנות.

תראה מדקה 7:50בן מכיר

וכל מילה מיותרת

יש לי רושם שבכלל לא קראת את השאלות שלי~~~~~~

ולכן, אמנם, כל מילה מיותרת.

הזלזול בחוששי החיסונים, ובאנשים שמאמינים שהחיסון לא יסייע להם, רק גורם להם להרתע מהחיסונים עוד יותר.

אם יפעילו אלימות נגד אנשים, חלקם ייכנעו, וחלקם יתנגדו.

איזה סוג של אלימות?

סגירה של תחבורה ציבורית בהתראה של חצי יום

מחסומים בדרכים כדי ליצור פקק ו"אווירה של סגר"

איסור יציאה למרחק של קילומטר מהבית כדי ליצור אווירה של סגר

כניעה לבעלי כח ומאבקי כוח על פתיחה של דברים שגורמים להגברת התחלואה

סגירה של בית כנסת ללא-מחוסנים, בזמן שכל מי שלא מיהר פשוט לא הספיק להיות מחוסן (זה תהליך של חודש, נכון?)

וההנחה ש"אתה גם ככה לא יודע איזה חומרים מכניסים לגוף שלך". אז אמנם אני לא יודע הכל, אבל ההנחה היא שאוכל משפיע בטווח של ימים ספורים, והוא לא נועד להשפיע מעבר לקיבה. חיסון מיועד להשפיע לחודשים ושנים, ולכן הגיוני שיהיו השפעות לטווח ארוך.

אבל למה בכלל אני טורח לענות למישהו שבכלל לא מתייחס אלי ברצינות?

לגבי ההבדל בין אוכל לחיסון-אדם כל שהוא

חיסון נועד לגרום לגוף לייצר נוגדנים, ולא נועד להישאר אח"כ בגוף.

[ואוכל דווקא, נועד בחלקו להפוך לחלק מהגוף שלך].

בדיוק~~~~~~

אוכל אמור להשאיר אצלך בגוף סוכר, שומן וחלבון שהכבד מפרק ומשאיר בדיוק את זה (יש מקרים נדירים שהגוף לא מצליח לפרק, ואלה סוגי האלרגיה השונים) - וכל השאר נפלט במערכת שנועדה לזה מששת ימי בראשית

חיסון אמור לגרום לתופעות בגוף, כלומר להשפעה רב מערכתית

אבל התופעות האלה הם משהו מוכר היטב..אדם כל שהוא

ממאות שנים של שימוש בחיסונים.

זה לא הטכנולוגיה החדשה.

וחומרים שמוסיפים למזון, מאלצים את הכבד והכליות שאמורים לנקות אותם מהגוף, להתמודד עם אתגרים שלא התמודדו איתם מששת ימי בראשית.

קראתי את כל השאלותבן מכיר

לא מדברים שם על כפיה, בכוונה.

מראים רק כמה זה שטותי שעל חיסון שמכניסים פעמים בודדות בחיים, כולם רצים לבדוק כל פרט, על אף שהם לא מבינים בנושא כלום, ואילו דברים שהם מכניסים לגוף כל יום בלי סוף ומוסכם על כולם שהם רעילים, הם אפילו לא מדברים על זה.

בכלל אם הממשלה או כל אירגון אחר היה רוצה להחדיר לנו דברים לגוף הם היו פשוט פותחים מפעל חמצוצים חדש או קונים את הזכויות של אוסם, וסלמאת.

אני לא טענתי שיש מזימה~~~~~~

ומכעיס אותי שאתה מתעקש לדבר על זה. זה באמת מזלזל ומעליב. אתה מגיב לחשש אמיתי בזלזול, זאת התנהגות מאד לא יפה.

פירטתי די בבירור מה החשש שלי - תוצאות לא צפויות ולא מתוכננות לאחר זמן ממושך, כיון שמדובר במשהו שאמור לגרום לתהליך בגוף.

