על חסידות ודתיים לאומייםרוצה להשתחרר
נפגשתי בבירורים לא מעט עם דיבורים על נטייה חסידית, וזה מבלבל אותי כל פעם מחדש. למה?
כי באופן אישי חשובה לי מאוד עמקות בנפש, בהתבוננות על התורה והמציאות, וגם השמחה ועבודת השם מתוך חיבור פנימי, ולמרות זאת אני לא מתחבר לסגנון של החסידות. וגם חושב שהיא תופסת מעמד לא נכון אצלנו.
ואז מסבירים לי שאצל בנות מי שחשובה לה שמחה ועבודת השם קצת יותר נפשית, הן קוראות לזה חסידות. למה?? אי אפשר להתחבר לדברים הנל בלי להגדיר את עצמנו כחסידים?
ועוד שאלה, כמה סגנון -של עמקות לא חסידית- קיים בשטח אצל בנות?
יש לי הרושם שמי שחשובים לה הדברים הנל פונה הישר לחסידות בהכוונת המדרשות ולא יודע מי. עד כאן העיקר.

מכאן הרחבה למי שיש לו ראש לאורך
מה מפריע לי בחסידות?
דבר ראשון אני פשוט לא מתחבר כ"כ לסגנון.
מעבר לזה, בעיקר מפריעה לי החלקיות של השיטה הזאת, וגם הרלוונטיות שלה כשיטה בתקופתנו.
כלומר, בחסידות יש הרבה דברים גדולים וחשובים שמושכים את הלב, מרוממים את האדם ויש בהם אמת, אבל היא לא כוללת מספיק. אין בה התייחסות מספיקה לעניין הכלל שחשוב מאוד בדורנו, לרבדים הפשוטים של התורה, ועוד. ובנוסף, יש מחלוקות ושיטות שונות אצל גדולי ישראל גם לגבי הדברים שהחסידות כן מתעסקת בהם. ולכן אני חושב שנכון לראות אותה כצד מסויים בתורה, ולא לבנות את כל ההשקפה בכפוף אליה.
ובעיקר, אנחנו בדור אחר. בכל דור או כמה דורות יש התפתחות והתאמה של עבודת השם לדור. החסידות היתה שייכת לכמה דורות לפנינו. אין שום בעיה ללמוד מהחסידות כמו שאנחנו לומדים מהרמבם והמהרל, אבל כשיטה היא לא ממלאת את כל הצרכים של הדור שלנו.
אז מי שגדלה במשפחה חסידית, אחלה. אבל מי שגדלה במשפחה דתית לאומית, קוקניקית קלאסית, למה להוסיף לעצמה הגדרה השקפתית נוספת?
תקשיב...לב אוהב

אולי אנסה להסביר מה זה חסידות בעצם

למה מישהי שמחוברת לחסידות קשה לה בלי זה

כי להתחבר לחסידות זה להיות מחובר לרבני החסידות בקשרי אהבה

זה להרגיש כאילו הם הולכים איתך ומלווים אותך

זה להרגיש שר' נחמן זה אבא שלך והמורה דרך שלך

זה לבכות כשמדברים על ר' נתן 

זה לרעוד בגוף ששומעים ניגון של הבעשט

כאילו הדיבורים שלהם נכתבו בדיוק לפנימיות הלב שלך

הם נוגעים עמוק ומרעידים לך את העולמות.

עכשיו, יש מלא תורות מופלאות אבל מי שמתחברת לחסידות 

סביר להניח שחסידות עשתה בה מה שתורות אחרות לא עשו ולא יעשו גם.... 

מי שמתרפק על חסידות בעבותות של אהבה ומתפרק מחסידות 

לא יוכל להבין אחר שרואה בחסידות רק עוד תורה עוד איזה וורט, עוד איזה דרשה.... עוד איזה סברה/השקפה/דעה

זה פשוט עולמות אחרים. מתוקים יותר, גבוהים יותר. פשוט ככה. 

מתוקים וגבוהים יותריהודי משתדל
התכוונת שהחסידות גבוהה ומתוקה מפנים אחרים בתורה?
לחלוטין...לב אוהב

וגם פה מסכים עם כל המילהחצילים
תראי אני לא חסיד,כלי פשוט
אבל כל מה שאת מתארת- אני מאוד מזדהה איתו...
ככה שלא חייבים להיות חסידים בשביל להתרגש מהבעש''ט או מהעבודת ה' ומהמידות שלהם.
כמו שאני יכול להתרגש מר' שלמה זלמן, אני יכול להתרגש מר' נחמן.. אלה צדדים שונים של אותה התורה
אני לא מגדירה את עצמי כחסידה..לב אוהב

רק כמישהי שמחוברת לחסידות.

