"אתה גר בנס ציונה, איכס"
"מתחת ל 1.80, דפדף שמאלה"
"למה אתה לא משתמש באותיות אית"ן? למה אתה לא יודע את החוקים של בגד כפת?"
"אתה לא יודע לפתוח בקבוק יין"?
"מי מתחיל שיחה עם 'היי'?"
לאורך השנים לא הפסקתי לשמוע משפטים כאלה.
לא רק בטינדר. אלא גם בבמבל, או.קיי קיופיד, גט טקסי, ואפילו סתם מאמא של חבר.
ספגתי מבטים מאוכזבים על כך שהגובה שלי הוא לא במידה "המושלמת".
אינספור פעמים הציעו לי מדרסים, שרפרף ולהרים אותי על הכתפיים כדי להצליח לראות הופעות בפארק הירקון מבלי שבכלל ביקשתי. וזה חלק מפסקול חיי, חלק מפסקול חייהם של נמוכים רבים.
'סורי אתה לא בגובה' זה משפט ששמעתי לא פעם ולא פעמיים מבחורות, ואני לא מדבר רק על בחורות שעובדות בסופרלנד.
אבל הלוואי שרק הגובה היה הבעיה, המערכת הנשית היא מערכת בררנית וקשוחה שגורמת לך לתהות האם אתה מחפש אהבה או מנסה להתקבל לקורס טיס.
המיונים הם מוזרים, לא מובנים, מלאים בפרמטרים והשוואות שלא מביישות מבחן 5 יחידות במתמטיקה, ברוסיה. הייתי ממליץ למשרד החינוך להוסיף את נושא הבנת הנשים לתכנית הלימודים למרות שנראה לי שחצי מבית הספר יתייאש כבר בשיעור השני: 'מה כתבת שם המורה? אני צריך להיות טוב לב אבל מניאק? להיות החלטי אבל לתת לה להחליט? להיות שרירי אבל עם כרס? אין לי כח לזה אני הולך לעזור לאב הבית'
אני מתעקש להמשיך ולברר: מי קבע שלשלוח 'היה כיף' אחרי דייט ראשון זה לוחץ מדי? אבל היה כיף!! מה את רוצה? בסה''כ שלחתי 'היה כיף' לא שלחתי 'היה כיף, יפה לך הפיג'מה הורודה, אני פה למטה בשיחים, יש מצב את מורידה לי קפה?'.
מי קבע שאנחנו צריכים לדעת למה האוטו לא מניע? מאיפה אני יודע למה הוא לא מניע? מה אני אבא? למה אני צריך לצאת החוצה עכשיו, לפתוח מכסה מנוע ולזרוק לך מושגים ששאלתי מחברים יותר גבריים ממני כדי שתשארי איתי 'וואלה אולי זה הקרבורטור? נראה לי זה שאסי כןן שאסי'. ואז חבר מגיע ואומר לך שזה לא מניע כי אתה לא על פארקינג והיא עוזבת אותך. יחד איתו. תמות שלומי. חבר אמיתי היה לוקח אותי רגע הצידה ואומר לי את זה.
הגיע הזמן לשבור את המעגל האכזרי הזה ולכתוב שגם לנו קשה, ואנחנו אף פעם לא כותבים על זה פוסטים בפייסבוק כי אף אחד לא יגיב לנו שאנחנו 'יפים ואמיצים'. זה יהיה יותר בסגנון של 'שמע אתה גיי' וזה אפילו חבר גיי יגיב לך.
אני מקבל את עצמי כמו שאני ואת החסרונות שלי (למרות שלא הבנתי מהם עדיין כי כל פעם מישהי אומרת משהו אחר) אבל וואלה אני מקבל את עצמי, עם המדרסים, עם הידיים השמאליות ועם זה שבגיל 30 אני עדיין אוכל שניצלונים עם קטשופ, זה טעים ונמאס לי להתנצל על זה.
קרדיט: נועם יונגר