בבקשה אם אתה מגיב, תחשוב קודם אם זה עונה על השאלות שלי, תקרא את השאלות שלי, ותבדוק באמת על איזו שאלה זה עונה, ואל תזלזל.

הסטטסטיקה מראה כרגע שהאופציותנפשי תערוג
הן או להתחסן או כנראה להדבק (במוקדם או במאוחר)
תבחר במה שאתה מעדיף.

הקורונה היא לא מחלה נעימה לרוב האוכלוסיה
לחלק קטן היא קטלנית

נכון לכרגע כבר מעל 30 מליון התחסנו
לא רואים איזה תופעות לוואי חמורות
לעומת אצל הקורונה, שיש הרבה תופעות לוואי גם למשך זמן ממושך
אבל לו זה לא יקרהחדשכאן
ממש לא, בעיני~~~~~~

אם נפתח הכל וניתן לכולם להידבק, אז כן. וזה אומר אלפי ילדים מתים.

ולכן בכל מקרה נמשיך להזהר, כדי לשמור על הילדים האלה.

מה שאנחנו אמורים לעשות הוא להיזהר, כדי לצמצם הדבקה, ואז זה מצמצם את הסיכוי להדבקה גם ללא-מחוסנים

ואז השאלה היא - מי שלא בא במגע עם הרבה אנשים, ונזהר כשהוא כן, הסיכוי שלו להדבק הוא קטן, ופוחת ככל שההדבקה מצטמצמת. הוא אפילו לא מסכן אחרים. אז למה בעצם להתחסן?

(מכיוון שאני די מסכים איתךטיפות של אור

רוצה לספר למה כן התחסנתי.

בעיניי החיסון דורש מידה של אלטרואיזם. לסכן טיפ-טיפה את עצמך, כדי להוריד את הסיכון להדביק מישהו אחר)

יפהצהרים
הכי מפחיד זה להדביק אחרים.
אני מבין את זה~~~~~~

אבל כיון שסיכוי ההדבקה שלי נמוך כל כך, ועוד יותר מזה, הסיכוי שלי להדביק, ההשפעה של החיסון שלי על הדבקה של מישהו אחר, או על צמצום התחלואה - היא בעצם אפס. ולכן אין כאן אלטרואיזם. כמו לצייר חתול במחברת כדי לצמצם את האבטלה

עם כמה אנשים היית במרחק של פחות מ2 מטר למשך כמה דקותאדם כל שהוא

בחודש האחרון?

מעט מאד, וגם הם זהירים~~~~~~

מספיק אחד כדי להידבק, ושניים כדי להדביק.אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ז באדר תשפ"א 21:37

זה בהחלט מקטין מאוד את הסיכון, ובכל זאת יש הרבה שנזהרו מאוד [למשל, בגלל שהם בקבוצות סיכון משמעותיות], ונדבקו בכל זאת.

וכתבת שהם זהירים, האם גם בני המשפחה שלהם זהירים? האם יש להם ילדים בגנים ובבתי הספר? 

וכמה זמן תוכל להמשיך בצורה כזו? הרי לפעמים יש כל מיני אילוצים, למשל צורך רפואי בטיפול בבית חולים, ולא תמיד יש אפשרות לדעת חודש מראש כדי לקבל את החיסון.

בסוף אתה צריך לקבל את ההחלטה 🤷‍♂️טיפות של אור

תחשוב האם אתה נפגש עם אנשים מבוגרים בכל זאת, ולפי זה תחליט.

וממליץ שוב על הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בשביל ידע מקצועי

כאמור, אני מאד נזהר~~~~~~

בנוסף, היום רוב האנשים המבוגרים מחוסנים (וגם חלק גדול מהמבוגרים פחות)

והמעט שאולי לא - לא חושב שאני צריך להתחסן רק בגלל שאולי אולי יש מישהו בסביבה שלי, שלא התחסן, ואני אדבק ממישהו אחר שגם לא התחסן/הוא מה5%, ואז אדביק הלאה בדיוק את הלא מחוסן האומלל האחר.