קשה לי עם תוויות מובהקות שמחייבות... 

ומסכימה... 

חחחח טוב זה כבר נדוש אבל מסכים גם פהחצילים
חחחח האמת שרציתי לתייג שכתבתי את התגובה... (הראשונה כאילו)לב אוהב

חחחח באופן כלליחצילים
אשמח שתתייגי אותי הכל תגובה שלך חחחח רציני
חחח אם זה בהקשר לחסידות נראלי באמת חובהלב אוהב

חחחח לגמרי!חצילים
וגם בכל הקשור לנפש וכו
חח בעזר ה'.... וכנל כנל...לב אוהב

חחח סגורחצילים
עשינו עסק (לוחץ יד לאוויר)
חחח סגוררלב אוהב

איך מתייגיםםם??????מיץ פטל:)

סיילחה גדולל על הבורותתת

אני חדשה בפורומים..

מסכים עם כל אבל כלללל מילה!!חצילים
ולפי זה כל התורות של רבנים מזרחיים לא מרוממים ככה? מהחסדי הים
עח ה'אור החיים' למשל?
חלילה אני נזהרת במילותיי... מעדיפה לא להשוות לרבנים אחריםלב אוהב

רק אומרת שחסידות זה גבוה מעל גבוה... 

בסדר. זו דעתך. רק כואב לי לפעמים שהחסידות מאפלתחסדי הים
על יצירתם של גדולי ישראל אחרים שהייתה להם מחשבה עמוקה וחדשנית לא פחות מהחסידות.

(אני אומר את זה כצאצא לאחות של שניים מגדולי תלמידיו של המגיד ממעזריטש. ר' שמואל שמעלקא מניקלשבורג ור' פנחס הורוויץ בעל ה'הפלאה'.)
האמת שיכולה להביןלב אוהב

גם לי לפעמים קשה עם זה...

שהיו כל כך הרבה ענקיים שלפעמים מפספסים אותם בגלל שהיום (שזה מדהים גם בפני עצמו) נותנים דגש דווקא לרבני החסידות... 

האמת שמרגיש שמי שנותנים לו דגש היום זה הצדיקים שהיתה להם אהבת ישראל מיוחדת ולאו דווקא רבני החסידות

כמו הרב לוין, הבבא סאלי, הרב מרדכי אליהו, הרב יורם זצ"ל וכו' וכו'

כי באמת בסוף מגלים שזה הגדלות האמיתית 

יכול להיות שזה תלוי באהבת ישראל. אבל אהבת ישראלחסדי הים
יש לזה הרבה דרכים להתבטא. למשל ר' יצחק אלחנן ספקטור זצ"ל השתדל אצל השלטונות בשביל רווחתם של ישראל ולא היה עוצם עיניים עד שנוא היה מוצא היתרים בשביל עגונות והיה לו הרבה רחמים על עם ישראל כאב על בנו. באמת בדורו פשוטי עם ברוסיה הלבנה בפרט ובהרבה מקומות אחרים העריצו אותו, אבל פחות מכירים אותו לדורות.
ואי... רציתי להגיב על זה ושכחתי...לב אוהב

שיש כל כך הרבה צדיקים שממש מסרו נפש על עמ"י

ובאמת מסכימה שכואב שהם לא מקבלים גם את אותה במה... 

הערה קטנההָיוֹ הָיָה

כתבת "אני לא משווה לרבנים אחרים" וכו'

אבל השורה האחרונה שלך, בעצם מאוד-מאוד משווה, ואפילו קצת מבקרת את האחרים

אני בטוח שלא בכוונה, אבל שימי לב.

וזה באמת לא משפט נכון בכלל

הגדלות האמיתית היא לעשות את רצון הק ואת תפקידנו בעולם, לכלא חד יש תפקיד משלו

אני בטוח שהגרי"ש אלישיב שישב כל 97 שנה בעזרת נשים של "אוהל שרה" ולא זז משם, מילא את תפקידו על הצד הטוב ביותר, וממש לא נכון להתבטא ביחס לפעולות שפחות התבטאו אצלו שדווקא הן "הגדלות האמיתית".

תודה על ההערה... צודק...לב אוהבאחרונה

זה כנראה בלי לשים לב שכן יש איזה השוואה מסוימת

לדעתי זה בגלל המשיכה לניגודekselion

מי שגדל כקוקניק משתיתים לו חשיבה רציונאלית, לדעתי דווקא אצל אנשים שהעניקו להם חינוך X 

חינוך Y ההפוך יהיה מאוד מושך עבורם.

זו רק דעתי

זה לא קשור לחינוך שקיבלת לדעתי...לב אוהב

זה קשור לאופי או סוג נשמה... 

