היי לכולם,
מאוד אשמח אם מישהו כאן יוכל לעזור בלתת עצות מניסיון אישי או מקצועי לגבי עייפות כרונית אצל בני בן ה 14 וחצי שהתחילפה לפני כשנתיים אפילו מעט יותר ורק מחריפה משנה לשנה, המתבטאת בעייפות כרונית (שגורמת לו בקושי ללכת ולבצע פעולות יומיות רגילות כמו להתקלח) כאבי שרירים, פצעים בגרון (המופיעים כל כמה שבועות) ועוד....
חשוב לי לציין שהוא ילד מאוד חיובי ובבסיסו מאוד שמח ואדיב. כמובן שכרגע מאוד מתוסכל ומיואש.
עשינו את כל הבדיקות הרגילות האפשריות כגון: בדיקות דם רגילות (ברזל, סוכר וכו.. ) , כל הויטמינים, רגישות לציליאק, סכרת, רגישות ללקטוז, בלוטת תריס - הכל חזר תקין.
הילד סמרטוט , ישן 10 שעות ביום ויש ימים שיותר (חוזר מבית ספר, אוכל וישן עד הבוקר למחרת) , קם עייף כאילו ישן שעה אחת. הוא נמצא בחוסר אנרגיה תמידי ועייפות בלתי נסבלת מבחינתו.
לא יודעת אם קשור, אך אולי חשוב לציין, קרתה לו חבלת ראש לפני שלוש שנים. לא יודעת אם זה "העיר" או גרם למשהו במוח..
הלכנו לכמה וכמה רופאים כולל נורולוג, שלא מצליחים לפתור לו את העייפות וחוסר האנרגיה.
כרגע אני נוברת בספרים, פורומים, יו טיוב ומה לא?! כדי למצוא איך לעזאזל אני עוזרת לילד שלי 
עוד חשוב לציין, שפעולות פיזיות מואצות כגון שיעור חנ"ג בביה"ס או סתם הליכה ארוכה עם חברים בפארק- גומרת אותו לגמרי. הוא צריך להתאושש יומיים בבית מנוחה בגלל זה. וגם ההתאוששות היא רק לרמת תפקוד נמוך בו הוא בקושי הולך לביה"ס, מתקלח וכו....
מה זה הדבר הזה? איך אנו מאבחנים או שוללים CFS והאם יש למישהו פה מושג אלו עוד "מחלות" גורמות לעייפות שכזו??
תודה מראש לכל העונים כאן ,
אורטל.