חיסון של חלק מהאוכלוסיה מקטין את סיכויי ההידבקות אקספוננציאלית, כי כל חוליה בשרשרת ההדבקה יכולה לקטוע את השרשרת

כך שצריך באמת הרבה מאד שיקרה כדי שאדביק מישהו

רק מילה אחתטיפות של אור

אני חושב שהמילה 'צריך' לא נכונה פה

אתה יכול להיות חלק מהפתרון ולא מהבעיה. אבל זה באמת דורש טיפת אלטרואיזם

(מבנות למשל אני לא יכול לדרוש מה שאני דורש מעצמי, כי להן באמת יש תופעות לוואי אחרות)

אתה לא יוצא לסופר? לחנויות? למשלכתר הרימון
הסיכוי שתדביק מישהו לא שווה את זה. לך תדע לכמה אנשים תגרום סבל.
אם אתה באמת לא יוצא מפתח ביתך אז אל תתחסן.
כמעט שלא.~~~~~~

נכנס, קונה, יוצא. מסכה (אף+פה) והכל.

כן, אני בא במגע עם מעט מאד אנשים באופן יום יומי.

וחלק גדול מהם גם כך מחוסנים, אז בסיכוי של 95% הם לא יכולים להדביק אותי גם אם ירצו, ואני לא אדביק אותם גם אם ארצה

אז יופי, אתה סומך על מי שהתחסן ועלול לפגוע במי שלא התחסן.כתר הרימון
לך להתחסן.
אוף, גם כן הטיעון הזה~~~~~~

אני לא ביקשתי מהם להתחסן בשבילי. אני קיוויתי בשבילם שהם יתחסנו בשביל עצמם, בגלל אחרים שמסכנים אותם

ואלה מהם שלא בקבוצת סיכון - התחסנו משיקוליהם שלהם, וזה לגיטימי כמובן.

במשך החודשים שעברו עד החיסון, לא הרגשתי שאני מסתכן או מסכן אחרים, ואני חושב שהתחושה שלי היתה מוצדקת. למה עכשיו פתאום אני צריך חיסון? כי אנשים בסביבה שלי מתחסנים? זה מוריד את הסיכון שלי להעביר תחלואה, לא מעלה את הסיכון.

לא הרגשת שאתה מסתכן או מסכן?עדיין טרייה
התנהגת רגיל עם אנשים מבוגרים שאתה מכיר? אנחנו חיים באותה פלנטה? כמובן שהרגשתי שאני מסכנת לא חיבקתי את ההורים שלי כבר שנה ובהתחלה גם הייתה תקופה ארוכה שלא נפגשנו כלל. כנל לגבי כל האנשים שסביבי בעבודה ובסביבה הקפדתי כמה שיכלתי על מסכה וריחוק בגלל שבהחלט הרגשתי שאני יכולה לסכן אותם.
לא הרגשתי שיש סכנה כי נזהרתי~~~~~~

ברור שלא התכוונתי לומר שעשיתי הכל כאילו אין קורונה כי לא פחדתי. זה טיעון מטופש.