אני חושבתנופת צוף

שיש לנו צורך להתמסד/להשתייך לאנשו
יש אנשים ש'יהדות' יספק אותם.
יש אנשים ש'אנושות' תספק אותם
יש אנשים שצריכים מעבר
ולכן.. הם ימצאו את המרגוע שלהם בדרך מבוססת וממוסדת עד לפרטיה הקטנים
בהדרכה ברורה ופשוטה של תקנות וכללים ומנהגים.

יש אנשים שזה באמת עושה להם טוב, יש אנשים שזה 'בריחה' שלהם מעצמאות

חוץ מזה.
יש הרבה הגדרות סמנטיות שהשתרשו
לאו דווקא שמי שמגדירה את עצמה 'חסידית' היא אכן כזאת

אתן דוגמאות
יש כאלה שיגידו מזרוחניק- הם ייתכוונו למישהו פחות דוס מהם
יש כאלה שכשיגידו ציוני הם יתכוונו לאוהד מדינה או לממלכתי.

יש כאלה שכשיגידו חסיד הם ייתכוונו לאדם ש'חי' את עבודת ה'/עם לב.

אם זה רק בהגדרה, זה גם משמעותי בעיינך?

מה שחשוב בעינירוצה להשתחרר
זה לא ההגדרה על הדף, אלא המשמעות של ההגדרה בלב.
אם מישהי אומרת על עצמה שהיא חסידית, אבל בלב ובהשקפה הכללית זה לא מה שמדריך אותה, זה בסדר בשבילי.
אבל בדר"כ מי שמגדיר את עצמו באופן מסויים זה מתבטא בהשקפתו הכוללת. הוא חסיד! החסידות מדריכה אותו עד לפרטים הקטנים של חייו. זה בהחלט יפריע לי. ויותר מזה, אני חושב שזה יפריע לה להכיר ולהעריך אותי שאני הולך בדרך אחרת.
צודקנופת צוף

רק רציתי להגיד ש'חסיד' זה נהיה מושג.

לאו דווקא שמישהי שתגדיר את עצמה חסידית היא אכן חסידית במובן שאליו אתה מתכוון.

יכול להיות שחשוב לה חיבור עמוק לה', לתורתו ולרצונו

והחסידות עוזרת לה בזה וגם תורות אחרות עוזרות לה בזה והיא לא כפופה אליה

ולא יפריע לה מישהו שיש לו את הלב הזה מתורות אחרות שהם לא חסידות, מבין?

'חסיד' זה קצת נהיה מושג של מישהו שיש לו חיבור פנימי/רובד נוסף מעבר לפשט(לא במקום)

אגב גם יש כאלו שיגדירו את זה 'יש לי נשמה חסידית'..

(ויש כאלה שהם חסידות לגמרי, בדרך כלל אלו יהו יותר משוייכות לחסידות ספציפית כלשהי,

אבל לדעתי התופעה שדיברת עליה זה מה שכתבתי למעלה..)

אגב, גם המושג חסיד הפשוטנופת צוף
עבר עריכה על ידי נופת צוף בתאריך י' בניסן תשפ"א 21:28

זה לאו דווקא מי שמחובר לתורת החסידות.
זה עצמו גם מושג סמנטי שהשתרש
הנה דוגמא לחסדים שלא חשודים כמחוברים ל'חסידות': חסידי מצרים – ויקיפדיה

והנה הערך מויקפדיה ל'חסיד': חסיד (הלכה) – ויקיפדיה

וזה בדיוק הענייןרוצה להשתחרר
שנוצר בלבול. יש כאלה שמשתמשות במושג הזה באופן דומה למקור, וככה הן יכנו כל מי שמחובר לצדדים יותר נפשיים ועמוקים בתורה ועבודת השם. ויש כאלה שמשתמשות בזה ביחס לחסידות של הבעל שם טוב.
ואני אנה אני בא?
תשאל אותה למה מתכוונת, הכי טוב, לא?נופת צוף

כמו שלב אוהב כתבהחיות צבעונית
זה קשור לנפש. יש כאלה שמוצאות את מקור היניקה שלהם מהחסידות והפנימיות.
לגבי מה שכתבת בפסקה הראשונה, אני אישית חושבת שכדי להגיע באמת לעמקות שורשית בנפש חייב לעבור דרך פנימיות התורה. בלי זה זה כאילו לנסות לדבר על השורש בלי לדעת מהו.
כמו כל דבר כנראה ש''מחוברת לחסידות'' מתבטא אחרת אצל כל אחת, אבל ממש לא מסכימה שאצל כולן זה אומר שמחה ועבודת ה' קצת נפשית.