לא הרגשתי שאני מסכן, כי נזהרתי בהתנהגות שלי, ולכן הסיכון שלי להדבק הוא אפסי

הסיכון של בעלי להידבק גם כן היה אפסי..חצילוש
והוא נדבק. כשהוא הלך להיבדק אמרנו שאין מצב בעולם שהוא חולה, והוא משתעל כי רץ בקור. והופ- תשובה חיובית.. כשאשתו בבית בחודש שמיני ולא יוצאת החוצה. אם החונן לאדם דעת לא היה נותן לי את השכל להתחסן בשניה שנתנו קדימות להריוניות (מתי שאיפשרו רק למבוגרים, אז בעלי לא יכל להתחסן בזמן הזה) כנראה שהייתי נדבקת ממנו. והוא נדבק בצורה כ"כ חסרת סיכוי שהגיוני שזו המוטציה, שפוגעת בנשים בהריון. ואת זה אני יודעת לא מהתקשורת, אלא מנשים הריוניות מסביבי שנדבקו. פחד אימים. ובלי קשר- זו מחלה מפחידה... שאני רועדת רק מההשלכות שאנחנו עלולים לגלות בהמשך. בעלי סובל עד עכשיו, חודש אחרי, משיעולים טורדניים וקוצר נשימה. הוא לא חזר לכושר שהיה בו, בזמן שהיה חולה היו לו כאבי תופת בגוף. עד עכשיו הוא סובל מכאבים בלתי מוסברים ברגליים. והוא בחור צעיר, בריא לחלוטין, בכושר שיא ואוכל בריא ומאוזן.
תודה על הסיפור, ורפואה שלמה~~~~~~

וכמובן שמח בשמחתך שהתחסנת והגנת על עצמך, ושה' ימשיך לתת לך ולמשפחתך הרבה בריאות.

אני מניח שאם היה נאסף מידע סטטיסטי של כמה אנשים זהירים נדבקו זה היה נותן מידע מועיל. לצערי כנראה אין מידע כזה. אבל זה באמת קצת נותן פרופורציה כשאנשים כאן כותבים שהם יודעים על עצמם שנזהרו ובכל זאת נדבקו (אני מניח שאנשים כאן הם אמינים יותר מכל מיני אנשים ש"נזהרנו נורא, רק פעם אחת הלכנו להתקהלות ושם נדבקנו")

תאמין לי, הוא היה סופר זהיר...חצילוש
כמו שאמרתי- פחד מאוד להידבק ולהדביק אותי.. זה יכול להיכנס בדלת האחורית בלי ששמים לב

ותודה רבה, גם לך הרבה בריאות בע"ה
את יודעת מאיפה הוא נדבק?צהרים
כן. אבל דודה שלי, גם בהריוןחצילוש
נדבקה מבעלה, שגם מאוד מקפיד, ואין להם שום מושג ממי הוא נדבק.. וזה נובע מכך שהמוטציה מאוד מאוד מדבקת
מאיפה אם אפשר לשאול?צהרים
מעניין אותי לשמוע כי גם אני מאד נזהר
אכתוב לך במסרחצילוש
אתה מנסה להבין למה להתחסן אחרי שכולם מתחסנים?חדשכאן
באמת זה פחות משנה.
אבל עד שתהיה כמות מספיק גדולה שזה לא ישנה, יש צורך להתחסן כדי לשמור על עצמך ואחרים. אתה חי בחברה ובציבור, לא באי בודד.
ככה זה.
והטיעון המוסרי מעצבן מעוד סיבה~~~~~~

אנשים פותחים את מערכת החינוך על אף שידוע שזה מסוכן - כי הם צריכים

אנשים פותחים חנויות - כי הם צריכים

אנשים נסעו לדובאי - ואף אחד לא שם עליהם תווית של "לא מוסריים"

ורק אני, ששילמתי מחירים אישיים בגלל הסגרים שנגרמו בגלל חוסר אחריות של אחרים, שסבלתי בשקט, אבל מפחד להתחסן, אני לא בסדר.

טיעון מגעיל. באמת איכסה

30 מיליון. יותר קרוב ל220 מיליוןנחשון מהרחברון

220 מליון חיסון ראשוןנפשי תערוג
30 מליון חיסון שני ופרק זמן של שבוע + מהחיסון.

זה מה שאני מכיר
זכורני יחס יותר טוב אבל זה לא קריטינחשון מהרחברון

לא הבנתי שדיברת על חיסון שני+שבוע

איפה ראית 220 מליון? אני מצאתי אחרת או שאני טועה?צהרים

אני חושב שהכוונה שם היא הסך הכולל של החיסוניםצהרים
מנה ראשונה+מנה שניה
אז זה לא כ"F מסתדר עם מהנחשון מהרחברון

ש@נפשי תערוג כתב. כי 220-30 =190 וכאן יש 145 מיליון...

או שאולי ה45 מיליון האלו לא עברו שבוע ואז זה מסתדר

לא יודע בדיוק למה*,צהרים
אבל הסך הכולל של כל החיסונים בעולם גדול מהחיבור של המנה הראשונה+השניה. אתה יכול לראות כאן שבישראל נתנו 8 מליון שזה בדיוק החיבור בין המנות אבל בעולם זה יוצא יותר.
*לפי ההערה שם יש כאלה שקיבלו כמה מנות..

זה מנה שניה:

וזה הסך הכולל:

COVID-19 vaccine doses administered

Number of people fully vaccinated against COVID-19
אוקיי יש לי הרגשה שעשיתי טעות חמורה אני אשלח לך באישי וזהוהרמוניה

כמובן מתנגדת בכל אופן

קראתי אתמול. פשוט לא הגבתי מיד~~~~~~

אני חושב שמותר להשמיע את הקול הזה, שמתנגד לחיסונים. גם אם הוא לא הגיוני.

אבל צריך להבדיל בין התנגדות לחיסונים לבין קונספירציות ושטויות.

כי לא הגיוני שכל המדינה עושה משהו שהוא במודע מרושע או מטופש.

לעומת זה, אם המדינה עושה חשבון שכדאי להמר ולחסן את כולם כי זה מועיל בטווח הקצר, אני יכול לחשוש שאולי בטווח הארוך זה מזיק. וזה פחד לגיטימי.

ולגיטימי לגמרי בעיני לתת עידוד למישהו שלא מתחסן שהוא עדיין בסדר מוסרית וכו', כל עוד הוא מבין את המשמעות של המעשים שלו ופעול מתוך שיקולים הגיוניים

לא מבין את ההנחות שלך בכללק"ש
(כמובן מידע מדוייק ומסודר בנושא כזה מקבלים מאיש מקצוע. אנחנו יכולים כל אחד להביע את מה שהוא פגש. בסופו של דבר, העובדה שההמלצה הכמעט גורפת של עולם הרפואה בארץ ובעולם היא להתחסן - מספיקה. עדיף ללמוד מהנסיון של אחרים, מאשר מהניסיון של עצמך).

לגופם של דברים:
1. אני לא יודע על מה אתה מסתמך, כשאתה מניח שהסיכוי שתידבק מאוד נמוך. רבים חשבו כך וכן נדבקו.

2. כנ"ל לגבי להדביק - רבים מאוד לא העלו על דעתם שידביקו ו'רק' הלכו למשהו אחד/'רק' מישהו מבני ביתם וכו' - ואכן גרמו הדבקה שגרמה לאחרים סבל ומוות.

3. אני לא יודע על מה מבוססת ההנחה שלך, שגם אם תידבק, זה לא כזה. נכון שרוב הצעירים ובריאים לא מתו מהקורונה (אם כי היו כמה, גם בימים האחרונים ממש!), אבל רבים, צעירים ובריאים, סוחבים תופעות לואי מהמחלה, במשך חודשים ארוכים. אתה יכול לחפש בערוץ, רק אתמול התפרסם מחקר - אבל אני מדבר כרגע על אנשים שאני מכיר אישית, צעירים, בריאים וקרביים - שכבר יותר מחצי שנה, חלשים, עייפים ואם כל מיני מחלות ותופעות רפואיות, שלא הכירו בחייהם.

4. גם לגבי תופעות לטווח רחוק - אף אחד לא יכול להבטיח, את מה שעוד לא נצפה, אבל כל מומחי הבריאות אומרים שהסיכוי לתופעות ארוכות טווח מהחיסון, נמוך עד כמעט אפסי. לעומת זאת, מהקורונה - עדיין מוקדם לדעת - אבל הסיכון לתופעות ארוכות טווח גדול הרבה יותר.