ולא יודעת איך אפשר להגיד שחסידות לא רלוונטית לדור הזה.
רק מעצם זה שהיא כל כך תופסת מקום וזכינו שהיא תהיה נגישה בצורה כזאת, אפשר להבין כמה הדור הזה צמא לה
אבהיר קצתרוצה להשתחרר
א. שימי לב שאת מחברת בין פנימיות התורה לחסידות בלי למצמץ. אז הריני להודיעך שיש גדולים וטובים ששיטתם מבוססת לחלוטין על פנימיות התורה, ולפעמים גם מלמדים בפירוש על פי קבלה, ואינם שייכים לדרך של החסידות. לדוגמא, נפש החיים ועוד מתלמידי הגאון מוילנא, הרמח"ל, הרב קוק כמובן, ועוד.
אז נכון, עמקות צריכה לעבור דרך פנימיות התורה, אבל לחסידות ממש אין בעלות על החלק הזה של התורה.

ב. לגבי הרלוונטיות של החסידות, לא הבנת את דברי. ניסיתי להדגיש שאני מדבר על הרלוונטיות של החסידות כשיטה כוללת. כלומר, ברור שיש המון דברים ללמוד מהחסידות, והם רלוונטיים מאוד לדורנו. אבל זה נכון גם לגבי שיטות נוספות, כל אחת כמידתה. המשותף להן הוא שהן לא מתאימות כשיטה כוללת לדור שלנו, כיוון שהן פותחו וירדו לעולם בזמן שונה לחלוטין. בזמן שבו עם ישראל היה מפוזר ומפורד בכל הארצות, ההתמודדויות הרוחניות היו שונות לחלוטין, ועוד.
חסידותחיות צבעונית
היא מלבוש לקבלה. היא לא איזה ענף מומצא של התורה

לגבי ב, הבנתי טוב מאד ולכן עניתי מה שעניתי.
נכון שלא צריך חלילה לזנוח את שאר התורה וללמוד רק חסידות, אבל אני בגישה שהיא הכי נכונה לדור שלנו.
..חמדת66

החלק הראשון נכון, לגבי השני אנלא בטוח

ולפותח האשכול, אני נוטה להסכים, אבל גם להמליץ לא לשפוט בחומרה על זה. 

יפה ממש אהבתיחצילים
האמת שאין לי מושג מה זה אומר חסידותחופשיה לנפשי
ואצלנו זה הפוך לגמרי, הוא זה שמתחבר לחסידות ואני זאת שלוקחת צעד אחורה כשהוא מתלהב מזה
לא משנהשמינייייייסט
עבר עריכה על ידי שמינייייייסט בתאריך י"א בניסן תשפ"א 00:01

תהנה אחשלי החסידרוצה להשתחרר
זה לא כ"כ שייך לשאלתי ובקשתי אבל אחלה.

רק אם אתה כבר מדבר על אמת, אז כבר.. תדע שבערך בכל חסידות ממוצעת, ולפעמים גם בזרמים מחוץ לחסידות, יגידו לך אותם דברים שכתבת. מי לנו כחבד שמגיעים לכל החורים בעולם ומעלים שם נפשות רחוקות? וגם בעניין המשיח - המשיח שחבד הביאו לא בדיוק אמר את הדברים שאמרת.
ובעניין הדור הנפלא שלנו, לא צריך להגזים גם לצד השני. לא כל עם ישראל עסוק במסיבות חילוניות ב"ה. ציבור תמיד היה ויהיה בנוי מצדיקים בינוניים ורשעים.
קיצר, אפשר להתפס לאיזו שיטה ולהגיד שהכל נובע מתוכה, והיא כוללת הכל ומעל הכל וכו'. אלא שזו תהיה טעות
..מדרשיסטית20
א. אני כאן כדי להגיד שבהחלט קיימות בנות עם "עמקות בנפש, בהתבוננות על התורה והמציאות, ועם שמחה ועבודת השם מתוך חיבור פנימי" והן לא בהכרח מתחברות לחסידות. אני ראיה לכך נראה לי 😅
ו-ב. אני גם כאן כדי לחזק את דברי החוכמה של @נופת צוף. בחוויה שלי, *לרוב* כשבת אומרת שהיא מחוברת לחסידות זה לא מגיע לרמות שאתה מציג. לרוב היא מתכוונת שהיא נהינת מהתוועדויות של מדרשיסטיות/אולפניסטיות (יעני לא התוועדיות חסידיות הארדקור, אלא כמה שירי סעודה שלישית, נרות לאווירה, ומעט דברי תורה), ואולי שהיא התלהבה והתחברה מאוד לכמה פסקאות של רבי נחמן או נתיבות שלום..
זה יכול היה להיקרא בנימת זילזול, אבל האמת שאני ממש לא מתכוונת לזלזל.
בכוונה אני אומרת את זה בקיצוניות, כדי לנסות לתת פורפורציה שתבין שבעיני זה קצת רחוק מלהיות ממש "חסידית". יכול להיות שכשהיא לומדת חסידות זה באמת מחיה אותה ובאמת מאיר לה את החיים והיא פועלת על פי זה (ובסוף זה באמת הגיוני שלזה רוב הבנות מתחברות, אני מאמינה שיש באמת משהו בחסידות שמתאים מאוד לנפש האישה),
אבל קשה לי להאמין שלרוב היא גם תהיה חסידית הדוקה ותשליך את כל מה שהחסידות חושבת על כל דבר בחיים שלה ושזה יתפוס חלק מרכזי בתפיסה שלה.
הגיוני מאוד מאוד שיש כאלה שכן, אבל לעניות דעתי הדלה הן לא הרוב..
בול!!!! מדויק...לב אוהב