כך שאלא אם כן אתה סגור בבית ולא פוגש אף אחד - הסיכון המחושב הוא להתחסן.
ואני לא מבין את ההנחות שלך~~~~~~

ההמלצה הגורפת מוצדקת - כי סטטיסטית תמיד יש זליגה של חולים (מבקר אחד יכול להדביק), ויש אנשים בסיכון גבוה שהסיכוי שלהם למות הוא גדול, ולכן ממליצים. אבל זה לא אומר שלכולם החיסון כדאי באותה מידה.

בנוסף, למדינה יש אינטרס לייצר דרכון ירוק שיאפשר חזרה של הכלכלה. לי אין צורך משמעותי בדרכון ירוק.

1. רבים חשבו שלא יידבקו ונדבקו. האם הם נזהרו? נמנעו מהתקהלויות? אני יודע על רבים שחשבו שלא יידבקו ולכן לא נזהרו ואז נדבקו.

ולכן הטיעון הזה משמעותי כשאתה מציג - על בסיס מה הם חשבו כך, מה הם עשו כדי לא להדבק, מה הם עשו שיכול היה להדביק אותם, מה הם עשו שהדביק אותם, ומה אחוז ההדבקה בהינתן התנאים האלה (אם אלף היו באותם תנאים ורק שלשה נדבקו, זה לא סיכון)

2. כדי להדביק צריך להדבק ואז להדביק. אז קח את טיעון #1 ותעלה בריבוע את ההסתברות. אני לא יודע מה ההסתברות, זאת חלק מהשאלה שלי

3. שוב אתה אומר "רבים". מתוך כמה? מה הסטטיסטיקה אומרת? אין לי נתונים על הסיכון האמיתי

4. טוב, את זה אני רוצה לשמוע, אבל "מומחים מרגיעים" לא מרגיע אותי. שיתייחסו ספציפית לכל טיעון ולכל נקודה, ולא יטענו "אנחנו רופאים, אנחנו מבינים, אתה צריך לסמוך עלינו ולהיות רגוע".

כפי שכתבתי - תשאל רופאים ואנשי מערכת ההריאותק"שאחרונה
הם אנשי המקצוע הרלוונטיים. כתבתי כאן כמה פעמים בעבר: בתחום שאני 'מקצועי' בו - לימוד תורה - אני רואה כמה אנשים שאינם מקצועיים, כלומר לא שקדו על זה שנים על שנים, מדברים שטויות. לכן, בנושא הזה צריך לשאול רופאים ושאר מומחי בריאות הציבור.

עד כמה שבדקתי, רובם ככמעט כולם, ממליצים להתחסן בלי הסתייגויות. אם תשאל רופא אמיתי, כזה שלמד שבע שנים, שלושה תארים, חמש שנות סטאז' ומצוי במידע המקצועי מהשנה האחרונה והוא יגיד לך לא להתחסן - אני לא אתווכח איתך. ככל הידוע לי, ובדקתי, אין כזה.

בעצם הייתי מסיים איתך את הדיון כאן.
כיוון שאתה התעקשת לדון איתנו בסברות שונות ומשונות, התאמצנו לדון איתך, לפי מה שטענת.

1-2. אתה, בדיוק כמוהם, טוען שאין סיכוי שתידבק. אם אתה לא בא במגע אם אנשים בכלל - כנראה שאתה צודק. אם אתה כן בא במגע כל שהוא אם אנשים, הסיכוי להדבקות אולי נמוך, אבל קיים. על זה ענו לך, שאני וגם אחרים כאן, מכירים אנשים שנזהרו ככל האפשר ובכל זאת מצאו נדבקו וגם הדביקו.

כל עוד שלא היה חיסון, היה אפשר לקבל שמי שנזהר ככל יכולתו - זה המקסימום האפשרי ומעבר לזה לא אחריותנו. ברגע שיש חיסון, שמומלץ ע"י כל אנשי המקצוע, שמעריכים גם שהוא בטוח בהרבה מהסיכוי למחלה - אין שום סיבה לא לקחת את מקדם הביטחון הזה.

3. נתונים סטטיסטיים מדוייקים אין לי. גם ידע מקצועי לאסוף, לחשבן ולנתח את הנתונים, בפרופורציה לכלל ההשלכות האפשריות - אין לי.
כמו שכתבתי למעלה, לי פשוט שהסיכון המחושב - זה לשמוע לעמדת אנשי המקצוע.
כיוון שאני שומע לרופא שלי, שעמדתו כעמדת הקונסנזוס המוחלט של אנשי המקצוע בארץ ובעולם - אני משוחרר מהאחריות לאסוף ולנתח בעצמי נתונים שאין לי את היכולת והידע המתאים לעסוק בהם. אני בהחלט חושב שאחד כמוך, שנדמה לו שהוא יותר חכם מכולם, המינימום אחריות שמוטל עליו, זה ללכת לאסוף ולנתח את כל הנתונים האפשריים.

בינתיים, כיוון שהתעקשת לפתוח לדיון בפורום, אין לי אלא לידע אותך בידע שיש לי. כמובן - עדיף שגם את זה, תבדוק מול הרופא שלך. ממאות האנשים שאני מכיר אישית 0שקיבלו קורונה, יש מעטים שמתו, אפילו שהיו צעירים ובריאים, יש הרבה יותר מזה שסוחבים תופעות לוואי מציקות במשך חודשים ארוכים וכן, לא אכחיש, יש גם כאלו שעברו בקלות. אין לך שום דרך לדעת באיזה קבוצה אתה תהיה.
לעומת זאת, מבין מאות האנשים שקיבלו חיסון שאני מכיר - אצל אף אחד תופעות הלוואי לא היו מעבר למפורסמות ולא עברו את ה-72 שעות.

4. התייחסו ספציפת, אתה סירבת להקשיב. ממליץ לך שוב - קבע תור לרופא שאתה סומך עליו ושאל את כל השאלות.
לגבי 2שמואל5
גם אני הזהרתי מאוד, ועדין נדבקתי-לא יודע מאיפה...
ב"ה שזה עבר בקלות, אבל...
מבין. כמה כמוך יש?~~~~~~

ושוב, בסביבה הקרובה שלי כולם גם ככה מחוסנים ונזהרים (וגם אני נזהר)

אין לי מושג! אבל גם אישתי נדבקה באוויר הפתוח ועם מסכה...שמואל5
ונכון, ב"ה שנינו לא הדבקנו אף אחד(גם קטע מוזר, הייתי איתה כל הזמן ועשיתי בדיקות כל יומיים ולא נדבקתי ממנה...)
ועדיין- נכון שאנחנו לא יודעים מספיק מה התוצאות של החיסון-אבל גם לא יודעים מה התוצאות של הקורונה!!!
התחסנתי (חיסון אחד בינתיים ואחרי הרבה דחיות וחששות)פה לקצת
ואין לי תשובה.

אם הייתי גבר כנראה לא הייתי מתחסנת עדיין.
בעלי לא רוצה להתחסן בינתיים ואני לגמרי מבינה אותו.

זה מפחיד כי זה משהו לא ידוע שאין מושג מה יהיו ההשפעות שלו לטווח הארוך.
בינתיים אני עדיין שומעת שמי שמחוסן מדבק ככה שמבחינתי אין מקום לטענה שבשביל אחרים כדאי שאתחסן.
וגם אם מי שמחוסן לא מדבק זה עדיין לא משכנע אותי להכניס את עצמי לסיכון מסויים בשביל האחר. יש לי "אחר" שיותר חשוב לי מכל הזרים האלה ובשבילו אני רוצה לשמור על עצמי ואני לא מאה אחוז בטוחה שלשמור על עצמי זה להתחסן.
ולא הצלחתי להשתכנע שבסוף כולנו נדבק.

מאחלת לך שתצליח לקבל את ההחלטה הכי טובה ונכונה עבורך בלב שלם.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,