יאייי! אם קיבלתי אישור שלך אני רגועה 😍מדרשיסטית20
חח חיימוש ♥♥לב אוהב

דברי טעם^ מסכימהברוקולי
ממש^נופת צוף

ותודה על המחמאה(: ב"ה

מדוייק לגמרי!חצילים
יפה כתבת!
חח תודה לכל המחמיאים(: שימחתם(:מדרשיסטית20
טוב אחרי שהסכמתי פה עם המגיבות -חצילים
אני רוצה להגיד לך שלושה דברים סבבה? יאללה קטלני תהיה איתי תחזיק ראש נסיים עם זה ונמשיך הלאה

| - מה אכפת לך? למה מפריע לך שמישהו/י עובד את השם בדרך הזאת? הם מתחזקים מזה? הם מתקדמים עם זה? זה מקרב אותם לקדוש ברוך הוא?? אז למה לעזאזל אנשים מרשים לעצמם להתנגד לזה ולצאת נגד זה? וגרוע מזה - להחליש את ההולכים בדרך הזאת בעזרת כל מיני שאלות לא קשורות.
סופריקה.
כחסיד שגדל בבית קווניקי והתחבר לדרך החסידות, פשוט לא כיף שכל הקווניקים שאיתם גדלתי ועד היום אליהם אני מחובר - יוצאים עליי בגלל העבודת ה' שלי. זה לא עניינו של אף אדם!

|| - אני חושב שהשייכות לחסידות שבנות אוהבות זה כי תורת החסידות היא באמת תורה שכל כך מדוייקת לנפש האישה. ואפילו יותר מזה - חושב שכל אישה צריכה משו מזה, לפחות קצת, כדי שהנפש התורנית שלה תהיה לגמרי מחוברת לעבודת ה'. לכן הן אוהבות ומתחברות כל כך, ותן להן, זה טוב, זה עוד עבודת ה', לא מזיק לאף אחד אני מבטיח!

||| - לגבי מה שאמרת על הרלוונטיות של החסידות בדורינו ועל זה שהיא לא כוללת הכל - ממליץ לך ללנוד קצת חסידות לפני שאתה שופט דברים שאתה לא מספיק מכיר. תורת החסידות היא תורה מקיפה וכוללת בתוכה הכל מכל כל ורק מוסיפה עוד ועוד טוב לעבודת ה'.
עד כאן נאומי להיום. עברתי עליו וזה באמת נראה כאילו אני עצבני אז חשוב שתדע - אני ממש לא עצבני הכל נכתב ברוח טובה!
שה' יברך לך תפרצוף וישמח לך תנשמה אחי!⁦️⁩
ורמובן התיוג @לב אוהב
וואו בונא אני חפרן על הבוקר חחחחחחצילים
חציל מתוקרוצה להשתחרר
כיף לפגוש אותך על הבוקר

תכלס רבים פה התייחסו לחלק השני שכתבתי שהוא פחות העיקרי מבחינתי כרגע, ובשבילו השרשור הזה היה צריך להיות בצמע.. לא נורא.

לגבי דבריך
דבר ראשון תדע שב"ה זכיתי לטעום מהחסידות. אולי אתה זכית יותר, אבל בכל זאת אל תיקח את זה ממני. אז אפשר לדון בדברים בלי לשלוח אותי להשלים פערים.
ומכאן לדבר שני. אני לא מעוניין להחליש אף יהודי בעבודת השם, ושמח שמתחזקים מחסידות. אז מה אכפת לי? אכפת לי מהצמצום. כן. בסוף מי שמכיר רק את ההארה של הדרך הנפלאה הזאת, וחושב ששם מגיעים לעולמות גבוהים יותר ומתוקים יותר מבכל דרך אחרת, זה מעיד עליו שאינו מכיר. ולי, בתור אחד שקצת מכיר עולמות נוספים גבוהים ומתוקים לא פחות, זה צורם. ובעיקר בהקשר הנוכחי שלנ"ו זה צורם כי זה גורם לחסידה שלי לא להבין את העולמות המתוקים שאני מטייל בהם בגלל שהיא מצומצמת לעולמות מתוקים מסויימים בלבד.

יש מבין? אני יודע שאני מלחיץ לפעמים, אבל זה לא בכוונה אז בלי פאניקה
השם ישמח אותך!
אח יקר אתהחצילים
אני מבין מה אתה אומר והבנתי את זה גם לפני זה.

ובכל זאת אני חושב שמי שהחסידות לא מעירה ומעוררת אותו לא יודע מה היא חסידות. החסידות היא לא מילים, היא תחושה, היא רגש, אם תקח את תורת החסידות ותשים אותה מול הרבה גמרות, הרב קוק, הרב חרל''פ ועוד ועוד תראה שזה ממש דומה. ההבדל הוא הרגש. כשהלב שלך נמצא בלימוד זה שונה. בלי הרגש הגבוה שהחסידות מוסיפה הלימוד הוא כמו לימוד אחר.
כשאני מגדיר את עצמי כחסיד אני לא מתכוון שאני הולך עם שטרעיימל ולומד רק תניא או קדושת לוי וכו וכו אני מתכוון שכשאני פותח גמרא ומתחיל לקרוא אני מרגיש את הלימוד בצורה שונה משהרגשתי לפני. כמובן לא פוסל את אלה שלא ככה. ''זה מעשה שלי וזה מעשה שלו''

לגבי הבחורה הנ''ל נרה יאיר, לא נראלי שהחסידות נועלת אותה. אני בטוח שאם תכיר לה את העולמות המתוקים שלך היא תתחבר אליהם ותשמח בהם⁦️⁩
אני עם חצילהפי
באמת???חצילים
ישששששש

|מתרגש ולא יודע איך להוציא את זה|
חח שתה מים(;הפי
שתיתיחצילים
תודה!
אני לא מסכימה איתך עם המשפטמיונז
שזה שחסידות לא מעוררת מישהו זה הופך אותו ללא יודע מהי חסידות.
זה אולי אומר שאנחנו שונים וכל אחד מתחבר למשהו אחר.
האמירה של אם לא התחברת- כנראה לא הבנת או שאתה לא יודע מה זה, היא לא נכונה והיא פוסלת דרך חשיבה אחרת. נכון שכתבת שאתה לא פוסל , ואני מאמינה לך, אבל אמירה כזו שכנראה הוא לא יודע היא מעין-
'איך יכול להיות שלא התחברת?? אה, כנראה הוא לא יודע מה זה כי לא יתכן שלא יתחברו'

זה כמו אדם שאוכל שוקולד אבל לא אוהב את הטעם ומעדיף במבה.
זה יכול להיות תמוה בעיניך, כי שוקולד זה פסגת ה-חלומות מבחינתך, אבל זה לא אומר שהוא לא יודע מה זה שוקולד. פשוט אומר שיש לו טעם אחר.. זה הכל.

גילוי כנה, יצאתי פעם עם מישהו כשאני היתי בצד ה'חסידי' ודווקא לכן כותבת את זה, כי חושבת שקצת מבינה מה @רוצה להשתחרר אומר על זה שלא יבינו/יעריכו את הדרך שלו..
כי גם אני בזמנו לא הבנתי את הבחור בשום צורה, השתגעתי ממנו וכאילו לא הבנתי איך? אבל איך חסידות לא עושה לך את זה? טישים?? רבעס? איזה הזיה אתה.. לא הבנת את החיים.. ואוטומטית שמתי אותו במקום 'נמוך' והאשמתי אותו בקרירות הלב וכו וכו.
אחר כך התבגרתי ישתבח שמו והבנתי שזה פשוט שונה. אבל לא בהכרח מעיד על מי יותר. אלא למה א נ י מתחברת.

אגב, אולי אולי החשיבה של זה שחסיד הוא יותר, וכמו שכתבת שזה הכי נעלה וגבוה, נובעת מזה שאתה מניח שיש חיבור של הלב לתו'מ, ואז זה הכי גבוה,
הנקודה היא שכנראה יכול להיות חיבור גדול לעבודת ה גם דרך הלב, ולא דרך חסידות. אבל כנראה שלחוסידים קשה להבין איך זה יכול להיות כי מבחינתם זה ה-חיים.😁
עם זאת, חשוב לזכור שאי ההבנה לא מעידה על זה שזה לא קיים...
^^^ מזדהה ממש.מדרשיסטית20
אני רואה שהתייחסת כאן למה שכתבתי... לב אוהב

לא אמרתי שהעולמות שאתה מטייל בהם לא מתוקים...

רק אמרתי שטעמתי מכמה עולמות והחסידות הייתה לי הכי מתוקה והכי גבוהה... 

אולי אני מרגישה לא נכון... אבל יש הרבה שהרגישו גם ככה..

ובסדר לא כל אחד צריך לחוות אותם הדברים

אבל זה לא שחלילה מזלזלים בתורות אחרות ח"ו, או שמבטלים לימודים אחרים, ממש לא... 

צריך לטעום מהכל, לדעת הכל, לגעת בהכל... 

...מדרשיסטית20
וואלה היה לי קשה לי לקרוא את: "ואפילו יותר מזה - חושב שכל אישה צריכה משו מזה, לפחות קצת, כדי שהנפש התורנית שלה תהיה לגמרי מחוברת לעבודת ה'."
כאילו זאת הדרך היחידה לאישה או לאיש להרגיש מחובר לעבודת ה'.
יש עוד דרכי עבודת ה' מלבד החסידות. לכל נשמה יש אות אחרת בתורה, דרך אחרת להתחבר.. וזה לא בהכרח החסידות.

מהדברים שכתבת כאן-
אח יקר אתה - לקראת נישואין וזוגיות
אני מבינה שיכול להיות שאתה מתכוון לזה שעצם המושג "חיבור" הוא בשורה חדשה של החסידות.. ולכן כל "חיבור לעבודת ה" זה בעצם חסידות.
מוזמן לתקן אותי אם אני טועה, אני פשוט מכירה את הטענה הזאת, ואני מתלבטת עדיין מה אני חושבת עליה.. הלוואי והידע התורני שלי היה מספיק רחב כדי לבחון את הדברים בצורה אובייקטיבית מבחינה היסטורית- אבל לא יודעת, קשה לי להאמין שהעניין של חיבור לעבודת ה' זה נחלת החסידות בלבד. כאילו עד החסידות כל עבודת ה' היתה קרה ומנותקת מהלב. זאת טענה קשה להגיד על אבותינו, או על חז"ל וכו'.
חס ושלום ממש לא אומר שזה חובה למישהיחצילים
או שזו הדרך היחידה. יש המון דרכים להתחבר לעבודת ה' ותורה גם בלי חסידות. ומי שלא רוצה לא חייבת!
מה שכתבתי שם היה לגמרי לעניות דעתי(הענייה רצח)
ולא ניתקתי שום דרך אחרת מהלב.
ואין לי כח להמשיך לכתוב ויש לי עוד הרבה מה לכתוב אז אולי בהזדמנות
^^^^חמדת66

סליחה מראש (באמת לא בקטע של לצאת עליך), אבל זו תגובה חסידית פטרונית ומעצבנת. אסתפק בזה, אבל ענו לך יפה.

כתבו כאן דברים טובים..מישהו איתי
ולגבי החלק השני - מסכים איתך בגדול, וכתבת יפה.
יש לי מה להוסיף בענין אבל כמעט לא ישנתי 3 ימים אז אני די שבור..
אצלי בעבודת הלב בעיקר התורות שקשורות לנסתר הם מרוממותחסדי הים
אצלי את הנפש.
זה יכול להיות רמב"ן, זוהר, רמ"ק, אר"י, אור החיים, רמח"ל, גר"א, חסידות ורב קוק.

אני לא רואה את החסידות כיוצא מן הכלל אלא חלק מתורת הנסתר.

יש כמה דברים מבניים בחסידות שאני נרתע מהם כמו התבטלות לרבנים, מגדריות ועוד.
גםענווה1

לי חשוב מאוד עמקות בנפש, בהתבוננות על התורה והמציאות, וגם השמחה ועבודת השם מתוך חיבור פנימי. אבל אני עושה את זה בעיקר דרך הסגנון הרוחני של תורת הרב קוק, שהיא מלאה בחיים ואור, ומרוממת את הנפש לא פחות מתורת החסידות. 

ונראה לי שברור לכולם שזה לא נמצא רק בתורת החסידות. פשוט זה סגנון מסוים. ויש בנות שמעדיפות את הסגנון הזה. לכן אם מישהי רוצה בחור שמחובר לחסידות, אז אני מבין שהיא לא מחפשת את הסגנון הרוחני שלי. 

אני מכיר את תורת החסידות. היו שנים בעבר שלמדתי חסידות לעומק. וכנראה שאני מכיר את תורת החסידות לא פחות מכל בחורה שתגיד שהיא חסידית. אבל אני לא חסיד בנפש, יש לי חיבור יותר עמוק לסגנון הרוחני של הרב קוק. הנפש שלי יותר משתוקקת לתפיסת האמונה, לעבודת ה', לעבודה הנפשית, של הסגנון של הרב קוק (שהוא קשור מאוד לסגנון של הגר"א, הרמח"ל, המהר"ל, והריה"ל). 

אחי היקר (:דעתן מתחיל

חוששני שאינך יודע חסידות מהי ~

הרבה מילים נכתבו על כמה מהשלכותיה, אך בין השלכותיה לבין היא עצמה יש מרחק רב. כל העניין לא נמצא כלל...

אך נראה שזו פחות הנקודה שלך.

רצונך במישהי שאינה חסידית אך עמוקה? מעולה. אל דאגה, כמוך, היא קיימת.

האם יש בנות שמגדירות עצמן כך ללא קשר ישיר לחסידות? יש, כמו גם בנים, ובכל דבר.

האם אפשר למצוא את ההשלכות שמנית או לפחות חלקן במקום אחר? ודאי.

ואם אתה שואל מה אנו מוצאים בדרך הנפלאה הזו, אז לא היית ברור מספיק (:

וואי וואירוצה להשתחרר
הקפצתי עלי את כל החסידים. וזו בכלל לא היתה הכוונה.
תמשיכו לעבדו ונשמח בכם כולנו. לא לזאת היתה כוונתי.
הייתי צריך לנסח שאלה פשוטה, משהו כמו: כשאת אומרת שהיא חסידית מה את מתכוונת. התשובה הכי מתאימה שקיבלתי היתה ממדרשיסטית20 וקצת מנופת צוף.

חוששני שאני יודע טוב מאוד חסידות מהי. ושאני לא שואל מה מצאתם בדרך הזאת. גם אני קיבלתי ממנה דברים גדולים, ואני מקווה שאקבל עוד. דיברתי אך ורק על תחושת ה'אין עוד מלבדי' - הצמצום לדרך מסויימת שככל דרך אחת היא אינה כוללת הכל. ואין צורך להתווכח על זה עכשיו, כי זאת לא היתה מטרת השרשור, ואח"כ חשבתי שהיה עדיף לא לכתוב את זה כאן.
לא צדיקדעתן מתחיל
כתבת מהי חסידות בעיניך, וזו לא חסידות, מה לעשות? גם אין קשר מוכרח ביני לבין חסידות, אני לא הנושא, אלא רק על העוול שניסית בטעות לעשות לה.
לא קשה לנחש שכשמישהו מעוות דרך חיים מסוימת ואז תוקף אותה, הוא יקבל תגובות, נכון? הצרה היא שאתה עוד חושב שאתה מבין מהי ~

אם מישהי כבר כתבה לך תגובה, מדוע אבזבז מילים? כתבתי את מה שבעיני ראוי שיכתב.
ואם זו שאלתך, שאלה מוכללת על מה כוונתה ב'חסידית', שנינו יודעים שזו שאלה אינדיבידואלית, נכון? לא צריך אותי לשם כך.
תהיה לי בריארוצה להשתחרר
לא זכור לי שכתבתי מהי חסידות בעיני. ועברתי שוב על מה שכתבתי כדי לבדוק אם טעיתי.
ותרגע עם העוולות שאתה מכניס לדיבור. לא תקפתי ולא נעליים. לא ניסיתי לעשות עוול לא בטעות ולא בכוונה. כתבתי שלא נכון בעיני להצטמצמם לדרך אחת.
כרגע מי שתוקף פה זה כל החסידים שנפגעו בטעות, ולכן אתם הנושא.

ולמענך עשה ולא לנו, ואל תנסה לקבוע לאחרים אם הם יודעים משהו או לא. בטח כשאתה רק זורק אמירה לאוויר ולא מסביר אותה בכלל.
בקיצור, תוריד להבות. אם אתה רוצה להבין יותר מה העניין עדיף שתנסה בפרטי.
דעתן מתחיל

כתבת את שגיאותך בפומבי, ולכן הצורך לתקן הוא פומבי. לי אין צורך להסביר. אם תרצה להבין, אתה תמיד יכול לשאול, זאת עוד לא עשית נכון אם אינני טועה. אני לא קשור לעניין, ואם יש כאלו שנפגעו - כנראה שיש פוגע (:

אני את שלי כתבתי, חוששני אינך יודע חסידות מהי.

את דרכך בעבודת ה' אקבל בכבוד ובהבנה. המון הצלחה בה!

שמע שאתה נחמד היוםרוצה להשתחרר
באמת זו לא צורה לדבר ברמזים בלי שום תוכן מעשי שאפשר להגיב עליו, ויחד עם זה ללכלך על אחרים. אני אשתדל לסלוח לך, אבל אם תעזור לי זה יהיה טוב.

ואתה משתמש יותר מידי בצורת התבטאות של פגיעה אישית כלפי, שדומני שאני לא השתמשתי בהם כלל וכלל. ולכן זה יותר מתאים לשיחה אישית ולא לפורום ציבורי.
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך